Oktober 2019

Blogginlägg från tidigare år och månader finns längst ner på sidan.

4 oktober 2019

(4.07) Morgon, veckans sista arbetsdag och jag myser lite innan det är dags att fara norrut till KH. Det har varit en innehållsrik vecka men varierande göromål och diverse utmaningar, precis som en vecka ska vara med andra ord. I dag har vi utbildning hela dagen, det blir intressant. Tror nog att vi kan få till bra resonemang under dagen med kreativa förslag. Under veckan har jag haft en hel del möten, både via telefon och personligen. En lagom blandning av flera delar, det är den blandningen som gör jobbet så roligt - varierande men ändå hör allt ihop.

8 oktober 2019

(6.02) Kaffet är urdrucket och jag ska strax göra mig redo för dagen på KH. Gårdagskvällen var en stund i retreatens tecken, stillsam och rofyllt och gav utrymme till reflektion och eftertanke. Det är mitt sätt att ladda batterierna och jag är så tacksam att jag hittade känslan från Wettershus även här hemma på G4. Ett tänt ljus och bara låta tankarna tänkas färdigt och formas på raderna i tankeboken. Ja, jag hade även ett par andra ljuskällor - annars hade jag varken sett raderna eller det jag skrev. Jag behöver ge mig själv fler sådana stunder och det är lättare nu när vi går in i den mörkare årstiden.

13 oktober 2019

(8.56) Sovmorgon de lux... Det blev tio timmar i natt - välbehövligt och nödvändigt tänker jag. Under gårdagen gjorde vi det sista inför vintern, tömde tunnorna och sköljde ur dem. Skönt att göra klart för vintern och landa i mer lugn här hemma. Ja, det är lugnt annars också men min känsla är att hösten ger ett helt annat lugn då vi inte har så mycket att greja med i trädgården. Det är roligt under sommarhalvåret men också väldigt avkopplande när hösten kommer. Lövräfsningen är kvar, men först måste löven ramla ner och sedan lägger vi dem som täcke på rosorna - inget som behöver fraktas bort alltså.

Ska snart masa mig upp och göra mig redo för dagen, en dag i lugnet och rons tecken. Lite småpyssel, men mest bara vara och njuta av hemma. Till veckan blir det ganska hektiskt, ska till länsmetropolen tre dagar för att gå på föreläsningar och införskaffa ny kunskap och nya rön. Det blir spännande och jag ser fram mot dagarna som återkommer varje år.

(11.01) Gymmet är besökt, frukost/brunch intagen och disken undanröjd. Skön start på dagen som ska bli en dag i lagom takt har jag bestämt mig för. Avnjuter dagens andra kopp kaffe med fötterna i högläge och datorn i knäet. Behaglig tillvaro i lagom takt - precis som det ska vara. Ska strax kila ner i garaget för att se om tunnorna vi sköljde ur i går har torkat. De får göra resten av möblemanget sällskap på altanen under vintern. Skönt att slippa göra plats för dem i källaren.