Oktober 2020

5 oktober 2020

(6.23) Morgonstund innan det är dags att jag gör mig redo för dagen. Skön och loj morgon med laddning inför arbetsveckan. Helgen var vilsam och jag lyckades förena nytta med nöje på ett bra sätt. I går fick vi förmånen att beskåda ett ånglok som tuffade ut från stationen och styrde norrut. Ja, jag hade sådan tur att jag stod på trappen med kameran i hand. Mitt mål i linsen var en liten korsspindel på fasaden bredvid ytterdörren så kamerans inställning för att fota loket med vagnar var inte optimal, trots det blev det hyfsat. Bilden finns att beskåda på facebook, det är bara att följa länken i sidfoten. Nu lockar gymmet och en stund med fysisk aktivitet innan jag bänkar mig framför skärmen och dagens arbetspass.

6 oktober 2020

(4.35) Kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad, jag njuter av morgonstunden. Den här tiden på morgonen ger mig energi och låter mig starta dagen i ett behagligt tempo. Stillheten, tystnaden och friden innan världen vaknar är en lisa för hela mig. Efter en natt där kappmuskeln för ovanlighetens skull till och med stört min nattsömn är morgonstunden en fristad. Jag har vaknat ett antal gånger under natten av spänningarna i muskeln som varit riktigt jobbiga. Under morgonens första del har jag töjt och stretchat lite mellan varven och jag tycker mig ana en viss utökad smidighet. Jag inser dock att dagen nog kommer att innehålla ett flertal stunder av stretching för att få bukt med den lilla luringen. Det får nog bli lite liniment på den innan jag börjar jobba. Stelheten är väl okej, jag kan hantera den och vet vad jag ska göra för att hjälpa kroppen men när jag inte får sova blir det lite mer drygt.

Jag ser fram mot en dag på KH, ett par möten men mestadels eget fix för utveckling. Jag är så tacksam för att jag får jobba med det jag gör, njuta av varje dag och utvecklas tillsammans med kollegor. Det är en förmån och helt klart en del i livskvalitén som bidrar till livspusslets vackra och harmoniska vy. I dag, för snart tjugo år sedan, uttryckte jag vad mitt drömjobb var och i dag, sedan drygt tio år är det precis vad jag pysslar med om dagarna. Det är en fantastisk känsla, jag njuter varje dag och fascineras av hur det går att utvecklas både på egen hand och tillsammans med kollegor. Det är lätt att fastna i att det är ekonomiska resurser som begränsar oss, men jag är övertygad om att vi kan uträtta väldigt mycket med de ekonomiska resurser vi har samt öppna sinnen och drivkraften hos var och en av oss. Tillsammans - med ödmjukhet, respekt och ansvar.

13 oktober 2020

(4.21) Morgonmys innan det är dags att göra mig redo för dagens arbetspass. I dag blir det ett pass på jobbet, enda dagen den här veckan. Resten blir på distans från hemmakontoret, det funkar bra och är effektivt och kreativt. Gårdagen gick i ett huj och jag var så himla nöjd efter dagen. Provade på en ny form av teams-möte med en kollega, vi hade bokat hela dagen för jobb med nya e-tjänster och varvade byggande med avstämningar. Vi kunde avsluta dagen med hög nöjdhetsfaktor och summera byggandet till sju nya e-tjänster. Formen att jobba med avstämningar och arbetspass funkade mycket bra för oss så det blir nog fler sådana dagar framöver. I dag blir det samarbete med annan kollega, säkerligen givande det också. Vi har det mötet fulltecknat så det ska nog inte vara någon brist på sysselsättning i dag heller. :-) Vi hittar former för den annorlunda vardag som året utmanat oss med.

Planen i dag var att sova till tjugo över fem, så blev inte fallet. Nåja, lite typiskt efter en dag som gått i ett med massor gjort och hög nöjdhetsfaktor. Jag får liksom ett litet påslag i kroppen och knoppen efter det och är redo att köra igång igen bara jag fått vila en liten stund. För ett par veckor sedan hämtade jag hem en ny skärm till datarummet, en skärm som jag beställt på nätet. Den är betydligt bredare än min tidigare skärm och gör att jag kan ha fler fönster öppna bredvid varandra. Det är toppen och gynnar arbetsmiljön när jag jobbar hemifrån. Det är nästan så att jag tycker att skärmarna på jobbet känns lite pluttiga nu. ;-) Nej då, de funkar fint de också. Skönast med den riktigt breda skärmen är att jag slipper skarven mellan två skärmar, bilden framför mig blir en helhet på ett helt annat sätt. Skärmen funkar också fint med tanke på terminalglasögonen, vilket är en förutsättning för att jag ska fixa att jobba vid den under en längre tid.

18 oktober 2020

(6.45) Skön helgmorgon hemma på ägorna, kaffet var som vanligt gott och välgörande. Ska en sväng med morbror och moster i eftermiddag men innan dess tänker jag mig ett par göromål här hemma. Jag tror jag ska ge mig i kast med några fönster under dagen, får se hur många det blir. Inser att det var fiffigt som jag gjorde i våras, tog några i taget och delade upp det i stället för att flå på och fixa alla på en dag. En sväng till affären får det också bli, tar nog det på morgonkvisten för att undvika så mycket folk som möjligt. I går tog jag en rask och skön promenad i det härliga höstvädret på förmiddagen, det var uppfriskande för både kroppen och knoppen. :-) Det ser ut att bli fint ute även i dag så jag får planera vilka fönster jag ska börja med, så att jag inte blir stående mitt i solen och tvättar. Ser fram mot en dag med lagom tempo.

19 oktober 2020

(3.56) Arla morgonstund, datorn i knäet och kaffekoppen på bordet bredvid mig - en vanlig morgon på G4 i lagom takt. Jag gav mig i kast med fönstren under gårdagen, faktum är att det blev betydligt fler fönster tvättade än jag hade tänkt mig. Att det blev så berodde på min frustration över första fönstren, i köket, efter att solen kommit fram. Det var som en oljig hinna på stora delar av fönstren trots min tvagning enligt konstens alla regler och senaste rönen. Nämen, så tokigt det blev - utbrast jag och bytte taktik och teknik. Egentligen uttryckte jag min frustration med betydligt kraftigare ordval, men de passar sig inte i cyberspace. De orden passar sig inte hemma heller, men de behövde ut. Nåja, gammal hederlig teknik och ett gnutta av ett medel för proffs så blev det skillnad. Fick så klart göra om köksfönstren men innan dess hade jag fixat alla övriga utom de två stora i vardagsrummet. Jag kan skönja lite lätt träningsvärk i dag, men det är bara nyttigt för mig. Om en stund blir det en sväng ner på gymmet, behöver få bukt med träningsvärken och kroppen behöver få jobba på lite annat vis. Det blir en bra fortsättning på morgonrutinerna. Skönt sätt att komma igång på inför dagens kontorsittning.

22 oktober 2020

(5.02) Morgonens andra kopp kaffe är upphälld och redo för att avnjutas, regnet slår mot fönsterblecken och jag njuter med pläden över benen och datorn i knäet. En morgon innan jobbet som en morgon innan jobbet ska vara - avkopplande, stilla och tid för att samla tankar och energi. I dag blir det en lång dag med mötesläge hela dagen, hela arbetslagets dag. I går var kollegan hemma på G4, vi deltog i en heldag med cms-leverantör på distans. Dagen brukar var två och då på plats i länsmetropolen. Jag måste säga att det var ganska mycket mer i min smak när vi under gårdagen körde på distans och digitalt. Nätverkandet i pauserna passade mig bättre då det bara var jag och kollegan på plats. Vi var rätt eniga i att nätverkande med brasan sprakande, vi lojt bakåtlutade i soffan och varsin kopp kaffe var ett alternativ med kvalité.

Jag får ta racern i dag, fara ett par mil norrut och ansluta till mötet i egen hög person. Det blir nog bra tänker jag, men jag hade helst suttit och knåpat på med egna göromål. Det är lite typiskt att mötesdagar klumpas ihop vissa veckor, medan andra veckor är fluffiga och fina vad gäller kalendervyn. Nåja, så är det och så har det varit under alla mina år. Frågan är om jag kan påverka det själv, mer än jag gör i dag? Hm, det tål att tänkas på och kanske ta ett varv till i vindlingarna för att komma på en fiffig utveckling för framtiden. Eller så gör jag som jag bestämt den här veckan, gillar läget och planerar mina egna göromål efter de bokningar som jag inte styr över själv. :-)

När en vecka är så pass inbokad som den här kan det lätt blir att jag tappar känslan för vilken veckodag det är. Nu inser jag att det helt plötsligt är torsdag... Men hur gick det till, kan jag tänka och förfasa mig över att det bara rasslat till. Sekunden senare tar jag mig samman och tänker efter vad jag faktiskt gjort den här veckan och inser att det är helt logiskt att det är torsdag - för hur skulle jag annars ha hunnit allt det jag gjort. Den reflektionen har jag med mig vare sig det gäller en vecka, ett år eller en längre period på flera år. Om känslan är att det gått fort funderar jag på vad jag gjort och vad jag varit med om, då blir det tydligt att tiden som gått varit helt nödvändig för att jag skulle ha hunnit uppleva allt, utan att jäkta. Jag försöker vara i och med tiden.

25 oktober 2020

(8.04) Kaffe, fötterna i högläge och datorn i knäet. Ja, då är det som det ska på morgonkvisten. De flesta klockorna har ställt om sig själva men några behöver lite handpåläggning och det tar jag om en stund. Den här helgen har vi vila som ledstjärna, vila och återhämtning. Välbehövligt för hela systemet och ett måste för att få bukt med trötthet i kropp och knopp. Skönt att vi har ett hem att vila i och att vi tillåts vila. Önskar det vore så för alla människor, att hemmet är en plats med ro och frid.