September 2021

1 september 2021

(3.33) Tidig morgon innan jobbdagen börjar. En sån där morgon som kommer lite mellan varven men långt från lika ofta som tidigare i mitt liv. Vaknade redan för någon timme sedan men gjorde ett tappert försök att somna om. Några vallningar för mycket och lite för vaken - då var det bara att stiga upp och landa i soffan med kaffe, pläden över benen och datorn i knäet. Jaha då, sämre morgnar kan man ha. :-) Myser i mörkret på morgonkvisten och njuter av stillheten som är så speciell den här tiden på dygnet. Morgnar som den här känns det nästan lite högtidligt och som att den här tiden bara är min.

2 september 2021

(4.26) Ganska tidig morgon även i dag. Jag har sovit gott och vaknade redo att börja dagen i lagom takt. I går blev det en hel del kodande på morgonkvisten, testwebben som jag har lokalt på datorn för att pyssla med innan jag blir nöjd och kan börja göra ett omtag med den här sidan. Jag hade fullt sjå att avbryta för att börja jobba med jobb-jobb. Ja så är det när man har roligt. Har kikat lite på koden även nu på morgonen men ska bläddra lite i tidningarna innan jag gör något mer. Ser fram mot dagen även om det, precis som i går, är aningen för frekvent med mötestillfällen. Jag vet det innan så jag kan planera med pauser och annat redan innan dagen. Om den planeringen håller vet jag inte men jag kan göra ett försök. Det kan komma spontana möten också tänker jag men då får jag helt enkelt planera om.

4 september 2021

(20.13) Sitter och kodar lite på kvällskvisten efter en trivsam och givande dag som innehållit en hel del lärdomar. Jag har fått hjälp som bara den av BK:s son som gjort en fantastisk insats med min dator i dag. Jag är så tacksam och nöjd med dagen. Här om kvällen blev jag sittande med kodandet och någon timme efter midnatt flyttade jag över mina testfiler till servern så att jag numera kan testa live. Hur härligt som helst. Än så länge är inget publicerat utåt men planen är att få till en justering när jag klurat och kodat klart.

6 september 2021

(5.11) Ny vecka och tillräckligt många möten inbokade i kalendern på jobbet. Det ska inte bli ett enda möte till känns det som i nuläget. Jag behöver få tid att reda i flera projekt som ligger och väntar och det finns inte en chans att jag hinner det när möten hopar sig. Det är bara att inventera och se vilka möten som är nödvändiga och vilka som inte är nödvändiga. Får också inventera projekten som ligger och väntar för att se vilka som har högst sannolikhet att bli sjösatta inom närmsta året beroende på kollegors förmåga att göra det de lovat. Det är det jag har absolut svårast för, att vänta in kollegors göranden när jag själv gjort mina delar.

Tydligt är att tidsspannet för vad som är snart eller inom kort skiljer sig markant beroende på vem jag pratar med. Kanske skapas en ofrivillig oärlighet hos vissa kollegor i optimism att få saker gjorda eller rädsla för att inte verka tillräckligt positiv inför projekten. Jag vet inte, det är bara en gissning. Däremot vet jag att det är en stor frustration för mig själv och att jag just nu är i ett läge där jag är känner ett litet missmod vad gäller min egen roll och mitt uppdrag. Uppgivenhet är ett annat ord som kommer till mig rent spontant. Det är inte mitt vanligaste ord måste jag säga men just nu framträder det frekvent i den dagliga rutinen framför skärmen - fantastiskt passande när agendan ser ut som den gör och medarbetarsamtalet står runt hörnet.

10 september 2021

(6.11) Dagens morgonrutiner med kaffe, tidning och datorn i knäet är snart avklarade. En skön morgonrutin som ger mig en start på dagen i alldeles lagom tempo. Strax är det dags att börja arbetsdagen för att få till det med möten, avbrott för annat och arbetsmöte. Det ska nog bli bra till slut tänker jag. I dag känner jag mig lite mer utvilad men tidigare i veckan har det varit helt märkligt vad trött jag varit. Jag tror nog inte jag varit så trött någon under hela mitt liv. Det är väldigt skönt att jag kan planera min arbetstid så mycket själv när vindlingarna sätter stopp för långa pass. I går delade jag upp jobbet på två pass med avbrott mitt på dagen för att vara ute i luften en stund. Det gjorde susen och var väldigt skönt.

11 september 2021

(19.49) Afton i hemmet den första av nio lediga dagar. Ah, hela vindlingsnystanet njuter av att få koppla av och koppla bort. Jag har aldrig tidigare upplevt en sådan rivstart efter sommarens långa ledighet. Därför är det extra skönt att vi hade planerat in den här ledigheten. Jag började dagen med sovmorgon, när jag steg upp kunde jag konstatera att jag sovit tio timmar utan avbrott. Oj så skönt för hela systemet. Trots det tog jag en eftermiddagslur i soffan på ett par timmar tror jag.Det var lika skönt och jag sov hur gott som helst.

19 september 2021

(7.37) Morgon hemma på G4. Jag har sovit tio timmar, hur gott som helst och vilsamt för hela mig - jag har sovit i min egen säng. Känslan att sova i egen säng efter en vecka på tur är helt underbar. Vi har haft en härlig tur till Tandådalen och vandring i omgivande fjäll. Fyra av fem dagar på plats har vi vandrat olika sträckor med fantastiska vyer. Nu är det bara att landa alla intryck i vindlingarna och på så sätt njuta av intrycken länge efteråt. Skönt att vara hemma igen.

(16.22) Eftermiddag och en kopp kaffe efter murande på stenmuren innan garageinfarten. Skönt att fått det gjort, det som var mest trasigt på kort sträcka. Nu ger jag mig med murandet för säsongen och tar nya tag nästa år. Skönt att kunna avsluta med bra känsla.

Vilodag för övrigt i dag, i alla fall från motion. :-) Det har däremot blivit en del fixande och grejande inne med småting som väntade på att bli gjorda. Väskor skulle in i garderoben, ett par laddningar tvätt, braskassetten behövde askas ur och lite sånt. Jag har dock grejat i lagom tempo och njutit av att göra allt. Strax när BK passerat torkvindan med gräsklipparen ska jag kila ut och hämta in tvätten. Kan tänka mig att det kommer att bli underbar doft i hela huset då. Får se om det får bli en brasa i kväll igen. Jag eldade i går kväll när vi hade ätit och det var superskönt. Lite trögt att starta brasan men jag skulle ha askat ur innan så klart. Nu är det uraskat och klart så i kväll blir det säkert mycket lättare att få fyr.