Blogg 2013

Nödvändig förändring följt av sorg och annat konstigt.

September 2013

1 september 2013

(10:42) Förmiddagsfika och lite paus från pysslande. Passar på att tvätta lite i dag när det är torkväder de lux ute. Friska vindar och strålande sol - ja, det går inte att önska mycket mer för en tvättdag. Hinner mer än jag tror när jag går runt och småpysslar om dagarna. Skönt att bara strosa och greja lite i maklig takt. Nu väntar jag på att kuddarna ska snurra färdigt i maskinen, nästa laddning blir fler kuddar och täcken. Har ett byggprojekt på gång i källaren. I går avbröt jag det eftersom jag mätte fel på en regel. Hm, det var bara att gilla läget, inse att jag var för trött och avbryta. Ja, bara det att jag avbryter är ett tecken på att jag kanske håller på att lära mig att ta det lite lugnare. Jag får helt enkelt ge mig själv en guldstjärna i boken. För tillfället vädras det för fullt här hemma. Härligt att få in den friska sensommarluften.

(15:27) Eftermiddag på ägorna. Tar igen mig en stund med go-fika. Fixade ett delikat men kanske inte supernyttigt mellis. Vaniljglass med nyplockade björnbär, ett par tunna päronklyftor och riven mörk choklad över. MUMS! Den visste var den tog... Ett antal laddningar tvätt är fixade i dag. Det mesta är torrt men nu hänger sista laddningen och fladdrar i den sköna sensommarvinden. Klippon har fått gjort ett pass i dag, det var behövligt. Har även plockat en del inne och fixat till lite i garderober bland annat. Har bestämt mig för att det inte blir så många knop till i dag. Får se om jag lyder mig själv - annars får jag nog ta i med hårdhandskarna. Fortsätter att släppa in den sköna luften. Vilken skillnad mot gårdagens väldigt fuktiga luft. Ja, naturen är helt enkelt så himla fascinerande. I morgon är det dags för KH igen. Ett par möten är inplanerade och resten av tiden är det bara att köra på med egna göranden.

2 september 2013

(19:49) Myskväll på ägorna. Sitter och njuter av en brasa. Sprakande, doftande och energigivande - ja, lyx på måndagskvällen måste jag säga. En bra dag på KH, lagom tempo och massor gjort är resultatet av den första arbetsdagen för den här veckan. Har ett par dagar framför mig utan möten inbokade, då är det bara att köra på med andra ord. Var ner till Herr och Fru Fickolén Pasoll efter jobbet, blev bortskämd med matlåda. Hm, det skulle vara tvärt om egentligen kan man tycka. Har även betat av ett besök hos tandläkaren och det såg bra ut. Ja, inte bara hos tandläkaren utan även bland mina tänder. En laddning tvätt är fixad efter hemkomsten och hänger på tork. Skönt att få lite tvätt fixad som legat och väntat på att bli omhändertagen. Misstänker att jag inte blir supersen i kväll, har varit rätt sömntrött hela eftermiddagen så jag dyker nog ner mellan lakanen inom en inte allt för avlägsen framtid.

3 september 2013

(05:10) Morgonmys på ägorna. Kaffet är intaget och surfandet avklarat. Strax dags att svida om för en morgonpromenad. Lite svalare i dag så jag tror att vantarna får följa med. Kanske till och med en tunn mössa. Det var 4,1 grader ute för en liten stund sedan och det är ju ingen åskvärme precis. Tänk vad många bra uttryck jag lärt mig av Herr och Fru Fickolén Pasoll. Ja, det är inte klokt egentligen vad mycket fiffigt de kan. Nu ska jag ge mig ut i geografin innan jag packar ihop mig och far norrut till KH.

4 september 2013

(20:30) Annorlunda dag som inte alls blev som jag tänkt mig. Effektivt och bra på stor del av förmiddagen på KH. Skulle kört på gymmet i morse men jag var alldeles för trött i kroppen. Strax före lunch kände jag mig så himla trött men tänkte att det nog berodde på blodsockerhalten. Efter att jag intagit lunchen var jag lika trött, nästan lite mer faktiskt. Insåg att det var kört och bara att fara hem. Kom hem och lade mig för att lura en stund - jag sov i fyra timmar. Uj, uj, uj... Ja, det var säkerligen behövligt och bara att gilla läget. Jag hann självklart inte allt jag hade hoppats på i dag men fick i alla fall in veden som morbror och jag hämtade i går. Nu är det avkoppling i fåtöljen med fötterna vilande tungt på puffen. Skönt att bara vara och sitta och filosofera en aning.

8 september 2013

(19:05) Söndag kväll och summerar ännu en helg. Konstaterar än en gång att varje dag är annorlunda och vi människor möter olika utmaningar varje dag. Gårdagen innebar sightseeing i länsmetropolen. Svampen med utsikt åt alla håll i ett fantastiskt vackert väder. Därefter Naturens hus med omgivningar och strosande runt med kameran i fortsatt fantastiskt vackert väder. I dag har jag tvättat för fullt, allt är torrt och nästan allt är vikt. Jag har en liten paus för att återhämta mig en smula innan jag tar resten. Funderade för en stund sedan på att ge mig ut på ägorna med kameran men så blev det inte och nu är det inte helt optimalt ljus längre. Det går snabbare och snabbare med solnedgången för varje dag som går. Ja, det är väl tjusningen med årstiden som nu ligger framför oss. Årstider är fascinerande och jag skulle inte vilja vara utan dem. För mig skulle det kännas konstigt att bo på en plats där det är i princip samma årstid året runt. Nej, tacka vet jag VÅR, SOMMAR, HÖST och VINTER!!! Alla är lika härliga på sina egna speciella vis. Ser fram mot hösten, som har börjat smyga sig på. Ser fram mot när den slår till med sin fulla kraft och bjuder oss ett färgsprakande scenario som jag nästan glömmer bort från ett år till ett annat. Ja, i minnet finns färgerna och de vackra vyerna men själva känslan av att stå mitt i det försvinner när de andra årstiderna tar över. Tur är väl det i och för sig, annars skulle det väl bli som med TV-reklamen... tjatigt, enerverande och öka viljan att byta kanal. Jag menar... hur lätt skulle det vara att byta årstid???

10 september 2013

(04:37) Morgon i Metropolen, +14ºC klockan fyra när jag steg upp. Uj, uj, uj... och det är nästan mitten av september. Ja, så kan det vara och vi får helt enkelt fortsätta att njuta så länge det är värme och go-väder. Skön morgon med lagom tempo, kaffe och surfande. Effektiv dag på KH i går även om jag höll på med flera saker samtidigt. Jag tror inte jag blandade ihop något i alla fall... Det visar sig väl i så fall när jag dyker upp i dag. Möte i länsmetropolen på eftermiddagen, det ska bli intressant.

(18:36) Skön morgonpromenad strax efter fem och sedan norrut till KH. Relativt lång dag på KH med avslutning i länsmetropolen på möte. Efter det en sväng förbi Herr och Fru Fickolén Pasoll med leverans från stan och koll av läget. Hem till ägorna, svidade om och gav mig ut en sväng för att rensa mellan plattorna vid komposten. Ja, jag hade egentligen tänkt klippa lite överblommat men om det blir regn är det bättre att jag klipper då och har rensandet mellan plattorna gjort. Gallrade även ur bland jordgubbsplantorna där det blivit alldeles för tätt. Skönt att hålla på ute i det härliga vädret. Fortfarande är det ingen idé att ta på något annat än t-shirt och kortbyxor - häftigt med tanke på datumet. Nåja, det har nog varit så även tidigare år men det är bara så lätt att glömma. Ska strax fixa nåt att käka men tar igen mig en stund först. Jag hade som mål att hålla på med rensandet någon timme och det blev alldeles lagom. Jag måste känna mig nöjd med det eftersom jag gjort en hel del annat innan jag gav mig ut - som att jobba till exempel. Det ser ut att bli skapligt väder under veckan, bra jobbarväder för trädgården. Jag får satsa på att hinna någon timme per dag - blir spännande att se vad jag får undan på den tiden. Klurar på om jag skulle behöva klippa gräset en gång till - jag tror nog det. Nu har jag ett dilemma... En del av mig vill göra en "att-göra-lista" för trädgården men den andra delen vill det inte. Jag ska nog lyssna på del två och beta av pö om pö. Jag hinner det jag hinner helt enkelt. Bra träning för mig att inte göra en lista, självdisciplinen får ju på så sätt ett övningstillfälle och det är bara att tacka och ta emot.

11 september 2013

(19:35) Ännu en dag till historien, en bra dag med mycket gjort på KH, kanonkurs i Örebro på eftermiddagen och trivsamt besök hos Herr och Fru Fickolén Pasoll vid hemkomst. Väl hemma på ägorna tog latmasken över en stund innan jag började plocka så smått och till slut fixade lite käk, vilket resulterade i två matlådor till förutom den mumsiga jag fått av Fru FP. Ja, jag får nog känna mig rätt nöjd med kvällen trots att jag inte gjorde det jag tänkt mig från början. Så kan det bli ibland. Nu är det fötterna på puffen och avkoppling inför en välförtjänt natts sömn. I och för sig är väl alltid en natts sömn alltid välförtjänt. Om det är uppehåll i morgon ska nog Klippon få komma ut en sväng. Tror det är läge att klippa en sista gång innan det växt färdigt för i år. På väg till parkeringen inne i stan i eftermiddag fick jag upp ögonen för ett hus som jag inte tänkt på förut. En fantastiskt fin byggnad som jag hoppas får vara kvar länge än. Hm, egentligen skulle jag flanera mer i stan och bara kika på alla fina hus.

12 september 2013

(19:38) Afton i hemmet. I kväll fick Klippon komma ut en sväng för att ansa gräset. Det var fläckvis lite tjockare men relativt lättklippt. Undrar just om det var sista klippningen för i år. Nåja, det visar sig framöver. Passade på att klippa lite överblommat när Klippon svalnade och jag hade god assistans av grannen E 1½ år. Han är en riktig klippare och det är full rulle när vi ska kika på saker och ting.

14 september 2013

(05:45) Morgonstund i hemmet, kaffet är snart urdrucket och jag ska kila ner till gymmet en sväng för att låta kroppen få en bra start på dagen. Lite smådisigt ute men det är mysigt tycker jag. Stilla morgon innan göromålen kör igång. Har inte supermycket planerat i dag, men lite pysslande blir det. Näe, nu ropar gymmet - bäst att lyda.

(20:49) En otroligt effektiv dag med massor gjort. Nöjdhetsfaktor hög och så även mysfaktorn nu när brasan brinner. Skönt att få lite torrare luft här inne i vardagsrummet. Nu dröjer det nog inte superlänge innan jag kryper ner mellan lakanen men då gör jag det med stor tillfredsställelse efter dagen och dess göromål i lagom takt. Fick ihop TV-bänken i kväll och nu är den på plats. Den blev precis som jag tänkt mig och ser precis så "hemslöjds-aktig" ut som jag ville. Fascinerande nog kom inte ett enda "Ooops, hur blev det nu?" eller "Nämen hoppsan, hur tänkte jag nu?" under monteringsafasen. Ja, jag får nog vara lite stolt över mig själv och min självbehärskningsförmåga. Rent hem både här hemma och hos Herr och Fru Fickolén Pasoll, ren Racer både ut- och invändigt samt ett par laddnignar tvätt tvagade. Ja, en bra dag med andra ord. Gymmet på morgonen var en superbra start på dagen.

15 september 2013

(19:24) Vaknade väldigt sent i morse, tio i åtta. Insåg att jag sovit i 10 timmar och insåg samtidigt att det kanske var precis det jag behövde. Tog det lite lugnt till en början och fräste iväg för att ta tillvara min demokratiska rättighet - rösta. När det var gjort blev det en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll för lite fixande. Hem igen och fixa frukost som i dag mer blev som brunch med tanke på tiden. Småpysslade lite hemma innan jag for till ICA och sedan till Herr och Fru FP igen för lite mer fixande. När jag återvände till hemmet efter lunchen lyxade jag till det med fika och sjönk ner i fåtöljen för en avkopplande stund med Vuelta a España på TV:n. Jodå, jag lurade till en stund under sändningen från gårdagens etapp. I och för sig hade jag inte sett den men det hindrade inte lurandet att infinna sig. Har klurat lite på en ram eller liknande för veden i källaren. I dag efter luren hade klurandet landat. När regnet började falla kändes det helt okej att kila ner i källaren och testa. Otroligt nog hade jag virke hemma så att det räckte till att bygga. Veden är på plats och nöjdhetsfaktorn superhög. Ja, jag vet inte vad som hänt men även i dag uteblev både "Ooops, hur tänkte jag nu?" och "Nämen hoppsan, hur blev det nu?" Ska jag bli orolig för mig själv eller helt enkelt konstatera att jag kanske börjar bli vuxen???

19 september 2013

(20:12) Började dagen med en snabbfika innan jag svidade om och for norrut till KH. Vaknade fem och insåg att jag sovit åtta timmar, härligt. Har hunnit massor på jobbet i dag även om det känts lite lätt rörigt. Säkerligen mest rörigt i skallen på mig, men det rätade upp sig mot slutet av dagen. Ett möte på eftermiddagen som var väldigt givande, för övrigt egen-arbets-tid då jag betade av mer än jag räknat med. Hade först tänkt köra igång en brasa i kväll men det skippade jag. Tar det myset till helgen i stället, tror jag i alla fall.

20 september 2013

(19:39) Har precis varit ute på ägorna och fotat lite. Fantastisk himmel och fantastiska växter. Ja, det visar sig hur bilderna blev. Lite halvmörkt å så... En bra dag på KH med en hel del gjort och fixat. Började dock dagen med ett pass på gymmet som var hur skönt som helst. Nu är krafterna sinande och jag tror inte det blir värst länge kvar i vaket tillstånd. Nåja, så blir det mellan varven. Morgondagens att-göra-lista är redna fylld så det är bara att jag vilar mig i form.

21 september 2013

(16:54) Efter en liten sovmorgon, sov till kvart över 6, började dagen i lugnt tempo. Laddade en första maskin med tvätt - hade bestämt mig för att hänga ut i dag då det skulle bli fint väder. När första laddningen snurrade i maskinen tog jag mig en kopp kaffe innan jag svidade om och gav mig ut med sekatören för att klippa klart hallonhäcken och björnbärsplantan inför vintern. Det blev gjort och likaså de två andra ställena på ägorna som var kvar att klippa innan vinterdvalan. Kärran och jag tog en sväng förbi Herr och Fru Fickolén Pasoll innan vi for till Vanneboda för tömning. Ner till Herr och Fru FP igen för lite fixande och småningom kom jag åter till ägorna strax efter 11. Det blev sen frukost i dag, halv tolv - men det var gott när jag satt och avnjöt den. Lurade en stund efter frukosten, svidade om och for in till IKEA för lite småinköp. Det var jag och en miljon andra där inne... Puh!!! Nåja, det gick bra och jag hittade nästan allt jag skulle ha. Resten får väl bli vid ett annat tillfälle eller i någon annan affär helt enkelt. Svängde förbi ICA på vägen hem och lyxade till det med lite godis till aftonen. Ja, nu har jag ätit lunch/middag så godiset får ligga kvar i mumslådan en stund till. Plockade in tvätten då jag kom hem och det luktade hur friskt som helst om den. Härliga dagar att hänga tvätten ute för att torka. Jag sitter och klurar på om jag ska lyxa till det ytterligare så här på lördagkvällen och slänga på en brasa. Hm, får fundera lite till tror jag. Kanske blir det lite senare.

23 september 2013

(04:43) Morgon i hemmet, jag har varit uppe en stund och även betat av en del jobb-jobb. En annorlunda vecka framför mig med en hel del jobb-jobb på hemmaplan och lite utflykter då och då. Passar på nu på morgonkvisten att tvätta lite, var ute för en kvart sedan och hängde första laddningen. Jaha då, mörkt som bara den men jag skippade pannlampan. Risken är ju att grannarna larmar för att de ser någon galning ute som viftar med olika skynken. Det positiva är väl att de flesta grannarna fortfarande sover. Ska strax ta en tur nere på gymmet, känner att kroppen är i behov av lite utmaningar och det får jag inte ignorera.

(18:06) Hoppsan hejsan... nu känns det att jag varit uppe sedan 02:08. Ja, så kan det bli ibland. Alla laddningarna tvätt är torra, vikta och placerade där de ska vara - i garderoberna alltså. Det har varit ett fantastiskt torkväder i dag. Morgonpasset på gymmet väckte mig lite lagom och dagen har efter det varit väldans effektiv. En sväng med Fru Fickolén Pasoll på förmiddagen norröver gick bra och efter det var det bara att sätta fart att jobba igen. Bra tempo på jobbandet och när så orken var slut blev det en vända till ICA för komplettering. Färskvarorna behöver laddas ibland. Nu har kvällsmaten landat i systemet och jag har planer på att göra INGENTING resten av kvällen. Ja, i och för sig, disken röjer jag nog undan innan jag dyker ner mellan lakanen.

24 september 2013

(04:16) Morgonstund i hemmet, första koppen kaffe är snart urdrucken och jag ska ge mig ut på promenad. Skönt att komma igång med en promenad inför en stillasittande dag. GRATTIS till Fru FP som har sin dag i dag. Jubel och hurra-rop kommer längre fram på dagen. När jag öppnade sovrumsfönstret i morse stod en rådjursmamma där med tre kid. Mysigt men lite lätt kluvet eftersom de mumsade på sånt jag inte vill att de äter upp. Pratade lite med dem när jag öppnade köksfönstret och de lyssnade uppmärksamt några sekunder. Kanske fick de med sig något av det jag sa. Knappast!!! Näe, nu behöver jag sätta fart för att hinna det jag ska innan allt annat kör igång.

(20:35) Har landat på ägorna. Kom hem för en timme sedan efter avslutat dag i länsmetropolen och 84-årstrivsel hos Fru och Herr FP. Fru FP har födelsedag i dag och det ska firas, det blev gourmet-käk och bakelser som avnjuts vid behov. Jag har varit på en förträfflig dag i länsmetropolen. Lyssnat på diverse föreläsare och minglat med likasinnade nätjobbare. Trivsamt som bara den. I morgon är dag två av de årligt återkommande dagarn. Ser fram mot den men samtidigt ser jag väldig mycket fram mot att få dyka ner mellan lakanen. En lång men effektiv och trivsam dag går mot sitt slut. I morse blev det en uppfriskande morgonpromenad innan jag for söderut för omväxlings skull. I dag var det ju heldag i länsmetropolen. Ett årligen återkommande arrangemang som är lika trivsamt varje år, ja jag skulle nästan påstå att det blir trivsammare för varje år. Säkerligen har det att göra med att jag lär mig och förkovrar mig mer för varje år som går. Häftig känsla!

25 september 2013

(16:37) Jag måste få rikta min totala ödmjukhet till Tallen och dess personal för det jobb ni gör. TACK allihopa för ett fantastiskt jobb och ett engagemang som gör mig rörd. Förstår att det inte alltid är lätt att bli äldre men med ett team som er till hjälp måste det kännas hundra gånger lättare i åldrandet. Att komma in i andra människors hem kan inte vara en lätt uppgift - ni sköter det med bravur. Som anhörig är det en ren fröjd att möta er och er aldrig sinande positiva inställning. Det kommer aldrig att vara möjligt att ge er den lön ni förtjänar - det ni gör är helt enkelt obetalbart. Tack än en gång och jag hoppas ni känner hur uppskattade era insatser är både från de som bor på Tallen och oss anhöriga.

26 september 2013

(15:18) En dag fylld av annat än det jag tänkt från början. Ja, det blir inte alltid som man tänker sig och i vissa fall väldigt långt ifrån. Efter en vaken natt ser jag fram mot kvällen och att få tippa omkull mig. Om en stund ska jag ringa och se hur det går för Fru FP, måste fara norrut och hälsa på henne senare i dag. Nu pimplar jag kaffe för att hålla mig vaken, lyckades bara sova 1½ timme då jag kom hem i morse. Nåja, så kan det gå ibland.

27 september 2013

(21:25) Ännu en dag till historie-boken... Blev inget besök hos Fru FP i går, fick vänta till i dag. Brodern och jag for upp till två, då besökstiden började. Skönt att se Fru FP och höra henne prata med oss. Trots stort ingrepp under gårdagen var hon vid gott mod och tränade flitigt på det hon fått i uppdrag av personalen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Fru Fickolén Pasoll är en hjältinna i mina ögon, hon är min stora idol och förebild. Måtte jag utvecklas och få samma inställning till tillvaron som hon har. Den glädje och livsbejakande attityd hon besitter smittar av sig på vem som än kommer i hennes närhet. Jag hoppas jag kan förvalta det arvet så länge jag har möjlighet.

29 september 2013

(06:40) Morgonstund på ägorna. Jag ska köra på med lite jobb-jobb nu på morgonkvisten innan det är tid för en sväng till Herr FP på förmiddagen och sedan norrut till Fru FP på eftermiddagen. Härligt att träffa Fru FP under gårdagen, bara att sitta där och småprata lite fyllde mig med lugn.

(18:46) Afton i hemmet. Funderar på att dra igång en brasa men jag tror jag lämnar den tanken i kväll. Skönt att bara sitta och bara vara. Livet är en större prövning vissa dagar. Att vi växer med prövningarna är det ingen tvekan om men mitt i prövningen är det lätt att känna sig väldigt liten... Jag kan inte bättre beskriva känslan just nu.

30 september 2013

(18:58) Stilla afton i hemmet. Har faktiskt slängt på en brasa i kväll. Tänkte göra det både i går och i förrgår men då fanns inte energin eller orken. Det är vilsamt för själen med brasan, ljudet från draget och knastret från elden. Ja, helt enkelt balsam för alla sinnen. En god kopp kaffe till det är heller inte fel, jag tar självklart var annan vatten eftersom kaffet är lite starkt. Fantastiskt att kunna njuta av en brasa inne samtidigt som jag ser ut genom fönstret och får njuta av färgspelet som är på himlen innan mörkret träder in för kvällen. Det är fascinerande både med molnformationerna och färgerna. Har en go-bit i mumslådan som jag tror jag ska lyxa till måndagskvällen med. Jodå, jag vet att det inte är lördag men jag fuskar lite.

Oktober 2013

1 oktober 2013

(12:24) Lunch i hemmet. Sitter och kopplar av en stund innan jag ska fara norrut för att hälsa på Fru FP. Läkningen går bra och vi hoppas att hon snart får komma hem till Herr FP. Otroligt vackert ute i dag, det är så att det känns i alla sinnen av höstfärgerna och den fantastiskt blå himlen. Vilket vackert land vi bor i, en natur som vi ofta inte ser för att vi har så mycket annat att tänka på. När vi väl stannar upp och tar oss en titt runt omkring slås vi av skönheten och variationen i landskapet. Ja, jag borde i alla fall stanna upp mer ofta för att njuta av det som är i omgivningarna.

2 oktober 2013

(18:41) Afton i hemmet, fötterna på puffen och kaffe i koppen. Kvällsmaten sprider sig i systemet och matlådan är fixad inför morgondagen. Härligt att komma tillbaka till KH i dag. Vilken arbetsplats, vilka kollegor och vilken atmosfär. Ja, det är inte svårt att göra ett så bra jobb jag någonsin kan när jag är i den miljön. På eftermiddagen avslutade jag det jag höll på med och traskade upp för backen till Fru FP. Det var en fröjd att se henne som vanligt och jag blir alldeles varm i hjärtat av hennes närvaro. När jag for söderut igen tog jag så klart svängen förbi Herr FP och pratade en stund. Nu är jag i egna hemmet och bara kopplar av. Känner mig nästan lite lat men det är nog lite orättvist mot mig själv. Får ha gott samvete och luta mig i fåtöljen. Aftonen är ännu relativt ung och jag kan koppla av en stund till innan det börjar bli dags att krypa till kojs.

5 oktober 2013

(19:04) Afton i hemmet, brasan är tänd och jag sitter och landar. En bra dag med början i morse då morbror och jag for med kärran till Måle för att slänga en massa skräp. Skönt som bara den att bli av med det. Nu kan jag börja strukturera upp i källaren så att det blir ordning. Efter det var jag en sväng till Herr FP för att kolla läget och vi kollade vad som behövde handlas. Hem igen och slappa en kortis innan jag samlade ihop ytterligare skräp som skulle ner till sorteringen vid ICA, lika skönt att bli av med det. Handlade till Herr FP och for hem till honom med det och sedan norrut till Fru FP. En stor tillfredsställelese att se henne och veta att hon, om några dagar, får komma hem till Herr FP. En enorm lycka för oss alla. Efter besöket hos Fru FP for jag ner till Herr FP igen och vi pratade en stund innan jag drog hem till ägorna. Ringde lite samtal för att rapportera dagens status och sedan fixade jag en delikat sallad som gynnade hela systemet. Nu blir det avkoppling resten av kvällen. Funderade på att ge mig ner i källaren och klyva lite ved men det får vänta till en annan dag - lika bra så att inte fler fingertoppar ryker i onödan. Har lite svårt att varva ner i afton, nåja så kan det vara mellan varven. Får göra mitt bästa och se till att jag verkligen kopplar av. Behöver energin dagtid och då är det onödigt att ödsla energi på "ingenting".

6 oktober 2013

(19:46) En lång och effektiv dag började med att jag laddade tvättmaskinen och sedan gav mig ut på en timmes uppfriskande morgonpromenad. Fick beskåda en soluppgång så vacker att det kändes i hela systemet. Hemma igen fixade jag frukost, hängde upp tvätten och gjorde mig redo att fara till Herr FP en sväng. In till stan för att fixa några saker åt Fru FP, moster hakade på och det var trivsamt. Hem en liten stund för att få i mig lunch och vidare norrut för att hälsa på Fru FP. När jag åter for söderut hejade jag på Herr FP innan jag landade på ägorna. Har nu fixat matlåda till några dagar och det känns toppen. Ska nu koppla av en stund med en kopp kaffe innan det börjar bli dags att tippa omkull mig för natten. Har i eftermiddag/kväll kört backup på digitalbilder. Det tog några timmar men nu är det gjort. I morgon börjar en ny vecka, nya utmaningar och nya tag. Alltid lika spännande med ny vecka tycker jag. En del går att förutse men långt ifrån allt. Tur är väl det skulle jag vilja påstå, det vore urtrist om vi kunde förutse allt som ska hända kring oss.

7 oktober 2013

(17:51) Afton i hemmet, njuter av det faktum att Fru FP är hemma hos Herr FP igen. JIPPI - är det enda jag kan skriva som faktiskt beskriver det jag känner. Upprymd som tusan men samtidigt i behov av lite vila. Jag vilar nu så det gör nog susen. Njuter av att se ut genom fönstren och beskåda de otroligt vackra höstfärgerna i naturen. Ja, naturen är helt fantastisk och jag slutar aldrig att fascineras. Kameran har fått vila en hel del men så blir det ibland. Energin har behövts i andra sammanhang helt enkelt. Kära vänner - njut av stunden och lev nu.

9 oktober 2013

(18:41) Hemma på ägorna, kvällsmaten gör gott åt hela systemet och fötterna är landade på puffen. En bra dag på KH men lite som behöver fixas till. Nåja, det får jag beta av efter hand - allt kan inte fixas på en dag. Tre möten under en och samma dag är inte helt optimalt men så blir det ibland. Jag har i alla fall blivit mycket bättre på att fördela mötena under en vecka. När jag for hemåt igen styrde jag så klart kosan mot Herr och Fru Fickolén Pasoll med en gång. Skönt att träffa dem en stund och få vara nära. De är mina guldklimpar och mina stora idoler. Tänk att få ha så fantastiska föräldrar - det är inte klokt vilken tur jag haft.

12 oktober 2013

(16:36) En effektiv lördag i hemmet. Ett par laddningar tvätt fick komma ut på torkvindan i morse, plockade i ordning i tre rum i källaren. Ja, det är inte klart men betydligt mer ordning och sakerna på sin plats än det var innan i dag. Har även tagit en promenad med snabeldraken i hemmet, det var behövligt och gjorde susen. Några vändor till Herr och Fru Fickolén Pasoll för att umgås, även brorsan var med i dag. Han och jag åt lunch på lokal i Metropolen, ja det sker inte allt för ofta. Trivsamt och avkopplande. På eftermiddagen räfsade jag hela gräsmattan, det kändes som att nöjdhetsfaktorn sköt i höjden i och med det göromålet. Rosor och andra växter har fått vintertäcke runt sina rötter - hoppas de känner omvårdnadsgraden och mår bra av det även nästa år. Inventerade lite i källaren med brorsan när han var här och fick okej att kasta ett par grejer. Det känns toppen och jag ska ta någon dag framöver och sortera upp det som ska slängas. Säkerligen inte mycket men det är alltid skönt att få undan sådant jag inte behöver spara. Var en sväng till ICA för en stund sedan, tydligen hade jag total blockad i hårddisken när jag skrev nota i går för det var flera saker jag missat att skriva upp. Nåja, det löste sig med dagens tur dit och på så sätt fick jag lite lördagsgodis också - inte tokigt alls.

13 oktober 2013

(17:08) Fötterna på puffen och nöjdhetsfaktor skyhög. Lånade hem vedklyven av morbror i dag efter lunch och började klyva med en gång. Hur kul som helst och väldigt trivsamt görande. Tog en paus mitt i för att svänga ner till Herr och Fru Fickolén Pasoll en sväng. Kände redan då att flera ställen på kroppen kommer att vara rätt stela i morgon. Händerna har fått sitt i dag och jag kommer troligtvis ha rätt skön träningsvärk i dem i morgon. Nåja, så kan det gå och träningsvärk är bara att tacka för. Jag har absolut inte kluvit all veden, det är en hel del kvar men jag har kommit en bit på väg och känner mig väldans nöjd. I morse när jag steg upp kvart i sju... jo då, du läste rätt. Jag steg upp kvart i sju, tog en kopp kaffe och efter sedvanlig morgonsurf i cyberspace fortsatt jag med kalendrar till Filofaxen. Det är dags att fixa ny för kommande år men senaste veckorna har det inte varit hög prioritet. Nu börjar det dock likna något och kalendrarna är nästan klara. Det känns skönt. Nu blir det inte många knop till i dag - helt utan dåligt samvete. Ja, det har inte hänt på väldigt länge vill jag lova. Det dåliga samvetet är jag ensam om att ge mig själv, tro inget annat.

14 oktober 2013

(20:39) Vaknade upp i morse med en, för ovanlighetens skull, riktig "träl-känsla". Usch... var det första jag kom att tänkat på, vilket är väldigt ovanligt för mig. Nåja, såna dagar kommer väl mellan varven. Nu blev dagen betydligt bättre än jag någonsin kunnat tänka mig med tanke på den starten. Märkligt hur vi påverkas av en känsla eller ett intryck ibland. Det bara slår till mot eller med oss utan förvarning eller minsta chans till förberedelse. I och för sig, det är väl livet och för det mesta kan vi skratta åt det efteråt och många gånger även när det håller på. I dag har varit en "skratta-åt-de-medan-det-håller-på-dag". Ja, jag har haft rätt roligt åt mig själv under tiden. Som sagt, man har inte roligare än man gör sig. Efter KH var jag så klart ner till Herr och Fru Fickolén Pasoll en sväng och det verkade som Fru FP haft en liknande dag. Hm... äpplet faller inte långt...

16 oktober 2013

(17:43) Hemma efter en lång dag på jobbet och en sväng till Herr och Fru FP efter det. En morgon som började på KH och på förmiddagen var det dags för kurs resten av dagen. Kursen fortsätter även i morgon. Intressant kurs och väldigt givande. I går blev det en 11-timmarsdag och i dag en 10-timmarsdag och troligtvis blir morgondagen lika lång. Nåja, så blir det mellan varven och huvudsaken är att jag hinner det jag ska. Ja, det gör jag inte de här dagarna men jag hinner i alla fall få undan sådant som brinner lite i knutarna. Har fått i mig lite käk nu på kvällskvisten och det satt fint vill jag lova. Nu blir det inget annat än slappande resten av aftonen.

17 oktober 2013

(19:44) Andra kaffekoppen för aftonen, gott som bara den. Höstregnet slår mot rutorna och jag myser så här på vardagskvällen. Ingen brasa i kväll, nej den får vänta till en annan dag. Lång dag även i dag. Kom till KH fem i morse och avslutade dagen på kurs vid fyra på eftermiddagen. En sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll innan jag åkte hem. Väl hemma peppade jag mig själv, svidade om och placerade mig i garaget för att klyva ett par kärror ved. Det gick smidigt och jag var lite stolt över att jag gav mig efter ett par kärror. Fixade käk och nu njuter jag av kaffet. Det blir nog inte speciellt sent uppesittande i kväll heller. Känner av att jag gjort några rejält långa dagar på raken. I och för sig har de varit nödvändiga och jag kan börja slappna av lite inför helgen. Fantastisk dag på kursen i dag. Det var väldans bra i går också men i dag var en helt ny upplevelse och massor av ny erfarenhet. Jag hade lite vånda innan eftersom vi skulle bli filmade men det gick hur bra som helst. Fantastiska kollegor gör det hela ännu lättare.

19 oktober 2013

(06:45) Morgonmys i Metropolen. Har hällt upp morgonens andra kopp kaffe och placerat fötterna på puffen en stund. Fixat lite vid datorn, hängt en laddning tvätt samt avnjutit en god frukost. Ja, nu är det bara att se fram mot resten av dagen. I går kväll blev det brasa och skön värme här inne. Klöv lite ved då jag kom hem och staplade i ställningen i källaren. Nöjd som sjutton med det bygget, det sväljer mycket ved samtidigt som det inte tar stor plats. Tur att morbror stod på sig att jag skulle låna vedklyven. Det hade varit lite smådrygt att klyva all den veden med yxa, jodå jag erkänner det - även om det sitter väldigt långt inne... :-) Jag tror nog det blir brasa i kväll också. Har tänkt mig en sväng i geografin i dag och då kan nog en brasa vara en mycket trivsam avslutning på dagen.

(17:52) Hemma igen efter en trivsam utflykt i geografin. Nytt utflyktsmål som jag aldrig besökt förut, trevligt som bara den. Lite svala vindar men kaffe, matsäck och ett strålande humör gjorde susen. Nu är det brasa och lördagsmys som gäller. Det brinner behagligt och mysfaktorn är skyhög.

21 oktober 2013

(18:39) Afton i hemmet, fötterna på puffen och en brasa brinnande i kassetten. Ah, det är vardagslyx och i dag var det extra skönt med tanke på gråvädret ute. Var så klart till Herr och Fru Fickolén Pasoll efter KH, plockade lite och umgicks. Trivsam stund innan jag for hem till mig. Kvällsmaten har landat i systemet och nu blir det nog bara slöande innan jag ska dyka ner mellan lakanen. Känner mig väldigt slö i kväll men det är helt okej. En bra och givande dag på KH är inte att förakta.

24 oktober 2013

(20:43) Fötterna på puffen, datorn i knäet och kaffet urdrucket. Ja, det närmar sig skönhetssömnen. For hem lite tidigare i dag, det var skönt och säkerligen rätt välbehövligt. Efter en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll for jag hem och tänkte bara slappa. Väl hemma kom inspirationen att röja lite med dammsugaren och moppen. Tog både övervåningen och markplan så nöjdhetsfaktorn är skyhög skulle jag vilja påstå. Förutom det ordnade jag till en delikat måltid och har kvar till morgondagens matlåda. For ner till Herr och Fru FP en sväng till nu på kvällskvisten, kom på att Fru FP har namnsdag i morgon och då är det klart att hon ska ha och kunna njuta av blommor hela dagen.

26 oktober 2013

(21:00) Jaha då... jag är fortfarande uppe trots att klockan passerat "barnprogrammen". Tog en lur på eftermiddagen/kvällen och sov stenhårt ett par timmar. Nu kan jag nog vara uppe nån timme en stund till. Hade inga projekt på gång när jag steg upp på morgonen och därför är det extra trivsamt att summera dagen och inse att jag hunnit massor utan att stressa. Tvättat några maskiner tvätt samt sorterat i stora byrån i datarummet, frostat av frysen, matat fåglarna, bytt ett par gardiner och kört ett pass på gymmet. Blev lite bestört under sorteringen då jag saknade en ägodel som jag fick för flera år sedan. Trist att den inte finns men jag har väl lagt den på något fiffigt ställe. Hoppas verkligen att den kommer fram eftersom den summerar 22 år av mitt liv. Nåja, jag kan inte påverka det just nu så då får jag helt enkelt släppa det. Har under dagen varit några vändor till Herr och Fru Fickolén Pasoll. Skönt att se dem och prata lite. Livet är - och det är bara att åka med och göra varje dag speciell.

28 oktober 2013

(20:15) Afton i hemmet. Roar mig för tillfället med att sitta med vänsterarmen i isförpackning. Ingen större fara men vill få ordning på spänningar runt fästena. En bra men intensiv dag på KH, en sväng till Herr och Fru FP och sedanhem för att klyva lite ved. Nu är det inte mycket ved kvar att klyva, det blir klart nästa gång jag klyver. Började dagen med ett pass på gymmet, skön start som vanligt. Nu har jag slappat en stund efter kvällsmaten och fortsätter med det en stund till innan jag dyker ner mellan lakanen. Ah, nu är isen bortplockad från armen och det känns bra som bara den. Körde även lite småövningar för armen på gymmet i morse. Måste bli bättre på att köra de småövningarna med jämna mellanrum och då menar jag inte med ett-års-intervaller. Näe, nu får det allt bli en kopp kaffe till så att jag hinner med den innan jag slänger omkull mig.

29 oktober 2013

(21:00) En lång men effektiv dag håller på att ebba ut. Jag steg upp alldeles för tidigt, redan tjugo över två. Vid fyra-tiden i morse var jag nere i källaren och joggade på löpbandet. En skön start på dagen. Stämplade in på KH redan strax efter fem och körde på fram till fyratiden på eftermiddagen. Tillbaka till Metropolen och följde med Herr FP till frissan för lite ansning. Hem till ägorna igen och få i mig lite mat. Efter det har jag inte gjort många knop vill jag lova, mest kopplat av och vilat ögonen på TV:n. Skön kväll och jag är liiite stolt över att jag hållit mig uppe så pass länge utan att somna. Ska försöka sova lite längre i natt, Fru FP tyckte att jag bara kunde lägga mig igen när jag vaknar så tidigt och somna om. Jag får testa det om det händer igen - vilket det med största sannolikhet gör. Nu börjar det i alla fall kännas helt okej att krypa ner mellan lakanen så jag dröjer nog inte värst länge till i upprätt läge. Ser fram mot morgondagen, att få komma till KH och sätta fart med lite göromål.

31 oktober 2013

(19:54) Afton i hemmet och jag har precis slagit mig ner med en kopp kaffe. Lite kortare dag på KH i dag, en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll, handla åt dem och mig och hem med varorna. Svidade om och for ner för min "spa-kväll" mitt i veckan. Först frissan och efter det massage. Ah, det var skönt och välbehövlig ompyssling. Efter det var jag en sväng till till Herr och Fru FP för att kolla läget. For sedan hem till ägorna för att köra igång med käket. Nu är kvällsmaten intagen, matlådan laddad och disken undanröjd. Nu tänker jag inte göra många knop till i kväll. I går blev det en tio-timmarsdag på KH och innan dess hade jag haft två nätter med alldeles för lite sömn, mindre än fem timmar per natt. Somnade i fåtöljen i går kväll före åtta och släpade mig in i sovrummet vid halv elva. Slocknade så fort huvudet träffade kudden och vaknade kvart i sex i morse. Ja, de tio timmarna var mer än välbehövliga. Det blir nog inga tio timmar i natt men åtta skulle inte göra speciellt ont.

November 2013

2 november 2013

(11:43) Helg i Metropolen, veden är färdigkluven och kärran redo att komma ut. Skönt för Racern att få komma in i garaget igen. Jag har varit en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll på förmiddagen och ska dit en sväng på eftermiddagen igen. Brorsan med sambo och hund kommer hit i dag, det ska bli trevligt som bara den. Jag ska fixa lite käk så de inte behöver hungra ihjäl. Körde ett pass på gymmet nu på förmiddagen och det var faktiskt skönt att köra lite senare på förmiddagen eftersom kroppen var lite trött på morgonkvisten. Bra pass med bra tryck och bevis för att kroppen kan. Skön känsla och nöjdhetsfaktor hög. Nu är det strax dags att köra igång med matförberedelserna.

(19:36) Afton i hemmet och avkoppling med fötterna på puffen. Summerar en mycket trivsam lördag med lite pysslande och träning på förmiddagen och härligt besök på eftermiddagen av bror, svägerska och hund, besök hos Herr och Fru Fickolén Pasoll och fika på ägorna med besöket efter det. Fascinerande att se hunden, som var här för första gången, gå husesyn för att kolla läget. Jag tror att den hunden och jag kommer att kunna bli väldigt goda vänner framöver. Jodå, jag grundade det lite extra i dag genom att skämma bort henne med lite mat. Det är alltid ett säkert kort. Ja just ja, jag ska isa min arm lite i kväll också - det får jag inte glömma. Tack svägerskan för dina peppande ord i dag. Hoppas du vet vad de betydde för mig.

3 november 2013

(19:33) Afton på ägorna. I dag har jag haft en fantastiskt effektiv dag med massor gjort hemma. Det har varit inne-grejar-väder och det har nog gynnat inspirationen. Skönt att få beta av saker och ting på min lista som jag gjorde i ordning inför dagen. Tillfredsställelsen är stor och nu slappar jag, mätt och belåten efter ett näringsgivande kvällsmål. Trots att dagen varit grå tycker jag den varit mysig och fridfull. En inre ro infinner sig då det är lite gråväder ute, i alla fall är det så för mig. Nu börjar längtan efter att få sätta upp adventsljusstakarna, det är en mysig tid på året. Men jag ska inte vara för ivrig, det är i alla fall några veckor kvar. Kluven i tanken, jag både vill och inte vill att tiden ska gå fort. Nu tror jag att jag ska fylla på kaffekoppen och kanske lyxa till det med pyttelite glass så här på söndagskvällen.

(20:36) Ja då, jag är fortfarande vaken - tro det eller ej. Sitter och småmyser framför TV:n. Kaffet är urdrucket så nu kör jag på med vatten för att jämna ut vätskenivån i kroppen. Ser fram mot att få krypa ner mellan lakanen småningom men tänke försöka hålla mig uppe en stund till. Sitter och reflekterar lite över allt möjligt. Ja, just nu är livet ett stort reflektionsämne för mig. Säkerligen är det en omedveten bearbetning av situationen med allt vad den innebär. Jag fascineras och stärks konstant av insikten om våra förmågor som människor. Hur vi i olika situationer ändrar fokus och hittar krafter för att klara livets olika utmaningar och hur tufft det än är fixar vi det. Någonstans känns det som att en ny pusselbit läggs till vårt livspussel och hur ont det än gör blir vi ändå mer hela på något absurt sätt. Kanske blir vi mer kompletta som människor och får en ökad förståelse för oss själva och andra. Livet - är en upplevelse som saknar motstycke.

4 november 2013

(03:00) Morgon med sedvanliga rutiner, kaffe, datorn och fötterna i högläge. Ja, en trivsam morgon med andra ord. Jodå, jag vet - det är fortfarande natt och inte morgon. Allt är ju relativt och beror på tolkningar. För mig är det morgon eftersom jag sovit färdigt och gått upp, alltså är det morgon. :-) Har lite att pyssla med hemma innan jag far upp till KH, har tänkt mig att inte börja jobba så tidigt och då är det bra med små projekt i hemmet på morgonen.

5 november 2013

(20:52) En härlig dag som startade med en tur på löpbandet i källaren. Försöker få bukt med mitt håll som sätter fart efter en knapp kvarts joggande. Hm, det ska nog ordna till sig någon dag. Efter det for jag upp till KH för ett arbetspass. En mycket givande dag som avslutades på annat ställe och fixande med webben därifrån. Hem och hälsa på Herr och Fru Fickolén Pasoll innan jag for hem för att fixa fika innan morbror och moster kom över en sväng. Trivsam kväll som bara den - tusen tack för att ni finns i mitt liv. Ni är helt enkelt toppen. Vi avnjöt en brasa medan vi småpratade om allt möjligt. Nu har fötterna landat på puffen och jag funderar på att kika om det är något på TV innan jag kryper till kojs. Ska vara uppe en stund till innan jag tippar omkull mig.

6 november 2013

(20:42) Det blev födelsedag även i dag vill jag lova. En kollega hade placerat godsaker på mitt rum då jag var på utflykt. Har provsmakat i kväll, bara några stycket. Mums! En bra dag på KH, ja även övrig tid än då jag upptäckte presenten. Avslutade dagen med massage vilket var en välgärning för hela systemet. Nu är det ren slappartid som gäller till jag tippar omkull mig.

7 november 2013

(22:50) Joho då, ni läser alldeles rätt tid. Jag sitter uppe och nattsuddar så här mitt i veckan nästan. Förfallet är nära. Hm, hur ska det bli i morgon. Sovmorgon hoppas jag och att jag verkligen får sova länge. Grundar med kaffe så det ska säkert gå hur bra som helst. Ibland önskar jag att jag vore tankeläsare, inte jämt men ibland och vid vissa tillfällen. Eller det kanske är lika bra att jag inte är det, vem vet vad jag skulle få höra. Det kanske är lika bra att tänka sig för vad man önskar mellan varven. Ibland blir jag så trött på mig själv och hur jag tänker - hur ska då inte andra i min omgivning bli. Nåja, de vet ju inte hur jag tänker så det är lugnt. Får nog börja tänka på refrängen hur skönt det än är att sitta uppe. Har roat mig med lite fotofixande i kväll, får se om det kan komma ut något på hemsidan småningom. Ska klura lite på det.

8 november 2013

19:15) Afton i Metropolen och på ägorna. En bra dag på KH även om jag kom sent och gick tidigt. Ja, det var väl inte helt fy skam vill jag påstå. Skönt att få lite extra hemma-tid på fredagen. Lurade en sväng i soffan på eftermiddagen innan jag for till kyrkogården för att tända lyktorna. Det är fantastiskt fint på kyrkogården den här tiden på året. Mysfaktor hög med alla ljus och den stämning som är. Tack käre bror för ditt stöd och din fantastiska logik och ditt sunda förnuft. Ja, jag var bara tvungen att skriva det - brorsan är för mig helt ovärderlig. Det är ett privilegium att jag fått en bror som honom. Det går inte att med ord beskriva vad han betyder för mig. STS - that's my man!

(23:59) Jaha, midnatt och jag är fortfarande uppe. Ja, så kan det bli ibland. Har lagt till lite nya bilder i bildgalleriet. En fin tur med Nova och hennes "mormor" för några veckor sedan. "Mormor" fick inte vara med på bild - fåfänga eller nåt... Skönt att nattsudda lite så här på fredagen. Det kan ju sluta så att jag faktiskt sover till halv sju eller något liknande i morgon bitti. Ja, det vore inte tokigt. Skulle i och för sig inte ha något emot att sova till halv åtta eller åtta heller. TV:n får vila i kväll, det är bara skräp - eller rättare sagt, jag har ingen större lust att kika på något speciellt. Näe, musik på datorn och lite surfande är fullt tillräckligt i afton.

9 november 2013

(19;03) En förvånansvärt trivsam dag med tanke på hur jag kände mig då jag vaknade i morse. Det är väldigt länge sedan jag hade en sådan dag. Vaknade först halv åtta men tänkte att jag inte hade någon lust att gå upp så jag sov en timme till. Ja då, jag steg upp halv nio i morse. När jag väl kommit igång lite och frukosten landat kändes det aningen bättre. Brorsan på besök under dagen och ett par vändor till Herr och Fru Fickolén Pasoll gjorde väl för måendet vill jag lova. När brorsan farit mot sitt hem kom jag hem till mig, svidade om och körde ett väldigt bra pass på gymmet. Ah, nöjdhetsfaktor skyhög. Har sedan slöat och bara varit hela kvällen. Det tänker jag fortsätta med helt utan dåligt samvete. Brorsan är en klippa - det är så himla skönt att bara prata med honom om vad som helst. Det går inte med ord att värdesätta brorsan och hans betydelse i mitt liv. Tack STS!!!

10 november 2013

(08:42) Söndag morgon med avkoppling och i princip inga planer för dagen. Ah, det är härligt. Ser fram mot en lat dag med småpysslande och självklart en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll.

12 november 2013

(16:39) Nu är det soffläge som gäller och kommer att hålla mig här resten av kvällen. Har krupit ner under pläden och tänker inte röra mig mer än nödvändigt. Började dagen med en tur på löpbandet vilket gick hyfsat bra. Hållet kom lite senare än det brukar. Skönt, då kanske det finns hopp att jag får ordning på det till slut. En bra dag på KH med rätt mycket gjort. For hem lite tidigare än vanligt men eftersom jag kom tidigare i morse så blev det rätt antal timmar i alla fall. Var en sväng till Herr och Fru FP efter KH innan jag for hem till ägorna. Som sagt, nu blir det viloläge resten av kvällen - hoppas också att jag får sova betydligt bättre i natt än jag gjorde natten till i dag. Hade tänkt mig att fixa med lite foton vid datorn i kväll men jag tror jag skjuter på det till en annan dag.

(17:48) Hm... känner mig som en urvriden disktrasa... Lurade lite i soffan, lyssnandes på avkopplande musik från datorn. Ja, det funkar i en halvtimme ungefär sen vaknar jag som med ett ryck och har betydligt mer än vilopuls. Asch... gillar det absolut inte det minsta. Så har det även varit flera nätter på raken. Nåja, det hör väl processen till och kanske är det bara att gilla läget men det är absolut inget jag gör frivilligt - gillar läget alltså. Inte när det ska vara så här - det är inte jag känns det som. Undrar vem som smugit sig in i mitt system och ställer till det... Livet kanske?

14 november 2013

(13:59) Hemma på ägorna reflekterande över lite allt möjligt. Lydde chefen efter lunch och for hem för att köra igång en brasa. Ja, ibland är jag minsann inte svår att övertala. :-) Var en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll då jag körde in i Metropolen strax före ett. Ville bara kolla läget innan jag for hem till ägorna för att kurera mig. Kroppen var inte hundra i morse och det blev inte bättre under dagen. Asch... jag har helt enkelt inte tid för sånt trams just nu. SUCK!!! Nåja, jag får göra det bästa jag kan för att mota eländet. Kände det i och för sig redan i morse då jag körde på gymmet men hoppades att det skulle ge sig under dagen.

15 november 2013

(14:46) Sov som en stock hela eftermiddagen och kvällen i går, vaknade till strax efter midnatt och släpade mig in i sovrummet, somnade om och vaknade vid halv fyra i morse. Tänkte först stanna hemma hela dagen i dag men ändrade mig och for upp en kort sväng för att får ett par måsten gjorda. Racern skulle lämnas på verkstaden och det var lika bra att få det gjort. Killen från verkstaden ringde redan tio över åtta i morse och var klar. Jippi, jag gick dit och hämtade ut Racern - det kostade gratis i dag vilket var en överraskning. Det gjorde inte något att det blev gratis i dag. :-) Väl hemma i Metropolen igen gjorde jag mig en rejäl frukost, klockan var trots allt bara nio på morgonen/förmiddagen. Efter det rätade jag ut mig och somnade efter en inte allt för lång stund. Sov i vart fall tre timmar. Nu har jag lunchen i ugnen och känner att det är hög tid för intag av föda. Lyxar nog till det med en kopp kaffe efter det innan jag rätar ut mig igen. Vet inte om det är en förkylning jag har i kroppen eller om det bara är kroppen som talar om för mig att jag behöver vila ordentligt ett par dagar. Ja, vila är det enda jag kan göra.

(19:43) Skön afton på ägorna med filosoferande, kaffe och avkoppling. Brasan får vila i kväll, eller så är det jag som helt enkelt är för lat. Det är behagligt att sitta och låta tankarna vandra mellan olika funderingar och händelser. Låta saker och ting landa i lugn och ro. Själavård är väl ett bra ord för det kan jag tänka.

16 november 2013

(05:57) Morgonstund i hemmet. Slog upp de havsgröna vid halv fyra och steg upp. Ingen form att skryta med i dag - vila är läget. Småsurfade till första koppen kaffe när magen började kurra, det var strax före fem. Helt otroligt, det händer inte en gång om året ens - att jag är hungrig så tidigt på morgonen alltså. Nåja, det var bara att fixa frukost och få i mig den. Nu vankas en morgonlur, ska lyxa till det med en morgonlur så här på lördagen.

(14:48) Kanonväder ute men för mig är det inneläge i dag och kurerande. Det är bara att gilla läget helt enkelt. Pratade med Fru Fickolén Pasoll för en stund sedan. Skönt att höra hennes röst och bara det tror jag gör så att mitt kurerande går snabbare.

17 november 2013

(19:26) Härligt väder även denna novemberdag. Skönt att sitta i hemmet på kvällskvisten och filosofera lite, låta tankarna vandra och landa i nuet. Stillheten gör gott för både kroppen och knoppen vill jag lova. Jag är bara liiite frustrerad över att jag inte kan träna som jag vill i och med något som spökar i kroppen. Nåja, det är väl bara att ta det lugnt och vila ett par dagar till så att jag kan börja köra ordentligt igen. Märkligt hur kroppen är beroende av träningen men samtidigt bra. Är lite sugen på att göra om på hemsidan men jag behöver klura lite till och skissa på tanken. Vill ju ha bilden klar hur jag vill ha det innan jag sätter igång och fixar vid datorn.

21 november 2013

(16:39) Hemma lite tidigare för en gångs skull. Det känns skönt och jag gjorde det medvetet i dag eftersom jag var på jobbet tidigt. Skönt att komma hem och bara vara, landa i vardagen och lyssna till tystnaden och stillheten. Det är vardagslyx de lux skulle jag vilja påstå. I går blev det brasa då jag kom hem, frös som sjutton och hade väldans behov av värmen. Brasan gjorde susen och jag mådde toppen resten av kvällen. I kväll blir det ingen brasa, sitter bara lojt tillbakalutad och tänker inte göra många knop till i dag - om ens några. Har haft en effektiv dag på KH, hunnit massor men är lite frustrerad för att jag inte kunde hjälpa en kollega att fixa till bildskärmen. Hm, jag får ta kurs av brorsan helt enkelt så att jag är redo när nästa fråga dyker upp. Nu kan det ju bli frågor av alla de slag, jobbar man med någon form av IT/data så är det lätt att flertalet kollegor tror man besitter kunskap utan dess like. Kanske får jag ta det som en komplimang även om det är frustrerande när jag inte kan hjälpa till. Får klura på den tanken en stund till tror jag.

22 november 2013

(19:30) Började dagen med en tur på löpbandet i källaren. Det gick över förväntan och nöjdhetsfaktorn var skyhög när jag for mot KH. Ja, först var jag en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll för att heja innan jag for norrut. Väl på KH blev min dag väldans effektiv. Drog hem strax före tre, häktade på kärran och for till morbror för vidare färd mot vedhämtning i nordostlig riktning. Hem med veden och en sväng till Herr och Fru FP för att vara lite social en stund. När jag sedan kom hem till ägorna blev det lite käk och nu slappar jag hur mycket som helst i soffan. Jag tänker inte lyfta ett finger till i dag, kanske för att hämta lite fika i köket men absolut inte mer. Nöjd med dagen och längtar lite efter att få krypa ner mellan lakanen och sova en riktigt skön och lååång nattsömn.

24 november 2013

(17:36) Stilla på ägorna, avkoppling på söndagskvällen innan det är dags att ta kväll inför en ny och utmanande arbetsvecka. Skön helg med mycket avkoppling men också mycket eftertanke och livsreflektioner. Började dagen med en uppfriskande promenad runt Lia - det gjorde gott för både kroppen och knoppen. Ska försöka att vara lite duktigare på att utnyttja det fina vädret när det erbjuds av naturen. Träningen inne är superbra men det är lika viktigt att jag kommer ut och får i mig lite av den fatastiskt friska och livgivande luften som är om dagarna. Nu är det inte helt optimalt att ge mig ut tidigt på morgnarna, det lockar liksom inte på samma sätt som under sommarhalvåret. Däremot kan jag bli mycket bättre på att utnyttja de ljusa timmarna på helgerna. Skärpning får jag säga till mig själv helt enkelt. Nåja, nu är situationen som den är och jag har inte bara motionen att fokusera på. Den är en bonus som hjälper till att hålla mig i trim både vad gäller kroppen och knoppen. Är tacksam för löpbandet i källaren och grämer mig inte speciellt mycket över att jag kanske inte är ute så mycket som jag skulle behöva. Jag går ju i alla fall till och från bilen på jobbet, ungefär 30 meter... Det där sista var kraftig självironi, ville bara förklara det. Jodå, jag rör mig annars också - även om det inte sker så ofta utomhus den här årstiden.

25 november 2013

(18:03) Måndag kväll och jag har lagt upp fötterna i högläge efter en givande dag på KH med efterföljande besök hos Herr och Fru Fickolén Pasoll. När jag kom hem blev det käk-fixande, röja undan disken och slänga på en brasa. Nu njuter jag av en kopp kaffe till ljudet av brasan. Rogivande och skönt för både kroppen och själen. Jag är så himla nöjd att jag tog mig samman och tvättade av Racern i lördags. Det ser ut som att den får vara fin ett litet tag framöver. Det är märkbar skillnad att åka när Racern är nytvagad - utan tvivel.

27 november 2013

(19:21) Afton på ägorna. Har haft en bra dag på konferens i länsmetropolen. Var ganska fullmatad med information då jag kom hem. Käkade och sjönk ner i soffan med en kopp kaffe. Ja, där är jag kvar och reser mig nog inte innan det är dags att krypa till kojs. Kommer nog att sova rätt tungt i natt med tanke på hur trött jag är i skallen. Ja, kroppen är också rätt loj måste jag nog erkänna. Ser fram mot att få komma till KH i morgon och beta av lite göranden. Det är i alla fall bra med de nya telefonerna på jobbet. Har kunnat beta av en del e-post under dagen trots att jag varit på konferens. Toppen, för då har jag inte lika mycket att beta av då jag kommer på plats i morgon. Var till Herr och Fru FP både före och efter konferensen. Det går ypperligt när vi börjar så pass sent som nio. Handlade lite åt dem på vägen hem men lämnade min egen handling till senare i veckan. Tänkte att jag handlar till helgen, det är ingen brådska med det eftersom jag fortfarande har skapligt med alla färskvaror. Näe, nu ska jag nog lyxa till kvällen med ytterligare en kopp kaffe och lite mer mys.

29 november 2013

(07:18) Morgonstund i hemmet. Hade tänkt ha en effektiv dag i hemmet i dag, men jag tror jag fokuserar på att vara med Herr och Fru FP och även ta lite stunder hemma - utan att göra något. Energin bara rann av mig på morgonen och då får jag väl helt enkelt gilla läget. Fascinerande hur livet fördelar händelser mellan varven. Hur pass mycket är vi själva med och påverkar det? Ibland kanske vi kan det men vissa gånger är det bara att ge sig in i livet och ta tag i det som sker. Eller ta tag i sig själv i det som sker kanske behovsmässigt är lika viktigt som att ta tag i själva händelsen. Vad vet jag? Ja, det är nog viktigt att även tillåta sig själv att landa i reflektion. Att tillåta sig själv att bryta ihop, känna sig liten och svag. Klättringen tillbaka blir så mycket mer odramatisk, tror jag, om vi tillåter oss själva att vara svaga för en stund. Alla fakta och all information som läggs fram under en livsavgörande process är relativt lätta att ta till sig, svårast är nog att förstå sig själv. Att även under processen vara medveten om sitt eget handlande och tänkande. Det är fascinerande att försöka men inte alltid så lätt. Ofta kommer frågan upp om man vill prata med någon. Tanken är god och att möjligheten finns är ett privilegium. Nu tycker inte jag att det är bara att prata med någon. För mig är det enormt viktigt att jag känner förtroende för den personen och att kemin funkar. Hur ska jag rent spontant kunna känna förtroende för någon jag aldrig tidigare mött. Jodå, jag kan väl ana om det är finns eller inte men att prata om vad som helst med en helt främmande person - nej, det är inte min grej. Tack och lov för brorsan - han är en klippa och ett stöd som det inte ens finns ord att beskriva.

December 2013

1 december 2013

(15:38) Har precis tryckt i mig adventsfika för andra gången i dag. Hm, gott men nu får det vara bra för i dag. Var en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll i morse. Mysigt som vanligt. For hem till ägorna en vända på förmiddagen för att fixa lite hemma. När det närmade sig lunch åkte jag ner till Herr och Fru FP en sväng igen, kom hem för en halvtimme sedan. Morbror och moster kom också på besök en sväng och vi hade som vanligt väldigt trivsamt. Nu är jag hemma en stund, behöver fixa lite matlådor och tänkte även ta en sväng på löpbandet i källaren - jag skippar promenad ute i dag, det är så besvärligt att få till frisyren igen när jag varit ute i blåsten... Sitter nu och laddar för en tur på löpbandet, jag tror nog jag får ta mig själv i örat snart för att komma till skott. Känner mig tung i kroppen men troligtvis beror det på det tunga i knoppen. Därför är det bra om jag kommer ner och får köra lite fysiskt och få ut en del av frustrationen. Överraskade mig själv i går genom att träna halv fem på eftermiddagen. Det var en häftig känsla och passet gick hur bra som helst. Jag hade under dagen städat och plockat fram ljusstakar och annat innan brorsan kom för besök hos Herr och Fru FP. Näe, i stället för att sitta här och pladdra kan jag lika gärna svida om och få lite nyttigt gjort.

3 december 2013

(07:53) Morgonstund i Metropolen, det blåser på rätt bra ute. Kollade på SMHI och det ska tydligen blåsa skapligt hela dagen. Ja, så kan det vara mellan varven. Den här veckan är lite annorlunda, jag jobbar mestadels hemifrån och har flyttat mitt kontor till Herr och Fru FP om dagarna. Skönt att vara där och kunna göra lite av både det ena och andra. Ska nog ta mig en uppmjukande tur på gymmet innan jag tar kontoret och far ner till Herr och Fru FP. Skönt att kunna få lite energi i kroppen på morgonkvisten. Det är fascinerande hur mycket träningen gör för välmåendet.

4 december 2013

(22:51) Fru Fickolén Pasoll... I love you - for ever!

9 december 2013

(19:44) Tankarna är många men orden få... Saknaden är enorm men på något vis rullar tillvaron på. Jag får saker gjorda och känner mig sansad men på något underligt vis känns det som att det rationella tar överhanden och tränger undan något annat. Vad vet jag inte, det är mest bara en känsla. Jag sitter vid rodret och ska hålla skutan flytande men känslan av kontroll är vag. För ett kontroll-freak som mig själv är det risk för sjögång och kraftig gungning. Fascinerande att studera sig själv i situationer som denna, klurigt att få tag i alla tankar och känslor. Ja, det är livet - vad mer kan jag säga.

20 december 2013

(09:12) Det är inte så tätt med skrivandet för tillfället. Ibland blir det så och livet gör sig påmint mer än vanligt. Processer som vi ska ta oss genom tillsammans och själva. Jag tror det är oerhört viktigt att få egentid och reflektera över sina känslor och beteenden i stora händelser i livet. Sen vad stora händelser är kan bara var och en avgöra själv.

24 december 2013

(21:57) Julafton och fridfull stämning. En sväng till kyrkogården i morse efter att jag fixat klart en Jansson, jag tog en promenad till kyrkogården och det var väldigt skönt trots småregnande. På vägen hem tog jag svängen till Herr Fickolén Pasoll för att önska God Jul och vara tillsammans lite. Vi fick reflektera tillsammans och finnas för varandra. Hem en sväng för att plocka ihop det jag skulle ha med mig och även få lite ordning på mig själv, stilmässigt alltså. For sedan ner till Herr FP igen för att börja fix lunchen. Efter en stund kom bror och svägerska med resterande godsaker. Som tur var hade de inte åkt från korven. Vi hade en trivsam lunch med Herr FP men självklart var det någon som saknades för oss alla. Fru FP fanns med oss hela tiden så klart även om "bara" i våra hjärtan. Jag landade hemma igen på eftermiddagen och tog en välbehövlig eftermiddagslur. Välbehövlig med tanke på de senaste nätternas få timmar med sömn. Käkade lite och försökte hitta något på TV:n att vila ögonen på men gav upp efter en stund. Satte mig i stället en stund och lyssnade på musik på datorn.

För en dryg timme sedan kom jag på att jag skulle gå ner i källaren och måla bordsskivan en andra gång. Nu är det gjort och i morgon kan jag ställa upp det lilla bordet igen. När jag ändå var där nere passade jag på att röja lite i hyllan i garaget. Skönt att få det gjort eftersom det är något jag funderat på länge. Ja, nu kanske inte julafton är tänkt eller optimalt att göra sånt på men i år är det inte som andra år. Jag tycker i alla fall att det gick väldigt bra att göra det trots att det är julafton. Som en vän sa, julstämningen vill inte riktigt infinna sig - jag är benägen att hålla med. Det låter kanske som jag hädar om jag säger att julen inte känns viktig i år men kanske är det just det den är. Viktig för att vi får tid till eftertanke och tid för sorgen. Kanske är den viktigare än någonsin och den julstämning jag letar efter innebär något helt annat, den julstämning som infinner sig i och med den komersiella delen. Kan det vara så att jag för en gångs skull känner den verkliga julstämningen trots att jag inte förstår det? Att jag känner det julen verkligen är historiskt sett. Jag kanske inte ens är i närheten av att häda. Vad vet jag - en liten människa bland alla människor? Jag önskar alla er där ute en riktigt God Jul med den stämning ni känner är rätt för er. Var rädda om er!

28 december 2013

(14:14) I dag fick jag äntligen häcken ur vagnen och satte igång med att byta packningarna i köksblandaren. Var inne till IKEA före jul och de skickade hem nya packningar. När jag väl grejat och fixat visade det sig att de nya packningarna till blandaren var för långa. Det blev en superful glipa på ett ställe. Kranarna fungerade men det såg inte klokt ut. Lugn som en filbunke, faktiskt, for jag in till IKEA efter lunchen och tog med en packning av varje. Tjejerna där inne var lite lätt konfunderade men otroligt service-inriktade. De hänvisade mig att ringa till kundservice för att de skulle skicka en helt ny blandare till mig. Ja, jag får väl göra det helt enkelt. Inget kul med droppande kran. Nu verkar det dock fungera med de gamla - kanske behövde de bara lite omsorg en stund. Jag måste dock säga att det är märkligt att de bygger om en blandare så pass mycket när det är 10 års garanti på den. Mysko... Ja, ja, jag kan ju inte förstå allt som görs runt omkring. Har hällt upp en kopp kaffe som ska avnjutas innan jag far ner en sväng till Herr Fickolén Pasoll. Var hos honom på förmiddagen en sväng också men tar en sväng till om en stund.