November 2018

3 november 2018

(5.53) Lördag morgon och i dag är det vila och bara vara som gäller. Ska en sväng med morbror och moster på morgonkvisten men det är bara vilsamt. :-) Har inga planer för resten av dagen vilket känns väldigt skönt och ger utrymme för reflektion och eftertanke.

6 november 2018

(20.38) Kvällsmys i soffan med BK, det är livskvalité en tisdag mitt i livet vill jag påstå. :-) Att bara vara tillsammans och njuta av brasvärmen och stillheten - lyxigt som bara den. I går hade vi utflyktsdag, jag visste bara att vi skulle åka buss till huvudstaden. Det blev besök på både Fotografiska och Pen Store, fika ett par gånger och sedan mat med "lilla H" innan vi for hem. Pen Store har jag velat besöka länge och nu blev det så. Hur häftigt som helst och nästan som julafton för ett pennfreak som undertecknad. Lagom stor affär som lätt gick att få överblick över med massor av pennor och skriv- och skissböcker. Det var absolut inte sista gången vi var där, kanske kommer jag till och med att tjata om att vi ska åka till huvudstaden framöver... Näe, det ska väl inte bli så illa. ;-) Det går ju faktiskt att beställa från Pen Store på nätet också, men jag måste medge att det inte alls är samma sak som att vara i butiken och få känna på pennorna, bläddra i skissböckerna och bara insupa atmosfären. I kväll har min nya 0.2-penna gått varm, en ren fröjd att skriva med den och bokstäverna blir delikat tunna plus att det går att skriva supersmått med den. :-D

7 november 2018

(3.47) Arla morgonstund, tidningen är genombläddrad och kaffet nästan urdrucket. När jag kom upp för en stund sedan slog det mig att det var ovanligt ljust i vardagsrummet. När jag närmade mig soffan såg jag ut genom fönstret, båda lamporna i garageinfarten hade tänts. Jag gick närmare och fick se två stora och fina rådjur som nöjda mumsade i sig av malvorna som så tappert har blommat fram till nu. Det var med stor kluvenhet jag beskådade rådjuren - skulle jag öppna altandörren och skrämma dem eller låta dem fortsätta mumsa. Hm, det blev det sistnämnda eftersom min känsla var att jag bara skulle skrämma dem för stunden. En annan dag är de tillbaka och mumsar igen. De är väldigt fina men lite trist när de skövlar i trädgården. I och för sig, vi ska ju inte äta malvorna själva så det är väl helt okej att de får ta del av den kosten om de nu har behov.

Jag vaknade lite tidigare än nödvändigt i dag, men så är det ibland. Jag känner mig dock utvilad och det är det viktigaste kan jag tycka. Ska ge mig ner i källaren för ett pass om en stund, det kan vara skönt att få jobba med kroppen en stund på morgonen innan jag gör mig redo för KH. Ser fram mot dagen och att få fortsätta där jag slutade i går eftermiddag. Arbetsflöden, regler och förvaltningsmodeller står på schemat i dag - det kanske inte låter så upplyftande men jag tycker det är intressant och givande till tusen. Lite kodande mellan varven och klurande på bygge så blir dagen komplett. :-) Det är toppen att ha arbetsuppgifter av skiftande slag så att jag kan varva lite när "hårdisken" går ner i energisparläge. Arbetsuppgifterna kuggar i varandra men är ändå skiftande och ganska olika. Jag har sagt det förr och jag vidhåller det efter åren på KH - jag har mitt drömjobb. Fascinerande att reflektera över vägen till drömjobbet, allt jag gjort innan jag landade på KH. Den tänker jag inte redogöra för här, då kommer jag aldrig iväg och kan börja dagen vid skrivbordet. Kanske blir det en annan dags ämne för reflektion - vem vet.

17 november 2018

(9.27) Lördag och vila - den här helgen är det extra välbehövligt. Ett par arbetsveckor med på tok för långa dagar och en hel del "ska bara" resulterar i att vila är nödvändigt i helgen. Har småpysslat lite på morgonkvisten och nu har jag inte en enda plan för resten av dagen, bara vara och ge kropp och knopp en chans till återhämtning. Just nu avnjuter jag dagens tredje kopp kaffe med fötterna i högläge och datorn i knäet - ja, det är just så avkopplande som det låter. Låter det inte avkopplande, ja då får du helt enkelt tänka på det du tycker är mest avkopplande - så känner jag med fötterna i högläge och datorn i knäet. :-)

Här om dagen, när BK och jag satt i soffan och småpratade, tyckte jag att hela rummet var väldigt suddigt. Hm... Så var det så klart inte. Det var, som så ofta, en del fläckar på glasögonen. Det är ju märkligt, sa jag, att glasögonen blir så fläckiga hela tiden. Men så kom jag på varför, det är egentligen inte så konstigt. Det sägs att ögonen är själens spegel och nånstans måste det ju komma ut och vart hamnar det då - jo, på glasögonen. :-D Fantastiskt skönt att jag rätt ut den frågan, nu behöver jag aldrig mer fundera över varför glasögonen blir så fläckiga.

24 november 2018

(10.19) Sovmorgon och lugn start på dagen tillsammans med BK - lyxigt värre. :-) I går kväll hade vi grannarna hos oss en stund, korv med bröd och trivsam samvaro. Det är lyxigt det också. I dag har vi inte speciellt många planer, en liten utflykt mitt på dagen står på agendan - annars är det lugn och ro och vila som gäller. Utflykten kan förhoppningsvis resultera i lite fikabröd som vi kan ha till jul och kanske även lite annat som vi inte ens vet att vi be... "villhöver". Jag har sovit 9 timmar i natt och BK lite till - det var väldans välbehövligt och skönt som bara den. För egen del har det blivit alldeles för många långa dagar på jobbet på senaste tiden, jag måste skärpa till mig med det för så här håller det inte i längden. Ingen som tvingar mig, "ska bara" inträffar för ofta helt enkelt.