September 2020

1 september 2020

(7.24) Härlig morgon med lagom tempo, kaffe och datorn. Vi hoppas på lika fint promenadväder i dag som vi hade i går. Matsäck i ryggsäcken, kameran laddad och vackra vyer - ja å så får jag ju promenera med BK vilket är en förmån utan dess like. Behagligt, njutbart och alldeles underbart. Ser fram mot dagens promenad nu när stelheten från gårdagens tur börjar ge med sig i kroppen. Det är sunt tänker jag och försöker att inte grina illa när det stramar och stretar både här och där. Ja - då är det bara att börja ladda. Naturen - nu kommer vi! :-)

4 september 2020

(7.59) Andra koppen kaffe den här morgonen är strax urdrucken. Myser i soffan hemma på G4. I går kom vi hem från vår tur till fjällvärlden, några dagar med skön vandring, härlig luft och massor av bara-vara-tid. Vi for hem en dag tidigare än vi hade tänkt, regnet började falla i går och då bestämde vi oss för att packa och fara hem. Det är skönt med några dagar hemma på ägorna innan det är dags för vardagens bestyr igen. Förutom muskulaturen i kroppen fick kameran jobba en del. Jag kanske sätter mig en stund under dagen och sorterar lite bilder och kanske kommer det något bildspel här på webben när jag har sorterat klart.

19 september 2020

(10.11) Sovmorgon efter en lång och skön natts sömn i nästan elva timmar. Det var nog behövligt kan jag tro efter ännu en vecka med långa arbetsdagar med utmanande och roligt jobb. Just nu är jag inne på andra koppen kaffe och lyxade till det med en macka till den. Ska strax ge mig ut på ägorna och göra ett litet ryck med betoning på litet. En laddning tvätt hänger på torkvindan och en andra laddning snurrar i maskinen innan det är dags för den att få komma ut. BK jobbar på förmiddagen så kanske tar vi en tur med kamerorna på eftermiddagen. Det kan vara bra för mig att få komma ut och lufta mig en stund. Men nu är det dags för mig att svida om och få lite gjort på ägorna.

20 september 2020

(8.30) Söndag och vilodag... Näe, i dag behöver jag göra ett ryck på ägorna och sedan fara för att tömma kärran. Började med rycket på ägorna lite smått under gårdagen och får fortsätta i dag. Efter lunch i går for vi på en liten utflykt till Kindlahöjden, det var en skön promenad upp till toppen och fin utsikt åt alla håll. Kanske behöver tornet byggas på ett par våningar eftersom en del granar ivrigt strävar efter att vinna höjdtävlingen. Vi hade tur med vädret, jag kan tänka att det blir en besvikelse att komma till tornet, kila upp och inte se speciellt mycket på grund av dimma, mulet eller annat väder som begränsar vyerna. Får se om vi tar en tur till om några veckor när färgskådespelet kan vara ett helt annat. Vi fogar oss efter vädret så klart, det ska ju vara behagligt och säkert att gå dit upp också. Nu blir det planare ytor att gå på när jag ger mig ut på ägorna och gör en insats för hemtrevnaden.

27 september 2020

(6.47) Skön morgon med kaffe, datorn i knäet och stillhet. Vaknade vid femtiden och kilade upp för att njuta av morgonstunden. Vid den tiden i går sov jag som en stock och fortsatte göra så i nästan fyra timmar till. Ja, det var en rejäl sovmorgon i går och jag tror jag sov elva timmar mellan fredag och lördag. Välbehövligt och väldigt skönt efter en arbetsvecka med ganska mycket att fixa med. Vi hade en riktig mysdag hemma i går, lite smågrejande i hemmet i lagom takt. Två innerdörrar fick komma tillbaka på sina platser efter att varit förpassade till källaren i över tolv år. Det blev superbra att få dem på plats, speciellt eftersom vi jobb-jobbar en del hemma nu för tiden. Vi var lika nöjda både BK och jag. :-)

För egen del blev det en tur på gymmet på förmiddagen när jag hade myst färdigt, skönt för hela mig att få umgås med vikterna en stund. Det har varit ett uppehåll på några veckor men nu kör jag igång igen. Jaha då, träningsvärken är på plats i dag men det är egentligen bara skönt, då känns det att kroppen fått jobba lite en stund. Blir det inte värre än så här så är träningsvärken mest bara behaglig. Men, det är bara morgon än... :-O Jag får helt enkelt töja lite mer frekvent under dagen för att hålla träningsvärken på en lagom nivå. Det är så häftigt att känna skillnaden på stelhet, den som infinner sig som träningsvärk är helt annorlunda än den som dyker upp när musklerna inte fått vara på gymmet på ett tag. Jag föredrar helt klart stelheten vid träningsvärk, den är betydligt lättare att töja bort och absolut att föredra.

Dagar som gårdagen är en lisa för både kropp och själ. Att få småpyssla spontant i hemmet, ordna till och få till förändringar som gör susen på flera sätt utan att ha det på en lista. Hela dagen går i ett tempo som gynnar inspiration, reflektion och rekreation. En sådan dag gör också att energinivån i hela mig får en laddning utan att jag ens tänker på det. Fascinerande hur kroppen och knoppen fungerar och interagerar. Jag tar med mig lördagens känsla in i söndagen och låter den fortsätta utan att försöka vara med och styra upp. Att låta dagen komma, vara och verka kanske kan bli ett kom ihåg för min del framöver oavsett om det är vardag eller helg. Det gäller bara att vara vaksam på så att dagen får verka och inte värka.

30 september 2020

(4.34) Kaffet är urdrucket, tidningen genombläddrad och om en stund ska jag göra mig redo för dagen. I dag blir det KH, det blir det ungefär två dagar i veckan under rådande rekommendationer. Vi ser till så att hela arbetslaget inte är på plats samtidigt, det funkar bra tycker jag. När jag väl far upp så brukar det bli ganska många möten under dagen, så lär det nog bli även i dag. Ja, möten blir det så klart även då jag jobbar hemifrån. Både på KH och hemma är mötestillfällena via Teams, men det kan bli fysiska möten på KH. Jag tror att de flesta av dagens möten blir fysiska vilket är trevligt som omväxling.

I går hade jag tre möten på raken under förmiddagen med ungefär fem minuter mellan varje möte. Uj, det var lite påställt men gick väldigt bra. Jag tror minsann jag börjar få lite rutin på digitala möten och rutinen gäller för kollegorna också. Ett bra forum för oss att ta med oss in i framtiden, ett forum som kan komplettera de fysiska träffarna och underlätta planeringen. Tänk bara på den miljövinst vi kan göra genom att minska på mötesresor. Den vinsten innefattar även vår arbetstid som också gör att vi använder skattebetalarnas pengar på ett mycket effektivare sätt. Jag känner mig nöjd - både som anställd och skattebetalare. :-)