Juni 2018

4 juni 2018

(20.52) Afton och jag summerar en bra dag på KH, även om både kollegan och jag var lite lätt mosiga efter fredagens lansering av ny hemsida. Skön känsla dock, nu går vi in i nästa fas - att underhålla och förvalta. Spännande och skoj samtidigt som det så klart är en utmaning. Jag var kvar en stund i "förorten" efter KH, middagsdejt med BK innan hon skulle vidare på spelning. Kom hem strax efter 19 och insåg att jag helt enkelt skippar att måla något i kväll, jag var helt enkelt för trött. Nåja, färgen står kvar i garaget och penslarna lär inte heller ha sprungit iväg och gömt sig - hoppas inte det i alla fall. :-) Hade altandörren öppen en bra stund efter att jag kommit hem men nu är den stängd så att jag får lite stillhet i öronen innan det är dags att krypa till kojs. Det var friskare vindar nu på kvällskvisten, det gynnar både människor och växter tror jag minsann - även om jag gillar värmen så är lite svalka mellan varven inte fy skam. När jag flyttade över maj månads blogginlägg till egen sida gjorde jag en justering av datumordningen, allt för att gynna dig som eventuellt läser det här. Från maj ligger inläggen i datumordning med tidigaste datumet överst. Jaha då, ibland blixtrar det till även bland vindlingarna hos mig. Tror dock inte jag lägger ner tid att vända på ordningen på de övriga månaderna och åren bakåt - men vem vet, jag kan få ett ryck och göra det också. För att få ordning och reda alltså.

9 juni 2018

(8.57) Uj, uj, uj... Klockan är strax 9 och jag har inte klivit ur sängen än. Jo, för att hämta kaffe och datorn så klart men sedan var jag snabbt tillbaka. Skulle helst varit uppe för några timmar sedan och stått ute på altanen och målat - men så blev det inte. Inser att jag verkligen behöver semester snart - tur som bara den att vi har tidig semester i år. Jag sa till BK att jag tror vi kommer sova mycket första dagarna på semestern. Tror nog vi behöver det båda två. Jag vaknade av BKs klocka i morse men hade inga som helst problem att somna om. Jag vände mig om på kudden och vips så var jag i skön dvala igen. :-) Nu, nästan tre timmar senare, känns det i alla fall som att kroppen och knoppen börjar vakna till liv. Ska nog pyssla lite inne för att komma igång och vara redo för trappstegen på altanen. Det är inte fel att få igång balansen innan jag kliver upp på den. Å hej å hå... nu ska jag maka mig ur sängen och sätta lite fart.

16 juni 2018

(5.06) Morgonkaffet är slut i koppen och tidningen genombläddrad, ska nog göra ett ryck och gå ut och måla lite. :-) Nu är det inte mycket kvar innan vi kan städa ur och ta ut fler möbler. Nåja, det funkar bra med ett bord och två stolar för att vi ska kunna njuta av altanen. Känslan är i alla fall att det kommer vara färdigmålat innan midsommar, vilket var målet. Det ger en go känsla och stor tillfredsställelse i hela systemet. BK har varit en fena på att fixa lite annat på ägorna medan jag fokuserat till största del på att måla. Nåja, så är det ibland och jag får rikta om mitt fokus ut på ägorna nu när måleriet börjar närma sig färdigt.

Midsommar i år innebär också att vår semester börjar - det ska bli hur skönt som helst. I år var tidig semester toppen med tanke på projektet på KH som kollegan och jag rodde i hamn efter 2 års arbete. Skönt att vi hade lansering 1 juni, det har gett utrymme för lite nedvarvning innan vi ska gå på semester. Vis av erfarenhet vet jag att det är sunt och gynnar hela semestern. Nähä, nu ska jag väl inte sitta här och pladdra - penseln väntar.

17 juni 2018

(13.02) Strax efter lunch och jag myser av det faktum att altanen är färdigmålad. :-) Stor tillfredsställelse och nu kan jag unna mig själv lite extra vila. Firade med en kopp kaffe inomhus, eftersom det var lite rått ute. När jag nästan fikat klart fick jag besök av granntjejen W med två kompisar. Vi satt och småpratade lite en stund innan de skulle fortsätta sin promenad i grannskapet. Trivsamt med spontanbesök och lite småprat.

Helgen har mestadels varit fylld av full aktivitet i vindlingarna, både när jag målat och vilat. Aktivitet i vindlingarna om det som sker på jobbet just nu. Fundersam över hur det resoneras och fundersam på hur jag ska förhålla mig. Det blir nog bra men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ens är lite bekymrad. Känslan är inget bra inför morgondagens avgörande och det gillar jag inte. Hm... Det blir i alla fall skönt när morgondagen är över och vi förhoppningsvis fått ett besked. Antingen hamnar jag i ett läge där jag får överväga nytt vägval, eller så blir det helt okej och jag kan fortsätta trivas på KH, göra det jag är där för och göra vad jag kan för att göra ett så bra jobb som möjligt. Jag hoppas så klart på det senare.

Det småregnar ute och jag myser. Skönt att lyssna till regnet som droppar lite mot fönsterblecken, det är ett rogivande ljud tycker jag. Passar ypperligt en söndag mitt i livet. Ska fortsätta att njuta av stillheten och vila en stund - försöka att få aktiviteten i vindlingarna att dämpa sig lite.

21 juni 2018

(4.54) Sista dagen innan efterlängtad semester. Ah, det ska bli gott att få vara ledig en stund, ta dagen som den kommer och bara vara. Att få göra det tillsammans med BK är en extra bonus och gör gott i hela kroppen och knoppen.

Det blev inget avgörande i måndags, lite antiklimax kan jag tycka. Förhoppningsvis får vi ett besked i dag, men jag känner mig inte väldigt hoppfull inför det. Tycker det vore väldigt tokigt om vi inte får det eftersom flera av oss går på semester i dag. Nåja, det visar sig under dagen. Jag kan bara hålla tummarna och hoppas på det bästa.

22 juni 2018

(7.04) Sovit länge och gott, det var behövligt. Vi fick besked i går, bra att det kom innan midsommar och semester. Slipper vägval och kan fortsätta trivas och göra det jag ska, det är en väldigt skön känsla. När jag kom hem i går, lagom till sen lunch, käkade jag lite och sedan mös jag ner mig i soffan. Det tog inte väldigt många minuter innan jag somnade och sov rofyllt och gott i några timmar. Vaknade i alla fall innan BK kom hem så jag kunde fixa lite käk till oss. :-) Till efterrätt lyxade vi till det med banan och choklad i ugnen. Till det blev det några skivade jordgubbar och glass. Mums! Jag är inte förtjust i bruna bananer, men om de blir tillredda i ugnen fyllda med choklad går det hur bra som helst. Det är två bruna bananer kvar - vilken tur... då har vi efterrätt i kväll också.

24 juni 2018

(8.13) Uj, uj, uj... det är på gränsen till ansträngande att ha semester. Sömntrött och seg som bara den, men fördelen är ju att jag kan vila när jag vill och behöver. Har i alla fall kört ett pass på gymmet på morgonen. Svidade om efter det och tänkte ge mig ut på ägorna för att greja lite direkt efter frukost. Nu är det efter frukost och jag har landat tungt i soffan, himla skönt att sitta här. Ska nog ta mig ut på ägorna småningom men för tillfället sitter jag här och myser. Det här är lite typiskt första dagarna på semestern, att jag är så sömnig alltså. Hela systemet har gått ner i någon form av viloläge och "ta-dagen-som-den-kommer-läge" vilket är toppen, men som sagt smått ansträngande till att börja med. En angenäm ansträngning dock. :-) Det mest angenäma med semestern är ändå att jag får vara med BK hela tiden, ja förutom när någon av oss behöver egentid så klart. Nu ska jag vila en stund till och sedan se om jag ska ta tag i något görande på ägorna.

25 juni 2018

(9.40) Andra koppen kaffe avnjuts å de mest behagliga i soffan. :-) Jag steg upp relativt tidigt, hade klockan på kvart över 6 men vaknade redan någon timme innan. Tog dagens första kopp kaffe till lite tidningsläsande och morgnande av systemet. Röjde disken från gårdagen och svidade om för en cykeltur på gymmet. Det gick förvånansvärt lätt med tanke på att jag inte cyklat eller gymmat på några veckor då målandet stått i fokus. Hängde ut tvätt efter det och sedan var det bara att göra mig i ordning för en tur norrut - frissatid 8.00. Väl hemma igen avnjöt jag frukost med BK och nu vilar jag lite i soffan innan vi ska svida om och ta oss an berberishäcken. Den har fått vänta lite i år eftersom altanmålandet var på gång, men nu ska den få årets första ansning. Blir spännande att testa nya häcksaxen som vi investerade i. Nu slipper vi sladdarna som ska räcka en bra bit och jag tror det kommer underlätta arbetet massor.

Jag har landat i semesterkänslan, inte brådis att göra något - kan gott vila mig en stund till innan jag sätter igång. Det är en väldigt skön känsla och jag är så glad för att den kom så raskt efter utstämplingen från KH i torsdags. Hoppas den håller i sig hela semesterperioden och fortsätter en bra bit på hösten - det gör ingenting. :-) Hm, jag kanske rent av tar en liten lur i soffan innan jag svidar om och går ut för att umgås med berberisen. Det känns som ett väldigt bra alternativ och en bra fortsättning på en god morgon.

27 juni 2018

(21.09) Förlängt wifi ut på altanen - jippi! :-) Härligt att kunna sitta en ljuvlig sommarkväll som denna och filosofera på altanen direkt ut i cyberspace. Vi har suttit en bra stund och studerat fågelungarna i holken, pilfinksföräldrarna har jobbat hårt för att försöka locka ut dem. En lyckades de med i alla fall innan det blev kväll. Lite av ett skådespel har det varit. Det är en fantastisk känsla med sommarkvällar som i kväll, kunna vara ute i shorts och linne utan att frysa - bara njuta av den sköna luften och känslan av att vi är lediga många dagar till innan det är dags för vardag igen. :-) Hoppas på att få fler kvällar som denna, det ser i alla fall lovande ut på prognoserna. Ja, det är bara att åka med och njuta av varje dag. Tycker nog att vi är ganska bra på att njuta, BK och jag.

30 juni 2018

(7.43) Ännu en härlig dag framför fötterna på oss. :-) Tänk att det går att njuta av semeter och ledighet så mycket. Nja, det är ju inte så konstigt - med BK i mitt liv är det en njutning mest hela tiden skulle jag nog vilja påstå. Så fantastiskt, underbart och ändå så lagom. I dag blir det fika med granntjejerna på eftermiddagen, mycket glass är hemköpt så vi är redo. De får så klart ta med sig mamman och pappan också. Jag har smugit igång dagen med långt mys framför skärmen och med kaffekoppen nära till hands. Det känns lyxigt att inte behöva sno på på morgonkvisten. Nåja, jag brukar vara ganska bra på att ta det i lagom tempo även när det är vardag.

Tankarna går till A i Tierp och hennes familj. Det är ofattbart och går inte att greppa det familjen går igenom just nu. Deras älskade mamma är försvunnen sedan förra torsdagen, dagen innan midsommarafton. Saknaden, sorgen och förtvivlan måste vara tärande och äta sig in i varje liten vrå av kroppen och själen. Även maktlösheten måste kännas övermäktig. Hoppet ligger för tillfällhet hos Missing people, som gör en heroisk insats. En organisation där människor ställer upp och gör vad de kan för andra. Mina tankar finns med A och familjen, det är ingen hjälp eller tröst men det är oundvikligt.

(13.18) Smågrejat lite på ägorna under förmiddagen, bland annat kört iväg och tömt kärran samt slängt lite skräp. Skönt att greja lite i lagom takt. Nu är det avkoppling en stund innan vi laddar för fika med W och E från grannhuset. Mysigt att bara vara och njuta av just det, att bara vara. Inga måsten och inga tider att passa - ja, förutom fika så klart. Det känns dock inte speciellt betungande eller så, bara trivsamt. Passade på att tvätta av fågelhuset när jag grejade lite, det behöver lite renovering innan hösten. Skönt att få sådant fixat i tid innan det är dags att det ska ut till hösten. Ja, nu ska vi nog hinna fixa det. :-) Sitter här i total harmoni och tänker på de som inte har möjlighet att känna så just nu. Vi är lyckligt lottade och försöker uppskatta det så gott vi kan.