Januari 2020

1 januari 2020

(7.56) Morgon, nytt år, ny dag och nya möjligheter - men ändå samma trygghet, trivsel och alldeles lagom tillvaro. En ledig dag till innan det är dags att smyga upp till KH för ett pass. Ja, lediga dagar ger energi och det är bra med tanke på min iver på KH - att få till det bra och göra så gott jag kan. Det är viktigt att få till det med vilan också, inte bara vila för kroppen - lika viktig är vilan för knoppen. Kanske är den viktigare i dag med tanke på hur vårt samhälle har förändrats under årtionden. Aktivitet för kroppen betyder oftast vila för knoppen. Men, som med allt annat, det gäller att aktivera sig lagom - hitta den mängd och typ av motion som passar en själv och som är sund. Jag önskar hela vårt samhälle ett sunt och reflekterande år som höjer vår insikt om oss själva, varandra och vår värld.

(17.08) Hemma igen efter en trivsam eftermiddag hos morbror och moster. Vi cyklade dit, inte speciellt långt men motvind hela vägen och en ganska kylig sådan. Tur i alla fall - vinden hade inte vänt till vi skulle hem. I morgon är det jobbdags igen, efter nio dagar med bestämmanderätt över min tid. Det känns som jag har varit ledig hur länge som helst, det tar jag som ett tecken på att jag faktiskt vilat bra under ledigheten och gett mig själv tid för eftertanke, reflektion och bara vara. Ser fram mot att börja jobba igen och de uppdrag som finns på agendan en bra stund framöver. Kul att få vara med i processerna och göra ett så bra jobb som jag kan.

3 januari 2020

(2.40) Uj... Arla morgonstund och jag är uppe, har varit så i snart en timme. Nåja, det reder sig och kanske kan jag slumra en stund innan BK stiger upp. Stel i hela nacken, skulderpartiet och ner på utsidan av benen. Vet i sjutton vad jag har gjort eller varför det är så stelt. Det känns som att det är anledningen till att jag vaknade så tidigt och inte kunde somna om. Får se om jag ger mig ner på gymmet lite senare för att mjuka upp mig och försöka få ordning på stelheten. Just nu myser jag med en kopp kaffe, datorn i knäet och lite surf i cyberspace.

(4.40) Det blir inget pass på gymmet i dag, tar vilodag. Det känns som att kroppen behöver det eftersom jag motionerat bra flera dagar på raken. Stelheten sitter rejält i dag och är på gränsen till obehaglig - får nog ta en Alvedon eller två om en stund när jag fått lite mat i magen först. Alvedonen kan hjälpa mig att slappna av i skuldror och axlar och förhoppningsvis släpper trycket/molandet i skallen då.

6 januari 2020

(5.49) Trettondedag jul - uj, vad det har gått undan. Tycker nyss det var veckorna innan jul. Mysko känsla, för jag tycker ändå att jag var ledig väldigt länge över jul och nyår. Så kan det vara ibland. I dag blir det lite småpyssel hemma och kanske lite fixande vid datorn. Klurade lite i går för att få till den här sidan lite mer lätt att förvalta. Ja, det är inte svårt nu, men lite onödigt meckigt mellan varven. Jag har lite idéer för hur jag skulle vilja att det var - får se om jag får till det.

(9.02) Ett pass på gymmet blev det på morgonkvisten, skönt för både kroppen och knoppen. Frukosten har landat i systemet och disken är undanröjd, nu blir det mest vila och små göromål resten av dagen. Ska en sväng till ICA för att fylla på i förrådet, det behövs ibland har jag upptäckt. :-) När jag kommer hem igen ger jag mig nog in i kodandets värld en stund - håller på att lära mig lite nya saker, kul som bara den. BK ska jobba i dag och jag har matlåda att värma till lunch - ja, då finns det hur mycket tid som helst för mig att nörda in mig i kodandet.

8 januari 2020

(17.03) Andra dagen med jobb för den här veckan är avslutad, njuter av stillheten och ron här hemma på G4. BK är nere på gymmet en sväng, där var jag i morse innan jag började arbetsdagen. Det är toppen att vi har olika dygnsrytm vad gäller gymmet, på så sätt blir det aldrig trångt i lokalen. :-) Jag var ute en sväng på eftermiddagen och fotade den härliga solen, det blev en kort tur eftersom jag skulle på "spa" hos K. När jag var klar gick jag hem så fjäderlätt som det bara går - ja, det kändes nästan som att fötterna gick av sig själva. Nu blir det en stund i boken som jag fick i julklapp. Den är väldigt intressant och gynnar min självinsikt och förhoppningsvis min förmåga att förstå mina medmänniskor.

12 januari 2020

(6.52) Söndag, morgonmys i soffan efter en god natts sömn. Sammanfattar en och en halv dag av helgen, som varit trivsam men ganska intensiv. Social samvaro både fredag kväll och hela lördagen tar energi från systemet. I dag blir det fokus på vila, vila och åter vila. Skönt att ha dagen med utrymme för vila innan arbetsveckan kör igång. Jag tycker det är väldigt trivsamt att umgås med familj och vänner, men "hår-disken" blir lätt överfull av alla intryck och fokuseringen på att lyssna. Då behövs dagar som i dag - tid för vila, eftertanke och reflektion. Tid att "bara vara", landa i tanken och ladda batterierna. Det är en ynnest att ha det utrymmet i tillvaron, att bar få vara, för att komma igen och hitta tillbaka till mitt optimala läge.

13 januari 2020

(17.21) Hemma efter en givande dag på KH, har hunnit mycket i alldeles lagom tempo. Vilade massor i går så att jag var redo för arbetsdagen i dag. Trots mycket vila under gårdagen blev det ett pass på gymmet på eftermiddagen. Följde upp den goda trenden med ett pass i morse innan KH - skön start på dagen som gör massor för allmänna välbefinnandet. I morgon är det heldag på KH igen men på onsdag blir det bara halv dag. Då får vi besök på eftermiddagen. Goda vänner från landet i väst kommer över och umgås med oss några dagar. Det blir supertrevligt kan jag tro och vi kommer säkerligen ge oss ut för att lufta våra kameror någon eller några av dagarna.

18 januari 2020

(7.53) Kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad, ska strax svida om och ge mig ner på gymmet en sväng. Vi har haft tre härliga dagar med vännerna från landet i väst - sköna promenader, kul fotografering och massor av trivsamt umgänge. I dag blir det inte något speciellt för mig, mest bara vara och småpyssla lite här hemma. Ja, kameran behöver tömmas bland annat och sedan hittar jag säkert på något annat trivsamt pyssel.

21 januari 2020

(4.05) Morgonstund innan det är dags att svida om och fara norrut till KH. Ser fram mot dagen och att få slutföra det arbete jag påbörjade i går. I och för sig rätt snärjigt men väldans kul att jag löste det. Hög nöjdhetsfaktor efteråt.

I morgon är det 50 år sedan jag fick en lillebror. Han kom i en vit folkvagn... inte med storken eller på något annat vedertaget sätt. :-) Jag var drygt fem år och förväntansfull till tusen och minns dagen tydligt. I alla fall den vita folkvagnen och känslan. Stolt som en kyrktupp över att få en lillebror, jag hade själv fått berätta för mormor och morfar att jag skulle få en lillebror. Jag är lika stolt över honom i dag - den bästa brorsa man kan ha. Tacksam över att både han och jag fått det liv vi har och att vi hade turen att hamna hos Herr och Fru Fickolén Pasoll.

Jag minns, som sagt, den vita folkvagnen och känslan. Efter det blev det som det blev - vi har varit som vilka syskon som helst och jag har varit storasyster i storasysters rätta bemärkelse. Testat och trackat som sig bör men försvarat och älskat när andra försökt testat och trackat. Ja, så ska det väl vara. På tal om minne så är jag väldans tacksam för att varken brorsan eller jag minns allt jag lovat varje gång jag tjatade mig till att byta glass med honom. Vi valde ofta storstrut när vi fick glass och jag, som redan då var glupsk, glufsade i mig all glass ner till struten. Vid det laget hade brorsan mumsat bort nästan all chokladen på sin, glassen var fortfarande kvar. Då började min övertalning... "Vi kan väl byta?", "Om vi byter..." Ja, där sviktar minnet både för mig och honom. Puh! ;-) Jag tror nog jag är skyldig ganska mycket eftersom han gav med sig för det mesta. Jag var nog rätt ihärdig kan jag tro, det handlade ju om att få mer av godsakerna. :-D

Trots det ihärdiga tjatandet så står han ut med mig - vilken tur jag har. Jag är så glad över vår relation, våra kontinuerliga samtal och att vi tagit oss genom livets tunga stunder tillsammans. Han är en klippa och vän och finns där för mig - i vått och torrt. Det är inte alla förunnat att ha en sådan bror, men det är inte heller alla som har en bror som kom i en vit folkvagn.

25 januari 2020

(7.36) Lördagsmorgon i alldeles lagom tempo - precis som en lördagsmorgon ska vara. Inte speciellt mycket som står på agendan i dag för min del, lite småpyssel som sig bör men inga större projekt. Veckan har varit ganska mötesfylld, väldigt givande möten men som krävt sin energi - då är det extra skönt med en helg där agendan är tom. På förmiddagen i dag blir det en tur i geografin tillsammans med BK. Får se om kameran får följa med ut eller om den får vara hemma, jag bestämmer mig strax innan vi kilar.