Februari 2019

3 februari 2019

(8.33) Sovmorgon och mys på ägorna, snön yr utanför fönstren och väntar på att skyffeln kommer fram. Nåja, det får bli småningom - först ska här mysas klart. :-) Var ute för en stund sedan och hämtade tidningen, det var svårt att säga hur mycket som kommit - just för att det yrde så mycket. Men det hör vintern till och jag gillar det skarpt. I går hade vi besök av brorsan från Mullhyttan, trivsamt som bara den och för första gången på alla år så var T och jag ner och körde ett pass på gymmet tillsammans. Häftigt, kul och väldans givande. Jag är stolt över lillbrorsan och impad över hur snabbt han tagit tekniken i lyftningen. Bra jobbat! :-D Jag värmde upp innan han kom, med nästan en timmes svängande med snöskyffeln. Det gav nog en del i kroppen, det känns så i dag i alla fall. Ja, då är det helt enkelt på´t igen i dag då. :-) Jag gillar att skotta och jag tror att snön som kommit i natt är lättare än den som föll i går. Lite frukost och sedan är jag redo att ge mig ut. Just ja, jag ska mysa färdigt först också. Det är viktigt för välmåendet. :-)

12 februari 2019

(4.14) Har sovit hur skönt som helst och vaknade tidigt, inte konstigt med tanke på att jag kröp ner mellan lakanen tidigt i går kväll. Gjorde så i stället för att somna i soffan och sedan behöva maka mig in i sovrummet. Bra dag på KH i går, effektivt och givande till tusen - hoppas på en liknande dag i dag. Träff med arbetsgruppen och workshop, jag får vara "fröken" igen och guida mina kollegor. Ser fram mot det och att få peppa dem till nya kunskaper. Jag ska lära dem allt jag kan - å det tar väl cirka tre minuter... :-D

När jag väl har avnjutit morgonens kaffe ska jag ge mig ner för ett pass i källaren. Skönt att året börjat väl med kontinuitet vad gäller gymmandet vilket ökar mitt allmänna välbefinnande märkbart. Ser fram mot att komma ner och få röra på mig en stund. Kul också att BK uppskattar gymmandets välgörande effekt. :-) Jag kör ju inte tillnärmelsevis de långa och tunga pass som var vardag för ett antal år sedan. Nej, i dag har jag absolut inget behov av dem. I dag tränar jag för att må bra - inte för att bli bra och det är en väldig skillnad.

17 februari 2019

(16.42) Skön och avkopplande helg, speciellt dagen i dag. Energigivande och harmoniskt lugn som ger mig massor av energi. Målet för veckan är att behålla det inre lugn som helgen gett mig, ta göromål och uppgifter på jobbet med ro och angripa dem med systematisk logik. Det ska nog gå bra tänker jag, behöver bara påminna mig mellan varven. Inte låta mig dras med i någon falsk iver eller entusiasm som allt som oftast bara är en vision och önskan. Jag har blivit bättre på det genom åren men det går alltid att ta ett steg till på förbättringsstegen. Om jag lyckas förhålla mig till göromålen på det sättet vet jag att jag både gör ett bättre jobb och framför allt - att jag har så mycket roligare när jag gör dem. För att inte tala om energin jag har kvar när jag landat på G4 efter arbetsdagen.