Februari 2021

3 februari 2021

(4.33) Glittrigt på snön utanför fönstren på morgonkvisten, vackert och njutbart att se på. Jag ska gå ut och göra en insats, både på trottoaren och i garageinfarten men lugnar mig ett par timmar till. Ska även ge mig ner på gymmet en sväng innan jag börjar arbetsdagen vid datorn. Suveränt att ha gymmet hemma på ägorna och extra skönt nu när vi lever i pandemisk vardag.

7 februari 2021

(5.51) Helgmorgon, agendan är luftig och fin och jag startar dagen i lagom takt. Precis som en helgmorgon ska vara. Det är väldigt skönt med helger och tiden för återhämtning som de erbjuder är ovärderlig. I går bytte jag program på gymmet från att ha kört hela kroppen varje pass ändrade jag till att dela upp muskelgrupperna på två pass. Suveränt att byta pass mellan varven eftersom det både gynnar kroppen och knoppen. Jaha då, i dag har jag lite lätt träningsvärk som väntat efter gårdagens pass för benen. I dag blir det överkropp och i morgon väntar träningsvärk i ytterligare muskelgrupper. Härligt! :-) Den värken är egentligen bara behaglig då den är ett kvitto på att fysiken fått jobba en stund.

På tal om träningsvärk. Jag kommer aldrig att glömma en höst för drygt 30 år sedan. Jag hade börjat höstens träning efter sedvanlig vila och skulle hem till Herr och Fru FP en sväng. Herr FP skulle hämta mig vid stationen eftersom jag kom med tåg. Det var mörkt när jag anlände, jag hade känt under dagen hur träningsvärken efter benpasset dagen innan eskalerat under dagen. Nu hade jag suttit på tåget en stund och stelnat till ytterligare skulle det visa sig. Jag fick backa ner de få trappstegen från tåget, Herr FP kände inte igen mig när jag kom stapplande på perrongen. Han trodde det var någon äldre dam som kommit med tåget och fortsatte söka efter mig med blicken.

När jag väl tagit mig till bilen och det var dags att sätta mig insåg jag att jag absolut inte kunde göra som vanligt. Jag fick vända ryggen mot bilen, hålla mig i taket och sänka mig ner i sätet. Uj, uj, uj... Vet egentligen inte varför jag hade sådan extrem träningsvärk den gången, jag hade gjort som vanligt och börjat lugnt det första passet efter vilan. Med tanke på det jag skrev nyss om behaglig träningsvärk så kan jag nämna att den jag hade den här gången var allt annat än behaglig.

14 februari 2021

(6.35) Kaffe, datorn i knäet och tankarna fylls av härliga minnen. För sex år sedan var det dags för oss att tillsammans gå gången fram i kyrkan. Jag är så tacksam för att få leva mitt liv med dig BK - du som är mitt hjärta och mitt liv.

Året innan, för sju år sedan var dagen då Herr och Fru FP förenades i den sfär de flyttat till efter alla år tillsammans på jorden. Samtidigt med sorgen och saknaden finns en oändlig kärlek. Jag är tacksam för att de gav mig livet, tillvaron och all kärlek.

16 februari 2021

(5.41) Morgonrutinerna är avklarade i lagom takt och med sedvanlig mysfaktor så dagen kan rulla igång i lagom takt. Skönt att ha rutinerna på morgonen som både ger bra start och lite insikt genom lokal omvärldsbevakning. Gårdagens arbetspass blev ganska långt men innehållsrikt och kreativt vilket gav mig en trivsam nöjdhetskänsla efter vägen. I dag ska jag ha möte med kollegor i en annan organisation och dela med mig av erfarenheter från tidigare projekt och införande av verktyg och arbetssätt. Det ska bli roligt och det känns så bra att få dela med mig av mina erfarenheter på samma sätt som jag fick stöd från ytterligare en organisation när vi körde igång. Ett prestigelöst givande och tagande är för mig nyckeln till att vi tillsammans för verksamheten framåt och gör så bra vi någonsin kan med de resurser vi har. Alla har vi samma förutsättningar genom att vi jobbar i en icke vinstdrivande verksamhet där vi, var och en av oss, har ansvar att värna om skattebetalarnas pengar.

19 februari 2021

(6.34) Fredag redan... Uj, den här veckan har verkligen gått fort. Jag har fått mycket gjort på jobbet i lagom takt, skönt att kunna beta av utan att behöva jäkta på. Bra möten under veckan och jag tror även att dagens möten blir givande. Senare på förmiddagen ska jag ha workshop med en kollega från grannkommunen och jag ser fram mot att få dela med mig av erfarenheter och insikter om systemet som vi båda förvaltar i våra respektive organisationer.

24 februari 2021

(9.28) Fikapaus i jobb-jobbet, behöver göra lite annat en stund då det kommer inspel från lite väl många håll för tillfället. Ja, jag kan ju bli bättre på att stänga ner mig för att kunna göra det jag ska prioritera. Nåja, vissa dagar är det så här även om jag tycker att jag kan prioritera rätt bra. Då behöver jag lite andrum, titta bort från stora skärmen och bara vara en liten stund. Ta ett nytt tag och greppa vindlingarna i ett försök att tämja dem så att tankarna kommer på rätt spår och fokus läggs på rätt saker. Det som ställer till det mellan varven är viljan att hjälpa till och finnas till hands. Det är inte dåligt att ha den viljan men den behöver portioneras ut i lagom dos vid lagom många tillfällen - en balans mellan att serva och förvalta.