Blogg 2018

Vi rev gamla altanen i mars. Byggarna byggde en ny i maj och sedan fick vi börja måla. Rekordvarm sommar, cykelutflykter och i november överraskningsresa till huvudstaden. Jag fick besöka min favoritbutik.

Januari 2018

3 januari 2018

(18.09) Avkoppling i soffan efter en relativt lång arbetsdag, den första för året. Har plockat på med sysslorna men i dag är nöjdhetsfaktorn inte så hög. Nåja, så kan det vara vissa dagar - det är väl de dagarna som gör att jag uppskattar övriga dagar så mycket. Får se om jag kan komma på en lösning för att höja nöjdhetsfaktorn framöver. Ska klura lite och försöka komma på något bra.

I går var vi till huvudstaden med lite grejer på kärran, det gick smidigt både dit och hem och även på plats. Ja, jag kanske kan tycka det är riktigt trivsamt att fara till storstan småningom. Eller näe, det vet i sjutton... :-) Vi har i alla fall en fin huvudstad med många mysiga gator och byggnader. I går blev det inga bilder, det var lite annat på agendan. Får satsa på lite bilder nästa gång vi far dit.

5 januari 2018

(6.20) Semesterdag och lite förlängd helg. Passade på den här veckan eftersom BK är ledig. Skönt att vara ledig trots att jag bara jobbat två dagar den här veckan - vissa dagar är mer hektiska än andra helt enkelt.

Jag fascineras varje dag av fenomenet "bästis", hur viktigt det är för så många att ha en "bästis" även på sin arbetsplats. Jag trodde att det förhållningssättet skulle ge sig efter yngre tonåren. Tydligen inte... För mig är vi kollegor ett team, där var och en gör sin del för att det ska bli så bra som möjligt för dem vi servar. Vi behöver inte vara bästisar eller umgås privat, men vi ska baske mig vara professionella i våra yrkesroller. Med den professionella inställningen följer också respekt för varandra. Jag måste säga att den delen verkar vara "retro" för många i dag, men tydligen inte tillräckligt "retro" för att vara inne. :-/

Jag lyfter ofta vikten av trygghet i oss själva och förmågan till självinsikt som två grundpelare för att vi ska fungera gott i ett team, sammanhang eller i en relation. Ja, så är min övertygelse även den här gången.

I och med den tanken slås jag av hur många som säkerligen pressas under sin otrygghet och/eller bristande självinsikt och försöker, på de mest bisarra sätt, att få till sin roll i teamet. Det blir inte alltid rätt. Vems är då ansvaret att hjälpa och stötta? Är det vi i teamet eller finns det andra planer för den typen av hjälp? Vi i teamet har absolut en stöttande roll, men vi kan omöjligt genomföra hela hjälpaktionen. Planerna ser ofta bra ut på papper, men hur fungerar de i verkligheten? Vem utvärderar den delen?

I en organisation är det viktigt med starka personer i de olika rollerna, frågan är vad som menas med starka personer. Lojalitet, respekt, lyhördhet, ödmjukhet och prestigelöshet. För mig är de förmågorna en förutsättning för att ett team ska fungera, för att en ledare ska vara ledare och för att vi ska kunna göra det bästa jobb vi kan. Jag räknar inte in professionalism bland ovanstående ord - den finns där och vi förkovrar oss hela tiden.

Jag har under åren suttit på möten med teamet där vi enats om ett förhållningssätt genom "värdeord", "ledord" och så vidare. Gemensamt för de flesta av dessa möten är att så fort vi kommit utanför möteslokalens dörrar så verkar de orden flugit iväg eller blivit kvar i lokalen. Märkligt fenomen som frustrerat mig ett antal gånger. Under mötena kanske vi missat en poäng - vad betyder de här orden för var och en och framför allt, vad betyder orden. Jag kan tycka att det är bedrövligt om vuxna människor inte vet innebörden av de orden. Om de missat det på vägen till vuxenlivet så finns ju faktiskt Google...

En annan aspekt av det hela är intresset för orden och deras innebörd. Det är nog svårare att jobba med eftersom vi ofta har svårt att lära oss sådant vi inte är intresserade av. Att intresse inte finns för att leva i goda relationer, oavsett om det är privat eller på arbetsplatsen är för mig ofattbart. Då kan jag tycka att vi är riktigt illa ute.

Att klanka ner på andra för att de kanske missat något är inte okej. Vi är människor, vi lär hela livet, vi utvecklas tillsammans och vi är varandras miljö - oavsett om det är hemma eller på jobbet. I teamet har vi roller och funktioner, alla lika viktiga. En idé kanske vore att lägga alla roller och funktioner i en burk mellan varven, ruska om och lotta ut. Då kanske förståelsen för orden respekt och ödmjukhet skulle sjunka in.

14 januari 2018

(8.36) Rask morgonpromenad, frukost, disk och vikning av tvätt avklarat. På morgonpromenaden stod plötsligt tre rådjur och mumsade på något bredvid vägen. De blev lite misstänksamma mot mig men rusade inte iväg. De tog sig till ett säkert avstånd och när jag passerat lommade de tillbaka till matstället. Lite senare höll jag på att trampa på en fågel på gångvägen. Vet inte riktigt vad det var för en fågel, den var ganska grå och uppburrad som bara den. Den flög inte iväg utan skuttade ut på gatan. Hm, undrar om den var skadad? Jag kunde inte se att något var fel med den så jag traskade vidare. Häftigt med morgonpromenader eftersom det ofta händer att jag stöter ihop med något djur. Ja, älgarna kan gott hålla sig på behörigt avstånd tycker jag - de är liiite för stora för att jag ska vilja komma nära.

Februari 2018

4 februari 2018

(9.11) Förmiddag och vilodag, en bra kombination känns det som. Morgonens småplock är klart och även fåglarna har fått påfyllning ute på ägorna. Det är rogivande att kika på fåglarna när de kommer och äter. Här om dagen när jag var ute på morgonen för att fylla på fick jag uppleva något häftigt. Vanligtvis när jag kommer ut källarvägen hör jag hur fåglarna kvittrar, när jag närmar mig blir det rädda och flyger iväg för att komma tillbaka när maten är på plats och jag borta.

Den här morgonen var starten den samma, jag hörde fåglarna och de flög iväg när jag närmade mig. Jag började fylla på mat och vips satt en liten gråsiska vid mina fötter och mumsade på ett frö. Den satt kvar hela tiden jag var kvar ute, det var lite häftigt. Jag tror den försökte prata med mig, men jag kan ju inte "fågelspråket" så jag kunde inte svara. :-) Sådana små stunder av närhet till naturen gör att hela dagen lyfter. Tänk vilka skatter av lyckostunder vi har runt omkring oss, det gäller bara att lyfta blicken och se dem.

6 februari 2018

(17.46) Brasmys och helt muck. Ja, kroppen känns som en säck, vindlingarna som en trasa och tinnitusen lever om som om det vore värsta partyt. Vissa dagar är bara mer intensiva än andra. Missförstå mig rätt... dagen har varit bra men det har varit möten hela dagen och många intryck och nya lärdomar. Ja, så är det väl - hår(d)disken är bara mottaglig för viss yttre input per dag.

Jag är så tacksam för att jag får jobba med det jag gör och hoppas verkligen jag får känna den glädjen varje dag resten av mitt arbetsliv. Önskar att alla fick uppleva det, jag vet att det inte är så men önska gör jag. Då kanske vi också skulle ha en gladare och mer fredlig värld.

Jag har haft många bra och intressanta jobb i mitt liv och jag har fått med mig lärdomar från vartenda ett av dem. Men nu är jag där jag ska vara, jag har mitt drömjobb. Njuter som bara den. Kanske blir jag frustrerad de dagar när jag känner mig muck för att jag vill så mycket mer. Får nog ta mig själv i örat lite lätt och påminna mig om den mänskliga faktorn. "Jag är inte en robot, jag är inte en robot, jag är inte en robot..." :-)

21 februari 2018

(17.45) Afton på ägorna, kopplar av efter ännu en trivsam dag på KH. Har fått en hel del gjort trots att jag inte trodde jag skulle orka jobba så länge i dag - vaknade i morse och kände mig långt från toppform. Nåja, det verkar som att morgonkaffet satt fart på systemet. Sedan kunde jag jobba i lagom tempo vilket säkerligen gjorde sitt till. Vila är det som gäller för resten av aftonen. :-)

Mars 2018

3 mars 2018

(19.14) Kvällsmys på ägorna och äntligen har jag fixat ut lite nya bilder i bildgalleriet. Det är över ett år sedan sist så det var baske mig på tiden - nåja, inspirationen ska finnas där också. Känner du för så kan du klicka dig in på bildgalleriet och se bilder från vår tripp till Sälen i slutet på augusti. Kul för egen del att kika på bilderna igen och få känslan av när vi gick i på fjället.

6 mars 2018

(17.59) Tillbakalutad i soffan efter en relativt lång dag på KH, njuter av brasan som sprakar och reflekterar över dagen. Lite för lång dag kanske, men jag "skulle bara" på slutet och då brukar tiden springa iväg. Nåja, jag har i alla fall väldans skoj på jobbet och njuter av att få göra det jag gör. Rätt häftigt att få känna det varje dag.

Som jag skrev sist så blev det lite bildfixande i lördags, kul och inspirerande. För den som är uppmärksam så har jag även bytt teckensnitt på sidan. Betydligt mer behagligt både för mig när jag skriver och för den som vill läsa. I samband med det satte jag igång med en testsida där jag har tänkt mig att koda utseendet. Spännande att få prova mitt nyupptäckta intresse. Ja då, jag är supernybörjare men lär mig hela tiden. Känner absolut inte att det är brådis med testsidan så jag tar det lite då och då - när lusten och inspirationen faller på. Småningom lägger jag nog ut en länk till den så att den som vill kan följa arbetet med den.

Skönt att kunna sitta i stugvärmen och njuta efter arbetsdagen. Bara få landa och låta dagens intryck sjunka in - det är livskvalité för mig. Ser fram mot att BK ska komma hem efter sin arbetsdag. Få fortsätta kvällsmyset tillsammans och höja livskvalitén ytterligare några steg.

7 mars 2018

(16.28) Tidigare hemkomst i dag, välbehövligt och skönt, har haft ännu en givand och trivsam dag på KH. Roliga göromål tillsammans med kollegor. Hur kul det än är att klura ensam långa stunder så är det väldigt skoj att samarbeta och göra jobb tillsammans. Det är väl det som är det fina med jobbet, blandningen av egenjobb och samarbete. Får se om jag ger mig på lite mer kodande här på webbplatsen under kvällen. Först tar jag mig en stund med vila och reflektion.

11 mars 2018

(7.03) I dag är en sån där dag när jag har intensiv lust att skriva men texten vill liksom inte komma fram. Det går ju inte bara att släppa på ordflödet, vem vet vad som skulle komma ut då. Säkerligen en del som inte ämnar sig för allmän beskådning kan jag tänka. Jag får kanske tänka om i dag och skapa några sidor i "tankeboken" i stället. Den är ju inte för allmän beskådning så där kan jag bara låta pennan jobba på.

(17.34) Hemma efter utflykt till Götlunda. På vägen hem fick vi rena rama safariupplevelsen. Först kom en råbock knallande mot oss - mitt på vägen. Vi sänkte hastigheten och smög förbi den. Den såg nästan lite förnärmad ut, som att vi kom och störde eftermiddagspromenaden. :-) Efter en stund fick jag bromsa igen, en älg var på väg upp från diket på vänsterkanten. Både vi och älgen stannade till - efter några sekunder fortsatte älgen över vägen och vi började rulla vidare. Vi hann bara några meter då jag fick syn på en älg till i slyn på vänster sida. Vi stannade, den här gången för att låta den älgen kila över vägen till sin kompis i lugn och ro. Ja, vi kikade så klart på den också och fascinerades över älgarnas graciösa rörelsemönster. Otroligt att de stora djuren, som ser så klumpiga ut, kan röra sig så lätt och graciöst. Knappt hundra meter efter det stod nästa rådjur, den här gången i en trädgård. Ja, vi fick verkligen en häftigt naturupplevelse på dagens utflykt. Tänk vad vissa möten kan lyfta en hel dag.

Nu är det soffhäng med brasan sprakandes rofyllt. Brasvärmen gör sitt till att både kroppen och själen slappnar av. Det känns så lyxigt att kunna tända en brasa och få både värme och ro för själen på samma gång. Sitta en stund och låta dagens intryck landa, kanske gå igenom något en gång till för att hitta en lösning, tillåta sig själv att släppa tankarna på en utmaning eller vad som kan behövas för att finna ro. På så sätt ladda batterierna och efter en god natts sömn vara redo för nästa dag, men nya insikter och lösningar på befintliga eller nya utmaningar.

15 mars 2018

(7.00) I dag har jag lite sovmorgon eller i alla fall tid hemma innan jag far till KH. Vi har beställt lite nytt till gymmet och leverans blir någon gång mellan 8 och 11 på förmiddagen. Det ska bli skoj att förnya oss lite, inspirerande och peppande för motionen. Tror nog inte jag jobbar något innan jag kommer upp till KH. Det har varit ganska många långa dagar på senaste tiden så vindlingarna kan behöva vila en förmiddag. :-)

Ganska skönt att vara hemma en förmiddag och bara ta det lite lugnt, småplocka och dricka kaffe mellan varven. Inga måsten, bara vara i stunden och ha tid för reflektion och eftertanke. Det känns verkligen som kvalitetstid då hela jag får varva ner och njuta av stillheten. Det är ett stort privilegium att ha ett arbete där jag kan styra en hel del över tiden själv.

18 mars 2018

(6.34) Söndag, vilodag och tid för återhämtning. Under gårdagen monterade jag senaste tillskottet på gymmet, en motionscykel. Det blev ingen längre provtur eftersom kroppen inte riktigt är i fas. Skönt dock att ha cykeln monterad och redo. Ser fram mot dagen och att småpyssla med sådant som tar lagom med energi och kraft. Njuta under tiden och vila mellan varven - en bra vilodag helt enkelt. :-)

20 mars 2018

(12.19) Strax lunch. Den här veckan är det sjukstuga på G4 - ja, varför skulle vi klara oss. :-) Fördelen är ju att vi kan tycka synd om oss själva tillsammans. Eller tycka synd om varandra... Den som är mest pigg för stunden får pyssla om den andra. Det blir heller inte lika långtråkigt som att ligga hemma själv. Ja, till största del är det bara fördelar, nästan på gränsen till att vara mysigt. Nja, där tog jag nog i - ingen av oss tycker väl att det är särskilt mysigt att vara däckad. Lambi, nässpray och Repair är våra följeslagare dessa dagar. Egentligen tycker jag att förkylningen skulle försvinna när jag smörjer in den stackars näsan med Repair - men icke. Kanske är det så att förkylningen har något syfte... Stärker immunförsvaret på sikt, ger själen rum för eftertanke eller något annat fiffigt. Jag får helt enkelt tänka så - om inte annat så känns det betydligt mer positivt. :-)

23 mars 2018

(7.33) Morgon och något steg framåt på bättringsvägen. Skönt att känna skillnad från ena dagen till den andra. Jag får ta det lugnt även i dag för att ge kroppen en chans till återhämtning och kurerande. Det var en fasligt ilsken förkylning skulle jag nog vilja påstå. Men jag ska inte klaga, det är bra länge sedan jag var förkyld.

Morsade på koltrasten för en stund sedan, bara en sån sak kan ju lyfta en hel dag. :-) Vi har ett par pilfinkar som grejar i holken på framsidan, spännande att se vad de har för planer. Vem vet, det kan ju faktiskt bli små pilfinksungar om det vill sig väl. Det verkar som att de boar in sig, flyger in i holken med diverse material titt som tätt.

29 mars 2018

(18.46) Skärtorsdag och långhelg framför fötterna. Det känns helt okej och är för stunden väldigt välgörande. Vila och ytterligare återhämtning från förkylningen är helt okej. For hem hyfsat tidigt från KH i dag och tog en middagslur i soffan innan jag fortsatte dagen i sakta mak, småpysslande och bara vara på ägorna. Skönt som bara den att få bara vara på hemmaplan.

I går gjorde vi en insats och monterade ner altanen. Nu är det bara plattorna kvar som ska flyttas till förvaring och så är vi redo för byggstart. :-) Känns häftigt och det ska bli superkul att följa bygget, dokumentera och invänta första fikat på nya altanen. Det gick över förväntan att montera ner den befintliga altanen, speciellt vad gäller taket. Vi var lite fundersamma om det skulle spricka i småbitar då vi började bända med kofoten, men det gjorde det inte. Glasfiber var materialet och inte plast, vilket underlättade massor. Egna orken var väl så där med tanke på att jag nyss legat däckad en vecka, men skönt att kunna göra det i lagom takt och också att få det gjort när snön tinat så mycket på senaste tiden. Ville ju vara klar när byggaren hör av sig.

April 2018

1 april 2018

(2.51) Arla morgonstund... ja, det är väl ingen överdrift. Vaknade för lite mer än en halvtimme sedan och insåg att det bara var att stiga upp. Igentäppt näsa och omöjligt att hitta avslappnat läge för fortsatt sömn. Det var en väldans envis förkylning/influensa den här gången. Nässpray, vatten, kaffe och halvsittande läge har hjälpt till att göra andningen något lättare. :-) Toppen när det går att fixa till på ett enkelt sätt.

I går hade vi vårtecken i trädgården, grannkatten Wilma kom på besök första gången efter vintern. Härligt och väldigt mysigt. Kul att se henne igen och jag ser fram mot att ha sällskap när vi är ute och grejar, hon håller lite koll på oss tror jag. Ser till så att vi gör det vi ska, förutom att busa och gosa lite med henne så klart.

BK grejade på ägorna i går medan jag tog igen mig och försökte kurera så gott jag kunde. När jag hade haft min middagslur och tog lite luft insåg jag att BK gjort ett jättejobb med plattorna där altanen stått. Nästan alla plattorna var flyttade till lagringsplatsen. Uj, uj, uj...

4 april 2018

(18.56) Äntligen har jag hittat glädjen i min hobby igen. Hittat tillbaka till nöjet och tillfredsställelsen att greja lite med webben. Det är en härlig känsla att skaparlusten hittat tillbaka till sinnet. Inte bara med bilder utan även vad gäller kodandet bakom det ni ser på sidan. Jag är inte framme än så att jag kan publicera men den dagen är nog inte allt för långt borta. :-) Tänkte få till sidan lite mer läsvänlig oavsett vilken enhet sidan öppnas i - mer responsiv alltså, även kallad följsam webbdesign. Jag kastar mig ut från tabellernas trygga värld, där jag befunnit mig i alla år, vilket känns helt okej och är superkul att greja med. Bara att kunna justera lite i koden och se resultatet direkt är en fröjd för hela nöjdhetskänslan. Näe, nu ska jag inte pladdra mer - in bakom kulisserna och koda. Jippi! :-)

9 april 2018

(20.03) Trodde nog jag skulle ha mer träningsvärk i dag än jag har, det känns egentligen bara bra i kroppen. Var med morbror och klippte fruktträd i går. Det gick lättare än jag trott, med tanke på att jag känt av influensan en bra stund. Nåja, nu känns det som att jag är på gång igen - snart dags att börja träna igen med andra ord. :-) Ja, motionera menar jag så klart. Jag ska väl i och för sig inte jubla för mycket över att jag klarat mig från träningsvärken, värsta dagen brukar ju vara dag två - och det är i morgon.

BK servade med mat när jag kom hem från KH i dag, efter det har jag lögat mig i soffan mest hela kvällen. BK är iväg och lirar med de övriga spelgänget och kommer hem först senare. Det blir en tidig kväll för mig så att jag får ordentligt med skönhetssömn inför morgondagen. Inget speciellt på jobbet men skönt att vara utvilad.

Löste en grej på jobbet i dag inför stundande lansering. Ja, stundande är ju inte den här veckan - 1 juni släpper vi på nya webben. Det ska bli superkul och vi är alla taggade som bara den. Nu är det ju inte så att vi sitter arbetslösa från 2 juni, näe det är väl då den andra fasen av jobbet börjar - underhållsarbete och fortsatt utveckling. Buskul och jag njuter av varje stund.

En helt vanlig måndag, en helt vanlig vecka i ett helt vanligt liv - UNDERBART!

14 april 2018

(10.40) Skön morgon, sovmorgon och sedan lite småpysslande här hemma. Lagom start på dagen och lagom göranden. Nu är, som du kan se, projektet med att förnya webbplatsen publicerat. :-)

I går när jag kom hem från KH var det bara att svida om och gå ut på ägorna och greja lite. Superskönt vårväder och härlig känsla att få lite städat i trädgården. Efter en stund kom BK hem, svidade om och gjorde mig sällskap i städandet. Kul som bara den att greja tillsammans. Det dröjde inte länge innan vi fick ytterligare hjälp, granntjejerna W och E kom över och var ivriga att få greja de också. Fram med ett par räfsor till och vips så var vi fyra som städade tillsammans. W och E var ena fenor på att räfsa, trots att vi inte hade några barn-räfsor i garaget. E tyckte det var lite konstigt och uttryckte: "Ni har barn-borste och barn-spade men ingen barn-kratta." Nu kan jag inte riktigt förmedla minen hon hade när hon uttryckte det men jag lovar att den var obetalbar. :-D

16 april 2018

(19.47) Afton i soffan, reflekterar efter ännu en dag på KH. En bra och effektiv dag med tid för eftertanke och noggrannhet. Kan dock inte riktigt sluta tänka på det en av kollegorna och jag pratade om innan jag skulle ge mig av hemåt. Vi funderade kring arbetsklimat, förhållningssätt och förändring vad gäller dessa två delar på vår arbetsplats. Det var inte utan att vi kände oss lite bekymrade över utvecklingen. Hur kan vi på ett bra sätt få nyanställda och även oss som jobbat ett tag att känna sådan trygghet att vårt mål blir samarbete för att gemensamt göra ett så bra jobb som möjligt? Är det svårare i dag, när tempot är högre och kommunikationsvägarna snabbare? Var det skillnad för 10, 20, 30 eller 40 år sedan? Hur har vi människor förändrat oss? Har vår syn på oss själva i förhållande till andra förändrat sig generellt? Frågorna är många och inte helt lätta att svara på. För egen del kan jag nog bli ganska krass ibland och tycka att eget ansvar borde finnas med lite oftare liksom respekt för varandra. Kanske är det inte så enkelt - eller så är det faktiskt det. Vad vet jag?

Min största farhåga är att vi blir sådana individualister att egoismen tar över. Jag tror det är viktigt att vi alla tar oss en funderare. Om vi till slut står i ett samhälle fullt av egoister med inriktning på ren självuppfyllelse, vem tror vi då ska finnas där för att stötta oss? Önskar jag kunde teckna, den bilden kunde bli skapligt humoristisk - på gränsen till skrämmande. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - självinsikt. Tänk om fler skulle våga öka sin självinsikt. Visst, det kan vara både jobbigt och vissa gånger lite läskigt, min övertygelse är dock att det ger så mycket mer livskvalité att det är värt varenda överraskning.

20 april 2018

(17.57) Fredag och ännu en arbetsvecka är slut. En hel del frågetecken har rätats ut under den senare delen av veckan vilket känns trivsamt. Efter arbetsdagen i dag blev det en stund i solen i garageinfarten - det var om möjligt ännu mer trivsamt. Njöt och kopplade av en bra stund innan det bar av till kyrkogården för att förgylla med några penseer. Nu har middagen landat i systemet och jag tror det får bli avkoppling resten av kvällen. Jag började dagen med att tvätta två fönster innan jag for till KH, det känns som en bonus att jag fick det gjort redan på morgonkvisten. Det blir ingen mer fönstertvätt i kväll, funkar inte med solens läge. :-) För tillfället känns det som att det blir en tidig afton, jag brukar inte kvickna till speciellt mycket på kvällen och det känns inte som det ska ske i kväll heller.

21 april 2018

(10.12) Fikapaus efter morgonens sysslor. Nöjdhetsfaktorn är ganska hög eftersom jag fått betydligt mer gjort än jag hade räknat med. Känner också att jag gjort sysslorna i lagom tempo och njutit under tiden - precis som morbror försökt lära mig i flera år. Jaha då, jag lär mig kanske till slut. Fikapausen inleddes med prat i telefonen med BK som är på utflykt. Det blev liksom "grädden på moset". :-) För egen del känns det hur skönt som helst att ha en hemmadag med lite småplock och grejande, ta dagen i lagom tempo och bara njuta av tillvaron. Lyxigt värre är också att jag har matlådor, behöver inte stå vid spisen och greja - bara värma och käka.

(18.25) Ah, nöjdhetsfaktor skyhög. Jag har fått massor gjort i alldeles lagom takt och njutit under tiden. Det blev till och med ett par timmar i solen mellan upphängning av tvättladdningar på torkvindan. Fantastiskt skönt att hänga ut tvätten och få den torr nästan med en gång. Jag hade också trivsamt sällskap i solen, katten Wilma kom och lade sig bredvid mig. Hon var lite rolig, det såg nästan ut som att hon tänkte: "Maka på dig så jag får lite bättre plats." :-) Naturligtvis lade hon sig så strategiskt att jag kunde klia lite på henne. Jaha då, det gjorde jag så gärna för att få höra det mysiga kurrandet. Får se om det blir lika bra torkväder i morgon, då tömmer jag nog tvättkorgarna. Skönt att ha tomt ibland också - även om det inte känns som ett måste. Längtar efter BK, men det är ju nyttigt har jag hört... Men jag vet inte om jag tycker det just nu, kanske i morgon kväll men inte nu.

22 april 2018

(8.35) Frukosten har landat i systemet, en kopp kaffe är upphälld och fötterna behagligt placerade på puffen. En skön start på dagen med andra ord. Jodå, jag har pysslat lite innan frukosten. Vikt undan tvätten från gårdagen och strukit lite. Bra att pyssla lite innan frukost så aptiten kommer fram. Till saken hör att jag inte kan äta direkt jag kliver upp, så har det alltid varit. Systemet behöver liksom komma igång innan det är redo för någon form av kostintag. Kaffe går dock bra direkt efter att jag vaknat. :-)

Klurar på om jag ska fösöka montera ihop och sätta upp den hylla jag tänkt använda för bildskärmen i datarummet. Den har varit på målningsprojekt i flera veckor, det hade inte behövt ta så lång tid att grunda och måla men jag "har tagit tid på mig" (varit lat). Det ska bli spännande att se om det blir så bra som jag tänkt mig. Jag behöver nämligen få ner skärmen en bit för att se bra. Ögonen har börjat justera sig på sitt eget vis och då får jag väl anpassa mig till det. Fixa så bra förutsättningar som möjligt helt enkelt, om det hjälper med ett litet hyllplan är det toppen. Hyllplanet monterar jag nedanför bordsskivan, bordet kan jag enkelt flytta fram 10 eller 20 cm. Det som är bra med hyllplanet är att jag får mer bordsyta att sprida ut papper på vid behov. Rapport om utfallet kommer.

Sitter just nu i fåtöljen i hallen och lyssnar på pilfinksparet som har bo i holken utanför. Det är fascinerande att se dem boa och sedan stolt vakta boet. Ljudet av deras läten på morgonkvisten kan inte annat än skapa en lyckokänsla i hela mig - blir glad över livet och dess upplevelser. Så enkelt och så vanligt men ändå så fantastiskt. Det bästa av allt på hela dagen är att BK kommer hem i kväll. JIPPI!

23 april 2018

(18.34) I kväll brinner en brasa i kassetten, varmt och trivsamt. Regnet som kommit i dag var behövligt för grödor och annat men det blev lite ruggigt inne. Tack och lov för brasan. :-) Har fått en stund med BK innan det var dags för kvällens spelning. Vi hade ett väldigt bra prat och BK är så fantastiskt stöttande. Njuter hemma, det är en ynnest att ha ett hem så fyllt av trygghet och harmoni. Önskar att det vore så för alla människor, tänk så mycket mer välmående hela världen skulle vara. Kanske är det en utopisk tanke men önska kostar ju ingenting.

25 april 2018

(10.44) Sent förmiddagsfika, men så kan det bli ibland. Var ute och luftade mig ett par minuter, jag säger som Fru Fickolén Pasoll brukade säga - Det var baske mig ingen åskvärme. Höll helt på att glömma förmiddagsfikat eftersom jag har en pågående mejlkonversation med en leverantör. Det är lite småtrix innan det fungerar som det ska med en av funktionerna på webben. Nåja, jag servar med hur det beter sig och han fixar till. Det känns som en bra arbetsfördelning tycker jag. :-) Mysig morgon, frukost med BK innan det var dags för jobb. Lyxigt så här mitt i veckan, det är bara att njuta så mycket det går. Ser fram mot lunchen, börjar bli lite småhungrig redan - men jag får nog vänta till lite senare för att jag ska hamna i fas med dagens måltider. Det är inte bara det där med maten, men gott är det. Näe, nu är det dags att ta tag i göromålen igen. Kanske har det kommit ett nytt mejl från leverantören. Vem vet - den här gången kanske lösningen finns presenterad.

27 april 2018

(20.01) Lååång dag på KH i dag, några möten men en hel del annat gjort. Väl hemma på ägorna strax före halv 18 blev det lite fredags-mys. Ett pass med skivstången på gymmet och efter det en mil på motionscykeln - det kändes helt okej och var behövligt. Skön känsla i kroppen just nu, knoppen kommer väl ifatt innan nästa månad i alla fall. :-) Skönt att få ge kroppen en genomkörare efter en dag utan större fysisk aktivitet. Ja, den största fysiska ansträngningen om dagarna på KH är väl att bära matlådan från mikron till bordet. Tack och lov att gymmet bor i källaren här hemma. Det är baske mig en av de bästa investeringarna jag gjort, så smidigt att bara kunna kila ner i källaren och köra - å så är det tyst och rofyllt vilket passar mig ypperligt.

Får se om det kan bli en sväng med kameran i morgon. Det känns nästan som att det kunde vara ett bra alternativ. BK har en tanke om promenad i geografin på annan ort, det skulle kunna vara lite mysigt. Vi får dock inte glömma kaffe, mackor eller annat mumsigt som krävs när kroppen får röra på sig i naturen. Det ska nog bli bra bara vi skriver en liten kom-ihåg-lapp innan vi kryper till kojs i kväll. Hm... nu gäller det bara att komma ihåg att skriva kom-ihåg-lappen. Jag är fortfarande fascinerad över att jag fixade att köra på gymmet så sent och efter en så lång arbetsdag. Jodå, ibland funkar det även för mig trots att morgonpassen är mina favoriter.

30 april 2018

(18.03) Efter en lång men effektiv arbetsdag myser jag framför brasan, strax blir det god kvällsmat och mys med BK. Livskvalité! Under dagen har projektet i trädgården satt fart, byggarna kom i morse och har jobbat på bra. Plintarna är nergrävda och en ram är på plats, nu ser jag fram mot onsdag och nästa etapp. Det är så himla skoj att följa projektet och veta att vi kan njuta av det färdiga bygget småningom. Jag skojade lite med grabbarna i dag och frågade om de skulle vara klara på fredag. :-) Näe, lite längre tid än så tar det nog - om det nu ska vara nödvändigt. ;-) Jag ser fram mot att få börja måla, det är så skoj och rogivande.

Maj 2018

1 maj 2018

(6.59) Morgon i hemmet, ledig i dag eftersom det är 1 maj. Känns lite märkligt att jobba en dag, som i går, och sedan vara ledig igen. Ja, det är bara att gilla läget och mysa till vårregnet. :-) I morgon får jag jobba på igen, det känns bra. Jag är lite ivrig nu, att få fart på göromålen inför lansering av jobb-webb om en månad. Nåja, det är inte så att jag legat på latsidan tidigare heller så jag känner mig lugn och har koll på läget. Hoppas få besked i veckan om ett annat system som vi vill lansera samtidigt, vi behöver in och jobba en del i det systemet för att det ska kännas bra 1 juni. I dag ska jag ge mig i kast med att tömma kameran, det är några bilder som behöver sorteras och köras backup på. Skönt också att inte samla på allt för många bilder i kameran innan det är dags för tömning.

3 maj 2018

(4.50) Arla stund i hemmet innan dagen sätter fart. Extra tanke till älskade Herr FP i dag, 91 år. Hoppas han är med från sin sfär och kikar på projektet i trädgården. :-) Jag tror nog han övervakar bygget lite när vi är på jobbet, så att det går rätt till menar jag. Kul att komma hem i går och se vad grabbarna åstadkommit under dagen. Dokumentationen får bli på eftermiddagarna, fotade en del då jag kom hem i går. När jag var ute med kameran kom W och E från grannhuset och var ivriga att få hjälpa till med dokumentationen. Självklart fick de det. Det blev också avporträttering av oss alla, tydliga instruktioner om uppställning och sedan förevigande. Jag blir glad i hela själen av W och E, de är superhärliga och mysiga att umgås med. Senare på kvällen var jag tvungen att gå ut på trappen för att beskåda E som cyklade "på två hjul" för första gången. Vilken stolthet i hela lilla människan och jag fick lite glädjefnatt i mig också tror jag minsann. W är ju sedan tidigare en fena på att cykla, även hon "på två hjul". När E stannade till utanför oss, klev hon av cykeln och kom upp på trappen - stolt som bara den, jag tror nog hon hade växt ett par centimeter också. På väg upp mot trappan sträckte hon ut armarna och utbrast: "Det är nog ingen som kan cykla lika snabbt som jag." Från W hördes då, "Jo, jag kan det." På det svarade E lugnt konstaterande, "Ja, det kan du ju." Men att BK och jag skulle kunna hänga med i hennes hastighet - det hade hon ingen förhoppning om. :-D Näe, nu får jag lägga mig i träning helt enkelt - dags för en tur på den stillastående cykeln på gymmet. Det gäller att ligga i om jag ska hänga med W och E. ;-)

(20.40) Afton och jag njuter av en brasa. BK är på övre planet och språkar lite i luren. Häftig upplevelse att komma hem i dag efter KH och inse att nu hade det hänt en hel del till på ägorna. :-) Lite fotande i dag också så klart, kul att dokumentera framstegen för att sedan kunna blicka tillbaka den dag det är klart och redo att tas i bruk. Har förberett lite för trivsamt besök som anländer Metropolen under morgondagen. Besök från landet i väst, det ska bli superkul och trivsligt. Inplanerat är i alla fall ett par turer med kamerorna i högsta hugg och sightseeing för både oss och gästerna. Det är kul att vara på sightseeing i närområdet mellan varven, genom gästerna upptäcker vi garanterat sådant vi inte tänkt på tidigare trots att vi varit där ett antal gånger. Det är lite häftigt tycker jag.

I morgon blir det max 4 timmar för mig på KH, det är välbehövligt och nästan ett måste att flexa ut lite tidigare eftersom timbanken börjar bli full. Kollegan och jag hade lite avstämning i dag och det kändes väldigt bra. Koll på läget och insikt om vad vi har kvar att göra innan lansering - det känns balanserat och bra. Jag känner i underarmar och muskelfästen att det blivit många timmar vid datorn på KH senaste tiden. Nåja, det är bra att gymmet finns så att jag lätt kan justera stelhet och trötthet i fästen och småmuskler som får jobba om dagarna. Skönt att ha den kunskapen med mig sedan många år, behöver inte känna mig orolig för spändhet och ömhet i musklerna - det är bara att aktivera på andra sätt och massera lite så ger det med sig. Tänk vad många kollegor som blir skrämda av stelhet och ömhet och i stället sätter sig ännu mer stilla utan att våga röra sig av rädsla för att det ska bli värre. Jag har dock lärt mig med åren att inte lägga energi på min iver att hjälpa och stötta. Visst, de flesta har lyssnat för stunden men inte förstått vikten av att fortsätta göra övningar för att häva det onda. Deras förlust, tänker jag numera och säger inget om inte personen frågar.

Funderar på att fara upp till "förorten" en stund innan jobbet för att tvätta av bilen. Den är i stort behov av en tvätt och jag tror att det skulle bli uppehåll i morgon. Ingen höjdare att tvätta bilen och sedan blir det regn ett par timmar senare. Nåja, är den allt för smutsig funkar det också men så illa är det inte - än... :-)

Jag är supernöjd med att jag kommit igång så bra med motionen igen. Känslan i kroppen är obetalbar, för att inte tala om känslan i knoppen. Båda lika behagliga efter ett pass - ja, de påverkar väl varandra ganska rejält kan jag tro. Vissa dagar kan det vara lite smådrygt att komma mig för att kila en trappa ner för ett pass men oftast sker det bara av farten och för att jag tycker det är så skönt. Dagarna när det är motigt men jag ändå tar mig samman och kör - då är nöjdheten och tillfredsställelsen gigantisk efter passet. Med tanke på det jobb jag haft i åtta år så är motionen superviktig, den fysiska ansträngningen på KH är begränsad kan jag väl säga utan att ta i. Den mentala ansträngningen är desto större och då är ju motionen ett måste för att få igång vindlingarna i rätta kuggarna. Strax dags för mig att krypa till kojs, men först myser jag en stund till framför brasan.

7 maj 2018

(5.27) Ny vecka, nya möjligheter och nya utmaningar - som det ska vara med andra ord. Helgen har känts lång och varit mycket innehållsrik och trivsam. Vi har haft besök från goda vänner i landet västerut, flera promenader med kamerorna - fina vyer och häftiga motiv. I går blev det en stund med pyssel på ägorna för BK och mig, när vännerna styrt kosan hemåt. Klippon fick komma ut för första gången i år och det var en fröjd måste jag säga. :-) Fick lov att figurklippa lite runt brädhögarna som ligger på gräsmattan men det gick smidigt. Så här års är det figurklippning på fler ställen med tanke på gullvivor, sippor och annat som gärna får vara kvar - så några brädhögar mer eller mindre gjorde ingen större skillnad. I fredags var det ytterligare framsteg med altanbygget. Spännande varje dag att komma hem och se utvecklingen, dokumentera och njuta av att det närmar sig målning. Grabbarna gör fiffiga lösningar vid trappen och känslan att gå ut och kliva rakt ner på trädäcket är suverän. Det här skulle Herr och Fru Fickolén Pasoll ha gillat till tusen. Nåja, de är nog med och övervakar från sin sfär tänker jag. :-D

Klämdag den här veckan också, men för mig blir det jobbande även den här gången. Det är effektiva dagar när det är klämdagar, lagom lugnt på jobbet och arbetsro de lux. :-) Sånt gillar jag. I dag är en lite annorlunda dag på jobbet, vi har obligatorisk utbildning/övning hela dagen. Jag har fått till det så bra att jag avslutar dagen med massage. Känns toppen och det ska bli härligt för hela muskulaturen att få sig en duvning efter jobbet. Ska passa på att köra ett pass på gymmet på morgonen så det finns ytterligare att jobba med för massören. Nähä, nu ska jag sätta fart med lite pysslande innan jag svidar om och smyger ner i källaren.

12 maj 2018

(5.40) Morgonfika, tidningen genombläddrad och lite skrollande på nätet. En behaglig morgonrutin som startar dagen på bästa sätt. I förrgår började jag med det allra roligaste på altan-projektet, måla. :-) I samråd med grabbarna som bygger gjorde jag upp en plan för vad jag ska hinna under helgen för att det ska bli bäst med tanke på inglasning och deras fortsatta jobb. Bussigt att de tipsade mig om att jag kan måla lite innan de byggt klart. Det spar en massa trixande runt fönster bland annat. Jag får varva grundoljandet med att måla på färgen som ska vara för att kunna ha klart så mycket som möjligt inför måndagens fortsatta snickrande. Insåg i går morse att jag klarar mig med trappstegen som vi har, det var skönt. Jag kommer upp tillräckligt högt och når bra. Det är supermysigt att stå inne på altanen och måla, lyssna på fåglarna och andra ljud runt omkring. Jag hann en hel del även under gårdagen, trots att jag jobb-jobbade till lunch. Ska strax ge mig ut och fortsätta med grundolja på de ställen som kommer att gömmas under eller bakom panel och annat. Senare i dag får det bli en andra strykning i ramarna där fönstren ska sitta. Det är viktigast att ha klart till på måndag och det känns kolugnt. :-) En sak är säker - jag njuter massor av att få måla. Det är nog det mest avkopplande grejandet jag vet - samtidigt ger det en tillfredsställelse att se resultat efter varje dag. Hoppas Herr och Fru FP smygkikar lite från sin sfär.

13 maj 2018

(5.01) Jag har sovit som en stock och vaknade relativt utvilad. Redo för ännu en dag med penseln i handen. :-) Fick mycket gjort med den i går, allt som behöver grundas inför arbetsveckan är grundat och ramarna där fönstren ska vara är också målade två gånger. Ska måla en hel del ytterligare i dag, bara för att slippa trixigt måleri när bygget är klart. Jodå, trixigt måleri kommer det nog att bli ändå - men jag eliminerar så mycket jag kan. Det är lite annat som behöver göras också, klippa gräset till exempel. Vore skönt att få det gjort i dag eftersom det växt rejält sedan sist. Ja, det är faktiskt en vecka sedan jag klippte senast så det är inte konstigt att det växt. :-) Ska ta en sväng på gymmet innan jag går ut och målar, skönt att få lätta upp lite stelhet från gårdagens 9 timmar med penseln i handen. Tur är i alla fall att jag kan måla med båda händerna, det avlastar kroppen en del samt ger mig en bra räckvidd när jag står på stege.

14 maj 2018

(5.52) Morgon och faktiskt lite småstel i de flesta delarna av kroppen... :-O Nåja, efter ett antal timmar på stegen under några dagar är inte det så konstigt. Ganska statiskt och musklerna jobbar hela tiden för att hålla balansen samt att arbetsställningen inte blir optimal gör väl sitt till. Men kul har det varit och fortsättning följer. :-) Lätt att bli av med stelheten, det blir ett pass på gymmet om en stund - det rätar ut det mesta och får upp smidigheten igen. Vanlig arbetsdag i dag, det kan behövas efter helgens fysiska jobbande. I eftermiddag blir det fotosafari med kollegan, i dag tar vi oss an södra kommundelen. Gynnsamt väder ser det ut att bli och det är vi absolut inte ledsna för. Nähä, nu är det dags att få lite fart på kroppen, gymmet väntar.

17 maj 2018

(20.06) Puh... Hemma efter två dygns utflykt med BK. :-) En härlig utflykt med många intryck och nya bekantskaper. Just nu är jag nästan redo att gå och lägga mig, men jag får hålla mig uppe en liten stund till. Ja, och inte tänker jag gå ut och fortsätta måla på altanen heller. Näe, det får vänta till morgondagen. Morgondagen - semesterdag #3 den här veckan, minisemester mitt i terminen känns helt okej. Har hängt på kärran på bilen så morgondagens första tur blir till Vanneboda för att tömma det som ligger på kärran nu. När det väl är gjort ska jag lasta på gamla altanen så att vi kan köra den till Måle. Det ska bli väldans skönt att få köra iväg den. Vi har varit lite låsta ett par veckor och inte kunnat köra iväg med kärran, grabbarna som byggt har haft en del material framför kärran - fönstren bland annat. Jag har inte haft någon speciell lust att försöka flytta på pallen med alla fönstren. Bara tanken på vad jag då hade kunnat ställa till med gör mig smått förskräckt. :-O Nu njuter både BK och jag av att vara hemma igen liksom det faktum att vi är lediga några dagar till - på hemmaplan. :-D

På vår utflykt har det blivit några foton i kameran. Jag hade tänkt tömma kameran innan vi for men sköt upp det till efter utflykten. Det blir absolut inte i kväll eftersom det just nu är över 2 500 bilder att föra över till datorn, sortera och köra backup på. Jag tar det en annan dag när skallen är lite mer pigg, för tillfället tror jag nog det skulle bli mest tok om jag satte mig med det. :-) I kväll tog BK och jag en titt på altanen och vad som blivit gjort när vi var bortresta. Rätt som det var fick BK syn på ett litet getingbo uppe i takfoten. Det är märkligt var de luringarna hittar boplatser... Jag fick tag på en sopborste, slog ner boet och drämde till det där det låg på marken. Uj, den getingen blev inte glad - men jag klarade mig dock från stick. Nähä, nu ger jag mig för i afton - ska ladda för morgondagen och alla trivsamma göromål som väntar då. Peppar mig själv att ta en sak i taget och njuta under tiden jag pysslar.

23 maj 2018

(20.16) Vilken underbar dag! :-) For till KH så att jag började jobba klockan sex. Jag hade på förhand bestämt mig för att fara hem senast två, behöver både vila och njuta ute. Hann en hel del på KH och for faktiskt hem ett par minuter efter två. Väl hemma rätade jag ut mig i solen i knappt två timmar, men det var väldigt välgörande tid och till råga på allt hade jag sällskap av katten W. Mysfaktor skyhög med andra ord.

Efter de knappa två timmarna var en del av energin tillbaka så jag plockade ut grundolja, pensel och stegen. Jag hade nämligen gjort upp en plan under vilan i solen, en plan för hur jag skulle få till det med stegen uppe på stenmuren så att jag kunde grundolja högt uppe på ena gaveln. Planen funkade bra och jag gjorde tre av fyra sidor samt duttade en andra gång längst ner vid varje brädas ändträ på panelen. Skönt att få det gjort trots att jag faktiskt nästan gjorde full dag på KH. Det får bli liknande dagar resten av veckan också.

Skönt att kunna planera jobbet så pass som jag kan. Just nu är det sista rycket innan lanseringen nästa fredag vilket innebär en hel del pysslande och pusslande. På så sätt är eftermiddagsvilan nödvändig, jag behöver hålla skallen skärpt och hålla hela vägen - nästan som ett långlopp... säger jag som aldrig i hela mitt liv sprungit ett långlopp. :-D Nåja, vad jag menar är väl egentligen att det gäller att hushålla med energin för att den ska räcka hela sträckan.

När jag var ute på ägorna på eftermiddagen och kvällen passade jag på att fota lite i rabatterna bland annat. Oj, vad det blommar just nu. Den ena efter den andra slår blommorna ut och det är en fröjd för ögat. Jo då, en och annan maskros finns också - men det hör liksom till på G4. Maskrosorna är väldigt speciella för familjen och kommer så alltid att vara. Herr Fickolén Pasoll retade nämligen Fru Fickolén Pasoll när de var barn, innan de blev Herr och Fru FP. Då fick hon heta "Maskros". Det hängde med hela tiden i jordelivet - ja, det skulle inte förvåna mig om de fortsätter i den sfär där de är nu. Jag kan höra Fru FP:s respons - "Jädra Fröviforsunge".

Till helgen är ännu en sån där dag som jag bara får ta mig igenom varje år - "Mors dag". Kärleken är stor men sorgen och saknaden tar liksom över. Tur är väl det egentligen för annars skulle väl inte kärleken vara så stor. Det blir blommor till Fru FP redan på lördag. I år kanske det till och med får bli en bukett från trädgården, syrener och prästkragar kanske kunde bli fint. Jag får avvakta och se vad som finns här hemma på lördag morgon, vad som kan tänkas hålla några dagar.

24 maj 2018

(20.07) Ännu en skön dag, effektiva timmar på KH och for hem på eftermiddagen för att njuta lite av solen. Sedan blev det att fortsätta grunda på altanen. Det gick trögt i dag, jag var i och för sig med penseln i skuggan men kroppen och knoppen fick sol på sig - liiite för varmt just där och då. Som tur var blev det mat efter en stund, välbehövligt och närande. När BK for till sitt andra jobbpass för dagen tänkte jag ge mig med grundmålandet men så blev det inte. Ett par minuter senare peppade jag mig själv och gjorde en insats och grundade klart. Jippi! Nu är det bara färg som gäller, två strykningar av den ena och den andra. Varje strykning är ju ett steg närmare målet - det är bara att njuta längs vägen med andra ord. Näe, nu får det bli en kopp kaffe och sedan dröjer det inte länge innan det är dags för mig att knyta mig. Klockan är ställd på 4.15 i morgon också. Härligt att komma iväg tidigt och få mycket gjort redan på morgonkvisten.

28 maj 2018

(21.21) Jaha då, och jag är fortfarande vaken. :-) Har precis landat i soffan för att avnjuta dagens sista kopp kaffe. Sedan är det dags för mig att krypa till kojs, klockan ringer 4.15 i morgon bitti. Så är det för tillfället, tidiga morgnar för att få starta dagen effektivt på KH. Så var det även i morse och faktum är att i princip hela dagen kändes effektiv vilket gav en go känsla i hela systemet. Hoppas på samma sak i morgon. När jag väl kom hem i dag, strax efter fyra tog jag en stund i solen innan jag avlöste BK med målandet. BK hade målat en hel del då jag kom hem, kul att se och peppande till tusen. Jag målade på och ställde in grejerna i garaget halv nio. Då var det bara att knalla in till diskbänken och röja lite där. Nu väntar jag på att BK ska komma hem från spelningen, få en liten stund tillsammans innan det är dags för mig att sova.

I dag fick vi hem vår nya kyl/frys. Den gamla packade ihop i fredags, tur som bara den så upptäckte BK det innan det var dags att fara till jobbet. Jag var redan på KH och hade inte märkt något på morgonen. Tack och lov har vi frysbox och extra kyl i källaren, därför kunde vi klara helgen utan kyl/frys i köket. Nåja, det är i alla fall superskönt att den nya är på plats. Vi flyttar över lite varor pö om pö för att inte chocka den stackaren. Bäst av allt är att den inte låter som den gamla gjort i många år. Ibland har jag nästan trott att den varit på väg att flytta sig någon annanstans - så hårt har den låtit.

Gårdagen gick över förväntan, med tanke på att det var mors dag alltså. Lördagen var värre, säkert för att jag var till kyrkogården med blommor till mamma. Hon fick en syrenkvist med två blomstänglar och några prästkragar från ägorna. Det lustiga var att jag kunde höra mamma när jag klippte av syrenkvisten - "Har du verkligen råd med det där?" :-) Jaha då, det har jag visst det, blev mitt svar - i tysthet dock, annars hade nog grannarna börjat undra. Uttrycket jag kunde höra mamma säga var något hon ofta sa om hon fick blommor från trädgården till exempel, som hon visste att det inte fanns så mycket av. Väl på kyrkogården fick jag något i ögat... men det gick över efter en stund.

30 maj 2018

(20.48) Ah, har precis slagit mig ner i soffan för att avnjuta en kopp kaffe. Effektiv dag på KH följt av en stund i solen, måla några timmar och sedan småplockat inne. Kvällsmat och dusch på det - nu är jag färdig att krypa till kojs. Nåja, en liten stund till ska jag nog fixa att hålla mig vaken. Vill hinna träffa BK en stund i alla fall, hon kommer nog hem från jobbet snart. Skönt att få lite målat i kväll, BK körde sitt målarpass på förmiddagen. Vi går i skift tror jag bestämt.

På fredag klockan 10 går kollegan och jag i mål med ett projekt vi drivit i två år. Det känns speciellt och för stunden lite overkligt. Hur kommer det att kännas efteråt? Arbetet är ju inte slut i och med det men frågan är om känslan av att vara mitt uppe i det kvarstår. Ja, det kan jag egentligen inte svara på innan fredag. Givande, roligt och för egen del väldigt utvecklande har projektet varit. Framför allt har jag förkovrat mig i "fikonspråket" som kallas kod. Ja, jag ser mig själv som nybörjare - men superkul och häftigt att få lära mer för varje dag. Det ger drivkraft, inspiration och skapar nyfikenhet inför vad jag skulle kunna göra. Ska nog köra på med mina tidiga dagar på KH hela veckan, det är så stillsamt på morgonkvisten och effektiviteten är tillfredsställande. Jag tror nog inte jag orkar gå upp så tidigt på längre sikt. Hm, det trodde jag nog aldrig jag skulle säga. :-) De här två senaste veckorna har det varit givande och ganska nödvändigt för att jag skulle känna koll på läget och ha översikten inför lanseringen på fredag.

Jag njuter varje dag av det härliga vädret vi har. Bara att få vara på ägorna, njuta i solstolen, måla eller greja med något annat fyller mig med energi. Rätt som det är är det kväll och dags att sova. Ja, det är ett tag sedan jag kände den tillfredsställelsen och drivet på vardagarna. Skönt att känslan kommer tillbaka och att jag faktiskt kan njuta under tiden jag grejar. Ja, för det mesta alltså... Frågar vi BK kan hon berätta hur det låter när jag börjar bli trött - "Ooops, nu tror jag nog inte det gick som jag hade tänkt mig." eller "Hoppsan, nu kom något i vägen när jag skulle bära ut lite saker." är två varianter som kan slinka ur min mun. Nåja, BK skulle inte återberätta eftersom hon inte kan det vokabuläret - jo, hon kan, men nyttjar inte sådana uttryck. Vi har en naturlig uppdelning av ordförråd i vår familj, den var liksom självskriven från början. Med tanke på det så är det en svindlande tanke på hur många ord vi kan tillsammans om vi lägger ihop dem. :-O

Juni 2018

4 juni 2018

(20.52) Afton och jag summerar en bra dag på KH, även om både kollegan och jag var lite lätt mosiga efter fredagens lansering av ny hemsida. Skön känsla dock, nu går vi in i nästa fas - att underhålla och förvalta. Spännande och skoj samtidigt som det så klart är en utmaning. Jag var kvar en stund i "förorten" efter KH, middagsdejt med BK innan hon skulle vidare på spelning. Kom hem strax efter 19 och insåg att jag helt enkelt skippar att måla något i kväll, jag var helt enkelt för trött. Nåja, färgen står kvar i garaget och penslarna lär inte heller ha sprungit iväg och gömt sig - hoppas inte det i alla fall. :-) Hade altandörren öppen en bra stund efter att jag kommit hem men nu är den stängd så att jag får lite stillhet i öronen innan det är dags att krypa till kojs. Det var friskare vindar nu på kvällskvisten, det gynnar både människor och växter tror jag minsann - även om jag gillar värmen så är lite svalka mellan varven inte fy skam. När jag flyttade över maj månads blogginlägg till egen sida gjorde jag en justering av datumordningen, allt för att gynna dig som eventuellt läser det här. Från maj ligger inläggen i datumordning med tidigaste datumet överst. Jaha då, ibland blixtrar det till även bland vindlingarna hos mig. Tror dock inte jag lägger ner tid att vända på ordningen på de övriga månaderna och åren bakåt - men vem vet, jag kan få ett ryck och göra det också. För att få ordning och reda alltså.

9 juni 2018

(8.57) Uj, uj, uj... Klockan är strax 9 och jag har inte klivit ur sängen än. Jo, för att hämta kaffe och datorn så klart men sedan var jag snabbt tillbaka. Skulle helst varit uppe för några timmar sedan och stått ute på altanen och målat - men så blev det inte. Inser att jag verkligen behöver semester snart - tur som bara den att vi har tidig semester i år. Jag sa till BK att jag tror vi kommer sova mycket första dagarna på semestern. Tror nog vi behöver det båda två. Jag vaknade av BKs klocka i morse men hade inga som helst problem att somna om. Jag vände mig om på kudden och vips så var jag i skön dvala igen. :-) Nu, nästan tre timmar senare, känns det i alla fall som att kroppen och knoppen börjar vakna till liv. Ska nog pyssla lite inne för att komma igång och vara redo för trappstegen på altanen. Det är inte fel att få igång balansen innan jag kliver upp på den. Å hej å hå... nu ska jag maka mig ur sängen och sätta lite fart.

16 juni 2018

(5.06) Morgonkaffet är slut i koppen och tidningen genombläddrad, ska nog göra ett ryck och gå ut och måla lite. :-) Nu är det inte mycket kvar innan vi kan städa ur och ta ut fler möbler. Nåja, det funkar bra med ett bord och två stolar för att vi ska kunna njuta av altanen. Känslan är i alla fall att det kommer vara färdigmålat innan midsommar, vilket var målet. Det ger en go känsla och stor tillfredsställelse i hela systemet. BK har varit en fena på att fixa lite annat på ägorna medan jag fokuserat till största del på att måla. Nåja, så är det ibland och jag får rikta om mitt fokus ut på ägorna nu när måleriet börjar närma sig färdigt.

Midsommar i år innebär också att vår semester börjar - det ska bli hur skönt som helst. I år var tidig semester toppen med tanke på projektet på KH som kollegan och jag rodde i hamn efter 2 års arbete. Skönt att vi hade lansering 1 juni, det har gett utrymme för lite nedvarvning innan vi ska gå på semester. Vis av erfarenhet vet jag att det är sunt och gynnar hela semestern. Nähä, nu ska jag väl inte sitta här och pladdra - penseln väntar.

17 juni 2018

(13.02) Strax efter lunch och jag myser av det faktum att altanen är färdigmålad. :-) Stor tillfredsställelse och nu kan jag unna mig själv lite extra vila. Firade med en kopp kaffe inomhus, eftersom det var lite rått ute. När jag nästan fikat klart fick jag besök av granntjejen W med två kompisar. Vi satt och småpratade lite en stund innan de skulle fortsätta sin promenad i grannskapet. Trivsamt med spontanbesök och lite småprat.

Helgen har mestadels varit fylld av full aktivitet i vindlingarna, både när jag målat och vilat. Aktivitet i vindlingarna om det som sker på jobbet just nu. Fundersam över hur det resoneras och fundersam på hur jag ska förhålla mig. Det blir nog bra men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ens är lite bekymrad. Känslan är inget bra inför morgondagens avgörande och det gillar jag inte. Hm... Det blir i alla fall skönt när morgondagen är över och vi förhoppningsvis fått ett besked. Antingen hamnar jag i ett läge där jag får överväga nytt vägval, eller så blir det helt okej och jag kan fortsätta trivas på KH, göra det jag är där för och göra vad jag kan för att göra ett så bra jobb som möjligt. Jag hoppas så klart på det senare.

Det småregnar ute och jag myser. Skönt att lyssna till regnet som droppar lite mot fönsterblecken, det är ett rogivande ljud tycker jag. Passar ypperligt en söndag mitt i livet. Ska fortsätta att njuta av stillheten och vila en stund - försöka att få aktiviteten i vindlingarna att dämpa sig lite.

21 juni 2018

(4.54) Sista dagen innan efterlängtad semester. Ah, det ska bli gott att få vara ledig en stund, ta dagen som den kommer och bara vara. Att få göra det tillsammans med BK är en extra bonus och gör gott i hela kroppen och knoppen.

Det blev inget avgörande i måndags, lite antiklimax kan jag tycka. Förhoppningsvis får vi ett besked i dag, men jag känner mig inte väldigt hoppfull inför det. Tycker det vore väldigt tokigt om vi inte får det eftersom flera av oss går på semester i dag. Nåja, det visar sig under dagen. Jag kan bara hålla tummarna och hoppas på det bästa.

22 juni 2018

(7.04) Sovit länge och gott, det var behövligt. Vi fick besked i går, bra att det kom innan midsommar och semester. Slipper vägval och kan fortsätta trivas och göra det jag ska, det är en väldigt skön känsla. När jag kom hem i går, lagom till sen lunch, käkade jag lite och sedan mös jag ner mig i soffan. Det tog inte väldigt många minuter innan jag somnade och sov rofyllt och gott i några timmar. Vaknade i alla fall innan BK kom hem så jag kunde fixa lite käk till oss. :-) Till efterrätt lyxade vi till det med banan och choklad i ugnen. Till det blev det några skivade jordgubbar och glass. Mums! Jag är inte förtjust i bruna bananer, men om de blir tillredda i ugnen fyllda med choklad går det hur bra som helst. Det är två bruna bananer kvar - vilken tur... då har vi efterrätt i kväll också.

24 juni 2018

(8.13) Uj, uj, uj... det är på gränsen till ansträngande att ha semester. Sömntrött och seg som bara den, men fördelen är ju att jag kan vila när jag vill och behöver. Har i alla fall kört ett pass på gymmet på morgonen. Svidade om efter det och tänkte ge mig ut på ägorna för att greja lite direkt efter frukost. Nu är det efter frukost och jag har landat tungt i soffan, himla skönt att sitta här. Ska nog ta mig ut på ägorna småningom men för tillfället sitter jag här och myser. Det här är lite typiskt första dagarna på semestern, att jag är så sömnig alltså. Hela systemet har gått ner i någon form av viloläge och "ta-dagen-som-den-kommer-läge" vilket är toppen, men som sagt smått ansträngande till att börja med. En angenäm ansträngning dock. :-) Det mest angenäma med semestern är ändå att jag får vara med BK hela tiden, ja förutom när någon av oss behöver egentid så klart. Nu ska jag vila en stund till och sedan se om jag ska ta tag i något görande på ägorna.

25 juni 2018

(9.40) Andra koppen kaffe avnjuts å de mest behagliga i soffan. :-) Jag steg upp relativt tidigt, hade klockan på kvart över 6 men vaknade redan någon timme innan. Tog dagens första kopp kaffe till lite tidningsläsande och morgnande av systemet. Röjde disken från gårdagen och svidade om för en cykeltur på gymmet. Det gick förvånansvärt lätt med tanke på att jag inte cyklat eller gymmat på några veckor då målandet stått i fokus. Hängde ut tvätt efter det och sedan var det bara att göra mig i ordning för en tur norrut - frissatid 8.00. Väl hemma igen avnjöt jag frukost med BK och nu vilar jag lite i soffan innan vi ska svida om och ta oss an berberishäcken. Den har fått vänta lite i år eftersom altanmålandet var på gång, men nu ska den få årets första ansning. Blir spännande att testa nya häcksaxen som vi investerade i. Nu slipper vi sladdarna som ska räcka en bra bit och jag tror det kommer underlätta arbetet massor.

Jag har landat i semesterkänslan, inte brådis att göra något - kan gott vila mig en stund till innan jag sätter igång. Det är en väldigt skön känsla och jag är så glad för att den kom så raskt efter utstämplingen från KH i torsdags. Hoppas den håller i sig hela semesterperioden och fortsätter en bra bit på hösten - det gör ingenting. :-) Hm, jag kanske rent av tar en liten lur i soffan innan jag svidar om och går ut för att umgås med berberisen. Det känns som ett väldigt bra alternativ och en bra fortsättning på en god morgon.

27 juni 2018

(21.09) Förlängt wifi ut på altanen - jippi! :-) Härligt att kunna sitta en ljuvlig sommarkväll som denna och filosofera på altanen direkt ut i cyberspace. Vi har suttit en bra stund och studerat fågelungarna i holken, pilfinksföräldrarna har jobbat hårt för att försöka locka ut dem. En lyckades de med i alla fall innan det blev kväll. Lite av ett skådespel har det varit. Det är en fantastisk känsla med sommarkvällar som i kväll, kunna vara ute i shorts och linne utan att frysa - bara njuta av den sköna luften och känslan av att vi är lediga många dagar till innan det är dags för vardag igen. :-) Hoppas på att få fler kvällar som denna, det ser i alla fall lovande ut på prognoserna. Ja, det är bara att åka med och njuta av varje dag. Tycker nog att vi är ganska bra på att njuta, BK och jag.

30 juni 2018

(7.43) Ännu en härlig dag framför fötterna på oss. :-) Tänk att det går att njuta av semeter och ledighet så mycket. Nja, det är ju inte så konstigt - med BK i mitt liv är det en njutning mest hela tiden skulle jag nog vilja påstå. Så fantastiskt, underbart och ändå så lagom. I dag blir det fika med granntjejerna på eftermiddagen, mycket glass är hemköpt så vi är redo. De får så klart ta med sig mamman och pappan också. Jag har smugit igång dagen med långt mys framför skärmen och med kaffekoppen nära till hands. Det känns lyxigt att inte behöva sno på på morgonkvisten. Nåja, jag brukar vara ganska bra på att ta det i lagom tempo även när det är vardag.

Tankarna går till A i Tierp och hennes familj. Det är ofattbart och går inte att greppa det familjen går igenom just nu. Deras älskade mamma är försvunnen sedan förra torsdagen, dagen innan midsommarafton. Saknaden, sorgen och förtvivlan måste vara tärande och äta sig in i varje liten vrå av kroppen och själen. Även maktlösheten måste kännas övermäktig. Hoppet ligger för tillfällhet hos Missing people, som gör en heroisk insats. En organisation där människor ställer upp och gör vad de kan för andra. Mina tankar finns med A och familjen, det är ingen hjälp eller tröst men det är oundvikligt.

(13.18) Smågrejat lite på ägorna under förmiddagen, bland annat kört iväg och tömt kärran samt slängt lite skräp. Skönt att greja lite i lagom takt. Nu är det avkoppling en stund innan vi laddar för fika med W och E från grannhuset. Mysigt att bara vara och njuta av just det, att bara vara. Inga måsten och inga tider att passa - ja, förutom fika så klart. Det känns dock inte speciellt betungande eller så, bara trivsamt. Passade på att tvätta av fågelhuset när jag grejade lite, det behöver lite renovering innan hösten. Skönt att få sådant fixat i tid innan det är dags att det ska ut till hösten. Ja, nu ska vi nog hinna fixa det. :-) Sitter här i total harmoni och tänker på de som inte har möjlighet att känna så just nu. Vi är lyckligt lottade och försöker uppskatta det så gott vi kan.

Jul 2018

1 juli 2018

(8.09) Sovit länge men drömt rörigt som bara den. Nåja, så är det ibland och det är bara att gilla läget. Trivsamt fika med W och E och deras föräldrar i går eftermiddag. :-) Får se vad dagen erbjuder för inspiration och eventuella aktiviteter. Det är bara att åka med tänker jag, det brukar bli mest roligt då.

(9.38) Frukost intagen och jag har smugit mig tillbaka till sängen, lat- och mysdag känns som ett bra alternativ i dag. Vem vet, plötsligt kanske det spritter till och energipåslaget blir något större och då kan det hända att jag tar mig för något mer fysiskt än att knappa på tangenterna på datorn. :-) Det är skönt att kunna ha dagar som denna ibland, dagar när jag inte har lust att göra något förutom att bara vara. Känns som att det är ganska välbehövligt mellan varven och ger utrymme för tankarna att sorteras lite, jag får liksom möjlighet att landa i mig själv. Tror att alla behöver det, sedan har vi kanske olika förmåga att tillåta oss själva att ge oss sådana dagar. På morgonkvisten har jag plockat ut några bilder från juni på ägorna, de ligger på Åström-sidan på Facebook.

2 juli 2018

(17.04) Ännu en härlig semesterdag, trivsamt besök av morbror och moster på förmiddagen. En stund i solen under dagen och sedan lassat på lite på kärran. Nu njuter vi i skuggan på altandäcket. Det är inte tokigt alls. Vi väntar på hantverkare som ska komma hit och ge oss tips och förslag. Det blir intressant att se vad det kan resultera i, framför allt blir det intressant att se om han kommer. "Efter fyra" var tidsangivelsen - det är många timmar än som är "efter fyra". :-) Nåja, vi sitter inte i sjön men det kan vara ganska skönt att veta om han kommer över huvud taget. Tror nog att BK är i färd med att slänga iväg ett sms om en stund. Nähä, nu ska jag fortsätta njuta av svalkan och stillheten.

3 juli 2018

(6.39) Jodå, hantverkaren kom i går - strax före 18.00 vilket så klart var "efter fyra" som han sagt. :-) Lite mätning och prat, i dag kommer han över med prover som vi ska se över och välja från. Det blir säkert enkelt... eller också inte. ;-) Körde ett par vändor med kärran till morbror och moster i går kväll, kul att få bidra med lite till dem. Det blir nog fler vändor inom kort men i går fick det räcka med två. Vi har inga större planer för dagen, kanske en liten utflykt i geografin. Det känns som ett bra alternativ en fin semesterdag som denna. Sedan får vi komma hem och mysa på ägorna igen. Tror nog jag ska köra igång dagen med ett pass i källaren - svalt, uppfriskande och gott för både kroppen och själen.

4 juli 2018

(17.29) Senare på eftermiddagen och jag har slagit mig ner på altanen. Skön dag med många sköna timmar i solen på ägorna - en sommardag när den är som bäst. :-) Inga planer under dagen, bara ta varje stund som den kommer - det är livskvalité och ger energi i massor. Just nu stämmer verkligen textfrasen från Tomas Ledins hit "Sommaren är kort" - ♫ "Inte ett moln, så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar..." Ja, en stor del i den sången stämmer gott nu och det är bara att fortsätta njuta. Det ska tydligen fortsätta ett tag till, inte mig emot. Dock hoppas jag på de millimeter regn som förutspås på lördag. Både vi och växtligheten behöver dem och det får gärna komma regn ett par dagar på rad.

5 juli 2018

(8.25) Skön sovmorgon med lagom tempo för att komma igång. Andra koppen kaffe är upphälld och jag har placerat mig själv i fåtöljen i hallen med fötterna på puffen. Sval morgonluft fläktar skönt när ytterdörren står på vid gavel och fåglarna har börjat sitt dagsverke med skönsång. Pilfinkarna i båda holkarna har fullt skubb, de i holken vid carporten är snart inne på sin tredje kull för sommaren. Inte konstigt att det är så många pilfinkar varje år. :-) Jag njuter till fullo av att kunna börja dagen i makligt tempo - och sedan fortsätta i samma makliga tempo resten av dagen med gott samvete. I eftermiddag/kväll blir det en tur för mig till "förorten", det är dags för massage och det ska bli riktigt skönt för kroppsdelarna. Under dagen gissar jag att det kan bli en stund i solen för min del, toppen att ha ägorna att räta ut mig på. Behöver inte fara iväg någonstans för att hitta en plätt, det är bara att kila ut och njuta. Jag har heller inget behov av att komma till vatten för att kunna njuta, trädgårdsslangen finns på norrgaveln om behov uppstår. :-D Där blir det ingen längre dusch, men en avsköljning för att svalka lite går hur bra som helst - även för en badkruka som jag.

6 juli 2018

(7.27) Ah, ännu en härlig sommardag att njuta av. Var upp till "förorten" på massage i går kväll - det var välgörande för varenda muskel i hela kroppen. Hon är en fena den där P. :-) Väl hemma igen hade BK fixat middag som vi avnjöt på altanen. Sedan var det väldigt svårt att lämna altanen - skönt som bara den ute och trivsamt att bara mysa. Nåja, jag kom i säng småningom - inte allt för sent, det fixar jag inte. Har sovit gott som bara den och nu är morgonkaffet urdrucket. Planerna för dagen, är som sig bör på semestern, inte stora. Ta stunden som den kommer och njuta av vila och ledigheten. I dag är det något fler tussar på den blå himlen, men det gör inte något. Vi håller tummarna för morgondagens utlovade nederbörd.

(16.24) Eftermiddag på yttre altanen, här är det skugga och lite svalka. :-) Har njutit av solen en bra stund i dag också och stundtals har det varit lite skyar som skymt solen. Men skönt som bara den och nästan 31 grader i skuggan. Tidigare på eftermiddagen körde jag ett cykelpass i källaren, segt efter solandet men skönt och givande för hela systemet. Vi startade morgonen ute med att ställa upp en ny regntunna vid altanen, bra att kunna ta tillvara regnvattnet för att vattna med. Tidigare i sommar har vi ställt upp en likadan, 200 liter, vid ena husgaveln. Det blir toppen med två tunnor som har tappkran. Lätt att fylla vattenkannorna och vi får rejält med vatten - nu väntar vi ivrigt på utlovade regnet som ska komma i natt. Prognosen har pendlat från 12 mm till 4,4 mm, upp en bit till 10,3 mm och nu är den tillbaka på 12,3 mm. Vi håller alla tummar vi kan. Det är så välbehövligt med regn och skulle väl egentligen behöva regna flera dagar i sträck. Det börjar komma vindpustar med lite svalare luft, ah det är bara att njuta. Blir spännande att se och uppleva en förmiddag på altanen med regnet som porlar ner. Hoppas i alla fall att det blir så.

7 juli 2018

(9.21) Vädring pågår efter nattens regn. :-) Skönt att få in lite frisk luft och kanske får vi också några millimeter regn till på förmiddagen. Vi hoppas eftersom det endast kom 6 mm i natt. I och för sig bättre än ingenting men det skulle behövas lite mer för växtligheten. Wilma, det lilla busfröet, hade tänkt sig att kliva in i hallen nu på morgonen när vi vädrade. Plötsligt hörde vi hur dynan, som står för dörren, åkte ner i golvet. När BK kom ut i hallen stod Wilma på dynan och såg lite skyldig ut. De gick ut på trappen och hade en pratstund i stället. :-) Just nu har jag lite för mycket jobbtankar i huvudet för att det ska kännas som semester. Försöker tränga undan dem men de kommer tillbaka mellan varven. Nåja, de får väl ligga där och skvalpa så kanske de ger sig om ett tag.

8 juli 2018

(22.09) Kaffe på altanen efter en fysisk och givande dag. Började dagen med en lååång sovmorgon - vaknade först klockan 8... :-O Tog det lugnt, läste tidningen och drack mitt kaffe som vanligt - det gäller att hålla på rutinerna även då det är semester. :-) Innan frukost körde jag ett pass på gymmet, kändes behövligt efter gårdagens bärande av stenplattor på ägorna. Skönt pass som gjorde gott för kroppen och knoppen. Sedan blev det frukost, disk och planering av dagen med BK. Efter planeringen tog vi en timme på ägorna med fortsatt flytt av stenplattor, fixade till lite vid bärbuskarna. Vi blev inte klara men kom en bra bit på väg och vi känner oss väldans nöjda med resultatet så här långt. Efter en timme var det så dags att fixa lunch och matsäck för eftermiddagens aktivitet. Vi blev utmanade redan förra helgen att ge oss ut på cykeltur till Finnåker i dag. Självklart antog vi utmaningen. :-D

Efter lunch packade vi cyklarna och började vår tur. Vi hade bestämt att ta det i lagom takt, det är i alla fall drygt 2 mil till Finnåker. Det blev en väldigt trivsam tur med några stopp för fotografering. Sista biten, där det är skyltat Finnåker 7 km, var rena abret... tvättbräda de lux och inte ens en liten fåra för cykelhjulen att slippa eländet. Det kändes som att både cyklarna och vi skulle skaka sönder. Hm, märkligt att det inte ska gå att fixa till den vägen - där går det väl ändå rätt mycket trafik och till och med bussar. Nåja, vi tog oss förbi den sträckan och kom fram till Finnåkers kursgård som var målet för resan, parkerade cyklarna och slängde oss i sjön. Jodå, till och med jag som är en sådan badkruka badade och tyckte det var skönt. :-) Efter bad, matsäck och utomhusgudstjänst satte vi oss upp i sadlarna igen för att trampa hemåt. Vi valde en annan väg hem, för att slippa tvättbrädan. Det var klokt och samtidigt lite fiffigt eftersom vi på så sätt fick se en hel del andra vyer än vi gjort på ditvägen.

Jag måste erkänna att jag var rätt slak en stund på slutet, det kändes som att jag träffade varenda hål i vägen där det fanns några. Koncentrationen var märkbart avtrubbad liksom trycket i benen. Nåja, jag kom igen och vi kom hem - tidsmässigt tog det lika lång tid dit som hem och det kändes bra. Härligt att få göra utflykter med BK, varje stund av utflykterna känns värdefulla och ger energi till både kropp och själv - även om jag kanske inte låter så när jag blir riktigt trött. Men BK kan det där så hon bryr sig inte så mycket och det gör hon rätt i. Dags att packa ihop för i dag och låta kroppen få vila för vem vet vad morgondagen kan erbjuda.

10 juli 2018

(12.27) Kaffe innan maten, lite omvänd ordning - men det är nog bara bra för mig. I går blev det utflykt till Västmanland och bland annat brandområdet. Fascinerande, lite skrämmande och sorgligt men också hoppingivande hur naturen börjat återhämta sig. En eloge till all information som satts upp i området samt gångstigar som beretts och utsiktstorn. Bra utbildning för oss som besöker området och förhoppningsvis gör det oss lite mer medvetna om både eldens och naturens krafter och förmågor. I dag är det lite småplock på ägorna och småningom ivägforsling av skräp. Sedan tänker inte jag göra många knop till i dag.

11 juli 2018

(9.40) Uj, uj, uj... alldeles på tok för lång sovmorgon. :-O Nåja, det var säkert behövligt men det känns som att halva dagen har gått. Tur att det är semester fortfarande så att jag hinner det jag ska ändå. ;-) Inget planerat, så det ska nog ordna sig. I går fick min cykel fara till verkstaden för den årliga servicen, lite sent med tanke på att jag brukar lämna in den på vårkanten men nu behövdes även en liten reparation så då passade jag på att beställa service också. Får nog hämta hem den i dag eller i morgon kan jag tro. På verkstaden blev jag även utlovad trimning så att den ska gå snabbare och extra kondition. :-D :-D :-D BK övar lite på fiolen och jag får avnjuta det när jag morgnar mig, inte tokigt alls. Jag fick prova att spela på fiolen en gång, insåg då att jag själv skulle behöva hörselkåpor om jag spelar. :-O Insåg också att det är bättre att jag håller mig till gitarren och lämnar fiolen till BK. :-)

14 juli 2018

(8.46) Andra koppen kaffe efter frukost och disk, skönt att smyga igång dagen. Ska ta mig ner på gymmet en sväng på förmiddagen, känns att jag behöver få igång kroppen lite grann. I förrgår bestod gym-passet i att lasta på stenplattor på kärran för att köra till Måle och väl där, hiva ner dem i kontainern. Utmaningen blev att försöka hiva dem så långt bak i kontainern som möjligt så att de som kommer efter får plats med sitt. Två vändor med kärran eftersom vi inte får lasta hur mycket som helst på den och plattorna vägde 20 kg styck, eller lite drygt - det blev lite aktivitet för muskulaturen. Det är bra. :-) I går fick vi 4 mm regn, det var så skönt. Vi satt på altanen och njöt när regnet ömsom strilade ömsom vräkte ner - skönt som bara den med luftombytet. Det ska bli gott att komma ner i källaren och köra ett pass, det är så svalt och skönt där nere. Bra för både kroppen och knoppen.

(11.24) Ah, det var superskönt att köra ett pass på gymmet. Skönt för kroppen att få aktivera sig lite och skönt för knoppen med svalkan i källaren. Efter gymmet hade jag förmånen att få prata lite med katten W en stund i skuggan på trappen. Hon var nog lite nöjd med massagen, det verkade i alla fall så - hon spann och gosade som bara den. Ja, på tal om katter. Efter frukosten, när jag satt i fåtöljen i hallen med ytterdörren öppen och dynan för så att inte W skulle kunna kila in, knuffades helt plötsligt dynan ner i golvet. Hm, en annan katt från grannskapet tänkte ta sig friheter... Döm om kattens förvåning när det var en människa innanför som upptäckte den - den for iväg som ett skott. Näe, vi ska inte ha in några katter här på G4, helst inga i trädgården heller - ja, förutom Wilma alltså. Hon har VIC-kort. VIC = Very Important Cat

16 juli 2018

(8.14) Ännu en skön semesterdag, njuter massor trots att det gärna kunde få komma lite regn. I går började vi lite fixande i källaren, superskönt att greja där med tanke på temperaturen. Bra ser det ut att bli också, men extra hyllor och flytt mellan två rum. Vi har pratat om projektet ett tag men nu hade det mognat klart och vi var redo att sätta igång. Under förmiddagen i går klippte jag lite rosor samt tog en vända med maskrosjärnet i gräsmattan. Det är väldans lätt att se dem nu när gräset är så torrt och förvånandsvärt lätt att få upp dem med tanke på torkan. Blir inget i trädgården i dag, det är lite för varmt. Onödigt att utsätta kroppen för den påfrestningen. Näe, vi tar nog och slutför det vi påbörjade i källaren - skönt att få ordning och få upp lite mer lådor i hyllor. Dags för mig att masa mig upp och få i mig lite frukost. Kan ju inte greja en massa på tom mage - nej det går inte för sig. :-) Sovmorgnarna haglar under semestern, ovanligt för mig men skönt att kunna sova. BK har börjat nere i källaren hör jag, så jag får sätta lite fart på kroppsdelarna.

17 juli 2018

(22.04) Afton på altanen, nu när luften börjar bli lite mer andningsbar. I dag har jag faktiskt känt av värmen en del, tagit det relativt lugnt och mest varit inne under dagen. Det får helt enkelt bli sådana dagar mellan varven. Efter tre dagars fixande i källaren, i alla fall del av dagarna, känner vi oss rätt nöjda med resultatet och ordningen. Skönt var det ju också att greja i källaren eftersom temperaturen där är väldans behaglig. Tidigare i kväll for vi en vända till Hagaberg för att bli av med lite utsorterat från källaren. Väl hemma igen vid sjutiden kvicknade jag till så det blev ett kvällspass på gymmet, ovanligt för att var mig men skönt för både kroppen och knoppen. Det börjar nog bli dags att smyga in och krypa till kojs om en stund - skönt att inte sova för länge på morgnarna. För tillfället känns det nästan lockande att släpa ut en madrass på altanen och sova här. Vem vet, vi kanske slår till någon kväll och gör det - om inte annat så bara för att testa. :-)

18 juli 2018

(7.07) Kaffet är urdrucket, tidningen genombläddrad och sedan en stund pågår vädring av huset. Skön luft nu på morgonkvisten, det lönar sig att inte ha sovmorgon varje dag. :-) Ska strax svida om och gå ner på gymmet en sväng, i dag får det bli en tur på cykeln där nere. Skönt att få igång kroppen på morgonen, det ger en sådan behaglig känsla resten av dagen. Kanske ska lyxa till det och käka frukost på altanen på morgonkvisten - det kan vara bra temperatur för det och om vi hinner innan solen kommer fram över grannens tak. :-) Senare i höst kan det nog vara så att vi väntar till solen kommit fram för att kunna sitta där ute, men det är en annan stund.

19 juli 2018

(11.54) Förmiddagen är snart förbi och jag har fått lite gjort, en sväng med "medel" på ogräset i garageinfarten, längs trottoaren och gången upp till ytterdörren. Smidigt med införskaffad pumpbehållare, den gamla talade tydligt om att den var slut här om dagen. Det gjorde den genom att blöta ner mig genom osynliga munstycken, definitivt inte via det munstycke som vätskan skulle komma ut genom. Nåja, tur att det var varmt och att jag hade shorts. :-) Med den nya och betydligt större pumpbehållaren gick det smidigt som bara den och på "nolltid" som Herr FP skulle sagt. BK tyckte jag kunde erbjuda grannarna att jag kan göra jobbet åt dem nu när jag tycker det är så kul. Inga problem, får jag bara en korv med bröd som betalning är jag supernöjd. Både ha skoj och få gourmetkäk - två önskningar i en. :-D

I går var vi på utflykt, först en tur till Mullhyttan och på vägen hem spontanbesök hos gamla grannarna. Ja, vi hann faktiskt med ett par shoppingrundor också, både på dit- och hemvägen. Trevlig dag med trivsamt umgänge och god mat. I Mullhyttan fick vi uppleva en rejäl skur och svalkande vindar - det blev liksom bonus. Väl hemma på ägorna satt vi en bra stund på altanen medan huset fick en urvädring. Om jag sov kort tid natten till i går, 3 timmar, så sov jag betydligt längre i natt. Bra att kroppen själv jämnar ut sömntimmarna. Det var lite svalare i natt vilket gjorde susen. Nu är det dags att avsluta rasten och köra på med ett litet miniprojekt som BK och jag har, miniprojekt men skönt att få gjort ändå.

21 juli 2018

(17.44) Hemma igen efter ett och ett halft dygns utflykt. I går for vi till Rättvik för att vara med på konfirmation. Det var trivsamt som bara den och tur med vädret hade vi också, precis som för två år sedan när konfirmandens storasyster konfirmerades. Efter konfirmation och god middag föll jag för grupptrycket och badade i Siljan. :-O Jag hade en föreställning om att det skulle vara isande kallt, men "kors i Kapernaum", jag doppade mig före BK. Yes! Nu har jag badat två gånger i sommar. :-) På morgonen i dag tog vi en rask promenad innan frukosten. Sedan packade vi ihop och for hemåt. Ja, det blev inte direkt hem - vi var tvungna att utforska ett par ställen längs vägen. Det var skoj och kameran fick naturligtvis anstränga sig lite. Nu är vi i alla fall hemma igen och det är lika skönt som vanligt. Vi har landat på yttre altandäcket och njuter av fläktande brisar. Tänk vilken tur vi har som har ett hem att komma hem till och dessutom ett hem som är tryggt och ger oss harmoni.

När vi rullade in i gargeinfarten och steg ur bilen blev vi välkomnade av W med en gång. Det är mysigt och snacka om att vi kände oss välkomna. Vi hade fått rapport via sociala kanaler att det kommit regn här hemma under gårdagen. Naturligtvis var vi ivriga att se om vår montering mellan 200-liters-tunnan och den gamla 100-liters-tunnan fungerat. Alltså om vattnet runnit vidare till 100-liters-tunnan när 200-liters-tunnan blivit full. Vi förstod att den stora tunnan skulle ha blivit full efter rapporterna om regnmängden och jodå, vår montering hade funkat ypperligt. Den lilla tunnan på 100 liter var nästan full den också. :-) Känns superbra att vi kan utnyttja regnvatten till att vattna blommor, potatis och annat med. Sammanlag får vi 500 liter vatten om alla tre tunnorna fylls.

23 juli 2018

(8.45) Förmiddag i Metropolen, fixat och grejat lite inomhus innan det är dags att njuta av trädgården. Väntar på leverans till dörren, ny medlem till gymmet i källaren. Det ska bli spännande och superkul att se hur det funkar. Jadå, jag lär nog få montera lite men det ska väl inte vara så svårt tänker jag. Hm... får se om jag klarar mig från "Ooops, hur blev det nu?" och "Nämen, varför vill den inte som jag?". Självklart är inte det som kommer ut ur munnen lika ödmjukt formulerat som ovanstående - men det är väl tanken som räknas... ;-) Nej, jag ska försöka att besinna mig och ta det systematiskt med monterandet. Det får helt enkelt ta den tid det tar och sedan när det är klart får jag testa och känna hur kabelhissen samarbetar med mina rörelser.

BK har farit till jobbet, oj vad fyra veckor går snabbt. Nåja, vi har haft det superskönt och njutit massor och vi har även fått en hel del gjort här hemma. Jag får njuta av semester en vecka till innan det är dags för KH igen. Håller med BK, det känns lite som när man skulle börja skolan. Det är en härlig känsla och häftigt att få uppleva den så många år efter att skolgången är avslutad. Numera köper jag dock inget bokpapper, känns som överkurs att slå in datorn i det efter varje sommarsemester. :-D Det kanske heller inte blir så bra för datorn, fläkten blir instängd och så vidare. Däremot kanske det får bli någon ny penna, det hör till. Får se om jag hittar någon som passar min kräsna smak. Det är många faktorer som spelar in vid köp av ny penna. Det ska vara rätt färg, den ska kännas bra i handen och spetsen ska svara på ett behagligt sätt då jag skriver - det är några viktiga faktorer, sedan finns det säkert fler som jag inte ens reflekterar över själv. Avvägningen är numera automatiserad, ofta räcker det att jag tittar på pennorna som finns i affären och kan avgöra direkt om det eventuellt finns någon för mig eller inte. Vi får se om jag får lust och inspiration för en ny penna när det är dags för mig att börja jobba. Penna på jobbet har jag inte tagit på flera år, nej jag köper mina själv - det är lugnast så.

25 juli 2018

(7.17) I måndags kom den nya tillskottet till gymmet - JIPPI! Monteringen gick galant och jag utbrast inte i ett enda "Ooops, hur blev det nu?" eller "Nämen, varför vill den inte som jag?". Maskinen kom i måndags men blev monterad i går, då var vi ju också tvungna att testa den. Det blev ett sent eftermiddagspass med BK, maskinen funkade bra och det var givande som bara den att kunna köra både lats och triceps i den. Jag har saknat de övningarna sedan gymmet flyttad in i källaren för några år sedan. Nu är gymmet komplett för det vi har behov av och det känns toppen. I natt sov vi i gymmet, det var en markant temperaturskillnad mot här uppe på markplan. 20 grader på gymmet och 27 grader här uppe. Vi har sovit som stockar och satsar nog på ett par nätter till där nere i svalkan.

Hade förmånen att ha en heldag hemma med BK i går, hade helt glömt att hon hade ledig dag. Det var lyxigt och förgyllde min dag markant. :-) I dag har jag inget speciellt på agendan, kanske småpysslar lite och plockar i ordning i garaget så att jag kan börja med nästa projekt som ska målas - reglar till hallonhäcken. Ja, det gäller att inte vara sysslolös. ;-) Det känns i alla fall som ett lagom projekt i dag och källaren är väldans skön att tillbringa tid i när värmen är påtaglig utomhus. Just nu vädrar vi för fullt för att få in lite morgonsvalka i huset, sedan blir det att stänga till och fälla persienner för att stänga ute den mest ihärdiga värmen. Ser fram mot dagen och att bara göra lite vad jag känner för mellan varven.

(9.18) Fikapaus i plockandet. Lyxade till det med frukost på trappen i skuggan - hur skönt som helst. :-) Fick sällskap av katten W som också såg ut att njuta av skuggplatsen. Nu har jag i alla fall stängt till för att försöka behålla den svalkan som kom in. Persiennerna gör ett suveränt jobb att hålla värmen ute. Det är ganska fascinerande eftersom det inte blir någon luftkanal mellan dem och fönstret som det blir med markiser. Ska nog ge mig ner i garaget och plocka lite, men först måste jag så klart fika färdigt. :-) I morgon har jag, enligt veckodagarna och kalendern, haft fem veckors semester och ändå är det tre dagar kvar efter det. Lyxigt känns det. Jag har haft en fantastiskt skön semester och njutit massor. Som alltid blir det skönt att komma igång med vardagen igen, få de vanliga rutinerna och jobba med världens roligaste jobb. Jag måste dock erkänna att det inte är speciellt krångligt att hitta nya rutiner för lediga dagar, det går lättare för varje år. Nu kan jag känna mig lugn inför pensionen, som så klart är ganska långt borta, men ändå. Jag gillar ju att ha koll och nu vet jag vad jag ska pyssla med för hobby när jag en dag avslutar mitt yrkesliv. Ja, det förutsätter ju att jag får vara frisk och har orken.

Jag hoppas jag har inspiration att fortsätta med dagens hobbyverksamheter. Hobbyverksamheterna som för några år sedan nästan togs ifrån mig - i alla fall inspirationsmässigt. Herr och Fru FP har säkerligen jobbat på från sin sfär för att peppa mig att komma igång igen, så känns det i alla fall. De är mina inspiratörer från första början och har fortsatt att vara så hela sina liv - och de fortsätter även resten av mitt liv. Att BK stöttar som hon gör förstärker bara inspirationen, glädjen och kärleken till tillvaron, göromålen och livet. Det är väl så relationer ska vara, stöttande och tillitsfulla - då händer det spännande saker och samtidigt kan tillvaron få vara så där alldeles behaglig och lagom.

26 juli 2018

(7.18) Svalkande vädring pågår här hemma, skönt att få in svalare luft i hemmet. Det blev ännu en natt på gymmet, svalt och skönt som gynnar sömnen. :-) Ska strax svida om och köra ett pass där nere, men först lite mer vädring här uppe. Toppen att vi fick upp det stora fönstret i vardagsrummet också, det är lite kruxigt eftersom det sedan flera år sitter en extraruta på det. Ja, det blev ditsatt extrarutor på fler fönster men de är lite mindre så därför går de lättare att öppna. Extrarutorna kom till för att isolera mot järnvägsljud, vilket de också gör. Dock hjälper det inte när vi vädrar... konstigt. ;-) I dag får jag besök av en kompis från stan, det blir trevligt och vi har säkert mycket att avhandla - det brukar vara så. Ingen av oss lider av tunghäfta skulle jag vilja påstå. :-D Funderar lite på vad jag ska fixa till lunch, men det löser sig när hungern slår till kan jag tro. BK jobbar lång dag i dag men kommer hem en sväng senare på eftermiddagen. Hoppas det blir drägligt med värmen på arbetsplatsen.

(8.48) Ah, gympasset var superskönt och det känns så härligt att kunna köra lats och triceps i maskin igen. :-) Frukost intagen på trappen där det fortfarande är svalt och skönt - dock inget sällskap av katten W i dag. Näe, hon kan ju inte komma varje dag, det är fler grannar hon behöver kolla till mellan varven tänker jag. Nöjd med att jag plockade i ordning lite i garaget i går förmiddag. Nu är det snart redo för att kunna köra in bilen. Ja, det har varit lite verkstad där, först alla målargrejerna när altanen skulle målas och sedan för diverse trädgårdsprojekt. Ett par projekt är kvar att göra, därför är golvet fortfarande upptaget av de sakerna. Vi behöver gräva lite i landet för ett av projekten, men för tillfället känns det något varmt för att ta ut spaden och börja gräva. Det kan vi ta när det blir lite svalare. Alternativet är att göra det efter klockan tio någon kväll - men näe, det känns inte som ett alternativ. Det andra projektet med reglar till hallonhäcken ska nog snart vara fixat. Jag behöver grunda och måla reglarna innan de ska ner i stolpskorna. Bra kvällsprojekt när jag börjat jobba tänker jag - ganska skönt att göra något annat efter en hel dag där vindlingarna fått jobba. Om det nu kommer det utlovade regnet i helgen kanske jag till och med börjar grunda reglarna då. Ja, det visar sig - plötsligt slår inspirationen till och då går det undan. :-)

28 juli 2018

(7.34) Vädring pågår... Jag har vädrat i en och en halv timme sedan jag vaknade till och kom upp från källaren. Några grader har jag fått ner innetemperaturen i alla fall. :-) Sovit gott i källaren där det är betydligt svalare än här uppe. Nu väntar vi spänt på regnet. Ja, vi får helt enkelt se vad som kommer. Skönt i alla fall att få vädra lite på morgonkvisten. Inga större planer för dagen. BK ska jobba en sväng och jag får ta dagen som den kommer och göra vad som faller mig in. Jag ska i alla fall passa på att njuta av semesterkänslan och verkligen ta dagen som den kommer. :-) Får se om vi ger oss ut på en cykeltur innan det är dags för BK att rulla till jobbet.

(9.04) Ah, nu börjar det göra susen med vädringen, det fläktar skönt i hela huset. :-) Ovant att inte behöva fälla persiennerna för att hålla solen och värmen ute. Också väldigt skönt att ha en vilodag på ett sätt, kunna greja inne utan att bli genomvarm och bara vara. Kaffe på altanen lär det bli fram på förmiddagen. Cykeltur eller promenad tar vi i eftermiddag i stället. Helt okej för mig, det kanske till och med blir en promenad i regn. :-D Jag tar cykeln och rullar ner till kyrkogården om en stund, vill kolla till lite hos de kära. Ska först se till så att BK kommer till jobbet och får med sig allt som ska med. ;-) Nej då, det fixar hon så bra själv - men jag måste få retas tillbaka lite... :-D

29 juli 2018

(6.48) Skön morgon med vädring av friskare luft, småregn och betydligt högre luftfuktighet än på länge. I går fick vi 11 millimeter vilket var skönt som bara den. Jag tycker minsann att gräsmattan blivit lite grön med en gång. Misstänker att gräsrötterna jublade lite under gårdagen. Det har småregnat lite nu på morgonen men är utlovat mer under eftermiddagen - vi håller tummarna och hoppas. När BK kom hem från jobbet i går tog vi en rask långpromenad, det var väldans skönt både för kroppen och knoppen. Jag har "mark-service-tjänst" under dagen, BK kommer hem på lunch och mellis innan arbetspass nummer två. Ja, "mark-service-tjänsten" är självpåtagen - vill ju se till att BK kan vila lite när det för en gångs skull är paus mellan passen. :-)

I går kväll satt vi en bra stund på altanen, skönt som bara den och avkopplande. Väldig skillnad mot gamla altanen, då var vi tvungna att gå därifrån när det regnade. Vi är nyfikna på hur det kommer att bli till hösten, hur länge vi kan utnyttja och njuta av altanen innan vi stänger igen för vintern. Men än så länge njuter vi så klart av sommaren och att vi kan njuta varje dag och kväll.

(10.42) Paus för kroppen och knoppen, en stund för eftertanke och reflektion. Kroppen har jobbat en stund på gymmet, det gynnar hela mig. Jag är så nöjd att vi satsade på en kabelhiss för lats och triceps - nu är gymmet komplett och enda begränsningarna är fantasin. Ja, och där finns ju inga större begränsningar om du frågar BK. :-) Geografin utanför blev lite mer blötlagd under tiden jag var i källaren, nödvändigt och livgivande. Ser fram mot kommande vecka då jag får återgå till min favoritsyssla på vardagarna. Semestern har varit god och energigivande, avkopplande och precis lagom. Ser fram mot kommande projekt på KH, ser också fram mot att få gehör för mitt önskemål vad gäller arbetsmiljön. Det handlar ju om att höja kvalitén på utfört arbete och till viss mån öka kvantiteten, men för att nå dit behövs förståelse från de som kan genomföra mina önskemål. Vad gäller det sistnämnda känner jag mig lite skeptisk och nästan lite pessimistisk. Utifrån min tidigare yrkesroll skulle jag vilja påstå att det handlar om bristande förmåga att förstå andra. Jag har väl nästan landat i att jag tycker det är på gränsen till nonchalant bemötande också. Jag ser i alla fall fram mot att börja jobba igen och håller alla tummar jag kan för att det ska ordna till sig på bästa sätt.

30 juli 2018

(16.56) Har varit hemma en stund sedan jag stämplade ut efter första arbetspasset efter semestern. Det har gått bra men i sakta mak. Tänkte det var lika bra att börja lugnt och ta lite kortare dag, ska nog göra det även resten av veckan - ja, både ta det lugnt och ta lite kortare dagar. Jag har timmar på flexen så det känns som en bra idé. Skönt att komma hem och koppla av utomhus en stund. För nästan en timme sedan började det mullra lite och så kom det en skur, den höll på ett tag så det blev extra mysigt att sitta på altanen och njuta av sommarregnet. Katten W var också med och gonade in sig på altanen, skönt för henne att slippa bli våt i pälsen. Nu har hon dock kilat iväg och spanar säkert runt på sina domäner. Det känns nästan som att det skulle kunna komma lite mer muller och någon skur - inte gör det mig något, bara skönt för hela systemet. Nu blir det ytterligare avkoppling, ja det får nog bli resten av kvällen faktiskt.

Augusti 2018

4 augusti 2018

(7.21) Morgonstund i soffan och jag njuter av regnet och mullret. Hade en tanke att ladda en maskin tvätt i går kväll för att den skulle vara redo att hänga ut nu på morgonen. Tur att vi ombestämde oss med tanke på mullrandet och blixtarna som varit på morgonen. Det hade inte varit speciellt klurigt att hänga ut tvätten heller, om vi inte gjort det i stället för att lägga den i maskinen så klart. Då hade den tvättats på torkvindan... :-D Vi sov i källaren i natt och det var skönt, svalt och tyst.

Första arbetsveckan avklarad, den har gått över förväntan. Jag brukar nämligen vara trött som bara den första två veckorna efter semestern. Inte konstigt när vindlingarna legat i träda i fem veckor, så ska de helt plötsligt börja jobba. :-) I år, för första gången, kom jag på den briljanta idén att ta kortare dagar första veckan. Det tror jag gjorde susen. Jo, jag var supertrött efter de två första dagarna men sedan gick det betydligt bättre. I och med att vi i år hade tidig semester så kom jag tillbaka ett par veckor tidigare än föregående år, det var inte så tokigt. Lugnare på jobbet eftersom många fortfarande har semester.

5 augusti 2018

(10.07) Fikapaus på altanen, skönt att sitta och bara ta det lugnt en stund. Nej då, jag har inte jobbat ihjäl mig på morgonen heller - lite småfix och också kört iväg soporna till återvinningen. Har grundat stolparna till hallonhäcken, äntligen fick jag inspiration att börja med det. Grundat på tre sidor och ändarna, bara en sida kvar att grunda som får vänta till i morgon med tanke på torktid. Efter att den sidan också torkat är det dags att måla ett par gånger. Färgen har kortare torktid så jag kan måla oftare när det är dags. :-) Eventuellt sätter jag inte ut dem i år, ska ta en dialog med BK och höra vad hon säger. Ja, sen gör jag som jag vill i alla fall... ;-) Skönt med helg och att bara kunna ta dagen som den kommer, det är väldans välbehövligt efter en arbetsvecka. Det ska dock bli spännande till veckan att se hur många fler som är på plats och hur det påverkar det lugn vi hade förra veckan. I dag kommer BK hem och äter lunch tillsammans med mig. Jippi! :-) Det är lyxigt som bara den de gånger det funkar i hennes schema. Å så får jag chansen att skämma bort henne lite extra också - det är livskvalité.

Fikapaus är inte att förakta. Vilan vi får under en fikapaus är så nödvändig både för orken och reflektion men också för att bara var en stund. Att få landa i eftertanke och stillhet gör så mycket mer för både kroppen och knoppen än vi någonsin kan ana. Bara en sån sak att kunna landa en stund och känna sig nöjd med genomförda göromål - det skulle vi inte hinna med om vi bara tuffade på. Att sedan kunna sitta i stillhet och tystnad är obetalbart, men kanske något vi måste träna på lite till mans (och kvinns). Vi är generellt så bra på att träna på mycket, men det som är lika nödvändigt som att äta rätt och träna (fysiskt) är vi lite sämre på att träna. Vila, avslappning och återhämtning. Vår förmåga att slappna av både fysiskt och mentalt förbättrar hela vår tillvaro. Jag hoppas att alla PT:er, gympersonal och alla andra ledare för fysisk aktivitet har med det i sitt tänk och förmedlande av vad som är viktigt. Jag menar, det vore väl idiotiskt att inte passa på nu när vi fått igång en hel generation att röra på sig genom att byta namn på, den för många, förhatliga "cirkelträningen" till "crossfit". Bara det, ett fenomen i sig. :-) Ett bra fenomen dock.

11 augusti 2018

(7.25) Helg, vila och återhämtning. Första två veckorna efter semestern är avklarade. Inför jobbstarten var jag väl medveten om att jag brukar vara supertrött i början, innan jag kommer in i rutiner och att både skallen och kroppen vänjer sig vid vardagen igen. I år tycker jag dock att jag varit extremt trött, första veckan gick bra men andra... Självklart är det inte lätt att jämföra från år till år, det beror på vad som står på agendan och andra delar så klart. I går for jag hem redan efter lunch, tänkte mysa i soffan en stund men somnade som en stock. Tre timmars middagslur, sedan var jag supertrött resten av dagen och somnade direkt när jag lade mig på kvällen. Har sovit gott hela natten. Ja, kanske ska det vara så och jag behövde sömnen men det känns som att jag var onödigt trött. Nåja, vila massor under helgen så reder det sig säkert till måndagen och ny arbetsvecka.

12 augusti 2018

(7.25) Morgonstund i hemmet, njuter av att starta dagen i lugnt tempo och ha känslan att vi bara kan vara hela dagen. Ta stunden som den kommer och njuta massor. I går blev det en utflykt österut på eftermiddagen, besök hos svärföräldrarna och trivsam samvaro. Ser fram mot dagen och att bara få vara med BK hela dagen - det är livet. Regnar ute vilket är efterlängtat och ger oss en mysdag som bonus.

15 augusti 2018

(7.23) Sovmorgon de lux, välbehövligt och nödvändigt. Unnade mig en senare start mitt i veckan för att bara få vara en stund på morgonkvisten. Hade ett inbokat möte med en kollega vid 8-tiden, men hon var bussig och gick med på att flytta det till senare på förmiddagen. :-) I går kväll blev det terminens första brasa här hemma - superskönt och värmande för både kroppen och själen. Semestern känns väldigt långt borta, trots att det bara gått två och en halv vecka. Hm, brukar inte känna så men i år är det en markant känsla. Tur att jag har mitt drömjobb. :-) Näe, nu ska jag bara vara en bra stund till innan jag svidar om och drar norrut.

18 augusti 2018

(8.16) Kaffe nummer två den här morgonen, myser lite i fåtöljen innan jag ska packa ihop lite grejer och hämta morbror. Vi ska fixa till en sten på kyrkogården. Det är väldans trivsamt att greja med morbror, han ger mig så bra tips och så är han väldans rolig. :-) Morbror och moster berättade i går att de har äppelpallare på kvällskvisten, en bäver som kommer upp från ån och mumsar äpplen. Så häftigt! Samtidigt väldigt bra, då behöver inte de ta reda på alla äpplen som faller ner. Bara inte bävern får för sig att börja klättra i träden för att ta frukt högre upp. Näe... ;-) Men det vore onekligen en häftig syn. När jag kommer hem igen ska jag greja lite här hemma, några grejer i trädgården jag skulle vilja få gjort samt softa lite på altanen eller inne. Jag får väl helt enkelt ta en sak i taget och göra så mycket jag känner för. Orken har säkert lite att säga till om också kan jag tro. Nähä, nu ska jag börja göra mig redo för att fara och hämta morbror.

19 augusti 2018

(11.20) Sen fikapaus i grejandet, men det ingår i dagens tidsplanering. BK kommer hem på lunch, men inte förrän vid halv två. Då går det inte för sig att jag fikar klockan 10 och sedan får vänta till halv två innan nästa måltid - hur skulle det låta. Hm, ingen behaglig upplevelse - vare sig för mig eller för omgivningen. ;-) Var en sväng till Vanneboda och tömde kärran på förmiddagen, superskönt och nödvändigt. Nu får golvet på kärran återhämta sig en stund innan det är dags att fylla på igen. Undrar om det kan vara värt att renovera kärran lite. Helst skulle jag vilja ha ett nytt golv, i alimunium den här gången, men vet inte om det är värt det. Får höra mig för med de som kan sånt, vore i alla fall skönt att få lite fräschare golv. Kärran har varit en trogen vapendragare i 10 år så den har skött sig bra. Den fick till och med beröm på besiktningen i våras, att den var så fräsch för att vara 9 år. Det kändes bra att höra från de som ser både det ena och det andra i kärrväg kan jag tänka.

Vad skönt det är att bara småfixa lite hemma och kunna bocka av på listan. Jodå, jag som trodde jag var "listfri" gjorde faktiskt en lista här om dagen. Det var lite nödvändigt, så att jag inte skulle glömma vad vi behöver göra. Bra träning också tänker jag, att ha en lista och inte tillåta mig själv att få för mig att allt ska vara gjort på en dag. Det har gått bra så här långt och listan blev till i förrgår. Jodå, BK ska också få greja lite. Men jag småplockar lite på helgen när hon är på jobbet. Jag kan ju inte bara sitta och lata mig. ;-) Nähä, dags att avsluta fikastunden och göra lite mer innan det är dags för lunch.

26 augusti 2018

(5.44) Har varit uppe en timme och myst med kaffe, tidningen och ljudet av regnet som slår mot fönstren. Ja, det är riktigt mysigt och berättigar att krypa ner under pläden för fortsatt mys. :-) I går morse klurade jag på om jag skulle fara till Eskilstuna för att kika på friidrott, det tog några tankevändor och dividerande med mig själv innan jag småningom bestämde mig för att åka. Trivsamt att kika på tävlingarna och extra trivsamt att möta gamla bekanta från "när det begav sig". I dag blir det dock inte många knop, lite smågrejande men inga större utsvävningar.

September 2018

2 september 2018

(7.45) Helg, vila och avkoppling. Återhämtning, småpysslande och trivsam tillvaro med BK. Livskvalité och harmonisk tillvaro som ger energi till både kroppen och knoppen.

4 september 2018

(8.38) Sooovmorgon! :-) Så himla skönt att bara vara och kunna dra mig på morgonen utan något bestämt för dagen. Att få ge mig ut i geografin och studera mönster på nära håll, se former som annars går mig förbi. Vara här och nu för att ge både kroppen och själen en chans att återhämta sig, ladda med ny energi som gör gott. Livskvalité tillsammans med BK som i allra högsta grad bidrar till återhämtningen.

6 september 2018

(5.54) Morgonstund och mys med kaffe, datorn och fötterna i högläge. Jag är så tacksam för livet, för att jag får leva mitt liv i trygghet och harmoni - tillsammans med BK. Det är ett privilegium och en förmån som inte kan tas för självklar. Som i alla relationer handlar det väl till syven och sist om respekt, ödmjukhet och tillit och det innebär nog inte samma sak för alla människor. Glädje, lycka, humor och skratt - men även sorg, frustration och gråt. Att kunna dela alla känsloyttringar och finnas för varandra oavsett - det måste helt enkelt vara kärlek på riktigt. :-)

9 september 2018

(7.22) Hemma igen efter härliga dagar i fjällen med BK. Skönt att bara vandra i geografin och njuta av tystnaden tillsammans. I dag är en viktig dag för oss alla, i dag ska det avgöras - hur kommer vårt fantastiska, trygga och demokratiska land att se ut efter dagens val? Jag hoppas att vi alla kan vidga våra vyer och se hur bra vi har det, inte tappa modet och i ren misströstan bli extrema i våra tankar. I stället låta kärleken till livet styra oss i våra val och vår förmåga att se var omsorg om medmänniskorna och välfärden finns. Jag hoppas också att, alla som kan, utnyttjar den fantastiska rättighet som vår demokrati erbjuder - att rösta.

13 september 2018

(17.40) En behaglig dag med lagom göromål, både på jobbet och hemma. Efter jobbet har jag varit i stenpartiet en timme och rensat lite. Skönt som bara den och luckert - så rensandet gick galant. Nu laddar jag för eventuell leverans av ved i kväll. Ja, den ska in i garaget i alla fall sedan börjar jag klyva en annan dag. Har tänkt mig vara lite mer strategisk i år och inte klyva lika mycket. Det brinner galant bara det blir bra värme i braskassetten. Morbror har lärt mig att elda på glödbädd och det är suveränt. Lätt att underhålla och brinner behagligt. I helgen som kommer får trädgården bli första prio, fixa lite innan hösten kommer på riktigt. Säkerligen blir det en eller ett par vändor med kärran också eftersom det är lite kvar att både klippa och rensa. Jodå, jag ska vila en del också har jag tänkt - men lite måste jag nog göra innan jag unnar mig vilan.

BK och jag satt på altanen och fikade för en stund sedan. Superskönt att kunna sitta där även om det inte är tjugo grader ute. Vi kommer nog kunna njuta av den en bra stund till innan det blir för kallt. Det ska i alla fall bli spännande att se hur länge. :-) Med gamla altanen hade det varit tveksamt om vi kunnat sitta ute i dag, jag tror inte det - vi hade nog valt köket i stället.

14 september 2018

(4.34) Ah, vaknade lite tidigare i dag - känns som bonustid på något vis. Nu är kaffet urdrucket och tidningen genombläddrad och jag ska göra mig redo för att fara norrut för ett pass på KH. Veden levererades i går kväll och det känns gott att den är på plats. Nu kan jag plocka med den när jag vill och vi är laddade inför kommande säsong. Fascinerande att se P när han manövrerar traktorn och smidigt ställer in kubiken i garaget. Ja, jag blir lite impad måste jag säga, även om jag vet att han är van traktorförare. Garageinfarten går ju inte direkt rakt in hos oss, det är en nätt 90-graderskurva på slutet med stenmurar på båda sidorna och innan dess carporten.

15 september 2018

(8.46) Lagom start på dagen i lagom takt - det känns fint. Braskassetten är uraskad, disken undanröjd och nu njuter jag av dagens andra kopp kaffe. Har inte kunnat bläddra genom tidningen än på grund av tekniska problem hos leverantören, men då har jag den till senare på dagen. När jag vaknade till på morgonkvisten snurrade massor av göromål i huvudet, jag har kunnat bromsa upp det och tänker ta en sak i taget. I går när jag kom hem från jobbet lyfte jag in lite ved till ställningen i pannrummet och strukturerade upp i lådan och korgen med grövre och finare tändved. Ja, det finns en hel del ved till att ta reda på men skönt att ha struktur från början - det underlättar när det fylls på. Får se vad jag ger mig i kast med när jag kilar ut. Just nu var det lite svalt ute, kanske ska ge mig ut rätt tidigt för att njuta av den friska luften.

(17.43) Jag har lyckats hålla ett lagom tempo i dag, några göromål och massor av vila. Inte tokigt måste jag säga, väldigt välgörande för hela systemet. BK kom hem hyfsat tidigt från jobbet, vilket blev en bonus. Alltid lika skönt att få hem henne tidigare än jag räknat med. :-) BK är ute på en liten cykelvända, jag får hålla mig från sådana aktiviteter i dag och lyssna på kroppen. Tidningen, som det var tekniska problem med på morgonen, är nu uppe igen och jag har bläddrat igenom den. Nytt utseende och nya funktioner, det blev superbra tycker jag. Mycket mer lättmanövrerat och zoom-funktionen mer behändig. Till min stora förtjusning går det också att använda piltangenterna i inzoomat läge för att navigera på sidan, tidigare bytte den sidan vid den navigeringen. Helt klart justering till det bättre. Jag ska nog kila ut och småplocka lite på ägorna en liten stund innan jag tar kväll. Mysigt att få en liten stund i luften innan det är dags att kanske slänga på en brasa till kvällen.

17 september 2018

(4.21) Ny dag och ny arbetsvecka, det blir säkert bra kan jag tro. Skön helg med lagom tempo och en del göromål gjorda - också de i lagom tempo. Har en hel del att fixa med innan det är dags för möte klockan 10 i dag, ska därför fara upp när jag gjort mig redo. Vaknade innan väckarklockan larmade, det var skönt för då får BK sova. Ska lämna BK:s bil innan jag promenerar vidare till KH, det gäller att ladda med regnjacka i dag. :-) När jag var ut till brevlådan och hämtade tidningen njöt jag verkligen, lite regn men ljummen temperatur. Inifrån fick jag höstkänsla men väl ute var det som ett ljummet sommarregn. Ser fram mot att ha lite körigt på morgonen, men hoppas att den första uppgiften går relativt smidigt - den är mest hantverk och kräver lite extra koncentration. Är den väl gjord så kan jag ta mig an de övriga uppgifterna med lätthet.

18 september 2018

(16.04) Eftermiddag och jag har landat hemma på altanen. Njuter av värmen som kapslas in här om dagarna och ro det ger att i princip ha sommarstugan i trädgården. :-) Det är en fantastisk känsla och känns lyxigt till tusen. För en "hemmagroda" som mig är det ypperligt, jag behöver inte packa ett enda dugg - det är bara att öppna dörren och kila ut och slå mig ner. På jobbet i dag fick jag lite tips på olika former av värme till inglasade uterum, altanen alltså. Det var både tips på lösningar med gasol och el. Får se vad vi kan bli intresserade av framöver, för tillfället är det bara så toppen att kunna gå ut och sätta sig efter jobbet, trots att det är en bit in i september. Solens strålar och värme kapslas in en stund och ger oss möjlighet att njuta längre på hösten och säkerligen tidigare på våren. Med gamla altanen hade det aldrig gått - jo, om vi pälsat på oss mössa, tröja och tjocka brallor så klart. Tror dock att det varit lite dragigt och kulet ändå. I dag sitter jag i bara långa shorts och t-shirt och det är hur skönt som helst. Som jag sa till BK tidigare i år: "Det här är nog det bästa vi gjort... ja, förutom att gifta oss så klart." :-)

Har haft en bra dag på KH, hunnit en hel del och känner mig nöjd. Fick till en text om inriktning, härifrån och framåt, det känns bra. Jodå, det går alltid att fila på men grunden känns helt okej. Känner mig peppad för framtida projekt och känner att jag vet ganska säkert vad jag skulle vilja att vi gör. En härlig känsla och med den ser jag vilka möjligheter vi har för att göra det så bra som möjligt för alla våra medarbetare. Om det sedan blir så vet jag inte, en viss del av ansvaret ligger ju faktiskt på våra medarbetare. :-) Det är kanske upp till oss att göra dem medvetna om det... Uj, nu har vi ännu lite till att göra känner jag - men det är tur för hur skulle det se ut om vi bara satt och fikade hela dagarna. ;-) Jag ser i alla fall fram mot jobbet med stor iver och lust, det ska bli superkul och jag tror vi kan åstadkomma något riktigt bra.

23 september 2018

(7.01) Dagens andra kopp kaffe är upphälld för att avnjutas, disken är fixad och jag laddar för att ge mig i kast med ett par fönster till på morgonkvisten. I går blev vardagsrummet klart och jag måste ge mig själv en liten eloge. Jobbade på i lagom tempo och har delat upp fönstertvättandet på flera dagar vilket har medfört att jag njuter när jag håller på. Nämen, det är helt fantastiskt - har det landat till slut, morbrors ord om att göra lagom och njuta under tiden jag håller på. Ja, det är i alla fall så den här gången. :-) BK och jag grejade lite i trädgården i går, klippte på rosenapeln och tömde kärran. Som sagt, i dag satsar jag på ett par fönster till. Det är de kruxigaste kvar, kruxigast beroende på solens läge. Jag ska försöka få de gjorda nu på morgonen innan solen lägger sig på. Funkar inte det på grund av temperaturen får jag helt enkelt ta dem i eftermiddag eller en annan dag. För tillfället ser det ut som att vinden har mojnat, det är bra med tanke på fönstertvättandet.

I eftermiddag ska jag följa med BK när hon ska jobba en kort sväng. Vi ska till ett ställe där jag faktiskt aldrig varit tidigare, det blir intressant. Jag har bara sett platsen på bild och det säger ju inte allt så klart. Känsla, dofter och annat som en bild inte kan förmedla får jag uppleva i dag. Kanske inte så mycket dofter men i alla fall känsla och närvaro. Om näsan får vara med och uppleva hoppas jag så klart mer på dofter än odörer. :-D Efter det ska vi sätta blommor till Fru FP som skulle fyllt år i morgon. Nähä, nu ska jag rigga för att ge mig ut och ta fönstren från utsidan - det är två enkelfönster som jag måste upp på trappstegen för att ta. Krångligast med det är att få stegen att stå bra eftersom det är rabatter nedanför fönstren. Nåja, jag har gjort det förr så det ska nog gå bra även den här gången.

Oktober 2018

1 oktober 2018

(4.07) Ny vecka och nya möjligheter. Under gårdagen blev jag klar med flyttandet av veden från garaget in i pannrummet. Skönt att ha den detaljen gjord. :-) Passade också på att klippa lite överblommade rosor och rensa lite i stenpartiet. Härligt att se att så många blommor återhämtat sig efter den varma och torra sommaren. Visst, höstastrarna är inte på långt när så frodiga som de brukar vara - men de är där och de blommar. Det blåste skapligt i går men var soligt och fint. Efter utfört pass i trädgården tog jag mig lite fika på trappen, fick sällskap av katten Wilma som satt bredvid mig och spanade på förbipasserande och på sådant som jag inte uppfattade - kanske något litet djur som rörde sig eller bara ett löv eller så. Om en stund ska jag kila upp och plocka lite, kan bli en cykeltur på gymmet också. Det känns som att det vore en bra idé nu på morgonen. Är lite stel i muskulaturen efter övningar på gymmet i går. Tror nog att en cykeltur och lite töjning kan hjälpa musklerna att bli av med träningsvärken.

3 oktober 2018

(17.22) Jippi! BK har kommit hem efter tre dagar på annan ort. :-) Vi tog en fika på altanen när hon kom hem på eftermiddagen, riktigt skönt där ute. Efter det svidade vi om och gjorde ett ryck på ägorna, lite klippning av buskar. Skönt att vara ute och greja i lagom takt en stund efter jobbet. Både kroppen och knoppen behöver luften. I morse vaknade jag lite väl tidigt, vid halv fyra. Nåja, det blev kaffe och datorn en stund innan snabeldraken fick komma ut på en svängom. Väldigt bra uppvärmning för efter det körde jag ett pass på gymmet. Härlig start på dagen och sedan har den fortsatt med bra flyt och en hel del gjort. Fler dagar som denna vore inte dumt, då skulle effektiviteten öka markant. :-) I och för sig är det väl bra om jag inte är för effektiv, tänk om arbetsuppgifterna tar slut...

7 oktober 2018

(7.07) Skön, avkopplande, givande och effektiv dag i går - precis som en lördag ska vara. :-) Vi gjorde en hel del på ägorna, i lagom takt och mellan varven tog vi rejäl vila. Stilla dag trots grejande, jag var knappt i närheten av telefon eller dator och det var hur skönt som helst. Fler sådana dagar behövs för både kroppen och knoppen. Vi fortsätter med göromål i dag, vi har några saker som vi vill fixa innan trädgårdsgörat är över för den här säsongen. Kul att greja tillsammans och att göra det i lagom takt. Då blir det, precis som morbror brukar säga, att vi kan njuta under tiden vi grejar.

13 oktober 2018

(8.00) Drar mig lite på morgonkvisten, bara-vara-dag med några små göromål. Ah, skönt att kunna ha lite retreat-känsla på hemmaplan. En effektiv arbetsvecka ligger bakom mig när jag landar i helgens stilla lunk. Effektiv och givande på flera sätt och det känns gott. Får se om jag tar en tur med kameran i dag eller om jag helt enkelt struntar i det - dagen får gå sin gilla gång och så ser jag vad som faller mig in efter hand. På morgonkvisten har jag lyssnat på fåglarnas konversation utanför sovrumsfönstret. Det är sådant som gör mig glad i hjärtat och ett oundvikligt leende sprider sig på mina läppar. Härliga ljud och fantasin sätter fart, undrar vad de säger? :-) Möjligen förfasar de sig över den latmask som drar sig så på lördagsmorgonen - jag alltså. Eller också pratar de om de oförskämda ägarna som ställt ut fågelhuset och pålen där övrig fågelmat ska vara - men inte fyllt på med någon mat. Näe, de har säkert viktigare frågor att dryfta på morgonkvisten. Det börjar bli dags för mig att röra mig ut mot köket för lite frukost, en god frukost gör ju inte ont skulle jag vilja påstå. Sedan gynnar det helt klart munterheten i mitt sinne.

14 oktober 2018

(7.03) Det blir att satsa på en liknande dag i dag som jag hade i går - en bara-vara-dag. :-) Tid för reflektion, eftertanke och samlande av energi. Kan behövas inför kommande veckas lite mer chokade agenda. Några små göromål har jag att göra i dag, men det är ungefär som gårdagen så det känns helt okej. Ska nog börja redan om en stund med att ladda tvättmaskinen. Skön start på dagen i lagom takt. Jag försöker med det varje dag men på helgerna är det lite lättare eftersom jag för det mesta inte har någon tid att passa.

21 oktober 2018

(17.28) Det är inte alltid lätt att förstå... Målet måste väl vara att alla människor är lika mycket värda, att vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade. Men var finns logiken och rättvisan? Jag försöker förstå och tänka att det reder sig till slut. Men ibland är det bara väldigt svårt att få ihop ekvationen. Är det så att vi alla är oss själva närmast och ser vårt eget bästa först i alla lägen - trots att vi förmedlar annat utåt? Jag blir rätt förtvivlad när jag tänker tanken - hur ska det då gå för hela vårt samhälle, för vår värld? Det kan ju inte gå annat än "käpprätt" om det är slutsatsen. Jag hoppas dock att alla vi kan ta vårt förnuft till fånga och landa i ett sunt resonemang kring vår existens tillsammans med alla våra medmänniskor.

Att umgås med människor utanför arbetet är fantastiskt. Jag har till stor del valt bort det då jag inser den stora falskhet som bor i många av oss. Vi låtsas att vi bryr oss om varandra, men vad innebär det verkligen att bry sig om en medmänniska? Att tro att flera människor i ens kontaktnät är vänner är en utopi. Spel för galleriet skulle jag vilja påstå. "Vänner" som funnits där i flera år - men när det väl hettar till då är de väldigt icke närvarande. Det är lätt att säga "ring om du vill prata", men att själv ringa för att lyssna på en ledsen medmänniska eller bara tystnad - det verkar vara väldigt svårt. Besvikelsen i sådana relationer är enorm. Jodå, jag tar mig genom dem men de skapar ärr och gör naturligtvis att jag har svårt att lita på någon i framtiden. Nåja, "kan själv" får vara min styrka och mitt mantra. Besvikelsen är väl störst på mig själv - att jag en gång litade på de personerna. Ja, livet lär och jag tar till mig av varje lärdom.

23 oktober 2018

(4.49) Regnet smattrar mot fönstren, kaffet smakar gott och uppladdningen för dagens intensiva men troligtvis väldigt givande dag går fint. Årligen återkommande dagar i länsmetropolen, pass med föreläsare som förmedlar sina erfarenheter i jobbet med cyberspace. Jag satsar på ett pass på gymmet innan jag gör mig redo för dagen och rullar in till stan. Eventet började redan i går med en halvdag för oss som är lite ivrigare... eller nåt sånt. Det var bra som vanligt och både tips och nyheter förmedlades.

Det är trivsamt att komma in till länsmetropolen mellan varven, men oj så skönt det är att landa hemma efter det. :-) Ja, det är nog som jag alltid sagt - jag är inte och kommer aldrig att bli en stadsmänniska. Tur det för det finns så många som vill bo i stan ändå. Jag bodde, för ett bra tag sedan, i en annan länsmetropol i 17 år så jag slänger inte bara ur mig mitt konstaterande. Det börjar bli dags för gymmet, ser fram mot ett pass och att få använda kroppsdelarna en stund.

26 oktober 2018

(4.45) Trött så här på morgonkulan, fredag och avslutning på en intensiv men givande vecka. Klurar på om jag ska orka pallra mig ner på gymmet innan jobbet eller inte. När jag tänker på det är det som att kroppen uttrycker: "Allvarligt!?" Får nog ta en stund till att fundera på det, kanske vila i dag och köra i morgon i stället. Ser fram mot dagen och att få strukturera upp mig lite - för tillfället har jag ovanligt rörigt på mitt skrivbord, anteckningar både här och där. Jag behöver helt enkelt gå igenom dem och se vad som ska sparas, vad som ska renskrivas och vad jag helt enkelt kan lägga bort. Om det ska gallaras om ett år eller så - ja, då får jag ta det då.

28 oktober 2018

(5.21) Smyger igång dagen med morgonmys i soffan. :-) Lagom start och strax ska jag svida om och ge mig ut på en morgonpromenad. Jag tog i alla fall med kroppen ner på gymmet i fredags morse och det gick över förväntan. Tror nog till och med att kroppen upplevde känslan av att "baske mig, det här gick ju glimrande och det var till och med skönt". I går däremot, när jag hade promenad på agendan vilade vi - kroppen och jag. Jag var klok nog att lyssna på kroppens signaler och kände att vila var det bästa alternativet. Sviter efter en intensiv men effektiv vecka där timmarna sprungit iväg på flexen - då behöver vila få lite extra utrymme. Jag känner i dag att gårdagens beslut var mycket klokt, helt annan känsla i kroppen i dag och redo för promenad.

Satt och skummade genom FB nu på morgonkulan, som vanligt efter tidningarna och kaffet. Då kom det upp ett delat inlägg i mitt flöde med ett citat, eller nåt, som jag tycker var väldigt bra. "The biggest communication problem is we do not listen to understand. We listen to reply." Det ska jag bära med mig för att försöka bli en bättre lyssnare och också bli bättre på att försöka förstå mina medmänniskor. Nej då, det är inte alltid lätt - men försöka är ändå gott nog tänker jag.

November 2018

3 november 2018

(5.53) Lördag morgon och i dag är det vila och bara vara som gäller. Ska en sväng med morbror och moster på morgonkvisten men det är bara vilsamt. :-) Har inga planer för resten av dagen vilket känns väldigt skönt och ger utrymme för reflektion och eftertanke.

6 november 2018

(20.38) Kvällsmys i soffan med BK, det är livskvalité en tisdag mitt i livet vill jag påstå. :-) Att bara vara tillsammans och njuta av brasvärmen och stillheten - lyxigt som bara den. I går hade vi utflyktsdag, jag visste bara att vi skulle åka buss till huvudstaden. Det blev besök på både Fotografiska och Pen Store, fika ett par gånger och sedan mat med "lilla H" innan vi for hem. Pen Store har jag velat besöka länge och nu blev det så. Hur häftigt som helst och nästan som julafton för ett pennfreak som undertecknad. Lagom stor affär som lätt gick att få överblick över med massor av pennor och skriv- och skissböcker. Det var absolut inte sista gången vi var där, kanske kommer jag till och med att tjata om att vi ska åka till huvudstaden framöver... Näe, det ska väl inte bli så illa. ;-) Det går ju faktiskt att beställa från Pen Store på nätet också, men jag måste medge att det inte alls är samma sak som att vara i butiken och få känna på pennorna, bläddra i skissböckerna och bara insupa atmosfären. I kväll har min nya 0.2-penna gått varm, en ren fröjd att skriva med den och bokstäverna blir delikat tunna plus att det går att skriva supersmått med den. :-D

7 november 2018

(3.47) Arla morgonstund, tidningen är genombläddrad och kaffet nästan urdrucket. När jag kom upp för en stund sedan slog det mig att det var ovanligt ljust i vardagsrummet. När jag närmade mig soffan såg jag ut genom fönstret, båda lamporna i garageinfarten hade tänts. Jag gick närmare och fick se två stora och fina rådjur som nöjda mumsade i sig av malvorna som så tappert har blommat fram till nu. Det var med stor kluvenhet jag beskådade rådjuren - skulle jag öppna altandörren och skrämma dem eller låta dem fortsätta mumsa. Hm, det blev det sistnämnda eftersom min känsla var att jag bara skulle skrämma dem för stunden. En annan dag är de tillbaka och mumsar igen. De är väldigt fina men lite trist när de skövlar i trädgården. I och för sig, vi ska ju inte äta malvorna själva så det är väl helt okej att de får ta del av den kosten om de nu har behov.

Jag vaknade lite tidigare än nödvändigt i dag, men så är det ibland. Jag känner mig dock utvilad och det är det viktigaste kan jag tycka. Ska ge mig ner i källaren för ett pass om en stund, det kan vara skönt att få jobba med kroppen en stund på morgonen innan jag gör mig redo för KH. Ser fram mot dagen och att få fortsätta där jag slutade i går eftermiddag. Arbetsflöden, regler och förvaltningsmodeller står på schemat i dag - det kanske inte låter så upplyftande men jag tycker det är intressant och givande till tusen. Lite kodande mellan varven och klurande på bygge så blir dagen komplett. :-) Det är toppen att ha arbetsuppgifter av skiftande slag så att jag kan varva lite när "hårdisken" går ner i energisparläge. Arbetsuppgifterna kuggar i varandra men är ändå skiftande och ganska olika. Jag har sagt det förr och jag vidhåller det efter åren på KH - jag har mitt drömjobb. Fascinerande att reflektera över vägen till drömjobbet, allt jag gjort innan jag landade på KH. Den tänker jag inte redogöra för här, då kommer jag aldrig iväg och kan börja dagen vid skrivbordet. Kanske blir det en annan dags ämne för reflektion - vem vet.

17 november 2018

(9.27) Lördag och vila - den här helgen är det extra välbehövligt. Ett par arbetsveckor med på tok för långa dagar och en hel del "ska bara" resulterar i att vila är nödvändigt i helgen. Har småpysslat lite på morgonkvisten och nu har jag inte en enda plan för resten av dagen, bara vara och ge kropp och knopp en chans till återhämtning. Just nu avnjuter jag dagens tredje kopp kaffe med fötterna i högläge och datorn i knäet - ja, det är just så avkopplande som det låter. Låter det inte avkopplande, ja då får du helt enkelt tänka på det du tycker är mest avkopplande - så känner jag med fötterna i högläge och datorn i knäet. :-)

Här om dagen, när BK och jag satt i soffan och småpratade, tyckte jag att hela rummet var väldigt suddigt. Hm... Så var det så klart inte. Det var, som så ofta, en del fläckar på glasögonen. Det är ju märkligt, sa jag, att glasögonen blir så fläckiga hela tiden. Men så kom jag på varför, det är egentligen inte så konstigt. Det sägs att ögonen är själens spegel och nånstans måste det ju komma ut och vart hamnar det då - jo, på glasögonen. :-D Fantastiskt skönt att jag rätt ut den frågan, nu behöver jag aldrig mer fundera över varför glasögonen blir så fläckiga.

24 november 2018

(10.19) Sovmorgon och lugn start på dagen tillsammans med BK - lyxigt värre. :-) I går kväll hade vi grannarna hos oss en stund, korv med bröd och trivsam samvaro. Det är lyxigt det också. I dag har vi inte speciellt många planer, en liten utflykt mitt på dagen står på agendan - annars är det lugn och ro och vila som gäller. Utflykten kan förhoppningsvis resultera i lite fikabröd som vi kan ha till jul och kanske även lite annat som vi inte ens vet att vi be... "villhöver". Jag har sovit 9 timmar i natt och BK lite till - det var väldans välbehövligt och skönt som bara den. För egen del har det blivit alldeles för många långa dagar på jobbet på senaste tiden, jag måste skärpa till mig med det för så här håller det inte i längden. Ingen som tvingar mig, "ska bara" inträffar för ofta helt enkelt.

December 2018

2 december 2018

(6.32) Kaffe, datorn och fötterna i högläge - skön start på dagen. Vila står på agendan för dagen, vila och ge kroppen en chans att orka tre dagar på annan ort i början av veckan. Någon sorts förkylning har spökat i kroppen och i går kväll satte den sig märkbart i svalget. "Jag vill inte!" "Jag har inte tid nu!" Inombords protesterar varenda del av medvetandet mot det som smyger sig på. Men det jag så klokt förmedlar till andra, när de uttrycker hur illa förkylninging passar tidsmässigt, gäller ju så klart inte mig själv. Jodå, så klart gör det det. Men jag reagerar precis likadant - att förkylningen kommer jädrigt olägligt. Nåja, gilla läget och kurera allt jag kan är det som gäller i dag.

3 december 2018

(5.44) Morgonstund och kaffet är urdrucket, det satt fint nu på morgonkvisten. Jag har sovit bra, det är positivt och gör så att kroppen kurerar. Satsar på att kurera massor under förmiddagen så att jag är redo för resan till annan ort efter lunch. Packningen får innehålla lite komplement som jag inte tänkt från början - nässpray, Alvedon och näsdukar. Ja, det är bara att gilla läget och göra vad jag kan för att hålla mig på benen. Det blir intressant att se hur kroppen känns när jag ska börja packa och greja lite inför avfärden. Tur att vi ska åka tåg, då kan jag blunda mellan varven och vila.

10 december 2018

(5.44) Morgonstund en måndag senare. Resan till annan ort förra veckan gick över förväntan, det blev ett ständigt prioriterande under dagarna på konferens men bra dagar med nyförvärvade kunskaper. Var en sväng till KH på torsdagen men vände nästan i dörren. Kände att det var nog bättre att jag for hem och vilade. Så har jag gjort sedan dess och fortsätter med det ett par dagar till. Kanske var det dumt att jag for på konferensen men jag gjorde det och får gilla läget så här i efterhand. Hoppas dock att förkylningen ska vända snart och börja dra sig tillbaka. Jag gör vad jag kan och får även öva mitt tålamod. Nej då, tålamodet är gott och jag kan inte göra så mycket annat än vila, få i mig vätska och låta kroppen sköta resten.

12 december 2018

(8.06) Rejäl sovmorgon i dag, välbehövligt och skönt som bara den. Snuvan hänger i och vill inte släppa taget men tycker mig skönja en bättring i dag på morgonkvisten. Inte samma ihärdiga huvudvärk och lite lättare med trycket i bihålorna. Det blir ännu en dag i kurerandets tecken, vila mycket och bara vänta ut förloppet helt enkelt. Får se hur dagen förlöper, kanske kan jag ge mig norrut redan i morgon för ett pass på KH. Nåja, jag avvaktar dagen och ser hur det känns framåt eftermiddagen och kvällen. Jag tror dock jag har blivit lite bättre på att inte vara så otålig när jag är knackig. Ja, det får jag vara lite stolt över i fortsatta kurerandet. Nu börjar det dock bli dags att få igång systemet, få i mig lite frukost och se hur kroppen reagerar på att röra sig lite grann.

13 december 2018

(6.47) Ny dag och jag konstaterar att det blir kurerande resten av veckan, KH får helt enkelt klara sig utan mig några dagar till - hur nu det ska gå... :-D Lite bättre i alla gångar i dag men inte redo för att ge mig iväg från hemmets lugna vrå. Körde på lite extra medicinering i går och jag tror det gjorde susen - hoppas i alla fall det. Nu ska jag göra mig redo för att se om årets Lucia-firande på "burken" kan vara något som passar dagsformen. Lite stämning kan ju inte skada tänker jag, så länge det är relativt traditionsenligt. :-)

15 december 2018

(10.23) Förmiddag på ägorna och jag vilar - kan inte göra så mycket annat. Gårdagen var så där... hade förhoppning om att det skulle komma en vändning till det bättre men det blev snarare tvärt om. Nåja, så är det väl med bacillerna, de skuttar lite hur de själva tycker. I dag testar jag utan Alvedon/Ipren så får jag känna hur jag mår utan mediciner. Går hyfsat än så länge, ganska lika - trött/matt som tusan och vila är bästa läget. Diskade för en stund sedan och det gick faktiskt över förväntan, men jag tänker inte jubla än. BK hade en teori att mitt "däckande" är en kombo. Ja, så kan det säkerligen vara. När väl förkylningen kom så passade den på att verkligen trycka till.

Behöver fixa till lite i bildgalleriet här på sidan, bilderna börjar bli på gränsen till fornlämningar. Det är ju inte så att jag inte fotat sedan i april, nej då, men jag har inte haft inspiration att fixa till några bildspel. Först var det för varmt för att sitta vid datorn någon längre tid, sedan tog semestern slut och jag jobbade och jobbade. Ja, då är det inte lätt att hitta längre stunder av inspiration. Nåja, jag deppar inte för det - bilder kommer när de kommer. Den här sidan är min egen utbildningssida, här kan jag testa sådant jag lär mig efter hand i kodandets fantastiska värld. Har lite funderingar på vad jag skulle kunna göra och hur jag skulle kunna utveckla sidan. Klurar vidare och du kommer att se när det sker en förändring.

16 december 2018

(19.02) Afton i soffan, vilar och vilar. Det går framåt men väldans sakta. Nåja, det är väl en chans att öva tålamod tänker jag. :-) Var till morbror och moster på förmiddagen, lika trivsamt som vanligt och energigivande till tusen. I kväll har jag varit ute en sväng och sopat lite snö, det var en prövning och jag får nog lämna resten till BK. Får helt enkelt inse min begränsning för tillfället och gilla läget. Innan jag for till morbror och moster i förmiddags hade jag lite inspiration och lade in några bilder från i höstas. Lite skoj när inspirationen slår till. Det är bara att passa på när de tillfällena kommer, jag vet ju inte när det händer här näst. :-) Nu väntar jag på att BK ska komma hem från dagens arbetspass, ser fram mot att hon kommer hem - det där med att det är nyttigt att längta är förskräckligt överskattat skulle jag vilja påstå.

17 december 2018

(11.06) Förmiddag och ännu en dag med vila, vila, vila. Kurerandet går förskräckligt sakta så tålamod är mitt ledord om dagen. Vackert ute med snön som började falla i går kväll och fortsatte under natten. BK fick ta skottningen i morse och hon gjorde det med bravur. Jag, som i vanliga fall njuter av att skotta snö, kände inte ett dugg för det i morse vilket bekräftar min känsla av skral form. Jag njuter av den vackra geografin, även om det är genom fönstret. I morgon blir det KH igen, nu är det dags att smyga igång med jobbet efter allt vilande. Jag får vara på mig själv mellan varven kan jag tänka, påminna mig om att ta en sak i taget i lagom tempo och inte ryckas med i tempot som kollegorna har. Ja, det blir säkert bra.

(19.50) Afton i hemmet, det känns faktiskt lite bättre i kväll. Jippi! :-) Energiboost i dag, BK har gjort hemmet så fint och rent och så har jag fått umgås med morbror och moster en stund på eftermiddagen. Ja, en positiv dag med mycket energi. Sedan är det extra bonus att BK är hemma en måndagkväll - jag njuter. Nu vilar jag lite till och laddar inför morgondagens tur till KH. Hoppas på en lagom dag i lagom tempo för att få grepp om göromålen efter några dagar i kurerandets tecken. Skönt att bara vara med BK på kvällskvisten, småprata lite och titta på lite elände (läs nyheter). Nu ska jag fortsätta vila en stund till innan det är dags för nattens skönhetssömn.

18 december 2018

(3.53) Känslan på morgonkvisten är lite som när jag gick i skolan och hade legat hemma en vecka eller två... ivrig att komma iväg igen. :-) Det är bra, hoppas dock att det blir en lugn dag med lagom tempo. Ja, jag får göra mitt bästa för att det ska bli på det viset. Nu myser jag i adventsljusens sken, smuttar på kaffet och är nöjd med att kurerandet gick över förväntan under gårdagen och natten. Känner mig helt okej, men får nog ha lite is i magen de kommande dagarna och inte förivra mig. En sak i taget i lagom takt - ja, då ska det nog gå bra.

20 december 2018

(5.25) Två arbetsdagar gjorda, den första tog lite på krafterna men gårdagen gick bättre. Skönt att känna att det vänder rejält i systemet. Har tagit det lugnt på jobbet, en sak i taget i lagom tempo - det skulle jag egentligen göra hela tiden. Får försöka ta med den känslan framöver och hitta den när den behövs som mest. Två arbetsdagar kvar innan julledigheten, skönt att få komma till KH och greja lite innan det är dags för några dagars vila igen. Trivsamt att träffa kollegorna igen och komma in i vardagliga sysslor. Jag är så tacksam för mitt jobb och tacksam för den process och de personer som gjorde så att jag hamnade där jag är i dag.

23 december 2018

(10.47) Julpyssel i makligt tempo och så passar jag på att mysa mellan varven. Har grejat lite med bilder på datorn, alltid rogivande och ger lite energi till systemet en helg som denna. Jodå, jag gillar julen men den tar lite väl mycket hjärnkraft kan jag tycka. BK började greja lite här hemma i går kväll och i dag ska vi fortsätta. Jag ser fram mot att "Toker" ska få komma upp ur lådan - min porslinstomte som jag haft sedan jag var 1 år. :-)

Förra veckan gick hyfsat bra på KH, de sista två dagarna gick bäst - kanske inte helt konstigt eftersom kroppen då fått chansen att återhämta sig ett par dagar till. Nu är jag i alla fall ledig nästan två veckor och det känns lyxigt som bara den. Det fina är att BK bara jobbar i morgon, sedan är hon ledig precis samma dagar som jag. Jippi! Skönt att vi kan vara hemma och mysa hela ledigheten och att vi kan göra det tillsammans.

27 december 2018

(15.02) Eftermiddag och jag har vaknat till efter en skön middagslur. Slöar lite i dag efter ett par dagar med trivsamma besök. Superskönt med dagar som denna, att kunna ta varje stund som den kommer och bara njuta av att vara ledig. :-) Har grejat lite med bilder på förmiddagen, hängt ett par laddningar tvätt och kommit igång med motionen igen. Bara att få vara en sväng på gymmet i morse fyllde mig med energi - härligt att kroppen är i fas igen och att jag får komma igång. Blev till och med peppad att dela styrkepasset på två dagar. Ben och rygg ena dagen och överkropp och mage den andra. I dag blev det överkropp och mage, i morgon satsar jag på ben och rygg. Jag räknar helt och hållet med att träningsvärken kommer som på beställning, men det är bara skönt och ett kvitto på att kroppen fått jobba. Behöver också meddela massören att jag är i fas igen så att jag kan få en ny tid, jag fick ju avbeställa den jag hade innan jul - hade ingen lust att få massage när jag nyss varit helt däckad av förkylning. Ingen höjdare för massören heller tänkte jag.

På julafton var vi med om en speciell händelse. Vi tog en promenad efter lunchen och rätt som det var reagerade vi på ett ljud som kändes lite fel för årstiden... ett gäng sångsvanar kom flygande i formation från norr. Det var en märklig och lite mäktig känsla måste jag erkänna.

Ska köra igång en brasa, men väntar en stund eftersom det för stunden är varmt och skönt med plädarna över benen. Kanske skulle aksa ur braskassetten innan jag laddar en brasa... eller också väntar jag med det till i morgon. Skönt som bara den att BK också är ledig de här dagarna, vi kan mysa och bara vara massor tillsammans. Det är kvalitetstid vill jag lova och känns hur lyxigt som helst. Jag tror minsann det börjar bli dags för en kopp kaffe så det är bara för mig att avsluta här och sätta på lite vatten.

28 december 2018

(10.15) Förmiddag och benen ligger bekvämt i högläge. Dagen började, efter sovmorgon, med ett pass på gymmet - i dag blev det som jag skrev i går, ben och rygg. Skönt pass och jag körde extra lätt med tanke på kommande träningsvärk i benen. Vis av erfarenhet körde jag extra lätt eftersom det var första passet för benen på några veckor. Jag verkligen njuter av att motionera och få kroppen att jobba. Det ger energi och goa känslor i hela systemet, både kroppen och knoppen. Skönt att jag kommit igång igen efter min förkylningsvända innan jul. Kul också att BK har hittat till gymmet och det sköna med att köra där. Det går tydligen även att fostra orienterare... ;-)

På tal om träningsvärk... En höst för många år sedan skulle pappa hämta mig vid tåget, jag hade två kvällar innan börjat träningen för säsongen och kört benböj. Jag tyckte jag körde väldigt lätt men kände redan under passet att det krampade lite i låren. När jag väl steg av tåget här i Metropolen kände inte pappa igen mig - så illa gick jag. Han trodde det var en äldre dam... jag var 24 år. Det var nog den värsta träningsvärk jag haft under alla år. Jag fick backa ut från tåget, de två trappstegen som var och sedan fick jag hålla mig i biltaket för att sätta mig i bilen. Uj, uj, uj... jag glömmer aldrig den känslan. Till pappas försvar ska jag väl tillägga att det var sent på kvällen och bäckmörkt så det var mer rörelsemönstret han inte kände igen. :-)

2018 går mot sitt slut, det är bara några dagar kvar. Vi rev gamla altanen och fick den nya på plats av suveräna snickare, målandet skötte vi själva. Sommaren började med buller och bång i början på maj, sedan låg temperaturen på riktig sommarvärme flera månader. Ja, vad gäller värmen finns det väl ingen som kan klaga på den här sommaren - om man vill ha värme vill säga. Vi njöt av att vara hemma och hade superskön skugga på norrsidan av altanen. Den delen av däcket blev utnyttjad massor i år. Till och med katten W njöt i det skuggiga läget en stor del av sommaren, ja när hon inte försökte se supercharmig ut för att försöka komma in i huset. Men vi stod emot! W bor ju inte här och då ska hon inte in i huset tycker vi. På altanen fick hon dock vara och hon gjorde oss sällskap många gånger under sensommaren och hösten. Vi hade så klart en extra stol till henne så att hon också fick vara med i gemenskapen.

Efter en skön semester började vardagen igen. För en gångs skull kände jag att jag inte var riktigt nere i varv när jobbet började igen - eller så kom jag upp i varv alldeles för fort, redan första eller andra dagen. Det var ingen skön känsla och ingen bra start på terminen. Lite upp och ner under hösten men småningom rätade värsta farhågorna ut sig och det blev ordning på saker och ting igen. Julledigheten kom och i år var den nog mer välbehövlig än någonsin. Jag njuter till fullo varje dag och laddar batterierna i lagom tempo. Hoppas att jag har förmågan att hålla varven nere när jag börjar jobba igen efter nyår. Det är i och för sig svårare att starta i lagom tempo när jag inte kan stänga in mig och ta saker och ting i min egen takt. Möten och avstämningar är nödvändigt men också att få tid för reflektion och göranden. Hoppas dock att det blir en lösning på det under våren.

30 december 2018

(8.08) Morgonmys i soffan med BK - tidningen är genomskrollad, kaffet urdrucket och jag börjar snart bli redo att svida om och kila ner i källaren för ett pass. Torsdagen och fredagens lätta pass känns i musklerna, skön känsla trots vissa svårigheter i rörelsemönstret. :-) Det är bara att köra på i dag igen, då lättar säkerligen stelheten markant. Det är fantastiskt vilken skillnad det är på stelhet och stelhet. Om jag varit inaktiv några dagar uppstår en stelhet som är mindre bekväm och relativt frustrerande. Om jag, som nu, har kört ett par pass för fösta gången på en stund uppstår däremot en stelhet som är betydligt mer peppande och trivsam - även om jag sjåpar mig lite och måste uttrycka den "plåga" som träningsvärken innebär. Jag vet ju att den är övergående och vad jag ska göra för att få bukt med den. Stelheten som kommer i och med inaktivitet är däremot inte det minsta skön, bara frustrerande. Med andra ord njuter jag massor i min, för stunden, begränsade mobilitet. Energipåslaget är så njutbart och jag längtar efter att få kila ner och aktivera fysiken ännu mer.

31 december 2018

(11.03) Ah, sköna lediga dagar. Jag njuter massor av att kunna starta dagarna i lugn takt och sedan behålla den sköna känslan hela dagen. Inget jäkt, inga måsten - massor av "bara vara". :-) Startade dagen med ett pass på gymmet efter kaffe och tidning. Tror minsann jag fick bukt med sista skvätten av rejäla träningsvärken, nu är det bara småkänningar kvar. Mest nöjd är jag med att jag kunde köra benpass i morse trots kraftiga krampkänningar i ryggslutet. Hoppas all töjning och massage på mig själv har gjort susen. Det känns i alla fall så men jag får vara försiktigt med rörelsemönstret en stund till. Det mest märkliga är att jag inte ens vet vad jag gjorde under passet i går som försatte ryggslutet i kramp. För det kan ju inte bero på åldern... Näe, det låter ju helt osannolikt. :-D

Vi har inga större planer för dagen, det blir mest att småpyssla hemma med vad vi känner för och bara vara tillsammans och njuta av tillvaron. Det känns som ett väldigt bra alternativ för nyårsafton tycker jag. Vi tar nog en tur till kyrkan i eftermiddag kan jag tro. Sedan blir det kvällsmat och stor spänning vad gäller om vi kommer att hålla oss vakna över 12-slaget eller inte. :-) Om det skulle gå att tippa skulle det nog inte ens ge pengarna tillbaka om vi tippat på att vi somnat innan midnatt. Nähä, jag tror nästan det är läge för en liten brasa här i vardagsrummet - få in lite skön värme i rummet och kroppen.