November 2019

1 november 2019

(16.58) Eftermiddag på G4, njuter av att det är helg. Stämplade ut strax efter lunch och unnade mig en lite längre helg, det kändes som ett väldigt bra beslut. BK var hemma då jag kom hem, vilket kändes ännu mer lyxigt. Jag satte mig vid datorn och började färdigställa bildspelen från England. Ja, det var texterna jag ville få till, så att våra vänner "over there" också ska förstå vad jag skrivit. Vill de läsa bloggen får de allt använda Google Translate. :-) Det tog en stund att få till alla formuleringar som jag ville, men skam den som ger sig. Tur att jag kan vara envis ibland i alla fall.

Efter en stund fick vi besök, en tidigare kollega till BK och hennes dotter som snart är två år. Trivsamt värre och det finns tydligen väldans mycket här hemma som är spännande när man är så liten. Ja, jag kan förstå henne för jag tycker nog att det är ganska spännande själv mellan varven. :-) Vi hann både med att fika, sjunga "Flurre fluga" och klappa "Örnie" tre gånger. Det där med fika var lätt överskattat enligt lilla N, en halv minut verkade vara fullt tillräckligt. Att jag var lite sugen på att dricka upp mitt kaffe tyckte nog lilla N var helt onödigt. Trots det väntade hon tålmodigt.

3 november 2019

(7.24) Morgonkaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad, jag myser vidare i soffan en stund till. Skön start på dagen, en söndag mitt i livet, som för övrigt inte har många göromål på agendan. Vi är lediga, både BK och jag, och tänker oss en behaglig dag i lagom tempo. Fram på förmiddagen kommer brorsan hit en sväng, det blir trivsamt. Hoppas han får en behaglig resa hit och att han kör försiktigt så klart - men det är jag övertygad om att han gör. Jag fick till ett nytt bildspel i går, från Metropolen i oktober. Kul att fixa med bilderna och sedan koda så att bilderna visas som jag vill. Det går alltid att utveckla och det är min målsättning, men jag tar en sak i taget och justerar lite här och där för att jag ska förstå vad som påverkas när jag justerar lite i koden.

I morgon är det dags för ny arbetsvecka, en vecka med några fler inbokade möten än vad jag hade förra veckan. Inte så konstigt med tanke på att det var höstlov då, det påverkar alla verksamheter och under de veckorna som är lovveckor får vi andra planera om och invänta "normalläge" igen. :-) För min del startar veckan med möte i Hällefors, det händer inte så ofta men nu är det dags. Vi är några som samåker så det blir även en trivsam resa dit och hem. Resten av veckan är det möten på hemmaplan, på KH alltså, och de flesta på mitt rum. Jag gillar mixen av mötesinnehållen, allt från strategiska möten till rent operativa - från vision till hantverk. Alla mötestyper gynnar kreativitetet och konstruktiviteten tycker jag, det hänger på min och övriga mötesdeltagares förmåga att hitta bästa formerna för oss. Hur vi tillsammans kan göra det så bra som möjligt för de vi är till för och för oss själva i våra operativa roller.

7 november 2019

(18.40) Jag har landat i soffan efter en dag på KH och avnjuten middag med BK. Tanken var att jag skulle följa med BK på föreläsning i kväll, men jag fick ändra mina planer. Jag var helt enkelt för trött för att ge mig ut på fler äventyr. Ja, så kan det vara ibland. Nu njuter jag i soffan av brasvärmen och en god kopp kaffe. Skönt att bara vara och samla energi inför morgondagens pass på KH. Inget ansträngande över det vanliga, men skönt att ha lite energi i slutet av veckan för göromålen och att på så sätt få en bra avslutning. I dag hade jag ett par möten inbokade, båda i med handledning/utbildning som förtecken. Det är skoj att få vara "fröken" igen mellan varven, att gå in i gamla yrkesrollen. Nåja, den har jag väldig nytta av dagligen på jobbet, även om det inte är utbildning, workshop eller handledning som står på agendan. Kul att möta kollegor som är entusiastiska och vill veta mer, förstå och utvecklas. Det peppar mig massor och gör att jag lär mig mer, förstår bättre och utvecklas.

I dag har jag kommit en bra bit på väg att bli mer informationssäker, både privat och i jobbet. Jag har fått in alla mina lösenord i en lösenordshanterare. Det är lite finlir kvar innan jag känner att jag är helt i mål. Fick tips på en föreläsning jag var på för ett par veckor sedan, verkligen tankeväckande och det satte fart på mig att fixa till säkerheten som jag kan påverka. Det är helt otroligt hur naiva vi människor är när det kommer till lösenordshantering. I och för sig inte förvånande, vi resonerar väl som vanlig - "Det händer inte mig". Nu säger inte jag det för egen del, men jag känner i alla fall att jag har säkrat upp betydligt bättre än jag hade innan. Det känns bra och nu ska jag vara lite mer alert i fortsättningen.

9 november 2019

(7.40) Morgon i soffan, andra koppen kaffe är laddad och ska avnjutas. Skönt med helg och att få koppla av. Helgvilan är viktigare än vi tror misstänker jag, viktig för att vi ska ladda energi och få ordentlig vila så att vi är redo för arbetsveckan då måndagen kommer igen. För egen del känns det som att helgvilan blir viktigare för varje år som går - ja, en naturlig process tänker jag. :-) I dag blir det att njuta av tillvaron tillsammans med BK. Bara vara och lufta oss lite grann.

14 november 2019

(4.46) Kaffe och tidning avklarade och strax ska jag börja göra mig redo för dagen. Egentligen har jag redan börjat göra mig redo - kaffe och tidning är det första varje morgon. Ser fram mot dagen och dess göromål. I förrgår var jag och en kollega på utbildning i länsmetropolen hela dagen. En givande dag med massor av nyttigheter för det jag håller på med. Innehållet som var på den utbildningen knyter ihop alla mina göromål och gör dem till en helhet. Det känns väldigt peppande och ger en ny dimension till mitt dagliga värv. Jag hoppas kunna förmedla det vidare till fler kollegor och hoppas att de kan se hur smidigt vi kan göra det enkelt för många. Jag började redan i går att sprida min nyvunna kunskap, det kändes bra. I dag fortsätter jag att så frön och hoppas att vi alla tillsammans tar det ansvar som vi är ålagda att göra. Jag är optimist och tror verkligen att vi kan göra ett toppenjobb med gemensamma krafter.

19 november 2019

(4.15) Morgonstund med kaffekoppen redo och datorn i knäet - lagom start på dagen. I dag bär det av österut med ett par kollegor, vi ska på användarträff för ett av systemen vi arbetar i. Det blir intressant och lärorikt hoppas och tror jag. Jag vaknade innan larmet skulle ringa, skönt för då har jag tid att förbereda mig i lagom takt. Det kan till och med bli en motionsstund innan det är dags att fara - det vore skönt eftersom vi kommer att sitta och lyssna i två hela dagar. I går var jag på KH och utförde en av de mindre peppande göromål som jag genomför en gång per år. Rapportering av genomförd enkät. Det är rätt skoj i sig men i och med att jag är så beroende av vilka uppgifter jag får in från ett hundratal av medarbetarna så blir det mindre peppande - en del av dem struntar i, eller glömmer att ge mig de uppgifter jag behöver. Det ställer till det och jag får leka detektiv, vilket inte alltid är så lätt eftersom jag absolut inte har koll på alla verksamheter eller hur de justerar i sina delar av organisationen. Jag hoppas vi kan komma på ett smidigare sätt att sätta upp den undersökningen om vi nu ska fortsätta med den.