Oktober 2019

4 oktober 2019

(4.07) Morgon, veckans sista arbetsdag och jag myser lite innan det är dags att fara norrut till KH. Det har varit en innehållsrik vecka men varierande göromål och diverse utmaningar, precis som en vecka ska vara med andra ord. I dag har vi utbildning hela dagen, det blir intressant. Tror nog att vi kan få till bra resonemang under dagen med kreativa förslag. Under veckan har jag haft en hel del möten, både via telefon och personligen. En lagom blandning av flera delar, det är den blandningen som gör jobbet så roligt - varierande men ändå hör allt ihop.

8 oktober 2019

(6.02) Kaffet är urdrucket och jag ska strax göra mig redo för dagen på KH. Gårdagskvällen var en stund i retreatens tecken, stillsam och rofyllt och gav utrymme till reflektion och eftertanke. Det är mitt sätt att ladda batterierna och jag är så tacksam att jag hittade känslan från Wettershus även här hemma på G4. Ett tänt ljus och bara låta tankarna tänkas färdigt och formas på raderna i tankeboken. Ja, jag hade även ett par andra ljuskällor - annars hade jag varken sett raderna eller det jag skrev. Jag behöver ge mig själv fler sådana stunder och det är lättare nu när vi går in i den mörkare årstiden.

13 oktober 2019

(8.56) Sovmorgon de lux... Det blev tio timmar i natt - välbehövligt och nödvändigt tänker jag. Under gårdagen gjorde vi det sista inför vintern, tömde tunnorna och sköljde ur dem. Skönt att göra klart för vintern och landa i mer lugn här hemma. Ja, det är lugnt annars också men min känsla är att hösten ger ett helt annat lugn då vi inte har så mycket att greja med i trädgården. Det är roligt under sommarhalvåret men också väldigt avkopplande när hösten kommer. Lövräfsningen är kvar, men först måste löven ramla ner och sedan lägger vi dem som täcke på rosorna - inget som behöver fraktas bort alltså.

Ska snart masa mig upp och göra mig redo för dagen, en dag i lugnet och rons tecken. Lite småpyssel, men mest bara vara och njuta av hemma. Till veckan blir det ganska hektiskt, ska till länsmetropolen tre dagar för att gå på föreläsningar och införskaffa ny kunskap och nya rön. Det blir spännande och jag ser fram mot dagarna som återkommer varje år.

(11.01) Gymmet är besökt, frukost/brunch intagen och disken undanröjd. Skön start på dagen som ska bli en dag i lagom takt har jag bestämt mig för. Avnjuter dagens andra kopp kaffe med fötterna i högläge och datorn i knäet. Behaglig tillvaro i lagom takt - precis som det ska vara. Ska strax kila ner i garaget för att se om tunnorna vi sköljde ur i går har torkat. De får göra resten av möblemanget sällskap på altanen under vintern. Skönt att slippa göra plats för dem i källaren.

20 oktober 2019

(17.26) Afton i hemmet och jag njuter av att bara vara. Har haft en skön, avkopplande och energigivande helg. Gårdagen började i lagom takt. Vid halv tio-tiden tog jag kameran och ryggsäcken för en tur runt i geografin. Spännande att gå en skaplig sväng med nya objektivet. Det gick bra och jag testade nya tips som jag fick till mig i torsdags. Spännande att se i dag när jag laddade över bilderna till datorn - då insåg jag att jag har lite mer att öva på vad gäller skärpedjup. Ja, det var utifrån tipset jag fick i veckan. Det är en annan inställning på kameran än jag använt under alla år, men nu förstår jag vad den kan göra med skärpedjup och annat. Det var väldigt kul att gå den långa svängen och fota i går, vackra färger i naturen och fascinerande skapelser när tiden finns att stanna till och titta. Naturen är helt enkelt fantastisk och ett öppet rum för oss alla att hitta ro och harmoni i. För mig är kameran ett bra sällskap, om BK inte har möjlighet att följa med alltså. Om BK har tid får både hon och kameran följa med så klart. :-) Resten av kvällen blir stillsam och kommer inte att innehålla några större projekt. I morgon börjar arbetsveckan och då vill jag känna mig redo att ta tag i göromålen på KH.

22 oktober 2019

(5.58) Kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad - strax blir det en tur på cykeln nere i källaren. I dag är det länsmetropolen igen, det var tre dagar förra veckan och så i dag igen. Ja, det blir tätt mellan givarna ibland. Kul att få komma till andra miljöer ibland, vidga vyerna. :-) Hoppas förmiddagen i stan går smidigt och att jag på eftermiddagen får lite gjort med egna göromål. Det ska nog gå fint tänker jag. Det är väldigt mysigt nu, jag gillar mörkret och stillheten som infaller när vi får krypa in i höstens famn. Göromålen i trädgården är fixade och det blir tid över för reflektion och eftertanke - det gillar jag.

26 oktober 2019

(9.08) Mysmorgon i höstrusket, det är något visst med höstrusk och helg tycker jag. Vi får kapsla in oss för en stund och bara vara - utan yttre påverkan. Har en fundering på om jag ska fixa med några bilder i dag, men jag bestämmer mig senare under dagen. Vi har inga större projekt planerade för dagen, det är skönt. Lite smågrejande, men det är heller inga måsten. Jo, BK ska fixa tårta och det är lite måste faktiskt. :-) Jag skulle behöva röja ur en låda i en byrå - det kanske vore ett lagom projekt i dag - eller så tar jag det en annan dag. Det bestämmer jag också senare. Just nu är det bara skönt att vara och koppla av. Låta både kroppen och knoppen vila och ladda depåerna.

28 oktober 2019

(4.27) Stillsam start på dagen är aldrig fel, jag njuter av att mysa igång vardag som helg. Stillheten, ron och känslan av att tiden står still är vårdande för både kropp och själ. Att låta kroppen och knoppen få vakna i lagom takt, vänja sig vid den nya dagen och göra sig redo för dagens timmar - det är härligt. Målsättningen för dagen får vara att göra en sak i taget i det tempo som känns bekvämt och det tempo som göromålen kräver. Att vara i nuet, även på KH, och njuta av varje del av det jag gör. Innan jag gör mig redo för att fara norrut ska kroppen få vakna till lite mer, en cykeltur på gymmet får det bli i dag.