Juli 2019

2 juli 2019

(7.50) Semestern har börjat som den brukar... lååånga sovmorgnar och middagslur efter maten. Ja, det är som vanligt med andra ord. Om några dagar har det rätat upp sig när både kroppen och knoppen fått vila ifatt. Skönt att vi ändå har grejat lite på ägorna i lagom tempo. BK är en lisa för min själ, stöttar mig i grejandet - ja, i allt faktiskt. Det är en fröjd att ha semester tillsammans och bara vara, precis som det borde vara för alla. I kväll ska vi på teater här i Metropolen, det blir intressant. Innan teatern får vi räkmacka på lokal. Ja, det är nästan så jag känner mig lite bortskämd mellan varven. :-)

Under gårdagen blev det kameratömning, det var dags och skönt att få sortera in bilderna i mappar och köra backup på allt. Skapligt många bilder som behövde sorteras, en del fick åka i papperskorgen direkt - ja, det blir så när jag testar och grejar för att hitta optimala inställningar när motiven ska förevigas. Fascinerande hur små ljusskiftningar kan påverka så mycket hur bilden blir. Det är absolut inte automatiserat i vindlingarna eftersom jag blir lika fascinerad och överraskad varje gång. :-) Men, det är bra tänker jag för då blir det en utmaning varje gång och triggar vindlingarna till nya tankebanor. När tankebanorna blir allt för "kringelikrokiga" är det bara att lägga kameran åt sidan och återuppta det en annan stund - när dimridån har lagt sig.

21 juli 2019

(3.15) Semestern har fortsatt som den brukar... avkopplande, bara-vara-tid och njutning i massor tillsammans med BK. :-) Även långa sovmorgnar mellan varven blandat med onödigt tidiga morgnar, som i dag. Har varit uppe en stund så lokaltidningen är genombläddrad/skrollad liksom ett par rikstäckande blaskor. Jag är egentligen inte förvånad över att det blev en så tidig morgon just nu eftersom jag har sovit länge som bara den flera nätter på raken - så den arla uppstigningen kom egentligen helt väntat. Nåja, soffan är tillgänglig efter lunch i dag också. Bara att luta omkull mig för en middagslur om det skulle vara behovet under dagen.

Vi har njutit både av att vistas i "Altanien" och vår sedan tidigare planerade rundtur norröver i landet. Rundturen gav en hel del häftiga upplevelser och trivsamma fototillfällen. BK "inleddes i frestelsen" i år, från att vara en suverän motivfinnare placerade hon sig själv bakom spakarna. Många fina bilder blev det och jag njöt massor av fotandet tillsammans. :-)

"Altanien" har även blivit en favoritplats för katten Vilma, som gärna tar en tupplur där på eftermiddagen. Ja, tupplur är väl en underdrift - djup sömn i fyra eller fem timmar är en mer korrekt beskrivning. Sällskaplig... nja, det går att diskutera - men ett sällskap ändå tycker vi. :-) Det känns bra att Vilma trivs hos oss och att hon känner sig trygg i "Altanien". Om vi kan bidra med den delen på ålderns höst för henne så gör vi det gärna - hon är trots allt den snällaste katt jag någonsin träffat. Sedan går det väl att diskutera om det är Vilma som hälsar på oss eller om det är vi som tillåts att bo på hennes domäner. Det beror nog på vem vi frågar, oss själva eller Vilma - tur att hon inte kan prata. :-D

Under gårdagen blev det en hel del påtande på ägorna för min del, i alldeles lagom tempo och med paus mellan varven. Fick också, för första gången någonsin, dela upp gräsklippningen på två pass - det blev helt enkelt regnpaus. Skönt att kunna klippa klart senare på dagen i stället för att behöva vänta en eller ett par dagar. Jag var inte ensam i grannskapet om att få regnpaus i klippandet, i alla fall en till råkade ut för samma sak. Det var så skönt att påta lite pö om pö under gårdagen, jag hade hela tiden energi över och tyckte det var avkopplande och givande. Jag tror nog att morbrors ord om att "det ska vara roligt att hålla på" är på god väg att rota sig även hos mig. Det har tagit tid men baske mig, skam den som ger sig.

Det är förutspått regn i dag, det är helt okej eftersom marken behöver det. Kanske tar jag mig en stund vid datorn och grejar lite med bilder från turen norrut. Det är några bilder att kika på och vem vet, kanske kommer det ut något här på sidan småningom. Planen är att få ut lite bilder här men jag är inte riktigt klar med hur jag ska strukturera det hela. Lite nya kodningar är på gång och de måste testas innan de kan "sändas live", hur skulle det se ut annars. ;-)

26 juli 2019

(9.29) Andra koppen kaffe för dagen, fötterna på puffen och vädrar in lite sval luft från skuggsidan. Ja, än så länge sval luft och skönt att sitta och njuta av lite fläkt på tårna. :-) För ett par timmar sedan var vi ute på en morgonpromenad, gott att komma ut en sväng och röra på kroppen men fascinerande ljummet redan klockan sju. Jag har varit sådan sjusovare på sista tiden att vi fick ställa klockan för att komma ut på morgonpromenad innan värmen satte fart ordentligt. Nåja, skönt att jag sover men jag blir lite fundersam inför stundande arbetsveckor, tur jag har flex så att jag kan börja senare om jag behöver. Jag vill ju inte komma till jobbet och var i någon slags dvala första timmarna, nej, då sover jag hellre lite längre och börjar senare. Inte heller tänker jag köra någon justering av dygnsrytmen innan jag ska börja jobba, det får ge sig efter hand. Nähä... nu ska jag fortsätta att semestra och bara vara - dä ä gött.

30 juli 2019

(7.55) Morgonmys i soffan och jag njuter av ledigheten. Semester är ett gott påfund som gynnar hela människan, så länge som vi kan landa i nuet och bara vara. I dag är det extra lätt att bara vara och mysa, regnet faller utanför fönstren och temperaturen är betydligt svalare än de senaste dagarna. Det är skönt och både vi och naturen behöver det en stund. Jag har vädrat in lite sval luft på morgonkvisten, det är nästan lite kulet - men så skönt för både kropp och knopp. Tror minsann jag ska sätta mig och fixa med lite bilder om en stund, det är trivsamt att pyssla med dagar som denna, men framför allt tänker jag fortsätta njuta av ledigheten och ta dagen som den kommer.