Maj 2018

1 maj 2018

(6.59) Morgon i hemmet, ledig i dag eftersom det är 1 maj. Känns lite märkligt att jobba en dag, som i går, och sedan vara ledig igen. Ja, det är bara att gilla läget och mysa till vårregnet. :-) I morgon får jag jobba på igen, det känns bra. Jag är lite ivrig nu, att få fart på göromålen inför lansering av jobb-webb om en månad. Nåja, det är inte så att jag legat på latsidan tidigare heller så jag känner mig lugn och har koll på läget. Hoppas få besked i veckan om ett annat system som vi vill lansera samtidigt, vi behöver in och jobba en del i det systemet för att det ska kännas bra 1 juni. I dag ska jag ge mig i kast med att tömma kameran, det är några bilder som behöver sorteras och köras backup på. Skönt också att inte samla på allt för många bilder i kameran innan det är dags för tömning.

3 maj 2018

(4.50) Arla stund i hemmet innan dagen sätter fart. Extra tanke till älskade Herr FP i dag, 91 år. Hoppas han är med från sin sfär och kikar på projektet i trädgården. :-) Jag tror nog han övervakar bygget lite när vi är på jobbet, så att det går rätt till menar jag. Kul att komma hem i går och se vad grabbarna åstadkommit under dagen. Dokumentationen får bli på eftermiddagarna, fotade en del då jag kom hem i går. När jag var ute med kameran kom W och E från grannhuset och var ivriga att få hjälpa till med dokumentationen. Självklart fick de det. Det blev också avporträttering av oss alla, tydliga instruktioner om uppställning och sedan förevigande. Jag blir glad i hela själen av W och E, de är superhärliga och mysiga att umgås med. Senare på kvällen var jag tvungen att gå ut på trappen för att beskåda E som cyklade "på två hjul" för första gången. Vilken stolthet i hela lilla människan och jag fick lite glädjefnatt i mig också tror jag minsann. W är ju sedan tidigare en fena på att cykla, även hon "på två hjul". När E stannade till utanför oss, klev hon av cykeln och kom upp på trappen - stolt som bara den, jag tror nog hon hade växt ett par centimeter också. På väg upp mot trappan sträckte hon ut armarna och utbrast: "Det är nog ingen som kan cykla lika snabbt som jag." Från W hördes då, "Jo, jag kan det." På det svarade E lugnt konstaterande, "Ja, det kan du ju." Men att BK och jag skulle kunna hänga med i hennes hastighet - det hade hon ingen förhoppning om. :-D Näe, nu får jag lägga mig i träning helt enkelt - dags för en tur på den stillastående cykeln på gymmet. Det gäller att ligga i om jag ska hänga med W och E. ;-)

(20.40) Afton och jag njuter av en brasa. BK är på övre planet och språkar lite i luren. Häftig upplevelse att komma hem i dag efter KH och inse att nu hade det hänt en hel del till på ägorna. :-) Lite fotande i dag också så klart, kul att dokumentera framstegen för att sedan kunna blicka tillbaka den dag det är klart och redo att tas i bruk. Har förberett lite för trivsamt besök som anländer Metropolen under morgondagen. Besök från landet i väst, det ska bli superkul och trivsligt. Inplanerat är i alla fall ett par turer med kamerorna i högsta hugg och sightseeing för både oss och gästerna. Det är kul att vara på sightseeing i närområdet mellan varven, genom gästerna upptäcker vi garanterat sådant vi inte tänkt på tidigare trots att vi varit där ett antal gånger. Det är lite häftigt tycker jag.

I morgon blir det max 4 timmar för mig på KH, det är välbehövligt och nästan ett måste att flexa ut lite tidigare eftersom timbanken börjar bli full. Kollegan och jag hade lite avstämning i dag och det kändes väldigt bra. Koll på läget och insikt om vad vi har kvar att göra innan lansering - det känns balanserat och bra. Jag känner i underarmar och muskelfästen att det blivit många timmar vid datorn på KH senaste tiden. Nåja, det är bra att gymmet finns så att jag lätt kan justera stelhet och trötthet i fästen och småmuskler som får jobba om dagarna. Skönt att ha den kunskapen med mig sedan många år, behöver inte känna mig orolig för spändhet och ömhet i musklerna - det är bara att aktivera på andra sätt och massera lite så ger det med sig. Tänk vad många kollegor som blir skrämda av stelhet och ömhet och i stället sätter sig ännu mer stilla utan att våga röra sig av rädsla för att det ska bli värre. Jag har dock lärt mig med åren att inte lägga energi på min iver att hjälpa och stötta. Visst, de flesta har lyssnat för stunden men inte förstått vikten av att fortsätta göra övningar för att häva det onda. Deras förlust, tänker jag numera och säger inget om inte personen frågar.

Funderar på att fara upp till "förorten" en stund innan jobbet för att tvätta av bilen. Den är i stort behov av en tvätt och jag tror att det skulle bli uppehåll i morgon. Ingen höjdare att tvätta bilen och sedan blir det regn ett par timmar senare. Nåja, är den allt för smutsig funkar det också men så illa är det inte - än... :-)

Jag är supernöjd med att jag kommit igång så bra med motionen igen. Känslan i kroppen är obetalbar, för att inte tala om känslan i knoppen. Båda lika behagliga efter ett pass - ja, de påverkar väl varandra ganska rejält kan jag tro. Vissa dagar kan det vara lite smådrygt att komma mig för att kila en trappa ner för ett pass men oftast sker det bara av farten och för att jag tycker det är så skönt. Dagarna när det är motigt men jag ändå tar mig samman och kör - då är nöjdheten och tillfredsställelsen gigantisk efter passet. Med tanke på det jobb jag haft i åtta år så är motionen superviktig, den fysiska ansträngningen på KH är begränsad kan jag väl säga utan att ta i. Den mentala ansträngningen är desto större och då är ju motionen ett måste för att få igång vindlingarna i rätta kuggarna. Strax dags för mig att krypa till kojs, men först myser jag en stund till framför brasan.

7 maj 2018

(5.27) Ny vecka, nya möjligheter och nya utmaningar - som det ska vara med andra ord. Helgen har känts lång och varit mycket innehållsrik och trivsam. Vi har haft besök från goda vänner i landet västerut, flera promenader med kamerorna - fina vyer och häftiga motiv. I går blev det en stund med pyssel på ägorna för BK och mig, när vännerna styrt kosan hemåt. Klippon fick komma ut för första gången i år och det var en fröjd måste jag säga. :-) Fick lov att figurklippa lite runt brädhögarna som ligger på gräsmattan men det gick smidigt. Så här års är det figurklippning på fler ställen med tanke på gullvivor, sippor och annat som gärna får vara kvar - så några brädhögar mer eller mindre gjorde ingen större skillnad. I fredags var det ytterligare framsteg med altanbygget. Spännande varje dag att komma hem och se utvecklingen, dokumentera och njuta av att det närmar sig målning. Grabbarna gör fiffiga lösningar vid trappen och känslan att gå ut och kliva rakt ner på trädäcket är suverän. Det här skulle Herr och Fru Fickolén Pasoll ha gillat till tusen. Nåja, de är nog med och övervakar från sin sfär tänker jag. :-D

Klämdag den här veckan också, men för mig blir det jobbande även den här gången. Det är effektiva dagar när det är klämdagar, lagom lugnt på jobbet och arbetsro de lux. :-) Sånt gillar jag. I dag är en lite annorlunda dag på jobbet, vi har obligatorisk utbildning/övning hela dagen. Jag har fått till det så bra att jag avslutar dagen med massage. Känns toppen och det ska bli härligt för hela muskulaturen att få sig en duvning efter jobbet. Ska passa på att köra ett pass på gymmet på morgonen så det finns ytterligare att jobba med för massören. Nähä, nu ska jag sätta fart med lite pysslande innan jag svidar om och smyger ner i källaren.

12 maj 2018

(5.40) Morgonfika, tidningen genombläddrad och lite skrollande på nätet. En behaglig morgonrutin som startar dagen på bästa sätt. I förrgår började jag med det allra roligaste på altan-projektet, måla. :-) I samråd med grabbarna som bygger gjorde jag upp en plan för vad jag ska hinna under helgen för att det ska bli bäst med tanke på inglasning och deras fortsatta jobb. Bussigt att de tipsade mig om att jag kan måla lite innan de byggt klart. Det spar en massa trixande runt fönster bland annat. Jag får varva grundoljandet med att måla på färgen som ska vara för att kunna ha klart så mycket som möjligt inför måndagens fortsatta snickrande. Insåg i går morse att jag klarar mig med trappstegen som vi har, det var skönt. Jag kommer upp tillräckligt högt och når bra. Det är supermysigt att stå inne på altanen och måla, lyssna på fåglarna och andra ljud runt omkring. Jag hann en hel del även under gårdagen, trots att jag jobb-jobbade till lunch. Ska strax ge mig ut och fortsätta med grundolja på de ställen som kommer att gömmas under eller bakom panel och annat. Senare i dag får det bli en andra strykning i ramarna där fönstren ska sitta. Det är viktigast att ha klart till på måndag och det känns kolugnt. :-) En sak är säker - jag njuter massor av att få måla. Det är nog det mest avkopplande grejandet jag vet - samtidigt ger det en tillfredsställelse att se resultat efter varje dag. Hoppas Herr och Fru FP smygkikar lite från sin sfär.

13 maj 2018

(5.01) Jag har sovit som en stock och vaknade relativt utvilad. Redo för ännu en dag med penseln i handen. :-) Fick mycket gjort med den i går, allt som behöver grundas inför arbetsveckan är grundat och ramarna där fönstren ska vara är också målade två gånger. Ska måla en hel del ytterligare i dag, bara för att slippa trixigt måleri när bygget är klart. Jodå, trixigt måleri kommer det nog att bli ändå - men jag eliminerar så mycket jag kan. Det är lite annat som behöver göras också, klippa gräset till exempel. Vore skönt att få det gjort i dag eftersom det växt rejält sedan sist. Ja, det är faktiskt en vecka sedan jag klippte senast så det är inte konstigt att det växt. :-) Ska ta en sväng på gymmet innan jag går ut och målar, skönt att få lätta upp lite stelhet från gårdagens 9 timmar med penseln i handen. Tur är i alla fall att jag kan måla med båda händerna, det avlastar kroppen en del samt ger mig en bra räckvidd när jag står på stege.

14 maj 2018

(5.52) Morgon och faktiskt lite småstel i de flesta delarna av kroppen... :-O Nåja, efter ett antal timmar på stegen under några dagar är inte det så konstigt. Ganska statiskt och musklerna jobbar hela tiden för att hålla balansen samt att arbetsställningen inte blir optimal gör väl sitt till. Men kul har det varit och fortsättning följer. :-) Lätt att bli av med stelheten, det blir ett pass på gymmet om en stund - det rätar ut det mesta och får upp smidigheten igen. Vanlig arbetsdag i dag, det kan behövas efter helgens fysiska jobbande. I eftermiddag blir det fotosafari med kollegan, i dag tar vi oss an södra kommundelen. Gynnsamt väder ser det ut att bli och det är vi absolut inte ledsna för. Nähä, nu är det dags att få lite fart på kroppen, gymmet väntar.

17 maj 2018

(20.06) Puh... Hemma efter två dygns utflykt med BK. :-) En härlig utflykt med många intryck och nya bekantskaper. Just nu är jag nästan redo att gå och lägga mig, men jag får hålla mig uppe en liten stund till. Ja, och inte tänker jag gå ut och fortsätta måla på altanen heller. Näe, det får vänta till morgondagen. Morgondagen - semesterdag #3 den här veckan, minisemester mitt i terminen känns helt okej. Har hängt på kärran på bilen så morgondagens första tur blir till Vanneboda för att tömma det som ligger på kärran nu. När det väl är gjort ska jag lasta på gamla altanen så att vi kan köra den till Måle. Det ska bli väldans skönt att få köra iväg den. Vi har varit lite låsta ett par veckor och inte kunnat köra iväg med kärran, grabbarna som byggt har haft en del material framför kärran - fönstren bland annat. Jag har inte haft någon speciell lust att försöka flytta på pallen med alla fönstren. Bara tanken på vad jag då hade kunnat ställa till med gör mig smått förskräckt. :-O Nu njuter både BK och jag av att vara hemma igen liksom det faktum att vi är lediga några dagar till - på hemmaplan. :-D

På vår utflykt har det blivit några foton i kameran. Jag hade tänkt tömma kameran innan vi for men sköt upp det till efter utflykten. Det blir absolut inte i kväll eftersom det just nu är över 2 500 bilder att föra över till datorn, sortera och köra backup på. Jag tar det en annan dag när skallen är lite mer pigg, för tillfället tror jag nog det skulle bli mest tok om jag satte mig med det. :-) I kväll tog BK och jag en titt på altanen och vad som blivit gjort när vi var bortresta. Rätt som det var fick BK syn på ett litet getingbo uppe i takfoten. Det är märkligt var de luringarna hittar boplatser... Jag fick tag på en sopborste, slog ner boet och drämde till det där det låg på marken. Uj, den getingen blev inte glad - men jag klarade mig dock från stick. Nähä, nu ger jag mig för i afton - ska ladda för morgondagen och alla trivsamma göromål som väntar då. Peppar mig själv att ta en sak i taget och njuta under tiden jag pysslar.

23 maj 2018

(20.16) Vilken underbar dag! :-) For till KH så att jag började jobba klockan sex. Jag hade på förhand bestämt mig för att fara hem senast två, behöver både vila och njuta ute. Hann en hel del på KH och for faktiskt hem ett par minuter efter två. Väl hemma rätade jag ut mig i solen i knappt två timmar, men det var väldigt välgörande tid och till råga på allt hade jag sällskap av katten W. Mysfaktor skyhög med andra ord.

Efter de knappa två timmarna var en del av energin tillbaka så jag plockade ut grundolja, pensel och stegen. Jag hade nämligen gjort upp en plan under vilan i solen, en plan för hur jag skulle få till det med stegen uppe på stenmuren så att jag kunde grundolja högt uppe på ena gaveln. Planen funkade bra och jag gjorde tre av fyra sidor samt duttade en andra gång längst ner vid varje brädas ändträ på panelen. Skönt att få det gjort trots att jag faktiskt nästan gjorde full dag på KH. Det får bli liknande dagar resten av veckan också.

Skönt att kunna planera jobbet så pass som jag kan. Just nu är det sista rycket innan lanseringen nästa fredag vilket innebär en hel del pysslande och pusslande. På så sätt är eftermiddagsvilan nödvändig, jag behöver hålla skallen skärpt och hålla hela vägen - nästan som ett långlopp... säger jag som aldrig i hela mitt liv sprungit ett långlopp. :-D Nåja, vad jag menar är väl egentligen att det gäller att hushålla med energin för att den ska räcka hela sträckan.

När jag var ute på ägorna på eftermiddagen och kvällen passade jag på att fota lite i rabatterna bland annat. Oj, vad det blommar just nu. Den ena efter den andra slår blommorna ut och det är en fröjd för ögat. Jo då, en och annan maskros finns också - men det hör liksom till på G4. Maskrosorna är väldigt speciella för familjen och kommer så alltid att vara. Herr Fickolén Pasoll retade nämligen Fru Fickolén Pasoll när de var barn, innan de blev Herr och Fru FP. Då fick hon heta "Maskros". Det hängde med hela tiden i jordelivet - ja, det skulle inte förvåna mig om de fortsätter i den sfär där de är nu. Jag kan höra Fru FP:s respons - "Jädra Fröviforsunge".

Till helgen är ännu en sån där dag som jag bara får ta mig igenom varje år - "Mors dag". Kärleken är stor men sorgen och saknaden tar liksom över. Tur är väl det egentligen för annars skulle väl inte kärleken vara så stor. Det blir blommor till Fru FP redan på lördag. I år kanske det till och med får bli en bukett från trädgården, syrener och prästkragar kanske kunde bli fint. Jag får avvakta och se vad som finns här hemma på lördag morgon, vad som kan tänkas hålla några dagar.

24 maj 2018

(20.07) Ännu en skön dag, effektiva timmar på KH och for hem på eftermiddagen för att njuta lite av solen. Sedan blev det att fortsätta grunda på altanen. Det gick trögt i dag, jag var i och för sig med penseln i skuggan men kroppen och knoppen fick sol på sig - liiite för varmt just där och då. Som tur var blev det mat efter en stund, välbehövligt och närande. När BK for till sitt andra jobbpass för dagen tänkte jag ge mig med grundmålandet men så blev det inte. Ett par minuter senare peppade jag mig själv och gjorde en insats och grundade klart. Jippi! Nu är det bara färg som gäller, två strykningar av den ena och den andra. Varje strykning är ju ett steg närmare målet - det är bara att njuta längs vägen med andra ord. Näe, nu får det bli en kopp kaffe och sedan dröjer det inte länge innan det är dags för mig att knyta mig. Klockan är ställd på 4.15 i morgon också. Härligt att komma iväg tidigt och få mycket gjort redan på morgonkvisten.

28 maj 2018

(21.21) Jaha då, och jag är fortfarande vaken. :-) Har precis landat i soffan för att avnjuta dagens sista kopp kaffe. Sedan är det dags för mig att krypa till kojs, klockan ringer 4.15 i morgon bitti. Så är det för tillfället, tidiga morgnar för att få starta dagen effektivt på KH. Så var det även i morse och faktum är att i princip hela dagen kändes effektiv vilket gav en go känsla i hela systemet. Hoppas på samma sak i morgon. När jag väl kom hem i dag, strax efter fyra tog jag en stund i solen innan jag avlöste BK med målandet. BK hade målat en hel del då jag kom hem, kul att se och peppande till tusen. Jag målade på och ställde in grejerna i garaget halv nio. Då var det bara att knalla in till diskbänken och röja lite där. Nu väntar jag på att BK ska komma hem från spelningen, få en liten stund tillsammans innan det är dags för mig att sova.

I dag fick vi hem vår nya kyl/frys. Den gamla packade ihop i fredags, tur som bara den så upptäckte BK det innan det var dags att fara till jobbet. Jag var redan på KH och hade inte märkt något på morgonen. Tack och lov har vi frysbox och extra kyl i källaren, därför kunde vi klara helgen utan kyl/frys i köket. Nåja, det är i alla fall superskönt att den nya är på plats. Vi flyttar över lite varor pö om pö för att inte chocka den stackaren. Bäst av  allt är att den inte låter som den gamla gjort i många år. Ibland har jag nästan trott att den varit på väg att flytta sig någon annanstans - så hårt har den låtit.

Gårdagen gick över förväntan, med tanke på att det var mors dag alltså. Lördagen var värre, säkert för att jag var till kyrkogården med blommor till mamma. Hon fick en syrenkvist med två blomstänglar och några prästkragar från ägorna. Det lustiga var att jag kunde höra mamma när jag klippte av syrenkvisten - "Har du verkligen råd med det där?" :-) Jaha då, det har jag visst det, blev mitt svar - i tysthet dock, annars hade nog grannarna börjat undra. Uttrycket jag kunde höra mamma säga var något hon ofta sa om hon fick blommor från trädgården till exempel, som hon visste att det inte fanns så mycket av. Väl på kyrkogården fick jag något i ögat... men det gick över efter en stund.

30 maj 2018

(20.48) Ah, har precis slagit mig ner i soffan för att avnjuta en kopp kaffe. Effektiv dag på KH följt av en stund i solen, måla några timmar och sedan småplockat inne. Kvällsmat och dusch på det - nu är jag färdig att krypa till kojs. Nåja, en liten stund till ska jag nog fixa att hålla mig vaken. Vill hinna träffa BK en stund i alla fall, hon kommer nog hem från jobbet snart. Skönt att få lite målat i kväll, BK körde sitt målarpass på förmiddagen. Vi går i skift tror jag bestämt.

På fredag klockan 10 går kollegan och jag i mål med ett projekt vi drivit i två år. Det känns speciellt och för stunden lite overkligt. Hur kommer det att kännas efteråt? Arbetet är ju inte slut i och med det men frågan är om känslan av att vara mitt uppe i det kvarstår. Ja, det kan jag egentligen inte svara på innan fredag. Givande, roligt och för egen del väldigt utvecklande har projektet varit. Framför allt har jag förkovrat mig i "fikonspråket" som kallas kod. Ja, jag ser mig själv som nybörjare - men superkul och häftigt att få lära mer för varje dag. Det ger drivkraft, inspiration och skapar nyfikenhet inför vad jag skulle kunna göra. Ska nog köra på med mina tidiga dagar på KH hela veckan, det är så stillsamt på morgonkvisten och effektiviteten är tillfredsställande. Jag tror nog inte jag orkar gå upp så tidigt på längre sikt. Hm, det trodde jag nog aldrig jag skulle säga. :-) De här två senaste veckorna har det varit givande och ganska nödvändigt för att jag skulle känna koll på läget och ha översikten inför lanseringen på fredag.

Jag njuter varje dag av det härliga vädret vi har. Bara att få vara på ägorna, njuta i solstolen, måla eller greja med något annat fyller mig med energi. Rätt som det är är det kväll och dags att sova. Ja, det är ett tag sedan jag kände den tillfredsställelsen och drivet på vardagarna. Skönt att känslan kommer tillbaka och att jag faktiskt kan njuta under tiden jag grejar. Ja, för det mesta alltså... Frågar vi BK kan hon berätta hur det låter när jag börjar bli trött - "Ooops, nu tror jag nog inte det gick som jag hade tänkt mig." eller "Hoppsan, nu kom något i vägen när jag skulle bära ut lite saker." är två varianter som kan slinka ur min mun. Nåja, BK skulle inte återberätta eftersom hon inte kan det vokabuläret - jo, hon kan, men nyttjar inte sådana uttryck. Vi har en naturlig uppdelning av ordförråd i vår familj, den var liksom självskriven från början. Med tanke på det så är det en svindlande tanke på hur många ord vi kan tillsammans om vi lägger ihop dem. :-O