Blogg 2023

Inleder året med ny kunskap om mig själv, min energi och förvaltandet av den. Ödmjuk förhoppning om att kunna komma igång med motionen, i ett helt annat tempo men dock.

Januari 2023

1 januari 2023

Gott Nytt År!

(7.55) Sovmorgon men ändå inte. Jag kom i säng vid halv två efter att varit ute med kameran vid midnatt för att försöka fånga några fyrverkerier. Väl inne igen kände jag att jag behövde landa vindlingarna innan jag kröp ner mellan lakanen. Det var roligt att öva med kameran på stativet och fjärrkontrollen. Bilderna såg okej ut i kameran, det blir intressant att se när jag plockar in dem i datorn. Någon ska jag väl spara i alla fall, om inte annat så för lärande syfte.

Även den här nyårsaftonen tillbringade vi med massor av mys och bara vara. Ja, BK jobbade under dagen och jag fixade lite gott till oss att äta till hon kom hem. Sedan blev det mys och njuta av brasan. Vi stannade uppe över tolvslaget för att undvika det vanliga med att bli väckt av raketerna och annat, ja jag tog ju till och med ut kameran för att öva mig lite.

Jag önskar att vi under året kunde få uppleva att vår värld svänger över mot en mer empatisk, omsorgsfull och kärleksfull plats. En plats där vi alla ser varandra som likar med stor respekt.

3 januari 2023

(6.51) I dag tog jag sovmorgon eftersom det blev en ganska lång dag i går. Jag fick min nya jobbdator och ville få allt på plats innan jag gav mig för dagen. Det gick väldigt bra och det är endast en del jag behöver hjälp med av kollegan på IT. Jag missade helt enkelt att säga till om den delen när jag beställde datorn. Nåja, det ordnar sig säkerligen under dagen. Kul var det i alla fall att få ny dator. Nu är det helt annat vid skärmen här hemma också. Det är lite skillnad på både processor och minne vilket gynnar det mesta.

Fortsatt jobb hemifrån i dag och i morgon far jag till KH för ett pass. En stund där och sedan eftermiddagen med en kollega på annan förvaltning för att få till våra delar i en integration mellan system. Ja, det är lite häftigt att jag får lära mig nytt i den tekniska delen av tillvaron. Fru FP skulle le och konstatera - vad var det jag sa. Tack Fru FP för din starka tro på min förmåga, även om jag själv kunde tänka att du hade lite övertro mellan varven när det gällde min förmåga. Men kanske inte, jag får nog ge mig i det resonemanget.

6 januari 2023

(5.31) Extra ledig dag tack vare trettondedag jul. Det känns faktiskt som att den är nödvändig efter första jobbdagarna efter julledigheten. Jag startade väl intensivt efter ledigheten vilket var tokigt så klart. Vissa stunder känns det inte som att jag har lärt mig något alls om hur jag ska förhålla mig till min energi eller mig själv. Jodå, jag vet att det gått framåt men när ivern tar över och jag kör på som att allt är som vanligt får jag skylla mig själv. Det skulle dock vara önskvärt att jag får in mer rutinmässig avstämning med mig själv gällande dagsform, energinivå och hur jag eventuellt ska styra om agendan för att gynna både mig själv och mina samarbeten.

I dag blir det fortsatt umgänge med vännerna från väst. En tur i utlovat snöfall med kamerorna och sedan säkerligen något gofika och god mat. Jag har inlett dagen med en god kopp kaffe och funderar på om jag ska ta en till innan övriga gänget vaknar. Gott med en stund i soffan, pläden över benen och datorn i knäet - å så en kopp kaffe så klart. Fortsätter att vila och bara vara en stund till för att kunna fördela energin på ett bra sätt över dagen.

7 januari 2023

(17.55) Hemma från ett par trivsamma dagar i Karlstad med Å och E. Vi har promenerat i både yrande snöväder och småregn. Vackra vyer trots snö, dis och dimma. Väl hemma igen var det bara för oss att ta tag i snöskyfflarna och röja här hemma på ägorna. Lite drygt med småtung snö men det skulle göras så klart. Packat upp väskorna och duschat så nu blir det mestadels vila resten av dagen. Välbehövligt eftersom jag inte känner en sprudlande energinivå i kroppen. Men det är väl bara att bita ihop, skärpa till mig och gilla läget helt enkelt.

10 januari 2023

(4.54) Morgon på ägorna och dags för arbetsdag nummer två om en stund. I dag ska jag till KH för ett relativt långt och intensivt pass. Jag har agendan innan så jag vet att det kommer kräva en del fokus. Behöver verkligen ta vara på stunderna mellan mötena för att landa och återhämta lite energi.

Gårdagens arbetspass här hemma var ganska rörigt. Ett par möten även i går men då digitalt. Jag hann inte riktigt med vad jag hade tänkt mig, men så är det ibland när de blir påställt av oförutsedda ärenden som behöver prioriteras. Jag får fortsätta med förkovring av mig själv en annan dag helt enkelt.

11 januari 2023

(6.28) Sovit gott och länge och jag hoppas att det ska hjälpa mig inför den intensiva dag jag har framför mig.

(20.23) Kväll i soffan med benen under pläden och datorn i knäet. Kopplar av och vilar efter en ganska intensiv arbetsdag med ett par längre möten. I morgon är inte ett enda möte inbokat vilket är skönt. Det ger utrymme för att hinna en hel del eget arbete. Uppdateringar och annat som behöver göras för att jag ska komma ifatt i planeringen. Efter jobbet i dag var jag på årlig synundersökning som den här gången gav resultatet att ett av synfelen gått tillbaka och blivit bättre. Ja, det förklarar min känsla av att glasögonen inte varit helt okej en period. Om två eller tre veckor får jag hämta de nya glasögonen.

12 januari 2023

(3.53) Lite väl tidig morgon men det är bara att gilla läget när jag inte kan sova mer. Har sovit dåligt i natt, något som far runt i vindlingarna som jag inte riktigt får tag på. I dag är i alla fall jobbdag på hemmaplan vilket är skönt. Kan fokusera på mitt och lättare att hitta stunder för återhämtning under dagen. Skönt också att inte behöva ha kollegor som dyker in i rummet för "bara en fråga" och så går det en halvtimme eller tre kvart på frågan och en del annat oväsentligt. De tre dagar som varit jobbdagar den här veckan har jag knappt kunnat landa för att tänka en tanke klart. Det är lite drygt och gör att jag upplever dagarna som röriga. Många intryck och för lite tid för eftertanke, reflektion och struktur.

(5.44) Strax dags att börja dagens arbetspass vid stora skärmen. Jag hoppas att flera delar blir lösta i dag och att jag får respons från kollegor som gjort sina delar i de olika ärenden som är aktuella. Jag har en del uppdateringar som jag styr över själv. Det kan vara vettigt att börja dagen med så att jag får någon form nöjd känsla i vindlingarna.

13 januari 2023

(6.22) Stillsam morgon med reflektion och kaffe och småningom bläddrande i tidningarna. Hoppas verkligen på en lugn dag på jobbet i dag eftersom det varit fyra mer än vanligt hektiska dagar på rad.

15 januari 2023

(6.49) Första koppen kaffe är slut och en andra är påfylld, tidningarna är genombläddrade och jag fortsätter att mysa en stund till. Helledig dag med absolut ingenting på agendan och så ska den få fortsätta. Jag har dock låtit jobbtankar florerat i vindlingarna på morgonkvisten. Insikten om att jag behöver strama upp min roll och mina göromål på jobbet landade i mig och jag ser tydligt vad jag behöve göra.

Jag inser hur mycket jag curlat mina kollegor när jag trott att jag guidat dem till egen förkovring. Nähä då, allt för många fortsätter att vända sig till mig när jag kan tycka att de skulle klara det själva. Bekvämlighet, oförmåga eller ren lathet. Ja, inte vet jag men nu är det slut med det. Jag måste få en chans att göra mitt jobb och inte enbart vara en guide. En skön känsla så här på morgonen och nu är jag taggad inför morgondagen då jag ska planera och strukturera. Min roll 2.0.

(11.46) En stund vid stora skärmen och ytterligare bilder har kommit upp här på webbplatsen. Bilder från vår tur till Karlstad förra helgen. Snöyra ena dagen och regn andra. Trots det gav vi oss ut med kamerorna och hittade flera häftiga motiv och vyer. Skönt att pyssla lite med bilderna en stund. Ja, förutom en kort sekvens när LrC fick något ryck och började radera mina justeringar. Tio bilder fick jag göra om. Puh... Tur att jag hade både koll på vad jag gjort innan och ork att göra om. Vet inte vad det var som hände, det har i alla fall inte hänt tidigare. Kanske var det någon spillra av en brödsmula som kilat in sig vid Z-tangenten när jag gav kommandot ångra.

16 januari 2023

(5.11) Morgonmys i soffan med datorn i knäet, kaffe i koppen och benen under pläden. Skönt och vilsamt för hela mig med den starten på dagen. Ska försöka fortsätta dagen i samma lagom tempo i vindlingarna och verkligen fokusera på en sak i taget. Det är ett löfte till mig själv.

17 januari 2023

(5.27) Märklig dag på KH i går, jag är villrådig och vet inte riktigt vad jag ska göra eller hur jag ska förhålla mig. Är det bara för mig att lägga mig platt och ge upp helt enkelt. Jag förstår inte kollegorna och de förstår inte mig - det är ett underbart läge... Fortsättningsvis ska jag stänga in mig än mer och göra det jag ska och så får det vara bra med det.

18 januari 2023

(5.55) Ny dag och nya utmaningar. Utmaningarna för tiden är inte som de brukar vara. I stället för att ge mig i kast med något delikat på webbplatsen eller strategiskt tänk om en e-tjänst får jag i dagsläget nöja mig med att ta tag i utmaningen som själva arbetsdagen ger. Jag ska ta mig genom den eftersom det är mitt uppdrag. Att jag sedan störtar i soffan som en urvriden disktrasa och inte förmår mig att göra något mer den dagen är så klart oroande. Men jag vet inte vad jag ska göra.

19 januari 2023

(4.04) Morgonstund innan det är dags för mig att göra mig redo och fara till KH. Ännu en dag med långt möte. Jag behöver öva mig på att skapa mötesfria dagar i min kalender. Det känns mer och mer viktigt för att jag faktiskt ska kunna få gjort det jag önskar. Med min nuvarande roll vore inte det någon omöjlighet kan jag tycka. Jag tar med mig det in i dagen. Ah, det öppnar upp möjligheten att faktiskt kunna förkovra mig för att utveckla i systemen.

(4.44) Tidpunkten på dygnet som är min och Fru FP:s tid för samtal på morgonkvisten. Många gånger föll det sig så att vi hördes 4.44 och den tidpunkten blev vår. En speciell känsla infinner sig de morgnar jag sitter vid datorn och av en händelse ser att klockan visar exakt de siffrorna. Löjligt kan tyckas men den speciella känslan finns där oavsett.

20 januari 2023

(5.53) Sista arbetsdagen för veckan och energinivån är nere strax ovanför noll. Det är helt värdelöst att ha den känslan, eller kanske ska jag skriva brist på känsla. Hela jag känner mig lätt domnad och helt dränerad. Ska upp till jobbet för tredje dagen den här veckan, det blir nog bra men det ska bli väldigt skönt när den här arbetsdagen är avklarad och jag kan ta helg.

21 januari 2023

(5.44) Helgmorgon och två lediga dagar framför mig. Två dygn med vila och bara vara och en tom kalender. Nåja, det är en punkt på agendan och det är lite fix hos morbror och moster men det gör jag medan jag tar igen mig.

(7.34) Andra koppen kaffe är urdrucken och tidningarna genombläddrade. Jag funderar på att sätta mig en stund vid stora skärmen och kika på bilderna jag tog här om dagen nere vid sjön. Jag tror att en del av dem kan vara rätt trivsamma att kika på.

23 januari 2023

(5.48) Tidningarna är genombläddrade och kaffet är urdrucket vilket betyder att det strax är dags att börja arbetsdagen framför stora skärmen. Planering, struktur och prioritering står högst på min lista i dag. Jag behöver styra upp min tillvaro och mina uppdrag så att de blir relevanta i förhållande till min uppdragsbeskrivning.

24 januari 2023

(4.02) I går var en riktigt bra dag, den bästa energimässigt på länge. Jag fick en hel del gjort på jobbtiden i alldeles lagom tempo. Jag skapade tid för mig själv att fokusera och koncentrera mig i lugn och ro vilket gjorde susen. Det är så klart inte helt lätt att skapa den arbetsmiljön hela tiden, speciellt inte när jag är på KH. Tre dagar på rad ska jag dit så det blir en utmaning att hitta formen för bra arbetsmiljö även där. Under gårdagen kunde jag fokusera på rätt saker utan att det dök upp en massa ovidkommande. En väldigt skön känsla som gav energi i stället för att bara dränera hela mig.

25 januari 2023

(4.00) Tidig morgon igen, även i dag hade jag klockan ställd för att ringa kvart över fem. Jag har bokade tider på morgonen och därför ville jag komma upp i tid. I går precis som i dag vaknade jag rejält innan klockan skulle ringa. Lika bra att stiga upp och kunna dra ut på morgonrutinerna lite. Det blir en bra start på dagen. Gårdagen på KH var lite rörig med flera möten, både planerade och spontana. Jag var supertrött när jag kom hem och landade en liten stund innan det var dags att svida om och fara på kalas till morbror och moster.

I dag är jag uppbokad mest hela dagen. Jag ska avböja en inbjudan till ytterligare ett möte och fara hemåt direkt efter sista mötet. Det behövs för att göra mig själv rättvisa och för att jag ska känna att resten av veckan blir bra. En stor del av förmiddagen i dag är vikt till workshop med kollegor. Det blir bra och ger förhoppningsvis kollegorna lite mer känsla för det de ska göra på webbplatsen.

(5.31) Morgonrutinerna för att få en bra start på dagen är avklarade. Två koppar kaffe, bläddra genom tidningarna och bara vara under pläden i soffan. Mycket bättre än så kan inte en start på dagen bli. En del jobbplanering har florerat i vindlingarna under morgonrutinerna så jag skrev ner dem i ett mejl och skickade till mig själv på jobbet. Det är bra att kunna göra så för att jag ska slippa fastna i tanken med farhåga att eventuellt glömma den fiffiga idén som dök upp.

(23.11) Jaha då, sent som bara den och jag är fortfarande uppe. Jag har kopplat av på kvällskvisten med att tömma kortet i kameran. Det var några bilder sedan söndagens promenad till sjön. I lördags tog jag också en del bilder när BK och jag promenerade en sväng. Förutom att rensa och köra backup importerade jag bilderna i LrC och roade mig en stund med att redigera några av bilderna. Inga nya på webbplatsen än men jag skickade några till Å i Oslo för påseende.

Bra dag på KH i dag även om jag var skapligt dränerad på energi då jag kom hem. Tog en siesta i soffan för att hämta mig lite till kvällen så att jag skulle få ut något av den också. I morgon är det dags för KH igen, tredje dagen den här veckan. Jag siktar på att fara hem direkt efter lunch och köra eftermiddagens pass hemma. Sedan blir det fredag och då är det distans som gäller för mig. Det ska bli riktigt skönt, heldag med arbetsro och kreativitet.

26 januari 2023

(5.07) Uj, uj, uj... Jag skulle inte varit uppe så länge i går kväll. Det känns i hela mig nu på morgonen trots att jag vaknade av mig själv utan väckarklocka. Jag känner mig helt mörbultad. Ingen tvingade mig att sitta uppe i går kväll - det valde jag. Bara att gilla läget och hålla lagom takt hela dagen så att jag fixar alla delar den består av.

27 januari 2023

(4.31) Veckans sista arbetsdag och jag ska försöka få till ett par egna göromål efter tre intensiva dagar på KH. Det ska nog gå bra tänker jag och det blir skönt att få se klart en föreläsning jag började titta på förra måndagen. Jag kom in 8.49 i föreläsningen då annat krävde min uppmärksamhet. Sedan har det varit så - min uppmärksamhet har krävts på annat håll så föreläsningen har fått vänta. Men i dag så ska jag få till att se hela föreläsningen till slut.

28 januari 2023

(10.23) Jag har tillbringat en stund vid stora skärmen vilket resulterade i nya bilder till webbplatsen. Bilderna är från Metropolen i söndags när jag tog kameran på en promenad. Då fick till och med stora linsen följa med. Nu får det bli vila en bra stund. Kanske ska se om jag kan hitta något på tv:n att vila ögonen på, eller så ger jag mig i kast med någon av mina två nya böcker. Det får visa sig vad jag hittar på helt enkelt. Just nu känns det som att ögonen behöver vila en stund.

29 januari 2023

(4.57) Morgonstund, kaffe och fötterna i högläge. Jag hoppas på en lika vilsam dag i dag som jag hade i går. Kanske sätter jag mig en stund vid stora skärmen även i dag för att fixa med några bilder.

(10.54) Det blev en skaplig stund vid stora skärmen och justering av kod på webbplatsen. Alla sidor behövde få ett tillägg och jag hade önskat att jag kunde hämta in det från ett dokument, men det fungerar inte. Det har aldrig hindrat mig förut att mala på med jobb så det gick bra den här gången också.

30 januari 2023

(5.59) Ny veckan och nya möjligheter, utmaningar och stunder. Jag ser fram mot att få fortsätta min resa mot att hitta lagom takt som ändå gör att jag får känna mig till freds. Fortsatt förkovring i CMS och utveckling för att underlätta för alla.

31 januari 2023

(20.06) Kväll och strax dags att krypa till kojs. En bra arbetsdag med ett par möten och sedan tid för eget fixande. Jag avslutade arbetsdagen och gav mig ut på en promenad. I dag trampada jag på lite extra för att testa mig själv. Det kändes bra och jag hoppas det får fortsätta göra det. Jag vill så gärna komma igång med motionerandet både vad gäller promenader och gymmet. Gymmet får dock vänta en stund till, nu fokuserar jag på promenaderna och att de ska kännas bra över tid.

I morgon är det på plats på jobbet som gäller, HLR-utbildning hela dagen. När den är avklarad behöver jag stanna till vid optikern för att korrigera mina terminalglasögon som jag hämtade i går. För tillfället får jag ha dem en bit ner på näsan för att se bra på skärmen. Det känns så där kan jag säga utan att överdriva.

Februari 2023

1 februari 2023

(4.04) Arla morgonstund och jag har landat i soffan med benen under pläden, datorn i knäet och kaffe i koppen. Lite kryp i benen men inte konstigt eftersom jag utmanade mig själv i går med raskare promenad och längre sträcka. Det känns i alla fall bra i hela mig efter promenaden. Nu ska jag ge mig in i tabloidernas värld.

3 februari 2023

(5.44) Jag har sovit ovanligt bra i natt med tanke på att jag var på massage i går efter jobbet. Det brukar vara en natt med kryp i hela kroppen för det mesta. Skönt både med massage och att jag fått sova gott. Strax dags att börja dagens arbetspass vid stora skärmen men först ska jag bläddra lite i tidningarna och njuta av dagens första kopp kaffe.

4 februari 2023

(6.09) Helgmorgon och inte mycket planerat i dag. Brorsan kommer och vi ska även en sväng till morbror och moster på eftermiddagen. Resterande dagen blir vila och återhämtning känns det som. Nu ska jag i alla fall rikta in mig på morgonmys, tidningarna och kaffet.

(7.00) Tidningarna är genombläddrade och andra koppen kaffe laddad. Reflektionen på morgonkvisten är bekymrad. Varför kan vi människor inte leva med respekt och ödmjukhet inför världen och varandra? Vad är det för fel på oss?

5 februari 2023

(4.50) Dags för tidningarna i cyberspace och kaffe. Dagen i dag blir en dag med återhämtning och stillhet. Bara vara och ge mig själv tid.

7 februari 2023

(5.39) Strax dags att göra mig redo för dagens arbetspass, men först de vanliga rutinerna. I dag blir det en tur till KH. Endast ett möte i dag och sedan får jag fortsätta utvecklingsarbetet.

9 februari 2023

(5.09) Morgon i soffan med benen under pläden, kaffe i koppen och datorn i knäet. Har sovit så där i natt, väldigt uppdelad och rörig sömn. Hoppas att dagen blir okej trots att jag vaknade urlakad för en stund sedan.

11 februari 2023

(5.13) Helgmorgon, vila och återhämtning. Det låter som musik i mina öron. En annorlunda vecka med en hel del att pyssla med. Så kan jag sammanfatta veckan som varit. Jag har också förmedlat min farhåga inför kommande projekt på jobbet.I dag blir en hemmadag med lagom takt och massor av bara vara.

12 februari 2023

(4.13) Ny helgmorgon och en hel dag till föra att samla kraft och återhämta mig. Kvällar och helger är inte riktigt som jag önskar för tillfället. De fungerar mer som andningshål för att klara vardagarna. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra eller hur jag ska tänka för att få till det på något annat sätt.

13 februari 2023

(6.06) Morgonrutinerna är avklarade och jag ska strax göra mig redo för första arbetsdagen den här veckan. Hoppas på en bättre vecka än förra, bättre vad gäller min egen förmåga att stänga av andras oförmåga alltså.

14 februari 2023

(4.24) En vag förhoppning inför i dag var att jag skulle sova till BK:s klocka ringde. Det inträffade inte utan jag vaknade en bra stund innan. Ingen idé att ligga kvar och vrida och vända på mig. Jag kände ganska snart att jag inte skulle somna om så det var bara att stiga upp.

17 februari 2023

(6.15) Strax dags att starta dagens arbetspass. Jag har förhoppning att det är ett steg framåt med fysiken. I förrgår tog jag en rask promenad på nästan en timme. Det kändes bra i kroppen då och efteråt. Lite mysko i går eftermiddag men det kan säkert vara en känsla jag har glömt eftersom det är så länge sedan kroppen fick jobba lite hårdare. I dag känns det bra och det ger hopp om att det faktiskt är på väg framåt.

18 februari 2023

(4.44) Morgonstund och jag har placerat mig i soffan som vanligt. Kaffet är upphällt och benen behagligt placerade under pläden. Promenerade i går morse, en rask promenad på 30 minuter och det kändes väldigt bra. Skönt för både kroppen och knoppen som det ska vara. Arbetsveckan har gått bra men nu är det helg och en stor dos återhämtning är det som gäller.

(6.44) Morgonrutinerna är avklarade. Tidningarna är genombläddrade, två koppar kaffe inmundigade och lite pusslande på datorn. Dags för mig att resa mig ur soffan och förflytta mig till diskbänken där en relativt diger hög med disk väntar på mig. Himlen är svagt orange i horisonten och det ser ut att bli en solig och ljus dag. Instämmer dock i det som en av krönikörerna skrev i tidningen här om dagen. Alla njuter inte av ljuset när det kommer. Vi är olika och det måste vi få vara.

(9.19) Frukosten är avnjuten och kameran tömd. Strax ska vi svida om och ta en promenad i det vackra vädret. Lite blåsigt men det är bara att pälsa på sig. Jag är lite onödigt stel i nacken och axlarna. Vet inte riktigt varför och det är nog ingen annan som kan svara på heller. Bara att gilla läget och försöka mjuka upp det stela.

19 februari 2023

(5.01) Det blev en skaplig promenad med BK och kameran i går, vi var ute i två timmar. Skönt att komma ut en sväng och bara vara ute. Det gick skapligt med stelheten under promenaden även om jag var lite hämmad av den stundtals när jag skulle kika på något i geografin. I dag är stelheten helt bedrövligt illa.

Under natten har jag vaknat ett antal gånger när det huggit till i nacken, säkert varje gång jag vänt på mig. Jag ska försöka dra ut hela mig flera gånger i dag. När jag väntade på kaffevattnet nu på morgonen stod jag i dörrposten till köket och töjde. Det var väldigt skönt - efteråt, så det får bli några sådana vändor i dörrposten i dag.

(7.13) Ytterligare en vända i dörrposten och jag har fått dragit ut muskulaturen lite till vilket känns överraskande bra. Några vändor till under dagen så ska jag nog få ordning på den här stelheten också. Jag var ute och hämtade tidningen i brevlådan för en timme sedan och det kändes som att vindarna var betydligt kallare i dag än under gårdagen.

Skönt att vi tog promenade i går. Kanske sätter jag mig en stund vid stora skärmen och fixar lite med bilder från gårdagens promenad. Det var första promenaden med nya objektivet som har rejäl vidvinkel.

21 februari 2023

(5.22) Har sovit ganska länge i natt, välbehövligt och skönt för hela mig. Gårdagen på jobbet var fylld av möten och att bara återhämta mig mellan dem. Dagen gick bra men jag kände mig ganska resignerad efter sista mötet. Återigen ändras eller kortas tiden för möte när det gäller egna projekt i teamet. Det finns inget engagemang från kollegorna, det känns som att projektet är ett måste som ska klämmas in i schemat bland allt annat som måste göras. Just nu vet jag varken ut eller in, jag vet bara att det är dränerande som bara den.

22 februari 2023

(5.38) Det blev ganska många timmar i natt också, skönt att få sova länge och vakna hyfsat pigg. Bra arbetsdag i går, jag hann en hel del med mallar och annat som behövde justeras lite. Ska fortsätta förvaltandet under dagen och om inget oväntat dyker upp ska jag nog kunna få skapligt mycket gjort.

23 februari 2023

(4.59) Jag vaknade innan min klocka skulle ringa och det var väldigt skönt. Då behövde inte BK vakna till för tidigt. I dag ska jag en tur till KH och en hel del möten. Lite av en prövning men det ska nog gå bra. Under gårdagen fick jag en hel del förvaltande gjort. Det ger mig alltid en bra känsla. Ska luncha med en kollega i dag, vi brukar luncha mellan varven och det är trevligt. Det blir extra lyxigt den här veckan eftersom BK och jag var på lokal och åt lunch i går. Två dagar samma vecka på lokal - uj, uj, uj.

26 februari 2023

(5.53) Jag sover och sover men ändå känner jag mig inte utvilad. Det är en märklig känsla och ganska drygt mellanåt. Under gårdagen grejade vi en hel del här hemma, garderoberna vädrades och samtidigt blev det utrensning av diverse plagg. En del fick åka i brännbart men det mesta hamade i skänka-kassarna. Bra om det kan komma någon annan till nytta i stället för att bara ta plats i garderoben här hemma. För min del blev det ganska mycket luftigare i garderoberna men det berodde inte så mycket på utrensning av kläder. Av någon anledning har jag lyckats lägga in både det ena och det andra i garderoberna under flera år. Allt fick komma ner i källaren och placerades på relevanta platser där nere.

Hoppas på en vilsam dag i dag. Kanske tar vi en tur i geografin för att komma ut och bara vara. Det var inte superskönt ute nu när jag hämtade tidningen i brevlådan. Säkerligen blir det bättre när solen kommer upp och vi får klä oss rätt. Jag tycker det skulle vara skoj att fara någonstans för en fotopromenad, vi får se vad vi kan hitta på.

27 februari 2023

(4.52) Ny dag och ny vecka, agendan är skapligt fylld redan så jag får inte boka in mer om det inte är nödvändigt. I morgon är det dags för workshop för redaktörer. Det ska bli roligt och jag hoppas att det blir fler tillfällen framöver, förutom de tre som är inbokade i februari och mars.

Under gårdagen tog vi en tur till Finnåker för att vandra en sväng. Det blev en skön tur med väldigt fint väder. Blåsigt stundtals men mestadels lä och skönt. När vi satt vid Kvavsjön för att fika var det så skönt så jag nästan hade kunnat tänka mig att lura en stund i solen. Det blev så klart en del bilder men dem tar jag hand om en annan dag.

28 februari 2023

(3.53) Sista dagen i februari för den här gången. Ja, det går undan mellan varven. Fick en hel del gjort i går trots att jag inte förväntat mig det. Bästa känslan var dock att jag faktiskt hade en hel del energi över efter arbetsdagen. Jag rensade avloppet under handfatet i badrummet efter jobbet. Det var nödvändigt men också hoppingivande med tanka på orken.

I dag satsar jag på att vara på KH tidigt. Vi har workshop för redaktörer på förmiddagen och jag vill gärna vara på plats en stund innan för att göra sista förberedelserna. Det blir kul med workshop, de har fått stå tillbaka under några år men nu är det dags igen. Jag hoppas att redaktörerna ska känna att det ger dem en grund att bygga vidare på. Vi kan förmedla men var och en måste lära sig själv.

På eftermiddagen ska jag till glasögonaffären för att få mina nya glas i bågarna. Glasögonen som jag har vid skärmen blev inte bra den här gången men jag tror på lösningen som är gjord. Det är ingen höjdare att sitta vid skärmen åtta timmar om dagen med glasögon som inte riktigt funkar. Nacken har fått slita lite de senaste veckorna men jag tror det ska släppa när nya glasen är på plats.

Mars 2023

2 mars 2023

(4.06) Väl tidigt på morgonkvisten kan jag tycka men det är som det är. Jag vaknade och trodde att klockan skulle ringa om en liten stund men tog fel på en timme. Det insåg jag dock inte förrän jag kom upp och hade satt på kaffevatten. I dag är det flera uppdrag på agendan men det gäller bara att ta en stund i taget. Jag känner mig i alla fall lugn och samlad inför dagen.

Under gårdagen fixade jag till mer jobb åt mig själv än jag behövde. Så kan det bli ibland och då är det bara att gilla läget. Jag fick till och med skicka ut ett driftmeddelande för att spara samtal till organisationen. Nåja, det var fixat på ett par timmar så det var nog ingen större fara.

En kollega hörde av sig om ett dilemma på webbplatsen. Jag kikade på det och insåg strax vad det var som behövde rättas till. Jag byggde om och publicerade och insåg att jag behövde gå in på ett antal sidor för att flytta en del som inte följde med den ombyggda mallen. Hoppsan, tänkte jag och körde igång. Jag är tacksam för kollegan som gjorde mig uppmärksam på dilemmat från början, även om jag själv lyckades göra det lite mer påställt än vad det hade behövt vara.

4 mars 2023

(6.20) Helgmorgon och jag har min vanliga rutin med kaffe och tidningarna på webben. Jag siktar på en vilsam helg efter en ganska intensiv arbetsvecka. Skönt med vila och återhämtning för både kroppen och skallen.

(10.40) En stund vid stora skärmen och jag har tömt kortet i kameran. Det var en del bilder sedan vår utflykt förra helgen. Nu är i alla fall kortet tömt och bilderna rensade och körda backup på. Skönt att ha tomt på kortet i kameran. Hade tänkt fixa med några av bilderna men jag känner att det är dags för en stund med vila i utsträckt läge.

7 mars 2023

(3.33) Tidigt på morgonen, benen är behagligt placerade under pläden, kaffet doftar gott från koppen och datorn ligger i knäet. Jag är redo för morgonrutinerna med andra ord. Gårdagen var en innehållsrik dag med relativt många göromål inbokade på förhand. Att det sedan dök upp ett par ytterligare göromål under dagen var i och för sig inget konstigt. Alla dessa var göromål förutom arbetsdagens vilket blev en utmaning för fokusering och annat. I dag är det bara jobb inbokat i agendan. Det blir gott att få fokusera helt och hållet på det.

12 mars 2023

(7.37) Morgonrutinerna är avklarade och en hel ledig dag ligger framför mig. Ja, det är inte annat än att jag tycker det ska bli väldigt skönt. I går tog jag en promenad i lagom tempo med kameran. Tänkte först att jag skulle gå ut på ägorna och fota lite så fick det vara bra med det. När jag väl var ute ville inte kroppen gå in så jag tog en extra sväng runt Hemdal. Väldigt gott för hela mig att komma ut en sväng.

I förrgår tog jag också en promenad. Jag passade på efter lunchen på lokal med BK. Då blev promenaden en sväng nere vid broarna för att njuta av det vackra vyerna. Vädret var njutbart bara det så vyerna blev ett extra plus. Några bilder från den promenaden finns här på webbplatsen, Frövi 10 mars.

13 mars 2023

(5.05) Ny vecka och relativt välfylld agenda. Målet är att inte boka in ett enda möte till, det är tillräckligt för veckan redan. Jag ska nog lyckas undvika fler inbokningar kan jag tro.

Gårdagen var väldigt vilsam även om jag fick en del gjort. Jag var till och med ner på gymmet en sväng. Det var väldigt skönt och jag njuter av träningsvärken som har börjat lite smått. Första passet på gymmet sedan mitten av oktober då det blev två pass innan kroppen och skallen sa ifrån. Innan dess var det några pass i juli. Jag hoppas verkligen att jag kan få komma igång med gymmet igen - det gör susen för hela mig.

14 mars 2023

(5.12) Andra arbetsdagen den här veckan. Gårdagen gick över förväntan med tanke på de två relativt långa möten som var inbokade. Jag fick en hel del gjort förutom dem och det gav en bra känsla innan jag avslutade dagen. Ymnigt snöfall i Metropolen under gårdagen som övergick i regn på eftermiddagen. I dag finns bara plogvallarna kvar.

I dag blir förmiddagen på KH och det är dags för den andra av tre workshops som vi har inbokade. På eftermiddagen får jag fortsätta med eget och utveckling av olika delar.

15 mars 2023

(4.57) Gårdagen var givande men intensiv. Jag var kvar på KH hela arbetsdagen vilket var lite av en test. I dag blir det arbete på hemmakontoret. Jag har dock ett par långa möten i dag men jag har en förhoppning att det första kanske kan bli aningen kortare. Hela den här veckan är fylld med allt för många möten redan från start. Jag insåg det redan i slutet på förra veckan och låste fria pass i kalendern för egen tid. Ibland är det ett måste för att få dagarna och veckorna att gå ihop.

(18.08) Puh... Jag är helt muck efter ännu en mötesintensiv dag. Har stensovit i soffan en stund efter jobbet och hoppas det hjälper att väga upp tröttheten efter dagen. Bra möten men det är bara att konstatera att möten tar väldigt mycket energi. Morgondagen är lika fylld med möten som dagen var. Jag får verkligen hushålla med energin mellan varven och det blir inte många knop av eget jobb gjort sådana dagar. På fredag har jag stängt min kalender för andra och så måste det få vara.

Jag startade dagen med ett pass på gymmet. Skönt att få räta ut träningsvärken lite och känna att jag njuter av att köra. Lite motigt, men mest på grund av den intensiva träningsvärken och småkörigt i vissa muskelfästen. Så blir det när muskulaturen knappt aktiverats på ett helt år - får börja från noll.

16 mars 2023

(5.28) Uj, vad det snurrar i skallen på morgonen. Alla möten från veckan i ett enda sammelsurium. Behöver verkligen tid att landa alla intryck, tankar och möjligheter som dessa möten har skapat. Jag får helt enkelt hoppas på att det kan ske i morgon. I dag är också en mötestät dag med väldigt lite utrymme för reflektion, struktur och planering. Det blir en sväng till KH på förmiddagen med ett möte planerat där. Sedan far jag hem och tar resterande möten hemifrån.

Jag ser fram mot att få landa under morgondagen, få bena ut vad som är görligt och vad som får vila en stund till. Men först ska jag ta mig an dagen och dess uppdrag. En sak i taget i lagom takt får bli stenhårt mantra hela vägen till jag stämplar ut i eftermiddag.

17 mars 2023

(20.53) Kväll och helgen har börjat. Så skönt för både kroppen och vindlingarna. Ännu en mötesintensiv vecka är avslutad vilket innebär en lite för låg nöjdhetsfaktor känslomässigt. Det har varit bra möten men jag har haft alldeles för lite tid för sådant som ger mig energi och som höjer nöjdheten.

Inga bokade planer för helgen men kanske blir det en promenad utanför 50-skyltarna under morgondagen. Det blir vädret som får avgöra det eftersom det inte är speciellt roligt att promenera i spöregn när temperaturen visar strax över nollan. Hoppas dock att det blir uppehåll så att vi kommer ut.

Jag hoppas att helgen får kännas lång. Promenaden i morgon kan helt klart bidra till det. Vindlingarna behöver få återhämta sig och komma i fas med energinivån igen. Just nu är det ganska böljande med energin och jag får inte riktigt kläm på vad som är lagom och inte. Det vore helt klart optimalt med ett reglage eller en termostat som gick att ställa in på önskat tempo. Eller en inbyggd energigivare som slog ifrån när det blev för låg nivå...

...vilket är väl precis det hjärnan gör men som är så svårt att förstå efter alla år med att bara köra på. När till och med kroppen blir involverad i nödstoppet uppstår en märklig och förvirrad känsla i hela systemet. Förståelsen, acceptansen och förlikandet är en process som tar tid. Jag saknar Fru FP så in i norden - saknaden river i själ och hjärta.

19 mars 2023

(5.32) Det blev en promenad utanför 50-skyltarna i går. Vi var till Vedevåg och följde med på en 11 km lång vandring. Fin vandring, vackra vyer och skönt att bara vara i all enkelhet. Jag var relativt mörbultad när vi kom hem så det var skönt med en siesta i soffan efter dusch och fika. Kanske tar jag mig an bilderna på kortet i kameran i dag eller så får det bli en annan stund.

21 mars 2023

(6.53) Veckans andra arbetsdag och jag ska börja lite senare. Behöver få ner antalet timmar på flexen eftersom det plockat på under en period. Det är ett privilegium att kunna styra över arbetstiden i så stor utsträckning. I eftermiddag har jag möte med en kollega och två konsulter för en milstolpe i min verksamhet. Ser fram mot mötet och den plan som kommer att tas fram.

22 mars 2023

(4.41) Bra arbetsdag i går, lagom lång och mycket gjort trots två möten på eftermiddagen. En hel del fixande med kod och rensande i kod för att få till det så bra som möjligt - både utåt men också i förvaltandet. Ska göra som i går och ta lite kortare dag, det var väldigt skönt. Ser fram mot att fortsätta med struktur för att förenkla förvaltandet.

23 mars 2023

(6.20) Näst sista arbetsdagen den här veckan. Det har gått bra så här långt med en blandning av möten och egen tid för förvaltande och utveckling. En sak i taget, ett möte i taget och vila mellan varven. Ja, jag tror nog jag börjar få lite mer grepp om hur det funkar bäst för mig. I dag börjar jag dagen med en tur till frissan, behöver få styr på lockarna. Dagen avslutas med en tur till B och M för lite prat och trivsamt umgänge.

25 mars 2023

(6.54) Helgmorgon och jag har bläddrat genom tidningarna som jag brukar. Ska på en liten utflykt med moster på morgonen men resten av dagen blir bara vara och återhämta energi. Två lätta pass på gymmet den här veckan. Nu börjar jag känna hopp vad gäller att kunna komma igång med motionen som jag önskar. Är tacksam för att jag klarar att köra det jag gör för tillfället.

27 mars 2023

(4.32) Morgon på G4 och jag har precis landat i soffan med kaffe i koppen, benen under pläden och datorn i knäet. Precis som en morgon ska vara med andra ord. Ny vecka och en hel del på agendan - en sak i taget i lagom takt.

(5.57) Dags att jag reser mig ur soffan och går in för att se hur jobbdatorn beslutar sig för att fungera på morgonen. Om det är samma dilemma som i torsdags och fredags när jag startar upp blir det en tur till IT. Jag har dock förhoppning att fredagens optimering och uppdatering av vissa delar löste dilemmat.

28 mars 2023

(3.01) Tidningarna är genombläddrade, första koppen kaffe urdrucken och jag tar en stund för reflektion. I dag är det information och workshop på agendan. Efter jobbet ska jag hämta ett lass ved utanför 50-skyltarna.

29 mars 2023

(18.28) Kom till jobbet i morse och stod och pratade med en kollega när jag reagerade över hur det kliade i näsan. Jag skojade och sa att det nog var på grund av all ved jag bar i går kväll. Ett par timmar senare eskalerade det till en helt annan nivå och jag insåg att jag var på väg att bli genomförkyld. Det var bara att packa ihop och fara hem. Jag vill absolut inte utsätta kollegorna för smittorisk i onödan.

Väl hemma tänkte jag att jag kunde jobba en liten stund till och sedan vila. Det var bara att glömma så jag stängde ner datorn, bytte om till myskläder och bäddade ner mig i soffan. Jag sov som en sten ett par timmar och det var väldigt skönt. Får se om jag kan jobba lite i morgon också, vore bra att få några saker på plats. Det blir i alla fall inte hela dagen. Nåja, jag får avvakta till i morgon, jag kanske till och med får stanna i sängen hela dagen.

Snö, snö, snö - var det både på vägen till jobbet, när jag for hem och när jag vaknat till efter luren i soffan. Inte en plan på att gå ut med skyffeln, det var inte ens att tänka på. När BK kom hem fick hon sopa och skotta. Däremot slapp hon trottoaren eftersom en fantastisk granne längre upp på gatan hade tagit en promenad med sin snöslunga längs hela trottoaren. Tacksamhet är bara förnamnet för hur jag känner för det. Helt klart en stjärna i himlen till L-O för den insatsen.

30 mars 2023

(4.51) Kaffet är upphällt, benen under pläden och datorn i knäet. Morgonen är som den ska och jag kan koppla av en stund till. Jag har sovit överraskande bra i natt med tanke på förkylningen. För tillfället känns det fullt möjligt att jag ska kunna göra de jobbdelar jag hade hoppats på. Jag kan köra delad tur i dag för att få lite siesta mitt på dagen.

April 2023

1 april 2023

(5.50) Helgmorgon och två hela dagar med vila och bara vara framför mig. Dagens första kopp kaffe är upphälld och ska avnjutas under tiden jag bläddrar mig genom de sedvanliga tidningarna.

4 april 2023

(5.48) Strax dags att svida om och fara norrut för dagens arbetspass. Fortsatt förvaltande för att komma i fas med uppsatta mål.

5 april 2023

(4.17) Ny dag och fortsatt förvaltande. Lite annat har varit tvunget att prioriteras en period så förvaltandet har fått stått åt sidan. Dagen i dag är lite uppdelad av olika uppdrad, så blir det ibland och det är bara att ta en sak i taget.

6 april 2023

(4.44) Skärtorsdag och snart fyra lediga dagar på raken. Det känns rätt skönt att få äga min egen tid i fyra dagar.

7 april 2023

(7.12) Helgmorgon och fyra hela dagar ledigt framför mig. En bra känsla och massor med timmar som jag styr relativt mycket över själv. För någon vecka sedan plockade jag fram morfars staffli igen. Kul att stå vid det och se vad som landar på papperet, att se vad som händer med färgerna när det är mer eller mindre vatten med i penseln. En nyttig övning för mig som gärna vill ha koll på penna och pensel och njuter av symmetri och struktur även på papperet.

8 april 2023

(7.03) Jag har varit uppe en stund och ska strax svida om och kila ner i källaren och köra ett pass. Skönt att jag kunnat börja köra på gymmet igen. Jag kör väldigt försiktigt och är noga med att hålla koll på orken. Gymmandet gör väldigt gott för både kroppen och skallen.

I går tog vi kaffe efter maten i garageinfarten. Första stunden där fär säsongen. Det var väldigt skönt att sitta en stund i solen och njuta. Hoppas på fler stunder där innan våren sätter ordentlig fart.

(9.13) Skönt pass på gymmet, det känns som att jag snart kan börja öka lite på vikterna. Det är en bra känsla och ett tecken på att jag hittat rätt nivå på motionen i förhållande till energin. Jag har också bestämt mig för att göra en del omprioriteringar i tillvaron. Skönt att ha landat i den tanken och nu ser framöver lite ljusare ut.

9 april 2023

(6.50) Ny dag med tid som vi äger själva vilket gynnar hela människan. Jag fortsätter i samma anda med prioriteringar som gynnar välmåendet. Under gårdagen var vi en sväng till länsmetropolen och firade 25-åringen i förskott. På vägen hem passade vi på att fylla bränsle och även glida genom biltvätten. Hemma på G4 svidade vi om och tog en skön kvällspromenad för att få luft i lungorna och också för att få röra lite på oss efter stillasittandet på kalas.

10 april 2023

(7.43) Slö morgon med datorn i knäet och kaffe i koppen. Det är inte varje dag jag studsar upp och är redo för göromål - långt ifrån. Inne i vindlingarna är hela dagen planerad men samtidigt är det som att all kraft, ork och lust rinner av mig. Det känns som att jag står på åskådarplats och inte ens är delaktig i mitt eget liv. Mysko känsla som inte är speciellt uppmuntrande heller. Nåja, jag får väl rycka upp mig och ruska av mig och köra på. Men den enkla lösningen hjälper inte längre - det har jag insett för ett bra tag sedan.

(20.09) Kväll och jag landar intryck efter dagens alla göromål innan det är dags att krypa till kojs. I morse fick jag ett infall och tänkte att nu ska jag testa vad jag orkar. Det blev en del klippande av torrt i trädgården, en promenad med sex kassar skräp till återvinningen och efter det fönstertvätt. När det var dags för lunch hade jag fixat allt utom hälften av fönstren som var i solen. De tog jag mig an när jag tagit en lur i soffan efter lunch.

Skönt att få känna att jag orkar en del i alla fall. I dag var det nog också lite "jädrar anamma" som kröp fram vilket jag inte känt på väldigt länge. Som jag skrev här om dagen, nu är det nya prioriteringar som gäller. I morgon blir första vardagen med nya prioriteringar, det blir intressant.

12 april 2023

(21.40) Kväll och strax dags för mig att krypa till kojs. En bra dag på jobbet då jag har hunnit en hel del förvaltande mellan ett par möten. Körde ett pass på gymmet i dag och det var skönt för både kropp och knopp. Det gör susen med omprioriteringarna under dagarna. Fokus är på mer läkande och hälsobringande delar, resten får bli gjort när det blir gjort.

När BK kom hem hängde vi på kärran på bilen, täckte över lasset med presenning, surrade fast och for till Vanneboda och tömde. Vi var även förbi kyrkogården där lyktorna äntligen gick att få upp från backen. Däremot var ljungen fortfarande fastfrusen så påskliljorna får vänta några dagar. I morgon blir det KH för mig igen. Ska lyxa till med lunch på lokal vilket betyder åka på drive in och ta med till rummet och mumsa.

13 april 2023

(5.43) I dag är det ljummet ute på morgonen. Jag var ute för en stund sedan och hämtade tidningen - det var en härlig känsla i luften. Fiskmåsarna skränade nere på idrottsplatsen så nu är det vår på riktigt. Ska bläddra genom tidningarna och avnjuta morgonens första kopp kaffe. Sedan bär det av norrut mot KH.

15 april 2023

(8.32) Sovmorgon eller något liknande kan jag väl säga om i dag. Jag sov i alla fall till halv sju och det var bra. Ska ta mig ner till kyrkogården för att se om jag kanske kan peta ner några påskliljor till vår kära. Det är inte säkert men jag kan testa. Resten av dagen har jag inga planer för och det känns skönt.

16 april 2023

(7.39) Det funkade fint att peta ner påskliljorna i lådorna på kyrkogården i går. Gott att få göra lite vårfint där. På eftermiddagen tog jag en promenad med kameran runt Hemdal. Det var vårboost de lux som visade mig blåsippor, tussilago, vitsippor och citronfjärilar. Dessutom sjöng massor av olika fåglar så vackert, jag kände dock endast igen läten av mås och korp.

I dag ska vi ta oss ut i geografin igen. Det blir på eftermiddagen när BK har jobbat klart. Jag ska nog ge mig i kast med att tömma kortet i kameran om en stund när jag sovmorgnat mig färdigt. Skönt att bara ta det lugn på morgonen och njuta av ett par koppar kaffe innan jag eventuellt gör något annat.

17 april 2023

(5.42) Ny vecka och strax dags för mig att göra mig redo för jobbet. Det blev en härlig tur i naturreservatet i Lia på eftermiddagen i går. Vi cyklade dit och gick slingan runt i reservatet. Fascinerande mycket blåsippor i flera olika nyanser. Fåglar som sjöng för oss, eller varnade för att vi trampade runt på deras domäner. Halvvägs tog vi kaffepaus vid sjön och jag fick se strykjärnet från ett annat håll.

19 april 2023

(5.03) Mitt i veckan och planen var att fara till KH i dag. Det blir inte så eftersom ett muskelfäste nedanför ena knäet inte är riktigt okej. En dag till hemma så ska nog det bli okej. Troligtvis har jag promenerat lite för intensivt på sista tiden. Det är enda orsaken jag kan tänka mig varför området runt knäet är lite svullet, stelt och ömt.

20 april 2023

(4.14) Tidig morgon och jag ska till KH i dag. Inte ett dugg bättre i muskelfästet under knäet men jag behöver fara upp. Jag förstår verkligen inte varför jag har så ont. Det enda jag kan tänka mig är att jag gjort lite för mycket fysiskt på senaste tiden och kanske testat mig själv för hårt. Trist att det ska behöva bli så här för det. Men det är bara att gilla läget.

21 april 2023

(5.39) Veckans sista arbetsdag och i dag blir det väldigt långsamt tempo och massor med reflektion och planering. Jag måste det helt enkelt efter flera dagar med lite för högt tempo och lite för intensivt jobbande vid skärmen. Jag får inte glömma mina omprioriteringar i tillvaron och falla in i gamla mönster. Mer av nya prioriteringarna behöver in i tillvaron hela tiden.

22 april 2023

(7.10) Helgmorgon och två hela dagar utan innehåll framför mig. Vindlingarna har redan innehåll redo men det är bara att inse, jag kommer absolut inte fixa att göra allt som står på den mentala listan. Frustrerande? Ja, självklart eftersom det för drygt ett år sedan var en självklarhet att jag skulle beta av hela listan på någon dag. Hittat ro i situationen som är nu? Nej långt ifrån, men kanske landar jag i det småningom. För tillfället finns varken acceptans eller okej i vokabuläret.

Det är också svårt att landa i nya prioriteringarna. Pliktkänslan, lojaliteten och den förbaskade inställningen att jag alltid ska göra så gott jag kan är i vägen. För tillfället känns det som att jag har energi till jobbet men livet utanför de timmarna är relativt obefintligt. Ja, jag måste ju bidra till försörjningen så det är så klart inget snack om saken. Däremot hade ett mer hälsofokuserande scenario sett helt annorlunda ut.

24 april 2023

(4.41) Ny vecka och jag ska försöka behålla de bra tankarna från gårdagen. Jag får heller inte glömma att få in mer av nya prioriteringar även i vardagen.

En bra helg med lagom tempo och mycket återhämtning. Landar tillbaka i livet efter en helg som den här känns det som. Jag ska dock vara försiktigt optimistisk och ta en stund i taget. Nästa bakslag kan vara runt hörnet eller så.

26 april 2023

(5.32) Mitt i arbetsveckan och i dag jobbar jag på distans. Skönt att kunna stänga in mig och ha total arbetsro en hel det. Det har gått rätt skapligt med nya prioriteringar så här långt den här veckan. Jag ska försöka fortsätta i samma anda.

Jag jobbar på med högerbenet för att få det i form. Masserar och töjer mellan varven och BK har gjort några väldigt givande insatser med massage. Några dagar på rad har jag även tagit en stund och använt tennisbollen för att massera på lite annat sätt. Hoppas kunna börja promenera snart igen.

(6.10) Strax dags att börja jobba, det blev en lite kortare morgonrutin i dag. Känner mig nöjd med bläddrandet och har inte lust att kika på nyheter mer i dag. Ser fram mot en dag med arbetsro, lagom takt och hög nöjdhetsfaktor över min egen prestation. Nu ska jag svida om och göra mig redo för en dag vid skärmen.

27 april 2023

(6.29) Vilsam morgon, jag tänker starta arbetsdagen senare i dag. Ska göra mig i ordning om en någon timme och sedan är det dags att kila ner till frissan. En väldigt bra start på dagen tycker jag. Möte på hemmaplan på förmiddagen och sedan styr jag upp till KH en sväng för möte där.

I går fick vi hem massagepistolen jag beställt. Jag var tvungen att prova den med en gång och jag tyckte det kändes skillnad i benet med en gång. Jodå, tron försätter berg... Men faktum är att jag verkligen tror på verkan av den och det är så klart anledningen varför jag beställde den. Nu kan vi hjälpa varandra utan att behöva slita med att massera manuellt.

29 april 2023

(5.17) Morgon och tre lediga dagar framför mig, jag njuter. Bara vara, göra vad jag vill och äga min tid - det är livskvalitet. I går hade jag tänkt flexa ut efter lunch men det blev inte så. Vissa justeringar behövde göras innan jag kunde ge mig för dagen. Så kan det bli ibland och det är bara att gilla läget helt enkelt.

(6.54) Tidningarna är genombläddrade och jag har även roat mig med lite annan surf. Två koppar kaffe är inmundigade och har gjort gott för hela systemet. Jag tror att jag ska flytta in till stora skärmen och ge mig in i LrC en stund. Tog några bilder på den vackra himlen i går kväll som jag vill kika lite på. Dagen har börjat och jag ska fortsätta den i samma behagliga tempo som jag har nu.

30 april 2023

(7.59) Sovmorgon och skön start på dagen. Jag känner mig nöjd efter gårdagen då jag började röja och sortera bland sakerna i lådorna i datarummet. Vi gjorde en rockad med två byråer vilket innebar att jag fick lite mer lådutrymme i datarummet. Toppen eftersom jag då kan få ner en del från hyllorna i lådor och slipper en massa damm på dem i onödan. Jag blev så klart inte färdig eftersom det är på tok för många saker. Jag passar på att rensa men det tar stundom ganska lång tid. Bara att testa alla tuschpennor för att se om några torkat - det tar tid.

Maj 2023

1 maj 2023

(5.45) I går tog jag mig ner på gymmet igen, har ju avvaktat lite på grund av att benet varit som det varit. Skönt som bara den att köra igen. Fortsatte att flytta ner saker i lådor från hyllor och även byta plats från små lådor till lite större. Skönt att få mycket gjort även om det är en del kvar än. Får se om jag tar ett pass med att röja och sortera i dag också eller om jag avvaktar till en annan stund. Har sovit gott och nu ska jag njuta av kaffet, tidningarna och att ha benen i högläge.

(6.58) Sitter och klurar på om jag ska börja montera ihop projektet fågelmatning som skulle ha kommit ut i höstas. Tyvärr hann jag inte innan tjälen bet sig fast i backen. Det kom en förkylning och fördröjde hela projektet också, vilket jag så klart inte kunde göra något åt. Det vore skönt att få det på plats i trädgården för att få utrymme i garaget också. Nåja, det blir när det blir. Jag kan inte göra resterade delar av projektet själv utan behöver hjälp av BK för att få till det.

2 maj 2023

(4.54) Ny dag och i dag rullar jag norrut för jobbtimmarna. Kanske blir det ett pass på gymmet innan jag far upp. Får se om en stund när kroppen och knoppen vaknat till lite mer. I går kom svartvita flugsnapparen till G4 - det är glädjande.

3 maj 2023

(4.44) Min och Fru FPs minut på morgonen på Herr FPs dag. Saknaden och sorgen går i vågor och sköljer över mig med jämna mellanrum. Ingen dramatisk våg utan mer som kraftiga dyningar som sköljer över, omsluter och dämpar mig. Låter mig vara i stunden och bara ta in hela känslan för att känna kärleken och omsorgen som alltid fanns.

4 maj 2023

(4.40) Stilla morgon när dagen gryr och jag sitter i soffan med benen i högläge och datorn i knäet. Tid för mig att morgna mig och ge mig in i cyberspace en sväng. Dagen i dag är ganska mötesfylld - det är vad som hinns med i dag.

(18.48) Kväll och jag tar igen mig efter en intensiv men produktiv och givande dag. E-tjänster på förmiddagen och första mötet för projekt intranät på eftermiddagen. Ja, det har gått i ett men som sagt varit väldigt givande. I morgon förmiddag blir det egentid för min del en stund, bara vara och fokusera på mig själv och möjligheter. När den stunden är klar tar jag tag i jobbdelar igen och kör ett pass vid skärmen innan det är dags att ta helg.

5 maj 2023

(5.33) Morgonmys och strax dags att starta dagen med ett jobbpass innan jag tar paus en stund. Gott att kunna dela upp dagen när det behövs. Ser fram mot dagen men ser också fram mot att få ta helg när det blir dags. Om knappt två veckor styr vi kosan till goda vänner i huvudstaden västerut. Jag ser fram mot det och också att få drilla mig själv med kameran.

6 maj 2023

(7.23) Efter en natt med nästan 11 timmars sömn kan jag verkligen känna mig utvilad. Skön känsla och så behövligt efter en intensiv men givande vecka. Veckan avslutades med peppande möte och lite fixande med nytt projekt. Jag ser fram mot att se vad kommande vecka för med sig.

Innan dagen i dag kör igång ska jag sätta mig en stund vid stora skärmen och tömma kortet i kameran. Det är en del bilder och skönt att ligga i fas med tömning och backup. Det blir säkert några bilder under helgen och då är det skönt om kortet är tomt innan jag sätter fingret på avtryckaren igen.

7 maj 2023

(4.27) Ny dag och chans till ny vila. Ja, så får det vara efter försöket till fysisk insats utomhus under gårdagen. Jag orkade inte speciellt mycket och det var inte kul. Det är som att hela jag dräneras bara jag kliver ut och ska göra något vilket känns som ett bakslag varje gång. Näe, inte speciellt upplyftande och inte heller speciellt hjälpsamt för BK som får göra allt.

(6.50) En stund i soffan och morgnat mig, en lagom start på dagen. Hade andra planer i dag men det blir vila hela dagen. Jag känner mig inte i toppform, förkylningskänsla i hela systemet. Då är det lättare att lyssna på kroppen och låta den få återhämta sig i lugn och ro. Det är märkligt att det inte är lika lätt när vindlingarna larmar. Jag hoppas det bara är en liten släng av förkylning som ger sig inom ett dygn eller så.

9 maj 2023

(4.17) Gårdagen blev aningen annorlunda än jag hade kunnat tänka mig. Ett samtal som förändrar en del - roligt som bara den och positivt för hela mig.

11 maj 2023

(5.23) Morgon och strax dags för mig att börja förbereda mig inför dagens pass på KH. Mycket är förberett men jag tänker att jag vill finslipa lite på några saker. Gårdagens heldagspass med kollegan blev som väntat väldigt lyckat. Vi fick massor gjort och kände oss nöjda när vi gav oss för dagen.

13 maj 2023

(5.17) Helgmorgon och jag känner att dagen får bli fylld med ganska stor del återhämtning och vila. En innehållsrik och på ett sätt omtumlande vecka som varit väldigt bra. Nu behöver dock vindlingarna en paus och bara få ta det lugnt.

14 maj 2023

(5.15) Ny dag och i dag ska jag vila på förmiddagen. Under gårdagen blev en hel del gjort och vi grejade mest hela dagen. Jag klippte gräset för första gången på över ett år och det kändes bra. Trimmern fick också komma ut en sväng och göra slutklämmen av jobbet. Känslan av att orka fysiskt - obeskrivlig.

På förmiddagen fick jag hjälp av BK att börja montera ihop projektet från i höstas, det tog lite mer tid med monteringen än jag trodde så det blir ett pass till en annan stund innan utplacering på ägorna. BK fixade klart potatislandet och satte ner knölarna. Hon har gjort ett jättejobb med potatislandet och det blev superbra.

(7.00) Morgonrutinerna är snart avklarade och kanske smyger jag igång dagen med någon form av grejande. Diskbaljan är en stark kandidat för att bli omhändertagen först. Skönt med morgonrutinerna och att få ta dem i lagom takt utan att ha en tid att passa - helgerna är välgörande.

15 maj 2023

(4.01) Onödigt tidig start på dagen men så kan det bli mellan varven. Extra tid att bara vara och komma igång kan jag också tänka och då känns det helt plötsligt lite mysigare. Jag ska ge mig in i tidningsvärlden i cyberspace till att börja med. Bläddra genmom ett par eller tre aviser och sedan får jag se vad jag hittar på. Ska fara till KH lite senare men först komma-igång-tid.

17 maj 2023

(7.22) Tillsammans med goda vänner i Oslo, vi landade här i går kväll. I dag säger vi stort Gratulerer med dagen till Norge. Planen för dagen är inte att stå längs Karl Johans gate - näe, vi tar en tur i naturen i stället. Jag ser redan fram mot lunchen då vi ska få römmegröt.

19 maj 2023

(7.31) Morgon och mulet i Oslo. Nåja, vi har haft ett par dagar med riktigt fint väder och behaglig promenadtemperatur, det är bara att fortsätta njuta. Under gårdagen promenerade vi längs Akerselva, en fin promenad och häftigt med forsande vattnet mitt i stan. Fika blev det så klart också, våffla och kaffe satt fint innan vi vände tillbaka till bilen och begav oss hem till balkongen och kvällens goda måltid.

20 maj 2023

(6.31) Morgon i Oslo och jag sitter i soffan med en kopp kaffe, ser ut över vyerna utanför fönstret och njuter av stillheten. Skönt som bara den och rogivande för hela systemet. Under gårdagen hade vi några fantastiskt sköna timmar i naturen. Orientering, fotande och fika - en tur på 12 km tror jag minsann. Alla bilder från dagarna här är överförda, rensade och körda backup på. Det är bara nasen kvar men den flyttar jag över på när vi kommer hem.

21 maj 2023

(6.39) Hemma i soffan igen efter några, trivsamma och avkopplande dagar i Oslo. Under hemresan i går tog vi en avstickare och hälsade på brorsan och svägerskan en kortis. Det var kul och säkerligen överraskande. I dag blir det inte många knop, bara vara och ladda batterierna inför kommande arbetsvecka. Hoppas planerna för fredagen håller och att vi landar i delprojektet för att kunna fortsätta med resten.

23 maj 2023

(4.57) Morgon och tid för att morgna mig. I dag är det lite småsegt eftersom jag vaknade trött när klockan ringde. Skulle kanske ha sovit ett par timmar till - men det går inte för sig. Ska sätta igång med morgonbestyren för att se om inte det kan hjälpa att få bort tröttheten.

(21.02) Kväll och vi vilar i soffan innan det är dags att krypa till kojs. Jag kopplar av medan BK är i full färd med att svara på en diger undersökning. Tur som bara den att det var hon som fick den och inte jag. Puh... Jag kan avsluta dagen med nöjd känsla av en förmiddag tillsammans med kollegorna i grannkommunerna. Trivsamt och kreativt då vi löste minst ett dilemma som gjort att vi grunnat en bra stund. Väl hemma igen blev det några timmar till vid skärmen för att beta av och komma ifatt med resten som ramlat in då jag varit fokuserad på annat.

24 maj 2023

(3.57) Ny dag i veckan och jag vaknade för en stund sedan, det kändes som att jag sovit klart. Kanske far jag upp tidigt till KH för att få egentid innan kollegor börjar ramla in. Ser fram mot att få komma upp till KH och strukturera och rensa en del. Jag har uppdrag som väckarklocka lite senare på morgonkvisten och det ska självklart genomföras.

26 maj 2023

(5.49) Strax dags att börja dagens arbetspass vid stora skärmen. Ser fram mot de möten jag har och det är vad jag kommer att hinna med i dag. Gårdagens möte bjöd på idel överraskningar. Jag blev så överraskad att jag inte ens fann ord. Ja, så kan det bli mellan varven och det var nog inte sista gången heller misstänker jag. Nu är det kroppsstrumpa, sköld och störningsfrekvens på.

27 maj 2023

(7.13) Skaplig sovmorgon vilket var välbehövligt. Bra, effektiva och givand möten under gårdagen. Efter jobbet tog jag cykeln till FFV3 för att ställa ut pumpen för säsongen. Det gick bra med vissa fördröjningar, en slang som hoppade ur bland annat.

(8.35) Nu får jag snart kapa sovmorgonen och sätta lite fart. Har lite småplock jag vill få fixat i dag innan jag eventuellt tar en stund i solen och bara är. Det är dock väldigt skönt att ta rejäl sovmorgon och morgna mig i maklig takt.

28 maj 2023

(7.40) Tidningarna är genombläddrade och strax är morgonens andra kopp kaffe urdrucken. Stilla morgon och mjukstart på dagen vilket förhoppningsvis gynnar tempot för resten av dagen. Sista tiden har det varit dåligt med motionspass - en period med alldeles för trötta vindlingar som spillt över på fysiken. Inte speciellt kul men jag har resignerat och får på något konstigt vis gilla läget. Målet är självklart att komma igen och få kontinuitet vad gäller motionen. Kontinuitet mer frekvent än några pass var annan månad.

Bristen på motion påverkar så många andra delar i min tillvaro, det visste jag tidigare men nu är det märkbart. Jag har en ganska stor förändring på gång i min vardag och jag ser den som en möjlighet. Det innebär betydligt lättande för vindlingarna och samtidigt mer ork för att kunna få till motionen så att jag kan må så bra jag kan. Förändringen är påbörjad men brytdatum är 4 september.

31 maj 2023

(6.13) Uj, uj, uj... Träningsvärk i stora delar av muskulaturen. Skönt som bara den men något smärtsamt på morgonen när alla delar ska komma igång. Körde ett pass på gymmet i går innan lunch och det var så gott för både kroppen och vindlingarna. Det går några veckor mellan klustren med pass men så är det - bättre än inga pass alls. Jag fick ett mejl på jobbet i går som ser ut att lösa upp en del för mina kollegor och det var verkligen glädjande.

I dag blir det ett pass på KH med lite av varje, precis som vilken dag som helst. Jag har strukturerat upp en hel del inför mitt avslut 1 september och det känns bra. Då är det min sista dag på KH innan jag går vidare i min yrkesutveckling och får fokusera på det jag tycker är absolut mest roligt. Jag tar med mig över 13 års erfarenhet i systemet till min nya roll.

Juni 2023

1 juni 2023

5.44

Första dagen i juni och sommaren har officiellt börjat kan vi väl säga. I dag blir det lite annorlunda ordning för min del, dagen kommer vara uppdelad med jobb, ledig, jobb och så vidare. I och för sig är det inte så annorlunda, det sker lite då och då om jag tänker efter. Nåja, jag ska i alla fall åka buss i dag - det är lite annorlunda. Hoppas ha ork nog att göra något när jag kommer hem i eftermiddag, oavsett om det är något i trädgården eller motion. Det visar sig då och jag får helt enkelt avvakta och se hur det känns.

4 juni 2023

6.10

Jag skickar ett stort fång av kärlek till sfären där Herr och Fru FP befinner sig. I dag är deras 74-åriga bröllopsdag och jag hoppas de firar som bara den. Saknaden är stor och mellan varven tar sorgen tag med sina klor. Det är som att hela tillvaron är några nyanser dovare sedan de bytte sfär.

Gårdagen blev en boost för nöjdheten. Jag inledde med ett pass på gymmet och fortsatte med projekt tvätta, grunda och måla spaljén. Parallellt med det fixade jag en del av återstående till fågelmatningsburen.

Spaljén är grundad och i dag ska jag i alla fall måla första gången. Tänker att den behöver två strykningar för att det ska bli bra. På fågelmatningsburen fick jag dit hönsnätet som ska vara i botten samt sågade av och monterade reglarna för fågelbad och automater. Ändarna på reglarna fick också grundolja på sig under gårdagen och ska få färg i dag.

Skönast var att jag orkade fixa med det jag gjorde och att jag gjorde det i lagom takt utan att bli frustrerad över för långsamt fixande. Under dagen vilade jag också vilket kändes väldigt bra för hela mig.

9 juni 2023

5.50

Veckans sista arbetsdag ska strax sätta igång. Jag är väldigt tacksam för att det är just veckans sista arbetsdag. Det har varit väl många möten och annat som tagit för mycket energi från systemet. Hoppas på att helgen ska kunna fylla på med ny kraft till nästa vecka.