Augusti 2021

1 augusti 2021

(8.29) Sovmorgon som de senaste dagarna, skönt och säkerligen välbehövligt som bara den. I dag blir det en sväng med kärran till Vanneboda och lite småpyssel. Tror det kan bli en sväng på gymmet också. Först blir det kaffe, tidningen och mina vanliga morgonrutiner. De kan jag inte skippa trots sovmorgon.

2 augusti 2021

(2.21) Arla morgonstund, datorn i knäet och kaffe i koppen. Skönt med mysbelysning i fönstret och alldeles stilla runt omkring. Augusti har börjat och jag har fortfarande en hel del av semestern kvar. Så skönt och behövligt för hela systemet.

3 augusti 2021

(3.40) Tidig morgon i dag igen, men i dag var det mer frivilligt eftersom jag ställt klockan. :-) Kaffet är upphällt, fötterna är i högläge och datorn i knäet. Ja, precis som det ska vara på morgonkvisten.

(15.11) Eftermiddag och kärran är laddad och gräset är klippt. Får se om jag trimmar nåt när trimmern har laddat klart eller om jag spar det till nästa klippning. Jag sov ett par timmar i morse innan jag började med något annat, det var skönt och välbehövligt efter två tidigare morgnar. Skönt att få lite gjort i dag även om jag inte hade jättelust i morse.

6 augusti 2021

(6.06) Kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade. Strax dags att göra mig redo för dagens göromål på ägorna. Jag har en hel lista i huvudet men har bestämt mig att ta en sak i taget i lagom takt. Får se vad jag mäktar med under dagen, resten blir helt enkelt inte gjort i dag. Jag har inte bestämt mig om jag ska köra ett pass på gymmet på morgonen eller om jag tar det senare under dagen, efter grejande på ägorna. Båda varianterna har sina fördelar och kanske överväger eftermiddagspass på gymmet för att få plåstra om kroppen efter göromålen utomhus.

I går gjorde vi en utflykt till Finnåker och strosade några kilometer med kamerorna. Det var avkopplande och skönt och i lagom takt med tanke på att vi båda var ganska trötta. Eftermiddagslur i soffan när vi fått i oss lunch vid hemkomsten och senare på kvällen mys på altanen. En skön och vilsam dag som förhoppningsvis skickar in lite energi i kroppen.

7 augusti 2021

(3.45) Tidig morgon, kaffe och datorn. Nöjdhetskänslan från gårdagens insats på ägorna sitter kvar i hela kroppen. Vi fick massor gjort i lagom tempo och på en inte allt för lång tid. Det kändes mycket bra och var gott för hela mig. I dag blir det en mer stillsam dag, vila står på agendan. Jag hoppas att millimetrarna som står på prognosen för dagen kommer ner över geografin, de behövs och är väldigt välkomna.

8 augusti 2021

(10.12) Förmiddag och jag har haft en rejäl sovmorgon. Vaknade efter halv nio och hade då sovit många härliga timmar, stillsam och behaglig drömlös sömn. Välbehövligt och givande för hela systemet. Ja, det är inte så konstigt att jag sov länge eftersom jag vaknade tidigt i går morse och sedan satt i soffan med datorn i knäet mesta tiden av dagen. Jag grejade lite med Trio-sidan för att den ska vara responsiv även om den är statisk. Jag hade ju inte gjort något med den sedan 3 juli 2014.

Det var väldigt kul att sitta och göra i ordning bilder, koda och klura. Ja, sådant tar tid och det vet jag ju men jag njuter av varje minut även om jag stöter på patrull ibland och måste klura lite extra för att få det som jag vill. Men övning ger färdighet och jag har inga problem med att öva. På eftermiddagen tyckte nog BK att jag behövde lyfta gumpen ur soffan och få lite luft. På med regnstället och ut på en promenad vilken var välgörande för hela mig efter dagen framför skärmen. Hon är klurig den där BK och vet vad som behövs när jag snöar in i skärmen.

Efter promenaden insåg jag att mitt regnställ behöver impregneras så det får bli en uppgift nu under förmiddagen. Kanske ska jag även köra en impregnering på mina kängor, det är inte gjort sedan i våras så det kanske är dags det också. Skönt att hålla vätan ute, det gör promenader och utevistelsen så mycket mer behaglig.

9 augusti 2021

(7.54) Kaffet är urdrucket, tidningarna genombläddrade och strax ska jag ge mig på att marinera kött inför kvällens grillning. Vi har använt grillen överraskande mycket i år, flera hundra procent mer om vi jämför med förra året då den blev använd en gång.

I går blev det ett pass på gymmet innan lunch, det var väldigt skönt för kroppen. Jag siktar på ett pass före lunch i dag också för att köra andra halvan av kroppen. Nej då, jag kör inte höger sida ena dagen och vänster den andra. :-) Indelningen är mer i vertikal riktning - överkropp i går och ben i dag.

10 augusti 2021

(5.13) Stilla morgon i soffan och jag njuter av semesterkänslan som låter mig vara i nuet och bara vara. Efter gårdagens pass på gymmet tog jag äntligen tag i ett projekt som legat över mig några år. Projektet att mura fast stenar i stenmuren där de lossnat. Jag började med en längst in i garageinfarten och insåg att där den stenen var loss behövde även två andra muras fast, i samma pussel alltså. Nåja, det var bara att köra igång med förarbetet att ta bort gammalt murbruk och göra rent. Det gick över förväntan och allt kom på plats. Jag insåg under tiden att murbruket jag blandat nog var lite för löst. Nu fick det vara så den här laddningen men jag ska vara mer observant på det framöver.

Det får bli ett projekt över tid och när vädret tillåter. Bra om det får brinna utan att jag behöver täcka det som jag fick göra nu eftersom regn kom en sväng på eftermiddagen. Jag tänkte att det var onödigt att det regnade på redan löst murbruk. Kanske tar jag ytterligare någon sten i dag eller så får det vänta till en annan dag helt enkelt. Även om det gick över förväntan vill jag ha tid på mig när jag gör det eftersom det inte bara är att smacka dit murbruket, underarbetet är viktigt som alltid tänker jag.

13 augusti 2021

(9.33) Skön sovmorgon och vilsam start på dagen. I dag ska jag absolut ha vilodag hela dagen - det är inte ens diskuterbart i vindlingarna. I går fick jag ringa om akuttid för tanden igen, jag hade inte ont-ont men den kändes mysko och inte helt säker att använda när jag åt. Det blev en del borrande igen och nästa vecka får jag ringa min ordinarie tandläkare för att få tid för rotfyllning. Skönt att få ordning på det och inte behöva gå och fundera. Får se om tanden får vara kvar över huvud taget småningom, de lät på tandläkaren som att tanden var ganska körd på grund av sprickorna. Nåja, bara jag slipper ha besvär så är jag nöjd.

I onsdags var vi på en fantastiskt fin tur längs Strömsholms kanal med båten Oden. Vi for från Borgåsund till Hallstahammar på förmiddagen, lunchade och strosade omkring i Hallstahammar på dagen och steg på Oden igen vid tretiden för att glida tillbaka till Borgåsund där vi hade bilen. Som sagt en väldigt fin tur längs kanalen och det blev så klart några bilder. Jag ska ge mig i kast med att tömma kameran på dem om en stund. Säkerligen är det en hel del av dem som får kasseras men några ska jag nog kunna spara. Det var också en lärorik tur vad gäller kameran. Nya kamerahuset gör att jag behöver lära mig lite andra sätt att tänka när jag ska fota. Jag kan inte bara gå den bekväma vägen med förprogrammerade inställningar. Nej, nu får jag tänka själv vilket är toppen. Då tänker jag att jag lär mig mer om hur det funkar och det gillar jag.

Jag får göra lite reklam för Lakeside Adventure som kör turerna med Oden. De har även andra aktiviteter som man kan boka. Det var väldigt roligt att träffa en person som jag haft som elev för flera år sedan på annan ort.

14 augusti 2021

(2.22) Härlig vilodag i går och jag satsar på att fortsätta med det temat hela helgen. Ja, lite småfixande ska jag väl kunna få till men generellt vila-tema vore rätt bra tänker jag. Det tog sin tid att gå igenom alla bilder från onsdagens båttur men nu är det gjort. Tog bort en fjärdedel av bilderna och jag kan säkert plocka bort en del till. Jag hade tagit lite väl många på samma vy vid ett flertal tillfällen. Anledningen till det är att jag numera kan fota med tyst slutare och märker inte med en gång vid flerbildstagning hur många bilder det blir. Jag får helt enkelt öva för att få till det och fortsätta rensa bilder till känslan sitter där. Kul att kika på bilderna trots att det var så nära inpå utflykten. Oftast tycker jag det är roligare att titta på bilderna när jag fått lite distans till alla intrycken.

15 augusti 2021

(8.33) Ännu en skön vilodag under gårdagen som var välgörande för både kroppen och huvudet. Sol och regnskurar om vart annat under dagen och ganska kraftiga vindar. Vi skördade ganska många plommon från vårt lilla träd och BK gjorde marmelad senare på eftermiddagen. Jag fick provsmaka och den var fantastiskt god. I eftermiddag blir det rostat bröd med marmelad och ost vilket jag redan ser fram mot. Efter två välgörande vilodagar känner jag att kroppen drar mot källaren och ett pass på gymmet. Vila är skönt men att få röra på sig under kontrollerade former är lika skönt. Strax dags att svida om och köra ett pass med andra ord. Det blir en väldigt skön start på dagen och gynnar hela mig.

16 augusti 2021

(5.17) Skön start på dagen med datorn i knäet och kaffe i koppen innan jag öppnar jobb-väskan för att packa upp datorn och starta den efter fem och en halv vecka. Jodå, lösenordet sitter i fingrarna så det ska inte vara några problem. I lördags skickade jag en kom-ihåg-lista till mig själv för att ha som stöd när jag ska igång i dag.

Passet på gymmet i går var som väntat skönt och givande för hela mig. Lite senare packade vi med oss lunch och tog en liten tur vid Skärmarboda. Skönt att vandra lite i kuperad terräng och njuta av naturen tillsammans med BK. Väl hemma igen avnjöt vi BK:s supergoda marmelad på rostat bröd, smörgåsrån och kex. Ja, det blev ett eftermiddagsfika av rang vill jag påstå och det passade väldigt bra efter vandringen.

21 augusti 2021

(6.52) Lördagsmorgon och första arbetsveckan efter årets längsta ledighet är avklarad. Skönt med helg efter en rivstart för vindlingarna. Ett par av dagarna flexade jag lite för att inte vara helt slut när veckan var över. Jag hade en väldigt bra dag i går och fick ett bra avslut på arbetsveckan vilket göra känslan som jag tar med mig in i helgen är bra.

I år är känslan efter semestern lite annorlunda med tanke på att jag jobbat hemifrån hela tiden sedan nästan ett år tillbaka. Jag kan inte riktigt sätta fingret på känslan men den är inte odelat positiv. Hoppas det rullar igång snart och att vi får saker och ting på plats som legat och väntat ett tag. Jag tror att min känsla kan vända till lite mer positiv då om jag känner mig själv rätt.

(17.45) Bra dag med en hel del gjort. Bland annat så har jag murat lite till i stenmuren så att några stenar till sitter fast, det går sakta men säkert framåt. I dag började jag på muren ute vid trottoaren och det gick över förväntan. Jag hade förberett bra genom att ha plast precis nedanför muren på trottoaren så att jag inte skulle drälla ner trottoaren med murbruk som brände fast. Jaha då, ibland har jag mina ljusa stunder. På eftermiddagen har jag lyxat till med en liten lur i soffan. Den var välbehövlig och hur skön som helst. Vissa stunder känner jag nästan att jag borde gå ut och mura lite till i dag men jag tror jag ska vara smart och vila.

22 augusti 2021

(7.14) Skön start på dagen med kaffe, datorn i knäet och lite slösurfande i nyhetsdjungeln. Lagom tempo innan jag ska kila ut för att fortsätta laga stenmuren. Ser ut att bli en fin dag i dag, precis som det såg ut på prognosen inför dagen. Det gynnar ett lagom tempo och jag behöver inte jäkta med mursleven för att hinna innan det eventuellt kommer något regn. Planen för i dag är att mura lite till, hur mycket får ork och inspiration avgöra.

(18.37) Kväll i hemmet och jag pustar ut efter dagens göromål, fotande och lite allt möjligt. Murandet gick bra och jag fick ge mig för att murbruket tog slut. Ja, det var säkert hur bra som helst att det tog slut, annars hade jag nog hållit på ganska mycket för länge och varit betydligt mera trött än jag är nu. På eftermiddagen roade jag mig med kameran på ägorna, både med lilla och stora objektivet. Bra att träna med nya kamerahuset så att jag lär mig hur jag ska hantera det. Utmanande och bra och det blir en hel del bilder att ta hand om mellan varven.

BK håller på att fixa hemmagjord pizza och jag ser fram mot att få hugga in. Hon är en fena på det och den blir lika god varje gång oavsett vad som är på pizzan. Det hänger lite på vad vi har hemma för tillfället och fantasin styr en del också har jag förstått. Helt okej för mig, jag äter med största njutning och glupskhet. Nu ska jag ge mig i kast med några bilder från kameran som jag flyttat över till datorn. Det är så skoj att få upp dem i stort format och inspektera.

24 augusti 2021

(17.43) Kopplar av efter en ganska lång arbetsdag, ett bra pass på gymmet och lite murande på kvällskvisten. Ja, det var sådant jag bara fyllde på i sprickor och det som inte blev fyllt i söndags när murbruket tog slut. Inget speciellt förarbete alltså, bara att köra på. Det blir spännande att se hur det kommer att se ut efter vintern. Nåja, det är helt i alla fall. Nu är det så klart en hel del kvar men jag betar av lite i taget. Det går riktigt bra att blanda bruket nu och precis som jag trodde från början så ger övning färdighet. I alla fall så pass att jag kan känna mig lite nöjd mellan varven.

26 augusti 2021

(19.55) Afton i soffan under ett par plädar och jag myser och njuter av stillheten en torsdagkväll mitt i livet. Två långa arbetsdagar bakom mig och i morgon siktar jag på en alldeles lagom lång dag. Det har varit ganska många möten senaste dagarna och det tar lite på orken. Men då får jag vara klok och prioritera om lite grann så att både kroppen och skallen får återhämta sig innan nästa pass. BK har digital bokcirkel på sitt arbetsrum för tillfället. Jag har vilat ögonen på naturprogram men vilar nu från tv:n så att jag inte somnar i soffan och på så sätt inte kan sova när det väl är dags. Ja, det gäller att planera även på fritiden. :-) Men det går an när det bara är ibland.

Det är ganska många bollar igång på jobbet och jag hoppas verkligen att några av lång-bollarna får gå in för landning snart. Jag väntar tålmodigt på att kollegor ska göra sina delar eller att beslut ska fattas så att vi får sjösätta en hel del av det vi pysslat med sedan före årsskiftet. Jag är inte jättebra på att vänta in andra men jag försöker att öva mig så gott jag kan. Jag har i alla fall kommit så långt i mitt förhållningssätt att jag inser att jag inte kan göra så mycket annat än att vänta.

I morgon hoppas jag få samtal om att vi får fara in till stan och hämta hem vår bil som varit på verkstad i tio dagar för lite större justeringar. Vi har haft lånebil så länge så det har funkat bra men det ska bli skönt att få hem egna bilen. Får se om det ringer någon under förmiddagen i morgon, annars tror jag baske mig att jag ringer in själv. Vi lär väl lämna lånebilen om inte annat kan jag tro. Nu ska jag sätt mig med tankeboken för att få landa tankarna efter dagen och ge mig själv en stund av inre vandring. En skön avslutning på kvällen innan det är dags att krypa till kojs.

27 augusti 2021

(17.44) Nu är det helg och två hela dagar med ledig tid. Ah, den här veckan behövdes det verkligen med tanke på alla delar som det varit påställt med på jobbet. Jag njuter av vetskapen att jag i morgon kan sova precis hur länge jag vill. Ja, säkerligen blir det i alla fall till sju eller så. :-) Jag har förberett lite på kommande byte av hårddisk på egna datorn. Det gick superenkelt att kopiera en sida från min OneNote på jobbet och peka ut där jag ville ha den i min OneNote på hemmadatorn. Häftigt att kunna göra så trots att det är två olika licenser. Ja, jag har så klart delat bok med mig själv för att det ska funka. Det underlättar massor och jag kan tipsa mig själv åt båda håll. Det är en väldans fördel när jag har förmånen att jobba med min hobby.

28 augusti 2021

(8.41) Helgmorgon, stillhet, lagom tempo och alldeles nollad att-göra-lista i huvudet. Jag kommer säkerligen att göra något under dagen men det är så skönt att inte ha en massa punkter med måsten. Jag har börjat dagen med att bara vara, bläddra genom de tidningar jag önskar på webben och njutit av av ett par koppar kaffe. Välbehövligt lugn start på dagen efter en jobbvecka med ganska många bollar i luften samtidigt. Återhämtning och vila är de enda punkter jag vill säga okej till i dag.

Den mentala återhämtningen och vilan är viktigare än jag insett tidigare. Kanske kan det bero på att jag höjt min kompetens och då så klart även kraven vad gäller jobbet. För att kunna ha det tempot jag själv önskar under veckorna behöver speciellt skallen vila under helgerna. Hela jag behöver vila från intryck från yttre element. I dag inser jag vilken fantastiskt god människokännare min älskade mamma var. Hela min uppväxt såg hon mitt behov av egentid och värnade om den. När jag senare i livet landade i en relation var hon bekymrad hur det skulle gå med min egentid. Vid det tillfället var mitt svar bara att det var lugnt. Senare förstod jag hur klok och förutseende hon var som förstod att det inte alls var så lugnt som jag själv trodde.

I dag är det ett annat läge där respekt och förståelse för varandras egentid är på en helt annan nivå. Tack BK för att du kom in i mitt liv och att du är den du är och för din kärlek och respekt. Tack för din humor, ditt allvar och din ordning.

(11.44) Strax dags för lunch och jag klurar på vad jag ska fixa till i dag. Det tål att tänkas på så jag funderar en stund till. Skön dag och jag njuter av stillheten och ron. Bara att vara i tystnad är själavård på hög nivå, i alla fall för mig. Förutom det så gynnar det hela mig, även kroppen tar till sig av den känslan och mår gott. Tänk vilken förmån att få bo där vi bor och ha den frihet vi har. Vi kan bestämma precis hur vi vill utforma vår tillvaro. Jodå, visst finns det gränser även för oss men det beror helt på vad vi förväntar oss att kunna göra. Är vi tillfreds med att leva i fred, ha mat för dagen och tak över huvudet och kunna lyxa till det med något inköp ibland då har vi det väldigt bra. Jag känner mig så otroligt tacksam över det liv jag har och att jag kan påverka så mycket av min egen tid. En reflektion så här mitt i livet är att jag haft en fantastisk resa här på jorden så här långt. Allt jag fått uppleva och den kärlek jag blev överöst med från början när jag började mina dagar på jorden.

Det är en ganska häftig känsla att med några fler år på nacken reflektera över tiden. Jag har i alla fall lärt mig massor om både mig själv och andra längs resan och jag har garanterat mycket mer att lära mig framöver. Resan vi gör är spännande tycker jag. Den är självklart fylld av både glädje, sorg, lycka, förtvivlan, skratt och gråt men det tillhör resan och vår upplevelse skulle nog inte vara så stark om inte allt det fanns med. Vissa dalar gör så klart mer ont än andra och vissa toppar är svårare att nå men det är också aspekter som gör livet så värt att leva. Oavsett om vi är i en djup dal eller på en topp tror jag det är viktigt att vi reflekterar över vår egen roll och hur vi själva kan påverka det som sker. Vilken styrka vi besitter!

(12.39) Nästan en timma sedan jag insåg att jag snart behöver äta. Då satte koddelarna i vindlingarna fart och klurade på om det inte skulle vara vettigt att ha bokmärken på bloggsidan eftersom jag delar på Facebook mellan varven. Som i dag, då skulle den som går in på Facebook för en stund sedan ha landat på inlägget från 11.44 medan jag med bild och text på Facebook syftade på inlägget i morse. Hm... Kollade min tutorialsida på webben och fixade ganska snabbt till bokmärke och redigerade inlägget med nya länken på Facebook. Vips så blev det som jag ville. Det är häftigt med kod och det är väl endast fantasin som begränsar vad vi kan göra.

(17.12) Vilodagen har varit skön och energigivande. Jag har vilat största delen men var ute med mursleven en kortis för att bland annat fixa en skada i trappen utanför ytterdörren. Det blev inte snyggt, för det hade jag behövt ha en yrkesperson här. Speciellt bruk i trappen som jag inte vet hur jag ska få till. Nåja, det är helt i alla fall och det är viktigast just nu. Jag har tänt en brasa och njuter av den sköna värmen. Om en stund ska jag börja fixa mat så att det är klart när BK kommer hem från jobbet.

Har man inte jobb så skaffar man sig heter det ju och det stämde verkligen i dag. Jag satt och pratade med morbror i telefonen och lyckades tippa ut min kaffekopp med en skvätt kaffe i. Det mesta hamnade på mattan under vardagsrumsbordet och golvet. Kaffet på golvet var ju enkelt att torka upp men inte det på mattan. Fick slänga in mattan i tvättmaskinen och nu hänger den på tork nere i pannrummet. Jag hade inte räknat med att tvätta i dag men så blev det.

29 augusti 2021

(8.55) Stillsam start på dagen i dag också och det är väldigt skönt för hela mig. Jag satsar på att ha en ganska nollad att-göra-lista i huvudet även i dag. Det känns att jag behöver det inför arbetsveckan och dess innehåll.

(20.27) Kväll i soffan och jag har grejat lite med kod här på webbplatsen. Det är väldigt kul och speciellt kul när jag kommer på någon lösning. :-) Jag har haft en väldigt skön och vilsam dag med bra pli på mig själv med tanke på att vila var dagens huvudsyssla. Till lunchen i dag gjorde jag ett hopkok av vad vi hade i skåpen, det blev riktigt bra och BK tyckte det var gott. Av hopkoket blev det också några matlådor vilket är tacksamt när vi jobbar eller grejar hemma på ägorna.

30 augusti 2021

(5.49) Ny vecka och nya möjligheter och en hel del på jobbagendan. Jag är dock utvilad efter helgen och redo för att ta mig an jobbet. I går kväll kikade jag på en tidiare film på Youtube om kod som jag försöker lära mig. Jag konstaterade att den var vägledande till viss del men inte direkt det jag sökte. När den var slut dök en ny tutorial upp, en kort på åtta minuter som jag inte sett tidigare. Nyfiket och intresserad började jag kika på den och helt plötsligt insåg jag att det var just den instruktionen jag letat efter i över ett år. Nämen, plötsligt händer det. :-) Jag hade nästan svårt att somna i går eftersom jag helst ville sitta uppe och koda. Nåja, det var tur att jag gick och lade mig, annars hade nog inte känslan just nu varit så bra med tanke på att hela arbetsveckan ligger framför mig. Nu fokuserar jag på jobbet några timmar så får vi se om jag ger mig in i egna kodandet efter det.

31 augusti 2021

(6.20) Morgonstund med kaffe, dator och plädar över hela mig. I går efter jobbet gav jag mig ut för att fortsätta med lagning av stenmuren. Det var härligt väder och gick bra. Tre timmar blev gårdagens pass med det och jag var lagom muck när jag kom in. Skönt dock att jag faktiskt fick lite mer gjort än jag hade räknat med. I eftermiddag har vi andra planer så mursleven får vila.