Maj 2019

1 maj 2019

(9.08) Första lediga dagen av fem... Ah, det är ljuvligt att vara ledig så här mitt på våren. :-) Extra lyxigt är det eftersom vi är lediga tillsammans BK och jag. :-D Jag hann en hel del på KH under gårdagen och min simultankapacitet blev satt på prov vid några tillfällen. Det gick galant och gjorde så att nöjdhetsfaktorn höjdes flera snäpp. I dag blir det inte många knop för oss här hemma på ägorna, vi satsar på en mysdag med en sak i taget i sakta mak - det är livskvalité vill jag lova. Ska strax kavla upp ärmarna och ställa mig vid massagebänken, BK behöver lite omsorg.

2 maj 2019

(9.16) Förmiddag i hemmet och jag njuter av att vara ledig - bara vara, vila och ta stunden som den kommer. Det är kvalité i massor. Inga planer för dagen, bara vara och njuta av stillheten och ron. Fiffigt att ta ledigt så här mitt i, det ger välbehövlig vila och tid för återhämtning i både kropp och knopp. För tillfället känns det som att en förmiddagslur i soffan skulle kunna vara ett fantastiskt bra alternativ. Det skulle nog göra susen vad gäller återhämtningen. :-)

4 maj 2019

(9.59) En stund vid datorn innan det är dags att börja med lite småplock. Har roat mig med att kika på bilder från tidigare år, lite kul att se vad som hänt på ägorna under åren. Hur små och stora justeringar gjorts och vad bra det har blivit. :-) Är lite sugen på att ge mig ut med kameran en sväng, får se om det blir nu eller senare. Hoppas kunna hitta något eller några trivsamma motiv som sätter fart på fantasin. Det är bara att strosa runt på ägorna så hittar jag motiv som jag inte sett tidigare, gäller bara att ha ögonen öppna och rätt sinne påslaget. Helst skulle jag vilja ge mig ut i geografin, kaffetermosen med och kameran laddad. I dag funkar inte det eftersom vi har annat för oss, men en annan dag kanske.

5 maj 2019

(5.17) Arla morgonstund, kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad. En stilla morgon med ro och frid för hela människan - det är bara att njuta. :-) Även denna lediga dag är agendan ren från göromål - jag tror minsann vi behåller den så för att få fortsätta må gott vår sista lediga dag den här perioden. I morgon är det dags för jobb igen, det blir säkerligen bra. Ska göra vad jag kan för att behålla den rofyllda känslan från ledigheten och ta en sak i taget i lagom takt.

21 maj 2019

(19.42) Uj, nu är det bråda dagar på KH - knappt två veckor kvar till lansering och mycket som ska fixas innan det är dags. Roligt jobb men jag känner att det börjar ta lite på orken. Skönt att det är en semester mellan avslut på det här projektet och början på nästa. :-) Ja, egentligen är det inte helt avslut på pågående projekt om ett par veckor, då lanserar vi och sedan börjar nästa fas - förvaltning och fortsatt utbyggnad av e-tjänster. Det blir kul och säkerligen utmanande mellan varven, men det förgyller tiden och ger en extra skjuts till "vindlingarna" som får jobba lite extra.

Får se vad det kan bli för form på projektet som sätter igång efter sommaren - hur arbetsgrupp, styrgrupp och annat kommer att sättas samman. Ja, det blir säkert bra. Jag tycker dock det är viktigast med "högt i tak", att alla kan få komma till tals och att vi känner ett gemensamt ansvar för projektet. I det sammanhanget tror jag på en tydlig struktur och ledning som ger förutsättningar för oss att göra ett så bra jobb vi någonsin kan. Med förutsättningar menar jag inte enbart kronor, förutsättningar är också tid, förtroende och stöd i beslut - egentligen viktigare än pengar kan jag tycka. Speciellt när vi har verktyg och kompetens att göra så mycket själva utan att behöva köpa in lösningar för olika funktioner.

BK är ute med Klippon en sväng på ägorna, jag kanske ska ge mig ut och trimma när hon kommit en bit på väg. Vi delar upp sysslorna, handhavande av arbetsredskapen, efter tycke och smak. Det löser sig alltid och blir bra i slutänden. :-) I går satt jag på altanen mest hela kvällen, mysigt som bara den. Jag hade sällskap av katten Wilma som, i och för sig, snusade och sov mest hela tiden. Men det är ett sällskap ändå, rogivande att höra hennes små snarkningar mellan varven och bara bli glad i hjärtat av att hon känner sig trygg ute på altanen. Ja, det är väl sådana små glädjeämnen som förgyller tillvaron och ger livet lite annat perspektiv kan jag tycka. Det behöver inte vara flashigt och stort för att betyda mycket. Jag är tacksam och glad för min förmåga att njuta av det lilla, sedan finns det stunder när jag inte heller ser dem - så är det. Nähä... nu får jag nog svida om och ge mig ut med trimmern om jag ska hinna innan det blir mörkt.