September 2019

4 september 2019

(7.51) Dröjer mig kvar hemma en stund, BK ska på jobbutflykt i två dagar så jag vill utnyttja tiden tillsammans en stund till. :-) Skönt också att ta det lite lugnt på morgonen, landa efter rutingöromålen och bara vara en stund innan jag far upp till KH för dagens pass. Ett par möten inbokade och för övrigt blir det säkerligen en del fixande för egen del. Inga stora projekt för tillfället och det är väldigt skönt. Har ju haft några år med ständigt pågående stora projekt, det har varit roligt som bara den men det är också behövligt för hela människan att få landa i vardagen en period innan nästa projekt startar. Hoppas dock att ett relativt stort projekt ska starta redan i höst, jag kommer inte ha huvudansvaret utan mer en "side-kick". Det gör mig inte ett dugg, bara jag får göra mitt jobb och känner att jag kan bidra med vettiga insatser. När det kör igång blir det ett väldigt kul gäng att jobba med, kunniga inom sina områden och fantastiskt arbetsvilliga.

21 september 2019

(9.36) Morgon/förmiddag på G4, skönt att starta dagen i lugn takt. I måndags kom vi hem från en tur till England. Vi bodde i Woodchester och gjorde utflykter därifrån, vissa utflykter till fots och vissa med bil. En härlig resa med fantastiska vyer och trevliga upplevelser. Våra värdfamiljer var fantastiska och fick oss verkligen att känna oss som hemma - dit har vi nog inte rest för sista gången. Jag har skickat lite bilder till våra värdar nu på morgonen och får se när jag sätter mig med bilder som ska upp här på webben. Nåja, rätt som det är så får jag inspiration till det också kan jag tro.

Innan vi for till England låg jag däckad i någon envis förkylning några dagar. Under resan gick det bra med hjälp av nässpray, Alvedon och Strepsils. I veckan efter, nu när jag varit på jobbet, har förkylningen forsatt att hänga i - hoppas verkligen att helgen hjälper till så att kroppen får läka sig lite. Tycker att det känns aningen bättre i dag på morgonen, vilket är toppen. Det ser ut att bli en fin dag här i Metropolen, jag tar nog en tur på ägorna lite senare för att pyssla lite. Jaha då, jag ska greja lagom.

22 september 2019

(10.22) Ah, äntligen kunde jag uppdatera igen. Mitt gamla program för att transportera filer till webbhotellet beslutade sig för att gå i pension. :-) Nåja, efter att jag mejlat med supporten på webbhotellet, klurat en del själv och i dag konsulterat den riktiga supporten - brorsan, så löste det sig. JIPPI!

(21.00) En härlig dag med lite smågrejande både ute och inne. Jag fick med mig två hjälpredor när jag skulle köra iväg och tömma kärran. E och W från grannägorna hängde på och fixade galant att tömma kärran. Ja, det var nästan så att jag kunnat sitta kvar i bilen. Eftermiddagen fortlöpte i vilandets tecken, avkoppling och tid för eftertanke. BK tvättade ett par fönster medan jag fixade middagen. Efter det har vi myst med klassiska toner från stereon, avkopplande och vilsamt för både kroppen och knoppen. Det är en gåva att BK är ledig betydligt fler helger än tidigare - lyxigt att få tillbringa så mycket tid tillsammans, smågreja lite och bara vara.

23 september 2019

(6.35) Kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad, strax dags för mig att göra mig redo för KH. Ny vecka med nya möjligheter framför oss, målet är att ta en sak i taget och en dag i taget. Det är så väldigt lätt att hamna i planerandet där många göromål framöver ligger och snurrar i vindlingarna samtidigt. Det blir aldrig riktigt bra, det slutar oftast med att jag måste sortera i skallen i alla fall innan jag får grepp om planeringen. Tänkte motverka det med ovanstående målsättning. Den målsättningen gör också att dagarna blir lite mer stillsamma kan jag tro.

24 september 2019

(6.36) Morgonstund på ägorna denna dag, Fru FP skulle ha fyllt 90 år i dag. Saknad - är en lätt underdrift. BK och jag ska fara ner till kyrkogården nu på morgonen för att ställa dit några blommor. Hoppas det får bli hyfsat väder så att de står sig några dagar. Det är ett privilegium att kunna styra en hel del över arbetstiden själv. Ja, att flexa lite på morgonen för att kunna åka till kyrkogården till exempel. I mitt tidigare yrkesliv hade det varit en omöjlighet, om jag inte haft stängning så klart. Nu är det dags för mig att sätta lite fart, annars kanske jag får jäkta på innan vi ska fara ner - och det vill jag ju inte.