Blogg 2024

Började året med fortsatta sviter efter höstens covid samt envis utmattning som hänger i - trodde jag. Det visade sig vara ganska höga sköldkörtelvärden och Graves sjukdom. Stora förhoppningar om att jag under året ska kunna landa ett lugn inom mig som inte funnits där under väldigt lång tid, slippa flåsigheten och ruset i kroppen.

Januari 2024

1 januari 2024

Gott Nytt År!

5.44

Nytt år, nya möjligheter och nya utmaningar. Att få fortsätta att landa i vettiga förhållningssätt, värderingar och insikter är min önskan.

7.44

Stilla morgon så här på nyårsdagen, en skön stund för både kroppen och vindlingarna. BK ska jobba i dag medan jag njuter av sista lediga dagen för de här jul- och nyårsdagarna. Det var en välgärning att jag tog ledigt de tre arbetsdagarna mellan jul och nyår. Tack också till U som beviljade det på sin lediga dag. Jag har verkligen fått vila och ladda batterierna. Nu gäller det att jag gasar på lagom från och med i morgon. Eller rättare sagt tar en sak i taget i lagom takt. Gasen kan jag låta bli, den sköter sig själv på något underligt vis.

Morgondagen får bli på hemmakontoret eftersom jag ska norrut på eftermiddagen. Inget möte inplanerat på kontoret i stan så det känns mest logiskt att jobba hemma. Ska beta klart sidorna på webben som jag håller på med. Det är inte mycket kvar att göra innan de är klara. Min gissning är att jag kan bocka av det i morgon.

Dagen i dag är inte uppbokad av något. Prognosen för snöfall har de dragit tillbaka så jag kan förhoppningsvis få lämna skyffeln på sin plats. Eventuellt tar jag med den lilla skyffeln och gör en insats i pappas trapp inför kommande pendlingsdagar. Det är skruttigt att den inte skottas eller sandas när det är så många pendlare som går den vägen. Skickar en skämskudde till beslutande organisation. Ja, ni får ett BU också.

17.23

Det blev en tur till pappas trapp. Både lilla skyffeln och isbillen fick följa med vilket var bra. Det hade aldrig gått med endast lilla skyffeln. Isbillen fick jobba på högvarv - vilket är det samma som att mina kroppsdelar drev den. Isen på trappstegen var tjock av alla som chansat att gå eller åka kana i trappen. Nu är den i alla fall gångbar och jag säger än en gång - skämskudde och BU till beslutande organisation. Det kommuniceras att vi vill ha fler som flyttar in i kommunen och att Frövi är en ort som har goda kommunikationsmöjligheter åt alla håll. Å så går det inte ens att hålla trappen mot Änggatan och stationen ren. Jag känner mig inte speciellt stolt över min kommun i nuläget. Det är vid tillfällen som dessa som vi som redan bor här får steppa upp och visa goodwill - för goodwill:en och servicen kommer inte från centralorten.

2 januari 2024

6.53

Morgonstund och jag har startat dagen i ett alldeles lagom tempo. Jag ska strax flytta in mig till stora skärmen i datarummet för att köra igång dagens arbetspass. Skönt att komma igång med jobbet igen även om ledigheten varit suveränt skön och så välbehövlig. Ett avbrott från jobbet, få landa intryck och upplevelser från hösten samt samla kraft inför kommande dagar. Nyåret blev också en bra brytpunkt för att släppa gammalt och fokusera helt på nytt.

3 januari 2024

4.44

Morgon i soffan och jag smyger igång dagen i lagom takt. Var på massage i går efter jobbet och det var hur skönt som helst. Det gjorde susen för hela kroppen men även vindlingarna fick sig en boost. BK var med upp till förorten och passade på att ta en tur på skidorna medan jag låg på massagebänken.

Jag ser fram mot att komma in till kontoret i dag, det är några dagar sedan sist. Jag har inte varit där sedan förra året - som vi sa i skolan när vi kom tillbaka efter jullovet. I går blev jag klar med ett projekt, det projektet som jag bestämt att jag skulle slutföra de här veckorna efter jul. Det var en väldigt skön känsla när jag konstaterade att det var klart.

4 januari 2024

5.04

Jag har precis utfört mitt uppdrag som väckarklocka, eller rättare sagt backup som väckarklocka. Det gick bra och jag är nästan sugen på att slumra en stund till. Kanske blir det så när jag bläddrat genom tidningarna i cyberspace.

Jag fick en liten boost i själen på kontoret i går. Fixade och klurade praktiskt och var så nöjd när jag fick till det som jag önskade. Det var bra med lite ledighet mellan jul och nyår så att vindlingarna fick landa intryck och annat efter den roliga och intensiva hösten. I dag blir det hemmakontoret och fortsätta med justeringar och annat.

6.57

Dags att flytta in till stora skärmen och börja dagens arbetspass. Ser fram mot att fortsätta med projektet jag inledde under gårdagen. Det är också en del förberedelser inför utbildning nästa vecka som ska göras. Svalt ute enligt BK så jag håller mig innanför väggarna så mycket jag kan i dag.

5 januari 2024

7.48

Uj, uj, uj vad jag har sovit länge i natt. Över 13 timmar tror jag minsann. Det var välbehövligt och nödvändigt. Strax dags att börja jobba vid stora skärmen.

14.27

Tog helg för nästan två timmar sedan, lyxigt med halvdagar innan röd dag. Jag fick massor gjort på förmiddagen trots cyber-fika med kollegorna. Nöjd och lite lagom sliten efter veckan tar jag det bara lugnt resten av dagen.

7 januari 2024

9.01

Unnat mig en rejäl sovmorgon i dag innan jag ska knalla över till FFV3 och starta ny laptop åt M - det blir skönt för henne att få en ny dator. Efter det kilar jag hem och bara är resten av dagen. Behöver lite bara-vara-tid innan arbetsveckan sätter igång. Det är knixigt att få till den tiden mellan varven och det påverkar orken direkt.

Tänkte att den där jäsingens utmattningen skulle avta någon gång. Jodå, den har gett sig en hel del men uthålligheten när det gäller intryck och annat har minskat markant. Jag har heller inte riktigt lärt mig att förhålla mig till det eller parera när det kommer sådant som suger energi ur hela mig. Frågan om jag någonsin kommer att lära mig det? Jo, om jag får ha personer som BK runt mig - som förstår hur det fungerar efter utmattning. Tack och lov för att BK finns i mitt liv.

Jag tror nog att kameran får följa med på promenaden till FFV3. Då kan jag landa lite i vindlingarna i geografin innan jag ska fixa med nya datorn. Skönt att strosa lite och njuta av omgivningarna och ta en och annan bild. Bara att ta bilder hjälper mig att koppla av och vara i nuet.

8 januari 2024

4.44

Morgon och ny vecka, jag startar igång hela maskineriet i alldeles lagom takt. Tanken var att sova en bra stund till på morgonen, men det gick inte på grund av ryggslutet. Jag gjorde en dum rörelse i går vid ett tillfälle och det satte sig direkt i ryggslutet. BK gjorde en insats för att försöka få loss det hela. Det blev bättre för en stund men sedan har det stelnat till under natten. Varenda rörelse har väckt mig... Puh! Nåja, nu får jag vara vaken några timmar och röra på mig. Det blir säkert bra.

9 januari 2024

7.20

Välbehövlig sovmorgon efter gårdagsnattens hackiga sömn. Fortfarande stelt i ryggslutet men inte alls samma som det var i förrgår. Kör hemmakontor i dag och ska ta det i lagom tempo.

10 januari 2024

4.54

Morgon och lagom start på dagen. Kaffet är upphällt, benen under pläden och datorn i knäet. Jag har sovit väldigt gott i natt, troligtvis för att jag gick och lade mig i lagom tid men också för att ryggslutet är mycket bättre. I går blev det ett pass på gymmet innan lunch vilket var skönt för både kroppen och skallen.

12 januari 2024

4.57

Morgon och sista arbetsdagen den här veckan. Skönt att ha hemmakontor tisdag och torsdag som jag har haft den här veckan. Det känns som att jag fått en bra balans på veckan. Det fungerar inte alltid att jobba hemifrån tisdag och torsdag, men jag kan göra så de veckor det är möjligt. I dag ska jag in till kontoret, tar tidiga tåget om det tuffar iväg på morgonkvisten. Det har i alla fall avgått från Borlänge i tid. Jag ska äta lunch med en tidigare kollega. Det ska bli väldigt trevligt.

13 januari 2024

7.23

Helg, vila och bara vara - det är vad jag ska lägga fokus på i två dagar. Kanske blir det något smågrejande men i nuläget har jag inget planerat.

Väldigt trevlig lunch och pratstund med tidigare kollegan i går. Det måste vi absolut göra om. Efter jobbet körde BK och jag lite ved till FFV3 så att det finns att elda med.

8.43

Det börjar bli dags att kliva upp och göra mig i ordning för dagen som inte innehåller ett enda måste. Ah, jag njuter redan. Kanske sätter jag mig en stund med några bilder från början på året som kan få landa på webbplatsen. Ska kika lite vad jag har och om det är något som lockar att fixa till och pytsa ut. Först ska jag i alla fall ta mig an disken så att det är rent när frukost, lunch och annat ska fixas.

14 januari 2024

8.29

Lång sovmorgon och mycket bara vara - så får det fortsätta under dagen.Det blev inget fixande med bilder i går, får se om det blir i dag. Det blir när det blir helt enkelt.

16 januari 2024

6.46

Morgonstund och strax dags att jag sätter mig vid stora skärmen. En annorlunda dag i dag eftersom Herr och Fru FP fick förstärkning i sin sfär i går. Morbror somnade in i går.

19 januari 2024

7.05

Veckans sista arbetsdag, jag skulle nog kunna sova mesta delen av dagen i dag. Hemmakontoret hela veckan och supportat moster med allt som ska fixas och ringas under den här första tiden. Skönt att kunna finnas för henne och vara lite stöd.

20 januari 2024

6.59

Vaknade innan BK:s klocka vilket var skönt. I dag ska vi hämta ved och köra till FFV3. Det ska bli skönt att få det gjort så att det finns ved på FFV3. Det är lite flängande eftersom vi måste låna kärra så här mitt i vintern. Vi hämtar kärran klockan 9 och den ska vara tillbaka innan 13 då de stänger. Det går säkerligen bra, det är bara jag som känner mig ganska slut och då vet jag inte vilket tempo jag kan hålla när jag ska bära veden till bingen.

Jag har sovit sämre än på väldigt många nätter, det var nära att jag gick upp för några timmar sedan men försökte somna om. Jag har i alla fall sovit lite eftersom jag övat talmanus en hel del under natten. Det kändes som fokuserat övande vilket var bra. Jag ska öva lite mer live på måndag och sedan kör jag kurs två dagar på raken. Två olika kurser så det blir premiär på del 2 på onsdag. Det ska bli väldigt kul att köra kurserna.

21 januari 2024

8.13

Det blev ingen hämtning av ved i går, ena hjulet på kärran vi skulle låna hade frusit fast. Vi har bokat om till nästa lördag. Det blev att fara hem igen och ladda ett par lådor med ved hemifrån så det räcker en vecka till för M. Jag fixade också med M:s nya telefon så att den är igång. I dag får det bli en stilla och vilande dag.

9.43

En stund senare och jag morgnar mig fortfarande. Skönt och stillsamt trots att tankarna fladdrar hit och dit. Processen för tillfället är lite omtumlande och rör om en hel del i vindlingarna. Så är det ibland och jag får helt enkelt förhålla mig till det. Livet har en förmåga att trycka ihop händelser och kraftkrävande processer - ju fler år vi får vara med på jorden så blir den samlingen med kraftkrävande processer så klart fler. Jag hade dock önskat att jag kunde ha förmågan att sortera och fördela själv, men det är kanske inte är mitt uppdrag. Eller så är det det men jag har inte förstått hur jag ska göra.

22 januari 2024

5.33

Morgonstund och ny vecka framför oss. Under en längre tid har jag vaknat trött - det känns så där kan jag säga. Det är precis tvärt emot vad jag gjort under alla år. Morgonen har varit min tid och jag har gärna gått upp tidigt. Nu vill jag bara sova på morgnarna.

Regnet slår mot fönsterblecken nu på morgonen. Vi får se hur hårt dagens regn tar på all snö som ligger på backen. Det vore trist om allt försvinner.

23 januari 2024

5.39

Vaknade utan väckarklocka i dag och vaknade hyfsat utvilad. En skön känsla som är väldigt välkommen tillbaka. Regnet och blåsten har tagit hårt på snön. Det är snö kvar men mycket har försvunnit, trist men så är det.

I dag och i morgon är det utbildning online. Jag räknar med att vara ganska muck på eftermiddagarna men ser fram mot att hålla utbildningarna.

25 januari 2024

5.13

Hittade en lagom väckningssignal i går kväll så att jag inte behövde studsa upp nu på morgonen. Nåja, det blev lite studsande i alla fall eftersom jag var ganska trött när klockan ringde. Lite halvdant med tågen i dag igen så jag får göra en liten kortare morgonrutin så jag hinner till tidiga tåget.

19.41

Hemma sedan en bra stund och jag har lurat en stund i soffan. Det är ungefär vad jag orkar då jag kommer hem. Nåja, det blir väl bättre någon gång kan jag hoppas. Det känns så där att inte ha ork att göra något när jag kommer hem.

27 januari 2024

5.55

Lagom takt på morgonen innan det är dags att göra oss redo för en sväng med ved till FFV3. När vi kommer tillbaka hem ska jag bara ta det lugnt resten av dagen. I går kväll var vi till FFV3 och skottade, när vi kom hem skottade vi här hemma. Ja, jag var mest sidekick och BK fick dra det tunga lasset. Nu blir det i alla fall en stund med morgonrutinerna innan jag måste börja vara mer alert.

28 januari 2024

8.10

Sovmorgon och vila - det är en lisa för hela själen i dag. Det gick bra med veden i går och vi fick njuta av fantastiskt vinterlandskap på landet tack vare alla som håller vägarna farbara. BK är min klippa, mitt hjärta och mitt liv. Tacksamheten har inga gränser.

29 januari 2024

4.56

Ny vecka och som är fulltecknad, det är bara att åka med. Grusade planer nu på morgonen, de två första tågen är inställda. Det går inte superbra för de som tog över efter SJ att köra Tåg i Bergslagen. De kan inte ha speciellt hög procent på avgångar. Ska avvakta en stund för att se om nästa avgångar körs eller om jag ska ta bussen i stället. Börjar i alla fall med en tur i cyberspace och bläddra genom tidningarna. Det är lite sömnigt på morgonkvisten, men så blir det efter alldeles för få timmars sömn.

31 januari 2024

4.55

Nytt försök med morgontåget. Vore väldigt skönt om det går som det ska. Ja, det ser i alla fall ut som det gått från första stationen. Satsar på det och ger mig ut i cyberspace en sväng innan det är dags att jag gör mig redo för att kila ner till stationen.

Februari 2024

1 februari 2024

6.10

Morgon efter en skön natts sömn. Har sovit länge, vilket var välbehövligt. Jag borde försöka lägga mig aningen tidigare om kvällarna för att verkligen få den sömn jag behöver. Ska ta några kompletterande prover på VC i dag. Jag var ner och tog några prover i förrgår och tydligen var det ett som inte var bra, därav de kompletterande proverna i dag. Jag vill bara känna att jag har energi och ork igen - så de får ta hur mycket prover de vill.

2 februari 2024

8.06

Det börjar bli dags för mig att göra mig redo. En tung dag när vi ska ta avsked av morbror. Dagen blir tung men är så nödvändig i processen.

3 februari 2024

8.57

Jag känner mig smått mörbultad i dag, säkerligen efter all spänning och så inför gårdagen. Ska en sväng till FFV3 på förmiddagen, lite småprat och annat med MM. Kanske tar jag tag i att tömma kameran då jag kommer hem, det behövs. Det är också gott att tömma den när det går en stund mellan fototillfällena. Nu behöver jag i alla fall kliva upp ur bingen och göra mig i ordning.

I veckan var jag till vårdcentralen och lämnade prover, fick gå tillbaka i torsdags och lämna kompletterande prover. Hoppas det blir ordning på det här snart så att jag kan få en chans att komma ifatt mig själv och må bra.

4 februari 2024

8.22

Det blev ingen tömning av kameran i går. Däremot fylldes kortet på med några bilder när jag promenerade till FFV3. Kanske blir det ytterligare bilder i dag då MM och jag ska till kyrkan en sväng. Om drygt en timme ska jag hämta MM så det börjar bli dags för mig att göra mig i ordning. Hoppas kunna landa mig själv en aning i eftermiddag så att jag är alert inför arbetsveckan.

5 februari 2024

6.34

Ny vecka och nya upplevelser. Jag satsar på det senare tåget i dag eftersom jag ska vara kvar med tjejerna efter jobbet. Det finns en liten förhoppning hos mig att jag ska få samtal från VC i dag. Jag kikade i min journal i går och de två kompletterande proverna visade ganska höga värden. I alla fall som jag tolkade det som stod i journalen. Det vore väldigt skönt att få rätsida på måendet. Inte minst för BK som hela tiden har en trött och oduglig käring hemma.

6 februari 2024

20.20

Kväll och jag vilar så mycket jag kan för att ha energi för morgondagens arbetspass. Jag inbillar mig att det känns lite bättre i systemet - men vågar inte ropa hej än. Ingen återkoppling från VC efter andra provtagningen i torsdags, vilket jag tycker är konstigt. Det var så väldans bråttom att jag skulle ta ett kompletterande prov i torsdags efter att tisdagens provsvar kommit. Jag förstår inte rutinerna och resonemanget på VC helt enkelt.

9 februari 2024

7.10

Fredag och jag kör på hemmakontoret i dag. I går var jag till brevlådan efter jobbet och hittade tre brev till mig från regionen. Det var både från VC och en avdelning på lasarettet. Från VC var meddelandet som jag läst i journalen - att värdena var höga och doktorn remitterar mig till lasarettet. Från avdelningen på lasarettet var det dels ett brev med info om kommande besök och innan dess provtagning här nere på VC. Det var också ett brev från en överläkare på avdelningen som skrev tydligt vad proverna visade symtom på. Bra med tydlighet och information som går att ta till sig.

Lite trist är det men framför allt bra att de tar tag i det. Nu var ju jag inställd på att det var något helt annat så lite tagen på sängen blev jag allt. Det har dock landat i dag och jag är tacksam för att få hjälp.

10 februari 2024

6.37

Helg och tid för återhämtning. Bara vara och kanska orka göra lite annat än att bara vila.

11 februari 2024

7.30

Morgon och jag är nästan lika trött som när jag lade mig i går kväll. Det är muntert att ha den känslan. Näe, jag hoppas verkligen att jag kan få hjälp med det här eländet. Men det är ju söndag så jag får vila hela dagen. Jodå, det stämmer - jag är väldigt less på det här just nu. Att inte orka något innan pulsen ränner iväg eller att jag är helt flåsig. Lika drygt är det att inte kunna känna att något är roligt.

9.37

Skönt att kunna ha en lång startsträcka på morgonen när orken är så frånvarande som den är. Kanske är jag lite mer trött och rastlös eftersom jag vet att jag kommer att få hjälp. Ja, hur nu trött och rastlös går ihop... I morgon är det tre veckor till jag ska få påbörja behandlingen. Just nu känns de veckorna som en evighet. Nåja, tålamod är väl vad som gäller - som vanligt. Typisk åkomma för kvinnor och läkarna jag har träffat och ska träffa är män. Det är spännande, eller inte. Jag får förlita mig på att de faktiskt har en utbildning och är inställda på att hjälpa människor.

14 februari 2024

7.37

Tar det lugnt på morgonen för att orka dagen. Hörde av mig till regionen i går i förhoppning att de kan ordna en tidigare tid åt mig. Från i helgen har det blivit tyngre med andningen och jobbigare med flåset. De skulle höra av sig inom ett par dagar. Jag hoppas verkligen att de kan ordna en ny tid så att jag får börja någon form av behandling.

I dag för nio år sedan var vi i kyrkan, BK och jag, och gjorde det hela officiellt. Nio fina år som jag hoppas få fortsätta på samma bana.

11.43

Lunchvila och lagom stresspåslag nyss. Råkade aktivera larmet via appen - som tur var hann jag ut och larma av innan det körde igång. Puh... Man har inte roligare än man gör sig. Hoppas verkligen få svar från regionen i dag eller i morgon. Helst i dag så klart och då med ett svar att de visst kan tidigarelägga min tid. Det är dryga dagar måste jag säga - orken är nästan så långt ner den någonsin varit och pulsen och flåset kör på högvarv. Hur förklara en känsla och ett mående för någon som inte varit där själv? Regionen till exempel. Om en stund ska jag få i mig lite käk så jag är redo för eftermiddagens uppdrag.

15 februari 2024

5.42

En sköterska från regionen ringde i går och sa att jag kunde få komma på tisdag i stället för 4 mars. Ett ok lättades från mina axlar och jag tackade självklart ja till den tiden. Ska fara upp till Linde nu på morgonen för att lämna prover. De hade ingen provtagningstid här på vårdcentralen åt mig den här veckan. Jag är fastande och det går fint, värst är att inte få kaffe nu på morgonen.

17 februari 2024

6.40

Det var glashalt ute nu på morgonen, märkte det när jag hämtade tidningen i postlådan. Jag tar hel vilodag i dag - det blir inte många knop. Hoppas få hjälp på tisdag så att jag kan få börja känna att jag har lite energi och framför allt att jag slipper bli så flåsig.

8.27

Jaha ja, det är bara att konstatera - genomtäppt i näsan. Det är inte vad jag behöver just nu eftersom jag ska träffa doktor på lasarettet på tisdag. Nåja, kurera i massor får stå på schemat under helgen och måndagen. Skit - är ett milt uttryck för vad jag känner för snuvan.

18 februari 2024

5.20

Ny dag och jag har samma plan i dag som i går - vila och kurera. Nattens sömn har varit rätt skaplig trots den genomtäppta näsan. Det dröjer ett par timmar till innan jag tar nässprayen - jag får bara ta den två gånger om dagen så det gäller att hushålla. Nu blir det en tur i cyberspace för att skingra tankarna en del.

7.12

Tidningarna är genombläddrade och andra koppen kaffe påbörjad. Det är hård åtgång på näsdukarna i dag. Tur att de finns och att de är mjuka. Jag är sugen på att testa min nya akvarellpensel som kom i posten för ett par dagar sedan. Kanske kan det bli en liten stund med den under dagen. Om inspirationen och orken håller i vill säga.

Något jag reflekterat över de senaste två åren är hur snabbt inspirationen rinner av mig. Jag kan tänka att jag vill sätta mig och fixa lite med bilder - lika snabbt får jag en känsla av tomhet och att det inte viktigt och inspirationen försvinner. Känslan att det inte är någon mening att göra saker jag känner för har också varit frekvent under den här tiden. Trist och jag vet inte hur jag ska hitta glädjen i att göra sådant jag tycker om.

12.12

Efter en lur i soffan tog jag mig samman och började testa nya penseln. Först blev jag lite förundrad att den var så hård men efter en sväng på YouTube fattade ju till och med jag varför. Stärkelsen hade inte gått ur än. Blötte den igen och vips så mjuknade den upp. Vilken fröjd att måla med den och superskön att hålla i. Nu får första lagret torka innan jag ger mig på några ytterligare linjer. Målandet hjälper lite mot känslan av att må som "ett utskitet äppelmos" - morfars uttryck om känslan när man mår skit.

19 februari 2024

8.07

Skön sömn mest hela natten, lite snurrande mellan varven. Men det är ju inte så konstigt när näsan täpper till. Vaknade dock med lättare i näsan och känner hopp inför morgondagens planerade besök på lasarettet. Jag ska ringa dem i morgon bitti för att förvissa mig om att jag får komma trots täppt näsa. Jag tog beslut i går att sjukskriva mig måndag och tisdag i alla fall så att kroppen får en chans att återhämta sig i den takt den fixar. Nu är det full fokus på att få komma till vården i morgon för att få hjälp för annat än snuvan.

11.38

Blev just sugen på att sätta mig vid stora skärmen en stund och rita lite i Photoshop. Får se om jag sätter mig en stund efter lunchen. Bra att jag börjar känna mig lite rastlös, det är ett friskhetstecken. Det gäller dock att jag fortsätter ta det lite lugnt. Får se hur dagen artar sig men jag tänker att det skulle vara bra om jag tog en lur i soffan efter lunch - bra för kroppen och kurerandet alltså.

20 februari 2024

5.52

Äntligen är dagen här när jag förhoppningsvis ska få hjälp. Hjälp att få tillbaka mitt liv.

9.24

Jag vill bara att klockan ska gå så att jag får komma till lasarettet och ta processen vidare. Som BK säger så är jag en sopa på att vänta. Mycket frustration i vindlingarna som jag hoppas att dagens påbörjade process kan hjälpa mig med. Just nu vill jag bara må bra, få jobba som vanligt och ha ett liv utanför arbetstiden i stället för att bara dyka ner i soffan och vara helt slut. BK måste haft ett elände de senaste två åren.

21 februari 2024

6.35

Graves sjukdom heter det tydligen, det som spökar i min kropp. Medicinering påbörjad i går kväll. Skönt att det är på gång och att jag får hjälp. Skönt att jobba i dag, att få lite annat att tänka på.

23 februari 2024

6.18

Strax dags att starta arbetsdagen efter en natt med halvdan sömn. Nåja, det reder sig - jag får ta lite pauser då och då helt enkelt. Regnet smattrar mot fönstren nu på morgonen, en ganska mysig känsla och en försmak av våren och sommaren. Jag var väldigt trött i går och känner känslan av att ha vaknat trött nu på morgonen. Nåja, medicinen skulle inte hjälpa omgående.

24 februari 2024

18.58

En heldag med BK i alldeles lagom tempo. Tacksam och så tillfreds att få spendera tid tillsammans med henne. Efter frukost och en extra kopp kaffe tog vi en kamerapromenad på en och en halv timme i alldeles lagom tempo. Jag var inte mer flåsig av det än om jag gjort något fysiskt här hemma. Jo, det var vid ett tillfälle när jag varit nere i diket för att fota en häftig kreation. Jag skulle gå upp igen och tappade balansen. Muskulaturen reagerade instinktivt och jag forserade upp för den korta dikeskanten. Efter den, för formen, explosiva rörelsen var jag rejält flåsig. Märkligt hur kroppen kan reagera när den inte är i fas med sig själv. Nåja, vi fick oss ett gott skratt och jag återfick normal andning efter en stund.

Väl hemma från promenaden blev det mat, dusch och sedan packa in i bilen och fara till Linde. Lämna grejer på Erikshjälpen, fika, tvätta bilen och en sväng in på Team Sportia. Vi rullade hemåt igen, hämtade M och for till Nisse i Rockhammar. Kul för BK att få flanera runt där en stund och fascineras av allt som fanns på hyllorna. Vi kom inte hem tomhänta i alla fall.

Nu väntar mys i soffan och för ovanlighetens skull en film och popcorn. Jag hoppas jag ska hålla mig vaken hela filmen, men det tror jag nog. Det verkar vara en spännande och intressant film, i alla fall utifrån det jag fått berättat för mig av Å som tipsade här om dagen.

25 februari 2024

9.05

Lång, skön och välbehövlig sovmorgon. Strax frukost med BK som hon fixar - ja, jag är bortskämd. Nyss var det som streck i luften, snögloppet ramlade ner från skyn som vertikala vita streck. Jag trodde jag skulle ha träningsvärk i dag efter gårdagens promenad men den har inte kommit än. Nåja, den kan komma under dagen - och det gör inte ett dugg. Träningsvärk är positivt och en skön känsla i hela systemet. Det blev några bilder under promenaden i går, kanske sätter jag mig och kikar på dem under dagen. Jag har en idé vad gäller en av dem i alla fall.

27 februari 2024

19.12

Längtar till att jag orkar börja motionera igen, längtar till att jag orkar vara alert en hel dag på jobbet, längtar till att jag får vara jag igen...

Mars 2024

1 mars 2024

6.30

Strax dags att köra igång arbetsdagen vid stora skärmen. I dag blir det på hemmakontoret. I går var jag in till kontoret i stan. Så skoj och inspirerande att träffa alla kollegor. Jag for in med ett senare tåg än jag brukar vilket var ett fiffigt drag. Hela dagen kändes annorlunda och jag hade faktiskt lite energi kvar när jag kom hem. Nu ska jag försöka att inte gå på samma grej som jag gjort tidigare - att tro att jag är på topp för att jag känner lite högre energinivå i kropp och knopp. Ta det lugnt, får bli mitt mantra.

Givande och peppande möte på kontoret i går. I dag ska jag göra min del av mötesresultatet och grotta vidare i lagar och rekommendationer. Det är skoj som bara den och jag ser verkligen nyttan i lagen som även kommer att gälla oss från nästa år.

2 mars 2024

11.56

En stilla förmiddag och jag har fixat med lite bilder till webbplatsen. Det blev bilder från Tysslingen 2022 när vi var där med god vännerna från Oslo. Får se vad jag hittar på mer under dagen. Jag blev lite sugen på att gå ut och fota, men det regnar så då skippar jag det. Det kommer fler stunder när jag kan hänga på mig kameran och kila ut.

4 mars 2024

6.47

För sex månader sedan gjorde jag mig redo för min första dag på min nya arbetsplats. Spänd och förväntansfull så klart och jag kan säga så här efter ett halvår - jag har inte blivit besviken. Så skönt dock att första halvåret har gått och nu riktar jag in mig på kommande halvår och år. Dags för mig att göra mig redo för en dag på kontoret i stan.

19.03

Kväll och jag landar efter en mötesrik dag, både vad gäller planerade och spontana möten. Känslan i kroppen är något bättre och jag tycker jag återhämtar mig aningen snabbare - eller mindre långsamt. Det svåra är att hejda mig själv från att ruscha på när det känns aningen bättre. Men jag tror faktiskt jag börjar lära mig hur jag ska förhålla mig. Träningen känns dock väldigt långt borta och det är lite sorgset. Ser fram mot morgondagen då jag ska hålla utbildning för ett gäng i en organisation i landet. Det ska bli så roligt och jag kommer garanterat att vara fylld av energi efter det även om det tömmer en del också.

20.33

Har varit en sväng till M och supportat. Skönt att kunna bidra med lite support mellan varven. Får se om jag tar en tidig kväll i kväll eller hur det blir. Nu landade jag vid tangentbordet och lilla skärmen och där kan jag bli sittande en stund. Självsamhet och en släng av ensamhet i självsamheten - då är toppen bra att ha i lappen. Kan själv har dock varit min styrka i alla år så det håller nog den här gången också.

5 mars 2024

7.15

Ny dag och i dag är det kursdag och jag ska få träffa ett gäng från en organisation i landet. Det ska bli så roligt.

17.31

Fantastiska deltagare på dagens utbildning. Så roligt och givande att hålla kurs. Jag njuter av känslan och försöker hålla nöjdhetskänslan på en lagom nivå. Vill bära med mig den flera dagar.

23.59

Jaha ja, då var det en sådan där kväll igen. Inte speciellt ofta men de dyker upp mellan varven. Får se om det blir några timmar över huvud taget med sömn i natt eller om tv:n och datorn får vara mitt sällskap under de timmarna.

Förmågans oförmåga

Tankarna tar över, de fladdrar och far.
Vilka försvinner och vilka blir kvar?
De som försvinner, är de borta för gott?
Eller är de som rekylen, en skoningslös respons på ett skott.
Stormen bedarrar, jag känner åter stillhet och ro.
Är det en sann känsla eller endast en naiv tilltro?

7 mars 2024

5.21

Givande och intressant utbildning för oss på jobbet i går. Ska kika lite på de inspelade passen för att få helhet och landa mina tankar och funderingar.

16.01

Färdig med arbetsdagen och givande lyssnande i dag också. Ja, det har även varit relativt produktivt under dagen. Jag övar på att ta det lugnt och inte sätta för mycket press på mig själv. Det går rätt skapligt. Om en timme ska vi iväg och hämta ved för att leverera på FFV3. Ska fixa lite käk åt oss innan vi far, det blir en mix av mellis och måltid - omelett. Vi får macka på FFV3 efter utfört arbete. Det gäller också att inte vara för mätt när vi ska flytta veden från kärran till bingen. Känns aningen bättre i fysiken och orken i dag, men som vanligt tycker jag att det går lite väl långsamt. Nåja, långsamhet kan vara bra det också.

8 mars 2023

4.42

Lite småstel i dag, någon form av träningsvärk efter att vi flyttade veden från kärran till bingen i går. Ja, det bevisar hur enormt lite motion kroppen fått de senaste månaderna. Att vi körde veden medförde lite mer jobb, men det får bli gjort i dag. Så kan det bli ibland.

17.18

Nu har jag slutat jobba för en liten stund sedan. Tog ett break efter lunch och gjorde lite annat för att jobba klart lite senare. Det var bra eftersom det kom meddelande och mejl senare på eftermiddagen som jag behövde ge respons på.

Vid breaket körde jag kärran till Vanneboda för att tömma det som låg på sedan i går kväll. Ja, jag passade på att fylla på lite till - klippte lite torrt i trädgården. Det är absolut inte färdigt men skönt att ha gjort lite i alla fall. Jag blev trött men det går bättre, behöver påminna mig själv konstant om att ta det lugnt.

10 mars 2024

6.33

Lite råkallt ute och helt igenmulet - helt enligt prognosen. Mysdag med andra ord, bara vara och ladda batterierna inför arbetsveckan.

13 mars 2024

5.55

Morgon, dags för kaffe och läsa tidningarna med datorn i knäet. En skön morgonrutin som hjälper mig att starta i lagom takt. I dag är det utbildningsdag, det ska bli skoj. Innan utbildning är det några små förberedelser så jag kan starta dagen i alldeles lagom takt. Jag har fått andningen tillbaka som den ska vara, kan dra djupa andetag igen efter flera månader. Bara det är så skönt och gör också att rösten håller över dagen. Jag blir inte hes när jag pratar som jag blivit tidigare. Gott att känna att medicinerna gör sin del av jobbet, jag börjar få livet tillbaka och är så tacksam för det.

15 mars 2024

5.35

Veckan har gått fort, den har varit fullbokad med allt möjligt. Efter i dag får jag vila och landa alla intryck under senaste veckan. Det känns, trots mycket att göra, betydligt bättre både i kroppen och knoppen. Jag ska vara varsam ändå enligt doktorn som jag träffade senast. Bra att han påpekade det så att jag inte bara rushar på när jag känner att jag har kraft och ork.

I förrgår var jag på gymmet för första gången på över två månader. Jag körde väldigt försiktigt och var noga med att ta det lugnt. Begränsade passet ganska rejält för att inte skrämma kroppen som varit ordentligt i botten. Det var väldigt skönt att köra och även att få träningsvärk efteråt. I dag kanske jag ska ta en promenad för att lossa lite på träningsvärken.

18.24

Kväll och nöjdhetsfaktorn är högre än på mycket länge. Jag har hållit två utbildningar i veckan samt varit på gymmet för första gången på över två och en halv månad. Efter jobbet i dag, när eftermiddagens utbildningspass var färdigt, svidade jag om och tog en rask promenad. Det var hur skönt som helst och jag var mäkta överraskad över tiden den slingan tog. Det gick snabbare än jag trodde och kändes väldigt bra. Nu blir det vila och bara vara mesta delen av helgen.

16 mars 2024

7.47

Helledig dag med en enda punkt på att-göra-listan, hämta lyktorna från kyrkogården. För övrigt gäller återhämtning efter en intensiv men givande vecka. Givande på flera punkter men framför allt att jag fått känna mig bättre i kroppen för var dag som gått. Två lätta träningspass under veckan är grädden på moset. Jag var lite sugen att ta med kameran på en tur i dag, men jag väntar till i morgon då vädret ska bli finare. I dag är det utlovat regn och snö. Småduggandet hade redan börjat på morgonen när jag var ut och hämtade tidningen. Jag ska strax svida om och fara ner till kyrkogården för att hämta hem lyktorna. Det känns bättre att göra det i dag, trots regnet. Det är i alla fall inte kallt ute.

9.04

Lyktorna är hemma och det gick förvånande snabbt. Tretton minuter på kyrkogården totalt - det trodde jag inte innan. Nu blir det kaffe och lyssna till regnet som trummar mot fönsterblecken.

17 mars 2024

6.33

Jag hade en väldigt skön och vilsam dag i går. Energidepåerna fick fyllas på och intryck från veckan landade i lagom takt. Jag fortsätter likadant i dag känner jag. Behöver verkligen bara vara.

18 mars 2024

4.39

Vaknade en halvtimme innan klockan skulle ringa i dag. Skönt, då behövde inte BK vakna av min klocka. I går blev det ett pass på gymmet igen, superskönt och jag är noga med att köra försiktigt. Efter passet svidade jag om och tog med kameran ner till broarna. Vackert ute men en isande vind.

I dag har vi heldag med arbetslaget. En kort tågresa, konferens och sedan hem igen. Jag funderar på att eventuellt ta med kameran - får se hur jag gör. Jag bestämmer mig närmare avfärd. På tal om avfärd så är det lika spännande varje morgon. Vilka av tågen går? Ironiskt så klart, det är inte ett dugg spännande - bara onödigt och gör det omöjligt att planera.

19 mars 2024

5.14

Det blev buss i går morse eftersom två av tre tåg var inställda. Det tredje vågade jag inte chansa på så jag tog bussen i stället. Vi hade en trivsam och givande dag med arbetslaget. När vi skulle tillbaka var tåget en timme försenat, det innebar att jag fick ta ett betydligt senare tåg hem än jag räknat med. BK hade fixat käk när jag kom hem, vi åt och sedan landade jag raklång i soffan. Var så där skönt trött efter en lång dag. I dag blir det kontoret och inte fullt så många intryck.

20 mars 2024

5.57

Sov till jag vaknade i dag, utan att ställa någon klocka. Det var hur skönt som helst och jag ska verkligen försöka göra det så ofta jag kan. I dag är det hemmakontoret som gäller, jag har tydliga mål för dagen och känner att jag kanske behöver dela på min dag i dag genom att vila en stund efter maten. I går hade jag ett litet bakslag vad gäller orken, vilket i och för sig inte är så konstigt. Jag ska försöka så gott jag kan att hålla mig till dagens plan. Tror det kan göra susen och ge självförtroendet en liten boost.

23 mars 2024

5.24

Helg, morgon och stilla i atmosfären. Ute var det lite halt på både trottoaren och gatan, det märkte jag när jag hämtade in tidningen. Det kommer sannolikt att tina ganska snart men för tillfället var det lite lurigt. Jag ska i alla fall hålla mig inne en bra stund nu på morgonen, det blir inte någon mer tur ute innan vi ska till M på förmiddagen.

Skönt med helg efter en vecka med ganska mycket fixande och jag har fått saker och ting på plats i ett av mina manus. Jag är inte helt klar med det men det blir jag nästa vecka. Kroppen och orken har varit betydligt bättre. Det är en fröjd att märka skillnad nästan varje dag, i alla fall varje vecka.

7.29

Fortfarande stilla i atmosfären och jag har haft min morgonrutin i alldeles lagom takt. Två koppar kaffe, bläddrat genom tidningarna och pusslat lite. Nu är jag redo för nästa del av dagen. Jag tror minsann att jag ska kila ner på gymmet en sväng innan vi ska till M för att gratta och fika.

9.20

Skönt pass på gymmet. Jag lade på en serie i dag, trots att jag sagt åt mig själv att vänta några gånger till. Nåja, jag lyssnar inte alltid men det ska nog gå bra. Det kändes i alla fall väldigt bra på passet och var skönt för hela kroppen så väl som skallen. När vi kommer hem från M senare i dag ska jag uppdatera mitt stora objektiv. Beställde en dockstation som gör att jag kan uppdatera objektivet via datorn. Det blir spännande att se resultatet, jag har helt klart höga förväntningar.

24 mars 2024

4.20

Kaffet är rykande färskt i koppen, benen placerade under pläden och datorn i knäet - som det ska vara en morgon. Vaknade lite onödigt tidigt men det var som att jag blev tillsagd att gå upp. Jag vet inte av vad, men den känslan var det i alla fall. Skönt och stilla på morgonen vilket ger utrymme till reflektion och eftertanke - eller helt enkelt bara vara. Jag får försöka att bara vara det jag kan i dag - behovet är stort men annat behöver göras.

5.55

Jag har hämtat in papperstidningen och fyllt på kaffe i koppen. Fortsätter min stilla morgon en stund till. Skönt att bara vara och få hitta ro i stillheten. Kvalitetstid, självsamhet och lindring för vindlingarna.

25 mars 2024

3.49

Tidig morgon, kaffet är upphällt och datorn placerad i knäet. Kanske blir det en motionssväng innan jag svidar om och far in till kontoret. Det vore ganska skönt om orken och vindlingarna är med på det.

5.05

Världen utanför börjar vakna till, när jag steg upp var det stilla och lugnt. Det är så klart ingen rush men en och annan bil som rullar på gatan ovanför. Tankarna går och jag reflekterar över relationen till andra människor, respekten för människor som varit med ett tag. Hur det var för femtio år sedan och hur det är nu - som jag upplever det. En markant skillnad och absolut inte till det bättre. Självklart finns det en hel del yngre som förstår och är smarta nog att ta del av äldres erfarenheter och inte bara se på dem som fornlämningar. Tyvärr är min känsla att allt för många yngre ser sig själva som lösningen på allt och det är deras sanning som gäller.

Sitter någon av oss på en sanning som gäller för alla. Näe, det har jag svårt att tro. Att ha förmågan att plocka russinen ur kakan lite här och där måste vara ett privilegium. Att kunna se var och en och den erfarenhet den bär på och sedan ta till sig av delar som passar i egna pusslet. Om personen i stället är ifrågasättande och inte litar på de berättelser eller erfarenheter som förmedlas - ja, då är det svårt att plocka ut russinen. Då sitter hen på hela russinpaketet själv och det är hens sanning. Ja, vad vet jag - det kanske är så man ska göra.

Jag har dock svårt att tro att vi inte ska plocka lite russin från varandra hela livet. Ibland ger jag bort ett russin och ibland tar jag ett. Hur ska vi annars lära oss och få förståelse för varandra och vår omvärld. Jag kommer i alla fall att fortsätta plocka russin. Å sen vill jag bara poängtera - det är absolut inte bara ungdomar som har svårt att plocka russin, jag har varit med om personer som är både ett par och tre årtionden äldre än vad jag är som har samma tendens.

Jodå, jag har svårt med det själv ibland men jag försöker vara klok och respektfull. Jag är mer förundrad över personer som aldrig plockar ett enda russin - deras sanning är det som gäller. Då blir det en strid i de flesta situationer tänker jag och svårt att vara en del av något. Ja, ja... Vad kan jag göra åt det? Inte ett dugg - men jag kan fortsätta förundras och faktiskt tycka lite synd om dem. De går miste om massor av intressanta berättelser.

27 mars 2024

4.47

Jag har sovit hur gott som helst. I dag är det provtagning på morgonen innan jag far till kontoret i stan. Ska ta prover eftersom jag har avstämning med doktorn nästa vecka. Vi skulle höras på telefon, vilket underlättar. I dag ska jag försöka göra slutklämmen på mitt manus jag håller på med. Tror nog jag får det helt klart senast i morgon. Eventuellt tar jag en tur på gymmet nu på morgonen, eller så väntar jag till i morgon - jag bestämmer mig om en stund.

28 mars 2024

18.55

Skärtorsdag, kväll och vila. Lyxigt med halvdag på jobbet i dag, men det blev lite onödigt intensivt för min del. Ja, jag får delvis skylla mig själv men en del kunde jag inte rå för eftersom det blev några timmar med sådant jag inte planerat i veckan. Det har blivit så där med motionen den här veckan, bara något enstaka pass. Nåja, så kan det bli ibland. Kanske har jag energi nog under helgen att få till något pass till - det vore skönt för självkänslan.

29 mars 2024

5.07

Grattis till BK som fyller år i dag - tvåsiffrigt med samma siffra. Långfredag och gråmulet - precis som BK önskar på långfredagen och jag önskar när jag behöver vila. Halvvila i dag i alla fall.

6.06

Andra dagen med sprängande huvudvärk, det känns som att det sitter mellan skuldrorna. Jag ska nog svida om och köra ett lätt pass på gymmet för att hjälpa kroppen. Förutom det så är det skönt att köra på gymmet och jag behöver ett pass den här veckan - både för kroppen och skallen.

7.05

Halvskönt pass på gymmet, något är det i kroppen som stör. Men det gick bra och jag är nöjd att jag körde. Om en stund ska jag smyga in till BK med paket och flagga. Får se om det blir någon sång - ja, kanske en liten snutt.

30 mars 2024

7.19

Jag har sovit länge i natt, det känns i alla fall så. Jag var lite sugen på att fara någonstans och fota i dag. Får se hur det blir med det. Skönast vore att hitta något ställe där det inte är några människor alls. Men det är väl omöjligt kan jag tro. Jag får fundera en stund till på hur jag vill göra.

31 mars 2024

7.17

Småstel och träningsvärk på flera ställen på kroppen. Skönt men väldigt stelt. Det blev ingen fototur i går, jag tog räfsan och snyggade till lite på ägorna. I dag ska jag köra iväg kärran för att tömma den. Jag gjorde inte klart hela gräsmattan i går, det fick räcka med två timmar i lagom takt. Just nu känns det som att resten av gräsmattan får vänta till en annan dag. Behöver ha lite mer bara-vara-tid i dag känner jag.

På ena medicinen jag tar står det att jag måste åka in och ta prover med en gång om jag får ont i halsen eller feber. Det där med ont in halsen är inte lätt. Är det om jag är lite röd och känner av det eller är det att jag har svårt att svälja? Jag har försökt att komma fram till medicinmottagningen för att fråga - men det är omöjligt. Jag får avvakta till doktorn ringer nästa vecka som planerat.

April 2024

1 april 2024

6.13

Annandag påsk och bara-vara-dag, stilla och rofyllt på morgonen. Skön start på dagen och jag ska ge mig ut bland aviserna i cyberspace.

2 april 2024

21.00

Kväll, vila och avkoppling. Som många kvällar de senaste månaderna har jag sovit som en stock i soffan efter kvällsmaten. I kväll var det dock extra välbehövligt eftersom jag inte sov speciellt mycket i natt. Skönt att jag fått vila och bara vara i stunden. I morgon är det dags att hålla utbildning igen, det ska bli skoj. Jag ska göra som en tidigare gång, ta morgonen med ro och bara vara i nuet innan det är dags att starta det digitala utbildningsrummet.

Kanske kan jag få till ett pass på gymmet under morgondagen, det vore skönt för både kroppen och knoppen. När utbildningen är klar har jag lite annat att fixa med innan det är dags att svida om och fara till FFV3.

4 april 2024

5.44

Ny dag, stel i rygg, ljumske och ben. Jag får väl skylla mig själv, gjorde lite abrupta lyft i går kväll på FFV3. Stelheten ger sig nog under dagen kan jag tro. Vaknade av klockan i dag och jag känner att det nog tar en rejäl stund innan jag kommer igång i dag. Så får det vara och jag tar morgonen i lagom takt.

5 april 2024

6.02

Började morgonen med att gå ut för att hämta tidningen. Fick sopa bort 7 cm snö på vägen till brevlådan. Det snöar fortfarande och ska enligt prognosen göra så hela förmiddagen.

I går fick jag brev från lasarettet och mottagningen där. Doktorn ska ringa mig den 15 april, någon gång på eftermiddagen. Det är ju gentilt att jag vet det. Jag ska också ta prover en vecka innan. Bokade här på VC och fick tid i dag. Annars fanns det först den 11 och det blir för nära samtalet med doktorn.

Jag väntade ju på att doktorn skulle ringa den här veckan eftersom jag enligt instruktion från mottagningen på lasarettet tog prover förra onsdagen. Då var de proverna helt i onödan med andra ord. Jag förstår inte systemet helt enkelt.

6 april 2024

8.29

Helgmorgon och väldigt lagom tempo som start på dagen. Det är fortfarande vitt på backen sedan gårdagen men gator och gångbanor är rentöade. Jag avslutade dagen hyfsat tidigt i går vilket var en välgärning gentemot både kroppen och knoppen. Dagen i dag får bli en vilodag med reflektion och eftertanke för att försöka reda ut nystanet i vindlingarna.

7 april 2024

8.31

Rejäl och behövlig sovmorgon. Skönt att kunna bara vara och få filtrera vindlingarna i min takt. Ännu en dag med tid för vila, reflektion och eftertanke. Jag skulle behöva några till men i nuläget blev det två. För tillfället känns det som att jag skulle kunna sova dygnet runt utan problem.

9 april 2024

4.14

Morgon och dags för rutinerna som hör till. Steg upp redan vid fyra eftersom jag kikade till på klockan. Hade larmet ställt på halv fem men ville inte att BK skulle behöva vakna av det. I dag är det kurs för några av kollegorna, det ska bli skoj. Nu ger jag mig ut i cyberspace en sväng för att bara vara och ändå få till mig lite omvärld.

12 april 2024

5.42

Vaknade hyfsat tidigt i dag. Det är bra eftersom jag vill hinna jobba så mycket som möjligt på morgonen och en bit in på förmiddagen. Sedan ska jag vara skjuts för att fixa lite inne i stan. Vet inte om jag orkar jobba massor efter det så därför är jag tacksam för att jag vaknade hyfsat tidigt.

13 april 2024

4.44

Helgmorgon och jag vaknade kanske lite onödigt tidigt. Så kan det vara och bara att gilla läget. Äntligen ska kärran få rulla till Vanneboda och bli tömd. Den har stått hela veckan med ett rejält lass på sig men jag har varit alldeles för sliten för att köra iväg den. Jag måste hitta ett sätt som hjälper mig att koppla av när jag kan kan - det är lite för rushigt i vindlingarna för tillfället. Jag försöker, men hittar inte mitt sätt.

14 april 2024

6.19

Har sovit gott i natt, säkert för att jag jobbade med kroppen mer i går än på flera dagar. Var till Vanneboda och tömde kärran och sedan klippte vi ytterligare i trädgården så det blev ett rejält lass till som vi var iväg med. På eftermiddagen när solen enligt prognos kom fram svidade vi om till vandringskläderna och styrde kosan norrut. Det blev en tur längs fjärilsstigen vid Munkhyttans skola. Väl hemma igen var jag rejält mosig - så mycket frisk luft har jag inte fått på länge. Skönt var det och jag somnade som en stock i går kväll. I dag blir det mysdag och bara vara.

19.35

Vilodag och bara vara. Skön dag med en del fixande med bilder, tömde kameran efter gårdagen och lade ut bilder från promenad för ett par veckor sedan. Sedan har jag vilat massor och laddat batterierna inför kommande vecka. Hoppas kommande vecka får fortsätta att späda på den bra känslan i vardagen.

16 april 2024

5.49

Efter en lång natts sömn, nästan 11 timmar, startar jag dagen i alldeles lagom tempo. Jag tänker inte höja tempot i onödan i dag. En lång dag med avslutande kalas i stan. Till kontoret far jag lite senare i dag för att det inte ska bli så långt pass.

I går ringde doktorn för att stämma av. Jodå, jag hade känt helt rätt - värdena låg lite högt. Sänka dosen av medicinen blev lösningen. Precis som jag hade hoppats, men sänkningen blev inte lika markant som jag hade önskat. Konstigt att det är så svårt för en läkare att lyssna på någon som känner sin kropp ganska väl. Nu ska jag troligtvis gå i sex veckor till för att vänta på ytterligare sänkning. Det är att värna om patientens livskvalité... eller inte.