Juni 2019

2 juni 2019

(9.23) Förmiddagsfika i fåtöljen, fötterna vilar behagligt på puffen. Ja, dagar som denna är det bara att njuta av. Hade en lika skön dag i går, lite småplockande och njuta av tillvaron - i precis lagom takt. Det är verkligen behövligt efter månader av skapligt mycket att göra på KH, långa dagar och fokus de lux. I morgon är det lansering av senaste projektet och det ser jag fram mot. Efter lanseringen går vi in i nästa fas av det arbetet - förvaltande och vidareutveckling, superkul och givande till tusen. Det blir ett jobb-jobb-pass på hemmaplan tidigt i morgon bitti för att göra vissa justeringar innan jag far upp till KH. Skönt att få det gjort tidigt innan världen vaknar. :-)

18 juni 2019

(17.10) Kaffe efter maten och jag kopplar av efter en givande och härlig dag, ledig på en tisdag - bara så där. Klippte berberishäcken i morse och sedan var det bara att tömma kärran innan jag for till morbror och moster för att lasta på lite mer. Lyxigt värre, jag fick lunch hos dem och, som vanligt, en trivsam pratstund. När jag kom hem blev det en välförtjänt lur i soffan, hur skönt som helst.

I lördags morse skjutsade jag BK till starten på årets vandring. I morgon kväll ska jag hämta henne eftersom femdagarsvandringen är över. Ser fram mot att få komma hem och mysa med BK, bara vi och hemma. :-) Hoppas hon får känna sig nöjd med dagarna och att hon även fått "bara vara" i vandrandet trots att några av dagarna varit arbetsdagar.

Jag gör nog inte många knop till i dag, passar på att vila också när jag faktiskt tagit ledigt. Så himla nöjd att jag fixade berberishäcken, det sker bara två gånger per år men det är ett relativt stort projekt så därför är det skönt att få det gjort. Första gången på några år som jag gör det helt själv också, tidigare har jag blivit bortskämd eftersom BK burit bort det jag klippt. Endast två arbetsdagar kvar den här veckan, sedan är det långhelg. Det blir rätt behagligt det också skulle jag nog vilja påstå. :-)

30 juni 2019

(8.25) Lite vila efter ett kort pass på ägorna och sedan frukost. Skönt att bara ta dagen som den kommer och inte planera allt för mycket. Semesterkänslan infann sig snabbt efter avslutat pass på KH - skönt att få äga tiden en stund. Det blev dock lite småhektiskt innan jag kunde ta semester på riktigt. Efter uppgradering av system så betedde ikonerna på startsidan sig lite som de själv kände för - absolut inte som jag talat om för dem att göra. Jag gjorde en tillfällig lösning och sedan tog jag semester... Ja, det gjorde jag ju inte riktigt eftersom jag visste att ikonerna såg okej ut i datorn men inte i andra enheter som platta eller mobil. Ett par timmar i solen löste det, fick en fiffig idé som jag så klart var tvungen att testa. Det gjorde jag och till min stora glädje så funkade det fint. :-) Då kunde jag ta semester på riktigt. Skönt att börja semestern med nöjd-känsla inombords.

Om en stund ska vi ge oss ut på ägorna för att justera antalet prästkragar. De flesta har blommat över och behöver få komma bort för att ge plats för andra växter som vill ha utrymmet - ja, annat än ogräs alltså. Vi har bestämt att hålla på en begränsad tid, en timme eller så, och sedan njuta resten av dagen. Det ska bli spännande att se hur många gånger BK eller jag säger: "Jag ska bara...", innan vi faktiskt ger oss. :-D