Maj 2021

1 maj 2021

(4.57) Morgon i soffan, kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade. Jag fortsätter på gårdagens tema - vila. Förstår nu varför jag varit så trött några dagar, förkylning i kroppen och nu är den ett faktum. Covid-test i förrgår och negativt provsvar i går - en vanlig förkylning i kroppen med andra ord. Vila och kurerande får stå på agendan i helgen, det är inte så mycket annat jag mäktar med om jag ska vara ärlig - och det ska jag ju vara. Jag förstod att något var på gång här om kvällen när jag var konstigt stel i trapezius på vänster sida. Det brukar vara ett tecken på att en förkylning är på gång men nu är det ett tag sedan sist och det är fantastiskt lätt att glömma sådana tecken - i alla fall när de kommer sällan. Eventuella planer för helgen från tidigare i veckan får vänta till kroppen är med igen.

2 maj 2021

(6.10) I går hade jag verkligen en vilande dag, jag sov både på förmiddagen och på eftermiddagen. Det gjorde susen i kurerandet tror jag. Känner mig något bättre i dag men ska fortsätta vila för att vara redo inför arbetsveckan. Jag känner mig lite rastlös på morgonkvisten och det är garanterat ett friskhetstecken, det går åt rätt håll med andra ord.

(12.28) En stund vid stora skärmen på förmiddagen fram till nu. Tömde kameran och passade på att göra ett bildspel, det är ett tag sedan. Den här gången fick det bli några bilder från vår promenad i Köping förra lördagen. Skönt att pyssla med bilderna och även lite kod. Det ger energi till både kroppen och själen när inspirationen infinner sig. Tid och rum försvinner och jag är verkligen i nuet. Jag tänker att det även är bra för kurerandet.

3 maj 2021

(4.11) Morgon i soffan, kaffe i koppen och datorn i knäet. Skön morgon med lagom tempo och behaglig tillvaro. I går fortsatte kurerandet, jag kände mig bättre redan från morgonen och kunde därför kurera i upprätt ställning betydligt mer än på lördagen. Det blev några timmar vid stora skärmen med bildfix och en hel del kodande. Lite kodfix här på webben men mest utbildande av mig själv via kursen på webben. Jag har inte haft vare sig tid eller ork att sitta med den på ett tag så det var extra kul när jag väl landade framför den.

Efter ganska många timmar med kursande for jag ner till kyrkogården med blommor till pappa inför hans födelsedag i dag. BK hade köpt en bukett rosor som jag var ner med. Påskliljorna var fortfarande fina men snart är det dags att sätta penséer. Jag far nog iväg och inhandlar dem under veckan. Ska se om jag kan fara en tid när det förhoppningsvis inte är några andra där.

4 maj 2021

(6.52) Strax dags att göra mig redo för arbetsdagen men fortsätter mysa en stund till tror jag minsann. Lyxigt att kunna välja själv när jag vill börja jobba tidigt eller senare. Under gårdagen fick jag en hel del uträttat på jobbet, kodade lite som jag hade i uppdrag från tidigare möte vilket gick galant. På eftermiddagen hade jag möte med två kollegor som var konstruktivt och givande till tusen. När jag stämplat ut svidade jag om och tog på mig vandringskängorna för en tur i geografin. Skön tur i lagom tempo efter kurerandet och härligt för både kroppen och skallen att komma ut en sväng.

På agendan i dag finns två möten inbokade. Två av grannkommunerna önskar ta del av våra erfarenheter med delar som vi jobbat med. Självklart ställer jag upp på det. Vi delar med oss till varandra för att göra ett så bra jobb som möjligt. Nästa gång är det vi som behöver tips och råd och då kan vi vända oss till dem eller någon annan. Det är en av guldkornen med att jobba i kommunal verksamhet, att vi delar med oss av erfarenheter och tips till varandra. Det spelar ingen roll att du jobbar åt en annan kommun, vi är inte konkurenter - vi är samarbetspartners. Tillsammans gör vi bra!

7 maj 2021

(5.22) Morgon i Metropolen, strax dags att starta arbetsdagen på hemmakontoret. Jag längtar efter att få fortsätta gårdagens klurande och byggande. I dag ska jag försöka att inte jobba så länge, det har blivit ett par riktigt långa dagar den här veckan eftersom jag velat göra klart så gott jag kunnat. Efter jobbet i går tog BK och jag en rask promenad i geografin. Skönt att komma ut men mössa och vantar var det som gällde. Plus sju grader och en relativt bitig nordanvind fick oss att trampa på lite extra. Inte tokigt att få lite luft i vindlingarna efter mycket grunnande under dagen. Jag ser fram mot dagens göromål men först ska tidningarna bli genombläddrade i lugn och ro.

8 maj 2021

(12.03) Förmiddagsfika mitt i lunchtid. Inte konstigt eftersom vi åt frukost sent och sedan grejat lite på ägorna. Ja, även varit till kyrkogården och bytt påskliljorna mot penséer. Strax blir det ut med gräsklipparen på premiärtur för året, BK kör den och jag tar trimmern och springer efter. :-) Nej då, jag ger nog BK lite försprång så hon inte behöver känna sig jagad. Efter trimmandet ska potatisen få ta plats i lådorna och sedan tar nog jag plats i soffan resten av dagen.

Vila känns som ett fullgott alternativ för eftermiddagen. Hektisk vecka med ganska många timmar på jobbet, en hel del klurande och fixande. I går fick jag jubla lite extra på hemmakontoret när jag fick till ett kod-klur som jag grunnat på någon dag. Det kändes som en stor vinst och speciellt för att det bara behövdes lite kod för att få till det. Jag vill kunna göra det så enkelt som möjligt för mig själv, för de som ska redigera och för användarna. Nähä, nu får vi nog ge oss ut på ägorna innan gräset växt en halvmeter till. :-)

9 maj 2021

(8.45) Stillsam morgon med väldigt lagom tempo. Skönt att få smyga igång dagen i lagom takt och utan att ha bråttom. Ja, det gör jag för det mesta men i dag var det extra skönt att ta det lugnt och inte kommit ur lakanen när klockan snart är nio. Vi fick lite mer gjort på ägorna under gårdagen än vad vi tänkt oss. Det gjorde ingenting utan kändes bara bra när vi väl var klara. Det var tack vare BK som det skedde, hade min latmask fått bestämma så hade vi kanske gjort hälften. :-) I dag får det bli en mysdag, inget projekt på ägorna och mest vila för kropp och själ. Jag har precis avslutat dagens andra kopp kaffe och lite surfande i cyberspace och strax är det dags för frukost.

10 maj 2021

(4.44) Morgon på G4 och kaffet är urdrucket. Om en stund ska jag resa mig ur soffan för att fortsätta morgonrutinerna innan det är dags att börja dagens arbetspass. Helgen har varit vilsam och skön och känts som fler dagar än två. Det är ett gott betyg till helgen tycker jag. :-) Nåja, kanske mer ett gott betyg till oss själva att vi haft en lagom blandning av fixande och vila. I dag startar arbetsveckan och den här veckan är en kortvecka eftersom torsdag är röd dag. På fredag planerar jag att vara ledig om allt går som det ska, det blir långhelg tillsammans med BK vilket är lyxigt som bara den.

12 maj 2021

(4.02) Arla stund i soffan och jag laddar för dagens arbetspass. Både måndag och tisdag har varit långa arbetspass med mycket gjort. Siktar på ett långt arbetspass även i dag för att känna att jag är i fas när jag ger mig för dagen. Behöver jobba på med ett par projekt som jag gärna vill bli klar med. Jag är absolut inte ensam i projekten men jag behöver ta ansvar för mina delar. Det är inte mycket kvar att fixa med men jag har en sak jag gärna vill bli klar med innan långhelgen som startar i morgon. Extra skönt att jag vaknade tidigt i dag, då kan jag få klart den delen innan dagens möten börjar på förmiddagen.

I går grillade vi på kvällen, premiär för året och gott som bara den. Jag tänker att vi kan ha som mål att slå förra årets grilltillfällen. Om vi grillar en gång till så är det rekordet slaget. :-) Jag har motionerat bra trots långa arbetsdagar, i måndags tog BK och jag en rask promenad på en halvmil efter jobbet och i går gick jag ner på gymmet efter jobbet. Skönt att komma ner och köra ett pass efter många timmar framför skärmen.

13 maj 2021

(8.00) Härligt med sovmorgon och att känna mig utvilad. Fyra lediga dagar tillsammans med BK framför mig, jag njuter av tanken på det. Inga måsten finns på vår lista, bara önskemål om eventuella göromål. Utöver det ger vi oss ut på en utflykt i geografin under dagen för att få njuta av naturen en stund.

14 maj 2021

(8.55) Jag är riktigt slö den här klämdagen som jag unnat mig själv att vara ledig. Skönt för hela mig att bara vara och ta dagen som den kommer och ändå är hela helgen kvar framför mig. Gårdagens tur i geografin med BK var härlig och avkopplande samtidigt som alla sinnen var på för att ta in allt det vackra. Det blev en hel del bilder och kanske sätter jag mig en stund vid stora skärmen i dag för att sortera och köra backup. Det känns i alla fall väldigt skönt att vara ledig lite längre än en vanlig helg, vindlingarna får lite extra vila vilket är viktigt för framtida projekt. Tror jag ska göra ett besök på gymmet i källaren innan jag gör något annat i dag. Det känns som en bra idé för att få igång kroppen på ett behagligt sätt.

15 maj 2021

(8.38) Helgmorgon och lagom tempo, mysväder ute och jag har inte en enda sak på min lista i dag. Det skulle jag i och för sig kunna ha men jag tror jag struntar i det. :-) Bara vara och göra vad jag känner för får vara min paroll för dagen. BK är till affären för att införskaffa förnödenheter åt oss. Ganska skönt att bara handla en dag i veckan och inte ränna på affären så fort vi kommer på att vi saknar något. Jag tror nästan inte att vi saknat något mellan handlingstillfällena under pandemin. Jag kan absolut minnas fel, men min känsla är ändå att vi inte gjort det. Bra planering med andra ord och då främst av BK vill jag förtydliga.

Jag är lite sugen på att sätta mig vid stora skärmen i dag och fortsätta med lite kod och annat skoj. Får se om jag gör det eller om det blir annat bara-vara under dagen. Stilla ute och stilla inne, det är fridfullt och njutbar stämning. Det känns nästan som att jag sitter i en stuga ute i skogen trots att jag är mitt inne i metropolen. Häftigt att kunna känna så när jag är hemma. Till och med kylskåpet är tyst. Vissa gånger tror jag att kylskåpet gillar att skrämma oss med sina mysko ljud. Nåja, vi vänjer oss väl - det ska tydligen låta som det gör.

16 maj 2021

(6.17) Dagens första kopp kaffe är urdrucken och tidningarna genombläddrade. Jag hade en väldigt skön och vilsam dag i går med lite pyssel vid stora skärmen och efter det en hel del bara-vara-tid. Fick till ett bildspel från vår vandring vid Munkhyttan här om dagen. Får se om jag tar mig någon tid vid stora skärmen i dag eller om jag vilar vindlingarna till kommande arbetsvecka. Det visar sig under dagen, nu fortsätter jag att morgonmysa en stund till.

17 maj 2021

(19.44) Norges nationaldag och vi skickar en varm hälsning till våra goda vänner Å och E i Oslo. Hoppas det varit en trivsam 17 maj med god mat, gott fika och lite trevligheter i form av parader och annat. Kanske på tv:n om inte annat. Här har det varit arbetsdag som vanligt, mycket gjort och en hel del lösningar under dagen. I morse lyckades jag boka tid för min första vaccinspruta mot covid-19. Det kändes bra att jag fick en tid redan nu på onsdag. Efter jobbet svidade jag om och tog en rask promenad med BK, det blev lilla Lia-rundan. Skön tur och härligt för både kroppen och vindlingarna att få sig en genomkörare efter många timmar framför skärmen. Resten av kvällen får det bli vila och så få knop som möjligt. Ser fram mot morgondagen och att få fortsätta med lösningsfokuseringen och klurande.

18 maj 2021

(19.23) Kväll i soffan och jag landar tankarna från alla intryck under dagen. Bra dag med jobb-jobb och skönt att köra ett pass på gymmet på eftermiddagen. Jobbade en stund till efter det. När jag stämplat ut tog jag med kameran ut på ägorna och tog några bilder på allt det vackra vi har i trädgården. I dag blev det mest vid stenpartiet eftersom det badade i solen. Kul att se blommor och insekter och verkligen se dem och ta mig tid att förundras över den skapelse vi lever i. Vi kan ta miljoner bilder, måla de vackraste tavlor eller skulptera fram varje ådra utan att kunna mäta oss med den skapelse vi lever mitt i. Låt oss aldrig glömma bort vilket privilegium vi har att få uppleva allt det. Tillsammans kan vi värna om naturen, djuren och varje medmänniska för att på så sätt skapa en bättre värld där vi alla kan njuta lika mycket.

20 maj 2021

(6.12) Kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad, dags att göra mig redo för arbetsdagen. Två långa möten inbokade i dag så jag få ha lagom målsättning för att hinna andra göromål. I går fick jag första vaccinsprutan mot covid-19. Tack till sjukvården och samhället vi lever i. Jag känner mig bra i dag men jag tror att deltamuskeln fick sig en rejäl tryckare vid vaccineringen. Uj, jag har nog aldrig varit så öm i den efter något vaccin.

(18.31) Kväll och jag samlar tankarna efter ännu en trivsam dag i tillvaron. Mötesintensiv dag på jobbet men mycket gjort ändå vilket känns bra och tillfredsställande. Tog en lur i soffan efter att jag stämplat ut för dagen och det var hur skönt som helst. Tur att BK väckte mig så jag inte sov för länge. Kvällsmaten har landat och jag tar vila resten av kvällen. Tidigare i dag var det ett riktigt ruggväder, det var som att den lilla blåst som var drog in i huset. På ett av dagens möten satt ett par av kollegorna rejält påpälsade och var kulna till tusen. Riktigt så illa kände dock inte jag. Nu ska jag njuta av kvällen och tar nog fram tankeboken en stund för lite reflekterande.

21 maj 2021

(5.20) Sista arbetsdagen för veckan och jag är taggad för att få lite mer operativt gjort i dag då jag inte har så många möten inbokade. Jag satsar på att börja jobba om en stund och köra på till dagens första möte som är strax efter tio. På den tiden hinner jag säkerligen en hel del eftersom morgonen är min bästa och mest effektiva tid. Vindlingarna är utvilade och jag kan köra på i min takt innan resten av arbetslivet vaknar, de jag har kontakt med alltså. :-) Hoppas få till ett bra flyt redan från morgonen, beta av delar på min lista så att jag kan känna mig nöjd när jag tar helg i eftermiddag.

25 maj 2021

(5.44) Morgonstund och jag sitter och lyssnar på ljud utifrån, ljud som nästan inte kommer in efter gårdagens byte av stora fönstren i vardagsrummet. Ah, hur skönt som helst att få det gjort. Det är så tyst och stilla här inne och jag kände det redan i går kväll. Känslan av ro och vila är ännu starkare efter fönsterbytet. Det är en lisa för hela själen.

Om en stund ska jag ge mig i kast med att tvätta av fönstren invändigt eftersom det är lite kladd på dem efter att hantverkarna grejade. Börjar med de fönstren och om jag känner mig själv rätt så åker väl övriga fönster med av bara farten. Ja, inte i dag kanske men under veckan. :-) Jag funderade i går kväll på hur jag gjorde i höstas när jag tvättade fönstren. Jag vet ju att jag för en gångs skull blev ganska nöjd då. Kollade tillbaka här i bloggen och hittade inlägg i oktober där jag beskrivit hur jag gjorde. Ah, nu har jag koll och vet vad jag ska göra. Jag har testat lite olika varianter under åren men först i höstas blev jag nöjd med resultatet. Back to basic var konceptet som gjorde mig tillfreds.

När arbetsdagen småningom sätter fart ska jag fortsätta där jag slutade i går, ett av projekten vi håller på med för stunden. Kul som bara den och jag ser fram mot efter sommaren när vi ska sjösätta det och gå vidare i processen. Jag behöver vara lite vaksam över mina timmar framför datorn, det drog iväg lite väl mycket förra veckan efter för många ska-bara. Då är det bra att ha fönstren att fokusera på både före och efter arbetstiden.

(9.47) Fikapus i vardagen. Skönt att vila ögonen på en annan skärm en stund. :-) Egentligen skulle jag väl inte vila ögonen på någon skärm alls men det får vara ett undantag i dag på fikarasten. Det blev ett effektivt pass på morgonen med fönstren. Jaha då, det blev några fönster till förutom de nya i vardagsrummet. Jag gjorde medan jag ändå var igång. Nu är det bara köket och badrummet kvar och det känns toppen. I och för sig utsidan på de nya fönstren också men de väntar jag med till hantverkarna är helt klara.

27 maj 2021

(6.34) Ny dag och nya möjligheter. Strax dags för mig att göra mig redo för dagens arbetspass vid skärmen. I dag är jag på konferens hela dagen, får se vad den kan erbjuda för nyheter och bra information. Skönt att kunna vara på konferens digitalt. Inte behöva åka någonstans och kunna landa i pauser utan ytterligare intryck. Det ger mig så mycket mer av själva innehållet i konferensen. Innan konferenspasset börjar ska jag beta av lite mejl och försöka hinna lite fixande med pågående projekt.

I går eftermiddag hade kollegan och jag arbetsmöte i geografin. Vi promenerade nästan en mil och planerade jobbet under tiden. Trivsamt som bara den och kul att träffas på riktigt för en gångs skull. Det var en bra form av arbetsmöte där vi förenade jobbet med motion vilket gynnar alla, både oss själva, de vi är till för och arbetsgivaren. Vi var helt överens om att vi absolut ska göra det fler gånger framöver.

31 maj 2021

(6.37) Strax dags att starta arbetsveckan men jag lugnar mig en stund till. Jag behöver ta det lite lugnt den här veckan, jobba lagom långa dagar och inte boka in ett enda möte till. Så är läget och nu är det disciplin som gäller - disciplin på hög nivå. Jag ska börja veckan med en sväng på gymmet för att få skallen med på tåget och ha en go känsla från början.