Blogg 2023

Inleder året med ny kunskap om mig själv, min energi och förvaltandet av den. Ödmjuk förhoppning om att kunna komma igång med motionen, i ett helt annat tempo men dock. Under våren öppnade sig nya möjligheter för mig att få till en förändring i min yrkesverksamma tillvaro. Jag chansade och fick möjlighet till förändring vilket innebar nytt jobb från hösten.

Januari 2023

1 januari 2023

Gott Nytt År!

(7.55) Sovmorgon men ändå inte. Jag kom i säng vid halv två efter att varit ute med kameran vid midnatt för att försöka fånga några fyrverkerier. Väl inne igen kände jag att jag behövde landa vindlingarna innan jag kröp ner mellan lakanen. Det var roligt att öva med kameran på stativet och fjärrkontrollen. Bilderna såg okej ut i kameran, det blir intressant att se när jag plockar in dem i datorn. Någon ska jag väl spara i alla fall, om inte annat så för lärande syfte.

Även den här nyårsaftonen tillbringade vi med massor av mys och bara vara. Ja, BK jobbade under dagen och jag fixade lite gott till oss att äta till hon kom hem. Sedan blev det mys och njuta av brasan. Vi stannade uppe över tolvslaget för att undvika det vanliga med att bli väckt av raketerna och annat, ja jag tog ju till och med ut kameran för att öva mig lite.

Jag önskar att vi under året kunde få uppleva att vår värld svänger över mot en mer empatisk, omsorgsfull och kärleksfull plats. En plats där vi alla ser varandra som likar med stor respekt.

3 januari 2023

(6.51) I dag tog jag sovmorgon eftersom det blev en ganska lång dag i går. Jag fick min nya jobbdator och ville få allt på plats innan jag gav mig för dagen. Det gick väldigt bra och det är endast en del jag behöver hjälp med av kollegan på IT. Jag missade helt enkelt att säga till om den delen när jag beställde datorn. Nåja, det ordnar sig säkerligen under dagen. Kul var det i alla fall att få ny dator. Nu är det helt annat vid skärmen här hemma också. Det är lite skillnad på både processor och minne vilket gynnar det mesta.

Fortsatt jobb hemifrån i dag och i morgon far jag till KH för ett pass. En stund där och sedan eftermiddagen med en kollega på annan förvaltning för att få till våra delar i en integration mellan system. Ja, det är lite häftigt att jag får lära mig nytt i den tekniska delen av tillvaron. Fru FP skulle le och konstatera - vad var det jag sa. Tack Fru FP för din starka tro på min förmåga, även om jag själv kunde tänka att du hade lite övertro mellan varven när det gällde min förmåga. Men kanske inte, jag får nog ge mig i det resonemanget.

6 januari 2023

(5.31) Extra ledig dag tack vare trettondedag jul. Det känns faktiskt som att den är nödvändig efter första jobbdagarna efter julledigheten. Jag startade väl intensivt efter ledigheten vilket var tokigt så klart. Vissa stunder känns det inte som att jag har lärt mig något alls om hur jag ska förhålla mig till min energi eller mig själv. Jodå, jag vet att det gått framåt men när ivern tar över och jag kör på som att allt är som vanligt får jag skylla mig själv. Det skulle dock vara önskvärt att jag får in mer rutinmässig avstämning med mig själv gällande dagsform, energinivå och hur jag eventuellt ska styra om agendan för att gynna både mig själv och mina samarbeten.

I dag blir det fortsatt umgänge med vännerna från väst. En tur i utlovat snöfall med kamerorna och sedan säkerligen något gofika och god mat. Jag har inlett dagen med en god kopp kaffe och funderar på om jag ska ta en till innan övriga gänget vaknar. Gott med en stund i soffan, pläden över benen och datorn i knäet - å så en kopp kaffe så klart. Fortsätter att vila och bara vara en stund till för att kunna fördela energin på ett bra sätt över dagen.

7 januari 2023

(17.55) Hemma från ett par trivsamma dagar i Karlstad med Å och E. Vi har promenerat i både yrande snöväder och småregn. Vackra vyer trots snö, dis och dimma. Väl hemma igen var det bara för oss att ta tag i snöskyfflarna och röja här hemma på ägorna. Lite drygt med småtung snö men det skulle göras så klart. Packat upp väskorna och duschat så nu blir det mestadels vila resten av dagen. Välbehövligt eftersom jag inte känner en sprudlande energinivå i kroppen. Men det är väl bara att bita ihop, skärpa till mig och gilla läget helt enkelt.

10 januari 2023

(4.54) Morgon på ägorna och dags för arbetsdag nummer två om en stund. I dag ska jag till KH för ett relativt långt och intensivt pass. Jag har agendan innan så jag vet att det kommer kräva en del fokus. Behöver verkligen ta vara på stunderna mellan mötena för att landa och återhämta lite energi.

Gårdagens arbetspass här hemma var ganska rörigt. Ett par möten även i går men då digitalt. Jag hann inte riktigt med vad jag hade tänkt mig, men så är det ibland när de blir påställt av oförutsedda ärenden som behöver prioriteras. Jag får fortsätta med förkovring av mig själv en annan dag helt enkelt.

11 januari 2023

(6.28) Sovit gott och länge och jag hoppas att det ska hjälpa mig inför den intensiva dag jag har framför mig.

(20.23) Kväll i soffan med benen under pläden och datorn i knäet. Kopplar av och vilar efter en ganska intensiv arbetsdag med ett par längre möten. I morgon är inte ett enda möte inbokat vilket är skönt. Det ger utrymme för att hinna en hel del eget arbete. Uppdateringar och annat som behöver göras för att jag ska komma ifatt i planeringen. Efter jobbet i dag var jag på årlig synundersökning som den här gången gav resultatet att ett av synfelen gått tillbaka och blivit bättre. Ja, det förklarar min känsla av att glasögonen inte varit helt okej en period. Om två eller tre veckor får jag hämta de nya glasögonen.

12 januari 2023

(3.53) Lite väl tidig morgon men det är bara att gilla läget när jag inte kan sova mer. Har sovit dåligt i natt, något som far runt i vindlingarna som jag inte riktigt får tag på. I dag är i alla fall jobbdag på hemmaplan vilket är skönt. Kan fokusera på mitt och lättare att hitta stunder för återhämtning under dagen. Skönt också att inte behöva ha kollegor som dyker in i rummet för "bara en fråga" och så går det en halvtimme eller tre kvart på frågan och en del annat oväsentligt. De tre dagar som varit jobbdagar den här veckan har jag knappt kunnat landa för att tänka en tanke klart. Det är lite drygt och gör att jag upplever dagarna som röriga. Många intryck och för lite tid för eftertanke, reflektion och struktur.

(5.44) Strax dags att börja dagens arbetspass vid stora skärmen. Jag hoppas att flera delar blir lösta i dag och att jag får respons från kollegor som gjort sina delar i de olika ärenden som är aktuella. Jag har en del uppdateringar som jag styr över själv. Det kan vara vettigt att börja dagen med så att jag får någon form nöjd känsla i vindlingarna.

13 januari 2023

(6.22) Stillsam morgon med reflektion och kaffe och småningom bläddrande i tidningarna. Hoppas verkligen på en lugn dag på jobbet i dag eftersom det varit fyra mer än vanligt hektiska dagar på rad.

15 januari 2023

(6.49) Första koppen kaffe är slut och en andra är påfylld, tidningarna är genombläddrade och jag fortsätter att mysa en stund till. Helledig dag med absolut ingenting på agendan och så ska den få fortsätta. Jag har dock låtit jobbtankar florerat i vindlingarna på morgonkvisten. Insikten om att jag behöver strama upp min roll och mina göromål på jobbet landade i mig och jag ser tydligt vad jag behöve göra.

Jag inser hur mycket jag curlat mina kollegor när jag trott att jag guidat dem till egen förkovring. Nähä då, allt för många fortsätter att vända sig till mig när jag kan tycka att de skulle klara det själva. Bekvämlighet, oförmåga eller ren lathet. Ja, inte vet jag men nu är det slut med det. Jag måste få en chans att göra mitt jobb och inte enbart vara en guide. En skön känsla så här på morgonen och nu är jag taggad inför morgondagen då jag ska planera och strukturera. Min roll 2.0.

(11.46) En stund vid stora skärmen och ytterligare bilder har kommit upp här på webbplatsen. Bilder från vår tur till Karlstad förra helgen. Snöyra ena dagen och regn andra. Trots det gav vi oss ut med kamerorna och hittade flera häftiga motiv och vyer. Skönt att pyssla lite med bilderna en stund. Ja, förutom en kort sekvens när LrC fick något ryck och började radera mina justeringar. Tio bilder fick jag göra om. Puh... Tur att jag hade både koll på vad jag gjort innan och ork att göra om. Vet inte vad det var som hände, det har i alla fall inte hänt tidigare. Kanske var det någon spillra av en brödsmula som kilat in sig vid Z-tangenten när jag gav kommandot ångra.

16 januari 2023

(5.11) Morgonmys i soffan med datorn i knäet, kaffe i koppen och benen under pläden. Skönt och vilsamt för hela mig med den starten på dagen. Ska försöka fortsätta dagen i samma lagom tempo i vindlingarna och verkligen fokusera på en sak i taget. Det är ett löfte till mig själv.

17 januari 2023

(5.27) Märklig dag på KH i går, jag är villrådig och vet inte riktigt vad jag ska göra eller hur jag ska förhålla mig. Är det bara för mig att lägga mig platt och ge upp helt enkelt. Jag förstår inte kollegorna och de förstår inte mig - det är ett underbart läge... Fortsättningsvis ska jag stänga in mig än mer och göra det jag ska och så får det vara bra med det.

18 januari 2023

(5.55) Ny dag och nya utmaningar. Utmaningarna för tiden är inte som de brukar vara. I stället för att ge mig i kast med något delikat på webbplatsen eller strategiskt tänk om en e-tjänst får jag i dagsläget nöja mig med att ta tag i utmaningen som själva arbetsdagen ger. Jag ska ta mig genom den eftersom det är mitt uppdrag. Att jag sedan störtar i soffan som en urvriden disktrasa och inte förmår mig att göra något mer den dagen är så klart oroande. Men jag vet inte vad jag ska göra.

19 januari 2023

(4.04) Morgonstund innan det är dags för mig att göra mig redo och fara till KH. Ännu en dag med långt möte. Jag behöver öva mig på att skapa mötesfria dagar i min kalender. Det känns mer och mer viktigt för att jag faktiskt ska kunna få gjort det jag önskar. Med min nuvarande roll vore inte det någon omöjlighet kan jag tycka. Jag tar med mig det in i dagen. Ah, det öppnar upp möjligheten att faktiskt kunna förkovra mig för att utveckla i systemen.

(4.44) Tidpunkten på dygnet som är min och Fru FP:s tid för samtal på morgonkvisten. Många gånger föll det sig så att vi hördes 4.44 och den tidpunkten blev vår. En speciell känsla infinner sig de morgnar jag sitter vid datorn och av en händelse ser att klockan visar exakt de siffrorna. Löjligt kan tyckas men den speciella känslan finns där oavsett.

20 januari 2023

(5.53) Sista arbetsdagen för veckan och energinivån är nere strax ovanför noll. Det är helt värdelöst att ha den känslan, eller kanske ska jag skriva brist på känsla. Hela jag känner mig lätt domnad och helt dränerad. Ska upp till jobbet för tredje dagen den här veckan, det blir nog bra men det ska bli väldigt skönt när den här arbetsdagen är avklarad och jag kan ta helg.

21 januari 2023

(5.44) Helgmorgon och två lediga dagar framför mig. Två dygn med vila och bara vara och en tom kalender. Nåja, det är en punkt på agendan och det är lite fix hos morbror och moster men det gör jag medan jag tar igen mig.

(7.34) Andra koppen kaffe är urdrucken och tidningarna genombläddrade. Jag funderar på att sätta mig en stund vid stora skärmen och kika på bilderna jag tog här om dagen nere vid sjön. Jag tror att en del av dem kan vara rätt trivsamma att kika på.

23 januari 2023

(5.48) Tidningarna är genombläddrade och kaffet är urdrucket vilket betyder att det strax är dags att börja arbetsdagen framför stora skärmen. Planering, struktur och prioritering står högst på min lista i dag. Jag behöver styra upp min tillvaro och mina uppdrag så att de blir relevanta i förhållande till min uppdragsbeskrivning.

24 januari 2023

(4.02) I går var en riktigt bra dag, den bästa energimässigt på länge. Jag fick en hel del gjort på jobbtiden i alldeles lagom tempo. Jag skapade tid för mig själv att fokusera och koncentrera mig i lugn och ro vilket gjorde susen. Det är så klart inte helt lätt att skapa den arbetsmiljön hela tiden, speciellt inte när jag är på KH. Tre dagar på rad ska jag dit så det blir en utmaning att hitta formen för bra arbetsmiljö även där. Under gårdagen kunde jag fokusera på rätt saker utan att det dök upp en massa ovidkommande. En väldigt skön känsla som gav energi i stället för att bara dränera hela mig.

25 januari 2023

(4.00) Tidig morgon igen, även i dag hade jag klockan ställd för att ringa kvart över fem. Jag har bokade tider på morgonen och därför ville jag komma upp i tid. I går precis som i dag vaknade jag rejält innan klockan skulle ringa. Lika bra att stiga upp och kunna dra ut på morgonrutinerna lite. Det blir en bra start på dagen. Gårdagen på KH var lite rörig med flera möten, både planerade och spontana. Jag var supertrött när jag kom hem och landade en liten stund innan det var dags att svida om och fara på kalas till morbror och moster.

I dag är jag uppbokad mest hela dagen. Jag ska avböja en inbjudan till ytterligare ett möte och fara hemåt direkt efter sista mötet. Det behövs för att göra mig själv rättvisa och för att jag ska känna att resten av veckan blir bra. En stor del av förmiddagen i dag är vikt till workshop med kollegor. Det blir bra och ger förhoppningsvis kollegorna lite mer känsla för det de ska göra på webbplatsen.

(5.31) Morgonrutinerna för att få en bra start på dagen är avklarade. Två koppar kaffe, bläddra genom tidningarna och bara vara under pläden i soffan. Mycket bättre än så kan inte en start på dagen bli. En del jobbplanering har florerat i vindlingarna under morgonrutinerna så jag skrev ner dem i ett mejl och skickade till mig själv på jobbet. Det är bra att kunna göra så för att jag ska slippa fastna i tanken med farhåga att eventuellt glömma den fiffiga idén som dök upp.

(23.11) Jaha då, sent som bara den och jag är fortfarande uppe. Jag har kopplat av på kvällskvisten med att tömma kortet i kameran. Det var några bilder sedan söndagens promenad till sjön. I lördags tog jag också en del bilder när BK och jag promenerade en sväng. Förutom att rensa och köra backup importerade jag bilderna i LrC och roade mig en stund med att redigera några av bilderna. Inga nya på webbplatsen än men jag skickade några till Å i Oslo för påseende.

Bra dag på KH i dag även om jag var skapligt dränerad på energi då jag kom hem. Tog en siesta i soffan för att hämta mig lite till kvällen så att jag skulle få ut något av den också. I morgon är det dags för KH igen, tredje dagen den här veckan. Jag siktar på att fara hem direkt efter lunch och köra eftermiddagens pass hemma. Sedan blir det fredag och då är det distans som gäller för mig. Det ska bli riktigt skönt, heldag med arbetsro och kreativitet.

26 januari 2023

(5.07) Uj, uj, uj... Jag skulle inte varit uppe så länge i går kväll. Det känns i hela mig nu på morgonen trots att jag vaknade av mig själv utan väckarklocka. Jag känner mig helt mörbultad. Ingen tvingade mig att sitta uppe i går kväll - det valde jag. Bara att gilla läget och hålla lagom takt hela dagen så att jag fixar alla delar den består av.

27 januari 2023

(4.31) Veckans sista arbetsdag och jag ska försöka få till ett par egna göromål efter tre intensiva dagar på KH. Det ska nog gå bra tänker jag och det blir skönt att få se klart en föreläsning jag började titta på förra måndagen. Jag kom in 8.49 i föreläsningen då annat krävde min uppmärksamhet. Sedan har det varit så - min uppmärksamhet har krävts på annat håll så föreläsningen har fått vänta. Men i dag så ska jag få till att se hela föreläsningen till slut.

28 januari 2023

(10.23) Jag har tillbringat en stund vid stora skärmen vilket resulterade i nya bilder till webbplatsen. Bilderna är från Metropolen i söndags när jag tog kameran på en promenad. Då fick till och med stora linsen följa med. Nu får det bli vila en bra stund. Kanske ska se om jag kan hitta något på tv:n att vila ögonen på, eller så ger jag mig i kast med någon av mina två nya böcker. Det får visa sig vad jag hittar på helt enkelt. Just nu känns det som att ögonen behöver vila en stund.

29 januari 2023

(4.57) Morgonstund, kaffe och fötterna i högläge. Jag hoppas på en lika vilsam dag i dag som jag hade i går. Kanske sätter jag mig en stund vid stora skärmen även i dag för att fixa med några bilder.

(10.54) Det blev en skaplig stund vid stora skärmen och justering av kod på webbplatsen. Alla sidor behövde få ett tillägg och jag hade önskat att jag kunde hämta in det från ett dokument, men det fungerar inte. Det har aldrig hindrat mig förut att mala på med jobb så det gick bra den här gången också.

30 januari 2023

(5.59) Ny veckan och nya möjligheter, utmaningar och stunder. Jag ser fram mot att få fortsätta min resa mot att hitta lagom takt som ändå gör att jag får känna mig till freds. Fortsatt förkovring i CMS och utveckling för att underlätta för alla.

31 januari 2023

(20.06) Kväll och strax dags att krypa till kojs. En bra arbetsdag med ett par möten och sedan tid för eget fixande. Jag avslutade arbetsdagen och gav mig ut på en promenad. I dag trampada jag på lite extra för att testa mig själv. Det kändes bra och jag hoppas det får fortsätta göra det. Jag vill så gärna komma igång med motionerandet både vad gäller promenader och gymmet. Gymmet får dock vänta en stund till, nu fokuserar jag på promenaderna och att de ska kännas bra över tid.

I morgon är det på plats på jobbet som gäller, HLR-utbildning hela dagen. När den är avklarad behöver jag stanna till vid optikern för att korrigera mina terminalglasögon som jag hämtade i går. För tillfället får jag ha dem en bit ner på näsan för att se bra på skärmen. Det känns så där kan jag säga utan att överdriva.

Februari 2023

1 februari 2023

(4.04) Arla morgonstund och jag har landat i soffan med benen under pläden, datorn i knäet och kaffe i koppen. Lite kryp i benen men inte konstigt eftersom jag utmanade mig själv i går med raskare promenad och längre sträcka. Det känns i alla fall bra i hela mig efter promenaden. Nu ska jag ge mig in i tabloidernas värld.

3 februari 2023

(5.44) Jag har sovit ovanligt bra i natt med tanke på att jag var på massage i går efter jobbet. Det brukar vara en natt med kryp i hela kroppen för det mesta. Skönt både med massage och att jag fått sova gott. Strax dags att börja dagens arbetspass vid stora skärmen men först ska jag bläddra lite i tidningarna och njuta av dagens första kopp kaffe.

4 februari 2023

(6.09) Helgmorgon och inte mycket planerat i dag. Brorsan kommer och vi ska även en sväng till morbror och moster på eftermiddagen. Resterande dagen blir vila och återhämtning känns det som. Nu ska jag i alla fall rikta in mig på morgonmys, tidningarna och kaffet.

(7.00) Tidningarna är genombläddrade och andra koppen kaffe laddad. Reflektionen på morgonkvisten är bekymrad. Varför kan vi människor inte leva med respekt och ödmjukhet inför världen och varandra? Vad är det för fel på oss?

5 februari 2023

(4.50) Dags för tidningarna i cyberspace och kaffe. Dagen i dag blir en dag med återhämtning och stillhet. Bara vara och ge mig själv tid.

7 februari 2023

(5.39) Strax dags att göra mig redo för dagens arbetspass, men först de vanliga rutinerna. I dag blir det en tur till KH. Endast ett möte i dag och sedan får jag fortsätta utvecklingsarbetet.

9 februari 2023

(5.09) Morgon i soffan med benen under pläden, kaffe i koppen och datorn i knäet. Har sovit så där i natt, väldigt uppdelad och rörig sömn. Hoppas att dagen blir okej trots att jag vaknade urlakad för en stund sedan.

11 februari 2023

(5.13) Helgmorgon, vila och återhämtning. Det låter som musik i mina öron. En annorlunda vecka med en hel del att pyssla med. Så kan jag sammanfatta veckan som varit. Jag har också förmedlat min farhåga inför kommande projekt på jobbet.I dag blir en hemmadag med lagom takt och massor av bara vara.

12 februari 2023

(4.13) Ny helgmorgon och en hel dag till föra att samla kraft och återhämta mig. Kvällar och helger är inte riktigt som jag önskar för tillfället. De fungerar mer som andningshål för att klara vardagarna. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra eller hur jag ska tänka för att få till det på något annat sätt.

13 februari 2023

(6.06) Morgonrutinerna är avklarade och jag ska strax göra mig redo för första arbetsdagen den här veckan. Hoppas på en bättre vecka än förra, bättre vad gäller min egen förmåga att stänga av andras oförmåga alltså.

14 februari 2023

(4.24) En vag förhoppning inför i dag var att jag skulle sova till BK:s klocka ringde. Det inträffade inte utan jag vaknade en bra stund innan. Ingen idé att ligga kvar och vrida och vända på mig. Jag kände ganska snart att jag inte skulle somna om så det var bara att stiga upp.

17 februari 2023

(6.15) Strax dags att starta dagens arbetspass. Jag har förhoppning att det är ett steg framåt med fysiken. I förrgår tog jag en rask promenad på nästan en timme. Det kändes bra i kroppen då och efteråt. Lite mysko i går eftermiddag men det kan säkert vara en känsla jag har glömt eftersom det är så länge sedan kroppen fick jobba lite hårdare. I dag känns det bra och det ger hopp om att det faktiskt är på väg framåt.

18 februari 2023

(4.44) Morgonstund och jag har placerat mig i soffan som vanligt. Kaffet är upphällt och benen behagligt placerade under pläden. Promenerade i går morse, en rask promenad på 30 minuter och det kändes väldigt bra. Skönt för både kroppen och knoppen som det ska vara. Arbetsveckan har gått bra men nu är det helg och en stor dos återhämtning är det som gäller.

(6.44) Morgonrutinerna är avklarade. Tidningarna är genombläddrade, två koppar kaffe inmundigade och lite pusslande på datorn. Dags för mig att resa mig ur soffan och förflytta mig till diskbänken där en relativt diger hög med disk väntar på mig. Himlen är svagt orange i horisonten och det ser ut att bli en solig och ljus dag. Instämmer dock i det som en av krönikörerna skrev i tidningen här om dagen. Alla njuter inte av ljuset när det kommer. Vi är olika och det måste vi få vara.

(9.19) Frukosten är avnjuten och kameran tömd. Strax ska vi svida om och ta en promenad i det vackra vädret. Lite blåsigt men det är bara att pälsa på sig. Jag är lite onödigt stel i nacken och axlarna. Vet inte riktigt varför och det är nog ingen annan som kan svara på heller. Bara att gilla läget och försöka mjuka upp det stela.

19 februari 2023

(5.01) Det blev en skaplig promenad med BK och kameran i går, vi var ute i två timmar. Skönt att komma ut en sväng och bara vara ute. Det gick skapligt med stelheten under promenaden även om jag var lite hämmad av den stundtals när jag skulle kika på något i geografin. I dag är stelheten helt bedrövligt illa.

Under natten har jag vaknat ett antal gånger när det huggit till i nacken, säkert varje gång jag vänt på mig. Jag ska försöka dra ut hela mig flera gånger i dag. När jag väntade på kaffevattnet nu på morgonen stod jag i dörrposten till köket och töjde. Det var väldigt skönt - efteråt, så det får bli några sådana vändor i dörrposten i dag.

(7.13) Ytterligare en vända i dörrposten och jag har fått dragit ut muskulaturen lite till vilket känns överraskande bra. Några vändor till under dagen så ska jag nog få ordning på den här stelheten också. Jag var ute och hämtade tidningen i brevlådan för en timme sedan och det kändes som att vindarna var betydligt kallare i dag än under gårdagen.

Skönt att vi tog promenade i går. Kanske sätter jag mig en stund vid stora skärmen och fixar lite med bilder från gårdagens promenad. Det var första promenaden med nya objektivet som har rejäl vidvinkel.

21 februari 2023

(5.22) Har sovit ganska länge i natt, välbehövligt och skönt för hela mig. Gårdagen på jobbet var fylld av möten och att bara återhämta mig mellan dem. Dagen gick bra men jag kände mig ganska resignerad efter sista mötet. Återigen ändras eller kortas tiden för möte när det gäller egna projekt i teamet. Det finns inget engagemang från kollegorna, det känns som att projektet är ett måste som ska klämmas in i schemat bland allt annat som måste göras. Just nu vet jag varken ut eller in, jag vet bara att det är dränerande som bara den.

22 februari 2023

(5.38) Det blev ganska många timmar i natt också, skönt att få sova länge och vakna hyfsat pigg. Bra arbetsdag i går, jag hann en hel del med mallar och annat som behövde justeras lite. Ska fortsätta förvaltandet under dagen och om inget oväntat dyker upp ska jag nog kunna få skapligt mycket gjort.

23 februari 2023

(4.59) Jag vaknade innan min klocka skulle ringa och det var väldigt skönt. Då behövde inte BK vakna till för tidigt. I dag ska jag en tur till KH och en hel del möten. Lite av en prövning men det ska nog gå bra. Under gårdagen fick jag en hel del förvaltande gjort. Det ger mig alltid en bra känsla. Ska luncha med en kollega i dag, vi brukar luncha mellan varven och det är trevligt. Det blir extra lyxigt den här veckan eftersom BK och jag var på lokal och åt lunch i går. Två dagar samma vecka på lokal - uj, uj, uj.

26 februari 2023

(5.53) Jag sover och sover men ändå känner jag mig inte utvilad. Det är en märklig känsla och ganska drygt mellanåt. Under gårdagen grejade vi en hel del här hemma, garderoberna vädrades och samtidigt blev det utrensning av diverse plagg. En del fick åka i brännbart men det mesta hamade i skänka-kassarna. Bra om det kan komma någon annan till nytta i stället för att bara ta plats i garderoben här hemma. För min del blev det ganska mycket luftigare i garderoberna men det berodde inte så mycket på utrensning av kläder. Av någon anledning har jag lyckats lägga in både det ena och det andra i garderoberna under flera år. Allt fick komma ner i källaren och placerades på relevanta platser där nere.

Hoppas på en vilsam dag i dag. Kanske tar vi en tur i geografin för att komma ut och bara vara. Det var inte superskönt ute nu när jag hämtade tidningen i brevlådan. Säkerligen blir det bättre när solen kommer upp och vi får klä oss rätt. Jag tycker det skulle vara skoj att fara någonstans för en fotopromenad, vi får se vad vi kan hitta på.

27 februari 2023

(4.52) Ny dag och ny vecka, agendan är skapligt fylld redan så jag får inte boka in mer om det inte är nödvändigt. I morgon är det dags för workshop för redaktörer. Det ska bli roligt och jag hoppas att det blir fler tillfällen framöver, förutom de tre som är inbokade i februari och mars.

Under gårdagen tog vi en tur till Finnåker för att vandra en sväng. Det blev en skön tur med väldigt fint väder. Blåsigt stundtals men mestadels lä och skönt. När vi satt vid Kvavsjön för att fika var det så skönt så jag nästan hade kunnat tänka mig att lura en stund i solen. Det blev så klart en del bilder men dem tar jag hand om en annan dag.

28 februari 2023

(3.53) Sista dagen i februari för den här gången. Ja, det går undan mellan varven. Fick en hel del gjort i går trots att jag inte förväntat mig det. Bästa känslan var dock att jag faktiskt hade en hel del energi över efter arbetsdagen. Jag rensade avloppet under handfatet i badrummet efter jobbet. Det var nödvändigt men också hoppingivande med tanka på orken.

I dag satsar jag på att vara på KH tidigt. Vi har workshop för redaktörer på förmiddagen och jag vill gärna vara på plats en stund innan för att göra sista förberedelserna. Det blir kul med workshop, de har fått stå tillbaka under några år men nu är det dags igen. Jag hoppas att redaktörerna ska känna att det ger dem en grund att bygga vidare på. Vi kan förmedla men var och en måste lära sig själv.

På eftermiddagen ska jag till glasögonaffären för att få mina nya glas i bågarna. Glasögonen som jag har vid skärmen blev inte bra den här gången men jag tror på lösningen som är gjord. Det är ingen höjdare att sitta vid skärmen åtta timmar om dagen med glasögon som inte riktigt funkar. Nacken har fått slita lite de senaste veckorna men jag tror det ska släppa när nya glasen är på plats.

Mars 2023

2 mars 2023

(4.06) Väl tidigt på morgonkvisten kan jag tycka men det är som det är. Jag vaknade och trodde att klockan skulle ringa om en liten stund men tog fel på en timme. Det insåg jag dock inte förrän jag kom upp och hade satt på kaffevatten. I dag är det flera uppdrag på agendan men det gäller bara att ta en stund i taget. Jag känner mig i alla fall lugn och samlad inför dagen.

Under gårdagen fixade jag till mer jobb åt mig själv än jag behövde. Så kan det bli ibland och då är det bara att gilla läget. Jag fick till och med skicka ut ett driftmeddelande för att spara samtal till organisationen. Nåja, det var fixat på ett par timmar så det var nog ingen större fara.

En kollega hörde av sig om ett dilemma på webbplatsen. Jag kikade på det och insåg strax vad det var som behövde rättas till. Jag byggde om och publicerade och insåg att jag behövde gå in på ett antal sidor för att flytta en del som inte följde med den ombyggda mallen. Hoppsan, tänkte jag och körde igång. Jag är tacksam för kollegan som gjorde mig uppmärksam på dilemmat från början, även om jag själv lyckades göra det lite mer påställt än vad det hade behövt vara.

4 mars 2023

(6.20) Helgmorgon och jag har min vanliga rutin med kaffe och tidningarna på webben. Jag siktar på en vilsam helg efter en ganska intensiv arbetsvecka. Skönt med vila och återhämtning för både kroppen och skallen.

(10.40) En stund vid stora skärmen och jag har tömt kortet i kameran. Det var en del bilder sedan vår utflykt förra helgen. Nu är i alla fall kortet tömt och bilderna rensade och körda backup på. Skönt att ha tomt på kortet i kameran. Hade tänkt fixa med några av bilderna men jag känner att det är dags för en stund med vila i utsträckt läge.

7 mars 2023

(3.33) Tidigt på morgonen, benen är behagligt placerade under pläden, kaffet doftar gott från koppen och datorn ligger i knäet. Jag är redo för morgonrutinerna med andra ord. Gårdagen var en innehållsrik dag med relativt många göromål inbokade på förhand. Att det sedan dök upp ett par ytterligare göromål under dagen var i och för sig inget konstigt. Alla dessa var göromål förutom arbetsdagens vilket blev en utmaning för fokusering och annat. I dag är det bara jobb inbokat i agendan. Det blir gott att få fokusera helt och hållet på det.

12 mars 2023

(7.37) Morgonrutinerna är avklarade och en hel ledig dag ligger framför mig. Ja, det är inte annat än att jag tycker det ska bli väldigt skönt. I går tog jag en promenad i lagom tempo med kameran. Tänkte först att jag skulle gå ut på ägorna och fota lite så fick det vara bra med det. När jag väl var ute ville inte kroppen gå in så jag tog en extra sväng runt Hemdal. Väldigt gott för hela mig att komma ut en sväng.

I förrgår tog jag också en promenad. Jag passade på efter lunchen på lokal med BK. Då blev promenaden en sväng nere vid broarna för att njuta av det vackra vyerna. Vädret var njutbart bara det så vyerna blev ett extra plus. Några bilder från den promenaden finns här på webbplatsen, Frövi 10 mars.

13 mars 2023

(5.05) Ny vecka och relativt välfylld agenda. Målet är att inte boka in ett enda möte till, det är tillräckligt för veckan redan. Jag ska nog lyckas undvika fler inbokningar kan jag tro.

Gårdagen var väldigt vilsam även om jag fick en del gjort. Jag var till och med ner på gymmet en sväng. Det var väldigt skönt och jag njuter av träningsvärken som har börjat lite smått. Första passet på gymmet sedan mitten av oktober då det blev två pass innan kroppen och skallen sa ifrån. Innan dess var det några pass i juli. Jag hoppas verkligen att jag kan få komma igång med gymmet igen - det gör susen för hela mig.

14 mars 2023

(5.12) Andra arbetsdagen den här veckan. Gårdagen gick över förväntan med tanke på de två relativt långa möten som var inbokade. Jag fick en hel del gjort förutom dem och det gav en bra känsla innan jag avslutade dagen. Ymnigt snöfall i Metropolen under gårdagen som övergick i regn på eftermiddagen. I dag finns bara plogvallarna kvar.

I dag blir förmiddagen på KH och det är dags för den andra av tre workshops som vi har inbokade. På eftermiddagen får jag fortsätta med eget och utveckling av olika delar.

15 mars 2023

(4.57) Gårdagen var givande men intensiv. Jag var kvar på KH hela arbetsdagen vilket var lite av en test. I dag blir det arbete på hemmakontoret. Jag har dock ett par långa möten i dag men jag har en förhoppning att det första kanske kan bli aningen kortare. Hela den här veckan är fylld med allt för många möten redan från start. Jag insåg det redan i slutet på förra veckan och låste fria pass i kalendern för egen tid. Ibland är det ett måste för att få dagarna och veckorna att gå ihop.

(18.08) Puh... Jag är helt muck efter ännu en mötesintensiv dag. Har stensovit i soffan en stund efter jobbet och hoppas det hjälper att väga upp tröttheten efter dagen. Bra möten men det är bara att konstatera att möten tar väldigt mycket energi. Morgondagen är lika fylld med möten som dagen var. Jag får verkligen hushålla med energin mellan varven och det blir inte många knop av eget jobb gjort sådana dagar. På fredag har jag stängt min kalender för andra och så måste det få vara.

Jag startade dagen med ett pass på gymmet. Skönt att få räta ut träningsvärken lite och känna att jag njuter av att köra. Lite motigt, men mest på grund av den intensiva träningsvärken och småkörigt i vissa muskelfästen. Så blir det när muskulaturen knappt aktiverats på ett helt år - får börja från noll.

16 mars 2023

(5.28) Uj, vad det snurrar i skallen på morgonen. Alla möten från veckan i ett enda sammelsurium. Behöver verkligen tid att landa alla intryck, tankar och möjligheter som dessa möten har skapat. Jag får helt enkelt hoppas på att det kan ske i morgon. I dag är också en mötestät dag med väldigt lite utrymme för reflektion, struktur och planering. Det blir en sväng till KH på förmiddagen med ett möte planerat där. Sedan far jag hem och tar resterande möten hemifrån.

Jag ser fram mot att få landa under morgondagen, få bena ut vad som är görligt och vad som får vila en stund till. Men först ska jag ta mig an dagen och dess uppdrag. En sak i taget i lagom takt får bli stenhårt mantra hela vägen till jag stämplar ut i eftermiddag.

17 mars 2023

(20.53) Kväll och helgen har börjat. Så skönt för både kroppen och vindlingarna. Ännu en mötesintensiv vecka är avslutad vilket innebär en lite för låg nöjdhetsfaktor känslomässigt. Det har varit bra möten men jag har haft alldeles för lite tid för sådant som ger mig energi och som höjer nöjdheten.

Inga bokade planer för helgen men kanske blir det en promenad utanför 50-skyltarna under morgondagen. Det blir vädret som får avgöra det eftersom det inte är speciellt roligt att promenera i spöregn när temperaturen visar strax över nollan. Hoppas dock att det blir uppehåll så att vi kommer ut.

Jag hoppas att helgen får kännas lång. Promenaden i morgon kan helt klart bidra till det. Vindlingarna behöver få återhämta sig och komma i fas med energinivån igen. Just nu är det ganska böljande med energin och jag får inte riktigt kläm på vad som är lagom och inte. Det vore helt klart optimalt med ett reglage eller en termostat som gick att ställa in på önskat tempo. Eller en inbyggd energigivare som slog ifrån när det blev för låg nivå...

...vilket är väl precis det hjärnan gör men som är så svårt att förstå efter alla år med att bara köra på. När till och med kroppen blir involverad i nödstoppet uppstår en märklig och förvirrad känsla i hela systemet. Förståelsen, acceptansen och förlikandet är en process som tar tid. Jag saknar Fru FP så in i norden - saknaden river i själ och hjärta.

19 mars 2023

(5.32) Det blev en promenad utanför 50-skyltarna i går. Vi var till Vedevåg och följde med på en 11 km lång vandring. Fin vandring, vackra vyer och skönt att bara vara i all enkelhet. Jag var relativt mörbultad när vi kom hem så det var skönt med en siesta i soffan efter dusch och fika. Kanske tar jag mig an bilderna på kortet i kameran i dag eller så får det bli en annan stund.

21 mars 2023

(6.53) Veckans andra arbetsdag och jag ska börja lite senare. Behöver få ner antalet timmar på flexen eftersom det plockat på under en period. Det är ett privilegium att kunna styra över arbetstiden i så stor utsträckning. I eftermiddag har jag möte med en kollega och två konsulter för en milstolpe i min verksamhet. Ser fram mot mötet och den plan som kommer att tas fram.

22 mars 2023

(4.41) Bra arbetsdag i går, lagom lång och mycket gjort trots två möten på eftermiddagen. En hel del fixande med kod och rensande i kod för att få till det så bra som möjligt - både utåt men också i förvaltandet. Ska göra som i går och ta lite kortare dag, det var väldigt skönt. Ser fram mot att fortsätta med struktur för att förenkla förvaltandet.

23 mars 2023

(6.20) Näst sista arbetsdagen den här veckan. Det har gått bra så här långt med en blandning av möten och egen tid för förvaltande och utveckling. En sak i taget, ett möte i taget och vila mellan varven. Ja, jag tror nog jag börjar få lite mer grepp om hur det funkar bäst för mig. I dag börjar jag dagen med en tur till frissan, behöver få styr på lockarna. Dagen avslutas med en tur till B och M för lite prat och trivsamt umgänge.

25 mars 2023

(6.54) Helgmorgon och jag har bläddrat genom tidningarna som jag brukar. Ska på en liten utflykt med moster på morgonen men resten av dagen blir bara vara och återhämta energi. Två lätta pass på gymmet den här veckan. Nu börjar jag känna hopp vad gäller att kunna komma igång med motionen som jag önskar. Är tacksam för att jag klarar att köra det jag gör för tillfället.

27 mars 2023

(4.32) Morgon på G4 och jag har precis landat i soffan med kaffe i koppen, benen under pläden och datorn i knäet. Precis som en morgon ska vara med andra ord. Ny vecka och en hel del på agendan - en sak i taget i lagom takt.

(5.57) Dags att jag reser mig ur soffan och går in för att se hur jobbdatorn beslutar sig för att fungera på morgonen. Om det är samma dilemma som i torsdags och fredags när jag startar upp blir det en tur till IT. Jag har dock förhoppning att fredagens optimering och uppdatering av vissa delar löste dilemmat.

28 mars 2023

(3.01) Tidningarna är genombläddrade, första koppen kaffe urdrucken och jag tar en stund för reflektion. I dag är det information och workshop på agendan. Efter jobbet ska jag hämta ett lass ved utanför 50-skyltarna.

29 mars 2023

(18.28) Kom till jobbet i morse och stod och pratade med en kollega när jag reagerade över hur det kliade i näsan. Jag skojade och sa att det nog var på grund av all ved jag bar i går kväll. Ett par timmar senare eskalerade det till en helt annan nivå och jag insåg att jag var på väg att bli genomförkyld. Det var bara att packa ihop och fara hem. Jag vill absolut inte utsätta kollegorna för smittorisk i onödan.

Väl hemma tänkte jag att jag kunde jobba en liten stund till och sedan vila. Det var bara att glömma så jag stängde ner datorn, bytte om till myskläder och bäddade ner mig i soffan. Jag sov som en sten ett par timmar och det var väldigt skönt. Får se om jag kan jobba lite i morgon också, vore bra att få några saker på plats. Det blir i alla fall inte hela dagen. Nåja, jag får avvakta till i morgon, jag kanske till och med får stanna i sängen hela dagen.

Snö, snö, snö - var det både på vägen till jobbet, när jag for hem och när jag vaknat till efter luren i soffan. Inte en plan på att gå ut med skyffeln, det var inte ens att tänka på. När BK kom hem fick hon sopa och skotta. Däremot slapp hon trottoaren eftersom en fantastisk granne längre upp på gatan hade tagit en promenad med sin snöslunga längs hela trottoaren. Tacksamhet är bara förnamnet för hur jag känner för det. Helt klart en stjärna i himlen till L-O för den insatsen.

30 mars 2023

(4.51) Kaffet är upphällt, benen under pläden och datorn i knäet. Morgonen är som den ska och jag kan koppla av en stund till. Jag har sovit överraskande bra i natt med tanke på förkylningen. För tillfället känns det fullt möjligt att jag ska kunna göra de jobbdelar jag hade hoppats på. Jag kan köra delad tur i dag för att få lite siesta mitt på dagen.

April 2023

1 april 2023

(5.50) Helgmorgon och två hela dagar med vila och bara vara framför mig. Dagens första kopp kaffe är upphälld och ska avnjutas under tiden jag bläddrar mig genom de sedvanliga tidningarna.

4 april 2023

(5.48) Strax dags att svida om och fara norrut för dagens arbetspass. Fortsatt förvaltande för att komma i fas med uppsatta mål.

5 april 2023

(4.17) Ny dag och fortsatt förvaltande. Lite annat har varit tvunget att prioriteras en period så förvaltandet har fått stått åt sidan. Dagen i dag är lite uppdelad av olika uppdrad, så blir det ibland och det är bara att ta en sak i taget.

6 april 2023

(4.44) Skärtorsdag och snart fyra lediga dagar på raken. Det känns rätt skönt att få äga min egen tid i fyra dagar.

7 april 2023

(7.12) Helgmorgon och fyra hela dagar ledigt framför mig. En bra känsla och massor med timmar som jag styr relativt mycket över själv. För någon vecka sedan plockade jag fram morfars staffli igen. Kul att stå vid det och se vad som landar på papperet, att se vad som händer med färgerna när det är mer eller mindre vatten med i penseln. En nyttig övning för mig som gärna vill ha koll på penna och pensel och njuter av symmetri och struktur även på papperet.

8 april 2023

(7.03) Jag har varit uppe en stund och ska strax svida om och kila ner i källaren och köra ett pass. Skönt att jag kunnat börja köra på gymmet igen. Jag kör väldigt försiktigt och är noga med att hålla koll på orken. Gymmandet gör väldigt gott för både kroppen och skallen.

I går tog vi kaffe efter maten i garageinfarten. Första stunden där fär säsongen. Det var väldigt skönt att sitta en stund i solen och njuta. Hoppas på fler stunder där innan våren sätter ordentlig fart.

(9.13) Skönt pass på gymmet, det känns som att jag snart kan börja öka lite på vikterna. Det är en bra känsla och ett tecken på att jag hittat rätt nivå på motionen i förhållande till energin. Jag har också bestämt mig för att göra en del omprioriteringar i tillvaron. Skönt att ha landat i den tanken och nu ser framöver lite ljusare ut.

9 april 2023

(6.50) Ny dag med tid som vi äger själva vilket gynnar hela människan. Jag fortsätter i samma anda med prioriteringar som gynnar välmåendet. Under gårdagen var vi en sväng till länsmetropolen och firade 25-åringen i förskott. På vägen hem passade vi på att fylla bränsle och även glida genom biltvätten. Hemma på G4 svidade vi om och tog en skön kvällspromenad för att få luft i lungorna och också för att få röra lite på oss efter stillasittandet på kalas.

10 april 2023

(7.43) Slö morgon med datorn i knäet och kaffe i koppen. Det är inte varje dag jag studsar upp och är redo för göromål - långt ifrån. Inne i vindlingarna är hela dagen planerad men samtidigt är det som att all kraft, ork och lust rinner av mig. Det känns som att jag står på åskådarplats och inte ens är delaktig i mitt eget liv. Mysko känsla som inte är speciellt uppmuntrande heller. Nåja, jag får väl rycka upp mig och ruska av mig och köra på. Men den enkla lösningen hjälper inte längre - det har jag insett för ett bra tag sedan.

(20.09) Kväll och jag landar intryck efter dagens alla göromål innan det är dags att krypa till kojs. I morse fick jag ett infall och tänkte att nu ska jag testa vad jag orkar. Det blev en del klippande av torrt i trädgården, en promenad med sex kassar skräp till återvinningen och efter det fönstertvätt. När det var dags för lunch hade jag fixat allt utom hälften av fönstren som var i solen. De tog jag mig an när jag tagit en lur i soffan efter lunch.

Skönt att få känna att jag orkar en del i alla fall. I dag var det nog också lite "jädrar anamma" som kröp fram vilket jag inte känt på väldigt länge. Som jag skrev här om dagen, nu är det nya prioriteringar som gäller. I morgon blir första vardagen med nya prioriteringar, det blir intressant.

12 april 2023

(21.40) Kväll och strax dags för mig att krypa till kojs. En bra dag på jobbet då jag har hunnit en hel del förvaltande mellan ett par möten. Körde ett pass på gymmet i dag och det var skönt för både kropp och knopp. Det gör susen med omprioriteringarna under dagarna. Fokus är på mer läkande och hälsobringande delar, resten får bli gjort när det blir gjort.

När BK kom hem hängde vi på kärran på bilen, täckte över lasset med presenning, surrade fast och for till Vanneboda och tömde. Vi var även förbi kyrkogården där lyktorna äntligen gick att få upp från backen. Däremot var ljungen fortfarande fastfrusen så påskliljorna får vänta några dagar. I morgon blir det KH för mig igen. Ska lyxa till med lunch på lokal vilket betyder åka på drive in och ta med till rummet och mumsa.

13 april 2023

(5.43) I dag är det ljummet ute på morgonen. Jag var ute för en stund sedan och hämtade tidningen - det var en härlig känsla i luften. Fiskmåsarna skränade nere på idrottsplatsen så nu är det vår på riktigt. Ska bläddra genom tidningarna och avnjuta morgonens första kopp kaffe. Sedan bär det av norrut mot KH.

15 april 2023

(8.32) Sovmorgon eller något liknande kan jag väl säga om i dag. Jag sov i alla fall till halv sju och det var bra. Ska ta mig ner till kyrkogården för att se om jag kanske kan peta ner några påskliljor till vår kära. Det är inte säkert men jag kan testa. Resten av dagen har jag inga planer för och det känns skönt.

16 april 2023

(7.39) Det funkade fint att peta ner påskliljorna i lådorna på kyrkogården i går. Gott att få göra lite vårfint där. På eftermiddagen tog jag en promenad med kameran runt Hemdal. Det var vårboost de lux som visade mig blåsippor, tussilago, vitsippor och citronfjärilar. Dessutom sjöng massor av olika fåglar så vackert, jag kände dock endast igen läten av mås och korp.

I dag ska vi ta oss ut i geografin igen. Det blir på eftermiddagen när BK har jobbat klart. Jag ska nog ge mig i kast med att tömma kortet i kameran om en stund när jag sovmorgnat mig färdigt. Skönt att bara ta det lugn på morgonen och njuta av ett par koppar kaffe innan jag eventuellt gör något annat.

17 april 2023

(5.42) Ny vecka och strax dags för mig att göra mig redo för jobbet. Det blev en härlig tur i naturreservatet i Lia på eftermiddagen i går. Vi cyklade dit och gick slingan runt i reservatet. Fascinerande mycket blåsippor i flera olika nyanser. Fåglar som sjöng för oss, eller varnade för att vi trampade runt på deras domäner. Halvvägs tog vi kaffepaus vid sjön och jag fick se strykjärnet från ett annat håll.

19 april 2023

(5.03) Mitt i veckan och planen var att fara till KH i dag. Det blir inte så eftersom ett muskelfäste nedanför ena knäet inte är riktigt okej. En dag till hemma så ska nog det bli okej. Troligtvis har jag promenerat lite för intensivt på sista tiden. Det är enda orsaken jag kan tänka mig varför området runt knäet är lite svullet, stelt och ömt.

20 april 2023

(4.14) Tidig morgon och jag ska till KH i dag. Inte ett dugg bättre i muskelfästet under knäet men jag behöver fara upp. Jag förstår verkligen inte varför jag har så ont. Det enda jag kan tänka mig är att jag gjort lite för mycket fysiskt på senaste tiden och kanske testat mig själv för hårt. Trist att det ska behöva bli så här för det. Men det är bara att gilla läget.

21 april 2023

(5.39) Veckans sista arbetsdag och i dag blir det väldigt långsamt tempo och massor med reflektion och planering. Jag måste det helt enkelt efter flera dagar med lite för högt tempo och lite för intensivt jobbande vid skärmen. Jag får inte glömma mina omprioriteringar i tillvaron och falla in i gamla mönster. Mer av nya prioriteringarna behöver in i tillvaron hela tiden.

22 april 2023

(7.10) Helgmorgon och två hela dagar utan innehåll framför mig. Vindlingarna har redan innehåll redo men det är bara att inse, jag kommer absolut inte fixa att göra allt som står på den mentala listan. Frustrerande? Ja, självklart eftersom det för drygt ett år sedan var en självklarhet att jag skulle beta av hela listan på någon dag. Hittat ro i situationen som är nu? Nej långt ifrån, men kanske landar jag i det småningom. För tillfället finns varken acceptans eller okej i vokabuläret.

Det är också svårt att landa i nya prioriteringarna. Pliktkänslan, lojaliteten och den förbaskade inställningen att jag alltid ska göra så gott jag kan är i vägen. För tillfället känns det som att jag har energi till jobbet men livet utanför de timmarna är relativt obefintligt. Ja, jag måste ju bidra till försörjningen så det är så klart inget snack om saken. Däremot hade ett mer hälsofokuserande scenario sett helt annorlunda ut.

24 april 2023

(4.41) Ny vecka och jag ska försöka behålla de bra tankarna från gårdagen. Jag får heller inte glömma att få in mer av nya prioriteringar även i vardagen.

En bra helg med lagom tempo och mycket återhämtning. Landar tillbaka i livet efter en helg som den här känns det som. Jag ska dock vara försiktigt optimistisk och ta en stund i taget. Nästa bakslag kan vara runt hörnet eller så.

26 april 2023

(5.32) Mitt i arbetsveckan och i dag jobbar jag på distans. Skönt att kunna stänga in mig och ha total arbetsro en hel det. Det har gått rätt skapligt med nya prioriteringar så här långt den här veckan. Jag ska försöka fortsätta i samma anda.

Jag jobbar på med högerbenet för att få det i form. Masserar och töjer mellan varven och BK har gjort några väldigt givande insatser med massage. Några dagar på rad har jag även tagit en stund och använt tennisbollen för att massera på lite annat sätt. Hoppas kunna börja promenera snart igen.

(6.10) Strax dags att börja jobba, det blev en lite kortare morgonrutin i dag. Känner mig nöjd med bläddrandet och har inte lust att kika på nyheter mer i dag. Ser fram mot en dag med arbetsro, lagom takt och hög nöjdhetsfaktor över min egen prestation. Nu ska jag svida om och göra mig redo för en dag vid skärmen.

27 april 2023

(6.29) Vilsam morgon, jag tänker starta arbetsdagen senare i dag. Ska göra mig i ordning om en någon timme och sedan är det dags att kila ner till frissan. En väldigt bra start på dagen tycker jag. Möte på hemmaplan på förmiddagen och sedan styr jag upp till KH en sväng för möte där.

I går fick vi hem massagepistolen jag beställt. Jag var tvungen att prova den med en gång och jag tyckte det kändes skillnad i benet med en gång. Jodå, tron försätter berg... Men faktum är att jag verkligen tror på verkan av den och det är så klart anledningen varför jag beställde den. Nu kan vi hjälpa varandra utan att behöva slita med att massera manuellt.

29 april 2023

(5.17) Morgon och tre lediga dagar framför mig, jag njuter. Bara vara, göra vad jag vill och äga min tid - det är livskvalitet. I går hade jag tänkt flexa ut efter lunch men det blev inte så. Vissa justeringar behövde göras innan jag kunde ge mig för dagen. Så kan det bli ibland och det är bara att gilla läget helt enkelt.

(6.54) Tidningarna är genombläddrade och jag har även roat mig med lite annan surf. Två koppar kaffe är inmundigade och har gjort gott för hela systemet. Jag tror att jag ska flytta in till stora skärmen och ge mig in i LrC en stund. Tog några bilder på den vackra himlen i går kväll som jag vill kika lite på. Dagen har börjat och jag ska fortsätta den i samma behagliga tempo som jag har nu.

30 april 2023

(7.59) Sovmorgon och skön start på dagen. Jag känner mig nöjd efter gårdagen då jag började röja och sortera bland sakerna i lådorna i datarummet. Vi gjorde en rockad med två byråer vilket innebar att jag fick lite mer lådutrymme i datarummet. Toppen eftersom jag då kan få ner en del från hyllorna i lådor och slipper en massa damm på dem i onödan. Jag blev så klart inte färdig eftersom det är på tok för många saker. Jag passar på att rensa men det tar stundom ganska lång tid. Bara att testa alla tuschpennor för att se om några torkat - det tar tid.

Maj 2023

1 maj 2023

(5.45) I går tog jag mig ner på gymmet igen, har ju avvaktat lite på grund av att benet varit som det varit. Skönt som bara den att köra igen. Fortsatte att flytta ner saker i lådor från hyllor och även byta plats från små lådor till lite större. Skönt att få mycket gjort även om det är en del kvar än. Får se om jag tar ett pass med att röja och sortera i dag också eller om jag avvaktar till en annan stund. Har sovit gott och nu ska jag njuta av kaffet, tidningarna och att ha benen i högläge.

(6.58) Sitter och klurar på om jag ska börja montera ihop projektet fågelmatning som skulle ha kommit ut i höstas. Tyvärr hann jag inte innan tjälen bet sig fast i backen. Det kom en förkylning och fördröjde hela projektet också, vilket jag så klart inte kunde göra något åt. Det vore skönt att få det på plats i trädgården för att få utrymme i garaget också. Nåja, det blir när det blir. Jag kan inte göra resterade delar av projektet själv utan behöver hjälp av BK för att få till det.

2 maj 2023

(4.54) Ny dag och i dag rullar jag norrut för jobbtimmarna. Kanske blir det ett pass på gymmet innan jag far upp. Får se om en stund när kroppen och knoppen vaknat till lite mer. I går kom svartvita flugsnapparen till G4 - det är glädjande.

3 maj 2023

(4.44) Min och Fru FPs minut på morgonen på Herr FPs dag. Saknaden och sorgen går i vågor och sköljer över mig med jämna mellanrum. Ingen dramatisk våg utan mer som kraftiga dyningar som sköljer över, omsluter och dämpar mig. Låter mig vara i stunden och bara ta in hela känslan för att känna kärleken och omsorgen som alltid fanns.

4 maj 2023

(4.40) Stilla morgon när dagen gryr och jag sitter i soffan med benen i högläge och datorn i knäet. Tid för mig att morgna mig och ge mig in i cyberspace en sväng. Dagen i dag är ganska mötesfylld - det är vad som hinns med i dag.

(18.48) Kväll och jag tar igen mig efter en intensiv men produktiv och givande dag. E-tjänster på förmiddagen och första mötet för projekt intranät på eftermiddagen. Ja, det har gått i ett men som sagt varit väldigt givande. I morgon förmiddag blir det egentid för min del en stund, bara vara och fokusera på mig själv och möjligheter. När den stunden är klar tar jag tag i jobbdelar igen och kör ett pass vid skärmen innan det är dags att ta helg.

5 maj 2023

(5.33) Morgonmys och strax dags att starta dagen med ett jobbpass innan jag tar paus en stund. Gott att kunna dela upp dagen när det behövs. Ser fram mot dagen men ser också fram mot att få ta helg när det blir dags. Om knappt två veckor styr vi kosan till goda vänner i huvudstaden västerut. Jag ser fram mot det och också att få drilla mig själv med kameran.

6 maj 2023

(7.23) Efter en natt med nästan 11 timmars sömn kan jag verkligen känna mig utvilad. Skön känsla och så behövligt efter en intensiv men givande vecka. Veckan avslutades med peppande möte och lite fixande med nytt projekt. Jag ser fram mot att se vad kommande vecka för med sig.

Innan dagen i dag kör igång ska jag sätta mig en stund vid stora skärmen och tömma kortet i kameran. Det är en del bilder och skönt att ligga i fas med tömning och backup. Det blir säkert några bilder under helgen och då är det skönt om kortet är tomt innan jag sätter fingret på avtryckaren igen.

7 maj 2023

(4.27) Ny dag och chans till ny vila. Ja, så får det vara efter försöket till fysisk insats utomhus under gårdagen. Jag orkade inte speciellt mycket och det var inte kul. Det är som att hela jag dräneras bara jag kliver ut och ska göra något vilket känns som ett bakslag varje gång. Näe, inte speciellt upplyftande och inte heller speciellt hjälpsamt för BK som får göra allt.

(6.50) En stund i soffan och morgnat mig, en lagom start på dagen. Hade andra planer i dag men det blir vila hela dagen. Jag känner mig inte i toppform, förkylningskänsla i hela systemet. Då är det lättare att lyssna på kroppen och låta den få återhämta sig i lugn och ro. Det är märkligt att det inte är lika lätt när vindlingarna larmar. Jag hoppas det bara är en liten släng av förkylning som ger sig inom ett dygn eller så.

9 maj 2023

(4.17) Gårdagen blev aningen annorlunda än jag hade kunnat tänka mig. Ett samtal som förändrar en del - roligt som bara den och positivt för hela mig.

11 maj 2023

(5.23) Morgon och strax dags för mig att börja förbereda mig inför dagens pass på KH. Mycket är förberett men jag tänker att jag vill finslipa lite på några saker. Gårdagens heldagspass med kollegan blev som väntat väldigt lyckat. Vi fick massor gjort och kände oss nöjda när vi gav oss för dagen.

13 maj 2023

(5.17) Helgmorgon och jag känner att dagen får bli fylld med ganska stor del återhämtning och vila. En innehållsrik och på ett sätt omtumlande vecka som varit väldigt bra. Nu behöver dock vindlingarna en paus och bara få ta det lugnt.

14 maj 2023

(5.15) Ny dag och i dag ska jag vila på förmiddagen. Under gårdagen blev en hel del gjort och vi grejade mest hela dagen. Jag klippte gräset för första gången på över ett år och det kändes bra. Trimmern fick också komma ut en sväng och göra slutklämmen av jobbet. Känslan av att orka fysiskt - obeskrivlig.

På förmiddagen fick jag hjälp av BK att börja montera ihop projektet från i höstas, det tog lite mer tid med monteringen än jag trodde så det blir ett pass till en annan stund innan utplacering på ägorna. BK fixade klart potatislandet och satte ner knölarna. Hon har gjort ett jättejobb med potatislandet och det blev superbra.

(7.00) Morgonrutinerna är snart avklarade och kanske smyger jag igång dagen med någon form av grejande. Diskbaljan är en stark kandidat för att bli omhändertagen först. Skönt med morgonrutinerna och att få ta dem i lagom takt utan att ha en tid att passa - helgerna är välgörande.

15 maj 2023

(4.01) Onödigt tidig start på dagen men så kan det bli mellan varven. Extra tid att bara vara och komma igång kan jag också tänka och då känns det helt plötsligt lite mysigare. Jag ska ge mig in i tidningsvärlden i cyberspace till att börja med. Bläddra genmom ett par eller tre aviser och sedan får jag se vad jag hittar på. Ska fara till KH lite senare men först komma-igång-tid.

17 maj 2023

(7.22) Tillsammans med goda vänner i Oslo, vi landade här i går kväll. I dag säger vi stort Gratulerer med dagen till Norge. Planen för dagen är inte att stå längs Karl Johans gate - näe, vi tar en tur i naturen i stället. Jag ser redan fram mot lunchen då vi ska få römmegröt.

19 maj 2023

(7.31) Morgon och mulet i Oslo. Nåja, vi har haft ett par dagar med riktigt fint väder och behaglig promenadtemperatur, det är bara att fortsätta njuta. Under gårdagen promenerade vi längs Akerselva, en fin promenad och häftigt med forsande vattnet mitt i stan. Fika blev det så klart också, våffla och kaffe satt fint innan vi vände tillbaka till bilen och begav oss hem till balkongen och kvällens goda måltid.

20 maj 2023

(6.31) Morgon i Oslo och jag sitter i soffan med en kopp kaffe, ser ut över vyerna utanför fönstret och njuter av stillheten. Skönt som bara den och rogivande för hela systemet. Under gårdagen hade vi några fantastiskt sköna timmar i naturen. Orientering, fotande och fika - en tur på 12 km tror jag minsann. Alla bilder från dagarna här är överförda, rensade och körda backup på. Det är bara nasen kvar men den flyttar jag över på när vi kommer hem.

21 maj 2023

(6.39) Hemma i soffan igen efter några, trivsamma och avkopplande dagar i Oslo. Under hemresan i går tog vi en avstickare och hälsade på brorsan och svägerskan en kortis. Det var kul och säkerligen överraskande. I dag blir det inte många knop, bara vara och ladda batterierna inför kommande arbetsvecka. Hoppas planerna för fredagen håller och att vi landar i delprojektet för att kunna fortsätta med resten.

23 maj 2023

(4.57) Morgon och tid för att morgna mig. I dag är det lite småsegt eftersom jag vaknade trött när klockan ringde. Skulle kanske ha sovit ett par timmar till - men det går inte för sig. Ska sätta igång med morgonbestyren för att se om inte det kan hjälpa att få bort tröttheten.

(21.02) Kväll och vi vilar i soffan innan det är dags att krypa till kojs. Jag kopplar av medan BK är i full färd med att svara på en diger undersökning. Tur som bara den att det var hon som fick den och inte jag. Puh... Jag kan avsluta dagen med nöjd känsla av en förmiddag tillsammans med kollegorna i grannkommunerna. Trivsamt och kreativt då vi löste minst ett dilemma som gjort att vi grunnat en bra stund. Väl hemma igen blev det några timmar till vid skärmen för att beta av och komma ifatt med resten som ramlat in då jag varit fokuserad på annat.

24 maj 2023

(3.57) Ny dag i veckan och jag vaknade för en stund sedan, det kändes som att jag sovit klart. Kanske far jag upp tidigt till KH för att få egentid innan kollegor börjar ramla in. Ser fram mot att få komma upp till KH och strukturera och rensa en del. Jag har uppdrag som väckarklocka lite senare på morgonkvisten och det ska självklart genomföras.

26 maj 2023

(5.49) Strax dags att börja dagens arbetspass vid stora skärmen. Ser fram mot de möten jag har och det är vad jag kommer att hinna med i dag. Gårdagens möte bjöd på idel överraskningar. Jag blev så överraskad att jag inte ens fann ord. Ja, så kan det bli mellan varven och det var nog inte sista gången heller misstänker jag. Nu är det kroppsstrumpa, sköld och störningsfrekvens på.

27 maj 2023

(7.13) Skaplig sovmorgon vilket var välbehövligt. Bra, effektiva och givand möten under gårdagen. Efter jobbet tog jag cykeln till FFV3 för att ställa ut pumpen för säsongen. Det gick bra med vissa fördröjningar, en slang som hoppade ur bland annat.

(8.35) Nu får jag snart kapa sovmorgonen och sätta lite fart. Har lite småplock jag vill få fixat i dag innan jag eventuellt tar en stund i solen och bara är. Det är dock väldigt skönt att ta rejäl sovmorgon och morgna mig i maklig takt.

28 maj 2023

(7.40) Tidningarna är genombläddrade och strax är morgonens andra kopp kaffe urdrucken. Stilla morgon och mjukstart på dagen vilket förhoppningsvis gynnar tempot för resten av dagen. Sista tiden har det varit dåligt med motionspass - en period med alldeles för trötta vindlingar som spillt över på fysiken. Inte speciellt kul men jag har resignerat och får på något konstigt vis gilla läget. Målet är självklart att komma igen och få kontinuitet vad gäller motionen. Kontinuitet mer frekvent än några pass var annan månad.

Bristen på motion påverkar så många andra delar i min tillvaro, det visste jag tidigare men nu är det märkbart. Jag har en ganska stor förändring på gång i min vardag och jag ser den som en möjlighet. Det innebär betydligt lättande för vindlingarna och samtidigt mer ork för att kunna få till motionen så att jag kan må så bra jag kan. Förändringen är påbörjad men brytdatum är 4 september.

31 maj 2023

(6.13) Uj, uj, uj... Träningsvärk i stora delar av muskulaturen. Skönt som bara den men något smärtsamt på morgonen när alla delar ska komma igång. Körde ett pass på gymmet i går innan lunch och det var så gott för både kroppen och vindlingarna. Det går några veckor mellan klustren med pass men så är det - bättre än inga pass alls. Jag fick ett mejl på jobbet i går som ser ut att lösa upp en del för mina kollegor och det var verkligen glädjande.

I dag blir det ett pass på KH med lite av varje, precis som vilken dag som helst. Jag har strukturerat upp en hel del inför mitt avslut 1 september och det känns bra. Då är det min sista dag på KH innan jag går vidare i min yrkesutveckling och får fokusera på det jag tycker är absolut mest roligt. Jag tar med mig över 13 års erfarenhet i systemet till min nya roll.

Juni 2023

1 juni 2023

5.44

Första dagen i juni och sommaren har officiellt börjat kan vi väl säga. I dag blir det lite annorlunda ordning för min del, dagen kommer vara uppdelad med jobb, ledig, jobb och så vidare. I och för sig är det inte så annorlunda, det sker lite då och då om jag tänker efter. Nåja, jag ska i alla fall åka buss i dag - det är lite annorlunda. Hoppas ha ork nog att göra något när jag kommer hem i eftermiddag, oavsett om det är något i trädgården eller motion. Det visar sig då och jag får helt enkelt avvakta och se hur det känns.

4 juni 2023

6.10

Jag skickar ett stort fång av kärlek till sfären där Herr och Fru FP befinner sig. I dag är deras 74-åriga bröllopsdag och jag hoppas de firar som bara den. Saknaden är stor och mellan varven tar sorgen tag med sina klor. Det är som att hela tillvaron är några nyanser dovare sedan de bytte sfär.

Gårdagen blev en boost för nöjdheten. Jag inledde med ett pass på gymmet och fortsatte med projekt tvätta, grunda och måla spaljén. Parallellt med det fixade jag en del av återstående till fågelmatningsburen.

Spaljén är grundad och i dag ska jag i alla fall måla första gången. Tänker att den behöver två strykningar för att det ska bli bra. På fågelmatningsburen fick jag dit hönsnätet som ska vara i botten samt sågade av och monterade reglarna för fågelbad och automater. Ändarna på reglarna fick också grundolja på sig under gårdagen och ska få färg i dag.

Skönast var att jag orkade fixa med det jag gjorde och att jag gjorde det i lagom takt utan att bli frustrerad över för långsamt fixande. Under dagen vilade jag också vilket kändes väldigt bra för hela mig.

9 juni 2023

5.50

Veckans sista arbetsdag ska strax sätta igång. Jag är väldigt tacksam för att det är just veckans sista arbetsdag. Det har varit väl många möten och annat som tagit för mycket energi från systemet. Hoppas på att helgen ska kunna fylla på med ny kraft till nästa vecka.

11 juni 2023

7.57

Andra sovmorgonen på raken, jag var verkligen i behov av den här helgvilan. Skönt att jag fått sova länge båda morgnarna. I fredags efter jobbet klippte jag gräset samt trimmade kanterna för första gången på väldigt länge. Skönt att kunna avlasta BK mellan varven, hon har dragit ett jättestort lass sedan våren i fjol. I går morse målade jag klart spaljén på framsidan, gott att vara klar med den.

Jag skulle verkligen vilja klippa berberishäcken innan nästa helg. Kanske kan jag dela upp den i etapper utan att känna att det är ett nederlag. Får klura på det helt enkelt. Det är så vackert i stenpartiet nu med alla prästkragar och allat annat som är på gång. Jag har varit ute lite grann med kameran men inte som andra år. Nåja, några bilder har det i alla fall blivit.

13 juni 2023

5.53

Träningsvärk i hela kroppen men nöjd efter gårdagens pass med häcksaxen - årets första ansning av berberishäcken är gjord. Handlederna kändes som att de var av efter en fjärdedel av häcken, usch vad dåligt tränad jag är just nu. Blä! Jag vet ju så klart orsaken men det är blä i alla fall. Skönt med träningsvärk även om det är lite väl häftigt nu på morgonen. Trots stelheten i kroppen skapar det en god och trivsam känsla i hela vindlingarna.

14 juni 2023

3.20

Redan uppe i varv efter endast två arbetsdagar, det är inte bra. Intensiva dagar och gårdagen var helt galen vad gäller intensitet. Det har varit bra innehåll men galen intensitet. Skönt att jag vaknade tidigt i dag så att jag få extra egentid på morgonen i tystnad och stillhet innan arbetspasset sätter igång. Jag ska upp till KH för tredje dagen den här veckan och dagen i dag kommer nog att bli lite intensiv den också kan jag tro. Många delar som ska fixas innan det är dags att knyta ihop säcken.

4.17

Morgonens andra kopp kaffe är upphälld och jag fortsätter att morgna mig en stund till innan jag gör mig redo att fara till KH. Ser fram mot att få vissa delar på plats under dagen och hoppas det ska gå smidigt. Nu är jag väldigt beroende av andra parter och deras kompetens vilket är tur - annars hade inget av det blivit gjort. Den här veckan innehåller lite för många möten för att jag ska tycka att det är okej, men så blir det mellanåt.

5.55

Morgon och strax dags att sätta igång med jobbet. Börjar tidigt de här varma dagarna - skönt för hela skallen att få vara lite alert och inte värme-dåsig. I går var jag en sväng på gymmet och det var superskönt för hela mig. En kick för både kroppen och vindlingarna som är svår att beskriva. Det känns i alla fall aningen bättre när jag lyfter än det gjorde i höstas. Ett steg i rätt riktning.

17 juni 2023

4.57

Morgonstund och tid att morgna mig i lagom takt. Årets vandringsdagar med församlingen ligger framför oss med start i dag. Det ska bli skönt att komma ut och vandra i lagom takt och bara följa med i ledet. I dag visar prognosen 30 grader så det gäller att ha med mycket vatten, dricka mycket och även lägga på kepsen över vindlingarna.

18 juni 2023

3.11

Tidig morgon och jag är redan uppe. Stel som bara den efter gårdagens vandring i värmen, men nöjd att jag fixade det trots urusla förberedelser. I dag ska det i alla fall bli betydligt svalare och just nu visar prognosen 21 grader och 24,2 mm regn. Vi får hoppas att det blir så.

20 juni 2023

7.24

Morgon och långsam start på dagen, energisnålt och bra. I förrgår var vi i Fellingsbro och vandrade en sträcka där. Skön vandring i regn och behaglig temperatur. Både under vandringen och när vi kom hem kände jag att det nog var dags för mig med en vilodag. Lite väl intensivt med interaktioner under två dagar utan att begränsa mig själv. Gårdagen blev en stilla dag hemma som var både nödvändig och välgörande.

I dag blir ännu en interaktivt intensiv dag men jag har med mig strategier för att begränsa energiåtgången. Ingen vandring för mig i dag, men så var det också planerat innan. Jag ska till ett annat sammanhang, det sammanhang som innebär en förändring i min vardag från 4 september. En förändring som jag är övertygad om kommer att motivera mig till vidare förkovring yrkesmässigt samt gynna min helhet och på så sätt även motionen.

23 juni 2023

8.20

Sovmorgon de lux, midsommarafton och ledigt i tre dagar. Så skönt att bara få vara en hel dag med BK. Jag har sovit nästan oförskämt länge i natt, strax över 12 timmar. Välbehövligt och ganska nödvändigt eftersom jag inte skulle sova så länge annars.

Härlig vandringsdag i Arboga i förrgår. Mysig stadskärna, fina stigar och härlig natur under vandringen. De tre som vandrat alla fem dagarna bjöd jag på glass. Det tyckte jag var det minsta de skulle ha. I går var det jobb-jobb igen och mejlen var fylld med göromål som väntat. Fick det gjort och lite annat innan jag tog en tidigare dag och njöt en stund i solen. Cyklade ner till kyrkogården senare på eftermiddagen med blommor till bland annat Herr och Fru Fickolén Pasoll.

Skönt som bara den inne när vi vädrat hela morgonen och skönt att sitta och slöa med datorn i knäet. Det börjar dock bli dags för mig att sätta rotation och ta mig ut i det sköna vädret en stund. Ska njuta av midsommaraftonens behagliga lunk och bara vara tillsammans med BK. En midsommarafton som den ska vara helt enkelt, den ger mig en känsla av tacksamhet.

9.39

24 juni 2023

6.17

Midsommardagen och skön morgonstund med vädring och svalka - kaffe i koppen och datorn i knäet som sig bör. Jag ska ge mig ut och vattna om en stund men jag behöver vakna till först. Vaknade till abrupt på morgonen av en dröm jag inte hade någon lust att vara med i längre. Inget kul att vakna på det sättet men tack och lov händer det inte ofta.

I går eftermiddag cyklade vi ner till sommarhemmet en sväng och var med på midsommarfirandet där. Lagom tempo och lagom mycket folk tycker jag. När vi kom hem spelade BK en stund på altandäcket och sedan lyxade vi till dagen med jordgubbar och glass. Det blir nog gott fika i dag också när B och G kommer över.

28 juni 2023

4.37

Mitt i veckan och i dag ska BK och jag gå på lokal och äta lunch. Härligt att kunna ha en lunchdejt till och med i Metropolen. I går fick vi ankomsttid av vår vän i England som kommer om ett par veckor. Det ska bli så roligt eftersom vi inte setts på några år. Superkul att hon kommer över några dagar så att vi kan umgås och samtidigt visa henne lite av omgivningarna här som hon inte sett.

På jobbet är det den här behagliga före-semestern-tiden när jag kan tillåta mig själv att varva ner och bara vara även vissa stunder på arbetstid. Ja, det ska jag väl kanske bli lite bättre på över hela året egentligen - återhämtning på arbetstid. Nystart i september och då blir det helt andra förutsättningar på dagtid. Men först ska jag njuta av sommar och semester.

Juli 2023

1 juli 2023

7.34

Morgon, helg och strax dags att göra ett litet dagsverke med häcken på FFV3. Får se om jag fortsätter med något hemma efter det eller om jag helt enkelt tar det lugnt. Jag har lite tidspress på mig i dag eftersom BK behöver bilen efter lunch. Nåja, det är planerat och ska gå hur bra som helst tänker jag.

2 juli 2023

5.33

Morgon och det småregnar ute - en härlig känsla och så välbehövligt. Perfekt väder för en vilodag med retreatkänsla hemma. Gårdagen på FFV3 gick bra och när jag levererat bilen till BK vid 11 cyklade jag hem och landade i att jag behövde göra något hemma också. Det blev en vända med gräsklipparen samt fixa till i rabatten på hörnet. Så blev det och efter det fick jag äta en sen lunch och ta en siesta.

3 juli 2023

4.17

Arla morgon och jag laddar för en dag på jobbet. Tankarna går så klart och jag reflekterar över hur jag över huvud taget ska kunna förmedla 13 års erfarenhet på några timmar. Hur är tanken och vad är realistiskt? Näe, jag förstår inte över huvud taget hur det ska gå till. Nu är uppdraget precis det så jag får klura ut vad som kan vara relevant och mottagaren måste förmedla vad hen önska veta.

Sluta klura på det och tänk framåt. Om en vecka är det semester och då ska jag verkligen stämpla ut både kropp och vindlingar. Efter i dag är det bara fyra arbetsdagar kvar till semestern - länge sedan jag längtade så här mycket.

6 juli 2023

5.13

Morgon, vila och start av dagen i lagom tempo. Två arbetsdagar kvar innan jag får ta semester. Det vore så skönt om jag hade semester ända fram till 4 september.

7 juli 2023

5.13

Uppe och ska om en stund vara väckarklocka, inte här hemma utan via telefon. Det är ansvarsfyllda uppdrag på morgonkvisten vill jag lova. När jag bläddrat genom tidningarna kör jag igång sista arbetsdagen innan semestern. Tänker att jag ger mig till lunch i dag och det känns som ett väldigt bra förslag.

8 juli 2023

6.23

Tidningarna är genombläddrade den här första dagen i årets långa semesterperiod. Så skön känsla att jag äger min tid i flera veckor framöver. Jag stämplade ut i går, svidade om och gick ut på ägorna för att rensa lite i stenpartiet. Skönt och avkopplande och det gav mig distans till jobbveckan på väldigt kort tid. Ett par regnskurar hjälpte mig att dela upp trädgårdspasset och att inte jobba för länge. Kanske ger jag mig ut en sväng i dag också, jag får se vad energin räcker till. Ska först på utflykt med moster så trädgården får jag ta senare i så fall.

10 juli 2023

6.20

Ah, skönt att vara ledig och styra över dagarna i stort sett som jag vill. Vila massor och känna hur energin kommer åter i små portioner åt gången. Nu på morgonen ska jag köra iväg kärran till Vanneboda så att vi blir av med allt rens och klipp som ligger på den. Efter det kan det bli lite småplock men till största delen vila kan jag tro. Nu är även BK på rätt sida av semesterstrecket, hon gick av i går kväll.

I morgon kommer vår vän S på besök, vi ska hämta henne på Arlanda. Det blir trivsamt att åka en sväng och vi har planerat för hemfärden på lite mer lantliga vägar. Det blir troligtvis en avstickare till Finnåker innan vi kommer hem.

12 juli 2023

5.03

Jag är uppe relativt tidigt trots en utflyktsdag med många intryck i går. Vi hämtade S på Arlanda och gjorde sedan en avstickare till Skokloster och senare Finnåker innan vi landade hemma på G4. Väl hemma blev det en kopp kaffe och planering av dagen i dag. Helt enligt prognosen är det regnigt i dag, vi tar nog en promenad i metropolen ändå på morgonkvisten. Skönt att få komma igång i kroppen efter gårdagens bilåkande.

6.22

Morgonens andra kopp kaffe är snart urdrucken, jag myser i soffan med pläden över benen och lyssnar på regnet som droppar mot fönsterblecken. För en stund sedan var jag till brevlådan och hämtade in tidningen. Det var väldigt skön temperatur ute så jag ser fram mot en morgonpromenad, även om den blir i regn. Jag tror det är nyttigt för oss alla tre att röra lite på oss innan vi ger oss av mot dagens utflyktsmål. Det låter som att S börjar vakna till på övervåningen, dags för mig att börja med lite frukostfix med andra ord.

13 juli 2023

7.38

Försöker morgna mig själv i lagom takt innan dagens utflykt till storstaden söder om oss. I går var vi kvar i kommunen och tog oss runt till ett par olika utflyktsmål i regnet. Promenaden på morgonen i går var väldigt skön för hela systemet. Gårdagen innebar även ett besök på pappersbruksmuseet. Lite lustigt att vi behöver ha besök utsocknes från för att vi ska kila dit och kolla. Nåja, vi kan ju inte springa där hur ofta som helst - då tröttnar personalen på oss tänker jag.

Det är fascinerande att studera mig själv de här dagarna med program varje dag och annat som ska fixas. Jag förstår att det tar enormt mycket energi även om jag njuter av varje stund och tycker det är superroligt. Bara att vara medveten om energinivån i stunden och hur jag faktiskt kan hitta lite återhämtning i nuet är ganska fascinerande. Inget som utesluter långa återhämtningspass men det är en hjälp i nuet och gör att jag orkar några dagar i följd med många intryck.

15 juli 2023

4.44

Vi hade en härlig utflykt till Örebro här om dagen, en tur upp i Svampen innan vi promenerade och åt lunch vid Naturens hus. Ett par regnskurar kom men vi hade tur att befinna oss nära vindskydd så att vi kunde komma under tak den stund skurarna var som mest ihärdiga.

I går turistade vi i Västerås en stund på förmiddagen. S och jag promenerade upp i kyrktornet på domkyrkan. Intressant att höra guiden berätta om det och fantastisk utsikt när vi kom upp en bit. Vi tog även en promenad i de fina gamla delarna av centrum. Fika hos BK:s föräldrar och sedan vidare mot Arlanda så att S skulle hinna med sitt flyg till London.

Trivsamma dagar med S på besök och lagom många utflykter även om vindlingarna gått på högvarv några av dagarna med tanke på språket. I dag blir det vila hela dagen, en lur i soffan mellan varven känns inte heller speciellt främmande. Ska strax börja bläddra mig genom tidningarna och avnjuta dagens första kopp kaffe.

16 juli 2023

5.53

Ljummen sommarmorgon efter nattens regn, kaffe i koppen och stilla runt omkring. En skön start på dagen med förhoppning att resten av dagen får bli lika behaglig. I går fick äntligen fågelhuset för vinterns matning komma ut. Det skulle ha fått komma ut i höstas men jag hann inte med innan det blev tjäle i backen och sen var det för sent. I går kom det i alla fall på plats i den lilla bersån bestående av schersmin och ädellönn. Bersån är skydd för småfåglarna både på vintern, våren och försommaren när de har fullt upp med att äta och småningom se till att släktet forsätter.

8.01

Andra koppen kaffe är urdrucken, tidningarna är genombläddrade och jag kan fortsätta semesterlunken i alldeles lagom takt. Lyssnar på regnet som droppar mot fönsterblecken vilket är ganska sövande. För en stund sedan mullrade det ganska rejält här över, det satte fart på regnet och en kort stund var det som en rejäl dusch utanför. Mysväder och efter frukost tror jag nog att jag ska fortsätta läsa boken jag började på i går, vilken är väldigt intressant samt ger mig större kunskap om både mig själv och andra.

17 juli 2023

6.51

En fantastiskt skön vilodag i går i mysvädret som gav oss rejält med regn. Framåt kvällen svidade vi om och tog en hyfsat rask promenad lilla Lia-rundan. Det var skönt och gav mig en kick både fysiskt och i vindlingarna. Jag har också sovit hur skönt som helst i natt. Jag önskar verkligen att jag kan få komma igång med motionen mer regelbundet och att det håller energimässigt. Jag vet att processen förväntas ta tid och jag försöker ha tålamod. Men mellan varven känns det rätt träligt för att uttrycka mig lokalt. Nu ser jag fram mot ännu en skön semesterdag.

9.15

Jaha ja, då var prenumeration på reskort fixat för kommande förändring i min vardag. Prenumerationen gäller från september då jag börjar min nya vardag med roliga utmaningar och upplevelser. Nytt jobb och ny start efter 13,5 år på KH. Det ska bli hur roligt som helst och inspirerande att få förkovra mig ännu mer i det verktyg jag bland mycket annat jobbat i de senaste 13 åren. Att också få dela med mig av den erfarenheten och kunskapen till kunder framöver känns toppen. Jag kommer att få vara en del av ett arbetslag med suveränt skickliga och proffsiga kollegor.

18 juli 2023

8.24

Långsam morgon med väldigt lågt tempo, ganska skön start på dagen om det inte vore för vindlingarnas eviga trackande om allt som ska göras samt hur dålig form jag är i. Ja, det är fakta men trist att behöva höra inifrån som ett konstant mantra. Ska i alla fall masa mig ut på ägorna och klippa lite rosor, det ska jag väl klara av tänker jag.

19 juli 2023

7.37

Jag tog mig ut och klippte lite rosor och rensade några rabatter på morgonen i går. Riggade också kärran inför eftermiddagens sopkörning. Blåste i lite 5-56 i kontakten och vips så funkade positionsljuset som svajat och höger blinkers som fått spunk. Det var gårdagens höjdare. På eftermiddagen körde vi skräp från oss och även från FFV3, det var flera som gjorde samma insats eftersom parkeringen vid Hagaberg var välbesökt.

Väl hemma igen gav vi oss på stubben på framsidan. Den har under senare tid invaderats av myror och vi kände inte för att ha en stor myrstack på tomten. Stubben har stått där sedan 2007 och varit utsatt för väder och vind. Jag tänkte att det skulle gå hyfsat lätt att få bort delar av den men den var betydligt mer porös än jag trott. Skönt att vi fick bort så pass mycket av den i går. Resten får murkna lite mer innan vi ger oss på det. BK gjorde en suverän insats med slägga och spett.

20 juli 2023

8.40

Sovmorgon och precis lagom takt innan jag kliver upp. Vilsam dag med BK i går och på eftermiddagen satte vi oss på cyklarna och tog en behaglig tur på 22 km runt i omgivningarna. Några stopp för att lufta kameran blev det och vi njöt till fullo av naturen. Tur som bara den hade vi också eftersom regnmolnen låg i kanten hela tiden medan vi endast fick några vilsna droppar över oss. BK sa att det var tack vare att jag stannade för att lufta kameran som vi slapp skurarna. Jaha ja, det var inte illa - räddade av kameran. 😄

Skön tur och superskönt för mig att känna att kroppen svarade bra liksom vindlingarna. Väl hemma igen blev det välförtjänt mat som BK fixade till. Senare hade Å och jag en sittning där hon delade skärm och vi kikade på ett dilemma hon hade. Efter lite detektivarbete och klurande listade vi ut vad som orsakade dilemmat och Å fick ordning på de bilderna igen. Kul att klura lite tillsammans.

🕶 🔍 🤓

21 juli 2023

7.19

Skön semesterdag i går, grejade en hel del vid stora skärmen och det var avkopplande som bara den. Förutom övning i LrC och Ps satt jag en stund på eftermiddag och övade mig med ritplattan. Det är som att börja med breda kritor och hålla dem med hela handen - koordinationen mellan öga och hand är inte som på papper med blyertspenna. Med andra ord är det bara att öva, öva, öva.

8.50

Dags att jag reser mig upp och gör mig redo för dagen. Ja, den processen har i och för sig redan börjat men dags för nästa etapp. Vi har inga specifika planer för dagen men kanske kommer vi på något spontant som får förgylla den här semesterdagen. Annars är den förgylld i sig eftersom vi få vara i ro och frid med varandra.

22 juli 2023

8.38

Strax dags att svida om och göra ett dagsverke med lite småfix i källaren och vedbingen. Det blev ett pass med det i går på förmiddagen innan vi for in till länsmetropolen för att umgås med N och K en sväng. Kul att se deras boende och att de har fått det så bekvämt. På vägen hem var vi in en sväng till BK:s son och flickvän. Trivsamt fika och prat en stund. På vägen hem utmed riksväg 50 var jag tvungen att stanna och fota molnformationerna som skådespelade för oss. Häftigt med moln och hur de kan formeras.

24 juli 2023

7.05

Morgon i lagom tempo och så får det bli en stund till. Jag reflekterar lite över oss människor och våra olika behov av att framhäva oss - eller vårda vårt varumärke som någon sa för flera år sedan. Jag har svårt att förstå det, vi är väl människor och inte varumärken. Det är roligt när människor lyckas med sådant de jobbat med länge och kämpat för att uppnå men det måste väl ändå vara betraktarens uppgift att rosa de uppnådda målen och inte varum... människan själv. Jag må vara gammaldags i mitt tänk men känner ändå att det borde vara lätt att landa i högmod om vi ser oss själva som varumärken och inte människor.

25 juli 2023

13.52

Eftermiddag och jag håller på att installera diverse program på nya datorn. Fick till det med FTP-kopplingen till Loopia så här är första raderna efter den bedriften. Jag blir säkerligen sittande en stund till för att se till så att allt kommer på plats och så mycket som möjligt plockas bort visuellt från gamla datorn innan S tar sig an den.

21.16

Några timmar senare, men jag har inte suttit vid datorn hela dagen - bara nästan. Nu har jag den i knäet och slöar tillsammans med BK i soffan. Jag skulle bara testa en sak efter kvällsmaten och den testen har jag hållit på med en stund nu. Kul att greja lite och lära mig mer om det jag tycker är så roligt. Väldigt smidigt att komma in i funktionerna med nya datorn. Nu var jag på ett sätt inskolad med Windows 11 eftersom jag haft det på jobbet en stund.

Däremot har jag fått lära mig en del om inställningarna i LrC och att jag faktiskt sumpat en del bilder av ren miss när jag slängde det som låg på gamla datorn och hämtade in från backupen till nya. Då kom så klart inte TIFF-filerna som skapats i Ps med. Nåja, det är bara att göra om och göra rätt. Jag får helt enkelt klura på hur jag ska tänka framöver. Många filer är bara test och behöver säkerligen inte sparas så jag ska vända och vrida på klurandet ett antal gånger innan jag bestämmer mig.

26 juli 2023

8.23

Efter en skön natts sömn har jag startat dagen i alldeles lagom tempo. Ser fram mot fortsatt lagom tempo större delen av dagen. Efter frukost ska jag ge mig i kast med att tömma kameran, det är skapligt med bilder från turen till Uppsala i början av veckan. Skönt att få ordning på bilderna och kunna börja på ny kula när vi gör nästa utflykt. Ja, när den blir vet jag inte men mellan varven tar jag mig en tur på ägorna med kameran och då fyller det på.

27 juli 2023

7.49

Strax dags att starta dagen den här sjusovardagen som det är. Räkningarna är betalda och jag ska mota in mig själv i duschen innan jag far ner för att införskaffa förnödenheter på den lokala matvarubutiken. Innan dess är det lite småfix som behöver göras här hemma. I dag får vi besök av brorsan med sambo, det blir trivsamt kan jag tro. BK får, precis som förra sommaren, dra ett enromt lass här hemma. Ingen behaglig känsla i vindlingarna - men jag mäktar inte påverka det så mycket tyvärr.

10.33

Hemma igen efter utsvävning till matvarubutiken. Har även fixat en coleslaw och diskat sedan jag kom hem och packade upp varorna. Skönt att kunna avlasta BK lite grann i alla fall. Innan T och Å kommer ska jag nog lattja lite med ett par bilder i LrC. Det känns som en bra avkoppling en stund. Förresten - jag trivs väldans bra med nya datorn och den är märkbart raskare än den gamla trotjänaren.

29 juli 2023

8.47

Jag har sovit som en stock efter gårdagens utflykt med BK till Brattforsen. Vi gick inte så långt men njöt av naturen och forsen. Jag har skapligt med bilder att ta hand om men det gör jag en annan stund. Det var roligt att ha med stativet och testa lite olika inställningar i kameran vid forsen. Vi hade turen att få se flera olika fjärilar längs stigen och bland det häftigaste var fyra stycken orange-färgade som satt och solade på ett par tunna björkstammar.

Jag var stel som en pinne redan i går kväll och det sitter i även i dag. Bara att töja, töja och töja för att bli av med det. Vissa stunder tar orken slut även för de enkla rörelserna. Då får jag ta mig själv i örat och styra upp det hela. Det funkar i alla fall vad gäller töjandet.

9.13

Passade på att fixa lite stilkod innan jag kilar ut i solen och njuter en stund. Känns bra att koden känner av när det kan behövas bindestreck vid radbryt i texten. Nu behöver jag inte tänka på det själv, det fixar koden.

30 juli 2023

8.00

Ännu en skön sovmorgon och start på dagen i alldeles lagom tempo. Jag ser att mitt kodande i går morse blev halvbra. Eller det blev bra eftersom det blir precis som koden talar om för texten att göra. Däremot är inte systemet så smart än att det kan svenska och hur ord ska avstavas. Det kör säkert på något avstånd till brytpunkten i förhållande till längd på ordet eller så. Nåja, jag behåller det så en stund och avvaktar för att se om jag står ut eller ej. Det går i alla fall att läsa.

Då förstår jag varför systemet på jobbet har ett val för mjukt bindestreck som vi behöver lägga till manuellt. Kruxet är när texten visas i olika enheter, olika ord behöver avstavas vid olika brytpunkter. En avvägning om det ska läggas på redaktören eller köras centralt och bli lite mysko avstavning mellan varven. Ja, det tål att tänka på.

Helt otroligt så känns det som att kroppen har ett sug efter gymmet i dag. Ja, det är faktiskt så vilket betyder att jag kanske ska svida om och köra ett varsamt pass innan frukost. Hela jag längtar efter att få komma i form igen, i form som räcker för att må bra. Just nu är den formen en bristvara tyvärr. Jag försöker ha tålamod och låta processen ha sin gång, men baske mig att det tär. Självkänslan är absolut inte där den borde vara och det är den som bristen på form påverkar mest.

BK får dra ett superlass här hemma och i vår tillvaro generellt. Jag känner mig förskräckligt orättvis i mitt varande och det är ingen bra känsla. Den gynnar inte mycket och hjälper vare sig mig eller BK. Det är en väldig tur att hon har vänner runt omkring sig som hon kan få energi av.

31 juli 2023

8.55

Behaglig morgon än en gång, lagom tempo och gott kaffe. Det blev ett pass på gymmet i går morse, hur skönt som helst för hela kroppen och vindlingarna. Jaha då, självklart har jag lite träningsvärk i dag - men det är bara skönt när det inte är för kraftigt. Funderar på om jag ska ta en lite raskare promenad i dag. Det vore skönt för hela mig men också för träningsvärken som får hjälp med att gå över. Lite regnigt men det är bara skönt när jag promenerar.

BK fixade plommonmarmelad i går, hon är fantastiskt säker. I dag är det brödbak på schemat förstår jag och det blir så gott. Tur att hon tycker det är kul att fixa med sådant eftersom jag varken har kunskap eller intresse. Det är väl så att jag inte har kunskap eftersom jag inte är ett dugg intresserad av att baka till exempel.

13.57

Eftermiddag och jag kopplar av. Strax ska jag läsa några kapitel i boken jag läser för tillfället. Jag har lärt mig att sluta läsa när jag märker att tankarna far iväg på annat. Jag måste ju inte läsa klart boken just nu. Roligare att läsa och när jag läser får jag också med mig mycket mer ur innehållet av förklarliga skäl.

Det blev en promenad i morse, skönt att komma ut och trumma på lite. Ja, i lagom trummande takt så klart. Bra också att jag tog mig ut då med tanke på träningsvärken från gympasset här om dagen. Just nu är den väldigt påtaglig men det är skönt om än något stelt. Nu är det dags att läsa lite.

Augusti 2023

1 augusti 2023

6.45

Ännu en dag med fri tid på semestern, superskönt att bara vara och ta dagen som den kommer. Kanske fortsätter jag att fixa med några av bilderna från vår utflykt till Brattforsen här om dagen. Nu ska jag i alla fall bläddra genom tidningarna och avnjuta dagens första kopp kaffe.

2 augusti 2023

8.40

Snart är morgonens andra kopp kaffe urdrucken, en skön och stillsam morgon då jag lyssnat på regnet mot fönsterblecken. Ska strax svida om och kila ner på gymmet en sväng. Värsta träningsvärken var i går och den har avtagit till i dag vilket är skönt, då blir uppvärmningen på gymmet inte allt för plågsam. Jag njuter verkligen de dagar jag känner som i dag, en längtan att få röra på kroppen för att må bra.

20.44

Kväll och ännu en skön semesterdag är snart slut. Skönt pass på gymmet på morgonen, efter det blev det spännande att följa bästa A i debutmatchen på andra sidan klotet. Roligt för A och all lycka till henne framöver.

3 augusti 2023

6.15

Ny dag och i dag ska jag stega ner till frissan på morgonkvisten eftersom det är dags att få lockarna ansade. Efter det har BK önskemål om projekt i garaget. Ja, så får det bli. Nu ska jag dyka in i cyberspace och bläddra genom tidningarna.

19.13

Kväll och jag kan summera en innehållsrik och givande dag. Efter morgonens besök hos frisören körde vi ett pass i trädgården och fyllde på kärran. Vi for till Vanneboda och tömde kärran för att sedan komma hem och unna oss en kopp kaffe. Efter det svidade vi om och tog en raks promenad på drygt en halvtimme för att få cirkulation i kroppen och motverka eventuell stelhet. Hem igen och svidade om och for till Linde för lunch på lokal och några ärenden.

Väl hemma igen har BK fixat med bilder som ska skickas in för att få ut i pappersformat och sättas in i pärmar. Trivsamt att kunna sitta och bläddra bland dem mellan varven - det analoga bildspelet. Jag har tagit det lugnt sedan vi kom hem, det tog ett par timmar för tinnitusbruset att lägga sig. Jag behöver få som rutin att ha med mig mina öronsnäckor vart jag än åker. Insåg i dag att jag kan behöva dem på det lugnaste caféet i stan eller så. Kanske kan de hjälpa mig så att bruset i öronen inte är lika starkt när jag kommer hem från olika ljudbilder.

I morgon väntar ett par vändor med kärran för att hämta ved. Första lasset går till FFV3 där vi också ska fylla upp bingen så att våra kära har att elda med. Andra lasset blir till oss själva och det ska staplas i carporten. Fördelen då är att jag bara backar in kärran i carporten så kan vi lassa av i lagom tempo och lite då och då. Ett alternativ är att ta av baklemmen på kärran när jag kommit in i garageinfarten, backa med en väldig fart och slå tvärnit och gasa framåt när kärran väl är i carporten... Då flyger lasset av av sig självt. Hm... Tror dock att jag skippar att testa det, veden lär inte bli staplad av det eftersom vi inte - tror jag i alla fall - lever i tomtens verkstad 50.0. 😉

4 augusti 2023

8.22

Strax dags att göra mig redo för förmiddagens fysiska aktivitet - hämta och stapla ved. Efter gårdagens trädgårdspass är jag lite väl stel i ryggslutet trots töjningar och försök att få loss det under gårdagskvällen. Nåja, det är bara att fortsätta töja nu på morgonen och sedan hålla partiet varmt under staplandet. Jag funderar på om gamla ryggskyddet ska få göra en insats under förmiddagen, jag tar nog med det i alla fall.

6 augusti 2023

15.14

Eftermiddag och jag kopplar av med benen under pläden. Skönt och vilsamt efter förmiddagens onödigt spännande match för tjejerna "down under". Glad för deras skull att det gick vägen. Själv tog jag mig en rask promenad på cirka en timme i morse - gott för hela kroppen och vindlingarna.

7 augusti 2023

6.05

Morgonstund, kaffet är upphällt, benen är placerade under pläden och datorn i knäet. Precis som det ska vara på morgonkvisten med andra ord. I går kväll hämtade jag BK i Arboga eftersom tåget var försenat och bussen hade åkt.

Det är en märklig ordning det där - att bussen åker innan tåget kommit. Eller rent av en riktig o-ordning. För vem är exempelvis Länstrafiken till för? Jamen just ja, för resenärerna. Då kanske en dialog med Märlartåg i det här fallet skulle underlätta för att ge bra service? Men vad vet jag? Arboga kan ju inte vara enda stället som angörs av olika bolag. Ju fler kockar, desto sämre soppa.

21.05

Afton i soffan och jag kopplar av efter en intrycksfull dag tillsammans med BK. Vi var till länsmetropolen och turistade med bland annat guidad tur på slottet. Intressant och lite lustigt att det inte har blivit av tidigare. Det blev både fika och lunch i stan samt lite flanerande. När vi kom hem efter lite väntan på stationen innan tåget kom in och for i rätt riktning var vi ganska trötta. Dagen kan absolut summeras som en bra dag. Massor av ny kunskap som säkerligen kommer att landa lite mer om ett par dagar. Häftiga vyer inifrån slottet och ut mot vattnet och staden samt mycket att se inne i slottet.

8 augusti 2023

7.44

Tidningarna är genombläddrade och strax är morgonens andra kopp kaffe urdrucken. Tänk att morgonkaffet smakar så gott - varje dag. Jag sitter behagligt nedsjunken i soffan och lyssna på regnet som droppar vilsamt mot fönsterblecken. Ett stillsamt droppande som gör ögonlocken lite extra tunga och försätter vindlingarna i någon form av meditativt tillstånd. Helt enkelt väldigt behagligt för hela mig.

I dag har vi faktiskt lite planer här hemma, vi ska ge oss i kast med garaget. BK har sedan tidigare städat där så allt skrufs och alla spindlar är borta, spindlarna har säkerligen flyttat till andra delar av källaren. Vi ska se över allt som finns på hyllan och återfå ordning där vilket blir toppenbra. Jag ska fortsätta morgonen med en stund vid stora skärmen innan det är dags att kila ner i garaget. Sortera, rensa och köra backup på bilderna från gårdagens turistande.

9 augusti 2023

10.33

Jag har precis avnjutit en sen frukost efter timmeslång promenad och efterföljande dusch. Jag blev rejält duschad ett par gånger under promenaden men det var helt okej trots +12 grader och avsaknad av regnkläder. Värst med regnet är egentligen glasögonen, efter en stund är det som att gå i ett töcken. Nåja, då kan jag skylla på regnet de stunderna. Det var i alla fall väldigt skönt att promenera och högerbenet känns bra. Jag masserar både före och efter och är noga med promenadtekniken vilket verkar hjälpa bra.

11 augusti 2023

7.32

Morgonrutinerna är avklarade, dags att svida om och fara ner till kyrkogården en sväng. Behöver nog trimmas runt lådor och säkerligen plockas lite överblommat. Efter det satsar jag på frukost och spännande match på tv:n. Ja, jag sitter säkerligen inte och tittar hela tiden - det blir lite för spännande för mig. Jag kan pyssla med lite annat under tiden och lyssna hur det går.

12 augusti 2023

8.19

Ännu en mysdag under sommarledigheten. Lång tid för morgonrutinen och sedan inte en enda plan för dagen förutom att bara vara och må gott. Får se om jag kör ett pass på gymmet i dag eller kanske spar jag det till i morgon. Behöver lära mig att hushålla med ivern att få motionera och hitta en ny periodisering som funkar just nu.

13 augusti 2023

7.35

Tömde ur drygt 40 mm i regnmätaren när jag var ute och hämtade tidningen på morgonen. Uj, vad det har regnat i natt. I en stor del av garageinfarten stod det vatten - det har jag aldrig varit med om tidigare. Jag får hålla koll på det under dagen och se om det sjunker undan. Gissar dock att hela backen är mättad med vatten, det kändes så när jag gick på gräset för att tömma mätaren. Källaren har klarat sig, tack och lov för det.

Det blev inget pass på gymmet i går, jag tog en timmes rask promenad i den sköna temperaturen i stället. Det var väldigt skönt för hela kroppen och vindlingarna. Benet fungerar bra nu vilket känns som en stor lättnad. Jag får dock vara lite vaksam och extra omsorgsfull mot det.

14 augusti 2023

4.09

I dag är det första av de femton sista arbetsdagarna på KH. En annorlunda känsla där jag avslutar ett kapitel på 13,5 år av mitt yrkesverksamma liv. Det har varit ett bra kapitel som gett mig möjlighet att få utföra det jobb som jag för flera år sedan hade som vision. Ja, det var efter uttalandet: Det kommer aldrig in en dator i detta hem. I kommande yrkesverksamt kapitel får jag fortsätta att förkovra mig själv för att utbilda andra i det system jag tycker är så bra.

16 augusti 2023

4.36

Morgonstund med dimma och fukt på utsidan av fönstren - alldeles stilla, både ute och inne. Både bra och märklig start på sista delen av kapitlet på KH. Jag tuffar på, nu är det 13 arbetsdagar kvar.

17 augusti 2023

5.13

Ny dag och nya möjligheter, välplanerad dag med lagom tempo och en sak i taget. I går svidade jag om och gick en rask promenad på en timme när jag kom hem efter en relativt lång dag på KH. Skönt som bara den att komma ut och få trampa på en del. Även om jag var trött efteråt så kände jag mig som en ny människa. Jag är så glad att motionen håller i sig trots att jag börjat jobba - att jag orkar hålla i motionen. Kroppen och knoppen svarar bra och benet sköter sig med lite hjälp.

19 augusti 2023

7.10

Helg, vila och säkerligen lite trädgårdsfix eller nåt sånt.

20 augusti 2023

4.44

Morgonstund i soffan med kaffe i koppen, benen under pläden och datorn i knäet.Jag njuter av morgonstunderna när det är stilla både ute och inne, hela dagen är ett oskrivet blad och tiden är bara min.

21 augusti 2023

6.22

Nio arbetsdagar kvar på KH. Det är en speciell känsla de där sista dagarna på en arbetsplats. Med framförhållning och planering så var jag klar med mitt redan innan semestern. Några möten kvar de sista dagarna som redan var inplanerade före sommaren - de mötena blir bra tänker jag. Känslan för tillfället är relativt surrealistisk och jag befinner mig i en sorts mental sluss.

22 augusti 2023

4.44

Ja, den surrealistiska känslan fortsätter och det är bara att åka med. I dag satsar jag dock på ett pass på gymmet för att balansera upp hela intrycket av tillvaron. Vikterna är raka, ärliga och utan krusiduller - en riktig energidepå.

23 augusti 2023

4.40

Under gårdagen blev det ett pass på gymmet och det kändes hur skönt som helst. Jag är så tacksam för att kunna motionera som jag vill igen. Ja, jag tar det varsamt och ökar inte på mängden eller frekvensen för raskt utan tar det i lagom takt. Motionerande har hållit kontinuerligt i tre och en halv vecka, det har inte hänte sedan januari i fjol när jag fortfarande var igång som vanligt. Därför har jag goda förhoppningar att det ska hålla den här gången.

25 augusti 2023

16.38

Välbehövlig eftermiddagslur i soffan efter att avslutat arbetsveckan något tidigare. Det var behövligt och också skönt att jag kunde få bort lite tid på flexen. Nu är det bara ett par timmar kvar så är jag i fas med okej avslut. Fyra arbetsdagar kvar på KH innan jag styr kosan mot nya äventyr och får höja kvalitén på yrkeslivet.

27 augusti 2023

5.11

Morgonstund och hel vilodag framför mig. Ja, det kan bli ett pass på gymmet eller en promenad men det är också vilsamt. Jag upptäckte en sak med organisationens intranät i fredags kväll. Resultatet av det blev att jag ägnade tid åt det både fredag kväll och i går förmiddag. Det kändes skönt att få fixa till innan jag byter arbetsmiljö.

28 augusti 2023

4.22

Arla morgonstund, bäcksvart ute och inte ett ljud. Ah, stillhet och ro - en start på dagen som ger hela systemet bra förutsättningar.

17.00

Hemma efter en intensiv men givande dag på KH. Workshop och överlämning till engagerade och drivna kollegor. Roligt som bara den och energigivande till tusen. Väl hemma har jag fått njuta till spelande på fioler, nyckelharpa, dragspel och gitarr. Jag fortsätter att njuta av det en stund till tänker jag, de håller just nu på att bestämma sig för vad de ska spela här näst.

29 augusti 2023

2.22

Jaha ja... Nästan som förväntat efter en intensiv dag som var trivsam och rolig för länge så går det så där med sömnen. Har sovit bra men vaknade på tok för tidigt. Nåja, det får jag justera kommande dygn och även ge sjutton i att ha trivsamt och roligt för mycket under dagen i dag.

4.04

Stilla och rofylld morgon med mörkret som lägger ett lugn över hela samhället. För tillfället är det dock ett missljud som jag har svårt att lokalisera eftersom tinnitusbruset är kraftigt. Missljudet kan vara en mygga som blivit kvar inne efter gårdagens vädring eller ett av flera ljud som kylskåpet ger ifrån sig med ojämna mellanrum. Eller så tänker jag som vanligt när det är något ljud som jag inte riktigt känner igen - det är från järnvägen.

Tre dagar kvar innan jag stämplar ut från KH för sista gången. De här sista dagarna känns som en transportsträcka men också en period av idel service till kollegor som behöver en sista avstämning. Jag har begränsat min tillgänglighet för att kunna stämpla ut på torsdag eftermiddag utan att vara fullkomligt dränerad. Sunt att jag har begränsat min tillgänglighet och faktiskt tagit lärdom av senaste åren.

30 augusti 2023

19.46

Kväll och jag kopplar av i soffan efter dagen. I morgon är sista dagen på KH, 13½ års tjänst avslutas och jag går vidare med nya uppdrag i ny organisation. Erfarenheten och utvecklingen jag fått vara med om och ta till mig under de åren är sådant som gynnar mig i min nya roll. Den nya rollen innebär en resa i yrkeslivet som faktiskt är en kombination av det jag avslutar nu och rollen jag hade som pedagog tidigare. Jag ser verkligen fram mot att få starta den resan på måndag och är tacksam för möjligheten.

31 augusti 2023

3.30

Skapligt tidigt i dag också, vaknade lite drygt en timme innan klockan skulle ringa. Det är bara att gilla läget och avnjuta första koppen kaffe för dagen. Klurar på om jag ska ge mig ut på en rask morgonpromenad om en stund. Jag tror att jag får klura en stund till innan jag bestämmer mig, just nu är kroppen alldeles för sömnig för att ge sig ut på några strapatser.

5.13

Morgonsurfen är avklarad och strax är även andra koppen kaffe avnjuten. Gryningen är ett faktum och den klotrunda månen som lyste upp hela hemmet när jag steg upp har krupit ner bakom ett molntäcke. För min del blir det kollektiv resa till KH i dag, BK hämtar mig på eftermiddagen för lite ärenden i förorten.

Då är den här, sista dagen på KH efter 13½ år. Självklart en speciell känsla men också en viss lättnad att vara framme vid målet och låta nästa fas ta vid. Sedan jag fick möjligheten och bestämde mig har hälften av tiden varit en transportsträcka - läs väntan. Ja, det är nackdelen med framförhållning och god planering. Om det nu är någon nackdel med framförhållning och god planering över huvud taget? I dag ska jag bara softa på jobbet - och det med hur gott samvete som helst.

September 2023

1 september 2023

7.33

Ah, ledig tre dagar och landar efter gårdagens avslutande dag på KH. BK hämtade mig på KH vid fem i går eftersom vi hade några andra ärenden innan vi skulle fara hem. Vi köpte med mat från restaurang och for hem, in och käkade direkt - både för att maten fortfarande skulle vara varm men framför allt för att vi var hungriga som bara den. Efter maten packade jag upp mina saker och det fina jag fått från kollegor och arbetsgivaren. När det var gjort satte vi oss på altanen med varsin kopp kaffe och pustade innan vi fick dra oss in på grund av envisa myggor.

Jag somnade som en stock på kvällen men vaknade till abrupt av en infernalisk och rent outhärdlig klåda på högra hälens kant. Det är inte möjligt, vet jag att jag tänkte halvt sömndrucken och nästan yrvaken. Jodå, det var möjligt - ett myggskrälle hade lyckats sätta in snabeln i kanten på hälen på insidan av foten. Där har jag aldrig tidigare haft någon myggbett och hoppas jag slipper det även i framtiden. Klådan och svidet var rena plågan - speciellt att vakna till.

Jag steg upp och hade på Salubrin för att dämpa det obehagliga. Gick och lade mig igen men insåg att det var på gång att börja klia igen. Jag tog med täcke och kudde och slängde omkull mig i soffan och drog på tv:n. Något behövs för att få tankarna från myggbettet tänkte jag. Det funkade och redan efter en stund somnade jag och sov sedan gott hela natten.

3 september 2023

21.41

Landat i soffan efter en helgtur till goda vänner i Oslo. När vi kom hem för lite mer än en timme sedan svidade vi om och tog en rask promenad på lite drygt en halvtimme. Det var skönt efter sittande på buss och tåg under eftermiddagen och kvällen.

I morgon är det dags för ny arbetsplats och ny väg att pendla. Jag ser fram mot morgondagen och känner mig förväntansfull och sugen på att få sätta igång. Strax blir det en kopp kaffe och sedan dröjer det nog inte allt för länge innan jag tippar omkull mig för att vara utvilad till i morgon.

4 september 2023

4.44

Nu är dagen här, dagen då jag börjar min nya vardag på ny plats med fortsatt förkovring och möjlighet att dela med mig av min kunskap till många fler. Service i en annan och mer koncentrerad form och på ett annat vis men ändå med samma förhållningssätt. Jag är förväntansfull kan jag säga utan att känna att jag överdriver.

5 september 2023

3.47

Oj, vilken häftig dag i går - första dagen på nya arbetsplatsen. Jag kände mig hur välkommen som helst och blev så väl omhändertagen hela dagen. Ny teknik för mig att lära mig, bara det tog nog mesta energin i går. Inte helt automatiserat än hos mig själv med tekniken - men nästan... Jaha då, nu överdrev jag en aning men självironin är det inget fel på.

Tekniken kommer och jag behöver öva lite smått varje dag tänker jag, hitta pass där jag kan sitta i lugn och ro. Självklart inbillade jag mig att jag skulle ha grepp om hela tekniken redan i går eftermiddag. Ambitionen lever och frodas, jag behöver bara påminna mig om logiken lite då och då. Det är bra med driv - drivet är för mig själv att förvalta väl.

7 september 2023

2.57

Arla morgonstund och jag myser i soffan, benen är utsträckta under pläden och datorn placerad i knäet. Kaffet är på plats och jag morgnar mig i lagom takt. Torsdag och dags för fjärde arbetsdagen den första veckan som ny på jobbet. En fascinerande erfarenhet som jag kommer att bära med mig. Härliga kollegor som stöttar och bara finns där när jag behöver guidning.

Vindlingarna har känts lättare för var dag som gått den här veckan. Har hittat ett bra sätt att anteckna som påminner om tidigare inarbetat. I går hade jag en del egentid på kontoret så att jag kunde landa i olika delar och få små måsten fixade. Det kändes väldigt bra. Jag ser fram mot dagen och ska ta tåget på morgonkvisten. Tåget ja, det har gått de flesta gånger den här veckan, endast en resa in fick bli buss i stället. Toppen att bussen finns som alternativ.

20.57

Ett antal timmar senare och jag avslutar dagen med en liten reflektion i soffan. En lång och händelserik dag när jag fick landa ytterligare i rollen på nya jobbet. Så roligt och lärorikt hela tiden. Det känns som att det inte finns någon gräns för hur mycket jag kommer att få lära mig - jag riktigt längtar. Skönt att jag varit mindre slut för var dag som gått den här veckan. Nu är det mer en behaglig trötthet som avhjälps av en natts skön sömn.

På tal om den är det dags att börja göra mig redo med tanke på den väldigt tidiga timme då jag steg upp i morse. I morgon blir det en dag på hemmakontoret, det kan vara behövligt efter första veckans intensiva men väldigt roliga dagar. Största anledningen till att de varit intensiva är min iver över att komma in i olika delar och göromål så snabbt som jag bara kan.

9 september 2023

7.00

Helgmorgon och jag har inte en plan för dagen förutom en sväng till affären. BK har skrivit nota så jag behöver bara knalla runt och ta vad som står på lappen, betala och fara hem.

I natt har jag sovit mer är tio timmar. Det var välbehövligt efter första veckan som ny på jobbet. Det har varit en väldigt rolig och givande vecka trots att jag var helt muck då jag kom hem de första två dagarna. Nu ska jag njuta av helgen och bara vara för att ladda energi inför nästa vecka.

10 september 2023

7.34

Det blev en del fixat i går trots att jag inte hade en enda plan. Jag tog med mig fem kassar med pappersförpackningar och plast till återvinningen på vägen till affären. Det var lite våghalsat att cykla med dem i ena handen och styra och bromsa med den andra - men vad vore livet utan utmaningar. Att handla gick också bra efter som BK, som vanligt, skrivit i precis ordning enligt hyllorna i affären. Väl hemma var det dags för lunch och efter den tog jag mig en välförtjänt lur i soffan.

BK kom hem på eftermiddagen och efter en stund svidade vi om för att ge oss i kast med berberishäcken, sista klippningen för säsongen. Det gick bra även om det var lite bökigare än vanligt, inte att klippa men att packa. I dagsläget kan vi inte köra med kärran eftersom vi inte fått dragkrok på bilen än. Jag hoppas verkligen att den kommer inom kort. Det finns ju en anledning till att vi beställde dragkrok på bilen. Hm...

Nåja, i går blev det på gamla sättet. Presenning i bilen och packa berberisklipp i säckar. Det blev tio säckar totalt och vi fick in dem i bilen. Skönt att bli av med det med en gång. I dag har jag inga göromål på listan - listan som finns inne i skallen alltså. Ska ta dagen som den kommer och så blir det en sväng till kyrkan på förmiddagen tänker jag. Kul att träffa personerna från vänförsamlingarna i England innan de far hem igen. Speciellt G som vi bodde hos 2019 när vi var där.

11 september 2023

18.32

Morgonen startade relativt tidigt och jag fick även iväg en hälsning till bästa barndomskamraten N som fyller 6x10 i dag. Efter en bra dag på jobbet tillbringade jag en stund på Fröjevi med BK och två tidigare kollegor. Vi njöt i finvädret och "spjutade" en stund. Roligt och trivsamt, sist BK och jag var nere var för tre år sedan. Kanske blir det även en sväng med ett par av nya kollegorna inom kort - eller så tar vi det till våren. Resten av kvällen blir avkoppling och vila.

12 september 2023

3.33

Arla morgonstund och stelheten och träningsvärken från gårdagens tur på Fröjevi är ett faktum. Jag hade inte förväntat mig annat, men hade glömt bort vissa ställen där stelheten sätter sig efter kastandet. Siktar på ett gympass när jag kommer hem i dag för att mjuka upp det hela. Tror inte jag går ner nu på morgonen eftersom kroppen känns lite väl sömnig för det. Hoppas kunna ta tåget tjugo i sju i dag - i går var det inställt så det blev buss tio i sex i stället. Tur att vi har både buss och tåg här i Metropolen.

13 september 2023

4.50

I dag sov jag som en stock när klockan ringde så BK fick putta på mig. Nåja, det är väl ett tecken att jag börjar slappna av lite och inte är på tå hela tiden. Ny på jobbet med allt vad det innebär samt börjat åka kollektivt varje dag - ja, då tar det några dagar innan jag landat från att vara på tå. Det är så roligt och intressant med nytt jobb.

15 september 2023

5.13

Hemma igen efter två dagar på uppdrag med kollegan D. Två suveräna dagar där jag varit med för att lära. I dag blir det en dag på hemmakontoret, få landa intryck och skriva ner tankar om framtida uppdrag. Det känns viktigt att jag ger mig själv den tiden för att kunna landa i ett manus som är mitt men ändå följer det vi ska förmedla.

16 september 2023

6.00

Helgmorgon och jag myser i soffan med pläden över benen och datorn i knäet. Ja då, kaffet är i koppen och står på bordet för att svalna. Jag har sovit skapligt många timmar i natt vilket var välbehövligt efter ännu en innehållsrik och intensiv vecka. Intensivt mentalt så klart eftersom allt fortfarande är ganska nytt. Skönt med helg och att kunna vila och låta intrycken landa ytterligare. I dag ska jag i alla fall tömma kameran, den har väntat på det i ett par veckor eftersom det har varit lite annat som tagit min tid, energi och fokus.

17 september 2023

4.33

Ny dag och nya stunder av vila och återhämtning. Det är skönt för hela systemet. Vore skönt att köra ett pass på gymmet i dag för att få använda kroppen samt ge mig själv en dos av endorfiner. Jag ska följa med BK på jobbet i dag. Eller rättare sagt hon jobbar och jag ska vara med som deltagare.

6.06

Tidningarna är genombläddrade och snart är morgonens andra mugg kaffe urdrucken. Tankarna går på morgonkvisten och jag försöker sortera och låta vara. Det är inte helt enkelt alla gånger men jag får göra så gott jag kan helt enkelt. Vad kan jag påverka och vad ska jag lägga min energi på? Det är säkerligen den vanligaste utmaningen jag har och så har det nog alltid varit, även om jag är betydligt mer medveten om det i dag. Inför dagen finns utmaningar vad gäller det tänket vilket blir bra träning.

19 september 2023

4.44

Morgonstund i soffan med datorn i knäet och kaffe i koppen - jag är så tacksam för att få ha det så stillsamt varje morgon. Det är långt från alla som får njuta av en stilla stund på morgonen, trygga i sina hem och få starta dagen i ett behagligt tempo. Det borde vara en självklarhet för alla så klart.

20 september 2023

5.41

Morgonstund i stugan i Tandådalen. Härligt att vakna upp här och känna stillheten och ron som är en division högre än hemma. I dag tänker vi oss en trivsam promenad på fjället under förmiddagen, en lagom lång tur med tanke på återhämtning och annat.

Vi for upp under gårdagen, en dag senare än planerat. Det blev så eftersom vi velade om vi skulle fara eller inte. När vi väl bestämt oss kändes det bara bra och skönt att få komma upp hit och bara vara. Resan upp blev dock lite mer annorlunda än vanligt. Vid lunchpaus i Vansbro insåg vi att det hänt något i Malung som stoppade trafiken. Då bestämde vi oss att ta en alternativ väg.

Den alternativa vägen tog oss genom skog, över myrar längs en mindre väg som blev ännu mindre och grusväg en bra stund. Grusvägen var bra och naturen värd att se. När vi småningom svängde av mot fjället vid rondellen i Sälen var det fortfarande information på radion om att vägen var helt avstäng i Malung. Det kändes som ett bra beslut att vi tog den alternativa vägen.

21 september 2023

4.59

Vi hade en fin tur på fjället i går, en tur på 10 km. Ett par små skurar regn under vandringen men övervägande uppehåll med växlande molnighet och fin natur. Massor med frisk och härlig fjällluft som gjorde oss båda gott. Det blev en vilsam lur i soffan då vi kom tillbaka till stugan. I dag satsar vi på en tur runt milen igen. Prognosen säger dimma och mulet men inget regn.

22 september 2023

4.33

I går blev turen 12 km och det var mulet hela vägen. Vi klarade oss bra från blåsten större delen av vandringen, det var lite på toppen innan vi skulle börja gå tillbaka som det blåste rejält. Ett par skurar på oss även under gårdagens vandring. I dag tar vi en stugdag eftersom prognosen säger regn hela dagen. Vi har med oss mumsig ostkaka som vi ska festa på i dag. Det är nästan så jag ser fram mot det redan nu på morgonen.

23 september 2023

4.56

Morgonstund med rykande varmt kaffe i koppen, benen under pläden och datorn i knäet. Sista dagen i fjällen för i år. När vi vaknat, packat och ätit frukost rullar vi söderut igen. Som vanligt tycker vi båda att det blir rätt skönt att komma hem. Resan är en del av hela äventyret så det blir säkerligen något stopp på vägen hem.

I går hade vi vilodag, jag hade total vilodag medan BK var ute i omgivningarna för att hämta hem några lingon. Vilodagen var behövlig för både vindlingarna och fysiken. Det regnade också mest hela dagen, från småregn till rejäla skurar. BK lyckades pricka in en av skurarna när hon var i lingonskogen. Tur vi har en varm och skön stuga.

7.02

Det börjar bli dags för mig att avsluta morgonrutinerna och se över min packning inför hemresan. Men jag kan nog lugna mig en stund till eftersom BK sover och behöver få göra det en stund till. Jag har avnjutit två muggar kaffe på morgonkvisten samt bläddrat genom sedvanliga tidningar i cyberrymden. Förutom det har jag googlat en fråga som dök upp när vi var på vandringen i förrgår. Jag började plötsligt klura på vilken fokuslängd som bäst motsvarar det vyn vi ser med ögonen. Femtio millimeter var svaret på den frågan. Toppen eftersom jag har ett objektiv som är 50mm - nifty fifty eller på svenska fiffiga femtio. Det låter helt klart mer coolt på engelska.

24 september 2023

6.37

Morgon, stillhet och dags för morgonrutierna. Vi har kommit hem igen efter några dagar i fjällen. Sköna och vilsamma dagar med vandring, återhämtning och bara vara. Hur skönt det än är att komma upp dit är det alltid ännu skönare att komma hem - tycker i alla fall jag.

25 september 2023

5.01

Morgonmys i soffan, en ny vecka på nya jobbet och jag ser fram mot att få traska ner till tåget och fara in till länsmetropolen. Hoppas på en lagom lång dag, ja det handlar om att jag begränsar vad jag vill hinna under dagen så klart. Den som har störst krav på mig är jag själv - precis som alltid. Det är den kravspecen jag behöver få ett bra förhållningssätt till. Känslan är att det i och med nya jobbet är helt andra och goda förutsättningar för att den kravspecen ska kunna landa på ett lagom läge.

Under gårdagen var vi till brorsan och svägerskan en sväng. Trivsam samvaro och god mat som avslutades med härlig promenad i omgivningarna. De bor väldigt fint ute i geografin i en annan del av länet. När vi kom hem igen ansade BK gräset här hemma och jag for till FFV3 och ansade lilla mattan.

26 september 2023

5.54

Veckans andra arbetsdag ska börja om ett par timmar. Innan dess tar jag det i alldeles lagom takt och fokuserar på att morgna mig. I dag blir det en dag på hemmakontoret. Jag har en del jag behöver grotta ner mig i och då är det bra att ta det här hemma.

I går kväll när BK var på annat satt jag i soffan med datorn i knäet och kikade på ett par tutorials innan jag satte igång själv. Förkovrade mig lite i Google kalkylblad. Spännande och jag har fått till en första version av det jag önskar göra. Jag avvaktar till kollegan och jag gått igenom tidrapporteringen innan jag gör något mer för att eventuellt förfina min egen rapportering.

27 september 2023

5.17

Ny dag och nya möjligheter. Skön känsla att jag får lite mer översikt för varje dag på min nya tjänst. Ja, jag får inte glömma att det fortfarande är ganska nytt. I dag blir trettonde arbetsdagen som nyanställd så jag ska inte vara för hård mot mig själv genom att låta hjärnan tro att jag har jobbat länge på den här tjänsten. Det finns så mycket för mig att upptäcka och lära att det faktiskt måste få ta några fler dagar än tretton för att ha koll på allt. Det jag tycker är jobbigt är att jag inte kan alla namn på kollegorna än - nåja det är 72 namn som jag ska lära mig. Väldigt många Malin, Erik och Gustav och när jag tror att jag lärt mig någons namn så är det inte någon Malin, Erik eller Gustav - nej, då heter personen något helt annat. Uj, uj, uj...

5.55

Strax dags för mig att börja göra mig redo och småningom kila ner till stationen för att kliva på tåget till länsmetropolen. Behagligt att rulla in med tåget till stan, bara åka med och kunna koppla av en stund. Förutom det har jag en väldigt fin promenadväg från stationen till jobbet. Längs Svartån en bit och sedan bakvägen upp mot Drottninggatan. Fina byggnader, broar och miljö generellt. Jag njuter varje gång jag promenerar där. Ja, att promenadvägen är fin även här i Metropolen behöver jag knappt ens skriva - det är självklart på något vis.

29 september 2023

5.21

Sista arbetsdagen den här veckan, en bra vecka när jag känner att jag fått landa ytterligare på nya jobbet. Många möten men också många stunder för egen förkovring och planering. En bra och lagom blandning med andra ord. I går var jag deltagare på en av utbildningarna som jag aldrig kommer att hålla själv. Superroligt och väldigt lärorikt, jag fick också bekräftelse på att jag förstår den bakomliggande koden betydligt bättre än för några år sedan. Tack "kan själv" och tack alla entusiaster som lägger ut tutorials på nätet som alla kan ta del av.

Jag tänker fara in hyfsat tidigt i dag. Skönt att få lite egentid på kontoret innan alla möten sätter fart. I dag är verkligen en mötestät dag - men det ska helt klart bli intressant och känslan innan är att jag kommer att lära mig en del nytt även i dag. Jag är så tacksam för att tjänsten kom ut när den gjorde och att jag fick den. Den är en naturlig utveckling av det jobb jag gjort under de 13,5 åren på KH.

30 september 2023

5.43

Helgmorgon och jag myser uppkrupen i soffan med datorn i knäet, kaffe i koppen. En dag med bara vara framför mig och jag ska verkligen bara vara. Låta intryck från veckan landa och ladda energidepåerna.

22.54

Kväll och egentligen alldeles för sent för mig att sitta uppe. Anledningen till det är en väldigt sen eftermiddagslur i soffan med efterföljande tömning av kameran och småfix i LrC. Jag var med BK på pilgrimsvandring här i Metropolen i dag. Vi kom hem sent på eftermiddagen och efter mat och dusch hade jag inga som helst problem att stensomna i soffan en bra stund. Det är också skönt att faktiskt för en gångs skull sitta uppe en stund utan att vara helt utschasad. Roligt också att känna glädjen i att fixa med bilderna. Jag får se om jag gör något här på webbplatsen med dem - får fundera en stund till.

Oktober 2023

1 oktober 2023

6.15

Stilla morgonstund första dagen i oktober. I dag är det vilodag och så ska det få vara.

13.49

Nu har bilder från vår fjälltur fått landa på webbplatsen. Kul att fixa med dem men helt klart en utmaning att välja ut vilka som skulle få vara med på sidan. Att välja ut bilder är så klart som mycket annat - övning, övning och övning. Trots allt har jag känslan av att jag har lättare att välja ut bilder i dag än jag haft tidigare. Jaha då, ett steg i den personliga utvecklingen och det får jag vara tacksam för så här på vilodagen.

3 oktober 2023

5.31

Morgonstund och snart är andra muggen kaffe urdrucken och dags för mig att börjar göra mig redo. Redo att kila ner till tåget och fara in till länsmetropolen för ännu en dag på arbetsplatsen jag knappt trodde fanns. En arbetsplats med genuin omsorg och stolthet där alla får känna vikten av det just de gör. En arbetsplats där inställningen är att vi gör det här tillsammans - vi engagerade kollegor som är nyfikna och nytänkande. Så enkelt egentligen. Jag är tacksam att få uppleva den arbetsmiljön och vara en del av det teamet.

4 oktober 2023

4.09

Mitt i veckan och det går undan med dagarna. Det går fort när man har roligt sägs det ju och jag instämmer. Bråda dagar på jobbet innan årets stora evenemang. Det är välorganiserat och alla har tydliga uppdrag så det är en fröjd att vara en del av det. Jag kan fokusera på mitt och får information om sådant jag behöver för min roll.

Efter jobbet i dag ska jag kila iväg och få påfyllnad av grundskydd. Det ska bli spännande att se vad de säger och vad det innebär exakt. Jag har ett hum om den generella betydelsen och innehållet men exakt vet jag inte än. Bra att kunna boka det i stan och nära jobbet. Efter det får det blir hemresa till Metropolen.

5 oktober 2023

4.44

Vaknade av väckarklockan nu på morgonen. Gott att jag sov ända fram till att den ringde. Jag hade tänkt vara på kontoret hela veckan men klurar på om jag ska jobba på hemmakontoret i morgon. Det är en del jag behöver sätta samman och öva på - då är det bra att kunna stänga in mig. Nu ska jag dyka ner i tidningshögen på skärmen.

6 oktober 2023

5.59

Fredag och veckans sista arbetsdag, veckan har gått hur snabbt som helst tycker jag. I dag blir det hemmakontoret för mig. Jag ska bland annat öva genom att prata högt så hemmakontoret är bästa alternativet. Kanske blir det till och med en kortare dag för att spara lite kraft till dagar som kommer ganska snart.

7 oktober 2023

5.33

Helg och tid för återhämtning och vila. För min del blir det en promenad i geografin under dagen. Vindarna ska vara skapligt svala enligt prognosen så det gäller att ha bra med kläder. Tur att prognoserna finns så att det går att planera hyfsat. Jag ser fram mot dagens promenad, där har jag inte promenerat tidigare.

8 oktober 2023

8.48

Rejäl sovmorgon med efterföljande morgnande och fixande på datorn. Jag har egentligen inte gått upp än, men så får det vara i dag. En vilodag som inte får vara något annat än en vilodag. Återhämtning är det primära - hela dagen. Fin promenad under gårdagen om än lite rörig för mina vindlingar. Ordningen jag är van vid var inte den samma och då fick vindlingarna jobba för att bara vara i den anpassningen. Märkligt, fascinerande och otroligt intressant att studera mig själv i stunden och faktiskt känna att jag förstår mer och mer hur jag fungerar. Det underlättar så klart framöver och hjälper mig att planera och strukturera för ett hållbart varande.

17.57

Vilsam dag med massor av nödvändig återhämtning. Jag har grejat lite med egna webbplatsen och lagt ut några nya bilder från pilgrimsvandringarna förra lördagen och i går. Skönt att bara vara i tystnad och smågreja med sådant som ger mig energi. Hoppas kunna hushålla med energin på ett bra sätt under veckan som kommer. Jag vet att veckan efter det blir intensiv och krävande till tusen. På senaste tiden har jag inte varit så bra att hushålla med energin, så fort jag känt att jag haft överskott har jag använt upp det och lite till. Inte supersmart och det är bland annat det jag fått betala för i dag.

10 oktober 2023

5.09

Tio timmars sömn är inte att förakta. Jag har sovit hur gott som helst och vaknade med en rofylld och utvilad känsla i hela systemet. Behövligt och nödvändigt helt enkelt - behovet av sömn är absolut inget vi ska ignorera. I dag är det hemmakontoret som gäller, tänker att det kan bli skapligt effektivt under dagen.

12 oktober 2023

5.25

Kaffe, benen under pläden och datorn i knäet. Härligt med morgnar och ibland önskar jag att jag bara kunde dra ut på morgonen en stund. Förlänga den så att jag kunde njuta en stund till. Ja, varför inte - kanske gör jag det rent utav idag. Det vore inte tokigt alls med tanke på nästa veckas intensiva dagar. Jag behöver vara lite extra rädd om energin just nu. Nästa vecka har vi årets stora evenemang på företaget. Det ska bli hur kul som helst men jag behöver verkligen vara strategisk vad gäller energin - både innan, under och efter.

Kaffe, benen under pläden och datorn i knäet. Härligt med morgnar och ibland önskar jag att jag bara kunde dra ut på morgonen en stund. Förlänga den så att jag kunde njuta en stund till. Ja, varför inte - kanske gör jag det rent utav idag. Det vore inte tokigt alls med tanke på nästa veckas intensiva dagar. Jag behöver vara lite extra rädd om energin just nu. Nästa vecka har vi årets stora evenemang på företaget. Det ska bli hur kul som helst men jag behöver verkligen vara strategisk vad gäller energin - både innan, under och efter.

14 oktober 2023

4.42

Morgon, helg och hel dag som det bara står vila rakt över. Ah, jag njuter redan i fulla drag. Jag har övat inför nästa veckas evenemang så nu ska jag bara vara hela helgen. Gott att kunna vila i varandet och vara i vilandet. Läsa lite, skriva lite och bara ta stunden som den kommer.

7.24

Tidningarna är genombläddrade och kaffet urdrucket. Jag har även förlustat mig lite med några bilder och även fått upp dem här på webbplatsen. Bilder från vår utflykt till brorsan och svägerskan i Mullhyttan i september. Det var en härlig dag med en fin promenad i omgivningarna.

15 oktober 2023

7.50

Vilsam morgon i alldeles lagom tempo och så ska det få fortsätta hela dagen. I går fick jag en förklaring till den enorma sömntrötthet som härjat de senaste dagarna - täppt i ena näsborren. Nu är det fullt fokus på kurerande. Vila, vätska och snabbt förlopp är målsättningen för dagen. Kanske får jag strukturera om morgondagen lite men det är helt okej.

16 oktober 2023

6.23

Skulle varit på väg till bussen om en stund, men i dag får det bli fortsatt kurerande på hemmaplan. Jag verkligen hoppas och ber att jag ska var alert till i morgon och onsdag. Jag vill utföra min del av lagarbetet och känna att jag bidragit med det som förväntas av mig. Nu ska jag fotsätta att kurera och preppa kroppen med bra saker.

17 oktober 2023

4.54

Morgonstund och kaffet är upphällt i muggen, datorn placerad i knäet och strax ger jag mig ut i cyberspace för en uppdatering av läget. Gårdagen var fylld av omsorg och stöd från fantastiska kollegor och BK. Kurerandet gick framåt i raktetfart. I dag ska jag få göra min del av lagarbetet, det känns gott i hela mig. En sak i taget och en god strategi så går det bra tänker jag.

18 oktober 2023

4.09

Morgonstund och jag har precis slagit upp de havsgröna. En timme innan klockan skulle ringa men det är helt okej. Gårdagen var trivsam, givande och en superhäftig upplevelse. En sak i taget och god strategi gav resultat för orken. Att sedan få vara en del av hela det team jag tillhör är fantastiskt. Ett team där alla tar sitt ansvar och gör sin del. Ett team som är måna om varandra och stöttar varandra hela tiden. Ett team där känslan "vi gör det här tillsammans" är påtaglig oavsett vardag eller fest. Som det ska vara tänker jag men som enligt min erfarenhet känns alldeles för ovanligt.

19 oktober 2023

5.44

Uj, i dag är det en form av mental baksmälla. Alla intryck, alla möten och uppdrag under två dagar far som i en centrifug i vindlingarna. Centrifugen har inte börjat sakta ner riktigt än, men förhoppningsvis gör den det under dagen eller så. Nåja, kul har det varit under dagarna och väldigt skoj att ha en annan roll än tidigare år. I år jobbade jag, hade mina uppdrag och kunde strukturera upp mina dagar utifrån det. Helt suveränt och faktiskt lättare att klara av myllret som blir av alla människor. Jag är stolt över hela teamet och vad vi åstadkommer tillsammans samt stolt och tacksam för att få vara en del av teamet.

20 oktober 2023

3.43

Hade en förhoppning att jag skulle sova till sju eller så i dag men så blev inte fallet. Nåja, då får jag mysa lite extra länge på morgonkvisten med benen under pläden, kaffe i koppen och datorn i knäet. Alla kollegor var lika tömda efter dagarna men nöjda med vad vi fick till tillsammans med alla talare, utställare och besökare. Skönt att få bolla tankar och funderingar tillsammans dagen efter.

När jag promenerade till bussen för att åka hem i går blev jag snöad på. Ja, jag och alla andra så klart. Rätt häftigt vilka flingor som kom under en kort period när vi stod vid resecentrum i stan. Jag tog ett par bilder för att ha som minne. Orutinerat så hade jag lite väl tunnt med kläder på mig, trots att jag visste att det inte skulle bli varmare än fyra grader i går. Det straffar sig lite nu. Genomtäppt igen - ja, så går det. Hm... Jag får helt enkelt ta det väldigt lugnt i dag och hela helgen för att kurera vidare.

21 oktober 2023

5.51

Helgmorgon och jag kan summera en väldigt bra och givande vecka med nya upplevelser, uppdrag jag aldrig haft förut och härliga kollegor som bara gör sin del av lagarbetet. Det är inte svårt att leverera med ett sådant team runt omkring sig.

I går var det som att förkylningen tog om. Jag fick dela upp passet på hemmakontoret i två delar för att lura i soffan en stund efter lunch. Helt utslagen och genomtäppt. Inte okej i dag heller men jag har ett par uppdrag på FFV3 som behöver fixas och det ska jag göra på förmiddagen. Efter det är det vila som står på schemat - med versaler och kanske ett utropstecken efter.

7.37

Stilla morgon med tidningarna på datorn, kaffe och en fridfull känsla av att bara vara. Precis som en helgmorgon ska vara tänker jag. Jag njuter och samlar energi till förmiddagens uppdrag. I dag ska jag ha rejält med kläder på mig eftersom det inte ska bli varmare än fyra grader i dag heller. Mössa är ett bra plagg också för att hålla värmen kvar i kroppen. Annars blir det som att elda i braskassetten och öppna alla fönster för att vädra.

Ser fram mot resten av dagen som bara är vila. Både kroppen och vindlingarna behöver vila men just den här helgen är det nog kroppen som behöver det mest. Kanske gör jag en insats för att fixa till en detalj i fågelburen ute i trädgården när jag kommer hem. Behöver få upp ett par reglar med krokar i så att automaterna inte sitter för nära ytterväggarna. Småfåglarna behöver få ro i vinter - ro och frid från kajor, skator och annat som dras till maten.

Jag hoppas och tror att Herr och Fru FP ser mig från sin sfär. Att de ler en smula och gläds med mig i min tillvaro - såväl privat som i professionen. Ja, det tror jag. Det är i alla fall en tröst och trygghet för mig att tro det. Det hade varit så fantastiskt roligt att få berätta för dem om min resa till nya jobbet. Men... jag tror att de vet.

22 oktober 2023

10.10

Fågelburen i trädgården är en succé. Jippi! Vi skolade in småfåglarna i den under sommaren när vi satte fågelbadet i buren. Funkade fint redan då men det garanterade ju inte att de skulle äta mat där inne. Härligt att de vill komma till vår buffé som är menad till dem. Inga skator, kajor eller andra stora fåglar kommer in. Nu är det bara att ladda med olika sorters mat till våra små besökare.

Jag fortsätter kurerandet i dag. Det börjar onekligen bli en aning drygt och speciellt eftersom jag inte känner att det vänder. Blä! Det är dock bara att gilla läget och vila så mycket jag bara kan. Önskar jag fick sova några timmar under dagen i dag - det brukar göra susen.

23 oktober 2023

3.07

Lite väl tidig morgon, men inte mycket att göra åt. Kaffet är upphällt och jag har placerat mig behagligt i soffan. Mjukstartar dagen för att vara redo för resten när jag väl satt mig på dagens färdmedel. Det är dags för en tur i cyberspace för att uppdatera mig själv.

25 oktober 2023

4.33

Morgon i soffan och jag fortsätter att njuta av känslan jag hade efter gårdagens utbildning. Den första utbildningen jag höll i själv. Så roligt och energigivande till tusen. Bidragande till den fantastiska känslan är så klart alla härliga kollegor som bara stöttar till tusen - öppet och ärligt. Precis som det ska vara tänker jag men så ny känsla för mig. Fascinerad av hur miljön påverkar mig - jag får och kan känna mig både stolt och nöjd. Inte ens en gnutta jantelag har nypt mig i örat. Det är en befrielse, lättnad och stor glädje.

Att ha det stödet på dagarna som komplement till det raka, ärliga och hjärtliga stöd jag har hemma från BK är en ynnest. Helheten är komplett på något sätt och allt blir så mycket mindre komplicerat. En väldigt trivsam tillvaro helt enkelt där jag får känna mig bortskämd hela tiden med vänlighet och kärlek.

27 oktober 2023

6.26

Har sovit länge i dag också, precis som i går. Jag kräver en hel del sömn men just nu är det som att jag skulle kunna sova några dygn på raken. Det går ju inte för sig så klart, men i morgon är det fritt fram att sova hur länge jag vill. Det är dags för morgonrutinerna innan jag sätter mig vid stora skärmen och börjar jobba. I dag är det en del möten så jag kommer inte hinna massor annat vilket är helt okej.

Jag är lite frustrerad över att jag inte orkat träna på några veckor. Visst, jag är ny på jobbet och det har varit ganska mycket under den här tiden - men ändå. Nåja, jag får väl gilla läget tänker jag och ta en dag i taget. Kanske är det ändå positivt att jag faktiskt börjar bli frustrerad över att jag inte orkar träna. Ett steg i rätt riktning kan jag hoppas.

28 oktober 2023

17.30

Vilsam afton efter en effektiv dag på ägorna med BK. Vi har gjort trädgården och altanen klar för vintern. Ja, en sanning med modifikation eftersom endast en bråkdel av alla löv fallit av buskar och träd. Det är i alla fall inget mer vi behöver köra iväg eftersom löven som kommer att falla blir täcke till rosor och annat i rabatterna över vintern.

Småfåglarna har buffé varje dag i buren vi ställde upp i somras. Härligt att det funkar som tänkt - att småfåglarna skulle få ro och slippa kajor, skator och andra stora fåglar som skrämde bort dem. Det är dock ett par skator som florerar här ändå. Jag tror de har bo hos grannarna och därför har nära hit. De kommer inte in i buren men går under och letar mat. Det är svårt att exkludera dem helt och hållet eftersom småfåglarna skvätter ut mat.

29 oktober 2023

6.45

Söndag och vilodag. I dag blir det inte många knop, vila och bli av med huvudvärken är målet.

10.33

En stunds pyssel på morgonen har resulterat i några bilder från G4 i oktober här på webbplatsen. Det känns roligt och det är ett stort privilegium att kunna pyssla vid datorn i LrC bland annat.

30 oktober 2023

5.31

Snö, precis som utlovat. Jag är inte superpeppad att sätta mig i bilen och fara norrut för däckbyte i dag. Nåja, det är bokat och ser hyfsat ut på vägen så jag får helt enkelt rulla i tid och ta det väldigt lugnt. Blir skönt att få komma hem och fokusera på jobbet efter det.

I övermorgon börjar månaden som är hatobjekt för väldigt många människor. Trist för dem att behöva känna så. Jag tycker att varje månad har sin tjusning. Och sen är det ju faktiskt så att vi inte kan påverka hur vare sig vädret eller ljuset är. Bättre vi lägger energi på andra delar, sådant som vi faktiskt kan påverka.

17.48

Kväll och jag får sammanfatta en jobbmässigt väldigt bra dag i lagom takt. Jag övar mig på lagom takt och lagom höga krav på mig själv. Det gick väldigt bra i dag, bara att fortsätta i samma anda resten av veckan. Morgonens tur till Linde gick över förväntan och det var skönt att komma hem igen. Lånebil för att kunna hämta hem egna åket efter jobbet. Nu är även den resan avklarad och allt gick bra. Verkligen ingen höjdare på vägen men en eloge till de allra flesta medtrafikanter som höll lagom hastighet och goda avstånd. Det var bara någon medtrafikant per tur som körde som ett stolpskott utan tanke på vare sig egen eller andras säkerhet.

21.57

Näe... Nu är de verkligen dags för oss att knyta oss. Vi har haft en givande stund i soffan och förkovrat oss i Google Kalkylark. Det är riktigt måndagsnöje må jag säga. Jag har i alla fall njutit i fulla drag och jag tror nog BK är rätt nöjd också.

31 oktober 2023

4.44

Ny morgon, snön som kom i går har sjunkit ihop och säkert har en hel del regnat bort. Glad att jag fotade en del i går när det var så vackert. Om ett par timmar tar jag kollektivtrafiken till länsmetropolen för ett pass vid skärm och med kollegor. Blir spännande att se hur mycket snö som finns kvar i stan.

November 2023

3 november 2023

7.52

Uj, vad jag har sovit i natt - välbehövlig och gott som bara den. I dag är det hemmakontoret som gäller och jag ska strax sätta mig vid stora skärmen och starta arbetsdagen. Regnet trummar mot fönsterblecken, jag kan riktigt känna ruskvädret och fortstätter att mysa här inne. På eftermiddagen blir det en tur till kyrkogården och regnställ står högst på prio-listan för den turen. Tur att det finns regnställ som håller regnet utanför kroppen.

4 november 2023

7.52

Sovmorgon de lux och bara-vara-tid nu på morgonen. Lite småpyssel under förmiddagen och sedan blir det något som jag inte har en susning om vad det är. Jag har fått reda på av BK att jag ska bli hämtad strax efter lunch. Jag vet inte vem som ska hämta mig eller vad vi ska göra. Det blir säkert supertrevligt eftersom det är BK som fixat överraskningen.

9.13

Dags att börja göra mig redo för dagen, ja inte riktigt än men snart. Jodå, jag är lite pirrig eftersom jag inte har en aning om vad som ska ske eller vem jag ska umgås med en stund under dagen. Jag har några alternativ på personer som jag tror kan vara den eller de som ska hämta upp mig - men som sagt, jag har inte en susning. Mina gissningar kan vara helt fel - vad vet jag. Jag har också fått tips av BK att ha med mig kameran så den är laddad och klar. Fortsättning följer...

5 november 2023

12.19

Vilodag och återhämtning efter gårdagens utflykt och intryck. En härlig dag då jag blev hämtad av bror och svägerska. Vi for mot Nora och landade på järnvägen. Vi åkte tåg efter ånglok mellan Nora och Järle. Hur häftigt som helst. I Järle blev det korv med bröd och kaffe. Ja men hallå... Det kan ju faktiskt inte bli mycket bättre - vilken dag. Tyvärr kunde inte BK vara med eftersom hon jobbade, men hon hade fixat allt.

På tal om gårdagens gissningar från mig gällande vem eller vilka som skulle hämta upp mig så var brorsan och svägerskan med på den listan. Vi fick även beskåda när de körde loket till andra änden av tåget för att ta oss tillbaka, ett litet skådespel i sig. Jag är supernöjd med gårdagen och ska ta mig an bilderna vid tillfälle. Eventuellt kommer det upp några här på webbplatsen småningom.

6 november 2023

5.42

Morgon i soffan och jag kör en annan strategi i dag för resandet in till kontoret. Tar ett senare tåg för att inte krocka med andra yrkesgrupper när jag väl packat upp allt. Saneringsteknikerna behöver också få arbetsro och göra sin del i den takt de önskar - utan störningsmoment i form av ivrig utbildare som kommer tidigt. Målet den här morgonen är också att få mig själv en trappa ner här hemma, till gymmet och ett hälsogivande pass. Det har gått några veckor sedan sist på grund av förkylning, trötthet och annat.

Jag vill verkligen ta mig ner och köra men det är inte alltid jag rår över orken nu för tiden. Det är det "nya normala" för mig och jag måste helt enkelt gilla läget och hitta ett förhållningssätt till det som får mig att känna att det är okej. Det är det svåraste i hela förloppet. Självklart är jag fortfarande lite lätt frustrerad över att jag själv lät det gå så långt för ett och ett halvt år sedan. Men nu är det så och jag får hitta vägar framåt.

7 november 2023

5.45

I dag är det hemmakontoret som gäller. Skön träningsvärk efter gårdagens morgonpass på gymmet. Gott att få komma igång igen och en helt annan känsla i hela kroppen efteråt. Ser fram mot en givande och produktiv dag i lagom takt.

8 november 2023

4.53

Morgonstund med kaffe i koppen, benen i högläge under pläden och datorn i knäet. En skön start på dagen i lagom tempo. Konferens med jobbet är på agendan några dagar framöver. Det ska bli trivsamt och säkerligen hur givande som helst. Märkligt är dock att packa utan att BK gör det samma. Nåja, längta är nyttigt var det någon, läs BK, som uttryckte för några år sedan. Ja, det är nog det och längtan tyder också på trivsel och kärlek tänker jag.

16 november 2023

5.11

Hemma efter några dagars konferens med jobbet. Kul att vara iväg tillsammans och givande för team-building men väldigt gott att komma hem igen. Det blir hemmakontoret både i dag och i morgon eftersom jag dragit på mig en förkylning som är rätt aggressiv och intensiv. Alternativet är att det bara blir kurerande och inget jobb - just nu känns det som ett vettigt alternativ som egentligen är självklart. Nu ska jag njuta av kaffet och att få mysa i soffan under pläden.

18 november 2023

6.19

Helg och massor av vila framför mig, vila och kurerande av det virus som drabbat mig. Har vilat ett par dag redan så jag hoppas det rätar upp sig till veckan. Jag förstår inte riktigt varför jag har så svårt att vila helt och hållet utan att behöva gå flera ronder med tankarna varje dag. Tankarna som ger mig kontinuerliga doser av dåligt samvete för att jag är knackig. Som att jag själv kan skynda på hela förloppet men inte gör det. Den känslan är vedervärdig och jag blir inte av med den.

19 november 2023

7.46

Söndag och jag gör precis allt jag kan för att kurera. Känner att jag verkligen vill vara på benen och redo på tisdag då jag har uppdrag som ska utföras - ett uppdrag som jag verkligen ser fram mot. Jädra virus! Så klart är det superfrustrerande att jag åkt på viruset, men inget jag hade kunna värja mig mot. Jag ska vila, vila och vila i dag så att kroppen får kurera allt den kan.

21 november 2023

4.52

Vaknat och börjat morgonens rutiner som i nuläget även innebär lite extra tid för att komma igång ordentligt med röst och andning. Graden av täppthet känns dock lättare i dag. Jag är så tacksam för det och ber om all hjälp jag kan få för att klara förmiddagen. Jodå, jag vet att han har hur mycket annat som helst att fixa med, men en liten puff till mig i dag kanske går an.

6.34

Andra koppen kaffe är snart urdrucken och jag ska strax resa mig från soffan för att komma igång i alldeles lagom takt. Det kom en bris av längtan att gå ner på gymmet. Helt klart ett friskhetstecken men helt oaktuellt i dag. Här ska kureras så att jag är helt okej innan jag kilar ner för ett pass. I dag är målsättningen glasklar - klara förmiddagen och göra det så proffsigt jag bara kan. Ja, så ska jag ha kul också så klart - men det ingår i konceptet.

Jag längtar efter att sätta mig med verktyget och bygga, fixa och testa för att förkovra mig ännu mer. Lägga pass för det i kalendern då jag kan grotta ner mig i funktioner och annat. Det får komma efter hand, allt kan inte falla på plats med en gång.

22 november 2023

6.54

Ah, gårdagen gick bra och alla var nöjda. Funderar på om jag ska ta och verkligen vila resten av veckan för att bli frisk från viruset. Sjukskriva mig med andra ord. Tror baske mig att det är ett bra alternativ och kanske det enda alternativet just nu. Hm, det känns lite lätt virrigt i vindlingarna just nu så jag kanske ska vänta med beslutet till jag fått avnjuta dagens första kopp kaffe.

8.27

Någon form av klokskap slår till mellan varven och då är det bara att följa med. Sjukskrivit mig resten av veckan för att ge kroppen en chans att komma ifatt och kurera på bästa sätt. Tack BK för att du väcker klokskapen till liv i mig. Ser verkligen fram mot att få känna mig alert igen. Jodå, det kommer - men mellan varven känns det ganska trögt.

24 november 2023

7.17

Sovmorgon och kurerande så gott jag bara kan. Känner mig lite bättre i dag men det går sakta. Egentid här hemma i tre dygn eftersom BK är på retreat, eller egentligen bara i två dygn eftersom vi pratade i går kväll och BK kommer hem på söndag. Nåja, jag ska verkligen njuta av egentiden och vara i tystnad här hemma. Det är mest vilsamt och gör nog en hel del för kurerandet kan jag tro.

9.55

Har genomfört några små projekt här hemma och hade tänt ett par till på direkten. De får dock vänta eftersom orken inte räckte hela vägen. Nu förstår jag i och för sig i och med viruset men jag är väldigt less på att vara trött. Egentiden är bra och jag behöver verkligen den tiden för att bara vara och reflektera. Få landa tankar och funderingar för att få ihop ekvationer.

Nästan sex decennier och jag känner fortfarande att jag inte vet när, var eller hur. Det är inte någon skön känsla men det rätar väl upp sig kan jag tro. Tankarna är en mix av egna identiteten och hela sammanhanget här på jorden. Jag vet inte längre hur jag ska göra för att göra rätt i sammanhanget. Som Emma Larsson skrev i dagens NA så lever vi på övertid på den här planeten. De rika blir rikare, de fattigare blir fattigare.

Det är inte lätt att vara människa. Vad kan vi göra när omsorg, empati och solidaritet är en brist i så många delar av vår värld? Utan makt och medel står vi oss slätt. Och allt för många av de som har makt och medel struntar högaktningsfullt i människan. Jag, mitt och mig är tyvärr en allt för vanlig inställning bland makthavare. Makten gör något med människan, den skärmar av och kanske är det rädslan att förlora makten som är deras största fiende.

Makt - vad säger det ordet var och en av oss? Är det ett positivt eller negativt laddat ord? För mig har det kommit att bli ett ord med negativ klang. Så klart grundar det sig på mina erfarenheter i livet, min upplevelse av personer med makt på olika nivåer. Tittar vi på synonymer till makt så skulle det kunna vara så fantastiskt. Visst, det är synonymer som herravälde, herradöme och auktoritet som kanske inte tilltalar oss nämnvärt. Men också synomymer som ledning, förmåga, kraft och styrka.

Tänk om alla med makt och medel hade den ingången i sitt uppdrag: Jag ska leda mitt team, uppmuntra deras förmågor, deras kraft och styrka. Om en makthavare - oavsett om hen är landets ledare, ledare på regional nivå, ledare i ett företag, enhetschef i en organisation eller bara medmänniska - kunde ha den inställningen till sig själv och sina medmänniskor. Då skulle den här världen se helt annorlunda ut.

25 november 2023

6.01

Morgonstund, kaffet är upphällt och datorn placerad i knäet. En väldigt behaglig morgon och jag njuter av att få känna mig aningen bättre. Jag var till kyrkogården och tände ljusen i lyktorna i går, det gick bra och jag var inte sämre när jag kom hem. Vilade resten av dagen och tog en lur i soffan på eftermiddagen. Skönt att kunna bara vara och vila massor när jag behöver.

26 november 2023

8.59

Laddar för att svida om och fara ner med massor av skräp till återvinningen. Det ska bli superskönt att bli av med det. På eftermiddagen blir det en tur till FFV3 för att ställa upp stegen till sotaren som kommer till dem i morgon. Mer än så har jag inte på min osynliga lista för dagen och det är skönt. Behöver samla ytterligare energi inför arbetsveckan som kommer. Det blir skoj att träffa kollegorna igen efter en och en halv vecka i övervägande kurerande läge. I kväll kommer BK hem från retreat på annan ort. Det blir gott att hon kommer hem.

27 november 2023

5.13

Stilla snöfall ute som sprider ett lugn i hela mig. Skön start på morgonrutinerna och dagen. Blir gott att få komma in i vanliga rutinerna igen efter kurerandet - dags att fara in till kontoret i stan.

28 november 2023

6.44

Härlig dag på jobbet i går, det känns hur bra som helst att börja jobba igen efter kurerandet. Kul att träffa kollegorna och härligt att få göra lite nytta. I dag blir det hemmakontoret, det kan vara bra med tanke på att vindlingarna har lite behov av att landa all positiv energi från gårdagen. Börjar dagen som vanligt med en stund i cyberspace och bläddra i tidningarna innan jag sätter mig vid stora skärmen.

29 november 2023

5.14

Ute ligger ett snötäcke på nästan två decimeter och det fortsätter att komma fin och lätt snö i små flingor. Jag får ge mig ut med skyffeln en sväng innan det är dags att kila ner till tåget. Det är så vackert ute när det ligger snö. Jag får en känsla av att vi är inbäddade i ett täcke som skyddar oss. Snön dämpar ljud, gör dagarna lite ljusare och skapar ett lugn i hela geografin.

December 2023

1 december 2023

4.59

Dags för december, vackert ute som november har grundat. Ett lagom snötäcke, mysigt och precis som det ska vara - några minus. Den här veckan blir det fjärde dagen jag far in till kontoret. Ett par möten som jag ville vara på plats för, bland annat mitt första medarbetarsamtal med chefen sedan jag började. Det blir intressant. Lite annorlunda dokument att fylla i innan men ändå lite lika som tidigare.

2 december 2023

8.50

I dag är det rejäl sovmorgon, vilken är helt rätt med tanke på veckan som varit och att jag faktiskt har fixat den. Mycket bättre i kurerandet och det har gått framåt varje dag. Somnade i soffan i går kväll en stund innan BK klappade på mig och sa att det var dags att kila in till sängen och fortsätta sova. Ja, det var bara för mig att masa mig upp, göra mig i ordning och krypa ner. Tror jag somnade på väg ner i kudden i sängen. Jag är så tacksam för att jag har lätt för att sova.

Kroppen känns som att den behöver motion och framför allt smidighet. Jag töjer ju lite mellan varven men på senaste tiden har det blivit lite dåligt med det - och det känns. Ska nog börja smyga igång med gymmet igen, börja varsamt för att vara snäll mot kroppen. Det är en bra plan för förmiddagen känns det som. Men först ska jag morgonmysa färdigt och avsluta andra muggen kaffe.

3 december 2023

8.50

Rejäl sovmorgon även i dag vilket är hur skönt som helst. I dag finns bara vila skrivet med versaler på agendan. Trivsam dag i går med kalas i familjen som resulterar i intryck som behöver landas. Det får bli i dag tillsammans med att ladda energi för kommande vecka.

4 december 2023

5.47

Det ser ut som mitt tänkta tåg är rejält försenat i dag, en timme eller så. Jag satsar på bussen helt enkelt, då vet jag att jag kommer till kontoret i tid. Det var ovanligt att se att tåget var en timme försenat från start.

I dag är det tio år sedan mamma lämnade vår sfär. Saknaden och sorgen river men kanske något mindre överväldigande.

6 december 2023

6.43

Lite extra sovmorgon i dag eftersom jag ska sitta på hemmakontoret. Skönt att inte behöva passa tåg- eller busstider. I går var det spännande på morgonen om jag skulle komma in till kontoret i tid eller inte. Det redde ut sig och jag kom in i tid för att förbereda mig för utbildningen jag skulle hålla. I dag blir det fokus på lite göranden.

7 december 2023

5.41

Jag vaknade före klockan som skulle ringa kvart i sex. Det var skönt eftersom BK inte ska gå upp än på en timme. Vi har herrbesök i form av Fanta som är en kanin. Han ska bo hos oss till på söndag. Hoppas han kommer att trivas och inte känna sig stressad för att det är en ny miljö. Jag tror nog det ska gå bra, han var lugn nu på morgonen när jag gick upp och skuttade inte undan när jag gick förbi. Om en liten stund ska jag börja kolla hur det ser ut med färdmedel in till stan i dag. Jag ska i alla fall åka lite senare eftersom vi har möte sent på eftermiddagen.

I går morse gav jag mig ner på gymmet. Första passet på en månad och innan dess var det ytterligare en och en halv månad mellan. Hoppas få vara frisk nu så att jag kan komma igång. Det var riktigt skönt att köra i går, jag tog det lugnt och kommer att göra så några pass framöver innan jag lägger på lite mer på stången. Efter jobbet i går var jag iväg och fick massage och det var suveränt skönt för kroppen som vanligt.

10 december 2023

8.36

Söndag och inget på agendan, jag tar dagen som den kommer. Kanske tömmer jag kameran efter gårdagens flanerande och fotande i lätt snöfall.

Dåtid, nutid - tankarna snurrar och far. Det är inte lätt att fånga upp eller parera. Alla tankar känns som en promenad i motvind när snön piskar i form av vassa nålar med hjälp av hård nordanvind. Egentligen vore en sådan promenad mer behaglig än flödet av tankarna.

12 december 2023

7.27

Strax dags att jag sätter mig vid stora skärmen på hemmakontoret och kör igång dagen. Det ligger en stor känsla av överväldigande i hela själen efter senaste månaderna. Den känslan behöver få lägga sig för att balansen åter ska bli bra. Det är en förmån att få jobba hemma ett par dagar i veckan, de dagarna hjälper de överväldigande känslorna att lägga sig. Hoppas kunna komma en bra bit på väg med det jag pysslade med under gårdagen. Det verkade inte vara så mycket att justera vid första anblick. Efter att jag började med justeringarna insåg jag att det finns en del att göra. Sådant gillar jag - det är bara att justera på.

13 december 2023

4.56

Ännu en dag med kollektivt resande och ett pass på kontoret. Funderar på vilken kollektiv tur jag ska ta. Det beror på hur snabbt jag morgnar mig. Ett par möten inbokade i dag men för övrigt tid för att fortsätta med justeringarna.

15 december 2023

6.52

Veckans sista arbetsdag och strax dags för mig att fokusera vid stora skärmen. Gjorde klart ett litet projekt i går och det kändes bra. Var på hemmakontoret i går och det blir lika i dag. Under gårdagen hade jag beredskap att vara skjuts, det har jag även i dag. Kanske blir det en sväng i dag också.

16 december 2023

8.26

Lång och välbehövlig sovmorgon efter en relativt intensiv men produktiv vecka. Några göromål i dag men sedan behöver jag verkligen vila. Det känns som att vila är det enda jag gör på fritiden men det räcker liksom inte till. Hm... Skönt i alla fall att jag börjat köra på gymmet igen.

17 december 2023

9.40

Uj, i dag har jag sovit riktigt länge - vaknade för tio minuter sedan. Det var garanterat välbehövligt och jag hoppas det gör gott för hela kroppen. I går morse promenerade vi ner till samhället och köpte en gran. Det var trivsamt och skönt att vi fick tag på en gran. I dag tänker jag att det blir lugnt och stilla hela dagen. Bara vara och ladda batterierna.

19 december 2023

4.59

Uj, i dag var det lite segt på morgonkvisten. Så kan det vara ibland och det är liksom bara att åka med. Ska fara in till kontoret hyfsat tidigt i dag för att ha tid innan dagens utbildning. Förra gången blev det lite väl spännande med tiden på morgonen eftersom tåget var aningen sent och sedan stannade mitt i mellan stationerna. Efter jobbet kommer H in till stan så att vi kan ta en flaneringstur innan vi far hem. Kanske blir det fika eller mat också innan hemresan.

20 december 2023

8.07

Uj, vilken sovmorgon - mitt i veckan. Skönt dock att jag sovit så gott efter en lång, innehållsrik och trevlig dag. Det är snart dags för lite julledigt vilket jag välkomnar. I går hade jag sista utbildningen för terminen, härlig grupp och roliga timmar. Som vanligt är jag helt urlakad efter en sådan dag - men jag får också energi under tiden som kommer ifatt lite senare.

22 december 2023

7.57

Sista arbetsdagen innan lite julledighet. Gott för alla att få några dagar extra och bara vara med sig själva och familjen. Får se vad jag fokuserar på under dagen. Eftersom jag jobbar i mellandagarna kanske jag spar de mer tankekrävande sysslorna till då. Just nu är vindlingarna lite trötta och får göra lagom mycket under dagen. Jag har en del jag grottar lite i och funderar över - kanske får det bli papper och penna en stund under dagen för att reda ut de olika delarna. Då kan jag landa i ett förslag som jag tycker känns bra och som jag tror på.

23 december 2023

9.44

Efter en vecka då jag känt mig mer och mer trött har jag sovit rejält i natt. Vaknade för drygt en timme sedan med känslan att jag kunde ha sovit ett par dygn till. Det går inte för sig eftersom vi har en del att fixa med här hemma. Som vanligt är inte julhelgen någon favorit hos mig men det är bara att gilla läget, slappna av och åka med. I år är jag också ledig betydligt färre dagar än på flera år vilket säkert bidrar till känslan att större delen av ledigheten kommer att ätas upp av social tid. Kanske tar jag några timmar flexledigt i mellandagarna, det bestämmer jag då.

25 december 2023

4.40

Arla morgonstund och strax på tur med BK till sydöstra kommundelen, årets julotta och start på juldagen. När vi kommer hem igen ska jag svida om och skotta så att gästerna som kommer till lunch kan frakta sig från bilarna utan att behöva pulsa i snön.

Vi hade en väldigt behaglig julafton i går, lagom takt och lagom med mat - precis som det ska vara tänker jag. Jag tog en promenad i det härliga vintervädret i går förmiddag när BK gjorde ett arbetspass. Kameran fick följa med på promenaden och det var rejält avkopplande. Kanske kan det bli en tur med BK under morgondagen - en promenad där vi kan flanera och filosofera tillsammans.

26 december 2023

9.24

Annandag jul och vi har tagit en rejäl sovmorgon. Den var verkligen välbehövlig efter gårdagens långa dag med julotta, snöskottning och julfirande med familjen. En trivsam dag som bjöd på många tokigheter och skratt men också en hel del djupare funderingar. I dag tar vi dagen i lagom takt, siktar på en promenad i vädret under förmiddagen, får se om dimman lättar.

20.42

Kväll och vi har vilat rejält på sena eftermiddagen. Det blev en skön promenad i vädret under förmiddagen för BK, mig och BK:s dotter. Kameran fick så klart följa med så det blev några bilder. Jag får ge mig i kast med dem under veckan. Fick okej att ta semester de tre dagarna den här veckan. Jag hade inte riktigt kläm på förskottssemester så jag trodde jag behövde ransonera. Gott att jag kunde få ta ledigt - det känns välbehövligt eftersom hösten varit skapligt innehållsrik med en del nya rutiner.

27 december 2023

8.39

Sovmorgon, lagom tempo och massor av vila. Det är beskrivning av min dag i dag när jag har varit klok nog att ta ledigt - även om jag kom på det sent som bara den. Det blir en sväng till FFV3 i dag för att hjälpa moster och morbror att få igång tv:n igen. Troligtvis behövs nya delar från leverantören. Vi får ringa och höra med supporten - någon timme i telefonen med andra ord.

29 december 2023

8.11

Nödvändigt, angeläget och önskvärt är precis vad semester de här dagarna var. I dag blir det en stilla hemmadag med precis lagom tempo och göra det jag känner för. Kanske fortsätter jag att läsa i boken som tomten kom med eller kanske sätter jag mig en stund vid stora skärmen och förbereder för årsskiftet samt fixar med några bilder. Det är en stund sedan jag lade ut några bilder här på webbplatsen så det är dags. Det löste sig med tv:n för moster och morbror, det som behövdes var en återställning av fjärrkontroll och tv-box så att de pratade med varandra igen.

Jag skottade snö ett par vändor under gårdagen. Sen eftermiddag tog jag även garageinfarten - den vändan tog 45 minuter. Nu på morgonen hade det kommit mer och var blött. Klippan BK körde en vända för en stund sedan så att jag kan släppa det på förmiddagen. Skönt och jag är så tacksam. Orken är långt från där jag vill att den ska vara och för tillfället är det ganska frustrerande. Varför var jag tvungen att köra rakt in i kaklet för ett och ett halvt år sedan? Ja, det var väl lojalitet, yrkesstolthet och respekt för dem vi var till för på den arbetsplatsen.

17.56

Sen eftermiddag, ja nästan kväll, och jag har grejat lite med några bilder som fått landa här på webbplatsen. Det tog lite tid eftersom jag landade i soffan efter lunchen och tog en rejäl lur. Välbehövligt till tusen och energinivån var tillbaka på ett okej läge efter luren. Nu får resten av dagen gå i fortsatt lugn lunk, kanske lite tid för reflektion - eller bara tokstirrande på tv:n eller så.

30 december 2023

7.07

Dags att bläddra genom tidningarna i cyberspace innan dagen sätter igång. Ska köra över lite ved till FFV3 under dagen, får se när det blir. Förutom det är inget på agendan. Ta dagen som den kommer och åka med.

8.47

Tidningarna är genombläddrade och jag har också förberett ny bloggsida för 2024. Ett tomt ark som är redo att börja fyllas med diverse funderingar, tankar och reflektioner. En önskan för ännu ett år är att jag ska få tillbaka orken. Det är inte helt lätt att parera dipparna när energin dräneras totalt - men det går bättre kan jag tro.

31 december 2023

7.30

Ännu en morgon då jag sovit länge, det är skönt men lite segt att jag inte vaknar utvilad. Säkerligen mycket som snurrar i vindlingarna under nätterna med tanke på vad som dyker upp i drömmarna. Inte speciellt vilsamt. Årets sista dag, i morgon börjar ett nytt år. Det blir intressant att se vad det året för med sig. Hoppas i alla fall få mer kraft i hela mig.

9.21

Strax frukost med mitt hjärta, BK. Efter frukosten tar vi oss en tur i geografin. Det blir skönt att komma ut en sväng och bara vara i vädret. Vinter, snö och lagom temperatur - några minus. Jag är så tacksam att jag får leva mitt liv med BK.