Mars 2018

3 mars 2018

(19.14) Kvällsmys på ägorna och äntligen har jag fixat ut lite nya bilder i bildgalleriet. Det är över ett år sedan sist så det var baske mig på tiden - nåja, inspirationen ska finnas där också. Känner du för så kan du klicka dig in på bildgalleriet och se bilder från vår tripp till Sälen i slutet på augusti. Kul för egen del att kika på bilderna igen och få känslan av när vi gick i på fjället.

6 mars 2018

(17.59) Tillbakalutad i soffan efter en relativt lång dag på KH, njuter av brasan som sprakar och reflekterar över dagen. Lite för lång dag kanske, men jag "skulle bara" på slutet och då brukar tiden springa iväg. Nåja, jag har i alla fall väldans skoj på jobbet och njuter av att få göra det jag gör. Rätt häftigt att få känna det varje dag.

Som jag skrev sist så blev det lite bildfixande i lördags, kul och inspirerande. För den som är uppmärksam så har jag även bytt teckensnitt på sidan. Betydligt mer behagligt både för mig när jag skriver och för den som vill läsa. I samband med det satte jag igång med en testsida där jag har tänkt mig att koda utseendet. Spännande att få prova mitt nyupptäckta intresse. Ja då, jag är supernybörjare men lär mig hela tiden. Känner absolut inte att det är brådis med testsidan så jag tar det lite då och då - när lusten och inspirationen faller på. Småningom lägger jag nog ut en länk till den så att den som vill kan följa arbetet med den.

Skönt att kunna sitta i stugvärmen och njuta efter arbetsdagen. Bara få landa och låta dagens intryck sjunka in - det är livskvalité för mig. Ser fram mot att BK ska komma hem efter sin arbetsdag. Få fortsätta kvällsmyset tillsammans och höja livskvalitén ytterligare några steg.

7 mars 2018

(16.28) Tidigare hemkomst i dag, välbehövligt och skönt, har haft ännu en givand och trivsam dag på KH. Roliga göromål tillsammans med kollegor. Hur kul det än är att klura ensam långa stunder så är det väldigt skoj att samarbeta och göra jobb tillsammans. Det är väl det som är det fina med jobbet, blandningen av egenjobb och samarbete. Får se om jag ger mig på lite mer kodande här på webbplatsen under kvällen. Först tar jag mig en stund med vila och reflektion.

11 mars 2018

(7.03) I dag är en sån där dag när jag har intensiv lust att skriva men texten vill liksom inte komma fram. Det går ju inte bara att släppa på ordflödet, vem vet vad som skulle komma ut då. Säkerligen en del som inte ämnar sig för allmän beskådning kan jag tänka. Jag får kanske tänka om i dag och skapa några sidor i "tankeboken" i stället. Den är ju inte för allmän beskådning så där kan jag bara låta pennan jobba på.

(17.34) Hemma efter utflykt till Götlunda. På vägen hem fick vi rena rama safariupplevelsen. Först kom en råbock knallande mot oss - mitt på vägen. Vi sänkte hastigheten och smög förbi den. Den såg nästan lite förnärmad ut, som att vi kom och störde eftermiddagspromenaden. :-) Efter en stund fick jag bromsa igen, en älg var på väg upp från diket på vänsterkanten. Både vi och älgen stannade till - efter några sekunder fortsatte älgen över vägen och vi började rulla vidare. Vi hann bara några meter då jag fick syn på en älg till i slyn på vänster sida. Vi stannade, den här gången för att låta den älgen kila över vägen till sin kompis i lugn och ro. Ja, vi kikade så klart på den också och fascinerades över älgarnas graciösa rörelsemönster. Otroligt att de stora djuren, som ser så klumpiga ut, kan röra sig så lätt och graciöst. Knappt hundra meter efter det stod nästa rådjur, den här gången i en trädgård. Ja, vi fick verkligen en häftigt naturupplevelse på dagens utflykt. Tänk vad vissa möten kan lyfta en hel dag.

Nu är det soffhäng med brasan sprakandes rofyllt. Brasvärmen gör sitt till att både kroppen och själen slappnar av. Det känns så lyxigt att kunna tända en brasa och få både värme och ro för själen på samma gång. Sitta en stund och låta dagens intryck landa, kanske gå igenom något en gång till för att hitta en lösning, tillåta sig själv att släppa tankarna på en utmaning eller vad som kan behövas för att finna ro. På så sätt ladda batterierna och efter en god natts sömn vara redo för nästa dag, men nya insikter och lösningar på befintliga eller nya utmaningar.

15 mars 2018

(7.00) I dag har jag lite sovmorgon eller i alla fall tid hemma innan jag far till KH. Vi har beställt lite nytt till gymmet och leverans blir någon gång mellan 8 och 11 på förmiddagen. Det ska bli skoj att förnya oss lite, inspirerande och peppande för motionen. Tror nog inte jag jobbar något innan jag kommer upp till KH. Det har varit ganska många långa dagar på senaste tiden så vindlingarna kan behöva vila en förmiddag. :-)

Ganska skönt att vara hemma en förmiddag och bara ta det lite lugnt, småplocka och dricka kaffe mellan varven. Inga måsten, bara vara i stunden och ha tid för reflektion och eftertanke. Det känns verkligen som kvalitetstid då hela jag får varva ner och njuta av stillheten. Det är ett stort privilegium att ha ett arbete där jag kan styra en hel del över tiden själv.

18 mars 2018

(6.34) Söndag, vilodag och tid för återhämtning. Under gårdagen monterade jag senaste tillskottet på gymmet, en motionscykel. Det blev ingen längre provtur eftersom kroppen inte riktigt är i fas. Skönt dock att ha cykeln monterad och redo. Ser fram mot dagen och att småpyssla med sådant som tar lagom med energi och kraft. Njuta under tiden och vila mellan varven - en bra vilodag helt enkelt. :-)

20 mars 2018

(12.19) Strax lunch. Den här veckan är det sjukstuga på G4 - ja, varför skulle vi klara oss. :-) Fördelen är ju att vi kan tycka synd om oss själva tillsammans. Eller tycka synd om varandra... Den som är mest pigg för stunden får pyssla om den andra. Det blir heller inte lika långtråkigt som att ligga hemma själv. Ja, till största del är det bara fördelar, nästan på gränsen till att vara mysigt. Nja, där tog jag nog i - ingen av oss tycker väl att det är särskilt mysigt att vara däckad. Lambi, nässpray och Repair är våra följeslagare dessa dagar. Egentligen tycker jag att förkylningen skulle försvinna när jag smörjer in den stackars näsan med Repair - men icke. Kanske är det så att förkylningen har något syfte... Stärker immunförsvaret på sikt, ger själen rum för eftertanke eller något annat fiffigt. Jag får helt enkelt tänka så - om inte annat så känns det betydligt mer positivt. :-)

23 mars 2018

(7.33) Morgon och något steg framåt på bättringsvägen. Skönt att känna skillnad från ena dagen till den andra. Jag får ta det lugnt även i dag för att ge kroppen en chans till återhämtning och kurerande. Det var en fasligt ilsken förkylning skulle jag nog vilja påstå. Men jag ska inte klaga, det är bra länge sedan jag var förkyld.

Morsade på koltrasten för en stund sedan, bara en sån sak kan ju lyfta en hel dag. :-) Vi har ett par pilfinkar som grejar i holken på framsidan, spännande att se vad de har för planer. Vem vet, det kan ju faktiskt bli små pilfinksungar om det vill sig väl. Det verkar som att de boar in sig, flyger in i holken med diverse material titt som tätt.

29 mars 2018

(18.46) Skärtorsdag och långhelg framför fötterna. Det känns helt okej och är för stunden väldigt välgörande. Vila och ytterligare återhämtning från förkylningen är helt okej. For hem hyfsat tidigt från KH i dag och tog en middagslur i soffan innan jag fortsatte dagen i sakta mak, småpysslande och bara vara på ägorna. Skönt som bara den att få bara vara på hemmaplan.

I går gjorde vi en insats och monterade ner altanen. Nu är det bara plattorna kvar som ska flyttas till förvaring och så är vi redo för byggstart. :-) Känns häftigt och det ska bli superkul att följa bygget, dokumentera och invänta första fikat på nya altanen. Det gick över förväntan att montera ner den befintliga altanen, speciellt vad gäller taket. Vi var lite fundersamma om det skulle spricka i småbitar då vi började bända med kofoten, men det gjorde det inte. Glasfiber var materialet och inte plast, vilket underlättade massor. Egna orken var väl så där med tanke på att jag nyss legat däckad en vecka, men skönt att kunna göra det i lagom takt och också att få det gjort när snön tinat så mycket på senaste tiden. Ville ju vara klar när byggaren hör av sig.