Blogg 2022

Inledande period med att arbeta hemifrån - det nya normala. En annorlunda vår med utmattning och på försommaren attackerad av covid-virus. Sommar med återhämtning och kurerande. Höst med fortsatt återhämning och kurerande som en plan i rehabiliteringen. Summeringen av året skulle vara trött, trött och åter trött. Även en känsla av att inte kunna påverka så att tröttheten försvinner. Blä!

Januari 2022

1 januari 2022

Gott Nytt År!🎬

(8.59) Då har ännu ett år gått till historien, ett år som inneburit väldigt olika saker för olika människor kan jag tro. Att se fram mot ett nytt år med nyfikenhet, hopp och tro på en bättre värld känns som ett bra alternativ tycker jag.

Vi hade en väldigt skön och behaglig nyårsafton med massor av mys och bara vara. Några små göromål fick vi gjorda under dagen och det var ganska skönt att fixa med dem. I dag har vi inga större planer förutom att vi klurat på en promenad någonstan. Frågan är om vi kan ge oss ut i skogen eller om det är på tok för halkigt där. Det kanske är bäst att vi håller oss på vägarna.

Vi stannade uppe över tolvslaget för att undvika att bli väckta av raketer eller skrik. Det gick över förväntan att hålla oss uppe med avkopplande filmer och senare kvällsmat i form av korv med bröd. :-) Trots varningar i media och andra ställen är det fortfarande personer runt omkring som tror att de är odödliga och står över lagar och regler. Fyrverkerier mitt inne i bostadsområden... Jag finner nästan inte ord - jodå, men de orden är inte lägligt att skriva här.

2 januari 2022

(8.23) Gårdagens promenad blev lilla Lia-rundan, en lagom promenad på vägar och ändå i naturen. Vi hade förmånen att få se koltrasten, strömstaren och en rördrom. Jag har aldrig sett en rördrom förut och var tvungen att leta i fågelboken för att se vad det var för fågel som kom flygande över ån och vägen för att sedan försöka gömma sig i vassen och slyn. En väldigt trevlig upplevelse att få se den. Strömstaren var i full färd med att leta mat uppe vid fallet och vissa stunder såg det nästan ut som att den badade vilket den säkert gjorde.

3 januari 2022

(5.50) Morgonstund innan det är dags att börja första arbetsdagen på nya året. Jag har inte riktigt bestämt mig än om jag ska ta längre morgon med egentid innan jag börjar jobba eller inte. Det lutar mot det i alla fall och jag tror det är lite fiffigt. Ett pass på gymmet ska det i alla fall bli innan jag stämplar in och börjar gå genom mejl och annat från förra veckan. Jag tror inte det rasslat in så förskräckligt mycket eftersom många varit lediga i mellandagarna.

I eftermiddag är det dags att fara till Linde för tredje dosen av vaccin mot covid och en spruta mot säsongsinfluensan. Det blir skönt att få det gjort så att jag ligger i fas med vad jag ska göra för att bidra med mitt ansvar. Ja, vaccinet är en del av ansvaret så klart, det finns så många andra delar också. Alla är trötta på pandemin, självklart är det så - då är det ännu viktigare att vi håller i och håller ut. Jag är tacksam för att vi bor där vi bor så att det är relativt lätt att göra rätt i pandemitider. Trixigast är det på lokala affären där väldigt många under hela tiden agerat som att pandemin bara är något som finns någon annanstans. Hur svårt ska det vara?

4 januari 2022

(7.05) Skön morgon och lagom start på dagen. Jag har sovit gott trots lite ömhet i armarna efter gårdagens vaccinering. Inte ont utan mer som lätt träningsvärk, så det är helt okej. Det är strax dags att sätta igång årets andra arbetsdag men jag lugnar mig en stund till. Det känns lite lyxigt att kunna förlänga morgonmyset utan att behöva jäkta på grund av möten eller annat.

(21.42) Afton i stugan och jag har tagit det lugnt hela eftermiddagen och kvällen. I dag förstår jag varför sköterskan sa till mig att lugna mig med träningen ett par dagar när jag fått vaccindoserna i går eftermiddag. Jag kan säga att jag inte ens haft tanke på att träna i dag. Jag tog en rejäl eftermiddagslur när jag slutat jobba och det gjorde susen. Nu ser jag fram mot en god natts sömn som ska hjälpa kroppen ytterligare att processa vaccinet. Just nu känns det som att en kortare arbetsdag även i morgon vore gott för både kroppen och skallen. Får se hur det blir, det beslutet tar jag under morgondagen.

5 januari 2022

(16.51) Bra arbetsdag i dag med mycket gjort och påbörjad inventering av koder och annat på webbplatsen. Det känns väldigt bra att få en sammanställning av alla dem så att jag kan fortsätta förvalta på bästa sätt.

Kroppen har processat vaccinet bra och jag är snart redo för att köra ett pass på gymmet. Det blir dock inte i dag, jag ska vara lite finurlig och vänta någon dag till så att kroppen får tid på sig att göra sitt. Just nu känns det som att jag "skulle bara" en stund för länge på eftermiddagen. Men så går det när det är kul som bara den att fixa och dona med jobbet. Ledigt i morgon men sedan jobbar jag några timmar på fredag tror jag. Det är lika bra att fortsätta när jag har flyt och det är lugnt runt omkring - kollegor som fortfarande är lediga alltså. :-)

6 januari 2022

(7.15) Precis uppstigen från bolstren och känner mig utvilad efter tio timmars sömn. Hur skönt som helst och både vilsamt och välgörande för kroppen. Det är lite lyxigt med en ledig dag mitt i veckan, en bara-vara-dag tillsammans med BK. Nu blir det vanliga rutinen att bläddra genom tidningarna under tiden jag njuter av dagens första kopp kaffe.

7 januari 2022

(18.59) Arbetsdag då det varit väldigt mycket arbetsro och jag har hunnit massor. Skönt att jag bestämde mig för att jobba i dag, klämdagen till trots. Det snöar nu och har så gjort sedan eftermiddagen. BK har sopat och skottat här hemma och jag ska fara till morbror och moster och göra en insats med skyffeln där om en stund. Hoppas inte moster varit ute redan. Vindlingarna har fått jobba hårt i dag så jag ser fram mot en lång och skön natts sömn småningom. Hoppas verkligen att jag får sova som jag gjort den senaste tiden - drömlöst och fridfullt.

8 januari 2022

(6.38) Jag var till morbror och moster och skottade i går kväll, skönt att få göra det åt dem. Det var också väldigt skönt ute och fluffig och fin snö att skotta. När jag kom hem sopade jag av gången och trottoaren en sväng innan det var dags att ta kväll. BK hade sopat tidigare så det var inte så mycket för mig att sopa på kvällen. Nu på morgonen tog jag en sväng till med kvasten här hemma på gången och trottoaren, det hade kommit någon eller ett par centimeter under natten. Jag ska till morbror och moster senare på förmiddagen och då kanske det räcker att sopa där också annars får jag ta den suveräna skyffeln som de har. Det går så lätt att skotta med den.

Helg och två vilodagar efter en speciell vecka med tre arbetsdagar, helgdag på en torsdag och sedan arbetsdag igen. Vaccinering på måndagseftermiddagen, två doser och kände av någon av doserna på eftermiddagen på tisdagen och lite smått ett par dagar till. Det var nog första gången jag kände av vaccin förutom lite öm i överarmen. Kanske inte så konstigt eftersom jag fick två doser den här gången, en i vardera arm - den ena mot covid-19 och den andra mot säsongsinfluensan. Då är det inte lätt att veta vilken av doserna som gav mig extra känning efteråt. Nåja, det spelar kanske ingen roll utan viktigast är att det gett sig.

Jag funderar på att fortsätta med mitt projekt i målarboken som jag började här om dagen. Kombinera små bilder med text med penselpennor, det är en ny utmaning som känns väldigt rolig. Jag gjorde grunden till första bilden i förrgår kväll och ska färglägga den med akvarellfärger har jag tänkt. Det blir spännande att se hur det blir. Redan nu tycker jag att jag lade till lite för mycket detaljer runt texten, men jag lär mig genom att öva tänker jag.

Tankeboken, skissboken och målarboken är bra former för mig att kunna uttrycka mig på olika sätt. Det har tagit tid att hitta former som passar mig men nu tror jag att de är på plats. Under många år var jag bakbunden vad gäller skrivandet men den tiden är förbi och det är en stor lättnad. Att få ge uttryck för tankar och funderingar är för mig ett livselexir. Stryps det åt så stryps även jag. Hur ska jag annars kunna landa mina intryck och upplevelser? Jag måste helt enkelt få göra det på ett sätt som passar mig och som ger mervärde till mina reflektioner - och som leder mig framåt.

9 januari 2022

(9.28) Ofantligt lång sovmorgon i dag, skönt och välbehövligt. Jag satt uppe en stund i går kväll, fastnade i ett program på tv om en utredning. Nåja, jag är ledig i dag och klockan var inte mer än elva när jag kröp ner mellan lakanen. Skönt dock att verkligen få sova ut på morgonkvisten och bara ta det lugnt i starten. BK har kilat iväg till jobbet och jag ska strax börja plocka lite här hemma. Frukost och disk och lite annat kan jag tro.

10 januari 2022

(5.30) Morgonstund med kaffe i koppen och datorn i knäet, en morgon som den ska vara. Skön start på dagen i lugnt tempo så att jag kommer i gång till det är dags att flytta in till stora skärmen och börja jobba. Ska fortsätta med egna projektet jag började med förra veckan. Det är inte jättemycket kvar men känns viktigt att jag får det gjort innan jag sätter fart med ett beställningsjobb. I dag är betydligt fler kollegor på plats efter ledigheten. De har nog fullt sjå att komma igång med sina egna uppgifter så jag gissar att det kan vara lugnt ett par dagar till för egen del.

11 januari 2022

(5.50) Ny dag och nya möjligheter, ja så känns det på morgonkvisten när jag myser under pläden innan dagen sätter fart. En bra känsla som jag ska bära med mig hela dagen. Gårdagen blev effektiv och jag hann med massor på jobbet. Skönt att få avsluta dagen med den känslan av nöjdhet och sedan avnjuta en bra film på kvällskvisten.

12 januari 2022

(6.43) Sovit som en stock men skulle kunnat sova en stund till. Nåja, nu är det bara att komma igång eftersom jag har ett möte inbokat klockan åtta. Jag hade en bra dag på jobbet i går, fick mycket gjort och kände mig väldigt nöjd när dagen var slut. Kanske blev gårdagen lite lång och självklart påverkar det att jag är lite sömnig nu på morgonen. BK lurade med mig på en kvällspromenad i det härlig vinterlandskapet i går efter maten. Det var väldigt skönt för både kroppen och knoppen efter den långa dagen vid skärmen. Hon kan hon, den där BK. :-) Nu blir det tidningarna och kaffe om jag ska vara redo till åtta. Jag ser fram mot att fortsätta med kod och annat utmanande efter morgonens möten.

13 januari 2022

(7.24) Morgonstund och dagens första kopp kaffe är urdrucken, lika gott som vanligt med första koppen kaffe på morgonen. Gårdagen var bra med effektiv tid under arbetsdagen då jag hann mycket trots flera möten. Utflykt med moster och morbror på eftermiddagen, ett pass på gymmet och sedan massage. En innehållsrik dag som tillförde en hel del till bra-känslan i hela mig. Förutom det jag själv gjorde så blev jag servad av BK som också jobbade hemma i går, både lunch och kvällsmat blev jag serverad och suveränt goda båda två.

I dag är planen att vara flexledig på förmiddagen för att få lite tid för återhämtning. Det har varit ganska långa dagar i veckan så jag behöver jämna ut tiden lite. En skön känsla att ha förmiddagen till mitt förfogande och göra precis vad jag vill och känner för. Jag ska plocka lite här hemma och självklart ta en förmiddagsfika med lite reflektion här hemma på ägorna.

Självklart ser jag fram mot att fortsätta med projektet jag håller på med på jobbet men ibland behöver vindlingarna lite paus. Det är nyttigt att ta en paus, backa lite och få lite annat perspektiv på det jag håller på med. Jodå, det har jag lärt mig under åren men kanske inte varit så duktig på att använda mig av under vägen. Det är lite lättare att ta ett steg tillbaka och titta på projektet från ett annat håll när jag jobbar hemifrån - det är inte lika många störningsmoment utifrån då. Det är lite som när en konstnär skapar en tavla. Efter ett antal minuter eller timmar behöver konstnären ta några steg bakåt för att se hela bilden och inte bara detaljerna.

14 januari 2022

(7.43) Oj vad svårt det var att komma upp ur sänghalmen i dag då. Nåja, det är okej att ha sådan dagar tänker jag. Tur att jag inte hade möte direkt på morgonen. Skönt att kunna ta det lite lugnt på morgonen efter en lång och god natts sömn och lite känsla av helg trots att det är en arbetsdag kvar. På agendan i dag är ett par arbetsmöten, resterande tid har jag till förfogande för eget arbete. I går skickade jag länk till det jag byggt i pågående projekt. Det är ett första utkast och jag ser fram mot att höra vad kollegorna tycker.

15 januari 2022

(7.07) Helgmorgon och mys under pläden med datorn i knäet. Tidningarna är genombläddrade och första koppen kaffe urdrucken och jag funderar på om jag ska ta en påtår. Gårdagen på jobbet var bra, en bra avslutning på veckan med konstruktiva möten och väldigt trevlig respons för det jag byggt i pågående projekt. Kul med nöjda kollegor och kollegor som ser sin roll tydligt i de projekt vi driver. Jag startade gårdagen med ett pass på gymmet, det får nog bli en liknande start i dag. Skönt att köra ett pass på morgonen, det mår både kroppen och skallen bra av.

(13.27) Vi har precis landat i soffan efter en relativt innehållsrik dag med utflykt och sedan lite fix hemmavid. Jag har bland annat rensat avloppet i badrummet med rensband och gjort rent alla rör. Kluckandet i rören är borta och känslan av att ha fixat det själv är rätt go. Nu tror jag att vi tar och vilar en stund med väldigt gott samvete, kanske blir det till och med en kopp kaffe om en stund.

16 januari 2022

(8.30) Ah, lång och skön sovmorgon efter gårdagens pysslande. Smyger igång dagen i alldeles lagom takt och har inte en enda plan för innehållet. Jag tar en stund i taget och ser vad jag landar i för göromål. Njuta av tillvaron är det enda som spontant kommer upp när jag tänker lite på vad jag skulle kunna göra i dag.

(12.44) Lunchen står i ugnen och gör sig redo för oss att äta. I dag blir det symöteslåda - recept från Fru FP som är gott som bara den och suveränt att ha i matlådorna. Under tiden passar jag på att sätta mig en stund för att bara vara efter kökstjänst en stund. Skön förmiddag i lagom tempo med gudstjänst på tv och kyrkkaffe i soffan efter det. En vilsam dag, precis som det ska vara på vilodagen. Det är behagligt för både kroppen och själen med vilodag och så behövligt. Jag tror att vi många gånger underskattar vilan och vad den faktiskt gör för våra förmågor. Vi ska absolut inte vara rädda för att vila. Jag läste en bok för några år sedan med titeln "Det händer när du vilar". En väldigt givande bok som väcker en massa aha-tankar och ger vilan en helt annan innebörd än när vi fastnar i prestationsträsket och inte ser helheten.

(17.40) Jaha då, jag är vid datorn igen. Men jag jobbar inte i alla fall, bara nöjessurfning och lite annat. Eftermiddagen har varit precis så avkopplande och skön som en ledig eftermiddag kan vara. Gott att det är några timmar kvar på den här dagen, jag känner att behovet av vila gärna får bli tillgodosett en stund till.

17 januari 2022

(6.05) Morgon, kaffe och datorn - som vanligt med rutinen vilket passar mig ypperligt. I går kväll blev jag sittande en stund framför brasan och kom i säng lite senare än jag tänkt mig. När jag kilade in till sängen undrade jag vad det var för vinande ljud utanför. Kikade ut och såg att det blåste och snöade som bara den. När jag kom upp för en stund sedan var jag förberedd på att det skulle ligga mycket snö ute men det gjorde det inte. Det var bara lite snö och en yta som påminner om skare. Jag behövde varken sopa eller skotta när jag var ut efter tidningen. Nu ska jag ge mig in i tidningsvärlden för om en stund är det dags att gå in till stora skärmen och starta arbetsdagen.

(11.28) Tidig lunch efter ett skönt pass på gymmet. Gott att dela upp arbetsdagen i med både träning och lunch mitt på. Det gynnar hela mig, både kroppen och huvudet. Eftermiddagspasset på jobbet blir så mycket mer effektivt och skärpt än om jag kör hela dagen på ett bräde. Tacksam till tusen att jag har möjlighet att göra så - köra delad tur när jag känner för det. En frihet som gör mig ännu mer effektiv och konstruktiv när jag jobbar. Strax är maten redo och efter lunch kör jag igång med inventering av e-tjänster. Det ska blir skoj att komma igång med det och få översikt på allt vi har skapat. Ja, det är även nödvändigt för att framtida förvaltning ska fungera smidigt på alla sätt.

(21.22) Afton i soffan med fötterna i högläge och jag summerar en bra arbetsdag med massor gjort och hög nöjdhetsfaktor. Hoppas på en liknande dag i morgon, även om den inte behöver bli lika lång som dagen blev. Jag hade hoppats på att min nya stol skulle anlända till G4 i dag, men så blev inte fallet. Jag får helt enkelt vara lite mer disciplinerad och stå upp ett par gånger under morgondagen när jag jobbar. Den gamla stolen är inte någon höjdare att tillbringa så många timmar på under en dag. Näe, jag får nog göra som BK säger - plocka fram äggklockan för att påminna mig själv om att det är dags att ställa mig upp en stund.

Fantastisk arbetsro mest hela dagen och det får gärna fortsätta. Ett par projekt som det är riktig fart på tack vare kollegor som är på tå och vill framåt. Roligt som bara den och det sporrar mig att göra mina delar så snabbt som jag bara kan utan att för den skull tumma på kvalitén. Om mötesglesheten håller i sig under morgondagen blir det delad tur även då, jobba några timmar innan gymmet och lunch för att sedan vara redo både i kroppen och skallen för ett eftermiddagspass framför skärmen. Nu är det dags att stänga butiken för i dag, göra mig redo och krypa ner mellan lakanen och få sömnen som jag så väl behöver. På återhörande en annan dag - troligtvis redan i morgon.

18 januari 2022

(5.13) Morgonmys i soffan med benen under pläden, datorn i knäet och kaffe i koppen. Precis som en morgon ska vara med andra ord. :-) Jag ser fram mot arbetsdagen och att få ta tag i ytterligare projekt, stora som små. Dagar som den i går, när arbetsron bara är där bidrar till en nöjdhetsfaktor som lyfter hela mig. Jag har får så mycket gjort och i alldeles lagom takt. När arbetsron är på plats är det så lätt att se hur jag ska kunna förbättra min struktur och förvaltandet av de olika delarna på ett sätt som gynnar många, inte minst mig själv.

I går fick jag väldigt mycket gjort med en lista över inställningar som en kollega beställt. Ja, den listan är det flera som kommer att behöva även om de inte ser det i dag. Får se om jag kan utveckla den så att den täcker de behov vi har. BK gav mig en ypperlig idé i går kväll då jag babblade på om den. Idén är antecknad och jag ska se över den i dag. Nu börjar jag bli sugen på att sätta igång med jobb-jobb men det får jag allt lugna mig med en stund. Dags för tidningarna och dagens surf i cyberspace.

19 januari 2022

(5.09) Mitt i arbetsveckan och i dag har vi verksamhetsplanering hela dagen. Vi har fått programmet på förhand och det är väldigt bra sammansatt. Från början var tanken så klart att vi skulle vara på plats fysiskt men nu blir det självklart via Teams eftersom läget är som det är i vårt samhälle. Fiffigt att det är inlagt två kortare föreläsningar där kollegor från andra delar av organisationen ska prata. Jag har jobbat ganska långa dagar både måndag och tisdag så i dag behöver jag göra en lagom lång dag.

Under gårdagen började jag med ett eget projekt för att utveckla och förenkla förvaltning av e-tjänsterna och då var det så klart inte helt lätt att sluta i tid. Jag vill få det på plats den här veckan så att jag kan presentera det för kollegan som är i snön och njuter av vyer för tillfället. Jag tror det kommer att bli väldigt bra när det är på plats.

20 januari 2022

(7.15) Strax dags att börja jobba men jag såsar en stund till. En sak i taget i lagom takt är fokus för dagen.

21 januari 2022

(6.53) Veckans sista arbetsdag och jag ser fram mot helg. Det är inte ofta jag känner så men den här veckan har varit speciell. Jag har hunnit massor och kunnat strukturera upp min tillvaro framöver men veckan har också innehållit en del störningar. Störningar som stundtals rubbat min glädje över jobbet och vilja att över huvud taget lägga energi på det. Det inträffar nästan aldrig att jag känner så och därför har veckan varit lätt omtumlande. Strax dags att genomföra dagens arbetspass vid skärmen. Det blir inte med samma glädje men självklart genomför jag dagen - lojal som vanligt.

22 januari 2022

(5.59) Helgmorgon och det känns hur skönt som helst. Avslutningen på arbetsveckan blev lätt rörig och ingen fredag som gav utrymme till sammanfattning men så kan det bli ibland. Nu är det helg och jag ska njuta massor av bara-vara-dag men också lite småplock.

(18.37) Njuter av tillvaron, stunden och att bara vara tillsammans med BK. Vi grejade lite på förmiddagen och har sedan njutit massor av att bara vara. Dagar som den här är så viktiga för återhämtning och att få landa intryck och upplevelser. Jag är tacksam till tusen för att få leva mitt liv med BK och ha det liv jag har.

23 januari 2022

(6.02) Kaffe i koppen, datorn i knäet och fötterna i högläge. Skön morgon i alldeles lagom tempo. I dag blir det hel vilodag med massor av bara-vara-tid och återhämtning för vindlingarna. Jag har inte en enda punkt med något som ska göras på min lista i dag - den är tom och det känns hur skönt som helst. Dagen ska användas till att samla energi och ork inför veckan som kommer, en arbetsveckan som troligtvis blir liknande den som var. Puh!

24 januari 2022

(5.38) Strax dags att sätt en väldans fart för att få på plats det jag lovat. Siktar på halv dag i dag och sedan får det bli vila för resten. Skulle nog inte jobba alls i dag om det varit riktigt utan kurerat hela dagen. Nåja, så är det - både fördelar och nackdelar med att jobba hemma. Hoppas ha flyt i de måsten jag har i dag för att sedan kunna fokusera på att kurera mig.

25 januari 2022

(5.32) Morgonstund och andra koppen kaffe är på gång. Under gårdagen jobbade jag intensivt några timmar och gav mig strax innan lunch. Då kände jag att det inte gick längre, jag behövde kurera mig. Bestämde efter lunch att jag inte skulle göra något försök att jobba på några dagar, jag behöver verkligen kurerandets välgörande effekt på kroppen. Att landa i den tanken och tillåta mig själv att vila för att återhämta kraft var en stor lättnad och precis som under eftermiddagen i går känns det även nu på morgonen som helt rätt beslut.

Nu förstår jag varför jag varit så konstigt stel efter träningen senaste veckan. Den stelheten försvann när förkylningssymtomen trädde fram. Kroppen är fantastisk som ger oss signaler om något inte är som det ska. Sedan är det inte alltid så lätt att tyda de signalerna eftersom de inte kommer som ett mejl eller sms. :-) Nåja, jag ser i alla fall i efterhand vad kroppen talade om för mig under den gångna veckan.

26 januari 2022

(6.13) Skön morgon och kurerandet fortsätter. Lite samma läge i kroppen under flera dagar men det har i alla fall inte blivit sämre.

27 januari 2022

(6.27) Med benen under pläden, datorn i knäet och morgonens andra kopp kaffe på bordet lyssnar jag till regnet som droppar mot fönsterblecken och avger ett tryggt och vilsamt ljud. Stillsam och rofylld morgon med ännu en kurerande dag framför oss. Det går framåt men ändå inte på något sätt - lite av status quo skulle jag nog vilja påstå. Vi får helt enkelt fortsätta att vila och kurera oss så gott vi kan. Under gårdagen fick vi elmätaren utbytt, enkelt för oss eftersom det bara var att släppa in elektrikern via tvättstugan och så var det gjort på några minuter. Strax efter det fick jag min stol levererad, den som skulle ha kommit ett par veckor innan jul. Nu är den här och det är toppen att få sitta gott vid stora skärmen igen.

Nyss betalade jag räkningarna och det är samma sköna känsla varje månad när det är gjort. Det går aldrig ur tror jag, att jag känner sådan nöjdhet när jag fått betala räkningarna. Gillar inte att vara skyldig pengar och vill göra rätt för mig. Den kombinationen är nog orsaken till den märkliga känslan av tillfredsställelse när jag gör av med pengar den 27 varje månad. En ekonom skulle nog tycka att jag är konstig som tycker om att göra av med pengar. Nu handlar det ju inte så mycket om att tycka om att göra av med pengar utan mer om att göra rätt och att göra mig oskyldig. Om jag vill göra av med färre kronor får jag helt enkelt se över utgifterna - vad är behöver och vad är villhöver som en kollega så fiffigt uttryckte sig för några år sedan.

(13.29) Eftermiddag och vi vilar lite efter lunchen. Skön dag i alldeles lagom tempo. Jag tog en kort tur på ägorna med kameran på förmiddagen och njöt av att vara ute en stund. Kul att fotografera och det ledde till och med till ett nytt bildspel här på webbplatsen G4 27 januari 2022.

Väldigt roligt att både fota och sedan göra bilderna redo för publicering. Varje moment har sin tjusning men att få göra alla momenten är en stor tillfredsställelse. Det har inte varit så frekvent med publicering av bildspel men jag tycker inte att det gör något. Bättre att jag publicerar när jag verkligen känner för det än att ha några konstiga krav på mig själv att det ska ut minst ett per månad eller så. Sådan tidspress helt i onödan kväver lusten och skapar bara en massa måsten.

28 januari 2022

(7.43) Blåsigt ute och iskalla vindar som jag fick känna av när jag kilade till brevlådan för att hämta in tidningen. Glad att jag inte behöver vara ute i dag utan kan fortsätta att vara inne och kurera mig. Jag ska dock ge mig ut en liten sväng på förmiddagen eftersom vi handlat online och varorna ska hämtas. Jag tar bilen så klart så jag slipper promenera i den isande vinden.

(12.29) Lunchen har landat i systemet och jag har landat tungt i soffan. Uj, vilken vändning det varit i dag men tyvärr inte till det bättre. Tanken var att jag skulle fara till affären på förmiddagen men jag fick ge upp den tanken. BK tog utflykten för att hämta varorna och jag är så tacksam för det. Hoppas dagens nedåtkurva betyder att måendet måste ta sats från botten för att gå mot mer välmående dagar. Tack och lov att vi har vårt hem och kan vila precis så mycket som vi behöver - och att vi får det.

29 januari 2022

(6.58) Morgonens andra kopp kaffe är upphälld och jag har börjat smutta på den. Kaffet på morgonen är det absolut godaste på hela dagen tycker jag. Det är nog inte enbart kaffet i sig utan hela morgonrutinen som påverkar att det smakar så gott. Jag behöver inte analysera och gör egentligen inte det - jag konstaterar.

Nu har regnet börjat falla utanför och jag hör hur det smattrar på fönsterblecken. Som vanligt ett stillsamt och behagligt ljud som ger mig känslan av ett sommarregn. Jag kan dock konstatera att det är enda känslan av sommarregn just nu för om jag skulle gå ut och ställa mig i regnet så försvann den känslan med en gång. Utbytt mot en känsla av nordpolen, pinande vindar och isande kyla. Jag föredrar i alla fall att ta tillbaka känslan av sommarregn och lyssna på ljudet mot fönsterblecken en stund till.

30 januari 2022

(5.01) Blåsig morgon på ägorna, så skönt med våra nya fönster som håller ljudet ute på ett helt annat sätt vad de gamla gjorde. Det ligger lite snö på marken men troligtvis försvinner det under dagen. Fortsatt kurerande även i dag, jag hoppas det vänder snart.

Redan i går morse kändes det som att jag förutom förkylningskänslan i hela kroppen skulle få snuva men det gav sig under förmiddagen. Nu är känslan där igen och nästan ännu starkare än i går morse. Hm, det är på något vis som att det inte riktigt vill bryta ut utan ligger där och velar. Vila,vätska och näring är medicinen just nu.

(7.45) Tredje koppen kaffe står på bordet och jag avnjuter den medan vinden viner utanför fönstren och gryningen är i antågande. För en stund sedan läste jag igenom manualen för nasen igen. Jag hämtade ner den i går från nätet och var väldigt nöjd över att det såg ut som att jag ska kunna fixa installationen själv. Jag skulle fått assistans från supporten i stan förra helgen men då var vi knackiga så vi ville inte att han skulle riskera något genom att komma hit. Samma har det varit den här helgen men nu har även supporten fått en lättare släng av vad det nu är vi har.

I går kom takterna tillbaka och jag tänkte att det där ska jag väl kunna fixa själv. Googlade och hittade manualen som jag laddade ner. Jag blev lite friskare för en stund när jag insåg att det inte verkar så knixigt att få till det. Får se om jag ger mig i kast med det hela lite senare på dagen, det skulle kännas bra att ändå ha supporten på linjen när jag stöter på något som jag inte förstår. Tror dock inte att han är redo för det nu, strax före åtta en söndag. Jag får nog vänta några timmar till. :-)

31 januari 2022

(5.13) I går gav jag mig på det... Jag monterade och installerade nasen själv. Efter det kikade supporten så att jag gjort rätt och jag fick med beröm godkänt. Nöjdhetskänsla hela dagen i går efter det och jag tror jag njuter av den känslan även i dag. Nu ska jag försjunka i nyheternas värld en stund. Ja då, kaffet står på bordet och benen är i högläge under pläden - precis som det ska vara.

Februari 2022

1 februari 2022

(7.12) Vaknade med ont i hela skallen... Hm, det är märkligt det här - hela måendet går som en jo-jo från dag till dag och även under dagarna. Jag var inställd på att börja jobba i morgon men nu vet i sjutton. Jag får helt enkelt avvakt dagen och se hur det fram mot kvällen. Alternativet kan vara att börja jobba i morgon och bara göra några få timmar per dag.

(9.17) Har varit igång en stund och fixat med små göromål för att testa orken. Det är skönt att göra något även om jag blir lite sliten mellan varven. Det får bli alternativet att jag börjar jobba i morgon men bara gör några få timmar per dag till att börja med. Nu sitter jag vid stora skärmen och för över de sista bilderna till nasen. Stora filer som tar god tid på sig att förflytta sig. Nåja, jag har ju tid så det går ingen nöd på mig.

2 februari 2022

(5.01) Morgon och jag känner mig faktiskt bättre i hela systemet. Jag ska absolut ta det lugnt i alla fall men skönt att starta från ett mer normalt läge på morgonkvisten. Det tunga och molande bandet runt pannan är inte där och jag känner mig lättare i hela bihålorna. Jag är så tacksam för det och hoppas att jag har förstånd att hålla nere tempot under dagen för att vara rädd om energidepåerna. Nu ska jag njuta av kaffet och bläddrandet i tidningarna innan jag ger mig in till stora skärmen för att starta första arbetsdagen på över en vecka.

3 februari 2022

(6.21) Morgon igen och dags för andra arbetsdagen den här veckan. Gårdagen gick bra även om den var väldigt intensiv och det var mycket på agendan. I dag blir lika intensivt kan jag tro med tanke på alla möten och så. Jag blir så besviken på kollegor som inte ser sin del i ansvaret och inte gör det de ska. Trist men samtidigt kan jag inte påverka dem. Jag får göra mina delar på bästa sätt jag kan. Nu ska jag strax sätta fart eftersom jag vill hinna en del innan dagens första möte som börjar klockan nio.

4 februari 2022

(6.24) Sovit som en stock efter två långa arbetsdagar med massor av möten. Även dagen är fylld av möten men sedan får jag ta helg och vila. Det är helt galet att börja så intensivt efter en vecka i sängläge men jag har inte kunnat styra om så mycket eftersom det varit angelägna frågor som behövt lyftas. Skönt att det bara var tre arbetsdagar kvar när jag kvicknade till den här veckan. Strax dags att köra igång med arbetsdagen och hinna lite plock innan första mötet.

5 februari 2022

(7.31) Ah, nu är det helg och jag får vila vindlingarna och hela mig. Det är mycket välbehövligt efter tre intensiva men produktiva arbetsdagar. Det är så roligt när vi får publicera projekt och får saker i hamn. Jag tycker ju om resan dit minst lika mycket men det är också skönt att få ett avslut när det är i hamn och vi landar i förvaltande av delarna. Det är en fröjd när de samarbetsparterna jag har i projekten gör sina delar och jag gör mina - då blir det flyt och vi kan lansera så mycket snabbare. Fredagen fick avslutas med hög nöjdhetsfaktor. Nu ska jag njuta av den känslan hela helgen.

6 februari 2022

(3.45) Tidig morgon, kaffet är upphällt och benen placerade under pläden. Jag smyger igång dagen med datorn i knäet som sig bör och konstaterar att det är väldigt skönt med en ledig dag till. Gårdagen var trivsam och avkopplande den också. Vi var på kamerapromenad två timmar med BK:s son i det vackra vädret. Skön och trivsam promenad som gav massor av energi men som också gjorde oss lagom mosiga resten av dagen. Förkylningen hänger kvar i kroppen och det är bara att fortsätta ta det lite lugnt en stund till tänker jag.

Inga planer för dagen och det känns skönt. Kanske sätter jag mig och tömmer kameran efter gårdagens promenad, jag vet hur gott det var förra gången när jag tömde direkt och gick igenom bilderna. Nåja, jag får se hur jag gör - det blir inte nu i alla fall. I dag går tankarna till faster G som fyller 98 år. För åtta år sedan var Herr FP och jag till henne på 90-årsdagen, det var sista gången de träffades.

7 februari 2022

(6.37) Ny vecka och nya tag men jag får nog bromsa mig själv och ta det lite lugnare den här veckan. Det finns ingen anledning att rusa på, det blir inte bättre för det. Lite småkyligt på morgonen kände jag när jag var ute och hämtade tidningen. Småkyligt men friskt. För egen del blir det att svida om och byta rum, behöver inte ut för att ta mig till jobbet. Ganska bekvämt och speciellt morgnar som denna då jag inte är helt ifatt i kroppen efter förkylningen.

11 februari 2022

(4.44) Kaffe och dator på plats, dags för morgonrutinen. Skönt att jag vaknade hyfsat tidigt. Dagen i dag innehåller flera möten och jag hade en förhoppning att hinna lite eget innan första mötet sätter igång. Det kommer jag att ha utrymme för nu och det känns bra. Jag hade mycket egen arbetstid i går och det var toppen, jag fick hur mycket som helst gjort. Jag har låst dagar nästa vecka för att kunna fokusera på ett projekt. Jag behöver verkligen dagar för fokusering och verkstad. Vissa perioder glömmer jag bort mig själv i min iver att serva andra vilket gör att jag får jäkta lite onödigt mycket med egna delar.

13 februari 2022

(8.00) Vilsam morgon och jag är lite lagom seg efter gårdagens grejande på hemmaplan, ett skapligt pass med veden. Kroppen har inte fått jobba på tre veckor på grund av förkylning som envist klamrat sig fast så det blev en test under gårdagen. Det kändes bra och jag har inte någon känning av förkylningen i dag som är värre än tidigare. Ett bra tecken på att kroppen har kurerat sig och är på väg tillbaka. I dag får det dock bli vila och samla energi inför kommande arbetsvecka.

Under eftermiddagen i går gav tvättmaskinen upp. Den ville helt enkelt inte starta när BK laddat den och den ville heller inte låsa upp luckan. Det var låst läge kan vi lugnt påstå. Efter att BK googlat och kollat olika möjligheter för att försiktigt ta hand om maskinen insåg vi att det enda alternativet var att tvinga upp luckan för att få ut kläderna och sedan kassera maskinen. Skruvmejsel, jädrar anamma och stänga av försiktigheten i vindlingarna gjorde att luckan öppnades. Nu är det bara att hitta återförsäljare som kan leverera det vi önskar. Jag lämnar över det med varm hand till BK som är en fena på det.

17 februari 2022

(5.25) Morgon, kaffe och datorn i knäet. Skön start på dagen och startsträckan ska få vara väldigt lång i dag. Ny tvättmaskin inhandlades i måndags och i går kom den hit till ägorna. :-) Skönt att den vi ville ha fanns i lager och att leveransen kunde ske så snart.

Intensiva men väldigt produktiva arbetsdagar den här veckan. Det är roligt när det går framåt och olika projekt tar rejäla kliv från att ha varit i fundera-stadiet ett bra tag. I dag är arbetsdag med kollega och vi kommer säkerligen som vanligt att hoppa lite mellan ämnen men vara väldigt nöjda i slutet av dagen över allt vi faktiskt fått till.

19 februari 2022

(8.28) Sovmorgon och lagom takt inför en vilsam dag med lagom med göromål. Säkerligen blir det en stund vid morfars staffli och övning med penseln. Dagens första göromål när jag väl masar mig upp blir i alla fall att kila ut och skotta trottoaren. Fantastiskt vinterlandskap utanför fönstren när jag steg upp för att sätta på kaffe - ljust och fint och alldeles sagolikt. Jag ser fram mot dagen och att bara vara med sysslorna. Kanske ger jag mig i kast med en laddning tvätt nu när vi har nya maskinen på plats sedan några dagar. Skönt att den kunde levereras så snabbt.

20 februari 2022

(21.02) Härlig dag med nästan två timmars fotopromenad med BK. Skön tur i det härliga och vackra vintervädret. Vindstilla, snö och sol - ja, precis så härlig som en vinterdag kan vara. Lagom temperatur och rätt klädd för utevistelsen vilket bidrog till att turen blev så behaglig. Det blev till och med nya bilder här på webbplatsen under eftermiddagen. Kul att lägga upp lite nytt mellan varven och framför allt kul att välja ut och fixa bilderna innan.

Strax dags att krypa ner mellan lakanen för att vara redo för snöskyffeln i morgon bitti. Från början visade SMHI att vi skulle få drygt två decimeter snö i morgon, men nu är den siffran nere på tretton centimeter. Ja, det är helt okej kan jag tycka eftersom det inte varit någon mängd tidigare under vintern. Vi har några centimeter nu och det är bara fint om det kommer några till med tanke på barnens sportlov och alla entusiaster som vill skida lite innan vintern är slut. Jag tycker det blir fantastiskt vackert när vi får ha lite snö. Nu har ju dagsmejan börjat också och då är vårkänslorna i antågande trots att det är en stund innan vi kan lätta på klädseln och skippa jacka och mössa.

Kul att vi fick en så fin dag i dag när vi båda var lediga. Vi fick luft och kamerorna fick komma ut på tur. Jag ser fram mot vår årliga tur till Järle längre fram på vårkanten. Att få komma dit och knalla runt är en fröjd för hela mig. Så klart bidrar sällskapet av BK massor till den trivseln och naturligtvis kaffet och mackorna. En och annan chokladbit lär också bli nerpackad i ryggsäcken för att ge oss ytterligare energi på turen. :-) Som sagt nu börjar det bli hög tid för mig att göra mig redo för nattens skönhetssömn så att jag är redo för både snöskottning och jobb i morgon.

22 februari 2022

(5.22) Morgonstund i soffan och jag laddar för tandläkarbesök om ett par timmar. Blä, jag har ingen lust alls med det i dag. Det är märkligt att jag sedan 2005 inte fått samma tandläkare två gånger vid mina besök. Nu när jag behöver gå några gånger extra har jag fått skräcken själv. En osympatisk person som är hårdhänt och helt okänslig. Hen är även helt oförmögen att lyssna på det jag säger, ställer frågor till mig men avfärdar mina svar. Det är fascinerande att en sådan person över huvud taget vill jobba med människor. Kanske skulle hen satsa på någon form av grovarbete i stället med tanke på hanteringen vid exempelvis kontroll av tandfickor. Tur att nyckelbenet var i vägen... Nej då, så långt pressades inte verktyget men känslan var så.

(19.54) Kväll i soffan efter en händelserik men bra dag. Väl inne hos tandläkaren fick jag avgöra om vi skulle fortsätta behandling eller dra ut tanden. Med tanke på den labila känslan med tanden sedan i somras och brist på förbättring efter tidigare behandlingar fick den komma ut. Skönt att ha det gjort, även om det är lite molande i skallen nu i kväll så känns det bättre. Tandläkaren hade lättat upp sin framtoning och lyssnade intresserat på mig i dag. Oj, det var nästan så jag fick ångra det jag skrev om hen i morse. Näe, det står jag för eftersom det varit bemötandet jag fått vid tidigare tillfällen.

24 februari 2022

(3.47) Tidig morgon, kaffet är upphällt i koppen och benen behagligt placerade under pläden. Har sovit hyfsat men vaknade kanske lite onödigt tidigt kan jag tycka. Inte mycket att göra åt än att gilla läget. Det blev lång arbetsdag i går, en bra dag med mycket gjort. I dag ska jag till KH eftersom vi ska vara på plats för ett möte. Jag åker inte upp så tidigt utan börjar arbetsdagen hemma. Fiffigt nu när det är lite si och så med väglaget tänker jag.

27 februari 2022

(8.08) Skön start på dagen i lagom takt. Världsläget har kommit närmare oss och det kan vara svårt att ta in. Det är tragiskt att vi i världen har så många personer som utövar sin makt på de mest skrämmande sätt. Makt ska väl innebära ett förtroende att förvalta och att göra det så bra för så många som möjligt. Pengar, rikedom och överflöd som inte används till att hjälpa medmänniskor är i grunden av ondo. Att se till "jag, mig och mitt" är tyvärr en samhällssjukdom i vår tid. Vi har alla ett ansvar att vända det till "jag, vi, oss och vårt". Jag vill inte plocka bort jaget i det eftersom vi ändå har ett ansvar för oss själva. Om vi tar hand om oss själva blir vi också bättre rustade att finnas för våra medmänniskor. Det är en balansgång genom livet som kräver konstant reflektion och eftertanke för att vi inte ska ramla tillbaka i "jag, mig och mitt". Jag säger inte att det är lätt, vi är ju människor. Men om vi inte försöker så känns det nästan som vi har förlorat på förhand.

Mars 2022

1 mars 2022

(5.53) Skön morgon, har sovit gott och känner mig så nöjd att jag började på gymmet igen i går. Skönt att komma igång efter att kroppen var tvungen att vila en stund. Det är fantastiskt vad skönt det är för hela kroppen att få använda muskulaturen lite mellan varven. Jaha då, träningsvärken är här som på beställning men den ökar bara på lyckokänslan. :-)

3 mars 2022

(4.44) Morgonstund med kaffe i koppen, fötterna i högläge och datorn i knäet.Jag har sovit väldigt gott i natt och kände mig behagligt utvilad då jag vaknade. En skön känsla som ger en bra start på dagen. En dag med väldigt mycket punkter på agenden jobbmässigt och privat. Planen är satt och det gäller bara att ta en sak i taget så går det glimrande tänker jag.

Till nästa vecka har jag planerat ett par dagar på KH, tänker att det är lika bra att börja vara där i alla fall en eller ett par dagar i veckan. Om några dagar får jag dämpning på rummet och det känns toppen, då blir det extra spännande att komma upp och se hur resultatet blev. Fascinerande att jag, efter alla flytter och turer landat i det rum jag hade när jag började på KH för 12 år sedan.

6 mars 2022

(6.34) Första söndagen i mars och förmiddagen är bokad - Vasaloppet. Mysig förmiddag framför tv:n för att följa de som skidar sig genom loppet. Innan det startar om en och en halv timme ska jag bara mysa och smyga igång dagen.

8 mars 2022

(5.26) Morgon, strax dags att göra mig redo för dagens pass vid skärmen. Förundrad över flera medarbetares totala brist på förmåga att förstå vårt uppdrag och att vi faktiskt behöver göra det tillsammans. För en stund under gårdagen lystes tillvaron upp av ett konstruktivt möte med entusiasm och kreativa tankar för att sekunderna senare förtas och störtas ner i golvet av maktutövande småpåvars stämmor utanför rummet.

Märklig känsla och jag funderar på om jag märker det tydligare nu när jag arbetat på distans en längre tid. Det fyller mig med sorg i hjärtat och en form av uppgivenhet inför framtiden. Var finns alla ärliga, rakryggade och godhjärtade människor som vill göra gott? Är det vårt samhälle och tempot som gör människor till skitstövlar? Vad är vi rädda för? Makten, pengarna och rädslan ställer som vanligt till det för alla.

11 mars 2022

(4.11) Vilken vecka... Fullt ös från början och slut på bromsolja både hos mig själv och andra tror jag. En arbetsdag kvar och sedan får jag ta helg, krascha och vila i två dygn. Ja, det är så helgerna ser ut just nu. Tur i alla fall att helgerna finns.

17 mars 2022

(5.37) Jaha ja, snart har ännu en vecka gått och i princip samma ös som förra veckan. Jag har varit lite bättre på att pausa mellan varven. I och för sig kan det bli ytterligare fler pauser utan att det upplevs som slöhet. :-) Om en stund ska jag ta en uppfriskande morgonpromenad innan jag parkerar mig framför skärmen. Gårdagen blev delad tur på jobbet och det var ganska bra eftersom jag var betydligt piggare på andra passet än jag skulle varit om jag kört båda i ett svep.

20 mars 2022

(18.47) Helgen är snart slut men jag är ledig i början på veckan och det känns helt okej. Goda vänner från landet i väst kommer på besök. Vi ser fram mot det och hoppas väderprognosen håller så att vi kan ge oss ut i geografin med kamerorna i högsta hugg. :-) I dag blev det tvagning av alla fönster här hemma. En otrolig fröjd att tvätta nya fönstren, vilken skillnad mot de gamla. Nu blir det inte många knop till i dag, vila och bara vara resten av kvällen känns som en ypperlig plan.

21 mars 2022

(2.01) Lite onödigt tidigt att gå upp före klockan två på morgonkvisten kan jag tycka, men så blir det ibland och då är det bara att gilla läget. Jag njuter av stillheten och tystnaden den här stunden på dygnet - det är så rofyllt och vilsamt för hela systemet.

(4.00) Skön morgon med lagom tempo, bläddrande i tidningarna och lite slösurfande på fotosajt där de ger bra tips om fotografering. Intressant läsning på morgonkvisten och nyttigt för mig som behöver upprepning några gånger för att känslan ska sätta sig i kroppen. Det ska bli roligt att komma ut med kameran i dag och i morgon. I dag kanske det blir här på ägorna eller så tar vi en promenad i omgivningarna. I morgon har vi planerat utflykt och då blir det andra vyer.

27 mars 2022

(22.22) Uj, sent för mig när det är arbetsdag i morgon - men det ska nog gå bra ändå. En skön helg med massor av vila och återhämtning av kraft. I dag blev det lite fotofixande på förmiddagen och senare på eftermiddagen support till en god vän. I morgon ska vi ha en liten workshop efter jobbet, det är skoj och gör så att vi utvecklas både vännen och jag. BK och jag tog en promenad när hon kom hem från jobbet. Skönt att komma ut en sväng och njuta av vårvädret. Luft i lungorna, rörelse för kroppen och härlig natur. Gott att vi har naturen så nära inpå knuten - det är bara på med skorna och trampa iväg åt något håll.

29 mars 2022

(4.25) Morgonstund med datorn i knäet och fötterna i högläge, första kaffekoppen är inmundigad och tidningarna genombläddrade. Jag fortsätter att mysa en stund till. I dag är det jobbdag på hemmaplan, något möte och resten tid för eget fixande med planering, struktur och utveckling av olika delar. Jag saknar någon att bolla mina delar med på jobbet men så är det väl när det inte är fler som gör samma sak. Sårbart... ja, det är nog bara förnamnet.

I går kväll var det workshop med vännen från landet i väst. Vi delade skärm och tog en första titt på nytt system för fotoredigering. Det blir säkert fler tillfällen framöver och utvecklande av insikter och kunskap.

30 mars 2022

(4.44) Kaffe i koppen, fötterna i högläge och datorn i knäet. En start på dagen som den ska vara. Ska fortsätta i lagom takt under dagen i dag, precis som jag utförde gårdagen. Ett möte inbokat i dag och fler ska inte in i agendan. Egen arbetstid för att få ordning på saker och ting - så får det bli.

April 2022

1 april 2022

(5.26) Morgon i soffan och strax dags att flytta in till stora skärmen. I går eftermiddag var det ett riktigt april-väder trots att det fortfarande var mars. En rejäl snöby som var lika intensiv som kortvarig. Ser fram mot arbetsdagen lika mycket som jag skulle se fram mot att gå ut och gå i shorts och linne. Men det blir nog bra...

2 april 2022

(6.41) Ännu en dag... Ja, jag ska nog ta mig genom den här också kan jag tro. Det är inte alltid lika roligt eller lätt men vissa dagar är annorlunda.

3 april 2022

(6.21) Morgonens första kopp kaffe har landat i systemet under tiden jag bläddrade genom tidningarna. Stillsam morgon med lagom träningsvärk i kroppen efter långpromenad med kameran och BK i går. En härlig promenad som gav energi till både kropp och själ.

4 april 2022

(5.11) Ny arbetsvecka i antågande och första dagen är proppfull med möten. Det innebär fokus på en sak i taget och inte försöka få in en massa annat mellan mötestillfällena. Ser redan fram mot att få komma hem och ta kväll, en märklig känsla när jag egentligen tycker väldigt mycket om att jobba.

6 april 2022

(3.40) Arla morgonstund, kaffet är upphällt och fötterna behagligt placerade under pläden. Nu kan morgonmyset börja. Skön träningsvärk efter gårdagens pass som var en lisa för själen. Gott med träningsvärk och få känna att kroppen aktiverats. I dag och i morgon sitter jag framför skärmen på arbetsdagar med nätverk. Intressanta dagar men säkerligen väldigt intensiva.

7 april 2022

(5.20) Jag sitter i soffan men benen under pläden och avnjuter morgonens första kopp kaffe. Mysigt avkopplande och energigivande. Ja, jag tror att det ger energi i alla fall. För tillfället är min energinivå så låg att jag har svårt att känna om nivån är så pass att näsan är ovanför vattenytan. Jag är - och då får jag tro att jag faktiskt har näsan ovanför vattenytan. Min förhoppning är att dagen ska kännas lite mer hoppfull än gårdagen som var ett riktigt lågvattenmärke. Varje dag innehåller målsättningen att jag ska ta mig genom timmarna med någon form av nöjd känsla i behåll.

(19.51) Snön yr utanför fönstren och det är väldigt skönt att var inne och mysa. Avslutade arbetsdagen relativt tidigt och tog siesta i soffan vilket var både nödvändigt och skönt. Nu har jag roat mig lite vid Photoshop, ritat lite symmetriskt och gjort ett par teckningar för skojs skull. Så himla kul och avkopplande för både kroppen och knoppen. Strax kaffe och vila ögonen på något behagligt program på tv:n tillsammans med BK.

9 april 2022

(5.55) Morgonstund och jag blickar ut på ägorna och det täcke av 40 cm snö som kom under ett dygn till och med i går eftermiddag. Det är vackert men märkligt med tanke på att vi redan är inne i april. De buskar som jag inte var på med kvastskaftet ser inte roliga ut i dag. De nästan ligger ner mot backen och frågan är om de kommer att ta sig efter det här. Får ge mig ut en sväng i dag och se om jag kan rädda dem. Det känns lite i hjärtat att se dem vara så nertryckta av snön.

11 april 2022

(4.02) Arla morgon, inte ens gryningen har inlett dagen. Skönt med stilla stund på morgonkvisten, bara vara i tystnad och stillhet. Vila, vila och åter vila är vad som står på agendan för dagen, men någon eftertanke och reflektion ska jag nog också hinna med kan jag tro. Jag har entledigat mig själv den här veckan för att få chansen att i lugn och ro ta hand om vindlingarna. Skönt att jag fattade det beslutet redan i lördags, på så sätt har jag kunnat koppla av hela helgen.

(4.49) Nu har gryningen anlänt till Metropolen och jag har fyllt på kaffekoppen. Tidningarna är genombläddrade och jag tror att jag ska umgås med tankeboken en stund. Känner att en del behöver formuleras med ord men inte här i cyberspace utan det får stanna i den privata sfären en stund. Jag är så tacksam för att jag gett mig själv några dagars respit för att ta hand om mig själv.

12 april 2022

(7.40) Jag tog rejäl sovmorgon vilket förvånade både mig själv och BK. Skönt dock att sova lite längre, bra för både kroppen och vindlingarna. Vindlingarna ja... De satte igång direkt när jag vaknade med "skullen" och "borden". Alltså sådant de tycker jag skulle eller borde göra. Jag fick dra i handbromsen direkt och försöka stilla det inflödet av göromål. Det märkliga är att en del göromål går inte att precisera, det är bara en känsla av berg av skulle och borde. Blä!

Jag förstår att det här inte är nåt jag rätar upp på ett par dagar, det kommer att ta tid. Däremot känns det bra att jag har koll på vad symtomen pekar på och att det faktiskt finns en orsak till mitt nuläge. Vi har inte speciellt bra skyddsnät i vår organisation. Frågan är om vi är unika i det fallet eller om det är ett tecken som vi kan se i hela samhället.

I och för sig speglar hela organisationen högsta ledningens förmåga till lyhördhet, förståelse och kunskap. När det brister så sprider sig en osäkerhet och otrygghet i alla leden. Ibland undrar jag om det finns en rädsla i högsta ledningen, en rädsla för att tappa mark för egen del. Det är så synd att en organisation inte ska kunna ha en ledning där ödmjukhet och lyhördhet är ledord. Ödmjukhet och lyhördhet i kombination med tydlig ledning och styrning skulle göra organisationen till en stabil och tydlig arbetsplats.

13 april 2022

(4.58) Morgonstund i soffan, strax dags att göra mig redo för en tur norrut. Det är tid för racern att få på sommarskorna och jag väntar kvar till det är klart för att sedan röra mig söderut igen tillbaka till ägorna. För övrigt inte en enda plan för dagen. Vila och återhämta kraft är prio just nu. I går var jag till kyrkogården för att se om jag kunde få upp lyktorna. En fick jag med mig hem, nu är det tre kvar. De tre står i norrläge och är för tillfället som fastcementerade i backen av tjälen. Det var också ett rejält snötäcke över lådorna. Det här kommer att ta en stund och jag misstänker att vi får skippa påskliljorna i år, det blir direkt på penséerna. Nåja, inte mycket att göra - bara att gilla läget.

14 april 2022

(6.12) Kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade. Om en stund ska jag börja göra mig i ordning för en tur till kyrkogården. Det blir lite annorlunda med påskblommor vid gravarna i år. Snön och isen har varit ihärdig på de gravarna vi har i norrläge. Jag ska sätta påskliljor på farmor och farfars grav i dag, den är i söderläge så där går det nog bra. Mamma och pappa har graven i norrläge och där har jag inte fått upp gravlyktan än på grund av tjälen, snön och isen. Får se om värmen i helgen kan hjälpa till att tina upp så pass att det i alla fall går att ta bort lyktan och städa bort ljung och annat.

Lite av krafterna har återkommit till systemet men det är ingen snabb fix det här känner jag. Jag måste vara varsam och vaksam. Inte rusa iväg och hitta på en massa bara för att jag känner mig lite mer alert för stunden. Det är inte helt lätt men jag får ta en dag i taget och en stund i taget helt enkelt. I går eftermiddag knackade det på dörren och utanför stod en kollega med en vacker blomgrupp från henne och en annan kollega. Åh, det var väldigt oväntat men värmande för hela hjärtat.

15 april 2022

(7.04) Ny dag och nya stunder för eftertanke och reflektion. En lugn dag med tom agenda och tid att bara vara.

16 april 2022

(3.40) Kaffekoppen är laddad, benen under pläden och datorn i knäet. Jag är redo för ännu en dag med andra ord. Påskafton dagen till ära och ledig dag tillsammans med BK - härligt och livskvalité i massor. I går kväll hade jag träff med goda vännen från landet i väst via Google meet. Vi körde en liten workshop i Ps och förkovrade oss i verktyget. Så kul att utvecklas tillsammans och lära av varandra. I morgon kör vi en workshop i LrC och det blir lika givande kan jag tro. Häftigt att Å och jag känt varandra i nästan 40 år.

I dag tror jag att jag ska försöka masa mig ut på en promenad. Det är bra för mig tänker jag och jag tror nog att BK hakar på. Det ska bli upp mot 14 grader i dag och det gör inte ett dugg. Jag tar med mig kameran ut om vi tar en promenad, det är ganska skönt att fokusera på omgivningen och se detaljer som jag missar om jag går snabbt utan kamera.

(7.49) Några timmar senare och jag har bläddrat genom tidningarna men också suttit en bra stund med Photoshop och haft roligt. Nu behöver vindlingarn vila ett tag även om jag är sugen på att fixa mer med bilder. Behöver vara varsam om resurserna och energin. Det var i alla fall väldigt avkopplande att greja med bilderna en stund, montera och göra ny bild av flera.

17 april 2022

(4.59) Ny dag och nya stunder att landa och återfå både ork och kraft. I går tog jag en promenad med kameran i lagom takt. Skönt att gå en promenad och vara i nuet och miljön. Upptäcker nya saker hela tiden trots att jag gått stigarna och gatorna många gånger. I dag är det arbetsdag för BK, det blir inte hela dagen men en del av den.

18 april 2022

(5.53) Annandag påsk, stillsam morgon och kaffet är snart urdrucket. En tur med BK på eftermiddagen är enda planen för dagen. Det är bra att jag får komma ut och lufta mig lite.

I går kväll hade Å och jag workshop i Ps. Vi körde en gång till i Ps eftersom önskemål om lager kom upp. Det är fascinerande hur lätt vi kan koppla upp oss, dela skärm och ha workshop tillsammans trots att vi fysiskt har flera mil mellan oss.

19 april 2022

(5.16) Ny dag och nya uppdrag. En sväng med morbror och moster på förmiddagen innan jag ska på eget uppdrag på eftermiddagen. Jag var ute på ägorna en stund med kameran i går. Härligt väder och skönt att bara vara ute och njuta av det som växer och lever. På eftermiddagen blev det en tur till BK:s son i länsmetropolen och hans nya lya. Mycket trevlig lägenhet och väldigt bra planlösning. Kul att få komma in och se den.

Vet inte vad jag har att vänta av eftermiddagen i dag. Jag får helt enkelt vänta till efter mötet och se. BK hjälpte mig tidigare att sammanställa en tidslinje som jag har renskrivit och sparat på min telefon. Bra att ha med till mötet tänker jag.

(20.07) Kväll och jag kan summera en bättre dag än på länge. Hela systemet har varit mer alert och jag fick träffa en suverän läkare på vårdcentralen. Det var en stor lättnad och nu kan jag fortsätta mitt kurerande precis som jag behöver. Det blev till och med ett lätt pass på gymmet på sena eftermiddagen. Skönt för hela kroppen och knoppen. Ja, jag ska väl inte jubla än eftersom jag körde ett pass för två veckor sedan och sedan blev det inget mer eftersom alla energidepåerna var tomma. Det känns dock annorlunda i dag, känns som att jag varit nere på botten och duttat i tårna för att bege mig uppåt igen.

20 april 2022

(6.22) Kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade och dagen har precis krupit ur gryningen. Jag har en bra känsla i både kroppen och skallen och känner verkligen att hela förloppet vänt åt rätt håll. Nu gäller det bara att jag förvaltar det väl och gör en bra plan för härifrån och framåt. Visst kan arbetsgivaren och andra runt omkring mig påverka men huvudansvaret ligger så klart på mig själv. Jag är mitt livs regissör och så är det alltid. Vi kan påverka väldigt mycket i våra liv och det är de delarna vi får fokusera på. De delarna vi inte kan påverka ska vi helst ge sjutton i men det är inte alltid helt enkelt. Det blir min att-göra-lista framöver, att verkligen se över vad jag kan påverka på jobbet och lägga krutet där. Ja, å så klart selektera vad jag ska lägga krutet på av de delarna.

21 april 2022

(5.45) Morgonstund i soffan med kaffe i koppen, benen under pläden och datorn i knäet. En morgon att njuta av stillheten, ron och massor av bara-vara-tid. I går tog vi en promenad när BK slutat jobba för dagen. Det var väldigt skönt och vilsamt för hela systemet. Jag lyckades plurra för första gången på många år. Tror nog inte jag plurrat sedan jag var barn. Minnen från plurranden när jag var barn är ganska tydliga. N och jag var på gärdet och lekte, tidigt på vårkanten då vintern fortfarande höll sitt grepp om naturen. Vi hade vårt ställe och där var det så klart lite vatten under tunn is. Inte allt för höga gummistövlar och en drivkraft att testa gränser gjorde vid ett flertal tillfällen att vattnet sipprade in över stövelkanten och kylde ner den lilla foten ganska kvickt. Nu var det inte långt hem och vi var raska. Hem och byta om och ut igen så klart. :-)

Just känslan av iskallt vatten som sipprar över stövelkanten slapp jag under gårdagens promenad. Dels hade jag goretex-skor och så var det inte så drastisk plurrning, bara lite över tårna. Men det väckte minnen till liv från mina tidiga år och vår lekplats på gärdet. I dag har jag inga speciella planer, jag behöver träna på att vila och återhämta kraft. Därför är det bra om jag inte sätter igång med något direkt på morgonen. Gör jag det är det väldigt lätt att jag fortsätter lite för lång stund.

22 april 2022

(4.44) Ny dag och nya stunder att ta vara på. Det är fascinerande hur många "skullen, kunden och borden" som hinner rassla genom vindlingarna på några minuter under morgonen. Jag önskar det kunde få vara som ett blankt ark som välkomnar mig in i dagen i stället.

(5.44) Tidningarna är genombläddrade och kaffet urdrucket. Tempot i vindlingarna har lagt sig en aning vilket är skönt. Ser fram mot en lång och vilsam dag i alldeles lagom takt.

24 april 2022

(5.13) Ah, träningsvärken är ett faktum. I går var vi till FFV3 och tog ner lite tallbuskar som farit illa efter den massiva snö som kom för ett par veckor sedan. Jag körde motorsågen och BK gjorde ett suveränt jobb med att styra och bära. Redan i går kväll när vi kommit hem och duschat kände jag att stelheten var rejäl och det var nästan som att träningsvärken började krypa på redan under kvällen. Skönt att hålla på och skönt att jag orkade så pass mycket som jag gjorde. I dag blir det i alla fall rejäl vilodag och jag tänker inte göra många knop. Både kroppen och vindlingarna behöver en liten paus.

(17.56) En lång och vilsam dag har det varit i dag, vilket var precis vad jag behövde. Tidigare i eftermiddag såg jag att det var förra året vid copyright i sidfoten här på webbplatsen. Det går ju inte för sig så jag har varit inne i kodvärlden en stund och fixat till det. Nu uppdaterar innevarande år sig automatiskt framöver vilket känns helt rätt.

För en stund sedan hörde jag BK utbrista "Nej" när hon kom in i datarummet. Jag trodde så klart att jag gjort något. Nej då, det trodde jag inte. Det hon såg var att bålgetingen kommit tillbaka till fågelholken utanför datarummet och schasat ut blåmsarna. Hm... Det känns lite trist men det får vara så. Vi bytte holk till i fjol med förhoppningen att bålgetingen inte skulle komma tillbaka. Den tyckte nog bara att det var bra med nybyggt. I år får det vara, vi kan inte hålla på och byta holk varje år när det i alla fall inte hjälper. Tydligen ska bålgetingen vara bra eftersom den äter andra getingar. Det känns helt okej.

25 april 2022

(6.41) Skön morgon i alldeles lagom takt. Träningsvärken gav sig relativt snabbt under gårdagen. Det hjälpte gott att töja lite mellan varven och hålla kroppen mjuk. Nu på morgonen upptäckte jag ett annat fenomen efter lördagens arbetsinsats - träningsvärk till tusen under fötterna. Kände det då jag tog på mig skorna för att gå ut och hämta tidningen. Uj... det var nog det värsta jag känt under fötterna någonsin. Nåja, det ger sig säkerligen under dagen men just nu är det lite mysko känsla - speciellt under vänster fot.

26 april 2022

(1.13) Lite väl tidig morgon även för mig, men det var av någon anledning bara att stiga upp.

(2.22) Nu har jag fixat mig en kopp kaffe, tyckte det var lite väl tidigt då jag steg upp. :-) Det var dock lite märkligt att läsa tidningarna utan kaffe men det funkade faktiskt. Jag hoppas att hela den här veckan kommer att krypa fram så att jag kan använda varje minut till återhämtning och rehabilitering av systemet. Att bara få vara och landa i kontemplation. I dag är det ett par saker inbokade men sedan finns inte en enda punkt i agendan resten av veckan.

(4.05) Ah, nu har jag roat mig på morgonkvisten. Jag importerade några bilder från vår resa på Strömsholms kanal i somras och justerade i LrC. Så himla skoj och avkopplande. Det är så fascinerande lättjobbat i LrC och det gör att jag tar mig för mer ofta att redigera och förkovra mig i raw-världen. Klurar på om jag ska ge mig på en andra kopp kaffe eller om den får vänta en stund till. Ja, det är stora frågor som dyker upp i huvudet på morgonen. :-) Ganska skönt att det inte är värre än så kan jag tycka. I och för sig kommer inte allt på pränt här, inte direkt i alla fall och inte utan viss censur och bearbetning.

27 april 2022

(7.13) Ah, skön sovmorgon efter en lång natts god sömn. Det var skönt och behövligt efter gårdagens alldeles på tok för tidiga morgon. I går var jag på tur med morbror och moster en sväng till länsmetropolen. Trivsamt att vara på tur med dem och vi fick lite uträttat enligt planen. I dag är agendan tom och det är bara att ta dagen som den kommer och göra något om andan faller på. Tror nog att det till största delen blir bara-vara-tid som gäller - i alla fall de åtta timmarna som jag skulle ha jobbat. Det kan vara en bra strategi för att vindlingarna ska vara med på tåget.

28 april 2022

(7.41) Morgonens tredje kopp kaffe är laddad och jag ska snart börja avnjuta den. Skönt att bara vara i stillhet och ro. Dagen började inte jättebra men hoppas det vänder i vindlingarna. Jag håller på att sätta samman en checklista inför stundande jobb-start efter att ha varit hemma några veckor. Då insåg jag vad som tar enormt mycket energi av mig. Jag vet inte hur jag ska kunna tänka bort det trots att jag säkerligen inte kan påverka det ett dugg. Det kanske släpper om jag går ut och räfsar lite på gräsmattan. Får se vad jag hittar på.

29 april 2022

(5.13) Det blev en sväng med räfsan i går. Skönt att vara ute en stund och samtidigt få lite gjort på ägorna. Tempot var lågt men inte lusigt, det gick över förväntan och jag fick faktiskt mer gjort än vad jag trodde innan jag gick ut. I dag har jag ett litet projekt på förmiddagen men efter det får det bli vila.

Under eftermiddagen i går hade Å och jag en workshop igen. Kul som bara den och det blir ännu bättre när hon får nya skärmen. Då ser både hon och jag bättre det vi ska se på hennes skärm. Det är givande till tusen och jag lär mig saker hela tiden. Det blir nog en del uppkopplingar och klurande tillsammans framöver kan jag tänka.

När jag satt vid stora skärmen kikade jag ut mot fågelholken och döm om min förvåning när jag fick se flugsnapparen sittande på en gren. Han tog en titt inne i holken och flög iväg. Sån lycka att få se flugsnapparen. Nu får vi med spänning följa dramat vid den holken. Senaste två åren har bålgetingen vunnit. I år har det varit lite märklig ordning. Först var ett par pilfinkar där och började kika innen ett blåmespar kom och motade bort dem för att boa. Blåmesarna höll på ganska länge att boa och städa efter bålgetingen. Här om dagen var bålgetingen där och grejade men i förrgår var blåmesarna tillbaka. Nu har ju även flugsnapparen lagt sig i det hela så vi får se. Blåmesarna är tuffa till tusen så jag sätter nog någon krona på dem.

(17.58) Oj, det blev en väldigt innehållsrik dag med många göromål fixade. Det känns skönt och jag är normalt trött efter dagen. Det kan absolut bli bakslag eftersom jag kanske grejade lite väl mycket - men jag måste ju få testa när jag till och med njuter av det. Jag har varit ute en stor del av dagen och det var skönt. Tror nog att både kroppen och vindlingarna mått bra av det. Förhoppningen är att jag ska få sova riktigt gott i natt, tror det är första dagen på väldigt länge som jag inte sovit en liten stund antingen på förmiddagen eller eftermiddagen. Sent på eftermiddagen fick jag ett väldigt omtänksamt och uppmuntrande sms från två kollegor som jag haft lite projekt med tidigare. Det värmde verkligen och hjälper mig i mitt förhållningssätt inför måndagen. Nu längtar jag efter att BK ska komma hem från skogsturen.

30 april 2022

(7.30) Valborgsmässoafton och arbetsdag utomhus framför oss en stund på dagen. Fortsatt röjande av avbrutet efter tidigare snöfall. Det ska nog gå bra kan jag tro och jag är så tacksam att BK är med och gör det. Jag hade aldrig klarat det själv. Jag har sovit som en stock efter gårdagens arbete med fysiken.

Maj 2022

1 maj 2022

(4.56) Morgonmys i soffan efter en god natts sömn. Gårdagen blev en arbetsdag utomhus med en hel del fysik insats. Vi var lagom slaka när vi småningom kom hem och landade efter kvällsmaten. I dag blir det vilodag tänker jag, både kroppen och vindlingarna behöver det för att vara redo för kommande vecka.

(16.38) Eftermiddag och det har varit en behaglig vilodag. Lite trussel i vindlingarna men det får jag väl leva med tänker jag. Sov gott i soffan efter lunch och det var både nödvändigt och välgörande. Har förberett lite inför morgondagen då jag ska jobba igen. Det är lite blandat inför morgondagen, blir bra att börja jobba men jag har inga större förhoppningar.

2 maj 2022

(5.35) Måndag och dags för jobb-dag i dag. Det blir en lugn start efter senaste veckornas vila på heltid. Planering med min arbetsledare under förmiddagen och fortsatt vila på eftermiddagen. Ja, så kommer mina dagar att se ut under hela maj månad - jobba på förmiddagen och vila på eftermiddagen. Det är tanken i alla fall. I dag har jag med mig tankar om förbättring av struktur och smidighet i arbetsflöden i vårt team. Jag har ingen aning om hur det kommer att tas emot men vi behöver i alla fall göra någonting för att kunna ge den service vi ska. Jag ska käka lunch med bästa kollegan på H11 innan jag far hem till G4 igen. Det blir toppen att få träffa henne och språka lite.

3 maj 2022

(4.44) I dag skulle Herr Fickolén Pasoll fyllt 95 år.

(5.30) Tidningarna är genombläddrade, kaffet är urdrucket och jag ska förbereda mig för en arbetsdag. Gårdagen gick bra men jag gjorde lite för mycket efter arbetspasset på fyra timmar och var helt proppfylld i vindlingarna i går kväll. Jag måste lära mig att ta det i ett helt annat tempo och ge mig själv en chans att komma igång med jobbet igen. I dag jobbar jag hemifrån och jag tror det får bli så resten av veckan. Det behövs den här första arbetsveckan när vindlingarna fylls relativt fort. Just nu känns det som att det kommer att ta väldigt lång tid att komma tillbaka till den punkt jag själv önskar. Skit också...

4 maj 2022

(5.22) Vaknade relativt tidigt i dag och har varit uppe en stund. Kikat lite i LrC och Ps samt i VSC. Det finns suveräna tutorials till alla tre. Börjar dagen med lite positiv energi för att fixa förmiddagen. En sak i taget i lagom takt, en sak i taget i lagom takt, en sak i taget i lagom takt... Ja, så får jag säga till mig själv under dagen.

Efter gårdagens arbetspass på fyra timmar var jag helt muck, det resulterad i två timmar djup sömn efter lunch. Ja, så får det vara nu tänker jag. Inget skoj, men vad ska jag göra. Inser mer och mer vad det är som verkligen suger energi ur mig. Det är inte jobbet i sig utan de kollegor som inte är intresserade av att lära sig utan ser mig som ett facit och en hjälp till quick fix när de ska göra något. Jag måste lära mig att förhålla mig till det och framför allt ställa motkrav om de ska ha behörigheter i systemen. Slött, respektlöst och totalt egoistiskt är vad jag tycker om deras beteenden. Jag brukar skämtsamt säga att det vore suveränt om det blev löneavdrag för dem varje gång de kör den varianten för att få någon annan att utföra deras uppdrag när de är fullt kapabla till det själva. Pengar verkar vara det enda som tar på folk. Lojalitet, ansvar och försöka själv är tydligen helt främmande för allt för många.

Tom, dränerad och vilsen.

7 maj 2022

(5.09) Morgon, lördag och ledig - suveränt skönt och jag ska ta vara på varenda lediga minut. Det har varit en intensiv vecka men gått hyfsat bra. I går morse tog jag mig ut på en promenad och det var skönt. När jag var ute för några minuter sedan och hämtade in tidningen luktade det vårregn. En härlig doft som sprider välmående i hela systemet. Vilken start på dagen - den kunde inte ha blivit bättre.

10 maj 2022

(6.15) Strax dags att göra mig redo för veckans andra arbetsdag. I dag blir det cykeltur till en kollega och arbetsdag med henne. Gårdagen tillbringade jag på KH med möten i olika former.

BK gjorde jättejobb i trädgården i går. Grävde nytt potatisland där vi kunde sätta potatis på friland i stället för i lådor. Förutom det hade hon fixat en massa annat praktiskt här hemma. Hon är en klippa den där BK. :-) Å jag bara vilar...

11 maj 2022

(5.23) Mysig morgon i soffan, benen under pläden och datorn i knäet. Ska upp till jobbet i dag för ett pass. Första halvan kommer att kräva stor koncentration och beredskap för att bemöta och förhålla mig till selektiv fokus från mötesledaren.

Den här veckan har jag varit duktigare på att vila efter arbetspassen. Hoppas kunna hålla i det hela månaden ut. Jag känner att jag verkligen behöver det och att det gör skillnad. Det går inte fort men jag tycker jag känner en skillnad. I slutet av veckan känner jag skillnaden mot förra veckan. Kanske är det ingen skillnad alls och då får jag fundera på vad det kan bero på.

12 maj 2022

(4.31) Gårdagens möte på morgonen gick helt klart över förväntan och blev ett konstruktivt och kreativt möte i god samarbetsanda. Precis som det ska vara med andra ord. Jaha då, jag var trött som bara den efter mötet men det hade jag räknat med. Trött men nöjd blev resultatet och det är bra att bygga vidare på.

Jag höll min målsättning med vila efter hemkomsten vilket kändes bra. Efter vilan svidade jag om och tog en sväng på ägorna för att förpassa maskrosor från gräsmattan. Jag brukar ju ta ett par eller tre turer per säsong för det ändamålet. Innan den svängen fick jag några småfix gjorda: regnmätaren fick komma ut, extra regntunnan vid altanen kom på plats och fasadflaggan vajar framför altanen. Jag fick hjälp av regnet att göra passet på ägorna lagom långt. Det blev en timma i lagom takt och det var precis vad jag behövde för att känna god tillfredsställelse i både kroppen och vindlingarna.

Jag ska inte vara för kaxig men faktiskt kändes gårdagen som en liten vändning i hela systemet. Jodå, jag ska vara klok och fortsätta lyssna på systemet, göra lagom och ge mig själv tid för vila. Det är dock en skön känsla att ana en vändning där både orken och motivationen verkar sugna på att ta ett steg framåt.

(17.19) Fixat lite med egna sidan Åström på Facebook. Den har fått stå tillbaka lite efter uppgraderingen av mallarna här på webbplatsen. Följden har blivit att flera inlägg tappat bilder av naturliga orsaker. Nu har jag gått genom till och med 2019 så att det ska finnas relevanta länkar. Även om det inte finns bilder så länkas det till relevant sida och bloggpost här på webbplatsen.

13 maj 2022

(6.04) Uj, vad trött jag var när klockan ringde. Jag sov så djupt att jag inte hörde den - BK behövde putta på mig för att göra mig uppmärksam. Lite typiskt eftersom jag nästan aldrig har larmet ställt till morgonen. Nåja, upp kom jag om än sävligt. När jag väl satt mig i soffan med datorn i knäet insåg jag att jag totalt missat att bläddra genom tidningarna i går morse. Tur att det går att bläddra i efterhand så att jag fick komma ikapp.

Jag hade för en gångs skull svårt att komma i säng i går kväll. Blev sittande och slötitta på tv:n. Landade på sportkanal där de visade mästerskap i klättring, speed. Hur häftigt som helst att se och helt fascinerande. Jag var tvungen att se klart till det var avgjort. De sprang upp för väggen som om det varit ett kort race på backen, det tog mellan fem och sju sekunder. Puh... Tur att inte jag behövde göra det, jag hade nog inte varit uppe vid målplattan än.

14 maj 2022

(12.22) Strax efter lunch och jag har en fantastiskt vilsam och stillsam dag hemma på G4. Inga göromål som står på någon lista - bara vara och vila är prioritet. Jag satte upp stativet till kameran i datarummet med stora linsen. Blåmesarna boar och har sig i holken utanför. Jag ville prova att ha kameran på stativ för att se hur det funkar. Det är också träning för mig med stativet eftersom det blir lite annorlunda mot frihand. Ja, det är nästan så att jag har mitt eget lilla gömsle i datarummet där jag kan få fina bilder på blåmesarna. Nu är det i och för sig en treglasruta mellan kameran och blåmesen men det funkar helt okej.

Innan jag ställde upp stativet testade jag nya kameraremmen som jag fick levererad i veckan. Den var helt suverän och höll vad informationen om den lovade. Jag kommer att kunna bära kameran med stora objektivet utan problem när vi är ute och går. Det har gått bra nu också men jag har hela tiden haft en hand låst av kameran. Nu kan den hänga smidigt bakom ryggen och sedan är det bara jag lyfter fram den när jag vill fota. :-) Nöööjd!

Jag har tagit en paus från kameran och stativet för att verkligen vila. Det är inte bara vila att sitta och vänta på att blåmesarna ska sätta sig på grenen utanför holken och posera. Undrar just vad de tänker om det gigantiska ögat som är innanför glasrutan fem meter från dem. En stunds total vila får det allt bli, kanske inleder jag den stunden med en kopp kaffe.

15 maj 2022

(6.27) Ny vilodag med tom göromålslista vilket är hur skönt som helst. BK jobbar på förmiddagen och kommer hem till lunch. Efter tar vi en tur i geografin, sådan är i alla fall planen. Det blir skönt att komma ut en sväng och någonstans där vi inte går varje dag.

(8.49) Har suttit en stund vid stora skärmen och tagit fram bilder som jag vill redigera i LrC. I dag var inte ens det kul. Nåja, så kan det vara och det vänder väl kan jag tro. Jag önskar jag kunde sova till nio eller så på helgerna. Varför skulle jag kunna göra det nu när jag i princip aldrig har gjort det. Hm... Dagen har börjat som en riktigt skit-dag men då kan det i och för sig bara bli bättre. Hoppas verkligen att det blir en tur i geografin på eftermiddagen.

16 maj 2022

(5.36) Morgonstund med kaffe, fötterna i högläge och datorn i knäet. Nöjd efter gårdagens två pass med aktivitet för fysiken - gymmet på förmiddagen och fyra timmar kamerapromenad längs Järleån på eftermiddagen. Jodå, jag var lite slak på slutet av promenaden men känslan efteråt är väldigt skön. Det känns bra eftersom jag tidigare under senaste perioden haft en märklig känsla i muskulaturen så fort jag provat att köra på gymmet eller promenera. I dag är det normal träningsvärk och stelhet som befinner sig i kroppen och det är helt klart ett steg i rätt riktning. Kameraremmen förresten - den funkade fint även när jag hade ryggsäcken på. :-)

Efter gårdagens positiva upplevelse gäller det så klart att jag fortsätter att vara rädd om och lyssna på kroppen. I dag är det dags för arbetspass på förmiddagen och det är relativt fullbokat med möten. Jag har ett kort pass för eget fixande innan mötespassen sätter igång. Hoppas arbetsveckan blir bra med lagom takt, respekt och goda samarbeten.

17 maj 2022

(5.13) Jag sitter behagligt tillbakalutad i soffan med fötterna i högläge och är smått fascinerad hur bra det känns i hela käkpartiet efter min första natt med bettskena. Måste erkänna att jag var lite skeptisk när jag satte fast den innan läggdags och insåg att jag skulle ha den där i flera timmar och dessutom slappna av och sova. Det har gått fint och jag har sovit lugnare på något vis. Bra att det fungerar och att den gör sitt jobb.

I dag skickar vi ett stort "Gratulerer med dagen" till vännerna i landet i väst. Hoppas det blir en fantastisk 17 maj - hela dagen. Själv ska jag göra mitt arbetspass på förmiddagen och sedan vara klok och vila en stund innan jag eventuellt gör något annat. Min arbetsdag består till stor del av bokade möten vilket innebär att jag inte kommer att hinna så mycket annat förutom dem. Nåja, så är det ibland och det är bara att gilla läget och planera smart. Viktigast är att det inte blir för många sådana dagar i följd.

20 maj 2022

(4.09) Myser i soffan och lyssnar på regnet som smattrar mot fönsterblecken. Redan fredag och snart får jag ta helg, arbetspass på förmiddagen på KH och sedan vila på heltid i två och en halv dag. BK klippte gräset i går, toppen med tanke på att det ska regna ett par dagar. I dag är det tid för eget arbete hela arbetspasset på KH. Det blir toppen att få beta av lite som ligger på tur.

I går sov jag inte middag vilket hör till ovanligheterna just nu. Det gick bra och jag var inte tvärslut någon gång under dagen. Framsteg känns det som och jag får glädjas åt de små stegen. Kanske blir det bakslag i dag på eftermiddagen men då får jag vila helt enkelt. Den här veckan har det känts som en vändning åt rätt håll både i kroppen och vindlingarna. Energin börjar återvända så smått och jag använder den säkerligen på ett mer hållbart sätt med tanke på medvetenheten i situationen. Nu gäller det att få in ett tänk och förhållningssätt till energidepåerna som hjälper mig framöver och håller i längden.

21 maj 2022

(5.01) Helg och två hela vilodagar framför mig vilket är hur skönt som helst. Gårdagen blev ganska intensiv på jobbet, vet inte riktigt vad som hände men det blev mycket mer och rörigare än jag önskat. Jag var trött efter veckan och på något konstigt sätt så hade vissa kollegor behov av att lufta sin totala okunskap. Att det ska behöva vara nödvändigt, jag förstår inte ens målet med deras framfart. Nåja, nu är det helg och nu tänker jag koppla av.

22 maj 2022

(7.33) Skön vilodag under gårdagen och det konceptet fortsätter i dag, i alla fall del av dagen. Sovmorgon och lagom takt på morgonkvisten inför några göromål senare under dagen. Märklig känsla i hela mig av att inte ha lust med något, men det ger sig nog efter hand. Jag får helt enkelt rycka upp mig. Dokumenterade lite av fägringen i trädgården i går kväll. Det är avkopplande att gå runt på ägorna med kameran och upptäcka både små och stora underverk som naturen bjuder på den här tiden.

23 maj 2022

(3.01) Arla morgonstund, kaffe i koppen, benen i högläge och datorn i knäet. En morgon med stor frustration och en dos av irritation över min egen förmåga - eller rättare sagt över bristen av min egen förmåga. En stund på ägorna i går med trimmer och lite annat resulterade i ont både här och där utan egentlig anledning. Jaha då, jag lyssnar på kroppen men det är ändå frustrerande att inte kunna göra sådant jag vill. Följden av det blir också att jag känner mig som jordens största svikare mot BK eftersom hon får slita och göra nästan allt. Nåja, jag får väl ha tålamod med kroppen efter senaste resan i livet - men vissa stunder är det baske mig inte så enkelt.

Jag är lite fundersam på hur det ska gå om en vecka, då ska jag jobba dubbelt så långa dagar på jobbet. Kanske blir det toppen eftersom det i dagsläget känns som att jag gör lika mycket som jag brukar men på halva tiden. Det gör jag så klart inte men känslan är så vilket säkerligen är ett tecken på att jag inte tar det så lugnt som jag borde. Jag har en annan strategi inför dagens avstämning, jag ska be om hjälp vad gäller jobbet. Läskigt men det är bara att gilla läget. Jag tycker jag har gjort det flera gånger men tydligen har det varit be-om-hjälp på för luddigt sätt och i dag ska jag vara betydligt tydligare.

(4.22) Tidningarna är genombläddrade, andra koppen kaffe påbörjad och uppmjukning av kroppen mellan varven genomförd. Ja, den lär fortsätta under dagen när stelheten blir för påtaglig. Just nu är det handen som besvärar mig mest och jag är glad att jag jobbar vid ett tangentbord och inte med papper och penna eftersom jag har svårt att hålla i pennan och skriva för tillfället. Skönt att jag bara ska vara på KH en dag den här veckan. Det tar på vindlingarna att vara på plats bland alla kollegorna. Deras iver över att synas och förmedla olika saker som är mer eller mindre viktiga för uppdraget vi är där för att utföra. Fokus på varför vi är där, vilka vi är till för och vad som ska prioriteras borde vara ett självklart mantra för alla oss. På så sätt värnar vi om varandras energi och respekterar uppdraget vi fått.

26 maj 2022

(5.30) Morgonmys på ledig dag mitt i veckan. Inga planer för dagen mer än att bara vara och ta dagen som den kommer. Kanske blir det en stund vid stora skärmen för att lära mig mer om bildredigering eller så tar jag det en annan dag.

28 maj 2022

(7.10) Lite sovmorgon på G4 så här på lördagen, det var skönt och jag fortsätter dagen i vilande takt. Det blir en liten utflykt med moster om någon timme men sedan fortsätter vilan. I eftermiddag kommer BK hem efter stilla dagar på härlig plats, hoppas hon har haft det precis så härligt som det kan vara. Jag har passat på att ha en mini-retreat hemma på G4 med tystnad, stillhet och massor av bara-vara-tid.

På måndag börjar vardagen som vanligt, 100 procent jobb varje dag. Nåja, det ska nog gå bra tänker jag. Det kräver dock en del av mig själv och mitt ansvar gällande lagom takt, ordentligt med pauser och att låta uppdrag få ta tid. Självklart också att jag jobbar mina timmar och inte mer på grund av "ska bara" eller "vill testa för att bli klar". Min känsla är dock att jag lärt mig en hel del om mig själv under den här resan och jag hoppas att jag kan vara så klok att jag bär de lärdomarna med mig. Det handlar ju om att hålla över tid och inte bara här och nu.

29 maj 2022

(6.00) Ny dag med ny energi. Varsamt och vist förvaltande av dagens energidepå.

(7.15) Jag avnjuter morgonens andra kopp kaffe och funderar lite. Funderar över den energi vi samlar på oss, hur vi kan lagra och förvalta den. Vad är det som dränerar oss på energi och vad ger ett jämt flöde av ny energi? Vad är optimalt för vårt välmående? Även energimängden måste väl vara individuell precis som allt annat tänker jag. Är energin något enskilt i vårt system eller är det en del i vår komplexa sammansättning av beståndsdelar för att vi ska vara människor? Hur påverkar energin vår förmåga att vara och göra? Jag lär inte hitta svaren på de frågorna innan kaffet är urdrucket men de är helt klart värda att klura vidare på.

Är det först när energidepåerna når botten som vi över huvud taget börjar reflektera över hur vi kan hushålla med dem? Är det jag som tuffat på allt för länge utan att lyssna på eller se hur energistapeln sjunkit radikalt? När gav jag upp? Ytterligare reflektioner att ha i beaktning framöver. Men nu är nu och idag är idag. Att förstå livet och alla dess delar är nog inte många förunnat. Eller är det kanske så att vi människor inte mäktar med den kunskapen under resans gång? Vi ser bråkdelar i taget och kan försöka förstå och komma till insikt men helheten ser vi först när vi får distans. Bråkdelarna ser vi först när vi får distans så varför skulle vi se helheten på plats.

30 maj 2022

(6.13) Ny vecka och nu är det dags för 100 procent på jobbet igen. Jag är lite spänd och känner att jag behöver planera hela dagarna väl. Inser att jag säkerligen kommer att vara lika slut efter arbetsdagarna som första fjorton dagarna efter sommarsemestern varje år. Nåja, så är det och bara att gilla läget tänker jag. Jag får verkligen hålla mig själv i örat och påminna mig konstant om att ta det i lagom takt. Tur att BK finns i mitt liv - min klippa och mitt stöd. Tacksam är bara förnamnet.

31 maj 2022

(7.03) Veckans andra arbetsdag börjar om en stund, men inte riktigt än. Gårdagen var första heldagen på flera veckor med tanke på att jag varit hemma helt och sedan jobbat 50 procent. Dagen gick bra men uj vad trött jag var i skallen efteråt. Var till morbror och moster för lite fix ute efter jobbet och det var väldigt skönt att få göra lite fysiskt när skallen var så trött. Dagens arbete får fortsätta med mantrat lagom mycket i lagom takt. Det var lätt att använda som påminnelse till mig själv under gårdagen så jag fortsätter med det.

Juni 2022

2 juni 2022

(6.33) Morgon och strax dags att göra mig redo för arbetsdagen. Jag ska nog ta det lite lugnt en stund innan jag kör igång. Bra dag i går trots flera möten och hel dag. Väl hemma igen häktade vi på kärran och fyllde den med det som var i korgarna förutom riset som redan låg på den. Skönt att få tömma kärran så att den är redo för nytt lass när det blir dags.

(7.40) Uj, vad trögt det var att komma igång i dag då. Ja, så kan det vara vissa dagar. Jag har inte kommit ur pyjamasen än och än mindre börja tänka på jobbet. I och för sig skönt att jag inte går runt i pyjamasen och planerar jobbsaker. :-) Kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade så jag ska snart börja förbereda mig för dagens pass vid skärmen. En liten stund till bara med bara vara och vila i stunden.

3 juni 2022

(5.07) Kaffe i koppen, fötterna i högläge och datorn i knäet. Skön stund på morgonen innan dagen sätter fart. Vaknade innan BK:s klocka vilket är ganska skönt. Då har jag lite bonustid med morgonrutinerna och små göromål. Vi har gett oss själva tid för att bara vara i dag, en liten utflykt blir det garanterat.

5 juni 2022

(6.52) Lediga dagar med massor av bara vara och njuta av stunden är hur skönt som helst. Jag njuter tillsammans med BK och ser fram mot ett par dagar till i nuet. Att få byta miljö några dagar har gjort skillnad i energidepåerna. Många intryck men ändå på ett annat sätt.

6 juni 2022

(6.55) Morgon och avkoppling innan dagen sätter igång. Inga större projekt i dag, bara vara och njuta av tillvaron. Dagen i dag hämtade Herr och Fru FP hem mig, det var 57 år sedan. Jag kommer så klart inte ihåg något från dagen men den dagen förändrade mitt liv kan jag garantera. Trygghet, omsorg och massor av kärlek. Det går liksom inte att få det bättre.

7 juni 2022

(5.00) Hemma igen efter några dagar hos goda vännerna Å och E i Oslo. Härligt att få umgås och njuta av naturen tillsammans. När vi for hem i går körde BK längsta biten och jag sov gott bredvid. Gott att vi kan turas om att köra ibland. I dag börjar arbetet med rören under huset, skönt att få det fixat. Det blir spännande att se hur vi klarar oss utan rören ett par dygn. Planerat har vi i alla fall gjort så det räcker och blir över. :-)

10 juni 2022

(5.37) Veckans sista arbetsdag ligger framför mig. Det har gått bra trots väldigt mycket både på jobbet och hemma. Hantverkare hemma hela veckan och dessutom utan avlopp i flera dagar. En utmaning i sig vilket inte direkt gynnar avkoppling eller återhämtning. Jobbet har gått bra även om det varit lite onödigt mycket ett par av dagarna. Jag hoppas verkligen att dagen i dag får vara lika lugn som den ser ut i agendan.

11 juni 2022

(7.42) Avloppet på plats, stilla och tyst i hemmet. Ah, nu är det som vanligt igen. Funderar på om jag kanske ska ta en promenad på morgonkvisten, behöver komma igång inför vandringen som börjar om en vecka. I alla fall vänja kroppen med att gå lite mer än till och från brevlådan. Det är sent att komma på det nu men så kan det bli ibland.

13 juni 2022

(5.32) Kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade för den här morgonen. Om en stund ska jag börja göra mig redo för veckans första arbetsdag. Det här blir första hela veckan sedan jag åter var uppe på 100 procent. Nu gäller det att jag planerar mina dagar väl och verkligen ser till att göra lagom mycket i lagom tempo.

I går eftermiddag fick vi en hel del gjort här hemma i lagom takt. Vi hade ett litet projekt vi ville få på plats på ägorna men fick flera stycken fixade när vi ändå var ute och grejade. Det kändes bra och gav en skön känsla efteråt. Jag har ännu inte förlikat mig helt med det tempot hemma, men det är bara att fortsätta för att det ska sätta sig. Full fart och flera projekt samtidigt tillhör en annan tid - det är bara att inse. Lite bra egentligen eftersom det inte gynnar någon med ett sådant tempo, allra minst mig själv.

16 juni 2022

(7.13) Sovmorgon de lux i dag och jag är seg som tusan på morgonkvisten. Ja, så är det ibland och bara att gilla läget. Börjar dagen med en tur till frissan för att putsa på barret och avslutar med massage efter jobbet. En helt okej dag skulle jag vilja påstå. :-) Jag behöver verkligen sätta fart för att inte få det för jäktigt innan jag ska vara på plats i frisörstolen. Med andra ord är det bara att resa på mig och masa mig in i duschen.

17 juni 2022

(6.29) Morgonstund i soffan med kaffe och datorn. Veckans sista arbetsdag ligger framför mig och jag ska ta en sak i taget i lagom takt. Det har gått bra den här veckan, första hela veckan som jag jobbar heltid igen. Visst har jag varit helt slut vissa stunder men så kan det även vara i vanliga fall. Jag är ledig några dagar nästa vecka eftersom årets vandring börjar i morgon. Fem dagar till fots med tankar, tystnad och massor av bara vara. Det ska bli hur skönt som helst. Jag ser fram mot att få snöra kängorna och hänga på mig ryggsäcken för att sätta ena foten framför den andra i lagom takt under några timmar varje dag.

22 juni 2022

(6.08) Förkyld i hela systemet... Till i går hade jag gått tre av fyra pilgrimsdagar. I dag är sista vandringsdagen men jag får hålla mig hemma. Självklart eftersom jag är så förkyld i hela systemet. Jag gick i alla fall tre av fem dagar det känns bra.

Dagen blir med andra ord fylld av vila, vätska och vila i stället för promenad i geografin. Bara att gilla läget och lyssna på kroppen helt enkelt. I morgon är det arbetsdag och det funkar eftersom jag ändå skulle jobba hemifrån. Sedan är det ledigt tre dagar och utrymme för vila igen.

23 juni 2022

(2.40) Arla morgonstund och jag startar dagen tidigt med två Alvedon, en kopp kaffe och massor med vatten. Det fick bli soffan i natt för att inte störa BK och för att få ro själv när hostan skrällde på. Skönt att jag sovit några timmar i alla fall. Det blir en stillsam dag med absolut lagom tempo. Just nu är det nog inte en enda del i kroppen som det inte molvärker i. Snabbtestet i går visade covid. Ja, covid eller rejäl influensa verkar vara lite lika. Jag är så tacksam för att jag inte är sämre och självklart går tankarna till alla de människor som inte klarat sjukdomen under pandemin. Det gäller att vi är ödmjuka och förstår vilken tur vi har.

Vad är viktigt? Ja, den frågan är relativt lätt att besvara när tillvaron ställs på sin spets. Det gör inget att berberishäcken inte blir ansad innan midsommar och det gör heller inget att gräset får växa några dagar till. Vi har varandra och får pyssla om varandra så gott vi kan. En liten bit matjesill ska det nog kunna bli i morgon - på självaste midsommarafton. Det kommer att kännas lyxigt kan jag tro.

Mamma och pappa och farmor och farfar får vara utan prästkragar i år på midsommar. Det kan dock njuta av fägringen här på G4 från sin sfär tänker jag. ♡

25 juni 2022

(7.24) Midsommardagen och vi är inne på fjärde dagen i vår covid-process. Oförändrat och mer trött än för fyra dagar sedan, trött på att inte få sova ordentligt. Hostan river i bröstet och väcker mig varje timme under natten. Blä, är väl en underdrift men det är vad jag kommer på för tillfället. Vädrar lite på morgonen för att få in skön luft i hemmet. Gott för hela systemet att känna den svala brisen. Det är dock strax dags att stänga till mot baksidan eftersom solen är på väg upp över trätopparna. Då gäller det att hålla värmen ute i stället. Jag ska göra i ordning lite honungsvatten åt mig, det gör nog susen till luftrören kan jag tro. Hoppas det i alla fall.

26 juni 2022

(6.46) Jag har sovit så mycket bättre i natt tack vare hostmedicinen som grannen N fixade åt mig i går. Tack! Redan efter första dosen i går förmiddag lade sig ett lugn i luftrören och hela den kaotiska känslan i dem dämpades ner. Det i kombination med att jag tog mig samman och drack några muggar honungsvatten under dagen gjorde väldigt mycket för att dämpa hostan och hjälpa kroppen med luftrören.

I går eftermiddag satt jag med BK på trallen utanför altanen en stund. Det var första stunden jag var ute över huvud taget under de här dagarna. Skönt att sitta där i skuggan någon timme men efter det var det väldigt skönt att komma in igen. En annorlunda vår och försommar i år vill jag lova. Jag som brukar njuta massor av den tiden och att få vara ute i solen. Har knappt varit ute alls, dels under min sjukskrivningsperiod och sedan nu när vi legat däckade i det här. Ja, så kan det bli ibland och det är bara att åka med tänker jag.

(11.55) Vilar, dricker vatten och vilar igen. Skönt att ha ett hem att vila i. På förmiddagen tog jag med kameran på en stillsam tur på ägorna. Det var skönt att komma ut en stund och njuta av all fägring och få föreviga en del av den. En liten stund var nog för mig i dag, jag blev väldigt trött av värmen även om det var skönt. Kroppen måste få jobba i fred med att mota virus-eländet som härjar i kroppen. Jag börjar att känna lite rastlöshet mellan varven och det är ett bra tecken tänker jag. Det visar att kroppen börjar att återhämta sig och kanske vänder skutan rätt inom kort.

27 juni 2022

(4.33) Morgonstund och jag vädrar, skönt att få in sval och frisk luft. Skönt också att jag vaknade hyfsat tidigt för att kunna få in sval och frisk luft. Kände lite vändning i kroppen sen eftermiddag i går, en skön känsla som gynnar hela mig. Hoppas på fortsatt bra känsla i dag efter en natt med god sömn.

28 juni 2022

(7.32) Oj, rejäl sovmorgon - men det var välbehövligt. Efter fem nätter i soffan var det hur skönt som helst att sova i min säng igen. Jag har inte velat störa BK med hostan om nätterna de tidigare nätterna. Nu har dock hostmedicinen gjort så att jag får sova lugnt. I går eftermiddag vände det tillbaka till sämre läge i kroppen. Ja, det är verkligen en berg-och-dalbana det här viruset. Får se vad krafterna räcker till i dag, vila är i alla fall prioriteringen över allt annat.

(19.48) Kväll hemma och kurerandet fortsätter. Det är väldigt långdraget det här och går rejält ner när det blir bakslag. För min del går det hyfsat på förmiddagarna och sedan efter lunch är jag tvärdäckad. Vad var det nu igen... Just ja, tålamod ska jag träna på.

29 juni 2022

(7.40) Morgonstund hemma på ägorna och jag känner mig lite bättre. Vågar nästan inte skriva det för då kommer väl ett bakslag. Har i alla fall sovit väldigt vilsamt hela natten och vaknade med en bättre känsla i kroppen i morse än på länge. Jodå, hostan och täpptheten är kvar men det lär nog sitta i en bra stund till känns det som. Skön luft strömmar in genom fönstren i hela hemmet, det var en lisa för hela alltet att regnet och den svalare luften kom i går eftermiddag. Tacksam för att ha vårt hem som vi kan vila i, mat för dagen och varandra. Det är lyxigt värre skulle jag vilja påstå.

Juli 2022

1 juli 2022

(5.21) Morgonstund sista arbetsdagen innan årets sommarsemester. Det ska bli väldigt skönt att ta semester efter den här annorlunda våren och försommaren. Det har gått bra att jobba den här veckan trots virus i kroppen. Jag har fått en hel del gjort i alldeles lagom takt och känner mig nöjd med det. I dag är det mest att summera och samla ihop för att jag ska känna koll på läget då jag stämplar ut.

2 juli 2022

(7.50) Rejäl sovmorgon första dagen på semestern, det var behövligt och gjorde gott till hela mig. I natt har det regnat och åskat, jag har inte hört något men BK informerade mig nu på morgonen. Det blåser skapligt friska vindar ute vilket är skönt som bara den. Vi vädrar hela huset och det är en härlig känsla när den friska luften letar sig in i varje vrå.

4 juli 2022

(6.23) Modstulen, modfälld, misströstande och allmänt matt är en målande beskrivning av min känsla om dagarna. Det går sakta framåt men generellt är känslan varje dag enligt min beskrivning. Näe, inte ett dugg kul men bara att åka med och vila så mycket det går.

(10.26) Strax dags för en kopp kaffe och fötterna i högläge. Jag har suttit vid stora skärmen en stund för att fixa lite med bilder. Nu finns nya bilder här på webbplatsen, bilder från vår tur till Oslo i början på juni. Kul att fixa med bilderna och fantastiskt smidigt med LrC att exportera bilderna till den mapp de ska ligga i och i rätt storlek. Skönt att orka göra något, även om det bara var lite bildfix.

5 juli 2022

(6.10) Jag har sovit bra och vaknade hyfsat utvilad och med en bra känsla. I går kväll vände det i kroppen, det var en härlig känsla. Så markant och tydlig var känslan när det värsta släppte i kroppen. Det gäller från nu och framåt att jag ändå hushåller med energin och orken. Allt som behöver göras har tidigare legat väldigt långt borta i sinnet men nu finns allt närmare och mer tillgängligt. Men, som sagt - det gäller att jag tar det i makligt tempo. En sak i taget i alldeles lagom takt helt enkelt.

6 juli 2022

(8.12) Ny dag och ytterligare mer kurerad vilket känns väldigt skönt. Under gårdagen fixade jag lite hos morbror och moster, bland annat häcken mot gatan. Det var härligt att jag orkade även om jag var ganska trött efteråt, men trött på ett bra sätt. I dag ska vi ta oss an lite av prästkragarna som blommat över för flera dagar sedan. BK började med det jobbet i går eftermiddag och vi fortsätter i dag. Lite i taget så ska det gå bra tänker vi. Häckarna på G4 får vänta en stund till, de står där de står och är inte i vägen. Blir intressant att se hur mycket det blir på kärran den dagen vi ger oss i kast med berberishäcken. Så här sent har den inte klippts någon gång. Det blir nog några korgar att lassa på kärran tänker jag.

För att inte jag ska ånga på för länge tänker jag ha dagens etapp av touren som stopptid i trädgården. Bra att begränsa arbetet på ägorna och speciellt nu när vi faktiskt fortfarande kurerar oss. BK är mycket bättre på det än jag, att begränsa tiden vi håller på. Tur att hon är med och styr upp mig. ♡ Det blir nog en sväng till Vanneboda i dag innan vi ger oss, kärran kommer vara skapligt fylld när vi är klara eftersom vi har lite i säckar och korgar sedan tidigare också.

(9.36) Uj, det var motigt att komma igång idag. Hade tänkt vara ute i trädgården vid den här tiden men det är jag inte. Även om jag känner mig okej i kroppen så slog en trötthet till för en stund sedan. Kanske kroppens sätt att tala om för mig att jag ska ta det lugnt. Tar en stund vid stora skärmen och ska fixa lite med bilder innan jag kilar ut. Det kan vara bra avkoppling för att få ner "att-göra-listan" i vindlingarna.

7 juli 2022

(3.25) Arla morgonstund och jag har slagit upp de havsgröna för en ny dag. Gårdagen blev inte helt enligt plan. Kanske kan jag lära mig att inte planera upp hela dagen i vindlingarna på förhand? Det vore väldigt bra tror jag. Bättre att ta dagen som den kommer och göra vad som faller mig in. Nu fick jag lite gjort ändå på ägorna, även om det blev väldigt sent på kvällen. Kroppen och skallen var helt enkelt för trött tidigare på dagen, vilket inte var så konstigt med tanke på vad jag gjort dagen innan.

I dag är det en sak jag behöver göra och den ska jag göra när jag känner mig redo. Veden vi har haft i garaget behöver ut och få luft. Jag förberedde för det i går kväll så nu är det bara ett par eller tre vändor till med skottkärran så är allt ute. Det var inga mängder med ved men lite för nykapat för att ligga inne förstod vi.

Skönt att vakna lite tidigare för en gångs skull. Jag har sovit länge varje morgon under en period så nu var det dags för en lite tidigare morgon. Ska ge mig in i tidningarnas värld, kanske finns det något positivt att läsa. Känns som en utopisk tanke som världsläget ser ut och så är det valår här hemma också. Det brukar betyda monologer på sandlådenivå och pajkastning som refereras av ivriga journalister som verkar gå igång på dessa lågvattenmonologer. Det visar sig när jag slår upp första sidorna i de olika tidningarna. Tur att det går att bläddra i den takt jag själv önskar.

(5.31) En stund senare och jag njuter av morgontimmen och dess stillhet. Kaffet har slunkit ner, ja till och med ett par koppar har det blivit. Skönt att vara ledig och att ha många lediga dagar framför mig. Tid för återhämtning, reflektion och bara vara - vilken lyx mitt i sommaren. ☺

8 juli 2022

(5.43) Har sovit lite längre i dag och lite bättre. Skönt det efter gårdagens rejäla pass med vedklyven. Tre och en halv timme tog det att klyva det som legat i garaget. Nu är det på plats i carporten och får luft runt om vilket är toppen. Funderar på att ta en sväng till Pikaboda i dag för att införskaffa lite material till kommande göromål. Det är ganska skönt att ha material hemma så att jag kan greja när jag får inspiration. Nu blir det dagens första kopp kaffe och en tur bland aviserna.

9 juli 2022

(7.46) Vaknade för en bra stund sedan efter en god natts sömn. Drömde lite märkligt på morgonkvisten och kände att det var lika bra att vakna, sätta på kaffe och hämta datorn. Det blev en sväng till Pikaboda i går, skönt att få hem material så att vi kan greja när vi känner för det. Vi tog även en sväng till Linde och lyxade till med lunch vid vagnen där de säljer supergoda högrevsburgare. Väl hemma igen tog vi en stund vila - vi hade fått lite väl många intryck på kort tid.

Efter vilan, eller medan jag fortfarande vilade, tog BK en sväng med gräsklipparen. Hon är en fena på att klippa, det blir superfint och att trimma efter det är en baggis - det finns nästan inget kvar att trimma. Jag tog i alla fall trimmern när jag hade vaknat till och putsade lite efter kanterna där det fanns något att putsa. Passade också på att trimma utanför berberishäcken där det växer gräs i gruset. Fick kila in och hämta påse och plocka upp efter de hundägare som är för slöa för sitt eget bästa. Märkligt att de har råd med hund men inte med bajspåsar.

I dag har vi inget på att-göra-listan och det få vara så tänker jag. Vi behöver vara varsamma med energin och hitta balansen med göromål och vila. Efter att vi legat däckade drygt två veckor är det ett annat läge i kroppen, ett läge vi inte varit med om tidigare och som kräver att vi är lite mer ödmjuka mot oss själva. Vi får stötta och peppa varandra i det nya läget och se varje framsteg som något väldigt positivt. Tack och lov att vi har varandra. ♡

10 juli 2022

(8.18) Vilodag och så ska det få bli hela dagen. Några timmar hos morbror och moster i går med lite fixande blev gårdagens pass. Skönt att vi fick till det med pumpen framför allt. Jag har sovit väldigt länge i natt vilket säkerligen var hur välbehövligt som helst. Kanske sätter jag mig och fixar med några bilder vid stora skärmen - jag bestämmer det senare. Ta dagen som den kommer och njuta av att bara vara får vara mantrat för dagen.

(19.07) Vilodag de lux har det varit, på gränsen till att jag känt mig slö. Men ack så välbehövlig vilan har varit. Det känns viktigt att ta rejäla vilodagar ibland men det är inte alltid lika enkelt att få till dem.

11 juli 2022

(5.09) Morgon, kaffe och datorn. En lagom start på dagen, en stund för eftertanke och reflektion, en stund att morgna hela systemet för en bra start. Jag behöver verkligen börja beta av den digra att-göra-listan som finns i skallen förutom på papper och synlig på ägorna.

12 juli 2022

(6.13) Stilla stund på morgonen och jag summerar gårdagens göromål här hemma. Vi fick en hel del gjort och det kändes bra, trötta efter allt fixande men normalt trötta vilket var ett klart framsteg i kurerandet från viruseländet. Efter fjorton år fick jag äntligen ändan ur vagnen och putsade del av väggen i tvättstugan där putsen släppt. En lättnad att få det gjort. Ska även fixa väggen i pannrummet nu när jag har koll på hur jag ska göra. Det är lite mer trixigt där eftersom det även är bakom ledningarna till elementet - men det ska nog gå bra.

BK och jag fixade nya rör från tvättmaskin och tvättho till brunnen vilket var hur skönt som helst att få på plats. Lite senare gjorde vi ett ryck i stenpartiet med att rensa bort alla överblommade prästkragar. Vi blev avbrutna av en rejäl regnskur och tog det som ett tecken att det var dags att ge oss för dagen. Funderar på att ge mig ut i stenpartiet en stund nu på morgonen innan det blir för varmt. Så får det nog bli kan jag tro.

Jag känner mig bättre i kroppen så nu kanske jag snart kan börja motionera lite lätt. Väntar dock någon vecka till och låter grejandet i trädgården få vara motion för tillfället.

13 juli 2022

(6.30) Kaffe, fötterna i högläge och datorn i knäet. Så får det bli en bra stund nu på morgonen. I går blev det kompletteringsputsning i tvättstugan på morgonen. Jag var nog trött när jag skulle blanda bruket för jag tänkte tvärt om med vatten och bruk. Kom på tokeriet när jag började hälla på vattnet. Som tur är gör jag inte så stora satser så det var bara att hälla i mer bruk. Följden av det blev så klart att jag fick en del bruk över. Jag passade på att fylla i sprickor i muren utanför tvättstugan.

15 juli 2022

(7.16) Laddar för en dag med motorsågen i hand, i alla fall del av dagen. Vi ska göra en insats på FFV3 och tar med kärran, grensaxen och bågsågen. Motorsågen finns redan på FFV3 så den hämtar vi i boden och kör. :-) Gårdagen innebar en hel del fysiskt även på G4. Jag gick ut strax efter sju på morgonen och började passet med häcksaxen. Spireorna på framsidan och sedan berberishäcken längs hela norrgaveln av tomten blev tuktade. Oj, det var verkligen ovanligt sent för en första tuktning - den brukar jag göra innan midsommar. I år är, som jag skrivit tidigare, ett annorlunda år och av förklarliga skäl så blev varken spireorna eller berberisen tuktade innnan midsommar.

Stelheten i kroppen var markant efter fem och en halv timme med tuktning och att fylla kärran. Tur att jag hade massagetid i går kväll, det gjorde susen och i dag känns det bara lite småstelt i kroppen. Jag ska i alla fall vara noga med att töja efter dagens pass på FFV3. Konstigt nog missar jag det när jag gör fysiska pass som för mig inte är träning. Märkligt... Nåja, i dag ska jag i alla fall komma ihåg det efteråt för att hjälpa kroppen att återhämta sig. Vi börjar dagens pass om någon timme med att köra iväg och tömma kärran som är fylld med avklippt från spireorna och berberishäcken. Ett rejält lass men det är snart avlastat med grepen och avslutningsvis kvasten.

16 juli 2022

(6.55) Morgon, kaffe och datorn - jag är inne på min andra kopp kaffe och har roat mig en stund i LrC med datorn i knäet. Skoj men lite svårt att se när jag bara har lilla skärmen. Övning ger färdighet oavsett om det är stor eller liten skärm. Det blev fem timmar effektiv tid på FFV3 i går. Gott pass för kroppen vilket gör att dagen kan bli vilodag utan ett uns av samvetskval. Jag behöver nog vila ett par dagar med tanke på senaste dagarnas fysiska aktiviteter under längre pass. BK gjorde en massiv insats i går på FFV3 och fortsatte när vi kom hem. Jag var slö när vi kom hem och bara vilade.

17 juli 2022

(9.02) Lång sovmorgon i dag för min del vilket var välbehövligt efter en tur till huvudstaden för besök hos BK:s dotter i går. Trivsam tur och en fin dag men det tar på vindlingarna med alla intryck. I dag är det garanterat vilodag för mig. Lite småpyssel med bilder och annat men inga större projekt. Hoppas dagen kommer att kännas lång och vilsam och ha ett alldeles lagom tempo. Det är vad både kroppen och vindlingarna behöver känns det som.

18 juli 2022

(8.39) Sovmorgon i dag igen, det är skönt med semester. Ska strax sätta mig vid stora skärmen och tömma kortet i kameran eller så gör jag det senare under dagen. Jag tog en liten tur på ägorna i går och förevigade både blommor och insekter. Ett par av insekterna hade jag inte sett tidigare och vet inte riktigt vad de är för ena, de presenterade sig inte vilket jag tyckte var på gränsen till oartigt. Ska sätta lite fart på mig själv nu så att jag kommer igång, det går inte an att vara så här slö hela dagen - även om det hade varit väldigt skönt. ;-)

19 juli 2022

(6.36) Lite mer normal tid på morgonen, skönt att vakna lite tidigare än jag gjort de senaste dagarna. Tömde kameran i går och blev sittande en bra stund med småfix och lärorika tester i LrC. Det är så fantastiskt kul att arbeta i det programmet. Enkelheten att importera bilder och sedan kunna göra justeringar som sparas per automatik är något som gynnar mitt grejande med det jag försökt fånga på bild.

20 juli 2022

(2.02) Uppe innan tuppen och jag bara är i morgontimmen. Skönt att njuta av stillheten och att låta tankar och intryck landa. Gårdagen innebar trivsam utflykt med BK och massor av intryck när kameran gick varm. Kul som bara den men när vi landade inne efter dagen tog min ork totalt slut - märklig känsla när all energi är helt slut i kroppen. Jag har sovit väldig gott de timmar jag har sovit och kanske blir det en stund i soffan innan det är dags att kliva upp på riktigt. :-)

23 juli 2022

(7.33) Strax frukost och fortsätta att njuta av ännu en semesterdag utan måsten eller annat som ska betas av. Bara vara och uppskatta omgivningar, natur och varandras sällskap. Kanske får kameran komma ut på en tur även i dag - ja, det känns som en bra idé. Jag har aldrig känt sådant lugn och sådan tillfredsställelse med fotograferandet som jag gör nu. Jag kan sitta och längta efter att få komma ut och fånga olika vyer, detaljer och annat på bild. Det är en härlig känsla som ger mersmak. Att få lära mig nytt hela tiden är så inspirerande och ger en go känsla i hela mig.

24 juli 2022

(9.13) Sovmorgon de lux vilket var välbehövligt efter fyra nätter på annan ort. Hemma igen efter utflykt med BK till Siljansnäs och Rättvik, vackert som bara den och en upplevelse att få vara i den naturen. Fem dagar med massor av intryck ska nu få tid att landa i vindlingarna. Det får ta den tid det tar och bilderna får vänta på att bli gjorda något med till inspiration och ork infinner sig. De är i alla fall körda backup på och har fått sin plats i de olika mapparna.

26 juli 2022

(7.08) Ny dag och nya möjligheter... Bara vara är en bra möjlighet tycker jag och det är det som får bli fokus i dag.

27 juli 2022

(7.32) Serviceavtal är suveränt. I går var det en tekniker här eftersom vi haft dåligt med varmvatten ett tag. Det har svajat från riktigt varmt till knappt ljummet. Teknikern bytte ut en del vid fjärrvärmecentralen och vips så var det fixat. :-) I dag fortsätter jag med möjligheten att bara vara. Det funkade bra i går så jag kör på det konceptet en dag till.

28 juli 2022

(9.12) Frukosten är landad i systemet och jag sitter för ovanlighetens skull i kökssoffan med datorn i knäet. Morgonens andra kopp kaffe står bredvid mig och svalnar lite innan jag kan avnjuta den. Sommarmorgon, vila och bara vara - det är helt okej tycker jag. Om en stund ska vi till lokal och sätta upp lite bilder som ska vara med under senare delen av sommaren. Kanske kan de glädja någon resenär eller besökare.

Under eftermiddagen i går tog jag en stund i solen i garageinfarten där det var lä. Väldigt behaglig temperatur och skönt att få lite sol på kroppen. Får se om det kan bli en stund i dag också, det beror så klart på hur molnen rör sig. BK klippte gräset här hemma i går kväll och jag gick efter med trimmern. Efter det passet var jag fullkomligt muck. Det är märkligt det här med återhämtning och att återfå kraft efter utmattning. Ena dagen känns det helt okej och nästa är jag som en urvriden disktrasa. Det är bara att lyssna på kroppen och göra så bra som möjligt för den.

29 juli 2022

(5.43) Kaffemuggen är fylld, pläden över benen och datorn i knäet. En morgon att njuta av, fortfarande semester och tid för att bara vara. I går kväll tog vi en cykeltur runt Lia. Väldigt vackert på många ställen och en skön tur. Kameran var med så det blev ett par stopp längs vägen vilket gjorde att vi fick njuta av turen och naturen ännu mer.

30 juli 2022

(8.00) Ny dag utan en enda punkt på agendan, skönt för hela kroppen och vindlingarna. Under gårdagen hade vi besök av brorsan med sambo, trivsamt som bara den och energigivande. Innan de kom tog jag en morgonpromenad i rask takt - hur skönt som helst och mest skönt att jag faktiskt kunde promenera i rask takt.

Jag började smyga igång med motionen i söndags för att se om det skulle fungera, då blev det ett pass på gymmet. Det funkade fint och kändes hur skönt som helst för skallen men även för kroppen både under passet och efteråt. Sedan har det blivit två raska promenader och ett gympass till. Ska nog börja lugnt med två raska promenader och två gympass i veckan - det kan räcka till en början för att inte övergöra.

31 juli 2022

(7.48) Sovit länge vilket säkert var väldigt välbehövligt. Skön sommardag i går, en sån där sommardag som väcker massor med härliga minnen från tidigt i livet. En mysig bara-var-känsla sprids i hela kroppen och det känns som nuet är hur länge som helst. Ja, nuet är ju hur länge som helst eftersom det är hela tiden men att kunna befinna sig i nuet är en helt annan sak. I går var i alla fall en nuet-dag hela dagen och jag kunde njuta hela tiden.

Augusti 2022

1 augusti 2022

(4.11) Kaffe i koppen, fötterna i högläge och datorn i knäet är en behaglig start på dagen.

(5.11) Tidningarna är genombläddrade och kaffet är urdrucket. Funderar på om jag ska flytta mig till stora skärmen och ge mig i kast med att tömma minneskortet i kameran. Klurar en stund till innan jag bestämmer mig eftersom det är väldigt varmt och skönt här i soffan under pläden.

2 augusti 2022

(7.17) Jag tömde kortet till kameran i går, skönt att få det gjort när det blivit rejält med bilder från flera ställen. När jag tömt, rensat och kört backup övade jag mig en bra stund i LrC vilket var lika roligt som vanligt.

Efter lunchen blev jag rejält sömntrött och kulen som bara den. Det var ju lite ruskväder ute och temperaturen hade sjunkit några grader från dagen innan. Jag var så kulen att jag tände en brasa, kröp ner under pläden i soffan och somnade hur gott som helst. Skön middagslur som gjorde susen för resten av dagen.

(8.17) Nähä, nu får det minsann vara slut på den här sovmorgonen. Lite annat vill jag få ut av dagen än att bara såsa och slöa så att jag inte kommer igång innan eftermiddagen. :-) Upp å hoppa! En tur med kameran och BK i naturen kommer att sitta fint om en stund.

3 augusti 2022

(7.17) Sömntrött så jag knappt tror att det är sant. Tur att jag fortfarande har semester några dagar till. Det blev en fin tur för oss i geografin under gårdagen, en promenad med kamerorna längs Göljestigen utanför Frösvidal vilket var en ny plats för oss. Mycket fint att se och det blev en del bilder.Kanske ger jag mig på att tömma kameran nu på morgonen, det visar sig när jag börjar komma igång lite mer. Jag har ett par projekt i dag, bland annat ska jag förbereda för att hämta ved i kväll. Behöver få ihop en ställning för ved som vi ska ha tillfälligt.

5 augusti 2022

(6.18) Morgonstund och jag har precis hällt upp en kopp kaffe, hämtat in datorn och lagt täcket över benen. När kaffevattnet kokade upp passade jag på att kila ut och hämta in papperstidningen från lådan. I dag blir det inte många knop, behöver landa efter ett par dagar med fixande.

6 augusti 2022

(7.41) Småpyssel under gårdagen och förberedelser inför dagens stunder med pensel och roller. BK har målat och fixat med väggar och hyllplan i och till tvättstugan, i dag ska jag ge golvet ny kulör. Det ska bli skönt när allt är klart så vi får saker och ting på plats och får rensat lite under tiden. Gott att få ordning och reda så vi kan utnyttja utrymmena på bästa sätt i vardagen. Tre timmars torktid på färgen så jag lär nog hinna klart i dag. Tänker att det räcker med två strykningar totalt.

7 augusti 2022

(4.42) Målandet under gårdagen gick väldigt bra, jag började med att måla allt en första gång och sedan väntade jag i tre timmar som det stod på burken. Ner igen och den här gången var tanken att endast måla runt brunnen där jag hade grundat för att en delen skulle komma i fas. Jag tog tråget med färg och roller i ena handen och penseln i den andra och började smyga ut på golvet mot brunnen. Jag hade tagit av mig tofflorna för att inte smutsa ner. Ett par steg ut på golvet kände jag att det började glida under fötterna.

Under full koncentration, för att inte halka omkull och samtidigt ta mig tillbaka över tröskeln utan att ställa till för mycket på golvet, vände jag på skutan. Ja, det var lite som "Bambi på hal is" men något mindre graciöst. Inget spill men däremot färgade fotsulor och tydliga fotspår på golvet. Fotsulorna gick att tvätta och fotspåren försvinner med sista strykningen av hela golvytan.

När jag tvättat av fotsulorna läste jag på burken igen, lätt förbryllad över torktiden som inte stämde. Jodå, torktiden på burken stämde eftersom tre timmars torktid gällde för utrymmen med en luftfuktighet på 50%. I källaren har vi lite högre luftfuktighet än så, det var med andra ord bara att vänta ett par timmar till. Jag målade runt brunnen och efter kanten på golvet lite senare på dagen. I dag får rollern komma fram för en andra och sista strykning av hela golvytan.

8 augusti 2022

(4.44) Så var det dags igen... Dags att göra mig redo för arbetsdag på KH. Ja, det ska nog gå bra kan jag tro. Planen är att vara på plats relativt tidigt för egentid innan resten ramlar in. En sak i taget i lagom takt så ska nog dagen gå smidigt.

9 augusti 2022

(5.10) Kaffe, datorn i knäet och fötterna behagligt under pläden. Morgnar mig i lagom takt inför andra arbetsdagen efter semestern. Gårdagen gick över förväntan. Jag pratade med massor av kollegor under dagen vilket var roligt men jag var tvärslut på kvällskvisten vilket jag förstod redan under dagen. Somnade som en stock i går kväll och har sovit hur skönt som helst. BK och jag tog en rask promenad på en dryg halvtimme när jag kom hem från KH. Det var väldigt skönt för att få lufta hela skallen och röra lite mer på kroppen.

Det blir KH även i dag så jag ska göra mig i ordning om en stund och rulla uppåt. Satsar på två dagar på hemmaplan under veckan för att få en lagom blandning. Under gårdagen var jag bra på att påminna mig själv om en sak i taget i lagom takt. Hoppas jag kan fortsätta med det även i dag och många dagar framöver.

(6.10) Tidningarna är genombläddrade, kaffet urdrucket och jag ska strax börja göra mig redo för dagen. Hm... Det är lite segt nu på morgonen. Inte konstigt efter gårdagens massiva dos av intryck och prat. :-) Ett, två, tre... Nu ska jag resa mig och göra det jag ska för att komma iväg.

(17.30) Hemma efter en heldag på KH och mycket gjort trots att jag var helt dimmig i vindlingarna efter gårdagen. Jag bestämde mig redan i morse för att ta det med ett leende och göra lagom mycket i lagom takt. Ja, nästan lite långsam takt mellan varven. Döm om min förvåning när jag senare på eftermiddagen insåg att jag faktiskt hade hunnit massor trots sävlig fart. Det är bara att fortsätta på den linjen och njuta av sävligheten - då kommer kreativiteten och effektiviteten av bara farten. Nyttig lärdom under dagen med andra ord.

11 augusti 2022

(4.28) Torsdag första arbetsveckan efter semestern och jag jobbar hela veckan. Det är nästan så att ord är överflödiga... Trött är bara förnamnet och vindlingarna är helt överhettade. Borde valt att börja en onsdag i stället. Så har jag gjort de senaste åren på sommarsemestern. I år glömde jag helt bort det när jag lade in om ledighet. Nåja, det är bara att bita ihop och ta det väldigt lugnt.

13 augusti 2022

(7.05) Disig morgon inför en varm dag, jag njuter av den lite småkyliga luften som kommer in genom de öppna fönstren. Kaffekoppen är laddad en andra gång den här morgonen och planen är att ha en långsam start på dagen i alldeles lagom takt.

Första arbetsveckan efter semestern är genomförd och jag erkänner villigt att den började i topp och slutade en aning längre bort från toppkänsla. Jag inser att jag verkligen måste lära om och förstå hur jag ska hushålla med energin och prioritera. Det är lite drygt att redan nu känna att helgen inte kommer att räcka till för återhämtning. Bara att gilla läget dock och försöka hitta förhållningssätt och beteende som håller i längden.

15 augusti 2022

(5.36) Ny vecka och nya tag, nu gäller det att jag håller i mig själv och är observant. Har en strategi för hur jag ska dela upp arbetstiden mellan KH och G4 den här veckan. Sedan behöver jag hitta en strategi och rutin för att hushålla med energin vad gäller möten och uppgifter. Jag hoppas hitta en balans som fungerar.

18 augusti 2022

(7.41) I dag tar jag sovmorgon och börjar jobba lite senare. Skönt att bara vara en stund på morgonen innan jag sätter mig vid stora skärmen. Under gårdagen hade jag lagt in ett pass för utbildning via webben, den skulle ta en timme. Jag var klar efter en timme och fyrtiofem minuter. Inte konstigt med tanke på att jag ville spara alla texter jag kunde och vissa bilder. Då blev det en hel del paus i föreläsningen som så klart påverkade sammanlagda tiden. Det var väldigt bra och intressant och jag ser fram mot vårt fortsatta arbete med digitalisering i organisationen.

Arbetspasset i dag kanske blir lite kortare, jag får se hur jag gör. Jag tror dock att det skulle vara väldigt bra för mig själv att korta passet och ge utrymme för vila och återhämtning. Det är en total omställning för mitt tänk, mitt förhållningssätt och mitt tempo i arbetet. Lära om och lära nytt för att hålla i längden helt enkelt. Jag är absolut inte i mål med omställningen, kanske kommer jag aldrig i mål, men jag är medveten om processen och villig att lära mig.

19 augusti 2022

(7.04) Lite sovmorgon och lagom tempo i starten på dagen vilket är skönt för hela mig. Bra dag vid skärmen i går, bra blandning av jobb och paus vilket gjorde att jag inte var helt slut när jag småningom stämplade ut. Då svidade jag om och knöt på mig promenadskorna och tog en rask promenad runt lilla Lia-rundan. En knapp timme med raska steg var hur skönt som helst för både kroppen och skallen. Jag är så tacksam för att jag orkar promenera, då blir det i alla fall någon motion. Gymmet funkar inte riktig än för kroppen men det får komma efter hand. Jag testar i alla fall lätta pass mellan varven för att se hur det känns. Som sagt, det här får ta sin tid och jag lär av processen hela tiden.

20 augusti 2022

(8.49) Rejäl sovmorgon med all rätt på lördagsmorgonen. Jag har sovit som en stock och vaknade utvilad. Slö morgon går det också att benämna den här sovmorgonen som BK sa för en stund sedan. Inget på agendan för dagen så jag ska nog göra en insats och tömma kameran som har några hundra bilder på kortet efter småturer på ägorna de senaste två veckorna.

Gårdagens arbetspass gick bra även om det blev några fler möten digitalt än jag hade räknat med. Jag fick gjort det jag önskade och till och med en lansering av en e-tjänst som jag inte trodde skulle ske under gårdagen. På lunchen sammanstrålade BK och jag nere i Metropolen och intog vår måltid på lokal. Tack till restaurangen på Tallen för ypperligt god mat.

Det har regnat 13 mm i natt och fortsätter regna nu på morgonen. Skönare luft ute kände jag när jag var ute och hämtade tidningen. Bra att det regnar, det behövs efter värmen som varit ganska ihållande ett tag. Regnet ger oss också en mysdag hemma vilket är toppen, det är bara att vara och njuta av tillvaron helt enkelt.

21 augusti 2022

(6.19) Vilsam dag under gårdagen med massor av avkoppling bara-vara-tid. Jag grejade lite med bilder på förmiddagen och förkovrade mig i kamerans funktioner och möjlighet till personliga inställningar. Skoj att lära nytt bara så där när jag inte räknat med det. Ja, det händer i och för sig hela tiden men nu menade jag kameran specifikt. Fortsättning med återhämtning under dagen och inget speciellt på agendan.

22 augusti 2022

(6.17) Ny vecka och nya utmaningar. Jag fortsätter att försöka hålla allt på en lagom nivå i lagom takt. Det blir bra kan jag tro.

23 augusti 2022

(5.53) Ny dag och jag hoppas känslan i kropp och vindlingar får vara bättre i dag. Jag har i alla fall sovit väldigt gott i natt. Gårdagens känsla av sorg över den totalt dränerade känslan i hela mig är inget jag vill ha en dag till. Jag kände mig så nedstämd att jag inte ens orkade med min vanligaste känsla - frustration. Den skulle ha tagit för mycket kraft. Jag hoppas hitta vägar ut ur den här orkeslösheten, i alla fall verktyg som kan stötta mig längs vägen. Jag har bra punkter om kognitiv ergonomi som jag har tänkt inventera med jämna mellanrum. Så klart har jag följdfrågor på punkterna som jag behöver svar på innan jag kan börja använda den listan fullt ut. Fyrkantigt? Ja, det är bara förnamnet som vanligt.

Bakslagen kommer lite för ofta och lite för tätt just nu tycker jag. För varje bakslag är det som att hela jag dyker allt djupare ner i orkeslösheten. Nåja, det är bara att jobba på, hitta vägar och förhållningssätt som kan hjälpa mig framåt.

24 augusti 2022

(20.44) Kväll och jag är relativt pigg efter en intensiv dag på KH, många möten och intryck. Bra möten och energipåfyllnad mellan varven vilket hjälpt till att dagen gått bra. Suverän avstämning med chefen där jag fick räta ut frågetecknen från i går. Det gjorde att ett stort ok lyftes från mina axlar och jag ser mer möjligheter hur jag själv ska kunna hjälpa hela min varelse att komma i bättre balans med energin. Öppen dialog, förståelse och respekt - det gör susen vill jag lova. A är en formidabel ledare som ser sin roll i helheten lika väl som i detalj. Hon är påläst, proffsig och ser människan i var och en av oss.

27 augusti 2022

(7.45) Helg, morgon och lagom med innehåll på agendan. Stillsam morgon med vanliga rutiner i en takt som gynnar hela mig. Jag har avnjutit två koppar kaffe och bläddrat genom tidningarna. Ja, jag har till och med läst flera artiklar - det har blivit mer av den varan senaste tiden. Det är bra att jag inte bara läser rubriker och drar egna slutsatser från dem. Resultatet av det kan bli hur tokigt som helst eftersom rubriksättarna inte förstått hur viktigt det är att vara tydlig.

Arbetsveckan har gått bra och jag har nog tagit ett steg framåt i min förmåga att hushålla med energin, ta pauser trots att jag inte tror mig behöva det och att avvakta en stund innan jag kastar mig in i nästa uppdrag. Det kommer säkerligen bakslag men just nu tänker jag bara känna mig nöjd över veckan och att jag tagit ett steg framåt.

28 augusti 20222

(4.44) I dag får jag fortsätta att känna mig nöjd efter gårdagens pass på ägorna. Vi grejade i lagom takt hela förmiddagen och avslutade med att tömma kärran. Prognosen för dagen är regn, en mysdag med andra ord.

September 2022

1 september 2022

(5.37) Kaffe i muggen, pläden över benen och datorn i knäet hjälper till att ge en god start på dagen. Det är lugnt i vindlingarna på morgonen och jag hoppas det får fortsätta så under hela dagen.

3 september 2022

(5.48) Helg med två dagar av bara vara framför mig, det är så skönt. Veckan har varit bra, det har gått framåt vad gäller orken och framförallt min förmåga att planera utifrån den ork som finns. Jag har varit betydligt bättre på att ta pauser i arbetet innan jag känt mig helt muck. Det har bidragit till att jag faktiskt återhämtat mig mellan passen.

(7.15) Tidningarna är genombläddrade, andra koppen kaffe snart urdrucken och BK har kommit upp ur bolstren. Kanske dags att kila ut och se om papperstidningen har kommit till lådan. BK kör den analoga varianten medan jag är i cyberspace om morgnarna. Ja, då också kan jag väl tillägga. Såg ett reportage om en kollega som jag hade för många år sedan i en annan del av landet. Väldigt bra artikel och kul att se henne på bild. Det var som att kastas tillbaka drygt tjugo år i tiden och se samma glada min framför mig.

5 september 2022

(6.01) Ny vecka och punkter i agendan lite då och då. I dag är dock kalendern ganska fulltecknad och jag får verkligen fokusera på att ta en sak i taget i lagom takt. Jag ska strax göra mig redo för att fara upp till KH. Lika bra att få en stund på morgonen då jag kan samla mina tankar och planera mitt förhållningssätt till dagen så bra som jag kan.

7 september 2022

(3.51) I dag slog jag upp de havsgröna lite onödigt tidigt, men så kan det vara ibland. Två dagar på rad med relativt många intryck har varit början på den här arbetsveckan. Det har dock gått över förväntan och jag känner att jag tar små men stabila steg i rätt riktning. En bra känsla som också ger energi bara på grund av att jag får känna mig nöjd. Även dagen i dag kommer att bjuda på många intryck men en sak i taget i lagom takt ska göra susen tänker jag.

(4.49) Någon timme senare och nu är morgonens andra kopp kaffe upphälld och jag har krupit ner under pläden igen. Mysfaktorn är skyhög skulle jag vilja påstå och jag njuter för fullt. Även om jag var lite trött när jag steg upp var det väldigt skönt att vakna lite tidigare och ha den här tiden innan jag ska börja jobba.

När jag satt på jobbet under gårdagen blev jag lite full i skratt samtidigt som förundran infann sig. Hur många gånger har vi lyft i arbetslaget att vi inte ska ha konferens i korridoren? Konferens i korridoren stör alla andra som inte är med i det pratet. En sådan spontan konferens tenderar också att hålla på en rejäl stund eftersom det inte hör till ovanligheterna att en efter en ansluter med nya idéer och bestämda åsikter. Men hallå - hur svårt ska det vara? Gå in på rummen och ha konferenserna!

I går gjorde jag mitt val att fortsätta ha min dörr öppen och försöka koppla bort pratet precis utanför. Det gick ganska bra eftersom jag för stunden inte satt med något som krävde total koncentration. Jag vet inte om jag ska lyfta det igen eller om jag bara ska gå och stänga min dörr så fort det händer - för händer igen, det kommer det absolut att göra. Det kan till och med vara så att jag får uppleva det redan under kommande arbetspass.

9 september 2022

(7.04) Lite sovmorgon för min del i dag. En vecka med lite för många intryck och lite för högt tempo mellan varven. Trots det känner jag som att jag har hyfsat koll på vila och inte vila. I dag blir det en lugn dag med väldigt lagom med göromål under lång tid. Det vore skönt att landa i helgkänsla utan att vara helt slut.

10 september 2022

(7.13) Morgon, helg och skapligt med vila. Gott att bara vara i stunden och småplocka lite när jag känner för det. Arbetsveckan blev lite väl full av intryck och uppbokade pass. Jag får ta med mig det framöver och ransonera de uppbokade blocken för att kunna göra mig själv rättvisa. Det är klurigt att lära om och hitta nya strategier och förhållningssätt. Jag gillar utmaningar så det ska nog gå bra även om jag mellan varven känner en viss otålighet.

11 september 2022

(2.01) Tidigt på morgonen och jag har slagit upp ögonen. Ingen bra sömn, jag tror det var drömmen som väckte mig. Den väckte mig undan för undan för att helt abrupt göra mig på gränsen till klarvaken. Lika bra att gå upp så att hjärnan får jobba med något annat. Kanske lurar jag till en stund lite senare på morgonkvisten.

12 september 2022

(3.27) Arla morgonstund, inte lika tidigt som i går men lite för tidigt ändå kan jag tycka. Ingen valvaka för oss i går kväll vilket innebär att jag för stunden sitter lyckligt ovetande om utgången av vår demokratiska rättighet. Om en stund vet jag mer, om en stund när jag öppnar tidningarna i webbläsaren. Just nu är det dock ganska skönt att sitta i tystnaden och stillheten utan vetskap.

(4.07) Ja, det såg ut ungefär som jag befarat - valresultatet alltså. Just nu känner jag mig lite stum, jag förstår inte oss människor. Att se helheten verkar vara en omöjlighet hos många, att för en stund lyfta blicken från jag, mig och mitt. Eller så är det bara så att vi har så extremt olika grundvärderingar. Kanske är det så, men att fundamentet skiljer så markant är bara trist, trist, trist. I serien Billers enda ruta i tidningen i dag: "Problemet med vår värld just nu är att trots att många av oss gör så gott vi bara kan, förstörs det av ett fåtal som i stället gör så ont de kan..."

Det fåtalet har en förmåga att dupera och förleda många av oss som gör så gott vi kan. Det fåtalet har också resurser i form av makt och pengar som förvrider huvudet på många av oss som gör så gott vi bara kan. Rätt som det är sitter vi själva med fokus jag, mig och mitt - trots att vi skulle stå oss slätt utan de med makten och pengarna. Om vi klär av oss ytan, statusen och vad vi tror är viktigt för att i stället se det som verkligen är viktigt är jag övertygad om att vi skulle ha en fantastisk värld.

Utopiskt? Ja, det kan jag också tycka mellan varven, men jag kommer aldrig sluta hoppas och tro att vi faktiskt kan åstadkomma det. Jag tror också att vi tillsammans kan åstadkomma en stor del av den utvecklingen utan att det kostar en enda krona. Öppna ditt sinne, se dina medmänniskor och lägg undan all prestige. Var inte rädd - se dig själv som den fantastiska människa du är med alla resurser du har inom dig för att göra gott.

13 september 2022

(5.49) Jag har sovit som en stock i natt vilket känns hur skönt som helst. Vi tog en skaplig promenad under gårdagen och jag var ganska mör i muskulaturen efter det. Jag var övertygad om att träningsvärken skulle vara så rejäl i dag att jag skulle ha svårt att ta mig upp på morgonkvisten. Nej då, jag kom upp men om träningsvärken eskalerar under dagen - det vet jag inte än. :-) Gott i alla fall att få känna mig normalt stel i muskulaturen efter en fysisk insats. Om jag känner att jag börjar stelna till får jag ta en paus och töja lite, det brukar göra susen. Nu blir det kaffe och bläddra i tidningarna innan dagen fortsätter i lagom takt.

14 september 2022

(5.13) Ny dag och nya möjligheter. Jag börjar dagen i sakta mak med kaffe, fötterna i högläge och datorn i knäet - skön start på dagen i alldeles lagom tempo.

(6.36) Jag fick plötsligt en väldig lust att testa lite kod. Vis av senaste tidens låga nivå av energi så bromsar jag mig själv. Om jag sätter mig och börjar kika på något nytt vad gäller kodandet så blir jag sittande en bra stund och det är inte helt optimalt för tillfället. Vila, återhämtning och massor av bara-vara-tid är det som gäller. En stilla promenad kan vara bra under dagen. Egentligen är promenader både bra och dåligt i nuläget. De kan vara vilsamma och ge energi men de är också fulla av intryck som triggar och sätter igång processer i vindlingarna. Jag kan inte värja mig mot den fantastiska skapelsen vi har i hela naturen - jag vill njuta, ta in och få med mig hem via linsen. Vad är lagom då? När ska jag hejda mig själv?

16 september 2022

(8.27) Sovmorgon, starta dagen i lagom tempo och massor av bara-vara-tid. Ja, jag klagar inte. Det blir en promenad med BK i dag, det ser jag fram mot. Vi har alltid lika avkopplande och skönt när vi är ute och promenerar, om inte jag blir frustrerad på mig själv av någon anledning. Då tycker jag synd om BK, att hon ska behöva höra eländet. Jag får helt enkelt skärpa mig och tänka mer på BK. Kameran får följa med ut och jag tror jag ska ta med stativet också för att testa lite. Det är roligt att lära mig mer och förstå varför vissa bilder blir så förskräckligt sopiga medan andra blir rätt skapliga. Jag behöver ju inte krångla till det för mig i onödan tänker jag.

På morgonkvisten har jag suttit och övat i LrC samt sett några tips-klipp på Cyberphotos suveräna sidor Lär dig mer om foto och video. Det är fascinerande att de lägger ner så mycket jobb på att guida och vägleda oss som vill lära mer.

Strax dags för mig att börja göra mig redo för en promenad i geografin. Ser fram mot att få komma ut och gå och bara vara i stunden. Inte tokigt att kunna ha den lyxen så här en fredag mitt i livet. Extra lyxigt är det också - jag får promenera och bara vara med BK.

17 september 2022

(2.55) Arla morgonstund och jag har landat i soffan med benen under pläden, kaffe i koppen och datorn i knäet. En morgon helt i min smak med andra ord. Skön promenad under gårdagen och härligt i geografin med allt vad den erbjuder oss att beskåda. Nu ska jag ge mig in i tidningarnas värld och avnjuta kaffet i alldeles lagom takt.

(6.16) Kameran är tömd och bilderna körda backup på. Det är alltid lika skönt att få det gjort. Bara att ha bilderna på fler än en hårddisk är superskönt för sinnet. Jag har blivit en fena på att rensa bilder när jag tömmer kameran. I dag rensade jag 70 procent av bilderna vilket gynnar senare fix för webbplatsen eller annat.

18 september 2022

(5.51) Morgonstund och jag har precis stigit upp efter en skön natts sömn i egen säng. I går kväll kom vi hem från en vecka med vandringar och massor av bara-vara-tid i Tandådalen. Gott att vara iväg en sväng men skönt att komma hem igen och framför allt få sova i min egen säng. En vecka med utmaningar eftersom jag inte visste hur mycket jag skulle klara av att gå. Det gick över förväntan, 4,2 mil på fyra dagar. Hyfsat för att vara fjällpromenader vilket inte är helt det samma som att trampa runt på flacken här hemma. Vi fick lite mer regn på oss än vi fått de övriga åren vi varit uppe. Vi har haft en rejäl tur med vädret tidigare år så jag klagar absolut inte. En av dagarna var det lite för intensivt regnande för att vi skulle vilja ge oss upp på fjället, då blev det en rask promenad runt stugbyn i stället.

(7.17) Senare på morgonkvisten, tidningarna är genombläddrade och andra koppen kaffe upphälld. Jag har även varit ute och hämtat in papperstidningen så att BK har lite att läsa. Jag har plockat lite med kod och försökt få till en justering på webbplatsen. Det har gått hyfsat. Nåja, jag får grotta ner mig mer en annan stund och försöka förstå hur jag ska göra och vad som blir bäst. Roligt att jag kan sätta mig och testa lite utan att behöva plocka upp hjälpsajter för vägledning hela tiden.

19 september 2022

(5.01) Nästan tio timmars sömn i natt, det var välbehövligt och nödvändigt. Skönt att jag kunde sova så länge utan uppehåll. I dag är det dags för jobb igen, det ska nog gå bra tänker jag. Jag jobbar hemifrån i dag och i morgon, det känns som en bra start på veckan. Nu ska jag dyka in i tidningsvärlden och avnjuta min morgonrutin.

21 september 2022

(5.44) Morgonmys innan det är dags att sätta igång arbetsdagen. Gårdagen gick bra och jag var duktig på att ta pauser under arbetsdagen. Strax före fyra svidade jag om och gav mig ut för att trimma berberishäcken. Det gick bra så jag fortsatte med spireorna på framsidan. Spireorna tog jag med gamla hederliga manuella häcksaxen. Det var riktigt terapeutiskt att stå och klippa med den utan att behöva höra motorljud. Efter kvällsmaten for vi och tömde kärran. Skönt att få det gjort samma kväll som jag klippte häckarna. Lite träningsvärk i dag så klart eftersom jag gjorde ovana rörelser under längre tid i går. Det är skönt med träningsvärk, sunt och tyder på att jag gjort något bra med kroppen.

22 september 2022

(4.15) En alldeles stjärnklar morgon och jag har placerat mig bekvämt i soffan med benen under pläden. Kaffet är upphällt i koppen och datorn ligger till rätta i knäet. Jag njuter av nuet, bara vara och stillheten. Ja, förutom att det precis passerade ett godståg... men nu är det tyst igen. :-)

Träningsvärken efter trädgårdsarbetet har varit helt okej. I går kväll började dock klådan i skallen. Jaha, då fick jag känning av alla de knottbett jag fick vid sista spirean när de var som galna runt och på skallen på mig. Inte förstår jag vad de skulle där och göra, så värst mycket näring finns väl inte där. ;-) Nu på morgonen är klådan ännu värre och jag är alldeles knölig även utanpå huvudet. Det ger sig garanterat men för tillfället är det rejält med klåda. Det är märkligt med betten i år, tidigare på försommaren hade jag massor med myggbett - fler är jag haft sedan jag var barn. Samma nu med knotten nu på sensommaren. Hm... jag är tydligen populär bland insekterna i år.

23 september 2022

(7.03) Jag har tagit sovmorgon i dag eftersom jag varit för ivrig och inte kunnat begränsa mig själv under veckan. För långa dagar måndag till onsdag och gårdagen var alldeles för intensiv med många möten och intryck. I dag får jag ta det lugnt helt enkelt, en sak i taget i alldeles lagom takt. Det känns som ett ypperligt alternativ att ta sovmorgon.

Jag tyckte att det gick bra i början av veckan. Trots att dagarna blev lite längre hade jag ork kvar efter arbetsdagen. Gårdagen blev märkligt forcerad och väldigt ryckig av någon anledning. Jag kom hem tidigt på eftermiddagen och var helt slut resten av dagen. Alla intryck har inte landat än så jag får lugna mig några dagar med att analysera vad det var som hände.

25 september 2022

(6.06) Ny dag och lätt träningsvärk i kroppen. Efter gårdagens tur till stan med moster fortsatte jag inventering av brädor och reglar i vårt förråd. Jag började också såga upp delarna som ska vara med i projektet jag har på gång. Det ser bra ut och det saknas endast sex reglar. Antingen har morbror sådana, det ska jag kolla i dag. Eller så får jag fara till Affärn för att införskaffa det jag behöver och då blir det tidigast i morgon.

Väldigt skönt att vara i garaget och greja med ett projekt. Det gav massor med energi under eftermiddagen och kvällen i går. Jodå, jag var helt slut efteråt, men slut med energipåfyllnad. Det är en väldig skillnad mot att bara vara dränerad.

(6.53) Tidningarna är genombläddrade och kaffet snart urdrucket. Funderar på om jag ska svida om och gå ner i garaget för att fortsätta grundmåla delarna till projektet. Det är skapligt med delar att måla så det tar en stund. Jag inledde grundmålandet innan jag gav mig i går kväll, så några delar är grundade på tre sidor. Det vore skönt att få klart grundmålningen i dag för sedan börjar ju det målande som är kul - med de kulörer som delarna ska ha. Nu är det inte hela skalan av kulörer som ska målas utan det vanliga här på G4, grått och svart. :-) Jag har varit lite "wild and crazy" eftersom jag ställt delarna på högkant för att få plats. Hoppas dock slippa en dominoeffekt på uppställningen.

(20.40) Afton i stugan och vi myser i soffan med en skön brasa som BK har fixat, skön värme som sprider sig i hela vardagsrummet. Det blev en tur i garaget i morse för att fortsätta med grundmålandet av delarna till projektet. I morgon kväll grundar jag säkert resterande sidor på delarna. Jag behöver också till Affärn för att införskaffa några reglar. Ja, de behöver så klart grundas de också innan de får färg men det är snart gjort. Det är lite annat jag behöver se om de har på Affärn.

26 september 2022

(6.45) Ny vecka med lite för fulltecknad kalender. Nu är det att kavla ner ärmarna, slappna av och ta en sak i taget utan att försöka hitta lösningar på förhand. Jag vill verkligen inte uppleva samma avslutning på den här veckan som den förra. Sista två arbetsdagarna var märkliga och jag var precis urvriden efter fredagens kortare arbetspass.

27 september 2022

(6.12) Det känns som att jag har världens längsta sovmorgon trots att klockan bara är strax efter sex. Skön känsla som känns lyxig på tisdagmorgonen. Jag somnade strax efter åtta i går kväll och sov som en stock till strax efter fem i morse. Behövligt som bara den och superskönt att få somna tidigt på kvällen. Jag sover verkligen mycket bättre när jag somnar tidigare.

Ändrade planer för dagen, jag stannar på hemmakontoret i dag eftersom det möte jag skulle haft fysiskt blev justerat till digitalt. Då finns det ingen anledning att åka upp till KH. Jag funderar även på att köra digitalt i morgon eftersom jag ska vara på plats hela torsdagen. Det gäller att vara varsam med vindlingarna och ge dem omsorg och lagom med utmaningar.

29 september 2022

(6.13) Ny dag och nya uppdrag, i dag är det heldag på jobbet med utbildning. Det kommer säkerligen vara en dag med massor av intryck och annat. Jag får verkligen fokusera på en sak i taget och inte haka på allt prat mellan det viktiga. Nu ska jag fortsätta att ta det stillsamt en stund till innan jag gör mig redo för dagen.

30 september 2022

(5.05) Morgon och strax dags att sätta fart på veckans sista arbetsdag. Gårdagens intensiva utbildningsdag var bra och jag var som förväntat helt muck efteråt. Skönt att ha massage direkt efter och sedan få åka hem och bli bortskämd av BK. Hon fixade mat och brasa på kvällen och jag behövde bara vara.

I natt har jag sovit lika illa som jag kan göra efter att ha varit på massage. Det kryper i hela kroppen och känslan är att jag knappt har sovit alls. Jag har sovit, så den känslan stämmer inte. Muskulaturen kanske måste bearbeta behandlingen och passar på att göra det när jag sover. :-)

Oktober 2022

1 oktober 2022

(7.30) Sovmorgon och mys innan jag börjar med något annat som ska göras i dag. Skönt att ha tid att morgna mig och ta det i lagom takt. Arbetsveckan har gått bra och jag känner att jag börjar hitta form för dagarna och balans mellan arbete och vila. I går efter jobbet tog BK och jag en fikastund på altanen och det var väldigt avkopplande och skönt. Efter det klippte BK gräset och jag började måla de svarta delarna på projektet jag håller på med. Det är bara några få delar som ska vara svarta så första strykningen gick relativt snabbt.

I dag har jag några saker jag skulle vilja fixa med, både fortsätta måla och lite annat. Jag ska dricka mitt kaffe och bläddra genom tidningarna innan jag gör en plan för dagen som kan kännas bra. Jodå, planen har så klart redan börjat ta form i vindlingarna men jag tänker få ner den på ett papper. När planen finns på papper hjälper det mig att inte fara iväg med en massa annat som ska göras eller inte.

2 oktober 2022

(3.25) Det blev bra med planen på papper i går. Jag fick en hel del gjort i lagom takt och kunde ta siesta på eftermiddagen med stor nöjdhetsfaktor. En punkt på listan blev inte gjord men den får jag ta en annan stund helt enkelt. I dag blir det lagom takt och inte mycket grejande, jag målar nog en vända i alla fall men sedan blir det mest vila.

5 oktober 2022

(5.35) Morgonstund med kaffe i koppen, benen under pläden och datorn i knäet - precis som en morgon ska vara. Jag är ovanligt trött för tidpunkten på dagen, det känns nästan som jag vaknade trött. Märkligt eftersom jag sovit väldigt gott hela natten. Nåja, kaffe och bläddrande i tidningarna ska nog göra susen tänker jag. I dag är det mestadels eget jobb som står på agendan, det är skönt och jag har lite jag tänker plocka med. Det kommer säkerligen att komma in ärenden via andra kanaler och då får jag fortsätta att öva på mitt arbetssätt jag hade i måndags - strukturera upp dagen och ha specifika pass när jag ser över Outlook och Teams.

7 oktober 2022

(6.45) Sovmorgon trots att jag sov ett par timmar i soffan i går eftermiddag. Då var det säkerligen väldigt behövligt att sova både mycket och länge. Det får ta en stund nu på morgonen, jag har inget inbokat så det är bara att låta både kroppen och knoppen få vakna i maklig takt. I går var jag på KH och det var ganska rörigt med alla små uppdrag som dök upp under förmiddagen. Inte konstigt att jag var helt slut på eftermiddagen. Hemmakontoret i dag - får se vad jag kan få gjort av eget fixande.

8 oktober 2022

(5.10) Helg, bara vara och återhämta energi. I dag får jag helt enkelt lägga undan alla tankar på projekt och ge mig själv tid för vila.

(6.22) Tidningarna är genombläddrade och andra koppen kaffe påbörjad. Tankarna har börjat vandra lite och jag funderar en del på när jag ska orka komma igång med motionen igen. Saknar gymmet, saknar att känna att jag har koll på kroppen och saknar att känna mig i bra form. Nej, det handlar inte om att jag ska uppnå någon superform eller göra heroiska insatser på gymmet. Det handlar om att jag ska få känna mig i bra form helt enkelt, i bra form för att hantera alla delarna i livet.

Jag är säkerligen bortskämd även med den delen också och känner mig inte komfortabel i situationen som är nu. Jag försöker att vara logisk och tänka att det får ta tid, jag kommer igång småningom - det gäller bara att jag har tålamod. Tålamodet börjar bli lite kantstött liksom försöken att se på sikt. Kanske behöver jag bara få vara i någon form av uppgivenhet eller hopplöshet någon dag för att jag ska hitta mig i högen, plocka upp mig själv och se vad jag faktiskt kan göra för att känna ett uns av vändning.

När jag ser tillbaka inser jag att jag under senaste halvåret gjort försök att komma igång på gymmet igen. Efter första försöken i våras hade jag så märkligt ont i kroppen att till och med jag insåg att jag fick ge mig. I somras testade jag några dagar till och det kändes bra men efter några dagar kom bakslaget i form av att jag blev helt utslagen och orkeslös. Kanske sätter det spår i vindlingarna, vill jag landa i den totala orkeslösheten igen?

Vad är alternativet? Det är en fråga jag behöver ställa mig och reda ut. Jag analyserar så klart hela tiden om processen i kroppen går framåt. Jodå, det måste jag konstatera att det gör - men väldigt långsamt. Här om dagen var jag sugen som bara den på att svida om och kila ner på gymmet men backade i sista stund. Rädslan för att bli fullkomligt muck dagen eller dagarna efteråt gjorde det inte värt att chansa. Jag hade även ett par andra saker jag ville får gjort och tog inte risken att inte orka dem.

Att jag inte orkar ta mig ner på gymmet är en stor sorg. Motionen är en del som i vanliga fall får mig att må väldigt bra, men som det varit en period har den fått mig att må sämre. Det känns helt galet och jag greppar inte riktigt logiken i det hela. Jag vill verkligen träna för att må bra, för att orka och berika mitt liv. När inte det fungerar känns det som att hela jag är i obalans - hela tiden.

11 oktober 2022

(3.08) Tidig morgon, kaffet är upphällt och datorn placerad i knäet. Det blir en tur till KH i dag. Jag ska presentera på möte under förmiddagen, det blir säkerligen bra. Samma presentation jag gjorde innan sommaren på ett annat möte. Det är bra, då har jag allt förberett och behöver bara repetera lite för mig själv innan jag blir inkallad. Nu ska jag bläddra genom tidningarna en stund.

(4.47) Tidningarna är genombläddrade, andra koppen kaffe snart urdrucken och jag ska göra mig redo om en stund. Tar några minuter till för reflektion och eftertanke innan jag kör igång dagen i lite högre tempo. Gårdagen innebar för högt tempo under för lång tid. Jag har bara mig själv att skylla och behöver verkligen ta mig i örat mellan varven. Roligt som bara den på jobbet och då är det lätt att jag låter mig själv ryckas med och "ska bara" lite för många gånger under dagen. Att det ska vara så svårt att hitta ett mer lagom tempo. Nu ser jag fram mot att få säga god morgon till BK. Samma lyckokänsla varje morgon, tacksamhet är bara förnamnet för det jag känner.

12 oktober 2022

(3.49) Ännu en ganska tidig morgon med tid för stillhet och ro innan det är dags att starta arbetsdagen. I går efter jobbet var jag till morbror och moster en sväng, tog in pumpen för säsongen. I dag är det inga planer förutom jobb, om jag inte ska kila ner i garaget och måla en sväng. Jag avvaktar till senare för att se vad orken mäktar med. Det vore skönt att få klart projektet.

13 oktober 2022

(4.27) Kaffe, datorn i knäet och benen under pläden - det är morgonmys tycker jag. Jag var på gymmet i går morse och det kändes hur skönt som helst. Första passet sedan juli och den här gången ska jag vara väldigt varsam när jag försöker komma igång mer kontinuerligt. Ja, det tyckte jag att jag var i juli också men kanske var jag för ivrig ändå. Träningsvärken är på plats nu på morgonen och det är superskönt det också, i alla fall än så länge. Jag lyckades hålla lyckoruset på en lagom nivå efter gymmet i går. Fördela den energin över dagen och inte ta ut allt första kvarten efter passet. Det är till och med så att nöjdhetskänslan hänger kvar på en alldeles lagom nivå i dag.

Jag börjar förstå varför jag alltid tyckt väldigt bra om ordet lagom. Det gör att jag kan begränsa min energiåtgång och hushålla med den på ett sunt och hållbart sätt.

14 oktober 2022

(6.24) I natt har jag sovit nio timmar vilket var hur skönt som helst. Jag busade lite och körde heldag på plats på jobbet i går, det gick bra men så klart var jag lite trött när jag for hem. Jag har helt klart blivit bättre på att stänga in mig när jag är på jobbet, det gynnar fokus och kvalité i det jag gör. I dag blir det ett pass på hemmakontoret innan helgen träder in. Det känns i alla fall bättre i slutet på den här veckan än det gjort på väldigt länge. Tar med mig lärdomar och strategier som fungerar för att hålla i längden.

Fortfarande känns det väldigt bra efter onsdagens pass på gymmet. Jag har lyckats hålla nere lyckoruset efter passet och kommit fram till att jag ska börja med två pass i veckan. Det känns ju superlite men är så klart mycket bättre än inget alls. De två passen i veckan innebär också att jag får öva tålamod även när det gäller motionen. Nåja, det är säkert bra och målet är att det ska hålla i längden så jag får verkligen vara sträng med mig själv.

15 oktober 2022

(4.56) Två vilodagar framför mig, två dagar utan jobb-jobb. Ganska skönt för hela mig. Det har varit en bra arbetsvecka och produktiv för egen del. Jag jobbar på att inte lägga energi på sådant som inte är mitt ansvar. Det är inte helt lätt alla gånger vill jag lova. Svårast är det när kollegor uttrycker sitt kunnande med iver och det sedan visar sig att det inte alls stämmer. Märkligt fenomen.

(6.56) Ett par timmar senare, tidningarna är genombläddrade och kaffet är urdrucket - två gånger. Jag ska strax gå ner på gymmet och göra av med lite frustration. Har reflekterat ytterligare över min roll och kollegornas roll i samband med det jag ska jobba på enligt rådgivaren. Jag är helt med på att jag inte ska ödsla energi på sådant jag inte kan påverka, precis som min kloka tränare sa till mig redan för 30 år sedan. Kontentan är den samma hos rådgivaren i nuvarande process. Jag förstår dock inte om tanken är att jag ska bli någon lam figur som inte reagerar eller ska förvänta mig saker och ting av andra. Det känns skumt och stämmer inte alls med hur jag fungerar eller tycker är moraliskt riktig. Jag ställer krav på mig själv och förväntar mig också att kollegorna gör det de har sagt att de ska göra. Jag tycker inte att jag har orimliga krav - vi är väl för sjutton på våra tjänster för att uföra ett uppdrag för dem vi är till för.

16 oktober 2022

(6.40) Tidningarna är genombläddrade, kaffet är urdrucket och jag laddar för en sväng ner i källaren för att börja sista strykningen med färg på höstens projekt. Ser fram mot att få det klart och bygga ihop delarna. Jag har dragit mig för att gå ner och måla den senaste veckan. Varken inspiration eller ork har funnits på plats. Egentligen gör det inte det i dag heller men nu tar jag mig själv i örat för att få det gjort. Bättre ork i dag dock, annars hade det inte varit ett alternativ. Det var ett skönt pass på gymmet i går morse och jag känner mig nöjd eftersom motionen gör sitt till hela processen mot en mer hållbar tillvaro.

17 oktober 2022

(4.57) Ny vecka och en hel del på agendan. En sak i taget i lagom takt och en dag i taget. Ser fram mot att ha klarat av de tre första dagarna eftersom de innebär sammanhang med väldigt många andra människor. Ja, ja... Det blir nog bra kan jag tro.

18 oktober 2022

(1.55) Tidig morgon som bara den, men jag är egentligen inte förvånad. Gårdagen var allt annat än en vanlig dag så vindlingarna har nog haft fullt skubb under de timmar jag har sovit. Innan jag kom iväg till stan i går var våndan helt enorm. Jag hade kunnat ge vad som helst för att inte åka in. Det började halvbra med att busschauffören inte visste hur han skulle göra när jag hade busskort från jobbet. Okej, tänkte jag - inte mitt problem, det är inte jag som kör bussen och ska ha koll på det. Gratis resa in blev resultatet med löfte om att jag skulle läsa på om kortet. Ja, det var nog mest bara chaufförens frustration som gjorde att han ville ha det löftet av mig. Själv kände jag bara att det är ditt för... ansvarsområde så det tänker jag inte läsa en rad om.

Väl inne i stan efter en behaglig tur längs vackra sträckor på landsbygden klev jag av bussen och började knalla mot något av kommersens alla utfordringsplatser. Jag tog ett väl beprövat hak för att ha koll på läget och veta att jag skulle hinna inom tidsramen jag hade på mig. Mätt och belåten promenerade jag mot dagens mål där eftermiddagens utbildningspass skulle gå av stapeln. Väl inne i byggnaden kunde vindlingarna börja slappna av lite från alla intryck som attackerat från att jag klev av bussen. Jag möttes av ett välkänt ansikte och sedvanligt lugn. Bara det gjorde att hela eftermiddagen var räddad.

Eftermiddagen blev så mycket bättre än mina förväntningar. Det var ett utbildningspass som gav hur mycket som helst för min del, både kunskapsmässigt men också all positiv energi som sköljde över mig när jag satt på plats. Det blev en stunds väntan vid busshållplatsen innan jag kunde kliva på och börja resan hemåt igen. Den här gången var chauffören en rutinerad person och det var inget problem med busskortet från jobbet. Skönt det, då kan jag använda det både i dag och i morgon till resterande dagar i länsmetropolen på kurs och konferens. Skönt att sitta på bussen hem och låta intrycken från dagen börja landa lite i systemet. Jag var förutseende nog att ha med mina hörlurar som fungerar ypperligt som hörselskydd vilket de fick vara på resan hem. Så skönt att skärma av mig från alla ljud och bara vara i mig själv.

Nu ska jag inte låta kicken från gårdagen dra i väg med mig. Nej, jag ska försöka landa den och kapsla in lite till senare i veckan för att förvalta de kunskaper jag fick med mig under eftermiddagen i går. I dag är en ny dag som kommer att vara full av intryck. Jag behöver vara min egen hjälpreda under dagen för att bromsa, backa undan och värna om mig själv mellan alla passen. Det är för passen jag är där, det måste jag påminna mig om hela tiden. Min fasa är att jag ska ryckas med i något trivsamt men ganska meningslöst svammel mellan passen som dränerar hela systemet.

Jag vet ju hur slut jag brukar vara efter de här dagarna ett vanligt år så därför är jag på tå nu. I år, som är ett annorlunda år, måste jag vara varsam med energin och verkligen tänka mig för i alla lägen. Ett nytt sätt för mig att förhålla mig till situationer och göromål men säkerligen hur nyttigt som helst i längden. Det här annorlunda året leder mig till det nya normala. Känslan för det är bra och jag ser att det är både nödvändigt, angeläget och önskvärt.

19 oktober 2022

(6.02) Tredje dagen som jag skulle farit in till länsmetropolen för intressanta föreläsningar. Surt och sorgligt att behöva inse att vindlingarna inte fixar en tredje dag. Som tur är kommer jag att kunna ta del av föreläsningarna i efterhand eftersom de spelas in. De här dagarna var en test för mig själv och jag får ta med mig erfarenheten framöver mot det nya normala. I dag ska jag fokusera på allt jag fick lära mig i måndags och göra upp en strategi för att få in de delarna i förvaltningen av systemet. Jag är riktigt peppad för det och känner att jag få lyfta den positiva energin och bära med mig den under dagen.

Det är väldigt lätt att falla in gamla mönster och börja hacka på mig själv för att jag inte orkar. Jag försöker dock se det jag faktiskt orkar och lyfta de delarna. Jag orkar jobba om dagarna men har inte mycket till liv utanför det. Jo, liv har jag men jag orkar absolut ingenting känns det som. Tur att BK tar hand om mig, skrapar ihop skärvorna på fritiden och öser kärlek över mig. Jag vill verkligen inte vara en belastning och hoppas därför att jag kan repa mig snart. Rycka upp mig... det är inte ett alternativ i nuläget - hur gärna jag än vill.

20 oktober 2022

(4.44) Ny dag och nya uppdrag, lagom takt och nya lärdomar. Ja, varje dag har sin tjusning och stunder av lärorika upplevelser. I dag ska jag fortsätta strukturerandet av nya lärdomar från tidigare i veckan. Lärdomar som kommer att förenkla och förbättra förvaltandet av system. Under gårdagen passade jag på att få lite gjort på ägorna under en paus. Jag tömde vattentunnorna och gjorde rent dem inför vintern. Lagom göromål i lagom takt och också skönt för vindlingarna att få ta en paus från fokus på skärmen. I dag är det tre möten på agendan, det ska nog gå bra.

Jag ser fram mot att få starta upp arbetsdagen och fortsätta med det givande projektet jag påbörjade under gårdagen. Jag ser redan nu vad jag behöver justera i befintliga mallar och teman, men det behöver en egen planering för att flyta på smidigt. I går morse målade jag klart delarna till projektet jag håller på med i garaget. Nästa steg är att montera ihop delarna innan de ska på plats ute i carporten.

21 oktober 2022

(5.35) Fredag och snart helg. Den här arbetsveckan har varit fylld med massor av intryck och energikrävande stunder. Jag ser fram mot en avkopplande och stillsam helg.

22 oktober 2022

(6.34) Helg, vilodagar, avkoppling och bara var - men ändå inte. Ett par stora måsten under helgen och några borde och så några vill helst. Som vanligt får det jag helst vill göra stå tillbaka. Självklart påverkar bristen på ork att jag inte är riktigt till freds med hur jag kan lägga upp min tid. Så är det och jag får helt enkelt lära mig att förhålla mig till det. Nu ska jag i alla fall börja dagen med att njuta av kaffet och bläddra genom tidningarna innan jag svidar om för första uppdraget.

24 oktober 2022

(3.30) Ny vecka och nya delar i tillvaron som ska tas om hand och erfaras. Med andra ord ny vecka och nya möjligheter. Jag är mörbultad i kroppen efter helgens fixande med både det ena och det andra, i lördags här hemma på ägorna och i går på FFV3. Även om jag känner mig skapligt mörbultad så är jag inte totalt utmattad mentalt vilket känns som ett framsteg i processen. Projektet på hemmaplan är nästan klart, det är bara att montera delarna på plats som återstår.

(5.50) Två koppar kaffe, bläddrat i tidningarna och njutit av stillheten på morgonkvisten. Strax ska jag plocka lite innan jag sätter igång med dagens arbetspass vid skärmen. Jag ska verkligen försöka att göra lagom långa dagar, det är lätt att det börjar dra iväg när jag känner mig mer alert och orken börjar komma tillbaka i små portioner.

25 oktober 2022

(3.55) Morgon, kaffe och fötterna i högläge. En väldigt stillsam morgon, både i omgivningarna och även i tinnitusbruset. Jodå, det brusar lite men inte lika intensivt som det varit de senaste dagarna. I går kväll när BK var på spelning roade jag mig med att testa ljusmålning med kameran och en ficklampa. Superroligt och enkelt för att skapa häftiga bilder. Om någon förbipasserande eller någon granne såg det hela måste det ha sett lite mysko ut. Helt mörkt rum och bara en ljuskäggla som fladdrade runt. Nåja, ingen kom och knackade på i alla fall.

Jag har sovit väldigt skönt, lugnt och stilla vilket är bra inför dagens arbetspass. I dag blir det en tur till KH och mingla med kollegorna. Jodå, det blir säkerligen bra kan jag tro. Jag har inget möte inbokat i dag och så ska det få vara. Det blir trivsamt att få komma upp och vara lite social en stund.

26 oktober 2022

(3.05) Jaha, då är jag inne i tidiga-morgnar-period. Bara att gilla läget och göra det bästa av dem. Under gårdagen blev det mycket prat, från morgon till kväll. Lite för mycket känner jag nu efteråt, men så går det när jag inte känner det under tiden och sätter stopp. I dag efter jobbet ska vi fara och hämta ved och sedan lasta av det på FFV3. På söndag far vi och hämtar ytterligare en laddning och den ska hem hit. Ja, det är lite fixande och grejande - inte så många dagar på rad som jag skulle vilja ha med bara vara och återhämtning. Det är inte riktigt bra just nu, aningen för mycket känner jag. Samtidigt kan jag inte peka på exakt vad det är som är för mycket. Mysko...

27 oktober 2022

(6.01) Ny dag och nya möjligheter till vila och återhämtning. Vi hämtade ingen ved i går, vi fick ställa in det helt enkelt. Jag skulle farit till KH i dag men det blir inte av, jag får jobba hemma en stund och sedan vila resten. Något i kroppen som jag inte ska utsätta andra för, lika bra att vara försiktig.

Vissa dagar är saknaden och sorgen extra påtaglig - i dag är en sådan dag. Herr och Fru Fickolén Pasoll - for ever

28 oktober 2022

(5.47) Strax dags att starta veckans sista arbetsdag. Ska ta den i lugn takt, i alla fall så lugn jag kan. Ett par möten är inbokade under dagen och båda mötena känns väsentliga för fortsatt förvaltning och utveckling. Jag hoppas också att jag kan få känna mig lite mer alert i dag eller så är det lika bra att skruttet i kroppen bryter ut. Det är drygt när det bara "småstör" under lång tid - det är nästan mer tröttande än att det bryter ut och sedan är det över.

Min känsla är att jag har massor att göra innan nästa helg. Det är som ett tungt ok som pressar på hela tiden. Jag får nog sätta mig ner och skriva tydligt för mig själv vad det är som är på listan och måste fixas. Egentligen är det inte så många saker men ändå. Efter allhelgonahelgen börjar den riktiga och så välbehövliga vilan för alla sinnen. Det är min absoluta favorittid på året - stillsamt, avkopplande och massor av bara vara.

29 oktober 2022

(7.34) Skön sömn i flera timmar och sovmorgon de lux, trots att jag sov rejält i soffan i går kväll. Ja, då var det behövligt och nödvändigt tänker jag. En tur till länsmetropolen med moster är planen i dag. Lite senare ska goda vännen i Oslo och jag ha workshop digitalt. I morgon får bli en dag med egentid de lux, bara vara och massor med återhämtning.

Jag behöver hitta stunder för eget görande i stillhet och ro - sådant jag gillar att pyssla med för mig själv. Konstigt nog så har jag väldigt svårt att få till de stunderna trots att tiden egentligen finns.

30 oktober 2022

(5.05) Ny dag, ny tid och ytterligare en anledning för mänskligheten att tjafsa och vara oeniga.

31 oktober 2022

(5.23) Strax dags att starta arbetsveckan och jag ska vara varsam och starta den i lugn takt. Känner mig lite mörbultad i kroppen efter gårdagens fix med ved, men det är som det är för tillfället. Så fort jag gör något fysiskt är jag mörbultad dagen därpå och kanske någon dag till. Jag känner inget konstigt när jag håller på med den fysiska aktiviteten förutom att orken inte är som den varit. Nåja, tålamod är väl det som jag behöver öva mest på. Tålamod och förståelse för min egen förmåga - eller oförmåga. En sak i taget i lagom takt, då ska det nog fungera hyfsat.

November 2022

1 november 2022

(2.37) Tidig morgon och inte riktigt ro i kroppen. Jag är inte helt överraskad eftersom gårdagen var intensiv som bara den på jobbet. Mycket prat som i och för sig var trevligt men som vindlingarna inte klarar helt enkelt. BK mötte upp i Linde och vi uträttade lite ärenden innan vi styrde kosan mot G4 och lugnet här hemma. Kaffe och en stunds vila innan vi svidade om och hjälptes åt med det sista gällande projektet jag startade för några veckor sedan. Vedbingarna i carporten blev monterade och det blev bättre än jag trodde. Stabilt och väldigt synkat med själva carporten. Det kändes väldigt bra.

(4.24) Morgonrutinerna är avklarade och jag ska strax börja göra mig redo för att fara till KH. Tänker att jag gott kan vara på plats direkt när jag får, då är det lugnt innan första kollegorna ramlar in. Jag gillar tidiga morgnar när jag får känna stillhet och ro även på jobbet, kunna komma igång i min egen takt och bara fokusera på det jag ska. Det blev rörigt i vindlingarna i går eftersom det var så många intryck på relativt kort tid. Målet nu på morgonen är att fara om lite mer än en timme, vara på plats direkt på morgonen och samla mig från gårdagens alla intryck.

2 november 2022

(5.58) Stillsam morgon och jag ska strax starta jobbdagen på hemmaplan. Skönt att inte behöva iväg i dag. Det har varit både jobb och annat senaste dagarna vilket gjort det lite rörigt i vindlingarna. Dags att landa alla de intrycken. Ett par möten under dagen och resten egen tid för planering, strategi och fixande. Skönt att jag kan planera min egen tid så mycket som jag kan.

3 november 2022

(3.30) Kaffe i koppen, fötterna i högläge och datorn i knäet - precis som en morgon ska vara. Skönt med en stund i stillhet innan dagen kör igång. Gårdagen var totalt dränerande på kort tid. Ett par möten på förmiddagen som tog all energi i ett nafs. I dag har jag inte ett enda möte inbokat och så ska det få vara. Behöver egen tid även på jobbet så att jag kan fokusera på projekt och uppdrag jag håller på med.

(5.10) Tidningarna är genombläddrade, kaffet är urdrucket och tankarna har börjat rotera. Jag saknar verkligen en kollega på jobbet som jag kan bolla tankar och idéer med gällande systemförvaltningen och utveckling. Jag har ingen att ha en kreativ workshop med eller bara en stunds reflektion över hur vi skulle kunna utveckla delar för våra målgrupper. Just nu liknar det skit och det finns ingen att bolla med - ett vakuum större än någonsin.

4 november 2022

(5.14) Fredag och jag funderar på hur mycket intryck det varit under veckan. Det känns som att det varit en väldigt rörig vecka, en rörighet som jag har lite svårt att få tag i och landa i vindlingarna. Jag vet ju att rörigheten kommer att fortsätta även i dag så fokus måste vara på en sak i taget i lagom takt, annars blir det inte bra alls.

5 november 2022

(6.36) Vilken härlig avslutning på arbetsveckan det blev i går. Jobbade lagom med timmar, träffade morbor och moster en stund, fick besök av goda vännerna från landet i väst och avslutade kvällen med mys framför brasan med BK. Det var så energivande så jag nästan kände mig på banan igen. En härlig känsla som jag får fortsätta att njuta av i dag när BK och jag har mysdag i regnet. Vilken tur jag har som får leva mitt liv med BK.

I stället för workshop via skärmen satt Å och jag en stund i datarummet på G4 och fixade lite. Så roligt, givande och lärorikt. Det är skoj att se hur Å har utvecklat sin kompetens under kort tid när det gäller datorn och dess funktioner. För att inte tala om hennes kompetens när det gäller LrC. Där har jag fått massor med tips senaste tiden när Å gått kurs på hemmaplan. Kul att vi kan förkovra i systemet genom att lära tillsammans.

9 november 2022

(4.01) Morgonstund i stillhet med benen behagligt inbäddade i pläden, kaffet rykande hett i koppen och datorn i knäet. Skön start på dagen innan det är dags att svida om för jobbet.

11 november 2022

(4.55) Stillhet, ro och bara vara en stund på morgonen innan arbetspasset ska starta. Gott för hela mig att få starta i lagom takt och låta eventuella tankar från natten dala ner och sortera sig själva. Under gårdagen var jag ner på gymmet och cyklade väldigt varsamt en liten stund. Det var andra gången den här veckan och det känns bra efteråt. Kanske är det en motionsform som faktiskt kan fungera. Jag jublar inte än, bara smånjuter av det en liten stund. Strax dags för veckans sista arbetsdag, efter den ska det bli skönt att ta helg.

12 november 2022

(4.17) Morgon, helg och bara vara - så skönt för hela systemet. Kanske blir det en tur i geografin med BK. Just nu är det under-pläden-läge och mys. Lyssnar på vinden som viner utanför. Det blåser ganska rejält när det hörs trots att vi har nya fönster som inte alls släpper genom ljud som de gamla. Nu ska jag ge mig in i tidningsvärlden en stund.

13 november 2022

(6.33) Känner mig sömnig på morgonkvisten trots att jag sovit bra. I går snörde vi på oss vandringskängorna och gick ut på en fotopromenad i omgivningarna. Vi tog oss ner mot sjön och var uppe i ett av fågeltornen bland annat. Härligt väder och skönt att bara vara i geografin. I dag är det vilodag och så får det vara.

14 november 2022

(5.44) Ny vecka och nya stunder att vårda och värna. Helgen har varit den mest vilsamma på länge. Det känns också som att jag tagit ett steg framåt och uppåt i processen - processen för att återhämta kraft och ork. Jag vill inte ropa hej än, men jag njuter lite grann av den känslan. Ser fram mot att fortsätta med ett litet projekt på jobbet. Så roligt och utvecklande för mig själv men det kommer också att underlätta för andra över tid. Först ska jag så klart bläddra genom tidningarna och njuta av dagens första kopp kaffe.

15 november 2022

(5.44) Ny morgon, ny dag och nya upplevelser. Bra dag i går även om jag fräste på lite för intensivt på förmiddagen. Nåja, så kan det vara ibland. Det blev en cykeltur på gymmet under gårdagen och det var väldigt skönt. Cyklade innan lunch för att trampa bort lite av intensiteten från förmiddagen framför skärmen. I dag är det delad tur, halva dagen på G4 och halva dagen på KH. Det blir bra kan jag tro. Morgondagen blir relativt intensiv - heldag med hela arbetslaget. Ja, då gäller det att jag håller mig åt sidan mesta tiden.

16 november 2022

(3.45) Onsdag morgon och jag har sovit hyfsat, halvdant eller precis så som jag brukar sova efter att varit på massage dagen innan. Får nog sova bättre natten som kommer. Bra halvdag på KH i går, hoppas på lika bra dag i dag med arbetslaget när vi ska till Bergsgården i G-hyttan för att planera lite i lugn och ro. Vi blir servade med fika och mat hela dagen, lyxigt och faktiskt precis som jag har det hemma. Det blir bra med planeringen och att vi i våra mindre team i arbetslaget får sitta och planera tillsammans.

17 november 2022

(5.00) Gårdagen var mycket bra, det var den bästa planeringsdag jag varit med om under hela min yrkesverksamma tid. Jag lyckades också hitta små stunder av återhämtning för mig själv under dagen vilket var nödvändigt. Efter förra helgen känns det som en liten men märkbar vändning i vindlingarna och kroppen, jag njuter varje dag det får kännas så. Känslan är att jag har blivit bättre att hejda mig själv i vardagen och vara rädd om energin. Det är bara att fortsätta så för att hjälpa mig själv.

19 november 2022

(5.02) Helg, vila och återhämtning är vad jag hoppas på för kommande två dagar. I dag blir det en liten utflykt men sedan ska jag hem och vila. Veckan har varit fylld med en hel del stunder av intryck och mycket ljud. Jodå, det har även varit ett par tillfällen med rejäl frustration över oförmåga hos kollegor. Om det är oförmåga eller ovilja är jag dock osäker på. Jag känner det i vindlingarna och att de håller på att återhämta sig från veckans dusch av intryck. Fem timmar kvar innan utflykten och jag ska passa på att vila och återhämta mig en stund.

(7.32) Strax är morgonens andra kopp kaffe avnjuten och jag ska börja göra mig i ordning för en sväng till morbror och moster. Tankarna har gått och jag försöker bena ut vad som är vettigt och inte när det kommer till krav på utförande av arbete. Jag får klura lite till för jag förstår inte varför det inte kan ställas högre krav på uppsatta deadlines och annat på arbetsplatsen. Vad är det som är så svårt att förstå när det gäller att planera tid för jobb? Det är ett under att människor kan driva runt sitt privatliv om de gör det med samma oförmåga som de visar på jobbet. Fascinerande och skrämmande på samma gång.

20 november 2022

(6.58) Vilodag i dag men inte helt. Jag behöver börja med projektet att bygga in fågelmatningen. Vi behöver hjälpa småfåglarna att få lugn och ro när de ska äta. Egentligen skulle jag vilja bara vara hela dagen men vindlingarna har gått igång med projektet så det är lika bra att svida om och gå ner i garaget och börja. Ser fram mot att få projektet på plats när det är klart. Det kommer dock att ta några dagar. Ben och reglar ska grundoljas och målas så klart och då går några dagar i torktid.

21 november 2022

(5.13) Ny vecka, nya möjligheter och nya utmaningar. Veckans övning blir att göra saker och ting väldigt sakta, sänka ambitionerna för gemensamma projekt och prioritera sådant jag gör själv. Det finns ingen anledning att jag har höga ambitioner när övriga projektdeltagare inte verkar bry sig. Jag måste helt enkelt tänka på vad som är bra för min egen hälsa.

22 november 2022

(4.30) Kaffe i koppen, benen under pläden och datorn i knäet. Då är jag redo att starta dagen med den vanliga rutinen. Lite senare ska jag ge mig ut med skyffeln för första gången den här säsongen. Det har kommit lite lagom med snö i natt och byggt på det vi hade fått i går. Vitt och vackert ute och det småplockar fortfarande lite grann. Enligt prognosen ska det komma någon centimeter till de närmaste två timmarna.

I dag ska jag till KH och köra halva arbetspasset. Det blir workshop med kollegor och jag ser fram mot det. Första gången jag har workshop live sedan innan pandemin startade. Det ska bli skoj och jag hoppas kunna förmedla det viktiga så att kollegorna blir medvetna om vad de behöver göra.

23 november 2022

(5.53) Morgon och strax dags att starta dagen vid stora skärmen. Tar det lugnt en stund till för att komma igång i lugn takt. Jag är supernöjd efter gårdagens workshop. Det var så roligt och inspirerande och det blir garanterat fler framöver. I dag är det egen tid på agendan. Det behövs efter en period med ganska många möten.

I går eftermiddag blev jag klar med grundoljan på delarna till projektet åt småfåglarna. I morgon ger jag mig på första strykningen med färg. Färgen har betydligt kortare torktid än grundoljan så då ska det snart vara klart.

25 november 2022

(5.31) I går för 40 år sedan åkte jag med pappa upp till Linde för att skriva slutprov på teorin och köra upp för körkortet. Jag minns fantastiskt många delar från den dagen. Teorin och uppkörniningen gick bra och jag kom hem med kortet i högsta hugg. Häftigt att minnas.

Gårdagen på KH var både lång och full av möten. Alla möten gick bra men när jag småningom landade i soffan på kvällen var tankarna över allt och ingenstans. Det fick vara så och jag fokuserade enbart på att slappna av. När jag kom hem från KH svidade jag om och gick ner i källaren för att stryka färg på delarna till projektet. Skönt att stå där nere och bara vara i stunden.

27 november 2022

(5.13) Helgmorgon och jag har sovit gott som bara den, hela natten. Fortsätter med kurerandet från gårdagen. Skavig i halsen, hostar och känner mig allmänt slak i hela kroppen. Nåt skit är det och det är bara att vila, dricka vatten och vila. Under gårdagen hade Å och jag en spontan workshop i LrC när vi pratade i telefon. Givande och lärorikt. Kanske sätter jag mig en stund vid stora skärmen i dag också för att fixa lite med bilder. Jag ska i alla fall gå ner i källaren och stryka färg på sista sidan på delarna i projektet. När det är gjort är allt redo att monteras.

28 november 2022

(4.54) Morgon med kaffe i koppen, benen under pläden och datorn i knäet. En skön start på dagen som skapar ro och vila i hela systemet. I dag får jobbdatorn vila, jag satsar på kurerande i stället. Tidigare har jag jobbat på i alla fall eftersom jag kan jobba hemifrån. Den här gången var det bara så naturligt för mig att bestämma att jag är krasslig och då får kurerandet komma i första hand. Det var sunt och kanske en följd av processen med mig själv efter utmattningen. Kroppen har intagits av en kraftig förkylning som troligtvis fortfarande är under eskalerande. I går kväll gav sig hostan till känna rejält. Tack och lov har jag sovit hela natten utan att vakna av att jag hostat.

29 november 2022

(4.55) Jag har sovit lite i natt trots hosta och rejäl nästäppa och i dag är kurerande det enda som står på agendan. Kanske kan jag få en stund med skön sömn under dagen, det vore inte tokigt.

(8.07) Tidningarna är genombläddrade, kaffet urdrucket två gånger och jag har även hunnit vila ögonen på en stillsam julfilm för en stund sedan. Hostmedicin, nässpray och Alvedon är intaget vilket förhoppningsvis hjälper till i kurerandet. Det är bara att gilla läget och vila massor. Bra att det finns hostmedicin, nässpray och Alvedon som kan lindra det värsta och hjälpa mig att fokusera på vilan.

I går kväll landade tankarna i insikten om hur ofta jag lever mitt liv på sidan om. Jag inkluderar inte mig själv i sammanhang utan känner mer som att jag studerar från sidan. Undrar varför jag gör det? Kan det vara en försvarsmekanism för att inte bli besviken kanske. Insikten gjorde att jag också förstår att jag inte heller kan förvänta mig att bli lyssnad på eller tagen på allvar. Varför skulle min åsikt vara av vikt när jag ändå står där bredvid. Bilden som träder fram i vindlingarna är väldigt tydlig. Jag önskar att jag kunde teckna eller måla för att återge den visuellt som den ser ut inuti.

30 november 2022

(3.03) Jaha då, tidig morgon som bara den. Så kan det vara, speciellt när kroppen är i olag på grund av en dryg förkylning. Jag vill inte börja med hostmedicin, nässpray eller Alvedon så här tidigt. Försöker lugna mig ett par timmar så att jag kan få bra fördelning över dagen. Kaffet är upphällt så nu blir det en tur i tidningarnas värld i cyberspace.

(7.11) Frukosten är intagen och jag ska strax ge mig i kast med dagens stora insats - ge mig själv lite omsorg och ta mig in i duschen. Ser fram mot det och vet också att jag kommer vara ganska muck efteråt. Märkligt att en dusch tar så på orken när man är knackig. Jag tänker på alla äldre, ja de som är betydligt äldre än vad jag är. Inte konstigt att det kan vara ett helt dagsverke att duscha. Ser i alla fall fram mot att få det gjort och få känna mig lite mer alert en stund.

December 2022

1 december 2022

(5.55) Morgon i soffan och jag har sovit lite bättre i natt även om det varit väldigt bitvis. Jag har vaknat med jämna mellanrum av att jag hostat och då varit tvungen att sätta mig upp en stund. Ser fram mot att bli frisk och framför allt att få sova en hel natt.

(10.11) Förmiddag och jag ser fram mot att lastbilen som står utanför och lyfter upp takpannor på grannens tak snart ska vara klar. Det verkar inte finnas någon respekt för andra människor bland allt för många i dag - hela morgonen hade jag en strålkastare in genom fönstret här hemma. Strålkastaren hjälpte inte med belysning för det de höll på med så jag förstår inte varför hantverkaren eller åkaren var tvungen att ha den tänd. Nä, de bryr sig väl inte helt enkelt.

Får se om jag orkar sätta mig vid stora skärmen en stund i dag. Just nu känns det inte så, men kanske lite senare. Tror att jag kan behöva skingra tankarna lite grann efter de här dagarnas totala däckande i hela systemet. Det har helt klart varit den mest påfrestande förkylning jag någonsin haft - jobbig både fysiskt och mentalt.

2 december 2022

(4.58) Ah, jag har sovit i min säng hela natten och jag har sovit hur gott som helst. Att sova gott är kurerande på hög nivå skulle jag vilja påstå. Tror nog det blir minst en lur i soffan under dagen vilket jag nästan längtar till redan. Det blev ingen stund vid stora skärmen i går, det blir när det blir. Jag måste känna mig alert först så klart.

(11.41) Jag har precis stängt ner LrC efter att ha suttit några timmar och grejat lite med bilder. Skönt att kunna sitta upprätt en stund och greja lite men nu tar jag lunch och sedan får det bli en liten siesta i soffan tror jag minsann. Funderar på om jag ska fixa till några bilder och lägga ut här på webbplatsen. Jag får fundera ett tag till och klura på från vilket fototillfälle det skulle kunna vara.

3 december 2022

(5.55) Ännu en natt med stillsam och väldigt god sömn. Tänk vad mycket sömnen gör för kurerandet. I dag far BK till dottern i Stockholm och jag fortsätter att kurera på hemmaplan. Det blir nog en stund vid stora skärmen i dag också kan jag tro. Övning ger färdighet och det är väldigt kul att öva tycker jag.

4 december 2022

(6.10) Nio år har gått sedan den där dagen. Nio år men känslan är att det kunde varit i går. Det river inte riktigt på samma sätt i kropp och själ längre, det är mer en massiv tyngd som dämpar hela mig. Du fick komma till en annan sfär, en sfär där vi småningom ses igen. Vi kan inte ge varandra en kram eller prata i telefon men du finns med mig hela tiden. Du och Herr FP kommer för alltid att vara mina förebilder, min trygghet och mitt allt. Love you - for ever.

5 december 2022

(5.17) Morgon i soffan, kaffet är snart urdrucket och tidningarna är genombläddrade. Dags för jobbet igen efter en vecka med kurerande. Tur att jag kan jobba hemifrån eftersom jag inte är helt okej i kroppen än. Det var en väldigt envis förkylning den här gången. Kanske far upp till KH på onsdag eller så, vill absolut inte dra med något till kollegorna. Jag ska börja jobba direkt när jag får, klockan sex. Skönt att komma igång direkt på morgonen eftersom det är min bästa tid på dygnet.

6 december 2022

(6.36) Morgonrutinerna är avklarade och det är strax dags att börja dagens pass vid stora skärmen. Gårdagen gick bra trots att det blev fler möten än jag tänkt och att jag kanske jobbade lite mer intensivt än jag hade planerat. Nåja, gott om vila på eftermiddagen och kvällen gjorde susen. Sedan hjälpte det på rätt bra att jag sovit nio timmar i natt utan att vakna en enda gång. Hur skönt som helst och välgörande för hela systemet. Känner mig bättre från förkylningen i dag men ska fortsätta att vara varsam så klart. Hoppas på en lagom dag med inte allt för många bråttom-grejer som landar i olika inkorgar.

7 december 2022

(5.03) Gårdagens pass vid stora skärmen gick bra. Olika delar att se över och göra samt ett par möten och i det stora hela en bra dag. Jag gjorde lite för lång tid men ville bli klar med en fil som jag fixade inför inventering och justering. Det blir nog jag som sitter och justerar det som ska justeras till slut. Jag är på gränsen till oroad över kompetensen hos mina kollegor när det gäller förvaltandet. Näe just ja... Förvaltandet syns ju inte utåt på samma sätt som annat de gör. Då förstår jag att de helt enkelt inte är intresserade av förvaltandet. Jodå, ironin haglar på morgonkvisten - men någonstans behöver den få komma ut och bara sväva runt en stund.

8 december 2022

(5.51) Frisk, glittrande och månklar morgon. Det var till och med så att jag såg skugga av huset på baksidan när jag kom in i köket på morgonen. Häftigt att månen lyser så starkt. I dag är det hel utbildningsdag för min del på jobbet. Jag fokuserar min energi på den och inte några andra projekt. Jag var anmäld till utbildningen redan i mars men då blev den inställd. Det var ganska bra kan jag tycka så här i efterhand eftersom jag var mer sliten i mars än jag själv insåg. Dagen i dag kommer säkerligen att ge mycket energi även om den tar en del. Många nya lärdomar och bra tips och idéer ser jag fram mot.

9 december 2022

(4.30) Morgon i Metropolen och det har kommit lite snö under natten. Vitt, ljust och vackert ute. Hoppas det får ligga kvar så att vi kan njuta en stund av det vackra. Gårdagens utbildning var bra och men samtidigt en märklig kombination av bekräftelse och antiklimax. Av fem timmar utbildning var 15 minuter nytt för mig. På ett sätt bra för det bekräftar att jag varit på och tagit till mig nyheter efter hand. Å andra sidan känns det lite snopet att jag önskat gå en utbildning som visar sig innehålla så liten del av nyheter för mig. Nåja, utbildningen var bra och jag har nog fått med mig mer från den än vad känslan säger för tillfället. Bara det att jag klarade en utbildningsdag utan att vara helt slut efteråt var positivt.

(5.41) Tidningarna är genombläddrade och kaffet strax urdrucket. Läste om att planeten Mars var synlig i förrgår när det var månklart. Ja, då fick jag förklaring till den starka stjärnan som BK och jag såg strax sydväst om månen. Vi var fascinerade av den starka stjärnan men visste inte i den stunden att det var planeten Mars. Häftigt att få informationen i efterhand och kunna relatera till något vi såg. Nu ska jag sopa snö och hämta tidningen i brevlådan innan jag sätter mig vid stora skärmen.

10 december 2022

(2.13) Tidig morgon eftersom jag vaknade abrupt av en jobbig dröm. Då fick det vara bra med sömn för i natt. Gårdagen var ganska intensiv jobbmässigt eftersom jag ville dokumentera så mycket som möjligt efter torsdagens utbildning och testmiljön skulle stängas ner på eftermiddagen i går. Jag tror jag fick med det jag ville. På eftermiddagen tog jag en promenad till kyrkogården för att tända lyktorna. Kameran fick följa med så det blev en extra sväng när jag var färdig med lyktorna. Mysigt att flanera med kameran men det var råkallt. Inte så många grader men en ihärdig vind från norr som bet i kinderna och kylde händerna. Nästa gång blir det extra fingervantar inne i vantarna. Det var i alla fall skönt att vara ute en stund.

(4.13) Ett par timmar senare och jag har bläddrat genom tidningarna och avnjutit morgonens första kopp kaffe. Ja, faktiskt två koppar kaffe men det går åt när lördagsversionerna av tidningarna är lite mer fylliga. När jag var ute i köket för att fylla på kaffekoppen för en timme sedan fick jag dagens första naturupplevelse. Ett rådjur stod uppe på Hedvägen och åt något. Hoppas den inte åt vägsalt för det kan inte vara bra tänker jag. I och för sig är det nog inte massivt med vägsalt på Hedvägen men det kan ju vara lite som följt med några däck på färden.

När jag skrollade genom svt.se kom jag till en artikel där Herr P från makten i öster uttalade sig om läget. Han är riktigt skrämmande den där mannen och kan med sitt iskalla lugn sätta skräck i vem som helst. Usch säger jag bara. Vad eller vem kan sätta stopp på alla dumheter i världen? Det känns lite hopplöst med tanke på att det finns så många maktgalna tyranner som tillåts härja fritt i sina stater och regioner. Maktgalna tyranner som får med sig allt för kraftiga och yviga svansar. Om svansarna inte fanns skulle heller inte det maktgalna tyrannerna få fäste, de skulle stå ganska ensamma. Fred, frihet och förvaltande borde vara ledord för fler i vår värld, inte bara ledare utan framför allt för svansarna. Det är ju trots allt svansarna som har makten.

11 december 2022

(6.58) Jag har varit ute och sopat snö för tredje morgonen på raken. Det är lite puder som kommit, precis som tidigare dagar så gången och hela trottoaren var fixat på en kvart. Skönt att hålla undan snön för fotgängare som går förbi. I dag får det bli en väldigt mycket bara-vara-dag. Jag känner att jag behöver det, speciellt för vindlingarna. I går tog jag en promenad ner till parkeringen vid ICA på förmiddagen och köpte julgran. Det gick bra att bära hem den även om det var lite otympligt.

I morgon far jag till KH en sväng. Blir bra för både kroppen och vindlingarna att byta miljö några timmar. Jag väntar på ny jobbdator och hoppas den kommer snart. Det var tydligen lång leveranstid men nu börjar det nog närma sig kan jag tro. Ska bli skönt att få känna lite kräm i skärmen igen. Min nuvarande har fungerat bra i några år men det märks att den börjar bli trött och behöver få gå i pension.

12 december 2022

(4.35) Kaffet är upphällt, jag är inloggad på datorn och benen är behagligt placerade under pläden - morgonrutinen kan börja. I dag blir det som sagt en sväng till KH. Far upp på förmiddagen så att jag hinner landa lite på plats innan mötet som startar direkt efter lunchen. Det blir ingen heldag på KH men kanske en liten stund längre än halvdag och det är gott nog.

13 december 2022

(5.37) Morgonstund och strax dags att börja göra mig redo för ett pass vid stora skärmen. Nåja, jag får allt morgna mig en stund här i soffan först. Tidningarna ska bläddras genom och dagens första kopp kaffe ska avnjutas i stillhet och ro. Det var en bra dag på KH i går men självklart var jag trött efteråt. Jag känner till och med av det nu på morgonen, som att vindlingarna fortfarande går på högvarv.

14 december 2022

(4.00) Tidig morgon och jag har laddat med kaffe, pläden över benen och datorn i knäet. Det har snöat en del under natten och när jag kikade ut mot trappen såg det ut som att det kommit fem centimeter. Jag får mäta om en stund när jag kilar ut och skottar. Det är väldigt vackert och vintrigt, jag njuter.

15 december 2022

(6.42) Det är trögt på morgonkvisten, energinivån är allt annat än tillfredsställande. Kanske har det varit lite för mycket de senaste dagarna och jag har bara tuffat på, speciellt på arbetstid. Dags att bromsa lite och landa i vad som är vettigt att prioritera och lägga energi på under arbetstimmarna. Det svåra är när jag ser hur mycket vi faktiskt kan göra med befintliga resurser - då vill jag gärna gasa. Men, det går ju inte att gasa ensam. Möten som resulterar i jobb för mig men inte för övriga på mötet är inte bra. Varför gör jag så? Varför tar inte andra sitt ansvar? Den här gången insåg jag det i alla fall direkt efter mötet vilket var ett framsteg.

16 december 2022

(5.59) Fredag och om några timmar får jag ta helg. Det ska bli riktigt skönt att bara vara kunna ha längre pass med återhämtning. Gårdagens jobbpass framför skärmen gick bra men jag var fullkomligt muck efteråt. Än en gång bara att dyka ner i soffan efter dagen och sova som en stock några timmar. Har sovit väldigt gott även i natt så sömnen är det inget fel på. Hoppas på lagom möte på KH i dag och att vi tar det i någon riktning. Jag ska försöka vara tyst i dag så att övriga får styra.

17 december 2022

(5.31) Helgmorgon och jag har sovit hur skönt som helst. Troligtvis gjorde eftermiddagspromenaden i går att jag sov gott i natt. Friskt och krispigt var det och minus femton grader. Det blev lite kallt åt ena handen så jag måste hitta en annan kombination av vantar när jag har kameran med mig. Skönt att orka promenera också och lite nödvändigt för att få ut lite frustration ur systemet. Det verkar vara omöjligt för en del att lära sig planera och strukturera upp jobbet. Jag får helt enkelt inse att det är så och köra mantra om vad mitt ansvar är när oförmågan kommer för nära.

I dag ska jag vara med på stilla dag i församlingshemmet. Jag ser fram mot det och tycker det ska bli så skönt att få vara i tystnad och eftertanke hela dagen. Både tankeboken och skissboken får följa med, liksom pläden, sjalen och ett par raggsockor. Ja, en vattenflaska är bra att ha så den får komma med i ryggsäcken. Fika, mat och frukt blir vi bjudna på vilket känns som rena rama lyxen.

18 december 2022

(7.00) Morgon och vindlingarna har gått som en centrifug sedan gårdagen på stilla dag. Lärdom... Ja, det är så klart att jag absolut inte är redo för sju timmar bland andra människor även om vi var tysta och det var stillsamt. Hur tänkte jag när jag anmälde mig till det? Inte alls uppenbarligen. Nåja, jag får helt enkelt ta lärdom av det och sänka ambitionerna ytterligare. Det känns som att jag snart inte kan sänka dem mer. Stilla dagen var väldigt bra ordnad och hade varit ypperlig för mig när vindlingarna och jag är i fas.

Det var en fantastisk soluppgång i går så jag gjorde mig redo för att promenera lite tidigare och ta en sväng förbi bron och strandpromenaden med kameran innan jag landade vid församlingshemmet. Larmade och låste och vände mig om på trappen. Döm om min förvåning när ett ymningt snöfall precis startat. Nåja, det var också mysigt att promenera i och testa att ta några bilder. Det blev helt klart annorlunda bilder mot vad jag hade förväntat mig.

I dag blir det en väldigt stilla dag hemma för att lugna ner vindlingarna och ge mig själv tid för återhämtning. Kanske ger jag mig på att tömma kortet i kameran men bara kanske. Det är en bra bit över tusen bilder som ska sorteras och rensas och det vet jag inte riktigt om vindlingarna är med på i dag. Det ska vara kul att hålla på och inte ett måste.

19 december 2022

(6.07) Skön och välbehövlig sovmorgon trots att det är måndag. Under gårdagen kom det ett par regnskurar under dagen som tog hårt på det vackra snötäcke vi hade innan. Den varma temperaturen och blåsten hjälpte till att slita på snön. Vi har lite vitt kvar på backen vilket är bra. Hoppas det får ligga kvar till helgen men prognosen se inte lovande ut.

20 december 2022

(5.00) Tisdag och veckans andra arbetsdag. Gårdagen gick skapligt trots att jag var väldigt trött. Fick en del gjort och kände mig nöjd när jag stämplade ut. Resten av dagen gick till vila och återhämtning. Hoppas dagen får tuffa på i samma lagom tempo som gårdagen.

21 december 2022

(4.53) Snön har regnat bort och förhoppningarna om att vi ska få en vit jul är små. Gårdagens pass på KH var bra med några möten men även lite eget fixande. I dag är det jobbpass på G4 och jag ser fram mot att få greja med eget i så stor utsträckning som möjligt.

22 december 2022

(5.15) Ny dag och nya tag. Hoppas på en fridfull dag med mycket stillhet och ro.

23 december 2022

(4.55) I dag är det årets sista arbetsdag för mig. Gör en kort dag så att jag kan gå på semester ganska tidigt. Nu är det tidningarna som gäller innan arbetsdagen får börja.

24 december 2022

(5.24) Granen är vattnad, klapparna placerade under granen, kaffe i koppen och datorn i knäet. Ja, en helt okej julaftonsmorgon. Ser fram mot en lång, stillsam dag fylld med vila.

God Jul!

(10.05) Skön och vilsam dag som bara den. Jag njuter och småpysslar lite. I morse satte jag upp kameran på stativet och fotade olika delar i julgranen. Superfina bilder och kul att testa med olika bländare, det blir verkligen skillnad med stor eller liten bländare. För en stund sedan röjde jag disken efter gårdagens fix med skinka och pepparkakor som BK ordnade till oss. BK är en klippa i alla lägen och nu har hon fixat fint och gott till oss här hemma. Jag har uppdaterat vår Excel inför 2023, skönt att ha den på plats innan det går över nyår. Om ett par timmar ska jag fixa lunch till oss. BK jobbar delad tur i dag, paus mitt på dagen för jullunch här hemma och lite vila och bara vara innan hon ska tillbaka för julnattsmässan. Skönt att få hem henne en stund på dagen så att vi kan mysa tillsammans.

25 december 2022

(7.30) Sovmorgon men ändå inte, jag kommer säkerligen att behöva ta en lur i soffan under dagen. Det var en vilsam och rofylld julafton här hemma i går, precis som julafton ska vara om du frågar mig. Jag bestämde mig under kvällen för knalla iväg och vara med på julnattsmässan. Det var skönt att promenera i den friska kvällsluften och härligt att få fira mässa. Jag väntade på BK efter avslut och vi promenerade tillsammans hem i natten. Det var helt stilla i samhället och skön promenad även på hemvägen. Jag var så klart hungrig när vi kom hem så det fick bli en skinksmörgås och en kopp kaffe innan jag kunde gå och lägga mig. Vi kom i säng vid tvåtiden så jag är kanske lite fel ute när jag skriver att jag har haft sovmorgon men samtidigt garderar jag mig genom att lägga till - men ändå inte.

Efter ett nattsudd som detta inser jag hur viktig den personliga dygnsrytmen är. Jag känner mig helt vimmelkantig på morgonen trots bra sömn. Det är konstigt att vara uppe så länge när jag inte är van. Jag tror i och för sig inte att jag skulle kunna få nattsuddandet som vana eftersom jag i regel somnar före tio på kvällarna. Ja, till och med ännu tidigare än så allt som oftast. Skönt för BK att också få vara ledig några dagar innan nästa arbetspass. I dag ska vi ta en promenad och umgås med B och M en sväng innan vi knallar hemåt igen.

26 december 2022

(3.31) Tidig morgon i soffan, kaffe i koppen, benen under pläden och datorn i knäet. Känns som att jag skulle sovit en stund till men så blev det inte. Regnet slår mot fönsterblecket här i vardagsrummet men jag kan inte påstå att jag njuter lika mycket av det nu som vår, sommar eller höst. Jag hade så klart hellre tittat ut och sett stora snöflingor dala mot marken. Hoppas att vi slipper ishalkan som legat med i prognosen inför dagen.

(4.33) Tidningarna är genombläddrade och kaffet urdrucket. Jag funderar på att fylla på kaffekoppen och fortsätta morgonmyset en stund till. Det är väldigt skönt här i soffan under pläden och det finns egentligen ingen anledning för mig att resa mig härifrån för tillfället. Ja, det ska vara för att fylla på kaffekoppen i så fall. Ja, jag tror minsann att jag ska kila ut i köket och fylla på koppen. Sedan får det bli en stund till med datorn i knäet och kanske ett och annat pussel innan jag ger mig i kast med något annat under morgontimmarna.

27 december 2022

(9.47) Lång sovmorgon som bara den, jag slog upp de havsgröna klockan halv nio och då hade jag sovit sedan halv tio i går kväll. Ah, elva timmar skön sömn som gjort gott åt hela kroppen. Jag vet inte när jag sov så länge och så skönt senast. Vi var till Västerås i går och firade jul med BK:s familj. Trivsamt och lagom och väglaget var bättre än prognosen varnade för. Skönt att vi inte behövde köra supersakta hem på grund av ishalka. När vi for var det regn och blött på vägen.

I går morse gav jag mig i kast med att tömma kortet i kameran. Jag hade väntat lite för länge med det och hade mellan 1500 och 1700 bilder på det. Tömningen och rensningen gick över förväntan och jag kunde köra backup ett par timmar efter att jag börjat. Jag rensade bort 1150 bilder vilket kändes hur skönt som helst. Det finns ingen anledning att ha flera bilder av varje känner jag. Inte generellt i alla fall, det vore skillnad om det vore ett speciellt tillfälle och att jag hade tanke att göra något annorlunda med bilderna. Då kanske jag kan spara några fler av varje.

Förutom att fotograferandet gör att jag lär mig mer om bländare, iso och slutartid och förhållandet dem emellan så övar jag mig ständigt i att inte spara för många bilder när jag tömmer kortet i kameran. Det går riktigt bra måste jag säga. Framför allt gör det att det är mycket roligare att kika på och redigera bilderna i efterhand. Självklart bidrar även LrC till en helt annan känsla vid redigering och programmet underlättar massor.

Innan jag vaknade på morgonkvisten drömde jag en bra stund om att jag var ute och fotade tillsammans med en kompis. Jag fick massor av bra råd och tips. Hoppas att de råden och tipsen kan dyka upp i vindlingarna för just nu kommer jag bara ihåg att jag var ute och fotograferade. Nåja, det är väl säkerligen vindlingarnas process att bearbeta sådant jag funderar på i vaket tillstånd tänker jag.

28 december 2022

(7.53) Faktiskt lite sovmorgon i dag också, skönt för hela mig. Det får mig att känna att jag verkligen är ledig och inte behöver ha en enda plan för hela dagen. Innan vår sena lunch i går tog vi en promenad i solskenet. Skönt att komma ut och få luft och också få röra lite på mig. Kameran fick så klart följa med så i dag ska jag ta mig an de bilderna. Det ska bli kul. Kanske kan det bli några bilder till webbplatsen om jag känner för det när jag tömmer, raderar och kör backup.

29 december 2022

(6.43) Morgonstund i soffan med kaffe i koppen, benen under pläden och datorn i knäet. Det känns inte riktigt som att jag vaknat än men det ska nog ordna sig om en stund. I dag ska Å och jag dela skärm och utveckla vårt kunnande i LrC. Det är bra att göra det tillsammans, vi testar olika saker och lär varandra. Det blev inga bilder klara till webbplatsen i går. Det får bli en annan stund helt enkelt.

(10.25) Har förkovrat mig lite i Ps innan Å och jag ska ha vår workshop. Jag samlar på tips bland annat från Instagram och det är kul att testa. Egentligen vill jag inte redigera för mycket i bilderna men ibland kan det vara bra att till exempel kunna ta bort en gren som är i vägen eller så.

30 december 2022

(7.17) Det blev en rejäl stund vid stora skärmen i går. Först satt jag några timmar på förmiddagen innan Å ringde. Sedan satt vi en skaplig stund vilket var väldigt skoj och lärorikt. På förmiddagen fick jag även till några bilder som jag publicerade på webbplatsen. Det kändes bra eftersom jag funderat på det några dagar. I dag blir det fortsatt vila och bara vara. Jodå, lite småfix ska jag få gjort men inga större projekt är på gång.

31 december 2022

(7.32) Sista dagen på året, den här dagen ger mig alltid en speciell känsla. En känsla av nostalgi och lite sorg och tanken att det är slut på det här året och det kommer aldrig igen. Märkligt att jag har den känslan på nyårsafton, den skulle ju lika gärna kunna infinna sig varje dag eftersom ingen dag återkommer. Jag är dock glad att den bara kommer på nyårsafton - det räcker gott och väl för mig.

(9.22) Fortfarande benen under pläden och datorn i knäet. Morgonens andra kopp kaffe är snart urdrucken. Vinden viner utanför och molnen har bråttom ser det ut som. Jag satsar på en lugn dag i alldeles lagom takt, utan jäkt eller bråttom. Funderar på att sätta mig en stund vid stora skärmen och öva lite. Innan jag sätter mig där är det lite småfix jag vill få gjort, småfix som disken till exempel. Under gårdagen började jag fundera på hur jag ska kunna komma igång med motionen igen på ett lagom sätt. Det är ett framsteg att jag faktiskt börjar fundera på det. Jag har varit ledig några dagar så det behöver jag ha i åtanke när jag känner lite mer energi. Nu gäller det att vara klurig och inte rusa på så jag bränner hela depån med en gång. Förskräckligt svårt att hitta rätt nivå måste jag säga.