September 2018

2 september 2018

(7.45) Helg, vila och avkoppling. Återhämtning, småpysslande och trivsam tillvaro med BK. Livskvalité och harmonisk tillvaro som ger energi till både kroppen och knoppen.

4 september 2018

(8.38) Sooovmorgon! :-) Så himla skönt att bara vara och kunna dra mig på morgonen utan något bestämt för dagen. Att få ge mig ut i geografin och studera mönster på nära håll, se former som annars går mig förbi. Vara här och nu för att ge både kroppen och själen en chans att återhämta sig, ladda med ny energi som gör gott. Livskvalité tillsammans med BK som i allra högsta grad bidrar till återhämtningen.

6 september 2018

(5.54) Morgonstund och mys med kaffe, datorn och fötterna i högläge. Jag är så tacksam för livet, för att jag får leva mitt liv i trygghet och harmoni - tillsammans med BK. Det är ett privilegium och en förmån som inte kan tas för självklar. Som i alla relationer handlar det väl till syven och sist om respekt, ödmjukhet och tillit och det innebär nog inte samma sak för alla människor. Glädje, lycka, humor och skratt - men även sorg, frustration och gråt. Att kunna dela alla känsloyttringar och finnas för varandra oavsett - det måste helt enkelt vara kärlek på riktigt. :-)

9 september 2018

(7.22) Hemma igen efter härliga dagar i fjällen med BK. Skönt att bara vandra i geografin och njuta av tystnaden tillsammans. I dag är en viktig dag för oss alla, i dag ska det avgöras - hur kommer vårt fantastiska, trygga och demokratiska land att se ut efter dagens val? Jag hoppas att vi alla kan vidga våra vyer och se hur bra vi har det, inte tappa modet och i ren misströstan bli extrema i våra tankar. I stället låta kärleken till livet styra oss i våra val och vår förmåga att se var omsorg om medmänniskorna och välfärden finns. Jag hoppas också att, alla som kan, utnyttjar den fantastiska rättighet som vår demokrati erbjuder - att rösta.

13 september 2018

(17.40) En behaglig dag med lagom göromål, både på jobbet och hemma. Efter jobbet har jag varit i stenpartiet en timme och rensat lite. Skönt som bara den och luckert - så rensandet gick galant. Nu laddar jag för eventuell leverans av ved i kväll. Ja, den ska in i garaget i alla fall sedan börjar jag klyva en annan dag. Har tänkt mig vara lite mer strategisk i år och inte klyva lika mycket. Det brinner galant bara det blir bra värme i braskassetten. Morbror har lärt mig att elda på glödbädd och det är suveränt. Lätt att underhålla och brinner behagligt. I helgen som kommer får trädgården bli första prio, fixa lite innan hösten kommer på riktigt. Säkerligen blir det en eller ett par vändor med kärran också eftersom det är lite kvar att både klippa och rensa. Jodå, jag ska vila en del också har jag tänkt - men lite måste jag nog göra innan jag unnar mig vilan.

BK och jag satt på altanen och fikade för en stund sedan. Superskönt att kunna sitta där även om det inte är tjugo grader ute. Vi kommer nog kunna njuta av den en bra stund till innan det blir för kallt. Det ska i alla fall bli spännande att se hur länge. :-) Med gamla altanen hade det varit tveksamt om vi kunnat sitta ute i dag, jag tror inte det - vi hade nog valt köket i stället.

14 september 2018

(4.34) Ah, vaknade lite tidigare i dag - känns som bonustid på något vis. Nu är kaffet urdrucket och tidningen genombläddrad och jag ska göra mig redo för att fara norrut för ett pass på KH. Veden levererades i går kväll och det känns gott att den är på plats. Nu kan jag plocka med den när jag vill och vi är laddade inför kommande säsong. Fascinerande att se P när han manövrerar traktorn och smidigt ställer in kubiken i garaget. Ja, jag blir lite impad måste jag säga, även om jag vet att han är van traktorförare. Garageinfarten går ju inte direkt rakt in hos oss, det är en nätt 90-graderskurva på slutet med stenmurar på båda sidorna och innan dess carporten.

15 september 2018

(8.46) Lagom start på dagen i lagom takt - det känns fint. Braskassetten är uraskad, disken undanröjd och nu njuter jag av dagens andra kopp kaffe. Har inte kunnat bläddra genom tidningen än på grund av tekniska problem hos leverantören, men då har jag den till senare på dagen. När jag vaknade till på morgonkvisten snurrade massor av göromål i huvudet, jag har kunnat bromsa upp det och tänker ta en sak i taget. I går när jag kom hem från jobbet lyfte jag in lite ved till ställningen i pannrummet och strukturerade upp i lådan och korgen med grövre och finare tändved. Ja, det finns en hel del ved till att ta reda på men skönt att ha struktur från början - det underlättar när det fylls på. Får se vad jag ger mig i kast med när jag kilar ut. Just nu var det lite svalt ute, kanske ska ge mig ut rätt tidigt för att njuta av den friska luften.

(17.43) Jag har lyckats hålla ett lagom tempo i dag, några göromål och massor av vila. Inte tokigt måste jag säga, väldigt välgörande för hela systemet. BK kom hem hyfsat tidigt från jobbet, vilket blev en bonus. Alltid lika skönt att få hem henne tidigare än jag räknat med. :-) BK är ute på en liten cykelvända, jag får hålla mig från sådana aktiviteter i dag och lyssna på kroppen. Tidningen, som det var tekniska problem med på morgonen, är nu uppe igen och jag har bläddrat igenom den. Nytt utseende och nya funktioner, det blev superbra tycker jag. Mycket mer lättmanövrerat och zoom-funktionen mer behändig. Till min stora förtjusning går det också att använda piltangenterna i inzoomat läge för att navigera på sidan, tidigare bytte den sidan vid den navigeringen. Helt klart justering till det bättre. Jag ska nog kila ut och småplocka lite på ägorna en liten stund innan jag tar kväll. Mysigt att få en liten stund i luften innan det är dags att kanske slänga på en brasa till kvällen.

17 september 2018

(4.21) Ny dag och ny arbetsvecka, det blir säkert bra kan jag tro. Skön helg med lagom tempo och en del göromål gjorda - också de i lagom tempo. Har en hel del att fixa med innan det är dags för möte klockan 10 i dag, ska därför fara upp när jag gjort mig redo. Vaknade innan väckarklockan larmade, det var skönt för då får BK sova. Ska lämna BK:s bil innan jag promenerar vidare till KH, det gäller att ladda med regnjacka i dag. :-) När jag var ut till brevlådan och hämtade tidningen njöt jag verkligen, lite regn men ljummen temperatur. Inifrån fick jag höstkänsla men väl ute var det som ett ljummet sommarregn. Ser fram mot att ha lite körigt på morgonen, men hoppas att den första uppgiften går relativt smidigt - den är mest hantverk och kräver lite extra koncentration. Är den väl gjord så kan jag ta mig an de övriga uppgifterna med lätthet.

18 september 2018

(16.04) Eftermiddag och jag har landat hemma på altanen. Njuter av värmen som kapslas in här om dagarna och ro det ger att i princip ha sommarstugan i trädgården. :-) Det är en fantastisk känsla och känns lyxigt till tusen. För en "hemmagroda" som mig är det ypperligt, jag behöver inte packa ett enda dugg - det är bara att öppna dörren och kila ut och slå mig ner. På jobbet i dag fick jag lite tips på olika former av värme till inglasade uterum, altanen alltså. Det var både tips på lösningar med gasol och el. Får se vad vi kan bli intresserade av framöver, för tillfället är det bara så toppen att kunna gå ut och sätta sig efter jobbet, trots att det är en bit in i september. Solens strålar och värme kapslas in en stund och ger oss möjlighet att njuta längre på hösten och säkerligen tidigare på våren. Med gamla altanen hade det aldrig gått - jo, om vi pälsat på oss mössa, tröja och tjocka brallor så klart. Tror dock att det varit lite dragigt och kulet ändå. I dag sitter jag i bara långa shorts och t-shirt och det är hur skönt som helst. Som jag sa till BK tidigare i år: "Det här är nog det bästa vi gjort... ja, förutom att gifta oss så klart." :-)

Har haft en bra dag på KH, hunnit en hel del och känner mig nöjd. Fick till en text om inriktning, härifrån och framåt, det känns bra. Jodå, det går alltid att fila på men grunden känns helt okej. Känner mig peppad för framtida projekt och känner att jag vet ganska säkert vad jag skulle vilja att vi gör. En härlig känsla och med den ser jag vilka möjligheter vi har för att göra det så bra som möjligt för alla våra medarbetare. Om det sedan blir så vet jag inte, en viss del av ansvaret ligger ju faktiskt på våra medarbetare. :-) Det är kanske upp till oss att göra dem medvetna om det... Uj, nu har vi ännu lite till att göra känner jag - men det är tur för hur skulle det se ut om vi bara satt och fikade hela dagarna. ;-) Jag ser i alla fall fram mot jobbet med stor iver och lust, det ska bli superkul och jag tror vi kan åstadkomma något riktigt bra.

23 september 2018

(7.01) Dagens andra kopp kaffe är upphälld för att avnjutas, disken är fixad och jag laddar för att ge mig i kast med ett par fönster till på morgonkvisten. I går blev vardagsrummet klart och jag måste ge mig själv en liten eloge. Jobbade på i lagom tempo och har delat upp fönstertvättandet på flera dagar vilket har medfört att jag njuter när jag håller på. Nämen, det är helt fantastiskt - har det landat till slut, morbrors ord om att göra lagom och njuta under tiden jag håller på. Ja, det är i alla fall så den här gången. :-) BK och jag grejade lite i trädgården i går, klippte på rosenapeln och tömde kärran. Som sagt, i dag satsar jag på ett par fönster till. Det är de kruxigaste kvar, kruxigast beroende på solens läge. Jag ska försöka få de gjorda nu på morgonen innan solen lägger sig på. Funkar inte det på grund av temperaturen får jag helt enkelt ta dem i eftermiddag eller en annan dag. För tillfället ser det ut som att vinden har mojnat, det är bra med tanke på fönstertvättandet.

I eftermiddag ska jag följa med BK när hon ska jobba en kort sväng. Vi ska till ett ställe där jag faktiskt aldrig varit tidigare, det blir intressant. Jag har bara sett platsen på bild och det säger ju inte allt så klart. Känsla, dofter och annat som en bild inte kan förmedla får jag uppleva i dag. Kanske inte så mycket dofter men i alla fall känsla och närvaro. Om näsan får vara med och uppleva hoppas jag så klart mer på dofter än odörer. :-D Efter det ska vi sätta blommor till Fru FP som skulle fyllt år i morgon. Nähä, nu ska jag rigga för att ge mig ut och ta fönstren från utsidan - det är två enkelfönster som jag måste upp på trappstegen för att ta. Krångligast med det är att få stegen att stå bra eftersom det är rabatter nedanför fönstren. Nåja, jag har gjort det förr så det ska nog gå bra även den här gången.