Juni 2020

1 juni 2020

(19.54) Afton på ägorna, njuter av den ljumma sommarvärmen som omfamnar oss i dag. Jag har haft en väldigt bra hemmajobbardag med en hel del möten som varit kreativa och kollegor som gör sitt för att det ska bli så bra som möjligt. Det är både givande och trevligt att ha sådana samarbeten. Jag jobbade ganska länge, drog mig själv från dator och skärm strax efter 17.30 för att komma ut på en rask promenad som fick rensa både kroppen och knoppen efter dagen. Skönt som bara den att komma ut efter jobbet och ta en motionstur. Ja, det är olikt mig eftersom jag för det mesta gillar att motionera innan jobbet. Det bästa är ju att det inte spelar någon roll om jag motionerar på morgonen eller efter jobbet, jag kan välja precis som jag vill. Vill jag inte motionera går det också bra i alla fall mellan varven. :-) Det har varit lite för många "mellan varven" på sista tiden så det är bra att jag kom ut en sväng i kväll.

I morgon blir det fullt ös med jobb igen, det är några hektiska dagar den här veckan så det gäller att planera väl. Hektiskt men väldigt roligt att få spurta lite ibland. Jag uppskatter verkligen att jobba med kollegor som, liksom jag, gillar att det är ordning och reda och att vi gör allt för att det ska bli så bra som möjligt. Lagarbete när det är som bäst. Ser fram mot onsdagen då vi ska sammanstråla för att lansera lite som vi pysslat med under en längre tid. Ja, utan laget hade det aldrig blivit någon lansering.

2 juni 2020

(2.02) Uppe i ottan, eller kanske tidigare än ottan. Nåja, så blir det ibland och då är det bara att gilla läget. Kaffekoppen är laddad och jag är redo för en tur i cyberspace. När jag vaknade var känslan ungefär som när jag var barn och vi skulle på semester - förväntansfull, lite pirrig och ivrig att komma igång. I dag är det inte dags för semester men väl slutspurt innan lagarbetet ska synkas ordentligt. Ja, jag är nog lite pirrig inför morgondagen eftersom jag vill att det ska blir bra. Samtidigt är jag förväntansfull eftersom jag tror att vi kan göra det väldigt bra, bara vi är ödmjuka och ger varandra utrymme.

6 juni 2020

(6.46) Jag myser på morgonkvisten, denna mulna dag i början på sommaren. Regnet kommer och går och ger liv åt växtligheten, det behövs efter en längre period med torrt väder. I dag är det lite träningsvärk som florerar i kroppen, det är känningar efter gårdagens vandring i Skärmarboda med BK. Bra övning för alla kroppsdelar men det känns att jag inte gjort det på ett tag. Vi hade en väldigt mysig dag med lagom temperatur och fin natur, det är dock lite sorgligt med alla granar som tar stryk av barkborrarna. Vi kunde lyxa till det med vandring i går eftersom vi var lediga. Meningen var att vi skulle fara till Västerås på studentfirande - men under rådande omständigheter valde vi att stanna hemma. Både gratulationer och present är skickade sedan tidigare.

I dag får det bli en mysdag, avnjuta regnet och pyssla lite inomhus. Jag tror nog att jag ska tömma kameran, det blev några bilder i går och fanns redan bilder i kameran sedan tidigare. Ett par gånger, inklusive i går, har jag testat med en annan inställning i kameran - det blir spännande att se om jag kan öppna och redigera det filformatet. Nåja, det tidigare filformatet kommer också med så jag är inte orolig - bilderna finns kvar. Det är väldigt skönt att ha en hel dag utan en enda plan, bara ta dagen som den kommer och göra vad jag känner för. Nästan semesterkänsla faktiskt, trots att det bara är helg. Vanlig helg är det ju förstås inte eftersom det är nationaldagen men lite vanlig i alla fall. I dag är också min andra födelsedag, den dag jag för flera år sedan kom hem till Herr och Fru Fickolén Pasoll som liten parvel. Jag tror inte jag körde själv för jag var bara sju månader.

10 juni 2020

(15.23) Eftermiddag, utstämplad för dagen och myser på altanen. Det känns väldigt lyxigt att kunna sitta här ute och njuta av att bara vara. För en och en halv timme sedan fick jag se någon komma gående på gräsmattan - det var V, grannkatten som vi inte sett sedan sensommaren. Jag blev superglad och nästan rörd eftersom jag inte trodde hon skulle orka gå till oss i år, hon är ju 19 år. Nu ligger hon och sover här på altanen och jag myser i fulla drag, matte GM är informerad.

Jag har haft ett par dagar med jobb-jobb på hemmaplan den här veckan, i morgon blir det KH igen och på fredag hemmavid. Det är ganska skönt att jobba hemifrån, ja när det funkar med tekniken och det ergonomiska. Jag har det ungefär som på KH förutom en stor skärm. Jodå, jag har en stor skärm hemma men på KH har jag två. Jag får ta hem en av skärmarna om jag vill men det är bara en massa släpande känner jag - den här pandemin lär väl ha en ände den också kan jag tro.

14 juni 2020

(10.03) Fikapaus efter ett pass i stenpartiet, det var inte massor kvar att göra eftersom BK tagit det mesta. Nu får stenpartiet vara för en stund framöver, nästa röj blir att klippa alla prästkragarna när de blommat över - just nu står de ståtligt i mängder och förgyller vår tillvaro. BK har vandring på programmet i fem dagar, de började med första etappen i går. I år är det annorlunda, BK får komma hem varje kväll vilket jag tycker är superbra. Jag tror nog att BK tycker det är ganska skönt också, då kan hon packa per dag och behöver inte tänka på att hela tiden ha med sig för alla möjliga väder.

I förrgår ansade jag berberishäcken och i går tog jag spireorna på framsidan. Skönt att få det gjort och väldigt skönt att jag inte väntade en vecka till, då hade nog i alla fall berberishäcken varig betydligt yvigare. Körde iväg med kärran och tömde det vi hade i korgarna och det jag klippt från häckarna, skönt att vara lite mer rädd om skivan på kärran än jag var från början. Nu är ju skivan bytt sedan ett par år och den är fortfarande fin som bara den. Det gör susen att inte slänga på renset och låta det ligga på kärran - när jag gjorde så blev det sunkigt till tusen och fukten smög in där den kunde.

Jag sitter inne och fikar nu, skönt att njuta av tystnaden och stillheten. Ute är det skönt men aldrig tyst och stilla, i alla fall inte under dagtid. Självklart ska det få vara ljud, både grannar - vuxna och barn - har ju rätt att vara, höras och göra sitt. Då väljer jag att kila in en stund för att landa i stillheten och tystnade. Det är skönt att ha ett sådant val och inte vara tvungen att vara i ljudet hela tiden. Ett tag hade jag tänkt följa med BK i dag men gjorde inte det. Jag är nöjd med det beslutet för hur skönt det än är att vandra en dag så är ju inte alla medvandrare som BK, förstående och respektfulla. Det är bättre att jag gör mina vandringar tillsammans med BK, bara vi två.

18 juni 2020

(4.05) Arla morgonstund så här dagen innan midsommarafton, veckans sista arbetsdag och lagom med göromål på schemat. Jag har lite funderingar på några jobbdelar nu på morgonen och har redan mejlat mig själv för att inte glömma dem när jag sätter igång dagens arbetspass. Det är fiffigt att mejla till min egen jobbmejl, på så sätt kan jag släppa tanken för stunden. Ser fram mot att göra dagens jobbpass, få sätta en struktur för hur jag ska jobba med vissa delar framöver. Det är nya lagkrav som gör att jag får justera en del i agendan. Nåja, det är bara bra och gynnar alla tänker jag. Jag skulle kunna tänka mig att börja jobba nu, men jag får lugna mig ett par timmar med tanke på vår flex-ram. Det kan väl vara sunt att inte börja jobba klockan fyra på morgonkvisten, att faktiskt ta det lite lugnt och starta dagen i lagom takt.

19 juni 2020

(8.31) Dagens andra kopp kaffe avnjuter jag i fåtöljen i hallen med ytterdörren öppen och insläpp av sval morgonluft. Midsommarafton och sol som värmer oss både till kropp och själ. Om en stund blir det en tur till kyrkogården för att se till och klippa lite runt gravarna. BK ska fara på en lite speltur, inte den vanliga med sju olika ställen där de spelar när dansarna dansar. Nej, i år är det en minivariant med spelgänget som spelar på två ställen utan dansare. Jag gissar att de hade lite abstinens av att inte ha spelat ihop på länge och såg det här som ett gyllene tillfälle att få utlopp för spellusten. :-) Det blir i norra kommundelen och centralorten - inte Metropolen alltså utan den officiella centralorten. För egen del har jag inte en plan förutom att fara till kyrkogården, skönt att vara på G4 och njuta av tillvaron.

27 juni 2020

(9.57) Disken är avklarad och nu tar jag mig en andra kopp kaffe innan jag ger mig ut på ägorna en stund. Har sovit väldigt gott för andra natten i följd, vi har flyttat ner i källaren nu när det är sådan härlig sommarvärme. Skönt att kunna bädda nere på gymmet och sova gott i 18 grader. Följden av det blir att jag sover länge som bara den, i morse sov jag ända till klockan åtta. Lite typiskt de första dagarna på semestern att jag sover länge och mycket. Trots en rejäl lur i soffan i går eftermiddag så sov jag gott i över nio timmar i natt. Ah... då är det välbehövligt och välgörande för hela kroppen och även för knoppen. Semester ja, nu har jag fem och en halv vecka framför mig med ledigt och "bara-vara-hemma"-tid. Hur skönt som helst och i år tror jag att jag längtat extra mycket efter semestern. Ska försöka komma in i en lagom semester-lunk, göra det jag känner för och njuta massor av att äga tiden. I eftermiddag blir det en tur till brorsan och svägerskan i syd-västra länsdelen.

29 juni 2020

(2.53) Arla morgonstund, eller mitt i natten som säkerligen BK skulle säga om hon var vaken. Tidningen är genombläddrad och första koppen kaffe för dagen är intagen, jag njuter av sommarmorgonens stillhet och den nalkande gryningen. Fjärde natten i källarens svalka, skönt som bara den. Jag har öppnat flera fönster här på markplan sedan jag steg upp för att få in den svalare luften som är ute efter gårdagens härliga regn, välbehövligt regn som började framåt kvällen. Jag klippte gräset på förmiddagen i går eftersom det var med i prognosen att regnet skulle komma. Det var fortfarande varmt när jag klippte och flugorna surrade runt huvudet på mig envist och enerverande. Trots det lyckades jag behålla lugnet under hela klippningen, i alla fall nästan. Nu ska jag fortsätta att njuta av den svala sommarmorgonen, laddar nog i en kopp kaffe till och tar fram tankeboken en stund.

(6.13) Uj, jag blev sittande med lite kodklurande en stund. Det var givande men också lite vrickning av vindlingarna som vanligt. Nåja, det är bra att de får jobba mellan varven också. Nu har solen kommit upp också så det är inte bara jag som är uppe. Jag ska stänga ner mig från nätet en stund och vila, det är ju faktiskt semester.