Blogg 2021

Global pandemi, jobba hemma, covid-vaccin och lite funderingar mellan varven.

Januari 2021

1 januari 2021

(7.14) Nytt år och nya möjligheter.

2 januari 2021

(9.16) Förmiddag på G4, jag har varit igång en stund redan. Rask morgonpromenad på fyrtiofem minuter avklarad liksom dusch och frukost. Innan promenaden bläddrade jag mig genom tidningarna och hade min vanliga morgonrutin. Rutiner är viktigt och de gör att jag hittar balans och mår bra. Det har inte blivit något kodande på ett par dagar, jag ger mig nog in i det om en stund för att få lite gjort på den nya versionen av sidan. Jag publicerar först när jag känner att jag har en bra grund som jag är nöjd med. Än så länge får den vara mitt arbetsmaterial och min övningswebb.

3 januari 2021

(6.31) Sista lediga dagen den här perioden, det känns helt okej. Det har varit skönt att vara ledig elva dagar och kunnat vila, återhämta kraft och njuta av varje dag med BK. I går fick jag en hel del gjort med kodandet och byggandet av nya versionen av min webb. Kul som bara den och BK supportar med bra tänk längs vägen vilket jag uppskattar massor. Det är lätt att fastna i tänk när jag sitter och klurar för mig själv. Den nya versionen av webben kommer bland annat ha sidhuvud och sidfot som är enhetlig på alla sidor, menyval och lite annat nytt. Jag hoppas att det ska förenkla för dig som besöker min sida precis som den kommer att förenkla förvaltandet för min del.

Tack vare att jag fick förmånen att börja jobba med min hobby för snart 11 år sedan så utvecklas jag även i min yrkesroll när jag kommer på lösningar hemma på kammaren. Samma sak omvänt, om jag får något bra tips på jobbet kan jag testa det på min egen webb. Det är så häftigt att ha det så och för mig blir det en helt annan helhet i min kreativa tillvaro. Jag tror också det gör att jag inte känner mig så splittrad mellan två fokusområden som det varit tidigare med jobb och hobby.

Jag fick för några år sedan frågan av min dåvarande chef om jag hade någon bisyssla. Mitt svar blev att det skulle jag inte orka med, jag fokuserar på en sak i taget. Jobbet är en stor del av min tillvaro, precis som för alla andra, och jag skulle inte vara nöjd med min egen insats om jag splittrades upp på någon bisyssla. Jag skulle garantera känna mig som en svikare mot min arbetsgivare om jag inte fokuserade eller lade mitt engagemang på det de faktiskt betalar mig för.

4 januari 2021

(20.21) Kväll och jag vilar efter första arbetsdagen på 12 dagar. Puh, jag var ganska trött i vindlingarna redan efter lunch så strax efter klockan två tog jag och stämplade ut. Jag har timmar så det var ingen fara plus att det var ganska lugnt med göromålen så här direkt efter helgerna. Det gäller att passa på att ta lite kortare dagar när tillfälle ges.

5 januari 2021

(4.44) Morgonstund i soffan med datorn i knäet. Jag har varit uppe en stund - tidningen är genombläddrad, kaffet urdrucket och jag har också hunnit kika lite på kodandet. Det blev en stund i går kväll med lite småfix på nya versionen av webben. Skönt att kunna fixa lite då och då, ingen jäkt utan tid för reflektion och klurande på bra lösningar. Det börjar nog bli dags även vad gäller egna webben att jag sitter vid stora skärmen. Vad jag ser på skärmen begränsas en aning med datorn i knäet eftersom den skärmen är tretton tum. Jag har kommit till ett stadium då jag skulle behöva ha befintliga versionens kod i ett fönster och nya versionens kod i ett annat och kunna se dem samtidigt - ja, det får nog bli en stund vid stora skärmen i kväll eller kanske rent av i eftermiddag. Det beror lite på när jag slutar jobba för dagen och om jag då är sugen på att sitta kvar på samma plats en stund till.

6 januari 2021

(11.39) Strax dags att fixa lunch och det är bra eftersom jag behöver en paus. Det blev ingen stund vid stora skärmen i går efter jobbet men under förmiddagen i dag har jag suttit vid stora skärmen och fortsatt i kod-världen. Roligt som bara den men just nu har jag kört fast och hittar inte vad felet är. Jag får inte till det som jag vill vilket är lite lätt frustrerande. Hm... Kanske hjälper det att få lite lunch och en paus från tänkandet. Jag hoppas det och ser fram mot ett pass även under eftermiddagen. I nuläget känns det för första gången under det här jobbet som att jag inte kommit någonstans, bara stampat på samma fläck. Ja, det är väl helt naturligt att sådana platåer kommer även när det gäller kodandet kan jag tro.

7 januari 2021

(6.20) Morgon på ägorna och dagens första rutiner är avklarade, det vill säga kaffe och tidningar. Ska fortsätta med lite fler rutiner innan jag svidar om och går in i jobbläge. Kodandet i går gick lite framåt minuterna efter att jag skrivit inlägget. Jag kikade på den tutorial jag sett på tidigare och först då såg jag det stavfel jag lyckats få till på ett ställe i koden. Inte konstigt att det inte visades som jag hade tänkt mig. Det kändes skönt att få lite klarhet i klurandet innan jag gav mig för den stunden.

8 januari 2021

(17.54) Arbetsveckan är gjord och jag fick två suveräna dagar på slutet med massor av nöjdhetsfaktor och nytta av kodträningen på fritiden. Skönt att kunna klura och få till det efter en stund. Nu kan det få bli helg och vila och jag kan koppla av jobbet och känna mig nöjd med veckan, trots att det var lite segt att komma igång i måndags efter så många dagar ledigt. Får se om det kan bli fortsättning på tutorialen med kodande i helgen, den jag började att kika på när jag var ledig i onsdags. I kväll blir det dock vila och bara vara med BK, det är kvalitetstid på hög nivå.

9 januari 2021

(13.13) Härlig dag, ledigt tillsammans med BK. :-) I morse var BK till affären och införskaffade lite förnödenheter och jag passade på att dammsuga. Enligt G4-logiken fick vi både handlat och dammsuget utan att vi gjort ett enda dugg. BK hade inte dammsugit och jag hade inte varit till affären men ändå hade vi både fått handlat och dammsuget. Klart som korvspad. :-D

Innan lunch tog vi en rask promenad i närområdet, skönt och friskt men lite på gränsen till rått i luften. Nåja, kläder efter väder så löste det sig. Nu är lunchen intagen och jag misstänker att vi tar en siesta i soffan. Det känns väldigt lyxigt att bara kunna vara och njuta av stillheten och ron. Egentligen skulle jag behöva tömma kameran men det får bli en annan stund tänker jag.

10 januari 2021

(15.20) Eftermiddag hemma på ägorna och jag har fått till ett nytt bildspel med bilder från november och december i Metropolen. Det var intressant att öppna de filerna i nya kodprogrammet. Programmet indikerade att det fanns ett fel i CSS-koden. Jodå, mycket riktigt, jag hittade det med en gång - en liten klammer som var bortglömd. Nåja, det verkade inte påverka visningen av bilderna eftersom det funkat med de bildspel som legat ute sedan tidigare. Mysko att inte gamla programmet protesterat. Nåja, det nya är lite mer avancerat så det kanske inte är så konstigt ändå. Nu ger jag mig nog vid datorn för i dag. Tömningen av kameran under morgontimmarna och sedan grejande med bildspel tar sin tid och nu är jag trött i både skallen och ögonen.

11 januari 2021

(5.42) Då var det dags för en ny arbetsvecka den första hela veckan efter helgerna. Jag tycker att det är skönt med vardag igen även om jag njutit massor av både jul och nyår. I går kom snön som säkerligen många har väntat på, inte minst alla barn som gått och kikat på både pulkor, bob och andra åkdon i förråden. Själv var jag ute en sväng och skottade av trottoaren, gången och trappen under förmiddagen. Det var skönt, vackert och stillsamt ute - precis som det brukar när ett snötäcke lagt sig i geografin. Tänk att det gör så mycket att vi får några centimeter snö på backen, hela tillvaron känns mysigare på något vis. Jag hoppas också att alla trafikanter minns och förstår skillnaden mellan barmark och vinterväglag. Om inte annat så för sina medtrafikanters skull.

I dag ska jag fortsätta med lite kodande på jobbet, kul att få förkovra mig både på arbetstid och fritid. Kom på ett par saker gällande jobb-kodandet i går kväll och för att inte glömma bort dem till i dag mejlade jag mig själv. Det har jag gjort vid tidigare tillfällen också och det hjälper mig att kunna släppa jobb-tänk på fritiden. Nu börjar det bli dags för mig att göra mig redo för arbetsdagen som även i dag tillbringas inne i datarummet. :-) Det blir bra den dag jag åter kan vara på jobbet men jag är också väldigt tacksam för att jag faktiskt har en bra arbetsplats här hemma på G4.

12 januari 2021

(4.34) Det är vitt ute trots ihärdigt regn i går kväll, skönt att en del av den snö som kom i går fick vara kvar. Vi tog en promenad på eftermiddagen i det härliga vinterlandskapet vilket var uppfriskande och gav energi till resten av arbetsdagen. Med rosiga kinder kunde jag sedan fortsätta mitt klurande och fixande på jobb-webben och fick avsluta dagen med behaglig nöjdhetsfaktor. Enligt SMHI är det -10 grader här i Metropolen just nu. Jag kan inte kolla eftersom BK fortfarande sover men jag förstår att det är kallt, rhododendronbusken ser ut som den kurar ihop sig. Om det regnade in på natten och sedan föll raskt i temperatur så förstår jag att växterna drar "öronen" åt sig.

13 januari 2021

(9.18) I dag unnar jag mig lite flexledigt på morgonen efter två ganska långa dagar vid jobb-datorn. Skönt att bara kunna ta det lugnt och i lagom takt på morgonen och en bit in på förmiddagen innan jag loggar in och sätter igång med dagens göromål. Det känns både lyxigt och lite busigt på samma gång att kunna flexa ut direkt på morgonen innan jag ska jobba. Oftast brukar jag använda flex-möjligheten eftermiddagstid.

Det är stilla och rofyllt både inne och utanför huset, till och med kylskåpet har en paus i sina dagliga göromål med avfrostning och annat. Det är ett sammanträffande och jag passar på att njuta extra mycket av tystnaden. Senaste dagarna har det inte blivit speciellt mycket kodfixande för egen del, vindlingarna har varit fokuserade på jobb-kod och då får den andra delen vänta på sin tur. I går klurade jag ut vad som var vajsing med en kod jag lagt till på jobb-webben. Jag visste ganska tidigt vad i koden som störde andra delar på sidan men jag fick klura ett tag innan jag förstod hur jag skulle fixa till det. Det är lika tillfredsställande varje gång jag lyckas få till det som önskats med lite kod.

Jag känner mig som och är fortfarande nybörjare i kodvärlden men lär mig nya saker hela tiden. Det är utmanande och utvecklande och ger mig motivation att fortsätta förkovra mig. Skönt är att jag får göra det i min egen takt, ingen förväntar sig egentligen att jag ska kunna det. Då är det extra roligt att överraska kollegorna mellan varven när de kommit in med önskemål. Främsta anledningen att jag är så triggad av kodandet är för egen del. Jag gillar att lära mig nytt och kodandet passar mig perfekt, både för jobbet och för min hobby.

16 januari 2021

(22.07) I kväll har jag suttit en del med kodandet för egen del. En hel del har fallit på plats och jag känner mig några steg närmare mitt mål. Nu börjar ögonen bli lite trötta så jag får nog gå och knyta mig kan jag tro. Vi har haft en skön dag, BK har varit ute en sväng på skidorna och jag tog en promenad till bron för att lufta kameran. Jag hade med lite gryn till änderna och det blev väldigt uppskattat. Jag förstod inte riktigt vad de sa, men jag tolkade det som att de var nöjda.

25 januari 2021

(5.37) Ny arbetsvecka efter en vilsam helg. Jag hade nog trott att jag skulle betat av några avsnitt under helgen på den tutorial jag kikar på vad gäller kodande. Det blev inte så, den här helgen fick bli vila för vindlingarna. I lördags förmiddag gav jag mig ut för att ta bort isen på trottoaren utanför. Först tänkte jag ta med ett järnspett ut och knacka lite försiktigt men så hittade jag ett intressant redskap i garaget. Mindre än järnspettet, lagom tungt och med ett behagligt trähandtag. Jag var osäker på vad det kunde vara för verktyg och vad det använts till. Efter lite klurande på egen hand, konsulterande av granne och småningom googlande kom jag fram till att det var en isbill. Isbill användes till att göra hål i isen när det skulle fiskas - alltså en föregångare till isborren. Ja, det var logiskt med tanke på utseendet och jag måste säga att den fungerade ypperligt på trottoaren också. Drygt 30 meter istäckt trottoar var fixad på ett par timmar. Ett bra pass för fysiken och även en hög nöjdhetsfaktor för vindlingarna när det var klart.

29 januari 2021

(6.49) Morgonmys en fredag mitt i livet, jag har lyxat till det och tagit flexledigt hela dagen. Kände att vindlingarna behövde lite extra vila och hade timmar att ta ut så det var bara att bestämma mig. Känns som ett bra beslut och att jag faktiskt lyssnade på kroppen - och min chef. Skönt att bara vara och ta dagen som den kommer. Senaste tiden har jag haft en hel del superroligt att pyssla med på jobbet, kodande och utvecklande av flera delar för att öka tillgängligheten och underlätta förvaltning. Det ger en massa energi att fixa med sådant men det är så klart också lite energikrävande. Nu ska jag njuta av att bara vara och småpyssla lite hemma efter behag.

Februari 2021

3 februari 2021

(4.33) Glittrigt på snön utanför fönstren på morgonkvisten, vackert och njutbart att se på. Jag ska gå ut och göra en insats, både på trottoaren och i garageinfarten men lugnar mig ett par timmar till. Ska även ge mig ner på gymmet en sväng innan jag börjar arbetsdagen vid datorn. Suveränt att ha gymmet hemma på ägorna och extra skönt nu när vi lever i pandemisk vardag.

7 februari 2021

(5.51) Helgmorgon, agendan är luftig och fin och jag startar dagen i lagom takt. Precis som en helgmorgon ska vara. Det är väldigt skönt med helger och tiden för återhämtning som de erbjuder är ovärderlig. I går bytte jag program på gymmet från att ha kört hela kroppen varje pass ändrade jag till att dela upp muskelgrupperna på två pass. Suveränt att byta pass mellan varven eftersom det både gynnar kroppen och knoppen. Jaha då, i dag har jag lite lätt träningsvärk som väntat efter gårdagens pass för benen. I dag blir det överkropp och i morgon väntar träningsvärk i ytterligare muskelgrupper. Härligt! :-) Den värken är egentligen bara behaglig då den är ett kvitto på att fysiken fått jobba en stund.

På tal om träningsvärk. Jag kommer aldrig att glömma en höst för drygt 30 år sedan. Jag hade börjat höstens träning efter sedvanlig vila och skulle hem till Herr och Fru FP en sväng. Herr FP skulle hämta mig vid stationen eftersom jag kom med tåg. Det var mörkt när jag anlände, jag hade känt under dagen hur träningsvärken efter benpasset dagen innan eskalerat under dagen. Nu hade jag suttit på tåget en stund och stelnat till ytterligare skulle det visa sig. Jag fick backa ner de få trappstegen från tåget, Herr FP kände inte igen mig när jag kom stapplande på perrongen. Han trodde det var någon äldre dam som kommit med tåget och fortsatte söka efter mig med blicken.

När jag väl tagit mig till bilen och det var dags att sätta mig insåg jag att jag absolut inte kunde göra som vanligt. Jag fick vända ryggen mot bilen, hålla mig i taket och sänka mig ner i sätet. Uj, uj, uj... Vet egentligen inte varför jag hade sådan extrem träningsvärk den gången, jag hade gjort som vanligt och börjat lugnt det första passet efter vilan. Med tanke på det jag skrev nyss om behaglig träningsvärk så kan jag nämna att den jag hade den här gången var allt annat än behaglig.

14 februari 2021

(6.35) Kaffe, datorn i knäet och tankarna fylls av härliga minnen. För sex år sedan var det dags för oss att tillsammans gå gången fram i kyrkan. Jag är så tacksam för att få leva mitt liv med dig BK - du som är mitt hjärta och mitt liv.

Året innan, för sju år sedan var dagen då Herr och Fru FP förenades i den sfär de flyttat till efter alla år tillsammans på jorden. Samtidigt med sorgen och saknaden finns en oändlig kärlek. Jag är tacksam för att de gav mig livet, tillvaron och all kärlek.

16 februari 2021

(5.41) Morgonrutinerna är avklarade i lagom takt och med sedvanlig mysfaktor så dagen kan rulla igång i lagom takt. Skönt att ha rutinerna på morgonen som både ger bra start och lite insikt genom lokal omvärldsbevakning. Gårdagens arbetspass blev ganska långt men innehållsrikt och kreativt vilket gav mig en trivsam nöjdhetskänsla efter vägen. I dag ska jag ha möte med kollegor i en annan organisation och dela med mig av erfarenheter från tidigare projekt och införande av verktyg och arbetssätt. Det ska bli roligt och det känns så bra att få dela med mig av mina erfarenheter på samma sätt som jag fick stöd från ytterligare en organisation när vi körde igång. Ett prestigelöst givande och tagande är för mig nyckeln till att vi tillsammans för verksamheten framåt och gör så bra vi någonsin kan med de resurser vi har. Alla har vi samma förutsättningar genom att vi jobbar i en icke vinstdrivande verksamhet där vi, var och en av oss, har ansvar att värna om skattebetalarnas pengar.

19 februari 2021

(6.34) Fredag redan... Uj, den här veckan har verkligen gått fort. Jag har fått mycket gjort på jobbet i lagom takt, skönt att kunna beta av utan att behöva jäkta på. Bra möten under veckan och jag tror även att dagens möten blir givande. Senare på förmiddagen ska jag ha workshop med en kollega från grannkommunen och jag ser fram mot att få dela med mig av erfarenheter och insikter om systemet som vi båda förvaltar i våra respektive organisationer.

24 februari 2021

(9.28) Fikapaus i jobb-jobbet, behöver göra lite annat en stund då det kommer inspel från lite väl många håll för tillfället. Ja, jag kan ju bli bättre på att stänga ner mig för att kunna göra det jag ska prioritera. Nåja, vissa dagar är det så här även om jag tycker att jag kan prioritera rätt bra. Då behöver jag lite andrum, titta bort från stora skärmen och bara vara en liten stund. Ta ett nytt tag och greppa vindlingarna i ett försök att tämja dem så att tankarna kommer på rätt spår och fokus läggs på rätt saker. Det som ställer till det mellan varven är viljan att hjälpa till och finnas till hands. Det är inte dåligt att ha den viljan men den behöver portioneras ut i lagom dos vid lagom många tillfällen - en balans mellan att serva och förvalta.

Mars 2021

1 mars 2021

(6.22) Ny arbetsvecka och ny månad - mars är här. Härlig dag i går med utflykt i det vackra och varma vårvädret. I dag är det jobb-jobb som gäller, inga möten men en del på agendan ändå. Ser fram mot att få strukturera upp mina göromål, mina prioriteringar och min att-göra-lista. Lite rörigt för tillfället men det ska nog räta upp sig efter lite justeringar.

2 mars 2021

(5.45) Morgon, kaffe och datorn i knäet - som det ska vara på morgonen. En ny arbetsdag står för dörren och jag försöker att inte planera för mycket, det blir oftast inte exakt den planering jag tänkt mig i alla fall. Så är det och inget konstigt med det, gilla läget och planera om är bästa förhållningssättet till det. I går kväll var vi och hämtade ved hos leverantören. Skönt att få hem en laddning och nu står kärran i garaget och väntar på att bli tömd. Senare i dag ska göra ett ryck och stapla lite inne i pannrummet, det kan nog gå rätt snabbt att få in det men kanske får jag ta en stund under morgondagen också. Det är ganska skönt att vara nere i källaren och greja med veden, avkopplande och trivsamt för både kroppen och knoppen.

3 mars 2021

(7.05) Sovmorgon i dag, skönt och välbehövligt. I går delade jag upp jobb-jobb-passet, tog en stund på eftermiddagen i källaren med att flytta veden från kärran till pannrummet. Skönt att jobba lite med kroppen en stund och sedan ge mig in i jobb-jobb igen. Lätt ledbruten på kvällen av vedflytten men nöjd med att jag flyttade hela lasset. Jag hade inte tänkt det utan skulle bara börja, men så gick det av bara farten. På jobbet blev det också rätt hög nöjdhetsfaktor när jag fick till en snutt i en kod som rätade upp funktionen som jag vill ha den. Den har gäckat mig några veckor men nu tog jag mig tid och grottade ner mig i den och klurade - å vips så löste det sig.

I dag är det ett par möten inbokade, resten av tiden hoppas jag kunna mata på med eget fix som ligger på min prioriteringslista. Skönt att kunna få lite längre pass för sådant som ska göras men som inte är någon brådska med. För mig är resan fram till målet det som gör jobbet så roligt. Ja, visst är det kul att nå målet och gå i land med projekt men själva görandet under vägen dit är superkul tycker jag. Det är ju faktiskt så att vi når inte målen om vi inte lägger in tid för jobb som behöver göras för att nå dit. Sedan är vi så klart olika som personer, en del är visionärer som sätter upp mål och har god förmåga att föra fram dem till de som bestämmer om resurserna och de personerna är så klart viktiga. Vi skulle dock aldrig få något gjort om teamen enbart bestod av visionärer. Näe, arbetsmyrorna är nog så viktiga för att mata på och faktiskt göra så att vi når målen - i tid.

13 mars 2021

(7.37) Helg, vila och återhämtning - väldigt skönt och välbehövligt. Veckan har varit bra men relativt intensivt vissa av dagarna. Fredagen blev en bra avslutning på veckan då jag fick pyssla med en hel del eget fixande för aktiviteter som ligger i planeringen. Det var skönt och kändes bra. Alltid gott att avsluta veckan med hög nöjdhetskänsla och kunna ta helg med den känslan i ryggen.

Det har inte blivit så många stunder med kodande på fritiden senaste veckorna, jag har helt enkelt varit för trött efter arbetsdagarnas timmar framför skärmen. Det kommer nog dagar framöver när lusten och orken tar fart igen, jag är inte orolig. Vem vet, jag kanske tar mig en stund i helgen och betar av ett par avsnitt i kursen.

20 mars 2021

(6.46) Lördag och vila för skallen från jobb-jobb, däremot ska jag upp i päronträdet en sväng i dag igen. Har tagit det lugnt i veckan och kört korta pass med klippning av päronträden och i går blev första trädet klart. I dag är det dags att börja ansa det andra. När det småningom blir klart är det dags att ge mig i kast med resterande fyra äppelträd. Det är skönt att vara ute och greja lite och en bra avkoppling efter jobbet. I dag är det inget jobb utan bara klättra, såga och klippa. Jag ska försöka att hålla på en lagom stund även i dag trots att det är helg och inget jobb-jobb.

21 mars 2021

(8.38) Söndag och vilodag. Jaha då, i dag ska jag ha vilodag - behöver det för både kroppen och skallen tänker jag. Jag övar mig på att ta saker och ting i lagom takt och inte känna dåligt samvete för att jag inte kör i fullt tempo. Jag blev inte helt klar med andra päronträdet i går, kärran var full och behövde tömmas. I morgon ska jag ge mig i kast med ett par av äppelträden enligt önskemål. De kan jag klippa i princip allt från backen på och då går det snabbare och blir lite mer effektivt. Toppskotten är heller inte av samma dimension på äppelträden som på päronträden vilket underlättar. Det är dock ganska tillfredsställande att såga ner toppskotten på päronträdet, speciellt de som är 5 cm i diameter och 4 meter långa.

22 mars 2021

(4.54) Morgonstund innan det är dags att börja jobba. Jag vaknade kanske lite onödigt tidigt i dag men så är det ibland - kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade trots den relativt tidiga timmen. Jag hade klockan på ringning i dag eftersom jag behöver göra ett ärende innan dagens möten startar. Troligtvis vaknade jag tidigt för att BK skulle slippa höra larmet, det är ofta så. Skönt för henne att slippa höra det när hon har ledig dag. I natt vet jag dock inte om det var enda anledningen till varför jag vaknade, någon vallning kan också ha hjälpt till.

Fascinerande fenomen det här med vallningar, när jag steg upp var jag så frusen att jag fick ta på mig extra tröja och raggsockor. Trots att jag kröp ner under pläden här i soffan satt jag och småhuttrade de första 45 minutrarna. Sen kom värmen... Ja, den överfaller och har liksom inget stopp. Då är det bara att vädra kroppsdelarna utanför pläden, öppna dragkedjor och annat för att fläkta ut värmen så fort som möjligt. Just när vallningen avtar är det väldigt behagligt och känns som vanligt. Det är då jag känner att jag nog ska fixa det här utan konstiga medel eller annat. Jag läste någonstans att det kan hålla på så här 7 år. Hm... 7 år av dålig sömn och termostat i otakt...

24 mars 2021

(7.15) Sovmorgon mitt i veckan, skönt och välbehövligt. Ganska hektisk dag i går med många möten, förberedelser och funderingar. I dag är det fortsättning på förberedelser och funderingar. Har ett par relativt stora projekt på gång som kräver planering, struktur och skapligt med klurande. Det är kul även om jag kanske önskat att de inte infallit samtidigt. Tyvärr blir det lite splittrande. Jag behöver se över hur jag ska prioritera för att få till det på bästa sätt. Det är några otydligheter som jag behöver få koll på innan jag riktigt kan bestämma hur jag ska prioritera. Tog en knapp timmes rask promenad i går eftermiddag som hjälpte till att i alla fall börja landa tankarna.

27 mars 2021

(4.55) Lördag, morgon och myser igång dagen. I dag blir det ärende med moster på morgonen och sedan ett pass bland fruktträden. Det är skönt att börja se frukten av flera dagars sågande och klippande. Se frukten av... Ha, ha. Jag var bara tvungen att skriva så för att roa mig själv lite på morgonkvisten. Det är ett par äppelträd kvar och en liten del av ena päronträdet. Nåja, det blir nog färdigt småningom. Det blir att klippa och såga lite i dag eftersom prognosen säger ganska rejält med regn i morgon.

Arbetsveckan har varit relativt hektisk, ovanligt att en hel vecka är så. Men det är bara att vara nöjd med det jag gjort och njuta av helgen. Löste ett dilemma under förmiddagen i går, en av e-tjänsterna ville inte göra det jag talat om för den att göra. Så kan det vara ibland och tur att en kollega upptäckte det innan det rasslat in ärenden. Skönt att få det löst innan helgen och ha med den känslan in i ledigheten. Ser fram mot vilodag hela dagen i morgon. Ah, både kroppen och skallen behöver de timmarna för återhämtning. Jag var i alla fall förnuftig i slutet av veckan och tog ut lite timmar eftersom jag jobbat lite för mycket en tid.

Nästa vecka blir det hög prioritet på kodande och byggande av ny mall till webben. Det ser jag fram mot och tycker det ska bli så roligt. Jag ska vara strategisk och vika rejält med tid för det så att jag är rättvis mot mig själv och det uppdrag jag har. Vis av erfarenhet vet jag att det inte räcker med korta stunder här och där för att få till något som är bra och som håller i längden. Om jag också ska leva upp till mina egna krav på mig själv så behöver jag fokusera över tid. Skönt att jag har möjlighet att prioritera och styra tiden utifrån de uppdrag eller projekt jag befinner mig i.

28 mars 2021

(5.55) Söndag och fortsatt vilodag. Regnet trummar mot fönsterblecken och mysfaktorn är hög. Jag blev entledigad från fruktträden i går efter utflykten med moster vilket resulterade i en väldigt mycket mer vilande dag. Välbehövligt, skönt och alldeles nödvändigt. Jag fortsätter i samma lunk även i dag för att få lite distans och även kunna komma ifatt mig själv en aning. Kommande två arbetsveckor innehåller endast fyra arbetsdagar var vilket hjälper mig att hitta fler stunder för reflektion, eftertanke och bara vara.

(11.14) Förmiddagsfika och lite paus i soffan. Ja, paus i soffan kommer det nog vara mest hela dagen tänker jag - i alla fall titt som tätt. Jag har förberett lite inför morgondagen som är BK:s dag. :-) Regnet fortsätter att hålla dagens mysfaktor uppe på en behaglig nivå och jag fortsätter att njuta av den. Stillhet, ro och massor av bara-vara är för mig bästa sättet att landa och samla energi. Det fungerar också väldigt bra om jag har något klurigt jag behöver lösa. Tankeboken, skissboken och några timmar att bara vara då brukar det mesta lösa sig.

Till vår stora glädje kom årets första bofinkspar till vår trädgård i går. Det var en fröjd att se dem och det spratt till lite extra av glädje i hjärtat. I dag var det fler av deras kompisar som anslöt till bespisningen. En av hanarna var så stor att jag blev fundersam på om pappan är en sparvhök eller så. Det trodde inte BK på så jag får väl släppa den tanken. ;-) Jag skulle gärna ha någon typ av gömsle i trädgården så att jag kunde sitta där och försöka få lite fina bilder. Under höst, vinter och vår känns det inte helt lockande att sitta där ute när jag har skön värme inomhus några meter bort. Ja, ni hör, det är bekvämligheten som sätter stopp för det projektet. Får se om jag kan klura ut något fiffigt framöver.

April 2021

2 april 2021

(7.31) Morgonstund årets långfredag, en vilsam morgon med hela dagen framför mig. I år kom påsken mer än en gång som en skänk från ovan. Jag behöver ledigheten mer än någonsin känns det som. Jag fick lite luft i går när jag var ute på ägorna och började klippa lite torrt. Innan jag började klippa torrt tog jag kvasten och röjde av trottoaren inför stundande vårsopning av gatorna. Skönt att ha min del i det jobbet gjort innan maskinerna anländer till området. I dag fortsätter jag med att klippa lite torrt, kör ett kort pass med det tänker jag - för att kunna njuta och även ha tid över för vila, reflektion och eftertanke.

Har varit ut i köket och fyllt på kaffekoppen, lyxigt att kunna dra ut på morgonmyset en stund utan att ha någon tid att passa. Jo, jag ska ha lunchen klar klockan ett när BK kommer hem för att få i sig lite käk - men det ska jag väl klara trots att jag fyllt på kaffet. :-) Tror nog jag ger mig ut på ägorna en sväng på förmiddagen, då är det friskt i luften och inte allt för många runt omkring visar sig eller har behov att konversera. Då får jag tid att plocka och påta lite i lugn och ro, låta tankarna vandra och bara vara i stunden. Jag förstår mer och mer varför vissa sätter upp en hög häck runt hela trädgården.

Jag är så sugen på att utveckla min egen webbplats, men oftast har jag inte ork efter jobbet då jag suttit minst åtta timmar framför skärmen med liknande jobb för jobbet. Ska jag börja med min egen webb efter jobbet är det vid samma skärm, på samma stol och i samma rum. Det kanske blir skillnad när pandemin är över och jag får miljöombyte vissa dagar. Nåja, det visar sig och jag är inte speciellt jäktad över det. Jag tar en dag i taget och ser vad jag orkar prioritera efter arbetsdagarna. Är det vila som gäller, ja då får det vara så. I nuläget räknar jag med att min arbetsplats är hemma i alla fall fram till sommarsemestern. Det är absolut inget fel på min arbetsplats här hemma efter att jag lånat hem min stol från jobbet, bristen på miljöombyte är nog det jag saknar mest.

3 april 2021

(7.24) Påskafton och ännu en vilsam morgon med hela dagen framför mig. Gårdagen blev lika vilsam och skön som jag hade hoppats. Tog en rask långpromenade på förmiddagen, svidade om vid hemkomsten en timme senare och gav mig ut på ägorna för att klippa lite torrt. Det blev även en del rensande i rabatterna, härligt luckert och lättrensat. Det är bra att få bort lite redan nu för att undvika mängder av ogräs framöver och så är det lite roligare att rensa när det inte är så mycket. Jag höll på en lagom stund i trädgården innan det var dags att fixa lunch. Eftermiddagen gick i vilans tecken och både kroppen och själen fick en väldigt behaglig dag med energipåfyllning.

Vackert ute och jag är sugen på att ta en promenad tidigt för att på så sätt vara redo för ägorna när det blir lite varmare. Får se om jag ger mig iväg om en stund eller om det blir lite senare. Har fyllt på i kaffekoppen så jag dröjer nog en stund i alla fall. :-) Tre lediga dagar kvar den här helgen och det känns som ett stort privilegium att få njuta av den tiden. Att känna ro och kunna ta dagen som den kommer utan att behöva planera så mycket - det ger stort utrymme för att njuta och bara vara i stunden. Vilsamt för både kroppen och själen. Trots det går jobbet igång i vindlingarna, då är det tur att jag har OneNote som bara är att öppna, skriva ner det jag tänker på och sedan släppa det för att gå tillbaka i viloläge. Om jag inte har datorn uppe och jobbtankar eller idéer dyker upp så mejlar jag mig själv från telefonen för att kunna släppa det. Jaha då, skriva ner på en lapp går också bra men ibland är telefonen närmare till hands än lapparna.

4 april 2021

(10.17) Påskdagen och jag tar en vilodag för hela systemet, bara-vara-tid och pyssla med lite smått och gott inomhus. Det är vila för själen och hela människan. Har tömt kameran och kört backup på de bilderna och nu håller jag på att köra backup på en hel del bilder från mobilen som inte varit backupade tidigare. Skönt att få det gjort liksom en del fotoprojekt som ligger separat och inte heller hamnat på någon backup. Egentligen vore det skönt att ha en extern disk där jag laddar filer synkat med datorn, på så sätt skulle jag ha en backup utan att behöva göra något speciellt. Ska nog kolla med någon som kan guida mig i det.

I dag får jag trädgårdsvila, det vill säga vila från klippande, rensande och räfsande. Det känns skönt att jag kan ge mig själv ledigt och ta vara på dagen och hämta energi på annat sätt. Kanske blir det en promenad lite senare eller så spar jag den till en annan dag. Jag hoppas att dagen kommer att kännas lång och att jag fram mot kvällen kommer uppleva att det fortfarande är hur länge som helst innan det är arbetsdag igen. Ja, jag får väl helt enkelt intala mig det. :-)

5 april 2021

(5.16) Andra koppen kaffe är upphälld, pläd över benen och pläd över axlarna. Morgonmys den här lite kulna vårmorgonen när jag vaknade på tok för tidigt. Det var bara att gilla läget och kila upp. Snöglopp utanför strax före fyra men torrt och varmt inne som tur var. Skönt att det är ännu en ledig dag med noll på agendan och en hel del tid för reflektion och eftertanke. Få landa ytterligare i mig själv och hitta en bra strategi för framåt. Hitta tankesätt som hjälper mig i vardagen så väl som i lediga stunder, tankesätt som gör att jag hittar förhållningssätt som håller över tid.

Det är häftigt när åren går och jag får landa i livet på något sätt. Se tillbaka på tider som varit, vägval jag gjort och beslut jag fattat. Vägval som varit självklara i stunden och beslut så självklara att jag inte riktigt reflekterat över dem i stunden. Nej då, jag ångrar varken vägval eller beslut. Om jag skulle göra det vore det ohållbart. Alla vägval och beslut längs resans gång är sådant som gjort mig till den jag är. De har gett mig massor av erfarenheter och hjälper mig i dag när jag ska göra vägval eller fatta beslut. Även om åren bakåt är några stycken känner jag att jag fortfarande har massor att lära och jag hoppas jag gör det hela vägen i mål.

Jag tror det är viktigt att aldrig glömma bort att vi är olika, vi har olika bakgrund, olika erfarenheter och olika förmåga eller vilja till självinsikt. Bara den aspektet visar på hur komplext det är och vad vi alla ska förhålla oss till. Vad har vi för intressen, vilka mål sätter vi upp för oss själva och hur mycket engagemang är vi beredda att satsa? Allt det här ska vi synka i samspel med våra medmänniskor. Ja du Gud, du har minsann inte gjort det lätt för oss. Eller är det så enkelt att det är vi själva som krånglar till det, att vi har någon förvrängd idealbild av hur vårt liv ska se ut?

Just ja, tänkte inte på det... Till alla delar jag tidigare nämnt kan vi även lägga en dos pengar och maktbegär hos allt för många i vår värld. Jag undrar just hur världen skulle se ut om vi inte hade förmågan att känna de drifterna - suget efter pengar och makt. Det är absolut inte enbart statsledare eller höga chefer inom ofattbart stora koncerner som har de här drifterna, tyvärr finns de människorna lite här och var i vårt samhälle och på olika nivåer i den jordiska hierarkin. Tänk om de kunde använda sitt driv till något som gynnade världen i stället för att mestadels vara till gagn för deras egen del och rasera både miljö och mänsklighet.

I allt det här ska jag landa och försöka hitta mig själv. Vem är jag, vad vill jag och hur kan jag göra så bra jag någonsin förmår? Jo då, jag faller också ner i besvikelse och lätt bitterhet mellan varven. Besvikelsen är den som tar mig hårdast tror jag, besvikelse över orättvisor och människor som gör illa mot medmänniskor. Jag brukar försöka tänka att det är de som egentligen mår sämst men ibland är det inte helt lätt att hålla fast vid den tanken.

För att komma tillbaka till att få landa i livet så är jag inne i en process i mitt liv där jag upplever en befriande känsla av att kunna se tillbaka, ta lärdom och satsa framåt. Satsa på mitt liv och min tillvaro på ett sätt som får mig att känna mig tillfreds med att jag gör så gott jag kan. Det är omtumlande och mer eller mindre roligt ibland men väldigt nödvändigt. Att ha BK som vaddering och bollplank i livet gör resan trygg, behaglig och alldeles lagom.

Nu är gryningen här och snögloppet har övergått i tyst singlande snöflingor i mängd som befäster uttrycket april-väder. Just nu höjer snöfallet morgonens mysfaktor flera nivåer och jag fortsätter min stilla stund ett tag till. Vila, reflektion och eftertanke - tre ord som gör gott till både kroppen och själen, höjer livskvalitén och förlänger vårt "bäst-före-datum".

7 april 2021

(6.35) Seg morgon med en känsla av att jag inte sovit klart. Hm... det är inte ofta jag har den känslan på morgonen. Laddar för att göra mig redo för arbetsdagen och dess göromål. Vill vara på hugget när jag startar dagen vid skärmen och tar därför en extra stund för att vakna till och komma igång. Ser dock fram mot timmarna vid skärmen då jag fick guidning i går hur jag skulle lösa ett dilemma. Hoppas få till det som jag vill under dagen så att jag kan gå vidare med just det projektet. Det är några delar kod jag behöver justera så ska det nog bli som jag vill.

10 april 2021

(7.38) Solig morgon i metropolen, kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade. Ska strax ge mig i kast med dammtrasan i datarummet. BK fixade resten i går medan jag jobbade. Byggde klart ett utkast enligt önskemål, kollegorna ska uttala sig om det på tisdag. Det blir säkert bra, hoppas det i alla fall. Nu är det skönt med helg och tid för att bara vara. Jag känner mig nöjd med veckan och att jag gjorde kortare dagar hela veckan, det gav mig utrymme för återhämtning även under veckan förutom att jag kunde känna mig nöjd med det jag fick gjort för jobbet.

11 april 2021

(4.27) Morgonstund hemma på ägorna, myser under pläden och känner tacksamhet över att bo som jag gör samt att få leva mitt liv med BK. Harmonisk tillvaro med massor av både humor och kärlek. I går hade vi en väldigt skön dag som vi inledde med lite vård av hemmet. Efter lunch tog vi med ryggsäckarna fyllda med extrakläder, fika och kamerorna och for till Järle för en promenad. En härlig eftermiddag i det vackra vädret och fin natur med njutbara vyer. Det blev några bilder så klart och en hel del skoj med kamerorna, kul att testa lite olika funktioner och inställningar.

Jag hade en förhoppnig att få sova som en stock och ganska länge i natt eftersom hela jag fick så mycket frisk luft under gårdagen. Men där gick jag på pumpen... Steg upp för en timme sedan då jag insåg att det inte gick att sova mer. Det är väl så den här perioden i livet är och bara att gilla läget tänker jag.

I dag har vi inte mycket på agendan, ingenting egentligen. Det är skönt och jag tror det är bra om vi vilar så mycket vi kan i dag. Det känns i alla fall som ett väldigt bra alternativ. Kanske blir det att fixa lite med någon eller några bilder, jag har inte bestämt mig än. Jag tar en stund i taget och gör vad jag känner för, det känns lyxigt och väldigt avkopplande. Även om gårdagen var trivsam som bara den innehöll den ganska många intryck. Vis av erfarenhet vet jag för egen del hur väl jag behöver vila efter en sådan dag, landa alla intrycken och sortera dem. Det är häftigt att komma till insikt om egna personen tycker jag. Med åren landar den förståelsen mer och mer och den inre tryggheten formas till en stabil grund att stå på. En stabil grund utan prestige, bara en konstaterande förståelse utan konstigheter. Det är dumt att slita i uppförsbacke och motvind när jag inte behöver.

12 april 2021

(5.13) Kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad. Klockan 7 ska jag vara på plats vid verkstaden i Linde för att få på vinterhjulen på bilen. I år har jag verkligen prickat in en morgon då det känns så där att fara iväg. Snötäcke ute och då ska jag upp och sula om bilen... Nåja, snön är snart borta men det förminskar inte känslan av lite lätt oflyt. Resan upp blir i alla fall på vinterhjul och det är bra, sedan har jag garderat mig och får vara på jobbet några timmar om jag behöver innan jag far hem. Jag hade dialog med chefen i går och det var okej att jag gjorde så. Om jag inte kan fara hem direkt efter bytet av hjul så blir jag kvar som längst till lunch är tanken. Bara att packa dator och resten av kontoret med mig upp.

14 april 2021

(7.17) Uj, jag har varit en riktig sjusovare de sista två dagarna. Vaknat av BK:s klocka och känt att jag säkert skulle sovit ett par timmar till. Tur att hon har klockan på. Behöver snart sätta lite fart eftersom jag har ett möte om drygt en timme. Nåja, det går snabbt bara jag reser på mig. Har ett möte i dag och sedan egenjobbartid vilket är bra då jag fick lite mer koduppdrag under gårdagen. Jag började med det uppdraget redan in går eftermiddag och löste en del förvånandsvärt snabbt. Hm, jag tror jag har utvecklat min egen förmåga och faktiskt lärt mig en del på senaste tiden. Tar med den härliga känslan in i jobbet i dag.

17 april 2021

(9.44) Hoppla... Nu har jag minsann fått sovmorgon och sov till jag vaknade - hur skönt och välbehövligt som helst. :-) Vaknade efter halv nio och har sedan druckit min obligatoriska kopp kaffe medan jag bläddrat genom tidningarna digitalt. Det är njutbart att kunna ta morgonen i den takt som kroppen och skallen gynnas av för att sedan kunna komma igång med lite pyssel och påtande på ägorna. Ingen jäkt utan bara go känsla att njuta av tid och rum.

Jag fick avsluta jobbveckan med god nöjdhetsfaktor vilket var välbehövligt. När BK kom hem i samma veva tog vi en kopp kaffe på altanen innan vi svidade om och promenerade en sväng på en timme. Gott att få komma ut i det sköna vädret och känna vårvärmen mot kinderna. Mysig kväll med lagom tempo, brasa och trivsam samvaro innan det var dags att krypa till kojs.

Om en stund blir det frukost och sedan börjar vi med våra små projekt för dagen i lagom takt och utan fysisk lista att bocka av. Vi övar på att göra några saker i taget och njuta under tiden och det går faktiskt ganska bra tycker jag. BK är så bra på att få mig att ta paus för fika och så, det behöver jag. Risken är att jag annars flår på till jag är hel muck och blodsockerhalten sjunkit till en osund nivå för både mig själv och min omgivning.

18 april 2021

(7.00) Morgonmys innan dagen sätter fart. Under gårdagen fick vi en hel del gjort här hemma i alldeles lagom takt. Skönt pysslande med fikapauser och vila mellan varven. I dag ska vi fortsätta med lite mer pyssel innan vi tar oss ut på en längre promenad i det sköna vädret. Kameran får följa med så jag ska nog tömma kortet i kameran nu på morgonen för att ha det gjort innan jag fyller på med mer bilder. Ska ladda kaffekoppen en andra gång och sätta mig vid stora skärmen. Det är lite lättare när jag sitter där och går lite snabbare att föra över bilderna, rensa och köra backup än med lilla skärmen i knäet.

19 april 2021

(3.47) Härlig promenad i naturen under eftermiddagen i går, härligt väder och trivsamt sällskap. Vi var ute tre och en halv timme vilket gjorde att jag somnade väldigt gott i går kväll. Jag har kanske sovit lite få timmar men det gör inte så mycket, skönt att komma upp i mer normal tid för mig. Förra veckan sov jag länge varje morgon. Då är det helt okej att vakna lite tidigare tycker jag, få lite bonustid på morgonkvisten innan arbetsdagen startar. Jag gillar tidiga morgnar, att få komma upp och bara vara i stillhet och ro. Mysa med en kopp kaffe, ha datorn i knäet och bara vara i stunden. Morgontimmarna är speciella för mig och ger mig ett lugn inför dagen, de ger mig tid för reflektion och tid att vakna i min takt.

Jag brukar säga att jag är morgonpigg vilket i och för sig stämmer med tanke på att jag trivs den här tiden på dygnet, men pigg vet jag inte om jag är. Jag är nog lika beroende av min tid för att vakna till som vem som helst. Gäspningarna är täta, kroppen småkulen och som en katt töjer och sträcker jag kroppsdelarna för att få igång mig - men jag njuter av den här tiden. För mig känns det som att jag inte har någon tid att passa utan kan ta den tid jag behöver för att komma igång i lagom takt - det är tjusningen med tidigar morgnar.

20 april 2021

(4.04) Arla morgonstund, kaffe i koppen och datorn i knäet - trivsamt. Ny dag och nya upplevelser att erfara och njuta av. En ny dag i livet helt enkelt. I går förmiddag hade jag och kollegan ett väldigt kreativt och givande arbetsmöte. Det gav en go känsla i kroppen resten av dagen. Jag körde egenvald delad tur i går, var på uppdrag åt morbror och moster en sväng efter lunch. När jag kom hem blev det ett par timmar vid skärmen igen för att kolla mejl och småfixa lite. Det småfixet blev ett storfix i stället då datorn helt plötsligt hade tappat bluetooth. Efter lite klurande och letande så fick jag till det genom en uppdatering av systemet. Det var en stor lättnad eftersom jag är så beroende av bluetooth under arbetsdagarna. Ser fram mot dagens göromål och känner mig nästan lite ivrig att få fortsätta för att få till det så bra som möjligt med de delar jag håller på med.

24 april 2021

(7.02) Helgmorgon, lagom takt och massor av tid att bara vara. Ah... precis som en helg ska vara. Jag avslutade veckans jobb i går eftermiddag med väldigt nöjd känsla efter att jag löst ett dilemma med ikoner. Ska göra klart det arbetet under veckan som kommer och det ser jag fram mot. Efter jobbet i går tog vi en promenad i den friska nordanvinden. Ingen lång promenad med lagom för att få frisk luft och rörelse i kroppen. Det kom även en liten snöby eller kornsnöby under tiden. April bjuder på de mest fascinerande växlingar i vädret måste jag säga. :-)

På eftermiddagen i dag tar vi en tur ut i geografin för umgänge på distans och promenad med några av våra nära. Det blir trivsamt och ser ut att bli varmare än prognosen visade för några dagar sedan. Då var progonosen plus två grader och nordanvind. Nu har prognosen ändrats till plus åtta grader och nordvästlig vind. Det är med andra ord bara att ta på ordentligt med lager som kan skalas av och tas på efter behov. Just nu ser det väldigt fint ut utanför fönstren men jag vet att vindarna är kyliga eftersom jag smög ut till brevlådan tidigare för att hämta tidningen.

25 april 2021

(6.11) Stilla morgon, småkallt i luften men friskt och vackert. Fåglarna pratade som bara den när jag var ute och hämtade tidningen för en stund sedan. Mysigt att lyssna på och alltid ett kvitto på att våren är här. Dags för mig att bläddra genom tidningarna och avnjuta dagens första kopp kaffe. Får se vad jag tar mig för i dag? Har lovat mig själv att ta en stund i taget utan planer - än så länge fungerar det.

(7.46) Morgonens andra kopp kaffe är slut och jag har surfat runt lite i cyberspace på morgonkvisten. Skön start på dagen och väldigt lagom tempo. Under gårdagens promenad i geografin blev det inte helt oväntat en del bilder. Jag får se om jag sätter mig och tittar på dem under dagen eller om det får gå någon eller några dagar till. Ibland är det bra att jag får lite distans till bilderna innan jag ser över dem för rensning och backup. Skön tur i geografin med typiskt aprilväder. Sol ena stunden och kornsnö i nästa, tur att vi hade på oss rejält med kläder. När vi väl landade hemma i metropolen igen var vi skapligt trötta och mosiga av den friska luften. Mat, en stunds mys och sedan blev det god natt utan problem att somna.

26 april 2021

(5.31) Ljust ute, kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad. Skön morgon med lagom tempo innan arbetsveckan sätter fart. Jag ser fram mot att få fortsätta med göromålen jag startade i fredags, fixet med ikonerna. Fascinerande hur min roll har förändrats det senaste året, enbart till det bättre kan jag tycka - även om jag redan innan tyckte att jag hade bästa jobbet för mig. Nu får jag verkligen grotta ner mig i mer tekniska bitar, klura och lösa utmaningar. Det är superroligt och jag njuter ännu mer av att ha det jobb jag har. Roligt är att jag får jobba med en blandning av redaktionella och utvecklande göromål.

27 april 2021

(5.21) Fin morgon, mysig start på dagen och stilla både ute och inne. Har sovit gott efter gårdagens arbetspass som blev lite längre än jag tänkt mig från början. Fler möten än jag hade på agendan och en del som jag ville få klart innan jag avslutade dagen. Nöjd med vad jag fick gjort kunde jag stämpla ut strax innan kvällsmaten. En stor del av fixandet med ikonerna blev klart i går. Jag ser fram mot att få rensa bildarkivet från gamla ikoner när jag är klar med de nya. Det är bara fördelar med de ikonerna jag gjort nu och det formatet de är gjorda i. Jag behöver bara ladda upp en storlek av varje ikon som sedan kan användas för att visas i flera olika storlekar - om vi nu vill göra det.

28 april 2021

(5.27) Morgon i soffan, kaffe i koppen och datorn i knäet - en morgon helt i min smak. Jag hade förmånen att få känna stor nöjdhet även efter gårdagens arbetsdag, en konstruktiv och kreativ dag med mycket gjort. Jag tror jag satsar på en liknande dag i dag. :-) Det är fantastiskt tillfredsställande att få vara med och utveckla och förbättra för att göra mer tillgängligt och underlätta. Det är säkerligen härligt när vi småningom landar i någon form av målgång men jag gillar själva processen och vägen dit. Det är den som driver mig och gör att jag njuter så av jobbet. Jodå, jag är självklart nöjd även när projekt går i mål men själva målgången är för mig en produkt av allt som vi gjort längs vägen. Målet är bra så att vi tillsammans går åt samma håll och viktigt för att vi ska hålla ihop processen.

29 april 2021

(6.16) Torsdag och ett par arbetsdagar kvar den här veckan. I dag har jag bestämt mig för att ta det lite lugnare under arbetsdagen, inte flå på så som jag gjort de senaste dagarna. Även "hår-disken" behöver sin del av omsorgen och strukturen. Jag har bara ett möte inbokat de kommande två dagarna och det kan gott få stanna vid det. Det känns som att jag skulle behöva ett par dagar med mycket tid för fixande och utveckling. Då går det inte att sitta i flera möten per dag som dränerar vindlingarna på energi. Om jag låter lite trött i dag så är det helt med sanningen överensstämmande. Därför är det ännu viktigare att jag kan få tid för eget arbete.

Maj 2021

1 maj 2021

(4.57) Morgon i soffan, kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade. Jag fortsätter på gårdagens tema - vila. Förstår nu varför jag varit så trött några dagar, förkylning i kroppen och nu är den ett faktum. Covid-test i förrgår och negativt provsvar i går - en vanlig förkylning i kroppen med andra ord. Vila och kurerande får stå på agendan i helgen, det är inte så mycket annat jag mäktar med om jag ska vara ärlig - och det ska jag ju vara. Jag förstod att något var på gång här om kvällen när jag var konstigt stel i trapezius på vänster sida. Det brukar vara ett tecken på att en förkylning är på gång men nu är det ett tag sedan sist och det är fantastiskt lätt att glömma sådana tecken - i alla fall när de kommer sällan. Eventuella planer för helgen från tidigare i veckan får vänta till kroppen är med igen.

2 maj 2021

(6.10) I går hade jag verkligen en vilande dag, jag sov både på förmiddagen och på eftermiddagen. Det gjorde susen i kurerandet tror jag. Känner mig något bättre i dag men ska fortsätta vila för att vara redo inför arbetsveckan. Jag känner mig lite rastlös på morgonkvisten och det är garanterat ett friskhetstecken, det går åt rätt håll med andra ord.

(12.28) En stund vid stora skärmen på förmiddagen fram till nu. Tömde kameran och passade på att göra ett bildspel, det är ett tag sedan. Den här gången fick det bli några bilder från vår promenad i Köping förra lördagen. Skönt att pyssla med bilderna och även lite kod. Det ger energi till både kroppen och själen när inspirationen infinner sig. Tid och rum försvinner och jag är verkligen i nuet. Jag tänker att det även är bra för kurerandet.

3 maj 2021

(4.11) Morgon i soffan, kaffe i koppen och datorn i knäet. Skön morgon med lagom tempo och behaglig tillvaro. I går fortsatte kurerandet, jag kände mig bättre redan från morgonen och kunde därför kurera i upprätt ställning betydligt mer än på lördagen. Det blev några timmar vid stora skärmen med bildfix och en hel del kodande. Lite kodfix här på webben men mest utbildande av mig själv via kursen på webben. Jag har inte haft vare sig tid eller ork att sitta med den på ett tag så det var extra kul när jag väl landade framför den.

Efter ganska många timmar med kursande for jag ner till kyrkogården med blommor till pappa inför hans födelsedag i dag. BK hade köpt en bukett rosor som jag var ner med. Påskliljorna var fortfarande fina men snart är det dags att sätta penséer. Jag far nog iväg och inhandlar dem under veckan. Ska se om jag kan fara en tid när det förhoppningsvis inte är några andra där.

4 maj 2021

(6.52) Strax dags att göra mig redo för arbetsdagen men fortsätter mysa en stund till tror jag minsann. Lyxigt att kunna välja själv när jag vill börja jobba tidigt eller senare. Under gårdagen fick jag en hel del uträttat på jobbet, kodade lite som jag hade i uppdrag från tidigare möte vilket gick galant. På eftermiddagen hade jag möte med två kollegor som var konstruktivt och givande till tusen. När jag stämplat ut svidade jag om och tog på mig vandringskängorna för en tur i geografin. Skön tur i lagom tempo efter kurerandet och härligt för både kroppen och skallen att komma ut en sväng.

På agendan i dag finns två möten inbokade. Två av grannkommunerna önskar ta del av våra erfarenheter med delar som vi jobbat med. Självklart ställer jag upp på det. Vi delar med oss till varandra för att göra ett så bra jobb som möjligt. Nästa gång är det vi som behöver tips och råd och då kan vi vända oss till dem eller någon annan. Det är en av guldkornen med att jobba i kommunal verksamhet, att vi delar med oss av erfarenheter och tips till varandra. Det spelar ingen roll att du jobbar åt en annan kommun, vi är inte konkurenter - vi är samarbetspartners. Tillsammans gör vi bra!

7 maj 2021

(5.22) Morgon i Metropolen, strax dags att starta arbetsdagen på hemmakontoret. Jag längtar efter att få fortsätta gårdagens klurande och byggande. I dag ska jag försöka att inte jobba så länge, det har blivit ett par riktigt långa dagar den här veckan eftersom jag velat göra klart så gott jag kunnat. Efter jobbet i går tog BK och jag en rask promenad i geografin. Skönt att komma ut men mössa och vantar var det som gällde. Plus sju grader och en relativt bitig nordanvind fick oss att trampa på lite extra. Inte tokigt att få lite luft i vindlingarna efter mycket grunnande under dagen. Jag ser fram mot dagens göromål men först ska tidningarna bli genombläddrade i lugn och ro.

8 maj 2021

(12.03) Förmiddagsfika mitt i lunchtid. Inte konstigt eftersom vi åt frukost sent och sedan grejat lite på ägorna. Ja, även varit till kyrkogården och bytt påskliljorna mot penséer. Strax blir det ut med gräsklipparen på premiärtur för året, BK kör den och jag tar trimmern och springer efter. :-) Nej då, jag ger nog BK lite försprång så hon inte behöver känna sig jagad. Efter trimmandet ska potatisen få ta plats i lådorna och sedan tar nog jag plats i soffan resten av dagen.

Vila känns som ett fullgott alternativ för eftermiddagen. Hektisk vecka med ganska många timmar på jobbet, en hel del klurande och fixande. I går fick jag jubla lite extra på hemmakontoret när jag fick till ett kod-klur som jag grunnat på någon dag. Det kändes som en stor vinst och speciellt för att det bara behövdes lite kod för att få till det. Jag vill kunna göra det så enkelt som möjligt för mig själv, för de som ska redigera och för användarna. Nähä, nu får vi nog ge oss ut på ägorna innan gräset växt en halvmeter till. :-)

9 maj 2021

(8.45) Stillsam morgon med väldigt lagom tempo. Skönt att få smyga igång dagen i lagom takt och utan att ha bråttom. Ja, det gör jag för det mesta men i dag var det extra skönt att ta det lugnt och inte kommit ur lakanen när klockan snart är nio. Vi fick lite mer gjort på ägorna under gårdagen än vad vi tänkt oss. Det gjorde ingenting utan kändes bara bra när vi väl var klara. Det var tack vare BK som det skedde, hade min latmask fått bestämma så hade vi kanske gjort hälften. :-) I dag får det bli en mysdag, inget projekt på ägorna och mest vila för kropp och själ. Jag har precis avslutat dagens andra kopp kaffe och lite surfande i cyberspace och strax är det dags för frukost.

10 maj 2021

(4.44) Morgon på G4 och kaffet är urdrucket. Om en stund ska jag resa mig ur soffan för att fortsätta morgonrutinerna innan det är dags att börja dagens arbetspass. Helgen har varit vilsam och skön och känts som fler dagar än två. Det är ett gott betyg till helgen tycker jag. :-) Nåja, kanske mer ett gott betyg till oss själva att vi haft en lagom blandning av fixande och vila. I dag startar arbetsveckan och den här veckan är en kortvecka eftersom torsdag är röd dag. På fredag planerar jag att vara ledig om allt går som det ska, det blir långhelg tillsammans med BK vilket är lyxigt som bara den.

12 maj 2021

(4.02) Arla stund i soffan och jag laddar för dagens arbetspass. Både måndag och tisdag har varit långa arbetspass med mycket gjort. Siktar på ett långt arbetspass även i dag för att känna att jag är i fas när jag ger mig för dagen. Behöver jobba på med ett par projekt som jag gärna vill bli klar med. Jag är absolut inte ensam i projekten men jag behöver ta ansvar för mina delar. Det är inte mycket kvar att fixa med men jag har en sak jag gärna vill bli klar med innan långhelgen som startar i morgon. Extra skönt att jag vaknade tidigt i dag, då kan jag få klart den delen innan dagens möten börjar på förmiddagen.

I går grillade vi på kvällen, premiär för året och gott som bara den. Jag tänker att vi kan ha som mål att slå förra årets grilltillfällen. Om vi grillar en gång till så är det rekordet slaget. :-) Jag har motionerat bra trots långa arbetsdagar, i måndags tog BK och jag en rask promenad på en halvmil efter jobbet och i går gick jag ner på gymmet efter jobbet. Skönt att komma ner och köra ett pass efter många timmar framför skärmen.

13 maj 2021

(8.00) Härligt med sovmorgon och att känna mig utvilad. Fyra lediga dagar tillsammans med BK framför mig, jag njuter av tanken på det. Inga måsten finns på vår lista, bara önskemål om eventuella göromål. Utöver det ger vi oss ut på en utflykt i geografin under dagen för att få njuta av naturen en stund.

14 maj 2021

(8.55) Jag är riktigt slö den här klämdagen som jag unnat mig själv att vara ledig. Skönt för hela mig att bara vara och ta dagen som den kommer och ändå är hela helgen kvar framför mig. Gårdagens tur i geografin med BK var härlig och avkopplande samtidigt som alla sinnen var på för att ta in allt det vackra. Det blev en hel del bilder och kanske sätter jag mig en stund vid stora skärmen i dag för att sortera och köra backup. Det känns i alla fall väldigt skönt att vara ledig lite längre än en vanlig helg, vindlingarna får lite extra vila vilket är viktigt för framtida projekt. Tror jag ska göra ett besök på gymmet i källaren innan jag gör något annat i dag. Det känns som en bra idé för att få igång kroppen på ett behagligt sätt.

15 maj 2021

(8.38) Helgmorgon och lagom tempo, mysväder ute och jag har inte en enda sak på min lista i dag. Det skulle jag i och för sig kunna ha men jag tror jag struntar i det. :-) Bara vara och göra vad jag känner för får vara min paroll för dagen. BK är till affären för att införskaffa förnödenheter åt oss. Ganska skönt att bara handla en dag i veckan och inte ränna på affären så fort vi kommer på att vi saknar något. Jag tror nästan inte att vi saknat något mellan handlingstillfällena under pandemin. Jag kan absolut minnas fel, men min känsla är ändå att vi inte gjort det. Bra planering med andra ord och då främst av BK vill jag förtydliga.

Jag är lite sugen på att sätta mig vid stora skärmen i dag och fortsätta med lite kod och annat skoj. Får se om jag gör det eller om det blir annat bara-vara under dagen. Stilla ute och stilla inne, det är fridfullt och njutbar stämning. Det känns nästan som att jag sitter i en stuga ute i skogen trots att jag är mitt inne i metropolen. Häftigt att kunna känna så när jag är hemma. Till och med kylskåpet är tyst. Vissa gånger tror jag att kylskåpet gillar att skrämma oss med sina mysko ljud. Nåja, vi vänjer oss väl - det ska tydligen låta som det gör.

16 maj 2021

(6.17) Dagens första kopp kaffe är urdrucken och tidningarna genombläddrade. Jag hade en väldigt skön och vilsam dag i går med lite pyssel vid stora skärmen och efter det en hel del bara-vara-tid. Fick till ett bildspel från vår vandring vid Munkhyttan här om dagen. Får se om jag tar mig någon tid vid stora skärmen i dag eller om jag vilar vindlingarna till kommande arbetsvecka. Det visar sig under dagen, nu fortsätter jag att morgonmysa en stund till.

17 maj 2021

(19.44) Norges nationaldag och vi skickar en varm hälsning till våra goda vänner Å och E i Oslo. Hoppas det varit en trivsam 17 maj med god mat, gott fika och lite trevligheter i form av parader och annat. Kanske på tv:n om inte annat. Här har det varit arbetsdag som vanligt, mycket gjort och en hel del lösningar under dagen. I morse lyckades jag boka tid för min första vaccinspruta mot covid-19. Det kändes bra att jag fick en tid redan nu på onsdag. Efter jobbet svidade jag om och tog en rask promenad med BK, det blev lilla Lia-rundan. Skön tur och härligt för både kroppen och vindlingarna att få sig en genomkörare efter många timmar framför skärmen. Resten av kvällen får det bli vila och så få knop som möjligt. Ser fram mot morgondagen och att få fortsätta med lösningsfokuseringen och klurande.

18 maj 2021

(19.23) Kväll i soffan och jag landar tankarna från alla intryck under dagen. Bra dag med jobb-jobb och skönt att köra ett pass på gymmet på eftermiddagen. Jobbade en stund till efter det. När jag stämplat ut tog jag med kameran ut på ägorna och tog några bilder på allt det vackra vi har i trädgården. I dag blev det mest vid stenpartiet eftersom det badade i solen. Kul att se blommor och insekter och verkligen se dem och ta mig tid att förundras över den skapelse vi lever i. Vi kan ta miljoner bilder, måla de vackraste tavlor eller skulptera fram varje ådra utan att kunna mäta oss med den skapelse vi lever mitt i. Låt oss aldrig glömma bort vilket privilegium vi har att få uppleva allt det. Tillsammans kan vi värna om naturen, djuren och varje medmänniska för att på så sätt skapa en bättre värld där vi alla kan njuta lika mycket.

20 maj 2021

(6.12) Kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad, dags att göra mig redo för arbetsdagen. Två långa möten inbokade i dag så jag få ha lagom målsättning för att hinna andra göromål. I går fick jag första vaccinsprutan mot covid-19. Tack till sjukvården och samhället vi lever i. Jag känner mig bra i dag men jag tror att deltamuskeln fick sig en rejäl tryckare vid vaccineringen. Uj, jag har nog aldrig varit så öm i den efter något vaccin.

(18.31) Kväll och jag samlar tankarna efter ännu en trivsam dag i tillvaron. Mötesintensiv dag på jobbet men mycket gjort ändå vilket känns bra och tillfredsställande. Tog en lur i soffan efter att jag stämplat ut för dagen och det var hur skönt som helst. Tur att BK väckte mig så jag inte sov för länge. Kvällsmaten har landat och jag tar vila resten av kvällen. Tidigare i dag var det ett riktigt ruggväder, det var som att den lilla blåst som var drog in i huset. På ett av dagens möten satt ett par av kollegorna rejält påpälsade och var kulna till tusen. Riktigt så illa kände dock inte jag. Nu ska jag njuta av kvällen och tar nog fram tankeboken en stund för lite reflekterande.

21 maj 2021

(5.20) Sista arbetsdagen för veckan och jag är taggad för att få lite mer operativt gjort i dag då jag inte har så många möten inbokade. Jag satsar på att börja jobba om en stund och köra på till dagens första möte som är strax efter tio. På den tiden hinner jag säkerligen en hel del eftersom morgonen är min bästa och mest effektiva tid. Vindlingarna är utvilade och jag kan köra på i min takt innan resten av arbetslivet vaknar, de jag har kontakt med alltså. :-) Hoppas få till ett bra flyt redan från morgonen, beta av delar på min lista så att jag kan känna mig nöjd när jag tar helg i eftermiddag.

25 maj 2021

(5.44) Morgonstund och jag sitter och lyssnar på ljud utifrån, ljud som nästan inte kommer in efter gårdagens byte av stora fönstren i vardagsrummet. Ah, hur skönt som helst att få det gjort. Det är så tyst och stilla här inne och jag kände det redan i går kväll. Känslan av ro och vila är ännu starkare efter fönsterbytet. Det är en lisa för hela själen.

Om en stund ska jag ge mig i kast med att tvätta av fönstren invändigt eftersom det är lite kladd på dem efter att hantverkarna grejade. Börjar med de fönstren och om jag känner mig själv rätt så åker väl övriga fönster med av bara farten. Ja, inte i dag kanske men under veckan. :-) Jag funderade i går kväll på hur jag gjorde i höstas när jag tvättade fönstren. Jag vet ju att jag för en gångs skull blev ganska nöjd då. Kollade tillbaka här i bloggen och hittade inlägg i oktober där jag beskrivit hur jag gjorde. Ah, nu har jag koll och vet vad jag ska göra. Jag har testat lite olika varianter under åren men först i höstas blev jag nöjd med resultatet. Back to basic var konceptet som gjorde mig tillfreds.

När arbetsdagen småningom sätter fart ska jag fortsätta där jag slutade i går, ett av projekten vi håller på med för stunden. Kul som bara den och jag ser fram mot efter sommaren när vi ska sjösätta det och gå vidare i processen. Jag behöver vara lite vaksam över mina timmar framför datorn, det drog iväg lite väl mycket förra veckan efter för många ska-bara. Då är det bra att ha fönstren att fokusera på både före och efter arbetstiden.

(9.47) Fikapus i vardagen. Skönt att vila ögonen på en annan skärm en stund. :-) Egentligen skulle jag väl inte vila ögonen på någon skärm alls men det får vara ett undantag i dag på fikarasten. Det blev ett effektivt pass på morgonen med fönstren. Jaha då, det blev några fönster till förutom de nya i vardagsrummet. Jag gjorde medan jag ändå var igång. Nu är det bara köket och badrummet kvar och det känns toppen. I och för sig utsidan på de nya fönstren också men de väntar jag med till hantverkarna är helt klara.

27 maj 2021

(6.34) Ny dag och nya möjligheter. Strax dags för mig att göra mig redo för dagens arbetspass vid skärmen. I dag är jag på konferens hela dagen, får se vad den kan erbjuda för nyheter och bra information. Skönt att kunna vara på konferens digitalt. Inte behöva åka någonstans och kunna landa i pauser utan ytterligare intryck. Det ger mig så mycket mer av själva innehållet i konferensen. Innan konferenspasset börjar ska jag beta av lite mejl och försöka hinna lite fixande med pågående projekt.

I går eftermiddag hade kollegan och jag arbetsmöte i geografin. Vi promenerade nästan en mil och planerade jobbet under tiden. Trivsamt som bara den och kul att träffas på riktigt för en gångs skull. Det var en bra form av arbetsmöte där vi förenade jobbet med motion vilket gynnar alla, både oss själva, de vi är till för och arbetsgivaren. Vi var helt överens om att vi absolut ska göra det fler gånger framöver.

31 maj 2021

(6.37) Strax dags att starta arbetsveckan men jag lugnar mig en stund till. Jag behöver ta det lite lugnt den här veckan, jobba lagom långa dagar och inte boka in ett enda möte till. Så är läget och nu är det disciplin som gäller - disciplin på hög nivå. Jag ska börja veckan med en sväng på gymmet för att få skallen med på tåget och ha en go känsla från början.

Juni 2021

1 juni 2021

(20.17) Afton på ägorna och jag kopplar av en stund efter dagens träning och sedan arbetspass vid skärmen. Vi var iväg och köpte sommarblommor tidigare i kväll. Skönt att ha det gjort och vara redo att plantera på kyrkogården till helgen kanske. Jag tror det är lite tidigt men jag ska hålla koll på prognosen för att se om järnnätterna är i antågande eller om de kanske uteblir i år. I samband med lunchen tog jag lite siesta innan jag jobbade en stund till. Det var superskönt och gav lite extra energi till sista timmarna. Jag måste fortsätta vara rädd om mig och jobba lagom långa dagar. Inte för många ska-bara och sådana tokerier. Ser fram mot helgen redan trots att det bara är tisdag. Nåja, en sak i taget i lagom tempo så ska jag nog greja den här veckan också med förståndet i behåll. Eller... det kan jag ju inte garantera så klart. ;-)

2 juni 2021

(19.34) Kväll och vi har ätit kvällsmat på altanen, skönt att sitta där ute en stund och bara njuta. Jag tog en paus i solen vid lunch innan eftermiddagens utbildningspass skulle starta. Det var skönt och energigivande, tid för reflektion och samla tankarna innan jag skulle utbilda kollegor. När dagens arbetspass var slut blev det en stund till i solen innan jag fortsatte med fönstren på altanen. Nu är det bara västra gaveln kvar men den får vänta någon dag. Jag lyckades skära mig på metall och pekfingret fick en skåra, men tryck och sedan plåster fixade det. Jag har dock ingen lust att hålla på i vatten mer i dag, då slutar det väl aldrig att blöda.

4 juni 2021

(6.47) Den mötestäta och helt galna arbetsveckan fortsätter. Det känns som att hela omgivningen gått i spinn, att alla har någon form av innan-semestern-panik då allt ska göras med en gång. Tyvärr finns många gånger allt för lite förståelse för hur lång tid saker och ting tar att konstruera, se över eller planera. Självklart påverkas jag också av det trots att jag verkligen försöker att ta en sak i taget och strukturera min tillvaro så gott det går. En mötesfri vecka vore baske mig inte dumt nu, men det är nog en utopisk tanke.

Som vanligt är alla i organisationen lite trötta så här på sluttampen innan semestrarna, kanske är vi mer slitna i år med tanke på den arbetsmiljö vi haft senaste året. Hemmajobb mest hela tiden vilket för många av oss inneburit mer intensiva dagar, dåligt med naturliga pauser och energikrävande möten via Teams. Jag ser verkligen fram mot några veckors sammanhängande ledighet. Varenda cell i min kropp behöver vilan, återhämtningen och andrummet som stavas semester. Jag får vänta några veckor till innan det är dags för mig att släcka skärmen och bara njuta av att vara. Tiden fram dit ska jag njuta av mitt jobb och göra det jag kan för att planera mina dagar på bästa sätt.

6 juni 2021

(8.25) Sovmorgon och skönt morgnande - strax ska jag nog kliva upp och masa mig till frukostbordet som BK gjort i ordning. Jaha då, ibland tar jag rejäla sovmorgnar och verkligen njuter av långdragen process innan jag kommer upp. Härlig dag i går med många timmar under den globala lampan. Det tar lite grann och gör att sovmorgonen känns extra värdefull. Självklart påverkar också alla dagar med lite för många möten och fullspäckat med göromål. Under gårdagen gjorde vi bland annat sommarklart på altanen, det var skönt. Det har varit mysigt på altananen innan också men det är en annan känsla när mattan får komma på plats.

8 juni 2021

(5.53) Morgonens rutiner är påbörjade sedan en stund, tidningarna är genombläddrade och kaffet urdrucket. Eftersom jag vaknade hyfsat tidigt blir det gymmet på morgonen innan jobb-jobb. Förmiddagen är inbokad som arbetsmöte med en kollega, det blir bra och jag tror vi kan få en hel del gjort. I går var jag så sömnig efter arbetsdagen att det fick bli en lur i soffan innan jag kunde njuta av kvällen. Jag tror det var den tryckande värmen som tog ut sin rätt. Innan ett längre möte på eftermiddagen var jag tvungen att gå ner i källaren och få lite svalka en stund. Tack och lov att vi har källaren.

(21.00) Kväll i soffan och jag myser efter en regnskur på kvällskvisten. Jag började dagen på gymmet, bra start även om jag var lite trött när jag körde. Nyttigt att ha det passet med mig in i arbetsdagen som från början var rätt påställd. Arbetsmöte med kollega på förmiddagen och mejlen fylldes från alla håll. Jag lyckades dock stänga av den under vårt arbetsmöte, stänga av mejlflödet från skallen alltså. Efter arbetsmötet var det dags att sätta tänderna i mejlen. Det gick rätt skapligt och jag kände mig nöjd när jag småningom avslutade dagen och stämplade ut.

I morgon är en annan dag, då får jag ge mig i kast med ytterligare uppgifter och en rejäl utmaning med ny funktion att bygga. Det känns spännande men samtidigt lite svajigt med tanke på att jag inte känner att jag har full koll. Flera kollegor och funktioner ska synkas. Hm... så är det när kontrollbehovet styr. Jag får försöka att ta en sak i taget och systematiskt bygga det jag ska bygga.

10 juni 2021

(4.10) Lite för tidig morgon men lika bra att stiga upp när jag ändå vaknade. Har sovit bra men lite för kort tid. Fick en hel del frågetecken uträtade på jobbet under förmiddagen i går. En kollega från en annan kommun bistod med guidning i ett av systemen så att jag fick en inblick innan vi hade våra delar på plats. Skönt att kunna vända sig till andra och få hjälp när den inte finns att få inom egna organisationen.

Mejlkonversationen från dagen innan fortsatte under gårdagen. Relevanta deltagare som var med i konversationen. Men jag kommer nog aldrig sluta fascineras av och förundras över ledare inom organisationen som på fullt allvar tror att om de bara visar sig så löser sig allt genom ett knapptryck. Utan vetskap eller över huvud taget vilja att förstå processen som varit innan kliver de in och "ska styra upp". Hur kan de inte förstå att de bara ska sitta lugnt i båten och låta oss som har koll på läget sköta fortsättningen i processen?

11 juni 2021

(4.10) Jaha, då är jag uppe samma tid som i går. :-) I dag var det lite mer planerat eftersom jag hade ställt klockan på halv fem. Toppen att jag vaknade innan så att BK inte behövde vakna av min klocka. Jag ska skjutsa faster på morgonkvisten och ville komma upp i tid inför det. Skönt att ha morgonrutinen på plats innan dagen startar. Piggnar jag till rejält inom någon timme eller drygt så kör jag ett pass på gymmet innan jag far.

I går var mejlen lugn eftersom jag bokat möte till måndag med vederbörande ledare. Under dagen kunde jag få en överblick över den process som det hänvisades till i mejlen och jag insåg att jag redan tidigt förmedlat att jag inte skulle ha möjlighet att prioritera det uppdraget under en lång tid framöver. Dels var jag då och är fortfarande i några stora projekt som tar tid och så är just det uppdraget ganska krävande vad gäller byggande. Jag är beroende av att andra ska leverera uppgifter till mig, vilket de inte gjort och tiden har rullat på. Jag förstår att alla har fullt upp och måste prioritera och det behöver även ledaren förstå. Innan jag avslutade min arbetsdag i går mejlade jag till både ledaren och medbyggaren med kopia till min ledare. Det kändes skönt att få förmedla att det inte finns en chans att vi kan få det på plats och publicerat innan semestern.

Jag brukar vara snabb och fixa saker och ting med en gång men den här gången insåg jag att det var en omöjlighet. Det kändes skönt att förmedla det och jag kunde stämpla ut och släppa den konversationen som snurrat runt i skallen på mig sedan den började. Det kändes också bra att jag för mig själv kunde se vad som var möjligt i nuläget och inte, vara ärlig och rättvis mot både andra och mig själv med andra ord.

12 juni 2021

(7.43) Helgmorgon och inte en enda punkt på agendan. Det är bara att njuta med andra ord. Det blev ett pass på gymmet innan jag skjutsade faster i går. Skönt för hela mig. När jag kom hem efter utflykten med faster bestämde jag mig för att ta ledigt hela dagen. Det var så skönt för hela själen att bara vara, vila och återhämta kraft efter veckor med mycket på jobbet och påställt från personer som inte förstår processer eller vad som krävs i timmar och arbetsinsats. Gårdagen blev en bonus i vila och energipåfyllning som gynnar resten av veckorna fram till semestern. Jag har varit dålig på att ta strödagar under våren som jag gjort de senaste åren, men i år har det liksom inte funnits utrymme eller i min tanke. Strax ska jag kliva ur sängen och svida om, det blir nog Lia runt nu på morgonkvisten känns det som. Både jag och kängorna behöver ut och öva inför kommande vandring i fem dagar. :-)

13 juni 2021

(8.28) Rejäl sovmorgon och lite slö på morgonen, men det är helt okej efter veckorna som varit. Skönt att bara ta det lugnt på morgonkvisten. Det blev en rask och skön tur runt Lia i går morse, kängorna fungerade bra och tidsmässigt blev det ingen skillnad mot om jag har skor. Inget viktigt egentligen men skönt att veta. :-) Får se om jag tar vilodag i dag eller om det blir ett pass på gymmet under dagen. Vilodag skulle vara helt okej om jag känner för det.

Det var väldigt bra att jag tog ledigt hela fredagen, jag känner nu hur väl jag verkligen behövde den ledigheten, vilan och återhämtningen. Att få landa i mig själv och låta tankarna sorteras i rätt ordning i stället för att bara vara som ett trassligt garnnystan.

17 juni 2021

(5.04) Morgonstund i soffan, rutiner och mys som startar dagen. Stilla stund innan allt rullar igång och tempot stegras. Det borde gå att hålla nere tempot något både i vindlingarna och kroppen under dagen. Bara lite så att njutningen blir större än energiåtgången. Ja, det tål att tänkas på och just den tanken har nog inte slagit mig tidigare. Det var baske mig en bra tanke om jag får säga det själv.

I måndags, för tre dagar sedan, satt jag på kvällskvisten och pratade med brorsan i telefon när BK ringde. Hon förmedlade lite snabbt att hon fått en gran på bilen och väntade på bärgare. Det hade gått bra med henne men hon kunde inte ta bilen och köra hem eftersom försäkringsbolaget ville se över den. Helt riktigt så klart. Jag fixade fika, lånade bil av morbror och moster och for till Guldsmedshyttan för att hämta hem BK. Jag vet inte vad jag hade föreställt mig för bild av bilen och granen men inte som det såg ut när jag väl var på plats.

En 20 meter lång gran hade lagt sig över bilen från kofferten och fram. BK satt i bilen när det hände men klarade sig helt oskadd, tack och lov. Som tur var var det toppen av granen som träffade bilen och vad vi kunde se när bärgaren småningom kört fram bilen från under granen så fanns det inte en enda buckla eller skråma. Däremot hade hela bilen ett hölje av väldoftande kåda. Bilen fick skjuts av bärgaren till verkstaden och i dag får vi besked om läget och planen.

Måndag kväll och tisdag morgon blev telefontid för BK som fick ringa försäkringsbolag, bärgare, verkstad och hyrbilfirma. Ja, det är inte bara att hämta en lånebil när sådant här händer, en hel del fixande innan det är klart. Vi var in till stan redan på tisdagen och hämtade hem en liten lånebil vilket så klart är toppen. Det blir spännande att höra verkstadens utlåtande om vår bil eftersom vi inte kunde hitta några skador.

En märklig händelse som så klart har påverkat vår vecka även om allt gick bra. Jag är så tacksam för den änglavakt BK hade och för att jag fick hämta hem henne i måndags kväll. Nu ser jag fram mot veckans två sista arbetsdagar och tänker mig dem i lagom tempo. På lördag ger vi oss ut på årets pilgrimsvandring i fem dagar vilket ska bli så skönt för både kroppen och själen.

(16.50) I dag har det blivit tvådelad tur med jobb-jobb. Tog en stund i solen mitt på dagen innan jag avlsutade arbetsdagen. Skönt för huvudet att få vila en stund efter maten. Nu sitter jag utanför altanen i skuggan och myser. BK håller på att jobba färdigt och sedan kommer nog hon ut också kan jag tro. Jag har börjat fundera på vad jag ska ha i ryggsäcken när vi vandrar på lördag. Det ska ju bli ganska varmt så massor med vatten är ett måste men även frukt, mat och fika så klart. Får se om det blir vandringskängorna eller andra skor. Vandringskängorna är toppen så det lutar mot att jag tar dem trots värmen. Det är bästa sulorna på dem och på lördag är det längsta etappen på vandringen. Ja, jag bestämmer mig nog på lördag tänker jag, vilka skor jag tar alltså.

I dag har det varit ett idelt flöde i mejlen på jobbet. Det är så otroligt olika från dag till dag. Skönt att jag fick röja undan allt innan jag avslutade dagen. Sedan har jag inte hunnit så mycket annat men att svara på mejl ingår ju också i mina arbetsuppgifter. I morgon är det förhoppningsvis lite lugnare, det brukar det vara på fredagar. Hm... Jag kanske inte ska skriva det för då rasslar det väl till som aldrig förr. :-)

24 juni 2021

(5.48) Morgonstund och strax dags för dagens arbetspass. Jag håller på att landa i tankarna efter fem dagar till fots. Fem dagar med vandring tillsammans med andra under ledning av BK med kollegor. Det har varit en resa för både kroppen och knoppen som jag gärna gör om. En sammanfattning av dagarna kommer säkerligen men inte i dag eftersom det ligger lite för nära i tiden. Jag behöver få landa tankarna och intrycken. Innan dagens arbetspass ska jag ge mig ner till kyrkogården med prästkragar. Hoppas hitta en del i prästkragshavet på ägorna som inte är på väg att blomma över.

25 juni 2021

(7.31) Midsommarafton och bara-vara-tid hela dagen. Det är lyxigt och alldeles underbart tycker jag. Ger mig nog ner på gymmet en sväng om en stund för att få loss lite stelhet och köra ett pass, men resten av dagen får bli i lagom takt och utan måsten. Jag njuter av att bara få vara och ha det lagom tillsammans med BK. Vara i nuet och låta stillheten och ron få verka i hela systemet.

27 juni 2021

(8.24) Sovmorgon och lagom tempo innan dagen kör igång. Gårdagen började i lagom takt och jag flyttade alla bilder från kameran till datorn och körde backup. Strax efter lunch körde jag igång flytt av alla bilder till nya hårddisken vilket jag förstod skulle ta några timmar. Vi svidade om och gick ut på ägorna för att börja med att klippa häckarna. Jag höll på i fyra och en halv timme och då var även kärran tömd. Jag var ganska sliten efter det passet, lite frustrerad också så klart men det hör väl till. Frustrerad över att jag blev sliten. Det är lite kvar att ansa på berberishäcken men det tar jag i dag har jag tänkt mig.

Hårddisken ja, den blev klar en halvtimme efter midnatt. Jag fick med andra ord hålla mig uppe för att passa den när den var klar. Jodå, jag hade nog kunnat gå och lägga mig tidigare och den hade klarat sig själv men eftersom den var lite varm ville jag ha koll. Det diffade på några filer när allt var klart men det får vara så. Jag vet inte hur jag ska kunna se vilka av alla drygt 170 000 filer som finns på den ena hårddisken men inte på den andra. För ett kontrollfreak som jag är det liiite störande att det diffar men jag får gilla läget. Bilderna finns ju kvar på de andra hårddiskarna.

29 juni 2021

(5.06) Morgon, rutiner och tid att bara vara innan arbetsdagen börjar. Skönt att vädra in lite frisk morgonluft i hemmet, lägga pläden över benen och bläddra genom tidningarna i cyberspace. Den svala morgonluften gjorde att jag fick knäppa ihop tröjan och dra upp huvan en stund, skönt för en kropp som för tillfället har en helknäpp termostat. Det är bara att njuta av svalkan och mysa så mycket det går.

Gårdagens arbetspass blev lagom långt och precis så som jag hade hoppats. Lagom takt, ro för att samla ihop och sortera lite innan det är dags för mig att gå på ledighet en stund. Det var märkbart att flera kollegor redan gått på sommarledighet vilket ger ro till oss som är kvar. Jag gillar när det är mycket att göra och relativt högt tempo under året men jag gillar också den här perioden innan semestern när jag kan landa i de projekt som varit, de projekt vi sitter i och de projekt som kommer senare. Var sak har sin tid precis som det är med övriga livet också.

Det är väldigt skönt att kunna samla ihop mig själv och mina anteckningar och annat innan jag ska vara ledig. Få struktur som är gott att komma tillbaka till när semesterperioden är över. På så sätt är det skönt att ha lite senare semester för att få den tiden att landa när flera kollegor redan är på semester. I går stötte jag på ett par utmaningar som behöver lösas. Jag kontaktade ett par kollegor för support och hoppas få de utmaningarna lösta under dagen i dag eller i alla fall under veckan.

Jag satsar på att börja jobba klockan sex i dag också. Det är så skönt att få ett par timmar på morgonen för eget jobb när jag vet att ingen hör av sig. Då hinner jag massor och har verkligen arbetsro. För mig är det lättare att koppla av resten av dagen om det skulle bli påställt med samtal, möten eller annat om jag fått göra eget i lugn och ro på morgonen. Det ger mig också utrymme att kunna njuta av sommardagen även när jag har arbetsdag. Energigivande som gynnar alla delar i tillvaron.

Juli 2021

3 juli 2021

(8.59) Har precis slagit upp de havsgröna och konstaterar att jag har haft en ovanligt lång sovmorgon. Vad skönt, var min första tanke och jag fortsätter att njuta av att ha sovit länge och väl. Behövligt och alldeles nödvändigt skulle jag vilja påstå. Inget speciellt på agendan för dagen, lite plock på ägorna mellan varven, något pass på gymmet och sedan bara avkoppling och njuta av att vara.

I går kväll när vi kom ut på altanen för att äta kvällsmat flaxade det till utanför fönstret mot öster. På torkvindan satte sig duvhöken som tydligen varit på pass på fasaden eller vid fönstret på altanen. Jag vet inte vem som skvatt till mest, duvhöken eller vi. Troligtvis var det vi som blev mest snopna, duvhöken hade säkert koll på oss redan från att vi klev ut genom altandörren. Den satt bara några sekunder på torkvindan men vi hann beundra den vackra fågeln innan den flög. Fascinerande att ha naturen hemma.

4 juli 2021

(5.14) Skön och sval morgon på ägorna, jag har varit uppe en stund och laddar för en tur till morbror och moster för lite fix medan det fortfarande är skapligt svalt. Efter gårdagens extremt långa sovmorgon hade jag en förhoppning att vakna senast fem i dag, det gick bra trots att jag inte ställt någon klockan som skulle väcka mig. Jag ska nog i alla fall lugna mig ett par timmar innan jag ringer morbror och far dit.

Under gårdagen fick jag lite gjort här hemma på ägorna trots värmen. Resterande prästkragar i stenpartiet blev skördade och placerade på kärran vilket tog en och en halv timme. Efter det gav jag mig eftersom värmen och solgasset tog ut sin rätt. När jag var klar och duschade av mig med slangen på norrgaveln upptäckte jag att det blivit friktion på högra långfingret mot ringfingret. Hm... Inte speciellt skönt. Det är lurigt med värmen, när jag håller på känner jag inte när det börjar bli skavsår eller liknande. Följden av det blev svid resten av dagen och ännu mer svid så fort långfingret och ringfingret kom för nära varandra. Ingen höjdare när jag senare på kvällen skulle sitta på altanen och mysa med tankeboken. Det gick knappt att skriva eftersom jag hade problem att hålla i pennan. När jag far till morbror och moster senare på morgonkvisten får det bli vattentätt plåster. Jag ska plaska lite i ån och då vill jag inte ha den öppna blåsan blottad för vattnet.

Vi har haft några fantasktiskt sköna kvällar på altanen, bara varit i varsin skön stol då vi läst eller skrivit och lyssnat på tystnaden. Någon enstaka fågel som pratat lite på håll, små ljud från grannar längre bort som pratat eller grejat - men bara behagliga ljud som skapar trivsel. Vi har en oas på vår baksida, en oas där vi kan sitta och bara vara utan insyn eller utsyn. Suveränt att vi investerade i ny altan för några år sedan, den ger oss ett extra rum under sommarhalvåret och en ombonad känsla trots att vi är utomhus. Här om dagen fixade vi varsin baden-baden och det höjde definitivt mysfaktorn på kvällarna. Att få luta sig en aning ute på altanen med tankeboken i knäet och låta tankarna landa på raderna i boken är vilsamt, energigivande och återhämtande till tusen. Att vi också kan göra det tillsammans är ytterligare höjning av mysfaktorn.

5 juli 2021

(7.51) Jaha ja, sovmorgon igen. Jag har sovit hur skönt som helst i natt och hade nog sovit än om jag inte vaknat. Inte mycket logik i det, men så är det. :-) Ska strax masa mig upp och köra igång dagen vid skärmen men tar det lugnt en stund till. I dag hade det varit gott om vi kunde få lite regn, sådant där härligt stilla regn som gör susen för både djur, natur och oss människor. Jag har ingen aning om vad prognosen säger men jag hoppas att vi ska få lite väta under dagen.

9 juli 2021

(7.53) Morgonstund denna första morgon på min längsta ledighet det här året. Semester! Känslan är helt obetalbar men jag måste också lägga band på mig för att inte vindlingarna ska planera ihjäl den här första dagen. Jag ska i alla fall till affären om en stund för vår veckohandling. Usch! Jag verkligen avskyr att handla och ännu mer under pandemin. Bävar för att stöta på alla som inte kan visa respekt för sina medmänniskor och de som inte fattar att vi lever i en pandemi. Usch, säger jag igen. Att undvika trängsel är inte samma sak som att hela familjer ramlar in i affären och handlar. Att undvika trängsel är inte att hoppa in på affären för att köpa en glass. Hur svårt kan det vara att ta ansvar? Vi är alla en del av samhället vi lever i, med andra ord är det allas vårt ansvar.

10 juli 2021

(8.04) Luftigare luft i dag tack vare nattens regnande som också gett oss 10 millimeter väta och svalare temperatur. Gott för både natur och djur. I dag fortsätter jag med tom agenda och satsar på att bara vara så mycket som möjligt, njuta av stunden och göra vad som faller mig in. Ser fram mot dagens tillvaro med att bara vara. Ibland är det väldigt svårt att lyssna på kroppen men i dag ska jag faktiskt anstränga mig lite mer för att höra vad den talar om för mig. På dagens prognos visas åska och regn senare under dagen. Jag hoppas det blir så eftersom vi behöver lite mer regn.

13 juli 2021

(8.39) Skön sovmorgon och lagom tempo på morgonkvisten när jag summerar gårdagen och dess innehåll. En trivsam dag med lite fix på morgonen och förmiddagen innan besök av kollegan med sina fina ungdomar. Lunch på G4 innan vi flanerade ner till Prästryggen för bad. Ja, jag hade så klart inte tänkt bada som den gigantiska badkruka jag är. Efter en bra stund tyckte nog både ungdomarna och kollegan att det var min tur att blöta ner mig. Ja, då var jag faktiskt lite redo eftersom jag njutit i solen en stund. Det var riktigt skönt att få hoppa i och flyta runt i sjön en stund. Jag har inte varit på Prästryggen och badat på 15 år. Uj, då var det dax tyckte nog hela gänget. Väl hemma igen mötte BK upp som hade kommit hem från jobbet. Vi tog upp potatis och grillade kött som avnjöts på altanen under kvällstimmarna. Mycket prat och trivsam samvaro som jag gärna gör om. När besöket rullat hem tog diskmaskinen, jag alltså, hand om det som skulle göras i köket. Det gick smidigt och jag måste erkänna att det var en skön känsla att komma ut i köket nu på morgonen och konstatera att ingen disk väntade på mig. :-)

14 juli 2021

(7.51) Onsdag, sovmorgon och bara-vara-dag framför mig. Lite småfix som ska göras men mestadels ska jag bara vara. Väntar på hemleverans av paket, det är alltid spännande och lite som julafton måste jag säga. :-) Jag ska också förbereda packning eftersom jag far på retreat i morgon. Det ska bli superskönt att få vara i vacker miljö, äta god mat och umgås med tankarna och andra sfären några dagar. Bara jag och tankarna, det är vilsamt för hela systemet. Det känns lite konstigt att BK inte ska med men hon jobbar så det går inte. Nåja, det är nyttigt för mig att fara själv tänker jag. Det förlänger retreaten att vara ensam i bilen både ner och hem.

Småfix i dag som sagt. Jag ska börja med disken tänker jag, det är ett bra sätt att komma igång. Sedan får det bli tömning av kameran så att den är nollad till i retreaten. Det har som vanligt blivit en del foton på ägorna och all blomsterprakt. Kul att dokumentera och att testa lite olika vinklar ur olika vrår. En sak i taget i dag så blir det toppen. :-)

19 juli 2021

(8.13) Ah, jag har sovit hur skönt som helst i natt. Efter tre nätter i annan säng på retreaten är det ljuvligt att komma hem och sova i egen säng. Dagarna på retreaten har varit så sköna. Vackra vyer, fin omgivning och väldigt god mat. Jag har fått bara-vara och umgåtts med tankeboken och mig själv - välgörande för hela systemet. Skönt att få komma hem efter sådana dagar och fortsätta bara-vara hemma på G4.

20 juli 2021

(8.49) Några laddningar tvätt blir det nog i dag också kan jag tro. I alla fall ett par. Det är väldans skönt att få undan lite från tvättkorgarna. Annars är inte planerna så stora för dagen vilket känns hur skönt som helst. Precis som semesterdagar ska vara med andra ord.

21 juli 2021

(6.44) Morgonmys och väldigt lagom tempo innan jag reser mig ur bolstren och inleder någon form av aktivitet den här sköna semesterdagen mitt i livet. Efter några dagar med mysko spänning i käkpartiet och svårbenämnd stundtals ihållande värk ringde jag i går för att få komma till tandläkaren. Jag fick en tid på förmiddagen i dag. Personen jag pratade med i telefonen informerade att jag skulle ringt tidigare för att få en akuttid under gårdagen. Hm... Om jag ringt tidigare hade det ju inte varit akut. Hon förstod nog inte själv vad hon sa. Sedan blev hon frustrerad över att jag inte kunde precisera värken. Vid tillfället hade jag en blixtrande värk som var på hela vänstersidan av käken, ingen specifik tand kändes märklig. Jag kunde ju inte hitta på något bara för att göra henne nöjd. Tur att jag fick en tid. I går eftermiddag däremot kunde jag till och med identifiera vilken tand som spökar. Det var efter ytterligare ett anfall av blixtrande värk som det blev tydligt för mig. Skönt att jag har den kollen inför dagens tandläkarbesök.

22 juli 2021

(5.28) Andra koppen kaffe är upphälld och jag fortsätter min morgonstund med datorn i knäet. Jag steg upp strax efter fyra, öppnade fönster runt om i huset och kröp ner i soffan. Skön start i lagom tempo som gynnar resten av timmarna även den här dagen. Var till tandläkaren i går och fick suverän hjälp. Det var tanden jag identifierat som spökade. Amalgamet tillsammans med andra faktorer hade gjort sprickor i tanden. Tandläkaren avlägsnade amalgamet och ersatte med provisorisk fyllning för att se om det är den slutliga lösningen. Jag ska tillbaka nästa vecka för att hon ska se hur vi går vidare. Resten av dagen i går, även när bedövningen släppt, var en enorm lättnad. Tacksam för vården vi har tillgång till och förmånen att få när vi behöver.

Om ett par timmar ska jag cykla till morbror och moster för att greja lite. Cyklar via kyrkogården på väg till dem för att titta till växtligheten och vattentillgången. Ska sedan fortsätta att klippa rosor här hemma på ägorna. Får se om det blir i dag eller om jag tar det i morgon bitti. Det beror på hur varmt det blir på eftermiddagen i dag. Jag misstänker att jag gör det i morgon bitti. Det är inte bråttom med klippandet, jag gör det när jag känner för det. Som morbror säger, det ska vara roligt när man håller på. Klok tanke av morbror måste jag säga och absolut det förhållningssätt som är hållbart i längden.

23 juli 2021

(7.16) Skönt pass hos morbror och moster i går, det tar sin tid att klippa gräset hos dem. Jag kom tillbaka hem tidigt på eftermiddagen och tog en stunds vila medan jag gav plommonträdet lite vätska. Lite senare skurade jag av trallen utanför altanen med tanken att jag ska behandla den i kväll. Det behövs och lika bra att passa på när det är väder för det. Får se om jag ger mig på rosorna i dag, det är lite annat som ska fixas först. Hoppas dagen får bli lite vilsam trots göromålen jag har bestämt mig för att fixa. Ska nog hinna med lite vila också kan jag tro, jag har i alla fall blivit bättre på det än förr om åren.

24 juli 2021

(7.37) Tidningarna är genombläddrade och kaffet urdrucket. Jag tror jag ska göra ett litet ryck på morgonen, göra rent ramen runt altanen för att lasera den om någon timme. Trallen utanför altanen laserade jag i går kväll och den blev bra och ser helt ny ut. Det triggade igång min tanke att även ta ramen och göra det redan nu på morgonen. Som sagt, den behöver tvättas först så det är etapp ett. Men sedan åker penseln och lasyren fram - här ska göras lite sommarfint. Får se om rosorna blir klippta i dag... Det var fasligt vilken tid det skulle ta från tanke till handling. :-) Nåja, det har kommit lite annat mellan som små projekt och en dos vila. Ska nog röja disken innan jag ger mig ut och tvättar trallramen runt altanen eller så är det smartare att göra det först och diska sedan. Då är ju ramen torr och redo för lasering snabbare. Ja, det är avancerade inre dialoger på morgonkvisten vill jag lova. Nu ska jag sätta fart så det blir något gjort.

25 juli 2021

(19.55) Skönt tillbakalutad på altanen och njuter av den svala kvällsbrisen som börjar leta sig hit. Solen har passerat huset och nu kan vi vädra på altanen och få in riktigt skön sommarkvällsluft. Lyxigt att kunna sitta här och filosofera på kvällskvisten, njuta av stunden och livet i allmänhet. Stillsamt i kvarteret med endast enstaka ljud i form av prat eller så runt omkring. Ännu en privilegierad stund tillsammans med BK. Tacksam för livet jag får leva och tacksam för att jag får leva det tillsammans med BK. Nu ska jag fortsätta njuta och bara vara i stunden ett tag till innan vi stänger för i kväll.

26 juli 2021

(4.14) Arla morgonstund med datorn i knäet, kaffe i koppen och fötterna i högläge. En morgon som den ska vara med undantag av den kanske lite onödigt tidiga timmen. Jag hade väckning på klockan till strax efter sex, det kan vara anledningen till att jag vaknade lite tidigare än nödvändigt. Vill inte att BK ska behöva vakna av mitt larm när hon inte behöver. Fönstren är öppnade och jag vädrar in den friska morgonluften, njuter av stillheten och den tidlösa känslan som ofta infinner sig den här tiden på dygnet. Om jag vill uppleva den känslan en längre stund behöver jag vakna ett par timmar tidigare men det känns inte helt nödvändigt. Nu är det dags att börja bläddra i nyhetsdjungeln, tar mina vanliga vägar för att tillgodose det behovet - lokala utgåvor först och sedan public service.

28 juli 2021

(8.03) Ännu en skön semesterdag med lagom tempo på morgonkvisten. I går var jag till tandläkaren och fick tanden fixad permanent. Det behövdes ingen rotfyllning utan bara fixande av permanent fyllning. Gott att ha det gjort och ett stort tack till skicklig tandläkare.

Jag längtar verkligen till vi har wifi på plats. Lite drygt att vi fortfarande, efter 1½ vecka då omvandlaren kom på plats, inte fått router eller tv-box från leverantören. Jag är lite ivrig också eftersom jag behöver ladda ner ny version av redigeringsprogram för raw-filer. Nåja, det blir nog bra till slut bara alla delar levereras. Tur att BK stod på sig och sa att det var bättre att vi bytte leverantör under semestern och inte när vi jobbade. Hon är klok hon, tur att inte jag var för envis den här gången. ;-)

Jag behvöver öva på redigering av raw-filer. I går kväll satt jag en bra stund och jag fick med mig lite ny kunskap i alla fall. Då satt jag i soffan med datorn i knäet men när jag väl fått ladda ner det nya så ska jag sätta mig vid stora skärmen för att få lite mer överblick över bilder och funktioner. Det går ju för någon enstaka bild att sitta med lilla skärmen i knäet men inte när det blir flera bilder. Ja, jag längtar efter uppkoppling med lite mer hastighet och kraft.

(19.37) Altanhäng med BK och vi njuter av regn på kvällskvisten. Det ordnade upp sig med leverantören som aktiverade vår uppkoppling i dag, lite senare än vi tänkt oss. Nu har vi uppkoppling och det känns skönt att slippa slita på de få GB i mobilen. Det märks att vi har en snabbare uppkoppling än tidigare, så skönt att det inte segar med att hämta sidor och annat på nätet. I morgon ska nya routern komma hem och då kan vi skicka tillbaka den gamla till förra leverantören. Det ska bli väldigt skönt när allt är klart och på plats. Himla tur än en gång att vi inte gjorde det här skiftet när jag jobbade. Det hade inte varit så kul känner jag. Vet inte om mobila hotspoten hade klarat av alla Teams-möten och så vidare.

Vi flyttade ut på altanen för en stund sedan och det var väldans skönt. Vi hann sätta oss här ute innan regnskuren kom för en stund sedan. Med mig hade jag datorn, kameran och mobilen. Det går ju inte att gå ut utan tekniken nu när wifi är hemma igen. ;-) Nu sitter vi här och myser och hoppas att det kan få komma lite mer regn under kvällen, både vi och naturen behöver det massor.

29 juli 2021

(1.33) Uj, uj, uj... Nu fastnade jag i en tutorial på nätet och har inte kommit i säng än. Tur som bara den att det fortfarande är semester. Håller på att försöka förstå hur jag bäst ska göra med raw-filerna från kameran. Det går inte allt för tokigt trots den sena timmen - eller tidiga timmen kanske jag ska skriva.

(22.00) Sen kväll igen och jag har landat framför skärmen. Intressant och givande att trixa lite med bildfilerna. Jag ska dock försöka lägga mig tidigare i kväll för att inte vara helt slut i morgon. WiFi och TV på plats efter väntan i en och en halv vecka. Nu funkar det som det ska och vi är nöjda.

Augusti 2021

1 augusti 2021

(8.29) Sovmorgon som de senaste dagarna, skönt och säkerligen välbehövligt som bara den. I dag blir det en sväng med kärran till Vanneboda och lite småpyssel. Tror det kan bli en sväng på gymmet också. Först blir det kaffe, tidningen och mina vanliga morgonrutiner. De kan jag inte skippa trots sovmorgon.

2 augusti 2021

(2.21) Arla morgonstund, datorn i knäet och kaffe i koppen. Skönt med mysbelysning i fönstret och alldeles stilla runt omkring. Augusti har börjat och jag har fortfarande en hel del av semestern kvar. Så skönt och behövligt för hela systemet.

3 augusti 2021

(3.40) Tidig morgon i dag igen, men i dag var det mer frivilligt eftersom jag ställt klockan. :-) Kaffet är upphällt, fötterna är i högläge och datorn i knäet. Ja, precis som det ska vara på morgonkvisten.

(15.11) Eftermiddag och kärran är laddad och gräset är klippt. Får se om jag trimmar nåt när trimmern har laddat klart eller om jag spar det till nästa klippning. Jag sov ett par timmar i morse innan jag började med något annat, det var skönt och välbehövligt efter två tidigare morgnar. Skönt att få lite gjort i dag även om jag inte hade jättelust i morse.

6 augusti 2021

(6.06) Kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade. Strax dags att göra mig redo för dagens göromål på ägorna. Jag har en hel lista i huvudet men har bestämt mig att ta en sak i taget i lagom takt. Får se vad jag mäktar med under dagen, resten blir helt enkelt inte gjort i dag. Jag har inte bestämt mig om jag ska köra ett pass på gymmet på morgonen eller om jag tar det senare under dagen, efter grejande på ägorna. Båda varianterna har sina fördelar och kanske överväger eftermiddagspass på gymmet för att få plåstra om kroppen efter göromålen utomhus.

I går gjorde vi en utflykt till Finnåker och strosade några kilometer med kamerorna. Det var avkopplande och skönt och i lagom takt med tanke på att vi båda var ganska trötta. Eftermiddagslur i soffan när vi fått i oss lunch vid hemkomsten och senare på kvällen mys på altanen. En skön och vilsam dag som förhoppningsvis skickar in lite energi i kroppen.

7 augusti 2021

(3.45) Tidig morgon, kaffe och datorn. Nöjdhetskänslan från gårdagens insats på ägorna sitter kvar i hela kroppen. Vi fick massor gjort i lagom tempo och på en inte allt för lång tid. Det kändes mycket bra och var gott för hela mig. I dag blir det en mer stillsam dag, vila står på agendan. Jag hoppas att millimetrarna som står på prognosen för dagen kommer ner över geografin, de behövs och är väldigt välkomna.

8 augusti 2021

(10.12) Förmiddag och jag har haft en rejäl sovmorgon. Vaknade efter halv nio och hade då sovit många härliga timmar, stillsam och behaglig drömlös sömn. Välbehövligt och givande för hela systemet. Ja, det är inte så konstigt att jag sov länge eftersom jag vaknade tidigt i går morse och sedan satt i soffan med datorn i knäet mesta tiden av dagen. Jag grejade lite med Trio-sidan för att den ska vara responsiv även om den är statisk. Jag hade ju inte gjort något med den sedan 3 juli 2014.

Det var väldigt kul att sitta och göra i ordning bilder, koda och klura. Ja, sådant tar tid och det vet jag ju men jag njuter av varje minut även om jag stöter på patrull ibland och måste klura lite extra för att få det som jag vill. Men övning ger färdighet och jag har inga problem med att öva. På eftermiddagen tyckte nog BK att jag behövde lyfta gumpen ur soffan och få lite luft. På med regnstället och ut på en promenad vilken var välgörande för hela mig efter dagen framför skärmen. Hon är klurig den där BK och vet vad som behövs när jag snöar in i skärmen.

Efter promenaden insåg jag att mitt regnställ behöver impregneras så det får bli en uppgift nu under förmiddagen. Kanske ska jag även köra en impregnering på mina kängor, det är inte gjort sedan i våras så det kanske är dags det också. Skönt att hålla vätan ute, det gör promenader och utevistelsen så mycket mer behaglig.

9 augusti 2021

(7.54) Kaffet är urdrucket, tidningarna genombläddrade och strax ska jag ge mig på att marinera kött inför kvällens grillning. Vi har använt grillen överraskande mycket i år, flera hundra procent mer om vi jämför med förra året då den blev använd en gång.

I går blev det ett pass på gymmet innan lunch, det var väldigt skönt för kroppen. Jag siktar på ett pass före lunch i dag också för att köra andra halvan av kroppen. Nej då, jag kör inte höger sida ena dagen och vänster den andra. :-) Indelningen är mer i vertikal riktning - överkropp i går och ben i dag.

10 augusti 2021

(5.13) Stilla morgon i soffan och jag njuter av semesterkänslan som låter mig vara i nuet och bara vara. Efter gårdagens pass på gymmet tog jag äntligen tag i ett projekt som legat över mig några år. Projektet att mura fast stenar i stenmuren där de lossnat. Jag började med en längst in i garageinfarten och insåg att där den stenen var loss behövde även två andra muras fast, i samma pussel alltså. Nåja, det var bara att köra igång med förarbetet att ta bort gammalt murbruk och göra rent. Det gick över förväntan och allt kom på plats. Jag insåg under tiden att murbruket jag blandat nog var lite för löst. Nu fick det vara så den här laddningen men jag ska vara mer observant på det framöver.

Det får bli ett projekt över tid och när vädret tillåter. Bra om det får brinna utan att jag behöver täcka det som jag fick göra nu eftersom regn kom en sväng på eftermiddagen. Jag tänkte att det var onödigt att det regnade på redan löst murbruk. Kanske tar jag ytterligare någon sten i dag eller så får det vänta till en annan dag helt enkelt. Även om det gick över förväntan vill jag ha tid på mig när jag gör det eftersom det inte bara är att smacka dit murbruket, underarbetet är viktigt som alltid tänker jag.

13 augusti 2021

(9.33) Skön sovmorgon och vilsam start på dagen. I dag ska jag absolut ha vilodag hela dagen - det är inte ens diskuterbart i vindlingarna. I går fick jag ringa om akuttid för tanden igen, jag hade inte ont-ont men den kändes mysko och inte helt säker att använda när jag åt. Det blev en del borrande igen och nästa vecka får jag ringa min ordinarie tandläkare för att få tid för rotfyllning. Skönt att få ordning på det och inte behöva gå och fundera. Får se om tanden får vara kvar över huvud taget småningom, de lät på tandläkaren som att tanden var ganska körd på grund av sprickorna. Nåja, bara jag slipper ha besvär så är jag nöjd.

I onsdags var vi på en fantastiskt fin tur längs Strömsholms kanal med båten Oden. Vi for från Borgåsund till Hallstahammar på förmiddagen, lunchade och strosade omkring i Hallstahammar på dagen och steg på Oden igen vid tretiden för att glida tillbaka till Borgåsund där vi hade bilen. Som sagt en väldigt fin tur längs kanalen och det blev så klart några bilder. Jag ska ge mig i kast med att tömma kameran på dem om en stund. Säkerligen är det en hel del av dem som får kasseras men några ska jag nog kunna spara. Det var också en lärorik tur vad gäller kameran. Nya kamerahuset gör att jag behöver lära mig lite andra sätt att tänka när jag ska fota. Jag kan inte bara gå den bekväma vägen med förprogrammerade inställningar. Nej, nu får jag tänka själv vilket är toppen. Då tänker jag att jag lär mig mer om hur det funkar och det gillar jag.

Jag får göra lite reklam för Lakeside Adventure som kör turerna med Oden. De har även andra aktiviteter som man kan boka. Det var väldigt roligt att träffa en person som jag haft som elev för flera år sedan på annan ort.

14 augusti 2021

(2.22) Härlig vilodag i går och jag satsar på att fortsätta med det temat hela helgen. Ja, lite småfixande ska jag väl kunna få till men generellt vila-tema vore rätt bra tänker jag. Det tog sin tid att gå igenom alla bilder från onsdagens båttur men nu är det gjort. Tog bort en fjärdedel av bilderna och jag kan säkert plocka bort en del till. Jag hade tagit lite väl många på samma vy vid ett flertal tillfällen. Anledningen till det är att jag numera kan fota med tyst slutare och märker inte med en gång vid flerbildstagning hur många bilder det blir. Jag får helt enkelt öva för att få till det och fortsätta rensa bilder till känslan sitter där. Kul att kika på bilderna trots att det var så nära inpå utflykten. Oftast tycker jag det är roligare att titta på bilderna när jag fått lite distans till alla intrycken.

15 augusti 2021

(8.33) Ännu en skön vilodag under gårdagen som var välgörande för både kroppen och huvudet. Sol och regnskurar om vart annat under dagen och ganska kraftiga vindar. Vi skördade ganska många plommon från vårt lilla träd och BK gjorde marmelad senare på eftermiddagen. Jag fick provsmaka och den var fantastiskt god. I eftermiddag blir det rostat bröd med marmelad och ost vilket jag redan ser fram mot. Efter två välgörande vilodagar känner jag att kroppen drar mot källaren och ett pass på gymmet. Vila är skönt men att få röra på sig under kontrollerade former är lika skönt. Strax dags att svida om och köra ett pass med andra ord. Det blir en väldigt skön start på dagen och gynnar hela mig.

16 augusti 2021

(5.17) Skön start på dagen med datorn i knäet och kaffe i koppen innan jag öppnar jobb-väskan för att packa upp datorn och starta den efter fem och en halv vecka. Jodå, lösenordet sitter i fingrarna så det ska inte vara några problem. I lördags skickade jag en kom-ihåg-lista till mig själv för att ha som stöd när jag ska igång i dag.

Passet på gymmet i går var som väntat skönt och givande för hela mig. Lite senare packade vi med oss lunch och tog en liten tur vid Skärmarboda. Skönt att vandra lite i kuperad terräng och njuta av naturen tillsammans med BK. Väl hemma igen avnjöt vi BK:s supergoda marmelad på rostat bröd, smörgåsrån och kex. Ja, det blev ett eftermiddagsfika av rang vill jag påstå och det passade väldigt bra efter vandringen.

21 augusti 2021

(6.52) Lördagsmorgon och första arbetsveckan efter årets längsta ledighet är avklarad. Skönt med helg efter en rivstart för vindlingarna. Ett par av dagarna flexade jag lite för att inte vara helt slut när veckan var över. Jag hade en väldigt bra dag i går och fick ett bra avslut på arbetsveckan vilket göra känslan som jag tar med mig in i helgen är bra.

I år är känslan efter semestern lite annorlunda med tanke på att jag jobbat hemifrån hela tiden sedan nästan ett år tillbaka. Jag kan inte riktigt sätta fingret på känslan men den är inte odelat positiv. Hoppas det rullar igång snart och att vi får saker och ting på plats som legat och väntat ett tag. Jag tror att min känsla kan vända till lite mer positiv då om jag känner mig själv rätt.

(17.45) Bra dag med en hel del gjort. Bland annat så har jag murat lite till i stenmuren så att några stenar till sitter fast, det går sakta men säkert framåt. I dag började jag på muren ute vid trottoaren och det gick över förväntan. Jag hade förberett bra genom att ha plast precis nedanför muren på trottoaren så att jag inte skulle drälla ner trottoaren med murbruk som brände fast. Jaha då, ibland har jag mina ljusa stunder. På eftermiddagen har jag lyxat till med en liten lur i soffan. Den var välbehövlig och hur skön som helst. Vissa stunder känner jag nästan att jag borde gå ut och mura lite till i dag men jag tror jag ska vara smart och vila.

22 augusti 2021

(7.14) Skön start på dagen med kaffe, datorn i knäet och lite slösurfande i nyhetsdjungeln. Lagom tempo innan jag ska kila ut för att fortsätta laga stenmuren. Ser ut att bli en fin dag i dag, precis som det såg ut på prognosen inför dagen. Det gynnar ett lagom tempo och jag behöver inte jäkta med mursleven för att hinna innan det eventuellt kommer något regn. Planen för i dag är att mura lite till, hur mycket får ork och inspiration avgöra.

(18.37) Kväll i hemmet och jag pustar ut efter dagens göromål, fotande och lite allt möjligt. Murandet gick bra och jag fick ge mig för att murbruket tog slut. Ja, det var säkert hur bra som helst att det tog slut, annars hade jag nog hållit på ganska mycket för länge och varit betydligt mera trött än jag är nu. På eftermiddagen roade jag mig med kameran på ägorna, både med lilla och stora objektivet. Bra att träna med nya kamerahuset så att jag lär mig hur jag ska hantera det. Utmanande och bra och det blir en hel del bilder att ta hand om mellan varven.

BK håller på att fixa hemmagjord pizza och jag ser fram mot att få hugga in. Hon är en fena på det och den blir lika god varje gång oavsett vad som är på pizzan. Det hänger lite på vad vi har hemma för tillfället och fantasin styr en del också har jag förstått. Helt okej för mig, jag äter med största njutning och glupskhet. Nu ska jag ge mig i kast med några bilder från kameran som jag flyttat över till datorn. Det är så skoj att få upp dem i stort format och inspektera.

24 augusti 2021

(17.43) Kopplar av efter en ganska lång arbetsdag, ett bra pass på gymmet och lite murande på kvällskvisten. Ja, det var sådant jag bara fyllde på i sprickor och det som inte blev fyllt i söndags när murbruket tog slut. Inget speciellt förarbete alltså, bara att köra på. Det blir spännande att se hur det kommer att se ut efter vintern. Nåja, det är helt i alla fall. Nu är det så klart en hel del kvar men jag betar av lite i taget. Det går riktigt bra att blanda bruket nu och precis som jag trodde från början så ger övning färdighet. I alla fall så pass att jag kan känna mig lite nöjd mellan varven.

26 augusti 2021

(19.55) Afton i soffan under ett par plädar och jag myser och njuter av stillheten en torsdagkväll mitt i livet. Två långa arbetsdagar bakom mig och i morgon siktar jag på en alldeles lagom lång dag. Det har varit ganska många möten senaste dagarna och det tar lite på orken. Men då får jag vara klok och prioritera om lite grann så att både kroppen och skallen får återhämta sig innan nästa pass. BK har digital bokcirkel på sitt arbetsrum för tillfället. Jag har vilat ögonen på naturprogram men vilar nu från tv:n så att jag inte somnar i soffan och på så sätt inte kan sova när det väl är dags. Ja, det gäller att planera även på fritiden. :-) Men det går an när det bara är ibland.

Det är ganska många bollar igång på jobbet och jag hoppas verkligen att några av lång-bollarna får gå in för landning snart. Jag väntar tålmodigt på att kollegor ska göra sina delar eller att beslut ska fattas så att vi får sjösätta en hel del av det vi pysslat med sedan före årsskiftet. Jag är inte jättebra på att vänta in andra men jag försöker att öva mig så gott jag kan. Jag har i alla fall kommit så långt i mitt förhållningssätt att jag inser att jag inte kan göra så mycket annat än att vänta.

I morgon hoppas jag få samtal om att vi får fara in till stan och hämta hem vår bil som varit på verkstad i tio dagar för lite större justeringar. Vi har haft lånebil så länge så det har funkat bra men det ska bli skönt att få hem egna bilen. Får se om det ringer någon under förmiddagen i morgon, annars tror jag baske mig att jag ringer in själv. Vi lär väl lämna lånebilen om inte annat kan jag tro. Nu ska jag sätt mig med tankeboken för att få landa tankarna efter dagen och ge mig själv en stund av inre vandring. En skön avslutning på kvällen innan det är dags att krypa till kojs.

27 augusti 2021

(17.44) Nu är det helg och två hela dagar med ledig tid. Ah, den här veckan behövdes det verkligen med tanke på alla delar som det varit påställt med på jobbet. Jag njuter av vetskapen att jag i morgon kan sova precis hur länge jag vill. Ja, säkerligen blir det i alla fall till sju eller så. :-) Jag har förberett lite på kommande byte av hårddisk på egna datorn. Det gick superenkelt att kopiera en sida från min OneNote på jobbet och peka ut där jag ville ha den i min OneNote på hemmadatorn. Häftigt att kunna göra så trots att det är två olika licenser. Ja, jag har så klart delat bok med mig själv för att det ska funka. Det underlättar massor och jag kan tipsa mig själv åt båda håll. Det är en väldans fördel när jag har förmånen att jobba med min hobby.

28 augusti 2021

(8.41) Helgmorgon, stillhet, lagom tempo och alldeles nollad att-göra-lista i huvudet. Jag kommer säkerligen att göra något under dagen men det är så skönt att inte ha en massa punkter med måsten. Jag har börjat dagen med att bara vara, bläddra genom de tidningar jag önskar på webben och njutit av av ett par koppar kaffe. Välbehövligt lugn start på dagen efter en jobbvecka med ganska många bollar i luften samtidigt. Återhämtning och vila är de enda punkter jag vill säga okej till i dag.

Den mentala återhämtningen och vilan är viktigare än jag insett tidigare. Kanske kan det bero på att jag höjt min kompetens och då så klart även kraven vad gäller jobbet. För att kunna ha det tempot jag själv önskar under veckorna behöver speciellt skallen vila under helgerna. Hela jag behöver vila från intryck från yttre element. I dag inser jag vilken fantastiskt god människokännare min älskade mamma var. Hela min uppväxt såg hon mitt behov av egentid och värnade om den. När jag senare i livet landade i en relation var hon bekymrad hur det skulle gå med min egentid. Vid det tillfället var mitt svar bara att det var lugnt. Senare förstod jag hur klok och förutseende hon var som förstod att det inte alls var så lugnt som jag själv trodde.

I dag är det ett annat läge där respekt och förståelse för varandras egentid är på en helt annan nivå. Tack BK för att du kom in i mitt liv och att du är den du är och för din kärlek och respekt. Tack för din humor, ditt allvar och din ordning.

(11.44) Strax dags för lunch och jag klurar på vad jag ska fixa till i dag. Det tål att tänkas på så jag funderar en stund till. Skön dag och jag njuter av stillheten och ron. Bara att vara i tystnad är själavård på hög nivå, i alla fall för mig. Förutom det så gynnar det hela mig, även kroppen tar till sig av den känslan och mår gott. Tänk vilken förmån att få bo där vi bor och ha den frihet vi har. Vi kan bestämma precis hur vi vill utforma vår tillvaro. Jodå, visst finns det gränser även för oss men det beror helt på vad vi förväntar oss att kunna göra. Är vi tillfreds med att leva i fred, ha mat för dagen och tak över huvudet och kunna lyxa till det med något inköp ibland då har vi det väldigt bra. Jag känner mig så otroligt tacksam över det liv jag har och att jag kan påverka så mycket av min egen tid. En reflektion så här mitt i livet är att jag haft en fantastisk resa här på jorden så här långt. Allt jag fått uppleva och den kärlek jag blev överöst med från början när jag började mina dagar på jorden.

Det är en ganska häftig känsla att med några fler år på nacken reflektera över tiden. Jag har i alla fall lärt mig massor om både mig själv och andra längs resan och jag har garanterat mycket mer att lära mig framöver. Resan vi gör är spännande tycker jag. Den är självklart fylld av både glädje, sorg, lycka, förtvivlan, skratt och gråt men det tillhör resan och vår upplevelse skulle nog inte vara så stark om inte allt det fanns med. Vissa dalar gör så klart mer ont än andra och vissa toppar är svårare att nå men det är också aspekter som gör livet så värt att leva. Oavsett om vi är i en djup dal eller på en topp tror jag det är viktigt att vi reflekterar över vår egen roll och hur vi själva kan påverka det som sker. Vilken styrka vi besitter!

(12.39) Nästan en timma sedan jag insåg att jag snart behöver äta. Då satte koddelarna i vindlingarna fart och klurade på om det inte skulle vara vettigt att ha bokmärken på bloggsidan eftersom jag delar på Facebook mellan varven. Som i dag, då skulle den som går in på Facebook för en stund sedan ha landat på inlägget från 11.44 medan jag med bild och text på Facebook syftade på inlägget i morse. Hm... Kollade min tutorialsida på webben och fixade ganska snabbt till bokmärke och redigerade inlägget med nya länken på Facebook. Vips så blev det som jag ville. Det är häftigt med kod och det är väl endast fantasin som begränsar vad vi kan göra.

(17.12) Vilodagen har varit skön och energigivande. Jag har vilat största delen men var ute med mursleven en kortis för att bland annat fixa en skada i trappen utanför ytterdörren. Det blev inte snyggt, för det hade jag behövt ha en yrkesperson här. Speciellt bruk i trappen som jag inte vet hur jag ska få till. Nåja, det är helt i alla fall och det är viktigast just nu. Jag har tänt en brasa och njuter av den sköna värmen. Om en stund ska jag börja fixa mat så att det är klart när BK kommer hem från jobbet.

Har man inte jobb så skaffar man sig heter det ju och det stämde verkligen i dag. Jag satt och pratade med morbror i telefonen och lyckades tippa ut min kaffekopp med en skvätt kaffe i. Det mesta hamnade på mattan under vardagsrumsbordet och golvet. Kaffet på golvet var ju enkelt att torka upp men inte det på mattan. Fick slänga in mattan i tvättmaskinen och nu hänger den på tork nere i pannrummet. Jag hade inte räknat med att tvätta i dag men så blev det.

29 augusti 2021

(8.55) Stillsam start på dagen i dag också och det är väldigt skönt för hela mig. Jag satsar på att ha en ganska nollad att-göra-lista i huvudet även i dag. Det känns att jag behöver det inför arbetsveckan och dess innehåll.

(20.27) Kväll i soffan och jag har grejat lite med kod här på webbplatsen. Det är väldigt kul och speciellt kul när jag kommer på någon lösning. :-) Jag har haft en väldigt skön och vilsam dag med bra pli på mig själv med tanke på att vila var dagens huvudsyssla. Till lunchen i dag gjorde jag ett hopkok av vad vi hade i skåpen, det blev riktigt bra och BK tyckte det var gott. Av hopkoket blev det också några matlådor vilket är tacksamt när vi jobbar eller grejar hemma på ägorna.

30 augusti 2021

(5.49) Ny vecka och nya möjligheter och en hel del på jobbagendan. Jag är dock utvilad efter helgen och redo för att ta mig an jobbet. I går kväll kikade jag på en tidiare film på Youtube om kod som jag försöker lära mig. Jag konstaterade att den var vägledande till viss del men inte direkt det jag sökte. När den var slut dök en ny tutorial upp, en kort på åtta minuter som jag inte sett tidigare. Nyfiket och intresserad började jag kika på den och helt plötsligt insåg jag att det var just den instruktionen jag letat efter i över ett år. Nämen, plötsligt händer det. :-) Jag hade nästan svårt att somna i går eftersom jag helst ville sitta uppe och koda. Nåja, det var tur att jag gick och lade mig, annars hade nog inte känslan just nu varit så bra med tanke på att hela arbetsveckan ligger framför mig. Nu fokuserar jag på jobbet några timmar så får vi se om jag ger mig in i egna kodandet efter det.

31 augusti 2021

(6.20) Morgonstund med kaffe, dator och plädar över hela mig. I går efter jobbet gav jag mig ut för att fortsätta med lagning av stenmuren. Det var härligt väder och gick bra. Tre timmar blev gårdagens pass med det och jag var lagom muck när jag kom in. Skönt dock att jag faktiskt fick lite mer gjort än jag hade räknat med. I eftermiddag har vi andra planer så mursleven får vila.

September 2021

1 september 2021

(3.33) Tidig morgon innan jobbdagen börjar. En sån där morgon som kommer lite mellan varven men långt från lika ofta som tidigare i mitt liv. Vaknade redan för någon timme sedan men gjorde ett tappert försök att somna om. Några vallningar för mycket och lite för vaken - då var det bara att stiga upp och landa i soffan med kaffe, pläden över benen och datorn i knäet. Jaha då, sämre morgnar kan man ha. :-) Myser i mörkret på morgonkvisten och njuter av stillheten som är så speciell den här tiden på dygnet. Morgnar som den här känns det nästan lite högtidligt och som att den här tiden bara är min.

2 september 2021

(4.26) Ganska tidig morgon även i dag. Jag har sovit gott och vaknade redo att börja dagen i lagom takt. I går blev det en hel del kodande på morgonkvisten, testwebben som jag har lokalt på datorn för att pyssla med innan jag blir nöjd och kan börja göra ett omtag med den här sidan. Jag hade fullt sjå att avbryta för att börja jobba med jobb-jobb. Ja så är det när man har roligt. Har kikat lite på koden även nu på morgonen men ska bläddra lite i tidningarna innan jag gör något mer. Ser fram mot dagen även om det, precis som i går, är aningen för frekvent med mötestillfällen. Jag vet det innan så jag kan planera med pauser och annat redan innan dagen. Om den planeringen håller vet jag inte men jag kan göra ett försök. Det kan komma spontana möten också tänker jag men då får jag helt enkelt planera om.

4 september 2021

(20.13) Sitter och kodar lite på kvällskvisten efter en trivsam och givande dag som innehållit en hel del lärdomar. Jag har fått hjälp som bara den av BK:s son som gjort en fantastisk insats med min dator i dag. Jag är så tacksam och nöjd med dagen. Här om kvällen blev jag sittande med kodandet och någon timme efter midnatt flyttade jag över mina testfiler till servern så att jag numera kan testa live. Hur härligt som helst. Än så länge är inget publicerat utåt men planen är att få till en justering när jag klurat och kodat klart.

6 september 2021

(5.11) Ny vecka och tillräckligt många möten inbokade i kalendern på jobbet. Det ska inte bli ett enda möte till känns det som i nuläget. Jag behöver få tid att reda i flera projekt som ligger och väntar och det finns inte en chans att jag hinner det när möten hopar sig. Det är bara att inventera och se vilka möten som är nödvändiga och vilka som inte är nödvändiga. Får också inventera projekten som ligger och väntar för att se vilka som har högst sannolikhet att bli sjösatta inom närmsta året beroende på kollegors förmåga att göra det de lovat. Det är det jag har absolut svårast för, att vänta in kollegors göranden när jag själv gjort mina delar.

Tydligt är att tidsspannet för vad som är snart eller inom kort skiljer sig markant beroende på vem jag pratar med. Kanske skapas en ofrivillig oärlighet hos vissa kollegor i optimism att få saker gjorda eller rädsla för att inte verka tillräckligt positiv inför projekten. Jag vet inte, det är bara en gissning. Däremot vet jag att det är en stor frustration för mig själv och att jag just nu är i ett läge där jag är känner ett litet missmod vad gäller min egen roll och mitt uppdrag. Uppgivenhet är ett annat ord som kommer till mig rent spontant. Det är inte mitt vanligaste ord måste jag säga men just nu framträder det frekvent i den dagliga rutinen framför skärmen - fantastiskt passande när agendan ser ut som den gör och medarbetarsamtalet står runt hörnet.

10 september 2021

(6.11) Dagens morgonrutiner med kaffe, tidning och datorn i knäet är snart avklarade. En skön morgonrutin som ger mig en start på dagen i alldeles lagom tempo. Strax är det dags att börja arbetsdagen för att få till det med möten, avbrott för annat och arbetsmöte. Det ska nog bli bra till slut tänker jag. I dag känner jag mig lite mer utvilad men tidigare i veckan har det varit helt märkligt vad trött jag varit. Jag tror nog inte jag varit så trött någon under hela mitt liv. Det är väldigt skönt att jag kan planera min arbetstid så mycket själv när vindlingarna sätter stopp för långa pass. I går delade jag upp jobbet på två pass med avbrott mitt på dagen för att vara ute i luften en stund. Det gjorde susen och var väldigt skönt.

11 september 2021

(19.49) Afton i hemmet den första av nio lediga dagar. Ah, hela vindlingsnystanet njuter av att få koppla av och koppla bort. Jag har aldrig tidigare upplevt en sådan rivstart efter sommarens långa ledighet. Därför är det extra skönt att vi hade planerat in den här ledigheten. Jag började dagen med sovmorgon, när jag steg upp kunde jag konstatera att jag sovit tio timmar utan avbrott. Oj så skönt för hela systemet. Trots det tog jag en eftermiddagslur i soffan på ett par timmar tror jag.Det var lika skönt och jag sov hur gott som helst.

19 september 2021

(7.37) Morgon hemma på G4. Jag har sovit tio timmar, hur gott som helst och vilsamt för hela mig - jag har sovit i min egen säng. Känslan att sova i egen säng efter en vecka på tur är helt underbar. Vi har haft en härlig tur till Tandådalen och vandring i omgivande fjäll. Fyra av fem dagar på plats har vi vandrat olika sträckor med fantastiska vyer. Nu är det bara att landa alla intryck i vindlingarna och på så sätt njuta av intrycken länge efteråt. Skönt att vara hemma igen.

(16.22) Eftermiddag och en kopp kaffe efter murande på stenmuren innan garageinfarten. Skönt att fått det gjort, det som var mest trasigt på kort sträcka. Nu ger jag mig med murandet för säsongen och tar nya tag nästa år. Skönt att kunna avsluta med bra känsla.

Vilodag för övrigt i dag, i alla fall från motion. :-) Det har däremot blivit en del fixande och grejande inne med småting som väntade på att bli gjorda. Väskor skulle in i garderoben, ett par laddningar tvätt, braskassetten behövde askas ur och lite sånt. Jag har dock grejat i lagom tempo och njutit av att göra allt. Strax när BK passerat torkvindan med gräsklipparen ska jag kila ut och hämta in tvätten. Kan tänka mig att det kommer att bli underbar doft i hela huset då. Får se om det får bli en brasa i kväll igen. Jag eldade i går kväll när vi hade ätit och det var superskönt. Lite trögt att starta brasan men jag skulle ha askat ur innan så klart. Nu är det uraskat och klart så i kväll blir det säkert mycket lättare att få fyr.

29 september 2021

(4.38) Höstrusk utanför fönstren och jag myser under pläden. Datorn i knäet och kaffe i koppen precis som det ska vara på morgonkvisten. Lång arbetsdag i går men mycket gjort och trivsamma möten. Jag har inte kodat så mycket här på webbplatsen de senaste veckorna. Orken har inte räckt till efter jobbet helt enkelt. Vill få till min nya layout, men det är lite småfix innan det är på plats. Nu blir det en sväng i tidningarnas värld innan det är dags att börja jobba.

Oktober 2021

3 oktober 2021

(5.59) Morgon, mys och bara vara. Precis som en helgmorgon ska vara tycker jag. Det har inte blivit så mycket bloggande på senaste tiden men så blir det ibland. Mycket jobbande och utöver det en hel del klurande på nya utseendet här på min egen webbplats. Jag vill ju ha så många detaljer och struktur klar som jag bara kan innan jag lägger på den nya versionen.

I går gjorde vi ett ryck på ägorna. Jag hade lånat motorsågen av morbror och planen var att ta ner ett träd. Arbetet gick helt enligt plan och några timmar senare var trädet nere och kärran körd två vändor till Vanneboda för att bli av med grenar, stammen och lite annat. Skönt att vi fick det gjort eftersom vi har pratat om att göra det i ett par år. Nähä, det här duger inte - nu ger jag mig in i kodvärlden för nya delarna på webbplatsen. :-)

10 oktober 2021

(9.15) Lång härlig sovmorgon och lagom tempo för att komma igång. Ja, det är vad både kroppen och vindlingarna behöver mellan varven. Det blir en lugn dag i dag, inget på agendan men säkerligen lite småplock och pysslande här hemma.

11 oktober 2021

(5.34) Morgonstund med kaffe, fötterna i högläge och datorn i knäet. Jag steg upp för en timme sedan och ska precis börja läsa tidningarna. Jag fastnade i kodandet med min utvecklingswebb... Uj, det bara fångar mig och jag kan bli sittande hur länge som helst. Kul som bara den men nu behöver jag en paus. Får låta funderingarna ligga och gro en stund innan jag ger mig på det igen.

Ny arbetsvecka och nya möjligheter. I dag ska kollegan och jag köra på med det projekt vi hållit på med ett tag. Nåja, vi har kommit en rejäl bit och ska nog få till det som vi vill till slut. Spännande vecka med nya möten och intressanta tillfällen. Nu ska jag i alla fall ge mig in i tidningarnas informationsflöde en stund. Sedan är det dags att börja jobba.

13 oktober 2021

(5.52) Ny dag och nya möjligheter. Jag ser fram mot dagen och dess innehåll, en lite annorlunda dag men väldigt spännande och intressant. Förmiddagen innehåller arbetsmöte med kollega och eftermiddagen har jag vikt helt åt mig själv. Det blir en tur till länsmetropolen och kameran får hänga med. Nu får det bli forsatt morgonmys en stund med kaffe och bläddrande i tidningarna.

17 oktober 2021

(4.56) Morgonstund och alldeles stilla i omgivningarna. Så har det varit sedan jag steg upp för nästan tre timmar sedan. Jag njuter av morgonens andra kopp kaffe och klurar lite vid datorn efter att ha bläddrat genom tidningarna. Troligtvis blir det en del fixande på ägorna under dagen, plocka undan lite inför vintern och göra klart för att både trädgården och vi ska få vila. Nu ska jag fortsätta klura på egna webben och den utvecklingsdel jag håller på med.

21 oktober 2021

(5.33) Tidningarna är genombläddrade och kaffet urdrucket - en relativt tidig start på dagen efter rofylld sömn hela natten. Funderar på att ta en rask promenad om en stund för att få igång kroppen innan dagens arbetspass startar. Senaste tiden har det blivit mestadels gymmet förutom några promenader i halvfart. Nu är det dags att få lite fart under sulorna också så att kroppen får jobba lite mer när jag trampar runt. Det är ett väldigt skönt komplement till gympassen.

23 oktober 2021

(6.21) Lördag morgon, första koppen kaffe är urdrucken och tidningarna genombläddrade. I dag blir det en dag i vilans tecken vilket är både nödvändigt, angeläget och önskvärt. Inte en punkt på att-göra-listan och inte ett måste inne i vindlingarna - bara vila och vara. Kanske tar jag mig an lite fixande med egna webben eller så struntar jag i det.

24 oktober 2021

(8.46) Lång och välbehövlig sovmorgon vilket gynnar hela mig. Skönt att bara ta det lugnt på morgonen utan några måsten eller så. Jag ska till morbror och moster om ett par timmar, det blir trivsamt. När jag kommer hem fortsätter jag nog med projektet jag körde igång med i går - flytta texter från nuvarande bloggsidor till nya webben som jag plockar med i min utvecklingsdel. Jag hann väldigt mycket mer än jag trodde under gårdagen och det var peppande. Det blir skoj när jag småningom kan lägga på den delen och ersätta nuvarande utseende.

26 oktober 2021

(3.42) Morgon i Metropolen och jag har satt mig till rätta i soffan, datorn i knäet och kaffe i koppen. Jag hade en förhoppning att sova lite längre nu på morgonen men så blev det inte. I går ringde jag fiberleverantören strax efter lunch eftersom det verkade som om trådarna nästan slagit knut på sig själva. Testade hastigheten på upp- och nedladdning och de var mellan 2,8 och 3,5 procent av vad vi är garanterade. När jag satte i kabeln höjdes det till mellan 36 och 45 procent av garanterad hastighet. Inte okej ens för supportpersonen jag pratade med. I dag kommer en tekniker för att se vad dilemmat kan vara med mediaomvandlaren. Genom test med kabeln från mediaomvandlaren respektive routern kunde vi utesluta fel på routern. Jag hoppas på en lösning på dilemmat under dagen och att jag slipper kontakta leverantören igen.

27 oktober 2021

(4.44) Myser på morgonkvisten och ska snart ladda morgonens andra kopp kaffe. I går kom teknikern och fixade med uppkopplingen, det visade sig vara mediaomvandlaren som var helt mysko. Den byttes ut och vips så for hastigheten upp på det vi är garanterade och även över det. Skönt som bara den att det funkar som det ska. Jag tror jag ska börja hyfsat tidigt och jobba i dag så att jag kan ge mig lite tidigare. Skönt att förlänga kvällen mellan varven och ge mig själv utrymme för retreatkänsla i vardagen. Bara vara och låta tankarna, intryck och annat få landa i lugn och ro. Ja, så får det bli.

(21.25) Småpysslar på kvällskvisten med utvecklingswebben här på Åström-sidan. Nu är alla sidor med blogginlägg förpackade på nytt sätt men inte publicerade än. Jag väntar med publicering till alla större delar är klara och jag känner mig redo att byta ut hela innehållet. Skönt i alla fall att vara klar med alla texterna eftersom det är sedan september 2013 och till i dag. Ja, jag är mest glad att jag inte behövt sitta och skriva av texterna. Då kanske jag hade gjort på annat sätt och inte flyttat med innehållet.

31 oktober 2021

(8.01) Klockorna är justerade efter nutid och jag fortsätter att ha mysmorgon en stund till. Andra koppen kaffe är laddad och datorn tillbaka i knäet. Dagen i dag kommer att innehålla en sista sväng på ägorna och sista förberedelser på kyrkogården för vintern. Det blir en vända till Vanneboda med kärran när vi räfsat och klippt det sista och sedan ska lyktor och gravdekorationer placeras vid gravarna. Efter det tar vi det lugnt och vilar lite kan jag tro. Men nu ska jag ge mig ut i cyberspace en stund till, bara för att njuta av morgonen ytterligare.

November 2021

3 november 2021

(5.58) Jag har varit uppe en stund och började dagen som jag avslutade gårdagen med att koda lite på utvecklingswebben. Det börjar arta sig och i går kväll hade jag några väldigt produktiva timmar. Mycket av det jag funderat på några dagar löste sig och jag kände mig så nöjd när jag kröp ner mellan lakanen.

I går morse var jag till KH en sväng för möte och lite annat. Om en dryg vecka är det dags att börja skola in mig själv på KH igen efter nästan ett och ett halvt år hemma. Det får gå i maklig takt tänker jag eftersom det tar på vindlingarna att vara bland alla kollegorna. I dag är det dock lugn och härlig arbetsdag med suverän kollega. Vi ska sitta hemma hos henne och göra sista rycket i senaste projektet. BK lämnar mig på H11 på morgonen och hämtar mig fram mot kvällen. :-)

4 november 2021

(00.30) Vissa nätter är det bara helt märkligt svårt att sova och en sådan natt har jag just nu. Det är bara att gilla läget och ta det lugnt. Det får väl bli en tidig kväll efter kommande dag kan jag tro. Gårdagen var hel arbetsdag med kollegan, trevligt till tusen och skönt att vara i annan miljö för en gångs skull. När dagen gryr om några timmar och det är dags för mig att starta arbetsdagen får jag byta miljö några gånger. Olika möten som kräver förflyttning och uppslutning på olika platser. Ja, det ska nog gå bra det också kan jag tro. Nu ska jag ge mig i kast med lite kodande för att bara vara i stunden och låta tankarna fokusera på en sak.

(3.33) Nu börjar det arta sig. Jag har flyttat in ett bildspel till på utvecklingswebben och det funkar bra. Jag har även tillverkat en svg-fil för bloggdelen. Kul att kunna vara lite kreativ mellan varven och skönt för vindlingarna att pyssla med lite nytta när det ändå inte går att sova. Jag tror det börjar bli dags att ladda en första kopp kaffe för dagen, det skulle sitta fint.

5 november 2021

(22.43) Dags att knyta mig efter en härlig dag. Jag har blivit så bortskämd av BK hela dagen, det har varit lyx de lux. :-) Ledig dag tillsammans och massor av bara-vara-tid. Nöjd med dagen drar jag snart täcket över mig och somnar med massor av kärlek och glädje i hela mig.

7 november 2021

(9.27) Tredje dagen av den förlängda helgen, skön tillvaro med lagom tempo och massor av vila. Tredje natten som jag sover riktigt bra och länge vilket är hur välbehövligt som helst och gynnar hela mig. Jag har kommit till en punkt då jag verkligen är tacksam över att få sova hela natten utan avbrott och ser det inte längre som en självklarhet.

8 november 2021

(18.52) Kväll i soffan och jag har lagt bildspel på utvecklingswebben. Nu är det nära lansering, jag har bara ett par bildspel kvar och sedan lite kodfix till ett par menyer så är jag redo att byta ut nuvarande mallar mot nya. Det ska bli superkul men jag tar det i lagom takt och jäktar inte. BK är iväg och övar med spelgänget och jag sitter här hemma och förlustar mig med datorn i knäet.

Arbetsdagen har gått bra och jag tog det mesta i lagom takt. Skönt att inte jäkta under dagen heller, ja det är rent nödvändigt att tänka sig för med takten. Takten ska räcka länge än kan jag tro. I morgon är en ännu mer mötestät dag så då är det nog det jag får fokusera på att hinna.

13 november 2021

(7.52) Morgon i soffan - benen under pläden, kaffe i koppen och datorn i knäet. En morgon i alldeles lagom tempo och helt tom att-göra-lista. Jag tror att dagen får gå i reflektionens tecken för att låta tankarna landa i vindlingarna från veckan som gått. En del förändringar på gång både vad gäller jobbet och hemma. Hemma är det trevligt som bara den med kommande förändringar och förbättringar men på jobbet är det mer så-där-känsla kan jag säga.

Varför gör jag det jag gör? Varför anstränger jag mig till max för att göra så bra som jag bara kan? Hur länge till orkar jag blåsa på i det tempo jag vill när jag hela tiden kommer till väntrum där jag får vänta, vänta och vänta? Ömsesidig respekt och ömsesidigt givande och tagande - ja, ja... Jag har under alla år fått höra att jag är så lojal. Jodå, det är jag och för mig har det varit en självklarhet. Jag börjar dock inse att lojal är för många lika med att den personen kan jag utnyttja in absurdum, hen säger aldrig nej och hen gör precis som jag vill. Näe, det är slut med det nu. Jag känner inte som att jag ger service längre bara att jag är helt pantad som gått på det skit-smickret i alla år. Usch!

Ärlighet och respekt har tydligen blivit något förlegat och har i dag förvrängts och används på ett lismande sätt för egen vinning utan någon som helst tanke på den eller de det drabbar. Jag, mig och mitt har ersatt ärlighet och respekt och kommer rasera stora delar i vårt samhälle och vår organisation om inget görs. Om vi lojala nördar som vridit ut och in på oss för att fixa, ordna och ställa till rätta går samman och lägger ner en stund så kommer stora delar av våra verksamheter drabbas hårt. Kanske får det makthavarna att reagera eller så står de där, lika rådlösa som vanligt och inte kan förstå vad som hänt. Frågan är om vi som är lojala in absurdum klarar av att släppa på kontrollen och ge oss ut på okänd mark?

14 november 2021

(19.39) Kväll hemma på G4, landat efter en avkopplande men innehållsrik dag. Har gjort klart flytten av sidor och struktur från utvecklingswebb till originaldelar. Nu är jag i hamn med det i alla fall och nu är det bara fortsatt förvaltande som gäller. Det är lika kul det tycker jag.

Efter lunch packade vi fika och vandringskängorna och for till Spannarboda för en lite eftermiddagstur i geografin. Det var avkopplande och skönt och mysigt till tusen att gå i den fina skogen med kameran och BK. Jaha då, fika var också gott så klart och varmt kaffe satt inte fel i den ganska gråkalla eftermiddagsluften. Till min stora förtjusning fick BK syn på kantareller som lyste gult och nästan ropade på oss att de ville med hem. Det blev ett par smörgåsar med kantarellstuvning när vi kom hem. Mums!

Resten av kvällen blir vila. Vi har förberett hemma för hantverkare som kommer i morgon och på tisdag. Nu blir det både ny utsikt och insikt här hemma och det känns väldans bra.

16 november 2021

(5.13) Tisdag och i dag blir det andra dagen med hantverkare i huset. I går påbörjades jobbet med att byta alla våra fönster på markplan. Ja, förutom de två stora i vardagsrummet som byttes i somras. Jag jobbar hemma när hantverkarna är här och det funkar bra även om det är lite trixigt att få till det med arbetsplats mellan varven. Nåja, det löser sig och jag hittar plats lite här och där. Under gårdagen jobbade de fantastiskt effektivt, alla fönster kom på plats. I dag är det foder och annat fix som ska färdigställas invändigt. Om några dagar är det utvändigt fix och då kan jag jobba i lugn och ro eller vara på KH eftersom de inte behöver in i huset för att fixa det.

Superskönt att få till det med nya fönster. Skillnaden på ljudinsläpp är markant, en helt annan tystnad och stillhet i hela hemmet efter att de nya fönstren kom på plats. I dag ska de börja med mitt arbetsrum och färdigställa det invändigt först. Jag har bett dem om det eftersom jag behöver sitta i ett möte under dagen. Lite längre framöver kommer också persienner att komma på plats. Vi har en dialog med hantverkaren om vad som skulle kunna bli bra. Han har goda idéer och verkar genuint intresserad av att det ska bli så bra som möjligt för oss. Kanske är det ett spel för galleriet - men likväl går jag på den hur lätt som helst. :-) Nej då, jag tror nog han menar väl.

Dags för mig att börja göra mig redo för dagen. Får se om jag masar mig ner på gymmet en sväng innan hantverkarna kommer. Det är lite som ska plockas undan innan hantverkarna kommer, inte lika mycket som innan i går men en del som jag flyttade tillbaka när de var klara i går. Vi ska ju bo också och inte bara befinna oss på en byggarbetsplats.

19 november 2021

(5.17) Morgonstund med kaffe och datorn innan det är dags att börja jobba. I dag blir det blandad kompott med olika arbetsplatser. Jag börjar på hemmaplan innan det är dags för ett pass på KH och sedan en arbetsdag på H11 med A. Det blir en bra dag kan jag tro och sedan är det dags för helg. Uj, den här veckan har gått fort.

I går var hantverkaren här och fixade med plåtarna på utsidan av fönstren så nu är det klart. Endast persiennerna kvar men det dröjer en stund. Skönt i alla fall att allt funktionellt är klart. Jag har njutit varje dag sedan fönstren kom på plats, njutit av tystnaden som är här inne. En lisa för själen helt enkelt och jag kan njuta lika mycket här uppe som nere i källaren. :-) Hoppas att Herr och Fru Fickolén Pasoll ser från sin sfär hur fint det blivit. Jadå, det tror jag minsann att de har.

20 november 2021

(7.00) Morgonstund och jag pustar ut efter en hektisk men innehållsrik vecka. Jag behöver vara extra förnuftig under helgen och ta vara på tillfällen att vila eftersom kommande arbetsvecka kommer att vara i princip lika hektisk. Jag ser redan fram mot nästa fredag då jag får ta helg igen.

I går var jag en stund på KH på morgonen innan det var dags för arbetsmöte på H11 med A. Vi fick en hel del gjort och det var med nöjd insikt vi avslutade arbetsdagen strax före 18. Jag for och fixade hämtmat till mig och BK. Det var mumsigt och väldigt skönt för oss båda att inte behöva planera eller fixa någon mat på kvällskvisten.

I dag är planen en promenad på förmiddagen och sedan vila, vila och vila. Jag behöver också förbereda mig lite inför nästa vecka, men det spar jag till i morgon eftermiddag eller så.

21 november 2021

(7.17) Morgonens andra kopp kaffe är laddad, papperstidningen inhämtad från brevlådan och jag myser i soffan under pläden med datorn i knäet. Har kollat upp lite delar inför kommande vecka och har hyfsad koll tänker jag. Det löser sig efter vägen annars kan jag tro. Samtidigt som jag ser fram mot veckan så önskar jag att den redan vore över. Det kommer garanterat bli massor av intressanta föreläsningar och nyvunna kunskaper men min farhåga är att det blir allt för mycket runt omkring.

I går var BK och jag med moster på julmarknad. En lite mindre variant av den årligen återkommande julmarknaden i Metropolen. Vi fick i alla fall ta lite lotter och vann några vinster. Det är roligt att bara ta lotterna och sedan blir eventuella vinster en bonus.

Kameran behöver tömmas i dag, det har på något konstigt vis hoppat in flera hundra bilder i den under en tid. ;-) Om jag bara sätter mig med det en stund så är det snart tömt, rensat och kört backup på. Kameran ska få följa med mig några dagar den här veckan och då är det skönt om den är tom innan. Jodå, jag kan ta ett annat minneskort och sätta in i kameran men den ska tömmas vid något tillfälle i alla fall. Lika bra att göra det i dag.

22 november 2021

(5.34) Jag är en riktig hemmagroda, trivs bäst på G4 och att bara vara. Greja lite med vad jag känner för och njuta av stillheten och tystnaden. I dag börjar dock en andra hektisk vecka på jobbet. Inte nog med det så ska jag umgås med en hel del människor i flera dagar. Nåja, det ska nog gå bra och jag får helt enkelt ta vara på varje liten stund då jag kan dra mig tillbaka och vara i någon form av stillhet. Batterierna behöver laddas mellan varven och det krävs mer ofta för varje år känns det som. Eller är det kanske insikten om hur jag själv fungerar som gör att jag ser behovet av laddningsfrekvens mer tydligt?

26 november 2021

(6.58) Morgonstund och strax dags att börja jobba. Kom hem någon timme innan midnatt i går kväll efter fyra intensiva dagar på utbildning med jobbet. Vi var fyra kollegor som var på samma utbildning och det var kul, inte minst för att vi hade sällskap på resan både upp och hem. Ja, upp ja... Vi var på Sandö utanför Kramfors, ett väldigt bra ställe att ha utbildning på. Vacker natur, lugn omgivning och bra lokaler. Bra att det är fredag i dag så att jag snart får helgvila och kan komma ikapp mig själv. Hjärnan lär nog bearbeta alla intryck ett tag till.

27 november 2021

(8.57) Skön och lång sovmorgon efter en hektisk vecka som tagit relativt skapligt på krafterna. Nu gäller det att vara fiffig framöver för att inte dundra på i samma tempo. Helgen får bli en start på lagom-tempo-fart för hela systemet. Komma på plats i lagom-tempo-andan och vara sund i avvägningar över vad som ska prioriteras och vad som får vänta en stund. Har bara en plan för dagen och den innebär leverans till morbror och moster. Fysiskt görande i den planen och det är så bra för hela mig efter allt sittande under veckan. Det blir skönt för både kroppen och knoppen att få jobba fysiskt och jag kommer säkerligen känna mig mycket piggare efter det uppdraget.

Senare i dag är det dags för oss att ta fram ljusstakar, stjärnor och annat inför första advent. Nu är det en mysig tid med riktigt mysig belysning tycker jag. Den här tiden innebär också massor av bara-vara-tid för både kroppen och själen vilket jag njuter massor av. I går fick jag lite påslag av jäkt när jag såg att en av grannarna hade fått upp allt i fönstren. Men med en gång landade en skön tanke i huvudet av att de gör som och när de vill och vi gör som och när vi vill - då släppte jäktkänslan med en gång.

28 november 2021

(6.02) Första advent och all belysning är på plats sedan i går eftermiddag. Mysigt och rofyllt, en tid som bjuder in till eftertanke och reflektion. Morgonens andra kopp kaffe är påbörjad och jag njuter av stillheten och ron på morgonkvisten. Tidningarna är genombläddrade för en bra stund sedan men kanske återvänder jag till något jag vill läsa mer lite senare. När jag vaknade trodde jag att klockan var betydligt mer än de 4.15 som visades på displayen. Märkligt hur känslan för tid kan vara så olika vid olika tillfällen.

I dag har jag inte en enda plan för dagen och så ska det nog få förbli. Lite småfix och grejande kan få förekomma men mestadels bara vara. Skönt att bara vara och låta dagens stunder komma till mig utan måsten, tid att passa eller annat som bryter känslan av att verkligen bara vara. Ännu viktigare är det att få sådana stunder på helgerna när vardagarna är fyllda med bokade tider, göromål och måsten. En lagom blandning av de två ytterligheterna är optimalt och vad som gör blandningen lagom är upp till var och en av oss. Jag vet att många människor har svårt att bara vara, både för att de känner sig rastlösa och för att de har svårt att umgås med sig själva och sina tankar. Vi är olika och kommer alltid att vara det. Viktigast är att vi förstår det, hur olika vi är, och respekterar varandras olikheter. Nu myser jag in mig i tystnaden och stillheten igen.

30 november 2021

(5.30) Ännu en morgon med frostigt ute, frosten börjar nästan ta form av ett väldigt tunt snötäcke på marken. Vackert som bara den och frosten gör geografin till en tavla. I dag blir det heldag på KH, intressant att se hur det kommer att upplevas av vindlingarna och kroppsdelarna. :-) Nåja, det blir nog bra. Dagen är bokad med möten mest hela tiden så eget jobb får stå lite åt sidan kan jag tro. Hinner jag något eget så är det bara bonus.

December 2021

1 december 2021

(19.31) Afton och samlar tankarna efter två hela dagar på KH. Häftigt att vara tillbaka och skönt att kunna ha flexibilitet att jobba viss del på KH och viss del hemma. Det var väldigt trivsamt att sitta tillsammans med arbetslaget och fika igen. Jag har mitt gamla rum, det första jag hade när jag började på KH för 11½ år sedan. Lika kul att jobba i dag som då, om inte ännu roligare eftersom jag lärt mig så mycket under de här åren. Det känns som att jag lär mig något nytt varje dag och det är en häftig känsla.

På vägen hem i dag slog det mig plötsligt hur jag på ett enkelt sätt ska kunna förmedla en kunskap på jobbet. Ja, jag tror på den idén och satt för en stund sedan och skrev ner mina tankar. Jag ska fortsätta att utveckla de tankarna i morgon men just nu var det viktigt att få ner dem på pränt så att jag kan ta dem vidare i morgon.

4 december 2021

(8.21) Morgon i lagom tempo på G4, ingen lång lista med göromål som ska betas av och rofylld känsla i själen. En bra början på lördagen med andra ord. Jag får se vad jag ger mig i kast med under dagen, H ska göra ett arbetspass och jag donar lite på hemmaplan. Hoppas att jag kan behålla den vilsamma känslan i vindlingarna hela dagen, en förutsättning för återhämtning av energi tänker jag.

För åtta år sedan lämnade älskade Fru Fickolén Pasoll den här sfären. Hålet är fortfarande lika stort och saknaden och sorgen river som ett rivjärn i hjärtat. Jag lever vidare och gör så gott jag kan för att uppleva, leva och vara i livet men mellan varven överfaller sorgen och saknaden och då får jag helt enkelt stanna upp. Stanna upp en stund för att bara vara i sorgen - var sak har sin tid.

7 december 2021

(6.23) Morgonen är påbörjade med sina vanliga rutiner och lagom takt. Om en stund är det dags att börja arbetsdagen och lite senare fortsätta den på KH. Hoppas få lika mycket gjort i dag som i går, jag hade verkligen flyt under gårdagen. Lite fixande utifrån en rapport som levererats av myndighet i huvudstaden. Ja, så kan det också se ut vissa dagar. Rapporten är en superhjälp för mig och kollegorna vad gäller det vi jobbar med varje dag. Jag behöver klura på ett sätt att förmedla vikten av rapporten till kollegorna. Det är inget jag löser i dag.

8 december 2021

(5.09) Vitt utanför, det har snöat i natt och fortsätter nu på morgonen. Jag ska ge mig ut och sopa lite innan jag börjar arbetsdagen. Det är svårt att se inifrån hur mycket som kommit men jag tror nog det ska räcka med att sopa. Hoppas att det får ligga kvar eftersom det är så fint när vi har lite snö på backen.

9 december 2021

(4.50) Stilla stund på morgonen, skön start på dagen. Det blev sopande både här hemma och på FFV i går morse, skönt att kunna bidra med det på morgonen. Det blev ett bra motionspass eftersom jag tog en rask promenad härifrån till FFV och sedan tillbaka. Bra jobbdag i går då jag hade en hel del tid till strategi och klurande. Det är så viktigt att både få och ge mig själv den tiden mer regelbundet. Nu blir det kaffe och bläddrande i tidningarna innan jag kör igång dagens arbetspass.

10 december 2021

(3.45) Morgon i metropolen och jag har tagit plats under pläden i soffan. Det har kommit lite snö och snöar fortfarande, helt enligt prognosen. Det blir samma start på dagen i dag som i förrgår, röja snö hemma och sedan promenad till FFV för att röja där och sedan promenad hem. Det blir garanterat två sådana vändor i dag eftersom snöandet ska hålla i hela dagen. Spännande att komma ut och känna på snön eftersom jag misstänker att det inte är samma fluffiga pudersnö som i förrgår. Nåja, det visar sig när jag kommer ut. Jag ser fram mot att få komma ut i den mysiga stämningen som snöandet innebär - en härlig start på dagen.

I går fick jag till det med kodandet för jobbet efter att klurat och testat en stund med ny och smidigare kod för en del på webbplatsen. Jag tycker det är så roligt och tillfredsställande att få jobba med det jag ska utan att behöva rycka ut på en massa annat för att täcka upp för andra. Ett fascinerande fenomen eftersom det aldrig händer att någon täcker upp för mig. Spetskompetens kallas det men samtidigt väldigt sårbart kan jag tycka. Nåja, skulle det knipa någon gång så löser det sig säkert. Ingen av oss är ju oumbärlig, så är det bara hur svårt det än kan vara för vissa att se på sig själva på det sättet.

11 december 2021

(6.49) Helgmorgon och jag har startat dagen i lagom tempo. I går var det skottning på agendand vid två tillfällen, inte lika blöt snö som jag hade förväntat mig men lite slitigt ändå. Tog helg lite tidigare på eftermiddagen och gav mig själv en välförtjänt lur i soffan. Hela kvällen var jag relativt stel i hela kroppen efter skottandet och jag tror jag kommer känna av det skapligt även i dag. Det är bara att töja mellan varven för att få bort stelheten. Det var lite lurigt ute så jag får nog ta en sand- och saltvända under förmiddagen. Bra att få bukt med det med en gång.

12 december 2021

(7.44) Skön start på morgonen i lagom takt. Gårdagen gick över förväntan med skottningen, trots att det var tung blötsnö. Efter att jag skottat vid lunchen kunde jag koppla av och ta helg. På förmiddagen tömde jag kameran, det var ganska många bilder på björktrastarna och en nötkråka som rensat rönnen på rönnbär. Som jag visste innan kunde jag kasta en hel del av bilderna eftersom jag chansade en hel del med fotande genom fönsterrutan. Nu är bilderna flyttade till datorn och körda backup på så nu är det bara att fota mer och kanske välja några andra motiv en stund. :-)

I dag är det inga stora planer för dagen, jag ska på utflykt med moster på eftermiddagen en liten sväng. Annars har jag inget på agendan och det är skönt. I morgon blir det en kortis till KH för att uträtta några göromål på plats men övrig tid jobbar jag hemifrån. Det ska bli skönt med lite jullov framöver, få vara ledig några dagar och bara vara. Både kroppen och knoppen behöver en sådan period mellan varven, en period längre än en helg alltså.

16 december 2021

(5.50) Strax dags att börja arbetsdagen, lite förberedelser innan utbildningspass kör igång. Ja, jag ska sitta på utbildning hela dagen via skärmen. Det blir säkerligen bra även om det inte är samma sak som att vara på plats. Tur att vi har övat i ett och ett halvt år med kortare och längre pass vid skärmen. Hoppas att dagen blir så givande som jag förväntar mig.

I går hade jag en effektiv dag, trots möten i princip hela dagen. Det är skönt när det är lite påställt mellan varven, då är det bara ner med pannan i tangentbordet och köra. :-) Inte bokstavligen men känslan är sådan. Körde ett pass på gymmet innan jobbet i går och det var superskönt. Jag tror nog det får bli ett pass i dag också - bara för att det får mig att må så bra. Inte nog med att jag mår bra, det gynnar jobbet massor eftersom jag får en helt annan ork.

19 december 2021

(5.10) Morgonstund, kaffe och datorn i knäet. En morgon som den ska vara i lagom tempo och med resten av omgivningen sovande en stund till. I går promenerade vi till parkeringen utanför ICA där vi köpte julgran. Jag var betrodd att välja julgran medan BK kilade in för lite kompletteringshandling. Vi hade tur, det stod en alldeles lagom stor gran och väntade på oss. Den hade till och med ett litet band på sig - den nog var märkt för oss. ;-) På eftermiddagen, efter en välgörande lur i soffan, knackade det lite försiktigt på ytterdörren. BK var på övervåningen och grejade så jag kilade och öppnade. Överraskad och superglad konstaterade jag att det var A och hennes man T från Västerås som stod utanför. Åh, så roligt!

De var på väg hem och svängde förbi helt spontant. Jag slängde på mig överdragsbyxor, jacka och mössa snabbt som ögat. Pandemin är ju ett faktum men lagom temperatur ute gjorde att vi kunde stå utanför och prata en stund. Det var väldigt trivsamt och gjorde mig så glad. Tack A och T för att ni stannade till - det får ni gärna göra fler gånger på era turer till Bergslagen.

I dag ska jag följa med BK till jobbet. Det är installation av vår nya kyrkoherde, eller avtäckning som jag brukar skoja till det. Hoppas att det blir lagom mycket folk. Det är i alla fall gräns för hur många som får komma in så vaccin-beviset är med så klart. Trivsamt att få klä mig lite annorlunda mot vardagen.

(20.15) Summerar en väldigt skön, avkopplande, vilsam men ändå innehållsrik helg. En bra blandning av vila och händelse. Middagslur i soffan både lördag och söndag - det är gott för hela mig. Tacksam för att jag har känslan av att återhämtningen har varit god och att jag kunnat koppla av både fysiskt och mentalt. I morgon är det dags för jobb igen och jag har möten hela dagen. Det känns som att det blir bra möten allihop eftersom det är suveräna kollegor jag har möten med. Det kan inte bli annat än bra med de som är så proffsiga och fokuserade. Nu ska jag ta någon timme ytterligare med avkoppling innan jag dyker ner mellan lakanen.

20 december 2021

(6.11) Lagom start på dagen efter en väldigt skön natts sömn. Får se om jag kör på cykeln på gymmet innan jobbet eller om jag tar det efteråt. Jag har inte bestämt mig riktigt än. Det är fantastiskt skönt att ha gymmet i källaren, inte behöva iväg någonstans för att träna utan kunna byta om och kila ner när som helst. Det fina är ju också att det aldrig är trängsel på gymmet i källaren. :-)

Precis som i går ser jag fram mot dagens mötestäta dag. Det känns som att det blir en kreativ och konstruktiv dag med flera energigivande möten. En perfekt start på julveckan.

21 december 2021

(5.03) Njuter av morgontimmen och stillheten, lagom takt och skön start på dagen. Gårdagen blev lång och intensiv men produktiv och givande. Skönt att få så pass mycket gjort under dagen trots möten från morgon till kväll. Nu var ju flera möten rena arbetsmöten men det är inte någon garanti att det blir saker och ting gjorda. Ibland är det lätt att fastna i planering och visioner i stället. Kommande tre dagar ska inte bli så långa eller intensiva har jag bestämt mig redan nu. Ja, sedan kan inte jag påverka allt så klart - men ganska mycket.

(5.39) Strax dags att göra mig redo för dagens arbetspass men jag fortsätter att mysa en stund till. Jag funderar lite på hur det ska bli framöver när ena kollegan slutar om en månad. Jodå, det blir nog bra men jag har i nuläget inte någon plan för hur jag tycker att vi ska jobba. Planen och tankarna finns nog i bakhuvudet men jag har ingen färdig skiss än. Det känns som att det skulle sitta fint med någon som kommer och verkligen satsar på att utvecklas tillsammans med oss. Men det kan vi inte påverka mer än att vara oss själva och göra så bra jobb som vi någonsin kan. Jag kan heller inte påverka någon annan än mig själv, göra mitt jobb och planera min tid. Så är det och resten får jag släppa.

23 december 2021

(4.56) Sista arbetsdagen för året och jag vaknade i lagom tid. Skönt att ha lite tid för avkoppling och kunna starta dagen i lagom tempo. Jag ser fram mot ett pass på gymmet när tidningarna är genombläddrade och jag har kommit igång i kroppen lite mer. Det ska bli skönt med lite julledigt och att få vara hemma med massor av tid för att bara vara.

24 december 2021

(4.53) Julafton, tidig morgon och mysigt i vårt hem. BK har grejat helt fantastiskt och gjort julfint. Jag har assisterat med "Toker" och en och annan kula i granen. Toker är min lilla porslins- eller keramiktomte som jag fick när jag var ett år. Han har sin givna plats på vardagsrumsbordet varje jul. Det har snöat i natt så det är vitt och vackert ute, sopa snö på morgonkvisten står på schemat med andra ord.

God Jul!

27 december 2021

(7.41) Morgonens andra kopp kaffe är snart uppdrucken och jag fortsätter i lagom takt en stund till - ja hela dagen tänker jag att det blir. Julens alla dagar är över och vi har ledigt en vecka till vilket känns hur lyxigt som helst. Inte bara lyxigt utan rent nödvändigt om jag tänker efter. Både BK och jag behöver några dagar att bara vara och njuta av att göra sådant som faller oss in utan tider att passa och så vidare.

Jag hoppas att dagen får kännas så här avslappnad och helt utan tidspress ända fram till att det är dags att krypa till kojs i kväll. Ja, det tror jag att jag satsar på. :-) Räkningarna ska betalas och sedan kanske jag grejar lite mer vid datorn - eller så gör jag nåt annat. Mysa med BK är i alla fall på agendan och nästan den enda punkten. ♡

28 december 2021

(8.32) Rejäl sovmorgon i dag vilket också var behövligt. Gott att få sova om nätterna och verkligen vila med både kroppen och knoppen. Mulet ute på morgonkvisten och det ser ut att vara så resten av dagen, i alla fall vad prognosen visar. Jag hade tänkt kila ner på gymmet under dagen i går men det blev inte så. Det får bli en sväng i dag i stället tror jag, det känns i alla fall som att det skulle vara väldigt skönt för hela mig. Jag kör ju inga mastodontpass så det är bara att svida om och kila ner. :-) Nu för tiden tränar jag för att må bra - inte för att bli bra. Det är en väldig skillnad.

(9.18) Fortfarande kvar i soffan, jag var tvungen att greja lite med koden och förbereda lite inför kommande årsskifte. Nu är det dock dags att ta dagen vidare och röra lite på mig så jag inte kilar fast mig under pläden. Skönt dock att mysa lite extra på lediga dagar och bara vara med vad som faller mig in.

(12.37) Strax dags för lunch, kanske slänger jag ihop en "Jansson". Det har vi inte ätit än under juldagarna. Vi har varit lika förståndiga i år som förra året och delat upp maträtterna på olika måltider i stället för att ha allt på ett bräde. Skönt pass på gymmet tidigare i förmiddags och nu har jag roat mig med att justera i en Excelfil som jag delade ut till brorsan. Det blir skoj att höra vad han säger om den. Nu till spisen.

29 december 2021

(5.54) Morgonstund och jag pustar ut efter att ha sopat snö på gången och hela trottoaren innan jag hämtade in tidningen. Skönt ute men jag var lite trött i kroppen tror jag - förmodligen hade jag inte vaknat riktigt. Det var i alla fall lättsopat, fluffig snö som följde med kvasten utan problem. Ska på tur med moster i dag men sedan är det inget på agendan.

30 december 2021

(4.37) Relativt tidig morgon näst sista dagen på året. Jag har varit uppe någon timme och bläddrat genom tidningarna medan jag avnjutit dagens första kopp kaffe. Ska på en tur med moster i dag också, norrut den här gången. :-) Gårdagens tur gick över förväntan, över förväntan med tanke på att vi var ganska ensamma på två av tre ställen. Skönt som bara den. Jag hoppas på samma upplevelse i dag när vi ska ut bland medmänniskor igen.

När jag kom hem efter utflykten med moster i går tog BK och jag en promenad med kameran. Det var så vackert ute trots det lite lätt disiga i luften. Skönt med promenad och den gav luft till både kroppen och knoppen. Det blev en väldigt skön lur i soffan efter lunchen vill jag lova.

Planen för i dag var att hinna ner på gymmet innan moster och jag far norrut. Ja, hinner gör jag absolut men jag får se om jag kilar ner. Konstigt stel i kroppen men kanske har jag bara vilat för mycket senaste dagarna. Jag avvaktar en stund till för att se hur jag känner mig. Om inte annat så kan jag svida om och kila ner, känns det inte bra så är det bara att knalla upp igen.

31 december 2021

(9.16) Rask promenad på morgonkvisten för att tända lyktorna på kyrkogården och sedan rask promenad hem igen var en väldigt skön start på dagen. Sista dagen på året 2021, ännu ett år som präglats av pandemin och vår gemensamma strävan att få ett stopp på smittspridningen. Ja, nästan alla är med på det tåget i alla fall - tokskallar finns det oavsett vad vi gör.

Funderar lite på om jag ska sätta mig vid skrivbordet och testa mina nya pennor. Det är alltid en väldigt speciell känsla att få prova nya pennor, hitta mitt sätt att använda dem och också se vad de har för egenskaper. Jodå, det är lätt nördigt - jag är medveten om det. Men jag trivs väldigt bra med den nördigheten, den också. :-)

(17.59) Endast några timmar kvar av det här året. Jag hoppas verkligen att vi slipper inferno av smällar och skrik vid midnatt i år. Ja, hoppas kan jag alltid, sedan om det slår in vet vi inte innan. Mitt mål är i alla fall att hålla mig vaken för att inte behöva väckas av några stolleprov.