Blogg 2015

Ett år med förändring och förbättring. Inkoppling av fiber hemma på G4 och carport på plats i november. Härliga tillskott till våra ägor.

Januari 2015

1 januari 2015

(16.57) Nytt år och nya möjligheter. En härlig nyårsdag med BK, lingonsylt är fixad, bra träningspass på gymmet och lite förberedelser för kommande dagar. Skön dag med lagom tempo och massor av avkoppling trots grejande. Nu är brasan tänd och jag har placerat fötterna i högläge för lite avkoppling i stillhet och ro. Skönt att bara vara och känna mig nöjd med dagen och dess innehåll.

2 januari 2015

(7.18) Blåsigt värre i geografin i dag, får se om vindarna tillåter en liten utevistelse under dagen. Enligt rapporter i tidningar och på vädersidor bör vi hålla oss inne i dag. Morgonkaffet är avslutat och jag funderar på om det faktiskt börjar bli dags för frukost. Tycker nästan det känns som att kroppen säger något sådant. Det blir nog för övrigt en väldigt behaglig avkopplingsdag i dag, inga större göromål i åtanke.

(18.16) Afton och jag har bedrivit "färdtjänst" till "förorten". BK fick komma hem ordentligt efter en dags arbete och jag får trivsamt umgänge hela kvällen - ja, bara att njuta med andra ord. :-) Här sitter vi med var sin dator och är hur sociala som helst. Vi kanske skulle skypa... :-))) Näe då, det är snart dags att stänga locket, få lite käk i oss och sedan bara vara hela kvällen. Ja, ända till jag stänger ögonlocken och somnar ovaggad så klart. Njuter i alla fall hur mycket som helst och skulle inte vilja byta bort stunden för "allt smör i Småland".

3 januari 2015

(9.08) Morgon/förmiddag i Metropolen. Jag har precis landat efter en trivsam tid med BK. Friskt och klart ute, det ser ut att bli en strålande dag. Biltvätt står förhoppningsvis på schemat i dag. Hoppas det är ledigt i tvätthallen när jag far ner. Kanske blir det en sväng i geografin med kameran också, det visar sig. Funderar på en kopp kaffe men jag tror jag tar den efter tvätt av bilen.

(12.53) Bilen är tvagad, gymmet avklarat och lunchen har landat i systemet - en väldigt effektiv och skön förmiddag med andra ord. Bilen ja... stackars den vad smuts det var. Jag tyckte mig höra ett belåtet "brum" från garaget när jag kilade upp efter tvagningen. Tror nog att bilen var lika belåten som jag. Har språkat en stund med lillebror, lika givande som vanligt. Funderar på vad jag ska hitta på på eftermiddagen. Ja, jag får fundera en stund till för jag har fortfarande kaffe kvar i koppen. Ska agera "färdtjänst" i eftermiddag igen - hämta hem BK. :-) Flera dagars samvaro med mys och mycket trivsam tillvaro, det är nästan så jag känner mig lite bortskämd.

(15.40) Eftermiddag, kaffedags igen. :-) Jag har roat mig lite med bilder vid stora datorn, tömt kameran och kört backup - ja till och med fått ut några nya i bildgalleriet här i cyberspace. Kul att greja med dem. Fick lite mer överblick över objektivbehov och användande av objektiven då jag pysslade med bilderna i dag. Tänkte tända en brasa men tror jag lugnar mig med det till jag hämtat hem BK. Har tänt ett värmeljus så länge - oh, vad varmt det blev...

4 januari 2015

(7.30) Mysig morgon i Metropolen, jag har avnjutit dagens första kopp kaffe - den godaste på hela dagen tror jag minsann. Ser fram mot en promenad i geografin i dag, hoppas vädret blir som utlovat. Ska strax börja fixa lite frukost så att BK inte far till jobbet hungrig, det går ju inte för sig. :-) Känner fortfarande hög nöjdhetsfaktor efter gårdagens tvagning av bilen. Helt fascinerande att den kan bli så smutsig och egentligen lika fascinerande att det kan gå att tvätta bort så pass lätt. Lyxigt att ha så många dagar ledigt runt den här helgen men också välbehövligt för både kroppen och knoppen.

5 januari 2015

(20.37) En härlig dag, ledig och bara vara med BK. Utflykt till länsmetropolen och sedan ett uppfriskande pass på gymmet - en optimal ledig dag med andra ord. :-) Resterande timmar på dygnet blir vila, avkoppling och ytterligare bara-vara-tid. Tacksam för tillvaron och möjligheterna till harmoni, tacksam för alla nära och kära som finns runt omkring.

6 januari 2015

(6.09) Morgonfika och en tur i cyberspace innan dagen tar fart. Får se om det blir något med den utlovade snön i dag. Vore rätt fint att få lite vitt i geografin igen, det blir så mycket ljusare vilket säkerligen påverkar oss alla. I morgon är det dags för KH igen efter en hel veckas ledighet. Ska bli skönt att få komma igång att jobba lite igen, även om ledigheten varit mycket avkopplande, behövlig och skön. Ganska optimalt att börja med en tredagarsvecka efter ledigheten, det blir en lagom mjukstart. Grunnar på om julsakerna ska få krypa ner i lådorna i dag eller om jag ska vänta till helgen. Hm... ja, jag får fundera en stund till innan jag bestämmer mig.

8 januari 2015

(21.05) Afton i hemmet och jag summerar en givande dag med mycket gjort i lagom takt på KH. Väl hemma blev det en sväng på gymmet, förvånande för mig själv att jag faktiskt tränade efter KH. Var alldeles för trött i morse för att träna och så visste jag ju att BK skulle vara med och köra på kvällen vilket motiverade till ett bra pass, även om kroppen var lite loj även på kvällskvisten. Nu blir det inte många knop till i dag, tidigt i säng för skönhetssömnen och naturligtvis också för att vara redo för en ny dag på KH i morgon.

10 januari 2015

(6.15) Morgonfika på ägorna, njuter av tystnaden och stillheten så här på lördagsmorgonen. Strax dags för en tur ner i källaren och röra lite på kroppen. Det förutspås snö i Metropolen med omnejd i dag, vi får se vad som kommer. Dagen i dag innehåller utflykt med BK mot östligare destinationer, en med största sannolikhet trivsam dag.

11 januari 2015

(10.04) Förmiddag i Metropolen, kaffe och fötterna i högläge. Har varit ute på morgonen och tagit mig an den upp-plogade vallen från i går kväll. Relativt hård bitvis kan jag väl säga utan att överdriva. Det gick bra och nu är det fritt att komma in med "vrål-åket". Sitter och njuter av tystnaden och stillheten som är i hemmet - det är en lisa för hela själen. Klurar på vad jag ska ta mig an för göromål, det finns några trivsamma alternativ men jag har inte bestämt mig för i vilken ordning jag ska ta dem. Det är väl helt enkelt bara att vila en stund till och klura på det världsliga dilemmat... :-)

13 januari 2015

(19.30) Afton i hemmet, brasan är tänd och jag sitter och summerar de två första arbetsdagarna den här veckan. Väldigt givande dagar och ett makalöst flyt med göromålen. Nöjdhetsfaktor skyhög med andra ord. Dagen i dag blev liiite längre än jag tänkt mig från början, kom till KH kvart över 6 och stämplade ut 17.45. Ja, det blev ett skapligt pass men givande och väldigt effektivt. Väl hemma fixade jag lite käk och i och med det blev ett par matlådor redo för "framtida uttag". Känner mig över förväntan pigg i kväll, nåja inte helt slut i alla fall.

Pratade med BK på vägen hem från KH och det var bra på kursen. Skönt när även kurserna är givande förutom all god mat som är brukligt. Har även haft en liten stund i luren med kära bror, även det givande som brukligt. Tänk vad härligt det är med syskon, jag har ju dessutom haft tur som bara den som fått just honom som bror. Nähä, nu ska jag fortsätta att njuta av brasans sken, ljud och mysfaktor.

(20.10) Något senare och, nej då, jag har inte somnat än. Skön brasvärme i rummet och jag fortsätter att mysa en liten stund till. Ser fram mot morgondagen på KH och att få en hel del gjort, ja det föreställer jag mig i alla fall. Har kurs på eftermiddagen med ett härligt gäng, kul som bara den att få ha de tillfällena med deltagarna. Får se om det kan bli fler tillfällen framöver. Ja, det hänger nog lite på mig själv också misstänker jag.

Livet - mitt att leva.

Gör mot andra som du vill att de ska göra mot dig.

Det måste väl vara grundplåtarna för oss alla. Vi ska vara fria att leva våra liv men därmed inte sagt att vi hänsynslöst ska bete oss som vi vill mot våra medmänniskor. Visst, ibland är vi inte eniga och ibland kanske vi inte tycker att någon medmänniska gör som vi förväntat oss. Samtidigt är det väl viktigast att den personen fattar besluten själv, väljer sin egen väg - så länge det motivet är värme, kärlek eller omtanke. Hur ska vi annars kunna få erfarenhet, lära oss om oss själva och vår förmåga till beslut? Det finns många tankar om ämnet men för aftonen nöjer jag mig med ovanstående rader. Vem vet... det kanske kommer andra vinklingar en annan dag.

14 januari 2015

(20.07) Kväll hemma efter ännu en lång dag på KH, lång men väldigt givande och med hög nöjdhetsfaktor. Hjälpte till med ett bilbatteri efter jobbet och for sedan söderut mot Metropolen, ICA och sedan hem. Skönt att landa hemma och få prata med brorsan en stund. Nu har kvällsmaten landat och brasan sprakar och värmer gott. Kvällskaffe och sedan dröjer det inte länge innan jag tippar omkull mig för i dag.

Stor saknadskänsla i kväll, tomheten och känslan av att ha förlorat en del av sig själv är svår att beskriva. Herr och Fru Fickolén Pasoll - ni fattas mig!!! Tomheten är som ett stort hål, ett hål man inte hittar något fäste i. Som tur är kommer den tomhetskänslan bara ibland. Tomheten finns där konstant men den avgrundslika tomheten infinner sig bara mellanåt. Känslan av att ha förlorat en del av mig själv är där konstant, den kommer jag inte från. Den får jag helt enkelt lära mig att leva med.

(21.05) Egentligen hög tid för mig att dyka ner, ja det blir nog inom en väldigt snar framtid misstänker jag. Brasvärmen har spridit sig behagligt i hela vardagsrummet och jag myser som bara den. Längtar liiite efter BK som är på fortbildning. Tänk att det ska vara nödvändigt... :-)

Satt och surfade på en välkänd site, "det-stora-kaffe-repet-siten", och förundrades över "vänner" som gör saker jag aldrig skulle gjort. Eller skulle jag det? Det kan nog vara nyttigt att flanera runt där inne mellan varven, om inte annat så för att starta en reflektion hos sig själv. Vi kallar oss vänner, men vad är en vän? Ja, det är nog generellt samma sak för oss alla men om vi går djupare än det generella - då tror jag att vi kan få differenser som skulle få regnbågens färger att se ut som en enda kulör. Vi är olika människor med olika grundtrygghet, olika värderingar och fram för allt olika erfarenheter. Hur lätt är det då att generalisera ett begrepp som vän? Vet din vän ens om vad du förväntar dig av en vän och fram för allt, vet din vän att du ser på eller räknar med den som din vän?

16 januari 2015

(15.26) Eftermiddag i hemmet och jag har valsat en sväng med snabeldraken, skurat badrummet och torkat golv. Härligt att ha det gjort och nu sitta med fötterna på puffen och njuta av en kopp kaffe. Det blåser som bara den ute och enligt vädersiten har det inte nått sin kulmen än. Hm, känns lite så där om jag ska ge mig ut igen. Får helt enkelt avvakta en stund och se hur det blir med blåsten.

Jag har haft en helt otrolig vecka på KH, hunnit massor och fått undan en hel del som legat och väntat ett bra tag. Nöjdhetsfaktorn är med andra ord rätt hög så här på fredagseftermiddagen. Jag flexade ut lite tidigare i dag, det kändes helt okej med tanke på att jag gjort flera timmar mer de övriga dagarna. Nu blir det garanterat en mysstund innan jag eventuellt tar mig för något mer.

(17.45) Uj, uj, uj... nu viner det på utanför husknuten. Det är nog länge sedan det var sånt här blåsväder i Metropolen, eller så är det jag som har dåligt minne. Det ser ut som att det ska hålla på hela kvällen och en bit in på natten. Skönt att ha tak över huvudet. På gränsen att det var svårt att få fyr i kassetten med tanke på vinden som trycks ner i skorstenen. Nåja, skam den som ger sig... Brasan sprakar gott.

(20.34) Ja, det var baske mig lite lätt spöklikt på vägen i kväll. Nästan inga bilar alls och kraftiga vindbyar - precis som vädersiterna förvarnat om alltså. Då kan man ödmjukt fråga sig hur smart det är att ge sig ut på vägen över huvud taget om man inte måste... Jag var ju inte tvungen, bara liiite. :-) Nu är jag dock under tak igen och det känns tryggt. Kaffe på gång och säkerligen någon liten go-bulle, ja förutom BK alltså.

17 januari 2015

(8.36) Frukosten är intagen och jag fortsätter morgonens harmoniska och makliga tempo en stund till. Det gäller att njuta när tillfälle ges. Några ärenden på förmiddagen och sedan hemmavistelse, funderar på om jag ska ta mig an lite foton från kameran. Det skulle kunna vara en trivsam lördagsunderhållning. Betydligt lugnare i vinden i dag, det tackar vi ödmjukast för med tanke på dagens "ärende-hantering".

(17.57) Trivsam tur till länsmetropolen på förmiddagen med BK och dotter. Anlände till Metropolen på eftermiddagen och prioriterade brasa framför foto-fixande, jag var kulen som bara den och i stort behov av brasvärmen. Efter en stunds eldande tog jag mig en lur under pläden, härligt som bara den och väldigt välbehövligt. Nu har systemet fått lite kaffe i sig så jag ska se vad jag kan ta tag i här näst. Antingen kör jag igång med foto-fixandet i kväll eller så får det vänta till i morgon eller så. BK kommer lite senare och då är det helgmys som står högst på prioriteringslistan så klart.

18 januari 2015

(6.30) Morgonfika och mysig stund på ägorna. Härlig kväll med BK i går, som vanligt alltså. :-) Fantastisk känsla och ändå så lagom - optimalt. Hoppas på en relativt vilsam dag i dag, vet ju att det kommer vara rätt påställt hela veckan på KH eftersom jag själv gjort planeringen. Vissa veckor blir så men det är bara skoj för att inte tala om nöjdhetsfaktorn när sådana veckor är avklarade.

19 januari 2015

(20.10) Afton på ägorna, brasvärmen sprider en skön känsla i hela systemet - såväl i kroppen som i knoppen. Kvällens sista kopp kaffe är avnjuten och jag har varit ute och sopat av på trapporna och gången. Var förbi BK på vägen hem från KH och blev bortskämd med kvällsmat. Mumsigt som bara den och avkopplande att umgås en stund innan var och en tog sig an sina göromål för kvällen. Funderar på om jag ska ta mig en tidig kväll för att få vila lite extra innan morgonen.

Jag var lite dumdristig på gymmet i går eftermiddag och körde en övning jag inte skulle gjort. I vanliga fall är inte den övningen några problem men i går tänkte jag till och med skippa den eftersom jag kände mig lite trött i ryggen på förhand. Nähä då, inte lyssnade jag - körde på som vanligt och sedan gick det som det gick... Stelheten har suttit i hela dagen men jag har verkligen försökt töja ut eländet. Lite bättre nu på kvällskvisten så i morgon är det nog helt okej tror jag. Om inte annat kan jag ju köra samma övning igen - då kanske det går över...

20 januari 2015

(6.41) Kaffe och ett tappert försök att vakna, jag har blivit en riktig sömntuta på morgnarna. När jag vaknade insåg jag att det skulle ta en stund för mig att resa mig, uj vad stel jag var. Nåja, nu har jag töjt loss en del av det och strax ska jag ut och sopa, då kanske resten ger sig. Hm, sopning kanske inte är det bästa men det är bara att ta det lugn. Lugnar mig till eftermiddagen med gymmet, kan vara skönt att komma igång i kroppen innan jag utsätter den för fler övningar.

22 januari 2015

(17.58) Afton på ägorna och jag summerar ännu en effektiv och givande dag på KH. Skönt som bara den att ha lite flyt i göromålen om dagarna och känna hög nöjdhetsfaktor vid dagens slut. Jag började dagen hemma med snöskottning i 45 minuter - bra motion på morgonkvisten vill jag lova. Njuter av att komma hem och se ägorna täckta av snö, det förmedlar ett sådant lugn och hela själen blir sprallande glad. Inte mindre glad blir jag att höra grannbarnens prat och glada röster när de gräver i snövallarna och njuter fullkomligt av vinterns härlighet. Det blev några minuters skottning för mig även då jag kom hem. Plogbilen hade varit här under dagen och kört undan på ett beundransvärt sätt. Hade bara en liten vall att ta och sedan fick det bli trapporna och gången också. Helt rent framför garageinfarten - toppen. BK roar sig hemma i "Förorten" i kväll - kan tänka mig att det är en del snöskottning där också. Kan se BK framför mig med skyffeln i högsta hugg och hastigheten inställd på turbo. :-) Go BK!!!

23 januari 2015

(5.00) Morgonfika och en tur i cyberspace har fått smyga igång dagen, ja så har jag slängt i en laddning i tvättmaskinen. Strax dags att hämta upp den och sedan logga in och göra lite jobb-jobb. Först måste jag avsluta morgonkaffet så klart. Ser fram mot dagen och dess göromål. Lite senare ska jag upp till kollegor för några timmar workshop. Trivsamt som bara den och väldigt givande.

24 januari 2015

(9.46) Förmiddag på ägorna och jag slappar en stund innan brorsan anländer. Har varit till ICA och shoppat på morgonkvisten, skönt att handla tidigt när det är rymligt och lättframkomligt på affären. BK for till jobbet i morse och har väl varit piggare skulle jag vilja påstå. Hm, det är inte bara att vara hemma för en del yrkesgrupper. Håller tummarna att BK får en bra dag med lagom tempo och flyt i göromålen - jag är redo att pyssla om när arbetsdagen är slut.

Nu har det börjat snöa - de håller vad de lovar. :-) Jag skulle behöva göra lite jobb-jobb hemma i helgen. Har deadline i slutet av veckan och en hel del småpyssel kvar att göra innan dess. Min dator ska dessutom till IT för att bli ompysslad en av dagarna så jag tror nog jag får ta mig i kragen i helgen och göra lite innan arbetsveckan börjar. Kaffet är urdrucket så nu får jag se till att göra mig själv redo till brorsan dyker upp.

25 januari 2015

(5.52) Söndag morgon och det är väldigt stilla runt omkring. Myser på en stund till innan jag ska ta tag i lite jobb-jobb som behöver göras innan veckan börjar. Gjorde lite i går och hittade då koden jag sökt en stund, brorsan tipsade mig om var jag skulle leta. Jippi!!! Ser fram mot att få fixa till det senare i veckan. Det är inget jag kommer att justera i dag - var sak har sin tid. Tror nog jag ska unna mig en riktigt slö dag i dag, när jag är klar med jobb-jobbet så klart. Hade en väldigt trivsam dag i går med brorsan hos morbror och moster. Det är alltid så givande att sitta och prata med dem - avkopplande, roligt och skönt att bara vara med dem. Om en stund ska jag gå ut och röra mig en vända med kvasten, sopa de fjun som dalade ner under gårdagen.

(10.17) Har jobb-jobbat klart och fick gjort det jag kände att jag behövde göra. Det var inte lika smidigt som vanligt, tror att datorn har någon förkylning eller så... Tur att den ska in till IT på reparation i veckan. Tog mig ut en sväng på ägorna när jag hade jobb-jobbat klart och skottade undan det lilla som var. Skönt att ha rent till i morgon - det skulle eventuellt komma lite mer snö då. Det var en lättnad att få jobb-jobbet gjort, hade lite funderingar på hur jag skulle kunna lösa det innan fredag. Bra att det blev gjort i dag, då kan jag släppa det. BK kommer hit om en stund, jag ska pyssla om lite. Inte kul att vara däckad av någon elak bacill eller så.

(18.52) Afton och kvällsmaten har landat behagligt i systemet. BK var här en sväng på dagen så att jag fick pyssla om. Det var nästan så att vi inte behövde tända brasa på grund av febern... men det blev brasa i alla fall för att få upp rumstemperaturen en aning så att BK inte skulle frysa så mycket. Två plädar och brasa och ändå kulen - ja, då är febern en bit upp skulle jag vilja påstå. Jag tänkte börja frosta av frysen nu men tog mig själv i örat och sa ifrån med bestämt tonfall. Jaha då, jag lyssnade på mig själv och bestämde att frosta av en annan dag. Ibland är jag lydig, men bara ibland. :-) Längtar till i morgon när arbetsveckan sätter fart. En intensiv men spännande vecka vad gäller jobbet. Jag gillar när det är massor att göra, samtidigt är det bra att det inte är så hela tiden - då skulle jag nog inte uppskatta det på samma sätt.

26 januari 2015

(17.32) Hemma framför brasan - vardagsmys de lux. En bra dag på KH och välbehövligt besök hos frissan direkt efteråt. Har fått i mig lite mat och tänker bara koppla av resten av kvällen. I morgon väntar nya möten, utbildningar och annat skoj. Härligt när det är lite tryck i göromålen. Ser med spänning och förväntan fram mot slutet av veckan, då kommer de verkliga utmaningarna. Jag känner mig dock lugn och full av tro på att vi kommer att fixa det galant. Det ska i alla fall bli väldans kul.

27 januari 2015

(19.47) Afton i hemmet, sömnig som bara den efter en lång men effektiv dag. Många möten och en annorlunda dag eftersom jag blev av med min dator mitt i. Sånt som händer och bara att gilla läget. I morgon eller övermorgon är datorn tillbaka och frisk igen. Var hem till BK en sväng på lunchen, bonustid och skönt att träffas så här mitt på vardagen. Bonus de lux skulle jag vilja påstå. Trivsamma möten på jobbet i dag och lyxigt att få jobba med det jag gör.

I morgon är det heldag med arbetslaget på annan ort. Verksamhetsplanering och säkerligen en och annan god kopp kaffe mellan varven. Ser fram mot att få komma tillbaka till KH i morgon eftermiddag och se om min dator kommit tillbaka från "doktorn". Efter KH i morgon ska jag på massage - det ska bli skönt för hela anatomin. Nu härmar det sig helt klart sovdags för mig och jag ska avsluta kvällens sista kopp kaffe. Tror nog jag behöver ställa klockan till i morgon bitti, det händer inte ofta men nu är det nog dags.

28 januari 2015

(4.11) Morgonstund... Har varit vaken sedan tre, tidningen är läst, kaffet urdrucket och snart ska jag ge mig in i nästa tidning. Nåja, jag kan ju inte ha sovmorgon varje morgon så det var väl på tiden att jag vaknade som jag gjorde. :-) Ser fram mot dagen, en heldag med arbetslaget, och hoppas på effektivt görande som vi brukar ha. Tänk att januari snart har passerat - uj, jag tycker det gått riktigt fort. Fascinerande det här med tid och hur vi upplever den.

30 januari 2015

(5.10) Ny dag och nya möjligheter. En intensiv men väldigt rolig och givande arbetsvecka går mot sitt slut. Det har blivit några timmar plus på flexen under veckan, vilket var väntat. I dag kör vi slutspurt på ett projekt som pågått en tid. Härligt att få se resultatet och en eloge till alla som jobbat med brinnande iver och stort engagemang. Det är projekt som dessa som ger extra energi till drömjobbet.

Jag ska starta dagen med en sväng på gymmet innan jag gör mig redo och far norrut till arbetsplatsen för dagen. Efter jobbet kanske BK hänger med en sväng hem - ett underbart avslut på en toppenvecka. Det kan inte bli mycket bättre än så skulle jag vilja påstå.

I går när jag kom hem på kvällskvisten var det skidbacke vid trappen utanför ytterdörren. Bara att ta fram lilla skyffeln och ge sig på den välpackade pisten. Taket vill väl inte ha snön kvar på sig kan jag tro. Enligt vädersidan ska vi få drygt en och en halv decimeter snö från i kväll till och med i morgon. Det blir fint i geografin.

31 januari 2015

(20.44) Afton på ägorna, jag njuter av helgkvällen och det faktum att jag känner för att sitta uppe en stund och bara vara. Njuter även av att jag haft en underbart skön dag tillsammans med BK - livskvalité, glädje, harmoni och massor av lycka. Det är ett privilegium att få känna och uppleva alla de känslorna och samtidigt känna att det är så lagom.

Började dagen med ett pass på gymmet och sedan 40 minuter med snöskyffeln och de 10 cm blötsnö som kommit. Jaha då, det gick bra och det var väldans skönt att vara ute och greja lite. I kväll har jag röjt undan den lilla vall som plogbilen kört upp. Det är en bra "plogare" som försöker se till så att vi har så lite vall som möjligt.

Februari 2015

1 februari 2015

(7.25) Skön och avkopplande sovmorgon med kaffe och surfande. Strax dags att svida om och ge mig ut med snöskyffeln en sväng. Skönt att få skotta lite och vara ute i den härliga vinterluften. Ska nog mest småplocka lite hemma i dag, det är lite jag vill göra på övervåningen - det kan vara ett bra projekt i dag. I alla fall börja plocka lite granna. Stuva om och göra i ordning, det är skoj.

2 februari 2015

(17.33) Afton och jag har landat med fötterna på puffen. Kom hem vid halv fem och då var det bara att svida om och ge mig ut med skyffeln, 20 cm pudersnö. Lätt att skotta men mycket. Otroligt vackert på ägorna med omnejd och fint längs vägen då jag for hem. Bara att njuta i fulla drag. Jag gillar verkligen när det är mycket snö, hela omgivningen blir liksom isolerad och ett härlig lugn lägger sig. Ah, jag njuter till fullo.

En relativt lång men givande dag på KH, en sväng till kollegorna från förra veckan på "party" och sedan på arbetsuppgifterna igen. Härligt att känna att orken är på gång igen och att jag kan köra på så länge jag känner för utan att jag tar tvärslut. Ser fram mot morgondagen och fortsatta göromål men ska först njuta av kvällen en sväng. Tänk vilket privilegium att få jobba med drömjobbet. :-)

3 februari 2015

(19.09) Har precis landat hemma efter en lång men givande dag på KH. Har hunnit massor och kände hög nöjdhetsfaktor då jag stämplade ut. Efter KH blev det en sväng till BK, lyxigt med färdig middag och trivsamt umgänge. Väl hemma igen, för en liten stund sedan, blev det till att svida om till myskläder och fyra eld i kassetten. Mmm... härligt att sitta och njuta av elden, värmen och den fantastiskt höga mysfaktorn.

Skönt att få träffa BK en sväng innan jag for hem. BK är rena rama njutningen för hela själen. Det leendet kan få vem som helst att hamna i totalt och långvarigt harmoniläge. Jag är så vansinnigt privilegierad att få uppleva det och känna så mycket värme och ömhet svämma mot mig. Tack BK för att du är du!

4 februari 2015

(19.41) Afton och avkoppling framför brasan. Satsar på en tidig afton i kväll. Studiebesök och annat möte står på schemat i morgon och då vill jag vara alert. Tog flexledigt på eftermiddagen i dag, for hem och skottade och sedan blev det en avkopplande eftermiddag hemma. Till och med en liten eftermiddagslur i soffan, skönt som bara den.

I morgon kommer BK hem hit och det ser jag fram mot hur mycket som helst. Det är några dagar sedan på grund av feber och hosta. Får se vad jag kan komma på för gourmetkäk till i morgon kväll, en omelett eller något sådant är ju inte fel. Hm, det tål att tänkas på.

Var på ICA innan jag for hem i dag, där hade de strategiskt placerat "mums" vid utgången. Jaha ja, tre påsar kastade sig på mig och ville följa med hem. Vad skulle jag göra? Det gick ju helt enkelt inte att säga nej när de klamrade sig fast vid mig och bad om att få hamna i mums-lådan här hemma på ägorna. Självklart var jag tvungen att provsmaka några godingar på eftermiddagen. Gott för själen!

6 februari 2015

(5.31) Morgonkaffe och morgnande av hela systemet innan det är dags att fara upp till KH. Myser med BK bredvid mig - lyxmorgon med andra ord. :-) Gårdagen var helt suverän med studiebesök i länsmetropolen som gav massor. Var där med fem kollegor och lyssnade på intressant information. Peppande, givande och inspirerande till tusen.

Väl hemma blev det mys i soffan en stund med BK innan vi for på möte. Även det givande, inspirerande och väldigt speciellt. Känslorus och stolthet till max. En tidig kväll för att vara alert inför dagens göromål. Ja, nu vet jag inte om jag är speciellt alert för stunden, men jag blir nog när jag kommer igång. :-) Jag vet i alla fall att jag njuter massor av att ha BK bredvid mig under morgonmyset.

7 februari 2015

(7.19) Sovmorgon i dag, skönt och väldigt välbehövligt. Jag har en del projekt i hemmet i helgen. Det känns bra att jag delar upp dem på en dag var. BK jobbar i dag men kommer hit i eftermiddag, det ska bli skönt att få lite mystid tillsammans i kväll. Njuter massor bara av tanken på BK - det är en härlig känsla. Ser fram mot att komma igång med dagens göromål men jag ska inte jäkta igång utan ta det lite pö om pö har jag tänkt mig. Jaha då, det går också - har jag hört.

8 februari 2015

(6.14) Gårdagen var en härlig dag med BK, mycket mys och skön avkoppling. På eftermiddagen brakade det till uppe på taket och så var det dags att kila ut och ta bort en ny skidpist i trappen. Det vara så väl packat så vilken pistmaskin som helst skulle blivit grön av avund. Lilla skyffeln var ett ypperligt redskap att reda ut pisten. Skönt ute och en fröjd att njuta i solen.

Ska börja beta av min "att-göra-lista" inför lördagen. Jodå, jag har börjat lite redan tidigare i veckan men nu är det dags att jag får lite fart på göromålen. Gårdagen blev annorlunda mot vad vi tänkt oss, men så blir det ibland och då är det bara att följa med i förändringen.

(17.43) Skjutsade hem BK på eftermiddagen efter en härlig, mysig och helt underbar helg tillsammans. Grejande, planerande och fixande inför kommande lördag. Hur kul som helst! BK - ett major ljussken i mitt liv. Vi är nog så där lagom galna båda två och det är det som gör att vi blir ett "dream-team" tillsammans. Sitter nu och myser med en brasa på kvällskvisten, strax dags för lite kvällsmat och småningom en lång och skön natts sömn. Ser fram mot veckan och dess göromål. Det känns som att jag ligger i fas med göromålen hemma för att ha koll inför stundande evenemang - trygghetsfaktor. I morgon blir det jobb-jobb i länsmetropolen heldag. En intressant dag som säkerligen ger goda erfarenheter.

9 februari 2015

(17.13) Hemma igen efter en dag i länsmetropolen. En givande dag trots att den blev lite annorlunda mot vad jag förväntat mig. Kul att träffa kollegorna i nätverket och god mat. I kväll har jag en extra stor saknad - saknar Herr och Fru Fickolén Pasoll så det stretar i hela själen. Ofattbart tomt och tröstlöst. Känner deras närvaro men saknar massor att kunna hålla om och krama. Usch - trääälig känsla till tusen. På lördag är det ett år sedan de fick återförenas i en annan sfär... En sorgens men ändå en glädjens dag - just för att de fick återförenas igen. Saknaden är så tydlig att den nästan går att ta på. Det är svårt att hitta rätt ord för att beskriva känslan.

Jag är så tacksam över att jag träffat BK, ja det är ju faktiskt Herr och Fru FPs förtjänst. Jag tror minsann att de puttade in BK i mitt liv - det känns i alla fall så. Det är jag obeskrivligt tacksam för.

10 februari 2015

(17.47) Kaffe och avkoppling efter en lång och effektiv dag. Jag hann mer än jag räknat med innan KH i morse, skönt som bara den. Sedan har även dagen på KH varit mer effektiv än jag trodde den skulle bli. Många möten men givande till tusen. Har varit iväg med lite skräp sedan jag kom hem och även textat lite som stod på listan inför helgen. Ah, det börjar kännas som nöjdhetsfaktor hög. Innan jag for hem stannade jag en stund hos BK och fikade. Njöt så klart av sällskapet!

Det känns som att jag ska satsa på en tidig afton för att vara utvilad till i morgon. Ännu en dag med många möten men jag ser absolut fram mot den. Hoppas kunna samla mina tankar och strukturera upp mig en aning trots mötesfrekvensen. Funderar på om jag ska göra något mer hemma i kväll eller bara ta det lugnt. Det logiska vore att vila resten av aftonen - jag tror nog jag lyssnar på den tanken i kväll.

(19.58) Afton, avkoppling och ett som vanligt mysigt samtal med BK i telefonen. Njuter massor! Känner mig så fantastiskt privilegierad i tillvaron. Tänk att få uppleva alla dessa känslor och ändå känna att det är så lagom. Mmm... det är nästan så det är svårt att hitta ord för att beskriva känslan rätt. Det börjar bli dags att dyka ner för att inte missa värdefulla minuter av skönhetssömnen.

11 februari 2015

(3.18) Något tidig morgon... Har surfat lite och strax blir det en titt i tidningen. Laddar för lite röjande i hemmet på morgonkvisten. Skönt att få lite gjort innan KH. Känner mig helt klart redo och väldigt inspirerad inför kommande dagar. Skoj som bara den och ett minne för livet. I och för sig är väl allt ett minne för livet - bara man kommer ihåg det. :-) Mums, morgonkaffet är baske mig det godaste på hela dagen. Värmer gott och är helt klart speciellt.

(19.08) Några timmar senare... :-) Har haft en väldans effektiv och givande dag även om jag varit lite sömnig mellan varven. Snabeldraken fick komma ut på en svängom i morse vid halv fyra, det gick galant och under tiden vi valsade runt snurrade tvättmaskinen med en laddning och sängkläderna hängde ute i den friska luften. Ah, det är gott att komma igång på morgonen.

Flera möten på KH under dagen och även de givande till tusen. Kom hem på eftermiddagen och då fortsatte jag att vara lite effektiv en stund till. Det gäller att passa på när ångan är uppe. Inventering av inventarier inför helgen, väldigt tillfredsställande att få lite koll på läget. I morgon får jag BK med mig hem, ja efter att jag gjort klart mitt på KH alltså. Torsdagslyx att få mysa med BK!

12 februari 2015

(4.39) Ny dag, nya möjligheter och nya uppdrag. Härligt att ha en hel dag framför mig med lite inskrivet och annat öppet - en vanlig dag med andra ord. Det blir inte lika effektiv morgon i dag, men lite ska jag nog få gjort. Snart är kaffet urdrucket och det är dags för mig att masa mig ur sänghalmen. Hoppas det flyter på bra på KH i dag, många möten men väldans trivsamt. Sedan är det bara att hämta BK och fara hem för att planera och njuta. :-) Önskar alla där ute en härlig torsdag och lycka till med allt ni fyller er dag med.

13 februari 2015

(18.11) Afton i hemmet, myser med BK!!! Vi har grejat och donat lite i dag inför morgondagen - mys de lux. :-) Det kan vara så att jag ska byta yrke och satsa på catering i stället... Nähä då, det kommer inte på fråga. För tillfället har vi lite fikapaus men strax är det dags att sätta fart igen.

14 februari 2015

(6.17) Morgonfika i soffan, njuter av morgontimmen och av att det är dagen i dag. Konstaterar också att brorsan och jag har världens bästa och goaste morbror och moster. Även där har vi haft tur som bara den och privilegierats utöver det vi trodde var möjligt. Jag ska strax ta mig samman och börjar greja lite med några småsaker här hemma, först ska kaffet avnjutas så klart. Tänk att det är ett år sedan Herr och Fru Fickolén Pasoll fick återförenas i en annan sfär.

(21.41) Har slagit mig ner vid köksbordet den här speciella lördagskvällen. :-) Trött men otroligt nöjd med tillvaron, livet och det faktum att BK och jag nu officiellt är en familj. Härlig känsla för både kroppen och knoppen. Ja, även om fötterna känns som att de gått ett "sjumila-race" och kroppen helst bara vill sträcka ut sig och sova i minst "förton" timmar. Fantastiska människor som förgyllt vår dag med sin närvaro och fantastiskt att få uppleva dagen tillsammans med BK. En dag mitt i livet - en dag att minnas för resten av mitt liv. Ljuvligt! :-) Det är svårt att inse att dagen går mot sitt slut och jag faktiskt behöver krypa ner för att sova - vill bara sitta uppe och njuta av dagens upplevelser. Livet är bra härligt, ännu en gång inser jag hur privilegierad jag är att få uppleva allt detta. Dagen i dag - ett liv.

15 februari 2015

(6.40) Jag kan inte sluta le... har nästan lite träningsvärk i kinderna efter gårdagen. :-) Som tur är sitter leendet i hela kroppen och inte bara i kinderna. Ska strax börja plocka lite här hemma men måste bara le lite till först, ja det fortsätter jag nog med även då jag plockar kan jag tro. Önskar alla där ute i världen en skön, harmonisk och avkopplande dag.

(17.39) Eftermiddag/afton i hemmet. Småfixande under dagen så att det ser ut som vanligt igen efter gårdagens begivenhet. Slappar i soffan med BK och bara njuter av tillvaron i största allmänhet - lyxig söndag med andra ord. Strax dags för kvällsmat och det är bara att plocka fram något och värma, skööönt.

17 februari 2015

(19.00) Kväll i hemmet, myser med BK. Efter jobbet var jag helt slut och unnade mig en tupplur - ja, inte slut på grund av jobbet utan av att jag varit sömntrött precis hela dagen. Det är väl festligheterna som tar ut sin rätt i efterhand kan jag tro. Men vad gör väl det??? Inte ett dugg skulle jag vilja påstå. En givande dag på KH med en hel del gjort trots att jag gäspat en stor del av dagen. Undrar just hur kollegorna haft det, lätt syrebrist eller så eftersom jag sugit in några hundra liter per gäspning.

Nu är det i alla fall kväll och mysfaktor hög. Mmm... :-) Kaffe, tårta och avkoppling - ja, som en tisdag mitt i livet ska vara helt enkelt. Lider med BK som hostar en del. Hm, önskar jag kunde trolla bort hosteländet. I morgon är det en helt mötesfri dag på KH för min del, ser fram mot att få gjort en hel del på min "att-göra-lista" i lagom takt med utrymme för en del klurande.

18 februari 2015

(18.28) Afton i hemmet, myser framför brasan och mår fakiskt precis som jag förtjänar - TOPPEN! :-) Alla förtjänar vi att må toppen och jag hoppas att var och en av er känner det. Kom hem relativt tidigt eftersom jag var på KH redan klockan 5 i morse. Hade slaggat hos BK så jag hade kort väg till jobbet - skönt mellan varven. En bra dag på KH med mycket gjort men i lagom tempo. De här dagarna som poppar upp ibland, mötesfria och härliga, är en energiboost för effektiviteten.

BK var här en sväng efter dagens första jobbpass. Nu är det jobb igen i några timmar, men snart kommer BK tillbaka - JIPPI! :-) Det är så mysigt att bara vara tillsammans, prata om allt möjligt och bara finnas för varandra. Ett stort privilegium med ömsesidig respekt. Jag är så tacksam för att jag får uppleva det med en sådan fantastisk person som BK. En själsfrände som utmanar och stöttar.

Tänker tillbaka på lördagen och alla fantastiska människor som förgyllde vår dag. En dag jag kommer att bära med mig som en behaglig tanke och varm känsla. En dag som innefattade så mycket men ändå var så lagom. En dag helt i min smak - en heldag med BK!

19 februari 2015

(16.44) Eftermiddag i hemmet efter en sväng förbi "affärn" på vägen söderut från KH. Nu stundas nya projekt - härligt. Reflekterar över dagen på KH, ett par möten med givande dialog och planer för vidare utveckling. Sånt gillar jag skarpt och det ger mig energi till tusen. I dag är det bara att hålla i "peruken" om man ska vara ute. Väldans vilka vindbyar. Mäktigt att se naturens krafter, ja om det är lagom som här alltså. Jag kan nog inte ens föreställa mig hur det känns att vara i områden i världen där vädret tar i rejält.

Det har töat ordentligt här hemma i dag, nästan ingen is kvar i garageinfarten. Bra på ett sätt även om jag gärna hade haft snö någon månad till. Önska kan vi men inte påverka. Jag hade hoppats på att få ta ut skidorna någon dag i vinter men det ser inte speciellt lovande ut för tillfället. Nåja, de ligger så fint nere i källaren - jag kan ju gå och klappa på dem ibland så blir de glada.

Jag fascineras över alla fantastiska kollegor jag har på KH och i hela kommunen. Det är ett privilegium att få jobba med det jag gör och ha de kollegorna jag har. Känner stor tacksamhet över det varje dag. Om ett par veckor har jag jobbat på KH i 5 år, jag känner fortfarande samma längtan till jobbet varje dag. Det är en häftig känsla - jag önskar att alla skulle få uppleva den.

(17.56) Jag har precis "fluktat" klart på "Böda Camping". När programmet var slut slog det mig: "Vem är jag att förundras över de människor som ställer upp på att bli filmade?" Jag är väl blott en feg krake som bara sitter och tittar på. De starka är de som ställer upp och bjuder på sig själva. En stor eloge till dem, liksom de personer vi fått följa under en längre tid i "Ullared".

21 februari 2015

(7.04) Helgmorgon med kaffe och surfande. En helg utan några speciella göromål. Gårdagskvällen förgylldes av att grannarna kom över och språkade en stund. Trivsamt och avkopplande! Njuter av helg, livet och allmänt behaglig känsla av välbefinnande. Ja, jag tror jag fortsätter med det hela dagen faktiskt.

(13.03) Skidåkning på TV, lagom avkoppling efter lunchen. Har fixat lite med bilder så nu finns nya i bildgalleriet. Kul att greja lite och skönt att tömma kameran. Har lite fler bilder som är potentiella bilder till bildgalleriet men de kikar jag på lite senare. Jag kan ju inte komma ifatt - vad ska jag då göra när det är gjort? :-)

22 februari 2015

(6.47) Morgonkaffe och tidningen är skumläst. Småtrött men har hela dagen till förfogande att göra vad jag vill eller ingenting. Ah, helgkänslan är behaglig - bara ladda batterierna och vila inför kommande vecka med trivsamma göromål på KH. Ska nog tvätta lite i dag, lite sånt där som inte är brådis med men ändå är skönt att få bort från tvättkorgen.

(14.19) Lunch med BK innan det var dags för nytt arbetspass. Jag ska strax flanera ut en sväng, till kyrkan för en själsligt välgörande stund. Jag måste säga att det är lite "april-väder" ute i dag - det gäller att gardera mig när jag ska promenera helt enkelt. Hoppas på uppehåll, i alla fall de stunder jag är ute i geografin och rör mig.

23 februari 2015

(6.49) Måndag morgon, ny vecka framför oss med nya utmaningar, uppdrag och göromål. Lagom med mötestätheten i Filofaxen och bra med tid för att grotta ner mig i egna göromål på KH. För en gångs skull lite småseg på morgonen och svårt att komma igång. Nåja, det ger sig nog om en stund när kaffet kommit ut i systemet och morgonrutinen är avklarad.

(16.51) Eftermiddag i hemmet, brasan är tänd och kaffet upphällt. Jag sitter och kurar skymning med brasan sprakandes, funderar över allt och ingenting. Saknar Herr och Fru Fickolén Pasoll så det känns ända in i själen. Tomheten går nästan att ta på, så påtaglig är den. Tror nog aldrig det går att förklara den känslan för någon som inte upplevt den. Inget att sträva efter men oundvikligt eftersom det är en del av livet. Jag är bara så tacksam för alla år vi fick tillsammans, alla upplevelser och all kärlek. Min obevekliga beundran för Herr och Fru Fickolén Pasoll kommer aldrig att falna - det vet jag med säkerhet.

I sorgen och tomheten fick jag förmånen att möta BK, en människa jag inte trodde var möjligt för mig att möta. Den värme, trygghet, kärlek och "lagomhet" jag får från BK är ytterligare ett stort privilegium. Min tacksamhet finner inga gränser - så är det. Tack "morfar" för det!

24 februari 2015

(2.54) Morgon/natt... Vaknade för en timme sedan med obehag i halsen, småtryck i skallen och lite lätt täppt i näsan. Hm, bara att slänga på kaffet och rigga datorn. Strax är kaffet urdrucket och jag ska göra ett försök att blunda en stund till - en lång dag på jobbet väntar och jag har ingen lust att bli liggande nu. Ja, hur mycket jag nu kan påverka det. Försöka duger. Det är stilla i Metropolen, skönt och avkopplande - precis som det ska vara klockan tre på morgonen/natten. Ser fram mot dagens göromål och njuter av att ha det jobb jag har. Önskar att alla förmånen att känna så.

(17.59) Hemma igen efter en trivsam, givande och väldigt lyckad dag på KH och annan ort. Som tur var somnade jag om en stund i "morse" så jag var hyfsat utvilad då jag steg upp. Lite av täpptheten, halsonda och trycket i skallen hade gett sig. Det blev dessutom en lång dag på jobbet, stämplade precis ut efter att kommit hem från sista mötet och fixat lite i e-posten. Tror nog jag fick till 11½ timme i dag, lunchen borträknad. Ja, det är inget mål att ha så varje dag men i dag känner jag mig bara nöjd med att det gått så bra. Med tanke på den tidiga morgonen och känslan i kroppen alltså.

Om en timme ungefär kommer BK hem - jag längtar som bara den. Vi ska väl få något nyttigt i oss, jag har inte riktigt kommit på något bra än. Har faktiskt sms:at om pizza, men jag får se vad responsen blir. :-) Men en pizza skulle sitta fint i kväll - känns nästan som att kroppen har behov av det. Hm, det där sista var ljug... i så fall är det nog själen som har behov av en pizza. Det är väl nog så viktigt att ta hand om själen tycker jag. I och för sig är det rena själavården av att umgås med BK - men det blir jag inte mätt på - - aldrig!

25 februari 2015

(6.04) Morgonmys med kaffe och fötterna i högläge - en morgon mitt i veckan, mitt i livet. Laddar för en dag på KH, lagom med uppbokad tid och resten till att strukturera upp och fixa göromål. Det blir nog en härlig dag kan jag tro. Ska försöka att göra en lagom lång dag i dag med tanke på gårdagens många timmar. Hur kul det än är kan det vara bra att inte jobba för länge om dagarna.

26 februari 2015

(17.16) Torsdagsmys i hemmet. Sitter och kopplar av efter en bra dag på KH. Hade tänkt att jag skulle fixa och dona lite hemma i kväll men spar det till helgen. Stod en stund och pratade med grannarna innan jag gick in, trivsamt prat men burr så kalla vindar. Solen sken lite då jag kom hem men nu är det nästan så att jag skulle kunna gissa på snö till kvällen.

Längtar efter BK men jag får öva tålamodet och vänta något dygn till innan det blir mys på riktigt. Har pratat med BK en sväng i telefonen - över Käglan. BK var på väg till länsmetropolen för att besöka sonens skola. Nu ska jag fortsätta med mina göromål för kvällen - så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.

27 februari 2015

(15.27) Hemma, helg och avkoppling. Ah, jag har till och med varit till ICA efter KH. Skönt som bara den att få det gjort. Jag hade nota redan i måndags men har skjutit på det flera dagar. Nu är det gjort för den här gången och skåpen är välfyllda. Mmm... bara att njuta av faktumet. Jag var till tandläkaren i morse, skönt att även ha det avklarat med gott resultat. Fokuserar på att få lite ordning på systemet och bli av med den förkylningstendens som ligger och lurar. Ja, vila är en bra medicin precis som god sömn. Jag kurerar allt jag kan och hoppas det hjälper.

Mars 2015

1 mars 2015

(5.32) Morgonfika på ägorna, avkoppling och helgmys. Tog mig en datorfri dag i går - märklig men väldigt skön känsla. Tror nog jag ska göra det fler gånger. I dag är det dessutom en "bara-vara-dag" tillsammans med BK, vi ska inte göra en släng mer än nödvändigt. Det känns som en väldigt bra plan för dagen och jag hoppas dagen kommer att kännas lååång. Ser fram mot veckan men tänker njuta massor av dagen i dag.

Tänk att det redan är mars, februari bara svischade förbi som en vintervind blandat med lite regnrusk och blåst mellan varven. Skönt att tiden inte står still - hur skulle det vara? Ett oändligt trampande på samma ställe och ingen utveckling över huvud taget. Nu hjälper ju inte tiden alltid till med utvecklingen, vi får göra lite själva också. Ibland lyckas vi rätt bra måste jag säga.

(14.02) Eftermiddag och fortsatt en superslö dag - hur skönt som helst. Nu har vi också dragit på brasan och myser ännu mer, om det är möjligt. :-) BK har hållit på med pärlplatta... näe då, men nära på skulle jag vilja påstå. Lunchen har landat och en kopp kaffe sitter gott i systemet. Om en stund ska vi ut i geografin - burr, men jag tror minsann det får bli bilen i dag. Mest rädd om frisyren faktiskt, vill ju inte att det lockar sig för mycket om det kommer snöglopp.

2 mars 2015

(15.45) Måndag eftermiddag och våren är definitivt här. Fåglarna är helt fantastiska att lyssna på och ljuset för med sig en sprittande känsla i hela kroppen. Längtar efter första vår-fikat i garageinfarten, solen värmandes och den ljuvliga känslan att kunna sitta ute igen. I och för sig räcker det med ett slöjmoln för solen för att burret ska infinna sig men ändå. Lökväxterna har börjat smyga sig upp över jordytan i stenpartiet och snödroppar är på gång att blomma både vid husknuten och ute i rabatterna. Julrosorna har kommit fram vid berget och ökar på vårkänslan massor. Det är en härlig tid vi har framför oss, hoppas vi alla kan njuta av varje dag och verkligen ta in känslan av vårens ankomst. Hela sinnet vaknar upp ur vinterdvalan och är redo att brista ut tillsammans med alla knoppar.

Reflekterar ofta över vår förmåga att förstå och ha förståelse. Det är inte alltid helt lätt att ha förståelse för andra människors handlingar men att försöka måste vara att ha kommit en bit på väg. Visst, det finns vissa handlingar vi aldrig kommer att förstå men kanske måste vi lägga dem åt sidan en stund för att kunna ta oss an dem vid ett senare tillfälle. Fascinerad och förundrad kan jag känna mig ibland. Visst måste väl grunden vara att vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade. Hur svårt ska det vara? Väldigt - tydligen.

3 mars 2015

(17.53) Hemma efter en mycket givande dag på KH, har kunnat grotta ner mig i nya utmaningar med stor utvecklingspotential. Härligt som bara den och stor tillfredsställelse att kunna hålla på med. Ser fram mot en lika givande dag i morgon. Landade hos frissan efter KH, skönt och väldigt välbehövligt. Nu är hela tillvaron helt plötsligt mycket lättare och framför allt så ser jag igen. Kom hem för en liten stund sedan och har fyrat eld på en brasa. Småmyser lite innan det är dags att sätta fart med käk - väntar hem BK i kväll också, det är vardagslyx de lux.

7 mars 2015

(17.09) En lång och skön lördag med lite småpysslande, massor av vila och bara-vara-tid. Mmm... välbehövligt som bara den och välgörande för både kroppen och knoppen. Jag har lurat ett par gånger i soffan under dagen och jag måste säga att det är helt klart underskattat - vilken lyx att kunna sträcka ut sig och bara slumra en stund. Det blåser på rejält i Metropolen i dag. Jag var till kyrkogården på morgonen och hämtade hem lyktorna, burr vad kallt det var. Som tur var hade jag pälsat på mig ordentligt. BK har spelkväll med gänget i kväll, det är säkerligen världens härligt drag och stämning.

8 mars 2015

(4.06) Morgonmys med kaffe och surf. Vaknade liiite tidigt i dag men troligtvis beroende på lyxen med två gånger tupplur i soffan under dagen i går. Nåja, det var det värt - säkerligen blir det en i dag också. I dag är det Vasaloppet, det blir nog en stund framför TV:n för att se hur det går för dem. För övrigt inga större planer för dagen, mest att ta det lugnt så att kroppen får komma ifatt och att jag känner mig utvilad inför veckan som kommer. Inget speciellt med massor av någonting, men det är ändå bra att vara utvilad och ha energi för göromålen.

9 mars 2015

(20.47) Afton i hemmet efter en bra dag på KH följt av några timmar hos en före detta kollega för att assistera med lite datorhjälp. Trivsam eftermiddag och kväll hos kollegan och husdjuret. Lite käk då jag kom hem och sedan åkte brasan på, skönt med lite brasvärme på kvällskvisten. I går fick bilen sig en tvagning, det var med ett behagligt "gnägg" eller "brum" eller nåt som vi for norrut mot KH i morse, torra vägbanor dagen till ära. Ja, i alla fall drygt halvvägs - sedan blev det lite småblött. Jag körde taktiskt och höll behörigt avstånd till bussen framför mig. Fem hundra meter kvar av till 50-väg kommer ett "monster" emot mig - en cementblandare som "svoschar" ner oss... Hm, typiskt!!! Nåja, när jag väl skulle hem på kvällen insåg jag att känslan nog var värre av "svoschet" än smuts-resultatet. Ingen större nedsmutsning av kära fordonet med andra ord. Puh...

10 mars 2015

(17.24) Eftermiddag/kväll i hemmet och jag njuter fullkomligt av en brasa. En bra och givande dag på KH har det varit och jag känner mig nöjd med göromålen. Just nu längtar jag bara efter att BK ska komma hem, BK som jobbar till lite senare men sedan så får vi mysa. Mmm... Det blåser på rätt bra i dag, det är till och med så att brasan påverkas trots att jag dragit ner luftflödet rejält. Vet inte hur många meter skorstenen är men det blåser nere vid elden ändå - fascinerande. Naturens krafter är mäktiga och får mig aldrig att sluta förundras över vad de skulle kunna göra. I morgon är det möte hela dagen på jobbet, det ska bli väldigt givande, intressant och lärorikt. Det vet jag innan dagen ens har börjat.

Tänk vad livet kan ge för möjligheter, jag är så tacksam för att jag får leva livet och uppleva det jag gör. Kärleken från BK är ett privilegium och jag hoppas kunna vårda den så länge jag lever. Att få uppleva den obevekliga kärleken som "äldre junior" - är en gåva. Den gåvan slår det mesta i tillvaron skulle jag vilja påstå. Vad är viktigt i livet? Det kan ingen svara på utom du själv.

13 mars 2015

(17.02) Har landat i fåtöljen efter en givande dag. Kom hem redan vid två-tiden, svidade om och gav mig ut på ägorna för årets första trädgårdspass. Härligt som bara den att hålla på och för tillfället inser jag att träningsvärken kommer vara ett faktum i morgon. :-) Jag njöt till fullo av att kunna hålla på ute och småplocka lite. Invigde grensaxen vi förärades med i februari, den var helt suverän. Tack kära vännerna i Vreta för den - ni visste vad ni gjorde. Jag lovar, jag har inte klättrat en millimeter i dag, bara stått på backen och klippt.

Under utevistelsen fick jag en pratstund med grannen E och hans föräldrar - lika trivsamt som vanligt och alltid ett välkomnat avbrott i grejandet. Eller, det är väl de som ser till att jag tar en paus mellan varven. De vet hur de ska göra. :-) När jag klippt lite på äppelträdet röjde jag lite i stenpartiet, lite torrt som var kvar sedan i höstas. Resten av äppelträdet tar jag i morgon. Tror nog jag behöver en stege för att nå de översta skotten på ett bekvämt sätt. Lovar att inte klättra i trädet.

Tog halv dag ledigt från KH för att komma hem i det fina vädret och utnyttja tiden. Ja, det var inga problem eftersom jag hade gott om timmar på flexen. Skönt att kunna unna sig en tidigare fredag eller annan dag mellanåt. Jag har ett superroligt projekt på gång på KH, det ska bli spännande att se hur vi i arbetsgruppen för det framåt. Jag är taggad som bara den och tycker det ska bli så himla skoj.

14 mars 2015

(7.57) Morgonstund och laddning för ännu en härlig dag på ägorna med lite fixande i lagom tempo. Kroppen är förhållandevis smidig i dag trots min känsla av att träningsvärken var i antågande med stormsteg. Nåja, lite småstel är jag allt men det känns bara bra - jag har ju faktiskt använt musklerna och inte bara placerat dem i soffan. Ser fram mot utedag och att få använda kroppsdelarna ytterligare några timmar.

(15.51) Eftermiddag denna fantastiskt sköna lördag mitt i livet. Började dagen med lite donande i köket innan jag svängde ner till ICA för kompletteringsinköp. Väl hemma igen tog jag mig ut på ägorna och avslutade jobbet med äppelträdet. I dag blev jag tvungen att klättra, men bara lite. Det måste väl ändå vara okej. :-) När äppelträdet var färdigt hade jag samma status - färdig. Insåg min begränisning och gick in för att vila en stund och få i mig lite mat. Det var nog väldigt sunt tror jag.

Började under vilan att läsa en bok som BK tipsat mig om. Boken heter "Det händer när du vilar" och är skriven av Tomas Sjödin. Väldigt intressant läsning och tänkvärt på många sätt. Jag måste erkänna att det är hur länge sedan som helst jag läste en bok. En förklaring till det är att jag har gett upp att läsa när jag ska sova. Jag somnar på vägen ner i kudden, så en bok i de lägena är egentligen förkastligt. Jag överraskade mig själv genom att läsa en tredjedel av boken i dag innan jag tog en liten lur i soffan. Det kändes i alla fall som verklig kvalitetstid att läsa på middagen - bara vila och vara.

När jag lurat klart och fått i mig lite mat svidade jag om igen för ett pass till på ägorna. Hade som mål att få bort lite mer torrt som jag lämnat i höstas. Då var det fortfarande blommor och annat fint på stänglarna och min tanke var att fåglarna kunde få käka av fröerna under vintern. I dag plockade jag bort det som var kvar - skön känsla att få städa lite i trädgården. Fick också ett trivsamt samtal med grannarna på sydöstra sidan under utevistelsen. Det är skoj när våren kommer och vi börjar se varandra igen. Ett lyft för hela grannskapet skulle jag tro. Alla låter i alla fall lika glada över det. Sedan tror jag att vi alla behöver tiden i ide när det inte är något trädgårdsarbete - tänk vad mycket roligare det blir att ses igen till våren.

BK jobbar hela dagen i dag, liksom i morgon. I dag kommer inte BK hem hit men i morgon blir det både lunch och kvällsmys tillsammans. :-) Jag är tacksam för varje minut med BK men njuter också av tiden mellan - mycket tack vare BK skulle jag vilja påstå. Jag har sagt det förut men det tål att upprepas. Jag är så privilegierad att få tillbringa mitt liv med BK, det finns inte ord för den tacksamhet jag känner. Tänk att få känna ett lyckorus bara av att se en person, sedan att ha förmånen att få leva livet tillsammans med den personen - det är lyx på hög nivå. Jag vet att jag är lyckligt lottad och jag önskar att alla skulle få uppleva samma sak.

15 mars 2015

(17.12) Summerar en väldans skön och vilande dag. Ja, lite har jag pysslat med men också varit noga med att vila - eftertanke och bara vara är inte att förkasta. BK kom hem på lunchen vilket var en bonus för dagen. Var och lyssnade på BK på jobbet för en stund sedan, alltid lika behagligt. Nu har jag landat hemma igen och ska faktiskt ta vara på vilodagen och fortsätta njuta av här och nu utan större ambitioner vad gäller göromål. Ser fram mot senare då BK kommer hem efter kvällspasset, mys och härlig samvaro blir det med all sannolikhet. Hoppas det ska kännas som en lång kväll men samtidigt kort så att jag får hem BK... det där blev väldans motsägelsefullt. Nåja, en lagom blandning av lång och kort så blir det bra.

17 mars 2015

(19.37) Afton i hemmet och jag har vilat, kurerat och vilat hela dagen - mest längtat efter BK faktiskt. Ja, när jag inte sovit - men jag har nog längtat då också misstänker jag. Nu har BK kommit hem och det blir lite lyxmys så här på tisdagkvällen. BK är en klippa!

18 mars 2015

(4.55) Färdigsurfad för morgonen, alldeles för tidigt på morgonen. Nåja, så går det ibland - bara att gilla läget. Ska nog ta mig själv i örat och försöka slumra en stund till, får se om det hjälper...

(10.19) Jag var förnuftig nog att gå och lägga mig en stund igen efter den tidiga morgonen, när kaffet var urdrucket och NA kikad i. Somnade om och sov faktiskt några timmar, bra jobbat får jag nog säga till mig själv. BK har farit till jobbet och jag vilar, kurerar och gör allt jag kan för att kroppen ska komma i form igen - vilar alltså. :-) Ska nog ta en liten tur i ordens värld, läsa vidare i boken om vila. Rent själviskt skulle jag vilja ha BK här hela dagen, få lite omsorg och bara bli ompysslad. Nåja, det är nog andra som behöver BK mer än jag i dag - jag får tänka på dem.

20 mars 2015

(16.21) Hemma efter en givande dag i länsmetropolen på kurs. Det var lite småsegt men gick bra ändå. Kursen var på intet sätt seg - den var toppenbra. Segheten stod jag själv för med tanke på att jag legat däckad några dagar. Peppad av kursen och redo för att sätta igång med göromål på KH på måndag. Här ska grejas! :-D Ruggväder i dag, då är det bras-väder. Jag har startat en brasa, gjorde det strax efter hemkomsten. Nu är det fredagsmys med fötterna på puffen. BK kommer hem i kväll, det höjer ju fredagsmyset med åtskilliga poäng. Ja, jag skulle nog vilja påstå att det spränger mätaren.

21 mars 2015

(17.52) Eftermiddag/afton i hemmet. Jag njuter av helgkänslan och det faktum att jag inte behöver göra ett dugg mer i dag. Har heller inte varit särskilt produktiv, mest vilat och bara varit. Skönt som bara den! Tog en promenad på förmiddagen, följde med BK till jobbet och fortsatte min promenad i solen. Stannade till en stund extra vid änderna och fotade lite - skön avkoppling och väldigt skön "göra-ingenting-tid". Väl hemma igen blev det lunch och sedan en superlååång lur i soffan. Hm, kroppen är tydligen inte i fas än - bara att gilla läget och vila lite till.

BK är med jobbet till "gurk-stan" i dag, kommer hem vid midnatt eller så. Jag har ingen målsättning att hålla mig uppe men vem vet, jag kanske till och med överraskar mig själv. :-) När jag kvicknade till efter tuppluren i soffan tog jag mig samman och hämtade upp pelargonerna, de är nu omplanterade och nerklippta. Med andra ord är det bara att hålla tummarna framöver för att de klarat vintern i källaren och kommer igen.

Känner mig fortfarande supernöjd över att jag for till länsmetropolen på kurs i går. Jag var väldans tveksam innan eftersom jag legat hela veckan - men det var värt ett försök, verkligen. Nu ser jag fram mot veckan som kommer och att få ta tag i projektet som är på gång. Jag har mer kunskap och förhoppningsvis kan jag använda den på bästa sätt.

Tänk att det är så avkopplande och rogivande att bara sitta tyst och lyssna på stillheten. Jag är tacksam för att jag har mitt hem, ett hem som alltid inneburit en stor trygghet och där jag kunnat hämta energi. Under några år var det inte lika lätt att hitta energin här hemma men nu är livet i fas igen sedan en tid tillbaka. Ja, så är väl livet - lite upp och ner. Tror nog att vi själva behöver lära oss vårt ansvar och vad vi kan göra för att påverka. Vi gör våra val och vi får helt enkelt gilla läget och leva efter dem.

En nära vän sa för en tid sedan: "Nu har ju du börjat ditt nya liv." Jag är inte enig i den formuleringen. Vi har ett liv och gör olika val. För mig handlar det mer om att jag gjort val och fortsätter leva mitt liv. Jodå, jag kan hålla med om att livet består av olika faser, men nytt liv får vi inte - som tur är. På något sätt känner jag det som att vi måste hitta läget där vi äger vårt eget liv. Äger rätten att forma det som vi vill. Nu kanske någon protesterar och säger att vi måste anpassa oss till omgivningen, till relationen eller nåt annat. Jodå, helt rätt - men fortfarande är det viktigt, tycker jag, att vi äger rätten till vårt eget liv.

Om vi anpassar oss till någon annan så till den milda grad att vi skjuter undan våra egna tankar, funderingar och åsikter - då är det inte en sund relation. Det oavsett om det är hemma, på jobbet eller i den sociala kretsen närmast oss. Rätten till vårt eget liv handlar om respekt, inte ifrågasättande. Kärleken ska väl vara fylld av respekt, annars är det väl inte kärlek. Det är inte lätt när man blir uppfylld, men jag tror det är väldigt viktigt att påminna sig själv mellanåt. Ge sin partner, sin närmaste krets och sina kollegor utrymme - utrymme att äga sina egna liv. Då tror jag att vi kan skapa ett samarbete utan dess like - ett samarbete som främjar kärlek, kreativitet och konstruktivitet.

27 mars 2015

(15.04) Hemma på ägorna efter en givande dag på KH, brasan knastrar och fötterna är behagligt placerade på puffen. Det är så skönt att bara sitta och koppla av efter arbetsdagen, summera alla intryck, lärdomar och tankar innan kvällspasset tar vid - det vill säga, fortsatt vila. :-) Jag kan inte sluta förundras över hur fantastiskt livet är, att jag kan få njuta så som jag gör och det helt utan att skämmas ett enda dugg. Självklart går tankarna och tacksamheten till Herr och Fru Fickolén Pasoll som skapat förutsättningarna för mig, de gav mig livet och förtroendet att välja och förvalta.

De gav mig också förmågan att uppskatta det jag har och se storheten i det lilla i tillvaron. Känna nöjdhet över livet, välbefinnande och möjligheten att landa i ett tryggt hem. Det går nästan inte med ord att beskriva vad de gett mig och lillebror. De vet nog det i sin sfär och de visste det när de vär här. Värderingar, förhållningssätt och livskunskap - det är inget man kan ta för givet. Jag vet, grundat på erfarenhet. Jag trodde att vi alla kunde lära oss med livet, men ack så fel jag hade.

Jag är i alla fall väldigt tacksam för livet och att jag får dela det med BK. Trodde inte det var möjligt att få uppleva en sådan "bara-vara-känsla" tillsammans med någon, att allt skulle kunna vara så enkelt och okomplicerat. Tack BK, för att du är den du är och för att du gör allt så enkelt.

April 2015

1 april 2015

(19.06) Första april ja... Egentligen är det väl inte stor idé att skriva något i dag - ingen lär väl tro på vad som står i alla fall. Därför kanske jag ska strunta i det... Ja, så får det blir. :-)

2 april 2015

(13.52) Skärtorsdag och långhelg framför oss. Jag har varit hemma en stund, passade på att flexa ut lite tidigare i dag. Årets första plantering på kyrkogården är gjord och det blev fint till våra kära. Det brukar vara väldigt behagligt att kila omkring lite på kyrkogården men i dag fick det bli i rask takt - det var baske mig ingen åskvärme. Burr! Har valsat runt lite med snabeldraken och röjt lite inför lediga dagar. Skönt att ha det gjort och konstatera att jag inte är helt muck av göromålen. Ett steg i rätt riktning får jag väl lov att säga.

3 april 2015

(14.50) Långfredag och behagligt tempo, lite småfixande men också en hel del vila och "bara-vara". Tog en relativt rask promenad i vädret för en stund sedan och det var själavård för både kropp och knopp. Jag var ute och planterade lite påskliljor på ägorna på förmiddagen, passade på att gå runt knuten och kika om det var sant det jag såg i morse när jag kikade ut genom köksfönstret. Jodå, där stod den i all sin prakt - blåsippan som legat i träda några år. JIPPI! Häftigt vad en blåsippa kan bidra med när det gäller glädje och lyckorus.

En annan sorts lyckorus är det jag känner varje gång jag ser på BK och möts av leendet som är helt obetalbart. Att bara få vara med BK är en ljuv känsla som sprider sig i hela systemet, ett välbehag som nästan inte går att beskriva med ord. Kärleken, värmen och enkelheten är som balsam för hela själen. Ett balsam som är helt ekologiskt, allergifritt och utan konstgjorda tillsatser.

4 april 2015

(18.05) Härlig påskafton med ett par promenader i det ljuvliga vädret. Något svala vindar men inget som inte mössa och god klädsel kunde stå emot. Andra promenaden fick kameran följa med ut, vi såg massor med blåsippor bland annat och njöt i fulla drag. Ser fram mot fortsättningen av den här dagen fylld av kvalitetstid tillsammans med BK. Det är dagar som denna som jag bär med mig i hjärtat för lång tid framöver. Nähä, nu är det dags att fortsätta njutandet.

10 april 2015

(9.11) För ett år sedan pratade vi i telefonen, jag kunde höra din trötthet i rösten - kanske rent av uppgivenhet... I dag sänder jag mina tankar och en stor kram ut i en annan sfär, en sfär där du är fri från smärtan. Till dig C, en vän som alltid finns där. "Titti-ritti-ritti-ri" ♪ ♫

13 april 2015

(16.38) Eftermiddag i Metropolen, veckans första arbetsdag är avklarad och jag har jobbat i lagom takt hela dagen - det är så jag blir smått förvånad själv. Tacksam för livet, levernet och tillvaron tillsammans med BK. Att få uppleva den harmonin, lyckan och totala lagom-känslan är något jag inte trodde var möjligt. Jodå, jag vet att jag skrivit det förut men jag kommer nog aldrig sluta få små duschar av tacksamhetskänsla inför det faktumet. Likadant med tacksamheten gentemot Herr och Fru FP som gett mig livet innan dess. Jag börjar inse att sorgbearbetningen är en livslång process, något som stärker med åren men som samtidigt kan göra så ont. Livet - det som gör oss till dem vi är. Skapar ödmjukhet, förhoppningsvis, och gör oss till medmänniskor så som det är menat.

14 april 2015

(17.02) Hemma efter en intensiv men givande dag på KH. Myser med en brasa, det är lite smått rugg-väder ute i dag. Brasan gör susen vill jag påstå. Skönt att mysa och värma både kroppen och själen. Jaha då, jag tror nog minsann att brasan värmer själen också. Hade tänkt mig måla lite på ett av projekten då jag kom hem, men där gick jag bet. Övermålningsbar efter 20 timmar - ja, det är kanske gränsfall. Får klura lite till på det, kanske tar jag mig en tur ner i källaren om en stund och målar. Det är fantastiskt rogivande att måla och jag har flyt - fler projekt är på gång.

Om några timmar kommer BK hem, det blir toppen. Här om dagen pratade jag med grannen E, tre år. Min telefon ringde och det var BK. Jag sa till E: Det är BK som ringer, vad säger vi då? "Kom hem", svarade E med bestämd röst. :-) Det är ordning på E minsann. :-) Jag ser fram mot att trädgårdssäsongen ska sätta fart, då får jag nog med mig E mellan varven - alltid lika trivsamt.

15 april 2015

(20.45) Afton på ägorna och njuter av brasans sken. Kom hem strax före 20.00 efter att ha varit på utflykt med BK. Vi åt gös på "lokal", den var supergod och självklart var sällskapet ypperligt, ljuvligt och helt perfekt. BK har farit hem till "Förorten" och jag varvar ner innan det är dags att krypa till kojs för nattens skönhetssömn. Inget målat i kväll heller med andra ord. Nåja, det finns kvar och jag kan måla vilken dag som helst.

Fascinerande vad rogivande och skönt för hela systemet en brasa kan vara. Att sitta i halvmörkret och bara njuta av skenet och småsprakandet kan få vem som helst harmonisk tror jag nog. Att sitta och njuta av stillheten och låta tankarna vandra fritt utan att fästa någon vikt vid dem - det är avkoppling.

24 april 2015

(15.15) Hemma efter en intensiv men givande dag. Har försökt köra lite kortare dagar hela veckan för att reglera flexen - det har gått bra. I dag blev det däremot någon timme plus. Ja, så kan det bli ibland. Njuter av helgkänslan och känner mig så välförtjänt av ledighet i två dagar. Ser fram mot att bara ta varje timme som den kommer och pyssla med lite av varje - plus en massa vila så klart. Efter en möteshektisk dag och vecka är det skönt att landa i tystnaden och stillheten utan några andra ljud än de jag gör själv. Just nu gör öronen lite mysko ljud invändigt men det ger sig om en stund. T-i-n-n-i-t-u-s, tror jag baske mig det heter. Nåja, om det ger sig efter en liten stund ska inte jag klaga.

BK arbetar idogt flera dagar på raken med början i går, så jag får underhålla mig själ. Tror nog jag ska fixa det. :-) Självklart längtar jag men som någon klok en gång sa: "Det är nyttigt att längta." Hoppas BK får bra jobbdagar framöver med härliga upplevelser och fina erfarenheter. Det tror jag nog blir utfallet av jobbdagarna.

27 april 2015

(20.08) Hemmakväll med vila, avkoppling och reflektion. Skön känsla i hela systemet att ha landat i bilden av nuet. Harmonin och ron som följer med den insikten är svår att beskriva, den måste upplevas. I går tog jag en sväng på ägorna med sekatören, rosorna behövde ansas lite. Ja, det var verkligen lite som behövde ansas - de har klarat sig fantastiskt bra den här vintern. Inser också att det inte dröjer länge innan Klippon får komma ut på första turen för året, det är väl tidigt som bara den kan jag tycka. Nåja, är gräset högt är det bara att trimma. Nu blir det en stunds vila, avkoppling och reflektion till innan jag tar med mina kroppsdelar och kryper ner för nattens skönhetssömn. I morgon är det kurs med två kollegor i länsmetropolen, det ska bli hur kul som helst.

29 april 2015

(15.18) Eftermiddag i Metropolen - lite flex i dag för att njuta av tillvaron. I dag är det helt klart april-väder ute, precis som det ska med andra ord. Det kommer en iskall skur ena stunden och nästa stund lyser solen och värmer gott. Nåja, det är i alla fall inget altan-väder, inte altanen på G4 i alla fall. :-) Tur att BK var här på morgonen, annars vet jag inte hur jag hade kommit upp och iväg. Jag som alltid är så morgonpigg var totalt sovandes i morse. Tack BK för att du finns och för att du är den du är.

Vardags-lyxar mig med en brasa i snålblåsten. Skönt som bara den och väldigt behagligt. Det är nästan så att jag skulle kunna bli van med den lyxen. I morgon är det Valborg och brasa på mängder av ställen i hela vårt avlånga land. Jag ska i alla fall avnjuta den som är närmast, får avnjuta den tillsammans med BK, det är lyx i sig. Det är något speciellt med Valborg, vintern är som bortblåst - även om det kan vara "varierande väder" på Valborg - och våren och sommaren är som två välsmakande småkakor som står för dörren.

30 april 2015

(14.58) Valborgsmässoafton och jag har landat i hemmet. Njuter av en brasa den här "vädrets-makter-dagen" då alla väder kan stråla samman inom loppet av några timmar. Ett fascinerande fenomen som återkommer varje år. I dag är det nordanvindkänsla ute trots sydliga vindar. Ja, vad gäller Valborg och väder så har jag slutat förvånas för länge sedan. Häftigt är det i alla fall. Valborg är också kombinationen av begynnande blomsterprakt och snöglopp i samma mening. Samtidigt som avtagande årstid inte låter oss glömma den så smyger sig både våren och sommaren på med små men kraftfulla myrsteg. En häftig tid då vi, liksom naturen, börjar knoppas och spricka ut ur våra vinterkokonger. En tid då hoppet står som högst på skalan. En tid då hela härligheten av grönska, värme och utevistelse utan påpälsning står för dörren. Jag gillar varje årstid för sina egenskaper men jag tror baske mig den här tiden slår allt. Förväntan inför vad som ska komma samtidigt som det gäller att lägga ribban på lagom höjd. Låt oss alla ha förväntan i massor men vara nöjda med det som kommer. Då blir det kanon tror jag.

Maj 2015

6 maj 2015

(17.50) Hemma efter en lång men givande dag på KH. Hade inga höga förhoppningar innan dagen att jag skulle få speciellt mycket gjort för egen del - men där fick jag bli överraskad. Härligt med sådana dagar. Att känna hur energikickarna avlöser varandra för att jag får jobba med så roliga göromål och trevliga kollegor. Ska lyssna på systemet och vila en stund i kväll. Är i stort behov av sömnen om några timmar, i morgon är det nya uppdrag, göromål och annat skoj på KH.

Innan jag for hem i dag var jag förbi BK en sväng för lite socialt umgänge innan vi skulle åt var sitt håll. Det blev en bonusstund eftersom ingen av oss räknat med att få till den stunden i dag. Det ska bli skönt när bonusstunderna blir vardagsstunder. Men i väntan på den dagen njuter vi i nuet, det är dumt att låta bli.

(20.36) Afton och strax dags att krypa ner för skönhetssömnens skull. Sitter och funderar lite på mänskligheten och våra olika tänk vad gäller livet och mer triviala ting. Jag kommer nog aldrig att sluta fascineras över människors förmåga att dupera och leda andra dit de själva vill för egen vinnings skull. Vad är vinningen i det? Andra människors ledsenhet eller lidande - då är man illa ute tycker jag. Ännu mer illa ute är man om vinningen är för egen del, oavsett vem man kliver på eller utnyttjar. Livet är ett långt lärande - stackars de människor som inte ser den möjligheten. Om jag inte lärde mig om mig själv och andra för att vi ska kunna finnas tillsammans på jorden - vad är då värdet av att finnas till??? Noll och intet, som Herr och Fru FP skulle sagt. Girighet är en sjukdom som, tyvärr, ger sig till känna för de drabbade sist av alla.

9 maj 2015

(16.49) Trädgårdshelg men också mycket njutning och bara-vara-tid. Nyss en sväng med cykeln, premiärtur för året. I går var det premiärtur med Klippon på ägorna - skönt att få pyssla lite. Det var också väldigt skönt att cykla en sväng. Ska lämna in cykeln på service så att de får justera växlar och lite annat så här i början. Skönt att bara kunna lämna in cykeln och få sådant gjort, det är väl säkerligen lite meck med det om jag skulle försöka själv. Hade helst velat behålla BK hemma i dag - men, det var nog andra som hade större behov... eller nåt. Ja just ja, jobbet var det ju. :-)

15 maj 2015

(20.01) En härlig dag, fisketur med BK - privilegium de lux - och trivsam tillvaro. Inga större fångster förutom förmånen att få bara vara - den är mycket värd. Frisk luft, friska vindar med småkyliga inslag tar på orken och nu är det nog inte länge innan jag dyker ner för nattens skönhetssömn. Kommer med största sannolikhet att somna på vägen ner i kudden.

17 maj 2015

(19.35) Ett stort grattis till alla vänner i Norge på nationaldagen! Afton och vila efter en lång och skön helg. Många kvalitetstimmar med BK och en hel del gjort hemma i lagom tempo. Nöjd med dagarna och sugen på några dagar på KH igen - alltid kul att få komma till jobbet och sätta fart med göromålen, speciellt sedan jag kommit in i ett väldigt bra arbetstempo som inte sänkt effektiviteten. Njutningen är desto större efter temposänkningen. På förmiddagen i dag roade jag mig med att tömma kameran, 1089 bilder fanns på den från diverse tillfällen sedan slutet på mars. Ja, det blev att sortera lite innan jag kunde köra back-up.

En tur på gymmet roade vi oss med tidigare på eftermiddagen, härligt för både kropp och knopp. Bra att vi kan trigga varandra mellan varven. Nöjd med dagens regn eftersom jag gödslade gräsmattan i går kväll. Ja, regnet har ju också medfört att tempot för dagen varit behagligt och helt i enlighet med vilodagen. Jag måste bli bättre på att använda mig av vilodagen varje vecka - det gör gott till alla delar. Jodå, jag har blivit bättre senaste tiden men kan nog få till det än mer optimalt.

Sitter och klurar på en del göromål som jag borde göra en lista av, för att inte glömma bort dem. Behöver fixa och dona lite innan sommaren, ja det får nog bli en lista helt enkelt. Skönt att kunna bocka av när det är gjort och se vad som faktiskt blivit gjort. Nähä, nu blir det en kopp kaffe och viloläge.

19 maj 2015

(4.58) Morgonstund i hemmet, tidningen är läst och kaffet snart urdrucket - dags för en tur i källaren för att räta upp fysiken. Det ska bli skönt. Ser fram mot en trivsam dag på KH, gårdagen var väldigt givande och produktiv. I alla fall var nöjdhetsfaktorn hög då jag for hem. Får se vad jag hittar på då jag kommer hem, kanske en sväng och klappa lite på maskrosorna - om det inte regnar så klart. Då får det bli något under tak. Nähä, nu är det bara att sätta fart på systemet och svida om för fysik-trim.

22 maj 2015

(17.56) Eftermiddag/afton en lyxig semesterdag mitt i vårvädret. Smågrejande i trädgården och en sväng med Klippon fick förmiddagen innehålla. Njutbart att greja lite på ägorna i lagom takt. Har varit uppe till förorten och hämtat hem cykeln som varit på service. Härligt med väloljat och justerat - nu är det bara att köra så det ryker. BK har en intensiv helg, en av kulmenhelgerna i jobbet. I kväll blir det gourmet-käk när BK dyker upp - korv med bröd. Mmm... jag längtar, självklart efter BK också. ;-) Hoppas allt gått väl i dag i förberedelserna.

Det känns väldigt lyxigt att ta någon semesterdag lite då och då, förlänga helgen och greja lite hemma. Jodå, jag vilar också - vet ju att Fru FP skulle ha gett mig det kärleksfulla men tydliga rådet att jag ska vila ibland också. Faktum är att jag tror jag håller på att bli riktigt bra på det, till och med så att det känns okej. Fru FP skulle varit stolt över mig - ja, det är hon nog där hon vakar över mig från sin sfär.

Hade en "träd-person" här i dag, behöver se över några av de riktigt gamla träden. Sådana som jag inte kan ta ner själv. Ett av dem lät lite mysko när hon knackade på det - ihåligt är bara förnamnet. Med andra ord är det dags att låta dem vila. De har ju stått här sedan -59 så det är väl inte konstigt. Blir skönt att få ner dem, det blir liksom lite lugnare i själen då. Det vore inte speciellt skoj att komma hem och upptäcka att ett träd lagt sig på huset eller ännu värre, över grannens hus.

23 maj 2015

(17.34) Hemma efter en härlig cykeltur på drygt 40 minuter - uppfriskande och rensande för sinnet. Assisterade BK på jobbet vid lunch och efter det blev det en tupplur innan cykelturen. Nu väntar jag på BK som strax kommer från jobbet, då blir det en sväng ner på gymmet - härligt. :-)

28 maj 2015

(17.58) Eftermiddag/afton på ägorna, det smådroppar ute från den gråmulna skyn och mysstämningen är på plats. Jag har lyxat till med ledig fredag den här veckan också - skönt som bara den och energigivande för både kropp och knopp. Morgondagen innebär besök av käre bror, det ska bli trivsamt som bara den. Längtar efter BK och det får jag göra några dagar till. Jobb-resa till annan ort långt borta är det som står på BKs schema de närmsta dagarna. Nåja, jag fick höra rösten i dag på eftermiddag - vilket jag absolut inte räknat med. Lyxigt värre och en bonus utöver det väntade.

29 maj 2015

(16.06) Eftermiddag denna lediga dag mitt i livet. :-) Har haft käre bror på besök under dagen, trivsamt som bara den och väldans energigivande. Vi var till kyrkogården med blommor till Fru FP inför söndagens högtidsdag. Brorsan är nog den bästa brorsan i hela världen - ja, det tror jag baske mig. När han for hem passade jag på att locka ut Klippon på en vända. Förvånandsvärt lätt att klippa i dag trots att det var långt. Kan bero på att jag ställde kniven ett snäpp högre.

Brorsan fick lyssna på stora datorn, som dagen till ära börjat med ett mysko ljud samt stängde av sig med 20 minuters intervall... Hm, bara att inse att den nog gjort sitt. Ska klura på vad jag ska införskaffa i stället. Käre bror hade lite tips att ge i dag, de tipsen är värda massor för mig. Vi har ungefär lika gamla datorer så det är nog snart dags för honom också att kika efter ny. Självklart ska jag konsultera BK inför eventuellt inköp. :-)

BK... ska det vara nödvändigt att fara iväg med jobbet så himla många dagar??? ;-) Men, som någon sagt ett antal gånger, det är nyttigt att längta ibland. Ja, så är det väl - kanske... Hoppas BK har en väldigt givande tripp och får massor med inspiration till kommande göromål.

I dag är det blåsigt värre i geografin, värst är det för frisyren kan jag tycka. Har stått flera timm... sekunder och fixa barret och så kommer det en vindpust och förstör hela härligheten. :-/ Nåja, det kan ju ses som unik komposition av stråna på skalpen. :-))) I morse blev det ett pass på gymmet, skönt som bara den för hela systemet. Skön start på dagen och energigivande även det. Längtade efter att köra med BK på gymmet i morse, det är mycket roligare då. BK är suverän på att köra och lär sig övningarna hur lätt som helst. En talang skulle jag vilja påstå.

30 maj 2015

(15.32) Eftermiddag i hemmet och avkoppling de lux efter en dag med lite göromål. Började dagen med en härlig cykeltur i geografin. Lite kallt men skönt som bara den. Väl hemma igen blev det en stund vila innan jag började plocka ihop stora datorn som gav upp i går. Hade snabeldraken med mig som assistent när alla delarna skulle plockas isär och alla sladdvindor blockas bort. Uj, vad snabeldraken fick jobba... :-) Skönt att ha röjt undan det, bara bortfrakten kvar men den tar jag en annan dag.

31 maj 2015

(7.06) Morgonstund på ägorna, myser en stund med kaffe och datorn. Njuter av morgonen och att hela dagen ligger framför. Har lite tankar på vad jag kan tänka mig att göra under dagen, tar en sak i taget så får vi se vad resultatet blir. Till kvällen blir det i alla fall BK-tid, härlig känsla och jag måste säga att en viss upprymdhet redan finns i själen. Ser fram mot dagen och att göra lite småplock i lagom tempo. I går regnade det mest hela dagen, jag har inte ställt ut regnmätaren än så någon koll på antalet millimeter har jag inte - spelar egentligen ingen roll eftersom jag tydligt såg att det regnade när jag kikade ut genom fönstren. :-) Nu har kaffet landat i systemet, dags att resa mig upp och smyga igång dagen med andra ord.

Juni 2015

1 juni 2015

(17.11) Hemma efter en lång, innehållsrik och bitvis smått frustrerande dag. Ja, nu insåg jag innan lunch att frustrationen fick jag skylla mig själv för - hade haft lite för bråttom då jag skulle köra igång min ny-boostade dator. Tack och lov för IT-enheten, de är ena räddare i nöden. Hoppas de inte blev allt för frustrerade över mig bara. :-/ Har fått i mig lite mellis och väntar på BK som strax kommer hem. I kväll står ett pass på gymmet på programmet. Jag ska nog lura till mig en liten lur innan det är dags.

Blåsigt värre i geografin men jag tror frisyren har klarat sig de korta stunder jag varit utanför hus eller bil. Skönt att kunna gå in och ha tak över huvudet när det fläktar på som det gör. Vi kan skatta oss lyckliga för det. Det går nog inte att föreställa sig hur det skulle vara att inte ha något val utan vara tvungen att tillbringa all tid ute - inte bara i finväder alltså. Lite mer eftertanke mellan varven gör oss gott.

2 juni 2015

(19.15) Afton i hemmet, sömntrött som bara den i dag. Vindlingarna har jobbat febrilt på KH och det har varit en effektiv dag - inte så konstigt att jag är lite sömnig efter det. BK har varit förbi en sväng, trevligt som bara den med lite umgänge i vardagen. I morgon hoppas jag att allt går enligt planerna - då blir det en nystart för alla redaktörer i hela organisationen. Jag ser fram mot det jättemycket och hoppas att det ska gå smidigt för IT-enheten att ordna det som ordnas ska. Jag siktar på en relativt lugn förmiddag med mestadels planering, på grund av IT:s fixande. Eftermiddagen blir fylld av skapande av diverse funktioner och annat på nätet. Spännande och väldigt skoj.

6 juni 2015

(11.37) Skön dag i hemmet, njuter av att bara vara. Firar lite för mig själv - 50 år sedan jag kom hem, till Herr och Fru FP. :-) En skön känsla att vara så privilegierad, fått upplevt alla den kärlek, värme, omtanke och givmildhet som de förmedlade under alla år. Fler sådana människor till mänskligheten - vilken fantastisk värld vi skulle ha då och vad alla barn skulle må bra.

Under förmiddagen har jag roat mig med att sätta igång med ett målar-projekt som stått och väntat på mig några veckor. Nu är processen igång och det känns väldigt roligt. Torktiden på grundfärgen är 10 timmar men jag tror nog jag ska kila ner i källaren efter lunch och ge mig på ovansidan av objektet. Tror det ska vara möjligt eftersom jag grundade undersidan på förmiddagen och objektet i alla fall står på ben.

(15.37) Eftermiddag och jag har dunsat ner i fåtöljen. Hela objektet är grundat och nöjdhetsfaktorn är hög - ja, om jag frågar hela systemet utom ryggslutet så klart. Inte helt optimal arbetsställning är absolut inte en överdrift. Skönt i alla fall att det är grundat. Tror inte jag behöver grunda mer än en gång med tanke på att det bara var trä innan och inte målat. Jag kör så så får vi se hur det blir. Det blir säkert bra och i vilket fall som helst ska det ju synas att det är "hemslöjd". :-) Saknar Herr och Fru FP oerhört mycket i dag. Ja, saknaden finns så klart varje dag men vissa dagar är det extra översköljning.

13 juni 2015

(15.45) Eftermiddag i hemmet, en skön dag på ägorna med massor av njuta och "bara-vara-tid". Började morgonen med trädgårdsarbete tillsammans med BK, sedan strök jag på ett lager till med färg på pågående projekt innan det blev lite fixande vid datorn och lunch. När lunchen landat i systemet tog jag mig ut till horisontellt läge på ägorna, blev kvar där några timmar - nu får det räcka för dagen, i alla fall i sol-läge. Ska hämta BK någon gång i kväll och innan dess tar jag lite siesta. Det kostar på att vara i geografin. :-) Klurar lite på kvällsmaten, tror nog jag har ganska klart för mig vad jag ska fixa till. Det får bli vegetariskt i afton, gott och gynnande för hela systemet.

BK och jag grillade i går kväll, det är baske mig väldigt gott med grillat för att inte tala om den härliga känslan att sitta ute och äta. Efter en stund kom grannen och bjöd in oss till en social stund på G2, det var en väldigt trivsam kväll och socialt givande till max. Sådana kvällar förgyller tillvaron utöver det vanliga. Nu blir det lite siesta innan jag ska fara norrut för att hämta BK.

16 juni 2015

(20.24) Ja, kanske skulle Klippon fått komma ut en sväng i kväll efter KH - men så blev inte fallet. Hade hämtning att utföra av den mer angenäma sorten och sedan lite socialt umgänge innan jag for hem. Jaha då, både hämtningen och umgänget var med BK så klart. :-) Kom hem för ett par timmar sedan och har kopplat av med min favoritkanal på TV - ID/Investigation Discovery. Fascinerande hur utredare, detektiver och andra inblandade fixar att lösa de olika fallen.

Häftig känsla att hämta BK efter tre dagars vandring. Nästa år hänger jag nog på. Tror att det är en häftig upplevelse att vandra, filosofera och vara tillsammans men ändå med sina egna tankar. Hm, det är helt klart värt att fundera över - deltagande alltså.

Ser fram mot långhelg, en långhelg som är någon form av inledning till årets sommarledighet - semester. I och för sig jobbar jag veckan efter långhelgen men på något vis blir det avtrappning, nedvarvning och förberedelse för årets långa ledighet. Häftig känsla som säkerligen aldrig ger sig, de här veckorna innan det är dags att stämpla ut och i princip glömma vartenda lösenord jag har på KH. Det är väl bevis att jag kopplar av de veckor jag är ledig.

I år känns ledigheten lite extra. Semester på riktigt, semester utan gamla spöken som tar utrymme - bara semester. Det bästa av allt är att det blir semester med BK! Kvalitetstid de lux och jag kommer njuta till fullo av varenda minut. Den förmånen och det privilegiet det är att få tillbringa tid med BK är nästan inte möjligt att uttrycka i ord. Nu ska jag fortsätta att njuta - bara av tanken på framtiden och speciellt på grund av nuet.

18 juni 2015

(14.27) Hemma och långhelgledig, det känns helt okej. Körde hem en kollegas bil i dag, hon hade hamnat med kryckor och gips och kunde därför inte köra hem sin bil. Det blev kollektivt åkande för mig i morse med andra ord, sedan bil hem. Skönt att kunna bistå med hjälp mellan varven. Nu är också mastodontdisken fixad, den som stått och stirrat på mig ett par dagar. Vila en stund innan kvalitetstid med BK på kvällskvisten. Får se om jag tar mig en sväng på något midsommarfirande under morgondagen, det beror helt på vädergudarnas humör och infall.

19 juni 2015

(11.18) Midsommarafton och mys de lux i hemmet. BK är på turné med gänget och kommer hem senare i kväll - då höjs lyxfaktorn markant. :-) Sju ställen ska de spela på i dag, ja de har redan börjat. Schemat är tight men de har rutin så det ska nog bli hur bra som helst. Jag kanske skulle följt med som "groupie" i bussen - det var nog tur att jag inte gjorde det, vet inte om det hade uppskattats av alla. Framför allt hade det varit hur ofiffigt som helst med tanke på min fallenhet för åksjuka... Skönt att vara hemma och mysa. Strax blir det gourmetlunch med sill och prinskorv. Ja, vad mer behöver man på finlunch... näe, jag kan inte komma på något.

Var en sväng till ICA på förmiddagen och träffade en gammal vän, vi blev stående och prata en stund. Alltid lika kul och givande - hon är en vän-klippa hon. :-) Bra inställning till tillvaron och fantastisk självinsikt, sånt gillar jag. Tänk vilken social funktion ICA fyller, förutom behovet av införskaffande av mer eller mindre nödvändigheter. Häftigt att det kan vara så. I och för sig tror jag nog att handlare alltid fyllt den funktionen, speciellt på mindre orter. Tydligen funkar det även i större centralorter som här i Metropolen. :-)))

21 juni 2015

(9.13) Morgonstund i hemmet, frukosten intagen och tankar på dagen och vad jag ska prioritera. Hm, får ta en funderare en stund till och reda ut prioriteringsordningen. Trivsam tur i geografin under gårdagen, lyssnade på BK när hon arbetade - skön känsla som vanligt. Fin musik och mycket tänkvärt i pratet. Kvalitetstid med BK på eftermiddagen/kvällen och som avslutning på dagen blev det en skön promenad i Metropolen.

I går morse pratade jag med en god vän, vi har inte pratats vid på flera år men ändå kändes det som alldeles nyss. Ja, det är väl så det ska vara. Det blir fika tillsammans i Metropolen om ett par veckor - kul som bara den tycker jag. Nu ska jag ta mig själv i örat och styra upp dagen på ett lagom sätt.

(15.08) Eftermiddag på ägorna och jag njuter till fullo. En mysig förmiddag med BK, lite trädgårdsfix, mys och fika. Fantastiskt att få uppleva hur allt är så trivsamt. Fixande, dialog, bara vara - alla delar är lika fulla av njutning, trivsel och fantastisk livskvalité. Det är ett privilegium att få uppleva det och ha det i vardagen. Precis som morbror alltid sagt till mig kan jag njuta av sakerna när jag gör dem, i stället för att stressa och vara på väg till nästa grej. Kloka ord från en klok morbror. Känns skönt att jag till slut kan ta dem till mig.

22 juni 2015

(21.32) Afton i hemmet efter en bra och givande dag på KH följt av en sväng till "affärn", den med riktiga grejer alltså. :-) Hemma igen blev det en liten lur i soffan innan jag började montera det inköpta. Ah, nu går det att vädra utan oro för att fönstren ska blåsa upp eller att det ska regna in, om det nu blir nåt regn den här sommaren. Har sedan fixat en supergod omelett till kvällen och nu finns det även i matlådan till i morgon.

På tal om mat, i dag hade jag lyx-lunch hos BK. Åh, härligt att komma hem och bli lite ompysslad på lunchen. Nåja, snart så - då behöver vi inte "logistisera" oss så förskräckligt mycket. :-) Att vi längtar... ja, det är bara förnamnet. Njuter i kvällen och speciellt av det faktum att jag är så privilegierad. Privilegierad att ha det liv jag har och att kunna njuta av tillvaron på det sätt jag gör. I morgon är en ny dag med nya möjligheter - tryggheten finns där när utmaningarna växlar, det är livet. Vilken rikedom att få uppleva livet på det viset.

24 juni 2015

(12.36) Första semesterdagen på årets långledighet - härlig känsla. Har pysslat om BK på morgonen och sedan börjat röja för kommande schaktning på ägorna. En vända är körd med full kärra. Tog lunch då jag kom tillbaka och väntar nu på härlig färsk potatis som kokar i kastrullen. :-) Bra att jag insåg i tid att det var dags för lunch, innan det kom några "Ooops" eller "Hoppsan hur blev det nu". Det ser lite smått hotfullt ut på himlen så jag får se om jag hinner ut för att röja lite till innan regnet kommer.

Fantastiskt skönt att kunna greja hemma i behaglig takt. Hm, undrens tid är inte förbi, till och med jag börjar lära mig... ;-) Tror nog att Herr och Fru FP ler i sin sfär med tanke på min förmåga att lära mig. Äntligen, tänker de nog. Ser fram mot en fortsatt skön och lååång dag. Lite småfixande och hög nöjdhetsfaktor av att bara få må så bra. Sedan gör det ju inte saken sämre att BK kommer hem i kväll.

(19.35) Afton och vila, det har varit en skön dag med lagom tempo. Regnet kom på eftermiddagen så det fick bli innevistelse i stället för att fortsätta med röjandet ute på ägorna. Nåja, det är en dag i morgon också. Sitter nu och filosoferar lite samtidigt som jag avnjuter en kopp kaffe - aldrig fel. BK kommer hem om någon timme eller så, då är det kvalitetstid som gäller och mys de lux. Njuta av samhörigheten, gemenskapen och närheten. Vilken lyx så här en onsdag mitt i livet. Ja, jag har sagt det förr men det tål att upprepas - vilket privilegium.

25 juni 2015

(13.18) Fixat massor inför schaktning, nästan klar - det känns fint. Har dokumenterat under tiden, mest för att jag ska se att jag faktiskt gjort något men också för att det är skoj att titta tillbaka efter ett tag. Ger mig för dagen, trots att Klippon inte fått komma ut än - det kan den få göra en annan dag. Nu har jag fyllt på med lite näring, lunchen är intagen och jag sitter och lyssnar på dagens sommarpratare. Sommarpratare - ja, det är sommar på hög nivå. Hög njutningsfaktor. Sommarpratarna ger mig också en fantastisk känsla av att vara i nuet.

Oj, känner nu att jag är lite stel i muskler både här och där. Det är väl bara att njuta och invänta träningsvärken. :-) Skönt att komma in efter hela förmiddagen ute, jobbandes konstant men i lagom takt. En sak i taget utan jäkt - väldigt skönt och faktiskt nödvändigt för att orka i längden. Tänk att det tog mig över ett halvt sekel för att inse det. Nåja, så kan det bli ibland - jag får vara glad för att jag insett det och inte traskar på hela livet utan insikten om värdet av lagom takt.

Njuter fullkomligt av semesterkänslan som faktiskt infann sig redan då jag kom hem och hade börjat min semester, det var i förrgår - konstigt nog känns det som väldigt länge sedan. Jag har nog en ganska god förmåga att koppla av när jag är ledig och inte ta med mig jobbet hem. Det känns bra och jag hoppas att alla kan känna den känslan. I och för sig beror det säkert på vad man jobbar med och även vilken förmåga man själv har att koppla bort jobbet. Jag tror i alla fall att det är väldigt viktig att kunna göra det för att kunna vara effektiv när vi väl är på jobbet. Kanske hör det också ihop med förmågan att lämna jobbet nöjd med det som blivit gjort i stället för missnöjd över det som inte blivit gjort.

Jag är väldigt bra på det vad gäller jobbet, att vara nöjd med det jag gjort. Hemma är det sämre med den förmågan... :-/ Nåja, jag vet vad jag har att jobba med. BK är ett stort stöd för mig vad gäller det, precis som Herr och Fru FP var när de var i samma sfär som vi. Tack för att du finns BK och för att du vill dela ditt liv med mig - jag är evigt tacksam. Jag hoppas jag kan vara för BK det BK är för mig - en klippa, trygghet, fullkomlig lycka och alldeles lagom. Fantastiskt att uppleva den härliga känslan av respekt, tillit och frihet. Det är väl så det ska vara kan jag tro. TACK för att jag får uppleva det.

27 juni 2015

(7.09) I går blev jag färdig med förberedelserna för schaktningen, nu får byggarna ta över. :-) Klippon fick också komma ut en vända under gårdagen, tyckte mig höra ett nöjt gnäggande från den - eller var det jag själv som utbrast i någon form av glädjefnatt för att ha klippt gräset. Ja, det är svårt att avgöra. Gårdagen avslutades med myskväll vid grillen tillsammans med kära BK. Det är livskvalité på hög nivå. Hög njutningsfaktor och massor av go känsla i hela systemet.

(11.29) Småpysslat i hemmet med backup-fix av foton samt ett tvagande i tvättstugan. Nu är det avslutat och dagens dilemma är: "Semester resten av dagen eller fortsätta greja?" Ja, som ni märker är det dilemman på hög nivå. :-) Tror baske mig jag ska ta semester resten av dagen och bara vara. Njuta av stillheten i tillvaron och semesterlugnet som inte är svårt att ta tag i. Vilken förmån det är att kunna ta semester och verkligen njuta av den. Tror inte jag njutit av en semester som jag gör i år. Inte på många år i alla fall. Det lustiga är att jag bara haft semester i tre dagar eller så men det känns som hur länge sedan som helst jag var på KH. Det är väl i alla fall helt suveränt - avkoppling direkt. För mig är det ett tecken på att jag stormtrivs på jobbet och därför kan koppla av på ledigheten hur lätt som helst.

Om en vecka blir det finbesök från landet i väst. En gammal god vän som jag inte träffat på många år kommer förbi Metropolen på en fika. Det känns hur kul som helst och jag ser verkligen fram mot det. Innan dess ska jag fortsätta att njuta av semesterkänslan och bara vara - massor. Känns skönt att jag bestämt mig för att ta semester resten av dagen i dag. Lyxa till det lite med extra lat-tid en lördag som denna, det går inte av för hackor. Det kan bli en sväng till ICA, men det har jag inte heller bestämt mig för än. Väldans vad velig jag är i dag då... men det känns helt okej att vela på en stund till.

Den kommande månaden innebär förändringar med väldigt positiva inslag, jag ser med spänning fram mot varje del i de processerna. Livet är väldigt härligt, mycket som händer men också mycket vi själva kan påverka på ett eller annat sätt. Bara att fortsätta njuta med andra ord, ja och självklart fortsätta att känna tacksamhet över privilegierna.

28 juni 2015

(17.34) Lite lätt fotoabstinens, men jag får helt enkelt ha tålamod. Jodå, fota går galant men att fixa med bilder till webben går desto sämre. Gamla trotjänaren, den stationära, har fått gå till de sälla jaktmarkerna. Har konsulterat konsulten i Mullhyttan och jag ska lugna mig lite innan jag införskaffar något nytt. Ja, så klart att jag lyder konsulten. :-) Ser dock fram mot att få till det med en ny "burk" så jag kan fortsätta underhålla de kreativa impulserna som ramlar över mig mellan varven. Har en del bilder jag skulle vilja pyssla med för att se vad det kan bli.

I dag har varit en effektiv dag, trots det vackra sommarvädret. Bilen har blivit tvagad både in- och utvändigt, hemmet likaså. Ja, hemmet blev inte tvagat utvändigt så klart - det fick räcka med invändigt. BK:s bil har också fått sig en liten putsning. Nöjdhetsfaktor rätt hög skulle jag vilja påstå och så är det ju väldigt mycket mer trivsamt att köra en ren bil än en smutsig. :-) Jag vill även påstå att bilen går lite bättre när den är ren och fin. ;-) Nu blir det vila resten av dagen och förberedelse inför morgondagens utflykt med BK. Det ska bli hur mysigt, trivsamt och härligt som helst.

30 juni 2015

(20.15) Afton efter en härlig dag med BK, utflykt de lux och massor av trivsamma upplevelser. Ja, en semesterdag att minnas för resten av livet skulle jag vilja påstå. Bara vara men ändå ha fått med sig så mycket - det är en fantastisk känsla. Pick-nick på kvällskvisten med väldigt lätt käk att inmundiga, härliga omgivningar och behaglig temperatur. På en pläd i geografin med BK - ja, det är inte så mycket mer jag kan tänka mig att önska. :-) Nu är det bara att fortsätta att njuta av "bara-vara-tillvaro" med BK - jag är privilegierad, jodå jag vet det och det är jag tacksam för.

Juli 2015

2 juli 2015

(14.54) Eftermiddag denna härligt varma, soliga och sköna sommardag. Ja, det är bara att njuta för fulla muggar - å det gör jag. Efter några avkopplande timmar i solen är det nu svalare platser som gäller. Skönt för både kropp och knopp att få återhämta sig en stund, hur skönt det än är med sol och värme. Härlig känsla med semester, fri att göra vad jag vill med tiden och fri att bara vara. Mmm... det är guldkant i tillvaron.

Största "dilemmat" dessa dagar är att bestämma mat... Ja, det är väl i-landsproblem de lux skulle jag vilja påstå. För egen del står valet mellan korv och korv. :-) Jag har förresten ätit skapligt mycket fisk de senaste dagarna så nu är det bara att satsa på korvintaget ett tag framöver - för att upprätthålla kostbalansen alltså.

5 juli 2015

(20.33) Afton en ljummen sommarkväll, reflekterar över dagen och dess innehåll. En bra och trivsam dag som började med en rejäl sovmorgon - jag vaknade först fram mot åtta på morgonen. Ja, så kan det bli ibland, skönt och välbehövligt var det i alla fall. Skulle tro att det var en bit över nio timmar som jag sov - gött för hela systemet. När frukosten väl var intagen blev det en vända med kärran och första seriösa flyttlasset söderut. Härlig känsla och gott att få börja på allvar.

När väl lasset var på plats tog jag en stund i solen innan Klippon fick komma ut på en tur. Det är ju drygt en vecka sedan sist men har inte velat klippa med tanke på värmen som varit. Nu är det utlovat regn till morgondagen så då passade jag på att ansa en sväng. Efter ansningen fick jag hjälp med att vattna av E från grannägorna. Vi vattnade en stund innan E tyckte det var hög tid att fika - jag var inte sen att haka på. Vi hade en mycket mysig fikastund på altanen, vilket E uttryckte flera gånger - sånt värmer i hjärtat vill jag lova. :-) Dags för vattning igen och jag var ju så pedagogisk att jag visade E hur man skruvar på vattenslangen. Jaha då, det blev ju självklart ett par duschar för undertecknad - vem skulle inte passat på att testa det...

I morgon blir det en relativt lat dag kan jag tro. Inga större planer, bara ha semester och mysa hur mycket som helst. Kanske lite småplock i hemmet men för övrigt tror jag att jag ska lata mig massor. Det har jag baske mig gjort mig förtjänt av.

8 juli 2015

(16.57) En behaglig eftermiddag med ögonen vilande på Tour de France. Det är väldans vilosamt och mellanåt fascinerande vyer. Bara att insupa och njuta. For upp en sväng till Förorten på förmiddagen, trivsam tillvaro med BK och efter en stund lunch på lokal med BK och ungdomarna. Trevligt och gott. Kom hem till Metropolen med lite mer "flytt-kollin". Det är så himla skoj och snart är vi i mål. :-)

Reflekterar lite över hur det är med förträngning eller inte, vissa dagar är det nog bara tvunget att förtränga för att inte krackelera totalt i själen. Jag pratar naturligtvis om den svid-värkande saknaden efter Herr och Fru Fickolén Pasoll. Det är så svårt att förklara, det liksom överfaller hela mig och jag kan inte värja mig. Andra dagar känns det men är mer hanterbart på något vis. Märkligt hur olika det kan vara olika dagar och samtidigt fullt förståligt med tanke på att vi har olika dagsform olika dagar. Logiskt som resten av livet - om jag bara tänker efter.

Livet - ja, det är livet och jag får lära mig nytt varje dag. Det är bara att försöka förstå och reflektera för att komma till nya insikter efter hand. BK och goda grannar gör att det hela går lite lättare. Tack för att ni finns.

10 juli 2015

(12.02) Lunch på ägorna, mums. Avslutar måltiden med en kopp kaffe innan jag ska göra ett ryck utomhus. Har röjt och grejat lite inne på morgonen innan jag for iväg med sopor. Det är baske mig som "vinst varje gång" att få åka iväg med ett lass sopor/skräp. Ska ut och justera lite i rabatterna hade jag tänkt mig, passar på att göra det innan dagens etapp av Tour de France. Får passa på att kika på etapperna nu när vädret är som det är. Mysig avkoppling är det i alla fall att kika på touren. BK jobbar men kommer hem senare för lite kvalitetstid. Inte dumt alls och det är bara att insupa trivseln det medför.

13 juli 2015

(23.54) Jaha då, jag är fortfarande vaken. Har haft en väldans trivsam dag med BK, grejat och fixat inför kommande större fix. Senare på kvällen blev det en trivsam stund hos grannarna. Tacksam för det och njuter av sommarnatten. Har varit lätt justerad de senaste två dagarna på grund av en mastodont blåsa på ena hälen. Under gårdagsmorgonens promenad kände jag redan efter några meter att det brände lätt på ena hälen. Vände jag för att sätta på plåster? Nähä då, jag travade glatt vidare en hel timme och det får jag lida för nu. "Skyll sig själv", är väl ett lagom valt uttryck... Det är badtofflor som gäller för hela slanten nu och det är bara att gilla läget. Tacksam för salvan som BK tipsat mig om, den gör susen och jag gissar att skorna är på om ett par dagar.

21 juli 2015

(21.30) Landat i soffan efter en händelserik dag. Mycket grejande och massor av glädje - BK har landat hemma! :-) Nöjdhetsfaktorn spränger nog skalan för tillfället, sådan är i alla fall känslan. Jag sitter och njuter massor. Tänk vad livet kan föra med sig av olika känslostormar. Just nu är det bara att njuta av all lycka, glädje och ödmjukhet för det liv jag har. Tack - det är det ord som kommer till mig först och som kanske säger mest av allt - än en gång, Tack.

24 juli 2015

(18.33) Afton, vila och återhämtning. :-) Dagar fulla av röjande, rensande, fixande och trixande - superskoj med andra ord. Förutom att jag är supernöjd med att BK har landat hemma så är jag också jättenöjd över att jag orkar köra på lite till när jag "ska bara" kommer över mig. Det har inte hänt på 1½ år. Åh, jag börjar komma tillbaka på banan. :-) JIPPI! I dag har jag roat mig med att umgås med tvättmaskinen - åtta gånger. Det är nog någon form av rekord för min del men väldans skönt att ha det gjort. Perfekt torkväder har det varit med tanke på de kraftiga vindar som svept över oss. Jag bara tackar och tar emot.

Om en stund kommer BK hem och då blir det lite käk och sedan myskväll. Jag har skördat hallon på ägorna och även varit till ICA och införskaffat vaniljglass som vi kan avnjuta till hallonen. Projektet för dagen har varit att måla skrivbordsskiva till datarummet. Jag har alltså inte bara umgåtts med tvättmaskinen. Satsar på nättare inredning för att få den goa stämning jag haft tidigare - innan schabraket kom in i rummet. Härligt att ha lite projekt på gång. Nu börjar det också kännas ordentligt som hemma med lite olika typer av möbler. Härlig känsla, som det ska vara med andra ord.

28 juli 2015

(16.27) Eftermiddag denna dag mitt i livet, totalt sliten men supernöjd med tillvaron. I princip färdigt i BK:s tidigare bostad - flera vändor till Måle och ordning inför flyttstäd. :-) I går kväll, efter ännu en mer än heldag med grejande, röjande och så, blev det grillning här hemma och brorsans goda potatissallad. Mums! När det väl var dags att krypa till kojs somnade vi garanterat ovaggade.

I morse tror jag att jag var stel och öm i varenda muskel i kroppen. En härlig känsla, i alla fall efter någon timme då jag kommit igång igen. Fortsatt körning till Måle i dag och nu är det som sagt, i princip färdigt. Lite småplock kvar och sedan så klart iordningställanda här hemma. Men det får vi ta pö om pö och låta var sak ta sin tid. Resten av dagen i dag kommer jag ägna åt vila - tror jag i alla fall. För tillfället är fötterna behagligt placerade på puffen och datorn i knäet. En inte allt för obehaglig position. :-) BK kommer hem lite senare, "skulle bara" lite till.

I morgon är det vilodag, skönt som bara den. Lite småpyssel kommer det att vara men mest vila. Behöver förbereda en del inför torsdagens trädfällning på ägorna. Det ska bli kul att se de som kan, fixa med träden och forsla bort. Jag är redo med kameran - dokumentera är kul. Nähä, nu ska jag fortsätta att vila, inte göra en släng och bara slappa.

29 juli 2015

(17.43) Eftermiddag/afton denna onsdag mitt i sommaren och mitt i livet. En härlig onsdag som varit vilodag till stor del men även lite fixardag. För ett år sedan fick jag en fråga jag inte kunde svara annat än JA på. :-) Lite anledning att fira med andra ord. Avsändaren av frågan är inte hemma för tillfället, fixar lite på annat håll men kommer snart hem gissar jag.

I dag har skurarna "duggat tätt"... Bra mysväder men också bra fixarväder, i alla fall inomhus. Väder ja, det har vi för det mesta - hela tiden om jag inte har helt fel. För egen del spelar det inte så stor roll vad det är för väder, det är bara att anpassa sig. Nu ska jag inte sticka under stolen med att jag är förtjust i värme och sol - jag gillar skarpt när det är värme och sol men jag deppar inte ihop om det är annat väder. Som sagt - väder har vi alltid.

I morgon är det trädfällning på ägorna. Det ska bli spännande att se och jag hoppas att skurarna kan vänta lite så att jag kan få dokumentera lite med kameran. Ja, så klart för de som ska klättra också - vill ju inte att de ska halka eller nåt annat tok.

Augusti 2015

1 augusti 2015

(19.46) Afton i hemmet och jag njuter för fulla muggar. Vi är i mål kan man säga, flyttstäden är fixad och nu är BK på plats även enligt skatteverket. :-) Sista vändan från förorten firades med mjukglass på Statoil - det går att fira på sämre sätt vill jag nog påstå. Just nu har jag lyxtillvaro, BK fixar käk i köket och jag sitter i soffan och softar.

När vi landade i Metropolen efter allt fixande för dagen blev det en liten middagslur och sedan cykeltur till kyrkågården och ICA. Mysigt och med tanke på vädret - en riktig sommarutflykt. Go känsla i hela systemet och jag känner mig än en gång privilegierad som bara den. Resten av aftonen blir mestadels avkoppling men också lite planering kan jag tänka mig. På tal om planering - mitt projekt med skrivbordet är klart. Det blev superbra och jag längtar efter att få inreda med dator, pennor och andra nödvändigheter. :-)

11 augusti 2015

(18.50) Hemma efter en lång men givande dag, först 10 timmar på KH och efter det en timmes massage. Ja, det är inte tokigt att sluta arbetsdagen på det viset. :-) Skönt att komma hem, njuta av stillheten och summera en bra dag. Periodvis under dagen kändes det som sirap i vindlingarna, det gick liksom inte att tänka som vanligt. Ventilationen lever sitt eget liv och det var en luftfuktighet utan dess like inomhus. Nåja, nu kunde vi ha roligt åt det för vad annat kan vi göra? Det är helt enkelt bara att gilla läget, skratta åt eländet och tänka liiite långsammare än vanligt. Klurar på vad jag ska inmundiga till kvällen. Tänkte far till affären och handla då jag kom hem men tyckte gott det kunde vänta till i morgon. Jag har det jag behöver hemma - så det går ingen nöd på mig. Nähä, nu ska jag fortsätta njuta en stund till innan jag gör något annat.

26 augusti 2015

(14.03) Eftermiddag i hemmet, lutar mig tillbaka efter en givande arbetsdag och konstaterar att jag har mitt absoluta drömjobb. Så otroligt varierande och roligt - nästan oförskämt att få lön för att ha så kul. Eller så är det helt enkelt så det ska vara. :-)

Efter lång tid av försvunnen inspiration att använda kameran börjar lusten komma tillbaka. Det känns toppen och nu ska jag bara konsultera konsulten för att införskaffa en ny dator till datarummet. Har byggt ett nytt skrivbord så rummet är redo för ny teknik.

29 augusti 2015

(10.12) Njuter av lördag förmiddag, småpysslar hemma och bara är. Skönt som bara den och en förmån. Jag har konsulterat supporten i Mullhyttan och fått bra tips. Strax efter vi avslutat konsultationen så var det beställt... Ooops, hur det kan gå. :-) Ser fram mot att kunna fixa lite med foton igen - härligt Skönt att ha fått tillbaka den känslan efter en lång tid av "ingen-lust-eller-inspiration". BK har definitivt hjälpt till att locka fram den känslan igen.

Hoppas att molnen håller sig då de far över ägorna i dag - tvätten behöver få lite luft innan den kan få komma in. Jag håller alla tummarna jag kan, ja det är nästan så det är svårt att få till fingersättningen på tangentbordet på grund av allt tum-hållande. Nåja, det ordnar sig alltid - liiite av ett i-landsproblem om tvätten ska hinna torka ute eller inte.

I torsdags var BK:s kollegor här på grillkväll. Väldigt trevlig och roligt, härligt gäng det där måste jag säga. :-) Kan tänka mig att de har rätt kul på jobbet mellan varven - ja, när de inte måste vara allvarliga så klart. Kul att få damma av gitarren och dra några ackord igen - det är ett tag sedan sist.

31 augusti 2015

(20.01) Kväll i hemmet och jag sitter och njuter av det faktum att BK grejar på sitt arbetsrum, härligt att höra det ljudet. Ja nyss kom det också live-musik därifrån, behagligt och väldigt trevligt. Har fått leveransinformation om lördagens beställning. Ah, snart är den här. Det ska bli hur kul som helst och jag ser fram mot att börja skapa och fixa vid den nya skönheten. Bra lagring och snabbhet - det känns fint.

När jag kom hem från KH på eftermiddagen svidade vi om och körde ett pass på gymmet. Gott för både kropp och knopp, kul också att vi sparrar och sporrar varandra. En vinst i sig att jag kör på sen eftermiddag och att det känns bra. Ja, det är som jag misstänkt hela tiden - med BK är det mesta möjligt. :-) Tack Herr och Fru FP för att ni var med och puttade på, ja det tror i alla fall jag.

September 2015

2 september 2015

(21.50) Alldeles för sent, men nu är den på plats... :-) ...och hög tid för mig att krypa till kojs inför morgondagens arbetspass. Önskar alla där ute i cyberspace en vilsam och behaglig natt med enbart trivsamma drömmar.

3 september 2015

(17.57) Afton i hemmet och jag har stämplat ut från jobb-jobb för en liten stund sedan. :-) I dag var den stora dagen för testgruppen att komma igång. Vi hade en kort genomgång och sedan fick de greja lite själva med sidor och funktioner. Väldigt skoj och givande, jag ser redan fram mot veckorna som kommer fyllda av frågor, funderingar och klurigheter från "testgrupparna" som hjälper oss att få till det bra. Det är energigivande till tusen med dagar som denna, lite bra att de inte inträffar för ofta eftersom de också kräver en del av en själv. :-)

BK kommer nog att ta mig lätt i örat vid hemkomsten med tanke på timmarna jag jobbat i dag - ja, det är nästan så jag tar mig själv i örat... :-)))

Jag skulle helt klart kunna tänka mig att ha samma verktyg till min egen webb som det jag använder på KH, men det är väl bara att drömma om kan jag tro. Så lättjobbat, smidigt och suveränt att använda. Det går hur smidigt som helst att bygga följsam webbdesign i det verktyget, att webbläsaren anpassar sig efter dator, platta eller mobil. Mmm... jag får nog ta mig en funderare på vad jag kan göra med det verktyget jag har. Det är inte alls dumt men jag märker skillnaden när jag kommer från KH och har suttit med det suveräna verktyget en hel dag. :-)

Har nästan fått till allt med nya datorn här hemma. Lite som ska flyttas in från externa hårddiskarna och ett par program som ska installeras. Annars är nog allt på plats sedan i går. Jag kommer säkerligen på något framöver som jag inte installerat, men då får jag helt enkelt ta det då.

7 september 2015

(20.32) Stilla afton i hemmet efter en lång men effektiv dag på KH. Lösning på en del klurigheter och flera trivsamma möten - en ganska vanlig dag på KH, en dag som ger arbetsglädjen energi. For hem och landade i hemmet där BK väntade - ännu en energikälla. :-) Vi svidade om och gav oss ner på gymmet för ett pass. Härligt för både kropp och knopp, tror dock att benen kommer att kännas lite extra ett par dagar framöver. Givande att träna tillsammans, peppande och hur kul som helst.

Jag har installerat och grejat lite till med nya verktyget - ska tömma kameran snart och sedan börja se över lite bilder som kan tänkas hamna i bildgalleriet. Perfekt sysselsättning nu när det börjar bli lite mörkare på kvällarna och höstlugnet kommer som en ullig pläd och lägger sig behagligt kring skuldrorna.

I morgon ska jag på utflykt med en kollega - det är inte illa att jag får komma ut och lufta mig på arbetstid, utanför cyberspace alltså. :-) Vi ska till nordligare länsdelar och träffa kollegor. Tror minsann det blir lunch på lokal också. Uj, uj, uj... det är till att ha det bra. :-D

8 september 2015

(19.14) YES! Startbeskedet har kommit!!! :-) I morgon är det bara att ringa byggaren och ge beskedet. Hur skönt på en skala känns det här då kanske du tänker. Ja, jag skulle nog säga 13 på en 10-gradig skala. :-D Det är på gränsen till fira-läge i kväll, oturligt nog är jag lite för trött för det efter 10 timmar på KH med efterföljande massagetimme. Nåja, det går att fira en annan dag när alertheten är betydligt större.

BK har precis kilat ut för att ansa grönområdena på ägorna, trivsamt att kunna dela på sysslorna. Jag kan fortsätta att sitta och njuta av startbeskedet. Inte illa en tisdag mitt i livet. I morgon börjar jag min arbetsdag i Metropolen för att sedan bege mig norrut till KH igen. Skönt att kunna planera dagarna på smidigt sätt. Ibland blir det lite körigare med planeringen men så är det väl generellt - det gäller bara att hitta lösningar.

17 september 2015

(16.15) Hemma efter en lång dag, ännu en lång dag kanske jag ska skriva eftersom de senaste veckorna innehållit mestadels långa dagar - på jobbet alltså. :-) Skoj som bara den men nu behöver jag nog ta någon kortare dag för att vila lite i hemmet. Njuter av att känna sådan tillfredsställelse vad gäller jobbet och dess innehåll men måste hålla lite koll på mig själv så att jag inte jobbar länge för många dagar på raken. Det är inte hälsosamt för någon, inte ens trots att det är så roligt. På så sätt är det perfekt med maxtimmar på flexen. När jag inte lyckas ta mig själv i örat får flexen göra det. :-)))

Lika roligt som det är att komma till jobbet och sätta fart med göromålen, lika skönt är det att komma hem och få landa i hemmet och koppla av. Harmonin och stillheten som finns här hemma är helt obetalbar. Tror nog att vi njuter lika mycket, både BK och jag. Som det ska vara med andra ord. Skönt att vi också kommit igång med gymmandet efter flyttbestyr och annat. Det är så himla skoj att gymma tillsammans och peppa varandra. Jag tror vi har hittat en bra rytm för gymmandet i veckorna som passar oss båda.

I morse när jag speedade ut till bilen hällde regnet ner, det var också bäcksvart ute. Riktigt höstrusk - eller höstmys skulle jag nog vilja kalla det. Jag gillar verkligen den här årstiden, precis som jag gillar alla andra årstider. På något vis inger årstiderna en trygghet och behaglig rytm. Jag har absolut ingen längtan efter sommar året runt, för mig är årstiderna en del av livscykeln. Det är härligt att följa naturen i de olika skiftningarna och njuta av vad varje årstid har att erbjuda. Tiden vi nu stiger in i är för mig den mest harmoniska, ett lugn lägger sig både över naturen och i mig. Jag njuter fullkomligt av varje vecka, dag och minut och årstiden gör det lättare att leva i nuet. Jag är så tacksam för att vi har årstiderna och dess skiftningar.

20 september 2015

(16.33) Eftermiddag på ägorna, vedklyvning står på schemat men snart är allt kluvet och staplat för vintern. Det kom en ny laddning ved i går kväll som är staplad och täckt på altanen, den får bo där under vintern och får komma in i förrådet till våren. Utemöblerna har med andra ord fått komma in och ta lite siesta över vinterhalvåret. Känner vi för att sitta ute blir det i garageinfarten. Vi fikade ett par gånger där under dagens pass ute - det var väldans skönt och behagligt. Ja, både fikandet och grejandet.

I höstastrarna är det full rulle. Massor av vackra fjärilar, svärmare, flugor, bin och humlor. Det är fascinerande att stå och titta på. Jag passade på att ta lite bilder på skådespelet under vedbärandet, ska bli spännande att kika på bilderna i datorn småningom. För tillfället har jag bara sett dem i kameran. Hade tyvärr inte macro-objektivet på, det kändes inte som prio att kila in och hämta det. Det får helt enkelt komma ut en annan gång.

Jag känner mig rätt nöjd med grejandet i dag. Bara den känslan, av att vara nöjd, är obetalbar och för harmoni till hela systemet. BK passade på att lufta Klippon när jag fortsatte att klyva lite ved. Det är sanslöst skoj att hålla på och greja tillsammans. En stund efter lunch hade vi hjälp av E som bor granne med oss, han röjde rent i garageinfarten efter att vi burit iväg vedklabbarna till altanen. Tur att han har skottkärra hos oss. Härligt med grannar som ger en så mycket glädje och livskvalité.

24 september 2015

(5.13) Morgonstund denna torsdag mitt i livet. I dag skulle Fru FP fyllt år. Åh, saknaden är påtaglig.

Om ett par timmar börjar årets största projekt på riktigt. :-) Så här långt har det mest varit pappersarbete och telefonkontakt men nu sätter det i gång. Grävaren var hit i går eftermiddag och lade två skopor på plats inför dagens schaktning. Det ska bli spännande att följa processen och se hur det växer fram. Ja, först lär det ju inte växa fram så mycket med tanke på att det ska schaktas... :-)))

28 september 2015

(20.33) Afton denna måndag mitt i livet. Slutade lite tidigare på KH i dag, for hem och sedan blev det byggmöte på ägorna. Trevligt och givande, glädjande besked om att vi slipper spränga. Superkul att sitta med byggarna och småprata över en kopp kaffe i den sköna eftermiddagssolen. När de sedan började schakta igen tog jag en hel del bilder, fascinerande vad de kan göra med en grävmaskin. Samtidigt som maskinen kan lyfta och flytta på stora vikter kan den manövreras till ett finlir vi knappt klarar med bara händerna. Det är inte bara granngrabbarna som är fascinerade av grävmaskinen - jag måste säga att jag också fängslades.

Det var skönt att jag for hem tidigare, ja jag hade inte så mycket val eftersom flexen var alldeles för mycket plus. Har kunnat njuta hemma länge och väl innan det blir dags att krypa till kojs. Inför morgondagen har jag bestämt mig för att sova länge och börja senare. Det kanske faller sig så väl att jag kan få fota lite byggjobb även i morgon bitti. :-) BK är på spelning och kommer nog hem inom någon timme. Ser fram mot hemkomsten och att få mysa lite på kvällskvisten.

Under gårdagen tömde jag kameran som inte blivit tömd sedan juli. Det var spännande och häftigt att få se bilderna på stor skärm. Nu återstår bara lite kikande för att klura på om jag skulle vilja göra i ordning några för webben. Ja, jag har haft det som mål ett tag men inser nu att det nog får dröja till bygge och annat är klart. Eller rättare sagt - jag tar det när inspirationen faller på och jag väl sätter mig.

30 september 2015

(8.33) Sovmorgon de lux en helt vanlig vardag. :-) Hur skönt som helst och väldans välbehövligt för både kroppen och knoppen. Har kikat ut några gånger på byggarna som gör ett suveränt jobb utanför. Det är så häftigt att se. Redan nu ser jag fram mot att komma hem efter jobbet och kika/fota hur det ser ut då.

I går var det aktiviteter med morbror och moster - skoj som bara den. Vi hade en härlig helkväll tillsammans. Det var nog inte sista gången kan jag tänka. Nu ska jag nog göra mig redo för dagen och dess uppdrag, tänker mig en kortare dag även i dag - för att rätta till flexen. Det är inte tokigt med såna dagar, jag borde ta lärdom av det och använda den möjligheten även om jag inte "sprängt" flex-saldot. Skönt att ta sovmorgon och kunna utnyttja morgonen till "bara-vara-tid" likväl som att jag kilar hem tidigare.

Oktober 2015

5 oktober 2015

(5.49) Morgonfika i hemmet innan det är dags att svida om och styra mot KH. Ny vecka och nya möjligheter med andra ord. Avslutade förra veckan med hög nöjdhetsfaktor, det kändes hur skönt som helst. Efter halva dagen i fredags for jag hem, packade och tog en lur innan BK kom hem. När BK packat och vi var redo for vi iväg, utflykt till landet västerut. En väldigt trevlig helg med mycket prat, trivsam samvaro och som vanligt god mat. Utflykt med BK, det är så himla skoj och fullt av njutning för alla sinnen.

Får se vad veckan har att erbjuda, hoppas på liknande nöjdhetsfaktor som i fredags - det gör stor skillnad när projekten är många och sträcker sig över lång tid. Då behövs boostar av nöjdhetsfaktor mellan varven.

7 oktober 2015

(7.01) Morgonstund i hemmet innan arbetsdagen börjar. Jag har sovit som en stock och lääänge. :-) Skönt men det tar en stund att komma igång i både kroppen och knoppen. Två givande dagar på KH har det redan varit den här veckan, kul att greja och kul att känna nöjdhet med göromålen. Ser fram mot dagen och vad den kan erbjuda. I går kväll blev det veckans obligatoriska tv-program tillsammans med BK, mysigt och trivsamt - även en hel del goda skratt. Myskväll mitt i veckan med andra ord. :-) Nähä, nu får jag nog sätta fart för att inte komma till KH alldeles på tok sent på morgonen.

(19.31) Afton på ägorna, nöjd och belåten efter en givande dag på KH och efterföljande tripp till kyrkogården för att se till blommorna. Hemma svidade jag om till gymkläder i väntan på att BK skulle komma hem. Passade på att slå en pling till morbror och språka en stund - trevligt som vanligt. :-) När BK kom hem blev det så dags för gymmet, gott som bara den för kropp och knopp. Tänk att det kan vara så skönt att aktivera kroppsdelarna mellan varven. Nu har vi landat i soffan efter näringsintag och avhandlande av dagen. Vardagsmys de lux! :-D Livet är bra gött måste jag säga - det finns inte mycket att klaga på, inte ens om jag försöker. Nähä, nu ska jag minsann fortsätta av att njuta av den fantastiska människan bredvid mig här i soffan.

8 oktober 2015

(18.06) Landat i fåtöljen framför brasan och funderar lite över livet och dess innehåll. Bra dag på jobbet och skön känsla att komma hem. Brasan sprakar och jag har det egentligen oförskämt bra. Var till ICA en sväng efter att jag kommit hem och insåg då att det kommit flyktingar till det boende Migrationsverket upphandlat strax utanför Metropolen. Flera av flyktingarna var på ICA samtidigt som mig och jag fick mig en ordentlig tankeställare. Det blev nog extra påtagligt i den stunden hur olika våra liv kan vara. Jag kommer nog aldrig att kunna föreställa mig hur det är att vara på flykt. Vara tvungen att fly från tryggheten och den vardagslyx som egna hemmet innebär. Med vardagslyx menar jag att ha ett eget hem att komma hem till, tak över huvudet och mat för dagen. Sådant som vi tar för givet.

De som nu har landat i Metropolen, hundratals mil hemifrån - hur ska de kunna känna trygghet och kunna få en stunds andhämtning om inte vi möter dem som medmänniskor? Vilken enorm fysisk och mental stress de lever under och vilket förbaskat öde att inte kunna bo kvar där de vill bo. Jag vet inte vad jag ska kunna göra men jag vet i alla fall att jag kan vara medmänniska och bemöta dem som jag gör med alla mina bekanta. Jag tycker det tillhör vanligt hut, hyfs och hänsyn att göra det men samtidigt måste var och en av oss komma till den insikten själva. Det är nog nyttigt för oss, som redan har det så bra, att faktiskt ställas inför det faktum att vi nu har den flyktingströmmen vi har. Jag hoppas att många kommer till insikt och förmår sig ge våra medmänniskor en glimt av hopp och förtröstan genom ett leende eller till och med ett "hej".

16 oktober 2015

(7.11) Ny dag med nya möjligheter. :-) Jag har, till min egen stora glädje, varit inspirerad ett par dagar och fixat lite med foton. Nu finns det lite nya bilder i bildgalleriet, några till ska in och kanske blir det under dagen. Ser fram mot en vilande dag med kurerande och märkbar skillnad i måendet. Så kan det vara ibland - det är bara att vila helt enkelt.

17 oktober 2015

(6.33) Vaknade tidigare i dag än senaste dagarna, troligtvis har jag sovit väldigt mycket och i natt behövdes inte lika mycket sömn - eller nåt sånt... :-) Tar det som ett tecken på att kurerandet gjort susen. Fixade kaffe då jag steg upp och laddade även med en stor mugg vatten. Ställde försiktigt ner muggen med vatten på vardagsrumsbordet - trodde jag. Av någon outgrundlig anledning hamnade den liggande på bordet och "3 kubik" vatten flöt stilla ut över bordet och vidare ner på golvet. Det kan ha varit 3 dl också men känslan var 3 kubik, konstigt nog behövde jag inte hämta duschskrapan för att fösa ihop det. Nåja, nu är en stor del av vardagsrummet och bordet våttorkat och nytt vatten finns i muggen. Det mest fascinerande i situationen var att jag inte utbrast i ett enda "Ooops, vad hände nu?" eller "Nämen hoppsan, hur kunde det här ske?". Det hördes inte ens inne i huvudet - jag är lite överraskad själv måste jag säga.

18 oktober 2015

(14.29) Söndag mitt i livet och kurerandet går framåt. Har kommit ifatt med bildfixandet i dag, skönt att vara på banan igen när det gäller bilderna och framförallt att inspirationen kommit tillbaka. Laddar för fullt för att vara okej inför kommande arbetsvecka. Det är i alla fall stillsamt i hemmet och jag börjar inga stora projekt eller ansträngande göromål. Lite småpyssel är dock bra, speciellt nu när jag inte orkar ligga och vila hela tiden. Det tar jag som ett tecken på tillfrisknande. Nu gäller det bara att jag håller mig själv lite i örat så att jag inte kör på i 100 knyck med en gång. Vem vet, jag kanske har lärt mig till slut. :-)

21 oktober 2015

(15.59) Hemma och värmer mig med en brasa, det har gått bra att jobba de här tre dagarna den här veckan men jag kan inte påstå att jag är i någon toppform. Har varit lite fiffig och flexat lite både i går och i dag för att hinna vila innan nästa arbetsdag. Ja, det är faktiskt på gränsen att jag känner mig aningen stolt över mig själv vad gäller den delen. :-) Myser vid brasan och ska strax börja med lite mat - till kvällen blir det vegetariskt, något koliox jag ska fixa ihop. Hoppas det ska falla alla i smaken.

24 oktober 2015

(22.03) Sen kväll i soffan med hen som brukar skriva denna blogg. Fått ett unikt tillfälle att klottra lite här... Kul som bara den! :-) Nej, nu ska jag använda mitt eget språk.

Var till församlinghemmet och deltog i FN-dagens firande. Lyktor sattes i sjön tillsammans med böner om fred. Vackert var det! BK´s BK tyckte dock att korven kunnat bo lite längre på gallret innan den kom in i munnen, men vem vet, det kanske var hen som var för snabb...

Efter detta inlägg får jag nog aldrig chansen igen, men roligt var det! ;-) :-) Sov gott alla därute i cyberrymden och mer närliggande områden! Förresten såg jag kometen/meteoren i går kväll! Häftigt!

Frid och fred!

28 oktober 2015

(18.41) Jag har alldeles nyss landat hemma efter en lång dag på KH. Hade inte tänkt jobba så länge men nu blev det tvunget eftersom det kom till göromål som inte ingick i planen från början. Nåja, så blir det ibland och det är bara att gilla läget. Nu ska jag inte luras utan erkänna att jag tycker det var ett väldans skoj göromål som kom till. Det var lite strul under eftermiddagen men det redde upp sig till slut - skam den som ger sig, eller nåt sånt. :-)

Nu är jag i alla fall hemma och ska strax få lite ätbart i mig innan det är dags att svänga ner till kyrkogården med alla lyktorna. Skönt att ha dem på plats så att det bara är att åka dit och tända när helgen kommer. Jag tänkte redan i bilen hem att det blir inte en tur utan tunna termobrallorna - det är ju inte någon värme ute, speciellt inte efter en 10-timmarsdag på jobbet.

29 oktober 2015

(13.49) Hemma redan, tar ut lite tid på eftermiddagen för att invänta servicetekniker. Personen skulle komma mellan 13 och 17 - tur att jag kan flexa. När jag kom hem hade projektet på ägorna börjat ta form. Tidigare var markarbetet klart men nu har skapelsen börjat resa sig från marken. Häftigt vad snabbt det går när det väl sätter igång. Jag var ute och tog ett par kort, ville inte plåta mer med tanke på hantverkarna. I morgon kommer nästa tekniker, då för att montera in fiber i hemmet. Det ska bli spännande att se hur det blir.

Funderar på att tända en brasa lite senare, när alla hantverkare och tekniker smugit hem för kvällen. Skönt att bara få sitta med fötterna i högläge och koppla av lite framåt kvällskvisten. Bra dag på KH i dag och jag har fått gjort en del. Hade tänkt jobb-jobba hemma i dag på eftermiddagen men skippade det eftersom flexen är så pass fylld. Det blir nog bara några timmar jobb-jobb i morgon också. Resten av dagen blir bonus-helg.

November 2015

7 november 2015

(19.12) Uj, nu går det utför med bloggandet... :-) Flera dagar sedan sist och jag har jobbat, jobbat och jobbat. I dag har det dock varit en väldigt behaglig dag. Började som en vilodag med absolut ingenting inplanerat. Strax före lunch kurade jag ner mig under pläden i soffan och skulle ta en lur - ja, det blev en rejäl en, ungefär två timmar eller så. Vaknade med ett ryck av en dröm, en dröm där jag fick bassning för att jag stängt av ljudet på telefonen. Hm, inte ett optimalt uppvaknande men efter att jag fått samla mig en stund blev det bättre. For ner till ICA en sväng och sedan till kyrkogården med blommor till Herr FP inför söndagen. Hem till ägorna och fixade lunch, sent som bara den men gott blev det. Nu får det bli soff-häng resten av aftonen. Inga mer abrupta uppvaknanden eller nåt annat sånt trams, nu är det bara go-känsla som gäller.

14 november 2015

(9.40) Förmiddag och helg, försöker få bukt med nästäppan som härjar i systemet. Morbror och moster har varit till affären åt mig på morgonen för att fixa lite spray som ska underlätta. Skönt med service när orken inte räcker till. :-) För övrigt gör jag allt jag kan för att kurera. Jag vilar, vilar och vilar.

BK är på annan ort och har det gott - så värd det! :-) Åter i Metropolen i morgon kväll och det känns inte helt fel skulle jag vilja påstå, rätt skönt tycker jag. Ska försöka att göra något litet här hemma i dag, bra för kroppen att få röra sig lite och inte bara vara uträtad i horisontellt läge.

15 november 2015

(11.45) Strax lunch, söndag och vilodag. Ja, jag har faktiskt småpysslat lite på vilodagen, bland annat lagt ut lite nya bilder i bildgalleriet med inslag från höstens största projekt på ägorna. Lite filter på de bilderna men det blev lite fränare då tyckte jag. :-) Har även varit iväg med lite skräp, vilket känns som vinst varje gång, skönt att bli av med. Passade på att skutta in på ICA för lite införskaffande av nödvändigheter till kyl och frys. Kände mig pigg på morgonen och trodde jag skulle slippa ta någon spray i dag. Väl hemma var det bara att "krypa till korset" och spraya ett par puffar för att lätta på trycket. Nåja, jag fick prova att göra lite och inser nu att vila är en bra aktivitet några timmar framöver.

I afton kommer BK hem efter några dagar på annan ort. Det ska bli så skönt och trivsamt. Jag tror nog minsann att jag längtat liiite under de här dagarna. Men, som någon kär vän sa för ett tag sedan, det är bara nyttigt att längta. Jag vet i sjutton ja... ;-)

18 november 2015

(17.26) Tidig afton i hemmet, brasan sprakar och fötterna är behagligt placerade på puffen. En bra dag på KH med en hel del monotont arbete, men sådant som måste göras. När det väl var klart var nöjdhetsfaktorn hög vill jag lova.

Vissa dagar är märkliga - märkliga på så sätt att det liksom inte går att vända på tänket. Hur jag än försöker så biter det sig kvar och vill liksom inte släppa taget. Det är väl bara att hoppas på att taget är släppt efter en god natts sömn. Tror inte jag kan göra så mycket mer för tillfället.

21 november 2015

(15.13) Eftermiddag på ägorna denna vintriga lördag. Härligt väder ute, minusgrader och snö - det är njutbart. Började klyva ved i morse när BK for till jobbet, skönt att ta tag i veden igen. Efter ett par timmar blev det paus när brorsan kom på besök. Vi hade som vanligt ingen brist på samtalsämnen och förutom trivsamheten tillsammans med brorsan så fick jag paket. :-) Jag älskar verkligen att få paket - det är en speciell känsla. Sedan spelar det inte så stor roll vad som är i paketet, det är liksom paketet som är grejen.

När vi fått i oss lite lunch tog vi en stund vid datorn och kikade på bilder från senaste projektet här hemma. Kul att ha dokumenterat så pass och kul att se bilderna så här en stund efteråt. Tänk så fort alla detaljer försvinner ur minnet. I och för sig, det är väl annat som behöver den platsen på "hårddisken" kan jag tro.

Vinkade av brorsan på eftermiddagen och fortsatte med vedklyvningen. Nu är den klar. JIPPI! Nu ska jag bara strukturera upp lite brädor innan kärran får komma ut på sin plats bredvid carporten och jag kan köra in bilen i garaget. Tror nog jag ska göra ett ryck i morgon för att få till det. Det är bra mycket skönare att sätta sig i bilen på morgonen då den står i garaget.

I morse laddade jag ett rejält smörgåsbord åt fåglarna, får se hur många rådjur som tar sig en tur hit i natt och mumsar. Nåja, allt kommer de inte åt, egentligen bara det som ligger på backen. Jadå, rådjuren behöver lite mat de också - bara de ger sig av efter vintern...

Sitter och kurar skymning en stund, det är väldigt rogivande måste jag säga. Tankarna och farten i kroppen får lägga sig en stund och eftertanken får plats för att sålla, bearbeta och landa. Lite som mental träning, mindfulness eller meditation. Vardagslandning kan man kanske kalla det med ett annat ord. Jag tror att var och en av oss skulle behöva fler sådana stunder i livet, i alla fall en gång om dagen. Jag försöker bli bättre på att få till de stunderna och känna att det inte är något jag tvingar fram utan att de kan komma naturligt.

Det är skönt att kunna känna sådan tacksamhet för livet, för inställningar och värderingar som jag fått med mig av Herr och Fru Fickolén Pasoll. Brorsan och jag pratar ofta om det och konstaterar varje gång vilken tur vi haft, tur som fick förmånen att fostras av Herr och Fru FP, få uppleva deras totala kärlek, omsorg och osjälviskhet. Vi delar samma värderingar och har samma förhållningssätt till oss själva och andra. Jag hoppas vi inte är helt fel ute men för oss känns det som vi har fått så mycket gott att luta oss tillbaka på. Sedan är det självklart upp till oss att förvalta det så gott vi förmår. Jag är också så otroligt tacksam att jag har brorsan att dela allt med. T - du är en klippa!

28 november 2015

(7.55) Morgonstund och laddning inför dagens göromål. I dag får adventsljusstakarna komma fram och förgylla vår tillvaro. Jag gillar verkligen skenet från adventsljusstakarna, så fridfullt och fyllt av stämning. Det är bara att mysa på framöver med andra ord. Första utmaningen blir dock att få till det med alla "grönsaker" i fönstren så att ljusstakarna får plats. Jag kan inte begripa var all grönska kommer ifrån. :-) Det blir nog bra bara det blir orkester, som Herr FP brukade säga.

December 2015

7 december 2015

(4.51) Ny vecka, nya möjligheter. Morgonstund på ägorna innan det är dags att fara norrut till KH för dagens pass - det ska bli skoj. Har pysslat och grejat lite i helgen, börjat med en del småprojekt i källaren som väntat på mig ett tag. Skönt att ha kommit igång med det. Måla är ju hur kul som helst och nu är det några ting i hemmet som står på tur. Ja, de har stått på tur en bra stund men jag har inte haft inspiration att börja.

Blåsigt värre i helgen så det har passat väldigt bra att pyssla nere i källaren. Var ute en sväng i går men då fick jag nästan hålla i håret så det inte for all världens väg. :-) Det låter inte som att det blåser massor ute nu på morgonen i alla fall, vi får se hur det blir under dagen. Trist för dem som har översvämningar och annat elände. Det vore bra skönt om vi kunde få några minusgrader och lite vit härlighet på backen. Vi får helt enkelt lägga till det på önskelistan till jul.

9 december 2015

(4.08) Kaffe, datorn och morgonmys så här mitt i veckan - skön start på dagen. I går blev det ett pass på gymmet innan KH och massage efteråt, hur skönt som helst. Lyckades fixa till det på jobbet i går så att jag fick öva lite extra på redigerande och skapande på nya intranätet. Jaha då, jag tyckte det var onödigt att det låg en inställning där den gjorde och plockade bort den... Vips, så var hela den sidans funktioner borta. "Gör om och gör rätt", blev resultatet av det. Det tog en stund så bevisligen behövde jag öva på just det. :-)

Efter KH och massagen i går blev det myskväll med BK. Härligt med sådana kvällar, att bara kunna vara. Mmm... jag njuter. :-) Det är ett privilegium att få ha så skoj tillsammans, att få skratta och känna sådan lycka.

Funderar på om jag ska kila ner i källaren och måla på hyllan en sista gång så att den är klar när jag kommer hem i kväll. Kan vara lite skönt att komma en bit till med målningsprojekten. Passar ypperligt när jag vaknar tidigare och har tid. Ja, så får det bli när kaffet är avnjutet.

13 december 2015

(6.42) Luciamorgon och väntan på att få se lite firande på TV. Det är ju en stund kvar så jag får hitta på lite annat innan, det blir nog en tur ner i källaren och ge nuvarande projektet en strykning till med färg. Jag tycker det är fantastiskt kul att ha lite projekt på gång. Har tre nya projekt som väntar när jag är klar med nuvarande. :-)

I går bakade BK lussebullar - mums. Det blir till dagens fika bland annat. Det är nästan så jag längtar lite till fikat. ;-) Som tur är blev de flesta bullarna infrysta.

19 december 2015

(6.29) Mjukstart på dagen inför de göromål som står på tur. Ser fram mot att få komma igång med dem. Lite småplock men ändå skönt att få gjort. Flexade ut relativt tidigt i går för att få lite annat småplock gjort, det var skönt och gav även utrymme för en lyxig middagslur i soffan på fredagseftermiddagen. Ah, välbehövligt och hur gott som helst för både kroppen och knoppen. Det är inte helt omöjligt att jag lyxar till det med en middagslur i dag också. :-)

Det är en mysig tid nu, tiden innan julledighet och stämningen är härlig. Visst, det hade självklart varit mysigt med lite snö ute också men det kan vi ju inte göra något åt. Det är bara att mysa på så mycket vi kan ändå.

(10.24) Förmiddagsfika och paus i göromålen. Det har faktiskt varit en relativt effektiv förmiddag med mycket gjort men i lagom takt. Jag har till och med hunnit köpa julgran. Nu står den i vatten och väntar på att få komma in. Nåja, den får vänta några dagar till men det ska nog gå bra kan jag tro. Den har ju vatten och vilsamt läge.

Strax blir det en sväng ner till macken för att tvätta av bilen, det är mer än välbehövligt med tanke på allt som skvätter upp under de dagliga resorna. Ser fram mot att få tvätta av den, efteråt vet jag inte vem som är mest nöjd - jag eller bilen? :-)

Hyllan jag målade tidigare kom på plats i datarummet i morse, det blev bra som bara den. Har börjat måla ännu en hylla till det rummet, ja det blir ett hyllplan med konsoller för att få upp routern och trådlösa. Ska bli skönt att få ordning på kablarna till det också, jag har inte brytt mig om dem eftersom jag haft hyllplanet som projekt.

När hyllplanet är klart ska jag börja med ett par stolar som ska få ny färg och nya dynor. Första delen i det projektet bli en omgång med värmepistolen, vet inte hur många lager färg det är på stolarna. Det kan vara skönt att få rent och börja om från början tänker jag.

Tänk att det kan vara så kul att ha projekt på gång, något handgripligt att greja med. I och för sig har jag alltid tyckt det varit skoj så jag ska inte spela så överraskad. Kaffepausen är strax över och det är dags att fortsätta med dagens göromål.

21 december 2015

(19.02) Afton i hemmet - nu är det jullov. Ledig i nästan en hel vecka, lyxigt värre skulle jag vilja påstå. Det har jag baske mig gjort mig förtjänt av, om jag får säga det själv alltså. I alla fall är det väldans välbehövligt. Lyxigt också att få en hel ledig dag ihop med BK under morgondagen, även om det säkerligen blir en svängom med snabeldraken. Nåja, den måste ju få komma ut och förlusta sig den också när det snart är jul å allt...

Brasmys i afton tillsammans med BK - ja, det kan nästan inte bli bättre. Nu blir det inte många knop till i afton, bara mys alltså.

22 december 2015

(4.15) Morgon på ägorna, kaffet är upphällt och tidningen redo för en genomgång i sakta mak. Mysig start på dagen, tid för eftertanke och reflektion. Vi har några mindre projekt för dagen, det känns alldeles lagom och jag tror det snart ska vara gjort. Om inte så får vi helt enkelt hålla på lite längre. :-)

23 december 2015

(11.50) Nästan alla dagens göromål är fixade och avprickade på listan och jag tar mig därför en välförtjänt paus. BK är på jobbet men grejade beundransvärt här hemma under gårdagen. I går kväll fick Toker och hans vänner komma fram och förgylla vår tillvaro en period. Hm, kom just på att Toker fyller 50 år - jag kanske skulle fixa en present till honom. Näe, jag tror jag skippar det för vad ger man en porslinstomte... :-)

Det är väldans lyxigt att ha semester ett par dagar innan julhelgen, men helt klart blir jag dagvill med en gång. Hade söndag hela dagen i går till exempel. Får ta det som ett tecken på att jag har rätt lätt att koppla av. Skönt att jag fick upp hyllan i datarummet i morse, nu är routern och trådlösa dosan på plats och alla kablarna är buntade. Inte en kabel på golvet - nöjdhetsfaktor skyhög.

Ser fram mot att BK kommer hem från jobbet - då ska skinkan bli griljerad och granen ska få komma in. Tror nog det är läge att dokumentera lite när vi håller på med det. Eller en bättre idé, BK klär granen och jag dokumenterar. BK griljerar skinkan och jag assisterar vid avsmakningen. :-) Ja, det låter som väldigt bra fördelning av aftonens göromål.

24 december 2015

(5.59) Morgonmys på julafton i granens sken - det är avkopplande och en skön start på dagen. Ser fram mot en fridfull dag med massor av stämningsfull tillvaro. God Jul!

27 december 2015

(5.25) Kaffet är avnjutet och tidningen kikad i, strax är det dags att sätta fart med lite sysslor. Skönt att komma igång på morgonkvisten med göromålen. Ser fram mot att få lite gjort efter några dagars trivsamt umgänge och ätande. Gott med all maten men uj vad mättande.

I dag är det utlovat snö här i Metropolen, det ska börja falla på förmiddagen och sedan hålla på resten av dagen. Mysigt och skönt om det kommer, snön lyser upp och ger en helt annan dimension av myset. Ja, det är bara att hålla tummarna för att några flingor vill stanna här hos oss också.

30 december 2015

(20.42) Afton så här på årets näst sista dag. Märklig känsla att ännu ett år strax kan läggas till historien. I och för sig är det ju så med varje dag hela tiden, men årsskiftet blir på något vis speciellt - mer definitivt av någon anledning. Långhelg framför mig, fyra hela dagar med egentid och bara-vara-tid. Härligt och skönt för både kroppen och knoppen. Ett bra år med många positiva händelser i tillvaron. Toppen var under årets andra månad då vi hade vår ceremoni. :-) Förutom det så har hela året varit fyllt av positiva, härliga och mysiga stunder - mest hela tiden skulle jag nog vilja påstå.

På jobbet har året flutit på i samma arbetsglädje som tidigare år, jag stormtrivs och har verkligen hittat rätt i jobbdjungeln. Jag har gjort det tidigare men det tål att upprepas - tack till mina chefer från tiden innan jag började på KH, MH och MB, det är mycket tack vare er jag är där jag är i dag. Ni såg mina önskningar och ni gjorde det möjligt - det är chefer med rätta egenskaper. Hoppas ni känner hur mycket bra ni gjort, inte bara att ni fanns där för mig.

Nu i helgen lanserar vi årets stora projekt i min del av organisationen - ett nytt intranät med sociala funktioner. Det ska bli så himla spännande att höra medarbetarnas reaktioner under tiden som följer. Nåja, jag tror inte att alla kanske är odelat positiva men jag tror nog att många kan hitta någon funktion som kan ge dem förnyade möjligheter i sin yrkesroll.

Funderar på att ge mig på en av Fru FP:s suveräna rätter till i morgon kväll. Hoppas hon är med mig då och stöttar från sin sfär. ♡ BK jobbar i morgon men får lite gott och festligt då arbetsdagen är slut. Jag måste ju få skämma bort lite när jag får så mycket värme och kärlek dagligen. :-)

31 december 2015

(3.57) Uppe före tuppen och ska mysa en stund med kaffe och datorn innan dagen gryr. Jodå, det är helt klart onödigt tidigt som jag stigit upp - men jag kan ju lura en stund på dagen. :-) Nyårsafton i dag, årets sista dag. Ska bara vara och småpyssla i dag - njuta av tillvaron med andra ord. Till kvällen blir det mys med BK.