Februari 2019

3 februari 2019

(8.33) Sovmorgon och mys på ägorna, snön yr utanför fönstren och väntar på att skyffeln kommer fram. Nåja, det får bli småningom - först ska här mysas klart. :-) Var ute för en stund sedan och hämtade tidningen, det var svårt att säga hur mycket som kommit - just för att det yrde så mycket. Men det hör vintern till och jag gillar det skarpt. I går hade vi besök av brorsan från Mullhyttan, trivsamt som bara den och för första gången på alla år så var T och jag ner och körde ett pass på gymmet tillsammans. Häftigt, kul och väldans givande. Jag är stolt över lillbrorsan och impad över hur snabbt han tagit tekniken i lyftningen. Bra jobbat! :-D Jag värmde upp innan han kom, med nästan en timmes svängande med snöskyffeln. Det gav nog en del i kroppen, det känns så i dag i alla fall. Ja, då är det helt enkelt på´t igen i dag då. :-) Jag gillar att skotta och jag tror att snön som kommit i natt är lättare än den som föll i går. Lite frukost och sedan är jag redo att ge mig ut. Just ja, jag ska mysa färdigt först också. Det är viktigt för välmåendet. :-)

12 februari 2019

(4.14) Har sovit hur skönt som helst och vaknade tidigt, inte konstigt med tanke på att jag kröp ner mellan lakanen tidigt i går kväll. Gjorde så i stället för att somna i soffan och sedan behöva maka mig in i sovrummet. Bra dag på KH i går, effektivt och givande till tusen - hoppas på en liknande dag i dag. Träff med arbetsgruppen och workshop, jag får vara "fröken" igen och guida mina kollegor. Ser fram mot det och att få peppa dem till nya kunskaper. Jag ska lära dem allt jag kan - å det tar väl cirka tre minuter... :-D

När jag väl har avnjutit morgonens kaffe ska jag ge mig ner för ett pass i källaren. Skönt att året börjat väl med kontinuitet vad gäller gymmandet vilket ökar mitt allmänna välbefinnande märkbart. Ser fram mot att komma ner och få röra på mig en stund. Kul också att BK uppskattar gymmandets välgörande effekt. :-) Jag kör ju inte tillnärmelsevis de långa och tunga pass som var vardag för ett antal år sedan. Nej, i dag har jag absolut inget behov av dem. I dag tränar jag för att må bra - inte för att bli bra och det är en väldig skillnad.

17 februari 2019

(16.42) Skön och avkopplande helg, speciellt dagen i dag. Energigivande och harmoniskt lugn som ger mig massor av energi. Målet för veckan är att behålla det inre lugn som helgen gett mig, ta göromål och uppgifter på jobbet med ro och angripa dem med systematisk logik. Det ska nog gå bra tänker jag, behöver bara påminna mig mellan varven. Inte låta mig dras med i någon falsk iver eller entusiasm som allt som oftast bara är en vision och önskan. Jag har blivit bättre på det genom åren men det går alltid att ta ett steg till på förbättringsstegen. Om jag lyckas förhålla mig till göromålen på det sättet vet jag att jag både gör ett bättre jobb och framför allt - att jag har så mycket roligare när jag gör dem. För att inte tala om energin jag har kvar när jag landat på G4 efter arbetsdagen.

24 februari 2019

(6.06) Morgonmys i soffan, kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad. Skön helg med lagom tempo och lagom med göromål. I går hade vi besök av granntjejerna, vi byggde koja i soffan, sjöng lite sånger och småpratade. Trivsamt värre. Dagen i dag lär gå i samma lagomtempo som gårdagen, en gnutta motion på morgonkvisten och sedan massor av bara-vara-tid. Det är kvalité i tillvaron vill jag lova. Extra kvalité i dag eftersom BK ger sig av till jobbet först efter lunchen. :-)

26 februari 2019

(19.41) Afton i hemmet, fötterna är i högläge och jag kopplar av efter en bra dag på KH och sedan en tur med BK till länsmetropolen. BK behövde hämta en lånebil då hennes kärra är på verkstaden. Nödvändigt och fantastisk tur att hon inte var ute och körde när en fjäder under framvagnen gick sönder. Puh... kan vi väl lugnt säga. Skönt att det finns lösningar så att jag kan hålla mig undan från att åka kollektivt ett tag till. :-) Nej då, det går bra på morgnarna men eftermiddagarna är ett aber - åksjuka är inte att leka med. Säkert hade både Herr och Fru FP en önskan för mig - att åksjukan skulle växa bort. Men så blev det inte, men å andra sidan kanske jag inte har växt färdigt än så jag får fortsätta hoppas.

Hade som mål att köra ett pass på gymmet i morse, men det satte magen stopp för. Jag var inte i den morgonform jag önskade så det var bara att ta det lugnt och vänta med det passet till en annan dag. Förhoppningen är att jag ska kunna köra i morgon bitti eftersom det just nu känns helt okej. Kanske någon förkylningsbacill som satt sig i magen eller så, ja det vore inte omöjligt eftersom det florerar en del i luften den här tiden på året.