Blogg 2016

Carport på plats, en del målande och sällskap av katten Wilma. Avslutade året med en rejäl förkylning.

Januari 2016

1 januari 2016

(17.55) Gott Nytt År! Nytt år och nya möjligheter, ja det är precis som varje dag men känslan är lite mer mäktig med ett nytt år. Nyårsdagen har varit skön och behaglig med lite nyttigt fixande, en promenad och skapligt med vila - känns skönt i hela systemet. BK kommer hem om ett par timmar eller så, då blir det mat och mys innan det är dags att krypa till kojs. :-) Jag tror jag ska fortsätta att vila och göra, så lite som möjligt på så lång tid som möjligt, en stund till.

5 januari 2016

(15.19) Hemma efter en givande dag på KH, brasan är tänd och jag har placerat fötterna behagligt på puffen. :-) Ja, det är bara att njuta med andra ord. Skönt pass på gymmet i morse gjorde susen för en bra start. Fjolårets stora projekt på jobbet, nytt intranät med sociala funktioner, lanserades i går. Det känns väldigt kul och det ska bli spännande att följa användandet och förhoppningsvis responsen.

I går kväll började projekt stolar här hemma. Två äldre stolar som ska få ny färg - men först ska den gamla bort. Ja, först ska i och för sig dynorna bort. De sitter bra och med ungefär en miljon nubb var, liiite lätt överdrivet. Under gårdagskvällen fick jag bort den ena dynan och all nubb. Ska ge mig på den andra stolens dyna antingen i kväll eller en annan dag. Oj, har det hänt något med mig - kan jag tycka att det är okej att ta det en annan dag. Ja, jag tror baske mig det. Grattis till mig själv får jag säga då. :-) När dynorna är avtagna av stolarna ska värmepistolen få komma fram och göra lite nytta. Jag ska försöka få rent stolarna så gott jag kan innan jag stryker på ny färg.

Ah, det är så skönt att "kura skymning", det måste varit rent välgörande i gamla dar - de visste minsann hur de skulle vårda sin hälsa trots fysiskt slitiga jobb. Det var som en föreläsare en gång sa: "Förr mådde vi bättre än vi hade det, i dag har vi det bättre än vi mår." Det är nog väldigt sant om vi generaliserar. Jag tror det är viktigt att vi reflekterar över vårt eget ansvar vad gäller vår hälsa och hur vi förhåller oss till vår omgivning. Kan vi ha en sund inställning där och inse hur mycket vi faktiskt kan påverka, vårda och värna - då tror jag att vi kan få en fantastisk värld.

Varför inte börja med att reflektera över hur vi tilltalar våra medmänniskor oavsett om det är familj, bekanta eller någon vi bara möter i samhället. Det är rätt häftigt att ha med sig den tanken under en dag. Självklart är det helt upp till oss själva om vi vill se oss själva, ibland kan det kanske vara mindre kul - men otroligt lärorikt. Tänk på att du aldrig kan förändra en annan människa men vad gäller dig själv så har du oanade möjligheter - det påverkar dina medmänniskor vare sig de vill eller ej. Om inte annat så har du roligare själv. :-)

8 januari 2016

(11.19) Förmiddag i hemmet, har jobb-jobbat några timmar på morgonen innan vi gav oss ut på en uppfriskande promenad i pudersnön. Skönt som bara den. Strax dags att börja göra mig redo för eftermiddagens tur till länsmetropolen och begravning. Ja, så är det ibland men skönt när det är över.

(20.54) Afton i hemmet och vi sitter och slappar, njuter och myser i soffan. Begravningen gick bra och det var en trivsam stund efteråt med alla kusiner och övriga släktingar. Just nu sitter jag och bloggar från soffan men har TV:n som skärm - rätt häftigt och passar det progressiva seendet väldigt bra. :-) Nähä, nu ska vi minsann kika på någon dokumentär, fredagsmys de lux med andra ord.

10 januari 2016

(6.04) Kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad - strax dags att svida på mig och gå ut och skotta. :-) Det har kommit lite snö under gårdagskvällen och natten och ska fortsätta att snöa hela dagen i dag. Det blir nog ett par vändor med skyffeln för att hålla det relativt rent. Härligt och friskt att få komma ut och röja. I dag ska vi också bädda ner tomtarna i sina lådor, de har förgyllt vår tillvaro under några veckor men nu ska de få vila till nästa gång.

(7.56) Första snöskottningsvändan för dagen är avklarad, 50 minuter med skyffeln. Friskt och skönt för både kropp och knopp. Har även röjt undan lite i köket och förberett frukost, inväntar sällskap. :-) Det ska bli intressant att se hur mycket snö det kommer under dagen. Känslan är att det bara "småplockar" men även det blir täcken. Ja, det såg jag ju då jag var ute för en stund sedan eftersom det småplockat under gårdagskvällen och natten.

(20.01) Nähä, det blev ingen mer snöskottning - det kom ingen mer snö. BK tog vallen efter plogbilen, men den var ganska behändig vad jag förstod. Tomtarna har fått flytta ner i källaren och det känns rätt skönt - julen är en härlig tid med allt pynt och så men det är lika skönt när det får bli som vanligt igen. Myser lite framför TV:n så här stunden innan det är dags att bädda ner mig. Arbetsdag i morgon och då går det inte för sig att nattsudda.

Vid fågelmatningen har det varit komers under dagen, flera trivsamma fåglar som varit på besök. Favoriterna stenknäcken och koltrasten har också varit här - väldigt mysigt att titta på dem och se deras beteenden gentemot varandra. Stenknäcken är herre på täppan, de andra småfåglarna flyger fram och kollar läget men vänder direkt om stenknäcken sitter där och äter. Ja, sitter och äter gör han i lugn och ro - tittar mest lite förstrött på de ivriga småfåglarna när de flyger fram och vänder.

13 januari 2016

(19.43) Afton i soffan, kopplar av efter en givande dag. Först några timmar på KH, for hem lite tidigare för att åka skidor med BK en sväng. Det var friskt och skönt även om blåsten ökade på de 12 minusgrader som var i lä. Bättre gensvar i kroppen i dag mot i lördags vilket gjorde en hel del till självkänslan. :-)

Har börjat ta bort gamla färgen på de två stolarna jag håller på med för tillfället. Värmepistol och skrapa är smidigt som bara den när färgen ska bort. Ser fram mot att fortsätta med det men tar lite i taget med tanke på vad som kan finnas i den gamla färgen. Det gäller att sprida ut gracerna. Ser fram mot att BK ska komma hem, det inträffar nog inom en inte allt för avlägsen framtid.

14 januari 2016

(4.57) Fikat och kikat i tidningen en stund, laddar för ett pass på gymmet innan det är dags att fara norrut mot KH. Fick en sån där riktig go-känsla för en stund sedan - en känsla av tacksamhet över hur bra jag har det. Tak över huvudet, mat för dagen och underbara BK att dela allt med. Hm... det är bara att njuta allt jag kan.

20 januari 2016

(5.02) Arla morgon, tidningen är läst och kaffet urdrucket - dags att diska om en stund och sedan smyga norrut mot KH och dagens göromål. Ser fram mot dagen och dess innehåll, ett par intervjuer och deltagande på annan enhets APT. Det är kul med alla variationer i göromålen på jobbet, jag trivs och utvecklas konstant. Tacksam för att jag har det jobb jag har.

I dag är det mormors födelsedag, jag skickar en tanke till sfären hon befinner sig i. :-) Jag tror nog minsann att det är fest i sfären med sång, musik och många skratt.

23 januari 2016

(10.36) Förmiddagsfika och en stilla stund i soffan. Har småplockat lite här hemma på förmiddagen och sedan gjort mig redo för brorsan som kommer om en stund. :-) Trevligt med besök mellan varven och extra trevligt när brorsan dyker upp. Sitter och klurar på om jag ska köra igång en brasa nu när jag har tvättat lite. Det hjälper på torkningsprocessen en del. Jag ska klura en stund till för att bestämma mig om jag ska elda nu eller vänta till eftermiddagen. Ja, det går ju faktiskt att göra både och.

Givande vecka på KH med ganska långa dagar med många göromål. Kul men uj vad trött jag var i går, tog faktiskt en lite kortare dag i går för att komma hem och luta mig en stund. Det var gott för både huvud och kropp.

Det känns redan som en lång lördag. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag för en timme sedan var redo för att brorsan skulle komma - jag tog helt fel på tiden, en hel timme. Ja, det tar jag som att jag fått bonustid i dag. Inte illa att "valnöten" fixar sådana förmåner en lördag mitt i livet. :-) BK fick i alla fall roligt när jag sms:ade min insikt.

Jag är lite sugen på att göra något med några bilder jag har fångat med kameran, får se om det blir i dag eller om jag låter inspirationen fånga lite fler idéer innan. Ja, det blir när det blir och det känns skönt att inte behöva jäkta. Jag har ju faktiskt inget manusstopp. Inte som jag vet i alla fall...

26 januari 2016

(18.25) Afton i hemmet denna sömniga dag. Ja, sömnig är bara förnamnet - jag har känt mig som en sengångare hela dagen, en harmonisk sengångare dock. :-) Det började med att jag var supertrött i går kväll, dök i säng en bra stund innan BK kom hem från spelningen och somnade omgående. Jag har ett vagt minne av att BK kom hem och att det registrerades hos mig. Sov som en stock hela natten och vaknade, som jag upplevde det, mitt i natten av larmet på telefonen. Nähä då, det var morgon och mitt eget larm som ljöd - klockan var halv sex. Jag konstaterade att det var mitt larm, slog av det och somnade om utan tvekan.

En pytteliten stund senare ljöd BK:s larm. Det var dock inte en pytteliten stund senare utan snarare en och en halv timme senare. För mig var det dock fortfarande natt och jag var lika trött. Trots sömnigheten insåg jag att jag var tvungen att masa mig upp om jag skulle komma iväg till KH innan lunch... Efter en långdragen procedur med tidning, kaffe och småningom frukost som BK så snällt fixat kom jag iväg norrut. Stämplade in strax före nio och smög igång med göromålen.

Dagen har sedan förflutit i en sengångares tempo men med fokus och insikt om att dagen kommer att vara så här i kroppen. Jag har kunnat ha lite småroligt åt mig själv under dagen och mest tagit mitt sengångartillstånd med ro. Jag tror baske mig jag fått lika mycket gjort som i vanliga fall men med en helt annan harmoni i kroppen och knoppen. Det får bli en nyttig lärdom att bära med mig framöver.

Efter hemkomsten har jag i alla fall småplockat lite och även njutit av brasan som sprakar gott. Ja, jag fortsätter att njuta av brasan en stund till tror jag. BK har precis kommit hem från affären och snart blir det något gott att fylla magen med. Det känns inte helt fel eftersom jag faktiskt börjar bli lite hungrig. Sengångartendenserna lär nog sitta i hela dagen och småningom får jag krypa ner mellan lakanen igen. Behöver nog inte sova 10 timmar i natt också - men vem vet...

27 januari 2016

(20.23) Soffläge efter en lång men givande dag. Inte alls samma sengångarläge i dag - tack och lov. :-) En dag ibland är helt okej men inte två dagar på raken. Kollegan i rummet bredvid mig hade sengångarläge i dag, vi fick oss ett gott skratt åt det. Vi bestämde att det är helt okej att vi tar var sin dag och inte samma dag i det läget. Jag började dagen på KH med ett väldigt givande möte, sånt är alltid peppande och ger energi till tusen att sätta tänderna i kommande göromål. Tänk vad härligt det är med kollegor som ser möjligheter och gläds åt sina uppdrag. Det är helt i paritet med min egen inställning till det jag har förmånen att göra under dagarna.

Om någon timme kommer BK hem från jobbet, jag har nog säkerligen krupit ner mellan lakanen då och sussar som bara den. :-) Sömnig i kväll också men inte lika tvärtrött som i går - det är skönt. Har grejat lite hemma sedan jag landade men i lagom takt och lagom mycket. BK var hemma en sväng innan kvällspasset och det var mysigt. Klurar på en liten frukt eller nåt innan jag slänger omkull mig, magen kurrar lite och det är absolut inte optimalt då jag ska sova. Lagom mätt och belåten är det bästa innan koj-läge.

30 januari 2016

(11.59) Lördag, helg och tid för att göra vad jag vill. :-) På förmiddagen har jag småpysslat lite hemma, skönt att kunna greja lite i lagom takt. Tog en stund i källaren och fortsatte skrapa bort färg från stolen jag hållit på med ett tag. Blev klar med den och började med den andra innan jag gav mig. Som jag nämnt tidigare så vet jag inte hur gammal färgen är som sitter på stolarna, därav stora mellanrum mellan tillfällena då jag värmer med värmepistolen och skrapar färg. Jag inbillar mig i alla fall att det är bra att inte ta allt med en gång. Skön avkoppling att stå nere i källaren och hålla på med det. Det kan regna, blåsa eller vad som helst - i källaren är det lugn och ro.

När jag kom upp tog jag ett tag med braskassetten, sotade ur den lite grann på väggar och i vrår. Uj, jag såg ut som att jag hade krupit upp i skorstenen efter det. :-) Nåja, det går nog bort från huden småningom kan jag tro. Det känns bra att ha det gjort och ha vetskapen att det inte sitter en massa sot och aska där det inte ska. Jag skulle dock behöva något fiffigt tips på vad jag ska använda då jag sotar ut braskassetten - jag får helt enkelt googla på det.

Fantastisk skön känsla att ha en hel dag framför sig och inget inplanerat, bara vara och njuta av tillvaron. En lyx som är värd att ägna en tanke mellan varven. Det är otroligt skönt att bara ta stunden som den kommer och göra det som faller en in. Jag tror att allt för många är fast i tänket att de måste göra saker hela tiden. I och för sig finns det nog de personer som njuter av det men jag tror inte det är så många. Var och en gör självklart precis som de vill. Jag hoppas dock att de som känner att de vill kunna landa och bara vara hittar harmonin och tryggheten för att göra så.

Jag är så tacksam för allt Herr och Fru Fickolén Pasoll förmedlat till mig och min bror. Vilken enorm förmåga att vara förebilder och kunna ge ohämmat av sin kärlek, trygghet och harmoni.

Februari 2016

3 februari 2016

(14.20) Tidig eftermiddag och jag är redan hemma på ägorna. Skönt att lyxa till med en kortare dag så här mitt i veckan. :-) Stilla och rofyllt i hemmet och jag njuter till fullo. Det är inte läge för en brasa än med tanke på det vackra vädret ute och solens strålar som värmer huset. En effektiv och givande dag på KH, nöjd med dagens insats då jag for hem. Ja, det är jag oftast eftersom jag gjort så gott jag kan och det går faktiskt inte att göra mer - har jag hört. Jag tror jag ska lyxa till eftermiddagen med att bara njuta av stillheten och tillvaron.

7 februari 2016

(9.41) Skön sjusovarmorgon med lagom igång-sättar-takt. I går var BK och jag på konsert i länsmetropolen. Trivsamt och en intressant upplevelse. Nu är vi inga konsert-freak vare sig BK eller jag men så här någon gång ibland kan det vara intressant eller nåt sånt. :-) Det var i alla fall väldigt skönt att rulla in i Metropolen och landa i hemmet efteråt.

I helgen har jag fått lite mer gjort med stolarna jag håller på med. I veckan har de mest fått vila. Ja, de har vilat så många dagar att jag blev tvungen att byta pensel då jag skulle sätta igång i fredags... Jag får nog skärpa till mig lite grann i alla fall. Ska grunda stol nummer två en gång till och sedan är det dags att måla båda med färgen som ska på. En eller två strykningar, det avgör jag efter första strykningen. Eftersom jag grundat två gånger kan det räcka med en strykning - vi får se.

9 februari 2016

(5.10) Morgonstund på ägorna innan det är dags att börja dagens jobb-pass. Har kört ett pass på gymmet samt inväntar en laddning tvätt i maskinen. Nöjdhetsfaktor skyhög när jag får lite gjort på morgonkvisten. Fascinerande hur olika vi människor är med tanke på dygnsrytm. För mig är det ypperligt att göra saker på morgonen. På kvällskvisten däremot är det inte mycket fart i mig. Andra får sin energikick på kvällen och är inte upplagda för speciellt mycket aktivitet på morgonen. Tur att vi är olika.

När jag kommer hem efter KH blir det nog en liten lur i soffan för att vara pigg när BK kommer hem efter sin arbetsdag. Mysigt när vi kan ha lite kvalitetstid även på vardagarna, trots våra olika arbetstider. Det är vardagslyx. :-) Jag känner att jag troligtvis kommer att få en rätt påtaglig träningsvärk de kommande dagarna - har inte kunnat köra på ett par veckor eftersom kroppen varit i olag. Nåja, träningsvärk är skönt - i alla fall nästan jämt.

12 februari 2016

(16.03) Hemma efter en lite kortare dag på KH, jag tog faktiskt en rejäl sovmorgon vilket var hur skönt som helst. :-) Har fått en hel del gjort på jobbet och även varit på invigning av nya brandstationen. Skönt att komma hem till ägorna och njuta av stillheten och tystnaden. Det har inte varit speciellt höga ljud på jobbet men det är ändå skönt att komma hem och njuta av stillhet och tystnad. BK jobbar en stund till men kommer nog hem om en inte allt för avlägsen framtid.

Egentligen vore det smarrigt med "skräp-mat" i kväll men det kanske är lika bra att göra en omelett eller något annat mer näringsrikt. Hm, jag får ta en funderare och även bolla med BK. Jag kan ju inte bestämma det på egen hand, BK kanske inte är ett dugg sugen på "skräp-mat".

14 februari 2016

(17.36) Skön söndag med en hel del behövlig vila samt en uppfriskande promenad i för-vår-solen. Härlig känsla att komma ut i geografin och känna att våren lurar bakom knuten. Den här helgen har innehållit en hel del vila vilket jag inser nu varit väldigt välbehövligt. Skönt att känna att det är okej att vila som jag gjort, lurat i soffan mellan varven och faktiskt kunnat ladda batterierna. Att känna krafterna och orken komma tillbaka känns gott och det är bara att njuta av varje litet steg i rätt riktning. Sitter och funderar lite på om jag ska lyxa till det med någon extra ledig dag framöver. Bara överraska mig själv helt enkelt. Ja, det ska jag nog - men jag ska inte avslöja för mig själv innan vilken dag det blir... då blir det ju ingen överraskning menar jag. ;-)

15 februari 2016

(21.49) Jodå, jag är vaken fortfarande - måste säga att jag är smått överraskad själv. Trodde inte, tidigare i kväll, att jag skulle vara vaken efter halv tio. Det är märkligt hur man kan överraska sig själv mellan varven. Säkerligen kommer det att straffa sig i morgon bitti men det får jag väl ta. Skönt att vara uppe då BK kommer hem från spelningen. :-)

19 februari 2016

(11.12) Förmiddag på ägorna, jag har unnat mig en ledig dag - i alla fall nästan ledig. Lite jobb-jobb på grund av uppgradering men det är bara trivsamt. Nu har jag jobb-jobb-paus en stund och plockar lite här hemma. Ska i eftermiddag ge mig på en första strykning på stolarna, med färgen som ska vara. Det är lite "lång-bänk" med stolarna men jag försöker ta det när jag känner för och inte jäkta, precis som morbror försökt lära mig under många år. Nåja, någon gång ska jag lära mig det tänker jag. :-) Det blir så mycket roligare med göromålen på det sättet.

I går kollade vi på "Lyxfällan" och fascinerades både BK och jag. Hur är det möjligt att ha så enormt dålig koll på sin ekonomi att man hamnar på över 2 miljoner i skulder på bara skit? Ja, det är som vanligt - man får aldrig sluta att förvånas. Vi insåg att vi nog ligger ganska långt från att hamna i "Lyxfällan". :-)

Först hade jag tänkt promenera ner till ICA för att handla men insåg ganska snabbt att det bara skulle bli krångligt. Har 7 kassar till återvinningen plus en låda med glas - det tänker jag inte gå och bära på... Tror faktiskt inte att jag får med mig allt det om jag skulle promenera. Inte ens om jag är liiite envis.

(13.27) Lunch, sopkörning och ICA avklarat samt en strykning på stolarna. Det går bra det här... :-) Inväntar mejl eller samtal från kollegan på IT så att jag kan skicka ut meddelande till alla redaktörerna. Troligtvis får jag besked inom någon timme eller så, det tar den tid det tar helt enkelt.

Får se vad jag hittar på resten av dagen, vila känns som ett alternativ som ligger högt på listan. Känner mig rätt nöjd med det jag pysslat med under dagen och trivsamt har jag haft under tiden. Det är bara att fortsätta njuta av den känslan och mysa allt jag kan.

20 februari 2016

(10.12) Lördag förmiddag och jag njuter av att bara vara. Sov superlänge och startade dagen i lugnt tempo. När BK farit till jobbet fick snabeldraken komma ut på en svängom. Passade på att torka golven också - när jag ändå var i farten. Eftersom jag är urusel på att äta frukost direkt på morgonen gjorde jag mig en välförtjänt brunch efter röjningen. Nu har jag kommit till kaffet och fötterna i högläge. :-) Livskvalité så här en lördag mitt i livet.

Tänk vad skönt det är att bara vara i egna hemmet, koppla av, pyssla med det man vill och njuta av varje minut. Det är själavård på hög nivå skulle jag vilja påstå. Jag vet att det inte är alla förunnat att kunna göra det men jag hoppas att alla någon gång får uppleva den känslan. Jag har gjort det nästan hela mitt liv, förutom en period. Den perioden gör dock att jag uppskattar njutningen av hemma ännu mer i dag.

25 februari 2016

(3.28) Arla morgonstund, kaffet är upphällt och datorn placerad i knäet - ja, en ganska skön morgon med lugnt tempo. Ska dröja mig hemma en stund för att inte vara så tidigt på KH. Det kan vara skönt att mjukstarta och låta kroppen och knoppen få komma igång i sakta mak. Det har varit en relativt hektisk vecka på ett sätt - men väldigt trivsam och rolig. Ja, det låter som att det redan är fredag men jag vet att så inte är fallet. Jag har dock fredag i dag eftersom jag unnat mig en semesterdag i morgon. Ska nog kanske flexa lite i dag också för att förlänga helgen ännu mer. Det gör jag så klart bara om det funkar med göromålen på KH.

Förra våren tog jag semester några fredagar på raken, det var superskönt för hela systemet. Jag tar nog inte lika många i år men några kan jag gott unna mig - jag har ju dagar så det räcker till. Känns bara tokigt att spara allt som blir över efter sommarsemestern till hösten. Våren är ju en fantastisk tid som jag gärna vill utnyttja lite mer om jag kan. Hoppas vi får en fin och värmande vår med mycket sol som ger oss energi.

26 februari 2016

(10.17) Semesterdag så här mitt i vintern. :-) Skön start på dagen med småplock och nyss ett pass på gymmet. Nu ska vi fika och sedan blir det ett ryck med veden som ligger på altanen. Vi behöver sortera för att se vad vi kan använda och inte. Ska bli väldigt skönt att få det gjort. Jag började smått med det förra helgen men nu när vi är två ska vi nog få lite mer gjort på ett par timmar.

BK plockar lite på sitt arbetsrum och jag har grejat med lite annat. Mysigt att greja lite tillsammans även om vi inte står på samma kvadratmeter. :-) Näe, då hade vi ju inte fått något gjort som BK sa. Hi, hi... På morgonen roade jag mig med att betala räkningar - det är alltid lika tillfredsställande att få det gjort. Det har jag fått från Herr och Fru Fickolén Pasoll misstänker jag. Ännu en bra sak från dem alltså.

Nähä, nu blir det kaffe...

Mars 2016

5 mars 2016

(9.02) Det har varit lite dåligt med bloggandet de senaste dagarna, inte konstigt med tanke på att jag jobbat ganska många timmar per dag. Så blir det ibland och det är bara att gilla läget. :-) Det är ju faktiskt eget val så jag kan inte skylla på någon annan. När jag slog upp de havsgröna i morse hade jag sussat i 12 timmar, det är nog rekord känns det som. Väldigt välbehövligt i alla fall - det känns i hela systemet i dag att det var nödvändigt.

Dagen i dag är speciell, det är BR-dagen. För två år sedan i dag fick jag ett brev som skulle förändra en stor del av mitt liv - ett brev som bidragit till lycka, glädje och kärlek de lux. Tänk att det i dessa cyberspace-tider kan komma ett handskrivet brev! Ibland tar jag fram brevet och läser det igen - direkt kommer samma känslor fram som för två år sedan, det är fascinerande. Vi brukar skoja och prata om tiden som fBR och eBR. :-) Ja, man har inte roligare än man gör sig helt enkelt.

6 mars 2016

(8.53) Sovmorgon även i dag, skönt för både kroppen och knoppen. Lite småstel när jag klev upp men det är bara att röra lite på fysiken så ska det nog reda upp sig. Tror jag ska småpyssla lite här hemma i dag, bara lite vanliga göromål och så - det är ganska skönt. Ser fram mot dagen och att få göra lite saker och ting i lagom takt. En skön söndag med andra ord. :-)

Vasaloppet är på på TV:n, lite av en tradition här hemma sedan barnsben. Avkopplande att vila ögonen på eller bara ha som lite bakgrundsljud när jag pysslar med annat. Jag beundrar dem som åker men det kommer aldrig att inträffa för egen del - jag nöjer mig med att "åka med" via TV:n.

(10.28) Plockat lite här hemma och nu blir det fikapaus. Fikapaus är viktigt. :-) Ett väldigt bra sätt att låta kroppen vila en stund. "Alla sätt är bra, utom de dåliga" som det heter. När jag pysslade tänkte jag på Herr och Fru FP och den enorma saknaden efter dem. Ja, det är ju inte många timmar om dygnet som de inte finns med mig i tankarna.

Tänkte också på alla de gånger jag hört eller läst om personer som förlorat sina nära och har svårt att kunna vara lyckliga och njuta av livet med gott samvete. Jag har alltid känt att det är självklart att de ska kunna vara lyckliga och njuta av livet, deras nära skulle ju inte önskat något annat.

Hm... vad lätt det är att vara klok när det gäller andra. Inser att jag sliter med exakt samma samvete vad gäller att känna att det är okej att jag är lycklig. Dumt egentligen, jag vet ju logiskt att Herr och Fru FP bara vill se att jag har det bra och är lycklig. Det är bara att jobba vidare med den insikten och småningom kanske till och med samvetet tycker det är okej.

11 mars 2016

(6.10) Fredag morgon, laddar med en kopp kaffe och lite surfande innan det är dags att svida om och fara till KH. Skönt med en stilla start på dagen, tid för eftertanke och reflektion. Det är så fridfullt på morgonen och hela dagen ligger framför oss som ett relativt tomt ark. Jodå, vissa timmar är inbokade med yrkesrelaterade ting men ändå känns det som ett relativt tomt ark med möjligheter.

15 mars 2016

(18.54) Mums!!! I kväll har vi gjort en maträtt som jag inte gjort på säkert 25 år - falukorv i ugn med lök, äpple, senap och ost. Till det blev det hemlagat potatismos med morötter i. Ja, det går inte att uttrycka det bättre än - MUMS! :-) Kom hem i dag efter en bra dag på KH, lite småplock att fixa med under dagen men ingen jäkt. Skönt att komma hem och känna vårkänsla i hela geografin. I stenpartiet hade flera krokusar tittat fram under dagen - det är en härlig känsla att få komma hem efter en arbetsdag och se det. Myskväll med BK står på schemat och det är en avslutning på dagen som är oslagbar.

20 mars 2016

(10.02) Fikapaus efter en stund med omplantering av blommor. Ska strax ge mig ut i garageinfarten och ge racern lite omsorg. I går fick lyktorna på kyrkogården komma hem. Hade tänkt sätta påskliljor i går men det får vänta några dagar. Påsken är ju tidig i år så marken är inte helt redo för att grävas i - bara att avvakta med andra ord. Skönt att vara hemma och smågreja lite, ta fikapaus när jag känner för det och bara vara. Stillheten är en lisa för själen och ett ypperligt sätt att ladda batterierna på.

Var till morbror och moster en sväng i går och fick tips om projekt framöver. Det ska bli spännande att se vad det kan bli - men jag lovar att det inte blir rosa i alla fall. :-) Nu är det bara att planera och klura så att det blir så bra som möjligt.

25 mars 2016

(11.06) Förmiddagsfika på ägorna, paus i grejandet. Det ska faktiskt inte bli så värst mycket grejande under resten av dagen, lite småplock får räcka. Har satt ut några påskliljor i urnan i trädgården, i går var jag till kyrkogården och gjorde det samma - i rabatterna vid gravarna. En laddning tvätt hänger på tork och en andra snurrar i maskinen, snabeldraken har fått komma ut på en svängom och jag har deklarerat. Ja, det känns som en effektiv dag i lagom tempo. Jag kan med andra ord ta det lugnt på eftermiddagen med väldigt gott samvete.

Kom hem lite tidigare från KH i går, for till kyrkogården och sedan blev det myseftermiddag framför brasan med fötterna på puffen. Det låter som ett bra alternativ för senare i dag också. Eventuellt tar jag en sväng till ICA, kanske behöver vi fylla på med något. Tror nog jag ska cykla ner, vårkänsla de lux när cykeln får komma ut igen. Det är lyxigt i helgen, BK är ledig både söndag och måndag. Jippi, får jag väl lov att utbrista då. :-)

Jag tror minsann jag behöver de här dagarna ledigt som är nu i helgen, jag har till och med lyxat till med en semesterdag på tisdag så jag är ledig 5 dagar. I natt sov jag 11 timmar - det är en bra start på ledigheten och ett bevis på att den är så välbehövlig. Jag gillar ljuset som kommer på våren men i början blir jag lite trött av det. Nåja, om några veckor är jag ifatt ljuset och kan njuta ännu mer av det.

27 mars 2016

(18.44) Påskdagen börjar gå mot sitt slut och jag summerar dagen som en effektiv dag på ägorna i lagom tempo. Härligt att vara ute och greja och fika i solen mellan varven. Vi har varit tre vändor till Vanneboda - skönt att kunna köra iväg ris och kompost som fyller kärran fort när vi väl sätter igång. Under eftermiddagen fick vi förstärkning av E, 4 år, från grannhuset. Ja, det är kvalitetstid vill jag lova. Vi pratade om brandbilar och vart de bor och vilka som kör dem. Under samtalet föll det sig så att en brandbil kom på vägen nedanför med sirenerna på - vilken tur vi hade. Hoppas nu bara att det inte var något illa som hänt som gjorde att den var på utryckning.

När kärran var på plats och racern i garaget tog jag en stund med fötterna på puffen, nöjd och belåten med dagens insats. När jag landat och vilat en stund tog vi cyklarna och for till affären. Skönt att cykla och ett bra sätt att sänka tempot i görandet. Nu är fötterna i högläge igen, BK fixar maten och jag latar mig. Det blir nog en relativt tidig kväll i kväll med tanke på den fysiska insats det varit under dagen. Jag kommer säkerligen sova hur gott som helst i natt. Jag trodde väl aldrig att trädgårdsarbetet skulle kunna vara så trivsamt, njutbart och bara lagom - det är BK:s förtjänst att jag känner så och för det är jag så väldigt tacksam.

April 2016

2 april 2016

(7.12) Morgonstund i hemmet, laddar för lite göromål under dagen. Skön och stilla morgon efter att jag lyxat till det med en semesterdag i går. Helgen känns superlång måste jag säga - det är skönt. Har bläddrat genom tidningen och kaffet är strax urdrucket, dags att sätta lite fart med andra ord. :-) Har inga stora projekt i dag, lite småplock och så som jag fixar lite då och då. Ser fram mot kvällen då BK kommer hem efter fyra dagar på jobbresa. Det ska bli mysigt, att ha kvällen tillsammans med BK. Mmm... jag längtar. Men, som någon jag känner sa, "det är nyttigt att längta". Jag tror nog vi får ta och omvärdera nyttigheten med det. :-)

(9.42) Fikapaus efter lite småplockande. Soprummet är tömt och jag har handlat lite till kylskåp och skafferi. Första laddningen tvätt hänger på tork och en andra och sista laddning snurrar i maskinen. Skönt att få lite gjort på en dag tom på projekt och planer. Nu ska jag nog bara vara en bra stund, njuta av nuet och att kunna vara hemma och må gott.

Jag var lite smått irriterad då jag kom från ICA, en del människor verkar baske mig inte ha tvål och vatten hemma utan måste prompt dränka in sig i parfym. För mycket parfym luktar inte gott! Det trista är att de säkert tror att de luktar gott - men de stinker. De lyckas ju också "dränka in" de medmänniskor de passerar på sin väg. Att det ska vara så förskräckligt svårt att tänka till lite. Jag är inte allergisk men tycker förskräckligt synd om de som är det, de har ju inte en chans att värja sig mot sådana "parfym-bomber".

Ja just ja... Jag hade ju tänkt köpa någon lott att skrapa då jag var på ICA, det glömde jag. Så kan det gå och då får jag helt enkelt vara utan lott. Det kommer fler dagar och då kanske jag kommer ihåg att köpa en - om jag nu absolut måste. :-)

Det känns hur skönt som helst att det bara är lördag i dag. Smart av mig att ta semester i går - det blir bonus i hela kroppen och knoppen. Får se om jag inte gör något liknande framöver, förlänger helgen med en semesterdag. Det gjorde jag förra våren vid några tillfällen och det var helt suveränt. Nu är jag, tack och lov, lite mer ifatt mig själv med orken så nu känns det mer som bonus - förra våren var det mer ett måste för att orka. Jaha, det går framåt och det är skönt. Sorgen och saknaden efter Herr och Fru Fickolén Pasoll är fortfarande stor men jag kan hantera den på ett annat sätt. Den tar mig inte fullkomligt lika ofta. Tack BK för att du orkar lyssna när jag mal på och för att du finns för mig hela tiden. Du är min klippa!

(12.39) Ah, det blev en liten runda på ägorna med räfsan och korgen. Några rabatter är urrakade och rena från löv. Fixade också till sista steget från trappen upp på gräset, den trappen som byggarna gjöt i höstas. Jag har klurat lite på det en stund och nu blev det en lösning. Det var väl tvungen att få mogna lite i vindlingarna innan jag hittade rätt inspiration och handlag. :-)

Lunch intagen och nu vilar jag ögonen på en gammal härlig film med Åsa-Nisse. Det är vilsamt för både kroppen och själen. Nöjd med att jag tog mig en stund i trädgården, hade inte tänkt det från början men sedan föll inspirationen över mig. Jaha, då är det bara att passa på innan inspirationen lägger sig igen. Gav mig dock strax innan lunch, då började det blåsa upp lite mer och kändes nästan som att regnet hängde i luften. Regn och trädgårdsarbete är ingen bra kombination, det blir bara kladdigt och bökigt. Bättre att ta resten en annan dag. Fru FP skulle varit stolt över mig - att jag gav mig efter en lagom sväng på ägorna.

3 april 2016

(4.47) Arla morgonstund i Metropolen, jag har varit vaken en stund så tidningen är läst och kaffet urdrucket. Ja, så kan det vara ibland - tidig morgon. Jag har väl helt enkelt sovit så det räcker och blir över de senaste dagarna. :-) Myskväll i går med BK efter hemkomsten - kvalitetstid av rang. I dag har vi inga speciella planer, lite hemmamys kan vara på sin plats. Beroende på temperatur och solens framtoning eller ej så kanske det kan bli en fika i garageinfarten - det är vårkänsla det. Funderar på en andra kopp kaffe nu på morgonen, får se om det blir en nu eller om jag väntar till frukost. Ja, det är världsliga frågor som dyker upp på morgonkvisten vill jag lova.

(14.20) En skön eftermiddgaslur i soffan fick bli avrundningen på promenad och lunch. Det var behövligt med en liten lur - speciellt med tanke på den tidiga morgonen. Inte läge för fika i garageinfarten än så länge i dag, lite för svalt. Nåja, det kommer fler dagar och det går ingen nöd på oss för det. :-) Dagen är ju heller inte slut, kommer bara solen fram så blir det kanonläge i garageinfarten - långt fram mot kvällen.

4 april 2016

(5.43) Kaffet har snart runnit ner och tidningen är läst, dags att göra mig redo för en dag på KH. Det blev inget fika i garageinfarten i går eftermiddag men väl ett pass på ägorna med räfsa och spade. Först assisterade jag lite vid däckbyte på BK:s bil. Rensade ur vid nyponhäcken och hade ambitionen att tukta den också. Det blev inte av eftersom klockan var halv åtta då jag rensat klart. BK hade maten klar, egengjorda fiskpinnar - hur mumsigt som helst. :-) Jag var i alla fall nöjd med det jag fixat på ägorna och kände mig fylld av energi då jag gick in. Att fixa och dona tillsammans med BK är så himla trivsamt. Jag njuter av att göra det och det fyller mig med både energi och glädje.

(19.41) Afton i hemmet efter ännu en trivsam dag på KH. Kurs och göromål som stimulerar. For hem relativt tidigt för att få lite kvalitetstid med BK. Vi började med att cykla till ICA en sväng för att införskaffa lite nyttigheter till kyl, frys och skafferi. Efter det blev det middag och fortsatt härlig tillvaro med min bättre hälft! Ja, det är en lycka och glädje att få ha en sådan vardagslyx med BK. Ser fram mot om några veckor då vi kan göra cykelutflykt med lite gott käk och bara mysa, bara rulla iväg en måndag eftermiddag några timmar innan det är dags för BK att fara på spelningen.

7 april 2016

(15.36) Hemma från KH relativt tidigt, tog mig ett par timmar i dag - behövligt efter långa dagar tidigare i veckan. Nu är brasan tänd och fötterna har landat behagligt på puffen. Kvalitetstid en torsdag mitt i livet. Vårregnrusk ute och mysväder när det är som bäst - tycker i alla fall jag. Det går att mysa inne med hur gott samvete som helst. Tid för reflektion och eftertanke och att landa dagens intryck i stillhet.

I morse skrattade jag för mig själv när jag for norrut mot KH. På ett gärde bredvid vägen hade det bildats en liten vattenpöl, inte större än 6-8 kvadratmeter. Där simmade ett par gräsänder och såg hur nöjda ut som helst. Kanske trodde de att de funnit sin egen lilla sjö. :-) Ja, det var i alla fall överraskande att se gräsänder där.

Skönt att jag passade på att ta en lite tidigare dag när jag hade möjlighet. Det känns lyxigt att kunna göra det ibland. Hoppas få till en lite tidigare dag i morgon också. Det ser lovande ut än så länge i alla fall. Vem vet, jag kanske planerar in ett möte eller något annat i morgon eftermiddag som gör att jag inte kan fara hem lite tidigare - det vore typiskt mig... eller så drabbas jag av "ska-bara-bacillen". :-) Nåja, jag tänker i alla fall njuta i fulla drag i dag.

9 april 2016

(9.07) Lördag förmiddag, BK har farit till jobbet och jag kopplar av en stund i soffan innan brorsan kommer hem en sväng. Hör regndroppar mellan varven som slår mot fönsterblecken, mysfaktor så här på lördagen. :-) I går körde morbror och jag en vända till Vanneboda och när jag kom hem körde jag en vända till. Skönt att bli av med det som ska iväg. Trivsam stund hos morbror och moster i går - alltid trivsamt att umgås med dem. Det är livskvalitet vill jag lova. Inga större planer för dagen, det får nog bli en brasa fram mot eftermiddagen kan jag tro. Ute är det lite råkallt och då är en brasa alltid skönt. Eventuellt väntar jag till senare, ska köra en laddning tvätt fram mot kvällen. Ja, det blir inte före kvällen eftersom i alla fall ett plagg som ska med i laddning är på jobb just nu.

13 april 2016

(20.05) Afton på ägorna och jag kopplar av efter en givande dag på KH och några timmar avkoppling hemma. Tog mig tid att strukturera upp mig ytterligare på KH, blev av med massor av papper på skrivbordet. Ja, massor i mina mått mätt. Nu ligger bara ett par papper kvar som jag har som anteckningar när jag tittar på ett webbinarium. De kan snart dokumenteras i datorn och läggas till framtida projekt. :-) När strukturen var på plats på rummet tog jag mig lite tid till "html-lärande" - väldigt skoj och hur inspirerande som helst. Också det inför framtida projekt.

Väl hemma tog jag en stund i soffan för att landa innan jag började med maten, fixade en omelett till kvällen innan BK kom hem. Nu är BK på jobb igen men kommer nog hem om någon timme kan jag tro. Har eldat lite i braskassetten nu i kväll, det var skönt och luften här inne blev helt annorlunda - varmare, lite torrare och väldigt mycket mer behaglig. Ja, mysfaktorn höjdes med flera steg.

Ser fram mot att komma till KH i morgon och få fortsätt med lite "html-grejande". Jag lär mig massor och det är som att en helt ny värld öppnar sig. Ja, det kan verka konstigt med tanke på egna webben som faktiskt varit uppe i flera år men jag har bara kört den lätta varianten. Nu känner jag dock att det är hög tid att jag går vidare och lär mig lite mer hur det faktiskt funkar. Inte minst med tanke på jobbet och det projekt vi har framför oss. Det ska bli riktigt skoj, säkerligen massor av utmaningar längs vägen - men det har inte skrämt mig förut, snarare peppat mig.

15 april 2016

(15.52) Hemma på ägorna efter en givande dag på KH. Började morgonen med kurs tillsammans med gamla barndomskamraten, hur kul som helst. Jag måste säga att hon var en mycket läraktig elev - men jag hade nog inte trott något annat heller. :-) När vi "kursat" klart var det dags för fika. Det satt fint med kaffe och macka på förmiddagen. Jag har hunnit en hel del med eget görande under dagen också. Har även "kursat" lite med mig själv - givande och skoj till tusen.

For hem i hyfsad tid och har plockat lite här hemma innan jag tände en brasa som sprakar gott och inger hela mig med helgfrid. Ska koppla av en stund innan det är dags att börja med käk innan BK med son kommer hem. Inget avancerat blir det men väldans gott.

Det är absolut ingen åskvärme ute i dag, riktigt kallt i vinden och lite busväder skulle jag nog vilja påstå. Skönt att ha tak över huvudet och en braskassett att elda i. Mysfaktor skyhög så här på fredagen. Ja, det är hög mysfaktor när jag än eldar.

Hoppas att helgen kommer att kännas lång som bara den, det känns som att jag behöver det just nu. Nåja, det är bara att koppla av och vara i stunden så ska det nog ordna sig. Tack och lov stormtrivs jag med göromålen på KH - njuter till fullo av att göra det jag gör.

16 april 2016

(13.47) Slappar en liten stund innan det blir kalas på G4. BK:s son har fyllt 18 och det ska så klart firas. Tårta och goda kakor blir den på eftermiddagen - tur att jag inte åt för mycket till lunch. :-) Om en stund ska jag fara och hämta BK:s dotter, tar en liten mini-lur innan dess. Skönt med helg och tid att bara vara och umgås, helgen är extra lyxig eftersom BK också är ledig. Det känns som superkvalité och ett privilegium. Ja, ett privilegium är ju hela tillvaron med BK så klart. Det är fascinerande att det kan finnas så mycket kärlek och humor.

17 april 2016

(7.12) Morgonfika i soffan, smyger igång dagen i lugn och ro - så skönt att bara vara och starta dagen i ett lagom tempo. Vi hade en väldigt trivsam dag i går med härligt umgänge och många skratt. Som det ska vara med andra ord. :-) I dag har vi inga större planer, avkoppling och njuta är det som gäller. Jag ska nog ge mig ut i köket och fixa lite frukost om en stund, gissar att BK vaknar om en inte allt för avlägsen framtid.

21 april 2016

(5.34) Morgon på ägorna, tidningen är läst och kaffet snart urdrucket. Det börjar bli dags att jag gör mig redo för dagen på KH. Först ska jag besöka en redaktör och vara lite support i vardagen. Sånt är kul. :-) Ytterligare support av redaktör blir det på eftermiddagen, men då på mitt rum på KH.

I går tog jag mått på carporten för att ha ett hum om hur mycket färg jag behöver införskaffa för grundande och målning. Ska svänga förbi "affärn" i eftermiddag och fixa det så att det finns hemma till temperaturen är okej för att börja grunda. Det ska bli superkul att få börja med det och sedan se resultatet när det är klart. :-) Jag är liiite exalterad.

Jag fortsätter mitt "kursande" för egen del på KH, förkovrar mig i yrket helt enkelt. Det är så fantastiskt givande både vad gäller kunskap och energi. Får tacka brorsan för tipset på extremt bra och pedagogisk kurs på webben. Skönt att kunna ta det i egen takt och när det passar med övriga göromål.

24 april 2016

(10.17) Förmiddag och sopor är ivägkörda, lika skönt varje gång. Jag väntar på att första laddningen tvätt ska vara redo att hängas på torkställningen. Skönt att inte ha några stora planer för dagen, ta dagen som den kommer och bara njuta av tillvaron. Får se om jag får inspiration till något annat projekt under dagen. Det är i alla fall inga stora projekt som är brådis med, de får jag ta tag i när det blir lite varmare ute.

(21.35) Afton på ägorna och vi har kikat på avkopplande program på TV:n. Just nu har jag tangentbordet på BKs mage, vilket försvårar skrivandet en del. BK har en tendens att andas mellan varven... Jag passar på att skriva lite när datorn är inkopplad till TV:n och jag kan sitta i soffan med tangentbordet och skriva. Har inte gjort det tidigare så jag var ju tvungen att testa. :-) BK har lugnat sig lite och är betydligt mer skötsam och sparsam med andetagen. :-))) Det börjar bli dags för oss flamsiga att krypa till kojs så både vi och omgivningen får lite stillsamhet och nattlig ro. Ja, vi kan behöva sömnen också om vi ska vara alerta i morgon då det är ny dag och nya möjligheter - BK hemmadag på ägorna och jag på KH. Det var ju alldeles för skoj det här, jag tror minsann jag har lite svårt att sluta skriva. Tänk att orden kommer direkt på TV:n. :-) Nähä, nu får jag minsann ge mig så att vi får sova. God natt - tyrolerhatt.

Maj 2016

2 maj 2016

(5.43) Morgon i hemmet, summerar en skön och avkopplande helg med lagom mycket göranden. En hel del kirskål har hamnat på kärran tillsammans med lite annat som inte ska vara i rabatterna eller runt hallonhäcken. Klippon har fått komma ut på premiärtur och jag tyckte minsann att jag hörde ett förnöjt frustande från den då vi började, eller var det möjligen ett ljud från mig själv. :-) Ser fram mot fortsatt grejande i lagom tempo - det får bli lite i taget helt enkelt. I går var jag till kyrkogården och bytte ut påskliljorna mot penséer. Hoppas nu att rådjuren kan hålla sig till skogen och inte lockas av penséerna.

6 maj 2016

(13.26) Hemma efter en arbetsdag på KH, nu är det helg. :-) Ja, det var ju faktiskt helg i går också - det går fort att bli dagvill. I går eftermiddag fick jag för mig att det var söndag. Ja, så kan det gå när det är röd dag mitt i vardagen. BK och jag höll på och grejade mest hela dagen i går, i lugnt tempo. Det var skönt och vi fick en hel del gjort. När jag for hemmåt i dag stannade jag till vid "Affärn" och köpte en hink med grundfärg till carporten. Det börjar bli läge att grunda och måla, tidigare har det ju faktiskt varit lite för kallt.

Skönt att värmen har börjat komma till oss. Det tror jag nog är välbehövligt för de flesta av oss, både till kropp och själ. Jag passade på att ta ett par timmar på flexen i dag, ska strax ge mig ut i solskenet. Det skulle bli rätt skapligt hela helgen har jag för mig, det känns helt okej.

(21.35) Afton i hemmet och vi har alldeles nyss kommit in från ägorna och en liten rensningsvända på kvällskvisten. Mysigt att vara ute en stund, trots den - för mig - sena timmen. :-) Det känns som lite bonus så här på fredagen. Jag var ute en sväng tidigare på eftermiddagen och gjorde ett ryck. Skönt att ta lite då och då, det blir inte lika slitigt och väldigt mycket roligare. Nu blir det avkoppling en stund innan det är dags att tippa omkull oss. Helg för oss båda, i alla fall i kväll och i morgon. Det känns härlig och lyxigt.

8 maj 2016

(7.11) Morgonstund i Metropolen, jag har slagit upp de havsgröna för en stund sedan och känner mig utvilad och nöjd. Heldag med BK på ägorna i går, vi smågrejade mest hela dagen och fick massor gjort. Kvällen avslutades med grillning och mys på altanen - premiär för året. I dag är det jobb för BK men jag fortsätter att greja lite på ägorna, inte lika mycket som i går men lite småfixande. Jag har lite grävande kvar innan vi kan så gräs, det blir nog att jag tar mig an lite av den ytan under dagen. I går kväll när vi satt på altanen fick vi syn på flugsnapparen. Härlig känsla men vi får se om han vågar sig på holken i år eftersom träden är borta. Kanske tycker han att holken sitter lite för öppet. Nåja, kul att se honom i alla fall och vi följer med spänning om han kommer att gilla läget.

(20.27) Afton och summerar en härlig, underbar och alldeles lagom dag. Började dagen med frukost tillsammans med BK, fortsatte med att köra en laddning tvätt, hängde ut den då den var klar och körde en laddning till. Medan den snurrade i maskinen cyklade jag till morbror och moster en sväng - trivsamt som vanligt att sitta och språka med dem en stund. Väl hemma igen kom laddning två ut på torkvindan och nummer tre in i maskinen. Jag fixade mig lite mellis och placerade mig i solen. Härligt! Där tillbringade jag större delen av dagen och varvade med tvätt, lunch, tvätt och fika. En dag i väldigt lagom tempo.

På eftermiddagen hade jag funderingar på att fortsätta grävandet av resterande kvadratmeter men tog mitt förnuft till fånga och lögade mig i solen en stund till innan jag flyttade in på altanen. Passade på att plocka in tvätten innan BK kom hem från jobbet. Allt utom två kuddar var torrt - det är fantastiskt härligt att kunna hänga ut tvätten och plocka in den torr.

När BK kom hem häktade vi på kärran på bilen och körde till Vanneboda, det var skönt att få lassa av det som var på. Vi var lite spända på om vi skulle kunna rulla kärran till bilen - lasset var rejält tungt. Nu är den i alla fall tömd och redo för nya lass. Kvällsmat på altanen även i afton - vilken lyx det är att kunna kila ut på egna ägorna och njuta av sommarvärmen i lugn och ro. BK har gjort ett ryck på ägorna nu i afton och kommer nog in om en stund. Jag passade på att vika undan all tvätt innan jag tvagade mig själv för att kunna krypa ner ren och fräsch för nattens skönhetssömn.

Vid kvällsmaten hade vi besök av två flugsnapparhanar, det var lite häftigt måste jag säga. Jag tror nog inte jag sett två flugsnapparhanar här samtidigt någon gång. Ja, så hade vi besök av en mygga och några humlor också. Blir det inte fler myggor än så känns det helt okej. I morgon är det arbetsdag för mig igen, det känns också helt okej eftersom jag upplevt helgen som superlång. Jag har inte speciellt mycket inbokat på KH till veckan och jag ska försöka hålla det så. Vore skönt att kunna planera dagarna lite som jag vill och kanske lyxa till det med en och annan flextimmet när nu vädret ska hålla i sig några dagar. Ja, det kanske inte blir så lätt förresten eftersom jag har två kvällar inbokade. Nåja, jag hittar nog på någon bra lösning under vägen. Nu ska jag njuta av lyxtillvaron - tid med BK. Det är bästa tiden oavsett tid på dygnet. :-)

13 maj 2016

(8.41) Morgonmys i hemmet innan det är dags att sätta fart med lite göromål. Tänkte mig nog gräva/rensa lite på ägorna, kanske ett par meter till i partiet där vi ska så gräs. Jag har lyxat till det med en semesterdag i dag, for hem redan innan lunch i går så det känns om att jag har varit ledig superlänger redan. :-) Satte potatisen i går och grävde/rensade någon meter där vi ska så gräs. Skönt att greja lite i taget och vara nöjd med det. Det är väldigt lyxigt att ta någon semesterdag så här ibland för att förlänga helgen.

På måndag börjar en ny kollega på jobbet, det ska bli spännande och jätteskoj. Nya kollegan och jag kommer ha många beröringspunkter i våra yrkesroller, jag tror det kan bli väldigt bra. Jag har redan en hel del tankar och funderingar på hur vi skulle kunna få till det skapligt bra. Bara att få någon att bolla tankar och idéer med känns hur kul som helst. Jag ser fram mot kommande period på jobbet då vi kan forma vårt samarbete som vi vill.

(13.21) Eftermiddag och jag semestermyser en stund. På förmiddagen tog jag en tur med spaden i rabatten där det ska bli gräs. När jag rensat en meter ungefär kom regnet, det var bara att plocka in redskapen, på med regnjacka och gödsla gräsmattan. Härligt att få det gjort. :-) Det är en viss nöjdhetsfaktor när det blivit gjort. Jag får se om jag tar en sväng till med spaden under eftermiddagen - annars tar jag det en annan dag helt enkelt. Inget kul att hålla på ute om det regnar, det blir så väldans blött och kladdigt. Det har kommit några kortare skurar efter att jag gödslade men skulle behöva regna lite mer för att gynna gödningen. Det är väldigt skönt att ta dagen som den kommer och greja lite när jag känner för det.

14 maj 2016

(7.37) Skön morgon med insikt om att BK och jag har helg tillsammans. JIPPI! :-) Strax blir det frukost och sedan lite småplock här hemma innan vi far på utflykt. Vi hade tänkt att göra något på ägorna men det skippar vi eftersom det regnar ute. Bra att det regnar med tanke på gårdagens gödsling av gräsmattan. I går eftermiddag/kväll blev det faktiskt lite brasmys här hemma. Skönt som bara den att få lite brasvärme när utetemperaturen hade sjunkit markant. Nähä, nu är det dags för frukostmys med BK - jag ilar...

19 maj 2016

(20.11) Afton i hemmet efter en längre dag på KH än jag tänkt mig, nåja så blir det ibland. Jag skulle bara... :-) Väl hemma blev det lite mellis och sedan ut och gräva där vi ska så gräs. I kväll blev jag faktiskt klar med grävandet, det känns skönt. Så gräs gör jag en annan dag. I morgon ska jag verkligen försöka att göra en kortare dag på KH, det plockar på lite för många timmar på flexen om dagarna. Ja, så kan det ju vara bra att få vila lite till från jobbet mellan varven - har jag hört.

BK kom hem från sitt jobb då jag grävt klart och kommit in. Vi fixade till en mumsig omelett till kvällsmat och nu är det BK:s tur att vara ute i trädgården en sväng. Jag har passat på att kolla lite på semestermål som BK tipsade mig om. Det ser lovande ut och jag tror kanske att vi ska slå till och boka rätt snart om vi ska få det vi vill.

28 maj 2016

(4.00) Morgon i hemmet och jag har vaknat alldeles för tidigt egentligen. Hade säkerligen behövt sova ett par timmar till men nu vaknade jag och steg upp. Jobbtankar redan när jag skulle somna i går kväll och sedan har de fortsatt i drömmarna. Hm, det har i princip aldrig hänt - inte konstigt att jag ville stiga upp. Jag tycker det var lite märkligt att det var så många tankar som snurrade om det... eller så är det inte märkligt alls. Det känns som att jag har en väldigt kreativ tid framför mig tillsammans med nya kollegan och jag ser jättemycket fram mot det. Att få börja, tänkte jag skriva, men den processen har ju redan börjat i och med att vi redan inlett bollandet av tankar och funderingar.

I går efter jobbet fick BK och jag helg tillsammans, det känns supermysigt och så härligt. Det är ju inte så varje och därför känns det extra lyxigt när det inträffar. :-) Gårdagskvällen avslutades med en cykeltur till kyrkogården i regnet. Lite ansning av gräset runt rabatterna var nödvändigt. Penséerna har hållit sig väldigt fina och det var inte alls speciellt mycket att plocka av. I dag ska vi göra en utflykt till länsmetropolen - får se om vi kan hitta något vi "villhöver". Fick ordet av en kollega på jobbet och jag tycker det är så bra. :-)

29 maj 2016

(8.55) Morgon/förmiddag i hemmet, jag har faktiskt tagit lite sovmorgon i dag. :-) Lyssnar på regnet som smattrar mot fönstret mellan varven, det är en väldigt mysig känsla tycker jag. I går hade vi en lyckad tur till länsmetropolen BK och jag, vi fick tag på det vi skulle ha och lite till. Däremot kom vi på i går kväll att det var en sak vi glömt skriva upp på inköpslistan, det blir nog en tur till länsmetropolen i dag också. Skönt att få införskaffa det solskyddet inför kommande dagar.

På vägen hem från länsmetropolen i går svängde vi in och överraskade gamla grannarna, E och E med föräldrar och storebror. Det var väldigt trevligt att träffa dem igen och vi fick både leka med Brio, tågbana, och fika. BK fick också läsa "Halvan kör polisbil" för E och E. Det lär nog bli fler spontanbesök till dem när vi är på utflykt.

Tänk vilken lyx det är att leva tillsammans i sådan fullständig harmoni, lycka och go "bara-vara-känsla" som vi gör, BK och jag. Att finnas för och med varandra utan jämförelse, prestige eller andra destruktiva delar. Att dela alla livets delar och njuta av tillvaron tillsammans. En förmån och ett privilegium. Tack för att jag får uppleva det och leva mitt liv i en sådan relation.

(16.50) Mellanmål och lite avkoppling i soffan innan jag ska köra igång med lamellgardinerna som ska monteras upp vid altandörren. Det är nog inte speciellt avancerat, det gäller bara att klura lite först - få rätt bredd på fästet och rätt längd på lamellerna. Får se om det blir många "Ooops..." eller "Nämen, hur blev det nu?" eller om jag rent av kan göra det utan sådana små yttranden. Gissar att jag återkommer med någon form av rapport när de är på plats.

(20.19) Nu hänger lamellgardinerna på plats framför altandörren, det blev riktigt bra måste jag säga. När det var dags att montera upp själva fästet i dörrfodret blev det några väl valda "Ooops, hur gick det nu?" och "Hoppsan, jag tror minsann att skruven blev lite sliten!". Bitsen drog runt i skruvskallen eftersom träet i fodret är så hårt. Jag skulle ta en genväg och inte förborra tänkte jag mig. Tror nog jag lärde mig att det är bättre att förborra för att få i skruvarna lite lättare och framför allt för att undvika skador på skruvskallen. Det blev en stund med polygripen för att få loss den första skruven. Positivt var i alla fall att jag jobbade lugnt och metodiskt med polygripen så att skruven inte gick sönder ännu mer.

När allt var på plats hade BK fixat rabarberkräm - nu har den landat gott i systemet och jag känner att det får vara nog med göromål för i dag. Nöjdhetsfaktorn är skapligt hög och jag kan koppla av resten av aftonen. I morgon startar jag dagen i Metropolen och far upp till KH först efter lunch. Ska luncha med en kollega här hemma, BK fixar till oss. Vi har alltså service de lux en helt vanlig måndag. :-)

Juni 2016

3 juni 2016

(15.01) Redan hemma från KH och sitter och tar igen mig en stund innan jag eventuellt hittar på något. Känns inte som det blir speciellt många fler knop i dag - skönt att bara njuta av stunden och landa efter veckans jobbande. Just nu myser jag i nya möblemanget i hallen. Så himla skönt att kunna utnyttja det rummet betydligt mer. Det kan nog bli en hel del fikastunder och frukostar här kan jag tro. På morgnarna är det helt optimalt med tanke på den svala luft vi kan få in genom ytterdörren. Ja, på sommaren alltså... Vintertid tror jag nog att ytterdörren får vara stängd, även om solen är framme. :-)

Tre veckor med ny kollega på jobbet och det är hur givande, trivsamt och kreativt som helst. På tisdag ska vi ha heldagsplanering, kollegan och jag, och jag tror nog vi kommer att landa väldigt bra i tankar och struktur runt framtida projekt. Tänk vilken skillnad det är att ha någon att bolla tankar och idéer med i vardagen på KH. Jag har ju njutit massor av mitt jobb hela tiden men det här blev en nivåhöjning måste jag säga.

4 juni 2016

(8.32) Grattis till Herr och Fru Fickolén Pasoll som skulle firat 67-årig bröllopsdag i dag. Jag sänder en bukett till sfären där de befinner sig, en bukett med massor av kärlek.

Dagen i Metropolen har smugit igång med en laddning tvätt som hänger på torkvindan, laddning nummer två snurrar i maskinen för att småningom få komma ut på torkvindan. När jag stod och hängde första laddningen kom grannkatten smygande och "småpratande" fram till mig för lite morgongos. Ja, det var ju bara att ställa upp och klia lite - det verkade uppskattat måste jag säga, jag fick i alla fall en hel del mysiga ljud som respons. Katten var nog väldigt sugen på att följa med in, men där satte jag stopp. Det är okej att hon kommer och umgås lite i trädgården men om hon vill gå in får hon minsann kila hem till sig.

Jag har en del andra projekt som behöver göras i dag också, försöker landa och tänka på mantrat "en sak i taget". Det är inte helt lätt med tanke på att jag vaknade i morse med en gigantiskt lång "att-göra-lista" i huvudet. Första göromålet är att dämpa den listan och hitta harmoni-tempot. Jag tror nog jag börjar närma mig det i alla fall.

(19.29) Heldag utomhus med göromål av diverse slag samt en hel del bara vara och njuta av solen. Överraskande att kunna få en sådan dag med tanke på den relativt svala vinden. När BK kom hem från jobbet blev det jordgubbar och glass på altanen - mums. :-) Nu har vi färsk potatis på kokning, till det blir det sill och sylta. Rena rama gourmetkäket måste jag säga.

Började med ett relativt drygt projekt innan BK kom hem, skura av trappen och plattorna på baksidan med stålborste. Puh... det är nog lite tokigt att vänta flera år mellan gångerna med tanke på mängden mossa som samlas. Jag blev inte klar med alla plattorna i kväll, får fortsätta i morgon eller någon annan dag. Har i alla fall lärt mig att göra det med tätare intervaller framöver.

5 juni 2016

(8.11) Småkyligt i vinden i dag också, ganska skönt att få släppa in en massa frisk luft på morgonkvisten. Jag har inga större planer för förmiddagen, ta det lite lugnt och småpyssla lite innan det är dags för lunch och sedan en tur västerut på eftermiddagen. Ska lyssna på BK:s mamma som sjunger i rock-kör.

Funderar lite på om jag ska ge mig ut och skrubba av ett par plattor till - allt för att höja nöjdhetsfaktorn. :-) Ja, det känns som ett rätt bra göromål/projekt innan jag gör mig redo för eftermiddagsutflykt. Har lite att plocka med inne först, men det är snart gjort.

(9.52) Förmiddagsfika och avkoppling med fötterna i högläge - på lilla puffen i hallen. Sval och skön luft fläktar in genom ytterdörren, det är rejäl sommarkänsla vill jag lova. Njuter massor av att bara ta stunden som den kommer och insupa tillvaron. Det är ett privilegium att kunna njuta av tillvaron så som vi kan. Tänk alla som varit tvungna att fly från sina hem och länder, landa i ett främmande land där allt är främmande - språk, natur, människor och inte minst utbudet i affären. Vi, som vuxit upp i den här idyllen, kan nog aldrig förstå eller ana känslan av att leva med så mycket främmande och många gånger skrämmande runt omkring oss.

Det är tragiskt att det än i dag, 2016, finns människor i vår närhet som anser sig ha rätt att fördöma andra. Människor som på något ofattbart sätt tror sig vara mer värda än andra - det är för mig en gåta. Jodå, jag vet att det är så men jag tänker aldrig sluta förundras och bekymras över det och framför allt - jag vägrar acceptera att det ens skulle vara i närheten av okej. Jag tror att det till stor del är väldigt otrygga människor som fördömer andra, otrygga och i grunden rädda. Hur det ska lösas, det vet inte jag, men kanske skulle mer kärlek och omtanke världen över vara till hjälp. Det är alltid lättare att älska än att hata och inte minst betydligt trevligare.

6 juni 2016

(7.08) Ny dag, nya möjligheter och nya upplevelser. Livet är fantastiskt, fascinerande och den största upplevelsen jag kan tänka mig. Om jag bara stannar upp för en sekund och tillåter mig att känna, andas och ta in livet. Det är inte alltid lika lätt i vardagens olika projekt, göromål och kanske även ibland - måsten, men det är alltid lika underbar känsla. För mig är de stunder då jag faktiskt kan stanna upp helt ovärderliga. Hela ansiktet spricker upp i ett stort leende och jag kan inte sluta le - jag njuter till fullo av att få uppleva livet. Jag har, de senaste två åren, insett att min förmåga att stanna upp och verkligen känna efter att jag lever ökat markant. Bara den insikten gör att jag känner leendet komma igen.

För två och ett halvt år sedan, mitt i ett av vår familjs tyngsta stunder, sa min käre bror till mig: "Det är i sådana här stunder man inser vad som är viktigt." De orden har följt mig sedan dess och hjälpt mig i livets alla vinklar och vrår. Hjälpt mig till eftertanke och reflektion och gett mig förmågan att, i alla fall till stor del, lägga min energi där jag har användning för den och inte på sådant jag inte kan påverka. Visst, jag trillar dit mellan varven jag också och låter några "Ooops, hur blev det nu?" och "Nämen, hur tänkte den där medmänniskan?" snurra runt och ta plats och energi, men jag kan oftare ta mig själv tillbaka till harmonin och lyckan över att få uppleva allt.

För mig är det en stor glädje varje gång jag känner att jag tar ett steg framåt i min livslånga utveckling/upplevelse. Att jag har lärt mig något om mig själv och kan använda den nya lärdomen utan att behöva försöka komma ihåg vad det var eller bli frustrerad över att jag "gjorde eller tänkte på ett visst sätt igen". I dag är som sagt en ny dag, jag tar mig an den med stor nyfikenhet - få se vad jag kan lära mig i dag.

7 juni 2016

(19.59) Afton på ägorna och fötterna får vila i högläge. Både BK och jag kom hem vid 17.30-tiden, svidade om efter maten och fixade lite i trädgården. Jord och gödsel på sista delen runt carporten, nästan i alla fall... Gräsfröna tog slut när det var några kvadratmeter kvar. Jag får införskaffa mer gräsfrö i morgon och slänga på jord och gödsel innan jag sår det sista gräset. Hade jag kollat innan så kunde jag svängt förbi affären och köpt gräsfrö på vägen hem i dag. Nåja, så blir det ibland och nåt ska jag ju ha att göra i morgon också. :-) Vi passade också på att sätta ner påskliljorna i stenpartiet som vi tagit hem från kyrkogården. Det är lite kul att återvinna och inte bara slänga bort dem när de blommat över.

Dagen på KH har varit mycket givande, planeringsdag med nya kollegan. Det är en fröjd att ha en kollega i arbetslaget som jobbar med liknande saker - känslan är att vi kommer ha ett mycket kreativt samarbete framöver. Förhoppningsvis ska vi få till det så bra vi någonsin kan för våra medmänniskor i kommunen - serva dem så att de hittar den information de söker. Som sagt, en mycket givande dag och i morgon ska vi presentera våra tankar för framtiden för ledningen. Det blir skoj.

10 juni 2016

(8.50) Skolavslutningsdag och hela sommarlovet framför fötterna - dagens verklighet för många barn och ungdomar. Vilken härlig känsla, jag kan minnas den från tiden i skolan. En känsla av att bara få vara och ta dagen som den kommer. Ja, riktigt så tänkte jag nog inte på den tiden men det var nog innebörden. Själv har jag lyxat till det med en semesterdag och har en dag med "ta-dagen-som-den-kommer-känsla" i hela kroppen. Jag började dagen med att sova länge, blev servade med kaffe och datorn till sängen av BK. Lyxigt värre. :-) Nu har jag i alla fall kommit upp ur bolstren och njuter med fötterna i högläge och en andra kopp kaffe.

Har inga större planer för dagen, lite småpyssel och en tur till ICA får det bli. Det ska bli väldigt kul när BK kommer hem, då har vi hela helgen tillsammans. JIPPI! Ser fram mot att vi får rå om varandra och småpyssla lite tillsammans - det är roligt, givande och helt underbart. Ett privilegium skulle jag nog vilja påstå utan att överdriva.

11 juni 2016

(12.38) Strax dags för lunch och vi har grejat lite på ägorna. Novemberkaktusarna och nässelblomman har fått komma ut liksom ett par rosor vi haft i kruka. Innan dess blev det en tur till Katrineberg och sedan kyrkogården, nu har även Herr och Fru Fickolén Pasoll fått sommarblommor. Jag stängde precis altandörren, tyckte det blev kyligt som bara den här inne. Skönt dock att få in lite frisk luft - det gör inget om det blir några grader varmare i luften så att vi kan sitta ute och njuta mellan varven. Skönt att ha fixat lite med några små göromål, nu kan jag landa och bara vara resten av dagen. Om inget annat göromål dyker upp alltså. :-)

13 juni 2016

(5.57) Ny dag och vecka och nya möjligheter. Hade tänkt fixa en grej hemifrån och sedan fara lite senare till KH. Det gick inte som jag tänkt mig så jag får svida om om en stund och fara upp för att få ordning på den delen på plats när det inte fungerade med fjärrstyrningen. Nåja, det är bara att gilla läget.

I går var vi på utflykt till V-ås, det var prästvigning i domkyrkan. En ny erfarenhet och upplevelse för mig - intressant. Väl hemma i Metropolen igen svidade vi om och gav oss på 32 meter berberishäck - dags för sommarens första ansning. Det gick bra och blev helt okej. Kärran som hade lite ogräs och klipp på sig sedan tidigare blev full och fick komma till Vanneboda innan vi tog kväll. Skönt att jobba lite fysiskt och få ett relativt stort projekt gjort.

17 juni 2016

(21.09) Afton på ägorna och jag kan summera en behaglig arbetsvecka där jag varit lite hård mot mig själv och tvingat mig att flexa ut lite tidigare varje dag. Det har gått bra och jag har inte protesterat speciellt mycket, inte så att jag har behövt ta mig själv i örat i alla fall. Har passat på att lura lite i soffan då jag kommit hem om dagarna och på så sätt har dagarna blivit mer energifyllda och egentligen gett mig en nystart på eftermiddagen - lite energi att göra smågrejer på ägorna senare på eftermiddagen/kvällen.

Jag sover väldans gott om nätterna och jag har även blivit en riktig sömntuta på morgnarna. Det blev påtagligt i morse då jag skulle åka med en kollega till KH. Hon skulle hämta mig 5.40, en tid som tidigare nästan varit standard för mig att vara uppe och igång. I morse hade jag väckarklockan på och tur var det, jag sov som en stock när den ringde vid kvart över 4. Jag hade lämnat BK:s bil vid verkstaden i går och de behövde ha den kvar till i dag. Jag fick med andra ord åka kollektivt hem i går och med kollegan upp i dag. Jodå, det gick så bra så att åka kollektivt. Nu under sommaren är det inte lika många stopp och därför mindre risk för eventuell åksjuka.

I kväll när jag körde in bilen i garaget kom grannkatten, som tydligen har kommit på att det är väldigt bra att vistas här på ägorna - full uppmärksamhet och lite kliande mellan varven gör susen. När bilen var parkerad kunde jag inte gå in direkt, jag var ju tvungen att ge katten lite omsorg så klart. Det var nog bra för henne eftersom jag under den stunden "kliade bort" en halv katt ur pälsen. Det är helt sanslöst vad den katten hårar. Om det hade varit ett får skulle jag ju kunnat sticka en tröja av allt som trillade av. Ja, om jag kunde sticka vill säga.

I morgon ska BK ge sig ut på vandring i fem dagar, nämen det borde ju nästan vara straffbart... Vem ska nu ta hand om mig när jag kommer hem om dagarna? ;-) Nåja, jag ska vara med och vandra en sväng på söndag så det är inte väldigt mycket synd om mig - egentligen. Hoppas att det är hyfsat väder på söndag för jag har nog tänkt mig att ta med kameran på promenaden. Någon fin vy eller så ska det väl kunna bli - även om vi är många som promenerar tillsammans. Vad jag förstår så promenerar man under tystnad. Ja, det i sig blir en utmaning för mig...

18 juni 2016

(8.44) Morgon/förmiddag, jag har skjutsat BK och en gäst till mötesplatsen inför dagens promenad. Disken är avklarad och jag ska strax ge mig av till "Affärn" för lite införskaffande av byggdelar. Vet inte om jag tar mig an de projekten i dag men det är bra att få hem grejerna så att jag kan fixa när andan faller på. Får se om jag tar en liten lur på förmiddagen, det skulle vara skönt eftersom jag steg upp lite onödigt tidigt i dag. Hoppas BK och gänget slipper regn i dag, det är nästan så det hänger i luften men temperaturen är behaglig för längre promenader. Jag håller tummarna för dem.

22 juni 2016

(5.02) Morgonstund på ägorna och jag laddar för dagen. Det blir en del pyssel på KH, massor av skojigt pyssel, innan jag får fortsätta en bit norrut och hämta hem BK från årets vandring. Ah, det ska bli gott att få hem BK efter fem dagar. Det är nästan som julafton skulle jag vilja påstå. :-)

Morgonen på KH kommer att kräva noga planering för att jag ska få ihop min tid. Jaha då, det kör ihop sig tidsmässigt mellan varven - ibland har jag faktiskt inte planerat så tight själv utan det är även andra inblandade. Tycker dock jag har bra koll och det kommer säkert att gå fint. Skönast är att jag kan ta det med ro och inte jäkta upp mig för att det är lite knappt om tid mellan två bokningar.

(20.53) Afton, kaffe och BK i hemmet. JIPPI! Det är en härlig känsla att BK är hemma igen efter vandringen. Jag hade lyxigt värre när jag kom på plats för att agera skjuts, det blev supergod mat och en trivsam stund tillsammans med hela gänget som gått dagens etapp. Maten var tillagad av ungdomar från en annan kultur och det var en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Jag måste till och med erkänna att jag lätt kunde stå över korven i dag för den maten. Mums! Gott och hur skönt för hela systemet som helst, det kanske vore något vi borde anamma och laga lite mer av själva. Konstigt nog, i alla fall för egen del, känns det som en tröskel att kliva över eftersom jag inte kan de maträtterna i huvudet. Det är garanterat inte krångligare än att göra en röra eller något annat som jag gör på rutin.

I kväll är det på gränsen att det känns lite åsktungt i luften. Skönt ute men lite "åskig" luft. Ja, det skulle ju kunna komma in någon fram mot helgen, kanske tar det vägarna förbi redan i morgon för att ha blåst över till fredagen. Vi kan ju alltid hoppas, speciellt för alla barn som gärna vill vara ute och dansa runt någon midsommarstång någonstans. Själv står jag gärna över de övningarna, om jag inte måste så klart. :-) När vi rullade in med bilen i garageinfarten i kväll möttes vi av katten W som åmade och småjamade och på alla sätt och vis ville tala om att vi var så välkomna hem så... eller kanske var det hennes sätt att tala om att det var dags för oss att klia henne lite. Självklart var vi inte nödbedda utan kliade en stund för att vara W till lags. Nu har vi landat lite och avnjuter en kopp kaffe i hemmets sköna vrå och njuter av varandras sällskap. Ja, jag njuter i alla fall massor av att BK är hemma igen. :-)

24 juni 2016

(22.49) Midsommarafton och jag får summera en fin och njutningsfull dag. En heldag tillsammans med BK i lagom tempo och verkligen bara vara och ta en sak i taget. En sådan midsommarafton har jag gärna hur många gånger till som helst. Vi har till och med varit på en timmes cykeltur i geografin, det var skönt och väldigt givande för hela systemet. Det är bara att njuta av tillvaron och fortsätta inse att vi har det väldigt bra BK och jag. Jag njuter varje dag!

25 juni 2016

(8.57) Vaknade till denna midsommardag, före BK:s väckarklocka, av tankar som: "jag borde nog ta den rabatten på baksidan i dag", "det är bra om jag fortsätter grunda carporten i dag.", "en laddning tvätt vore bra att få undan på morgonkvisten" och "ska jag göra en lista för dagen kanske". Där slumrade jag till igen, tack och lov. När jag småningom vaknade, då var det BK:s väckarklocka som ringde, fick jag börja dagen med att vara lite sträng mot mig själv. "Ta det lite piano" förmanade jag mig relativt snart efter att jag stigit upp. Det uttrycket är väldigt bra och jag har ärvt det efter kära Herr Fickolén Pasoll. Uttrycket är en kortversion av "lugna ner dig och ta det lite lugnt, en sak i taget".

Nåväl, jag började inte omgående att "ta det lite piano", jag var ju tvungen att gå genom tankarna och check-listan en gång till i vindlingarna. BK stöttade som vanligt med sin lugna stämma och sa helt lugnt: "gör bara sånt som är roligt". Ja, det går inte annat än att älska BK - så är det bara! :-)

Efter frukosten har jag röjt undan disken, vikt tvätt och laddat en tvätt som är färdig om en halvtimme eller så. Jag tänkte att det var ett bra sätt för mig att inte köra igång med något annat. När maskinen var laddad fixade jag en kopp kaffe och placerade mig i fåtöljen i hallen, ytterdörren öppen för att få in lite härlig sommarmorgonluft och datorn i knäet. Ja, det är avkoppling de lux och en skön start på dagen. När laddningen tvätt är färdig i maskinen och upphängd ska jag fortsätta att grunda carporten. Det är inte gjort i en handvändning så jag får lära mig att vara nöjd med det jag hinner på en stund - i torsdags skulle jag hålla på en stund med grundandet, det blev 5 timmar. Nåja, det var i lagom tempo och katten W kom på besök mellan varven och då var jag ju tvungen att kliva ner från stegen och klia lite. :-)

28 juni 2016

(17.11) Eftermiddag och jag har lurat en stund efter KH, skönt och välbehövligt. Om en stund ska BK och jag ta cyklarna för att få lite motion. Det blir en sväng, riktigt vilken har vi dock inte bestämt än. :-) En arbetsdag kvar, sedan är det SEMESTER - jag längtar som bara den och känner att hela systemet behöver semester. Att bara vara, ta dagen som den kommer och fullkomligt äga tiden. Det har varit ett händelserikt år på KH sedan förra årets semester, en del trevliga kollegor har slutat och andra trevliga har kommit till. Mycket har varit givande och kreativt för egen del men också en del frustration som jag måste lära mig att förhålla mig till. Jag kan nog inte påverka det så mycket, det handlar mest om att jag måste hitta ett förhållningssätt. Tror i alla fall jag kommit en bit på vägen.

Det ska i alla fall bli väldigt skönt med semester, det är det varje år och jag tror att både kroppen och knoppen behöver den vilan. Vilan och avbrottet från vardagen, att få fokusera på annat eller ingenting och bara njuta. Ja, och smågreja lite hemma också så klart. :-) I morse var BK och jag till "Affärn" och fixade färg till carporten, den färg som ska vara på största delen. Ser fram mot att få börja måla med den men först ska det så klart grundas klart. Hoppas det kan bli några dagar i början på semestern då jag gör ett ryck med målandet. Skönt om det inte behöver ta hela semestern att få den klar. Nej, det ska det inte behöva göra tycker jag.

29 juni 2016

(14.32) S-E-M-E-S-T-E-R-! Ah, känslan då jag rullade hemåt från KH var obetalbar. Känslan av 5½ vecka med tid jag styr över helt själv, ja BK får så klart ha ett ord med i laget också. :-) Nu har jag ju väldans bra på KH och styr en hel del själv men nu behöver jag inte fara iväg på morgonen, jag kan äta frukost på altanen hur länge jag vill, fundera på om jag ska göra något eller ta det sedan. Ja, den känslan är fantastisk. Tacksam för att jag har ett jobb så att jag kan känna den känslan då semestern startar. Det är en lyx att få uppleva den känslan och också en lyx att inte ha tusen saker inplanerade för semestern. Tack BK för att du är du och för att du, precis som jag, trivs väldans bra i vårt hem.

Hade tänkt svida om direkt när jag kom hem och ge mig ut för att fortsätta grundandet av carporten. Sansade mig dock och kände att jag behöver sätta mig ner och landa i semesterkänslan, landa i stillheten och bara njuta av att få vara. Det var ett klokt beslut och överraskande klokt för att faktiskt komma från mig själv. Jag hade nog hjälp från en annan sfär kan jag tro. ;-) Tack för den hjälpen, den behöver jag mellan varven.

30 juni 2016

(16.04) Eftermiddag och jag har gett mig med grundmålandet för dagen. Har bara med lilla penseln kvar inuti carporten och det lilla som ska grundas utvändigt. Härligt, jag är faktiskt sugen på att börja måla med den grå färgen nu men får lugna mig till jag har grundat klart. For upp med min cykel till cykelaffären på förmiddagen, det har låtit mysko om en trampa senaste tiden. Trodde inte jag skulle få cykeln med mig hem i dag men vi provade att byta trampa och det löste problemet - ett lager inne i trampan som började ta slut. Fick också tips om strategiska ställen att smörja lite pö om pö, förutom kedjan så klart. De är suveräna på den affären i "Förorten". :-)

Tog mig en lagom lång lur i soffan efter lunchen, det var behövligt och jag var sedan redo att gå ut och fortsätta grundmåla. Det är fantastiskt skönt att bara vara hemma och smågreja lite under dagen. Jag tror jag kommer njuta till fullo av livet som "russin" småningom. Ja, jag ska fortsätta att njuta fram dit också så klart. Gillar att greja i mitt och BK:s hem, att göra det för oss. Det känns toppen! :-)

Juli 2016

2 juli 2016

(6.26) Morgonstund i hemmet, det ser ut att bli en regnig och blåsig tillställning i geografin i dag. Nåja, då är det per automatik en mysdag med andra ord. :-) Regnigt och blåsigt även under gårdagen så grundmålandet fick vila, så blir det även i dag. Jag ska i alla fall ta en tur till Nisses i Rockhammar för att införskaffa lite penslar - vem vet, jag kanske fyndar något annat som jag inte räknat med. När BK kom hem från jobbet i går svidade vi om och tog en motionstur med cyklarna. Kul att vi hittat några sträckor som vi kan variera mellan. Får se om det kan bli någon riktigt lång tur någon dag under semestern. Får klura lite på en bra sträcka - skönast är ju faktiskt om vi kan slippa värsta trafiken.

Jag är lite småtäppt i dag, inte konstigt kanske. Det brukar kunna bli så när långledigheten träder in och hela systemet slappnar av. Ingen större fara med mig men jag måste erkänna att dagens väder passar mig ypperligt, jag kan mysa under pläden och småkika på första dagen av Tour de France och bara vara. Ja, det är till och med så att jag känner att dagens väder är lite lyxigt - mysväder de lux. :-)

(10.54) Förmiddag och jag är överraskad över vad jag faktiskt fått gjort i dag. Jag som hade tänkt vila hela dagen. Var till Nisse i morse som planerat och fick tag på det jag ville, nästan i alla fall. Kom hem och kände hur skönt det var ute, skön temperatur för att göra något på ägorna. Jag svidade om och fortsatte grunda carporten. Kom in för en liten stund sedan för då hade regnet börjat piska på ordentligt. Superskönt att jag hann så pass mycket av småpillet med grundmålningen. Nu är det inte mycket kvar innan jag får börja måla med den grå färgen. Tar den vita sist har jag tänkt, det blir liksom "pricken över i".

När jag kom ut och skulle börja grunda kom katten W på besök. Hm, jag börjar bli lite bortskämd och saknar henne då hon inte är här. Hon höll mig sällskap i princip hela tiden när jag var ute. Kom fram ibland och ville bli klappad och låg en hel del på kärran och spanade. Kärran verkade vara en bra plats för henne. Jag hade tagit ut en liten dyna för att kunna stå på knä på när jag skulle måla längst ner mot marken. Efter en stund lade jag den åt sidan för att måla lite annat, vänder mig om och ska ta den igen... vem sitter där och myser? Joho då, W så klart. Jag var tvungen att ta kort på henne, hon såg så himla nöjd ut och det måste varit varmt och gosigt på dynan för hon satt där en bra stund. Jag måste erkänna att jag blev lite full i skratt, hon såg så mallig ut där hon satt. Självklart fick jag klara mig utan dyna resten av arbetspasset, jag kunde ju inte schasa bort henne.

3 juli 2016

(7.33) Kaffe efter frukosten, det är inte fy skam. :-) Snorar värre i dag än i går och inser att jag faktiskt är förkyld. Hm, typiskt när långledighet börjar och jag slappnar av. Men jag ska inte klaga, det är väldans länge sedan jag var förkyld senast. Jag får se om jag orkar göra något vad gäller målning och annat småplock. Det är bara att ta en stund i taget och ta det lugnt. Vore skönt för sinnet att få något litet gjort i alla fall.

I går kväll var det ett fantastiskt skådespel på himlen vid solnedgången. Jag var ute på trappen och fotade lite. Hann inte mer än öppna ytterdörren så kom W springande över gatan och pratade som bara en katt kan göra. Hon strök sig mot benen på mig och var helt tossig. När jag sedan skulle gå in ville hon absolut följa med men det fick hon inte. Näe, hon fick minsann gå hem till sig och sova.

Måste komma ihåg att läsa på burken med grundfärg, hur lång tid det tar innan den är övermålningsbar - färgen alltså, inte burken. Det är märkligt hur liten text det är på färgburkarna nu för tiden... ;-) Nåja, får jag bara burken i rätt vinkel och med lite mer ljus så ska nog det lösa sig. Jag får väl be BK läsa om det skulle vara så att jag inte ser.

4 juli 2016

(6.32) Ny dag och nya möjligheter. :-) Det blev mer gjort i går än vad jag i min vildaste fantasi kunde tro under morgontimmarnas nysningsattacker. Jag tog det lugnt, en stund i taget och vilade mellan varven. Carporten blev färdiggrundad och på kvällskvisten började jag det mycket tillfredsställande jobbet med att måla med den grå färgen. På förmiddagen, när grundmålandet var klart, passade jag på att börja röja prästkragar och rensa lite i stenpartiet. Att röja prästkragarna är ett tacksamt jobb - det ger resultat med en gång. Jag hade sällskap av katten W hela tiden då jag var ute. När prästkragarna skulle röjas kunde hon inte hejda sig, de vippade ju fram och tillbaka så leksuget blev för stort. Ja, det var inte lätt att röja då men absolut roligare än om hon inte varit där.

Vaknade upp på morgonen helt igenmurad både i näsan och rösten. Efter kaffe och vatten känns det dock lite bättre. Jag ska nog ta det lite lugnare i dag, blev säkerligen lite övermodig under gårdagen. Lite vill jag dock testa att göra, om inte annat så dra några penseldrag på carporten. :-) BK håller på att göra sig redo för att åka på läger. Det är bara över natten så jag behöver inte vara längtansfull i flera dagar. Hoppas de får bra väder, i alla fall uppehåll, på lägret eftersom de ska vara utomhus en hel del. Jag håller alla tummar jag kan - men tar paus om jag ska måla, annars går det ju inget bra att hålla i penseln.

(13.54) Sen lunch och då var det extra gott. Jag gick ut vid 8-tiden för att måla lite på carporten. Gav mig först klockan 13. Uj, det var lite längre än jag tänkt mig - men skönt att få en hel del småmålande gjort. Det kom en rejäl hagelskur innan regnet någon timme innan jag gav mig, W kom då in i carporten och "pratade" ner mig från stegen. Hon behövde nog lite omsorg då, kanske var det lite otäckt med haglet mot plåttaket. Efter några minuters tätt sittande bredvid mig var hon nöjd och började tvätta sig. Då kunde jag fortsätta måla igen. :-) Innan skuren kom låg hon och sov på kärran, säkert över en timme.

Nöjd som bara den med färgen vi valt till carporten, den är också väldigt trivsam att måla med - täcker med en gång. Jag har inte dokumenterat något i dag, gör det i morgon innan jag fortsätter måla. Kul att ha lite bilder/dokumentation från större göromål här hemma. Skönt också att jag har energi för större projekt tillsammans med trädgårdsgöromålen. Första sommaren på flera år som jag känner sådan energi. :-) Det är bara att njuta och greja i lagom takt. Tror nog också jag har lärt mig att göra en sak i taget och njuta av det, det går i alla fall bättre och bättre. Nu har jag gjort nog för i dag och tänker ta semester resten av dagen - det känns som att jag gjort mig förtjänt av det.

5 juli 2016

(6.22) Morgonstund med full koncentration på att få loss all täppthet i systemet. Jag får nog fokusera på att kurera mig i dag i stället för att vara envis med målandet. Tror kanske att de fem timmarna med penseln under gårdagen straffade sig. I går eftermiddag och kväll var jag absolut inte i högform. Formen nu på morgonen är heller inget att skryta med. Det är nog bara för mig att inse fakta och vila allt jag kan för att kurera bort eländet. Är sugen på att måla men får nog bärga mig, i alla fall några timmar till. När vägen till carporten, sju meter från garageporten, känns lång - då är det nog läge att låta penseln vila i dag. Men vem vet, jag kanske blir dunderkry om några timmar. :-)

Är sugen på en kopp kaffe till men drar mig från att förflytta mig från täckets sköna värme. Jag var uppe tidigare och hämtade vatten, kaffe och lite andra förnödenheter och insåg hur kallt det var utanför täcket. Burr! Det kan bli så att kaffesuget blir för stort så jag till och med övervinner köldbarriären. Jag får väl se det som så, även om jag blir kall en stund så värmer kaffet gott när jag väl får hit det. Väl värt att överväga.

Det är märkligt, när jag inte är helt kry i kroppen då kommer jag på en massa jag skulle vilja göra. Hm, tänk vad konstigt. Kanske inte så konstigt egentligen, det är väl då jag ger mig tid att fundera på sådant som jag skulle vilja göra. I kry-tillstånd kör jag väl på med sådant som ska göras utan att reflektera. Ja, så kan det vara. Det är avancerat filosoferande på morgonkvisten vill jag lova. Jag kan ju alltid skylla på täpptheten om det skulle bli alldeles för tokigt och utsvävande.

8 juli 2016

(6.00) Morgonkaffe och mys i sommarmorgonens behagliga stillhet. Förhoppning om att få loss täpptheten som klänger sig fast. Penseln har fått komma ut och jobba lite igen och det börjar likna något vid carporten. :-) Skönt att kunna ta lite i taget och vila när jag känner för det eller behöver på grund av snuvan. Det var en envis snuva, men jag hjälper väl inte till så som jag borde när jag är ute och målar om dagarna. Nåja, det reder sig och jag är i alla fall på benen. I går fick även BK ta semester - härligt och vi firade med en utflykt till Nostalgibyn på kvällskvisten. Nästa gång blir det nog en tur med cyklarna dit.

Är sugen på att ge mig ut och måla lite, skönt att komma igång på morgonen och på så sätt göra dagen lite längre. Jag inbillar mig det i alla fall. :-) Ja då, jag vet att dagen inte blir längre i antalet timmar eller minuter, men känslan kan vara så. I morgon ska vi på kalas, BK:s dotter fyller år. I paketet har vi lagt... Näe, det kan jag ju inte skriva - då blir det ju ingen överraskning. ;-) Det blir trivsamt att träffa hela gänget, äta lite gott och umgås.

10 juli 2016

(18.49) Afton och vi har tagit kvällen från målandet. En hel del gjort i dag på carporten och även en sväng med kärran till Vanneboda för att tömma den. Inget kul att ha en massa ogräs på den om det nu kommer utlovat regn i morgon. Skönt att ha allt utvändigt målat en gång. En del av det är även struket två gånger, BK har gjort ett briljant jobb med pensel och roller. Dagen känns som att den varit hur lång som helst - så ska det väl vara på semestern kan jag tro. :-) Avkoppling de lux även om det varit tillsammans med penseln. Katten W hade nog sovmorgon i dag men hon kom till slut och har gjort oss sällskap en stor del av dagen.

När vi kom tillbaka från Vanneboda med kärran och ställde den på plats skuttade W upp med en gång på den. Jodå, hon såg smått förundrad ut med tanke på att den var tom. När hon ställde sig längst bak på käran rörde den sig lite, ja vad gjorde vi då... Jo, vi placerade en säck med täckbark längst fram för att W ska kunna gå och ligga som hon vill på kärran utan att bli rädd om den rör sig. :-) Uj, uj, uj... hur vi är.

I går var vi i Linde på kalas och när vi kom hem blev det ett pass vid carporten, vi fick lite bråttom när det tornade upp sig på himlen. Det blev inte mycket av det som tornade upp sig men jag tror det var en alldeles lagom stund vi var ute och målade - lagom är bäst, eller nåt sånt. Kalaset förresten, en trivsam tillställning med mat på lokal och sedan tårta och umgänge hos BK:s dotter. God tårta och gott kaffe - toppen med andra ord.

11 juli 2016

(6.23) Hade tänkt kila ut och måla lite nu på morgonen, innan regnet kom, men det regnar lite smått redan. Lugnar mig med målandet och får se om det kan bli något över huvud taget i dag. Enligt prognosen ska det regna mest hela dagen - men det är prognosen hos en av väderprognosleverantörerna. Märkligt att det kan skilja så mycket om jag tittar på olika sidor på webben. Det borde ju visa ungefär samma kan jag tycka, men jag kan ju inte deras jobb så vad vet jag.

I går plockade vi upp första potatisen från landet - mums vad gott det är med egen potatis. Det är nästan så det räcker med potatis och lite smör till lunch. :-) Skönt att vi fick till ett potatisland efter lite klurande när carporten var färdig och jordgubbarna flyttade. Potatis tycker jag är bland det roligaste att odla själv, det är häftigt att följa grödorna/blasten och supermysigt att kunna kila ut i eget land och hämta upp några knölar.

Kanske blir det en innedag i dag, nu har regnet nämligen tilltagit. Nu är det inte lite smått regn längre. Bra att det kommer lite regn, det behövs verkligen. Jag hoppas att det håller i lite under dagen så att marken får sig en rejäl rotblöta. Det bästa är ju att den regnar lite lagom hårt under en längre tid, i alla fall några timmar.

(20.05) Egenodlad potatis har avnjutits till sill. Till efterrätt blev det var sin liten skål med hallon från trädgården. Mums, är väl det minsta jag kan säga. :-) Det har inte regnat så väldans mycket här i dag, i mätaren var det 13 millimeter. Innan kvällsmaten tog vi en stund i rabatterna på ägorna och röjde lite ogräs och prästkragar. Det är tacksamt som tusan att rensa prästkragar med tanke på hur stora de är och hur rent det ser ut efteråt. BK gjorde ett briljant jobb med cotoneastern på framsidan, lite dumt faktiskt - nu blir det ju BK:s jobb varje gång... :-D

För tillfället njuter vi i fåtöljerna i hallen med fötterna på var sin puff och en kopp kaffe. Ja, en kopp var alltså. Får se hur länge vi orkar vara uppe i kväll eftersom vi inte har sovit middag. :-) Middagsluren är icke att förakta, speciellt inte under semesterperioden. Det är inte lätt att få till den när vi jobbar, då kan det på sin höjd bli tre djupa andetag och ett par blinkningar innan vi måste sätta fart igen.

12 juli 2016

(10.54) Sommar som den ska vara, vädret ordnar automatiskt fikapauser. :-) En sväng med häcksaxen och tuktat ena spireahäcken. BK städade min bil medan jag tuktade häcken, det var en bra arbetsfördelning tycker jag. Det kan ju vara så att biltvätt blir BK:s syssla i framtiden också om det blir bra - och det blir det säkert.

I morse satt jag och drack kaffe här i hallen innan frukost. BK fixade frukost och vi hade ytterdörren öppen för att lufta lite. Jaha, vem stod i dörren rätt som det var och kikade in - jodå W kom på besök redan vid åttasnåret. Hon får gärna komma hit men inte in. Jag förvånade mig själv med att vara superblödig när BK sade åt henne att stanna ute. Jag tyckte nog det var lite synd att hon skulle behöva gå ut i regnet men insåg ju att hon faktiskt inte bor här och ska hon heller inte in.

Nu blir det ett dilemma efter fika... Det är inte läge att gå ut och greja i rabatterna efter den skuren som kom nyss. Hm, jag får tänka om och klura ut vad jag ska lägga min energi på i stället. Kanske ta med penseln ut på en sväng i carporten. Nåja, det reder sig och jag har nog kommit på något fiffigt när vi väl fikat färdigt och kommer ut igen. Det var i alla fall väldigt skön temperatur ute och behagligt att hålla på och greja lite. W var med och kollade så att vi skötte oss och så kom hon och ville bli klappad ibland. :-) Det är en riktig go-katt den där W.

13 juli 2016

(8.07) En stund i fåtöljen i hallen med fötterna på puffen innan jag går ut och grejar lite, tror jag ska umgås med penseln en stund i dag. I går blev båda spireahäckarna på framsidan tuktade, alla prästkragarna röjda från stenpartiet och BK gjorde min bil superfin. På kvällskvisten körde vi iväg och tömde kärran. Skönt att få så pass mycket gjort på inte allt för många timmar. Ser fram mot att få komma ut och måla lite, det är ett par dagar sedan sist. Det vore skönt att få några kvadrat till fixade innan vi läggar undan penslarna för några dagar. Det är ju inte direkt släta ytor så därför tar kvadraten lite längre tid än om det vore hela väggar att stryka.

Märkligt med förkylning på sommaren, att det ska behöva sitta i så länge. Jag är ju supermycket bättre men täpptheten hänger sig kvar. Det är väl den varma temperaturen som håller liv i förkylningen kan jag tro. :-) Då kan jag ta det, jag har ju i alla fall semester och kan vila det jag behöver utan att behöva ta ledigt eller nåt sånt.

Kikade ut genom fönstret nyss och W låg redan på stenmuren. Hon undrar väl om vi ska sova hela dagen i det här hemmet. :-) Kanske bäst att jag svidar om och ger mig ut så att hon inte tror att jag rymt.

16 juli 2016

(6.29) Morgonmyser i hyrd stuga i södra landsdelarna - det är en speciell känsla att leva på 20 kvadrat och egentligen ha allt vi behöver. Tid för reflektion och fundera över vad som egentligen är viktigt och vad vi faktiskt behöver ha runt omkring oss. Det bästa är ju att vi inte behöver städa ihjäl oss då vi ska fara vidare. :-) Fin tripp neråt i förrgår och under gårdagen tillbringade vi en bra stund på cykelsadeln för att utforska omgivningarna. En trevlig tur och självklart fika- och matraster. Middagsslummer på filten i en sanddyn gick inte av för hackor.

19 juli 2016

(21.23) HEMMA! :-) Hur skönt är det inte att komma hem efter några dagar på annan ort eller i annan geografi? Superskönt - skulle jag svara på den frågan. Vi möttes så klart av W i garageinfarten då vi kom inkörande. Trivsamt välkomnande hem. Vi har haft sex fina semesterdagar med många intryck och upplevelser. Kameran är i alla fall i behov av att tömmas. :-) På hemvägen i dag blev det några trevliga stopp för fika, mat och sightseeing. Det är skönt att kunna färdas utan att ha tider att passa, bara insupa omgivningarna och ta det i lagom takt. Sånt passar oss ypperligt.

Nu är vi två trötta individer som säkerligen kommer att somna helt ovaggade och sova som stockar till i morgon. Det ska bli så skönt att få sova i egen säng och vakna upp och kunna göra som vanligt igen. Veta att internet ingår och inte behöva hålla koll på dataanvändningen på telefonen. :-) Ja, jag må vara en "fornlämning" när det gäller såna tekniska detaljer men det gör mig inte speciellt mycket. Jag är nöjd att vara hemma och ha koll på läget igen.

20 juli 2016

(5.45) Morgonfika i soffan hemma på ägorna - ah, jag njuter. Skönt att sova i egen säng men planen var inte att vakna strax efter fem, den var mer att sova riktigt länge. Nåja, nu vaknade jag och var kaffesugen - det är också ett sätt... :-) Gott med morgonkaffe och absolut inte fel att ha en stund i soffan med datorn i knäet innan det är dags att sätta fart med dagens huvudsakliga göromål, tvätta. Det ser lovande ut på väderfronten, lite mulet nu men redan vid niotiden utlovat stigande temperatur och solsken - en optimal dag för tvätt och "hänga-ute-torkning". Nästan som på beställning skulla jag nog vilja påstå.

Det är så stilla och skönt här hemma, alla vanliga hemmaljud är på plats men som vanligt bara lite i bakgrunden. Det är njutning och harmoni de lux. Jag insuper varje sekund och känner hur hemma-lugnet lägger sig i hela systemet. På förmiddagen blir det en tur till morbror och moster, de har servat oss med intagning av post och vattning - det är lyxigt. Blir skoj att se dem igen och småprata lite.

Semestern fortsätter en bra stund till, det är skönt. Gillar inte att vara på någon resa och sedan börja jobba direkt då jag kommer hem. Skönt att kunna landa hemma och bara få vara lite efter resa med många intryck och upplevelser. Ha tid att tömma kameran på bilderna, sortera upp dem och på så sätt sortera intrycken lite mer och låta dem landa i systemet. För mig är bilderna ett ypperligt sätt att få alla upplevelser på plats i "hårddisken".

22 juli 2016

(5.25) Sommarmorgon i Metropolen med skön bara-vara-känsla. Gårdagen var absolut inte sämre, skön sommardag med lagom mycket göromål. Vi gjorde ett litet ryck på förmiddagen med bland annat gräsklippning och skrubbande av mossa på plattorna vid altanen. Det fick räcka innan värmen kom och gjorde oss medvetna om att vila var ett bättre val än arbete. :-) Härligt med altanen när sommaren är som i går. Mysigt att bara kunna sitta och njuta av naturens ljud och stillheten. Det är ett privilegium som vi uppskattar och som ger oss ro och harmoni.

I dag blir det en tur för att vara med om konfirmation. Det ska bli trivsamt och kul med sommarkonfirmation, en ny upplevelse för mig. Jag har inte varit på konfirmation sedan ett av kusinbarnen konfirmerade sig och det är drygt 30 år sedan. Ja, nyss alltså... ;-)

24 juli 2016

(7.32) Morgonkaffe och massor av "bara-vara-känsla", det är toppenskönt och känns lyxigt värre. I går kom vi hem efter en trivsam vistelse och deltagande på konfirmation i Rättvik. Vi hade en härlig kväll på altanen då vi kom hem. Fantastiskt skönt att kunna sitta på egen altan och njuta när det är go-väder ute.

Funderar på om jag ska ge mig ut och måla lite på carporten, det är ju lite småpyssel kvar en andra gång invändigt. Vore gott att få färdigt målandet och kunna bocka av det på listan. Jag tror också det är smart att kila ut relativt tidigt på morgonen, senare är det alldeles för varmt att stå under plåttaket och måla.

25 juli 2016

(6.47) Avnjuter dagens första kopp kaffe och laddar för att gå ut och lufta penseln en stund innan temperaturen blir för varm. :-) Ja, penseln fick komma ut i carporten i går - det blev några timmar mer än jag tänkt mig. Samtidigt var det skönt för jag fick en hel del gjort av det där småmålandet innan jag kan gå på en sista gång med rollern eller stora penseln. Måste erkänna att jag är liiite sömnig nu på morgonen men ska försöka vakna till så att jag kan kila ut om en inte allt för lång stund.

Härliga dagar med semester och kunna ta dagarna som de kommer, kunna svida om till shorts och linne och bara hasa ut på altanen och vara - eller räta ut mig i solen en stund för att bara insupa sommaren. :-) BK servade mig i går så det var på gränsen till bortskämdhet, fixade mat och fika när jag målade så jag behövde bara sätta mig vid dukat bord. Lyxigt, men som sagt på gränsen till bortskämdhet. :-)

Nu börjar jag känna mig taggad för att kila ut och fortsätta "penslandet". Får se om lilla W har vaknat och kommit på besök eller om hon sover en stund till. Det är trivsamt när hon kommer och "pratar" lite med mig och gärna vill ha lite gos. Jag smälter som smör i solsken måste jag erkänna. Hon är härlig den där W!

26 juli 2016

(20.23) Afton på ägorna efter en trivsam dag i semesterfart. Jag började dagen med en tur norrut för att få frisyren ansad, det var behövligt och skönt. Efter det for jag till morbror och moster för några timmars trivsam samvaro och lite datafixande. Väl hemma igen fortsatte den trivsamma samvaron - nu med BK. Vi har fortsatt dagen med härlig tillvaro tillsammans och bara myst på allt vi kan. :-)

Efter många års vila har jag, med morbrors påverkan, installerat ett enkelt spel på datorn. För flera år sedan spelade jag det frekvent som avkoppling men har inte haft inspiration de senaste åren. BK sitter just nu och kör "jungfruomgången", spännande som bara den och fantastiskt kul att lyssna på BK som innan uttryckte: "Jag tycker inte om sådan här spel." :-))) Nåja, vi får väl se...

I dag har det inte blivit något jobb med penseln, får ta tag i det i morgon i stället. Skönt med en vilodag från den och säkert välbehövligt med tanke på att det är väldigt mycket samma hela tiden. Nu känns det ändå som att jag ser målet framför mig, alla strykningarna är snart klara. Kul som bara den när vi kan stänga burkarna för den här gången och njuta av resultatet. Jag har också kommit på ett bus som ska skapas på en del, ska klura lite mer på hur jag ska göra det bäst. Hi, hi... kul med bus tycker jag.

27 juli 2016

(6.36) Kaffe och datorn en stund på morgonkvisten för att vakna till, sedan är det dags att kila ut och umgås med penseln några timmar. Ser fram mot att finliret ska bli klart så att jag kan gå på med stor pensel eller roller en sista gång - för den här gången. :-) Kul att måla men också väldigt kul att se ett färdigt resultat.

Ooops... kom just på att det är dags att betala räkningarna. Jaha ja, jag får väl ta tag i dem innan penseln får mitt sällskap i carporten. Alltid skönt att fixa räkningarna direkt på morgonen när kronorna kommit in på kontot. Jag är helt enig med Fru Fickolén Pasoll om att det är ett nöje att betala räkningarna och en tillfredsställelse. Lite knäppt kanske men sunt tycker i alla fall jag. Då går "budgettavlan" säker en månad till... :-)))

28 juli 2016

(6.58) Steg upp strax efter halv sex för att göra mig redo för göromål vid sjusnåret. Det göromålet blev framskjutet på grund av regn, inget kul att gräva och greja när det regnar. Vi får ta det senare under dagen morbror och jag. Eller så blir det en annan dag om regnet skulle vara envist och hänga i. :-) De mörka molnen ser inte ut som att de tänker spricka upp i första taget.

Frukost om en stund och sedan tror jag minsann det får bli en stund med penseln. Jag hann över förväntan mycket under gårdagen, nu är det inte mycket småmålande kvar innan jag kan ta fram rollern och bli klar med det grå. Sedan är det lite vitt kvar men det är inte på långa vägar så stora ytor som det grå. Kul att det börjar närma sig färdigt. :-) Jag är så klart taggad att kila ut och börja, men först frukost och disk.

I går eftermiddag/kväll hade vi besök av en kollega till mig. Vi grillade, pratade och hade det trevligt som bara den. Kvällen avslutades med en skön promenad i Metropolen. Kul med sådana besök tycker jag, äta lite och umgås. Efter promenade satt BK och jag på altanen en stund och njöt av den sköna sommarkvällen. Katten W kom på besök och vi busade lite på gräsmattan. Troligtvis busade jag inte tillräckligt länge eftersom hon, när jag kilade in, tittade efter mig med en blick som verkade säga: "Du skojar, vi kan inte redan ha busat klart."

(17.38) Ah, målat färdigt för dagen - nu är det bara en smal regel kvar innan jag kan börja med rollern. :-) Får ta den en morgon när solen inte hunnit runt till den sidan. Det blev en paus på eftermiddagen då brodern och svägerskan kom förbi på en bit mat och lite umgänge, trevligt som bara den. Regnskurarna har inte varit många i dag men intensiva, det har trummat på rejält på plåttaket på carporten. Häftigt att stå där ute och måla trots att det regnar.

BK har tagit ut Klippon på en sväng - det är hur skönt som helst att kunna dela på sysslorna. BK är en klippa - det är ett privilegium att få dela livet tillsammans. Tänkte jag skulle sitta en stund på altanen medan gräset blir klippt men det skippade jag efter fem minuter. Då var det redan 3 getingar på besök som flög runt mig så jag fick nog. Riktigt skönt att komma in en sväng och ha lite tystnad runt omkring. Som BK sa tidigare under dagen, utomhus är det sällan tyst. Det är så sant så och faktiskt uppskattar jag tystnaden inomhus mer på sommaren än på vintern. Eventuellt beror det på att jag är ute mer på sommaren än på vintern... ;-)

30 juli 2016

(7.39) Gårdagens göromål innebar att det grå på carporten blev klart - jippi. :-) Nu är det bara det vita som ska strykas ett par gånger till men det är inte så mycket jobb. BK gjorde kanonfint i rabatter och grävde bort en hel del som spridit sig alldeles för mycket. BK är en klippa! Efter göromålen blev det en lång och skön eftermiddag/kväll på altanen med avkoppling och bara-vara-tid. Välbehövligt och go semesterkänsla.

Regnet slår mot fönstren nu på morgonen, inte kopiöst mycket men lite somrigt och mysigt som bara höjer den goa semesterkänslan. Det blir nog en ganska lugn dag i dag med lagom tempo och kanske lite smågrejande. Vi ska ta oss an lite buskar och träd någon dag men det blir inte i dag. Ska bli skönt att få ansa lite och se till så att buskarna och träden får lite fason.

Skönt med en dag utan planer på en massa göromål, få strosa lite på ägorna och låta dagen bero - det är kvalitetstid och nyttigt för både kroppen och knoppen. Något litet pyssel blir det allt. :-)

31 juli 2016

(9.11) Morgon/förmiddag i Metropolen, jag har slagit mig ner i fåtöljen i hallen med benen på puffen och funderar på mina tidigare planer för dagen. Efter en lagom start på dagen blev det frukost med nybakade scones som BK fixat på morgonkvisten. Jag tog en lov i trädgården med kaffekoppen och kikade lite på rosenapeln och rönnen som jag tänkt sätta igång med efter frukost. Skön luft ute och peppad av flanerandet gick jag in och tog tag i disken efter frukost och bakning. Efter det gick luften ur mig, det känns nästan som att dagen i dag får bli en vilodag. Ja, så är det nog - det kan också behövas ibland även om inte planen var så från ögonblicket då jag öppnade mina havsgröna.

När jag nu konstaterat att det nog får bli en vilodag börjar nästa strid. Striden inne i vindlingarna om att jag är lat, att det är slött att ta en vilodag men också att det är helt okej med en dag utan göromål. Nåja, jag får väl låta de två strida där uppe en stund innan de lugnar ner sig. Det är i alla fall väldigt skönt att sitta här i hallen med fötterna i högläge och bara vara. Jag tror minsann jag stannar här en stund till innan jag eventuellt gör något ryck.

Augusti 2016

1 augusti 2016

(7.24) I dag blev det lite extra sovmorgon, vi nattsuddade lite i går - ja, lite alltså. Cykeltur till Munkaboda på eftermiddagen för besök hos bekanta med mat, fika, båttur och trivsamt umgänge. Trevligt som bara den och mysigt att komma ut i geografin. Vi kom inte hem supersent men det var i alla fall så pass mörkt att lamporna tändes i garaginfarten då vi rullade in.

I dag ser det ut att vara lite vind precis som i går men kanske ger vi oss på lite grenar i alla fall. Kan vara skönt att börja med några buskar - jag tror i alla fall vi håller oss på marken under dagen. Inget kul att vara uppe i något träd när det blåser som det gjorde i går och framför allt är det väldigt onödigt. Jag gjorde lite i går i alla fall, målade på lite med lilla penseln på det vita på stolparna. Det var skönt att få det gjort. Nu är det mest bara rollern kvar på det vita och sedan lite "bus" kvar innan carporten kan bockas av på "att-göra-listan". Ja, faktum är att det i år är BK som gjort en lista och inte jag. :-)

Nu på morgonen kände jag åter ett sug efter att ge mig ut på morgonpromenad. Det suget har varit borta länge, jag faktiskt sedan Herr och Fru Fickolén Pasoll återförenades i en annan sfär. En skön känsla att jag faktiskt känner suget igen, det finns hopp för den egna rörelsen med andra ord. Sådant gör mig glad och fylld av positiv känsla. :-) I dag får buskar och lite annat bli rörelsen men vem vet, det kanske till och med blir en promenad eller något annat lite senare. Nu är det i alla fall fortfarande morgonmys med dator och kaffe. BK ligger bredvid och läser den fysiska tidningen och jag ska ta mig an den digitala - en bra fördelning tycker jag.

(13.26) Strax efter lunch och vi tar en liten siesta, skönt med stillheten inomhus. Förmiddagen innebar lite ansande av buskar och ivägkörning och tömning av kärran, sedan kom regnet. En sommarskur och vi fixade lite inomhus, bland annat kaffepaus, innan vi for ner för att tömma sopor och göra en shoppingrunda på ICA. Skönt att vara av med både sopor från soprummet och ogräs samt grenar på kärran.

Nu kommer det lite smådroppande igen och vi tar, som sagt, igen oss en stund och njuter av semesterkänslan. Det är fantastiskt skönt att äga sin egen tid och göra saker och ting i egen takt. Mer sådan tid kommer i framtiden och jag hoppas verkligen jag får ha hälsan och kan njuta av den tiden lika mycket som jag gör nu. Det bästa är dock att få njuta av egentiden tillsammans med BK. Jag är otroligt lyckligt lottad som får leva mitt liv med BK. :-)

(16.09) Nöjd, nöjd, nöjd... :-D Carporten är färdigmålad! JIPPI! Jag njuter av känslan och känner mig så tillfreds så det är nästan oförskämt. :-) Blev lite full i skratt åt mig själv för en stund sedan. Det slog mig att det faktiskt är 1 augusti och carporten är klar. Hade BK frågat mig tidigt i år om jag trodde att carporten skulle vara färdigmålad 1 augusti hade jag nog bara fnyst till svar, nästan tagit det som en förolämpning. Ja, det är en bra lärdom för mig - var sak tar sin tid och jag kan inte alltid påverka processen. Den insikten gör mig ännu mer nöjd och jag tar tacksamt mot ännu en lärdom om livet och tillvaron och kanske också om mig själv. Vad jag har hört så är jag ju inte 20 år längre... Äsch, det är nog bara något elakt förtal. ;-)

BK har gjort en suveränt jobb med några av "grönsakerna" (läs växtern) på ägorna. Det är så otroligt kul att hålla på att greja på våra ägor tillsammans. Vi skapar vårt område i geografin som vi vill ha det - det är så lyxigt.

4 augusti 2016

(9.46) Uj, en rejält lat morgon men ack så skönt. :-) Nyss kom en regnskur och jag funderade på om jag skulle gå ut och gödsla gräsmattan, tar det nog lite senare. När jag kikade ut låg katten W under min bil i carporten. Fiffig katt det där, det gäller ju att hitta bra ställen när regnet smattrar på. Vi har inga större planer för dagen, det känns skönt - bara vara och inte göra allt för många slängar. Några få lediga dagar kvar innan vardagen börjar igen. Ja, det är ganska skönt när det blir vanliga rutiner igen även om det är väldigt skönt att vara ledig.

(19.11) Afton i hemmet och vi har haft en avkopplande och skön dag med en gnutta motion på förmiddagen. Det var skönt men lika skönt har det varit med avkopplingen och väldigt få göranden. Vi har heller inte behövt laga eller tänka ut någon mat för dagen, rester både till lunch och middag - lyxigt värre. :-) Troligtvis kopplar vi av resten av dagen också, ja jag har i alla fall inga planer på några större göromål. Näe, någon liten vilodag får det allt bli mellan varven.

Det kom en rejäl skur även på eftermiddagen, kanske hade det varit fiffigt att gödsla i alla fall... Nåja, det får bli en annan dag eller så väntar vi till nästa år på vårkanten. Det ordnar sig alltid på något vis. Semesterdagarna börjar gå mot sitt slut och det känns väl så där. Visst, jag stormtrivs med mitt jobb på KH och tycker det är superkul - men jag kan absolut inte sticka under stolen med att det är väääldigt skönt att vara ledig och äga min egen tid. Det har varit en skön och behaglig semester, den skönaste på många år måste jag säga. Jag har verkligen kopplat av och vi har gjort lagom många turer och lagom mycket hemma. Faktum är att det känns som jag varit ledig superlänge - det är en bra känsla inför kommande jobbveckor. Jag ska försöka behålla den lagom-tempo-känslan även när vardagen tar vid.

5 augusti 2016

(8.41) Kaffe, lätt pass på gymmet, frukost och nu kaffe igen - en lyxig morgon med välbefinnande för hela systemet. Det är så otroligt skönt att köra på gymmet på morgonen, hela kroppen vaknar och får massor av energi. :-) Strax är det dags att vi gör oss redo för en tur till länsmetropolen. Får se om vi kan fynda något som vi behöver, eller som en kollega uttryckte det "villhöver".

6 augusti 2016

(10.09) Frukosten har landat i systemet efter en härlig och rask morgonpromenad med BK. Skönt att komma ut och röra på sig på morgonkvisten, nu får vi se vad vi hittar på resten av dagen. Nåt ska vi nog greja med kan jag tro. Vi avnjöt frukosten på altanen för en stund sedan, det var riktigt skönt trots en lite sval vind. Hm, nu har jag visst suttit lite för länge - börjar känna mig så där lagom loj efter en timmes motion på morgonen. Nåja, det är fortfarande semester och inga måsten så jag fortsätter att känna mig loj och totalt avslappnad. :-)

Funderar lite på att ta ut trimmern på en sväng, eller om jag ska sätta trimmern i händerna på BK och spaden i mina egna händer. Teamwork är inte dumt alls, det har vi kommit långt på BK och jag. :-D Ja, sedan får vi ju inte glömma alla timmar som katten W varit med och hjälpt oss med arbetet i trädgården. :-))) Det är inte dumt det heller, att ha en liten "hårboll" som kommer och gör oss sällskap mellan varven och faktiskt hjälper oss att ta paus ibland.

7 augusti 2016

(6.57) Morgonkaffe och morgnande innan det är dags för ett pass på gymmet. Behöver komma ner och tämja träningsvärken från i förrgår. Uj, jag har nog vaknat vid varje rörelse i natt tror jag. Nåja, träningsvärk är skönt och speciellt vetskapen om att musklerna fått jobba på ett vettigt sätt. :-) Tror dock att ett pass nu på morgonen är bra för att få igång cirkulationen så att den fixar till det.

I går höll vi på och grejade med grävande av rabatt i drygt sex timmar inkluderat tömning av kärran. Skönt att vi bestämde oss för att gräva klart den rabatten i går. Sista kvadratmetrarna gick på ren vilja, då var vi rätt slitna faktiskt - men kul hade vi. Framför allt var vi så himla nöjda efteråt. I dag ska vi klura hur vi ska lägga mattan som täckbarken ska hamna på. Det är lite klur med buskar, blommor och tomtgräns men det ska nog lösa sig. Tur att vi inte började klura på det i går då vi var så trötta. Vem vet var mattan hamnat då...

Vi hade, som vanligt den här sommaren, sällskap av W hela dagen. Hon satt/låg hos oss mest hela tiden och tog sig små lovar ibland för att se om vi skulle kunna tänka oss att busa lite. Säkerligen tyckte hon att vi var supertråkiga som inte busade mer än vi gjorde. När vi hade ett par kvadratmeter kvar av grävandet placerade sig W behagligt och lojt på en knapp halv kvadrat av det som inte var grävt och slumrade till. Hon tycket nog att vi inte behövde gräva mer... :-) Hon är rolig den där W. BK fick lyfta bort henne till en annan skön plats så att vi kunde göra klart.

(8.45) Skönt pass på gymmet följt av frukost, disk och nu fötterna på puffen en stund för att avnjuta andra koppen kaffe. Sedan är det dags att ta med BK ut på ägorna för att klura vad gäller markduken. :-) Ja, jag behöver nog inte ta med BK ut, BK kan gå själv...

Känslan av att åter ha kraft och ork är obeskrivlig. :-) Jag har varit så bortskämd hela livet över att alltid ha orkat det jag velat, den gångna perioden har varit väldigt nyttig för mig. Bra också att jag faktiskt kunnat ta till mig lärdomar av den och även att jag kunnat acceptera bristen på ork under en längre period. Det är fascinerande vad kroppen och knoppen kan dräneras på energi beroende på olika händelser i livet. Att kroppen kan "stänga av" och på något vis försöka tala om för knoppen att nu behövs vila, vila i massor. Sedan gäller det bara för människan att lyssna och förstå. Ja, det är baske mig inte lätt i alla lägen - kanske lite lättare när det ändå varit något så påtagligt som gigantisk sorg som varit anledningen till tröttheten.

(19.18) Afton i hemmet, sista skälvande semestertimmarna. Vi summerar en väldigt skön och i lagom tempo innehållsrik semester. Massor av njutning, upplevelser och bara vara - ja, nästan lyxigt skulle jag vilja påstå. :-) Det känns lite märkligt att jag faktiskt ska fara till KH i morgon men det ska också bli skoj att få ta tag i jobb-jobb igen.

På förmiddagen i dag fick vi ut markduken på 15 kvadrat och täckte den med täckbark, det blev superbra och vi är så nöjda. Kul att vi planerat och fixat så mycket i trädgården tillsammans på våra ägor och också väldigt inspirerande med smidigt teamwork. Framöver är det ansning av berberishäcken och toppning av rosenapeln som står på tur, men det känns som att vi har bra koll på läget utan jäkt. Ja, som det ska vara med andra ord.

BK står just nu i diskbaljan, ja inte bokstavligt alltså... Jag sitter och klurar på om det är något jag behöver fixa innan morgondagen men kan inte komma på något. Nåja, skulle det vara något jag har glömt så får jag väl fixa det senare helt enkelt - ingen idé att klura vidare. :-) Det är en väldigt skön känsla att ha kommit till insikt om vad som är värt att lägga energi på och också att kunna använda den insikten lite då och då. Visst, jag glömmer bort mig mellan varven fortfarande och lägger energi på sådant eller sådana jag varken kan eller vill påverka. Det är väl mänskliga faktorn kan jag tro.

9 augusti 2016

(7.13) Morgonstund innan dagen sätter fart. Jag är liiite sömnig nu på morgonen men det ger sig nog. :-) Började gårdagen med en rask morgonpromenad vid 6-snåret, det var skönt. Sedan tog jag det lugnt innan jag for upp till KH, det skulle bli en lång dag eftersom jag hade senare massagetid än vanligt. Väl uppe på KH var det bara att smyga igång efter fem och en halv veckas semester, märkligt nog kom jag ihåg nästan alla lösenord utan att behöva tjuvkika på fusklappen. Dagen rullade på i lagom tempo och jag tog mig till massören strax före halv sju. Skönt, välbehövligt och givande för hela muskulaturen med massage.

När jag for söderut mot Metropolen efter massagen var siktet inställt på ICA eftersom jag fått paket under dagen. Ja, jag kunde ju inte låta det vänta till i dag... :-) Uj, uj, uj... jag är som ett barn på julafton när det kommer till paket - trots att jag vet innehållet. Kom hem till BK och vi fikade och pratade en stund innan jag var tvungen att fokusera på paketet. Sedan blev det grejande, installerande och klurande resten av kvällen. Jag körde igång en installation och fick vänta en bra stund innan jag kunde göra något mer. Det slutade med att jag satt och installerade appar och gick igenom funktioner och menyer fram till halv 1. Ja, det är bara att gilla läget i dag och kanske lägga mig lite tidigare i kväll. :-D Det ska i alla fall inte bli en lika lång dag på KH i dag som i går.

10 augusti 2016

(20.07) Afton på ägorna denna tredje arbetsdag efter semestern. Jag lurade en stund i soffan då jag kom hem, det var välbehövligt och nödvändigt för att orka vara vaken en stund i kväll. Det är fascinerande hur tröttheten överfaller mig varje år efter semestern när jag börjar jobba igen. I år kom jag i alla fall ihåg att det brukar vara så, de flesta åren tidigare har det kommit som en överraskning eftersom jag glömt bort det. :-) Kul på jobbet och stimulerande att få ta tag i göromålen på nytt. Jag har varit förståndig och startat i väldigt lagom tempo - märkligt nog hinner jag lika mycket i lagom tempo som när jag tycker jag snabbar på lite. Det kanske är så att det är samma fart i kroppen men olika i knoppen. Hm, värt att klura på.

Tidigare i kväll tänkte jag att jag skulle ta mig an disken. Jag började sortera upp i diskhon och satte på varmvattnet för att fylla. Jag spolade och spolade men det kom inget varmvatten, så jag gick ner i källaren för att kika på fjärrvärmecentralen. Mycket riktigt, det var inte många plusgrader på mätarna. Jag ringde jouren och fick reda på att de var på väg ut, det var alltså inte bara vi som var utan varmvatten. Disken skulle fixas så jag kokade vatten och fyllde på. Det gick galant och snart var disken fixad och då kom så klart varmvattnet igång igen. :-) Skönt att det kom tillbaka, disken fixade jag ju ändå - det hade varit värre om någon av oss varit tvungen att duscha.

Jag har inga möten inbokade på KH den här veckan och det är ganska skönt. Skönt att få smyga igång efter semestern och landa i tankarna kring kommande göromål och projekt. Jag trivs med att kunna ha lite tid till att strukturera upp mig själv, mina tankar och anteckningar innan jag börjar med mer "verkstad". Eller kanske är det så att strukturerandet, tankarna är en del av "verkstaden". Ja, så kan det naturligtvis vara... tänkte inte på det. :-) Behöver även sätta mig vid stora datorn här hemma för att fixa lite, bland annat innan helgen då lillebror kommer. Sedan behöver jag fixa nya kalenderblad till Filofaxen. Jaha då, jag gör dem själv - det är ju dumt att köpa när man kan göra själv och få dem precis som man vill. Dessutom är det avkopplande att greja med.

13 augusti 2016

(6.05) Morgonstund i fåtöljen, fötterna på puffen och kaffe i koppen - ja, det är väl livet på en pinne skulle jag vilja påstå. :-) Hela dagen framför med möjligheter och en hel del vila. Ah, välbehövligt så här efter första jobbveckan efter semestern. I dag kommer lillebror på besök, det blir trivsamt. Jag ska förbereda lite så att vi kan byta hårddiskar, vi ligger ett par månader efter "bytes-intervallen" men det ordnar sig. Vi började för några år sedan med att ha backup hemma hos varandra, lite fiffigt måste jag säga. Även om både han och jag har våra bilder och andra data på backup i våra egna hem så kan det ju vara bra att ha en backup utanför egna hemmet tänker vi. Det känns i alla fall lite tryggare eller säkrare eller nåt sånt.

Jag var ute och hämtade tidningen när jag steg upp, det var riktigt behaglig temperatur ute, inte som tidigare dagar i veckan då det varit ner mot fyra eller fem grader. Ja, nu känner jag mig peppad för en morgonpromenad - men först kaffe och morgonmys så klart. Ser fram mot att traska en sväng och få igång kroppen, det gynnar hela dagen. Skönt att jag än en gång tycker det är både behagligt och roligt att motionera, det har varit lite si och så med den känslan sedan älskade Herr och Fru Fickolén Pasoll förenades i en annan sfär. Sorgen, saknaden och bearbetandet har krävt sitt utrymme så klart. Säkerligen har jag klivit in i en annan fas, en fas av läkning på något vis. Kanske är glädjen över motionerandet en del av läkningen. Det känns i alla fall väldigt skönt att orka och ha lust igen.

(9.59) Förmiddag och backup-köret är klart, nu är fötterna på puffen en stund igen i väntan på lillebror. Det var en väldigt skön morgonpromenad i behaglig temperatur. Nyss var jag ut för att se hur det går med björnbären, det fanns några som jag kunde plocka. Jag hoppas vi kan få några dagar med skön värme, det behövs för att sätta fart på karten i björnbärsspaljén. Björnbär är väldigt gott tycker jag, när de är så där varma och solmogna och bara smälter i munnen - MUMS! Riktigt så var inte de jag plockade men jag hoppas på nästa skördetillfälle. Insåg när jag körde backup:en att vi nog har slarvat med att byta ett par gånger - enligt mina anteckningar är det över ett år sedan vi bytte hårddisk. Hm, vi får bättra oss helt enkelt. :-) Ja just ja, nu kom jag på att jag har lite mer att pyssla med vad gäller en del foton. Bäst att sätta fart med det innan lillebror dyker upp.

14 augusti 2016

(7.41) Kaffet har landat i systemet och tidningen är genombläddrad - det tar nog en stund till innan jag vaknar till i dag. Har sovit hur gott som helst men ganska länge och det är väl det som gör att jag är lite småseg på morgonen. Nåja, det är bara att jag morgnar mig en stund till innan jag svidar om och går ner i källaren för ett pass. Jag har åter börjat längta efter motionspassen och den känslan är härlig, den medför också en massa positiv energi inför övriga göromål i tillvaron skulle jag vilja påstå. Jag suger åt mig allt jag kan av den känslan och energin och njuter. :-) Tror nog att kroppen kan vara redo ganska snart för att svida om och köra ett pass. Det är så skön start på dagen.

16 augusti 2016

(5.40) Morgonkaffet har strax runnit ner och jag är redo att svida om och köra ett pass i källaren. Skön kväll avslutade gårdagen, vi passade på att ansa rhododendron-busken och på så sätt njuta av sommarkvällen. Till hjälp hade vi grann-flickorna som förgyllde vår tillvaro med glada tillrop och spontanlek. Det är härligt med barns spontanitet och sätt att se på saker och ting - det liksom puffar in lite extra glädje i systemet. Avslutning på kvällen blev en match mellan mig och BK i Yatzy. Jaha då, jag fick storstryk - två gånger... Nåja, jag får väl försöka repa mig från det och ge igen vid tillfälle. ;-)

20 augusti 2016

(7.51) Morgonmyser och njuter av helg - det är skönt att kunna vara lite loj på morgonkvisten, njuta av kaffet och att kroppen vaknar till. Lyxig helg eftersom BK är ledig och så har vi trivsamt besök österifrån. :-) En utflykt under dagen kommer det säkert att bli, vart vi styr kosan är än så länge obestämt. Skönt med dagar som vi kan ta lite som de kommer tycker jag, väldigt vilsamt för själen och så blir de dagarna så mycket längre på något vis. Visst är det lite märkligt... :-) Vad gäller dagens utflykt ska vi väl låta besöket vara med och bestämma, det är lite artigt att göra så kan jag tycka. Samtidigt är det kanske inte så lätt att bestämma något när man inte känner till geografin. :-))) Nähä, nu ska jag fortsätta morgonrutinen och försöka komma igång lite till.

21 augusti 2016

(8.56) Andra koppen kaffe och datorn i knäet efter en skön morgon med igångsättande av systemet och därefter ett givande pass på gymmet. Nöjdhetsfaktorn är skyhög nu när jag har energin att motionera igen. Ah, det är skönt för varenda liten cell i hela kroppen. Gårdagens utflykt blev mycket trivsam, vi hade också tok-tur med vädret. Soligt och fint och alldeles lagom temperaturmässigt. Det föll sig inte bättre än att BK och besöket österifrån, A, fick mig att gå med en vända på minigolf...

Joho då, så blev det. Nu har jag gjort min runda för kommande tio år. :-) Jag tycker det är så enormt o-roligt att det nästan är svårt att beskriva men jag får väl prova med tioårsintervaller eller nåt sånt, om inte annat för att bevisa för mig själv att jag faktiskt inte tycker det är speciellt kul. BK och A hade roligt och jag hoppas de inte påverkades allt för mycket av min "anti-attityd".

Alldeles nyss for BK till annan ort för att orientera sig i omgivningarna. Jag hoppas det ska gå bra och att nöjet blir stort. Det tror jag nog med tanke på att BK är rätt road av att "skutta" runt bland stock och sten. :-D Jag har förberett frukost och sitter här och "softar" en stund till A morgnat sig och känner sig redo. :-) Jag tycker minsann jag hör lite ljud uppifrån så det är nog strax dags.

24 augusti 2016

(4.57) Njuter av stillheten på morgonkvisten, lugnet och känslan av att hela dagen ligger framför mig - relativt oskriven men ändå med en del spännande göromål och möten. I dag får BK:s bil följa med mig norrut, den ska på service. Smidigt att kunna lämna in den och sedan ha ett par minuters promenad till KH. :-)

I går kväll tog vi en behaglig cykeltur ut i geografin. Vi for på vägar jag inte åkt på många år och även en slinga jag aldrig åkt tidigare. Skön sensommarkväll, mysigt sällskap och nästan känsla av mini-semester. Lyxigt värre en tisdag mitt i livet. Hoppas det kan bli några fler sådana turer innan det blir kallare. Ja, det får vi helt enkelt se till att det blir. Det är häftigt vad smidigt det är med cykel, vi kommer till ställen vi aldrig skulle promenera till och inte ens tänka tanken att ta bilen till.

29 augusti 2016

(17.15) Första brasan sedan i våras sprakar i kassetten - härlig känsla i mysvädret som pågår utanför fönstren. Det är mysigt med regniga sensommardagar tycker jag, det ger utrymme för bara vara och landa i vardagen. I morse var jag ute på en rask promenad i regnet, jag var minst sagt blöt då jag kom hem - men väldigt tillfreds. En bra start på dagen som gett mig energi att göra det jag gjort i dag. BK är med spelgänget men kommer nog hem om en inte allt för avlägsen framtid. Det ska bli skönt att få lite vardagsmys tillsammans innan det är dags att sussa lite för att vara redo för en ny dag i morgon bitti igen.

30 augusti 2016

(4.22) Morgon på ägorna och jag laddar för ett pass på gymmet innan KH, skönt att köra på morgonen. Det ger mig en bra start på dagen samt att jag inte behöver pressa mig för att köra ett pass efter jobbet, när jag är betydligt tröttare än på morgonen.

Har fortfarande mys-energi från gårdagens brasmys. :-) Det är fantastiskt avkopplande med en brasa, bara sitta och lyssna till spraket och se lågornas dans i kassetten. Så lyxigt att kunna tända en brasa, luta sig tillbaka och bara vara.

31 augusti 2016

(3.28) Morgonkaffe och fötterna i högläge, en behaglig start på dagen. Det blev en lång och intensiv men trivsam dag på KH i går. Dagen i dag ska inte bli lika intensiv men jag behöver nog stänga in mig en stund för att fokusera på några måste-göromål. En kollega, som också bor i Metropolen, ska åka med mig till KH i dag. Det blir garanterat trivsamt. :-)

September 2016

1 september 2016

(4.31) Tidningen är genombläddrad och kaffet snart urdrucket, dags för mig att svida om och komma ut på en rask morgonpromenad. Skön start på dagen och välbehövligt i dag eftersom jag gav mig i kast med att ansa drygt 30 meter berberishäck i går efter jobbet. Tjuvstartade med det innan BK kom hem. Efter att berberisen var klar klippte BK gräset, ja vi hann faktiskt mer än jag trodde vi skulle göra under gårdagseftermiddagen och kvällen. Katten W var nöjd med att vi tillbringade så lång tid utomhus. Det blev en hel del gosande och bus med henne mellan varven, bra att hon ser till att vi tar paus ibland. Näe, nu ska jag svida om och ge mig ut i Metropolen på en runda - sedan väntar KH och dagens göromål. Kurs på förmiddagen och göromål med massa klurande på eftermiddagen. Det känns som att dagen kommer att bli både givande och utmanande - härligt.

(16.07) Hemma igen efter en hektisk men givande dag. Hann en hel del innan det var dags för kurs klockan 9.00, den här gången var även jag deltagare på kursen. När jag skulle hjälpa kursledaren att få ihop datorn och projektorn uppstod ett märkligt fenomen. Det som andra gånger gått som en dans, HDMI-kabeln in i datorn och sedan välja visning via laptop på separat display, visade sig vara stört omöjligt dagen till ära. Jag kände en lätt antydan till jäkt-känsla men provade alla knep jag kunde tänka mig. De övriga deltagarna anslöt sig till problemlösningen och jag tror vi provade alla varianter som skulle kunna fungera. Fortfarande ingen bild på stora skärmen.

Efter många "Ooops, vad märkligt" och "Nämen, det är väl konstigt att det inte fungerar" ställde en av deltagarna en fråga. "Är det ström i uttagen?" Vi började kolla telefoner och datorer som var inkopplade i kontakterna och konstaterade att näe, det var ingen ström. Jamen hallå... Det fanns ingen strömbrytare att hitta var vi än letade. Rätt som det var kom en kollega på att det gick en samlad kanal med strömkablar under bordet och ner i en lucka i golvet. Vi lyfte på luckan och där var orsaken till vårt problem - kontakten till hela alltet satt inte i uttaget... :-/ Nåja, vi hade en humoristisk stund under problemlösandet och vi fick i alla fall dra på smilbanden en hel del. Nåt bra blev det av strulet i alla fall.

Kursen var förresten väldigt givande och lärorik, många bra tips och knep. Resten av dagen på KH flöt på med att komma i kapp med e-post, uppdateringar och annat som får vänta när jag är på möte eller kurs. Veckan har varit ganska fylld av möten, workshops och kurs - jag behöver nog se över min planering. I och för sig blir det så periodvis och kanske är det oundvikligt, det bästa är att jag kommit till insikt att jäkt inte hjälper utan det är bara att åka med och ta en sak i taget. :-) Roligt har jag i alla fall haft och det är väl viktigast kan jag tycka.

Strax kommer BK hem och då ska vi roa oss lite till - åka till ICA och handla. :-D Ja, roligast med det är väl när vi väl är hemma igen och allt är uppe ur kassarna och inne i skåpen. Det är ju inte helt optimalt att handla på en torsdag, på något vis verkar det som halva universum ska till affären den dagen... Eget val, jadå jag vet. :-)

3 september 2016

(8.58) Morgon/förmiddag i hemmet och jag tar det lugnt med massor av helgmys. Inga speciella planer för dagen, bara var känns som ett bra alternativ och också väldigt behagligt. BK, som for till jobbet nyss, tyckte att jag skulle satsa på att bara vara mest hela dagen. Det är bra med stöttning i besluten gällande göromål eller ej. :-)

4 september 2016

(7.54) Det känns som sen förmiddag trots att det bara är morgon, märklig känsla och lite lätt förvirrande skulla jag nog vilja påstå. Nåja, jag får luta mig tillbaka ett stund och landa i tiden så ska nog det ordna sig. Funderar på att göra ett ryck på ägorna under dagen, ja ett ryck i lagom tempo alltså. Har lite småplock jag skulle kunna roa mig med och det skulle göra mycket till nöjdhetsfaktorn.

5 september 2016

(5.10) Skön morgonstund i hemmet innan motionsstund och sedan tur norrut till KH. Nöjd med gårdagens insats på ägorna, även om jag under tiden tyckte det gick i väldigt lagom tempo, nästan lite långsamt. Nåja, det är väl en lärdom att jäktigt tempo inte gynnar vare sig slutresultatet eller nöjdhetsfaktorn. Än en gång har jag fått göra den erfarenheten och det känns hoppfullt att jag faktiskt ska lära mig till slut. :-) BK kom hem från jobbet på kvällskvisten och då körde vi tre vändor till Vanneboda med kärran. Skönt att få iväg allt som blivit klippt, rensat och ansat. Mysigt och lyxigt att få avsluta utegörandena med BK - det är så mycket roligare när vi gör tillsammans.

Ska strax svida om för en morgonpromenad, det ska bli skönt för kroppen och knoppen. Efter KH har jag välbehövlig massagetid, den har jag längtat efter en dryg vecka. Det känns att jag kommit igång bra med motionerandet igen efter drygt två år - ett bra bevis på det är att massagen är efterlängtad för att få mjuka upp musklerna lite. Ser fram mot att få lite ordning på mina göranden på KH också, har känt mig lite splittrad den senaste tiden. Bäst i dag är nog att jag stänger in mig några timmar för att fokusera i massor. :-)

9 september 2016

(4.53) Morgonstund i hemmet innan det är dags att fara till KH. Jag ska ta mig ner i källaren för ett pass innan jag rullar norrut, det är skönt att köra lite innan arbetsdagen börjar. Veckan på KH har varit ganska fylld med göromål och framför allt möten. Kollegan och jag konstaterade i går att vi måste se till att glesa ut mötestillfällena lite så att "egenjobbartiden" blir lite längre pass. Bra att kunna bolla med kollegan och att vi kan hitta stöd i varandra. :-) Härligt att ha en nära kollega att kunna bolla göromål med och även ha så himla skoj med.

Gårdagen blev för min del en ganska lång dag, jag ville göra klart det jag höll på med och sedan tillkom det ett och annat göromål som tog lite tid. Göromål som jag kanske egentligen inte skulle göra men som jag gjorde för att... Ja, det vet i sjutton egentligen - men nu är det gjort. ;-) När jag väl började rulla söderut hade klockan passerat åtta på kvällskvisten. Då var det hur skönt som helst att komma hem till BK och bara få vara tillsammans. Ska försöka göra en lite kortare dag i dag, ta helg någon gång på eftermiddagen och njuta fullkomligt av en hel helg med BK hemma.

11 september 2016

(7.18) Kaffe, datorn och fötterna i högläge - en skön morgon med andra ord. :-) Gårdagen blev en behaglig dag med lite trädgårdsfix, tvätt som fick hänga och torka i skönvädret, vila och småningom avslutades dagen med en härlig cykeltur i geografin. En skön dag för både kropp och knopp. Härligt med helg när också BK är ledig. Ja, helg är härligt annars också men extra härligt när vi kan greja tillsammans.

I dag blir det en tur till skogen, får se vad vi kan hitta på där. Matsäcken är planerad och ska fixas till nu på morgonen för vi kan ju inte riskera att bli för hungriga... :-))) Näe, då kanske det kommer några "Ooops, vad långt kvar vi har att gå." och "Nämen hoppsan, var det en stubbe ivägen för mina fötter." från mig. Ordvalen i hungrigt läge blir så klart helt andra än vad som skrivs här - ordval som absolut måste censureras.

13 september 2016

(4.44) Mysig morgonstund innan jag svidar om för ett pass i källaren. Skönt att vakna tidigare än jag tänkt, det känns som bonustid på morgonkvisten - bonustid att hinna motionera i lugn och ro innan dagens göromål sätter igång.

Gårdagen på KH började "spännande", mysko med intranätet som inte ville släppa in större delen av medarbetarskaran. Efter lite klurande tillsammans med kollegorna på IT så lokaliserades felet. Mysko kan jag lugnt påstå men lätt att fixa till. :-) Efter det körde jag på med eget görande och under eftermiddagen löste sig ytterligare ett klur som jag jobbat med några dagar. Det var skoj som bara den, nu är det bara att gå vidare i den processen.

17 september 2016

(10.23) Lördag och dessutom en otroligt slö lördag - för min del i alla fall. Kom iväg på en rask morgonpromenad vid 6-tiden trots stor trötthet, men sedan har det inte varit många knop. Känner bara för att vara och inte göra mer än jag absolut måste under hela dagen. Är det verkligen tillåtet att vara så slö? Ja, kanske det behövs ibland när "bara-vara-känslan" tar över och styr. Hade några få planer för dagen men de har jag strukit ur listad i"hår(d)disken".

Veckan har varit rätt intensiv på KH, det lär fortsätta så ett tag till. Skoj som bara den men uj så viktigt att jag hittar rätt prioriteringar och arbetsro. Ja, jag ska nog lära mig en massa nytt den här projekttiden också. :-) Härligt att känna hur alla sinnen är öppna för nya lärdomar och förhoppningsvis nya kunskaper att stoppa i ryggsäcken. Fortfarande lika tacksam för att jag fick möjlighet att jobba med det jag gör. Tack för stödet ni som fanns och finns där.

21 september 2016

(5.07) Morgonfika i soffan, strax dags att börja plocka lite här hemma innan jag är redo för jobbet. I går kväll fick vi hem en leverans med ved, P körde kubiken ända in i garaget - perfekt. Jag hade förberett med vedklyven där inne, nu är det bara att sortera och stapla innan jag börjar klyva det som behöver klyvas. Tror dock inte att det är mer än hälften som behöver delning. :-) Ser fram mot dagen och att få lite gjort även på KH. Jag ska umgås med en kollega på förmiddagen och vara kreativ - det blir kul och speciellt med tanke på att det är ett tag sedan vi var kreativa tillsammans.

Trist det som händer här i Metropolen med bränder och så. Samtidigt är det väldigt skönt att ingen person kommit till skada - det måste ändå vara viktigast.

30 september 2016

(15.01) Hemma efter en givande dag på KH, har fått en hel del gjort i dag som jag inte räknat med plus att jag känner att jag har mer koll på vissa delar än jag trodde var möjligt. Ja, en bra dag med andra ord. :-) Skönt att komma hem i skaplig tid med tanke på att ett par dagar den här veckan varit lite onödigt långa. Nu har BK också kommit hem så nu blir det avkoppling de lux.

Oktober 2016

2 oktober 2016

(18.23) Afton i hemmet, jag har sjunkit ner i fåtöljen i hallen och fötterna ligger behagligt placerade på den lilla puffen framför mig. Det är skönt att landa och reflektera. Reflektera över dagen och få grepp om tankar inför kommande vecka. Efter att under en längre tid kunnat känna mig nöjd över vad jag gjort på ägorna eller i hemmet, har jag den här helgen fallit tillbaka till det tok-tänkande som jag haft tidigare. Tok-tänkandet som innebär att frustrationen över det jag inte hunnit med tar över nöjdhetskänslan med det jag faktiskt gjort. Ja visst - det är helt idiotiskt att tänka så men inte lätt att komma bort från när jag väl hamnat i det. Hm, tror nog jag får ta mig själv i örat eftersom det tydligen inte hjälper med den peppning jag får av BK.

Kanske är det så att jag blir mest frustrerad över att inte orka allt det jag listat för mig själv. Listan är säkerligen alldeles på tok för lång och kraven liiite väl högt ställda men jag vill så gärna hinna. Jag måste försöka hitta tillbaka till våren och sommarens behagliga tempo och känslan av att det jag hunnit är helt okej och resten blir gjort vid ett annat tillfälle. Det dumma är att jag tycker det är mindre kul att greja när jag har tok-tänkandet påslaget. Ingenting blir bra av det tänket - och ändå är det så svårt att fokusera om. Jag blir inte klok på mig själv helt enkelt och hur ska jag då kunna förstå andra människor på ett bra sätt...

Det kan nog ta ett helt liv att komma underfund med vad som är optimalt när det kommer till arbetsbelastning i förhållande till vila, reflektion och rekreation. En del människor knäcker säkert den nöten redan tidigt i livet men för egen del tror jag nog det kan ta en bra stund till. Jag bearbetar i alla fall tanken på det - alltid nåt som han sa, han som såg Åmål. :-)

3 oktober 2016

(5.03) Stilla morgonstund på ägorna, det är en skön start på dagen. Behagligt att kunna smyga igång dagen i maklig takt, låta både kroppen och knoppen vakna till utan jäkt eller måsten. Under gårdagskvällen summerade jag lite för mig själv vad jag faktiskt hade gjort under dagen, då kändes det lite närmare till nöjdhetskänslan än innan. Kanske är det modellen, att göra en liten summering av göromålen för att jag ska kunna se logiskt på det och inte racka ner på mig själv för att jag tycker jag varit lat. :-) Siktar i alla fall på en stund med vedklyven när jag kommer hem i kväll. Inte någon längre stund men att i alla fall få göra lite fysiskt efter en lång dag med mest jobb för hår(d)disken.

Det är en speciell tjusning nu när hösten är i antågande och mörkret kryper in i våra liv. Jag njuter och myser allt jag kan, både på morgonen och eftermiddag/kväll. Min känsla är den samma varje år, ett lugn lägger sig och jag kan komma till ro på ett helt annat sätt än under den ljusa tiden. Jag gillar den ljusa tiden också men tycker nog att hösten är speciell. Att få börja tända ljus, elda en brasa ibland och kura in mig - det är livskvalité på hög nivå för mig.

(19.10) Afton i hemmet, kaffekoppen är laddad och jag har precis sjunkit ner i soffan - vedklyven fick vila i kväll liksom jag. Känner att det är bästa alternativet efter en relativt lång dag på jobbet. Ibland kan till och med jag vara en smula förståndig och lyssna till kroppen med gott samvete. :-) Njuter av hemmets stillhet och att få landa efter en lång dag. Det har varit mycket roligt och trevliga möten i dag men ganska intensivt, det finns ju faktiskt gränser för vad en lite äldre hår(d)disk klarar av. Nåja, de gränserna kanske jag ska försöka att töja på lite för att utmana mig själv om inte annat. BK hade grejat som bara den här hemma i dag och nu njuter jag av allt det. Åker lite snålskjuts med andra ord. :-))) Jag tror nog inte att BK har speciellt mycket mot det.

Morgondagen kommer nog att bli ungefär lika lång som dagen, lite andra möten men med liknande innehåll. Ser fram mot den men också att få lite göranden gjorda för egen del. I och för sig är alla göromålen sådant som är "för egen del" men en del känns mer så än andra. Så ska det väl vara när arbetet är varierande. Nu blir det mest avkoppling och att varva ner innan det är dags att krypa ner mellan lakanen. Vintertäckena har fått komma fram och det är en höjdpunkt - att första gången för säsongen få krypa ner under det bylsiga vintertäcket. Det är baske mig nästan så jag skulle kunna krypa ner nu. :-)

5 oktober 2016

(6.00) Kaffet är urdrucket, tidning genombläddrad och jag börjar vakna till. Dagen kommer att bli intensiv och relativt lång - men det ska nog gå bra. Vi får helt enkelt ta en sak i taget kollegan och jag. Har känt att den här dagen skulle kunna fyllas med så mycket annat än en planerad övning men kanske är det precis vad jag behöver just nu. En planerad övning så att jag inte kan fokusera på något annat än just det. Bryta lite tankemönster i "vindlingarna" och på så sätt se på övriga göromål lite annorlunda i morgon när jag återgår till dem. Ja, det är nog ganska bra trots allt. Ska fara till KH lite tidigare än vi börjar för att förbereda mig inför dagen, få lite tid att landa i dokument, verktyg och annat som ska vara mina arbetsredskap i dag.

Trots många stora projekt som pågår kan jag tydligen fokusera och prioritera inför en dag som denna - det känns väldigt positivt och ger mig lite nöjdhetskänsla redan innan dagen startat. Ja, å så klöv jag lite ved och fixade avloppet i tvättstugan då jag kom hem i går fastän klockan var rätt sent. :-) Det var väldigt skönt att få ordning på avloppet i tvättstugan, det behövde lite omsorg.

6 oktober 2016

(5.51) Sitter och njuter av att det är torsdag, onsdagen och heldagsövningingen är med andra ord avklarad - intensiv, intressant och lärorik. Heldagsövning utan rast, som tur var kom övningsledaren med både kaffe och lunch under dagen. Jag kan lova att jag somnade ovaggad i går kväll och har sovit som en stock hela natten. Jag hade, helt utan tanke på suverän planering, bokat in massage i går efter jobbet - den var välbehövlig och gjorde susen vill jag lova.

Väl hemma i Metropolen igen fick jag i mig lite käk innan jag tog tag i ihopsamlandet av papper inför dagens växling av fyrhjuling. Nu var det inte en herrans massa papper men det skulle ändå göras. Vinterhjulen packades in efter att allt eget var urplockat och nu är jag redo. Senaste årens trotjänare får följa med till KH och sedan far jag till fyrhjulingsaffären för att göra ett byte. Det känns kul och jag ser fram mot en ny trotjänare som får följa med på utflykter ett tag framöver.

Näe, nu ska jag nog börja göra mig redo för en dag på KH - har inte speciellt mycket inbokat i dag, vilket känns skönt, så jag hoppas hinna lite egengöranden under dagen. Ja, allt är väl egentligen egengöranden men i dag hoppas jag på att få beta av lite som ligger på mitt bord. Får se vad jag kan tänkas hinna med, en sak i taget så blir det nog så bra som det kan bli.

7 oktober 2016

(5.10) Skön morgon med avkoppling innan det är dags att göra mig redo för dagen och ta nya fyrhjulingen till KH. Smidig leverans på fyrhjulingsaffären i går och det kändes bra när jag körde hemåt. Relativt lugn dag på KH var det också och jag hann en del som jag hade liggande på mitt bord. I dag ska jag göra ett litet ryck innan jag tar helg. Några saker som är prio ett, resten får bli gjort i dag eller en annan dag helt enkelt. Det känns skönt att jag börjar landa i den tanken, att allt inte kan bli gjort på en dag. :-)

Vi har inga större planer hemma i helgen, det blir nog lite småfixande och avkoppling tillsammans. Ah, det känns gott! Troligtvis gör vi lite mer för att få klart inför hösten på ägorna. Känslan är att vi har fått till det bra med göromålen, vi har liksom fixat och donat lite då och då och utan jäkt hela säsongen. En väldigt skön känsla och jag tror inte jag njutit så mycket av ägorna någon gång som i år. Ja, det kan ju också bero på att BK så klart! :-D

9 oktober 2016

(6.50) Skön morgon med lagom tempo - lugnt och stillsamt. Tidningen är läst och kaffet urdrucket, en laddning tvätt snurrar i maskinen och jag myser. I går gjorde vi färdigt på altanen inför hösten och vintern, veden blev färdigkluven och novemberkaktusarna omplanterade och fick komma in efter sommarvistelsen utomhus. Behagliga göranden i mycket behagligt tempo och gott team-work. I dag blir det inte många knop för egen del, känner att vila står väldigt högt på listan. Ja, jag tror till och med jag ska vara lat mest hela dagen. :-) Njuta av nuet och bara vara - massor.

Det är en härlig tid som vi klivit in i, hösten gör mig lugn och rofylld - den ger mig liksom tillåtelse att bara vara och mysa med brasa eller levande ljus. Jag njuter av alla årets tider men hösten är lite speciell. Nu vet jag att det finns väldigt många medmänniskor som mår dåligt av mörkret och inget hellre vill än att det ska vända. Det är trist att de ska känna så och jag hoppas att ett ljus eller flera ska kunna hjälpa dem att kunna njuta lite av höstmyset.

För min del är hösten en början, det är nästan så att jag upplever att året börjar nu på hösten och att nyår bara är en del av det redan påbörjade året. Det fina är väl att vi får känna precis som vi vill och ha vår egen tideräkning, i alla fall för oss själva. ;-) Kanske är det så att jag kan njuta så mycket av hösten eftersom den, för mig, är en början och inte transportsträcka mot jul och nyår.

Filosoferandet går på högvarv nu på morgonen märker jag, lika bra att avbryta medan jag är på topp. Ha en fin dag världen! :-D

11 oktober 2016

(3.30) Tidig morgon med kaffe och datorn, ja så kan det bli ibland. Intensiv dag i går som fortsatte med fart och göromål då jag kom hem. Det kan ha påverkat att jag nu slog upp de havsgröna aningen tidigare än senaste morgnarna. Nåja, kaffesuget är det inget fel på på morgonkulan. :-) I helgen kom jag på ett litet projekt, fixa hylla ovanför skrivbordet bredvid skärmen så att jag får upp datorn en bit. På så sätt frigörs bordsyta för papper och annat jag kan behöva när jag sitter där. Kaffekoppen kanske... näe, den har ju redan sin givna plats. I går när jag kom hem från KH slipade och grundade jag hyllplanet samt målade vinkelbeslagen med hammarlack. Det som är lite skoj är att jag återanvänder hyllplan från gamla köket. När jag kommer hem i dag ska jag stryka en omgång färg på hyllplanet, om jag känner för det så klart - annars tar jag det en annan dag.

Det blev även lite jobb-jobb i går kväll, BK var på spelning och jag "skulle bara". Inte helt optimalt men ibland är det skönt att få undan sådant som inte känns som prio ett när jag är på KH. Det ska ju i alla fall göras. :-) Eventuellt satsar jag på en lite längre dag på KH i dag för att känna att jag har koll på läget vad gäller alla större projekt och även vanliga fixet. Jag bestämmer inget nu på morgonkvisten, nej det får bli ett beslut under eftermiddagen.

(4.28) Morgonens rundtur i cyberspace är genomförd och kaffet är urdrucket. En skön morgon med alldeles lagom tempo och stilla morgnande av kropp och knopp. Jag njuter av höstmörkret och den stillhet som det för med sig. Det var nästan så jag kände för att tända en brasa då jag steg upp - men det kändes lite väl ambitiöst så här innan det är dags att fara till KH. Tar det till kvällen i stället då vi har lite mer tid att njuta av brasan. Ska strax göra mig redo för att fara norrut, skönt att hinna lite innan övriga kollegorna ramlar in. Ser fram mot dagen, blir intressant att summera den när den är över.

13 oktober 2016

(6.10) Stilla morgon i hemmet, jag myser igång dagen. Tar lite sovmorgon i dag även om jag inte sover. Frukost med BK och lite samvaro innan jag far till KH och BK till FH. Jag ska försöka jobba lite färre timmar både i dag och i morgon, fysiken behöver det liksom vindlingarna. Ett bra sätt att få till färre timmar är att ta sovmorgon.

15 oktober 2016

(6.34) Kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad, hela dagen ligger framför mina fötter som ett ganska oskrivet ark. Lite småplock och fixa käk å så, men för övrigt inga stora planer - det känns ganska skönt att kunna strosa runt och göra lite vad jag känner för. Som jag skrivit tidigare så njuter jag massor av hösten, mörkret och tempot som liksom tonat ner sig lite efter sommaren. Kurandet och ruggvädret är mysigt och ger mig tid att stanna upp och reflektera. Reflektera och landa i stunden som är så nyttigt för hela människan. Kanske är det så att vi hela livet behöver träna oss på att reflektera och landa i stunden med tanke på all påverkan från yttre faktorer. Att kunna skärma av sig från allt runt omkring och landa i sig själv för att på så sätt kunna sortera all påverkan från yttre faktorer - det är en förmåga vi behöver träna konstant. Jag tycker det är fascinerande och utmanande och tar mig an den träningen med stor entusiasm. Ännu en del av livet som väcker min nyfikenhet och mitt intresse.

16 oktober 2016

(13.55) Tidig eftermiddag i hemmet och jag myser i soffan, BK har varit hemma på lunch och farit tillbaka till jobbet. Jag ska bara koppla av och mysa en stor del av eftermiddagen har jag tänkt mig. Jag har i dag gjort min allra första gryta någonsin, jodå det är faktiskt sant trots mina 51 år, 11 månader och 11 dagar. :-) Till stor del beror det på att jag under många år inte gjorde sås, absolut inte beroende på att jag inte tycker om sås utan mer en följd av mitt första försök att göra sås för 32 år sedan. Jag måste nästan berätta eftersom jag tycker det är lite roligt själv.

Jag hade, i brist på intresse och på grund av lite bortskämdhet, aldrig lagat mat själv när jag som nästan 20-åring for till "Amerikat" för att plugga och idrotta. En dag "over there" fick jag för mig att jag skulle göra sås till kycklingen. Jag tänkte att det inte kunde vara så svårt, jag hade ju sett kära mor göra det massor med gånger. Helt enligt konstens alla regler använde jag skyn av kycklingen som grund och strödde över lite mjöl för att reda. Inget hände så jag strödde över lite mer mjöl. Samma visa igen, inget hände så jag fortsatte med att strö över mjöl några gånger till - sedan började det koka... Resultatet blev en klumpliknande bulle som låg på mitten av stekpannan. I den stunden bestämde jag mig för att sås var helt överskattat och att jag kunde klara mig utan den. :-) Följden blev också att grytor räknades bort från mina köksaktiviteter.

Inför helgen klurade jag på vad jag skulle kunna göra av fläskytterfilén vi hade hemma. Ville göra något annat än den vanliga svampgratinerade. Jag googlade lite och hittade en variant med fläskytterfilé och äpple - en gryta. I receptet stod det Keldas färdiga gräddsås, toppen tänkte jag. Var ner till affären i går och hittade en massa Kelda-såser men inte gräddsåsen - typiskt. Samtidigt tänkte jag, precis som för 32 år sedan att det kan ju inte vara så svårt. Jag klurade lite och konsulterade moster en sväng och i dag satte jag igång. Grytan blev smarrig och jag fick goda omdömen av BK. :-) Det var faktiskt så att jag var tvungen att säga "mums" själv också.

18 oktober 2016

(04.23) Ny dag och nya möjligheter, en behaglig känsla att ha hela dagen framför och bara veta på ett ungefär vad den kommer att innehålla. Jag tillbringar dagarna tre i länsmetropolen på kurs/konferens. Trivsamt och givande som bara den och framför allt skönt att det är på hemmaplan. Jag hinner beta av lite jobb-jobb här hemma både före och efter vistelsen i stan. Det känns också bra, behöver på så sätt inte ha massor som ligger och väntar i mejlen på torsdag.

Gårdagens information om nyheter och vad som är på gång medförde förutom lite merjobb framöver en hel del intressanta delar - inspirerande till tusen. I dag ska jag vara lite fiffig och klä mig lite varmare än i går, det är stora lokaler och högt i tak vilket medför att jag lätt blir kulen - alltså, på med lite tjockare tröja och något kraftigare jeans så ska nog kroppstemperaturen hålla sig på en behaglig nivå. Jag njuter av att få göra lite utflykt några dagar, få nya intryck och kunskaper.

24 oktober 2016

(17.25) Afton i hemmet, brasan sprakar gott och jag kopplar av lite i väntan på maten. BK har fixat egengjorda fiskpinnar och mos som strax är klart - mums och käkigt värre säger jag bara. :-) Jag for hem lite tidigare från KH i dag, behöver bli av med lite timmar på flexen innan månadsskiftet och då är det bara att korta dagarna. Skönt att komma hem och njuta av höstvädret, jag myser massor. Sidensvansarna har varit här på buffé i dag, rönnbären som är kvar i trädet är verkligen lätträknade. Innan i dag var det ganska många rönnbärsklasar som dinglade så fint men nu är det mest bara stammar. Ja, sidensvansarna ska väl ha lite de också - bättre det än att rönnbären faller av och ruttnar på backen.

November 2016

1 november 2016

(5.16) Mysig morgon med regnet som slår mot fönstren och gott kaffe i koppen. Startar upp kroppen och knoppen inför dagens arbetspass på KH. Skönt med långsam start på morgonen, att få komma igång i lagom takt och umgås en stund med tiden. Dagen på KH innehåller bland annat två möten jag verkligen ser fram mot eftersom jag tänker mig att de kan bli riktigt kreativa. Det blir spännande att se vad de leder till. Merjobb för mig... Näe, jag får dela med mig lite till dem också. :-)

2 november 2016

(15.37) Har stämplat ut för en stund sedan efter en effektiv arbetsdag på hemmaplan. Lite frustrerande när jag inte kan klura ut allt själv, jag får väl helt enkelt fråga någon kollega och lära mig. Jodå, jag har landat i att jag kan ta hjälp men frustrationen finns där ändå. Kanske ska jag se positivt på det, att det finns en vilja hos mig att lära nya saker helt enkelt. Har tänt en brasa för att mysa en stund innan jag ska kila iväg och få musklerna lite ompysslade. Brasan är också väldigt bra för tvätten som hänger på tork sedan i morse. Båda mötena under gårdagen var givande till tusen, precis som jag trodde innan. Faktum är att de inte resulterade i en massa merjobb för mig, näe snarare tvärt om. Nu var det inte jag som delade med mig till dem, de tog jobben själva. I morgon är det ytterligare ett par möten inbokade - även de kan bli riktigt trivsamma.

Jag längtar till om lite drygt 14 dagar, då ska BK och jag på utflykt - långhelg. :-) Jag har ingen aning om vart vi ska men det är bara spännande. Hoppas också att BK kan hålla sig från att berätta, eller råka berätta. Det ska bli skönt att byta miljö ett par dagar och bara vara. Kameran får så klart följa med, man kan aldrig veta vad det dyker upp för vyer framför ögonen. Det är lite spännande för jag vet inte vilket väderstreck det bär av mot. Tänk om jag kör och så kör jag fel för att jag inte vet vart vi ska... Ja, så tokigt kan det bli. :-D

4 november 2016

(5.33) Morgon i Metropolen, jag sitter och väntar på att det ska bli dags att gå till bussen. Jodå, du läste rätt, jag ska åka buss. For med BK från förorten till Metropolen i går så min bil är kvar vid KH. Jag skickade ett meddelande till en kollega på morgonen för att höra om hon kanske skulle till KH i dag och om jag kunde få åka med. Men hallå - hon hade semester... Inte har hon ansökt om det till mig i alla fall. :-) Nåja, det är nog bara nyttigt för mig att fara kollektivt ibland - i alla fall om BK får säga sitt. ;-) Blir skönt att få lite helgledigt efter i dag, kul i veckorna med välbehövligt med helgvila. Ska avsluta arbetsdagen här i Metropolen i dag, det blir bra och troligtvis inte så sent. Näe, nu ska jag göra mig redo för att knalla till bussen - kan ju inte slarva och missa den.

9 november 2016

(5.08) Morgonstund innan det är dags att ge mig av till KH. Jag har laddat en maskin med tvätt nu på morgonen - då kan jag bara koppla av när jag kommer hem i eftermiddag. När jag kikade ut för en stund sedan konstaterade jag att jag får ta en svängom med kvasten i dag också. Mysigt att det blivit lite vitt på marken - hoppas det får ligga kvar och lysa upp omgivningarna.

13 november 2016

(7.15) Söndag morgon och jag har inte en enda plan för dagen - det är skönt och innebär att jag kan njuta av nuet så mycket jag vill i flera timmar. :-) Jag tror jag satsar på det och inte lägger till något på den tomma "att-göra-listan". BK ska fara till jobbet men kommer hem en sväng på lunchen, det är lyxigt. Jag funderade ett tag på om jag skulle göra lite jobb-jobb under dagen för att liksom ligga lite före inför kommande vecka. Snabbt som ögat slog jag den tanken ur hågen och tog mitt förnuft till fånga. Puh, vilken tur att jag inte ens hann plocka upp jobbdatorn. Var sak har sin tid - tänk att det är så lätt att glömma det mellan varven.

(14.50) Eftermiddag och jag har en suveränt skön dag, bonus att BK kom hem och åt lunch. :-) Under dagen har jag roat mig lite med egna bilder för första gången på väldigt länge - det har varit givande, inspirerande och skoj. Jag har försökt mig på att göra ett bildspel med hjälp av kod. Faktum är att jag känner mig rätt nöjd, första försöket någonsin för min del. Kika gärna på bildgallerisidan för att se hur det blev, länken ligger under Frövi-bilderna.

(16.17) Senare på eftermiddagen, brasan sprakar skönt i kassetten och jag har placerat fötterna på puffen. Kvalitetstid de lux skulle jag vilja påstå plus nöjdhetsfaktor skyhög efter kodandet så att det faktiskt fungerar som ett bildspel. Ja, det går alltid att utveckla men jag skäms inte ett dugg för att känna mig supernöjd för stunden och suga lite på nöjdhetskaramellen en stund till. :-) Pratade med brorsan för en stund sedan och informerade honom om min insats i kod-världen i eftermiddag - han skrattade på ett mycket behagligt sätt som sa mig att han nog visste vad han gjorde när han erbjöd mig en dator för snart 20 år sedan. I sammanhanget bör nämnas att jag vid det tillfället kraftigt uttryckte - "Det kommer aldrig in en dator i detta hem". Jodå, vi har roligt åt det både brorsan och jag. Häftigt är att jag än i dag kan minnas precis var jag stod i vardagsrummet i Västerås och känslan när jag uttryckte mig med ovanstående ord. Skönt att få prata med brorsan och skryta lite med dagens kod-bedrift. Jag är faktiskt ganska stolt över mig själv och min envishet. :-D

15 november 2016

(5.11) Morgon i hemmet, skön tillvaro innan det är dags att göra mig redo för dagen på KH. I går jobbade jag hemma, behövde sitta i lugn och ro och ta ut rapporter från en stor enkät - jag blev färdig under dagen och det kändes gott. BK hade ledig dag, så det var lyxigt att bli servad med mat och fika. Jag fick assistera en liten stund då tvättmaskinen beslutat sig för att ge upp, det var "lite" vatten som runnit ut bland annat - bara att beställa en ny. Som tur är har vi inte en uppsjö av tvätt som väntar på att tvagas.

På eftermiddagen körde vi ett pass på gymmet, några nya övningar som redan gjort sig påminda i muskulaturen - ah, skönt som bara den. Kul att köra tillsammans mellan varven även om jag tycker det är rätt skönt att köra direkt på morgonen. Men att få inspireras av BK ibland gör susen. :-) Det är en fantastisk känsla i kroppen när jag upplever ökad smidighet och att musklerna fått jobba lite. Jag är så tacksam för den kunskap jag fått genom alla år, en kunskap som gör att jag lätt kan hitta på nya övningar åt oss med de redskap vi har.

Hade tänkt lattja vidare med lite bilder för egna webben i går kväll men jag var alldeles för sömnig efter en lång och innehållsrik dag. Nåja, tid för bild-lattjande kommer andra dagar. Vem vet, jag kanske sätter mig en stund redan i kväll. :-) Det är i alla fall väldigt kul nu när jag kommit in i kodandet lite grann. Jag är absolut bara nybörjare men njuter av den energiboost det ger att komma på hur jag ska göra med olika delar i koderna. Jag känner mig faktiskt lite ivrig att sätta igång men börjar inte med något nu på morgonen - då kommer jag väl aldrig iväg till KH. Hur skulle det se ut?

23 november 2016

(6.05) Myser på morgonkvisten innan det är dags att göra mig redo för arbetsdagen. Kaffet är urdrucket och tidningen ögnad, även en laddning tvätt snurrar i tvättmaskinen som kom till oss i går. Skönt att kunna börja beta av tvätthögen, det ska nog snart vara fixat kan jag tro. Tur att vi har mer än ett ombyte var. :-) Var åter på KH i går efter en långhelg med BK till destination som jag inte hade en aning om innan. Det var en supertrivsam helg med flera givande aktiviteter. Att få lyssna på Jonas Gardell i lördags kväll hade jag inte räknat med, givande kväll med mycket tänkvärt.

Dagen i dag blir en blandning av handledning, samarbete och eget görande. En vanlig dag med andra ord. :-) Behöver se över min kalender och kanske skippa ett möte eller två under veckorna som kommer för att hinna det jag ska innan årsskiftet. Jag har ett par möten som inte är måsten och de kan behöva strykas från min kalender för att jag ska känna att jag har koll på läget. Nu känner jag mig peppad att köra igång dagen, speciellt när jag börjar skriva om det. Jaha ja, då är det bara att sätta fart och göra mig redo.

26 november 2016

(10.28) Fikapaus på ägorna, skönt att vila en stund efter att jag plockat och grejat sedan strax före sju i morse. Suveränt med nya tvättmaskinen, den går att ställa in på när den ska vara klar - om hur många timmar. Jag gjorde det i går kväll så i morse vid sjutiden var den klar. Smidigt som bara den. Det innebär ju att tvättandet underlättas, ja planeringen av tvättandet alltså. Jag kan ju till och med planera så att helgerna kan bli tvättfria framöver - i alla fall vinterhalvåret. På sommaren är det skönt att kunna hänga ut. Jaha då, det är djupa filosofiska tankar på förmiddagen... :-)

Ljusstakar och stjärnor är på plats och jag ser fram mot eftermiddagen/kvällen när de tänds och ger oss sitt behagliga och stämningsfulla ljus. Det är något speciellt med den belysningen, ja hela tiden vi har framför oss innan julen. Nästan som att känslan hänger kvar sedan 2000 år drygt. Å då tänker jag inte på tomten. :-)

27 november 2016

(6.42) Morgonmys de lux med kaffe, datorn och alla fantastiska ljus i fönstren från adventsljusstakar och stjärnor. Nu är det lyx utan dess like - att få njuta av den stämningen och bara vara. Jag hoppas vi alla som har den förmånen verkligen har förmågan att uppskatta hur bra vi har det. Att kunna mysa på morgonkvisten och landa i sig själv inför dagen och dess innehåll. Ta en stund i taget och njuta under dagsresans gång - det är livskvalité tycker jag.

I går hade jag förmånen att få fika hemma hos en kollega, förutom supergott fika hade vi en trevlig stund med prat och skratt. Kul att göra lite annat någon gång ibland. Väl hemma i Metropolen igen, BK och jag kom hem ungefär samtidigt, blev det mat och sedan promenad. Skönt att komma ut och få lite frisk luft på kvällskvisten. I dag har jag inte något speciellt planerat vilket känns ganska vilsamt och skönt. Ska ta en tur och göra "studiebesök" på BK:s jobb. :-) Efter det blir det hem och fixa lite käk innan jag slår mig ner och avnjuter en eftermiddagsbrasa med fötterna i högläge. Det känns absolut som en bra plan för dagen.

30 november 2016

(4.55) Kaffe, datorn och fötterna i högläge - en skön start på morgonen måste jag säga. Det känns rent av lyxigt att kunna starta dagen på det sättet. Ska ta en längre stund hemma innan jag far norrut, umgås med BK en stund på morgonkvisten och njuta lite extra. Det kan väl vara helt okej att unna sig en onsdag mitt i livet. Ja, det tycker jag allt.

Sista dagen av november, den "utskällda" månaden, som får sig en skopa varje år av medmänniskor i frustration över något som vi faktiskt inte kan göra ett enda dugg åt. Mörkret, väntan på snön, det grå i naturen - ja, det kommer varje år och hör liksom till. Jag har i alla fall njutit av hela november. Njuter av mörkret, gråheten, stillheten och friden som den månaden medför. Tack november för det du gör för mig varje år - utan dig vore inte året helt. :-)

I morgon kliver vi in i december och jag hoppas jag lyckas behålla känslan av stillhet och frid resten av året. Har en tro på ökad förmåga att njuta av helgerna framöver om jag kan behålla den känslan. Det har varit min upplevelse de senaste två åren i alla fall så varför ändra på ett vinnande koncept.

December 2016

4 december 2016

(9.04) Morgon/förmiddag i hemmet och jag tar en liten paus i plockandet. Ja, egentligen blir nog pausen ganska lång eftersom det känns som jag plockat klart för dagen. Ska vila i dag också, precis som jag gjorde i går. Det har varit några hektiska veckor på jobbet som kulminerade med julfest torsdag och fredag. Det blev både torsdag och fredag för min del eftersom jag assisterade arrangören med listor på anmälda. I fredags var jag dock bara med under insläppet och sedan for jag hem till Metropolen och BK för att ta helg. Jag har verkligen tagit det lugnt i helgen och kommer att göra det samma i dag - känner att vila är grejen för hela systemet för att vara redo när arbetsveckan sätter igång i morgon.

I fredags skulle jag skicka en uppdaterad lista till arrangören där jag justerat efter avanmälningar och så. När jag checkade av så att det skulle vara rätt insåg jag att någonstans i mängden av 1300 anmälda hade jag summerat fel... det stämde alltså inte med antalet anmälda och den siffra jag skulle skicka till arrangören. Jag kan säga att det blev ett lätt adrenalinpåslag hos mig själv men samtidigt intressant att se hur jag skulle ta mig an dilemmat. Ganska omgående insåg jag att det enda var att stänga in mig själv och systematiskt gå genom listorna. Kollade summeringen och det stämde. YES! Det var nästan samma känsla som ett rent kast i forntiden. :-)

Jag tror nog att veckorna framöver kommer att kännas som en baggis även om det är en hel del att få klart innan nyår. Hoppas kunna ta med mig erfarenheten från de senaste veckorna och använda den i mer eller minder jäktiga situationer på jobbet.

11 december 2016

(5.45) Morgonmys med fötterna i högläge och kaffekoppen strategiskt placerad. Det är skönt att få starta dagen i makligt tempo, ta in stillheten och ron som morgonstunden förmedlar. I går tog BK och jag tåget till stan för att shoppa lite, det var en mysig utflykt och alldeles lagom lång. Vi är ju inga ivriga shoppare varken BK eller jag men ett par gånger om året händer det att vi behöver något och då passar vi på. Den här gången var det faktiskt inte så mycket behov utan mer ett faktum att vi var tvungna att använda ett presentkort som annars skulle passera "bäst-före-datum". Ja, så kan det gå. :-)

Senare på eftermiddag och kvällen i går fick vi njuta av det vackra landskapet utanför - snön gör hela geografin vacker, stillsam och en fröjd för ögat att vila på. Kameran fick komma ut ett par gånger också, det gäller att föreviga när tillfälle ges. Jag hoppas temperaturen kan krypa ner något i dag så att vi får njuta av snön några dagar till. Ska ge mig ut om en stund för att se om jag behöver skotta bort lite på trottoaren. Vi avvaktade i går eftersom det fortfarande snöade på kvällen, troligtvis behövs det lite snöröjning och sedan en laddning sand. Det blir lagom innan frukost.

17 december 2016

(6.12) Kaffet är urdrucket, tidningen genombläddrad och första laddningen tvätt upphängd på tork. En ganska behaglig morgon så här någon vecka innan tomten kommer. :-) Jag är lätt lyrisk av den nya tvättmaskinen, att kunna ladda den på kvällen och bestämma när tvätten ska vara klar på morgonen är något av det bästa jag varit med om. Det ska inte mycket till för att göra mig nöjd med andra ord. :-D Ska småplocka lite på morgonkvisten men resten av dagen får vara lite öppen för annat. Det är lyxig lördag eftersom BK är ledig. Får se vad vi hittar på, troligtvis något alldeles lagom och trivsamt - det brukar bli så.

Veckan på KH har varit mycket behaglig, jag har hunnit röja både på mejl, i mappstruktur och pärmar samt i jalusiskåpen. Jag brukar göra en sådan röjning både innan jul och innan sommarsemestern - gillar att ha ordning och struktur. Känslan är att det är den bästa röjningen jag gjort sedan jag började på KH för snart sju år sedan. Nöjdhetsfaktorn är ganska hög med andra ord, det är bara att njuta. Arbetsmässigt ska jag inte klaga på nöjdhetsfaktorn heller, ligger i betydligt bättre fas än jag vågat hoppas på med tanke på alla stora projekt under hösten.

(9.01) Myser med en morgonbrasa efter frukosten. Det är lyxigt värre att kunna tända en brasa och njuta av spraket och värmen. Inga större planer för dagen, vi tar den nog mest som den kommer. En sväng på gymmet ska det nog bli fram mot eftermiddagen, det kan vara skönt för kroppen att få röra på sig och faktiskt ta i lite grann. :-)

24 december 2016

(5.37) Julafton, morgon och mysigt som bara den. Jag har sovit överraskande bra i natt med tanke på den totala nästäppa som startade i går. Nåja, det är väl lite typiskt - en hektisk höst och sedan börjar jag slappna av och då kommer snuvan. Skönt att jag är ledig lite mer än en vecka, då hinner kroppen komma ikapp och jag är på banan igen då det är dags att fara till KH. :-) BK jobbar i dag men sedan är vi lediga tillsammans - JIPPI! Det känns lyxigt som bara den och jag njuter av den känslan. I går kväll kom granen på plats, den lilla men perfekta gran vi fick tag i förra helgen då vi var på byn för att införskaffa en.

Skönt att kunna sitta i soffan på julafton och ta in stillheten och lugnet som är här hemma, jag önskar att alla fick uppleva den känslan. Ja, inte bara på julafton utan året om. Lyxen av att leva och bo i ett tryggt hem, i en trygg miljö och i en familj där alla värnar om varandra. Jag känner mig så privilegierad och tacksam för att jag får leva mitt liv på ett sådant sätt.

God Jul

27 december 2016

(8.20) Morgonmys i soffan, kaffet är urdrucket och nästäppan något lättare än då jag steg upp. :-) Det har varit en väldigt stillsam och rofylld julhelg. Planerna blev inte som tänkt, BK och ungdomarna fick fara till V-ås utan mig. Jag fick dock vara med en liten sväng via länk - det var uppskattat av undertecknad och jag kände som att jag faktiskt var med på plats, trots att jag satt här hemma i soffan med fötterna i högläge och förpackningarna av Lambi runt omkring mig. Det är häftigt hur delaktiga vi kan var i dag tack vare den tekniska utvecklingen. Nämen, nu lät jag väl som att jag vore hur "rutinerad" som helst... ;-) Nåja, liiite "rutinerad" är jag allt men det känns faktiskt väldigt bra.

I dag skulle brorsan och Å komma hit, det var jag tvungen att ställa in. Känner inte att jag vill lura hit dem när jag inte är helt kry. De får hitta på något annat i dag i stället - det ska nog inte vara något problem. :-) Skönt som bara den att jag har semester den här veckan, då kan jag kurera mig i lugn och ro. Jaha då, jag är arbetsgivarens dröm... ibland i alla fall. ;-)

28 december 2016

(10.37) Förmiddag på ägorna med avkoppling, stillhet och ro. Ännu en dag i kurerandets tecken. Egentligen är det inte tokigt med en förkylning mellan varven, den tvingar mig att varva ner och bara vara. Att den sammanfaller med min ledighet över jul är heller inte tokigt, jag vet ju hur jag hade klurat och försökt få till med kanske några timmars jobb per dag annars. Nu kan till och med knoppen få vila lite... :-) Sedan är väl inte en förkylning optimal vila för kroppen men det är en annan femma. Nysningarna har i alla fall gett sig och bara det är en seger i sig.

En annan reflektion i sammanhanget kan vara att se förkylningen i ett större sammanhang. Lite snuva kontra att inte ha mat för dagen, tak över huvudet eller ens kunna röra sig fritt i omgivningarna. Helt plötsligt känns trycket i bihålorna som en "fjärt i rymden". Nysningarna och snuvan tappar viktighet i tillvaron och ersätts av tacksamhet för hemmet, BK och livet. Än en gång sköljer kärleken till Herr och Fru Fickolén Pasoll över mig, kärleken och tacksamheten för den grund de lade till mitt liv - en grund jag själv haft ansvar att förvalta. Jag tycker nog jag förvaltat det rätt skapligt och hoppas få göra så en bra stund till.