Maj 2021

1 maj 2021

(4.57) Morgon i soffan, kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade. Jag fortsätter på gårdagens tema - vila. Förstår nu varför jag varit så trött några dagar, förkylning i kroppen och nu är den ett faktum. Covid-test i förrgår och negativt provsvar i går - en vanlig förkylning i kroppen med andra ord. Vila och kurerande får stå på agendan i helgen, det är inte så mycket annat jag mäktar med om jag ska vara ärlig - och det ska jag ju vara. Jag förstod att något var på gång här om kvällen när jag var konstigt stel i trapezius på vänster sida. Det brukar vara ett tecken på att en förkylning är på gång men nu är det ett tag sedan sist och det är fantastiskt lätt att glömma sådana tecken - i alla fall när de kommer sällan. Eventuella planer för helgen från tidigare i veckan får vänta till kroppen är med igen.

2 maj 2021

(6.10) I går hade jag verkligen en vilande dag, jag sov både på förmiddagen och på eftermiddagen. Det gjorde susen i kurerandet tror jag. Känner mig något bättre i dag men ska fortsätta vila för att vara redo inför arbetsveckan. Jag känner mig lite rastlös på morgonkvisten och det är garanterat ett friskhetstecken, det går åt rätt håll med andra ord.

(12.28) En stund vid stora skärmen på förmiddagen fram till nu. Tömde kameran och passade på att göra ett bildspel, det är ett tag sedan. Den här gången fick det bli några bilder från vår promenad i Köping förra lördagen. Skönt att pyssla med bilderna och även lite kod. Det ger energi till både kroppen och själen när inspirationen infinner sig. Tid och rum försvinner och jag är verkligen i nuet. Jag tänker att det även är bra för kurerandet.

3 maj 2021

(4.11) Morgon i soffan, kaffe i koppen och datorn i knäet. Skön morgon med lagom tempo och behaglig tillvaro. I går fortsatte kurerandet, jag kände mig bättre redan från morgonen och kunde därför kurera i upprätt ställning betydligt mer än på lördagen. Det blev några timmar vid stora skärmen med bildfix och en hel del kodande. Lite kodfix här på webben men mest utbildande av mig själv via kursen på webben. Jag har inte haft vare sig tid eller ork att sitta med den på ett tag så det var extra kul när jag väl landade framför den.

Efter ganska många timmar med kursande for jag ner till kyrkogården med blommor till pappa inför hans födelsedag i dag. BK hade köpt en bukett rosor som jag var ner med. Påskliljorna var fortfarande fina men snart är det dags att sätta penséer. Jag far nog iväg och inhandlar dem under veckan. Ska se om jag kan fara en tid när det förhoppningsvis inte är några andra där.

4 maj 2021

(6.52) Strax dags att göra mig redo för arbetsdagen men fortsätter mysa en stund till tror jag minsann. Lyxigt att kunna välja själv när jag vill börja jobba tidigt eller senare. Under gårdagen fick jag en hel del uträttat på jobbet, kodade lite som jag hade i uppdrag från tidigare möte vilket gick galant. På eftermiddagen hade jag möte med två kollegor som var konstruktivt och givande till tusen. När jag stämplat ut svidade jag om och tog på mig vandringskängorna för en tur i geografin. Skön tur i lagom tempo efter kurerandet och härligt för både kroppen och skallen att komma ut en sväng.

På agendan i dag finns två möten inbokade. Två av grannkommunerna önskar ta del av våra erfarenheter med delar som vi jobbat med. Självklart ställer jag upp på det. Vi delar med oss till varandra för att göra ett så bra jobb som möjligt. Nästa gång är det vi som behöver tips och råd och då kan vi vända oss till dem eller någon annan. Det är en av guldkornen med att jobba i kommunal verksamhet, att vi delar med oss av erfarenheter och tips till varandra. Det spelar ingen roll att du jobbar åt en annan kommun, vi är inte konkurenter - vi är samarbetspartners. Tillsammans gör vi bra!

7 maj 2021

(5.22) Morgon i Metropolen, strax dags att starta arbetsdagen på hemmakontoret. Jag längtar efter att få fortsätta gårdagens klurande och byggande. I dag ska jag försöka att inte jobba så länge, det har blivit ett par riktigt långa dagar den här veckan eftersom jag velat göra klart så gott jag kunnat. Efter jobbet i går tog BK och jag en rask promenad i geografin. Skönt att komma ut men mössa och vantar var det som gällde. Plus sju grader och en relativt bitig nordanvind fick oss att trampa på lite extra. Inte tokigt att få lite luft i vindlingarna efter mycket grunnande under dagen. Jag ser fram mot dagens göromål men först ska tidningarna bli genombläddrade i lugn och ro.

8 maj 2021

(12.03) Förmiddagsfika mitt i lunchtid. Inte konstigt eftersom vi åt frukost sent och sedan grejat lite på ägorna. Ja, även varit till kyrkogården och bytt påskliljorna mot penséer. Strax blir det ut med gräsklipparen på premiärtur för året, BK kör den och jag tar trimmern och springer efter. :-) Nej då, jag ger nog BK lite försprång så hon inte behöver känna sig jagad. Efter trimmandet ska potatisen få ta plats i lådorna och sedan tar nog jag plats i soffan resten av dagen.

Vila känns som ett fullgott alternativ för eftermiddagen. Hektisk vecka med ganska många timmar på jobbet, en hel del klurande och fixande. I går fick jag jubla lite extra på hemmakontoret när jag fick till ett kod-klur som jag grunnat på någon dag. Det kändes som en stor vinst och speciellt för att det bara behövdes lite kod för att få till det. Jag vill kunna göra det så enkelt som möjligt för mig själv, för de som ska redigera och för användarna. Nähä, nu får vi nog ge oss ut på ägorna innan gräset växt en halvmeter till. :-)

9 maj 2021

(8.45) Stillsam morgon med väldigt lagom tempo. Skönt att få smyga igång dagen i lagom takt och utan att ha bråttom. Ja, det gör jag för det mesta men i dag var det extra skönt att ta det lugnt och inte kommit ur lakanen när klockan snart är nio. Vi fick lite mer gjort på ägorna under gårdagen än vad vi tänkt oss. Det gjorde ingenting utan kändes bara bra när vi väl var klara. Det var tack vare BK som det skedde, hade min latmask fått bestämma så hade vi kanske gjort hälften. :-) I dag får det bli en mysdag, inget projekt på ägorna och mest vila för kropp och själ. Jag har precis avslutat dagens andra kopp kaffe och lite surfande i cyberspace och strax är det dags för frukost.

10 maj 2021

(4.44) Morgon på G4 och kaffet är urdrucket. Om en stund ska jag resa mig ur soffan för att fortsätta morgonrutinerna innan det är dags att börja dagens arbetspass. Helgen har varit vilsam och skön och känts som fler dagar än två. Det är ett gott betyg till helgen tycker jag. :-) Nåja, kanske mer ett gott betyg till oss själva att vi haft en lagom blandning av fixande och vila. I dag startar arbetsveckan och den här veckan är en kortvecka eftersom torsdag är röd dag. På fredag planerar jag att vara ledig om allt går som det ska, det blir långhelg tillsammans med BK vilket är lyxigt som bara den.

12 maj 2021

(4.02) Arla stund i soffan och jag laddar för dagens arbetspass. Både måndag och tisdag har varit långa arbetspass med mycket gjort. Siktar på ett långt arbetspass även i dag för att känna att jag är i fas när jag ger mig för dagen. Behöver jobba på med ett par projekt som jag gärna vill bli klar med. Jag är absolut inte ensam i projekten men jag behöver ta ansvar för mina delar. Det är inte mycket kvar att fixa med men jag har en sak jag gärna vill bli klar med innan långhelgen som startar i morgon. Extra skönt att jag vaknade tidigt i dag, då kan jag få klart den delen innan dagens möten börjar på förmiddagen.

I går grillade vi på kvällen, premiär för året och gott som bara den. Jag tänker att vi kan ha som mål att slå förra årets grilltillfällen. Om vi grillar en gång till så är det rekordet slaget. :-) Jag har motionerat bra trots långa arbetsdagar, i måndags tog BK och jag en rask promenad på en halvmil efter jobbet och i går gick jag ner på gymmet efter jobbet. Skönt att komma ner och köra ett pass efter många timmar framför skärmen.

13 maj 2021

(8.00) Härligt med sovmorgon och att känna mig utvilad. Fyra lediga dagar tillsammans med BK framför mig, jag njuter av tanken på det. Inga måsten finns på vår lista, bara önskemål om eventuella göromål. Utöver det ger vi oss ut på en utflykt i geografin under dagen för att få njuta av naturen en stund.