Augusti 2019

5 augusti 2019

(9.30) Skön och lagom-tempo-morgon med en hel del gjort. Njuter av ledigheten och att bara kunna ta dagen som den kommer. Det blir skoj att börja jobba igen senare i veckan men just nu är det bara gott att vara hemma. :-) Behöver dock till affären en sväng, det är lite föda som behöver inhandlas - annars blir vi inte roliga, vare sig jag eller BK. Jag sätter mig säkerligen med lite bilder eller kodande under dagen. En idé poppade upp här om dagen och med den följde fler idéer och varianter på dessa som ska testas och utvärderas innan jag gör slag i saken och bygger om lite. Jag vill ju gärna ha koll på vad jag gör så att det inte blir något tok. Kul och utmanande är det och gynnar vindlingarnas aktivitet. Det känns som att jag lär mig något nytt varje gång jag sitter och det inspirerar till fler försök och tester vill jag lova. Tur att jag är liiite envis i alla fall. Tror nog jag tar cykeln till affären så att jag får lufta mig lite och så ska jag inte ha massor av varor heller.

8 augusti 2019

(6.16) Fin start på dagen... Vi vaknade innan klockan skulle ringa, jag satte på kaffe och tänkte mys-starta dagen med att läsa tidningen i sängen. När jag ställde ner kaffekoppen, som var full, på bordet bredvid sängen hände något märkligt. Koppen tippade och allt kaffe rann över sängbordet, skvätte på väggen och gjorde sjö under sängbordet. Ja, det var bara att torka, torka och torka. Ett uppvaknande i rask takt skulle jag vilja påstå. Inte nog med det, var som hastigast in på Facebook på telefonen innan kaffet var klart och lyckades besvara en fin kommentar på ett av mina inlägg med en arg gubbe. Men hallå... Tack och lov att BK fick syn på det för en stund sedan så att jag fick rätta till det. Får väl tänka att det bara kan gå bättre resten av dagen.

I går slutförde jag projektet här på webben med bilder och bildspel från vår resa i Norrland i sommar. Det var superskoj att fixa med koderna så att jag skulle få till det som jag ville samt välja bland alla bilder för att visa ett axplock av vår resa. Jag hade drygt 2700 bilder att välja på så det tog en stund. :-) Jag har lite andra tankar och idéer vad gäller kodandet på webben men det tar jag lite då och då. Det är inte gjort i en handvändning och kräver planering, tester och ytterligare klurande. Ja, bildspelen var inte heller gjorda i en handvändning men jag lär mig nytt hela tiden och det är både utmanande och peppande. Kul att pyssla med lite klurigheter så att vindlingarna får sitt lystmäte, det påverkar hela mig på ett bra sätt - precis som gymmet och promenaderna gör.

11 augusti 2019

(20.33) Skön helg med en hel del fixat, både i trädgården och inomhus - "The Dream Team" har varit i farten. Ja, det är alltså BK och jag. :-) I dag har jag varit hos en kollega och fotat små hårbollar (kattungar). De var söta som bara den men hade fasligt svårt att sitta still och posera. Jag kan inte förstå det, misstänker att det är brist i fostran. :-D Innan fotandet var jag till morbror och moster en sväng för att språka en stund och sedan svängde jag förbi faster för att göra det samma. En trivsam förmiddag med många skratt och tokerier.

Det ska bli spännande att se hur veckan kommer att fortlöpa, med tanke på hur supertrött jag var efter endast två arbetsdagar förra veckan. Får helt enkelt ta en sak i taget och en dag i taget så ska nog vindlingarna kunna krypa upp ur trädan. Tänk att det är lika tungt för skallen varenda år att komma igång när semesterperioden är över. Nåja, det är sunt kan jag tro - tänker att det är ett bevis på att jag verkligen kopplat av och haft semester. :-) Hur som helst så blir det spännande, speciellt fram mot onsdag eller torsdag.

21 augusti 2019

(4.19) Arla morgonstund, myser i soffan och väntar på att kaffet ska svalna. Bra dag i går på KH, fick jubla lite för mig själv på eftermiddagen - löste ett kodstrul som uppstått efter sommarens uppgradering av webben. Trodde först att jag hade gått bet men som tur är är jag liiite envis mellan varven. Tänkte att det inte kunde vara så superstor justering som skulle till - helt rätt, det var två ord som skulle byta plats i kodsträngen. Det är dokumenterat och sparat så att jag kan ta med mig den lärdomen till nästa gång det är dags att justera - när intranätet har uppgraderats till exempel. Ser fram mot att få ge mig in i ett projekt som förhoppningsvis börjar nu i höst. Fick besked i går att vi ska köra och det kändes superroligt - jag har hoppats på det i några år. Roligast är det eftersom det gynnar dem vi är till för, medborgarna.

24 augusti 2019

(9.05) Ah... då har den årliga tröttheten efter semestern infunnit sig. Uj, jag är supersömnig om dagarna. Tyckte det gick bra i en och en halv vecka då förhoppningen väcktes att jag kanske skulle slippa det i år. Nähä då, den kom strax efter och slog till med vanlig kraft. Nu är det bara att köra på med göromål och vila middag för att sedan sova ovaggad i 8-9 timmar per natt, i alla fall på helgerna. Middagsluren på vardagarna är svårare att få till - hur skulle det se ut om jag somnade över tangentbordet på KH. :-D Förhoppningsvis håller sömnigheten inte i sig så värst länge, jag känner igen den och vet att det bara är att ta en sak i taget i lagom tempo. Jaha, då har jag lärt mig en sak till - det är härligt. I dag har BK och jag lite göromål på ägorna som vi tänkt få gjorda. Ska sörpla i mig kaffet och gå ut för att förbereda, då känns det lite lättare att komma igång. Under perioden som varit efter semestern har jag i alla fall prioriterat att motionera, det har känts suveränt och säkerligen underlättat göromålen på KH.