Blogg 2014

Året som förde med sig både sorg, glädje och kärlek.

Januari 2014

1 januari 2014

(14:12) Nyårsdag, nytt år och nya möjligheter. Ja, det är en brytpunkt i tillvaron med nytt år. Konstigt med tanke på att det är en ny dag som alla andra egentligen men min känsla är att det är ett nytt blad som öppnas framför mig som jag kan fylla med det jag önskar. Ja, självklart inom vissa gränser men dock. Har som vanligt inte ett enda nyårslöfte - att bestämma mig för saker och ting kan jag göra hela året, det behöver det inte var nyår för. Nu siktar jag in mig på kommande dagar med öppet sinne och positiv attityd. Jag har egentligen en enda önska för året - att få känna glädje i hela mig igen. Nåja, det kommer - processen ska avverkas först.

8 januari 2014

(08:42) Håller mig i Metropolen i dag och på ägorna, något skrutt är det som spökar i kroppen så det är bara att lyssna och lyda kan jag tro. Jag gör mitt bästa i alla fall. Slängde på en brasa för en och en halv timme sedan och underhåller den efter hand. Brasvärmen är inte att förakta, behaglig för hela systemet skulle jag vilja påstå. Gråväder i dag men för min del är det helt okej med tanke på att jag bara är hemma och kurerar mig. Det är inte fel med sol men dagar som denna är det lite mer än vad jag känner för. Jag har jobb-jobbat lite på morgonen, behöver aktivera hjärnan vissa stunder av dagen i alla fall. Skönt att ha den möjligheten när jag inte är helt hundra. Är lite sugen på att greja lite med bildgalleriet, får se om jag tar tag i det under dagen. Ska i alla fall välja ut favoriter från året. Har lite funderingar på hur jag skulle vilja göra om några sidor men jag får se vad jag får till när tankarna vandrat klart. Det är alltid en process som ska genomgås innan jag kan sätta igång och göra på riktigt. Nu är det dags för påfyllning av brasan, kanske dristar jag mig till en kopp kaffe eller så lugnar jag mig med det en stund.

9 januari 2014

(06:53) Fikapaus i jobb-jobbandet. Skönt att känna energin återvända till systemet och vara lite mer på hugget. Ah, det är toppen att jobba och ge järnet. Skruttet i kroppen känns som att det är på tillbakagång och faktiskt börjar ge med sig. Ja, inte mig emot skulle jag kunna säga utan att överdriva. Både brasa och mycket vila under gårdagen var nog precis vad hela systemet behövde. Tänk att det ska vara så svårt att lyssna på kroppen, trots att jag varit med en ansenlig mängd av år. Nåja, någon gång ska väl även den kunskapen sätta sig på något vis - repetition hjälper tydligen inte så då får jag försöka komma på något annat fiffigt sätt att få in det. Näe, nu är fikapausen över - dags att jobba på lite.

11 januari 2014

(10:01) Efter mycket sen frukost sitter jag nu och njuter av dagens andra kopp kaffe. Ja, det är inte så att jag har tagit sovmorgon - o nej. Jag har fixat och donat lite i hemmet och även varit ute och sopat snö två gånger - JIPPI! Härligt med snö, äntligen är den här. Inne har jag fixat med lite tavlor i vardagsrummet, vill koncentrera några tavlor på en vägg. Tavlor som är gjorda av morfars bror. Det blev mycket bättre än jag förväntade mig. Så nu får jag vara lite smånöjd på lördagsförmiddagen också, inte illa. Ska snart fräsa ner till Herr Fickolén Pasoll en sväng. Brorsan kommer också dit i dag. Vi kör nog delad tur som brukligt så att Herr FP får sin välbehövliga vila mitt på dagen. Det ger ju utrymme för en massa pratande med brorsan också vilket är hur trevligt som helst. Brorsan har odjuret med sig i dag så det gäller att ställa fram vatten och kanske muta med något ätbart.

18 januari 2014

(09:01) Småfixat lite på morgonkvisten och nu har jag slängt på en brasa för att få lite annan luft här inne och sån skön värme som bara en brasa kan ge. Frukosten har landat och nu satsar jag på dagens tredje kopp kaffe. Hade celebert besök på KH i går, en tidigare kollega som kom förbi en sväng. Mycket trivsamt och upplyftande. Ska ge mig ut på en promenad i dag men det tar jag nog senare på eftermiddagen. Brorsan kommer i dag och vi kör en delad tur till Herr Fickolén Pasoll. Snön ligger kvar och det är jämn temperatur ute, ungefär -8 grader varje dag. Skönt som bara den och fint. Det småplockar lite i dag också, under hela tiden har det varit väldigt lättsopat och lättskottat eftersom det som kommer ner är pudersnö. Jag ska nog ge mig ut och sopa en sväng innan jag far ner till Herr FP. Det har inte kommit mycket men det är skönt att få undan. Tog mig samman i morse och sorterade undan lite papper jag hade låg inne i datarummet - bara att få bort den högen kändes som en seger i sig. Nu ska jag försöka att vara lite bättre på att sätta in dem i pärmarna med en gång. Behöver dela upp ett par pärmar först så att det inte är så fullt i dem - då tar det nämligen mot att vara ordentlig med en gång. Jaha då, så är det. Får se vad jag hittar på senare i dag. Kanske kommer jag på något kul, eller så blir det helt enkelt en lat eftermiddag kväll med så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.

23 januari 2014

(16:58) Hemma ovanligt tidigt den här torsdagen i slutet på januari. Hade tid på banken, därav den tidiga aftonen. Var först en sväng till Herr FP innan jag for hem och hämtade det jag behövde ha med mig ner till mötet. Nu är jag inställd på avkoppling och slappande resten av kvällen. Brasan sprakar skönt och jag känner mig rätt avkopplad måste jag säga. Från i måndags har jag upplevt en förändring i mitt inre - ett större lugn och mindre jäkt. Jag har kunnat göra och slutföra saker på ett helt annat sätt än under de tidigare 2½ åren. En skön känsla och en trivsam insikt. Hade tänkt mig in på Hindersmässan i år, jag tror aldrig jag varit in någon gång. För tillfället känns inte det som ett alternativ, vare sig i dag eller i morgon. Jag avvaktar lördagen för att se vad orken och humöret säger då. Kanske skulle jag strunta i både orken och humöret och bara bestämma mig för att åka in. Näe, det bestämmer jag inte i dag. Nu ska jag bara luta mig bakåt och njuta.

25 januari 2014

(08:39) Smågrejat lite på morgonen och röjt lite papper och andra småsaker. Skönt att i lugn och ro plocka lite utan stress. Skönt att det är lördag - det är inte ofta jag säger det men i dag säger jag det med eftertryck. Hoppas att helgen kommer kännas superlång och att jag verkligen kan landa i frustrationen från gårdagen. Det är inte ofta jag blir frustrerad på KH men i går blev jag det rejält. Säkerligen blev jag mer frustrerad eftersom jag jobbat rätt långa dagar och det tar väl ut sin rätt någon gång. Njuter nu av dagens andra kopp kaffe och försöker släppa tankarna från gårdagen. Ja, jag får väl jobba på det helt enkelt...

26 januari 2014

(08:00) Skickar ett stort tack till supporten i Mullhyttan för hjälp under gårdagen med att fixa till lilla datorn. Det blev att installera om lite program efter boostandet men det blev bra som bara den. Nu kan jag surfa i lugn och ro utan större hinder. Morgonen har varit lugn och nu väntar jag på att andra laddningen i maskinen ska bli klar. Det blir nog ett pass på gymmet i väntan på den.

30 januari 2014

(18:30) Hemma på ägorna efter en annorlunda dag. Det är bra med annorlunda dagar tycker jag för de bryter det invanda mönstret och ger ett annat perspektiv på tillvaron. Var med morbror och moster på förmiddagen, trevligt som vanligt och det ger alltid en extra guldkant på tillvaron. For till KH så jag var uppe strax före 11. Har fått en hel del gjort under de timmar jag jobbade och det känns bra. Gårdagen var helt fenomenal vad gäller göranden på jobbet, jag hann hur mycket som helst och nöjdhetsfaktorn var skyhög då jag for hem. Var en sväng till Herr FP och vi pratade en hel del. I dag blev det en kortis till honom innan jag for hem för att svida om och ge mig ut och skotta. Andra skottningsvändan för dagen, det blev en i morse också. Väl inne i kväll efter snöskottningen fick snabeldraken komma fram en stund, det är så himla skönt att ha det gjort innan helgen. Hade tänkt tvätta i kväll också men där tog jag mig själv i örat och bromsade lite. Nåt ska jag ju ha att göra i helgen också. Klurar lite på vad jag ska fixa för käk till kvällen och tror jag har koll på läget. Så med andra ord är det hög tid att fixa till det så att kroppen får näring.

Februari 2014

1 februari 2014

(09:09) Morgonmys i hemmet. Var ute och skottade rent tidigt i morse efter att jag hängt upp dagens laddning av tvätt. När jag väntade på att maskinen skulle bli klar passade jag på att dammsuga hela källaren. Skönt att få det gjort och betydligt lättare sedan jag bytte påse i dammsugaren. Har även varit en sväng till ICA för att handla lite åt mig själv. Tar en slapparförmiddag i dag tror jag. Känner att kroppen är i behov av att bara göra ingenting en stund. Nu ska jag ge mig på kaffet och eventuellt lite bläddrande bland kanalerna på TV:n för att se om det finns något behagligt att vila ögonen på.

6 februari 2014

(06:22) Morgonkaffe i Metropolen, surfandet är avklarat och jag ska faktiskt bara vara en stund till innan jag sätter fart och gör mig redo. Det blir förmiddag på möte i länsmetropolen innan jag susar norrut mot KH och ett eftermiddagspass där. Intressant möte i länsmetropolen som säkerligen ger en del insikt i system och annat. Ska försöka att inte göra en allt för lång dag i dag utan komma hem i skaplig tid till Herr Fickolén Pasoll. Ska också sikta på en tidig kväll i kväll eftersom gårdagen blev allt för lång.

9 februari 2014

(14:20) Eftermiddag i hemmet. I dag har jag haft en riktigt slö dag men ändå fått en del gjort. Hm, det blev en lite lätt konstig mening men så har det varit under dagen. Har slängt in några foton från förra helgen och i går i bildgalleriet. Trots mulet väder förra helgen blir färgerna häftiga som bara den tycker jag. Nu ska jag ta mig lite välförtjänt kaffe och koppla. Snögloppet som råder utanför får sköta sig själv, jag tänker inte gå utanför dörren i onödan i dag.

14 februari 2014

(04:16) Alla hjärtans dag och så har äntligen Herr och Fru Fickolén Pasoll fått återförenats igen. En sorg för oss så klart men kärleken till dem gör att vi kan känna trygghet och värme över att de åter är tillsammans. Jag har kommit hem och sitter med en kopp kaffe för att landa i stillheten innan jag ger mig ner igen för att komma igång med lite praktiskt. Ja, sån är jag och det hjälper mig. Vad kan vara bättre än att veta att de återförenas en dag som denna - alla hjärtans dag. Deras livslånga kärlek till varandra och till oss kan inte befästas på en bättre dag.

16 februari 2014

(07:21) Söndag morgon och frukosten har landat i systemet, jag kan bara konstatera att det inte gjorde mig piggare. Nåja, den här helgen har brorsan och jag bestämt att vi ska vara lediga så det gör inte så mycket om jag är lite småtrött. Kan ju slänga omkull mig i soffan och lura en stund om jag får det för mig. Kör lite tvätt i dag på morgonkvisten. Tänkte få undan det som var i tvättkorgen samt lite annat som kom med hem från lägenheten i fredags. Jag behöver ju i alla fall inte stå nere vid sjön och tvaga. Usch och burr vad kallt det skulle vara. Sitter och njuter av gårdagens trivsamma eftermiddag och kväll. Jag blev bortskämd så det nästan var ohälsosamt för mig. Näe då, det var rena hälsokuren skulle jag vilja påstå. Tror jag ska lägga in om fler såna dagar... :-) Det är nog liiite fräckt att be om en sådan dag redan i dag kan jag tro.

20 februari 2014

(07:37)

Hemtjänsten - en förmån och trygghet

Vi kan läsa i nyhetsflöden både här och där om missförhållanden och bedrövligt bemötande av våra nära och kära på äldreboenden. Visst, det ska fram om det är så men lika viktigt är att vi lyfter allt det fantastiska som görs inom hemtjänsten. Den trygghet och det fina bemötande personalen ger både oss anhöriga och våra älskade äldre.

Under en längre tid har jag och min bror kunnat jobba i lugn och ro, besöka våra föräldrar när vi jobbat klart och känt fullt förtroende för det hemtjänstpersonalen gjort i sitt team. Vi har sett oss som en del i det teamet, vi har haft vår roll som anhöriga och de har haft sina olika roller. Vi har fått information så fort det skett förändringar och teamet har varit måna om att involvera oss i allt och noga med att föra dialog med oss, tillsammans har vi samarbetat för att det ska bli så bra som möjligt för mamma och pappa. Det har inte funnits något tillfälle då tanken slagit oss att personalen inte gjort vad de kan för att mamma och pappa ska ha det bra. Den känslan bär vi med oss och vi är ödmjuka inför den äldreomsorg vi har och fått vara en del av.

Jag är tacksam över att få leva i ett samhälle där vi har den trygghet hemtjänsten innebär, tacksam över att veta att det finns människor som varje dag gör sitt yttersta för att finnas för och underlätta för våra äldre när de behöver. Det finns så klart saker att önska, bättre lön för det jobb de gör och mindre tidspress. Med tanke på det är det faktiskt ännu mer beundransvärt att de gör ett så fantastiskt jobb.

Nu har vi avslutat vårt samarbete med hemtjänsten för den här gången eftersom mamma och pappa fått återförenas i en annan sfär. Vi kommer att fortsätta ösa beröm över teamet som vi samarbetat med och vår tacksamhet tar aldrig slut.

Tallkottarna - ni har förgyllt tillvaron för både mig, min bror, mamma och pappa. Tack för att ni finns!

Mars 2014

5 mars 2014

(20:51) Afton på ägorna, kaffe och brasa - det är inga större fel skulle jag vilja påstå. Njuter av vardagslyxen att kunna sitta med fötterna i högläge och bara vara. Det börjar väl närma sig timmen då jag borde krypa ner mellan lakanen för att få skönhetssömnen, som om det skulle hjälpa... :-) Nåja, jag kan ju försöka i alla fall och hoppet är väl det vi lever på. Även om det inte hjälper för skönheten så gör det gott för orken och harmonin och det är nog så viktigt kan jag tycka. Börjar landa i tillvaron efter våra två stora förluster då Herr och Fru Fickolén Pasoll fått återförenats i en annan sfär. Glad för deras skull men sorgen och saknaden är inte mindre för det. Går här hemma mellan varven och konverserar med dem, känner deras ständiga närvaro i min själ och värms av tanken att de är med mig. Jag är så tacksam för allt de gett mig genom åren, tankar, värderingar, synsätt och framför allt en positiv inställning till livet och dess innehåll. Att ha förmånen att få förvalta ett sådant arv och sådana gåvor är ett privilegium men självklart också ett stort ansvar. Samtidigt ger det mig harmoni och trygghet i det jag gör och i den jag är.

17 mars 2014

(19:21) Dagarna går och jag landar mer och mer i vardagen efter den mest livsförändrande perioden i mitt liv. Dagarna går, minnena förgyller men tomheten som gör sig påmind har en märklig tyngd. Att tomhet kan kännas så massiv. Ja, ännu en erfarenhet jag får bära med mig på resan genom livet. En resa som är den största gåva jag någonsin fått, en resa som fyller mig med ödmjukhet inför det faktum att jag fick starta den i kärlekens och trygghetens stora famn - kärlekens och trygghetens stora famn personifierade i Herr och Fru Fickolén Pasoll. Ödmjukhet är egentligen i sammanhanget en underdrift. Jag vet egentligen inte om det finns ord beskrivande nog för att förtydliga den känslan, känslan av att vara så totalt älskad och önskad.

31 mars 2014

(20:51) Månaderna går och med tiden landar jag mer och mer i minnena och tacksamheten över att fått vara en så stor del av Herr och Fru FP:s liv under så pass många år. Tomheten finns där hela tiden liksom tankarna på att "slå en signal", så kommer det nog att vara i framtiden också. Tack och lov kan jag tycka eftersom det bara bevisar hur mycket de betytt och betyder för mig. Det är inte alltid lätt att hitta orden trots att de är så viktiga när de väl kommer. Att sätta ord på känslor är inget som sker per automatik, det är en konstform i sig. Tillfredsställelsen när orden beskriver exakt det jag känner är obeskrivlig. Att få utlopp för känslorna i ord har en förlösande effekt och ger både avslappning och energi till hela systemet.

April 2014

9 april 2014

(18:13) Hemma med något mysko i kroppen, det är bara att gilla läget, vila och åter vila. Inte konstigt egentligen med allt som florerat på jobbet senaste tiden. Varför skulle jag klara mig? Sovit mest hela dagen och snart är det dags för en lur till. Känner att det vore gott för systemet. Skönt med TV:n som sällskap, cykel på eftermiddagen som jag lurade lite till och nu är det tyngdlyftning. Underhållande och avkopplande att kika på. Till min stora lycka har Fru FP:s hibiskus slagit ut i dag, den har självklart blivit fotad under hela knopp-processen också förutom alla bilder i dag. Näe, nu ropar kudden i soffan så jag ska väl lyda och luta omkull mig för en stunds vila.

12 april 2014

(05:43) Morgonfika med gott kaffe, fötterna i högläge och datorn i knäet. Precis som det ska vara en lördagsmorgon mitt i livet med andra ord. Hyfsat i systemet på morgonkvisten men vila står på agendan även i dag. Tur att ryggen är bra i vanliga fall för det är definitivt inte optimalt att ligga flera dagar på raken. Provade att töja ut kroppsdelarna lite försiktigt nu på morgonen och hoppsan vad stelt det var. Ja, det var väl ingen överraskning direkt men likväl lite lätt frustrerande. Nåja, jag får ha tålamod och låta kroppen sköta sitt så får jag ta tag i stelheten småningom. Efter fyra dagars sockerchock för kroppen tar jag mig i örat och bestämmer att mums-lådan måste vara tom en tid framöver. Jodå, man behöver lite godis när man är krasslig men det får finnas gränser. Konstigt att jag kunnat sova så mycket om dagarna med tanke på sockerhalten i systemet. Ny dag och nya möjligheter, vila, återhämtning och kurerande. Tror dock det börjar gå mot tillfrisknande eftersom jag i samband med omkullvältande av vattenmuggen i går fick ur mig några väl valda: "Men hoppsan hur gick det nu?" och "Oj, vad blött det blev!"

19 april 2014

(07:23) Påskafton och lite gråmulet ute. Jag har laddat en bra stund för att ta mig ut på ägorna och fixa lite. Hm, att det ska vara så svårt vissa dagar att komma igång. Tror nog att jag behöver ta mig själv i örat och spänna ögonen i mig för att sätta lite fart på mig. Har gett mig den på att beta av några punkter på "att-göra-listan" i dag. Jadå, jag är väl medveten om att jag inte kan få hela listan gjord men försöker intala mig att det kommer att kännas bättre om jag fixar några göromål. Latmasken kanske har börjat fått fäste i systemet - vedervärdiga tanke!!! Håller precis på att avsluta dagens andra kopp kaffe och väntar tålmodigt på att koffeinet ska sätta fart på energin. Om jag lägger mig ner en stund kanske inspirationen kommer... Nej, här gäller det nog att ta i med hårdhandskarna mot mig själv. Nu - sätt fart din lata "mämmiska"! Ja, jag tror det hjälpte - nu ger jag mig ut.

29 april 2014

(20:22) Kväll i hemmet och jag sitter och njuter av stillheten och tystnaden. Funderar som vanligt en del och på livet generellt. Fantastiskt att få uppleva med skiftningar av olika grad. Fascineras också över hur vi människor fungerar, hur vi anpassar oss till situationer och faktum vi blir ställda inför. För egen del påverkas jag nog mer negativt av situationer och faktum av mindre allvarlig grad än när det verkligen gäller. När det verkligen gäller och är allvarligt känns det som att hela systemet mobiliserar någon kraft som ligger latent. Kanske är det så att de krafterna finns i någon sorts reservbank i mig som bara används när det blir riktigt tufft. Vid andra situationer och faktum, av mer allmän karraktär, kanske jag får klara mig mer på vanlig energi och isikt och försöka hitta lösningar utan hjälp av extrakrafterna. Ibland önskar jag dock att jag kunde slå på de extrakrafterna även vid situationer som inte är så allvarliga. Något för mig att träna på och ta med mig in i framtiden, en framtid som faktiskt börjar här och nu eftersom i dag är första dagen på resten av mitt liv.

30 april 2014

(17:44) Valborgsmässoafton och Herr och Fru FP ser säkert ner på mig med ett leende. Jaha, nu får du pälsa på dig rejält, tänker de nog. Ja då, det lovar jag - här ska inte frysas inte. Jag tror jag har haft världens lataste dag i dag, inte gjort en släng på hela dagen, bara skrotat i soffan. Nåja, jag har ju faktiskt varit ledig så det är väl med all rätt jag tagit igen mig - lite. Det får bara inte bli för många såna här dagar för då gror väl latmasken fast. Lovar att skärpa mig. Njuter för tillfället av en kopp kaffe, middagen får bli lite senare. Sen är det underställ, extratröja och vantar på som gäller innan jag ger mig ut i geografin. Under dagen har jag bara varit till postlådan och soptunnorna, fullt tillräckligt för en latdag som i dag. Skönt att vara ledig och väldigt välbehövligt. Det ska bli roligt med en lite annorlunda Valborg, ny geografi och ny upplevelse - bra att jag vidgar mina vyer mellan varven.

Maj 2014

5 maj 2014

(10:24) Hemma på ägorna, kaffe i koppen och en fantastiskt lat morgon. Skönt som bara den med sovmorgon, semester och latdag. I går blev det lite gjort på ägorna men inte så mycket som jag önskat. Latmasken satte in och soffan blev väldigt skön på eftermiddagen - i flera timmar... Tur att jag blev utdragen på en kvällspromenad i alla fall, det var uppfriskande för både kroppen och knoppen. I dag kanske det blir fikautflykt i geografin. Får se om det finns något gott fika på den platsen i geografin.

6 maj 2014

(20:05) Afton i hemmet, brasan sprakar och jag sitter och kurar lite småkulen efter en lång men förvånansvärt effektiv arbetsdag. När jag kom hem passade jag på att gödsla gräsmattan och väl inne igen, fixandes med maten, insåg jag att det börjat regna lite mer. Det var glädjande eftersom gödslet behöver vätska. Nu känns det att jag haft en lång dag på jobbet, lagom småsömnig även av brasan - ja, det får inte bli sent i kväll inte. I morgon blir det ytterligare en lång dag så det gäller att vara utvilad då klockan ringer i morgon bitti. Ja, jag har faktiskt ställt klockan på ringning eftersom jag har en tidig tid att passa - vågar inte chansa även om jag säkerligen vaknar av mig själv i god tid innan det är dags att fara norrut. Det är fantastiskt skönt att kunna sitta och mysa på kvällen utan att behöva tända några lampor, trots att det är mulet och regnar ute. Livet är härligt, att kunna njuta av dagen utan att det är helg eller något speciellt som händer. Att bara vara i nuet och låta tankarna vila i stillhet - det är vardagslyx på hög nivå.

7 maj 2014

(04:34) Morgonstund i hemmet, kaffet är snart urdrucket och jag satsar på att ta mig an diskbaljan. Jag tror minsann det smugit in någon med mer disk i natt... Måste ta ett snack med grannarna att de får diska sin egen disk helt enkelt. Jag somnade hur gott som helst i skaplig tid i går kväll och hade säkerligen sovit fortfarande om jag inte vaknat av att jag själv gav ljud ifrån mig. Mardröm... det har inte inträffat på jag vet inte hur många år, men så var det i alla fall. Tänkte att det var okej att gå upp och slänga på kaffet men insåg ganska snart att det inte var aktuellt. Klockan var bara halv elva och absolut inte dags för nåt kaffe eller att gå upp för att jag hade sovit klart. Somnade småningom men har väl sovit "sådär" under natten. Det är bara att gilla läget och ta en sak i taget under dagen så ska det nog gå bra. Regnet smattrar på fönsterbläcken och jag känner egentligen för att slänga på en brasa och mysa lite till på morgonkvisten. Nähä, så blir det inte - nu är det bara att sätta fart och få till sysslorna innan jag styr norrut mot KH.

10 maj 2014

(06:29) Lördag, morgon, kaffe och datorn. Ja, det är väl precis så en lördagsmorgon ska vara - starta i lagom tempo, njuta av dagen och känna att jag hinner lite göranden i alla fall. I maklig takt så klart... Ska förbereda inför morgondagen, lillebror kommer och vi ska "hemslöjda" lite grann tillsammans. Det ska bli trevligt som bara den. Ja, jag får väl hålla för öronen om det skulle slinka ur några "Ooops, hur gick det nu?" eller "Nämen hoppsan, vad hände?" ur brorsans mun... eller var det tvärt om??? Tänk att det är så svårt att minnas ibland. :-) Eventuellt får snabeldraken komma ut på en rundtur under dagen i dag, ja varför inte. Det kan vara trevligt för den och absolut supertrevligt för mig efteråt. Sen får jag inte glömma att prata lite med blommorna inne, de behöver få sig en dos av trevliga ord mellan varven. Jag får nog Googla för att ha några i ord-banken. Det vore synd om jag skulle råka klämma ur mig "Nämen hoppsan, vad hängig du ser ut!", vem vet vad som skulle hända med den blomman då.

(14:49) En givande förmiddag på ägorna och utanför. Var till "Affärn" och fixade lite material till morgondagen då brorsan och jag ska "slöjda". Efter det tog jag med kärran till morbror och moster för en insats. Det blev väldans bra tycker jag. Förbi ICA på vägen hem och väl hemma rensade jag lite i en rabatt för att få ner en blomma jag fått av moster. Potatisen har fått dyka ner i landet i dag, ska bli spännande att så hur pass tidigt den kommer. Lunchen har landat behagligt i systemet och nu vilar jag ögonen en stund på Girot från Italien. Jaha då, chansen att jag lutar mig en stund är relativt stor skulle jag vilja påstå. Men vad gör det, helg och vila - då ska man väl ta igen sig lite mellan varven.

18 maj 2014

(06:52) Har stigit upp, fått i mig kaffe och surfat runt lite i cyberspace. Ja, en morgon som den ska vara med andra ord. Gårdagen innebar totalt slöande i solen för min del. Jag hade andra planer från början men insåg att jag gott kunde ta en dag och bara njuta. Så blev det och hela systemet njöt till fullo, det blev till och med en och annan lur i den behagliga temperaturen. I dag styr jag kosan mot sydligare breddgrader. Spännande att se hur det ser ut där med tanke på att det är några år sedan jag var där sist. Det är några timmar kvar innan jag ska smyga iväg så jag kan fortsätta lata mig en stund till. Hade först funderingar på om jag skulle få lite gjort innan jag far men jag tar det senare. Gårdagskvällen avslutades med en skön promenad i solen, eftersom kameran fick följa med blev det en lugn och stillsam promenad - icke att förakta.

28 maj 2014

(16:41) Onsdag eftermiddag men det känns som fredag, ja så blir det med de här kort-veckorna. I och för sig ska jag jobba på fredag men ändå, inte konstigt att man blir lite vilsen på dagarna. En bra dag på KH med en hel del avbockat på listan. Avslutade dagen med studiebesök hos kollegor, intressant att se vad de pysslar med och få lite mer information om verksamheten. När jag kom hem hade jag tänkt ge mig ut på ägorna en sväng för att röja lite men bestämde mig för att ta det lugnt i dag och satsa på morgondagen i stället. Jag skulle behöva köra en vända med häcksaxen men det är inte optimalt när det blåser som det gör. Ja, inte för häcksaxens skull utan mer för mitt kontrollbehov av det avklippta som kan fara hur som helst i vinden - det klarar inte tålamodet just nu. Jag tror det är väldigt länge sedan jag längtade efter semestern som jag gör i år. Inte så konstigt med tanke på allt som varit och som inneburit en stor oro under lång tid. Nu när det släppt kommer säkerligen alla spänningar och fokuseringar ifatt och tar ut sin rätt. Jag har varit klok nog att välja en längre semesterperiod än vanligt, det känns hur bra som helst.

29 maj 2014

(07:22) Morgonkaffe i hemmet, en lugn start på dagen. Första laddningen tvätt snurrar i maskinen och det blir i vart fall en laddning till efter det. Skönt att få lite gjort. Jag ska även ta en sväng på ägorna för att få undan lite smått och gott i rabatterna bland annat. Tror att häcksaxen får vila även i dag på grund av vinden. Har sovit länge i natt, 10 timmar. Ja, det var nog rätt välbehövligt kan jag tro. Det hade nog kunnat bli ett par till om jag inte kände att ryggen behövde upp. Bra att kroppsdelarna säger ifrån så att jag inte ligger och drar mig halva dagen, det skulle se ut det... Tänk att det snart är juni - uj, vad jag tycker att maj ruschat förbi. Svårt att säga om vi har vår eller sommar eller kanske försommar. Ja, väder är det i alla fall och det är bara att njuta för fulla muggar.

30 maj 2014

(08:47) Hade en effektiv dag på ägorna i går. Höll på några timmar och hann mer än jag trodde jag skulle hinna. Njödhetsfaktor hög med andra ord. Resten av dagen lögade jag mig i solen och bara alstrade energi. Skönt som bara den och lyxigt. Kvällen avslutades med promenad, det var gott för kroppen efter dagen. Dagen i dag har jag inlett med sovmorgon - jag tror det börjar bli en vana... Hm, hela dygnet blir omkastat jämfört med min invanda rytm. Nåja, vad vore livet utan utmaningar - är utmaningen bara att vänja sig vid sovmorgon ska jag nog inte hetsa upp mig. Näe, snooza på på morgnarna och njuta av att dra mig lite, det är melodin.

31 maj 2014

(08:41) Förmiddagsfika efter några timmar med jobb-jobb. Skönt att få beta av lite eftersom jag tog en total latar-dag i går. Det var skönt och jag var bara ute en liten sväng då jag var ner till ICA på kvällskvisten. En sån dag gjorde susen till hela systemet, bara avkoppling och göra precis vad som föll mig in, eller inte. :-) Känner mig lite lat även i dag men ska ge mig ut och greja lite i alla fall. Det känns peppande nu efter timmarna med jobb-jobb. Är inne på tredje koppen kaffe så jag får lugna mig en stund innan nästa - risken är väl annars att jag går igång på koffeinet och gör en massa i onödan. Nä, såna risker vågar jag inte ta... Jag fascineras konstant av oss människor, hur vi tänker, vad vi gör och varför vi gör som vi gör. Häftigt att studera både andra och sig själv för att förhoppningsvis få en större insikt om oss och hur vi är. Fascineras också av det faktum att vissa människor kan ge så mycket energi till någon annan medan andra är rena energitjuvarna. Ja, det har väl med personkemi att göra och olikheter i våra sätt att vara. Jag känner mig väldigt privilegierad över att ha energigivare i min närhet. Hoppas bara att jag ger det samma tillbaka. Ja, jag tror nog jag skulle få reda på det annars. :-)

(12:39) En kopp kaffe efter väl utfört arbete på ägorna. Tar igen mig en stund innan jag ska fixa lite käk, det känns att det är hög tid för det. Ja, faktiskt nästan lite sent för mig men nu åt jag frukost så pass sent så det gör inte så mycket. Höll på i tre timmar på ägorna, skapligt hög nöjdhetsfaktor och kroppen har fått sig en duvning också känner jag. Hög tid att tömma kärran men det får bli en annan dag. Resten av dagen blir avkoppling och småfixande - det kan hända att det blir en promenad till kvällen, det har ju hänt förr menar jag... Klurar på vad jag ska fixa för käk till lunch, korv är ju alltid ett säkert kort och samtidigt är det dumt att ändra på ett vinnande koncept. Korv får det bli! :-) Näe, nu får jag nog sätta igång med maten för att det inte ska bli stressigt. Jag vet ju själv att jag inte är att leka med när jag blir hungrig. Då kan det både komma "Ooops, hur blev det nu?" och "Nämen hoppsan, hur tänkte jag nu?" för minsta lilla struntsak.

Juni 2014

3 juni 2014

(19:28) Uj, uj, uj... redan juni. Ja, så kan det gå - det går undan när man minst anar det. I kväll har jag svingat mina lurviga tillsammans med snabeldraken och jag kan ärligt talat inte säga vem som förde. Jag tror vi turades om men resultatet blev i alla fall bra. Maten har landat behagligt i systemet och jag fick till salladen så smarrig i kväll att jag till och med ägnade mig åt självbeundrand en stund. Nåja, det kan väl vara tillåtet mellan varven, det var i alla fall ingen som hörde... Klurar för tillfället på om jag ska unna mig lite glass till kaffet på kvällskvisten men jag har inte klurat färdigt än. Ska, ska inte, ska, ska inte... Hm - en svår nöt att knäcka. Näe, nu ska jag ägna mig åt absolut ingenting en stund. Ja, ärligt talat blir det nog en bra stund - till i morgon bitti eller så.

6 juni 2014

(07:37) En speciell dag i dag... Ja, det är nationaldagen men även en dag som förändrade mitt liv. För 49 år sedan drog jag mitt livs högvinst och fick förmånen att komma till Herr och Fru Fickolén Pasoll. Jag är evigt tacksam för att det blev som det blev.

7 juni 2014

(18:03) En skön dag i hemmet. Har fått lite gjort och även tagit igen mig - utan att göra en massa saker medan jag tagit igen mig. Det är ett klart steg framåt i utvecklingen. :-) Har suttit på altanen och filosoferat en stund, skönt som bara den att lyssna på alla ljud på ägorna. Fåglar, humlor, myggor, flugor och andra djur som ger oss sån njutning i sommarkvällen. Ja, hur mycket njutning myggorna ger är väl kanske frågan. men det faktum att de finns bevisar ju att det är sommar och är en njutning i sig. Jag är så djupt tacksam för att jag har den bror jag har. Tur som en tokig har jag haft i livet, både med föräldrar och brorsan. Det går nästan inte att beskriva hur tacksam jag är. Ibland är det svårt att finna ord men tacksamhet och evig kärlek är väl ganska bra ord i sammanhanget. Det brorsan gjort och gör för mig känns som ett privilegium utöver det jag över huvud taget skulle kunna begära. TACK - är inte ord nog. STS - DU är den klippa!!!

12 juni 2014

(05:26) Morgonstund i hemmet, sovmorgon för min del i dag. Ja, sovmorgon är väl att ta i med tanke på att jag slog upp de havsgröna redan 04:15. Jag kan i alla fall ta det lugnt på morgonen och njuta av kaffet i lagom tempo. Vädrar hela hemmet och jag börjar misstänka att det inte var världens bästa idé. Jodå, det är superskönt att vädra men frågan är hur lätt det är att dra norrut om några timmar. Sommar- och semesterkänslan biter sig väl fast i hela systemet en så här skön morgon kan jag tro. :-) Jag har dock superroliga utmaningar på KH i dag så jag tror nog inte det blir så himla svårt att fara när det blir dags. Kanske skulle jag ta mig samman och tömma kameran på morgonkvisten, alla 1000 bilder från diverse utflykter. Ja, det vore ett bra första steg mot att småningom få in lite nya bilder i bildgalleriet. Jag har verkligen varit slö på den punkten under en längre tid men av anledningar som jag själv inte påverkat. Nåja, så blir det ibland och ska det göras kreativa saker bör hela systemet vara med.

15 juni 2014

(19:30) Märkligt väder på eftermiddagen, känslan har hela tiden varit att åskan är på gång. Men icke... Tryck i luften är det i alla fall. I går var det fyra månader sedan Herr och Fru FP förenades igen. Konstig känsla att de är i en annan sfär och svårt att förstå att det gått fyra månader. Tidsperspektivet har ändrats på något vis eller så är det sinnet som stått still en tid. Det finns nog många olika teorier om det men jag tror det är viktigast att var och en hittar sin egen förklaring, logik eller vad det nu kan vara för att komma i balans igen. Jag hade en fantastiskt fin upplevelse i naturen på förmiddagen/middagen. Gudstjänst vid en sjö med den fantastiska inramning som den ger, prästens berättelse som gick rakt in i hjärtat så till och med ögonen vattnades och trevliga människor runt omkring. Ja en höjdarupplevelse skulle jag vilja påstå.

21 juni 2014

(07:05) Midsommardagen, morgon och myskänsla i hela systemet. Skönt att vakna och känna så. Gårdagen innebar total slappning för mig - det är länge sedan jag var så trött men jag lyssnade lydigt på kroppen och vilade, vilade, vilade. Det blir nog inte många knop i dag heller och faktum är att det gör inte ett dugg. Jag hoppas att dagen i dag kommer att kännas lika lång och fridfull som gårdagen. Skön känsla, total harmoni och avkoppling för hela systemet. Jag misstänker att jag kan bli liiite bortskämd i dag men det visar sig. :-)

24 juni 2014

(05:14) Morgonstund i hemmet, fötterna i högläge, kaffe i koppen och datorn i knäet - ja, som en morgon ska börja med andra ord. Skönt att sitta i stillhet och komma igång inför dagens göromål. Ska fara norrut till KH om en stund men vill komma igång först och även få lite gjort hemma. Fyra dagar kvar innan årets välbehövliga ledighet - semester. Får se vad jag hittar på, troligtvis mest bara-vara-tid och njuta på ägorna. DET är semester!!! Nöjd med gårdagskvällen då jag, trots någon form av total sömnighet tog mig samman och fixade käk så att jag även har matlådorna fixade för resten av veckan - det känns lyxigt som bara den, speciellt eftersom jag inte räknat med att jag skulle göra det i går. Tänk vad lite som kan ge stor tillfredsställelse och hög nöjdhetsfaktor. Jag är tacksam att jag kan känna så och att inte behöva sträva efter större utmaningar eller häftigare upplevelser hela tiden. Känna mig nöjd med vardagen och se de glädjeämnen som finns där. Det är livet tycker jag.

(20:40) En skön eftermiddag/kväll efter KH började med ett besök hos Herr och Fru FP bland annat. Har bara slappat och kopplat av sedan jag kom hem. Skönt att bara ta igen mig. Blev tillsagd att gå och lägga min nu... ja, det var för en halvtimme sedan ungefär - så jag ska väl lyda och göra som förnuftet säger. :-) Jodå, kroppen ropar efter det också så jag blir väl tvungen att lyssna. Ser fram mot en god natts sömn och att få vakna utvilad och redo för en ny dag i tillvaron. En ny dag med nya uppdrag och tillfredsställande utmaningar.

28 juni 2014

(12:33) Ledig, semester, ferie, vacation... Ja, vad jag än kallar det så är jag ledig - och ledig länge. Räknade ut i går att det är 45 dagars ledighet - galet länge men samtidigt så väldigt välbehövligt. I dag har jag startat dagen med lite smårensande på ägorna, planterat lite sommarblommor i urnan på framsidan och väl inne igen blev det på med en brasa. Skönt som bara den och superhög mysfaktor. :-) Jag njuter i fulla drag. Tillbringade gårdagskvällen med DB - ett privilegium i livet. Jag blir så ödmjuk inför tanken på ytterligare en vinstlott i mitt liv. Den första och största var ju redan 1965 då jag fick komma till Herr och Fru FP.

30 juni 2014

(18:13) Juni månads sista dag. Ja, vi är snart mitt i sommaren. En årstid med varierande väder och semesterdagar. Det är gott att vara ledig.

Juli 2014

1 juli 2014

(19:34) En lång och effektiv dag måste jag nog konstatera trots en känsla av otillräckligt gjort. Hm, jag får nog ta mig själv i örat mellan varven. Var till Vanneboda och tömde kärran på morgonen, efter det packade morbror och jag kärran full och körde en vända till Måle. Ja, vi och en miljon till verkade det som. Nåja, det gick bra och som vanligt var det vinstkänsla när kärran var tom. Hem till morbror och moster för att hämta ett skåp som vi körde hem till mig. När det var gjort fixade jag lite lunch innan det var dags för en ansning och rensning av och vid berberishäcken. Jag höll på att glömma en kopp kaffe efter lunchen men kom på det i sista stund, vem vet hur det hade gått och låtit vid berberisen annars. Rensade klart hela utsidan på häcken och klippte ut- och ovansidan innan regnet kom. Tog det som ett tecken och gick in. Ja, klockan hade hunnit bli kvart i fem eller så så det var hög tid att jag drog mig in. Jag tränar ju på att göra lagom ute på ägorna och i dag blev det kanske lite länge men allt var ju inte på ägorna så det räknas inte som "på-ägorna-jobb". Nu blir det en slö afton och känslan är att det också blir ganska tidigt i säng. Hm, glömde en sak. Jag skulle lägga lite saker i en låda i skåpet som jag fått hem. Glömsk som jag är kom jag inte ihåg att det inte går att dra ut lådorna längst ner utan att först fälla ut skivan ovanför... Nu löste det sig själv eftersom skivan for ner då jag drog ut lådan längst ner - tyvärr hade jag skallen i vägen och det blev en rejäl smäll, trä mot trä... Hela dagen har gått glimrande utan ett enda "Ooops, hur blev det nu?" eller "Hoppsan, hur tänkte jag nu?" men i och med smällen tog jag igen det med råge. Ja, så kan det gå när spånen inte är synkade. Nu blir det mat och sedan supermysig avkoppling.

3 juli 2014

(15:21) En tung dag med tankarna på C och familjen, det finns inte tillräckligt med ord... Min hjälp under dagen har varit att fixa med bilder som jag skulle gjort under en längre tid. Skapandet är många gånger en hjälp i tunga stunder.

(20:05) Afton, snart blir det lite käk och avkoppling innan kroppen får fraktas ner mellan lakanen. Dagen i dag - en liknande men annorlunda dag som skapar eftertanke och lägger fokus på det viktiga i livet. Att ta vara på varandra så ofta det någonsin är möjligt. Att bidra till medmänniskors välbefinnande och lycka och vilja varandra väl. Tänk vad lätt det är att glömma bort det i vardagen och välfärden. Jag är så tacksam för de människor jag har nära mig, människor som finns närhelst jag behöver, människor som inte tappat bort fokus på det viktiga i livet och människor som jag kan finnas för när de behöver.

4 juli 2014

(04:52) Morgonstund i stillhet och med tankarna vandrande från ena hörnet till det andra. Slog upp ögonen redan för en timme sedan och har startat dagen i lugnt tempo. Skönt att bara vara men väldigt svårt att greppa och förstå. Det är en märklig tomhet som infinner sig i hela systemet - en tomhet som nästan går att ta på men ändå är så flyktig och svår att fånga in. En ny händelse men den drar liksom till sig de tidigare och spelar upp dem på nytt. Det är så mycket som vill ut men jag hittar inte orden...

5 juli 2014

(06:47) Morgon med kaffe och datorn i knäet - en morgon som sig bör med andra ord. Nöjd efter gårdagens insats på ägorna, hade god hjälp av E som även hade med sin traktor och baklastare. Jag tror dock att lilla planteringsspaden blev favoritleksaken för dagen. Tänk vilken hjälp det är att ha en liten E vid sidan då jag håller på. Bra arbetsledare den där E. :-) Det blir nog ett pass på ägorna även under dagen i dag. Påtandet, grävandet och grejandet har även en hjälpande verkan i tunga tankestunder. E under dagen och DB senare på kvällen - en, efter förutsättningarna, optimal dag skulle jag vilja påstå. Från toppen till obeskrivligt ljuvligt!

(22:35) Afton i hemmet och jag har varit på väg hur länge som helst att tippa omkull mig för i dag men så har jag kommit på något jag måste göra. Nåja, så kan det bli ibland och det är helt okej. Jag rensade lite på ägorna i dag men sedan tog latmasken över. Ja, det kändes helt okej faktiskt eftersom jag fick en hel del gjort i går. Får se om det kan bli ett ryck i morgon bitti, då temperaturen är lite mer jobb-vänlig. Mitt på dagen är inte optimalt för rensande, grävande och annat fysiskt arbete - tror jag insett det nu. Kan tänka mig att både Herr och Fru FP jublar åt den insikten från sin sfär.

7 juli 2014

(06:08) Härlig sommarmorgon, kaffet är intaget och jag småpysslar lite. Har lite att greja med innan jag ska på utflykt. I går morse tog jag 2½ timme med spaden i landet och rensade. Skön temperatur att jobba i och hög nöjdhetsfaktor efteråt. Ska nog ta en stund nu på morgonen och göra klart den delen jag började med i går, tror det räcker med en timme för att bli klar. Vore gott att ha de fixat innan utflykten. Ja, rensning ja... det blev även träff med en del små vänner så nu får jag avnjuta MYGGBETTEN!!! Bara att gilla läget och klia tillbaka helt enkelt. Det lär nog bli några fler när jag ger mig ut om en liten stund. Näe, nu är det bara att sätta fart om jag ska hinna det jag vill innan jag rullar iväg.

14 juli 2014

(20:38) Hemma igen i Metropolen efter en härlig vecka i Norrland. Först i Ö-vik hos trivsamma vänner och på slutet en sväng med färjan över till Hemsön och broder och svägerska. Resan upp gick förvånansvärt smidigt, 58 mil i ett svep. Ja, jag stannade självklart för att få i mig lite matsäck ett par gånger. Annars vore det ju som att köra bilen utan bensin - om jag blev utan mat alltså. Hur bra skulle det gå på en skala? Det blev en hel del sightseeing och "några" foton. Ska bli skoj att sätta mig och gå genom alla bilderna och välja ut lite till bildgalleriet.

16 juli 2014

(11:02) Kaffepaus i hemmet. Började dagen med ett lätt pass på gymmet, bra att komma igång igen. Tackar coach DB för det! Tänk att det kan kännas så otroligt mycket bättre i kroppen bara genom att köra ett pass på gymmet, både fysisk och själslig vård skulle jag vilja påstå. Har börjat redan i måndags med program som innebär enbart kroppen som belastning - det blev sådant pass både måndag och tisdag. Härligt! :-) Jag ska strax ta mig samman och köra ett pass på ägorna också, med sekatör, spade och annat. Tror nog det får bli en tripp till ICA först. Mums-lådan är oroväckande tom och behöver liiite påfyllning. Hm, eller var det fruktkorgen... Lika bra att köpa till båda. Ska passa på att ta med lite skräp när jag far till ICA, skönt att bli av med. I eftermiddag ska jag nog kika lite på Touren, det har inte blivit så mycket av den varan i år. Nåja, annat har upptagit min tid och det känns helt okej - ja, riktigt bra faktiskt.

(14:01) Touren är på gång och snart är det dags för en lur i soffan känns det som. Behaglig eftermiddag mitt i sommaren måste jag säga. Reflekterar över tillvaron, skeenden och oss människor i allmänhet. Jag kommer nog aldrig sluta förundras över människor som har ett enormt behov av att vara i centrum hela tiden, får uppmärksamhet och ta över situationer som att de är den person som allt hänger på. Stackare - säger jag bara. Det måste vara ett schå och fullt med jobb hela tiden för att hänga med. Oftast inser de inte heller när det är nog. Det enda som är värre än det är nog människor som inte håller sig till sanningen eller står för det de sagt. Ja, stackare får jag säga igen. Jag menar inte på något vis att jag själv skulle vara fullkomlig, jag är ju människa. Men jag hoppas innerligt att människor i min närhet reagerar och talar om för mig om jag skulle börja ta över. Näe, nu lämnar jag stackarna och återgår till den behagliga sommardagen.

18 juli 2014

(08:17) Frukost, kaffe och morgonsurf avklarat. Strax ska snabeldraken få komma ut en sväng. Under gårdagen grävde jag klart en rabatt som ska bort, kändes skönt att få det gjort. Har lite kvar men det är sådant som ska flyttas till annan rabatt och ges bort. Efter morgondagen kan jag så gräs där och då börjar det baske mig bli ordning på torpet. :-) Ser fram mot dagen, tror jag ska ta en relativt lat dag med lite småpysslande mellan varven - eller inte. Det visar sig, träning blir det på eftermiddagen eftersom kroppen har intagit någon form av semesterläge och kommer igång mycket senare än vanligt. Näe, nu hojtar snabeldraken på mig från städskåpet - bäst att lyda.

19 juli 2014

(07:03) Morgonkaffet är urdrucket, kroppen börjar komma igång och dagen ligger framför mig. En dag mitt i sommaren, mitt i livet. Jag fascineras av hur hjärnan och kroppen anpassar sig efter situationer, händelser och skeenden av olika tunghetsgrad. Hur besvikelse och svek kan vändas till något positivt. Människan är en fantastisk varelse, skaparen visste minsann vad han gjorde när han modellerade. Tur att inte vi människor var med och petate i det skedet... Vem vet hur det hade gått då? Det räcker med det vi fixar och donar med nu och det vi fixat och donat med tidigare. Jag är i alla fall väldigt tacksam för att jag får uppleva livet med alla skiftningar och mer eller mindre givande möten. I och för sig är väl alla möten givande - på ett eller annat sätt. Alltid lär jag mig något, även om jag inte har förmågan att se det med en gång.

21 juli 2014

(05:56) Morgonstund i hemmet med kaffe, dator och stillhet. Skönt för själen och en bra start på dagen. Reflekterar över en trivsam och givande helg. Hade förmånen att i lördags få avnjuta underbar musik och fantastiskt framförande i Breds kyrka. Efteråt fortsatte det med trivsam samvaro tillsammans med familjen i TV, familjen med stort F. Söndagen fortsatte i trivsamhetens tecken tillsammans med DB och nästa familj. Hemma igen och känner mig så privilegierad över att befinna mig just här och nu. Ska försöka få lite gjort på ägorna under dagen, det gäller bara att hitta en bra tidpunkt med tanke på värmen. Tror nog inte att Klippon ska få komma ut för tidigt - vet inte om grannarna skulle gilla det. :-) Näe, jag lugnar mig nog en stund med det. Nu ska jag fortsätta njuta av morgonkaffet och bara-vara-känslan.

(10:22) Gräset får vila i dag, tror det blir alldeles brunt om jag klipper i dag så jag avvaktar. Pass på gymmet avklarat, lite rastlöshet som behövde schasas ut. Nu blir det nog en lat dag på baksidan om jag känner mig själv rätt. Kaffet håller på att bli klart och då finns det laddat för en stor del av dagen. Lunchen är fixad - bara att micra ett par minuter och glass finns i frysen, ja en härlig sommardag med andra ord. Jag har till och med vågat mig på att lägga in dagens väder redan nu - en stor sol!!! :-D

(17:54) Eftermiddag i Metropolen, jag befinner mig på altanen och njuter av den ljumma sommarvinden. Ja, den börjar bli ljum nu när det - helt otippat - tornat upp sig och mullrar i horisonten. Mysigt måste jag säga. Jaha då, jag vet att Fru FP hade tyckt det var mindre behagligt men både brorsan och jag tycker det är mysigt som bara den. Fascinerande att Fru FP inte förmedlade den oron/rädslan. Imponerande!!! Det optimala hade varit att det kom några mm regn men jag vet inte om jag tror på det. Det verkar mer som att det går runt på nåt vis. Nåja, det visar sig. Skönt är det i alla fall att sitta här ute och njuta. DB är inte i Metropolen i dag - hm... :-D Ska öva lite mer i kväll, det blir några gånger per dag. På torsdag är det en tung dag för Trion, begravning och avsked... :-/ Vi ska sjunga en av våra "parad-sånger" från åren men övning är nödvändig för att kunna hantera känslorna. Surrealistisk känsla.

22 juli 2014

(07:33) Morgonkaffet är på upphällningen... snart urdrucket alltså. Lite småsysslor på morgonkvisten har jag tänkt mig innan kvicksilvret stiger för högt. Tror minsann att slangen ska få komma ut en stund för att ge grönsaker och annat lite väta. Det blir inte många knop resten av dagen, mest semesterslöande och det känns helt rätt.

(18:55) Hemma efter en trivsam utflykt med morbror och moster till brorsan och svägerskan i Mullhyttan. God mat, service och guidning gör att jag känner mig rätt bortskämd. Det blir umgänge med DB i afton - bortskämd igen med andra ord... :-)

23 juli 2014

(06:24) Morgonkaffe, surfande och igångsättande av kropp och knopp inför dagens göromål. Ja, jag har till och med gjort en lista för att känna att jag har koll på läget. Hoppas verkligen att göromålen vill som jag vill, speciellt i dag. Märkligt hur hjärnan jobbar nattetid - bearbetar, förbereder och grejar. Ja, nattsömnen kanske inte blir den bästa men något gott för det väl med sig - hoppas jag i alla fall. Siktar på att börja med göromålen om en inte allt för lång stund. Känner att jag vill komma igång för att kunna fokusera och göra annat på slutet av dagen. Behöver nog köra ett pass på gymmet i dag också, töja lite om inte annat. Jodå, det blir nog annat också. Fördelen med gymmet är att temperaturen är så väldans behaglig där - nästan så att det är värt att köra ett extrapass lite då och då med tanke på utomhustemperaturen. :-) Näe, jag ska väl inte överdriva motionen.

25 juli 2014

(08:22) Morgon i sommarvärmen, kaffet är upphällt och en ny dag ligger framför. Gårdagens sista spelning med Trion gick över förväntan. Tung dag men med massor av ljusa minnen. Tack C för alla år.

(10:05) Räkningarna är betalda och kaffet har landat i systemet, ja det var en bra stund sedan. Nu ska jag satsa på en liten sväng på ägorna med sekatören - lagom tempo för temperaturen. :-) Siktar nog på en stund i solen fram på dagen. Kan vara skönt för hela systemet att få landa i eftertanke och reflektion. Alla skulle behöva landa i reflektion mellanåt, ja det gäller även mig själv så klart. Sedan kan jag ju tycka att en del skulle behöva göra det lite oftare än andra men det kan jag inte påverka så det släpper jag.

(15:56) Eftermiddag på ägorna, solen skiner från en klarblå himmel och det är 32 grader i skuggan. Ja, svensk sommar när den är som bäst kan jag tycka. Tre eller fyra grader svalare hade inte gjort något med tanka på alla som lider av värmen. Har grejat lite på ägorna på förmiddagen och sedan njutit i solen resten av dagen. Nu har jag dock flyttat in i skuggan för att vara skonsam mot kroppen och knoppen. Kanske mest mot knoppen, vad vet jag. Ser fram mot att duscha svalt som bara den om några timmar och sedan krypa till kojs och sova hur gott som helst i flera timmar. Känner att det behövs och jag tror inte det blir några som helst problem.

Musik i Metropolen i helgen, med början i kväll. Jag har lyssnat på repetitionerna på håll under dagen. Trivsamt för dem som går dit men jag håller mig på hemmaplan och kopplar av. Får se om Klippon får komma ut en sväng i morgon förmiddag. Det skulle behövas, i alla fall fläckvis. Jag får nog köra en vända över gräset - även om det bär mig emot med tanke på att det ska vara fortsatt varmt. Gräset behöver få vila till det kommer regn - det skulle Herr FP talat om för mig. När jag låg i solen för en stund sedan slog det mig att Fru FP nog tagit mig i örat om hon kunnat. Ligga i solen när det är 32 grader i skuggan... Näe, det är rent förskräckligt. :-) Åh... jag saknar Herr och Fru FP så det skaver i hela själen.

(22:24) Afton i hemmet, får lugna mig ett tag till innan jag dyker ner. Håller på att vädra in liiite svalare luft i hemmet. Det går ingen nöd på mig - det är ju Columbo på TV. :-) Musik från Prästryggen strömmar in genom fönster och dörrar. Kul när det är lite på gång i Metropolen. Skönt att sitta och koppla av i sommarkvällen, ja fram till nu vill säga - nu kom det en envis mygga som jag inte får tag på, hör bara surrandet och känner inte för att bli måltid åt den. Hm, tända i taket är inte ett alternativ för då kommer myggans tre miljoner kompisar också hit på "natt-macka".

26 juli 2014

(08:56) Morgonfika på altanen, skönt att sitta och njuta av sommaren. Ska fara en sväng till kyrkogården och sedan får Klippon komma ut. Ja, i dag ska det bli gjort - gräset alltså. Skönt att få bort de värsta tussarna och så ser det lite mer ordningsamt ut. Ännu en varm och skön sommardag har tagit sin början. Det är bara att ta in känslan, vara och må gott.

(10:52) Klippon har fått gjort en insats på ägorna och vattenkannan på kyrkogården. Har avnjutit en god frukost på altanen och ska snart njuta en stund i solen. En kopp kaffe först så klart.

28 juli 2014

(07:19) Morgonkaffet har landat i systemet och det var väldans gott. Njuter av den något svalare luften nu på morgonen efter gårdagens åskande och regnande på eftermiddagen/kvällen. 22 mm visade regnmätaren och det var välgörande både för natur och djur - oss själva inräknade. Har ett litet trädgårdsprojekt i dag, tänkte mig beta av det på morgonkvisten innan värmen kommer på allvar. Skön jobbtemperatur nu så det är väl bara att fixa frukost så att jag kan gå ut och greppa det som greppas ska. Middagsbesök i går kväll av DB med bror - mycket trevligt och avkopplande. Vi kunde till och med sitta ute och inta middagen trots regnet. Som tur var regnade det rakt ner. :-) När de farit norrut igen körde jag major KD i hela huset och det blev väldans behagligt här inne. Ser fram mot en givande dag med lite småpyssel och sedan lite lata timmar i solen också om det blir läge för det. Ja, det är klart det blir det.

31 juli 2014

(09:04) Morgonfika efter en mastodont sovmorgon. Uj... förfallet är nära kan man nästan tro. Nåja, det är väl bara sunt att vara lite halvslö på morgonkvisten och sova lite längre mellanåt. Har en laddning snurrandes i tvättmaskinen, laddningen ska sedan få komma ut och lufta sig på torkvindan i den för dagen lite kraftigare vinden. Säkerligen torrt på ett par timmar kan jag tro och det gör ingenting. Det skulle tydligen vara lite mer vind hela dagen i dag. Ja, det gör nog gott åt de flesta med tanke på den intensiva värme som varit den senaste tiden. Lyssnar lite på fåglarna i trädgården, de konverserar rätt friskt med varandra - eller så bråkar de, vad vet jag? Jag kan ju inte fågel-prat. Tjatter förstår jag mig på men fågelprat är värre men trevligare att lyssna på. Juli månads sista dag och i morgon är vi inne i augusti. Jag tycker ändå att juli varit relativt lång och att avkoppling blandats med göromål och annat som varit inbokat. Det är lätt att känna att det gått för fort men med lite eftertanke så har det ändå varit en rätt lång tid.

(20:06) En avkopplande och skön dag med väldigt lite ansträngning. Jobbigast var nog att bära ut kaffekoppen på altanen några gånger. :-) På förmiddagen gick lilla E och jag och hämtade posten, inte varje dag jag har sällskap av en pratglad och energifull 2½-åring. Trivsamt som bara den. Något senare kom DB och förgyllde min dag. Ja, så är det varje gång vi ses - trivsamt, avkopplande, givande och bara en superhärlig känsla. Satsar på en tidig kväll för att känna mig lite mer på hugget i morgon. Har lite jag skulle vilja få gjort och i dag har det helt enkelt inte varit läge för det. Så är det ibland och då är det bara att gilla läget och följa med livet.

(21:30) Afton i hemmet och jag är fortfarande uppe. Nåja, än så länge är det inte så väldans sent. Skönt att vädra och få in lite sval luft i hemmet. Funderar på om det ska bli en kopp kaffe till i kväll eller om jag ska vänta med den till i morgon bitti. Tror jag håller mig till vattenpåfyllning i kväll. Näe, nu är det mycket pladder - får nog tänka på refrängen. På återhörande i augusti... :-)

Augusti 2014

1 augusti 2014

(07:15) Morgonkaffe och tillströmningen av arbetslust är betydligt större i dag. Ska röja i diskhon innan jag ger mig ut på ägorna för att beta av några saker jag vill få gjort. Skönt att känna att lusten och orken börjar återvända. Ja, det är väl bara att sätta fart så att jag inte glömmer bort vad det var jag skulle göra. Jodå, det står på "att-göra-listan", bara att glutta där. :-)

(17:56) Eftermiddag/afton på ägorna och jag kopplar av efter en dag med lite pysslande både på ägorna och hos moster och morbror. Känner mig lite lat men logiken försöker ta överhand och tala om för mig att jag har gjort okej mycket i dag. Nåja, övning ger färdighet och någon dag ska väl logiken och känslan komma i balans kan jag tro.Det blir inga fler knop i afton i alla fall - nu är det semesterläge som gäller.

4 augusti 2014

(08:37) Morgonfika i hemmet. Fåglarna är igång i trädgården och fixar och donar med sitt. Samlar ihop mig inför förmiddagen, ett pass på ägorna för att få lite gjort. Det går inte att göra så mycket på dagen med tanke på värmen så då gäller det att vara effektiv på morgonen. Hm, jag brukar inte ha några problem med det men av någon anledning är jag fantastiskt morgontrött för tillfället.Trögt att komma igång och dåligt med driv. Jag får väl helt enkelt ta mig själv under upptuktning. Ska ta mig samman och klippa lite rosor nu på morgonen i alla fall. Får se om det blir något mer eller om det får bli dagens insats, förutom ett par laddningar tvätt. Det går ju inte att klaga på torkvädret i alla fall. :-) Har lite behov av solen i dag så det får nog bli en slö stund i solen på dagen - mycket vatten både in- och utvärtes i samband med det.

(16:44) Eftermiddag i hemmet, tar igen mig en stund efter väl utfört trädgårdsarbete på förmiddagen och några timmar i solen efter det. Rätt skaplig temperatur på ägorna i dag, + 34,5° som varmast i skuggan på norrgaveln. Jag är glad att Herr och Fru FP slipper den värme vi haft i sommar, det betyder dock inte att saknaden efter dem är desto mindre. O nej... saknaden går nästan inte att beskriva med ord. Den är där hela tiden, ibland i form av lätta vindpustar av nostalgiska tankar och ibland som rena tornados som gräver sig djupt in i själen. I saknaden känner jag en stark närvaro och en stor samhörighet, trygghet och glädje. Allt detta grundar sig på livet, livet jag fått av Herr och Fru FP.

Har på eftermiddagen varit en sväng till "Förorten" och fikat med DB, trivsamt som vanligt. Jag känner mig djupt tacksam för att jag haft sådan tur i mitt liv. Att få träffa och lära känna DB känns som ett privilegium utöver det jag kunnat föreställa mig. Så enkelt, okomplicerat och "bara-vara-känsla" trodde jag nästan inte var möjlig att stöta på.

5 augusti 2014

(09:19) Morgonfikat är avklarat för en bra stund sedan liksom en promenad till kyrkogården för att vattna. Inte så varmt ute i dag men fuktigt och lite kvavt. Ännu en skön och avkopplande semesterdag framför mig, tror jag ska lyxa till det och göra så lite som möjligt under dagen. Inget överhängande som måste tas tag i så jag latar mig lite i stället.

(23:43) Afton i hemmet... Ja, en lugn och stilla semesterdag börjar gå mot sitt slut. Har bara tagit det lugnt i dag och inte gjort många knop. Nu går dagen mot sitt slut och det börjar bli dags att knyta sig. Ser fram mot en god natts sömn och en lika behaglig dag i morgon.

6 augusti 2014

(20:42) Afton i hemmet efter en slö men effektiv dag. Har slöat men ändå fått lite gjort som jag trodde skulle vara senare göromål. Nåja, vädret under dagen inbjöd till inomhusaktiviteter och lagom slöande. I kväll har jag varit till kyrkan och njutit av musik i sommarkväll. Fantastiska musiker och fin musik som får mig att reflektera, bara vara i nuet och sväva iväg i tankarna. Häftig upplevelse att bara bli serverad och få njuta hur mycket som helst.

7 augusti 2014

(09:57) Förmiddag i Metropolen, jag har varit till kyrkogården och bytt ut lite blommor. Väntar på finbesök österifrån. Trivsamt besök som förgyller hela min dag. Hoppas på en varm och skön dag med lagom temperatur. Det verkar som det ska bli så i alla fall. Har fortfarande en go och harmonisk känsla i hela kroppen efter gårdagens musikaliska upplevelse. Tack än en gång till er tre fantastiska musiker som bjöd oss på sådan upplevelse i tonernas värld. Det går aldrig att få för mycket av den varan men garanterat för lite.

(17:18) Eftermiddag/kväll på altanen, kopplar av efter en avkopplande dag med härligt besök österifrån. En, precis som väntat, väldigt trevlig dag med skratt, skoj och lite lagom tokerier blandat med seriösa inlägg mellan varven. Ja, vi var ju tvungna att jämna ut saligheterna. :-) En del foton blev det under dagen men flera av dem kommer inte ut på webben på grund av inställningen hos webmaster. Inga personer på bild, så är det. Skön promenad med mys i kyrkan och även i dag ljuv musik, den här gången från besökarna. Det är fantastiskt att ha sådana vänner, ett privilegium. Nu ägnar jag resten av dagen åt eftertanke, reflektion och konstaterande - livet är gott och jag har det väldigt bra. Helheten är som en ljum sommarvind som smeker över landskapet och ger en känsla av total tillfredsställelse i hela själen. DB, ytterligare ett privilegium - en lisa för själen och en kraftkälla utan dess like. Jag blir ödmjuk av tanken på vilka vinslotter jag fått i livet. Tänker på människor, som i jakten på pengar, missar hela grejen med att leva, att uppleva och att uppskatta det som livet erbjuder. Ting och händelser som faktiskt inte kostar en enda krona, de kostar bara vår egen förmåga att se dem och njuta av dem. Dagen i dag är en sådan händelse. Tack C och A för en fantastisk dag i tillvaron. TACK LIVET!!!

8 augusti 2014

(18:40) Afton i hemmet, summerar en bra dag med en del uträttat på ägorna. Skönt att få det gjort och faktiskt ha jobbat i lagom tempo. Tog en liten lur i soffan för en stund sedan och det gjorde susen inför fortsättningen av dagen. Klurar lite på vad jag ska fixa för käk till kvällen, nåja något kommer jag nog på om jag kikar lite i skåpen. Har bara ätit lätt hela dagen eftersom det varit varmt och jag jobbat, har inte varit sugen på något mastigare i matväg. Nu är det dags att smyga ut i köket och se vad kocken kan erbjuda.

10 augusti 2014

(06:56) Morgonkaffe och lagom start på dagen. Gårdagen blev fylld med sightseeing i Metropolen, promenad till målen och behagligt väder under tiden. Trivsam dag med trivsamt sällskap. I dag blir en lugn dag med avkoppling inför morgondagen - dags för KH igen. :-) Det ska bli skönt att komma in i normala dagar igen, smyga igång och få göra det jag tycker är så roligt. Ledigheten har varit lång och bra och jag är tacksam för att jag tog så pass lång ledighet som jag gjorde, den har varit nödvändig. Var lite taxi i går kväll och det kändes bra att kunna vara behjälplig när behov uppstod. Regnet hade börjat på kvällskvisten och tilltog under hela färden. Bra för växtlighet och annat.

14 augusti 2014

(18:59) Afton i hemmet och jag filosoferar över tillvaron - bara så där generellt alltså. Jag är tacksam för den tillvaro jag har, de fantastiska kollegor jag möter dagligen på jobbet och det faktum att jag har kollegor över en stor del av geografin. Njuter av att få jobba med det jag tycker är absolut roligast och njuter av att få komma hem till ägorna och den trygghet det innebär. Känner mig enormt privilegierad att ha det som jag har det. Allt det hade inte varit möjligt om inte Herr och Fru Fickolén Pasoll tagit med mig hem en dag för drygt 49 år sedan. Ja, det är så mycket att vara tacksam för och inte minst de värderingar, förhållningssätt och tankar Herr och Fru FP förmedlat till bror och mig, värderingar, förhållningssätt och tankar som vi bär med oss hela vägen. Herr och Fru FP var nog även med och påverkade tidigare under året - hur hade jag annars varit där jag är i dag? :-) DB... = glädje, trygghet och skön "bara-vara-känsla". :-D

17 augusti 2014

(06:42) Morgonfika och semesterkänsla kvar i hela systemet, det känns bra. Laddar för utflykt i dag, trivsamt som tusan att träffa en gammal vän och småprata lite. Jag ska nog småplocka lite här hemma innan jag samlar ihop mig och åker iväg. Får se vad det kan bli för småplock hemma. Ganska skönt att kunna behålla semesterkänslan på helgen även då jag jobbat under veckan. Sånt gillas och det är bara att försöka se till så att det håller i sig. Ser fram mot en trivsam dag både under dagen och till kvällen.

18 augusti 2014

(05:08) Måndag morgon och jag summerar helgen med orden trivsam, avkopplande och behaglig. Gårdagens utflykt österut var väldigt givande med umgänge, småprat och bara härlig "vara-känsla". Eftermiddagen och kvällen fortsatte i samma stil. Slängde på en brasa då jag kom hem eftersom det var regnigt och lite småruggigt - mysfaktor hög. Efter en stund kom DB och det gjorde dagen fulländad. Kvällspromenad och sedan lite käk, efter mycket om och men. Ja, det var kocken som hade planerat dåligt - jag alltså. Har haft skön semesterkänsla hela helgen och den ska jag försöka behålla även helgerna framöver. Tror det är viktigt att koppla av helt, om man kan, för att ladda batterierna och få ny energi inför kommande uppdrag. Strax dags att göra mig redo för dagens pass på KH men har lite annat att fixa med först.

20 augusti 2014

(15:27) Hemma efter ännu en trivsam och givande dag på KH. Ett par möten, effektiva och enormt givande båda två. Häftigt med möten som är effektiva - det är skyhög nöjdhetsfaktor efter ett sådant möte. Lätt som en plätt att komma tillbaka till kontoret och jobba vidare. I dag for jag hem lite tidigare eftersom jag kom tidigt i morse. Skönt att komma hem och bara landa och kunna greja lite ett tag innan det är kväll. I dag är det innegrejande som gäller. Funderar på att avnjuta en brasa framåt kvällen, fortsätter vädret som nu blir det garanterat en brasa. Det kan också vara bra för att få lite tork-fart på tvätten. Hoppas verkligen att jag kommer fortsätta känna mig som nu, avslappnad utan stress eller andra "måste-tankar". Det känns i alla fall som att jag är på god väg tankemässigt.

24 augusti 2014

(12:52) Mitt på dagen denna söndag i slutet av augusti. Jag sitter hemma på ägorna och njuter av tillvaron i allmänhet och livet i synnerhet. Reflekterar över hur gott det är att få uppleva livet och att ha dagar då det bara är att varva ner och landa i någon form av insikt om hur bra jag har det. Var till kyrkan på förmiddagen och i predikan lyfte P vikten av att låta de minsta vara störst. Häftig tanke och den kan så klart tolkas hur den vill, lösryckt ur sitt sammanhang. Ibland tänker jag att vi gör allt så svårt i stället för att göra allt så okomplicerat och naturligt som möjligt. Bryr vi oss om varandra och att vi var och en gör en liten del för att hjälpa till så löser sig det mesta. Hur svårt ska det vara??? I och för sig ser jag svårigheten - så länge vi har egoister i samhället som sätter sig själv i fokus hela tiden kommer det alltid att vara svårt. Naturligtvis är det viktigt att var och en av oss mår bra och har harmoni i oss själva, annars kan vi inte finnas för någon annan. Att hitta harmonin och tryggheten i oss själva kan vara knixigt nog. Jag tror dock att det handlar om att reflektera över våra krav på tillvaron. Vad vill vi? Vad förväntar vi oss? Sist men inte minst, vad är logiskt att vi kan förvänta oss och vad är värt något? Ligger värdet i pengar, göranden och saker tror jag vi är illa ute. Kanske borde vi alla sänka ambitionerna, viktigast måste väl ändå vara mat för dagen och tak över huvudet. Tänker vi så tror jag vi kan höja vår egen harmoni betydligt och på så sätt ha energi och ork att finnas för våra medmänniskor.

28 augusti 2014

(20:28) Landat i soffan efter en effektiv dag på KH följd av vedhämtning med morbror. Jag tror baske mig jag har den bästa morbrodern och mostern i hela världen. En högvinst även där med andra ord. Att bara få vara med dem ger mig energi och fyller min tillvaro med glädje och ro. När vi lastat av deras "kubik" blev det fika med supergod äppelkaka och vaniljsås som moster fixat. Ja, det är lyxigt värre på torsdagskvällen. Hemma igen vid sju eller så var det bara att kärra in min ved i garaget för att börja klyva. Nu var jag förutseende nog att inte lyfta in klyven i garaget i kväll, då hade jag nog inte varit inne än. Jaha då, jag känner mig själv rätt väl och risken att "ska bara" hade tagit över var överhängande - därför fick klyven stanna på sin plats i pannrummet till en annan dag, i morgon eller så. När jag var färdig med att köra in veden ringde DB och vi pratade en bra stund. DB... en lisa för själen och berikande för hela min existens. Det blir inte många knop till i kväll. Nu är det bara att rikta in mig på en god natts sömn och ladda batterierna för morgondagens pass på KH med efterföljande pass hemma på ägorna. Härligt och väldigt tillfredsställande.

September 2014

2 september 2014

(21:20) En helt vanlig tisdag. Fötterna på puffen, datorn i knäet och elden sprakandes - ja, lyxtillvaro så här på vardagen skulle jag vilja påstå. Väntar på att DB ska komma hem, en stunds trivsam samvaro innan det är dags för skönhetssömnen. Välbehövlig med tanke på arbetsdag i morgon. Nåja, det skulle nog fungera på KH även utan skönhetssömn, men varför chansa... :-) Nu riktar jag in mig på att skönhetssömnen i mitt fall tar mer på hur jag mår än att fixa till hud och hår. Det sistnämnda är inte mycket att lägga energi på, det sköter sig rätt bra självt. Tack för det säger jag ödmjukt. Njuter av lugnet, harmonin och tillfredsställelsen med tillvaron. Tryggheten att känna att Herr och Fru FP finns med i vardagen - vakandes över mig från en annan sfär. Jodå, jag pratar med dem ibland - men bara när vi är själva. Jag känner mig otroligt ödmjuk inför det faktum att jag har så fantastiskt många fina kollegor på KH, kollegor som är medmänniskor på ett beundransvärt sätt med tanke på arbetsbelastningen. Jag hoppas verkligen jag kan leva upp till den standarden som medmänniska gentemot dem. Hoppas de säger åt mig om jag inte klarar det. För en stund sedan filosoferade jag över det senaste halvåret av mitt liv - en behaglig resa med många stunder av lycka, harmoni, glädje och tossighet. Ja, ännu en anledning att känna mig ödmjuk inför livet och det faktum att jag får uppleva det. TACK - är det minsta jag kan säga. Ser fram mot kommande halvår - allihop av dem. Att få uppleva och leva och småningom summera ännu ett halvår. Spännande, kittlande och glädjande.

6 september 2014

(15:56) En ovanligt kreativ och effektiv lördag. Känner mig faktiskt riktigt nöjd när jag tänker efter - det är inte vanligt på senaste tiden. Fyra laddningar tvätt fixade och nu intagna för sista torkningen innan jag kan vika i morgon, alla blommor omplanterade, shoppat på ICA och faktiskt fikat lite mellan varven. Passade på att plantera om i dag då det var så härligt väder, skönt att vara ute och göra det - då är det bara att köra på och inte behöva tänka på jorden som far överallt. Det tog sin tid att fixa till alla blommorna eftersom en hel del fylldes på i vintras från Herr och Fru FP. Endast novemberkaktusarna kvar, de har varit ute på "sommarbete" och ska få komma in i morgon. Behöver klura lite på hur jag ska göra med dem, de har så länge fått flytta in på altanen. DB jobbar men kommer hit om någon timme eller så. Trivsam samvaro med andra ord och jag ska fixa lite gott käk. Hade funderingar på att klyva sista veden i dag men insåg min begränsning och låter den vänta till i morgon eller så. Ja just ja, när jag tog igen mig efter omplanterandet passade jag på att klippa gräset. Skönt att ha det gjort innan förutspått regn på måndag. När jag klippt klart hörde jag lilla E ropa från granntomten. Han kom över och sopade en sväng i garaget. Vi tog även en sväng till björnbären för att se om det fanns några - jodå, lilla E:s sopkvast fick så klart följa med till björnbären. Det känns väldigt skönt att jag faktiskt tog mig samman och fixade lite i dag. Jag har varit lite irriterad på mig själv de senaste dagarna för att jag varit så lat. Nåja, det får väl komma såna dagar ibland också kan jag tro - men det är frustrerande när det kommer flera på raken.

7 september 2014

(08:33) Andra koppen kaffe är påfylld. Ska avnjuta den i stillhet innan jag gör mig redo för en tur till kyrkogården. I morse låg jag, hör å häpna, och drog mig en timme efter att jag vaknat. Vet inte när det hände senast. Det var till och med så att jag tyckte det var väldans skönt. Smågrejade lite innan det blev en rask morgonpromenad i sensommarluften. Härligt med promenad och fantastiskt uppfriskande. Ser fram mot en tur till kyrkogården i dag och jag tror minsann det får bli en stund i kyrkan också. Skönt för själen och intressant att höra vad som lyfts för dagen. Får se vad jag hittar på då jag kommer hem. Kaffe igen kanske... :-) Näe, då börjar det nog närma sig lunch kan jag tro.

10 september 2014

(04:56) Morgonstund i hemmet, mitt i veckan och full rulle på KH. Härligt med andra ord. Laddar för ett pass på gymmet innan det är dags att dra mig norrut för nästa pass - vid skärmen på KH. Hade en mycket trivsam avslutning på arbetsdagen i går, kreativ till tusen. Hemma igen blev det vedklyvning i 2½ timme innan jag landade i soffan. Nu är laddningen ved kluven och i morgon kommer en ny leverans. Då är det bara att köra igång klyven igen. Toppen att ha laddat med ved innan höstrusket sätter fart - sen är det bara att mysa och må gott. Näe, nu kallar gymmet. Önskar alla ute i omgivningarna en trivsam och behaglig dag. Hoppas ni får en dag full med utmaningar, tillfredsställelse och harmoni.

11 september 2014

(15:59) Eftermiddag i hemmet efter en trivsam och effektiv dag på KH. Jag for hem lite tidigare än mina timmar, men det är ju helt okej eftersom jag flexar. Behovet av att komma hem i dag var stort - vissa dagar är saknaden större än vad man kan tro. Herr och Fru Fickolén Pasoll - ni fattas mig!!! Det är svårt att förklara för människor i omgivningen, saknaden liksom bara kommer över mig och då är det omöjligt att fortsätta kreativt. Tack och lov för att jag har det jobb jag har och för kollegorna som är toppen på alla sätt. Jag känner inte heller att jag vill fortsätta att nöta om det som varit - troligtvis är kollegorna så trötta på mitt prat att de bara drar en suck av lättnad när jag inte längre nämner något om det. Ibland funderar jag på om jag skulle behöva gå och prata med någon, någon som inte känner vare sig mig eller familjen. Näe, "kan själv" har varit mina ledord sedan jag var 2 år så det är väl lika bra att hålla fast vid dem. Till syvende och sist går jag i alla fall starkare ur situationer när jag har "kunnat själv". Varför ändra på ett vinnande koncept??? Nästa år i juni tror jag i alla fall att jag ska prova något som jag aldrig provat förut. Det ska bli spännande och säkerligen är det hur behagligt som helst för själen - ja, kroppen mår väl inte direkt dåligt den heller. Hm, ska ta mig en allvarlig funderare på det och överväga möjligheten. Det är i alla fall inskrivet i Filofaxen och bara det är ett steg på vägen. Ja, nu blev det roligare än jag faktiskt menade... "ett steg på vägen"... Tror nog att aktiviteten i juni nästa år kan vara nyttigt för mig och min "kan själv"-envishet. Jodå, jag är medveten om den själv och det är väl positivt kan jag tro.

14 september 2014

(06:03) Söndag morgon, valdag i landet och jag ska jobba i vallokal. Trivsamt, intressant och en bra känsla att göra det. Själv röstade jag i förtid för att inte behöva tänka på det i dag, annars är det rätt mysigt att gå till vallokalen och rösta tycker jag. Gårdagen upplevdes lång, avkopplande och full av njutning. På eftermiddagen blev det cykelorientering utanför "Förorten" tillsammans med DB. Avkopplande, fin natur, utmaningar och allmänt energigivande. Vi hade självklart fika med oss och det blev en bra stunds avkoppling i solen med kaffe och gobit som var inköpt på bästa kondiset. Längs en grusväg cyklade vi förbi en huggorm som blev alldeles förskräckt så den veckade ihop sig då vi kom. Jag stannade inte och tog kort på den - dumt kanske men jag får ta det en annan gång. Dagen avslutades med sill och potatis i Metropolen, en avslutning med ytterligare njutning alltså. Önskar alla en trevlig och givande valdag med tur till vallokalerna, om ni inte redan förtidsröstat vill säga. Glöm inte den demokratiska rättigheten - rösta.

15 september 2014

(00:19) Alldeles nyss hemkommen från vallokalen där jag spenderat några timmar under dagen. Kul som bara den att jobba på valet och kul att se att så många röstade i vårt distrikt. Bra jobbat säger jag! Det är så jag blir stolt över mina grannar i hela Metropolen. :-) Nu sitter jag och varvar ner till valvakan på TV:n. Skönt att sitta och landa lite efter dagen. Har inget möte supertidigt i morgon så jag behöver inte jäkta upp till KH. Tror nog jag tar lite sovmorgon för att inte starta veckan med underskott på skönhetssömnen. Jodå, jag har varit lite fiffig under dagen och tagit en liten lur under de båda pauserna jag haft under dagen. DB och jag käkade lunch tillsammans och det var mysigt som bara den. När jag for hem efter räkningen var det skapligt rått ute, känns att hösten är här och det är ju i och för sig inte konstigt. Förhoppningsvis har vi fantastiskt fina dagar framför oss, hög luft, blå himmel och sol. Ja, det är inte fy skam vill jag nog påstå. Längtar lite till min ledighet om ett par månader, då ska jag bara vara, mysa vid brasan och njuta av nuet. Det har inte hänt på mycket länge - ja, inte på många år skulle jag nog vilja påstå.

20 september 2014

(13:49) Lunch-paus med fötterna i högläge. Känner mig rätt befriad efter att ha röjt en hel del gamla papper, rivit och placerat i brännbart. Även röjt lite annat i källaren och börjat att strukturera upp. Tog mig själv i örat för en stund sedan och informerade med bestämd röst att det inte går att göra på en dag. Jodå, jag lyssnade faktiskt i dag och bestämde mig för att ta en liten paus. Det kan bli så att jag tar lite till om en stund eller så gör jag det inte. I går eftermiddag satt jag och kopplade av och insöp helgkänslan efter en givande dag på KH. Rätt som det var hörde jag mysko ljud från sovrummet och hallen. Jag gick ut för att se vad det var och till min stora förvåning var det två talgoxar som bestämt sig för att smita in genom sovrumsfönstret och ta en titt inne. Hm... Som tur var fick jag ut dem rätt snabbt men de hade lyckats göra ifrån sig på vintertäckena som låg framme för att bli ibäddade i sängen. Jaha, det var bara att tvätta upp dem genast. Som tur var fick jag bort alla fläckarna. Puh! Det blev med andra ord inget vintertäcke i natt men nu är det ibäddat och jag längtar nästan lite efter att få krypa ner under det sköna täcket i kväll. Klurar lite på om jag ska slänga på en liten brasa, om inte annat så hjälper det dagens tvättskörd att torka. Ja, så är det mysfaktor de lux så klart. Får klura lite till tror jag.

21 september 2014

(18:54) Afton i hemmet, det har varit en riktig mys-dag, regnrusk och riktigt höstväder som jag tycker är så himla mysigt. Röjde lite här hemma på morgonkvisten innan jag for iväg med lite skräp och en liten shoppingtur till ICA. På förmiddagen kom lillebror på besök och jag fick fira honom på födelsedagen i förskott. Han fyller i morgon nämligen. När han for hem till sig tog jag en lur i soffan, en skön och avkopplande lur på söndagen som gjorde gott för både kroppen och knoppen. När jag vaknat till efter en kopp kaffe tog jag mig an novemberkaktusarna som fick komma in efter "sommar-bete" ute på ägorna. Nu är alla blommor fixade för kommande vinter och det känns bra som bara den. Har nu också tagit upp ytterligare lådor från källaren som jag ska kika genom och sortera. Känner att jag inte har någon koll på var jag har saker och ting och det gillar jag inte riktigt. Nåja, nu ska det bli ordning i sakerna. Känner mig lite lätt nöjd med dagen måste jag säga, nu väntar jag bara på DB som kommer om en stund. En fulländad dag med andra ord. Ganska längtansfull inför aftonen måste jag nog säga.

30 september 2014

(04:01) Morgonmys innan det är dags att smyga norrut till KH. Har haft några dagar där orken inte varit på topp, nästan lite förkylningstendenser. I förrgår blev jag trött på orkeslösheten och tänkte att jag får väl prova att göra lite så får vi se. Sagt och gjort, klöv ved och grejade lite och det kändes helt okej. I går likaså, tog ut Klippon på en vända då jag kom hem, trimmade kanterna efter det och sedan blev det en stunds vedklyvning igen. Ja, det kändes bra i går också. Vaknade liiite tidigt i dag men hade ingen lust att sova vidare eftersom jag drömde en massa knäppt - bearbetning eller nåt. Ja, det var bara att sätta på kaffe och hämta in datorn. Inga fel på en skala. Ser fram mot att få komma upp till KH och sätta fart med lite göromål. Kurs/utbildning på eftermiddagen - det är trivsamt mellan varven. Ska försöka få tag på ingredienser till middagen i kväll, har lovat DB en specialare. Får se om butikerna kan tillgodose mina behov för dagen.

Oktober 2014

4 oktober 2014

(08:08) Kaffepaus i göromålen. Har haft en fantastiskt effektiv morgon, två laddningar tvätt är körda och upphängda, källaren är dammsugen, sista veden kluven, disken fixad och frukosten intagen. Ja, så har jag unnat mig ett pass på gymmet också. Väldans skönt! Tar en kopp kaffe efter frukosten innan jag kör vidare med lite småfixande. Eventuellt dyker käre bror upp i dag - gör han det blir det trivsamt som bara den, annars får vi ta det en annan gång. Till kvällen vankas trivsamt umgänge igen - DB kommer!!! Trivsamt är väl egentligen en underdrift skulle jag vilja påstå men jag kan ju inte bara vräka ur mig vad som helst i cyberspace. Skönt att sitta och koppla av en stund mellan göromålen, sunt också - har jag hört... :-) Har haft en effektiv och givande vecka på KH, många mötestillfällen men även en hel del egna uppdrag som blivit fixade. I dag är det skapligt mulet och disigt i Metropolen på morgonkvisten men det finns chans att det skingrar sig under dagen. Ska passa på att skura utemöblerna senare i dag så att de är rena inför vinterförvaringen. Jag är nog lite tid-vill. För ett par veckor sedan när det mörknat på kvällen kände jag ett enormt sug efter att få ställa fram adventsljusstakarna och tända dem. Hm... Jag får nog lov att ta ett snack med mig själv och förtydliga saker och ting. Eller det kanske inte leder någon vart för "jag har ju så lätt att prata mig ur saker och ting", som jag blev upplyst om för en tid sedan, och då löser det ju inget att försöka prata med mig själv. Näe, nu gäller det att sätta fart igen så jag inte blir helt förslappad.

(14:51) Nu ger jag mig för dagen med görandena - tror jag i alla fall. Har fått ut all jord jag hade i rabatterna, spolat av utemöblerna som står på tork samt haft kära bror här. Vi började med genomgång av sakerna på övervåningen. Jag måste säga att vi hann förvånandsvärt mycket på dryga två timmar vi höll på. Känns toppen att ha kommit igång med det och nu är det bara att köra på ytterligare. Ja, inte i dag men framöver. Resten av lördagen blir nog vikt till avkoppling och att njuta av det jag faktiskt gjort under dagen och att jag också gjort det i lagom tempo. Toppen att hålla på och plocka lite, speciellt när det går smidigt och känslan är att mycket blir gjort.

11 oktober 2014

(05:01) Morgonkaffe i hemmet, disken fixad, tidningen läst och dags att göra mig redo för dagen. DB ska få skjuts till buss som far österut mot dagens tävling. Spännande!!! För egen del blir det en sväng till moster och morbror. En spännande dag framför mig med göromål, som får betas av efter hand och en liten tur med morbror och moster på kända vatten. Ja, jag ser fram mot dagen och även mot kvällen då DB återvänder från "jaktmarkerna". Nu ska jag fortsätta att mysa lite på morgonkvisten innan dagen sätter fart.

(06:44) DB är avlämnad vid bussen för en stund sedan, första laddningen tvätt är snart klar i maskinen, morgonpass på gymmet avklarat och frukosten intagen. Nu är det bara att kavla upp skjortärmarna och köra på med göromålen. Riskabelt att sitta för länge i soffan med kaffet - uj, vad skönt det var att luta mig lite...

(09:03) Andra laddningen tvätt är också klar och upphängd, ett rum i källaren är rensat, strukturerat och redo för "nya" saker. Fyra flyttlådor på övervåningen är tömda och sorterade till olika ändamål och nu tar jag en paus innan det är dags att fara till morbror och moster för lite utflykt. Puh... funderar på en kopp kaffe till men det kanske är att ta i - jag har ju redan fått i mig två i dag. Jag kanske skulle sticka ut och klippa hallonhäcken medan jag tar igen mig, ingen dum idé alls. Längtar till i kväll och att få ha myskväll med DB, bara vara och filosofera tillsammans - livskvalité de lux.

(15:36) Landat i soffan efter en effektiv och njutningsfull dag. Turen på kända vatten med morbror och bror resulterade i 369 bilder i kameran. Ja, det är ju dumt att ta för få - jag kan ju missa något. :-) Kul att åka en sväng innan vi tog upp båten för vintern. Jag fick äran att plurra med gummistövlarna... nåja, förutseende som jag var tog jag av mig strumporna och vek upp byxorna högt upp på benen innan jag klev i. Blöta gummistövlar är helt okej så länge som jag slipper ha strumpor i dem också. Supergod lunch hos morbror och moster efter uträttat uppdrag med båten. Det var väldigt skönt att bli skjutsad runt sjön i det fina höstvädret. Brorsan och jag for hem hit efter umgänge med kära morbror och moster. Det blev en kopp kaffe/te på ägorna och lite kikande på sorteringsprojektet. Brorsan tyckte jag gjort tillräckligt i dag och att jag skulle luta mig en stund. Jag tror baske mig jag lyder honom. Nu är det vila och en liten lur som gäller - sedan är det inte lång tid kvar till kvällen. :-)

13 oktober 2014

(19:57) Afton på ägorna och jag pustar ut en smula innan det är dags att knyta mig. Lastade bilen full då jag kom hem och for ner till uppgjort möte vid loppiset. Lastade ur och pratade en stund och kände mig väldans nöjd med att ha levererat utlovade saker. I morgon får kärran komma ut en sväng, då är det dags för en tur till återbruket med en hel del som ska "arkiveras". Ja, det kommer säkerligen att vara en skön känsla då jag landar på ägorna i morgon kväll efter den turen. Nu är ögonlocken så sakta på väg neråt kinderna och jag känner mig så där lagom loj och sömntrött i hela kroppen. Sent hem i går kväll, sov gott men alldeles för kort i natt och har haft en lång dag även i dag - om än effektiv. Var en stund till DB efter jobbet och blev liiite bortskämd innan jag for hem och grejade. Nähä, nu får jag allt ta och avsluta dagens göromål, landa i nuet och småningom göra mig redo för djupdykning ner mellan lakanen. Ser fram mot en välbehövlig skönhetssömn med lagom dos av skönhet. Jag vill ju absolut inte bli sockersöt, det skulle nog bara göra det besvärligt för omgivningen...

(21:47) Alldeles för sent för mig egentligen... Nåja, ibland måste jag bara få sitta uppe en stund och vara lycklig. I kväll är en sådan kväll. Tankar på DB gör mig varm i hela systemet och tanken på det leendet gör mig så lycklig. Nu hoppas vi på att L vill jobba... :-) Ja då, jag ska gå och lägga mig - nu är ögonlocken i höjd med knäskålarna så det är hög tid... eller låg tid om jag mäter efter ögonlockens höjd.

15 oktober 2014

(21:00) Afton i hemmet, sitter och avnjuter aftonens sista kopp kaffe efter en lång men väldigt trivsam dag. Började jobba redan 04:00 i morse, ett kort avbrott på ett par timmar för att stämpla in igen halv tio. Sedan körde jag på till kvart i fem innan jag styrde kosan mot länsmetropolen för en trivsam middag med DB. God mat, supertrevligt sällskap och mysigt som bara den i höstmörkret. Nu börjar systemet varva ner och jag känner mig väldans redo för några timmar mellan lakanen, inhämta ny energi och vakna upp till morgondagens uppdrag med nyfikenhet och öppna sinnen. Ja, jag har nog absolut mitt drömjobb - det är det ingen tvekan om. I dag lyckades jag till och med överraska mig själv med att fixa till en grej som jag nästan, men bara nästan, trodde att jag skulle gå bet på. Utmaningar, ja det är de som ger en kick till kreativiteten och personlig utveckling. På tal om utveckling, eller inte... L vill och kan jobba - JIPPI!!! :-) Nähä, nu börjar ögonlocken att komma aningen för nära kinderna - dags för skönhetssömnen.

16 oktober 2014

(04:31) Morgonmys innan det är dags att göra mig redo för dagen. Tidningen är läst och kaffet nästan urdrucket, ja sen är det bara att sätta fart. Nåja, ingen stress på morgonen eftersom jag vaknade innan väckarklockan med god marginal - två timmar eller så. :-) Skönt att ha tid och hinna lite innan jag ska ge mig av till tåget. Jodå, du läste rätt, tåget... Inte varje dag jag fraktar mig själv med kollektiva färdmedel men i dag sker det. Nyttigt för mig att kollektivträna mellan varven kan jag tro. Har lite småpyssel jag vill fixa på morgonen, det känns som jag har gott om tid för det. Det gäller bara att inte slappa för länge för då blir det inte lika gott om tid på sluttampen. Nåja, jag hinner det jag hinner, resten kan vänta till en annan dag.

17 oktober 2014

(05:56) Morgonstund och njuta av stillheten innan det är dags att göra mig redo för veckans sista arbetsdag, i alla fall vad gäller yrket. Hemma blir det nog en del arbete i helgen med göromålen kan jag tro. Fick mer gjort i går morse än jag trodde, skönt och en bra start inför helgen. Tror nog jag ska lyxa till det och fyll på i mums-lådan inför helgen. Den är rätt tom, vilket i och för sig är bra - annars går jag ju bara och mumsar när jag inte ska. Kollektivt resande även i dag men det ska gå bra, gårdagens kollektiva upplevelse var odelat positiv och kanske, men bara kanske, gav den mersmak. Strax dags för frukost, det gäller att ladda batterierna ordentligt på morgonen så att hårddisken, eller jag kanske ska skriva "hår-disken", bibehåller kapaciteten hela dagen. Ser fram mot dagens olika möten men ser också fram mot att få komma hem och mysa. I natt har "John Blund" verkligen knåpat till det - vet inte var alla drömmar kom från. Han måste helt enkelt ha postat drömmarna till fel person. Hm, den där sändlistan får han minsann se över. Rörigt, tramsigt och allt annat än behagligt - det hade inte jag beställt. Nähä, nu börjar det bli dags att sätta fart på kroppsdelarna så att det blir frukost någon gång. De, kroppsdelarna alltså, är lite busiga i dag - de kör med "ska bara" hela tiden då jag tänker mig göra något. Jag får nog ta ett snack med dem helt enkelt.

(19:30) Kom hem sent på eftermiddagen från kungliga hufvudstaden där jag tillbringat två dagar med härliga kollegor på studiebesök hos diverse myndigheter. Härligt, intensivt och väldigt lärorikt. Tog igen mig en stund efter hemkomsten och konstaterade att det inte blir många knop till i dag. Det gör absolut ingenting och är egentligen väldigt bra. Samla energi för att kunna göra några ryck under morgondagen. Satsar på myskväll med DB innan det är dags att krypa ner mellan lakanen och hoppas att "John Blund" har kompledigt i natt eller åtminstone fullt upp med andra uppdrag. Ser fram mot att samla energi och kunna få lite gjort i helgen - tänker inte sätta upp någon lista på vad jag önskar hinna, utan försöka ta en sak i taget och vara nöjd med det. Att det ska vara så svårt...

18 oktober 2014

(06:13) Morgon och en ny dag ligger framför mig, får se vad jag ska fylla den med. Mycket vila tror jag eftersom det tar hårt på lantisen att vara i storstan i två dagar. Jag ska inte bara skylla på storstan, hela veckan har varit intensiv och det har blivit långa dagar med göromål både på och efter jobbet. Lite småpyssel blir det nog under dagen och det känns bra, att bara greja lite med vad jag känner för - ingen tidspress eller annan jäkt över huvud taget.

(11:39) Hm... det blev en lista nedskriven i alla fall. Nåja, får se den som ett stöd helt enkelt. En hel del punkter är redan avprickade och jag funderar på att ta en paus innan jag fortsätter. Ja, det har jag ju uppenbarligen gjort eftersom jag sitter här och skriver. Kaffesuget blev stort efter skrubbandet. Har hållit på inne hela morgonen eftersom det var lite prio i dag - kände så i alla fall. Löven kan ligga kvar på gräset ett tag till, det gör ingenting. Maskarna ska väl ha något att göra de också. Jag funderar starkt på att ta en lur för att hämta lite energi efter tömningen, det kanske vore rätt givande för hela systemet. Slapp "John Blund" i natt vilket var behövligt och befriande. Det kan i och för sig vara rätt trivsamt när han kommer men de senaste gångerna tror jag minsann han varit helt förvirrad.

19 oktober 2014

(17:31) Eftermiddag/afton i hemmet, fötterna på puffen, kaffe i koppen och datorn i knäet. Skön avkoppling efter en intensiv men givande dag hemma. Utomhus är klart för vintern och brorsan och jag har sorterat massor från kartongerna på övervåningen. Tror nog att Herr och Fru Fickolén Pasoll varit med oss en del i dag. :-) Det har i alla fall känts så. Nu laddar jag för en dusch och lite mat innan det blir kvällsmys med BK. Det dröjer en stund till men jag kan inte låta bli att se fram mot det myset - det går inte, hur jag än försöker... Ja, nu försöker jag ju inte massor att låta bli att se fram mot det. :-) Hoppas att kvällen kommer att kännas lång, i alla fall efter att BK kommit hem. Det känns som att brorsan och jag har massor kvar att plocka med men jag får helt enkelt se till hur mycket vi faktiskt har gjort. Det är inte dåligt vad vi hann i dag på drygt fyra timmar. Bra jobbat, säger jag till oss. Jag tror att vi skulle kunna vara ett "skolexempel" på hur en delning ska gå till - vi är ena fenor på det.

20 oktober 2014

(20:32) Afton i hemmet, fötterna på puffen och njuter av brasan som falnar efter en sprakande afton. Skön värme och lagom mosig på måndagskvällen efter en lång dag på KH med mycket gjort men också en hel del återstående till resten av veckan. Skönt att ha drömjobbet som jag kan längta till varje dag. Efter jobbet blev det snabbfika hos BK, vardagsmys de lux, innan jag drog vidare mot Metropolen. Svidade om och tog en promenad till ICA för att handla det som var behövligt. Välbehövligt med promenad efter den långa arbetsdagen. Har surrat lite i telefonen i afton och samtidigt saknat att kunna ringa Fru FP och bara höra rösten, träffas och känna närheten eller touchen av våra händer. Saknat kramarna från både Herr och Fru FP samt känslan av den obevekliga kärleken från dem. Jodå, den finns där ändå men det blir aldrig det samma som i verkligheten. I samma stund som saknaden gräver sig fast känner jag oerhörd tacksamhet över mitt liv, det liv jag fått av Herr och Fru FP, alla år vi fick tillsammans och allt de förmedlat till mig och kära bror. Den tacksamheten kommer alltid att finnas nära liksom kärleken till Herr och Fru FP.

22 oktober 2014

(20:35) Fötterna på puffen, datorn i knäet och brasan sprakande - vardagslyx de lux. Lång dag på KH med avslutande eftermiddag i kreativitetens tecken. Njutbart att jobba med kreativa och positiva kollegor som vill göra ett så bra jobb som möjligt. Det är lyx på jobbet! Stämplade ut strax efter 18 och hade turen att få mat hos BK innan jag for söderut till Metropolen. Bara att komma hem och lata mig med andra ord. Ja, brasan åkte på direkt på grund av djupfryst tillstånd i hela systemet. Härligt med brasvärmen och njutningen av den. Ser fram mot stundande ledighet, välbehövlig och så efterlängtad. Jodå, jag verkligen njuter av mitt jobb men efter alla turer det senaste året så är ledighet en efterlängtad vara. Bara vara, hasa omkring hemma och samtidigt ha lyxen att få njuta av BK:s sällskap. Kanske blir det till och med någon utflykt under den perioden - vem vet? Lite göromål som ska fixas innan ledigheten men det jag hinner det hinner jag, resten får väl bli gjort senare kan jag tro. Strax dags att krypa ner mellan lakanen, det är ju en dag i morgon också. :-)

24 oktober 2014

(17:29) Fredag kväll och jag har landat i fåtöljen med fötterna på puffen. Tror nog jag stannar här en stund för att bara mysa och inte göra mer än jag behöver. Har haft en effektiv och givande dag på KH med kreativa och konstruktiva kollegor som ger massor av energi. Skönt att känna sådan tillfredsställelse på jobbet och känna den energi det ger. Har laddat bilen med kassar till återvinningen, tar det i morgon bitti då jag även passar på att besöka ICA en sväng för nödvändigt införskaffande av diverse varor. Hoppas att kvällen kommer att kännas lång men ändå gå undan. Ja, det var liiite motsägelsefullt. BK jobbar i kväll och dyker upp senare när skiftet är avklarat - väldigt snart om jag får bestämma, men det får jag ju inte. Klurar lite på om jag ska sätta igång en brasa. Bestämmer det lite senare, för tillfället tycker jag det är behagligt här inne och då finns ingen anledning, förutom mysfaktorn så klart.

26 oktober 2014

(05:05) Morgonmys en söndag mitt i livet. Jag har landat i någon form av insikt om vad frustrationen varit, varför jag inte förstått och varför jag inte kunnat greppa eller hjälpa. Ingenting skulle ha hjälpt helt enkelt och det är så himla skönt att ha kommit till den insikten. Gårdagen innebar en hel del småpysslande i hemmet, sorterande av papper och foton från kartonger. Givande pyssel och lite lagom höst-göra. Sitter och förundras över den känsla BK förmedlar till mig - jag trodde inte ens det var möjligt. En fantastisk känsla som översvämmar men ändå känns så lagom. Det är stort! Fascineras över livet och dess svängningar i olika skeenden. Fascineras också över vår förmåga som människor att anpassa oss till dessa svängingar. Vi har en enorm kapacitet och samtidigt ett stort ansvar att använda och vårda den kapaciteten gentemot oss själva och våra medmänniskor. Att hitta balansen mellan förmågan att göra och ödmjukhet. När förmågan att göra trycker bort ödmjukheten, då är vi farligt ute. Vi får aldrig glömma att ansvaret för balansen mellan förmågan och ödmjukhet alltid ligger hos oss själva.

29 oktober 2014

(17:05) Hemma i Metropolen på ägorna efter en trivsam dag i Götene med tre kollegor. Vi var dit på studiebesök och det var hur givande som helst. Studiebesök är oftast givande på ett eller annat sätt men det här var suveränt bra och det känns även i "hår-disken" i kväll. Tror nästan den behöver en lätt formatering eller så. Nåja, får det bara sjunka in lite så är jag redo för morgondagens göromål inom kort - men samtidigt behöver jag ju inte vara redo för dem innan det är dags i morgon. Jag tar en afton i avkopplingens tecken och riktar in mig på att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. :-) Är lite fylld av längtan, men bara liiite... För några månader sedan var det någon i min närhet som uttryckte nyttan av att längta. Hm, jag undrar det jag!!! Tror minsann jag ska ifrågasätta det i morgon kväll eller så, får se vad responsen blir då. :-))) "Den som väntar på något gott - väntar oftast för länge", är det inte så man säger?

31 oktober 2014

(12:12) Hemma på ägorna efter en lite kortare dag på KH, tur till kyrkogården med lyktorna och sedan en vända till ICA för införskaffande av diverse förnödenheter. Nu får fötterna landa behagligt på puffen, eller i alla fall i högläge, och kroppen gå ner i helgvarv. Lugna helgvarv alltså, avkoppling, återhämtning och väldigt mycket bara vara. I går blev det en sväng till morbror och moster efter jobbet, fika och allmänt trivsamt umgänge - det är inte tokigt en torsdagskväll. Efter det begav jag mig till BK för ytterligare trivsamt umgänge. Ja, det är till att ha det lyxigt må jag säga. Njuter för tillfället av stillheten i hemmet och det lutar starkt mot att det blir en lur i soffan på eftermiddagen. Fredags-mys de lux med andra ord. Ja, det går också att uttrycka det: Jag tar en lur i soffan nu så jag inte somnar halv åtta i kväll. Ser fram mot morgondagen då jag ska få gå till kyrkan och njuta av minnesgudstjänsten, Herr och Fru Fickolén Pasoll kommer att få ljus tända och deras namn läsas upp. En stark men fridfull stund med massor av minnen, minnen som finns där hela tiden men som säkerligen kommer att förstärkas i morgon. Det var en skön känsla i dag på förmiddagen när jag stämplade ut klockan 10. Mäktigt att komma hem vid halv elva och ha hela dagen till godo, en superlyxig känsla. Ja, nu var jag tvungen att gå tidigare för jag hade lite för många timmar på flexen helt enkelt.

November 2014

1 november 2014

(14:27) Eftermiddag på ägorna, fötterna i högläge och slappar lite efter en effektiv dag med brorsan. Mysig morgon med BK innan det var dags för jobb respektive grejande hemma. Nu kopplar jag av en stund innan jag ska svida om och kila bort till kyrkan. Det ska bli skönt att sitta där en stund och reflektera, troligtvis lite småtungt att höra Herr och Fru FP:s namn läsas upp - men det hör ju liksom till och är en del av livet. Ser fram mot att få komma hem efter det och invänta BK för en mysig lördagskväll tillsammans. Hoppas BK har en bra dag på jobbet och att det flyter på i lagom tempo och med mycket nedförsbacke och medvind. Näe, nu får det bli en kort lur så att jag är alert då jag ska kila till kyrkan.

2 november 2014

(07:10) Morgonkaffe och eftertanke i hemmet. Det var en fin stund i kyrkan i går, minnesgudstjänsten var stillsam och rofylld. Jag var helt klart förberedd på att det kunde bli lite jobbigt då Herr och Fru FP:s namn skulle läsas upp men jag hade inte väntat mig att det skulle gå så rakt in i hjärtat och gripa mig som det gjorde. Överrumplande och samtidigt en mäktig känsla. Ännu ett bevis på hur mycket de har betytt och betyder för mig - tack för att jag får uppleva den starka känslan. Väldigt bra att jag fick med deras ljus hem så att jag kunde ha en egen stund med dem då jag kom hem. BK kom hem lite senare än mig, vi tände ljusen och bara var tillsammans - det var själavård och livskvalité på hög nivå. Vilket privilegium att få ha det så, jag känner mig ödmjuk i tanken över den förmånen.

(18:52) Njuter av stillheten så här på söndagskvällen. Reflektionen hänger kvar som en skön pläd över axlarna som värmer och ger en go känsla i hela systemet. Njuter av det faktum att jag haft en heldag med BK innan det var dags för jobb, men snart är BK på plats igen - söndagslyx. Tänk vad livet är härligt, vilka stunder vi bjuds på och vilka minnen vi får med oss. Ibland kanske vi är dåliga på att ta vara på stunderna men när vi väl landar i en stund och ser det som är så uppenbart, det vi faktiskt har runt omkring oss, det vi tar för givet - tryggheten, friheten och ron - kan vi känna tacksamhet. Jag vet att alla inte har det, men vi som har det behöver landa i oss själva och njuta av stunden, uppskatta det lilla och se vad det betyder i helheten. Vad behöver vi mer - egentligen??? Tak över huvudet, mat för dagen och frihet att ta ansvar för oss själva. Ansvar för vår egen inställning till oss själva och vår inställning till oss själva gentemot våra medmänniskor. Det har sagts förr men går aldrig att upprepa för många gånger: Ingen kan göra allt men alla kan göra någonting! För egen del betyder det också mycket hur detta något görs - görs det grundat på egen vinning eller på medmänsklighet? Jag kommer aldrig att tycka det är okej att medmänskliga handlingar är okej så länge egoismen/egen vinning finns med i tanken hos genomföraren. Skäms - är det enda jag kan känna då. Däremot finns det hur många människor som helst i vår omgivning som gör medmänskliga handlingar hela tiden utan en enda tanke på egen vinning - de gör dem enbart för att finnas för sina medmänniskor. Ära till dessa människor!

4 november 2014

(05:47) Morgonmys med datorn och kaffe. Strax dags att sätta fart med göromål innan jag ska fräsa norrut till KH. Ska nog försöka fara hem lite tidigare i dag så jag har något sånär dagsljus att göra lite hemma. Har det som målsättning i alla fall - sen får vi se hur det blir. Ser fram mot en behaglig dag på KH och att sedan få smyga hem och mysa i hemmet. Det blir en sväng till ICA även i dag och så klart lite mys på kvällskvisten. Hur skulle det se ut annars??? :-) BK kommer i afton och det gör ju inte att jag längtar mindre. Nähä, nu går det inte an att slöa mer på morgonkula - dags att sätta fart. En fin dag till alla är min önskan för dagen.

5 november 2014

(04:57) Morgonfika i hemmet, fixade och donade i går kväll till ganska sent. Skönt att vara redo inför dagen. Jag tror dock att jag ska krypa ner en stund till mellan lakanen och få någon timmes skönhetssömn till - det kan ju behövas numera menar jag... :-) För en liten stund sedan fick jag en snutt skönsång framförd för mig, BK är en klippa. Gissar att det blir mer av den varan under dagen - inte mig emot. Nu är sista slurken kaffe urdrucken, bäst jag gör slag i saken och försöker sova en stund till. Gissar att jag inte kommer i säng åtta eller så i kväll. :-) Det är i alla fall väldans skönt att morgonmysa hemma innan dagen kör igång.

6 november 2014

(06:18) Reflektion på morgonkvisten, känner stor tacksamhet och ödmjukhet inför alla som förgyllde min dag i går. En dag med trivsamt umgänge, överraskningar och massor av njuta-känsla - vilket privilegium. Ett speciellt tack till BK - utan dig hade det inte blivit det samma och jag hade absolut inte fixat det på det galanta sätt det blev. :-) I dag blir det en hel mysdag och så klart lite fixardag. Åter på KH i morgon för en arbetsdag innan det är dags för en hel veckas mys, bara vara och så få göromål som möjligt på så lång tid som möjligt.

7 november 2014

(21:57) Jaha då, jag är fortfarande uppe trots att det är fredag. Hade tänkt mig en tidig afton och sova lääänge. Ja, sova länge kan jag ju fortfarande göra men tidig afton är rätt kört. Kom hem relativt hyfsat tidigt på eftermiddagen, for till kyrkogården för att tända till alla nära och kära. Det var mysigt som vanligt. Lite småblåsigt och kallt men det hör väl årstiden till kan jag tro. Väl hemma började jag eldandet lugnt med några ljus - efter någon timme eller så kändes det helt okej att tända en brasa. Åh, det är gott för hela själen skulle jag nog vilja påstå. BK kom förbi på vägen hem från jobbet, vi käkade lite och hade en trivsam stund med lite filosoferande och andra kreativa tankar. Ja, det kloka stod nog BK för medan jag mer lät tankarna skippa vindlingarna och komma rätt ut - som vanligt med andra ord. Nåja, man har inte roligare än man gör sig... Sitter för tillfället och njuter av stillheten och tystnaden. Tystnaden är mäktig på något vis, den hjälper tankarna att landa och hela systemet att finna ro. För en tid sedan skrev jag in en notering i Filofaxen om en vandring/promenad i juni nästa år. Suget att vara med på den växer sig starkare för var dag som går. Suget att få uppleva den gemenskap, det lugn, den naturupplevelse och den harmoni som jag misstänker att vandringen/promenaden för med sig. Jag reserverar mig dock lite, vill ju inte dra på de övriga deltagarna dåligt väder för att jag ska knata med... Det är ju ett tag till dess så jag har tid att fundera några varv till. Jag måste dock erkänna att tanken på deltagande är lockande, att få känna den sinnesro det säkerligen innebär. Tankar har alltid fascinerat mig liksom vi människor, våra beteenden och vår inställning till oss själva och vår omgivning. Att sjunka ner i tankar och försöka förstå mig själv och andra är för mig givande, utmanande och i mångt och mycket utvecklande. Lärorikt samtidigt som skrämmande mellan varven. Skrämmande då jag upptäcker beteenden som jag ser mönster i men inte kan förstå och inte kan ta på. Samtidigt som det är skrämmande så kittlar det min vilja att förstå och kunna hjälpa. Jodå, jag lägger ner ambitionen många gånger då känslan av "det är ingen idé" eller "det finns inget att göra" tar över. Dumt av mig men samtidigt kanske jag inte är den rätte att finnas till hands eller hjälpa i de tillfällena. Kanske kommer jag till insikt i framtiden eller inte. Jag ser fram mot att lär mig mer, förstå och kunna tolka. Livet är en fantastisk gåva och resa!

8 november 2014

(09:53) Fikapaus mellan göromålen. Ja, ärligt talat är de inte så förskräckligt många i dag - lite vanligt pyssel egentligen. Skönt att plocka lite hemma och inte ha något speciellt inbokat. Har kört en laddning tvätt i maskinen och den andra är strax klar. Sen är det tomt i tvättkorgen. :-) Framåt eftermiddagen eller kvällen gissar jag att jag slänger på en brasa. Det är verkligen väder för brasmys. Jippi!!! BK kommer i kväll och det ser jag fram mot hur mycket som helst. En kväll med mys, harmoni och massor av "bara-vara-känsla" tillsammans. Vilken lyx! Funderar på en sväng till ICA, det är otroligt nog ett par saker jag skulle behöva införskaffa till kylskåpet. Under gårdagen blev jag firad av kollegorna så det stod härliga till. Eftersom de känner till min "passion" är frysen välfylld för ett bra tag framåt. :-D Uj, uj, uj... här ska mumsas.

(13:39) Paus och avkoppling. :-) Det blev en rask promenad innan lunch på strax under timmen. Skönt som bara den för både kroppen och knoppen. Nu är lunchen intagen, jag tvagad och avkopplingsläget intaget. Lite senare blir det bras-mys. Behövde inte fundera på några mums-inköp på ICA i dag eftersom mums-lådan här hemma är överfull. Det lär nog ta ett par dagar att tömma den i alla fall. Jag är bra konstig för när mums-lådan är så här överfull blir jag nästan inte sugen på något.

9 november 2014

(06:24) Ny dag, nytt morgonmys. :-) Precis som jag anade blev gårdagseftermiddagen/kvällen väldigt harmonisk med massor av "bara-vara-känsla" tillsammans med BK. Ett privilegium att få uppleva så här mitt i livet. Skickar ett GRATTIS till Herr FP, till den sfär där han befinner sig. Har precis avslutat dagens första kopp kaffe men tror minsann att jag är sugen på en till. Hm, får klura på om jag ska ta den direkt eller lugna mig en stund. Ser fram mot dagen, att bara vara eller så med BK. :-) Inga speciella planer för dagen och det känns hur bra som helst.

10 november 2014

(04:34) Ny dag och nya möjligheter. Vaknade för en timme sedan och kände att jag behövde gå upp. Ja, det var nog mer så att ryggen talade om för mig att jag behövde kliva upp och röra lite på mig. Hade en stund av ouppmärksamhet på gymmet i går så musklerna i ryggslutet fick jobba lite extra - hamnade i "lätt" krampkänning. Det var rätt stelt i går kväll och rörelseförmågan var väl inte den bästa när jag kröp ner mellan lakanen. Tack och lov smorde BK in mig med välgörande kräm så jag tog mig i alla fall upp av egen maskin för en timme sedan. Är tacksam för alla år med "motion" på högre nivå, den kunskapen hjälper mig att fixa till sånt här själv och framför allt att inte göra mig rädd och orörlig i onödan. Tror nog att jag ska få bukt med det här också inom en snar framtid, en kvart eller så, men har naturligtvis tagit mig själv i örat lite lätt eftersom jag var ofokuserad under skivstången. Njuter av ledig dag och känner total avkoppling i hela systemet. Skön och välbehövlig känsla så jag unnar mig friheten att njuta lite extra bara för det.

13 november 2014

(08:07) Kaffe och morgonsurf i sängen - mys på hög nivå så här mitt i veckan... Men jag är ju leeedig!!! Lyx med lediga dagar mitt i november, bara vara och mysa hur mycket som helst. I går landade jag/vi hemma efter tre härliga dagar i Rättvik med bästa BK. Tre dagar med massor av bara-vara-känsla och avkoppling för hela systemet. Promenader och utflykter i lagom tempo och så mycket trivsam känsla av att bara få vara tillsammans. Gymmet drar nu på morgonen, ryggen är mycket bättre så nu känner jag mig snart redo för en dust med skivstången. :-) Skön känsla och ännu skönare känsla för kroppen när den fått träna lite. Har några små planer för dagen. BK ska göra lingonsylt och jag ska kanske tvätta bilen... ja, om jag kommer mig för alltså... :-D Hm, kanske bäst att göra det så att inte BK tar mig i örat. Näe då, jag ska nog få till att göra något i alla fall. Skön känsla att inte ha bestämt mig om jag ska göra något eller inte - det är avkoppling och ledighet.

(14:08) Mitt på dagen, bilen är tvättad och jag har fått lite mer kaffe i systemet. Precis som det ska med andra ord. BK har börjat med "syltandet", ska bli spännande att se hur det blir - kanonbra tror jag. Är lite sugen på en brasa men vet inte om det får vänta till lite senare. Kanske blir det brasa hemma hos BK i kväll i stället. Det visar sig. :-) Skönt att tvätta av bilen i dag även om det regnade lite på slutet då jag redan hade skinnat den. Nähä, nu är det minsann dags för mig att ta mig in i duschen. Gymmet i morse och sedan biltvätt kräver tvagning. Skönt pass på gymmet och ryggen var snäll mot mig i dag.

(19:27) Afton, avkoppling och färdigdonat för dagen. Åt en väldans god lunch tidigare i dag - fyllda paprikor. Mums!!! Toppenjobb av BK och stor njutning för mig. Jaha då, jag är superbortskämd mellan varven. Lite frustrerad över att jag inte får ordning på ryggen helt och hållet men jag har säkerligen liiite för dåligt tålamod. Det är väl bara att inse att kroppen inte är 20 år längre. Hm!!!

21 november 2014

(05:07) Morgonmys i hemmet innan det är dags för ett pass på KH. Hade en effektiv och givande dag i går, både på KH och sedan här hemma. Innan jag kom hem fick jag lyxa till det med lite kålsoppa hos morbror och moster - mums. Småplockade hemma och hann en hel del trots lugnt tempo och små ambitioner. Kanske är det grejen, att sänka ambitionerna för att nöjdhetsfaktorn ska stiga. Ska nog testa det några dagar. Dagen i dag innebär idel möten på KH, tror minsann att det kan bli givande som bara den. Ja, det är väl som med det mesta - det blir vad vi gör det till.

(20:19) Ah... nu är det helg! Skön känsla att inte ha en enda plan för hela helgen, förutom lite smågrejande alltså. :-) Tänkte sluta lite tidigare i dag men det blev tvärt om, längre dag en vanligt. Det var helt klart värt det med en så givande och trivsam eftermiddag med ett par kreativa kollegor. Superkul helt enkelt. Väl hemma i Metropolen möttes jag av BK som fixat kaffe och väntade på mig - lyxfredagsmys med andra ord. Efter fika och lite småprat tog vi en tur till kyrkogården och sedan ICA. Hem till ägorna för att käka lite kvällsmat och så vidare hem till BK för fortsatt fredagsmys i Förorten. Det blir nog en kopp kaffe här också om jag inte tar helt fel och säkerligen något gott till den. Känner mig supernöjd att jag fick så mycket fixat i går kväll, nu kan jag verkligen ha helg och ta det så lugnt som jag känner för. Vore lite skoj om det skulle kunna bli uppehåll i morgon, tänkte att nya kamerahuset kanske skulle få komma ut en sväng. Däremot får cykeln stå kvar inomhus, känner inte för att få för mycket drag runt öronen. Ja, så är det ju inte helt lätt att fota när man cyklar... eller rättare sagt, cykelturen tar alldeles för lång tid då.

23 november 2014

(19:17) Afton i hemmet och frusenheten sitter i, precis som den gjort hela helgen. Har småpysslat lite med bilder i dag och faktiskt fått ut ett gäng från sommaren. Skönt att jag kommit igång med det. Fler bilder är på gång men det kommer inte att ske i kväll. Har haft en skön helg med väldigt mycket avkoppling och bara-vara-tid. Har en rätt hektisk vecka framför mig så nu gäller det att hålla huvudet upp och fötterna ner.

26 november 2014

(05:19) Morgonkaffe innan det är dags för färd norrut mot KH. Gårdagen var mycket givande med jobbande några timmar med jobb-göromål innan det var dags för några timmar på webb-seminarium. Intressant som bara den och mycket nyttigt att ta med till vardagen. Föredragen väckte även en hel del tankar och funderingar på hur vi skulle kunna förändra/förbättra vissa delar. Spännande! Ser fram mot ännu en givande dag på KH tillsammans med trivsamma kollegor.

29 november 2014

(07:51) Sovmorgon, mysbelysning och helg. Hade en effektiv dag då jag kom hem i går efter passet på KH. Nu är advent på plats på ägorna och mysfaktorn är skyhög. Efter att ha fixat färdigt i går blev det en stunds reflektion i fåtöljen med fötterna på puffen. Skönt att bara sitta och landa i tankarna mellanåt. Efter en stunds reflekterande och middag kom BK vilket satte guldkant på mysfaktorn. I dag finns inga stora planer, kanske tar jag mig en stund vid stora datorn med lite foton och petar in dem i bildgalleriet. Ja, det visar sig. En sväng till kyrkogården och ICA står i alla fall på schemat, men det går raskt.

30 november 2014

(08:56) Jag har haft en slö morgon med mycket mys och lite småfixande med bilder. Skönt att bara ta det lugnt på morgonen. Frukosten är intagen och nu sitter jag och myser under pläden med dagens andra kopp kaffe. Det får nog bli en brasa längre fram på dagen. BK jobbar i dag men dyker upp senare för trivsam samvaro och bara-vara-tid, härligt. Skönt med adventstid, stillsamt för själen och stillsamt i hela geografin. Jag njuter massor och tycker det är så fantastiskt skönt att bara landa i tillvaron, livet och stillsamheten.

December 2014

1 december 2014

(21.30) Nedkrupen under pläden i soffan, ja där har jag befunnit mig sedan eftermiddagen. Sovit, vilat och gjort vad jag kan för att krya på hela systemet. For hem efter lunch i dag, då ville varken kroppen eller knoppen mer. Nu får det bli några dagar i lutat läge med massor av vila, vätska och ännu mer vila. Bara att lyda när kroppen säger ifrån. Trots några timmars sömn på eftermiddagen känner jag att det börjar bli dags att krypa ner mellan lakanen och få ytterligare några timmars välbehövlig sömn och vila.

2 december 2014

(4.11) Arla morgonstund i hemmet. Slog upp de havsgröna för en stund sedan, smög upp och fixade kaffe och hämtade in datorn. Myser lite innan jag troligtvis somnar om en stund till. Ska e-posta ett par jobb-grejer innan jag kan slappna av helt och hållet. Nu blir det en tur i cyberspace, behöver hålla mig liiite uppdaterad i alla fall. Om inte annat kanske BK kan uppdatera mig i afton.

(15.45) Eftermiddag och middagsluren på minst två timmar är avklarad. Uj, jag sov som en stock tror jag och det var helt klart välbehövligt. Somnade till strax före lunch, ganska djupt då också, men blev väckt av telefonen... försäljare som, när jag inte var intresserad, nästan röt åt mig: "Vill du inte tjäna pengar?" Märkliga försäljningsknep tycker jag. På sådant blir jag bara irriterad och vill avsluta samtalet så snabbt som möjligt. Ja, efter det var det ingen idé att försöka somna om direkt utan jag mumsade i mig lite lunch. När lunchen sjunkit ner var det, som sagt, inga problem att lura till en stund. Nu ska jag försöka hålla mig vaken en stund så att jag kanske till och med känner för att ta mig an disken om en stund. Ingen fara, den smiter inte från mig... Längtar till i kväll när BK kommer, tror nog att jag kommer att bli liiite bortskämd då - inte mig emot. :-) Jag är otroligt tacksam över privilegiet att få uppleva det jag gör tillsammans med BK.

3 december 2014

(8.23) Morgonstund, frukosten är intagen, soptunnorna utkörda för tömning och BK har farit till jobbet. Passade på att plocka med lite tändved upp från källaren när jag varit ute med tunnorna. Bara den lilla ansträngningen var nog för en stund. Det är i såna här lägen man verkligen uppskattar att ha en relativt god form i vanliga fall. Hade en fundering på att smyga ner till affären i dag för lite inköp men jag skippar det, inget jag egentligen behöver. Tror minsann det är mer spänst i en fuktig disktrasa i dag än det är i min egen kropp. Vila - det är vad som gäller och för att vara helt uppriktig känns det inte som att jag har några större problem med det. Bortskämd av BK:s närvaro både i går kväll och i morse gör att kurerandet tar ett extra skutt framåt. :-) Vissa stunder fascineras jag av hur stilla det är här hemma. Lugnt, tyst och alldeles stilla - en lisa för själen med andra ord.

4 december 2014

(15.41) Eftermiddag i hemmet, kaffe i koppen och vilande läge. I morse när jag klev upp var det precis samma läge som de tidigare dagarna, tryckande värk i skallen och orken på botten. Har inte gjort många knop under dagen men så får det vara. Vila är väl bästa medicinen och Alvedon är inte tokigt det heller. Jag har, som synes, gjort vissa justeringar här på webben. Skönt att pyssla med lite hobbyverksamhet när orken är skral. Ja, den här hobbyverksamheten kräver inte speciellt mycket fysisk insats så det har varit ganska skönt att få placera tankarna på lite annat. Dagen i dag är speciell för oss eftersom det är precis 1 år sedan Fru FP flyttade till en annan sfär. Tungt som bara den i morse men webb-grejandet har hjälpt till under dagen. För tillfället funderar jag på om jag ska sätta igång en brasa, är lite småkulen så det vore skönt. Men skönt är det också under pläden och den kräver inte lika mycket jobb. Får fundera en stund till och se vad jag bestämmer mig för. Jag har ju ingen tid att passa... :-)

(20.53) Njutit av en brasa, på gränsen för varmt här inne men jag får väl skylla mig själv som hetsar på eldaren BK... :-) Nu har i alla fall elden falnat och det börjar svalna lite. Skönt dock med värmen från brasan och den gör absolut sitt till kurerandet. Tycker mig märka en vändning i systemet i dag från eftermiddagen till nu - det känns väldans bra och inger hopp inför nästa vecka. I går fick jag en energiinjektion när jag såg att stenknäcken var på besök vid fågelbordet. Härligt att se den vackra fågeln. Nu är det bara steglitsen som saknas för att vinterskaran ska vara komplett. Nåja, det kan nog dröja en stund. Har för mig att det behöver bli lite kallare innan den är villig att visa sig. Men nu gissar jag bara och går på det jag tror, så ta det inte bokstavligt. Nu kom BK in efter att ha varit ut på en liten afton-promenad. Ja, det kan behövas när jag ska tas om hand... :-) Kanske kan det bli en kopp kaffe till innan det är dags att bädda ner mig. Jag får väl be snällt så kanske det går vägen.

5 december 2014

(8.30) Kurerandet fortsätter i maklig takt, det var väldans vad segdraget det här var. Nåja, att jag börjar bli lite lätt frustrerad och rastlös är ett gott tecken. Kollegorna samlas i dag för en heldag tillsammans, trist att inte kunna vara med men så är det ibland. Tror inte de hade uppskattat speciellt mycket att ha en hängig kollega med dåligt tålamod i sin grupp i dag. Hoppas i alla fall att de får en givande och trivsam dag. Har småplockat lite här hemma på morgonen, bra att testa orken... ja, den är inget att skryta med i alla fall. Jag gjorde en lista i går på projekt i hemmet framöver, skönt att ha börjat med listan i alla fall - för stunden är det där de får stanna. Det som är väldans bra med listan är att när jag väl är på hugget igen så kan jag börja beta av den.

(10.35) Förmiddag och jag stannar upp en stund i tanken för reflektion. Reflektion över det senaste året och allt vad det inneburit. Livet har gjort sig påmint med full kraft, testat och prövat oss på livets vis. Jag fascineras över vår förmåga att möta prövningarna och gå in i dagarna med energi och kraft nog att ta oss vidare. Vilken fantastisk förmåga vi människor har, inte nog med att vi antar utmaningarna och gör vårt bästa, vi kan även ta med oss erfarenheterna för att växa i vår roll och förkovra oss i att vara människor. Än en gång får jag lov att uttrycka min tacksamhet över att få uppleva livet, att få vara med om dess alla skeden och ta mig framåt. Saknaden och sorgen efter Herr och Fru FP kommer alltid att finnas där men även alla fina, underbara, vackra och glada minnen. Tack vare resan med Herr och Fru FP har jag även fått privilegiet att möta en människa så fantastisk och fin en människa kan vara - hela vägen rätt igenom. Inför det faktumet är jag helt ödmjuk och känner stor tacksamhet. Känslan är så mycket men ändå så lagom - det trodde jag inte var möjligt. BK - du gör mig hel.

6 december 2014

(10.49) Förmiddag och vila i soffan, liiite frustrerande att det inte ger sig i systemet men inte mycket annat att göra än att vila. Funderar på att ta en tur runt "lilla nollan" för att få lite luft. Ska fundera en stund till innan jag bestämmer mig. Tror i alla fall inte det skulle skada. Småkikar lite på skidtävlingar på TV:n och jag måste säga att det ser väldans lockande ut med snön och skidorna. Ja, för tillfället är inte det aktuellt på Metropolens breddgrader. Bra fäste just nu i alla fall men glidet är inget att skryta med... :-)

(14.32) Tog en långsam promenad på förmiddagen, skönt som bara den med frisk luft i hela systemet. Fixade lunch då jag kom hem och såg till min stora glädje att steglitsen kommit till fågelbordet. Tänk så lite som kan sprida sån glädje. Tog några bilder under promenaden och "slängde" ut dem på bildgalleriet efter lunchen. Positivt med den långsamma promenaden var att jag inte var tvärslut då jag kom hem. Det bådar gott inför kommande vecka. Längtar till KH!!!

(19.33) Afton och slötittande på TV:n. Har tagit det fantastiskt lugnt hela dagen i dag. Det känns bra men ändå är frustrationen där... det går liiite för långsamt för mitt tålamod. Inser dock att jag inte kan göra så mycket mer än att ta det lugnt och låta systemet ha sin process. Börjar sukta efter gymmet igen och det är alltid ett bra tecken. Har en väldigt stor längtan i kväll, men som någon sa till mig för några månader sedan: "Det är hälsosamt att längta." Det är säkert så även om det är väldans svårt att förstå under de mest intensiva längtans-stunderna... Det heter väl: "Den som väntar på något gott väntar oftast för länge." :-)))

7 december 2014

(10.16) Andra advent och nu har jag fått tända andra ljuset. En härlig tid den här adventstiden. Jag tror jag njuter lika mycket varje år - trots livets vinklingar och olika skeenden. Ron, friden och den känsla av välbehag som adventstiden ger är obetalbar. Jag njuter till fullo och insuper den harmoniska känsla som hela stämningen för årstiden erbjuder. Det är, för mig, det viktigaste med advent och julen. Att sedan ha nära och kära att dela den känslan med är ett privilegium.

(16.28) Fina naturprogram på TV:n, sämre kan man ju ha en kurerande söndag mitt i livet. :-) Fantastiska bilder och häftiga vyer - en lisa för själen. Ser fram mot morgondagen, att få komma till KH igen och göra lite göromål. Hoppas att dagen i dag är ett tecken på att skräpet i systemet är på väg bort och att jag kan återgå till att göra sånt jag vill. Ja, förutom att fika och sitta med fötterna på puffen alltså - det har gått bra även under den gångna veckan. I kväll kommer BK hit, jippi!!! Känns som en evighet sedan vi sågs senast så det ska bli supermysigt. Men eftersom det är nyttigt att längta... så ska jag vara nyttig några timmar till.

11 december 2014

(15.33) Eftermiddag i hemmet, service av fjärrvärmen pågår. Skönt att bara öppna dörren och sedan sköter den flinke serviceteknikern allt själv. Jag har placerat mig själv lojt tillbakalutad i fåtöljen med fötterna i högläge och en kopp kaffe bredvid mig. Skönt som bara den. Nåja, jag har varit lite effektiv sedan jag kom hem. Hann både diska, vattna och aska ur braskassetten samt fylla på ved innan serviceteknikern kom. Det kändes bra, speciellt med tanke på att jag slog upp de havsgröna 2.30 i morse/natt. Jag tog mig själv i örat, somnade om och sov i nästan två timmar till. Var på KH redan strax efter 5 i morse och har gjort en hel arbetsdag trots att jag for hem tidigare. Det blev en sväng med en kollega in till länsmetropolen för att lyssna på föreläsning på förmiddagen, avslutade i länsmetropolen med lunch och sedan tillbaka till KH en sväng för att göra lite småpyssel innan det var dags att fara hem till Metropolen.

Får se vad jag hittar på resten av dagen och kvällen. Kanske blir det en tripp till BK eller så kommer BK hit eller så blir vi på var sitt ställe. Det visar sig och oavsett så blir det garanterat en mysig afton. Satsar på rester i kväll för att få känna mig lite bekväm. Var sugen på att ta några pepparkakor till kaffet nu men det får vänta till efter maten. Mat först och sedan eventuellt någon godsak. Jag tror minsann jag börjar bli lite sömnig redan, det måste göras något åt. Jag kanske tar mig en promenad när serviceteknikern är klar eller kanske rent utav ger mig ner på gymmet för ett sanslöst lätt pass. Ja, mer än så lär det inte bli med tanke på att jag var däckad hela förra veckan och fortfarande har sviter av det i kroppen. Jag ska klura lite och bestämmer mig om en stund.

(19.29) Jaha då, fortfarande vaken. Måste säga att jag är överraskad själv. Skippade promenad och gym i dag, ska vara lite förnuftig och lyssna på kroppen - ge den någon eller ett par dagar extra att komma ifatt sig själv. Myser i soffan under pläden och unnar mig en kopp kaffe lite då och då. Extra möte på KH i morgon bitti med anledning av eventuellt omval i mars. Ja, det är bra att vi har lite att pyssla med. Ser fram mot att BK ska komma om en stund eller så. Lite trivsam samvaro innan det är dags för skönhetssömnen.

12 december 2014

(5.35) Morgonfika som uppladdning för dagens pass på KH. Har bestämt att ta en lite längre morgon hemma innan jag kör norrut. Frukost med BK, vardagslyx de lux. Ser fram mot dagen och dess göromål, även de jag har att göra då jag kommer hem. En sak i taget och i lagom takt, det är det som gör allt så mycket mer njutbart och roligt. Får se om jag tjuvstartar och börjar kika på julsakerna innan brorsan kommer i morgon. Kanske blir det så, eller så väntar jag. Det hänger lite på hur pass alert jag är efter göromålen på eftermiddagen/kvällen. Bara att jag mentalt är sugen på att börja kika på dem är positivt. Man får vara glad för det lilla. :-)

(21.44) Fredagsmys i Metropolen och en skön känsla i hela systemet efter att småpysslat lite sedan jag kommit hem, haft en väldans mysig stund med BK på kvällen samt haft ett par väldigt energigivande samtal i telefonen. Ja, i de samtalen får jag även räkna in ett som var för tre dagar sedan. Ibland tar livet härlig vändningar helt enkelt. Vi påverkar så klart en hel del själva men när vänner bara finns där känns livet bara så fantastiskt. Allt det skickar fredagsmyset in i en ny dimension.

13 december 2014

(7.51) Lucia-morgon på TV, behagligt och duktiga sångare. Har, trots att jag inte trodde det själv, haft en ganska effektiv morgon. Strax är andra laddningen tvätt redo att hängas upp, jag har kört ett uppfriskande pass på gymmet och frukosten är intagen. Ja, för att vara i dag tycker jag själv att det känns rätt effektivt. Det var utlovat snö men fortfarande bar backe då jag klev upp. Ser att det kommer en hel del mörka moln mot Metropolen, men det är ju inte säkert att det kommer några flingor ur dem. Hoppas att det kan komma ett litet täcke som lyser upp hela geografin. Men som tur är styr inte jag över det så det är bara att avvakta och se.

(11.00) Förmiddag i hemmet och jag väntar på brorsan som är på väg. I dag blir det genomgång av diverse julsaker, jag har varit förutseende och plockat fram allt så det är bara vi kör igång då han kommer. Jag har även kört backup på det jag ska så att vi kan byta hårddisk.

14 december 2014

(16.07) Eftermiddag och jag summerar helgen, effektiv i lagom tempo och mycket avkoppling och njutning. Ja, som en helg ska vara med andra ord. Brorsan och jag var supereffektiva med julsakerna i går. Efter lunchen tog vi en tur till morbror och moster för fika och trivsam samvaro. Senare på kvällen promenerade jag till kyrkan för att se och lyssna på Lucia. Väldigt härlig stund i en fullsatt kyrka med stämning och skön känsla. Senare på kvällen blev det lyx-mys med BK. I morse sov jag till halv åtta... Jodå, så var det. Jag till och med drog mig till halv nio... Förfallet är nära... :-) Sen frukost och bara-vara-tid innan det blev promenad i den friska och lite kyliga luften. Skönt som bara den. Efter lunch tog jag mig samman och fortsatte sorterandet av julsakerna, den här gången även med mina egna. Firade med en mugg glögg när det var klart. Nu blir det inte många knop till i dag. Ny vecka i morgon vilket innebär - nya möjligheter.

15 december 2014

(4.58) Kaffet är strax urdrucket och det är dags att svida om och smyga ner på gymmet. Det blir en relativt lång dag på KH i dag skulle jag tro. Nåja, en sak i taget i lagom tempo så blir det så bra så. Ser fram mot dagen och veckan, det är en mysig tid det här - tiden innan jul. Jag känner mig nöjd med känslan av att ha njutit hela tiden från första advent. Lika bra att fortsätta med det och njuta hela vägen. Ny vecka - nya möjligheter! :-D

16 december 2014

(17.28) Hemma efter en lång dag på KH, i dag blev det faktiskt 11 timmar exklusive lunch. Uj, uj, uj... Ja, så kan det bli ibland. Jag skulle bara... Döm om min förvåning när jag kommer hem och än en gång upptäcker post i lådan som inte är till mig. Ska det vara så svårt kan man fråga sig... tydligen. Det mest märkvärdiga är när det inte ens landat hos individen att den inte bor kvar på en adress - ett och ett halvt år senare.

En effektiv dag på KH med mycket gjort och hög nöjdhetsfaktor. Det blev en sväng till ICA efter jobbet, skönt att få handla hem lite som saknades. Jag slog till och handlade ett par saker inför jul också. Oj, då har jag betat av två saker på den listan också. Härligt! :-) Kopplar av en liten stund innan BK kommer hem. Myskväll med andra ord.

I går blev det också en relativt lång dag på KH, avslutade dagen med avtackning av en kollega. Trivsam tillställning med favoritmaten - korv med bröd! Jag kunde faktiskt inte gjort det bättre själv. :-) En kollega som går vidare till andra uppdrag och som kommer att vara saknad på KH - garanterat. For till BK efter avslutad arbetsdag i går och hade myskväll där, bortskämd till max blev jag och mysigt som bara den var det. Nu längtar jag till om en stund då BK kommer hem och jag får skämma bort lite jag också. BK - en swish av all ljuvhet i livet och samtidigt en så fantastisk bara-vara-känsla. Jag känner mig privilegierad att få uppleva den känslan och att få bli så bortskämd av BK.

17 december 2014

(19.07) Afton i hemmet efter en givande dag på KH och efter den en trivsam stund med en kollega innan hemfärd mot Metropolen. Brasan brinner och värmer gott i minusgraderna som faktiskt kommit till oss. Det blir inte många knop till i kväll utan jag siktar på en tidig afton mellan lakanen för att vara redo för morgonens göromål med skönhetssömn i bagaget. :-) Började dagen med ett pass på gymmet och det känns fortfarande gott, trots att det var flera timmar sedan. Skönt att vara igång igen efter alla månader av "tunghet" och saknad i sinnet. Ja, saknaden finns så klart kvar men med mindre "tunghet".

(20.38) Nu börjar det strax bli dags att krypa ner för kvällen. Ögonlocken är förbluffande tunga och verkar ha en egen vilja - neråt alltså. Ja, jag börjar misstänka att det bara är att lyda dem och "tänka på refrängen". Ny dag i morgon med nya utmaningar - trevligt som vanligt. Assisterade en kollega efter KH i dag, det kändes bra. Alltid kul att kunna finnas för någon som behöver. Glad att träffa kollegan och få umgås lite. Har några projekt hemma som planerings-snurrar i skallen. Jag tror jag låter snurrandet fortgå över jul, så jag inte sätter igång med något projekt innan alltså. Har lyckats njuta av hela adventstiden så här långt och har inga andra planer än att fortsätta njuta hela vägen fram.

18 december 2014

(4.54) Morgonmys med kaffe och datorn innan det är dags att svida om och smyga mot KH. Ja, smyga blir det nog på grund av alla varningar om halt väglag. Hade tänkt greja lite hemma innan jag gör mig i ordning för arbetsdagen men väntar med det till helgen. Unnar mig lite vardagslyx på morgonen i stället - myser på i lugn takt. Lätt snöfall i Metropolen vilket så klart ökar på mysfaktorn. Hoppas kunna beta av en hel del göromål på förmiddagen på KH innan eftermiddagen då jag har "verkstad" med några kollegor.

20 december 2014

(13.50) Städat och julpyntat klart, härligt! :-) Nu blir det avkopplande tillvaro resten av dagen tror jag. Nåja, ett par laddningar tvätt ska tvagas och hängas så klart men det är ju inte speciellt mycket jobb med det. Funderar på om jag ska fara ner till ICA och handla lite som jag glömde i går. Näe, tror jag väntar med det till i morgon - ICA tre dagar på raken är lite för mycket. Hade en väldans lång sovmorgon i dag, vaknade 8 och drog mig till 9... Uj, uj, uj... Kanske ett sundhetstecken, vad vet jag?

21 december 2014

(17.07) Eftermiddag och jag njuter fullkomligt av ledigheten innan det är dags för ett par dagar på KH. Effektiv morgon/förmiddag som bara den, gymmet, dammsugning av källaren, skräpkörning och ICA. Superskönt att ha det gjort innan måndagen. Lyssnar nu på BK som spelar durspel, mysigt att lyssna och känslan är nästan att jag befinner mig på någon brygga vid en sjö en varm sommarkväll. Myggorna surrar och det är alldeles vindstilla. Hm, häftigt vad lite musik kan få associationerna att komma igång. Ännu häftigare är att jag får den känslan tre dagar före julafton.

24 december 2014

(4.10) Julafton och morgonmys med härlig julkänsla. Julgröt och skinksmörgås blir det om en stund - mums. Jag önskar alla där ute en riktigt harmonisk, fridfull och God Jul.

25 december 2014

(6.02) Det blev ett pass på gymmet i går morse innan jag körde igång med matfixande inför dagen. Härlig start och den känslan stannade kvar hela julafton. Åt, för en gångs skull, alldeles lagom med julmat. I dag får jag lutfisk hos BK - mums.

(9.19) Frukostmys innan det är dags för mig att svida om. Ser verkligen fram mot att träffa BK. :-) Minus 12,1 grader i Metropolen nu på morgonen/förmiddagen. Skönt att det är kallt och inte regnar, mycket mysigare för årstiden när det är kallt. Vi har ju faktiskt lite vitt på backen vilket gör hela geografin mycket ljusare. Ja, ljust och vackert är det ju ändå - tack vare dig BK. Utan dig skulle tillvaron inte vara sig lik, färgerna skulle inte ha samma lyster, ljuset inte samma styrka och naturen skulle bara vara en blek kuliss. Jag känner mig så tacksam för att få uppleva det jag gör, känna den kraft samhörigheten har samtidigt som det känns alldeles lagom. Tack BK, tack för att du är du!

26 december 2014

(8.34) Privilegium i dag, BK jobbar men vi får ses extra under dagen. Härligt! :-) Gott som bara den med lutfisk i går, trevligt umgänge och skön tillvaro. Ja, som juldagen ska vara med andra ord. Funderar på om jag ska göra något nyttigt i dag, ja jag funderar nog en stund till så visar det sig om jag kommer på något bra. Jag ska inte stressa fram nyttig-göranden under ledigheten har jag bestämt mig för. Strax får det bli en kopp kaffe till tror jag minsann, det gäller ju att hålla kaffet flytande i systemet.

27 december 2014

(20.10) Kväll, lördag och avkoppling efter en väldigt trivsam och givande dag. Brorsan med sambo har varit här på lunch tillsammans med mig och BK. Senare på dagen blev det ett pass på gymmet tillsammans med BK - givande som bara den - och passet avslutades för min del med en tur på löpbandet. Första turen sedan februari, skönt och livgivande för hela systemet. Ooops... trodde nog aldrig att jag skulle uttrycka mig så om att jogga men tydligen är inte undrens tid förbi. :-) Efter gymmet var det dags för lite mat igen, BK och jag fixade i ordning och hade en mysig måltid med tända ljus och givande dialog. Lika livgivande den som joggingturen på löpbandet.

28 december 2014

(6.41) Morgonstund med kaffe och datorn i sängen, skön start på morgonen vill jag lova. Funderar på vad jag ska ta mig an i dag. Har lite alternativ att välja på men kan inte riktigt bestämma mig. Jag får helt enkelt fundera en stund till och se vad jag kommer fram till. Det är väldigt skönt att njuta av stillheten och ron på morgonen, alldeles tyst och fridfullt vilket är en lisa för både kropp och själ.

(12.20) Fika i soffan efter en givande förmiddag framför stora datorn. Har roat mig med lite bilder och "slängt ut" på bildgalleriet. Några är tagna genom bilrutan, i åkande stund och andra är tagna inifrån hemmet genom fönsterrutorna - därav den något "blurriga" kvalitén. Men det går i alla fall att se vad det föreställer, jag ser i alla fall. :-) Egentligen är det väl lunch nu men det struntar jag i, det blev fika med lussebulle och pepparkaka i stället. Lunchen får helt enkelt vänta i dag. Hade nog tänkt mig en sväng till kyrkan i dag men slöheten tog över. Ja, så kan det bli ibland och det är väl bara att gilla läget.

I morgon är det dags för KH igen, ganska skönt att komma dit och få pyssla med lite göromål. Nu hann jag väldans mycket innan jul, vilket känns toppen, men det finns en del att plocka med ändå. Hade samlat på mig lite smått som skulle fixas till under mellandagarna, en bra tid att ta mig an sådant som behöver lite mer klurande. På eftermiddagen i dag ska jag ge mig ner till kyrkogården för att tända på alla gravarna. Det är väldigt fridfullt att gå omkring på kyrkogården och tända - jag skulle inte ha något emot om det kom lite mer snö, då blir det ännu mer fridfullt och mysigt.

30 december 2014

(4.21) Njuter av en morgon mitt i vintern, mitt i livet. Kom hem efter ett långt pass på KH och nödvändig massage i går kväll, då hade BK fixat lite glögg med gott tilltugg till oss. Så härligt att komma hem till! Myskväll med BK hela kvällen och det är både liv- och energigivande utan dess like. Var supporter till BK på gymmet och jag är så imponerad över drivet och lyhördheten för instruktion - en läraktig adept med andra ord. Själv fick jag nöja mig med att vara support eftersom jag fått massage. Jag kilar ner på gymmet nu på morgonen i stället, ett skönt pass innan det är dags att fara norrut till KH.

Jag hade en väldigt effektiv dag på KH i går trots att jag upplevde lite tröghet i starten då jag anlände. Dagen svischade förbi men jag hann över förväntan mycket. Ser fram mot dagen och att kanske få en del gjort i dag också. Nöjd med "terminen" eftersom jag lyckats behålla känslan av att göra en sak i taget utan att stressa. Go känsla och effektiviteten blir absolut inte lidande av det. Bara att fortsätta i det tempot med andra ord - jag ska i alla fall försöka lyssna på mig för en gångs skull.

31 december 2014

(9.56) Nyårsafton och årets sista skälvande timmar. Ja, egentligen en dag som alla andra. Har haft en otroligt slö morgon med sparsam aktivitet och mycket bara-vara-känsla. Skönt och behagligt med andra ord. Det börjar bli dags för en promenad och få lite fart under fötterna och i hela systemet. Nyårsmiddagen är planerad och jag kan överraska er alla med att säga att det inte blir korv. :-) Nähä då, i kväll blir det annat gourmet-käk. BK arbetar en stund på dagen och förkvällen men sedan blir det mat och trivsamt umgänge. Jag är ledig i sju lyxiga dagar. Bara mysa, småfixa och ha det gott - det är vad som står på "att-göra-listan" för kommande vecka.

(12.09) Förmiddagspromenad med BK i "förorten", skönt för både kropp och knopp. Nu blir det riktigt gourmet-käk... Jaha då, korv så klart. :-) Hoppas dagen fortsätter att gå i samma lagom-tempo som den gjort så här långt. Ja, promenaden trummades på lite så klart. Önskar alla ett riktigt skön dag och ett Gott Nytt År.