December 2020

5 december 2020

(14.46) Eftermiddag och avkopplande tillvaro hemma på ägorna, jag sitter med fötterna i högläge och förlutstar mig vid datorn och BK är i köket och bakar. Jag tror nog det kan bli något smarrigt till fika om en stund.

6 december 2020

(6.44) Kaffe, dator och fötterna i högläge - en morgonrutin som ger mig en bra start på dagen. Det är precis som det ska, mörkt ute och skenet från adventsbelysningen förmedlar en varm och trygg känsla.

Adventsljus, du framkallar ett minne
ett minne som triggar mitt sinne.
Att minnas vad jag haft i år och dar -
för minnet är det enda jag har kvar.

10 december 2020

(20.16) Skön, stillsam och rogivande kväll med BK, det är fantastiskt skönt att bara vara med vilsam musik i bakgrunden som hjälper till att vara i nuet. Livet är en gåva som vi har att förvalta och uppleva. Jag känner mig privilegierad av att få förvalta och uppleva det med BK. I dag har det varit en liten paus från motionen, men i morgon är det på´t igen tänker jag. Härligt för både kroppen och själen att få sig en liten och lagom genomkörare mellan varven. Det gynnar det mesta och inte minst kroppen nu i tider av mycket jobb hemifrån. Att ha gymmet hemma i källaren är skönt i vanliga fall men extra skönt i dessa tider.

14 december 2020

(21.15) Kväll och strax dags för mig att knyta mig, en bra dag på hemmakontoret i lagom takt och hög nöjdhetsfaktor efter dagen. En tur till grannorten för vaccination blev det för BK och mig då jag hade avslutat arbetsdagen. Efter det har vi mest myst i soffan och njutit av varandras sällskap. Det är en ynnest att få leva livet i lagom takt och kunna njuta av stunden oavsett om det är vardag eller helg. Jag hade tänkt sitta med lite kodande i går eftermiddag, men jag var alldeles för mycket i behov av att vila och bara vara. Det går ju inte an om jag ska ge mig in i kodvärlden, att bara vara och vila. Nej, då får kodandet vänta till en annan dag och en annan stund. Ska i alla fall bli kul att fortsätta mitt lärande den dag jag sätter mig framför skärmen. I morgon blir det annan typ av lärande men lite det samma eftersom jag ska få en minikurs på jobbet. Det är lite häftigt att jag faktiskt får hålla på med min hobby även under arbetstid. Ett stort privilegium som jag är så tacksam för att få uppleva.

16 december 2020

(19.35) Jag bara är i soffan, njuter av spraket och värmen från brasan och landar i tankarna efter dagens arbetspass. Ett arbetspass som blev lite längre än jag tänkt mig från början eftersom jag kom igång med ett bygge på slutet av dagen. Lite klurande och mycket flyt gjorde att tiden bara försvann, "skulle bara" ett antal gånger innan jag till slut gav mig för dagen. Det gjorde inte så mycket att det blev en lite längre dag eftersom jag ändå njöt massor av att klura och bygga.

Till helgen kanske jag ska sätta mig med egna webben och ramla in i kodvärlden en stund. Just nu känns det som ett väldigt bra göromål för helgen när BK ska jobba. Då kanske jag till och med ska sätta mig vid stora skärmen för att kunna ha lite fler fönster öppna bredvid varandra. Jag gör ju så hela dagarna när jag jobbar så jag förstår inte varför jag inte gör det när jag sitter och leker med kod. I och för sig har jag än så länge mest kikat på tutorials och lite annat smått och gott och det kan jag lika gärna göra vid lilla skärmen när jag har datorn i knäet.

I söndags hade vi luciafika digitalt med goda vänner från landet i väst. Det var mysigt och vi satt en bra stund och pratade och fikade. Fascinerande att kunna koppla upp oss och vips så känns det som att vi sitter vid samma soffbord. Vilken tur att vi har den teknik vi har i dag med tanke på den pandemi vi befinner oss i. Det slog mig just att den ena av vännerna och jag har känt varandra i snart fyrtio år. Varken hon eller jag kan nog förstå hur det gått till när inte någon av oss är så gammal... :-)

17 december 2020

(5.25) Dagens första kaffekopp är urdrucken, tidningen genombläddrad och jag börjar vakna till efter nattens sköna sömn. En ny dag med nya utmaningar, klurigheter och möjligheter har börjat och jag ser fram mot att få ta mig an den i lagom takt. Innan jag sätter mig framför stora skärmen och inleder arbetsdagen ska jag ge kroppen sitt och kila ner i källaren för ett pass på gymmet. Det gynnar både kroppen och vindlingarna och ger mig bra förutsättningar för att klura vidare i det byggande jag inledde i går eftermiddag. Ett av de tre möten jag hade inbokade i dag blev inställt redan i går och ger extra tid för att fortsätta mitt andra projekt.

I går kväll smygstartade jag med kodandet för egen del, det jag hade tänkt börja med i helgen. Jag skulle bara in och kika lite tänkte jag och blev sittande en stund. Kul som bara den och inspirerande när jag kan konstatera att jag faktiskt lärt mig något under tiden jag övat min förmåga och nyfiket gett mig på olika delar i kodvärlden. Ju mer jag övar desto mer förstår jag logiken jag såg redan från början och det känns väldigt bra - det ger mig skjuts att fortsätta mot mitt mål att göra på ett annat sätt med min webb. Inte nog med det, jag har väldigt mycket nytta av det i mitt jobb och det ger mig verktyg att stå fast vid mitt motto att vi ska värna om skattebetalarnas pengar i allt vi gör. Vi har ett ansvar och förtroende att förvalta de medlen på bästa sätt.

19 december 2020

(7.14) Morgonens andra kopp kaffe står på bordet bredvid mig, jag har börjat smutta på den. Det var tänkt att bli sovmorgon i dag men jag vaknade redan halv sex. I och för sig hade jag sovit åtta timmar så det kan nästan räknas som sovmorgon. Njuter av tillvaron så här på morgonkvisten och ser fram mot dagen och vad jag kan tänkas hitta på. Det blir i varje fall en stund med kodande, jag tjuvstartade i går eftermiddag och det var hur kul som helst.

23 december 2020

(6.29) Dan före dopparedan... Mysmorgon med BK innan det är dags att svida om och starta arbetsdagen på hemmakontoret. Efter i dag är jag ledig elva dagar i sträck, det ska bli ganska skönt för både kroppen och skallen. Nähä... Nu är det dags att jag sätter lite fart och slutar mysa för den här morgonen.

24 december 2020

(6.19) Julaftonsmorgon, andra koppen kaffe och mys i massor. Det är så skönt att få starta dagen i alldeles lagom tempo och njuta av varje minut. Första julafton på väldigt länge som jag känner att jag verkligen kan njuta av och ta till mig julen och dess lugn. Skönt att äntligten få känna den känsla i hela kroppen som jag hela tiden vetat att jag skulle kunna känna under julen - stillhet, lugn och tid för reflektion. Är det året i sig, distansen eller annat som har gjort att jag kan känna så? Jag vet inte riktigt men är tacksam för att jag äntligen får känna den harmoni och ro som jag längtat efter.

26 december 2020

(11.54) Annandag jul och skön tillvaro med BK hemma på G4. Nyss hade vi ännu ett trevligt möte med goda vännerna i landet i väst. Det är fantastiskt att vi med teknikens hjälp kan krympa avstånden och känna närhet trots avstånd. I och för sig blir det aldrig som att ses på riktigt men utan tekniken hade vi inte ens kunnat prata på telefon. Jag är tacksam att vi lever i den tid vi gör med de möjligheter vi har.

Tidigare i dag fortsatte jag min självutbildning i kodandets härliga värld. Jag använder kursen jag följde på nätet som grund för att förstå och bygga vidare. När jag väl känner att jag har rätt bra koll tänker jag bygga om den här sidan, det ska bli riktigt kul. Jag har lite idéer om hur jag vill bygga om och förbättra men jag är inte riktigt framme än. Det tar nog några timmar till innan jag ger mig i kast med originalet som är det som ligger publikt. Nu ska jag fortsätta att koda en stund innan det är dags för lunch.

28 december 2020

(19.59) Nu börjar det arta sig med kodandet. Kul att känna att jag gör framsteg och närmar mig ett läge då jag kan bygga om i cyberspace. Jag gör små framsteg varje dag och får mer och mer koll på vad jag kan göra och vad jag vill göra. Det är så tillfredsställande att hålla på med och jag tror nog jag kommer att göra en del ytterligare kodande under veckan. Det är lite pusslande och klurande för att få till det med innehåll och förpackande. Jag vill ju att det ska vara lätt att navigera.

30 december 2020

(9.21) Näst sista dagen på det här året, jag har varit till ICA på morgonkvisten för att fylla på med bland annat frukt och grönt. I går eftermiddag började jag mejla med supporten på Loopia, mitt webbhotell. En väldigt servicetänkande och tydlig person svarade mig. I morse fick jag sista svaret på raden av mina frågor så nu kan jag bygga på. Jag håller på med en ny version av min webb, den kommer att uppdateras inom en relativt snar framtid kan jag tro. Får se när det blir, men nu vet jag i alla fall att jag kan göra som jag tänkt när jag ska byta ut innehållet. Det är så kul och givande att bygga om, justera och göra från grunden. Nu lägger jag inte bara in kod för att jag fått guidning i det utan jag har börjat förstå mer och mer hur det hänger ihop. Fascinerande och triggande att hålla på med och jag känner att jag kan utveckla webben som jag vill ha den. Jag vill också att den ska vara lättnavigerad för den som eventuellt är inne och kikar.

(22.02) Kväll på G4 och strax dags att krypa till kojs. En dag fylld med skärmtid när lusten att planera, strukturera och klura varit i fokus. Jag körde fast en stund men lyckades klura ut hur jag skulle få till det. Skönt att det löste sig, annars kanske jag suttit halva natten för att få till det. :-) Under eftermiddagen och kvällen har vi fått en del snö, inte massor men lagom att göra omvärlden vit och ljus. Hoppas det får ligga kvar till i morgon i alla fall.

31 december 2020

(8.21) Årets sista dag. Tidningen är genombläddrad, kaffet är urdrucket och det börjar bli dags för mig att göra mig redo för en runda med ljuständning. I dag gör vi besök på två kyrkogårdar för att lysa upp vid gravarna. Snön från i går ligger kvar trots att det är ett lätt duggregn i luften. När vi kommer tillbaka från kyrkrundan tror jag nog att det får bli ett pass på gymmet, det känns som att kroppen behöver det.