Blogg 2024

Började året med fortsatta sviter efter höstens covid samt envis utmattning som hänger i - trodde jag. Det visade sig vara ganska höga sköldkörtelvärden och Graves sjukdom. Stora förhoppningar om att jag under året ska kunna landa ett lugn inom mig som inte funnits där under väldigt lång tid, slippa flåsigheten och rusandet i kroppen.

Januari 2024

1 januari 2024

Gott Nytt År!

5.44

Nytt år, nya möjligheter och nya utmaningar. Att få fortsätta att landa i vettiga förhållningssätt, värderingar och insikter är min önskan.

7.44

Stilla morgon så här på nyårsdagen, en skön stund för både kroppen och vindlingarna. BK ska jobba i dag medan jag njuter av sista lediga dagen för de här jul- och nyårsdagarna. Det var en välgärning att jag tog ledigt de tre arbetsdagarna mellan jul och nyår. Tack också till U som beviljade det på sin lediga dag. Jag har verkligen fått vila och ladda batterierna. Nu gäller det att jag gasar på lagom från och med i morgon. Eller rättare sagt tar en sak i taget i lagom takt. Gasen kan jag låta bli, den sköter sig själv på något underligt vis.

Morgondagen får bli på hemmakontoret eftersom jag ska norrut på eftermiddagen. Inget möte inplanerat på kontoret i stan så det känns mest logiskt att jobba hemma. Ska beta klart sidorna på webben som jag håller på med. Det är inte mycket kvar att göra innan de är klara. Min gissning är att jag kan bocka av det i morgon.

Dagen i dag är inte uppbokad av något. Prognosen för snöfall har de dragit tillbaka så jag kan förhoppningsvis få lämna skyffeln på sin plats. Eventuellt tar jag med den lilla skyffeln och gör en insats i pappas trapp inför kommande pendlingsdagar. Det är skruttigt att den inte skottas eller sandas när det är så många pendlare som går den vägen. Skickar en skämskudde till beslutande organisation. Ja, ni får ett BU också.

17.23

Det blev en tur till pappas trapp. Både lilla skyffeln och isbillen fick följa med vilket var bra. Det hade aldrig gått med endast lilla skyffeln. Isbillen fick jobba på högvarv - vilket är det samma som att mina kroppsdelar drev den. Isen på trappstegen var tjock av alla som chansat att gå eller åka kana i trappen. Nu är den i alla fall gångbar och jag säger än en gång - skämskudde och BU till beslutande organisation. Det kommuniceras att vi vill ha fler som flyttar in i kommunen och att Frövi är en ort som har goda kommunikationsmöjligheter åt alla håll. Å så går det inte ens att hålla trappen mot Änggatan och stationen ren. Jag känner mig inte speciellt stolt över min kommun i nuläget. Det är vid tillfällen som dessa som vi som redan bor här får steppa upp och visa goodwill - för goodwill:en och servicen kommer inte från centralorten.

2 januari 2024

6.53

Morgonstund och jag har startat dagen i ett alldeles lagom tempo. Jag ska strax flytta in mig till stora skärmen i datarummet för att köra igång dagens arbetspass. Skönt att komma igång med jobbet igen även om ledigheten varit suveränt skön och så välbehövlig. Ett avbrott från jobbet, få landa intryck och upplevelser från hösten samt samla kraft inför kommande dagar. Nyåret blev också en bra brytpunkt för att släppa gammalt och fokusera helt på nytt.

3 januari 2024

4.44

Morgon i soffan och jag smyger igång dagen i lagom takt. Var på massage i går efter jobbet och det var hur skönt som helst. Det gjorde susen för hela kroppen men även vindlingarna fick sig en boost. BK var med upp till förorten och passade på att ta en tur på skidorna medan jag låg på massagebänken.

Jag ser fram mot att komma in till kontoret i dag, det är några dagar sedan sist. Jag har inte varit där sedan förra året - som vi sa i skolan när vi kom tillbaka efter jullovet. I går blev jag klar med ett projekt, det projektet som jag bestämt att jag skulle slutföra de här veckorna efter jul. Det var en väldigt skön känsla när jag konstaterade att det var klart.

4 januari 2024

5.04

Jag har precis utfört mitt uppdrag som väckarklocka, eller rättare sagt backup som väckarklocka. Det gick bra och jag är nästan sugen på att slumra en stund till. Kanske blir det så när jag bläddrat genom tidningarna i cyberspace.

Jag fick en liten boost i själen på kontoret i går. Fixade och klurade praktiskt och var så nöjd när jag fick till det som jag önskade. Det var bra med lite ledighet mellan jul och nyår så att vindlingarna fick landa intryck och annat efter den roliga och intensiva hösten. I dag blir det hemmakontoret och fortsätta med justeringar och annat.

6.57

Dags att flytta in till stora skärmen och börja dagens arbetspass. Ser fram mot att fortsätta med projektet jag inledde under gårdagen. Det är också en del förberedelser inför utbildning nästa vecka som ska göras. Svalt ute enligt BK så jag håller mig innanför väggarna så mycket jag kan i dag.

5 januari 2024

7.48

Uj, uj, uj vad jag har sovit länge i natt. Över 13 timmar tror jag minsann. Det var välbehövligt och nödvändigt. Strax dags att börja jobba vid stora skärmen.

14.27

Tog helg för nästan två timmar sedan, lyxigt med halvdagar innan röd dag. Jag fick massor gjort på förmiddagen trots cyber-fika med kollegorna. Nöjd och lite lagom sliten efter veckan tar jag det bara lugnt resten av dagen.

7 januari 2024

9.01

Unnat mig en rejäl sovmorgon i dag innan jag ska knalla över till FFV3 och starta ny laptop åt M - det blir skönt för henne att få en ny dator. Efter det kilar jag hem och bara är resten av dagen. Behöver lite bara-vara-tid innan arbetsveckan sätter igång. Det är knixigt att få till den tiden mellan varven och det påverkar orken direkt.

Tänkte att den där jäsingens utmattningen skulle avta någon gång. Jodå, den har gett sig en hel del men uthålligheten när det gäller intryck och annat har minskat markant. Jag har heller inte riktigt lärt mig att förhålla mig till det eller parera när det kommer sådant som suger energi ur hela mig. Frågan om jag någonsin kommer att lära mig det? Jo, om jag får ha personer som BK runt mig - som förstår hur det fungerar efter utmattning. Tack och lov för att BK finns i mitt liv.

Jag tror nog att kameran får följa med på promenaden till FFV3. Då kan jag landa lite i vindlingarna i geografin innan jag ska fixa med nya datorn. Skönt att strosa lite och njuta av omgivningarna och ta en och annan bild. Bara att ta bilder hjälper mig att koppla av och vara i nuet.

8 januari 2024

4.44

Morgon och ny vecka, jag startar igång hela maskineriet i alldeles lagom takt. Tanken var att sova en bra stund till på morgonen, men det gick inte på grund av ryggslutet. Jag gjorde en dum rörelse i går vid ett tillfälle och det satte sig direkt i ryggslutet. BK gjorde en insats för att försöka få loss det hela. Det blev bättre för en stund men sedan har det stelnat till under natten. Varenda rörelse har väckt mig... Puh! Nåja, nu får jag vara vaken några timmar och röra på mig. Det blir säkert bra.

9 januari 2024

7.20

Välbehövlig sovmorgon efter gårdagsnattens hackiga sömn. Fortfarande stelt i ryggslutet men inte alls samma som det var i förrgår. Kör hemmakontor i dag och ska ta det i lagom tempo.

10 januari 2024

4.54

Morgon och lagom start på dagen. Kaffet är upphällt, benen under pläden och datorn i knäet. Jag har sovit väldigt gott i natt, troligtvis för att jag gick och lade mig i lagom tid men också för att ryggslutet är mycket bättre. I går blev det ett pass på gymmet innan lunch vilket var skönt för både kroppen och skallen.

12 januari 2024

4.57

Morgon och sista arbetsdagen den här veckan. Skönt att ha hemmakontor tisdag och torsdag som jag har haft den här veckan. Det känns som att jag fått en bra balans på veckan. Det fungerar inte alltid att jobba hemifrån tisdag och torsdag, men jag kan göra så de veckor det är möjligt. I dag ska jag in till kontoret, tar tidiga tåget om det tuffar iväg på morgonkvisten. Det har i alla fall avgått från Borlänge i tid. Jag ska äta lunch med en tidigare kollega. Det ska bli väldigt trevligt.

13 januari 2024

7.23

Helg, vila och bara vara - det är vad jag ska lägga fokus på i två dagar. Kanske blir det något smågrejande men i nuläget har jag inget planerat.

Väldigt trevlig lunch och pratstund med tidigare kollegan i går. Det måste vi absolut göra om. Efter jobbet körde BK och jag lite ved till FFV3 så att det finns att elda med.

8.43

Det börjar bli dags att kliva upp och göra mig i ordning för dagen som inte innehåller ett enda måste. Ah, jag njuter redan. Kanske sätter jag mig en stund med några bilder från början på året som kan få landa på webbplatsen. Ska kika lite vad jag har och om det är något som lockar att fixa till och pytsa ut. Först ska jag i alla fall ta mig an disken så att det är rent när frukost, lunch och annat ska fixas.

14 januari 2024

8.29

Lång sovmorgon och mycket bara vara - så får det fortsätta under dagen.Det blev inget fixande med bilder i går, får se om det blir i dag. Det blir när det blir helt enkelt.

16 januari 2024

6.46

Morgonstund och strax dags att jag sätter mig vid stora skärmen. En annorlunda dag i dag eftersom Herr och Fru FP fick förstärkning i sin sfär i går. Morbror somnade in i går.

19 januari 2024

7.05

Veckans sista arbetsdag, jag skulle nog kunna sova mesta delen av dagen i dag. Hemmakontoret hela veckan och supportat moster med allt som ska fixas och ringas under den här första tiden. Skönt att kunna finnas för henne och vara lite stöd.

20 januari 2024

6.59

Vaknade innan BK:s klocka vilket var skönt. I dag ska vi hämta ved och köra till FFV3. Det ska bli skönt att få det gjort så att det finns ved på FFV3. Det är lite flängande eftersom vi måste låna kärra så här mitt i vintern. Vi hämtar kärran klockan 9 och den ska vara tillbaka innan 13 då de stänger. Det går säkerligen bra, det är bara jag som känner mig ganska slut och då vet jag inte vilket tempo jag kan hålla när jag ska bära veden till bingen.

Jag har sovit sämre än på väldigt många nätter, det var nära att jag gick upp för några timmar sedan men försökte somna om. Jag har i alla fall sovit lite eftersom jag övat talmanus en hel del under natten. Det kändes som fokuserat övande vilket var bra. Jag ska öva lite mer live på måndag och sedan kör jag kurs två dagar på raken. Två olika kurser så det blir premiär på del 2 på onsdag. Det ska bli väldigt kul att köra kurserna.

21 januari 2024

8.13

Det blev ingen hämtning av ved i går, ena hjulet på kärran vi skulle låna hade frusit fast. Vi har bokat om till nästa lördag. Det blev att fara hem igen och ladda ett par lådor med ved hemifrån så det räcker en vecka till för M. Jag fixade också med M:s nya telefon så att den är igång. I dag får det bli en stilla och vilande dag.

9.43

En stund senare och jag morgnar mig fortfarande. Skönt och stillsamt trots att tankarna fladdrar hit och dit. Processen för tillfället är lite omtumlande och rör om en hel del i vindlingarna. Så är det ibland och jag får helt enkelt förhålla mig till det. Livet har en förmåga att trycka ihop händelser och kraftkrävande processer - ju fler år vi får vara med på jorden så blir den samlingen med kraftkrävande processer så klart fler. Jag hade dock önskat att jag kunde ha förmågan att sortera och fördela själv, men det är kanske inte är mitt uppdrag. Eller så är det det men jag har inte förstått hur jag ska göra.

22 januari 2024

5.33

Morgonstund och ny vecka framför oss. Under en längre tid har jag vaknat trött - det känns så där kan jag säga. Det är precis tvärt emot vad jag gjort under alla år. Morgonen har varit min tid och jag har gärna gått upp tidigt. Nu vill jag bara sova på morgnarna.

Regnet slår mot fönsterblecken nu på morgonen. Vi får se hur hårt dagens regn tar på all snö som ligger på backen. Det vore trist om allt försvinner.

23 januari 2024

5.39

Vaknade utan väckarklocka i dag och vaknade hyfsat utvilad. En skön känsla som är väldigt välkommen tillbaka. Regnet och blåsten har tagit hårt på snön. Det är snö kvar men mycket har försvunnit, trist men så är det.

I dag och i morgon är det utbildning online. Jag räknar med att vara ganska muck på eftermiddagarna men ser fram mot att hålla utbildningarna.

25 januari 2024

5.13

Hittade en lagom väckningssignal i går kväll så att jag inte behövde studsa upp nu på morgonen. Nåja, det blev lite studsande i alla fall eftersom jag var ganska trött när klockan ringde. Lite halvdant med tågen i dag igen så jag får göra en liten kortare morgonrutin så jag hinner till tidiga tåget.

19.41

Hemma sedan en bra stund och jag har lurat en stund i soffan. Det är ungefär vad jag orkar då jag kommer hem. Nåja, det blir väl bättre någon gång kan jag hoppas. Det känns så där att inte ha ork att göra något när jag kommer hem.

27 januari 2024

5.55

Lagom takt på morgonen innan det är dags att göra oss redo för en sväng med ved till FFV3. När vi kommer tillbaka hem ska jag bara ta det lugnt resten av dagen. I går kväll var vi till FFV3 och skottade, när vi kom hem skottade vi här hemma. Ja, jag var mest sidekick och BK fick dra det tunga lasset. Nu blir det i alla fall en stund med morgonrutinerna innan jag måste börja vara mer alert.

28 januari 2024

8.10

Sovmorgon och vila - det är en lisa för hela själen i dag. Det gick bra med veden i går och vi fick njuta av fantastiskt vinterlandskap på landet tack vare alla som håller vägarna farbara. BK är min klippa, mitt hjärta och mitt liv. Tacksamheten har inga gränser.

29 januari 2024

4.56

Ny vecka och som är fulltecknad, det är bara att åka med. Grusade planer nu på morgonen, de två första tågen är inställda. Det går inte superbra för de som tog över efter SJ att köra Tåg i Bergslagen. De kan inte ha speciellt hög procent på avgångar. Ska avvakta en stund för att se om nästa avgångar körs eller om jag ska ta bussen i stället. Börjar i alla fall med en tur i cyberspace och bläddra genom tidningarna. Det är lite sömnigt på morgonkvisten, men så blir det efter alldeles för få timmars sömn.

31 januari 2024

4.55

Nytt försök med morgontåget. Vore väldigt skönt om det går som det ska. Ja, det ser i alla fall ut som det gått från första stationen. Satsar på det och ger mig ut i cyberspace en sväng innan det är dags att jag gör mig redo för att kila ner till stationen.

Februari 2024

1 februari 2024

6.10

Morgon efter en skön natts sömn. Har sovit länge, vilket var välbehövligt. Jag borde försöka lägga mig aningen tidigare om kvällarna för att verkligen få den sömn jag behöver. Ska ta några kompletterande prover på VC i dag. Jag var ner och tog några prover i förrgår och tydligen var det ett som inte var bra, därav de kompletterande proverna i dag. Jag vill bara känna att jag har energi och ork igen - så de får ta hur mycket prover de vill.

2 februari 2024

8.06

Det börjar bli dags för mig att göra mig redo. En tung dag när vi ska ta avsked av morbror. Dagen blir tung men är så nödvändig i processen.

3 februari 2024

8.57

Jag känner mig smått mörbultad i dag, säkerligen efter all spänning och så inför gårdagen. Ska en sväng till FFV3 på förmiddagen, lite småprat och annat med MM. Kanske tar jag tag i att tömma kameran då jag kommer hem, det behövs. Det är också gott att tömma den när det går en stund mellan fototillfällena. Nu behöver jag i alla fall kliva upp ur bingen och göra mig i ordning.

I veckan var jag till vårdcentralen och lämnade prover, fick gå tillbaka i torsdags och lämna kompletterande prover. Hoppas det blir ordning på det här snart så att jag kan få en chans att komma ifatt mig själv och må bra.

4 februari 2024

8.22

Det blev ingen tömning av kameran i går. Däremot fylldes kortet på med några bilder när jag promenerade till FFV3. Kanske blir det ytterligare bilder i dag då MM och jag ska till kyrkan en sväng. Om drygt en timme ska jag hämta MM så det börjar bli dags för mig att göra mig i ordning. Hoppas kunna landa mig själv en aning i eftermiddag så att jag är alert inför arbetsveckan.

5 februari 2024

6.34

Ny vecka och nya upplevelser. Jag satsar på det senare tåget i dag eftersom jag ska vara kvar med tjejerna efter jobbet. Det finns en liten förhoppning hos mig att jag ska få samtal från VC i dag. Jag kikade i min journal i går och de två kompletterande proverna visade ganska höga värden. I alla fall som jag tolkade det som stod i journalen. Det vore väldigt skönt att få rätsida på måendet. Inte minst för BK som hela tiden har en trött och oduglig käring hemma.

6 februari 2024

20.20

Kväll och jag vilar så mycket jag kan för att ha energi för morgondagens arbetspass. Jag inbillar mig att det känns lite bättre i systemet - men vågar inte ropa hej än. Ingen återkoppling från VC efter andra provtagningen i torsdags, vilket jag tycker är konstigt. Det var så väldans bråttom att jag skulle ta ett kompletterande prov i torsdags efter att tisdagens provsvar kommit. Jag förstår inte rutinerna och resonemanget på VC helt enkelt.

9 februari 2024

7.10

Fredag och jag kör på hemmakontoret i dag. I går var jag till brevlådan efter jobbet och hittade tre brev till mig från regionen. Det var både från VC och en avdelning på lasarettet. Från VC var meddelandet som jag läst i journalen - att värdena var höga och doktorn remitterar mig till lasarettet. Från avdelningen på lasarettet var det dels ett brev med info om kommande besök och innan dess provtagning här nere på VC. Det var också ett brev från en överläkare på avdelningen som skrev tydligt vad proverna visade symtom på. Bra med tydlighet och information som går att ta till sig.

Lite trist är det men framför allt bra att de tar tag i det. Nu var ju jag inställd på att det var något helt annat så lite tagen på sängen blev jag allt. Det har dock landat i dag och jag är tacksam för att få hjälp.

10 februari 2024

6.37

Helg och tid för återhämtning. Bara vara och kanska orka göra lite annat än att bara vila.

11 februari 2024

7.30

Morgon och jag är nästan lika trött som när jag lade mig i går kväll. Det är muntert att ha den känslan. Näe, jag hoppas verkligen att jag kan få hjälp med det här eländet. Men det är ju söndag så jag får vila hela dagen. Jodå, det stämmer - jag är väldigt less på det här just nu. Att inte orka något innan pulsen ränner iväg eller att jag är helt flåsig. Lika drygt är det att inte kunna känna att något är roligt.

9.37

Skönt att kunna ha en lång startsträcka på morgonen när orken är så frånvarande som den är. Kanske är jag lite mer trött och rastlös eftersom jag vet att jag kommer att få hjälp. Ja, hur nu trött och rastlös går ihop... I morgon är det tre veckor till jag ska få påbörja behandlingen. Just nu känns de veckorna som en evighet. Nåja, tålamod är väl vad som gäller - som vanligt. Typisk åkomma för kvinnor och läkarna jag har träffat och ska träffa är män. Det är spännande, eller inte. Jag får förlita mig på att de faktiskt har en utbildning och är inställda på att hjälpa människor.

14 februari 2024

7.37

Tar det lugnt på morgonen för att orka dagen. Hörde av mig till regionen i går i förhoppning att de kan ordna en tidigare tid åt mig. Från i helgen har det blivit tyngre med andningen och jobbigare med flåset. De skulle höra av sig inom ett par dagar. Jag hoppas verkligen att de kan ordna en ny tid så att jag får börja någon form av behandling.

I dag för nio år sedan var vi i kyrkan, BK och jag, och gjorde det hela officiellt. Nio fina år som jag hoppas få fortsätta på samma bana.

11.43

Lunchvila och lagom stresspåslag nyss. Råkade aktivera larmet via appen - som tur var hann jag ut och larma av innan det körde igång. Puh... Man har inte roligare än man gör sig. Hoppas verkligen få svar från regionen i dag eller i morgon. Helst i dag så klart och då med ett svar att de visst kan tidigarelägga min tid. Det är dryga dagar måste jag säga - orken är nästan så långt ner den någonsin varit och pulsen och flåset kör på högvarv. Hur förklara en känsla och ett mående för någon som inte varit där själv? Regionen till exempel. Om en stund ska jag få i mig lite käk så jag är redo för eftermiddagens uppdrag.

15 februari 2024

5.42

En sköterska från regionen ringde i går och sa att jag kunde få komma på tisdag i stället för 4 mars. Ett ok lättades från mina axlar och jag tackade självklart ja till den tiden. Ska fara upp till Linde nu på morgonen för att lämna prover. De hade ingen provtagningstid här på vårdcentralen åt mig den här veckan. Jag är fastande och det går fint, värst är att inte få kaffe nu på morgonen.

17 februari 2024

6.40

Det var glashalt ute nu på morgonen, märkte det när jag hämtade tidningen i postlådan. Jag tar hel vilodag i dag - det blir inte många knop. Hoppas få hjälp på tisdag så att jag kan få börja känna att jag har lite energi och framför allt att jag slipper bli så flåsig.

8.27

Jaha ja, det är bara att konstatera - genomtäppt i näsan. Det är inte vad jag behöver just nu eftersom jag ska träffa doktor på lasarettet på tisdag. Nåja, kurera i massor får stå på schemat under helgen och måndagen. Skit - är ett milt uttryck för vad jag känner för snuvan.

18 februari 2024

5.20

Ny dag och jag har samma plan i dag som i går - vila och kurera. Nattens sömn har varit rätt skaplig trots den genomtäppta näsan. Det dröjer ett par timmar till innan jag tar nässprayen - jag får bara ta den två gånger om dagen så det gäller att hushålla. Nu blir det en tur i cyberspace för att skingra tankarna en del.

7.12

Tidningarna är genombläddrade och andra koppen kaffe påbörjad. Det är hård åtgång på näsdukarna i dag. Tur att de finns och att de är mjuka. Jag är sugen på att testa min nya akvarellpensel som kom i posten för ett par dagar sedan. Kanske kan det bli en liten stund med den under dagen. Om inspirationen och orken håller i vill säga.

Något jag reflekterat över de senaste två åren är hur snabbt inspirationen rinner av mig. Jag kan tänka att jag vill sätta mig och fixa lite med bilder - lika snabbt får jag en känsla av tomhet och att det inte viktigt och inspirationen försvinner. Känslan att det inte är någon mening att göra saker jag känner för har också varit frekvent under den här tiden. Trist och jag vet inte hur jag ska hitta glädjen i att göra sådant jag tycker om.

12.12

Efter en lur i soffan tog jag mig samman och började testa nya penseln. Först blev jag lite förundrad att den var så hård men efter en sväng på YouTube fattade ju till och med jag varför. Stärkelsen hade inte gått ur än. Blötte den igen och vips så mjuknade den upp. Vilken fröjd att måla med den och superskön att hålla i. Nu får första lagret torka innan jag ger mig på några ytterligare linjer. Målandet hjälper lite mot känslan av att må som "ett utskitet äppelmos" - morfars uttryck om känslan när man mår skit.

19 februari 2024

8.07

Skön sömn mest hela natten, lite snurrande mellan varven. Men det är ju inte så konstigt när näsan täpper till. Vaknade dock med lättare i näsan och känner hopp inför morgondagens planerade besök på lasarettet. Jag ska ringa dem i morgon bitti för att förvissa mig om att jag får komma trots täppt näsa. Jag tog beslut i går att sjukskriva mig måndag och tisdag i alla fall så att kroppen får en chans att återhämta sig i den takt den fixar. Nu är det full fokus på att få komma till vården i morgon för att få hjälp för annat än snuvan.

11.38

Blev just sugen på att sätta mig vid stora skärmen en stund och rita lite i Photoshop. Får se om jag sätter mig en stund efter lunchen. Bra att jag börjar känna mig lite rastlös, det är ett friskhetstecken. Det gäller dock att jag fortsätter ta det lite lugnt. Får se hur dagen artar sig men jag tänker att det skulle vara bra om jag tog en lur i soffan efter lunch - bra för kroppen och kurerandet alltså.

20 februari 2024

5.52

Äntligen är dagen här när jag förhoppningsvis ska få hjälp. Hjälp att få tillbaka mitt liv.

9.24

Jag vill bara att klockan ska gå så att jag får komma till lasarettet och ta processen vidare. Som BK säger så är jag en sopa på att vänta. Mycket frustration i vindlingarna som jag hoppas att dagens påbörjade process kan hjälpa mig med. Just nu vill jag bara må bra, få jobba som vanligt och ha ett liv utanför arbetstiden i stället för att bara dyka ner i soffan och vara helt slut. BK måste haft ett elände de senaste två åren.

21 februari 2024

6.35

Graves sjukdom heter det tydligen, det som spökar i min kropp. Medicinering påbörjad i går kväll. Skönt att det är på gång och att jag får hjälp. Skönt att jobba i dag, att få lite annat att tänka på.

23 februari 2024

6.18

Strax dags att starta arbetsdagen efter en natt med halvdan sömn. Nåja, det reder sig - jag får ta lite pauser då och då helt enkelt. Regnet smattrar mot fönstren nu på morgonen, en ganska mysig känsla och en försmak av våren och sommaren. Jag var väldigt trött i går och känner känslan av att ha vaknat trött nu på morgonen. Nåja, medicinen skulle inte hjälpa omgående.

24 februari 2024

18.58

En heldag med BK i alldeles lagom tempo. Tacksam och så tillfreds att få spendera tid tillsammans med henne. Efter frukost och en extra kopp kaffe tog vi en kamerapromenad på en och en halv timme i alldeles lagom tempo. Jag var inte mer flåsig av det än om jag gjort något fysiskt här hemma. Jo, det var vid ett tillfälle när jag varit nere i diket för att fota en häftig kreation. Jag skulle gå upp igen och tappade balansen. Muskulaturen reagerade instinktivt och jag forserade upp för den korta dikeskanten. Efter den, för formen, explosiva rörelsen var jag rejält flåsig. Märkligt hur kroppen kan reagera när den inte är i fas med sig själv. Nåja, vi fick oss ett gott skratt och jag återfick normal andning efter en stund.

Väl hemma från promenaden blev det mat, dusch och sedan packa in i bilen och fara till Linde. Lämna grejer på Erikshjälpen, fika, tvätta bilen och en sväng in på Team Sportia. Vi rullade hemåt igen, hämtade M och for till Nisse i Rockhammar. Kul för BK att få flanera runt där en stund och fascineras av allt som fanns på hyllorna. Vi kom inte hem tomhänta i alla fall.

Nu väntar mys i soffan och för ovanlighetens skull en film och popcorn. Jag hoppas jag ska hålla mig vaken hela filmen, men det tror jag nog. Det verkar vara en spännande och intressant film, i alla fall utifrån det jag fått berättat för mig av Å som tipsade här om dagen.

25 februari 2024

9.05

Lång, skön och välbehövlig sovmorgon. Strax frukost med BK som hon fixar - ja, jag är bortskämd. Nyss var det som streck i luften, snögloppet ramlade ner från skyn som vertikala vita streck. Jag trodde jag skulle ha träningsvärk i dag efter gårdagens promenad men den har inte kommit än. Nåja, den kan komma under dagen - och det gör inte ett dugg. Träningsvärk är positivt och en skön känsla i hela systemet. Det blev några bilder under promenaden i går, kanske sätter jag mig och kikar på dem under dagen. Jag har en idé vad gäller en av dem i alla fall.

27 februari 2024

19.12

Längtar till att jag orkar börja motionera igen, längtar till att jag orkar vara alert en hel dag på jobbet, längtar till att jag får vara jag igen...

Mars 2024

1 mars 2024

6.30

Strax dags att köra igång arbetsdagen vid stora skärmen. I dag blir det på hemmakontoret. I går var jag in till kontoret i stan. Så skoj och inspirerande att träffa alla kollegor. Jag for in med ett senare tåg än jag brukar vilket var ett fiffigt drag. Hela dagen kändes annorlunda och jag hade faktiskt lite energi kvar när jag kom hem. Nu ska jag försöka att inte gå på samma grej som jag gjort tidigare - att tro att jag är på topp för att jag känner lite högre energinivå i kropp och knopp. Ta det lugnt, får bli mitt mantra.

Givande och peppande möte på kontoret i går. I dag ska jag göra min del av mötesresultatet och grotta vidare i lagar och rekommendationer. Det är skoj som bara den och jag ser verkligen nyttan i lagen som även kommer att gälla oss från nästa år.

2 mars 2024

11.56

En stilla förmiddag och jag har fixat med lite bilder till webbplatsen. Det blev bilder från Tysslingen 2022 när vi var där med god vännerna från Oslo. Får se vad jag hittar på mer under dagen. Jag blev lite sugen på att gå ut och fota, men det regnar så då skippar jag det. Det kommer fler stunder när jag kan hänga på mig kameran och kila ut.

4 mars 2024

6.47

För sex månader sedan gjorde jag mig redo för min första dag på min nya arbetsplats. Spänd och förväntansfull så klart och jag kan säga så här efter ett halvår - jag har inte blivit besviken. Så skönt dock att första halvåret har gått och nu riktar jag in mig på kommande halvår och år. Dags för mig att göra mig redo för en dag på kontoret i stan.

19.03

Kväll och jag landar efter en mötesrik dag, både vad gäller planerade och spontana möten. Känslan i kroppen är något bättre och jag tycker jag återhämtar mig aningen snabbare - eller mindre långsamt. Det svåra är att hejda mig själv från att ruscha på när det känns aningen bättre. Men jag tror faktiskt jag börjar lära mig hur jag ska förhålla mig. Träningen känns dock väldigt långt borta och det är lite sorgset. Ser fram mot morgondagen då jag ska hålla utbildning för ett gäng i en organisation i landet. Det ska bli så roligt och jag kommer garanterat att vara fylld av energi efter det även om det tömmer en del också.

20.33

Har varit en sväng till M och supportat. Skönt att kunna bidra med lite support mellan varven. Får se om jag tar en tidig kväll i kväll eller hur det blir. Nu landade jag vid tangentbordet och lilla skärmen och där kan jag bli sittande en stund. Självsamhet och en släng av ensamhet i självsamheten - då är toppen bra att ha i lappen. Kan själv har dock varit min styrka i alla år så det håller nog den här gången också.

5 mars 2024

7.15

Ny dag och i dag är det kursdag och jag ska få träffa ett gäng från en organisation i landet. Det ska bli så roligt.

17.31

Fantastiska deltagare på dagens utbildning. Så roligt och givande att hålla kurs. Jag njuter av känslan och försöker hålla nöjdhetskänslan på en lagom nivå. Vill bära med mig den flera dagar.

23.59

Jaha ja, då var det en sådan där kväll igen. Inte speciellt ofta men de dyker upp mellan varven. Får se om det blir några timmar över huvud taget med sömn i natt eller om tv:n och datorn får vara mitt sällskap under de timmarna.

Förmågans oförmåga

Tankarna tar över, de fladdrar och far.
Vilka försvinner och vilka blir kvar?
De som försvinner, är de borta för gott?
Eller är de som rekylen, en skoningslös respons på ett skott.
Stormen bedarrar, jag känner åter stillhet och ro.
Är det en sann känsla eller endast en naiv tilltro?

7 mars 2024

5.21

Givande och intressant utbildning för oss på jobbet i går. Ska kika lite på de inspelade passen för att få helhet och landa mina tankar och funderingar.

16.01

Färdig med arbetsdagen och givande lyssnande i dag också. Ja, det har även varit relativt produktivt under dagen. Jag övar på att ta det lugnt och inte sätta för mycket press på mig själv. Det går rätt skapligt. Om en timme ska vi iväg och hämta ved för att leverera på FFV3. Ska fixa lite käk åt oss innan vi far, det blir en mix av mellis och måltid - omelett. Vi får macka på FFV3 efter utfört arbete. Det gäller också att inte vara för mätt när vi ska flytta veden från kärran till bingen. Känns aningen bättre i fysiken och orken i dag, men som vanligt tycker jag att det går lite väl långsamt. Nåja, långsamhet kan vara bra det också.

8 mars 2023

4.42

Lite småstel i dag, någon form av träningsvärk efter att vi flyttade veden från kärran till bingen i går. Ja, det bevisar hur enormt lite motion kroppen fått de senaste månaderna. Att vi körde veden medförde lite mer jobb, men det får bli gjort i dag. Så kan det bli ibland.

17.18

Nu har jag slutat jobba för en liten stund sedan. Tog ett break efter lunch och gjorde lite annat för att jobba klart lite senare. Det var bra eftersom det kom meddelande och mejl senare på eftermiddagen som jag behövde ge respons på.

Vid breaket körde jag kärran till Vanneboda för att tömma det som låg på sedan i går kväll. Ja, jag passade på att fylla på lite till - klippte lite torrt i trädgården. Det är absolut inte färdigt men skönt att ha gjort lite i alla fall. Jag blev trött men det går bättre, behöver påminna mig själv konstant om att ta det lugnt.

10 mars 2024

6.33

Lite råkallt ute och helt igenmulet - helt enligt prognosen. Mysdag med andra ord, bara vara och ladda batterierna inför arbetsveckan.

13 mars 2024

5.55

Morgon, dags för kaffe och läsa tidningarna med datorn i knäet. En skön morgonrutin som hjälper mig att starta i lagom takt. I dag är det utbildningsdag, det ska bli skoj. Innan utbildning är det några små förberedelser så jag kan starta dagen i alldeles lagom takt. Jag har fått andningen tillbaka som den ska vara, kan dra djupa andetag igen efter flera månader. Bara det är så skönt och gör också att rösten håller över dagen. Jag blir inte hes när jag pratar som jag blivit tidigare. Gott att känna att medicinerna gör sin del av jobbet, jag börjar få livet tillbaka och är så tacksam för det.

15 mars 2024

5.35

Veckan har gått fort, den har varit fullbokad med allt möjligt. Efter i dag får jag vila och landa alla intryck under senaste veckan. Det känns, trots mycket att göra, betydligt bättre både i kroppen och knoppen. Jag ska vara varsam ändå enligt doktorn som jag träffade senast. Bra att han påpekade det så att jag inte bara rushar på när jag känner att jag har kraft och ork.

I förrgår var jag på gymmet för första gången på över två månader. Jag körde väldigt försiktigt och var noga med att ta det lugnt. Begränsade passet ganska rejält för att inte skrämma kroppen som varit ordentligt i botten. Det var väldigt skönt att köra och även att få träningsvärk efteråt. I dag kanske jag ska ta en promenad för att lossa lite på träningsvärken.

18.24

Kväll och nöjdhetsfaktorn är högre än på mycket länge. Jag har hållit två utbildningar i veckan samt varit på gymmet för första gången på över två och en halv månad. Efter jobbet i dag, när eftermiddagens utbildningspass var färdigt, svidade jag om och tog en rask promenad. Det var hur skönt som helst och jag var mäkta överraskad över tiden den slingan tog. Det gick snabbare än jag trodde och kändes väldigt bra. Nu blir det vila och bara vara mesta delen av helgen.

16 mars 2024

7.47

Helledig dag med en enda punkt på att-göra-listan, hämta lyktorna från kyrkogården. För övrigt gäller återhämtning efter en intensiv men givande vecka. Givande på flera punkter men framför allt att jag fått känna mig bättre i kroppen för var dag som gått. Två lätta träningspass under veckan är grädden på moset. Jag var lite sugen att ta med kameran på en tur i dag, men jag väntar till i morgon då vädret ska bli finare. I dag är det utlovat regn och snö. Småduggandet hade redan börjat på morgonen när jag var ut och hämtade tidningen. Jag ska strax svida om och fara ner till kyrkogården för att hämta hem lyktorna. Det känns bättre att göra det i dag, trots regnet. Det är i alla fall inte kallt ute.

9.04

Lyktorna är hemma och det gick förvånande snabbt. Tretton minuter på kyrkogården totalt - det trodde jag inte innan. Nu blir det kaffe och lyssna till regnet som trummar mot fönsterblecken.

17 mars 2024

6.33

Jag hade en väldigt skön och vilsam dag i går. Energidepåerna fick fyllas på och intryck från veckan landade i lagom takt. Jag fortsätter likadant i dag känner jag. Behöver verkligen bara vara.

18 mars 2024

4.39

Vaknade en halvtimme innan klockan skulle ringa i dag. Skönt, då behövde inte BK vakna av min klocka. I går blev det ett pass på gymmet igen, superskönt och jag är noga med att köra försiktigt. Efter passet svidade jag om och tog med kameran ner till broarna. Vackert ute men en isande vind.

I dag har vi heldag med arbetslaget. En kort tågresa, konferens och sedan hem igen. Jag funderar på att eventuellt ta med kameran - får se hur jag gör. Jag bestämmer mig närmare avfärd. På tal om avfärd så är det lika spännande varje morgon. Vilka av tågen går? Ironiskt så klart, det är inte ett dugg spännande - bara onödigt och gör det omöjligt att planera.

19 mars 2024

5.14

Det blev buss i går morse eftersom två av tre tåg var inställda. Det tredje vågade jag inte chansa på så jag tog bussen i stället. Vi hade en trivsam och givande dag med arbetslaget. När vi skulle tillbaka var tåget en timme försenat, det innebar att jag fick ta ett betydligt senare tåg hem än jag räknat med. BK hade fixat käk när jag kom hem, vi åt och sedan landade jag raklång i soffan. Var så där skönt trött efter en lång dag. I dag blir det kontoret och inte fullt så många intryck.

20 mars 2024

5.57

Sov till jag vaknade i dag, utan att ställa någon klocka. Det var hur skönt som helst och jag ska verkligen försöka göra det så ofta jag kan. I dag är det hemmakontoret som gäller, jag har tydliga mål för dagen och känner att jag kanske behöver dela på min dag i dag genom att vila en stund efter maten. I går hade jag ett litet bakslag vad gäller orken, vilket i och för sig inte är så konstigt. Jag ska försöka så gott jag kan att hålla mig till dagens plan. Tror det kan göra susen och ge självförtroendet en liten boost.

23 mars 2024

5.24

Helg, morgon och stilla i atmosfären. Ute var det lite halt på både trottoaren och gatan, det märkte jag när jag hämtade in tidningen. Det kommer sannolikt att tina ganska snart men för tillfället var det lite lurigt. Jag ska i alla fall hålla mig inne en bra stund nu på morgonen, det blir inte någon mer tur ute innan vi ska till M på förmiddagen.

Skönt med helg efter en vecka med ganska mycket fixande och jag har fått saker och ting på plats i ett av mina manus. Jag är inte helt klar med det men det blir jag nästa vecka. Kroppen och orken har varit betydligt bättre. Det är en fröjd att märka skillnad nästan varje dag, i alla fall varje vecka.

7.29

Fortfarande stilla i atmosfären och jag har haft min morgonrutin i alldeles lagom takt. Två koppar kaffe, bläddrat genom tidningarna och pusslat lite. Nu är jag redo för nästa del av dagen. Jag tror minsann att jag ska kila ner på gymmet en sväng innan vi ska till M för att gratta och fika.

9.20

Skönt pass på gymmet. Jag lade på en serie i dag, trots att jag sagt åt mig själv att vänta några gånger till. Nåja, jag lyssnar inte alltid men det ska nog gå bra. Det kändes i alla fall väldigt bra på passet och var skönt för hela kroppen så väl som skallen. När vi kommer hem från M senare i dag ska jag uppdatera mitt stora objektiv. Beställde en dockstation som gör att jag kan uppdatera objektivet via datorn. Det blir spännande att se resultatet, jag har helt klart höga förväntningar.

24 mars 2024

4.20

Kaffet är rykande färskt i koppen, benen placerade under pläden och datorn i knäet - som det ska vara en morgon. Vaknade lite onödigt tidigt men det var som att jag blev tillsagd att gå upp. Jag vet inte av vad, men den känslan var det i alla fall. Skönt och stilla på morgonen vilket ger utrymme till reflektion och eftertanke - eller helt enkelt bara vara. Jag får försöka att bara vara det jag kan i dag - behovet är stort men annat behöver göras.

5.55

Jag har hämtat in papperstidningen och fyllt på kaffe i koppen. Fortsätter min stilla morgon en stund till. Skönt att bara vara och få hitta ro i stillheten. Kvalitetstid, självsamhet och lindring för vindlingarna.

25 mars 2024

3.49

Tidig morgon, kaffet är upphällt och datorn placerad i knäet. Kanske blir det en motionssväng innan jag svidar om och far in till kontoret. Det vore ganska skönt om orken och vindlingarna är med på det.

5.05

Världen utanför börjar vakna till, när jag steg upp var det stilla och lugnt. Det är så klart ingen rush men en och annan bil som rullar på gatan ovanför. Tankarna går och jag reflekterar över relationen till andra människor, respekten för människor som varit med ett tag. Hur det var för femtio år sedan och hur det är nu - som jag upplever det. En markant skillnad och absolut inte till det bättre. Självklart finns det en hel del yngre som förstår och är smarta nog att ta del av äldres erfarenheter och inte bara se på dem som fornlämningar. Tyvärr är min känsla att allt för många yngre ser sig själva som lösningen på allt och det är deras sanning som gäller.

Sitter någon av oss på en sanning som gäller för alla. Näe, det har jag svårt att tro. Att ha förmågan att plocka russinen ur kakan lite här och där måste vara ett privilegium. Att kunna se var och en och den erfarenhet den bär på och sedan ta till sig av delar som passar i egna pusslet. Om personen i stället är ifrågasättande och inte litar på de berättelser eller erfarenheter som förmedlas - ja, då är det svårt att plocka ut russinen. Då sitter hen på hela russinpaketet själv och det är hens sanning. Ja, vad vet jag - det kanske är så man ska göra.

Jag har dock svårt att tro att vi inte ska plocka lite russin från varandra hela livet. Ibland ger jag bort ett russin och ibland tar jag ett. Hur ska vi annars lära oss och få förståelse för varandra och vår omvärld. Jag kommer i alla fall att fortsätta plocka russin. Å sen vill jag bara poängtera - det är absolut inte bara ungdomar som har svårt att plocka russin, jag har varit med om personer som är både ett par och tre årtionden äldre än vad jag är som har samma tendens.

Jodå, jag har svårt med det själv ibland men jag försöker vara klok och respektfull. Jag är mer förundrad över personer som aldrig plockar ett enda russin - deras sanning är det som gäller. Då blir det en strid i de flesta situationer tänker jag och svårt att vara en del av något. Ja, ja... Vad kan jag göra åt det? Inte ett dugg - men jag kan fortsätta förundras och faktiskt tycka lite synd om dem. De går miste om massor av intressanta berättelser.

27 mars 2024

4.47

Jag har sovit hur gott som helst. I dag är det provtagning på morgonen innan jag far till kontoret i stan. Ska ta prover eftersom jag har avstämning med doktorn nästa vecka. Vi skulle höras på telefon, vilket underlättar. I dag ska jag försöka göra slutklämmen på mitt manus jag håller på med. Tror nog jag får det helt klart senast i morgon. Eventuellt tar jag en tur på gymmet nu på morgonen, eller så väntar jag till i morgon - jag bestämmer mig om en stund.

28 mars 2024

18.55

Skärtorsdag, kväll och vila. Lyxigt med halvdag på jobbet i dag, men det blev lite onödigt intensivt för min del. Ja, jag får delvis skylla mig själv men en del kunde jag inte rå för eftersom det blev några timmar med sådant jag inte planerat i veckan. Det har blivit så där med motionen den här veckan, bara något enstaka pass. Nåja, så kan det bli ibland. Kanske har jag energi nog under helgen att få till något pass till - det vore skönt för självkänslan.

29 mars 2024

5.07

Grattis till BK som fyller år i dag - tvåsiffrigt med samma siffra. Långfredag och gråmulet - precis som BK önskar på långfredagen och jag önskar när jag behöver vila. Halvvila i dag i alla fall.

6.06

Andra dagen med sprängande huvudvärk, det känns som att det sitter mellan skuldrorna. Jag ska nog svida om och köra ett lätt pass på gymmet för att hjälpa kroppen. Förutom det så är det skönt att köra på gymmet och jag behöver ett pass den här veckan - både för kroppen och skallen.

7.05

Halvskönt pass på gymmet, något är det i kroppen som stör. Men det gick bra och jag är nöjd att jag körde. Om en stund ska jag smyga in till BK med paket och flagga. Får se om det blir någon sång - ja, kanske en liten snutt.

30 mars 2024

7.19

Jag har sovit länge i natt, det känns i alla fall så. Jag var lite sugen på att fara någonstans och fota i dag. Får se hur det blir med det. Skönast vore att hitta något ställe där det inte är några människor alls. Men det är väl omöjligt kan jag tro. Jag får fundera en stund till på hur jag vill göra.

31 mars 2024

7.17

Småstel och träningsvärk på flera ställen på kroppen. Skönt men väldigt stelt. Det blev ingen fototur i går, jag tog räfsan och snyggade till lite på ägorna. I dag ska jag köra iväg kärran för att tömma den. Jag gjorde inte klart hela gräsmattan i går, det fick räcka med två timmar i lagom takt. Just nu känns det som att resten av gräsmattan får vänta till en annan dag. Behöver ha lite mer bara-vara-tid i dag känner jag.

På ena medicinen jag tar står det att jag måste åka in och ta prover med en gång om jag får ont i halsen eller feber. Det där med ont in halsen är inte lätt. Är det om jag är lite röd och känner av det eller är det att jag har svårt att svälja? Jag har försökt att komma fram till medicinmottagningen för att fråga - men det är omöjligt. Jag får avvakta till doktorn ringer nästa vecka som planerat.

April 2024

1 april 2024

6.13

Annandag påsk och bara-vara-dag, stilla och rofyllt på morgonen. Skön start på dagen och jag ska ge mig ut bland aviserna i cyberspace.

2 april 2024

21.00

Kväll, vila och avkoppling. Som många kvällar de senaste månaderna har jag sovit som en stock i soffan efter kvällsmaten. I kväll var det dock extra välbehövligt eftersom jag inte sov speciellt mycket i natt. Skönt att jag fått vila och bara vara i stunden. I morgon är det dags att hålla utbildning igen, det ska bli skoj. Jag ska göra som en tidigare gång, ta morgonen med ro och bara vara i nuet innan det är dags att starta det digitala utbildningsrummet.

Kanske kan jag få till ett pass på gymmet under morgondagen, det vore skönt för både kroppen och knoppen. När utbildningen är klar har jag lite annat att fixa med innan det är dags att svida om och fara till FFV3.

4 april 2024

5.44

Ny dag, stel i rygg, ljumske och ben. Jag får väl skylla mig själv, gjorde lite abrupta lyft i går kväll på FFV3. Stelheten ger sig nog under dagen kan jag tro. Vaknade av klockan i dag och jag känner att det nog tar en rejäl stund innan jag kommer igång i dag. Så får det vara och jag tar morgonen i lagom takt.

5 april 2024

6.02

Började morgonen med att gå ut för att hämta tidningen. Fick sopa bort 7 cm snö på vägen till brevlådan. Det snöar fortfarande och ska enligt prognosen göra så hela förmiddagen.

I går fick jag brev från lasarettet och mottagningen där. Doktorn ska ringa mig den 15 april, någon gång på eftermiddagen. Det är ju gentilt att jag vet det. Jag ska också ta prover en vecka innan. Bokade här på VC och fick tid i dag. Annars fanns det först den 11 och det blir för nära samtalet med doktorn.

Jag väntade ju på att doktorn skulle ringa den här veckan eftersom jag enligt instruktion från mottagningen på lasarettet tog prover förra onsdagen. Då var de proverna helt i onödan med andra ord. Jag förstår inte systemet helt enkelt.

6 april 2024

8.29

Helgmorgon och väldigt lagom tempo som start på dagen. Det är fortfarande vitt på backen sedan gårdagen men gator och gångbanor är rentöade. Jag avslutade dagen hyfsat tidigt i går vilket var en välgärning gentemot både kroppen och knoppen. Dagen i dag får bli en vilodag med reflektion och eftertanke för att försöka reda ut nystanet i vindlingarna.

7 april 2024

8.31

Rejäl och behövlig sovmorgon. Skönt att kunna bara vara och få filtrera vindlingarna i min takt. Ännu en dag med tid för vila, reflektion och eftertanke. Jag skulle behöva några till men i nuläget blev det två. För tillfället känns det som att jag skulle kunna sova dygnet runt utan problem.

9 april 2024

4.14

Morgon och dags för rutinerna som hör till. Steg upp redan vid fyra eftersom jag kikade till på klockan. Hade larmet ställt på halv fem men ville inte att BK skulle behöva vakna av det. I dag är det kurs för några av kollegorna, det ska bli skoj. Nu ger jag mig ut i cyberspace en sväng för att bara vara och ändå få till mig lite omvärld.

12 april 2024

5.42

Vaknade hyfsat tidigt i dag. Det är bra eftersom jag vill hinna jobba så mycket som möjligt på morgonen och en bit in på förmiddagen. Sedan ska jag vara skjuts för att fixa lite inne i stan. Vet inte om jag orkar jobba massor efter det så därför är jag tacksam för att jag vaknade hyfsat tidigt.

13 april 2024

4.44

Helgmorgon och jag vaknade kanske lite onödigt tidigt. Så kan det vara och bara att gilla läget. Äntligen ska kärran få rulla till Vanneboda och bli tömd. Den har stått hela veckan med ett rejält lass på sig men jag har varit alldeles för sliten för att köra iväg den. Jag måste hitta ett sätt som hjälper mig att koppla av när jag kan kan - det är lite för rushigt i vindlingarna för tillfället. Jag försöker, men hittar inte mitt sätt.

14 april 2024

6.19

Har sovit gott i natt, säkert för att jag jobbade med kroppen mer i går än på flera dagar. Var till Vanneboda och tömde kärran och sedan klippte vi ytterligare i trädgården så det blev ett rejält lass till som vi var iväg med. På eftermiddagen när solen enligt prognos kom fram svidade vi om till vandringskläderna och styrde kosan norrut. Det blev en tur längs fjärilsstigen vid Munkhyttans skola. Väl hemma igen var jag rejält mosig - så mycket frisk luft har jag inte fått på länge. Skönt var det och jag somnade som en stock i går kväll. I dag blir det mysdag och bara vara.

19.35

Vilodag och bara vara. Skön dag med en del fixande med bilder, tömde kameran efter gårdagen och lade ut bilder från promenad för ett par veckor sedan. Sedan har jag vilat massor och laddat batterierna inför kommande vecka. Hoppas kommande vecka får fortsätta att späda på den bra känslan i vardagen.

16 april 2024

5.49

Efter en lång natts sömn, nästan 11 timmar, startar jag dagen i alldeles lagom tempo. Jag tänker inte höja tempot i onödan i dag. En lång dag med avslutande kalas i stan. Till kontoret far jag lite senare i dag för att det inte ska bli så långt pass.

I går ringde doktorn för att stämma av. Jodå, jag hade känt helt rätt - värdena låg lite högt. Sänka dosen av medicinen blev lösningen. Precis som jag hade hoppats, men sänkningen blev inte lika markant som jag hade önskat. Konstigt att det är så svårt för en läkare att lyssna på någon som känner sin kropp ganska väl. Nu ska jag troligtvis gå i sex veckor till för att vänta på ytterligare sänkning. Det är att värna om patientens livskvalité... eller inte.

17 april 2024

4.44

Tidigt och jag vaknade av klockan i dag. Trött, trött, trött. Jag kommer vara ännu tröttare efter torsdagen så det är bara att andas och ta en stund i taget. I dag är det fotografering på jobbet, inte det jag gillar allra bäst - att bli tagen kort på. Men det är bra att det blir av och vi är en hel del som börjat sedan fotograferingen senast.

19 april 2024

6.17

Morgon och strax dags för veckans sista arbetsdag. Den här veckan har varit skapligt fylld med än det ena än det andra. Ser fram mot att få varva ner lite under dagen och småning ta helg. Hoppas få mitt dilemma på datorn löst i dag.

20 april 2024

7.04

Helgmorgon och jag startar dagen i alldeles lagom tempo. Arbetsveckan gick över förväntan med tanke på innehållet och orken. I dag blir det bitvis vila i alla fall.

8.47

Tidningarna är genombläddrade och kaffet urdrucket, jag funderar på att sätta mig vid stora skärmen en stund. Kanske kika lite på bilderna från vår promenad vid fjärilsstigen förra helgen. Eventuellt kommer några av bilderna ut under dagen här på webbplatsen.

21 april 2024

8.49

Morgon och vindlingarna är helt dränerade och samtidigt fulla av ett virr-varr av surr. Jag står helt tom och hittar inte en enda vettig tanke för att hjälpa mig själv. Hoppas få landa i något vettigt innan helgen är över. Fullkomligt idiotiskt och oviktigt är det som surrar runt.

22 april 2024

6.15

Ny vecka och kalendern har redan tillräckligt med bokningar tycker jag. Under gårdagen blev det en hel del vila, vilket var absolut nödvändigt. Tidig kväll tog BK och jag en rask promenad på drygt en halvtimme - det var gott för både kroppen och vindlingarna. Soligt och fint men iskalla vindar som väckte varenda cell i kroppen. Jag ska försöka få ner antalet dagar på kontoret till tre den här veckan. Behöver få tid för reflektion och eget fixande ett par dagar känner jag.

16.24

Något lättnad vad gäller möten den här veckan, kollegan och jag tog bort ett möte i morgon. Det var väldigt skönt och gott att vi funderat på samma sak och tyckte att vi kunde spara lite tid och pengar. För mig känns det bra efter dagen, även om den varit mötesfylld och jag hunnit en hel del mellan mötespassen. Kanske inte riktigt lika mycket som jag förväntade mig av mig själv - men så ska jag inte vara hård i nuläget. Det blir vila resten av dagen och efter det en god natts sömn. Då ska jag vara redo för morgondagen kan jag tro.

23 april 2024

5.52

Strax dags att svida om och göra mig redo att traska ner till tåget. Någon förkylning i kroppen, inte mycket men det finns där. Jag har i alla fall sovit väldigt gott i natt och vaknade innan klockan skulle ringa. Mötesrik dag även i dag. Dagen innehåller en hel del trevliga möten så det är bara att ta en stund i taget och njuta av tillfället.

24 april 2024

4.44

Snuvan mojnade under gårdagsmorgonen. Skönt att den inte slog till med full kraft. Bra möten under gårdagen med konstruktiva samtal. Roligt men på gränsen till väl lite ställtid mellan roligheterna. Det är något jag måste bli mycket bättre på generellt - att ge mig själv ställtid. Kanske behöver också några kollegor stöd i det också. Endast ett möte i dag, skönt att vara på plats för det. Får se om jag delar på dagen, tar halva dagen på hemmakontoret kanske. Ska klura på den.

25 april 2024

6.41

Har sovit lite längre i dag, skönt och välbehövligt till tusen. Hemmakontor och egna planen klar för dagen. Lagom många punkter och varva mellan uppgifterna för att det ska bli en bra blandning över hela dagen. Får se om jag får tag i doktorn i Linde. Det är helt ohållbart med den fjuttiga sänkning av medicinen som han bestämde för en och en halv vecka sedan. Det känns inte ett dugg bättre. Jag är nästan klar med eget beslut att sänka ytterligare.

27 april 2024

6.16

Blöt snö dalar utanför fönstren, det är rejäla blaffor som kommer ner märkte jag när jag var ut för att hämta tidningen. Inga större planer för dagen för min del, bara vara och ladda energidepåerna känns som en bra strategi. Jag pratade med doktorn i förrgår och han var fantastiskt lyhörd. Lite mer sänkning av den ena medicinen blev resultatet. Det var också min förhoppning när jag ringde. Jag hoppas få känna mig bättre.

16.55

Eftermiddag och jag har haft en hyfsat vilsam dag. Var en sväng med moster och köpte blommor till gravarna på förmiddagen. Hittade även några gardiner som vi behövde. Har vilat en hel del på eftermiddagen och även tagit en lur i soffan. Nu är det kaffe och bara vara en stund som gäller.

28 april 2024

6.48

Ännu en vilodag, skönt att det är två per vecka. Jag skulle gärna gå på gymmet men just nu känns det långt bort i fjärran. Inget kul men bara att åka med.

29 april 2024

3.44

Tidig morgon, vaknade en bra stund innan klockan skulle ringa. Skönt med lite bara-vara-tid så här tidigt, allt är så stilla och lugnt runt omkring. Det är ett tag sedan jag upplevde det nu eftersom jag sovit som en stock på morgnarna. Den här veckan är lite annorlunda, precis som nästa. Lediga dagar mitt i veckan och nästa vecka är det klämdag som jag tagit flexledigt på. Den här veckan blir det kontoret i stan måndag och tisdag. På onsdag är planen att hänga med på promenad på landsbygden, hoppas att både kroppen och knoppen fixar det när vi väl kommer till onsdagen.

5.38

Strax dags att börja röra på mig och göra mig redo att knalla ner till tåget. Skönare i kroppen i dag efter att BK och jag tog en fotopromenad i går kväll. Det är dock trögt att få till kontinuerlig motion som jag längtar efter. Men småningom ska väl det funka också kan jag tro. Jag är aningen modfälld vad gäller årets vandring innan midsommar. Vet inte om jag fixar det vare sig fysiskt eller mentalt. Jag får ta en dag i taget och se hur jag bestämmer mig för att göra. Det är i alla fall ingen föranmälan så jag kan bestämma mig samma dag.

Maj 2024

1 maj 2024

7.02

Helgdag mitt i veckan och vi ska ut i geografin och gå en sväng. Det blir skönt även om jag just nu skulle vilja lägga mig ner och sova ett par timmar till. Har sovit bra men var supertrött när BK försiktigt klappade på mig så att jag skulle vakna för en kvart sedan. Det blir bra att komma ut på promenad några timmar.

3 maj 2024

6.07

Jag hoppas att blommorna till pappa får vara fina i dag och flera dagar framöver. Grattis pappa, i dag skulle du fyllt 97 år.

4 maj 2024

7.56

Rejäl sovmorgon i dag, vilket var behövligt. Helt klart bättre efter ytterligare sänkning av medicinen förra veckan. Så klart är det många andra delar i pusslet också men medicinen är en stor bid som påverkar måendet. Tog en lite tidigare dag i går och njöt en stund utanför garageporten, där var det varmt och gott och relativt stilla. Gjorde lite småfix innan BK kom hem. Vi hjälptes åt med slutklämmen för att få tunnan på plats vid nya stuprännan. Efter det tog vi en promenad på lite drygt en halvtimme vilket var skönt för både kroppen och knoppen. Första måltiden för säsongen på altanen i går kväll, vi satt där och njöt av värmen en stund innan solen försvann bakom huset och temperaturen sjönk.

9.13

Dags att krypa ur bolstren, svida om och få lite gjort i dag. Listan är inte lång men jag vill bidra med något när det kommer till sysslorna på ägorna. Rosorna ska få bli ompysslade så att de kan fortsätt med sin uppbyggnad innan det är dags att visa oss allt det vackra de har inom sig.

5 maj 2024

5.19

Vaknade hyfsat tidigt i dag. Ska ha en stilla stund i soffan med benen under pläden, datorn i knäet och kaffe i koppen. För ett år sedan var jag i förberedelser för att fara till stan på intervju. Tänk att det gått ett helt år sedan dess - fascinerande men också skönt. Ett år med nystart i vardagen parallellt med en kropp som varit och är labil i mående och då också funktion. Ett ganska intensivt år för vindlingarna skulle jag nog påstå.

9.03

Har tömt kameran, rensat och kört backup. Efter det har jag roat mig lite med att redigera några av bilderna. Jag är inte klar, men har i alla fall börjat. Kanske kommer någon bild att landa här på webbplatsen, vi får se. Ska strax göra mig redo för att bli hämtad av moster eftersom vi ska greja lite i dag. Jag hade tänkt cykla men moster protesterade eftersom det skulle bli regn. Nu regnar det så jag är glad att jag inte envisades med att cykla. Jag behöver äta något innan jag blir hämtad så nu får jag sätta lite fart.

20.09

Ett lagom pass med moster på förmiddagen. När jag kom hem klippte jag sista rosen som var kvar. Den var lite lättare än de andra rosorna som var mer buskiga. Efter en sen lunch blev det siesta i soffan och när jag vaknat till svidade jag om och tog en tur till fots. Skön tur i rask takt som gjorde susen för både kroppen och knoppen.

6 maj 2024

5.13

Morgonstund innan det är dags att svida om och fara till kontoret i stan. Kort vecka med en hel del inbokat - speciellt privat i början av veckan. Nåja, ledig på fredag så jag har långhelg. Det blir gott för både kroppen och skallen, speciellt eftersom vi ska träffa goda vänner och gå på tur med dem.

7 maj 2024

4.27

Morgon och en stund kvar innan det är dags för mig att göra mig redo för dagen. Nåt möte under dagen men mest egen utvecklingstid. Jodå, även mötet är utvecklingstid för egen del, men skönt med inte för många sådana pass på en dag.

6.22

Strax dags att kila till tåget. Har varit på gymmet på morgonen och det kändes toppen. Skönt för hela mig och välgörande till tusen.

8 maj 2024

5.13

För ett år sedan i dag satt kollegan och jag på mitt rum på KH och fikade. Telefonen ringde och jag blev erbjuden jobbet som jag sökt och varit på intervju för. Det var ingen tvekan för min del - ja tack var mitt spontana svar när jag fick frågan om jag ville komma till stan och jobba. Kollegan jag fikade med visste om att jag sökt och log med hela ansiktet och gav tummen upp. Härligt att ha det stödet i den stunden.

9 maj 2024

7.22

Har sovit länge i natt, välbehövligt och nödvändigt. Är ledig i fyra dagar eftersom jag tog ledigt i morgon, långhelg och massor av vila. Inga punkter på att-göra-listan och inga åtaganden som kräver min uppmärksamhet. Vila, återhämtning och bara vara.

10 maj 2024

7.02

Morgonsurfen är avklarad och jag sitter mest och morgnar mig i lagom takt. Strax dags att börja göra mig redo för vår utflykt i dag. Det blir trivsamt och avkopplande. Gott att byta miljö för en stund. Kameran är packad så klart liksom annat nödvändigt för utflykt.

11 maj 2024

6.44

Strax dags för ny dag med ryggsäcken på ryggen och kameran redo tillsammans med goda vänner. Vi hade en väldigt behaglig och trivsam dag i går och jag ser fram mot dagens utflykt. Har börjat med ett par baljor kaffe, den andra är precis påbörjad.

12 maj 2024

6.21

Morgonstund och dags för en tur i cyberspace. Det var en härlig tur i går på härligt ställe. Annorlunda med ek-ängarna som var fulla med vitsippor och annat vacker. Fascinerande natur med alla ekarna och dess olika faser. I dag blir det att rulla tillbaka österut mot Metropolen. Får se hur mycket som hänt där i naturen på ett par dagar. Säkerligen mer än vi tror.

13 maj 2024

4.58

Ny vecka och nya uppdrag. Jag startar i lagom tempo och försöker hålla.

14 maj 2024

4.32

Ny dag, lagom tempo på morgonen och så ska det få fortsätta tänker jag. Ska fara 16 mil sydöst i dag för att hålla kurs på plats. Det ska bli skoj och väldigt trevligt att träffa deltagarna live. Nu blir det i alla fall den vanliga morgonrutinen - en tur i cyberspace med benen under pläden, datorn i knäet och kaffe i koppen.

15 maj 2024

4.47

Morgonstund, jag startar i lugnt tempo. Bra dag i går med härliga människor. I dag blir en något kortare dag tänker jag eftersom gårdagen blev väl lång, tio och en halv timme jobb och sedan lite grejande på det. Ja, jag har sovit gott i natt kan jag i alla fall säga.

6.13

Uj, i dag var det segt att komma igång. Nåja, det är inte konstigt tänker jag - dagen i går var ganska intensiv även om det var superkul. Det är svårt att komma upp ur soffan, jag sitter väldans skönt här. Men så klart kan jag inte sitta här halva dagen, dags att jag reser mig och gör mig redo för en dag på kontoret.

17 maj 2024

6.35

I dag säger vi ett hjärtligt Gratulerer med dagen till våra vänner i Norge. Tack för förra helgens trivsamma umgänge och hoppas det gått bra för er med alla uppdrag i veckan.

18 maj 2024

8.53

Superlång sovmorgon men så välbehövlig. Ska vakna till i min takt innan jag börjar med något görande i dag. Det är så nödvändigt att få en bra start på morgonen.

10.07

Fortfarande i morgonrutinen, andra koppen kaffe är under avnjutning och benen är kvar under täcket. Stillhet, ro och en lagom start på dagen är mer än nödvändigt i dag känns det som. Tomhet i vindlingarna samtidigt som det snurrar som en centrifug - en märklig kombination som jag har svårt att förhålla mig till och hantera. En dag på ägorna är prioriterat i dag.

19 maj 2024

2.37

En ganska tidig morgon, men det var rätt länge sedan det inträffade. Alldeles nyss vaknade jag abrupt av en enerverande dröm och bestämde att det var lika bra att kila upp. Kaffet är upphällt, benen placerade under pläden och datorn i knäet. Det är inte beckmörkt ute men mörkt nog för att jag ska känna stor mysfaktor och kunna njuta en stund av stillheten, ron och känslan att kunna bara vara hur länge som helst.

4.37

Tidningarna är genombläddrade, kaffekoppen påfylld och jag har googlat mig fram till vad det kan vara för problem med fokusen på min kamera. Å nej, det är inte skit bakom spakarna - den här gången. Skönt att läsa om flera som haft exakt samma problem. Först trodde jag, precis som flera av dem, att det var någon av linserna som ställde till det. Men det är så med alla linserna - att kamera inte vill fokusera med AF. Om tipsen hjälper var det mycket enkelt att fixa. Jag hoppas att det ska vara så. Nu i vardagsrummet, i svagt gryningsljus verkar det som att kameran fixar att fokusera på vilket avstånd som helst. Ett litet jippi får jag viska så länge. Ska testa mer ute och i geografin så får vi se.

13.31

Sitter på altanen och njuter av sommarvädret. Håller mig lite i skuggan nu eftersom jag varit i solen mest hela dagen. Kameran fokuserar som när den var ny och det har gett mig en smått sprallig känsla. Hoppas nu att det håller i sig, än så länge har jag testat med 50-linsen och det funkar hur bra som helst.

I morse gav jag mig ut på ägorna och rensade lite i rabatter samt började toppa Weigelan. Det är fortfarande kvar att toppa men jag är nöjd med att jag kunde ge mig när jag kände att orken började tryta. BK och jag gjorde ett test att hänga på cykelhållaren på bilen, det funkade fint trots att kontakten vid dragkroken nästan sitter mitt under bilen. Nej då, det var lite överdrivet - men den sitter på tok för långt in tycker jag.

Fika på altanen blev nästa göromål och det var ju ett väldigt angenämt göromål skulle jag vilja påstå. När vi satt här kom jag på att vi skulle ta bort spaljén som kommit fram efter att vi klippte ner den gigantiska klematisen tidigare i år. När vi höll på med det kom jag på en idé om att sätta en bit hönsnät på staketstolpen som står kvar för klematisen att klättra i. Det gjorde vi och vi satte även två tvärgående järn uppe och nere i hönsnätet som håller det spänt. Kul att se att det kommer nytt liv i klematisen som redan är ivrigt att börja klättra.

Bra team-work och grejer i garaget gjorde att det gick undan. Då kom också min korrläsare BK på två stavfel från morgonens inlägg. De är rättade så då kan jag bocka av dem. Nu blir det några stycken till så BK får ge sig in och läsa när det är på plats.

21 maj 2024

6.40

Tar ett senare tåg i dag, är lite mosig på morgonen efter en väldigt lång dag i går. Först kontoret heldag och sedan hem. Svidade om och käkade lite lätt innan jag satte mig på cykeln och trampade till Ullersätter. Där blev det gudstjänst i Ullergården innan vi var femton personer som vandrade ett par timmar tillsammans. Hemma sent och lagom mör i hela systemet innan jag somnade hur skönt som helst. Jag var superstel i hela kroppen när jag klev upp för en stund sedan. Tyckte det var konstigt eftersom jag gått en del på sista tiden. Nåja, efter en stund kom jag på att det så klart var cykelturen jag var stel av - det har jag inte gjort på ett tag. Skönt att jag kom på det i alla fall så jag inte behövde grunna hela dagen.

22 maj 2024

6.42

Sovmorgon och hemmakontoret, det är en bra kombination. Strax dags att sätta mig vid stora skärmen men först avsluta morgonrutinen med kaffe och tidningarna.

24 maj 2024

5.48

Lite regn har kommit i natt såg jag på backen när jag hämtade tidningen för en liten stund sedan. Det var skön luft ute och luktade somrigt regn. Lagom dag i dag på hemmakontoret, ska fortsätta mitt bygge för att förkovra mig ännu mer. Känner att en promenad i rask takt skulle kunna vara ett bra alternativ i dag.

25 maj 2024

6.23

Helg, vila och bara vara hela dagen i dag. Skönt, välbehövligt och nödvändigt. Nu stundar morgonrutinerna och att få vara i den bubblan en stund.

26 maj 2024

6.35

Skön dag i går, rask promenad i en timme på morgonen gav liv till resten av dagen. Smågrejande hemma, vila och njuta i solen. En dag som kändes som om den var mitt i sommarsemestern. Skönt för både kroppen och själen.

10.41

Pass på gymmet på morgonen som var superskönt för hela mig. Ökade lite på tre övningar vilket kändes toppen. Jag hoppas att det här får hålla nu så att jag kan köra kontinuerligt som jag vill. Gymmet i dag var lika skön start på dagen som promenaden var för gårdagen. Jag behöver verkligen den välmåendeboosten som träningen på morgonen ger mig.

27 maj 2024

4.42

Skön helg med massor av semesterkänsla. Under gårdagen sammanstrålade vi med familjen vid Naturens hus. God lunch med påföljande strosapromenad en sväng till Rävgången och tillbaka. Trivsam utflykt och stora linsen fick komma fram när vi började promenaden. Även med den fungerade kameran väl igen efter justeringarna som fixade problemet med autofokusen. En fröjd att fota när det fungerar, behöver inte gruva mig för om det ska funka eller ej när jag ska ta någon bild.

Vaknade innan klockan i dag, det var skönt eftersom BK är ledig och ska sova lite till. I dag är det ganska frekvent med möten på kontoret, ett möte på förmiddagen medan eftermiddagen är helt inbokad. Blir bra att komma till kontoret och få sitta där och klura lite på morgonkvisten.

29 maj 2024

5.23

Morgonstund innan dagen sätter fart. Ska in till kontoret en sväng i dag för planering med kollegorna. Gott att vara på plats när vi ska ska klura och fixa till så bra vi kan. Det blir en fortsättning på planeringen vi påbörjade i går. Eller egentligen påbörjade vi den för ett tag sedan men nu har vi bokat tider för att sätta oss och göra det sista. Körde på gymmet efter jobbet i går - det var en verklig boost för hela mig. Efter kvällsmaten promenerade vi ner till stationshuset och röstade i eu-valet. I dag ska jag till folktandvården en sväng innan jag tar tåget till stan. Det verkar lite svajigt med tågen men jag hoppas kunna ta mig in.

21.35

Lite för sent för mig men nödvändigt eftersom jag packat inför jobbresa i morgon. Det är ett gissel det där med kläder och tillfällen. Jag önskar ibland att någon bara klädde mig enligt någon klädkod och så var det klart. Jag kunde inte vara mindre intresserad av vad jag ska ha på mig - ändå blir jag lite jäktad av det för jag vill ju inte se helt off ut. Nåja, gör jag det så göra jag och då får jag helt enkelt bara gilla läget. Det blir nog inte första gången jag bara får gilla läget tänker jag. Det ska i alla fall bli en trivsam och kul jobbresa med suveräna kollegor.

30 maj 2024

3.41

Jag vaknade i alla fall innan klockan skulle ringa.

Juni 2024

2 juni 2024

7.33

Uj vad jag har sovit gott i natt efter två trivsamma och bra dygn med jobbet på annan ort. I dag blir det inte massor med aktivitet, mest landa alla intryck och ladda energidepåerna till veckan som kommer.

9.10

Tidningarna är genombläddrade, två koppar kaffe urdruckna och jag skickat önskan om förnyade recept på två av medicinerna. Kanske dags att resa mig upp från bolstren och göra en insats i hemmet innan jag rätar ut mig en stund i stolen på ägorna. Hade tänkt att tömma kameran nu på morgonen, men det får bli en annan stund. Det går snabbt bara jag sätter mig och jag måste inte göra det för att kunna ta fler bilder. BK har farit till jobbet och kommer hem till lunch. Härligt att hon kommer hem en stund innan nästa arbetspass för dagen.

3 juni 2024

5.14

Skön morgon med semesterkänsla trots att det är arbetsvecka. Vädret gör så klart sitt till att det känns som semester. Jag har som mål att köra ett pass på gymmet innan jag far till kontoret. Det blir en ganska lång dag i dag eftersom de inbokade mötena är utspridda över dagen. Nåja, det är bra eftersom det ger mig ställtid mellan möten. I går kväll tog jag en rask promenad på en timme, det var väldigt skönt trots värmen. Både kroppen och skallen mådde väldigt bra av promenaden.

4 juni 2024

4.44

Herr och Fru FP skulle ha firat 75-årig bröllopsdag i dag. Jag hoppas de firar i sin sfär. Vi har gjort fint på kyrkogården och även satt dit en bukett blommor. Saknaden...

I dag far jag lite tidigare till kontoret, vill förbereda mig i lugn och ro inför dagens pass med utbildning. Efter det halvdagslånga passet far jag hem och kör resten av dagen på hemmakontoret. Känner att det kan vara bra för balansen i systemet. Det blev ett pass på gymmet innan jobbet i går och det kändes väldigt bra. I dag får dock bli vilodag från motionen för att inte övergöra när det är en bra känsla i både kroppen och skallen. Balans - är ett väldigt bra ord.

6 juni 2024

7.42

Lång sovmorgon den här nationaldagsmorgonen. Det är också på dagen 59 år sedan jag kom till Herr och Fru FP på G4. Här sitter jag än i dag även om jag haft några år på utflykt. Trivs och njuter av stillheten, ron och friden som är här. Det blir en lugn och lagom dag tänker jag - vill inte greja på ägorna på nationaldagen.

Gårdagen var produktiv på hemmakontoret och jag fick gjort det jag skulle plus lite till. På eftermiddagen fick jag besök av Å som hade med kamera och linser. Vi fixade lite med kamerorna och var ute på ägorna en tur för att testa lite. Så roligt med fotosessioner tillsammans med Å. Skönt att vi klurade ut dilemmat med hennes kamera - precis som strulet med min kamera så var Google till stor hjälp.

Kvällen blev planering och myskväll med BK. Vi planerade egen resa i sommar, resa till mål där jag aldrig varit. Det ska bli roligt och intressant och vi tänker att både vandringskängorna och cyklarna får följa med. Kameran är så klart given från början så den behöver jag egentligen inte nämna.

7 juni 2024

6.15

Ny dag och strax dags för ett pass vid stora skärmen. Vilsamt för vindlingarna att sitta på hemmakontoret och greja. Vilodagen i går var skön och behaglig för hela systemet.

8 juni 2024

6.24

Morgonstund och träningsvärken börjar kännas. Klippte berberishäcken i går efter jobbet vilket jag inte räknat med. Det gick inte lika rappt som vanligt - men det gick. Också tack vare ett fantastiskt stöd från BK som, efter att hon klippt gräset, bar berberisklipp till kärran och gjorde fint. Nu fick jag verkligen ett kvitto på att kroppen tagit av muskulaturen i början på året när ämnesomsättningen var skyhög. Inte kul men bara att gilla läget. Nu ska jag i alla fall fortsätta att njuta av att berberishäcken är klippt.

7.47

Fortfarande lagom tempo och jag morgnar mig i min takt. Vilodag i dag får bli mantrat eftersom det är både nödvändigt, angeläget och önskvärt. Doktorns ord från tidigare i år hörs i öronen ibland. Han påminde mig om att vara försiktig när orken kommer tillbaka - gränsen till utmattning är tydligen hårfin. Dumt att ignorera hans ord, han borde veta tänker jag. Jag känner också att det tar rejält om jag blir ivrig och tycker jag borde orka mer än jag gör.

C119

8.26

Sov länge i dag med all rätt eftersom jag satt uppe och kikade på tv:n till strax innan midnatt. Det var intressant på skärmen så jag valde att sitta uppe länge. Jag hade en fantastiskt skön och välbehövlig vilodag i går. Bara vara mest hela dagen och ge kroppen och knoppen chans att ladda energi. Det är väldigt lätt att jag glömmer bort att ge mig själv sådana dagar som jag så väl behöver för att må bra. Jag hade också vädret med mig eftersom det var regnskurar och mer eller mindre ihållande regn periodvis under dagen - mysväder med andra ord.

Jag ska fortsätta att värna om min hälsa i dag, vara förnuftig och ge både kroppen och knoppen en chans. En chans att läka och må bra för att det ska hålla över tid. Ett par små göromål här hemma ska jag göra och sedan någon form av motion, gymmet eller promenad. Jag ser verkligen fram mot att vara med på alla fem dagarnas vandring i år. Vandringen börjar på lördag och det ska bli skönt för hela mig. Jag behöver det fysiskt men allra mest mentalt.

10 juni 2024

5.29

Klockan på ringning i dag för att komma upp i tid. Jag har blivit en riktig sjusovare, vilket säkert bara är sunt om jag tänker på hur tidigt jag vaknat under långa perioder i mitt liv. Det blir kollektivtrafiken in till stan i dag, precis som jag gör när jag ska till kontoret. Det blir trivsamt att träffa kollegorna och beta av dagens möten. Ja, vissa måndagar känns det nästan som att vi betar av möten. Skönt på ett sätt att ha återkommande möten koncentrerade till måndagar, men det blir inte utrymme till så mycket annat de dagarna. Eller så har jag bara inte kommit in i den rutinen och förstått hur mycket annat jag skulle kunna hinna. Jag fortsätter dock mitt tänk i dag - att jag behöver ställtiden mellan och att det inte kommer hinnas med så mycket annat.

11 juni 2024

5.43

Uj, uj, uj... Jag skulle kunnat sova hur länge till som helst om inte klockan ringt. Nåja, bara att gilla läget och ta en stund i taget. Önskar att dagen vore över så att jag fick gå och lägga mig igen.

6.56

Sakta, sakta, sakta tar jag mig upp ur hålet den här vedervärdiga morgonen. Jag tillåter mig själv att fortsätta morgnandet i min takt och tar mig till kontoret när jag är redo. Det liknar skit att känna så här och det värsta är att jag själv inte ser hur jag ska kunna komma ur hålet och vara redo för omvärlden. Men som vanligt går det säkert även om det tar lite extra tid i dag.

12 juni 2024

6.20

Gårdagen gick över förväntan med tanke på morgonen. I dag har jag haft världens mest behagliga väckarklocka - BK. Jag satte henne på snooz också och det funkade hur bra som helst. 😘

13 juni 2024

6.50

Sov längre i dag men samma fantastiska väckarklocka med snooz. Bra jobbdag i går och efter den var jag en trasa. Det är ett rejält dike jag är i just nu. Efter veckor med stadig uppåtgång bestående av små steg så är det som att marken har rämnat, alla dammluckor öppnats och energidepåerna tömts. Vad har jag gjort fel? Vad är lagomnivån och när ska jag bromsa? Jag är nästan mer villrådig än någonsin.

14 juni 2024

6.35

Även i dag blev jag bortskämd med den fantastiska väckarklockan med snooz. Å jag som aldrig gillat att snooza. Men nu är det en ynnest att få göra det. Dikesgrävandet för vindlingarna är över för den här dippen känns det som och det är väldigt skönt. Utförde lite fysiskt jobb på FFV3 efter jobbet i går, det går fint och hjälper vindlingarna. I dag är det lite grejande med jobbjobb på hemmakontoret innan bästa kollegorna kommer. Det blir bland annat en sväng till Fröjevi för att förkovra oss i sporten med stort S. BK är en klippa som vanligt, hon tar hand om marktjänsten.

15 juni 2024

4.27

Vaknade lite tidigare i dag, skönt med en stund innan det är dags att börja göra redo för dagen. I dag börjar årets pilgrimsvandring här i krokarna. Jag har verkligen som mål att gå alla fem dagarna i år som jag gjorde för tre år sedan. Ser fram mot att få gå och bara vara i nuet.

5.55

Strax dags för mig att börja med förberedelserna inför dagen. Ja, de har jag så klart redan börjat med eftersom kaffet är urdrucket och tidningarna genombläddrade - men fix av matsäck och så vidare är nästa steg. Jag är så där lagom stel efter gårdagens pass med kollegorna på Fröjevi. På ett sätt skön stelhet eftersom den är så bekant från många år långt tillbaka i tiden. Skönt att få känna av den igen och få en liten boost av igenkänning.

7.38

Det gick hur smidigt som helst att fixa matsäcken och packa. Nu får det bli en kopp kaffe till innan det är dags för oss att fara norrut för dagens etapp. Det ska verkligen bli skönt att gå och bara vara i nuet. För säkerhets skull har jag tagit med mig mina airpods.

Under eftermiddagen och kvällen i går var BK en klippa - som vanligt. Hon fixade med fika och mat så att jag och kollegorna kunde göra det vi skulle. Jag är så tacksam och får verkligen se till så att jag gör bra för henne också.

16 juni 2024

5.49

Morgonstund med benen under pläden, datorn i knäet och kaffe i koppen. Mysigt, vilsamt och alldeles lagom start på dagen. Gårdagens vandring i Lindesberg på 12 km var väldigt skön, för hela systemet. I dag styr vi kosan österut för nästa etapp.

17 juni 2026

5.57

Morgnar mig och försöker samtidigt töja kroppen en aning - uj vad stel jag är i dag. Nåja, 10 km på Franciskusleden i Arboga i går lade nog till en del. Intressant vandring med mycket berättande. Annorlunda men intressant vandring. I dag får vi äntligen komma ut i riktiga skogen - Finnåker och Oppäsen runt. Det ska bli riktigt skönt. Under gårdagen valde jag vanliga waklkingskor i stället för vandringskängorna. Trodde att jag skulle bli mindre varm, vilket jag inte blev. Jag lärde mig att det ska jag inte göra igen - trött i fötterna och öm i tårna.

7.19

Det var väldans vad skönt det var att morgna mig i dag. Uj, jag måste verkligen komma upp och fixa det jag ska fixa innan vi ska åka om knappt en timme. Nåja, det ska jag väl hinna i lugn och ro. Upp å hoppa!

18 juni 2024

5.45

Bra dag i går med 17 km runt Oppäsen i Finnåker. Skönt att vandra men nu börjar vindlingarna bli lite i behov av total tystnad och bara vara. Det får bli del av torsdag och helgen i stället. Två vandringsdagar kvar och mitt mål är att fixa dem också. I dag ska vi till grannorten norrut, Vedevåg. Jag tror att det blir en väldigt trivsam vandring med nya vyer och stigar.

6.52

I dag känns det som att jag har väldigt gott om tid på morgonen och det är verkligen välbehövligt. Lite fundersam hur det ska gå med trampdynan under ena foten - den är lite svullen och öm i dag. Men det reder sig säkert när jag väl får på mig de sköna kängorna.

19 juni 2024

5.24

Det gick bra med trampdynan under foten i går. Det var en trevlig tur i Vedevåg på 12 km. I dag ska vi vara i Metropolen och vandra. Ja vandringen i Metropolen är för att vi ska ta oss ut i skogen så klart. Vaknade lite tidigare än jag tänkt - men då får jag morgna mig lite längre.

20 juni 2024

6.25

Morgnar mig inför dagens arbetspass vid skärmen. Nöjd efter fem dagars vandring som resulterade i 67 km totalt. Jag får ta helgen till hjälp att landa alla intrycken. Får se om det kan bli några bilder här på webben som resultat av det - eller så behöver intrycken landa ännu mer innan jag kan göra något med bilderna. I dag har jag en hel del att göra, både jobbmässigt och här hemma. Det ska nog gå bra. I morgon blir vilodag, en lång och vilsam dag med massor av bara-vara-tid.

21 juni 2024

8.32

Midsommarafton, blå himmel och sol. Det är bara att njuta hela dagen och vara i nuet. Efter jobbet i går klippte jag gräset, trimmade alla kanter och klippte spireahäckarna på framsidan. Skönt att få det gjort innan i dag. Det var en utmaning att klippa häckarna eftersom vindbyarna var rejält starka. Inte lätt att hålla ihop allt som skulle i korgen och på kärran.

Nu har jag tömt kameran på pilgrimsvandringsbilder från sista dagen, den som var här i Metropolen i förrgår. Skönt att ha de rensade och gjorda backup på, då kan intrycken få landa lite till innan jag gör något mer med dem. Har lovat en vandringskollega att få bilderna, behöver bara komma på ett klurigt sätt att förmedla dem till henne.

22 juni 2024

7.26

Kaffet är upphällt, benen under täcket och datorn i knäet. Precis som det ska vara en skönt och lagom lat morgon. Gårdagen innebar massor av vila och återhämtning. I dag blir det bland annat fika här hemma på eftermiddag med våra pensionärer.

23 juni 2024

8.37

I går på förmiddagen hade jag en rejäl stund vid stora skärmen och hobbyverksamhet med webbplatsen och kod. Jag återupptog ett projekt att få till 404-sidan som jag påbörjat för ett tag sedan. Efter många försök och noggranna studier av olika tutorials insåg jag att jag kanske behövde mejla supporten på Loopia. Så det gjorde jag och tänkte att de säkert svarar under veckan som kommer. Döm om min förvåning fick jag svar inom några minuter - på midsommardagen. Vilken service! Jag behöver ändra konfigurationen på Loopia för att kunna ha egen 404-sida. I mejlet var också två länkar till suverän beskrivning på supportwebben. Tack Loopia för toppen support och service.

Även om jag troligtvis inte behöver köra backup på hela webbplatsen innan jag ändrar konfigurationen så gör jag det ändå. Hängslen och rem är min paroll. Innan jag sätter mig med det fortsätter jag att morgna mig i lugn takt, låter tankarna och intrycken från gårdagen landa samt samlar mig för att vindlingarna ska gynna återhämtning och energipåfyllning. Det är baske mig inte lätt - men jag försöker.

10.09

Backup är körd och nu håller jag andan och ger mig i kast med att ändra konfigurationen på Loopia. Håll tummarna!

10.21

Yes! Det var en baggis att ändra och felsidan fungerar som den ska. Ingen ny konfiguration behövdes heller i VSC där jag redigerar. Hur skönt som helst och smidigt. Än en gång, tusen tack till supporten på Loopia som var så tydlig och vägledande.

24 juni 2024

5.15

Vaknade av väckarklockan, vilket också var meningen. De kommande dagarna gäller verkligen en sak i taget och vila mellan uppdragen för att jag ska orka. Första uppdraget i ordningen var i går och redan där blev det mer än jag hade räknat med. Jag måste begränsa mig själv stenhårt.

6.08

Jag hade kunnat sova en stund till, men det går inte för sig i dag inte. Suveränt bra dag på kontoret i stan i går - jag fick så mycket gjort av det jag hade som prio. Efter hemkomsten blev det ett pass på FFV3. Nu ska jag morgna mig i lagom takt innan det är dags för ett pass vid stora skärmen. Utbildning för ett gäng och det ska bli väldigt roligt.

25 juni 2024

6.08

Jag hade kunnat sova en stund till, men det går inte för sig i dag inte. Suveränt bra dag på kontoret i stan i går - jag fick så mycket gjort av det jag hade som prio. Efter hemkomsten blev det ett pass på FFV3. Nu ska jag morgna mig i lagom takt innan det är dags för ett pass vid stora skärmen. Utbildning för ett gäng och det ska bli väldigt roligt.

26 juni 2024

6.29

Morgonstund och jag morgnar mig en stund till. Bra utbildningsgäng i går och jag ser fram mot dagens utbildningspass med nytt gäng. Har massage efter jobbet vilket blir superskönt efter två utbildningsdagar. Ja, en hel del annat också men det måste jag landa intrycken från först - innan jag kan uttrycka mig.

27 juni 2024

5.49

Bra kursdag även i går men nu är det inget mer av den varan den här veckan. Inte som är på agendan i alla fall. Far in till kontoret om en stund, det är skönt att komma in och träffa kollegorna en sväng. Har avstämning med en kollega på förmiddagen, vi ska fortsätta vår planering inför höstens evenemang. Senare på eftermiddagen, efter jobbet, blir det lite social samvaro med två tidigare kollegor. Det blir trivsamt.

29 juni 2024

7.46

Helg, sovmorgon och bara vara. Så får det bli den här helgen för att jag ska kunna göra mig själv rättvisa.

30 juni 2024

7.45

Lång sovmorgon även i dag vilket var nödvändigt, angeläget och önskvärt. Ser fram mot en lång vilodag även i dag. Gjorde en insats i går förmiddag - ungefär tio till femton minuter med att rycka upp prästkragar och sedan hängde jag en tvätt. Kroppens respons på det var puls, jobbigt med andningen och helt slut. Ja, den här gången förstår jag vad kroppen säger och jag förstår också att nu är det bara att ta det lugnt. Har gjort lite för mycket en period. Skönt att komma till insikt och att jag själv både känner och förstår att det är allvar.

9.03

Det är trögt för mig att komma upp ur bolstren. Kanske är det bra - eller kanske är det inte bra. Jag känner just nu att jag inte vet vilket som är vilket. Just nu är diket ganska djupt igen, men så kommer det säkert att vara. Ner i diket, upp igen och så vidare. Jag har inte lärt mig att lägga upp en bra plan, men förstår att jag aldrig kommer att kunna köra på som tidigare igen. Nåja, det kanske är bra men samtidigt gäller det att jag hittar den optimala nivån och balansen mellan aktivitet och vila.

Juli 2024

1 juli 2024

4.04

Ny vecka, ny månad och snart semester. Skönt att vakna innan klockan när BK är ledig - också för att ha tid på morgonen för att morgna mig själv i lagom takt.

2 juli 2024

5.25

Lite kort om tid på morgonen när jag insåg att flera av tågen är inställda. Ska ta det som går strax efter sex, precis som i går. Ganska skönt att komma in till kontoret tidigt och få trumma igång i lagom takt - alldeles ensam. Jag hade velat ha klockan ringande lite tidigare men jag var för trött i går kväll för att ställa den tidigare. Nåja, så kan det gå.

BK är en klippa, jag stod mig slätt utan henne. Tacksamhet är bara förnamnet för vad jag känner. Tänk att våra liv korsades för drygt tio år sedan och det var bara så naturligt att det skulle vara vi. Kärlek är en fantastisk uppfinning.

19.56

Kväll och vindlingarna är både i oreda och tomma. Hela systemet är på återhämtning från intryck, bra möten men också ett par intensiva dagar. Ännu en lärdom som får sjunka in stilla och varsamt. Lite sorgset att känna att jag troligtvis inte kommer tillbaka dit jag önskar själv. Men det är svårt att förklara och varför ska jag göra det egentligen - förklara alltså.

3 juli 2024

6.39

Lite senare morgon i dag, men ibland behövs det. I dag var det helt nödvändigt helt enkelt. Strax dags att börja dagen vid stora skärmen men först en stunds morgnande i lagom takt.

5 juli 2024

6.41

En natts skön och vilsam sömn efter gårdagens både konstruktiva och kreativa dag framför skärmen. Superskönt att få njuta så här dagen innan det är dags för semester. Jag fick en utmaning av ena kollegan och den tog jag direkt. Kul som bara den att få koda lite igen. Också väldigt roligt att jag kunde se vad jag behövde justera för att det ska fungera med andra funktioner på sajten. Fortsätter med lite annat fix i dag innan jag stämplar ut för några veckors ledighet.

19.53

Kväll och det känns aningen surrealistiskt att årets semester faktiskt har börjat. Bra arbetspass framför skärmen även i dag, trivsamma möten och ganska kreativt. Jag tog lite tidigare dag eftersom det var sista passet innan semestern. Det ger en känsla av att dagen blir lite längre - konstigt nog eftersom antalet timmar är exakt de samma.

Har småfixat lite hemma, både i går kväll och i dag. Mitt bidrag till att avlasta BK en aning när hon har och har haft det ganska påställt ett tag. Förutom det har hon gjort allt här hemma under allt för lång tid eftersom min ork inte funnits där. Orken hos mig är fortfarande inte på plats men mellan varven känns det i alla fall som att det finns lite att ta av.

6 juli 2024

8.08

Funderar på ett litet pass i stenpartiet och röja lite prästkragar. Det behövs verkligen så jag kanske ska satsa på en eller ett par korgar innan frukost. Då har jag i alla fall gjort något.

7 juli 2024

5.13

Det blev ett pass i stenpartiet i går förmiddag. Skönt att få känna att jag faktiskt har bidragit med något. Det finns prästkragar kvar på andra ställen i trädgården men i stenpartiet är de röjda för den här gången.

6.43

Tidningarna är genombläddrade och jag har fått mig serverat en andra mugg kaffe. Det är service på morgonen vill jag lova. Ja, det är oftast service här hemma, inte bara på morgonen. BK ska jobba ett pass innan det är dags för kalas. Vi firar BK:s dotter som blir 30 år på tisdag. Jag ska fara till affären lite senare och hämta hem beställd bricka med mat. Det är smidigt att kunna göra så att vi inte behöver stå och fixa allt. Ja, i alla fall i nuläget när min ork är så obefintlig.

Varje morgon är samma procedur i känslan och vissa morgnar även i vindlingarna. Fick ett bra tips av BK i går men jag har glömt det - så klart. Märkligt vad dåligt jag minns mellan varven, men det hör säkert till hela processen. Frustrerande att varje morgon startar på samma sätt med dålig känsla - ja, frustrerande är bara förnamnet.

8 juli 2024

8.38

Längsta sovmorgonen på länge men dock inte som i min dröm. I drömmen vaknade jag 12.21 och det var dags för lunch. Får se vad det kan bli i dag, säkerligen mest stilla varande och lite planering inför veckan. Nu är det semester på riktigt när jag sovit som jag gjort i natt.

19.29

Kväll och vi har haft en vilsam dag. Lite småfix hemma, BK har fixat en hel del - men också vilat. Skönt att bara få landa och speciellt när semestern precis har startat. Det blir inte många knop till i dag och troligtvis en relativt tidig kväll då jag kryper ner mellan lakanen.

9 juli 2024

8.56

Skön morgon i lagom takt, sommarmorgon med alldeles lagom tempo i hela mig. Ska strax göra mig i ordning och ta cykeln till FFV3 för lite avstämning inför morgondagens utflykt. Resten av dagen får bli vila och återhämtning samt småningom planering vad som ska med i väskan i morgon. Tänker att jag ska utmana mig själv och resa väldigt lätt. Kameran ska så klart med men inte alla objektiven.

10.04

Fascinerande att en del långlediga har så körigt med tider för audiens. Nåja, det är bara att finna sig och anpassa sig till tiderna. Det blir alltså ingen cykeltur innan eftermiddagen. Jag ska börja plocka fram lite som ska med i min ryggsäck. Får se vad det kan bli, men jag tror nog att det ska gå bra med lättare packning än vanligt. Vad jag behöver ha med mig är så klart viktigast och sedan får de önskade grejerna plats om det finns.

10 juli 2024

5.27

Tidig morgon eftersom jag ska vara väckarklocka om ett par minuter. Kaffet är upphällt i koppen, fötterna placerade behagligt under pläden och datorn i knäet. Nu kan morgonrutinerna börja i lagom takt. Skönt att komma upp lite tidigare och ha en extra stund på morgonen.

11 juli 2024

5.03

Ny dag och jag kan summera gårdagen med ett stort leende. Resa, förflyttningar och promenad på plats gick galant. Nu blir det bläddrande i aviserna i cyberspace innan det är dags för frukost och sedan någon eller ett par utflykter under dagen.

12 juli 2024

7.00

Sov längre i dag, vilket säkert var välbehövligt som bara den. Promenerade en hel del i går men det var väldigt behagligt. Sightseeing i stan och en hel del intryck. Fascinerande byggnader, fasader och annat så det är lite jobb vid skärmen som gäller när vi kommer hem. Ja, när jag känner för det så klart.

13 juli 2024

7.40

Morgon hemma på G4 och jag har sovit som en sten i natt. Skönt att vara hemma även om resan till Köpenhamn var trivsam och full av nya upplevelser och intryck. Bra flyt med tågen, både ner och upp även om vi blev stående en stund innan Göteborg på vägen ner. Det var dock marginellt och vi var i tid till nästa tåg. Hemresan i går gick verkligen som på räls och vi fick åka TiB:s nya dubbeldäckare från Norrköping till Frövi. Det var en väldigt bra avslutning på resan. Nu ska bilderna flyttas från kameran till datorn också - men det gör jag en annan stund eftersom jag behöver smälta intrycken först.

9.17

Dags att masa mig upp ur bolstren. Det var väldans vad det är segt i dag, intrycken från de tre senaste dagarna far runt som trassliga garnnystan i en centrifug som skenar. Fragment stannar upp mellan varven och jag försöker reda ut dem men utan större framgång. Det blir bara mer tilltrasslat och drygt. Näe, upp från bolstren och svida om för att göra lite nytta här hemma. Det ska jag väl klara när jag faktiskt är ledig från jobbet. BK kan behöva vila efter dagarna på tur så jag kan ta någon form av ansvar i dag - för ovanlighetens skull.

14 juli 2024

6.27

Mysig morgon med regn och verkligen vila-väder. Ska i alla fall börja dagen som vanligt med kaffe, datorn i knäet och bläddra genom tidningarna digitalt.

15 juli 2024

6.20

Ny dag och morgnande i lagom takt med kaffe i koppen, datorn i knäet och benen behagligt placerade under pläden.

16 juli 2024

4.49

Vaknade tidigare än jag satt klockan, bra för då får BK sova så länge hon behöver. Jodå, jag har ställt klockan på semestern. Var tvungen i dag eftersom jag började känna mig lite småkrasslig i går. Det är inte bättre nu på morgonen så då är det bara för mig att fara iväg för provtagning på morgonen. Ja, jag skulle väl ha gjort det redan i går men kände att det kanska skulle ge sig i kroppen. Hoppas det går snabbt så att jag snart får fara hem igen.

16.49

Det är fascinerande hur sjukvårdens olika ben inte kommunicerar med varandra - det om något skapar väl patientosäkerhet. När jag kom till provtagningen vägrade de att ta proverna - det fanns ju ingen remiss. Nej, det är klart sa jag eftersom det är akut provtagning. Frågan jag fick tillbaka fascinerade mig efteråt: Vad ska vi skriva på röret då om vi inte har en remiss? Ja, det kan man fråga sig... Jag var övertygad om att det var kompetenta personer med förståelse för varför de är på plats som jobbar på provtagningen. Ah... semester och jag hade så klart otur.

Jag kilade därifrån och tjugo meter längre bort i korridoren där jag pratade med en fantastisk uska på medicinmottagningen. Hon hjälpte mig direkt och det resulterade i remiss skriven av läkare och jag fick knalla tillbaka de tjugo metrarna. Jaha då, nu gick det bra. Jag kollade med uskan på medicin om jag skulle vara kvar för att höra något provsvar - men det behövde jag inte. For hem och har sovit mest hela dagen. Det är mitt sätt att kurera. Jag hoppas verkligen att det här ger sig snart så att jag kan orka göra något över huvud taget.

17 juli 2024

8.29

Horisontellt läge är det som gäller för dagen - nu har skiten i kroppen brutit ut rejält. Hoppas det stannar vid det är och inte blir något mer oönskat.Lyssnar på regnet utanför fönstret - behagligt och vilsamt ljud för hela systemet. Ett ljud som ger ro och vila för både kroppen och själen. Det ska enligt prognosen regna mest hela dagen, helt okej för mig.

12.56

Vilsam förmiddag och en rejäl lur i soffan. BK trollade fram piller mot de besvärande bihålorna - ah, det var en lättnad. Nu har dagens tur på touren startat och jag är behagligt tillbakalutad i soffan. Det är blåsigt i Frankrike i dag - i alla fall där de kör. Tur att jag inte behöver sitta med där i klungan, det hade jag aldrig orkat i dag. Näe, inte när jag är i form heller för den delen.

18 juli 2024

6.57

En vilsam och välsovande natt har förhoppningsvis bidragit till fortsatt kurerande av den helt onödiga dunderförkylningen som slog till i början av veckan. Provtagning i tisdags eftersom det är så jag ska göra när jag blir förkyld eller liknande och sedan horisontellt läge sedan dess. Jag kände av det redan i måndags men tänkte att det kanske skulle ge sig och att det berodde på att jag var trött.

BK tipsade mig om en sida på webben i går. Har läst lite på morgonen och ska läsa mer framöver. Väldigt hjälpsamt men samtidigt lite trist när jag inser att sjukdomen, inte förkylningen, är något som säkert kommer ta väldigt lång tid att komma tillbaka från. Det jag läste på förbundets sida stärker också mina funderingar på att ta hjälp från privat sjukvård som tydligen kommit längre i forskningen om den sjukdomen. Ja, jag får se vad jag gör framöver. Men just nu verkar primär- och sekundärvården tycka att allt går enligt plan. Inte konstigt med tanke på att deras plan är grundad på någon form av gles provtagning som ska räcka, ovilja att lyssna på individen och hens kunskap om sin egen kropp samt önskan att bara få "checka av" att de gjort sitt.

Jag är så tacksam för att jag kan läsa, för att jag har ork att läsa och försöka förstå och för att jag har BK som stöttar hela tiden. BK är också en fena på att hitta information som är relevant för mig. Utan BK hade jag bara suttit här och varit ännu mer frustrerad, uppgiven och irriterad.

9.53

Helt plötsligt tog jag tag i en sak här på webbplatsen som jag klurat på länge - dark mode. I bästa tillgänglighetsanda ska varje webbplats ha dark mode för den som önskar. Om du har dark mode inställt i ditt operativsystem kommer du att se min sida i dark mode. Det är alltså ingen ytterligare inställning du behöver göra i webbläsaren. Jag trodde att jag skulle behöva göra massor av justeringar i min CSS-fil men det var en kort kodsnutt till att börja med och sedan några få justeringar för detaljer på sidorna. Check på den får jag väl säga - i alla fall en start. Säkerligen kommer jag göra fler justeringar framöver men så här långt är jag nöjd.

17.16

Vilar, vilar och vilar... Jodå, det går framåt i kurerandet och jag är som vanligt otålig och har inte riktigt tålamod med ohälsan. Nåja, det är bara att ligga lågt och ge kroppen en chans att fixa sig. Nu har jag fixat ytterligare med koden för webben. Lite småfix men sådant som ger mig energi och hopp om min egen förmåga.

19 juli 2024

6.03

Det går framåt i kurerande från förkylningen vilket också är det primära målet för stunden. Jag önskar så gärna att fara på utflykt med BK som vi har planerat sedan längre tillbaka. Det blev lite altanhäng i går kväll, skönt att sitta ute i luften och inte bara under pläden i soffan. Jag hoppas att BK känner sig okej när hon startar sin dag i dag.

20 juli 2024

7.26

Fortsatt framåt i kurerandet från förkylningen. Toppen eftersom vi snart ska på utflykt. Jag testade mig själv i går en stund på morgonen, startade ett projekt ute på altanen. Jag orkade lite mer än en halvtimme och sedan insåg jag otroligt nog själv att det inte gick längre. BK fick ta över projektet, förutom allt annat hon gör här hemma. Det kändes inte jättekul att dumpa projektet i hennes knä, men hon gjorde ett toppenjobb som vanligt och resultatet blev hur bra som helst.

9.02

Dags att få lite gjort som behöver göras. Lite förberedelser inför kommande utflykt. Jag ska öva mig på att göra i lagom takt och ta pauser oftare än jag tänkt. Ser ut att bli fint väder i dag också. Jag får njuta av det på lite avstånd. Tar mig en tur ut i vädret mellan varven men det får bara bli korta turer, känner att det i dagsläget inte är optimalt att vistas i det allt för långa stunder.

21 juli 2024

5.48

Sval morgon vilket är skönt för hela systemet. Det ska bli varmt i dag men för tillfället är det svalt. Jag ska morgna mig en stund och sedan är det dags att göra det sista innan vi rullar på utflykt.

19.53

Framme sedan några timmar efter en stabil resa söderut, över bron och ytterligare söderut.