Mars 2021

1 mars 2021

(6.22) Ny arbetsvecka och ny månad - mars är här. Härlig dag i går med utflykt i det vackra och varma vårvädret. I dag är det jobb-jobb som gäller, inga möten men en del på agendan ändå. Ser fram mot att få strukturera upp mina göromål, mina prioriteringar och min att-göra-lista. Lite rörigt för tillfället men det ska nog räta upp sig efter lite justeringar.

2 mars 2021

(5.45) Morgon, kaffe och datorn i knäet - som det ska vara på morgonen. En ny arbetsdag står för dörren och jag försöker att inte planera för mycket, det blir oftast inte exakt den planering jag tänkt mig i alla fall. Så är det och inget konstigt med det, gilla läget och planera om är bästa förhållningssättet till det. I går kväll var vi och hämtade ved hos leverantören. Skönt att få hem en laddning och nu står kärran i garaget och väntar på att bli tömd. Senare i dag ska göra ett ryck och stapla lite inne i pannrummet, det kan nog gå rätt snabbt att få in det men kanske får jag ta en stund under morgondagen också. Det är ganska skönt att vara nere i källaren och greja med veden, avkopplande och trivsamt för både kroppen och knoppen.

3 mars 2021

(7.05) Sovmorgon i dag, skönt och välbehövligt. I går delade jag upp jobb-jobb-passet, tog en stund på eftermiddagen i källaren med att flytta veden från kärran till pannrummet. Skönt att jobba lite med kroppen en stund och sedan ge mig in i jobb-jobb igen. Lätt ledbruten på kvällen av vedflytten men nöjd med att jag flyttade hela lasset. Jag hade inte tänkt det utan skulle bara börja, men så gick det av bara farten. På jobbet blev det också rätt hög nöjdhetsfaktor när jag fick till en snutt i en kod som rätade upp funktionen som jag vill ha den. Den har gäckat mig några veckor men nu tog jag mig tid och grottade ner mig i den och klurade - å vips så löste det sig.

I dag är det ett par möten inbokade, resten av tiden hoppas jag kunna mata på med eget fix som ligger på min prioriteringslista. Skönt att kunna få lite längre pass för sådant som ska göras men som inte är någon brådska med. För mig är resan fram till målet det som gör jobbet så roligt. Ja, visst är det kul att nå målet och gå i land med projekt men själva görandet under vägen dit är superkul tycker jag. Det är ju faktiskt så att vi når inte målen om vi inte lägger in tid för jobb som behöver göras för att nå dit. Sedan är vi så klart olika som personer, en del är visionärer som sätter upp mål och har god förmåga att föra fram dem till de som bestämmer om resurserna och de personerna är så klart viktiga. Vi skulle dock aldrig få något gjort om teamen enbart bestod av visionärer. Näe, arbetsmyrorna är nog så viktiga för att mata på och faktiskt göra så att vi når målen - i tid.

13 mars 2021

(7.37) Helg, vila och återhämtning - väldigt skönt och välbehövligt. Veckan har varit bra men relativt intensivt vissa av dagarna. Fredagen blev en bra avslutning på veckan då jag fick pyssla med en hel del eget fixande för aktiviteter som ligger i planeringen. Det var skönt och kändes bra. Alltid gott att avsluta veckan med hög nöjdhetskänsla och kunna ta helg med den känslan i ryggen.

Det har inte blivit så många stunder med kodande på fritiden senaste veckorna, jag har helt enkelt varit för trött efter arbetsdagarnas timmar framför skärmen. Det kommer nog dagar framöver när lusten och orken tar fart igen, jag är inte orolig. Vem vet, jag kanske tar mig en stund i helgen och betar av ett par avsnitt i kursen.

20 mars 2021

(6.46) Lördag och vila för skallen från jobb-jobb, däremot ska jag upp i päronträdet en sväng i dag igen. Har tagit det lugnt i veckan och kört korta pass med klippning av päronträden och i går blev första trädet klart. I dag är det dags att börja ansa det andra. När det småningom blir klart är det dags att ge mig i kast med resterande fyra äppelträd. Det är skönt att vara ute och greja lite och en bra avkoppling efter jobbet. I dag är det inget jobb utan bara klättra, såga och klippa. Jag ska försöka att hålla på en lagom stund även i dag trots att det är helg och inget jobb-jobb.

21 mars 2021

(8.38) Söndag och vilodag. Jaha då, i dag ska jag ha vilodag - behöver det för både kroppen och skallen tänker jag. Jag övar mig på att ta saker och ting i lagom takt och inte känna dåligt samvete för att jag inte kör i fullt tempo. Jag blev inte helt klar med andra päronträdet i går, kärran var full och behövde tömmas. I morgon ska jag ge mig i kast med ett par av äppelträden enligt önskemål. De kan jag klippa i princip allt från backen på och då går det snabbare och blir lite mer effektivt. Toppskotten är heller inte av samma dimension på äppelträden som på päronträden vilket underlättar. Det är dock ganska tillfredsställande att såga ner toppskotten på päronträdet, speciellt de som är 5 cm i diameter och 4 meter långa.

22 mars 2021

(4.54) Morgonstund innan det är dags att börja jobba. Jag vaknade kanske lite onödigt tidigt i dag men så är det ibland - kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade trots den relativt tidiga timmen. Jag hade klockan på ringning i dag eftersom jag behöver göra ett ärende innan dagens möten startar. Troligtvis vaknade jag tidigt för att BK skulle slippa höra larmet, det är ofta så. Skönt för henne att slippa höra det när hon har ledig dag. I natt vet jag dock inte om det var enda anledningen till varför jag vaknade, någon vallning kan också ha hjälpt till.

Fascinerande fenomen det här med vallningar, när jag steg upp var jag så frusen att jag fick ta på mig extra tröja och raggsockor. Trots att jag kröp ner under pläden här i soffan satt jag och småhuttrade de första 45 minutrarna. Sen kom värmen... Ja, den överfaller och har liksom inget stopp. Då är det bara att vädra kroppsdelarna utanför pläden, öppna dragkedjor och annat för att fläkta ut värmen så fort som möjligt. Just när vallningen avtar är det väldigt behagligt och känns som vanligt. Det är då jag känner att jag nog ska fixa det här utan konstiga medel eller annat. Jag läste någonstans att det kan hålla på så här 7 år. Hm... 7 år av dålig sömn och termostat i otakt...

24 mars 2021

(7.15) Sovmorgon mitt i veckan, skönt och välbehövligt. Ganska hektisk dag i går med många möten, förberedelser och funderingar. I dag är det fortsättning på förberedelser och funderingar. Har ett par relativt stora projekt på gång som kräver planering, struktur och skapligt med klurande. Det är kul även om jag kanske önskat att de inte infallit samtidigt. Tyvärr blir det lite splittrande. Jag behöver se över hur jag ska prioritera för att få till det på bästa sätt. Det är några otydligheter som jag behöver få koll på innan jag riktigt kan bestämma hur jag ska prioritera. Tog en knapp timmes rask promenad i går eftermiddag som hjälpte till att i alla fall börja landa tankarna.

27 mars 2021

(4.55) Lördag, morgon och myser igång dagen. I dag blir det ärende med moster på morgonen och sedan ett pass bland fruktträden. Det är skönt att börja se frukten av flera dagars sågande och klippande. Se frukten av... Ha, ha. Jag var bara tvungen att skriva så för att roa mig själv lite på morgonkvisten. Det är ett par äppelträd kvar och en liten del av ena päronträdet. Nåja, det blir nog färdigt småningom. Det blir att klippa och såga lite i dag eftersom prognosen säger ganska rejält med regn i morgon.

Arbetsveckan har varit relativt hektisk, ovanligt att en hel vecka är så. Men det är bara att vara nöjd med det jag gjort och njuta av helgen. Löste ett dilemma under förmiddagen i går, en av e-tjänsterna ville inte göra det jag talat om för den att göra. Så kan det vara ibland och tur att en kollega upptäckte det innan det rasslat in ärenden. Skönt att få det löst innan helgen och ha med den känslan in i ledigheten. Ser fram mot vilodag hela dagen i morgon. Ah, både kroppen och skallen behöver de timmarna för återhämtning. Jag var i alla fall förnuftig i slutet av veckan och tog ut lite timmar eftersom jag jobbat lite för mycket en tid.

Nästa vecka blir det hög prioritet på kodande och byggande av ny mall till webben. Det ser jag fram mot och tycker det ska bli så roligt. Jag ska vara strategisk och vika rejält med tid för det så att jag är rättvis mot mig själv och det uppdrag jag har. Vis av erfarenhet vet jag att det inte räcker med korta stunder här och där för att få till något som är bra och som håller i längden. Om jag också ska leva upp till mina egna krav på mig själv så behöver jag fokusera över tid. Skönt att jag har möjlighet att prioritera och styra tiden utifrån de uppdrag eller projekt jag befinner mig i.

28 mars 2021

(5.55) Söndag och fortsatt vilodag. Regnet trummar mot fönsterblecken och mysfaktorn är hög. Jag blev entledigad från fruktträden i går efter utflykten med moster vilket resulterade i en väldigt mycket mer vilande dag. Välbehövligt, skönt och alldeles nödvändigt. Jag fortsätter i samma lunk även i dag för att få lite distans och även kunna komma ifatt mig själv en aning. Kommande två arbetsveckor innehåller endast fyra arbetsdagar var vilket hjälper mig att hitta fler stunder för reflektion, eftertanke och bara vara.

(11.14) Förmiddagsfika och lite paus i soffan. Ja, paus i soffan kommer det nog vara mest hela dagen tänker jag - i alla fall titt som tätt. Jag har förberett lite inför morgondagen som är BK:s dag. :-) Regnet fortsätter att hålla dagens mysfaktor uppe på en behaglig nivå och jag fortsätter att njuta av den. Stillhet, ro och massor av bara-vara är för mig bästa sättet att landa och samla energi. Det fungerar också väldigt bra om jag har något klurigt jag behöver lösa. Tankeboken, skissboken och några timmar att bara vara då brukar det mesta lösa sig.

Till vår stora glädje kom årets första bofinkspar till vår trädgård i går. Det var en fröjd att se dem och det spratt till lite extra av glädje i hjärtat. I dag var det fler av deras kompisar som anslöt till bespisningen. En av hanarna var så stor att jag blev fundersam på om pappan är en sparvhök eller så. Det trodde inte BK på så jag får väl släppa den tanken. ;-) Jag skulle gärna ha någon typ av gömsle i trädgården så att jag kunde sitta där och försöka få lite fina bilder. Under höst, vinter och vår känns det inte helt lockande att sitta där ute när jag har skön värme inomhus några meter bort. Ja, ni hör, det är bekvämligheten som sätter stopp för det projektet. Får se om jag kan klura ut något fiffigt framöver.