Augusti 2020

4 augusti 2020

(6.25) Sista semesterdagen på årets sommarsemester. Det har varit en skön period med många vilsamma och sköna dagar, en del dagar med göromål och fix på ägorna och några dagar på utflykt. Precis så som en skön och vilsam semester ska vara. I dag ska jag njuta och bara vara för det mesta, inget måste på listan - inget som inte kan vänta till en annan stund.

13 augusti 2020

(17.52) Nyss hemkommen från KH, för ovanlighetens skull. De flesta dagarna just nu blir jobb-jobb hemma på G4 vilket funkar riktigt bra. Förra veckan fixade jag ett höj- och sänkbart skrivbord hit hem och det är suveränt. Jag använde absolut inte skattebetalarnas pengar till det, bara skattebetalarna på G4:as pengar. :-) Det blev i alla fall en markant skillnad vad gäller jobb-jobbet hemma, mycket stabilare bord som gynnar arbetsmiljön på alla sätt. I morgon blir det KH igen, har ett inbokat möte på plats och sedan är det lite annat fix som vi håller på med i arbetslaget. Skönt att få komma upp ett par dagar trots att det funkar ypperligt att jobba hemifrån. Morgondagen får nog i alla fall bli lite kortare än dagen. I dag, på eftermiddagen, blev det på tok för många "ska bara" innan jag tog bilen och for hem. Härligt att vara igång igen efter semestern i alla fall. Det är mycket jobb framöver men väldigt mycket roligt jobb.

25 augusti 2020

(2.45) Arla morgonstund i soffan med kaffe i koppen och datorn i knäet - precis som en morgon ska starta. Stjärnklart och vackert utan gränser trots alla lampor ute som förtar upplevelsen av det stjärnklara. När jag stod i köket och väntade på att vattnet skulle koka färdigt slog det mig att en fjärrkontroll till all utebelysning i samhället hade suttit fint. Tänk att kunna släcka ner för en stund och bara få uppleva den enorma rymden och storheten som en stjärnklar natt förmedlar. Att med hela kroppen och alla sinnen ta in och försöka förstå hur små vi egentligen är, känslan är både fascinerande och hisnande på samma gång. Det blev några sekunders kisande ut genom köksfönstret med all belysning som förtog skådespelet men känslan av fascination triggades likafullt.

En ny arbetsvecka har inletts och första dagen, i går, gick som på räls. Jag fick massor gjort i lagom takt och dagen svischade förbi, trots ett par inbokade möten via länk. Jag kunde jobba på och justera sådant som skulle justeras samt förkovra mig i tillgänglighet för alla. Ett intressant ämne inom min profession som tidigare varit laddat och kanske inte lika tydligt som det är i dag. En eloge till alla organisationer som idogt jobbat för att få världen att förstå vikten av tillgänglighet för alla.

Efter gårdagens jobb-jobb på hemmaplan, en dag som blev ett par timmar för lång egentligen men jag "skulle bara" i vanlig ordning, for BK och jag till grannbyn för att hämta hem lite ved. Skönt att fylla på förrådet inför hösten och vintern. Det var en väldigt behaglig syssla efter arbetsdagen och skönt att göra lite fysiskt efter timmarna på stolen framför skärmarna.

I dag satsar jag på ett pass på gymmet innan jag startar arbetsdagen. Jag har vilat några dagar eftersom kappmuskeln på vänster sida har trilskats lite. För några dagar sedan trodde jag att jag skulle få nackspärr, men med massage och daglig insmörjning med heat lotion av BK så lyckades vi hålla den i schack. Det är länge sedan jag var så stel och hade så svårt att töja bort stelheten. Nåja, jag är ju inte 20 längre så det tar väl mer än någon dag att bli av med sådant. Skönt dock att jag vet vad jag kan och inte kan göra när det blir så stelt, molande och mellan varven urdrygt. I går vid lunch kom det första efterlängtade "klonket" mellan skulderbladen och nacken när jag töjde vid diskbänken och nu på morgonen kom ett mer "krasklonk" vid samma diskbänk. Ja, det är obeskrivligt skönt när smidigheten börjar komma tillbaka och den värsta krampen i muskulaturen släpper. Så det är med längtan jag ser fram mot att knalla ner till gymmet om ett par timmar. Skönt att det inte är så långt att gå, en trappa ner och sedan är det bara att köra.

31 augusti 2020

(6.07) Morgonstund med kaffekoppen, fötterna i högläge och datorn i knäet - precis som en morgonstund ska vara. Jag vaknade en stund innan klockan skulle ringa, skönt att ha lite bara-vara-tid på morgonkvisten även när vi har semester. I dag blir det en tur i geografin med BK, frisk luft och härliga vyer väntar oss. När jag steg upp för en timme sedan var det frost på bilen, det ger förhoppning att prognosen står sig och att vi får soligt och molnfritt under dagens promenad.