November 2020

9 november 2020

(3.53) Ny vecka, nya möjligheter och nya uppdrag. Helgen har varit väldigt vilsam och gett en hel del energi till hela systemet vilket var välbehövligt till tusen. I går gav vi oss ut på en fotopromenad Lia runt, bara vara och se vad naturen visar för oss. Det är själavård på hög nivå skulle jag vilja påstå. Sedan är det en annan sak och utmaning att lyckas fånga det med kameran. :-)

Det blir enbart hemmajobb för min del några veckor framöver och det är helt okej. Jag tänker att vi som kan jobba hemma gör det för att de som faktiskt inte kan jobba hemifrån ska kunna ha en dräglig tillvaro på jobbet och kunna hålla avstånd utan bekymmer. Om vi alla tar vårt ansvar så fixar vi det tillsammans, minskar smittspridningen och kanske tröttar ut viruset.

En lättnad och stor pusta-ut-känsla när det stod klart att demokratin kommer åter till det stora landet i väst. Diktatorfasonerna från högsta ort kommer att bli dialog, omtanke och vilja att göra gott för alla. Så är budskapet efter valresultatet och jag hoppas innerligt att det kommer att märkas för befolkningen inom en snar framtid. Även vi här hemma i vårt land har upplevt det labila förhållningssättet till medmänniskorna, det har nästan känts som att högsta ort velat sudda ut befolkningen. En märklig känsla under fyra år, men nu finns ljus på den delen av den politiska sfären.

16 november 2020

(6.17) En helg fylld av stillhet, ro och energipåfyllning ligger bakom mig. Skönt att ladda batteridepåerna i lagom takt och med en blandning av motion, göromål och bara vara. I dag är en dag utan mötesbokningar - än så länge i alla fall. Jag har lite andra planer för min dag på hemmakontoret, planer för att få struktur och tydligare upplägg för att utveckla system och förkovra mig själv. Jag ska inventera min tid för att se så jag använder den på bästa sätt för det uppdrag jag är satt att utföra. Det är mest för min egen skull men också en viktig del för arbetsgivaren tänker jag, även om arbetsgivaren inte frågat efter det. Men det ingår väl också i mitt uppdrag - att tänka åt arbetsgivaren. Det finns ingen färdig mall för mitt uppdrag, det har jag fått vara med att utforma själv vilket är toppen. Uppdraget förändras över tid eftersom systemen och samhället utvecklas och då behöver jag göra en inventering av både min tid och uppdraget så att det synkar med utvecklingen.

29 november 2020

(6.30) Första advent - ljusstakar, stjärnor och krans är på plats i fönstren och ger ett fridfullt, stillsamt och rofyllt sken i hela hemmet. Det här är en av de tider som jag tycker allra mest om. Adventstiden ger mig ett lugn och en frid som saknar motstycke under resten av året. Massor av mys och tid för eftertanke och reflektion men också massor av tid för återhämtning och bara vara. Varje år känner jag att jag har tid att komma ikapp mig själv under adventstiden. Det kan ju vara ett tecken på att jag under resten av året måste bli bättre på att vänta in mig själv. Hm, det har jag inte tänkt på tidigare.