Januari 2020

1 januari 2020

(7.56) Morgon, nytt år, ny dag och nya möjligheter - men ändå samma trygghet, trivsel och alldeles lagom tillvaro. En ledig dag till innan det är dags att smyga upp till KH för ett pass. Ja, lediga dagar ger energi och det är bra med tanke på min iver på KH - att få till det bra och göra så gott jag kan. Det är viktigt att få till det med vilan också, inte bara vila för kroppen - lika viktig är vilan för knoppen. Kanske är den viktigare i dag med tanke på hur vårt samhälle har förändrats under årtionden. Aktivitet för kroppen betyder oftast vila för knoppen. Men, som med allt annat, det gäller att aktivera sig lagom - hitta den mängd och typ av motion som passar en själv och som är sund. Jag önskar hela vårt samhälle ett sunt och reflekterande år som höjer vår insikt om oss själva, varandra och vår värld.

(17.08) Hemma igen efter en trivsam eftermiddag hos morbror och moster. Vi cyklade dit, inte speciellt långt men motvind hela vägen och en ganska kylig sådan. Tur i alla fall - vinden hade inte vänt till vi skulle hem. I morgon är det jobbdags igen, efter nio dagar med bestämmanderätt över min tid. Det känns som jag har varit ledig hur länge som helst, det tar jag som ett tecken på att jag faktiskt vilat bra under ledigheten och gett mig själv tid för eftertanke, reflektion och bara vara. Ser fram mot att börja jobba igen och de uppdrag som finns på agendan en bra stund framöver. Kul att få vara med i processerna och göra ett så bra jobb som jag kan.

3 januari 2020

(2.40) Uj... Arla morgonstund och jag är uppe, har varit så i snart en timme. Nåja, det reder sig och kanske kan jag slumra en stund innan BK stiger upp. Stel i hela nacken, skulderpartiet och ner på utsidan av benen. Vet i sjutton vad jag har gjort eller varför det är så stelt. Det känns som att det är anledningen till att jag vaknade så tidigt och inte kunde somna om. Får se om jag ger mig ner på gymmet lite senare för att mjuka upp mig och försöka få ordning på stelheten. Just nu myser jag med en kopp kaffe, datorn i knäet och lite surf i cyberspace.

(4.40) Det blir inget pass på gymmet i dag, tar vilodag. Det känns som att kroppen behöver det eftersom jag motionerat bra flera dagar på raken. Stelheten sitter rejält i dag och är på gränsen till obehaglig - får nog ta en Alvedon eller två om en stund när jag fått lite mat i magen först. Alvedonen kan hjälpa mig att slappna av i skuldror och axlar och förhoppningsvis släpper trycket/molandet i skallen då.

6 januari 2020

(5.49) Trettondedag jul - uj, vad det har gått undan. Tycker nyss det var veckorna innan jul. Mysko känsla, för jag tycker ändå att jag var ledig väldigt länge över jul och nyår. Så kan det vara ibland. I dag blir det lite småpyssel hemma och kanske lite fixande vid datorn. Klurade lite i går för att få till den här sidan lite mer lätt att förvalta. Ja, det är inte svårt nu, men lite onödigt meckigt mellan varven. Jag har lite idéer för hur jag skulle vilja att det var - får se om jag får till det.

(9.02) Ett pass på gymmet blev det på morgonkvisten, skönt för både kroppen och knoppen. Frukosten har landat i systemet och disken är undanröjd, nu blir det mest vila och små göromål resten av dagen. Ska en sväng till ICA för att fylla på i förrådet, det behövs ibland har jag upptäckt. :-) När jag kommer hem igen ger jag mig nog in i kodandets värld en stund - håller på att lära mig lite nya saker, kul som bara den. BK ska jobba i dag och jag har matlåda att värma till lunch - ja, då finns det hur mycket tid som helst för mig att nörda in mig i kodandet.

8 januari 2020

(17.03) Andra dagen med jobb för den här veckan är avslutad, njuter av stillheten och ron här hemma på G4. BK är nere på gymmet en sväng, där var jag i morse innan jag började arbetsdagen. Det är toppen att vi har olika dygnsrytm vad gäller gymmet, på så sätt blir det aldrig trångt i lokalen. :-) Jag var ute en sväng på eftermiddagen och fotade den härliga solen, det blev en kort tur eftersom jag skulle på "spa" hos K. När jag var klar gick jag hem så fjäderlätt som det bara går - ja, det kändes nästan som att fötterna gick av sig själva. Nu blir det en stund i boken som jag fick i julklapp. Den är väldigt intressant och gynnar min självinsikt och förhoppningsvis min förmåga att förstå mina medmänniskor.

12 januari 2020

(6.52) Söndag, morgonmys i soffan efter en god natts sömn. Sammanfattar en och en halv dag av helgen, som varit trivsam men ganska intensiv. Social samvaro både fredag kväll och hela lördagen tar energi från systemet. I dag blir det fokus på vila, vila och åter vila. Skönt att ha dagen med utrymme för vila innan arbetsveckan kör igång. Jag tycker det är väldigt trivsamt att umgås med familj och vänner, men "hår-disken" blir lätt överfull av alla intryck och fokuseringen på att lyssna. Då behövs dagar som i dag - tid för vila, eftertanke och reflektion. Tid att "bara vara", landa i tanken och ladda batterierna. Det är en ynnest att ha det utrymmet i tillvaron, att bar få vara, för att komma igen och hitta tillbaka till mitt optimala läge.

13 januari 2020

(17.21) Hemma efter en givande dag på KH, har hunnit mycket i alldeles lagom tempo. Vilade massor i går så att jag var redo för arbetsdagen i dag. Trots mycket vila under gårdagen blev det ett pass på gymmet på eftermiddagen. Följde upp den goda trenden med ett pass i morse innan KH - skön start på dagen som gör massor för allmänna välbefinnandet. I morgon är det heldag på KH igen men på onsdag blir det bara halv dag. Då får vi besök på eftermiddagen. Goda vänner från landet i väst kommer över och umgås med oss några dagar. Det blir supertrevligt kan jag tro och vi kommer säkerligen ge oss ut för att lufta våra kameror någon eller några av dagarna.